فهرست مطالب

پژوهش سلامت - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1398)

نشریه پژوهش سلامت
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امید گرکز، مریم تقدیر، مجتبی سپندی* صفحات 129-136
    مقدمه
    بخش های مراقبت ویژه به دلیل سطح بالای مراقبت پزشکی و نیز هزینه های اقتصادی بالایی که به سیستم های بهداشتی و درمانی تحمیل می کنند مورد توجه خاص قرار دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین علل مرگ و میر در بیماران فوتی در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بیمارستان منتخب نظامی در بین سال 1391-1396 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی - مقطعی حاضر طی دوره شش ساله در بخش ICU با بررسی روی 283 پرونده بیماران انجام شد. متغیرهای سن، جنس، تاهل، دریافت خون، شغل، تحصیلات، محل سکونت، مدت بستری ، شیفت فوتی، علت فوری فوت، علل منجر به فوت، بیماری های همراه و بیماری نهایی آنها جمع آوری شد. علل مرگ و میر در این پژوهش براساس تقسیم بندی بین المللی ICD-10  به نه گروه دسته بندی شد. سپس تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS25 و آماره توصیفی و آزمون های تحلیلی کای اسکوئر انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 54/1 درصد (153نفر) بیماران فوتی مرد و 45/9 درصد (130 نفر) زن بودند. بیشترین مرگ و میر در گروه سنی 70-79 با 89 مورد (31/4 درصد) بود. بیماری های سیستم قلبی- عروقی 171 مورد (42/4 درصد)، بیماری های سیستم مغز و اعصاب 84 مورد (20/8 درصد) و بیماری های عفونی 57 مورد (14/1 درصد) جزو بیشترین بیماری های علل فوری فوت بودند. همچنین بیشترین آسیب در مصدومین فوتی مربوط به سر و لگن بوده و میانگین شدت آسیب 18/8 (63/18) بود. ضمنا 181 مورد (64 درصد) از بیماران دریافت فراورده های خونی داشتند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های مطالعه حاضر بخش زیادی از ریسک فاکتورهای افزایش دهنده مرگ و میر در بخش مراقبت های ویژه قابل پیش بینی و پیشگیری است و تیم های درمانی و بهداشتی باید برنامه ریزی دقیق تری برای کاهش آن داشته باشند.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه ICU، مرگ و میر، عوامل خطر
  • علی بنیادی نایینی، برات مجردی*، علیرضا مسیبی صفحات 137-144
    مقدمه
    ارتقا سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری های خطرناکی مانند سرطان، بخصوص در کلان شهرهایی مانند تهران، امروزه شاید به مهم ترین دغدغه و نگرانی برای مدیران، مسئولان و دست اندرکاران حوزه سلامت در کشور تبدیل شده است. رسیدن به این هدف مستلزم استقرار شبکه های اطلاع رسانی فعال و سیستمهای موثر جمع آوری اطلاعات و شناسایی عوامل موثر بر سرطان است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر بر مبنای روش کیو و تحلیل عاملی اکتشافی در شش مرحله انجام شد: تهیه و تولید نمونه های کیو، انتخاب 12 نفر متخصص در حوزه سرطان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به عنوان مشارکت کنندگان در طرح، رتبه بندی کیو در یک طیف 9 درجه ای بر اساس اهمیت هر گویه (شاخص)، ثبت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 25، تجزیه و تحلیل آماری از طریق تحلیل آماری کیو (تحلیل مولفه های اصلی) و در نهایت تفسیر نتایج.
    یافته ها
    با بررسی نتایج به دست آمده، 24  عامل موثر در شیوع سرطان در شهر تهران در سه طبقه تغذیه و فعالیت بدنی، پزشکی و روانپزشکی و بهداشتی، زیست محیطی تعیین و معرفی شدند.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر، پژوهشی پایه ای برای گفتمان کاوی الگوهای ذهنی مبتلایان به سرطان در شهر تهران است که عوامل موثر بر سرطان را برای اصلاح نظارتها و سیاستگذاری ها، ارائه خدمات مناسب در حوزه سرطان، و پیشگیری از آن معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: سرطان، متدلوژی کیو، گفتمان کاوی الگوهای ذهنی پزشکان
  • ذوالفقار آبیار*، سعید احمدی نصرآباد سفلی، سیده صدیقه موسوی کیا، نرگس زمانی صفحات 145-151
    مقدمه
    اختلالات روانی نه تنها سبب ناکارآمدی می شوند، بلکه عملکرد آن ها را نیز همه زمینه ها مختل می سازند. لذا این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش مهارت تحمل پریشانی، بهوشیاری، تنظیم هیجان و کارآمدی بین فردی بررفتارهای مخاطره آمیز و سلامت روان کودکان مبتلا به لکنت زبان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در قالب یک طرح نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه دارونما بود. جامعه آماری پژوهش شامل مادران دانش آموزان پایه دوم ابتدایی مبتلا به لکنت زبان بود. از این تعداد 22 نفر در دو گروه آزمایش و پلاسیبو به روش نمونه گیری خوشه ایمبتنی بر ملاک انتخاب شدند. ارزیابی روانی شامل مقیاس تکانشگری بارات (2004)، پرسشنامه افسردگی بک ویراست دوم (2000) و پرسشنامه اضطراب بک (1988) بود. آموزش مهارت های رفتاردرمانی دیالکتیک طبق پروتکل درمان لینهان طی 8 جلسه 60 دقیقه ای در مورد گروه آزمایش انجام شد. به گروه دارونما، آموزشی داده نشد، ولی درمان این افراد به صورت گردهمایی گروهی 8 جلسه ای بود. نمرات پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 3  هفته ای بعد از دوره آموزش در مورد هر دو گروه به کمک آماره های توصیفی و آزمون تحلیل واریانس آمیخته تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از تاثیر آموزش ها بررفتارهای مخاطره آمیز در گروه آزمایش بود. البته در گروه دارونما تفاوت معنادار نبود، ولی در مقیاس افسردگی نمرات گروه دارونما به طور معناداری نسبت به گروه آزمایش رفتاردرمانی دیالکتیک کاهش یافت. همچنین در مقیاس اضطراب بهبودی نسبی در هر دو گروه رفتاردرمانی دیالکتیک و گروه دارونما وجود داشت (P=0/001).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش رفتاردرمانی دیالکتیک می تواند جزء برنامه های مداخلاتی در سطوح گروه های کودکان مبتلا به اختلالات کلامی قرار گرفته و سلامت روان دانش آموزان را ارتقاء داده و درد و رنج هیجانی افراد درگیر خانواده را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: تحمل پریشانی، هوشیاری، رفتارهای مخاطره آمیز، سلامت روان، اختلالات کلامی
  • محبت کیانی ده کیانی، علیرضا ماردپور* صفحات 152-158
    مقدمه
    جراحی زیبایی، یک عمل فرهنگی-پزشکی محسوب شده که اصولا در غیاب نشانه های بارز جسمانی و برای بهبود عملکرد روانی-اجتماعی فرد صورت می گیرد. این مفهوم چند بعدی به عوامل متعددی از جمله اضطراب و عدم تایید شدن وابسته است. لذا هدف از پژوهش حاضر، مقایسه میزان اختلال بدشکلی بدن و اضطراب اجتماعی در زنان اقدام کننده به جراحی زیبایی و زنان غیر اقدام کننده بود.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش، مقایسه ای غیر مداخله ای بود که در نیمه اول سال 1395 در شهر شیراز انجام گرفت. جامعه تحقیق شامل کلیه زنان متقاضی و زنان خانه دار غیرمتقاضی جراحی زیبایی بود. با توجه به تحقیقات پیشین در این زمینه بر اساس نمودار کوهن، تعداد 126 نفر (2 گروه 63 نفری) به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار مورد بررسی پرسشنامه اختلال بدشکلی بدن و اضطراب اجتماعی بود. در نهایت داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) تحلیل شدند.
    یافته ها
    زنان اقدام کننده برای عمل زیبایی نسبت به زنان غیر اقدام کننده برای عمل زیبایی به طور معنی داری در اختلال بدشکلی بدن و اضطراب اجتماعی، نمرات بیشتری گرفته اند. همچنین نتایج حاکی از این بود که در زیرمقیاس های مورد بررسی نیز زنان اقدام کننده نسبت به زنان غیر اقدام کننده به طور معنی داری نمره بیشتری به دست آورده اند. در کل نتیجه گرفته شد که زنان اقدام کننده نسبت به زنان غیر اقدام کننده دارای میزان اختلال بدشکلی بدن و اضطراب اجتماعی بیشتری هستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این پژوهش میتوان نتیجه گرفت در جوامعی که جراحی های زیبایی بیشتری صورت میگیرد، اختلالات روانی نیز بالاتر است و این افراد برای تایید شدن نیاز به مشوق های بیرونی دارند.
    کلیدواژگان: اضطراب، اضطراب اجتماعی، اختلال بدشکلی بدن، جراحی زیبایی
  • سلمان زارعی، خدیجه فولادوند* صفحات 159-167
    مقدمه
    شواهد نشان می دهند خودشفقت ورزی بر افزایش رضایت زندگی و ارزیابی های شناختی کلی از زندگی اثرگذار است. هر چند رابطه بین خودشفقت ورزی و رضایت زندگی مورد بررسی قرار گرفته، اما درباره مکانیسم واسطه ای این رابطه مطالعات اندکی وجود دارد. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه ای امید در رابطه بین خود شفقت ورزی با رضایت زندگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. از بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب در سال تحصیلی97-96، 250 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و سپس پرسشنامه های امید، خود شفقت ورزی و رضایت زندگی را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد خود شفقت ورزی با رضایت زندگی رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد (0.527 =β) (P<0.01). خود شفقت ورزی با امید رابطه مستقیم، مثبت و معنادار داشته (0.453 =β) (P<0.01) و امید با رضایت زندگی رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد (0.445 =β) (P<0.01). همچنین نتایج آزمون سوبل نشان داد امید در رابطه بین خود شفقت ورزی با رضایت زندگی نقش واسطه ای دارد (0.445 =β) (P<0.01).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر بر نقش مستقیم خودشفقت ورزی روی رضایت زندگی و نقش واسطه ای امید به عنوان یک مکانیسم مهم در رابطه بین خودشفقت ورزی با رضایت زندگی تاکید دارد. بنابراین، بهبود سطح خودشفقت ورزی و امید می تواند روش خوبی برای حمایت از افراد در زندگی روزمره و افزایش میزان ارزیابی های مثبت آنها از زندگی شان باشد.
    کلیدواژگان: امید، خودشفقت ورزی، رضایت زندگی، دانشجویان
  • کوروش اعتماد، پرتو ثابت راسخ*، شهره قادری، سلمان خزایی صفحات 168-173
    مقدمه
    اگرچه کزاز غیرنوزادی از مشکلات بسیار نادر در کشورهای توسعه یافته می باشد، اما هنوز هم یکی از چالش های جدی در سایر ملل توسعه نیافته به حساب میاید. این درحالی است که کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه مانند افغانستان، بیشترین تمرکز خود را به سیاستهای بهداشتی حذف و پیشگیری از کزاز مادر و نوزادی اختصاص داده اند. مطالعه حاضر با هدف برآورد شیوع این بیماری در سایر مناطق جغرافیایی و بالغین این کشور انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که به بررسی موارد کزاز غیر نوزادی طی سال های 2018-2017 در کشور افغانستان پرداخته است. تمامی بیماران مطالعه افراد ارجاعی به بیمارستان ریفرال آنتانی که یکی از بزرگترین مراکز ارجاعی بیماری های واگیر و غیرواگیر در خاورمیانه است می باشند. در تمامی موارد به دلیل وخامت حال بیمار، اطلاعات از همراه بیمار اخذ شده. با استفاده از آمار توصیفی شامل جدول فراوانی، میانگین و درصد به توصیف بیماران مورد مطالعه پرداختیم.
    یافته ها
    طی بازه زمانی مورد مطالعه 10 بیمار با کزار غیر نوزادی شناسایی شد. از این بین 9 بیمار مرد و یک زن بودند.  میانگین سنی بیماران 8 ± 19.5 بود. همه موارد از روستا یا شهر با طبقه اجتماعی پایین یا متوسط بودند. 9 بیمار سابقه زخم تروماتیک و یا نافذ داشتند، در 5 مورد سابقه زخم پا و 4 مورد سابقه زخم دست بود. یک سابقه از گازگرفته شدن توسط سگ و یک مورد مصرف مواد مخدر بدون هیچ تروما یا زخمی شناسایی شد. تمام موارد با وقوع یا تشدید تریسموس و انقباض عضلانی دردناک به بیمارستان ارجاع شده بودند. تمامی بیماران تحت درمان استاندارد قرار گرفته و نهایتا 60% بهبودی کامل یافتند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر به وضوح نیاز مبرم برای ارائه و اجرای  برنامه ها و سیاست گذاری های بهداشتی - پزشکی در کشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته برای پیشگیری از کزاز، بخصوص کزاز غیرنوزادی که یک بیماری بسیار خطرناک و کشنده و درعین حال قابل پیشگیری است، را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: کزاز، کزاز بالغین، بیماری های قابل پیشگیری با واکسن، حذف، کشورهای در حال توسعه، کشورهای توسعه نیافته
  • هادی وحیدی، شیما شهیاد، علی نوروززاده، محمدتقی محمدی* صفحات 174-180
    گیرنده فعال کننده پرولیفراسیون پروکسیزوم آلفا (PPAR-α)، که به خانواده گیرنده هسته ای فاکتورهای نسخه برداری فعال شده توسط لیگاند تعلق دارند، اولین بار به عنوان تنظیم کننده های ژنی برای مسیرهای متابولیک شامل متابولیسم لیپیدی، حساسیت زایی انسولینی و هموستئاز گلوکز مطرح شدند. این گیرنده هسته ای به طور وسیعی در بافت های مختلف بیان شده، و محدوده وسیعی از اثرات را در جهت تثبیت سلامت فرد ایجاد می کند. گزارش شده که فعال کردن PPAR-α باعث محافظت نورونی در بیماری های تخریب شونده عصبی همچون بیماری آلزایمر، پارکینسون و مولتیپل اسکلروز می گردد. همچنین شواهد رو به رشد مطرح کرده اند که فعال کردن این گیرنده به دنبال ایسکمی مغزی اعمال محافظت نورونی شامل اثرات ضداکسیداتیو، ضدآپوپتوز و ضدالتهابی ایجاد می کند. همین طور گزارش شده استفاده از آگونیست این گیرنده ها سبب محافظت در برابر عوارض و آسیب های عروق ریز در افراد دیابتی می گردد. با این حال، در مقالات علمی موجود هیچ مطالبی در ارتباط با اثرات فعال سازی PPAR-α بر روی نفوذپذیری سد خونی-مغزی و تشکیل ادم مغز در آسیب ایسکمی-خونرسانی مجدد مغزی ارائه نشده است. با توجه به نقش فاکتور القاء شونده هیپوکسی-1 آلفا (HIF-1α) در ایجاد صدمه به سد خونی-مغزی و بر هم کنش بین PPAR-α و HIF-1α در برخی بافت های بدن، به نظر می رسد که فعال سازی PPAR-α از طریق کاهش HIF-1α بتواند سبب کاهش صدمه به سد خونی-مغزی در حین ایسکمی مغز گردد. بنابراین مطالعه حاضر قصد دارد نقش های محافظتی احتمالی فعال سازی PPAR-α بر روی محافظت واحد عصبی-عروقی در آسیب ایسکمی-خونرسانی مجدد مغزی را مورد ارزیابی قرار دهد.
    کلیدواژگان: گیرنده فعال کننده پرولیفراسیون پروکسیزوم آلفا، سد خونی-مغزی، فاکتور القاء شونده هیپوکسی-1 آلفا، آسیب ایسکمی-خونرسانی مجدد مغزی
  • فرشته شاداده، مهناز صمدبیک، فرناز امیری، علی حاجی پورطالبی* صفحات 181-188
    مقدمه
    شکاف دیجیتالی به معنای عدم برابری اقتصادی و اجتماعی برای دسترسی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات است. فناوری اطلاعات و ارتباطات باحذف موانع مکانی و زمانی می تواند فرصت ارزشمندی را برای دسترسی بیماران به اطلاعات سلامت فراهم آورد. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل موثر بر شکاف دیجیتالی دربیماران و راهکار هایی برای کاهش آن انجام شد .
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت مروری-سیستماتیک با جست و جوی پایگاه های اینترنتی، نشریات معتبر و موتور جستجوگر گوگل اسکولار و کتب مرتبط با استفاده از کلمات کلیدی digital gap, health information technology, patients در بازه زمانی 2010 تا 2018 انجام گرفت. تعداد110 مقاله یافت شد که از این میان 70 مقاله وارد مطالعه شدند و سپس این مقالات از نظر عنوان، چکیده و متن کامل مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از حذف موارد تکراری و نا مرتبط حدود 20مقاله مرتبط با پژوهش انتخاب گردید.
    یافته ها
    اختلاف قابل توجه توانایی بیماران برای یافتن اطلاعات سلامت مورد نیاز در اینترنت از مهم ترین موضوعات شکاف اطلاعاتی استفاده از فناوری اطلاعات سلامت است. بر این اساس مهمترین عوامل موثر بر شکاف اطلاعاتی موقعیت جغرافیایی، سطح مهارت، استفاده از رایانه، نژاد و قومیت، سطح تحصیلات، سن، درآمد و جنسیت است. همچنین بهره گیری از راهکارهایی مانند آموزش استفاده از رایانه ، معرفی وب سایت های معتبر حوزه سلامت، ترغیب و آموزش سالمندان، سرمایه گذاری و کمک های دولتی برای تهیه رایانه های خانگی، فراهم نمودن امکان دسترسی به اینترنت رایگان و تامین زیرساخت های مورد نیاز برای اینترنت پرسرعت می تواند بر شکاف دیجیتال استفاده از فناوری اطلاعات کمک نماید.
    نتیجه‎گیری
    کاهش شکاف دیجیتال در بیماران موجب افزایش آمادگی و انگیزه بیماران در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباط و ارتقای کیفیت مراقبت سلامت خواهد شد..
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات سلامت، شکاف دیجیتال، بیماران
|
  • Omid Garkaz, Maryam Taghdir, Mojtaba Sepandi* Pages 129-136
    Introduction
    Due to the high level of medical care and the high economic costs imposed on health systems, special care units are particularly concerned. The purpose of this study was to determine the causes of mortality in futile patients in the ICU of the selected military hospital between 2011-2017.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted over a period of six years in ICU with a review of 283 patients records. Variables such as age, sex, marriage, blood transfusion, occupation, education, place of residence, duration of hospitalization, physical shift, immediate cause of death, causes of death, accompanying illnesses and their final illness were collected. The causes of mortality in this study were categorized into nine groups based on ICD-10 international classification. The data were analyzed using SPSS-25 software, descriptive statistics and Chi-square tests.
    Results
    The results of the study showed that 54.1% (153 cases) of death cases were male and 45.9% (130) were female. The highest mortality was in the age group of 70-79 with 89 cases (31.4%). Cardiovascular diseases by 171 cases (42.4%), neurological diseases (84.8%) and infectious diseases (57.1%) (14.1%) were among the most causes of immediate deaths. Also, the most types of injuries were in head and hip with the average severity of 18.8 (18.63). In addition, 181 cases (64%) of patients received blood infusion.
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, a large part of the risk factors of increasing mortality in the intensive care unit are predictable and preventive and so, health and therapeutic teams should have a more accurate planning to reduce it.
    Keywords: ICU, Mortality, Risk Factors
  • Ali Bonyadi Naeini, Barat Mojaradi*, Alireza Mosayebi Pages 137-144
    Introduction
    Promoting community health and preventing dangerous diseases such as cancer, especially in metropolitan areas such as Tehran, today may have become the main concern and concern for managers, authorities and health professionals in the country. Achieving this goal involves the deployment of active information networks and effective systems for collecting information and identifying factors that affect cancer.
    Materials and Methods
    The present study was conducted on the basis of Quo's method and exploratory factor analysis in six stages: the preparation and production of Qi samples, the selection of 12 cancer experts using a targeted sampling method as contributors to the design, Qi ranking in a spectrum 9 degrees based on the importance of each item (index), data recording using SPSS 25 software, statistical analysis through Qi statistical analysis (principal component analysis), and finally interpretation of results.
    Results
    By studying the results, 24 effective factors in the prevalence of cancer in Tehran were identified in three categories: nutrition, physical activity, medical and psychiatric, health, and environmental.
    Conclusions
    The present research is a basic research for discriminating mental patterns of cancer patients in Tehran, which introduces cancer-causing factors to modify supervision and policies, provide appropriate cancer services, and prevent them.
    Keywords: Cancer, Q Methodology, Mental Patterns
  • Zolfaghare Abyar*, Saeid Ahmadi Nasrabad Sofla, Seyede Sedighe Mousavi Kia, Narges Zamani Pages 145-151
    Introduction
    Disturbance disorders not only cause inefficiencies, but also disrupt their function in all areas. Therefore, this study was conducted with the aim of effectiveness of teaching tolerance skills, self-esteem, adjustment and interpersonal efficacy on risky and healthy behaviors in children with stuttering. 

    Materials and Methods
    The present study was based on a pre-test and post-test pre-test and placebo group design. The statistical population of the study included mothers of elementary school students with stuttering. Twenty-two subjects were selected from both experimental and placebo groups by cluster sampling. Psychological evaluation included the Barat Impact Scale (2004), Beck Depression Inventory (2000) and Beck Anxiety Inventory (1988). The training of dialectical behavioral therapy skills was performed according to the Linnaean treatment protocol during the 8 sessions of 60 minutes in the experimental group. The placebo group was not educated, but the treatment was 8-session group meeting. The pre-test, post-test and 3-week post-test scores were analyzed for both groups by descriptive statistics and mixed ANOVA. 

    Results
    The results showed the impact of training on risky behaviors in the experimental group. However, there was no significant difference in placebo group, but in the depression scale, the placebo group significantly decreased the dialectic behavioral therapy group. There was also a significant difference between the two groups in dialectical behavioral therapy and placebo group in the relative relief anxiety scale (P = 0.001). 

    Conclusion
    The Dialectical Behavioral Therapy Training Program can be part of interventional programs at the levels of children with verbal disorders and improve mental health of students and reduce the pain and suffering of family members.
    Keywords: Distress Tolerance, Alertness, Risky Behaviors, Mental Health, Verbal Disorders
  • Mohebat Kiani Deh Kiani, Alireza Mardmor* Pages 152-158
    Introduction
    Aesthetic surgery is considered a medical-cultural practice, which is essentially carried out in the absence of obvious physical signs and to improve the psychosocial function of the individual. This multidimensional concept depends on many factors, including anxiety and disapproval. Therefore, the purpose of this study was to compare the incidence of deformity and social anxiety in women undergoing cosmetic surgery and control group.
    Materials and Methods
    The research project was a non-interventional comparative study conducted in the first half of 1395 in Shiraz. The research community included all female applicants and non-resident housewives for cosmetic surgery. Regarding previous research in this field, 126 people (2 groups of 63) were selected by random sampling method based on Cohen charts. The instrument used was Depression disorder and social anxiety disorder. Finally, the data were analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    Women under the aesthetic surgery have significantly higher scores in body disfigurement and social anxiety than other women. Also, the results indicated that women undergoing surgery in the sub-scales were significantly higher than those in the other group. Overall, it was concluded that women undergoing cosmetic surgery are more likely to suffer from deformity and social anxiety than non-cosmetic women.
    Conclusion
    According to this study, it can be concluded that psychiatric disorders are also higher in societies with more cosmetic surgeries, and these people need external stimuli to confirm.
    Keywords: Anxiety, Social Anxiety Disorder, Body Dimorphic Disorder, Cosmetic Surgery
  • Salman Zarei, Khadijeh Fooladvand* Pages 159-167
    Introduction
    Evidence suggests that self-compassion affects life satisfaction and overall cognitive assessments of life. Although the relationship between self-compassion and life satisfaction has been examined, there are few studies on the mediating mechanism of this relationship. Therefore, the present study aimed to determine the mediating role of hope in the relationship between self-compassion and life satisfaction.
    Materials and methods
    The present study was descriptive and correlation type. Among undergraduate students of Islamic Azad University, South Tehran Branch, 250 students were selected through multistage cluster sampling and completed Hope Scale, Self-Compassion Scale and Satisfaction with life scale. The collected data were analyzed using Pearson correlation and structural equation modeling.
    Results
    The results showed that the self-compassion has a direct, positive and significant correlation with life satisfaction (β=0.527) (P<0.01); self- compassion has a direct, positive and significant correlation with hope (β=0.453) (P<0.01); and hope has a direct, positive and significant correlation with life satisfaction (β=0.445) (P<0.01). Also, the results of the Sobel test showed that hope has a mediator role in the relationship between self-compassion and life satisfaction (β=0.445) (P<0.01).
    Conclusion
    The present study emphasizes the direct role of self-compassion on life satisfaction and the mediating role of hope as an important mechanism in the relationship between self-compassion and life satisfaction. Therefore, improving self-compassion and hope can be a good way to support individuals in everyday life and increases their positive assessments of their lives.
    Keywords: Hope, Self-Compassion, Life Satisfaction, Students
  • Koorosh Etemad, Parto Sabetrasekh*, Shohra Qaderi, Salman Khazaei Pages 168-173
    Introduction
    Although untreated tetanus is a very rare problem in developed countries, it is still a serious challenge in other underdeveloped nations. However, underdeveloped or developing countries such as Afghanistan focus most of their health policies on eliminating and preventing maternal and neonatal tetanus. The present study aimed to estimate the prevalence of this disease in other geographical and adult areas of the country.
    Materials and Methods
    The present study is a cross-sectional study that investigated non-neonatal tetanus cases during 2018-2017 in Afghanistan. All patients are referred to the Antani Rifal Hospital, one of the largest referral centers for communicable and non-communicable diseases in the Middle East. In all cases, due to the deteriorating condition of the patient, information was obtained from the patient. Finally, we used descriptive statistics including frequency table, mean and percentage to analyze the patients.
    Results
    During the study period 10 patients with non-neonatal cesarean were identified. Of these, 9 were male and 1 was female. Mean age of recognized patients was 19.5 ± 8 years. All patients were from the villages or towns with a lower or middle social class. Nine patients had a history of traumatic or penetrating ulcers, 5 had a foot and 4 had a wound. A history of dog bites and a drug abuse with no trauma or wound were identified. All cases were referred to the hospital with the onset or exacerbation of trismus and painful muscle contraction. All patients received standard treatment and eventually  60% complete remission achieved.
    Conclusion
    The present study clearly addresses the urgent need to provide health-medical programs and policies in developing or under-developing countries for the prevention of tetanus, especially non-communicable tetanus; which is a highly dangerous and potentially preventable disease.
    Keywords: Non-Neonatal Tetanus, Vaccination Program, Public Health Surveillance, Developing Countries, Underdeveloped Countries, Immunization, Preventive Medicine
  • Hadi Vahidi, Shima Shahyad, Ali Norooz Zade, Mohammad Taghi Mohammadi* Pages 174-180
    Peroxisome proliferator-activated receptor alpha (PPAR-α), which belongs to the nuclear receptor family of ligand-activated transcription factors, was first described as gene regulators for metabolic pathways including lipid metabolism, insulin sensitivity, and glucose homeostasis. Were raised. This nuclear receptor is widely expressed in various tissues, providing a wide range of effects to stabilize one's health. Activation of PPAR-α has been reported to protect neurons in neurodegenerative diseases such as Alzheimer's disease, Parkinson's, and multiple sclerosis. There is also growing evidence that activation of this receptor following neuronal ischemia produces neuroprotective effects including antioxidant, anti-apoptotic, and anti-inflammatory effects. It has also been reported that the use of these receptor agonists protects against complications and damage to small vessels in diabetics. However, no existing scientific literature has reported on the effects of PPAR-α activation on blood-brain barrier permeability and brain edema formation in cerebral ischemia-reperfusion injury. Given the role of hypoxia-1α-inducible factor (HIF-1α) in causing damage to the blood-brain barrier and the interaction between PPAR-α and HIF-1α in some body tissues, it seems that PPAR-α acitivation by reducing HIF-1α, can reduce the damage to the blood-brain barrier during ischemia of the brain. Therefore, this study aimed to evaluate the possible protective roles of PPAR-α activation on neurovascular unit protection in ischemia-reperfusion injury.
    Keywords: Peroxisome Proliferator-Activated Receptor Alpha, Blood-Brain Barrier, Hypoxia-Inducible Factor 1-Alpha, Cerebral-Ischemia-Reperfusion Injury
  • Fereshteh Shadadeh, Mahnaz Samadbeik, Farnaz Amiri, Ali Hajipourtalebi* Pages 181-188
    Introduction
    The digital divide means economic and social inequality for access to and use of ICT. Information and communication technology, despite the spatial and temporal barriers, can provide a valuable opportunity for patients to access health information. The aim of this study was to identify factors affecting the digital divide in patients and ways to reduce it.
    Materials and Methods
    This study was a systematic review by searching online databases, reputable journals and Google Scholar search engine and related books using keywords digital gap, health information technology, patients from 2010 to 2018. 110 articles were found out of which 70 were included in the study and then the articles were evaluated for title, abstract and full text and after excluding duplicate and unrelated cases, about 20 research related articles were selected.
    Results
    Significant differences in patients' ability to find the health information needed on the Internet are among the most important issues in the information gap with the use of health information technology. Accordingly, the most important factors affecting the information gap are geographic location, skill level, computer use, race and ethnicity, education level, age, income, and gender. It also offers solutions such as computer training, introducing reputable health websites, encouraging and educating the elderly, investing and providing government assistance for home computers, providing free internet access, and providing the infrastructure needed for High-speed Internet can help digital divide the use of information technology.
    Conclusion
    Reducing the digital divide in patients will increase the readiness and motivation of patients to use information and communication technology and improve the quality of health care.
    Keywords: Digital Gap, Health Information Technology, Patients