فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال هشتم شماره 5 (پیاپی 37، آذر و دی 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امین آقاجان زاده، محمدهادی یدالله پور*، ثریا خفری، مهرداد ساروی صفحات 1-9
    مقدمه

    افراد سالمند در معرض ابتلا به بیماری های متعدد از جمله بیماری قلبی عروقی قرار دارند که موجب کاهش رضایت زندگی آنها می شود. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت از زندگی از روی بهزیستی وجودی، مذهبی و معنوی و رضایت از زندگی در سالمندان مبتلا به بیماری عروق کرونر در سال 97-1396 انجام شد. د

    روش کار

    این مطالعه از نوع مقطعی و همبستگی است. جامعه مطالعه شامل سالمندان مبتلا به بیماری عروق کرونر مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان آیت الله روحانی بابل در سال 97-1396 بودند. تعداد 212 سالمند مبتلا به تنگی عروق کرونر به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد، مقیاس بهزیستی معنوی (SWBS) و پرسشنامه رضایت زندگی را به روش خودگزارشی تکمیل کنند. جهت تحلیل داده ها از معیار همبستگی پیرسون و روش رگرسیون گام به گام استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که رضایت از زندگی با بهزیستی وجودی، مذهبی و معنوی و وضعیت تاهل رابطه مثبت و با طول مدت بیماری رابطه منفی معنادار دارد (05/0>p). همچنین بر اساس نتایج حاصل، متغیر بهزیستی وجودی 41%، ترکیب دو متغیر بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی 44% و ترکیب سه متغیر بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی و بهزیستی معنوی کلی 46% از واریانس رضایت از زندگی در بیماران قلبی سالمند را تبیین کردند (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    مبتنی بر یافته های پژوهش حاضر، رضایت از زندگی در سالمندان مبتلا به بیماری قلبی از طریق سلامت معنوی قابل پیش بینی است. می توان از این نتایج در تدوین طرح های درمانی و پیشگیرانه در نظام سلامت، برای دستیابی به رضایت بیشتر از زندگی در سالمندان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سالمندان، بیماریهای عروق کرونر، بهزیستی، رضایت از زندگی، معنویت
  • مریم صبوری، آذر طل، خدیجه حاجی میری، الهام شکیبازاده*، مهدی یاسری، بهرام محبی صفحات 10-18
    مقدمه

     سطح مطلوب توانمندی زنان، موجب قدرت بخشی به آنان برای تصمیم گیری مستقلانه درباره موضوعات اساسی زندگی می گردد. هدف از این مطالعه، تعیین عوامل موثر در توانمندی دریافت مراقبت سلامت بر اساس  تئوری رفتار برنامه ریزی شده، در زنان متاهل در سنین باروری  بود.

    روش کار

     در مطالعه مقطعی تحلیلی حاضر، 488 نفر از زنان متاهل در سنین باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی جنوب تهران در سال 1398، جامعه پژوهش را تشکیل دادند. ابزار گردآوری  داده ها، یک پرسشنامه سه قسمتی شامل اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده و پرسشنامه استاندارد توانمندی دریافت مراقبت سلامت بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری از جمله میانگین، انحراف معیار و ضریب همبستگی پیرسون تحت نرم افزار  SPSS نسخه 24 و آنالیز مسیر با استفاده از شاخص های برازش مدل  تحت نرم افزارAmos  نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین سن شرکت کنندگان در پژوهش، 1/7  ± 6/33 سال بود. نگرش (001/0 p< ، 62/0 β=) نسبت به هنجار ذهنی (001/0 p< ، 18/0 β=)  از قدرت پیشگویی کننده بالاتری برای پیش بینی قصد رفتار برخوردار بود.  بر اساس نتایج تحلیل مسیر، 30 درصد از واریانس قصد رفتاری  و 03/0 حیطه تصمیم گیری، 02/0 حیطه تعامل و 05/0 واریانس حیطه درجه کنترل توسط سازه های مدل تبیین گردید. نتایج مطالعه نشان داد سازه نگرش و هنجارذهنی بهترین پیش گویی کننده قصد رفتار دریافت مراقبت سلامت  بودند (001/0 <p).

    نتیجه گیری :

     نتایج نشان داد که بعد کنترل رفتاری درک شده، نقشی در تببین رفتار دریافت مراقبت سلامت نداشت و قصد رفتاری نقش کمرنگی در تبیین رفتار دریافت مراقبت سلامت در زنان متاهل در سنین باروری داشت. این موضوع نشان می دهد که توجه به سایر عوامل روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی در فرآیند اخذ تصمیم برای دریافت مراقبت سلامت در زنان متاهل سنین باروی ضروری است.

    کلیدواژگان: توانمندی دریافت مراقبت سلامت، زنان متاهل، سنین باروری، تئوری رفتار برنامه ریزی شده
  • شورانگیز بیرانوند*، فاطمه صفاپور، سودابه زارع صفحات 19-24
    مقدمه

    پرستاران با رفتار و عملکرد خود، نقش اساسی جهت ارائه مراقبت با کیفیت دارند. خودکارآمدی اصلی ترین عامل در رفتار و عملکرد افراد است.  هوش معنوی به[p1]  عنوان پایه واساس اعتقادات انسان تاثیر مثبتی بر عملکرد و انعطاف پذیری افراد در حل مشکلات آنها دارد. لذا  این مطالعه با هدف تعیین ارتباط هوش معنوی با خودکارآمدی پرستاران بیمارستان های دولتی شهر خرم آباد در سال 1396 انجام شد.

    روش کار

     این مظالعه توصیفی - همبستگی است، جامعه پژوهش کلیه پرستاران بیمارستان های دولتی شهر خرم آباد در سال 1396 بودند که از میان آنها 244 نفر به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های هوش معنوی و خودکارآمدی بودند. داده ها  با استفاده  از نرم افزار آماری SPSS  نسخه 19 با روش های  ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل گام به گام تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین  و انحراف معیار هوش معنوی و خودکارآمدی پرستاران بیمارستان های دولتی شهر خرم آباد 16/17 ± 61/148 و  10/8 ± 18/61 بود. بین نمره هوش معنوی و  خودکارآمدی پرستاران همبستگی مثبت، متوسط  و معناداری وجود داشت(496/0 =r). ضریب همبستگی  پیرسون  بین  مولفه های خودآگاهی(  258/0 = r)، سجایای اخلاقی (321/0= r)، تفکر کلی(288/0= r) و توانایی مقابله (400/0=r) از هوش معنوی با خودکارآمدی  همبستگی مثبت و معنا داری نشان داد (05/0> p) . همچنین مولفه های تفکر کلی و توانایی مقابله توانستند به طور معنی داری 26 درصد از تغییرات خودکارآمدی پرستاران را پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    پرستارانی که از هوش معنوی بالاتری برخوردار بودند خود کارآمدی بیشتر داشتند. بنابراین پیشنهاد می شود کلاس های آموزشی و بازآموزی در فواصل منظم جهت ارتقاء مهارت های معنوی پرستاران در راستای افزایش خودکارآمدی و بهبود عملکرد پرستاران در خدمات مراقبت بهداشتی برگزار شود.

    کلیدواژگان: پرستار، هوش معنوی، خودکارآمدی
  • زینب جودکی، شهلا محمدزاده، شیوا صالحی* صفحات 25-32
    مقدمه

    کیفیت خدمات پرستاری و به دنبال آن، سلامت افراد جامعه رابطه مستقیمی با رضایت شغلی پرستاران دارد. نشانه های رضایت شغلی پرستاران بسیار گسترده می باشد و می تواند بر کیفیت زندگی پرستار، افزایش کیفیت مراقبت و رضایتمندی بیماران تاثیر گذارد. هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین رضایت شغلی و کیفیت زندگی پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی خرم آباد در سال 1398 است.

    روش کار : 

    در این مطالعه توصیفی-همبستگی، 200 پرستار که در سال 1398 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی خرم آباد مشغول به کار بودند به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل؛ پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی28سوالی بود. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها: 

    در این مطالعه، رضایت شغلی پرستاران در سطح متوسط و کیفیت زندگی آنها در سطح ضعیف بود. رضایت شغلی در حیطه نوع شغل(53/0±48/3) بالاترین و در حیطه نظام پرداخت(59/0±09/2) کمترین میانگین نمره را داشت. کیفیت زندگی در حیطه سلامت روان(52/8±77/51) بالاترین و در حیطه سلامت جسمانی(16/8±14/43) کمترین میانگین نمره را به خود اختصاص داد. بین رضایت شغلی و کیفیت زندگی ارتباط معنادار و مثبت آماری وجود داشت(385/0, r=001/0p<).

    نتیجه گیری: 

    در پژوهش حاضر،پرستارانی که رضایت شغلی بیشتری داشتند از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار بودند . لذا، فراهم نمودن بسترهای افزایش رضایت شغلی پرستاران جهت بهبود کیفیت زندگی آنها و ارایه خدمات حرفه ای مطلوب تر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، کیفیت زندگی، پرستاران
  • جواد عبادی، میلاد جعفری، تهمینه مرادی، خدیجه نصیری* صفحات 33-38
    مقدمه

    یکی از مهمترین بخش های آموزش در پرستاری، آموزش بالینی است. ارزیابی وضعیت آموزش بالینی به رفع یا اصلاح نقاط ضعف کمک کرده و می تواند موجب بهبودی دستیابی به اهداف آموزشی گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان پرستاری خلخال در مورد وضعیت آموزش بالینی در سال 1398 انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که در اردیبهشت و خرداد ماه سال 1398 بر روی 136 نفر از دانشجویان پرستاری دانشکده علوم پزشکی و آزاد شهر خلخال انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه وضعیت آموزش بالینی می باشد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS/23 ویراست23 در سطح معنی داری (05/0> P) و با استفاده از آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار و نیز آزمونهای استنباطی کای دو، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.  

    نتایج

    میانگین و انحراف معیار نمره دیدگاه دانشجویان در مورد وضعیت آموزش بالینی 58/17 ± 56/81 بود که عنوان کننده وضعیت خوب آموزش بالینی بود. همچنین بیشترین نمره مربوط به  اهداف و برنامه ریزی" و "مربی" به ترتیب با میانگین و انحراف معیار  89/5 ± 57/27 و 17/45 ± 39/23 بود که نشان دهنده وضعیت متوسط آموزش بالینی بود.

    نتیجه گیری

    مجموع یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد با وجود اینکه از دیدگاه دانشجویان پرستاری وضعیت آموزش بالینی خوب بوده اما محیط بالینی و نظارت و ارزشیابی در حد متوسط می باشد. لذا پیشنهاد می شود روش های مناسب نظارت و ارزشیابی دروس بالینی تدوین و تامین محیط های بالینی مناسب در اولویت دانشکده های پرستاری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، آموزش پرستاری، دانشجویان پرستاری، دیدگاه
  • صدیقه حنانی، نجمه سمیعی*، آلیس خاچیان صفحات 39-46
    مقدمه

    یادگیری دانشجو محور منجر به بهبود یادگیری می شود. روش جیگساو با استفاده از استراتژی های یادگیری تعاملی سبب یادگیری فعال و دانشجو محور می شود و اندازه های درک از محیط یادگیری در روش های مشارکتی تدریس قوی تر است. بنابراین ، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر روش آموزش جیگساو بر یادگیری ودرک از محیط یادگیری دانشجویان در مقایسه با روش تدریس سنتی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی که در سال 1397 انجام گرفت، 28 نفر از دانشجویان کارشناسی اتاق عمل بر اساس انتخاب تصادفی ساده به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمون با روش جیگساو و گروه کنترل با روش تدریس سنتی آموزش داده شدند. داده های مطالعه با استفاده از امتحان تخصصی محتوای مداخله و پرسشنامه DREEM به روش خودگزارشی قبل و بعد از مداخله  در دوگروه جمع آوری گردید و با استفاده از آماره های توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته های مطالعه نشان داد که بین دو گروه آزموزش جیسگاو و سنتی  از نظر میانگین نمره یادگیری اختلاف آماری معناداری وجود دارد .(p<0.05) هم چنین درک از محیط آموزشی در دانشجویان دو گروه آموزش جیگساو و سنتی تفاوت آماری معناداری نشان داد (p<0.05).

    نتیجه گیری

    آموزش با روش جیگساو با توجه به درگیر نمودن دانشجویان به شکل فعالانه به نحو مطلوبی سبب افزایش میزان یادگیری و بهبود قابل توجه در درک از محیط یادگیری  دانشجویان اتاق عمل می گردد. بنابراین استفاده از این روش اموزشی جهت تدریس دانشجویان اتاق عمل توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش، روش آموزشی، یادگیری، سنتی، جیگساو
  • احمد نورالدینی*، اکرم ثناگو، مصطفی مجیدنیا صفحات 47-54
    مقدمه

    هوش هیجانی مجموعه ای از قابلیت های غیرآگاهانه افراد می باشد که سبب افزایش قدرت سازگاری افراد با مقتضیات محیطی و عوامل تنش زای بیرونی می گردد.  مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی بر افزایش شادکامی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری انجام شد.

    روش

    مطالعه حاضر بصورت نیمه تجربی بوده و جامعه آماری دانشجویان پرستاری آزاد گنبد کاووس در سال 1397 بودند و نمونه ها بصورت آسان انتخاب شدند. حجم نمونه 30 نفر، به هر گروه آزمون و کنترل  15 نفر بر اساس جدول تخصیص تصادفی اختصاص داده شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه شادکامی Oxford و پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی Brad berry & Greaves بود. آموزش هوش هیجانی گروه آزمایش در قالب  12 جلسه 50 دقیقه ای طی شش هفته داده شد. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS  16 استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها آزمون T مستقل و تحلیل کوواریانس یک طرفه و چند متغیری استفاده شد.

    یافته ها

    در بررسی مولفه های هوش هیجانی در گروه مداخله و کنترل به ترتیب آیتم آگاهی اجتماعی و خودآگاهی بالاترین امتیاز را به خود اختصاص داده بودند. نمره کل هوش هیجانی هم در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 29/4±9/11 و 41/7±7/9 بودند بنابراین در گروه مداخله نمره کسب شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنا دار بود(05/0<p). در متغیر شادکامی نمره پیش آزمون و پس آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 6/5±15/34 ،5/8±47/50  و2/4±84/32و 3/6±/74/34  بود که بیانگر تفاوت چشمگیر بودند. همچنین در بررسی متغیر پیشرفت تحصیلی در پیش آزمون و پس آزمون بین گروه مداخله و کنترل تفاوت ها معنی دار بود (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش هوش هیجانی در گروه مداخله می تواند در شادکامی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری به عنوان عامل محرک مثبت تلقی گردد. بنابراین پیشنهاد می گردد با تکیه بر آموزش مولفه های مذکور و تقویت آنها میزان شادکامی و پیشرفت تحصیلی را در سایر دانشجویان پزشکی ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، شادکامی، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان پرستاری
  • معصومه مالک*، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، هاله جعفری، محبوبه شالی صفحات 55-62
    مقدمه

    برنامه ریزی دقیق و مناسب در حیطه آموزش بالینی در ایجاد توانمندی و کسب مهارت های لازم در دانشجویان پرستاری بخش مهمی از آموزش پرستاری را شامل می شود. با توجه به اینکه دستیابی به توانمندی و مهارت بالینی به علت محدودیت های تکنیکی و اخلاقی در بالین، به راحتی امکانپذیر نیست، استفاده از روش های نوین آموزش در این زمینه کمک کننده است. استفاده از شبیه سازی یکی از روش های نوین آموزش در پرستاری است. مطالعه حاضر با هدف تبیین تجربیات دانشجویان پرستاری در ارتباط با شبیه سازی نابینائی صورت گرفت.

    روش کار

    در طی یک مطالعه کیفی (تحلیل محتوا قراردادی)، جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند و دو گروه متمرکز، در فاصله فروردین تا مرداد 1398 انجام شد. از طریق نمونه گیری هدفمند، چهارده دانشجوی پرستاری در حال تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران، وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها تا زمان رسیدن به اشباع داده، ادامه پیدا کرد. مدت مصاحبه ها 60-45 دقیقه بوده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش گراندهیم و لاندمن صورت گرفت. در این تحقیق تلاش شد تا براساس معیارهای موثق بودن داده های کیفی و تجزیه وتحلیل آنها عمل گردد.

    یافته ها

    در تحلیل اولیه تعداد 231 کد به دست آمد که پس از مقایسه و تقلیل، در نهایت دو درون مایه اصلی و هفت زیرطبقه پدیدار شدند. درون مایه های اصلی پژوهش شامل کسب دیدگاهی نو و مراقبت متحول شده در سایه تجربه، بودند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از آموزش به روش شبیه سازی، شیوه ای موثر در فرآیند تدریس و ارزشیابی میزان دانش و مهارت های ضروری برای دانشجویان پرستاری می باشد.  لذا بکارگیری این شیوه تدریس به کلیه مسئولان آموزشی آموزش پرستاری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: نابینائی، دانشجوی پرستاری، شبیه سازی بیمار
|
  • AMIN Aghajan Zadeh, Mohammad Hadi Yadollahpour*, Soraya Khafri, Mehrdad Saravi Pages 1-9
    Introduction

    Elderly people are at risk of developing multiple diseases, including cardiovascular disease, which can reduce their life satisfaction. The purpose of this study was to assess the prediction of life satisfaction from existential, religious and spiritual well-being and life satisfaction in elderly patients with coronary artery disease in 2017-2018.

    Methods

    This is a cross-sectional and correlational study. The study population included the elderly with coronary artery disease referred to Ayatollah Rouhani Hospital of Babol in 2017-2018. 212 elderly patients with coronary artery stenosis were selected through targeted sampling and participated in this study. Participants were asked to complete the Spiritual Well-being Scale (SWBS) and the Life Satisfaction Questionnaire by self-report method. Data were analyzed using Pearson correlation and stepwise regression.

    Results

    The results showed that life satisfaction with existential, religious and spiritual well-being and marital status had a positive and negative relationship with the duration of the disease. Also, based on the results, the existential well-being variable of 41%, the combination of two variables of existential well-being and religious well-being of 44%, and the combination of three variables of existential well-being and religious well-being and spiritual well-being were 46% of the variance of life satisfaction in elderly patients (P<0/01).

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, life satisfaction in the elderly with heart disease is predictable through spiritual well-being. These results can be used to develop health and preventive plans in the health system to achieve greater life satisfaction in the elderly.

    Keywords: well-being, life satisfaction, spirituality, elderly
  • Maryam Sabouri, Azar Tol, Khadijeh Hajimiri, Elham Shakibazadeh*, Mahdi Yaseri, Bahram Mohebbi Pages 10-18
    Introduction

    The optimal level of women's capability can empower them to make the decision independently of the main issues of their health. This study aimed to identify the determinants of health care empowerment based on the Theory of Planned Behavior among married women in the reproductive age of southern Tehran.

    Methods

    In this analytical cross-sectional study, 488 married women in reproductive ages which had attended in health care centers in southern Tehran in 2019. Data collecting instruments were three-part questionnaires including demographic information, researcher-made questionnaire based on the Theory of Planned Behavior and Healthcare Empowerment Questionnaires (HCEQ). Data were analyzed using mean, standard deviation, Pearson correlation coefficient and path analysis using fit indices in the SPSS-24 and AMOS-22.

    Results

    The mean age of participants was 33.6 ± 7.1. Subjective norm (P < 0.001 ،β = 0.18) in comparison to attitude (P < 0.001 ،β = 0.62) had greater predictive power for intention behavior. According to the results of path analysis, 30% of the variance of behavioral intention, 0.03 of the variance of decision dimension, 0.02 of the variance of interaction dimension, and 0.05 of the variance of control degree were explained using the model constructs, and the study results revealed that the attitude and subjective norm constructs were the best predictors of health care delivery behavior (P < 0.001).

    Conclusions

    The results show that the perceived behavioral control and behavioral intention are not reliable predictors of health care empowerment among married women in reproductive age. Other psychological, social, and cultural determinants should be investigated to find the main determinants to improve women’s healthcare empowerment

    Keywords: Health care empowerment, Married women, Reproductive age, Theory of Planned Behavior
  • Shourangiz Beiranvand*, Fatemeh Safapour, Soudabeh Zarea Pages 19-24
    Introduction

     Nurses have an essential role in providing quality care with their behavior and performance. Self-efficacy is the main factor for creating the behavior and performance of human. Spiritual intelligence as the foundation of human beliefs has a positive impact on the performance and flexibility in solving people's problems. Purpose of this study determines relationship between nurses spiritual intelligence with self-efficacy in the khorramabad city Public hospitals in 2018.

    Methods

     Present study was a cross-sectional from type of correlation. The study population was all nurses working at public hospitals of Khoramabad city at 2018. Using the Quota sampling method, 244 samples were selected.  Data were collected using the spiritual intelligence questionnaire and the self-efficacy questionnaire. Data were analyzed using inferential statistics and Pearson correlation test and linear multiple regression (stepwise) with the SPSS software version.

    Result

    The mean of spiritual intelligence and self-efficacy of the nurses was 148/61 ±17/16 and  61/18 ±8/10.  The findings showed that spiritual intelligence a positive and significant relationship with self – efficacy of the nursesˊ khoramabad city Public hospitals (r = 0/496 ).  Pearson's correlation coefficient showed strong positive correlation between all the components of spiritual intelligence (self – awareness r = 0/258), moral queries (r = 0/321), general thinking (r=0/288), the ability to copper. (r= 0/400) with the self – efficacy. In addition, general thinking and the ability to copper were able to predict 26 percent of the variance of nurses’ self – efficacy.

    Conclusion

    Nurses with higher spiritual intelligence were more self-efficacy. Therefore, suggested that training and retraining classes be held at regular intervals to enhance nurses 'spiritual skills and then improve self-efficacy and nurses' performance in health care services.

    Keywords: Nurse, Spiritual intelligence, Self-efficacy
  • Zeynab Joodaki, Shahla Mohammadzadeh, Shiva Salehi* Pages 25-32
    Introduction

    The quality of nursing services and, consequently, the health of the community has a direct relationship with nurses' job satisfaction. Symptoms of nurses' job satisfaction are widespread and can affect the quality of life of nurses, increasing the quality of care and patient satisfaction. The purpose of this study was to determine the relationship between job satisfaction and quality of life of nurses working at khorramabad  university of medical sciences hospitals in 2019.

    Methods

    In this descriptive-correlational study, 200 nurses working at khorramabad  university of medical sciences hospitals in 2019 were selected by size-proportional stratified sampling method. Data collection tools included demographic questionnaire, Minnesota Job Satisfaction Questionnaire, and WHOQOL-BRIEF. Data were analyzed by SPSS16 and descriptive and inferential statistics.

    Results

    In this study, Nurses' job satisfaction was moderate and their quality of life was poor.The highest mean score in job satisfaction was related to work context (3.48 ± 0.53) and the lowest mean score was related to the payment system(2.09 ± 0.59). Quality of life was highest mean score in mental health(51.77 ± 8.52)  and lowest in physical health(43.14 ± 8.16). Also, there was positive statistically significant correlation between job satisfaction and quality of life (p<0.001, r=0.385).

    Conclusion

    In the present study, nurses with more job satisfaction had a higher quality of life. Therefore, It is recommended to provideing backgrounds for increasing nurses' job satisfaction to improve their quality of life and provide better professional services.

    Keywords: Job Satisfaction, Quality of Life, Nurses
  • Javad Ebadi, Milad Jafari, Tahmineh Moradi, Khadijeh Nasiri* Pages 33-38
    Introduction

    One of the most important parts of nursing education is clinical education. Evaluation the status of clinical education helps to eliminate or correct weaknesses and can improve the achievement of educational goals. The aim of this study was to determine nursing students' viewpoints about Practical education in Khalkhal, 2019.

    Methods

    The present study is a descriptive cross-sectional study which was done on 136 nursing students in Khalkhal University of Medical Sciences in May and April at 2019. Sampling was done by census method. Data collection tool is practical education questionnaire. The data were analyzed whit SPSS/23 software. Significant level was (P <0.05). The descriptive statistics (mean and standard deviation) and Chi-square, ANOVA, Pearson correlation coefficient tests were used for analysis.

    Results

    The mean and standard deviation of students' viewpoints about practical education status was 81.56 ± 17.58 that is good. The “goals and planning” domains and the "coach" domains, with mean and standard deviation of 27.57 ± 5.89 and 23.39 ± 45.17 were also moderate.

    Conclusion

    The findings of the present study show that although the practical education status of nursing students is good, the practical environment and evaluation is moderate. Therefore, it is suggested appropriate methods evaluating have been developed and providing appropriate clinical environments should be a top priority for nursing schools

    Keywords: Practical Education, Nursing Education, Nursing Student, Viewpoint
  • Sedigheh Hannani, Najme Samii*, Alice Khacian Pages 39-46
    Introduction

    The student-centered teaching methods results in better learning. Jigsaw is a teaching method that using interactive learning strategies in order to engage student in learning and lead to a more student-centered learning environment. Therefore, this study was aimed to determine the effect of Jigsaw teaching method on operation room technology student’s learning and perception of learning environment comparing with traditional teaching method.

    Methods

    In this quasi-experimental study that has been conducted in 2018, twenty-eight of undergraduate students were randomly divided into experimental and control groups. Experimental group were trained by jigsaw method and control group by traditional teaching method. The study data were collected by using the intervention content test and DREEM questionnaire in two groups before and after the intervention and analyzed by descriptive and inferential statistics.

    Results

    The study findings shown that there are significant statistical differences between two groups regarding to learning scores and perception of learning environment (P < 0.05). There was also a statistically significant difference in the perception of the educational environment between the students in the two groups of jigsaw and traditional education (p <0.05).
     

    Conclusion

    Teaching by the jigsaw method, by actively engaging students, desirably increases learning and significantly improves students' perceptions of the operating room environment. Therefore, it is recommended to use this teaching method to teach operating room students.

    Keywords: Education, Teaching, Learning, Traditional, Jigsaw
  • Ahmad Nooreddini*, Akram Sanagoo, Ehsan Allah Kalteh Pages 47-54
    Introduction

    Emotional intelligence is collected of unawareness capacity of persons that enhanced the adaption ability of persons, with environmental requirement and external stressful elements. This study was done by goal of assessment the effect of Emotional Intelligence component education on nursing student happiness and academic achievement. 

    Method

    present study was quasi-experimental and numerical society are the nursing student of Gonbad-Kavoos at the year of 2018 and samples selecting by convenience method. Sample volume was 30 persons, to per group of experimental and control groups 15 persons according to random allocation list were appropriation. Research tools contain oxford happiness questionnaire, Bradberry-Greves emotional intelligence teaching in experiment group at 6 weeks in 12 session that 50 min continue. To analyzing data independent T-test and one-way multi variable co-variance methods was used.

    Results

    in the evaluation of EQ components in two group, social awareness at intervention group and self awareness at control group have acquired maximum of scores. Total score of EQ at intervention and control group were 11.9 ±4.29 , 9.7±7.41 . Thus intervention group comparison with control group in scores, have significant differences (p<0/05). In happiness variable, pre and post test scores in control and intervention groups were 32.84±4.2, 34.74±6.3 and 34.15±5.6, 50.47±8.5 that illustrative the eminent differences. Similarly in assessment of academic achievement variable in pre and post test between control and intervention group were significant (p<0/05).

    Conclusion

    Result of this research showed us that emotional intelligence component education at intervention group can one positive effect in happiness and academic achievement of nursing students. Thus suggested by leaning to emotional intelligence component education and reinforcement those, level of happiness and academic achievement enhanced in the all of medicine students.

    Keywords: Emotional Intelligence, Happiness, Academic achievement, Nursing student
  • Masoume Makek*, Alireza Nikbahkt Nasrabadi, Hale Jafari, Mahboubeh Shali Pages 55-62
    Introduction

    The accurate and proper planning in the field of nursing education in creating the capability and acquiring the necessary skills in the students of this field includes an important part of nursing education. However the acquisition of sufficient training because of technical and ethical reasons is challenging, Several methods have been used to teaching. Using simulation is one of the new methods in nursing education. The aim of this study was to explore the experiences of blindness simulation among a group of nursing students.

    Methods

    This qualitative study was performed by conventional content analysis in the school of Nursing and Midwifery from April to July 2019 in Tehran, Iran. A total of 14 semi structured interviews and 2 focus group interviews were conducted by purposive sampling of the nursing students. Data collecting was continued until saturating data. Interviews were done for 45 to 60 minutes. Data analysis was performed by Graneheim and Lundman  method. We tried to analyze qualitative data based on valid criteria.

    Results

    The first stage of data analysis revealed 231 initial codes. The ongoing process of analysis, comparison, and reductions resulted in a final number of two main themes with 7 subthemes were identified in this study including: Earn a new perspective and transforming care in the shadow of the experience.

    Conclusion

      Based on the results of this study, the use of simulation training is an effective way of teaching and evaluating the amount of knowledge and skills necessary for the blindness for nursing students. Using this method of teaching is recommended to all nursing students Training in patient care.

    Keywords: Blindness, Nursing Student, Patient Simulation