فهرست مطالب

مطالعات کاربردی در علوم مدیریت و توسعه - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 16، تیر 1398)

نشریه مطالعات کاربردی در علوم مدیریت و توسعه
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 16، تیر 1398)

  • جلد دو
  • تاریخ انتشار: 1398/05/07
  • تعداد عناوین: 5
|
  • ساهره علی خواه، محسن رستمی، سید رضا رضایی، امین سالم قهفرخی* صفحات 1-12
    پژوهش در مورد فرایند تصمیم گیری بر موضوعاتی همچون روانشناسی، زیست شناسی عصبی، آسیب شناسی و همچنین اقتصاد متکی است و صرفنظر از این واقعیت که فرایند تصمیم گیری آگاهانه یا ناخودآگاه خلق می شود، شامل عواملی است که هر کدام نقش مهمی را در تصمیم گیری در سطوح مختلف مبتنی بر اعصاب ایفا می کنند. از دیدگاه روانشناسی، تصمیم گیری فرایندی است که جنبه های شناختی، احساسی و انگیزشی نقش حیاتی در آن ایفا می کنند. مطالعات انجام پذیرفته بر روی تکنیک تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی مغز نشان می دهد که فرایندهای تصمیم گیری قبل از اینکه فرد بتواند آن را درک کند، شروع می شود. علم نوروشیمی چندین انتقال دهنده عصبی مانند دوپامین، سروتونین، کورتیزول، اکسی توسین و پرولاکتین را شناسایی کرده است که با فرآیندهای تصمیم گیری از راه های گوناگون مرتبط می باشند و ماهیت پیچیده ای دارند که هنوز به طور کامل شناخته نشده است. از دیدگاه شیمی مبتنی بر اعصاب، کنترل فرایندهای تصمیم گیری توسط ارتباط مطلوب در میان بخش های مختلف مغز که توسط سطوح مختلف هورمون سروتونین تنظیم می شود تعیین می گردد. از نظر آناتومی عصبی، این)قشر پیشانی(است که نقش مهمی در هماهنگ کردن همه فرآیندهای منتهی به تصمیم گیری ایفا می کند و حاصل ترجیحات و باورهای فردی است و در نهایت علوم اعصاب اجتماعی ما را قادر می سازد تا مکانیزم های عصبی بنیادی که توانایی انسان برای نشان دادن اهداف و نیات ما را دارند، مشاهده کنیم. مطالعات پیرامون فرآیندهای تصمیم گیری مبتنی بر علوم اعصاب به ما بینشی بهتر نسبت به عقلانیت محدود انسان و نقش احساسات، اخلاقیات و همدلی در فرایند تصمیم گیری می دهد. همچنین این مطالعات به دانش ما در مورد روند تصمیم گیری ها و ارزش های انطباقی آنها کمک می نماید.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، روش شناسی، علوم اعصاب، زیست شناسی عصبی، اقتصاد تجربی
  • لاله مجریان، ساسان معین، محمد یوسفی سرکتی، مرتضی روحانی فر، امیر موجرلو، عاطفه نصیری خلیلی، محمد کهنسال* صفحات 13-18
    هدف
    یکی از مهمترین عوامل موفقیت و توسعه سازمان ها، نیروی انسانی مستعد و توانمند می باشد. بنابراین این پژوهش به دنبال ارایه مدلی اثربخش برای تامین نیروی انسانی است. تامین نیروی انسانی به معنای جذب و انتخاب بهترین افراد برای تصدی مشاغل موردنظر است. روش شناسی: این پژوهش تلفیقی از دو رویکرد کمی و کیفی است. همچنین از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی- اکتشافی است. گردآوری داده ها با استفاده از پیمایش، مصاحبه و تکنیک و تحلیل عاملی اکتشافی صورت گرفته است. پایایی پرسشنامه Smart PLS دلفی و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار تایید شده است. جامعه آماری تحقیق ادارت ورزش و جوانان استان قزوین CVR و CVI از طریق ارزیابی معیارهای است و برای اجرای تکنیک دلفی، 14 نفر به عنوان پانل تخصصی از طریق نمونه گیری قضاوتی انتخاب شده اند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مولفه های دانش محوری و پرداخت رقابتی از مهمترین عوامل موثر در جذب می باشند و اخلاق مداری نیز مهمترین عامل مطرح در انتخاب نیروهاست.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج، ارتقای یادگیری سازمانی، توجه به مسئولیت های اجتماعی سازمان و اتخاذ راهبردهای انگیزاننده نقش عمده ای در جذب نیرو به سازمان خواهند داشت و در عین حال رعایت کدهای اخلاقی و ارزش های بومی نیز به عنوان فیلتری در پالایش منابع انسانی باید در سازمان های دولتی مدنظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: نیروی انسانی، جذب و بکارگیری، سازمان های ورزشی
  • محمد کهنسال*، لاله مجریان، ساسان معین، محمد یوسفی سرکتی، مرتضی روحانی فر، امیر موجرلو، عاطفه نصیری صفحات 19-30
    هدف
    یکی از مهمترین عوامل موفقیت و توسعه سازمانها، نیروی انسانی مستعد و توانمند می باشد. بنابراین این پژوهش به دنبال ارایه مدلی اثربخش برای تامین نیروی انسانی است. تامین نیروی انسانی به معنای جذب و انتخاب بهترین افراد برای تصدی مشاغل موردنظر است. روش شناسی: این پژوهش تلفیقی از دو رویکرد کمی و کیفی است. همچنین از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی- اکتشافی است. گردآوری داده ها با استفاده از پیمایش، مصاحبه و تکنیک دلفی و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار Smart PLS و تحلیل عاملی اکتشافی صورت گرفته است. پایایی پرسشنامه از طریق ارزیابی معیارهای CVIو CVR تایید شده است. جامعه آماری تحقیق ادارت ورزش و جوانان استان قزوین است و برای اجرای تکنیک دلفی، 14 نفر به عنوان پانل تخصصی از طریق نمونه گیری قضاوتی انتخاب شده اند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مولفه های دانش محوری و پرداخت رقابتی از مهمترین عوامل موثر در جذب می باشند و اخلاق مداری نیز مهمترین عامل مطرح در انتخاب نیروهاست.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج، ارتقای یادگیری سازمانی، توجه به مسئولیت های اجتماعی سازمان و اتخاذ راهبردهای انگیزاننده نقش عمده ای در جذب نیرو به سازمان خواهند داشت و در عین حال رعایت کدهای اخلاقی و ارزش های بومی نیز به عنوان فیلتری در پالایش منابع انسانی باید در سازمان های دولتی مدنظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: نیروی انسانی، جذب و بکارگیری، سازمان های ورزشی
  • علیرضا ایرج پور *، حمیدرضا دیانت نژاد، نسرین دیانت نژاد صفحات 31-36
    امروزه در هر صنعتی شرکت های بسیاری در رقابت تنگانگ با یکدیگر قرار دارند. کسب مزیت رقابتی و حفظ و تبدیل آن به مزیت رقابتی پایدار به امری بسیار حیاتی برای سازمان ها مبدل گشته است؛ یکی از منابع مهم سازمان ها برای دستیابی به این مهم نوآوری میباشد. در پژوهش حاضر به بررسی رابطه نوآوری غیرتکنیکی و تکنیکی با مزیت رقابتی پایدار پرداخته شده است. نوآوری غیرتکنیکی به دو دسته نوآوری های سازمانی و بازاریابی ونوآوری تکنیکی به نوآوری های محصول و فرآیند تقسیم شده است. این پژوهش بر مبنای نظرات 157 نفر از مدیران در سه شرکت موادغذایی و یک شرکت از صنایع شوینده انجام گرفته است. نتایج آن با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شده و نتایج حاکی از آن است که نوآوری غیرتکنیکی علاوه بر تاثیر مستقیم بر نوآوری تکنیکی بهطور غیر مستقیم بر مزیت رقابتی پایدار تاثیرگذار است. همچنین نتایج نشان داد که ابعاد نوآوری تکنیکی و غیرتکنیکی با یکدیگر در ارتباط هستند. علاوه بر این شواهد محکمی مبنی بر تاثیر مستقیم نوآوری تکنیکی و ابعاد آن بر مزیت رقابتی پایدار وجود دارد.
    کلیدواژگان: رویکرد منبع محور، مزیت رقابتی پایدار، نوآوری تکنیکی، نوآوری غیرتکنیکی
  • رسول کمالی خانقاه صفحات 37-45
    نظارت بر بیمه در همه کشورها با هدف توسعه و تکامل کارکردهای بیمه و حفظ سلامت بازار بیمه صورت می گیرد. البته نحوه و حیطه اعمال نظارت در هر کشوری با توجه به مقتضیات زمان و سازوکارهای قانونی و متناسب با فرایند توسعه ملی هر کشور متفاوت است. جایگاه و نقش بیمه در ایجاد امنیت و تداوم فعالیت های اقتصادی و اجتماعی و گسترش عدالت اجتماعی و رفاه عمومی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ از این رو در پژوهش حاضر به بررسی اثر یکپارچه کردن مدیریت ریسک بر راهبردها و حاکمیت شرکتی)مطالعه موردی در شرکت های بیمه پاسارگاد(پرداخته شده است.
    نتایج
    بدست آمده از یافته ها حاکی از این امر است که به منظور اعمال کنترل و مدیریت ریسک پیش رو در شرکت های بیمه توجه به ساده سازی فرایندهای پیچیده می باشد که این امر اطمینان بخشی و اعمال کنترل های مربوط توسط حسابرسان و سایر ذینفعان را حسب مسئولیت های موجود دقیق تر و اجرایی تر می نماید.
    کلیدواژگان: شرکت بیمه، حاکمیت شرکت، راهبری شرکت، مدیریت ریسک