فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1397)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شکوفه متقی، صادق رضایی*، روح الله اکبری صفحات 1-19

    هدف اصلی این پژوهش، پیش بینی احساس امنیت اجتماعی بر سرمایه روانشناختی و خودکارآمدی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر شهرکرد می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش، دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر شهرکرد به تعداد 1900 نفر می باشند و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 320 نفر در نظر گرفته شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش سه پرسشنامه شامل پرسشنامه استاندارد شده احساس امنیت ابراهیم پور و دیگران(1393)، پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی عمومی شرر(1386) و پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتز(2007) می باشند. در این پژوهش با استفاده از آزمون های آماری نرم افزار Spss به بررسی فرضیات تحقیق پرداختیم که نتایج حاکی از این بوده که بین سرمایه روانشناختی، خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوری و احساس امنیت اجتماعی رابطه مستقیمی وجود دارد، به طوری که به ترتیب سرمایه روانشناختی با مقدار 68/0=-، خودکارآمدی با مقدار 22/0= و امیدواری با مقدار 19/0=، تاب آوری با مقدار 11/0=، بیشترین تاثیر معنادار را در تبیین تغییرات و پیش بینی احساس امنیت اجتماعی داشته اند.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، خودکارآمدی، احساس امنیت اجتماعی
  • مریم خانعلی زاده بنا، محمد باقر تاج الدین * صفحات 21-54

    خشونت یکی از مهمترین عواملی است که تهدید جدی برای سلامتی و حقوق افراد جامعه محسوب می شود و پیامدهای منفی جبران ناپذیری دارد. پژوهش حاضر به دنبال بررسی ارتباط بین متغیرهای احساس محرومیت اجتماعی، مدارای اجتماعی و سرمایه اجتماعی و همچنین شاخص های آنها به عنوان متغیرهای مستقل و بروز خشونت به عنوان متغیر وابسته می باشد. روش پژوهش حاضر پیمایش و ابزار تحقیق پرسشنامه است. جامعه آماری شامل شهروندان 18 تا 65 سال شهر تهران بوده که تعداد 400 نفر از آنها با استفاده از فورمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. یافته ها نشان داد که بین محرومیت اجتماعی و شاخص های آن(ازخودبیگانگی، انزوای اجتماعی و عدم رضایت از زندگی)با بروز خشونت از سوی پاسخگویان ارتباط مثبت و مستقیم وجود دارد. همچنین بین مدارای اجتماعی و شاخص های آن (مدارای عمومی، مدارای قومی، مدارای دینی، مدارای ملیتی) و سرمایه اجتماعی و شاخص های آن(اعتماد و مشارکت) با بروز خشونت ارتباط منفی و معکوس وجود دارد. بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. نتایج حاصل از مدل معادله ساختاری (AMOS)نیز نشان دادند که متغیر مستقل مدارای اجتماعی با ضریب(49/0-) بیشترین تاثیر را بر میزان خشونت داشته است. همچنین متغیرهای احساس محرومیت اجتماعی با ضریب تاثیر(44/0) و سرمایه اجتماعی با ضریب تاثیر(39/0-) بر متغیر خشونت تاثیرگذار بودند.

    کلیدواژگان: خشونت، مدارای اجتماعی، احساس محرومیت، سرمایه اجتماعی، فضای عمومی
  • رمضانعلی عبدی *، توحید عبدی، عسگر نجفی خواجه بلاغ صفحات 55-97

    پیشگیری، مجموعه اقدام ها و تدابیری است که از پایه و اساس مانع وقوع جرم و فعلیت یافتن آن میشود و با ریشه ها و علل پیدایی جرم مبارزه میکند.پیشگیری کیفری و غیر کیفری، اجتناب ناپذیر است و آن چه امروزه رویکردی جدید به چگونگی واپاش بزهکاری محسوب میشود، عبارت است از کلیه اقدامات فردی وعمومی به جز اعمال حقوق کیفری با هدف از بین بردن زمینه های مساعد برای ارتکاب اعمال که جرم محسوب میشود. دراین میان، نقش مولفه های پیشگیری از جرم در اسلام در سالم سازی محیط اجتماعی و سازمانی کاهش تخلف و جرم، و نیز جایگاه رویکردهای آن در برنامه پیشگیری از جرم و نظام حقوقی اسلام، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    این تحقیق از نظر نوع کاربردی و از نظر روش تحقیق، با توجه به ابعاد متغیرهای تحقیق از دو روش کیفی و کمی استفاده شده است. جامعه آماری روش اکتشافی 50 نفر از مدیران ارشد پیشگیری از جرم است که به صورت هدفمند انتخاب شده اند. در این بخش ابزار گردآوری داده ها در روش کیفی مصاحبه عمیق وابزار گردآوری اطلاعات میدانی در این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بوده است. با توجه به اهداف و سوالات مطرح شده در این تحقیق، روش اکتشافی است. قلمرو مکانی تحقیق کل کشور است و قلمرو موضوعی پژوهش، بررسی نقش مولفه های پیشگیری اجتماعی از جرم از نظر اسلام در موفقیت پلیس می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه متخصصان و نخبگان در حوزه پیشگیری اجتماعی از جرم می باشند.
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر، گویای این مهم است که پیشگیری از جرم یک جریان دو طرفه بوده که هم پلیس و هم مردم، در آن نقش سازنده و تاثیرگذاری دارند. در این میان توجه ویژه مدیران و کارکنان ناجا به مسایل دینی و معنوی و عوامل پیشگیرانه از جرم از قبیل :"اعتقاد به توحید، اعتقاد به معاد، نقش و تاثیر نماز، امر به معروف و نهی از منکر ، انفاق و احسان، حجاب و عفاف،نظارت و واپایش، تعلیم و آموزش عمومی ، پیشگیری از طریق خانواده، محبت و مهرورزی، معاشرت با نیکان و صالحان، اجرای روش الگودهی و الگوگیری، ترویج فرهنگ صبربردباری و شکرگزاری، فرهنگ قناعت پرهیزاز اسراف و تبذیر و بالاخره تاثیرتوبه " و عملیاتی و اجرایی کردن آنها در نظام تعلیم فردی وسازمان میتواند در پیشگیری ازتخلف وجرم، مفید و اثربخش باشد.

    کلیدواژگان: جرم، پیشگیری، دین، معنویت، پلیس، پیشگیری اجتماعی
  • جعفر حسین پور *، مجید پور رستم صفحات 99-122

    ارتقاء مهارتهای اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی و جامعه محوری پلیس ، نوید دهنده فصل نوینی در روابط اجتماعی و توسعه همکاری های متقابل با مردم در عرصه برقراری نظم ترافیک شهری می باشد.
    مهارتهای اجتماعی مجموعه رفتارهای فرا گرفته شده و مورد قبولی است که یک پلیس راهنمایی و رانندگی را قادر می سازد با دیگران رابطه موثر داشته و شهروندان را از عکس العملهای نا معقول اجتماعی باز دارد.
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل چهارگانه (اقتصادی،اجتماعی،محیطی و روحی و روانی)موثر بر ارتقاء مهارت های اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی تدوین شده، که از لحاظ نوع تحقیق کاربردی و با روش پیمایشی انجام شده است . جامعه آماری تحقیق را کارکنان پلیس راهور تهران بزرگ از 5 منطقه شمال،جنوب،شرق،غرب و مرکز تشکیل داده اند و حجم نمونه آماری 183 نفر با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده است .برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری و تحلیل عاملی استفاده شده است . یافته های این تحقیق نشان می دهد که عوامل اقتصادی، اجتماعی، محیطی و روحی و روانی به میزان 91 درصد بر مهارت های اجتماعی کارکنان پلیس راهور تهران بزرگ تغییر ایجاد می کند و این تغییر مثبت و معنادار است.در میان چهار عامل فوق، بیشترین عامل اثرگذار مربوط به عامل محیطی به میزان 58 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: پلیس راهور، مهارت های اجتماعی، تعاملات اجتماعی، مهارت های ارتباطی، عوامل اقتصادی، عوامل محیطی، عوامل روحی و روانی
  • اصحاب حبیب زاده صفحات 123-163

    رسانه های اجتماعی به عنوان یک رویکرد جدید نقش بسیار مهمی در سازمانها به ویژه در سازمان های اطلاعاتی و امنیتی به منظور بهره مندی از آنها در راستای تامین امنیت ایفا می کنند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف شناخت بهره مندی از رسانه های اجتماعی در ارتقای امنیت عمومی انجام شده است. این پژوهش به روش توصیفی-همبستگی انجام شده است. جامعه آماری شامل 260نفر از کارشناسان فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه تشکیل شده که تعداد152 نفر به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد.ابزار گردآوری داده ها،پرسش نامه محقق ساخته می باشد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که ارتباطات دوسویه کنشگران رسانه های اجتماعی(به طور ویژه پلیس و کاربران) متغیر تاثیرگذار دیگری در ارتقاء امنیت عمومی می باشد و هم چنین مشارکت های اجتماعی در رسانه های اجتماعی در قالب ایجاد فضای گفتمانی برای بیان دیدگاه ها و ایجاد فضای همکاری علمی بین پلیس و کاربران و امکان مشارکت همگانی مولفه های مهمی در ارتقاء امنیت عمومی می باشند. و تسهیم اطلاعات در رسانه های مزبور اعم از انتشار اطلاعات با هزینه کم و به موقع، به اشتراک گذاری داده ها و اطلاعات در حوزه های عمومی مرتبط با امنیت، به اشتراک گذاری تصاویر، اخبار و بولتن های خبری ، انتشار اطلاعات به صورت برابر در رابطه با قومیت ها و انتشار حوادث و رویدادهای مهم استانی در رسانه های اجتماعی به منظور اطلاع رسانی سریع به پلیس در راستای تامین و ارتقاء امنیت عمومی صورت می گیرد.از سوی دیگر نبود محدودیت های زمانی و مکانی در بهره مندی رسانه های اجتماعی متغیر تاثیر گذار دیگری در ارتقاء امنیت عمومی می باشد .

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، شبکه های اجتماعی، امنیت عمومی، فضای مجازی، تسهیم اطلاعات، الگوسازی رفتار اجتماعی
  • علی لطیفی*، حسن رضا رفیعی، محمود گودرزی صفحات 165-188

    حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش در جامعه بشری و به ویژه جوامع اسلامی مطرح است. پدیده بدحجابی در سطح حوزه فرماندهی انتظامی ویژه غرب استان تهران، به دلیل شرایط جغرافیایی، پدیده مهاجرت، تراکم جمعیت، جرم خیز بودن منطقه و... به طور روزافزون در حال گسترش است. از این رو در این مقاله، چالش های برون سازمانی که نیروی انتظامی برای مقابله و کنترل بدحجابی در سطح فرماندهی انتظامی ویژه غرب استان تهران با آن مواجه است؛ در چهار حوزه فرهنگی، تبلیغاتی، حقوقی و اجرایی مورد بررسی قرار گرفت. روش انجام این تحقیق، کیفی، روش گردآوری اطلاعات مصاحبه کتبی با مسیولان و نخبگان انتظامی فرماندهی انتظامی ویژه غرب استان تهران بود و افراد موردنظر با روش گلوله برفی و به تعداد 32 نفر انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده به روش تحلیل مضمون، تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که ناجا در انجام وظایف محوله در خصوص کنترل و مقابله با بدحجابی در غرب استان تهران، با 26 مولفه چالش اجرایی، 21 مولفه چالش فرهنگی، 18 مولفه چالش حقوقی- قضایی و 15 مولفه چالش تبلیغاتی در رابطه با سازمان ها و اداره های دیگر مواجه است. همچنین چالش رسانه ها، ماهواره و فضای مجازی به عنوان مهم ترین چالش برون سازمانی برای کنترل و مقابله با بدحجابی در غرب استان تهران شناخته شد و پس از آن چالش نبود قانونی جامع در زمینه حجاب و مصادیق آن و چالش مدگرایی و کم توجهی به عرضه و فروش البسه نامناسب دررتبه های دوم و سوم قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، تهاجم فرهنگی، چالش های انتظامی، بدحجابی
  • ابراهیم میرزایی*، یعقوب احمدی، احمد بخارایی، هوشنگ نایبی صفحات 189-228

    نظم اجتماعی، روابط اجتماعی نسبتا پایدار بین مجموعه ای از کنشگران فردی و جمعی بر اساس منافع مشترک، دلبستگی و وابستگی متقابل است که به واسطه تعلق خاطر و احساسات اخلاقی مشترک و وجود نظام قانونی رسمی(همراه با پشتوانه ضمانت اجراء) در میان گروه از کنشگران فردی و جمعی حاصل می شود. بر این اساس حفظ نظم اجتماعی در جامعه مستلزم وجود قانون و حاکمیت قانون نشات گرفته و برخواسته از تکالیف اجتماعی و اخلاقی است. هدف از این مقاله آگاهی از مهمترین عوامل موثر بر قانون گریزی می باشد. روش به کار رفته در این مطالعه پیمایشی است. جامعه آماری از بین شهروندان ساکن بالای 18 سال شهرستان های اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، اندیمشک و بهبهان انتخاب شدند که جمعا تعداد 613 نمونه شدند. یافته ها نشان داد که بیشترین و کمترین حوزه ای که در آن پاسخگویان مرتکب قانون گریزی شده اند به ترتیب قانون گریزی مالی-اقتصادی(میانگین83/2) و فرهنگی - آموزشی(میانگین 23/2) بوده است. همچنین به تفکیک متغیرهای زمینه ای نشان می دهد که بین متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل و وضعیت شغلی رابطه معناداری رابطه معناداری وجود دارد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان می دهد که بین احساس آنومی و قانون گریزی رابطه معناداری وجود دارد. میزان ضریب همبستگی080/0 و جهت رابطه مستقیم مثبت می باشد.

    کلیدواژگان: نظم، قانون، قانون گریزی، عوامل فرهنگی - اجتماعی، استان خوزستان
  • سنجش تاثیر سرزندگی بر امنیت در بافت های مختلف شهر اهواز
    سعید ملکی، نگار رحیم پور*، نورا عبیات، سینا اشکوردلیلی صفحات 229-272
    این پژوهش در راستای سنجش تاثیر سرزندگی بر امنیت در بافت های مختلف شهری در محلات کیان شهر و کیان پارس غربی، فرهنگ شهر و شهرک دانشگاه، کمپلو جنوبی و خشایار در شهر اهواز انجام شده است. در راستای دست یابی به هدف مذکور، نرم افزار SPSS جهت ارزیابی داده ها به کار گرفته شده است، همچنین از مدل ANTROPY برای وزن دهی شاخص ها و از مدل VIKOR جهت تحلیل داده ها استفاده شد. در نهایت میزان سرزندگی و امنیت محلات در مدل مذکور، تعیین شده و مشخص گردید که محله کیانپارس در هر دو بعد پژوهش با کسب مقدار ویکوری معادل عدد صفر (0)، دارای بالاترین رتبه نسبت به سایر محلات دیگر می باشد، در حالی که محله کیان شهر با کسب مقدار ویکوری معادل 1 در هر دو بعد پژوهش، پایین ترین رتبه بین سایر محلات را کسب نموده است.
    کلیدواژگان: سرزندگی، امنیت، بافت شهری، شهر اهواز
  • امرالله کشاورز *، فرزانه همتی راد، حسن مومنی صفحات 273-302

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین تعهد سازمانی پلیس و نشاط اجتماعی است. جامعه تحقیق متشکل از کلیه افراد پلیس در سطح شهرستان دهلران است و حجم نمونه 140 نفر تعیین شده است. روش تحقیق، پیمایشی و از نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تعهد سازمانی می یر و آلن و نشاط اجتماعی آکسفورد استفاده شده است. برای بررسی فرضیات و آزمون مدل از آزمون های آماری T و F، رگرسیون، همبستگی و معادلات ساختاری (لیزرل) استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد تعهد سازمانی (با مولفه های هنجاری، مستمر و عاطفی) بانشاط اجتماعی دارای رابطه مستقیمی است. میزان این رابطه حدود 87 درصد حاصل شد. میانگین تعهد سازمانی و نشاط اجتماعی نیز به ترتیب 68/3 و 66/3 است که از سطح متوسط اندکی بالاتر هستند. در این تحقیق متغیرهای زمینه ای مانند سن، وضع تاهل، تحصیلات، سابقه خدمت و درآمد نیز بر نشاط مورد آزمون قرار گرفتند. به جز درآمد که تا حدودی بانشاط اجتماعی دارای است، مابقی متغیرها رابطه معناداری بانشاط اجتماعی نشان ندادند. به طورکلی، با تقویت تعهد سازمانی پلیس می توانیم شاهد نشاط اجتماعی باشیم و این می تواند در انجام ماموریت این سازمان و در تعاملات بهتر با مردم اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، نشاط اجتماعی، نیروی انسانی، سازمان، پلیس
|
  • Shokofeh Mottaghi, Sadeghi Rezaei * Pages 1-19

    The main objective of this study is to predict the psychological feeling of safety and efficacy of social capital is Shahrekord high school students. This study is the correlation method is applied. The research population of high school students Shahrekords number is 1,900 and the sample by Morgan table 320 is considered. Data collection in this study, three questionnaires included standardized questionnaires sense of security Ebrahimpur and others (1393), general self-efficacy questionnaire Scherrer (1386) and psychological capital questionnaire Lutz (2007), respectively. In this study, using statistical analysis software Spss the hypotheses examined the results suggest that the psychological capital, self-efficacy, hope, resiliency and social security is directly proportional, so that as psychological capital with the 68 / 0 = -, self-efficacy with the 22 / 0 = and hope with the 19 / 0 =, resiliency with the 11 / 0 =, the most significant impact on the changes and forecasts have a sense of social security .

    Keywords: Psychological Capital, Self-efficacy, social security
  • Maryam Khanalizadeh Bana, Mohammad Bagher Tajeddin * Pages 21-54

    The violence is one of the important factors to be considered as main treatment for health and rights of persons and has negative consequences. This research follow the relation between social deprivation, social tolerance, and social capital as independent variables and violence as dependent variable. The method of this research is survey and instrument is uestionnaire. tatistical society including persons of old year's citizenship of Tehran that selected by Cochran. The results showed: there is positive and direct relationship between social deprivation and its indexes( From alienation, social isolation and dissatisfaction with life) to  violence. So, there is negative and invert relationship between social tolerance and  its indexes (public tolerance, ethnic tolerance, religious tolerance and nationality  tolerance) and social capital and its indexes (trust and participation) to violence.  Thus, the whole of research hypothesis confirmed. The result of AMOS showed  that social tolerance as independent variables with -. /49 coefficient had much  effective on the violence. Therefore the variables of social deprivation with -. /44  coefficient and social capital with -. /39 coefficient were effected on the violence.

    Keywords: Violence, social deprivation, social tolerance, social capital, Public Space
  • Ramezan Ali Abdi *, Tohid Abdi, Asgar Njafi Khajeh Bolagh Pages 55-97

    Prevention is a set of measures and measures that prevent the occurrence of crime and its actualization from the foundation and combats the roots and causes of crime. The criminal and non-criminal prosecution is inevitable, and what is today's new approach The manner in which a criminal offense is considered is all personal and public actions, except for the application of criminal law, with the aim of eliminating avorable grounds for committing acts that constitute a crime. Meanwhile, the role of crime prevention components in Islam in the health of the social and institutional environment of reducing crime and crime, as well as its status in the crime prevention and legal system of Islam, is of particular importance This research is applied in terms of applied type and in terms of research method, using quantitative and qualitative methods, according to the dimensions of the research variables. Statistical population of the survey is 50 senior crime prevention directors who have been selected urposefully. In this section, a tool for collecting data in a qualitative method for deep interviewing the field information collector was a researcher-made questionnaire.According to the goals and questions posed in this research, the method is exploratory. The realm of the place is the whole country's research, and the subject matter of the research is to investigate the role of social prevention components of crime in terms of Islam in the success of the police. The statistical population of the study includes all experts and elites in the field of social prevention of crime. The results of this study suggest that crime prevention is a two-way process that both the police and the people play a constructive and influential role. In the meantime, the special attention of the directors and employees of NAJA to religious and spiritual issues and preventive factors of crime such as: "belief in monotheism, belief in resurrection, the role and effect of prayer, the obligation to the famous and the prohibition of evil, charity and ehsan, veil and Charity, supervision and education, education and public education, family-based prevention, love and affection, communication with good and righteous people, implementation of modeling and modeling, promotion of culture of tolerance and gratitude, culture of adherence to lavishness and ttachment, and finally the effect on " And the operation and plementation of them in the system of individual education and organization can be useful and effective in reventing and preventing crime.

    Keywords: prevention, social prevention, pattern, Police, Islamic-Iranian Pattern
  • Jafar Hossin Por, Majid Por Rostam Pages 99-122

    Improving the social skills of traffic police and the police community, promising a new chapter in social relationships and developing mutual cooperation with people in the context of urban traffic regulation.
    Social skills are a set of accepted and accepted behaviors that enable a traffic police to interact with others and prevent citizens from engaging in socially unreasonable social responses.This research is aimed at studying the factors of four (economic, social, environmental and psychological) factors affecting the promotion of social skills of traffic police, which have been done in terms of research type and survey method. The statistical population of the research has been compiled by the police of Tehran, a large police force from 5 districts of North, South, East, West and Center. The sample size of people was selected using random cluster sampling. For data analysis, statistical tests and factor analysis have been used. The findings of this research show that the economic, social, nvironmental, and psychological factors of 91 percent increase the social skills of the Tehran police corps police, and this change is positive and significant. Among the four factors above, the most effective factor is the environmental factor of

    Keywords: Raw police, social skills, social interactions, Communication Skills, Economic factors, environmental factors, psychological factors
  • Ashab Habibzadeh Pages 123-163

    Social media, as a new approach, plays a very important role in organizations, especially in intelligence and security agencies, in order to benefit them from providing security. Therefore, the present study aimed to identify the benefits of social media in promoting public safety. This research was conducted using descriptive-correlation method. The statistical population consisted of 260 experts from Kermanshah Police Command Officer. A sample of 152 individuals was selected through simple random sampling. A data collection tool was a researcher-made questionnaire. The findings of this study indicate that the two-way communication of social media actors (in particular, police and users) is another influential factor in promoting public safety as well as social partnerships in social media in the form of creating discursive space for expressing views and creating The space for scientific collaboration between police and users and the possibility of public participation are important components in promoting public safety. And sharing information in the media, including the dissemination of information at a low and timely cost, sharing data and information in public areas related to security, sharing images, news and news bulletins, disseminating information equally in Relation to ethnicity and the dissemination of events and important provincial events in the social media to inform the police promptly in the direction of the provision and promotion of public safety. On the other hand, there is no time and place constraints on the use of social media as a result of the impact of Another transition is to promote public safety

    Keywords: Social Media, Social Networks, Public Safety, Cyberspace, Information sharing, social behavior modeling
  • Ali Latifi * Pages 165-188

    Nevertheless, nowadays, we have encountered increasing spread of unveiling's phenomenon because of different reasons like cultural aggression, media's activity, satellite networks, destructive internet sites and also unavailability of complete low, about veil and it's instances and weak interaction of organizations and institutions of cultural affairs. Unveiling's phenomenon is increasingly spread in west of Tehran's province because of geographical conditions, migration phenomenon, population density and etc. In this research, the extra systematic challenges in west of Tehran`s province are faced with it in controlling unveiling are investigated infour cultural area, advertising area, legal-judicial area and advertising area. The method of this research was qualitative and the way of compilation of information was via written interview with administrators and outstanding of security command of west of Tehran`s province and were choosen by snowball way for 32 persons. Then collected data analyzed by contents analysis. The results showed that the security forces of Islamic republic of Iran encountered 26 adminstrative challenge components, 21 cultural challenge components, 18 legal judicial challenge components and 15 advertising challenge components in doing his duty in confronting and controlling unveiling, connected with other organizations and offices in west of Tehran`s province. Furthermore, the media's challenge, satellite and virtual space known as the most important challenge to control unveiling. Unavailability of a complete low in veil field and it's instances and fashion challenge, in attention toward supply and selling improper clothes are placed in second and third levels.

    Keywords: social security, Cultural invasive, Security Challenges, Unveiling, Security mission's
  • Ebrahim Mirzae * Pages 189-228

    Maintaining social order in society requires the existence of law and the rule of law, and is based on social and ethical duties. The purpose of this article is to know the most important factors affecting the escape rule.
    The method used in this survey is a survey. The statistical population was selected from among citizens over 18 years of age in Ahwaz, Mahshahr, Khorramshahr, Andimeshk and Behbahan cities, which totaled 613 samples.
    Also, by distinguishing the underlying variables, there is a significant relationship between gender, marital status and job status.
    Pearson correlation coefficient shows that there is a significant relationship between anomy feeling and escape rule. The correlation coefficient is 080 and for direct positive relationship

    Keywords: Order, law, lawlessness, Cultural-Social Factors, Khuzestan province
  • Evaluating the effect of vitality on urban safety in different textures of Ahvaz
    Saeed Maleki, Negar Rahim Pour *, - Noura Abyat, Sina Ashkor Dalil Pages 229-272
    This research was done in aims of evaluating the vitality and safety on different textures and neighborhoods of Kian Shahr, Western Kianpars, Farhang Shar, Shahrak Daneshgah, Southern Campolo, and Khashayar in Ahvaz city. In order to achieve the said goal, we used the SPSS software for evaluating the collected data. Also, for weighting the indicators we used ANTROPY model, and the VIKOR model for analyzing the data. Eventually, the scale of vitality in the named neighborhoods was specified and defined. That showed Kianpars with the VIKOR amount of zero (0) has the highest rate in comparison to other areas. This happens while Kianshahr neighborhood with the VIKOR amount of 1 in both aspects of the research has the least rate among the studied areas.
    Keywords: Vitality, Safety, Urban Texture, Ahvaz city
  • Amrollah Keshavarz *, Farzaneh Hemati Rad, Hassan Momeni Pages 273-302

    The purpose of this study is to investigate the relationship between Police organizational commitment and social happiness. The research population includes all police force members across Dehloran town, and the sample size is determined to include 140 individuals. The research method utilized here were survey and the cluster sampling technique were adopted. For collecting information, Organizational commitment scale of Meyer and Allen, and Oxford social happiness scale were used. For investigating the research hypotheses and for testing the model, the T and F, regression, correlation and structural equations (LISREL) statistical tests were used. Research findings indicate that organizational commitment (with normative, continuous and emotional components) has a direct relationship with social happiness. The amount obtained for this relationship were approximately 87 percent. The average of organizational commitment and social happiness were 3.68 and 3.66, respectively, which are slightly higher than the average level. In this study, the effect of demographic variables such as age, marital status, educational level, professional background and income on happiness were investigated. Except for income which is relatively related to social happiness, other variables did not show a meaningful relationship with social happiness. In general, through reinforcing organizational commitment in police, we can witness social happiness, and this can be more effective in conduction of missions in this organization and in having better interactions with people.

    Keywords: organizational commitment, social happiness, human force, organization, Police