فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1396)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منصور روضه ای*، جعفر توانبخش، حمید حسن زاده کرد احمد صفحات 1-22

    این تحقیق بررسی ابزارهای پیشگیری از جرایم نو ظهور در فضای مجازی را مورد بررسی قرار میدهد. جامعه آماری این پژوهش تعدادی از قربانیان کلاهبرداری اینترنتی بوده که بر اساس روش نمونه گیری ساده و بر اساس فرمول کوکران مشتمل بر 166 نفر انتخاب گردیدند. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ چگونگی جمع آوری اطلاعات از جمله پژوهش های توصیفی و از میان انواع پژوهش های توصیفی جز تحقیقات تحلیلی می باشد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سین وی لی بود که در این پژوهش برای تضمین روایی پرسشنامه از روایی صوری محتوایی و جهت بررسی پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که مقدار ضریب آلفای به دست آمده در گروه خبرگان 0/787 و در گروه قربانیان جرم کلاهبرداری 0/815 می باشد که از نظر آماری مورد قبول است و بنابرین پرسشنامه پایایی لازم را دارد. نتایج به دست آمده از سمت گروه خبرگان نشان می دهد که آیتم های آموزش و آگاه سازی کاربران اینترنت در خصوص کلاهبرداری اینترنتی (مربوط به فرضیه دوم)، آموزش کاربران در خصوص خدمات بانکداری الکترونیک توسط بانک ها (مربوط به فرضیه دوم)، و استفاده از نرم افزارهای امنیتی و ضد جاسوس افزار ها توسط کاربران (مربوط به فرضیه چهارم) بیشترین تاثیر را در کاهش کلاهبرداری اینترنتی داشته اند. نتایج به دست آمده از سمت گروه کاربران (قربانیان جرم کلاهبرداری اینترنتی) نشان می دهد که بیشترین تاثیر از بین عوامل شامل: اولویت اول انجام احراز هویت و پروسه های تصدیق هویت داشته(فرضیه سوم)0 اولویت دوم افزایش سطح آگاهی و آموزش کاربران (فرضیه اول) ؛ اولویت سوم استفاده از ابزارهای امنیتی (فرضیه چهارم) می باشند.

    کلیدواژگان: جرایم سایبری، کلاهبرداری اینترنتی، تجارت الکترونیک، احراز هویت، پیشگیری از جرم، فناوری اطلاعات
  • عزت دیره* صفحات 23-51

    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر بخشی آموزش امنیت اجتماعی بر قانون پذیری وارتقاء آگاهی اجتماعی دختران دبیرستانی شهر بوشهر به صورت آزمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل 976 دانش آموز دبیرستانی بود. از بین دانش آموزان متوسطه دوم نظری رشته انسانی که حجم آنها 321 نفر بود، 66 نفر به صورت تصادفی انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. روش تحقیق به این ترتیب، آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل و با طرح پیش آزمون -پس آزمون بود. ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه امنیت اجتماعی محقق ساخته (0/73= α) ، مقیاس آگاهی اجتماعی ساخته ترومسو (0/75=α) و پرسشنامه قانون مداری ساخته یی سن چن (0/78= α) بود. نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیرهای مورد مطالعه رابطه معنی دار وجود دارد. نتایج آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل، در زمینه آگاهی اجتماعی تفاوت معنی دار وجود دارد ولی از لحاظ پذیرش قانون تفاوت معنی داری بین این دو گروه مشاهده نشد. به این صورت که گروه آزمایش ، پس از آموزش امنیت اجتماعی تنها از لحاظ آگاهی اجتماعی از نمرات بالاتری برخورداربوده و میانگین بالاتری احراز کردند.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، آگاهی اجتماعی، قانون پذیری، دانش آموزان دبیرستانی دختر
  • نازمحمد اونق *، زهرا رضاپور صفحات 53-78

    هدف اساسی مقاله حاضر، بررسی رابطه بین میزان طرد اجتماعی و میزان امنیت اجتماعی در بین زنان منطقه راز و جرگلان خراسان شمالی (ایران) می باشد. روش پژوهش مورد استفاده در این تحقیق پیمایشی بوده و داده های تحقیق با استفاده از ابزار مصاحبه نامه ساخت یافته جمع آوری شده است که در ن هایت اطلاعات جمع آوری شده به وسیله نرم افزار آماری SPSS(16) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش در تحلیل رگرسیونی حاکی از آن است که بین طرد اجتماعی و امنیت اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد (0.000 =Sig)، رابطه بین دو متغیر اصلی با 99 درصد اطمینان معنادار بوده و فرضیه جایگزین تایید و فرض صفر رد شده است. همچنین با توجه به نتیجه بدست آمده برای ضریب تعیین،60 درصد تغییرات موجود در میزان امنیت اجتماعی زنان وابسته به مولفه های طرد اجتماعی مورد بررسی در این مطالعه می باشد (R2 =0.60). از سوی دیگر بر اساس نتایج آماره مجذور همبستگی جزئی از بین مولفه های طرد اجتماعی (فقدان فرصت اجتماعی، فقدان فرصت اقتصادی، فقدان فرصت سیاسی) فقدان فرصت اقتصادی به تن هایی و با کنترل سایر مولفه ها توانسته است تا 29 درصد نوسانات میزان امنیت اجتماعی را تبیین نموده و به همین ترتیب فقدان فرصت اجتماعی 6.9 درصد و فقدان فرصت سیاسی 0.4 درصد نوسانات میزان امنیت اجتماعی زنان را پوشش می دهند. بدین ترتیب اقدامات مداخله گرایانه دولت در راستای کاهش احساس طردشدگی و در نتیجه آن افزایش امنیت در بین زنان منطقه مورد مطالعه می تواند در درجه اول معطوف به گسترش فرصت های اقتصادی در غالب استفاده از صنایع بومی و ایجاد مکانیزم ارتباطی با بازار هدف و همچنین گسترش فرصت های اجتماعی در غالب توسعه ارتباطات زنان از راه مشارکت دادن آن ها در مناسبت های عمومی باشد. در حالیکه فقدان فرصت های سیاسی از نظر زنان منطقه مورد مطالعه چندان تبیین کنندگی خاصی در امنیت آن ها نداشته است.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، طرد اجتماعی، فقدان فرصت اقتصادی، فقدان فرصت اجتماعی، فقدان فرصت سیاسی
  • سهیلا سردار*، مجید یوسفیان صفحات 79-102

    با توجه به فراگیر شدن اینترنت و امکاناتی که اینترنت در اختیار کاربران فضای مجازی قرار می دهد، به طور حتم اعمال مجرمانه نیز در این فضا صورت می گیرد. افرادی آگاه و آشنا با تکنولوژی های فضای مجازی با اهداف مجرمانه نظیر جاسوسی، نشر اکاذیب، سود جویی و... می توانند در این فضا فعالیت کنند. در این حوزه مرزهای فیزیکی وجود ندارد و کاربران آن با کمترین امکانات که یک رایانه و خط اینترنت می باشد می توانند با تمام دنیا در ارتباط باشند. در نتیجه کلیه کاربران فضای مجازی می توانند مورد تهدید قرار بگیرند. لذا بالا بردن میزان آگاهی کاربران در خصوص اعمال مجرمانه در این فضا می تواند موثر باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاتیر هشدارهای پلیس فتا بر میزان آگاهی کاربران فضای مجازی می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش انجام توصیفی- پیمایشی می باشد. در این تحقیق بررسی شده است که آیا میزان تحصیلات، سن افراد، زن یا مرد بودن آنها بر میزان آگاهی تاثیر داشته و بهترین روش برای آگاهی کاربران در استفاده از فضای مجازی چه روشی می باشد.

    کلیدواژگان: جرائم سایبری، پیشگیری از جرم، فضای مجازی، اینترنت، پلیس فتا
  • محمدرضا درودی* صفحات 102-133

    امنیت به واسطه در برگیری آرامش و آسایش شهروندان در محیط های شهری یکی از شاخص های مهم کیفیت زندگی و مورد توجه برنامه ریزان و شهرسازان می باشد. از این رو امروزه برنامه ریزان شهری بر ضرورت توسعه ای پافشاری می کنند که تمام ابعاد زندگی شهروندان را دربرگیرد؛ آنها چنین توسعه ای را پایدار و در شان بشر می دانند. یکی از ابعاد این توسعه پایدار، برخورداری افراد به محیط مسکونی مطلوب می باشد که امنیتشان تامین گردد. ارتقا حس امنیت افراد موجب بهبود وضعیت محیط و کاهش ناهنجاری ها می گردد. بدین منظور تحقیق حاضر می کوشد به بررسی مولفه های موثر بر افزایش احساس امنیت در محله تهرانپارس در منطقه چهار تهران، بپردازد و ناامنی محیط های سکونتی این محله را مورد بررسی قرار دهد و عوامل موثر در آن را به همراه راهبردهای مناسب برای بهبود امنیت در این محدوده ارائه دهد. این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی می باشد که در تبیین ادبیات و پیشینه تحقیق و ارائه مدل از مطالعات کتابخانه ای بهره برده شده است و با توجه به تعیین حجم نمونه، تعداد 380 پرسشنامه تهیه شده است. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با روش SPSS و شاخص CSM می باشد که نتایج حاصل از تحقیق نیز مولفه مدیریت و بکارگیری با میانگین 2.86، مولفه دسترسی با میانگین 2.78 و مولفه حس تعلق با میانگین 2.5 سه مولفه اساسی در جهت ارتقای میزان احساس امنیت در محدوده هستند که بطور جزتر نیز بکارگیری نورپردازی مناسب، ارتقای فضاهای شهری بالابردن کیفیت فضاها و ساماندهی فضاهای غیر قابل دفاع به عنوان اقداماتی در جهت ارتقای امنیت در محدوده مورد مطالعه شناخته می گردد. همچنین با توجه به شاخص ارزیابی رضایتمندی ساکنین از امنیت محدوده شاخص فیزیکی کالبدی و مدیریت و نگهداری به عنوان بیشترین و کمترین میزان رضایت را بهمراه داشته است.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، محیط مسکونی، محله تهرانپارس غربی، شهر تهران
  • سید علیرضا افشانی*، جواد مداحی، یزدان کریمی منجرمویی، محمدرضا مزیدی شرف آبادی صفحات 135-158

    رابطه فرازناشویی به هر گونه رابطه عاطفی یا جنسی فراتر از چارچوب رابطه متعهدانه بین دو همسر اطلاق می گردد که یکی از مهم ترین عوامل تهدید کننده عملکرد، ثبات و تداوم زندگی زناشویی است. شبکه های مجازی در سالیان اخیر اهمیت ویژه ای در روابط زوجین پیدا کرده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر روابط فرازناشویی در بین شهروندان متاهل شهر اصفهان بود. روش انجام پژوهش، پیمایش و جامعه آماری، متاهلین شهراصفهان است که 384 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شد. داده های پژوهش با بهره گیری از آمارتوصیفی، تی تک نمونه ای و همبستگی پیرسون تحلیل شدند. نتایج نشان داد در بین ابعاد روابط فرازناشویی، دو متغیر تعهد و سردی روابط قوی ترین و دو متغیر تحریک و توجی هات عشقی ضعیف ترین میزان رابطه را با میزان استفاده از شبکه های مجازی دارند. از سوی دیگر متغیر تحریک بیشترین تاثیر را از شبکه های اجتماعی مجازی می پذیرد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، روابط فرازناشویی، تعهد، تحریک
  • سید سعید آقایی*، علیرضا کلدی، منصور وثوقی صفحات 159-185

    افزایش بی‏خانمانی در شهر تهران بر اساس آمار ارائه شده از سوی شهرداری و بهزیستی، این پدیده و پیامدهای آن مانند اعتیاد، کارتن‏خوابی و شیوع بیماری‏های واگیردار و غیره، ضرورت مطالعه‏ ی زندگی روزمره ‏ی این گروه از افراد را نشان می‏دهد. از آنجا که بیشتر کارتن‏ خواب‏های شهر تهران مهاجر هستند که به تبعیت از خانواده یا به صورت فردی به این شهر آمده‏ و در ضمن ساکن مناطق جنوبی، جرم‏خیز و حاشیه‏ای شهر بوده‏اند، از نظریه‏ ی زندگی روزمره ‏ی گافمن و بخش تبیین منش استفاده شده، منش در نظریه‏ی گافمن به ویژگی‏های قومی، پایگاه طبقاتی و نشان‏ه ای مقام می ‏پردازد که اعتبار افراد را تضمین می‏کند. تبیین زندگی روزمره‏ ی کارتن‏ خواب‏های شهر تهران که با روش کیفی و نمونه‏ گیری هدفمند تا اشباع داده‏ ها پیش رفت، از طریق تحلیل کیفی مصاحبه‏ ها به این نتیجه رسید که ویژگی‏ها و فرهنگ قومی، مهمترین عنصر نظری در منش است که پایگاه طبقاتی و نشان‏های مقام، تابعی از آن هستند؛ به این معنا که پایگاه طبقاتی و نشان‏های مقام بنا به ویژگی درون‏گرا یا برون‏گرا بودن هر قومی می‏تواند اکتسابی یا انتسابی باشد و زمینه‏ های گرایش افراد به کجروی را بنا بر ارزش‏های درون‏قومی ممکن است مهیا کرده و یا از آن پیشگیری کنند. ارزش‏ و عرف ممکن است در اقوام بر هنجارها برتری یابد و اعتبار اجتماعی انتسابی پس از مهاجرت، از دست برود و فرد احساس تنهایی کند. در این حالت است که طرد اجتماعی از جامعه‏ ی مقصد رخ داده و فرد نیز قصد بازگشت به جامعه‏ ی مبدا را ندارد و سردرگمی به وجود می ‏آید. قومیت‏هایی که از ارزش‏هایی برخوردارند و عرف اجتماعی آنان، مصرف مواد مخدر را ترویج می‏کند، پس از ورود به جوامع دیگر، به سوی اعتیاد و پس از آن کارتن‏ خوابی گرایش پیدا می‏کنند. در مقابل، قومیت‏هایی که در خود از چنین فرهنگی برخوردار نیستند، زمینه‏ های مساعد را از جامعه ‏ی مقصد دریافت کرده و گرایش به کجروی پیدا می‏کنند. مهاجرت به عنوان یکی از دلایل اختلاط فرهنگ‏های قومی است که با انتقال به جامعه‏ی مقصد، امکان ایجاد مکان‏هایی به عنوان پاتوق برای مهاجران فراهم می ‏آید. همین امر باعث می‏ شود تا تاثیرپذیری مهاجرین از یکدیگر صورت گرفته و زمینه ‏های مساعد برای کجروی به وجود آید و امنیت اجتماعی را در مناطق تمرکز این افراد، کاهش دهد. با تاثیرپذیری امنیت اجتماعی از مهاجرت و پاتوق شدن منطقه، سلب اعتماد، کاهش حضور بومی ‏ها در منطقه و افزایش میزان جرم رخ می‏دهد.

    کلیدواژگان: کارتن ‏خوابی، منش، ویژگی‏های قومی، نشان‏های مقام، پایگاه طبقاتی، زندگی روزمره
  • راحله زارع مهرجردی* صفحات 187-227

    اعتماد مهمترین مولفه سرمایه اجتماعی است و سازمان پلیس برای حفظ امنیت و نظم اجتماعی در جامعه نیازمند اعتماد است. هدف مقاله، بررسی تعیین کننده های اعتماد اجتماعی به پلیس در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور میبد می باشد. روش تحقیق، پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه ساخت یافته است. جامعه مورد مطالعه، کلیه دانشجویان و حجم نمونه شامل 317 دانشجو می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شده اند. یافته ها نشان می دهد، میزان اعتماد به پلیس از نظر بیشتر پاسخگویان در حد متوسط است. نتایج آزمون نشان داد بین متغیرهای سن، طبقه اجتماعی- اقتصادی، میزان تامین مالی خانواده، میزان درآمد، اعتماد به دولتمردان، قانون مداری پاسخگویان، پایبندی دینی، کیفیت تعاملات اجتماعی با پلیس، مقبولیت اجتماعی پلیس، رضایت از عملکرد حرفه ای پلیس، پنداشت و انتظارات مثبت از پلیس و اقتدار اجتماعی پلیس رابطه معنی داری با میزان اعتماد اجتماعی به پلیس وجود دارد. بین متغیرهای رشته تحصیلی، نوع شغل، میزان تقاضای کمک پاسخگویان از پلیس و میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی با میزان اعتماد اجتماعی به پلیس رابطه معنی داری وجود ندارد. نتایج رگرسیون چندمتغیره نشان می دهد شش متغیر پنداشت و انتظارات مثبت از پلیس، میزان مقبولیت اجتماعی پلیس، کیفیت تعاملات اجتماعی با پلیس، میزان رضایت از عملکرد حرفه ای پلیس، اقتدار اجتماعی به پلیس و کارمند بودن پدر به ترتیب 71/9 درصد از واریانس متغیر وابسته را پیش بینی کرده اند. بنابراین عوامل فرهنگی، بیشترین نقش را در تبیین اعتماد اجتماعی دانشجویان به پلیس داشته اند.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، پنداشت و انتظارات، عملکردپلیس، مقبولیت پلیس، اقتدار پلیس، دانشجویان پیام نور
  • نادر محمدی*، رزیتا سپهرنیا، سید رحیم موسوی صفحات 229-259
    زمینه و هدف

    بخشی از کارآمدی و اثربخشی سازمان پلیس به عنوان یک نهاد موثر و گسترده که وظیفه اصلی آن ایجاد نظم و امنیت در جامعه است، وابسته به شناخت دیدگاه و رضایت مردم جامعه از پلیس و عملکرد آن است. از این منظر؛ شناخت دیدگاه مردم از پلیس راهور ناجا به عنوان یکی از پلیس های تخصصی ناجا با توجه به نوع ماموریت ها و ارتباط نزدیکی که با مردم دارد از اهمیت قابل توجهی برخوردار است تا جایی که؛ هدف اصلی این تحقیق شناسایی ویژگی های عملکردی پلیس راهور و رتبه بندی آن از دیدگاه شهروندان تهرانی است.

    روش

    روش تحقیق کمی(پیمایش) و نوع تحقیق توصیفی است. جامعه آماری افراد بالای 18 سال ساکن تهران، حجم نمونه تعداد 400 نفر با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران بدست آمده است. روش نمونه گیری، نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای است تا جایی که، پرسشنامه ها در بلوک های مناطق 3 و 17 شهر تهران تکمیل شده است. با استفاده از آزمون های تی تک نمونه، آزمون فریدمن، و آزمون کرویت بارتلت داده های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. اعتبار تحقیق، محتوای(صوری) و از نظر نخبگان و صاحبنظران استفاده شده است. یافته ها و

    نتیجه گیری

    نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان می دهد که به ترتیب بیشترین میانگین به میزان 3.9476 متلعق به متغیر ویژگی های اعتقادی، میانگین 3.8813 متعلق به متغیر ویژگی های ظاهری و جسمانی پلیس، میانگین 3.8789 متعلق به متغیر تعامل اجتماعی پلیس و متغیر ویژگی های رفتاری پلیس به میزان 3.8596 کمترین میانگین را نشان می دهد. در این پژوهش می توان نتیجه گرفت که چهار شاخص ویژگی های اعتقادی، ظاهری، تعامل اجتماعی و رفتاری به عنوان ویژگی ها و شاخص های عملکردی پلیس راهور مورد تایید است بویژه داشتن ویژگی اعتقادی از دیدگاه مردم از بیشترین اولویت برخوردار است.

    کلیدواژگان: پلیس راهور، اعتقاد، رفتار، عملکرد، تعامل اجتماعی، شهروندان، تهران
|
  • Mansour Rowzei *, Jafar Tavanbakhsh, Hamid Hassanzadeh Kordahmad Pages 1-22

    The present research reviews tools for preventing emerging crimes in virtual environment. comprised of victims of internet fraud, selected through using simple sampling method, and Cochran formula. As far as objective is concerned the research is of applied type and in terms of manner of gathering information, is among descriptive researches, and is considered analytical research. A research tool is Sean Vi Lee questionnaire. In order to guarantee reliability of the questionnaire, content-based superficial reliability is used, and to examine validity of the tool Cronbach›s alpha is used. The achieved Cronbach›s alpha in connoisseur group is and in the group of internet fraud victims is which is acceptable in terms of statistics; therefore, it is valid .The results of the survey on onnoisseurs› group indicates that making internet operators aware of risks and training them regarding internet fraud ( related to the second ),training operators on electronic banking services by banks(related to the second hypothesis),and using security software and anti-spywares by operators(related to the fourth hypothesis) have had the outmost impact on reducing the rate of internet fraud. The results achieved from reviewing operators› status (victims of internet fraud) indicate that chief among priorities (third hypothesis), second priority is improving level of operators› awareness and training operators (first hypothesis), and third priority is using security tools (fourth hypothesis).

    Keywords: Cyber Crimes, internet fraud, electronic commerce, identity verification, Crime Prevention, Information Technology (IT)
  • Ezat Deyre * Pages 23-51

    Security is an important and determining factor in using urban places. Nowadays, growing urbanization has created numerous social, economic and cultural problems for developing countries. Paying attention to citizens› security, and methods of improving it, has become one of the substantial priorities of urban professionals and experts. Criteria of security cognition and analysis across cities are so different, and given physical, functional and surroundings constituents they fluctuate. The present research aims at examining factors contributing to improvement of citizens› security in Sanandaj. As far as objective is concerned, the research is of applied type, and in terms of nature and methodology is considered descriptive-analytical. Questionnaire is used for gathering information. including plus residents of Sanandaj selected through cluster sampling in coincidence with simple sampling to respond to the questions. SPSS is used for analyzing the data. The results of the research indicate that police proper performance, informing people properly,

    Keywords: improving security, urban places security, police performance, Citizens, Sanandaj City
  • NazMohammad Ownagh *, Zahra Rezapour Pages 53-78

    The basic objective of the present research is studying the relationship between level of social exclusion and that of societal security among women in «Raz and Jargelan» in North Khorasan province. The research methodology is survey, and the research data has been gathered through using interview. Then, the collected information is analyzed through using SPSS The results of the research in regression analysis indicate that there is significant relationship between social exclusion and societal ecuritythe relationship between the two main variables has had a ignificance of percent,and the substitution hypothesis has been approved and that of zero ssumption is rejected. The achieved results for determination coefficient, of the current changes in women›s societal security are associated with social exclusion constituents studied in this survey On the other hand, according to the results of partial correlation square, among social exclusion constituents-lack of social opportunity, lack of economic opportunity, lack of political opportunity- lack of economic opportunity ,on its own, and through controlling other constituents has managed to express by percent of societal security fluctuations, and accordingly lack of social pportunity, lack of political pportunity ,respectively cover and of women›s social security fluctuations. Therefore, government›s meddling measures in line with reducing feeling of being excluded, and as a result security enhancement on the part of under study women, first of all, could focus on expanding economic opportunities through using indigenous industries and establishing a communicative mechanism with target markets as well as expanding social opportunities through expanding women relations through making them contribute to public ceremonies.

    Keywords: social security, social exclusion, lack of economic opportunity, lack of social opportunity, lack of political opportunity
  • Soheila Sardar *, Majid Yousefian Pages 79-102

    Given the vast coverage of internet and wide range of internet services provided to operators, definitely, there would be crime in this nvironment. Individuals aware and acquainted with technologies of virtual environment could benefit from their skills in line with espionage, spreading rumor and IT abuse. There are not physical borders in this field; therefore, taking benefit from the least facilities, i.e. operators can use a computer and a phone line to get connected to the rest of the world. Therefore, all operators could be threatened. For this reason, improving operators› knowledge regarding the hazards of virtual environment could be very effective to prevent crime.

    Keywords: Cyber Crimes, crime prevention in virtual environment, Internet, FATA Police
  • Mohammadreza Doroudi * Pages 102-133

    Security, which in its broad sense means citizens› comfort and tranquility, as one of important indices of life quality, is the center of attention of urban planners and architects. Hence, today urban planners insist on type of development which covers all aspects of urban life, and they consider it sustainable development. One of the aspects of this sustainable development is benefitting from desirable place for living and the one that is secure. Improving individuals› security feeling leads to improvement of the environment conditions and reduction of abnormalities. So, the present research aims at reviewing constituents contributing to security feeling enhancement in Tehranpars neighborhood in zone of Tehran municipality, and tries to examine the insecurity in residential environments of the neighborhood, and seeks to provide proper solutions for improving security in this area. The research is of descriptive- analytical type, and in the review of literature and research background and model provision, library studies has been utilized, and given the number of respondents questionnaires have been prepared. Data analysis has been made through using SPSS and CSM index.

    Keywords: security feeling, residential area, west Tehranpars neighborhood, Tehran city
  • Seyed Alireza Afshani *, Javad Maddahi, Yazdan Karimi Monjermoei, Mohammadreza Mazidi Sharafabadi Pages 135-158

    Trans-marriage relations refer to any type of emotional or sexual elationship beyond the framework of committed relations between couples, and are among one of the important factors threatening stability and sustainability of marriages. Over recent years, virtual networks have been of high importance in relations of couples. The present research aims at reviewing the impact of social networks on trans-marriage among married citizens in Isfahan. The research methodology is of survey type, and the under study population is married citizens of Isfahan city, and have been selected through cluster, multistage sampling. Self-made questionnaire is used for collecting data. The research data is analyzed through utilizing descriptive statistics, single-sample T, as well as Pearson correlation. The results indicated that from among trans-marriage relations, two variables of commitment and lack of emotion to have relation have the strongest relationship with the level of using virtual networks; while two variables of intrigue and love-related justifications have the weakest relationship with level of using virtual networks.

    Keywords: Virtual social network, trans-marriage, Commitment, intrigue
  • Seyed Saeid Aghaei *, Alireza Kaldi, Mansour Vosooghi Pages 159-185

    According to the statistics released by municipality of Tehran and Welfare Organization number of tramps has increased in Tehran, so this phenomenon and its consequences such as addiction, vagrancy and spread of contagious diseases, etc. indicates the necessity of studying the daily life of this group. Whereas majority of tramps in Tehran are immigrants who have been urged to come to Tehran either because of their families or on their own, and have been residents of southern Tehran and/or prone to crime areas in the suburb, in this research Coffman daily life theory, and expressing characteristic have been used. It is noteworthy that in Coffman theory, individuals› characteristics especially ethnic characteristics, class base as well as signs of dignity which guarantee individuals credit are dealt with. Reviewing daily life of tramps in Tehran was implemented through qualitative method, and target-oriented sampling went on until data was saturated. Furthermore, qualitative analysis of the interviews indicated that ethnic characteristics and culture is the most important theoretical element in characteristic that social class base and signs of position are its subordinates. That is to say, social class base and signs of position based on whether having endogenous or exogenous characteristics could be either learned or attributive. This feature could either pave the way for individuals› deviation based on their own ethnic values or preventing them from it. Value and convention might overcome norms in races; therefore, acquired social credit might be lost after immigration, individuals might feel lonely.

    Keywords: Vagrancy, characteristic, ethnic features, signs of position, social class base, daily life, Societal Security
  • Raheleh Zare Mehrjerdi * Pages 187-227

    Trust is the most important constituent of societal security, and in order to maintain security and social order, police is in need of trust. The present article aims at reviewing determinants of social trust in police on the part of Payam Nour University in Meybod. Research methodology is of survey type and it is implemented through using self-made questionnaire. including students of Payam Nour University selected through systematic random sampling method. Research findings indicate that respondents› trust in police is at average level. The results indicated that there is not significant relationship between age, socio-economic class, and family wealth, revenue level, trust in government officials, respondents› law orientation, religious compliance, quality of social interaction with police, social acceptance of police, satisfaction from professional performance of police, positive expectations from police, and police social jurisdiction; and level of social trust in police. Results of the multi-variable regression indicate that six variables: expectation from police, level of police social acceptance, quality of social interaction with police, police social jurisdiction, and having father who is employee, have forecasted percent of the variable variance. Therefore, cultural factors have had the utmost role in expressing students› social trust in police.

    Keywords: social trust a, ssumption, expectations, police performance, police acceptability, police jurisdiction, Payam Nour University students
  • Nader Mohammadi *, Rozita Sepehrnia, Seyed Rahim Mousavi Pages 229-259
    Background and Objective

    some part of police organization and effectiveness, as an effective and vast organ whose main mission is establishing order and security in the society, is associated with public cognition and satisfaction from police and its performance. Therefore, getting to know about public view about traffic police as one of the sections of police forces, and taking into consideration the type of its mission and its close relationship with public is of significant importance. The present research aims at identifying characteristics of traffic police performance, and its ranking from Tehrani citizens› point of view.

    Methodology

    research methodology is quantitative (survey) and the research is of descriptive type. includingplus residents of Tehran, achieved through Cochran sample volume formula. Sampling is conducted through using cluster multi-stage method, and questionnaires have been completed by residents of zone of Tehran municipality. The research data is analyzed through using single-sample T test, Friedman test and Kruit- Bartlet tests. In order to evaluate the research credit and content, the viewpoints of elite and experts have been used. Findings and

    conclusion

    results of single-sample T test indicate that the highest average ) belongs to variable of ideological characteristics, the average of belongs to variable of apparent and physical characteristics of police.

    Keywords: Police, idea Behavior, activity, citizenry, Tehran