فهرست مطالب

مطالعات حقوق تطبیقی - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 22، پاییز و زمستان 1399)

مجله مطالعات حقوق تطبیقی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 22، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/27
  • تعداد عناوین: 17
|
  • مریم احمدی نژاد*، یاسر امین الرعایا صفحات 405-430

    قرن هاست که زنان موضوع ظلم و تعدی های فراوان هستند و کمتر از یک قرن است که اندیشه دفاع از حقوق زنان در جامعه بین المللی ظهور یافته است. ازجمله حقوقی که تحول جدی را در عرصه حقوق زنان ایجاد کرده حق بر شناسایی حقوقی است که عقایدی را که زن را جنس درجه دوم تلقی می کردند، انکار می نمود. این حق که متضمن شناسایی حقوقی برابر زنان و مردان است، مقارنت ویژه ای با حق زنان بر برابری دارد. در این میان، تمایز رفتاری در هر دو حوزه حقوق بین الملل و اندیشه اسلامی لزوما ناقض برابری نیست، لکن به جهت اختلاف مبنایی میان حقوق بین الملل بشر و حقوق مدنظر اسلام، درعمل شاهد رویه یکسانی در خصوص شناسایی حقوق برابر زنان و مردان نیستیم. از این رو، نگارندگان نوشتار حاضر سعی دارند بر اساس روشی اکتشافی- توصیفی و مستند به منابع و تفاسیر معتبر اسلامی و همچنین اسناد و رویه های حقوق بین المللی موضوع موردبحث را بررسی نمایند.

    کلیدواژگان: اسلام، برابری، تمایز رفتاری، حقوق بشر، زنان، عدم تبعیض
  • وحید بذار* صفحات 431-448

    حمایت دیپلماتیک دولت از تبعه خود در مقابل دیگر دولت متبوع او از مسایل چالش برانگیز حقوق بین الملل است که اخیرا با اعلام حمایت دیپلماتیک دولت بریتانیا از خانم نازنین زاغری که یک فرد دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی است بسیار برجسته شده است. با اینکه در حقوق بین الملل سنتی اغلب در چنین وضعیت هایی عدم مسئولیت دولت متبوع مورد توجه قرار می گرفت، امروزه حمایت دیپلماتیک از سوی دولتی که فرد چندتابعیتی، تابعیت غالب و موثر او را دارد، علیه دیگر دولت متبوع او امکان پذیر است. فارغ از تابعیت غالب خانم زاغری، رفتار دولت بریتانیا که در اقدامات ملی و بین المللی آن نمود پیدا کرده، نشان دهنده این است که این دولت اعتقادی به حمایت دیپلماتیک از تبعه خود در مقابل دیگر دولت متبوع او ندارد، جز در مواردی که دیگر دولت متبوع فرد، او را بریتانیایی قلمداد کند؛ بنابراین، بریتانیا ممکن است ماخوذ به شیوه عمل خود شود. بریتانیا می تواند با توسل به پروتکل اختیاری منضم به کنوانسیون روابط کنسولی (1963م) و ادعای نقض ماده 36(1) کنوانسیون از سوی ایران به دیوان بین المللی دادگستری مراجعه کند. با این حال، آزادی خانم زاغری که بریتانیا به دنبال آن است نتیجه مستقیم مراجعه به دیوان نخواهد بود.

    کلیدواژگان: حمایت دیپلماتیک، نازنین زاغری، ایران، بریتانیا، چندتابعیتی، تابعیت غالب و موثر
  • مژده بستان*، حسن عالیپور صفحات 449-479

    ترابری تجاری دریایی حوزه ای برای بیشترین حجم جابه جایی بار در جهان است و برای رونق زندگی بشر در همه جنبه های آن نقش حیاتی دارد. از سوی دیگر زیست زیر دریا پیوستگی با امنیت دوسوم سپهر جهان یعنی محیط دریاها دارد که با ترابری دریایی تهدید می شود. پرسش اصلی این نوشتار برخاسته از همین دوگانگی است؛ نظام حقوقی در میانه یک برنامه برای حمایت از ترابری تجاری دریایی و یک فرایند به نام تداوم امنیت حیات زیر دریا کدام را باید پاس بدارد؟ ترابری تجاری دریایی به عنوان یک برنامه باپیشینه و طراحی شده از سوی انسان برای جابه جایی بار بر عناصر موضوع (کالا)، ابزار (کشتی)، بستر (دریا) و عامل (متصدی ترابری) استوار است که هریک نظام حقوقی جداگانه ای دارد. ولی ترکیب این عناصر به تهدیدی بر ضد یک فرایند یعنی شکل گیری طبیعی زیست زیر دریا و تداوم آن انجامیده است. نظام حقوقی مطلوب در قبال برنامه، ضابطه گرا است و در خصوص فرایند، حمایت گرا. از این رو، در نوشته حاضر که با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی به روش تحلیلی- توصیفی بررسی شده است، نگارنده مقاله می کوشد تا با رویکرد تطبیقی میان نظام حقوقی ایران و نظام حقوقی امریکا و نیز نظم حقوقی بین المللی نشان دهد که چگونه نظام حقوقی درباره ترابری تجاری دریایی رویکردی سودانگارانه اتخاذ کرده و در برابر تهدیدهای ضد زیست زیر دریا که آلودگی ها برجسته ترین شکل آن است، نظام حقوقی افتراقی برای حمایت ندارد. نتیجه این مقاله نیز تدارک یک نظام حقوقی حمایت محور با چهار نوع ضمانت اجرای پیشگیرانه، تامینی، کیفری و جبرانی است تا بتوان توازنی میان برنامه ترابری دریایی و فرایند زیست زیر دریا برقرار کرد.

    کلیدواژگان: آلودگی، ترابری تجاری دریایی، زیست زیر دریا، کشتی، ضمانت اجرا
  • علیرضا جلالی* صفحات 481-499

    مسئله جایگاه حقوق تطبیقی در رویه محاکم محافظ قانون اساسی کشورهای کامن لا و سیویل لا، موضوع مطالعاتی جذاب و خاصی است، زیرا رویکرد متفاوت این نهادها نسبت به مبحث مورد مطالعه، مشخصات و تاثیرات اشاره به نهادهای حقوقی و رویه های کشورهای دیگر از سوی دادرسان اساسی داخلی هر رژیمی را به وضوح نشان می دهد. در پژوهش پیش رو با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که نکات قوت و ضعف مراجعه قضات اساسی در آرای خود به نظام های حقوقی کشورهای خارجی چیست؟ پس از ارایه داده های مربوطه، ثابت خواهیم کرد که علی رغم وجود مسایلی چون مخاطره برای حاکمیت دولت ها و گسترش بیش از حد منابع حقوقی مورد استفاده از سوی دادرسان، به نظر می رسد مشروط بر اینکه ملاحظاتی صورت گیرد، مانند محدود کردن نظام های خارجی مورد توجه، استناد با نیت یکسان نمودن ارجاعات از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی، عدم ذکر حقوق خارجی فقط با انگیزه اجرای مقررات غیربومی، و سعی بر انطباق نهادهای خارجی با حقوق داخلی، مراجعه به حقوق کشورهای دیگر در آرای دادگاه های قانون اساسی می تواند برای تطبیق نظام داخلی با خصوصیات رژیم های حقوقی توسعه یافته و ارتقای سطح تضمین حقوق بنیادین شهروندان ابزار مناسبی شمرده شود.

    کلیدواژگان: حقوق تطبیقی، رویه قضایی، سیویل لا، کامن لا، محاکم محافظ قانون اساسی
  • سعید حبیبا*، آریا مشکین آذریان صفحات 501-523

    باوجود حجم انبوه پرونده های جاری در دادگستری و از طرفی پیشرفت های چشمگیر فناوری، در زمینه مطالعات تجربی و شناخت علمی و مستند از آنچه در دادگاه ها رقم می خورد با گسستی مخرب مواجه هستیم که تبعات آن قابل چشم پوشی نیست. این کمبود در حوزه حقوق مالکیت فکری و علایم تجاری نیز پرسش های مهمی را بی پاسخ گذاشته است. برای حل این مشکل نیاز بود روش های نوآورانه ای به کار گرفته شود تا با کمی کردن داده های کیفی (Quality Quantifying)، بررسی آرا در مقیاس کلان ممکن گردد. تلاش شد با طراحی پایگاه داده و به کمک نرم افزار و فنون داده کاوی (Data Mining)، ارکان و اجزای متنوعی از یک رای استخراج و پردازش شود و از منظر کلان و به کمک مدل های آماری، تحلیل هایی عینی و بدیع از رویه محاکم در حوزه علایم تجاری ارایه گردد. در این تحقیق از روش تحلیلی مبتنی بر استفاده از منابع موجود در پژوهشگاه قوه قضاییه بهره گرفته شده است. با اینکه حجم کمتر از انتظار داده ها، محدودیت هایی در استفاده از مدل های آماری ایجاد کرده، اما استخراج طیف وسیعی ازمتغیرها و مولفه ها از آرا، این امکان را فراهم آورد تا در قالب آمارهای توصیفی و استنباطی، بخشی از یافته ها و نتایج روشنگرانه این پژوهش را ارایه کنیم که طبعا به درک بهتری از وضعیت رسیدگی دادگاه ها می انجامد. شایان ذکر است که رهیافت و ثمره اصلی این پژوهش را معرفی و آزمودن روشی ابداعی می دانیم که برای نخستین بار در کشور امکان تحلیل کلان آرای قضایی در این پژوهش و همچنین در آثار آتی را میسر نمود. این پژوهش با سوال های محدودی آغاز شد اما در ادامه، زوایای بی شمار قابل تحلیل و بررسی داده های استخراج شده، ما را شگفت زده کرد. رویه محاکم در خصوص موضوعات و متغیرهای مختلف یکسان نیست، پس سنجش و تحلیلی جامع و چندبعدی نیاز بود که جزییات و برآیند آن در متن بیان شده است.

    کلیدواژگان: آمار، داده کاوی، رویه قضایی، علامت تجاری، مالکیت فکری
  • مینا حسینی*، بهنام غفاری صفحات 525-550

    قواعد حقوق رقابت به منظور حفظ رقابت بازار وضع می‎شوند و نهادهای ناظر بر رقابت وظیفه اجرای قوانین و مقررات رقابتی و جلوگیری از ارتکاب رویه‎های ضدرقابتی از سوی بنگاه‎های اقتصادی را برعهده دارند. اما در کنار نهادهای ناظر بر رقابت، در حوزه‎های خاصی به ویژه هنگامی که بازارها با انحصار یا تمرکز شدید روبرو هستند و به منظور نظارت بر انحصار، نهادهای تنظیم‎گر بخشی ایجاد شده‎اند.بررسی اختیارات، وظایف و اهداف نهادهای تنظیم‎گر بخشی و نهادهای رقابتی و نیز نحوه عملکرد آن ها در کشورهای مختلف، وضعیت‎ گوناگونی از تعارض تا تعامل را نشان می‎دهد. در بعضی کشورها نهادهای تنظیم گر بخشی با نهادهای رقابتی همگام و همسو هستند، منتها در برخی دیگر، عملکرد متفاوت و گاه متعارضی با نهادهای رقابتی داشته اند و گاهی حتی مانعی بر سر راه اجرای قوانین رقابتی تلقی شده اند. در این مقاله با رویکردی تطبیقی این موضوع در نظام‎های حقوقی مختلف مطالعه شده، درنهایت دیدگاه نظام حقوقی ایران با توجه به آخرین تحولات صورت گرفته در قوانین و مقررات و بررسی مهم‎ترین پرونده‎های مورد اختلاف شورای رقابت و تنظیم‎گران بخشی (پرونده مخابرات، داروخانه‏ها، کانون وکلا و قیمت‎گذاری خودرو) با روشی توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: انحصار، تنظیم‎گر بخشی، حقوق رقابت، شورای رقابت
  • حیدر خدادادی، رسول مظاهری کوهانستانی* صفحات 551-570

    از نگاه اغلب حقوق دانان، عقد سبب تعهد بوده، به همین دلیل تا زمانی که عقد پابرجاست، تبعیت از مفاد آن برای طرفین لازم است. برخلاف نظر پیش گفته، بررسی قراردادها در حقوق ایران نشان می دهد مقتضای بعضی عقود (مانند وکالت) تعهد نبوده، تنها موجب اختیار و نیابت اند. با این حال، نمی توان انکار کرد که عقودی از قبیل وکالت، ودیعه یا جعاله تحت شرایطی الزام آور قلمداد می شوند. چالش اصلی این نوشتار شناسایی علت تعهدآور بودن برخی عقود و سپس تحلیل نوع تعهد ناشی از قرارداد است. نگارندگان این نوشتار با بررسی تطبیقی مصادیق تعهد در حقوق ایران و انگلیس به این نتیجه دست یافته اند که اندراج عوض در قرارداد موجب تعهد به نتیجه، و وجود اعتماد متعارف از سوی یکی از طرفین، سبب ایجاد تعهد به وسیله برای دیگری خواهد بود. پذیرش نظریات عوض و اعتماد متعارف در حقوق ایران موجب پدید آمدن مبنایی جدید برای لزوم قراردادها و همین طور ایجاد مانعی برای جلوگیری از سوء استفاده از حق خواهد بود. افزون بر نتایج پیش گفته، تمییز تعهدات به نتیجه از تعهدات به وسیله در چگونگی اثبات نقض تعهدات قراردادی نیز مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: تعهد به نتیجه، تعهد به وسیله، نظریه اعتماد متعارف، نظریه عوض
  • نعیمه سلیمی نژاد، سید هادی محمودی* صفحات 571-590

    نوشتار حاضر با بررسی مشروعیت جدایی یک جانبه کریمه از اوکراین طبق حقوق بین الملل عمومی، در پی پاسخ به این پرسش است که آیا آن گونه که مقامات کریمه و روسیه استدلال می کنند، حق تعیین سرنوشت می تواند مبنای حقوقی جدایی کریمه از اوکراین قرار بگیرد. به تفصیل بررسی می شود که خارج از بحث استعمارزدایی، حق تعیین سرنوشت شامل هیچ گونه حق کلی بر تعیین سرنوشت خارجی نمی شود. در مورد موقعیت های غیراستعماری نیز دو نظریه جدایی یک جانبه و جدایی چاره ساز مطرح می شود. با بررسی موضوع کریمه در سایه هریک از این موارد به این نتیجه می رسیم که جدایی یک جانبه اگرچه به طور کلی طبق حقوق بین الملل مجاز است، اما جدایی یک جانبه کریمه از اوکراین از این قاعده مستثناست؛ چراکه نتیجه مداخله نظامی غیرقانونی روسیه در شبه جزیره و نوعی نقض گسترده قاعده حقوق بین الملل عمومی محسوب می شود. از دیگر سو، با بررسی رویه دولت ها و نهادهای قضایی و نیمه قضایی، درمی یابیم که جدایی چاره ساز هنوز بخشی از حقوق بین الملل عرفی نشده و دکترین نیز در مورد آن دچار اختلاف نظر است. ضمن آنکه در فرض قبول آن، نمی توان کل شبه جزیره را به دلیل تنوع جمعیتی، یک «ملت» دانست. افزون بر آن، به دلیل فقدان مستنداتی که حاکی از نقض حقوق بشر یا رفتار تبعیض آمیز سازمان یافته از سوی مقامات اوکراینی است، نمی توان مسئله کریمه را مصداق جدایی چاره ساز دانست.

    کلیدواژگان: تمامیت سرزمینی، جدایی چاره ساز، جدایی یک جانبه، روسیه، کریمه
  • ابراهیم شعاریان ستاری*، سئودا باحجب عظیمی صفحات 591-611

    در روابط قراردادی، اجرای دقیق و به موقع تعهدات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اما گاهی متعهد مرتکب نقض قرارداد می شود و با وجود صدور حکم الزام، همچنان از اجرای تعهد خودداری می کند. با توجه به مواد 222 و 238 قانون مدنی و ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی، درصورتی که امکان اجرای تعهد به وسیله شخصی غیر از متعهد وجود داشته باشد، شخص ثالث می تواند تعهد مدنظر را اجرا نماید و یا حتی متعهدله شخصا تعهد را انجام دهد و هزینه آن را از متعهد مطالبه کند. در ماده 1222 اصلاحی قانون مدنی فرانسه نیز که جایگزین ماده 1144 سابق شده، این نحوه اجرای تعهد مورد شناسایی قرار گرفته است و بررسی تطبیقی در این خصوص می تواند به برخی از پرسش های مطرح شده در این زمینه پاسخی دقیق ارایه دهد. دخالت ثالث در اجرای تعهد در فرض مسیله، فقط در تعهدات به فعل و ترک فعل مادی که قایم به شخص نیست، قابل تصور است. مطالعه تطبیقی با حقوق فرانسه که الهام بخش نویسندگان قانون مدنی ایران بوده است، نشان می دهد که چنین اجرایی از سوی ثالث ماهیت اجرای عین تعهد را دارد و اثر اصلی آن برایت ذمه متعهد اصلی است که به تبع آن، تمامی تضمین های تعهد منتفی می شود، اما در هر حال، متعهد محکوم به پرداخت هزینه های لازم خواهد شد.

    کلیدواژگان: اجرای تعهدات، اجرای ثالث، الزام به ایفای عین تعهد، حقوق فرانسه، نقض قرارداد
  • محسن صادقی*، امیر غفاری صفحات 613-638

    فارغ از مواردی که قانون یا قرارداد نحوه احراز تقصیر عامل زیان را مشخص می کنند، مسئله چگونگی احراز تقصیر پیچیده و محتمل الوجوه است.این تحقیق در صدد پاسخ به این سوال است که پرسش از تقصیرآمیز بودن رفتار، آیا پرسشی توصیفی است یا هنجاری؟ به تعبیر دیگر، وقتی دادرس در پی احراز تقصیر خوانده در دعوای مسئولیت مدنی است، آیا بایستی همانند دانشمندان تجربی در جهان خارج به تجربه بپردازد و پس از کشف رفتار متعارف (رفتاری که بیشترین تکرار را داراست) در خصوص قضیه متنازع فیه، انحراف رفتار خوانده را با آن بسنجد؟ یا آنکه فارغ از اینکه درواقع چه رفتاری به چه میزان معمول است، وی باید انسانی ایدیال (که اصلا در جهان وجود خارجی ندارد) را درنظر بگیرد و میزان انحراف رفتار خوانده را با آن بسنجد. به عبارت دیگر، آیا معیار در احراز تقصیر، انحراف از رفتار انسان متعارف است یا انسان معقول؟ در این تحقیق نشان دادیم که رویکرد توصیفی به مفهوم تقصیر غیرمنطقی است. روش تحقیق کتابخانه ای و میدانی است. در دو گفتار به بررسی رویکرد هنجاری و توصیفی خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: انسان معقول و متعارف، تقصیر، فلسفه حقوق مسئولیت مدنی، رویکرد هنجاری و توصیفی
  • مهدی صبوری پور*، مهتاب رهبر صفحات 639-658

    در نظام های حقوقی مختلف با توجه به مبانی مسئولیت مدنی، خسارت های اسمی، تنبیهی و جبرانی مورد شناسایی قرار گرفته اند. در بررسی نظام حقوقی ایران، این امرر محرز می گردد که بیشترین توجه به خسارت جبرانی، به عبارتی جبران خسارت و اعاده وضعیت سابق، صورت گرفته است. به این ترتیب در پذیرش خسارت معنوی به عنوان گونه ای از خسارات تنبیهی، با بی میلی و به طور محدود برخورد شده و راهکار و ابزار چگونگی تعیین آن پیش بینی نشده است. حال آنکه از جمله مهم ترین اقسام خساراتی که در نتیجه آسیب جسمی ایجاد می شود، خسارت معنوی ازجمله درد و رنج است که خود نیز به شاخه های گوناگونی قابل تقسیم است. درواقع عبارت درد و رنج، نه تنها در مورد درد فیزیکی بلکه در خصوص طیف وسیعی از آسیب های ناملموس مانند ترس، اضطراب، اندوه و بی حرمتی به کار می رود. در حقوق امریکا حوزه جبران خسارت درد و رنج متنوع بوده، اغلب موارد یادشده مورد توجه قرار گرفته اند، اما همگونی در شیوه ارزیابی وجود ندارد و از روش های مختلف مانند تعیین مبلغ مقطوع، تعیین سقف در مبالغ اعطایی، محاسبه روزانه و... استفاده شده و در بیشتر آن ها، شدت آسیب ازجمله مولفه های اصلی بوده است، لیکن شیوه جبران خسارت به صورت مالی پیش بینی شده است. با توجه به پذیرش خسارت معنوی در ایران، پژوهش هایی در این زمینه انجام شده، لیکن به طور خاص به خسارت درد و رنج پرداخته نشده است. در این مقاله برای دستیابی و پیش بینی ابزارهای حقوقی برای رفع این خلا در نظام حقوقی ایران به بررسی نظام حقوقی ایالات متحده و روش های محاسبه آن پرداخته می شود.

    کلیدواژگان: خسارت معنوی، درد و رنج، نظام حقوقی امریکا، نظام حقوقی ایران
  • ماهرو غدیری*، غزاله فریدزاده صفحات 659-685

    فرزندخواندگی نهادی حقوقی است که به موجب آن یک کودک محروم از خانواده، تحت سرپرستی و حمایت های یک خانواده قرار می گیرد و به این ترتیب، والدین فرزندپذیر کلیه مسئولیت های والدین طبیعی نسبت به فرزند را عهده دار می شوند و رابطه والد فرزندی بین این افراد شکل می گیرد. اصل آزادی نکاح نیز یکی از اصول مسلم حقوق بشری است. امروزه اصل ممنوعیت ازدواج با محارم یک اصل جهانی است. در جوامع، ادیان و نظام های حقوقی مختلف و در سلسله روابط خویشاوندی و خانوادگی طبقاتی وجود دارند که ایجاد پیوند زناشویی بین آنان ممنوع است. در ایران با تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی سرپرست مصوب 1392ش و ممنوع کردن ازدواج با فرزندخوانده در زمان حضانت و پس از آن، چنین ازدواجی به تشخیص مصلحت فرزندخوانده از سوی دادگاه صالح مشروط شد، به این دلیل که با عدم ممنوعیت شرعی و سکوت قانون، مواردی از ازدواج با فرزندخوانده وجود داشته است که لااقل با این مقرره انجام چنین ازدواج هایی موکول به اجازه دادگاه مبتنی بر مصلحت فرزندخوانده خواهد شد و به این ترتیب، از فرزندخوانده در برابر آسیب های احتمالی حمایت می شود.  این درحالی است که ازدواج با فرزند خوانده در دو کشور دیگر مورد مطالعه، یعنی انگلیس و آلمان، ممنوع است که با مطالعه قوانین آن، وضعیت نظام حقوقی این سه کشور با محوریت اصل مصالح عالیه کودک و اصل آزادی نکاح تبیین خواهد شد. اگرچه ممنوعیت مشروط این ازدواج در نظام حقوقی ایران و ممنوعیت آن در دو کشور دیگر نشان از دغدغه مشترک قانون گذار ایران با کشورهای پیش گفته دارد، لیکن ظاهرا اصل آزادی نکاح همچنان دارای اهمیت ویژه ای بوده و این ممنوعیت را تحت الشعاع قرار داده است.

    کلیدواژگان: ازدواج با فرزندخوانده، ازدواج های ممنوعه، اصل آزادی نکاح، حقوق خانواده تطبیقی، کودک‏آزاری، مصالح عالیه کودک
  • مهدی غلامپور*، محمد فرجیها صفحات 687-714

    در مقاله حاضر با بهره گیری از نظریه های انسانیت زدایی (و خوانش های جدیدتر آن) و دشمن پنداری زندانیان، به تحلیل مرگ گروهی از افراد در بازداشتگاه یا زندان پرداخته شده است که تعلق آن ها به گروه های مختلف نژادی، قومی، اقتصادی، یا محکومیت به طیف خاصی از جرایم یا حتی متهم شدن به آن ها میزان خطر مرگ افراد را در چنین محیط هایی افزایش می دهد. برای پاسخ به این پرسش که کدام گروه از متهمان یا محکومان در ایران نسبت به پدیده مرگ در زندان به آسیب پذیری بیشتری دچار هستند، نگارندگان این مقاله با بهره گیری از نظریه های پیش گفته و نیز استفاده از روش نمونه پژوهی به مطالعه 30 نمونه از پروند ه های مرگ در بازداشتگاه ها یا زندان های ایران در حد فاصل سال های 1382 تا 1397 اقدام کرده اند. در کنار این موضوع، برای بررسی فرضیه یادشده، به تحلیل نمونه هایی تطبیقی از مرگ افراد در زندان پرداخته اند تا نشان دهند آیا قربانیان این پدیده دارای ویژگی های مشترکی همچون تعلق به گروه های خاص نژادی، قومی، اقتصادی یا اجتماعی هستند؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد که همه محبوسان به یک نسبت در برابر پدیده مرگ در زندان آسیب پذیر نیستند. به طور غالب، متهمان یا محکومانی در معرض پدیده یادشده قرار می گیرند که با دسته ای از ارزش های سخت غیرقابل اغماض نظام های کیفری در تعارض اساسی باشند. بررسی داده های 30 مورد از پرونده های مرگ در زندان های ایران نشان می دهد که علت بازداشت یا محکومیت در 21 مورد از آن ها در خصوص اتهامات امنیتی بوده است. تراکم متهمان یا محکومان امنیتی در آمار پرونده های مرگ در زندان می تواند تقویت کننده این فرضیه باشد که این دسته از زندانیان در نگاه مقام های عدالت کیفری طی فرایند انسانیت زدایی به مثابه دشمن تلقی شده اند.

    کلیدواژگان: انسانیت زدایی، زندانیان به مثابه دشمن، متهمان امنیتی، مرگ در بازداشتگاه و زندان، مشروعیت زدایی
  • مجید غمامی*، سیاوش سفیداری صفحات 715-738

    در قراردادهای اجاره کشتی، اصل بر پرداخت اجاره بها یا کرایه از طرف مستاجر به موجر است و چنین تعهدی برای مستاجر، تعهدی مطلق بوده، حق کسر از آن و یا تهاتر آن برای مستاجر تنها در موارد استثنایی وجود دارد که باید تفسیر محدود شود. به طور معمول در قراردادهای اجاره زمانی و یا سفری کشتی شروطی به نفع مستاجر درج می شود تا وی را در مواردی خاص از زیر بار اجرای چنین تعهدی رها سازد. البته اعمال چنین حقی از سوی مستاجر باید با بررسی دقیق مفاد قرارداد صورت گیرد. در موارد سکوت قرارداد اجاره نیز باید دید منابعی که دادگاه باید به آن رجوع کند، کدام است. در این نوشتار که به روش توصیفی - تحلیلی است، به بررسی تعهد مستاجر به پرداخت اجاره بها در قراردادهای اجاره کشتی راجع به حمل کالا- با نگاهی تطبیقی به حقوق انگلستان- پرداخته شده است. نتیجه آنکه حقوق ایران در موضوع مورد بحث، اختلافات چشمگیری با نظام کامن لا دارد؛ ازجمله کسر از اجاره بها درجایی که کشتی خارج از وضعیت قرارداد اجاره قرار داشته باشد و یا در فرضی که کشتی متلاشی شده، ازبین برود و یا در شرایطی که کشتی با تاخیر به مستاجر تسلیم شود. همچنین، این قرارداد اجاره کشتی است که باید در مرتبه نخست به آن رجوع شود و مبنای تنظیم کننده روابط طرفین همان است که در قرارداد آمده و در صورت سکوت، به قانون دریایی ایران و یا مواد قانونی دیگر به عنوان قانون اعم رجوع می شود. قانون دریایی ایران نیز اگرچه در فصل نهم خود به صورت پراکنده موادی را در خصوص قراردادهای اجاره کشتی بیان کرده، با وجود این، در مواردی چنین حقی را برای مستاجر قایل شده است.

    کلیدواژگان: اجاره بها، تهاتر، خسارت، شروط، قرارداد اجاره کشتی، مالک، مستاجر
  • محسن قجاوند*، محمود جلالی صفحات 739-762

    نیاز مبرم نظام حقوق تجارت ایران به مقررات روزآمد، توسل به دستاوردهای حقوق تطبیقی را به عنوان راهکاری علمی و واقع گرا ضروری می سازد. با وجود این، توسل به راهکار یادشده مستلزم رعایت بایسته هایی است تا بتوان نتایج مطلوب را از پیوند مقررات تجاری بین المللی در حقوق ایران به دست آورد. از سوی دیگر، تنوع موضوعی مقررات موردنیاز در حقوق ایران ایجاب می کند که مهم ترین آن ها شناسایی شده، کاستی های موجود در حقوق تجارت داخلی و راهکارهای رفع آن ها در قالب پیشنهادهای مقتضی بیان گردد. در پژوهش حاضر با تکیه بر روش تحقیقی تحلیل محتوا، ضمن تبیین دو محور مطالعاتی استانداردهای به روز رسانی مقررات تجاری ایران از منظر حقوق تطبیقی و اولویت های موضوعی موردنیاز در این عرصه، در پی تحلیل و اثبات این فرضیه هستیم که به روزرسانی مقررات تجاری علاوه بر تطابق با ساختارهای اقتصادی و سیاسی کشورمان، باید به طور مستمر و پویا و همگام با تحولات نوین تجارت بین الملل و در عین حال به دور از تقلید محض از قوانین خارجی صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: بومی سازی مقررات پیوندی، حقوق ایران، حقوق تطبیقی، روزآمدسازی مقررات، مقررات تجاری بین المللی
  • محمدجعفر قنبری جهرمی*، محمدحسین حمیدزاده صفحات 763-783

    پایان ناپذیری منابع انرژی تجدیدپذیر، نقش آن در تامین انرژی دنیا و آثار مفید زیست محیطی ازجمله منطق های افزایش سرمایه گذاری در این نوع انرژی است، اما تداوم و توسعه سرمایه گذاری و تکنولوژی گران در این صنعت، اعطای یارانه های دولتی را می طلبد. با وجود ضرورت های یادشده، نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت یارانه انرژی تجدیدپذیر را به عنوان یارانه های قابل تعقیب قانونی و گاه ممنوع دانسته است. در پی این سیاست ها، دعواهایی همچون دعوای «ژاپن و اتحادیه اروپا علیه کانادا» و نیز «امریکا علیه هند» در رکن حل و فصل اختلاف سازمان مطرح شده است. این پژوهش، مهم ترین چالش های یارانه انرژی تجدیدپذیر در مقررات سازمان جهانی تجارت را شناسایی نموده، سپس با تبیین سیاست های مقررات اتحادیه اروپا به این پرسش پاسخ داده که آیا مقررات اروپایی آن چنان سازگار و مطلوب به حال انرژی تجدیدپذیر است که بتوان با الهام از آن، مقررات سازمان جهانی تجارت را اصلاح کرد؟ مطابق دستاورد این پژوهش، سازمان جهانی تجارت بایستی با الهام گیری از مقررات مطلوب اروپایی، یارانه انرژی تجدیدپذیر را نه به طور مطلق بلکه بر مبنای معیارهای عینی و مشخص تحت شمول یارانه های غیرقابل تعقیب قانونی و غیرممنوع قرار دهد و از سوی دیگر با به کارگیری آزمون هایی همچون تعادل بخشی و تناسب، از انحراف یارانه ها نسبت به سیاست های زیست محیطی و صنعتی جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: انرژی تجدیدپذیر، سازمان جهانی تجارت، مقررات اتحادیه اروپا، یارانه
  • اسدالله یاوری* صفحات 785-813

    در پی پیروزی نهضت قانون اساسی گرایی در قرن هجدهم و شکل گیری نظام های سیاسی مشروطه، به تدریج قوانین اساسی دموکراتیک به عنوان اساسنامه حکومت و سند مشروعیت حقوقی کسب و انتقال قدرت سیاسی و همچنین چارچوب ساختاری و سازمان و تشکیلات حکومت و صلاحیت های مقامات و مامورین آن و به منظور شناسایی و حفظ و تضمین حقوق و آزادی ها به تصویب رسید. با وجود این، چالشی که بعدها مطرح گردید، مسئله تداوم اعتبار و امکان اصلاح و تغییر آن بوده است. با وجود پیش بینی اصولی و اولیه حق تغییر قانون اساسی برای مردم (جایگزین حق شورش)، در بسیاری از قوانین اساسی امروزی، بعضی از قواعد از امکان بازنگری مستثنی شده اند. چالش اصلی در اینجا، بر امکان یا عدم امکان تغییر و اصلاح بنیان های نظام سیاسی و اثر حقوقی پیش بینی محدودیت های بازنگری متمرکز است. البته برخی کشورها هیچ محدودیتی در بازنگری قانون اساسی پیش بینی نکرده اند و در برخی دیگر، محدودیت های موردنظر پیرامون حمایت از حقوق و آزادی های بنیادین شهروندان و به ویژه جمهوریت نظام سیاسی (ممنوعیت تغییر شکل جمهوری حکومت) بوده است. به عنوان راه حل واسط در برخی قوانین اساسی، امکان بازنگری کلی و یا بازنگری در مورد محدودیت ها، از طریق آیینی مستقل از بازنگری عادی پیش بینی شده است. در خصوص نظارت بر بازنگری قانون اساسی، جز در معدودی از کشورها، این امر به نحو صریح در قوانین اساسی پیش بینی نشده و بیشتر مراجع صیانت از قانون اساسی نیز به صراحت اعلام عدم صلاحیت در نظارت نموده اند. با وجود این در اکثر کشورها، دادرس اساسی بر لزوم رعایت شرایط شکلی بازنگری تاکید داشته است. در هر حال، عدم امکان حقوقی و یا عدم پذیرش عملی بازنگری در جزء یا کل می تواند به نوعی دعوت به لزوم تغییر در نظام سیاسی از راه های دیگر تلقی شود.

    کلیدواژگان: بازنگری، قانون اساسی، قوه موسس، مراجع صیانت از قانون اساسی، هنجار فراقانون اساسی
|
  • Maryam Ahmadinejad *, Yaser Aminroaya Pages 405-430

    For centuries, women are subject to many oppressions and abusesAnd the thought of defending women's rights in the international community has emerged in the less than a century.  One of the rights that created a serious development in the field of women's rights, there is the right to recognition before the law (Right to Legal Personality) that denied beliefs that considered women a second-rate. This right, which guarantees equal legal recognition between men and women, has a special proximity to women's rights to equality. Thus, although difference treatment in both of the international law and Islamic thought, does not necessarily violate equality. But, due to fundamental differences between international human rights and Islamic law. In the field of recognizing the equal rights between women and men, in practice is not similar function.Therefore, the present article seeks to examine the subject based on a descriptive and exploratory approach whit citing to the credible Islamic sources and interpretations, as well as international law documents and procedures.

    Keywords: Islam, Equality, Difference Treatment, human rights, Women, Non-discrimination
  • Vahid Bazzar * Pages 431-448

    The State's diplomatic protection for its national against another State of nationality is the most challenging issue in international law which most recently highlighted by the announcement of the UK for diplomatic protection for Ms. Nazanin Zaghari who is an Iranian-British dual national. Although the non-responsibility of the State of nationality has been frequently taken into account in such situations in traditional international law, it is now possible to have diplomatic protection against another State of nationality by a State that a multiple nationality has its dominant and effective nationality. Regardless of Ms. Zaghari's dominant nationality, UK's practice in its national and international activities shows that it does not believe to do diplomatic protection against another State of nationality, except in cases where the latter consider him British. Therefore, the UK may be affected by its practice. The UK may resort to the International Court of Justice by reference to the optional protocol attached to the Vienna Convention on Consular Relations (1963) and alleging the violation of Article 36(1) of the Convention by Iran. However, Ms. Zaghari's release, which the UK is seeking, will not be a direct result of this resort.

    Keywords: diplomatic protection, Nazanin Zaghari, Iran, uk, Multi Nationality, Predominant, Effective Nationality
  • Mozhde Bostan *, Hassan Alipour Pages 449-479

    Maritime trading transport is the area with the highest volume of cargo handling in the world and it plays a vital role in all aspects of the prosperity of human life. On the other hand, the marine life is associated with the security of two-thirds of the sphere of the world, the environment of seas, which is threatened by the maritime transport. The main question of this paper arises from this duality: the legal system must protect a program which supports maritime trading transport or a process which is called continuing the security of marine life? Maritime trading transport as a program with a background and designed by humans is based on the elements of subject (commodity), tools (ship), bed (sea) and agent (carrier) to move cargo and each has a separate legal system. But the combination of these elements has led to a threat to a process, the natural formation of marine life and its continuation. The optimal legal system is based on criterion about the program and is supportive about the process. Therefore, the present article, which has been reviewed using library and internet references by description and analysis method, seeks through a comparative approach between the Iranian legal system and the legal system of U.S.A, as well as the international legal order to show how a legal system has adopted a lucrative approach toward maritime trading transport and has not differential or special legal system for protection in the face of anti-security threats of marine life, of which pollution is the most prominent. The result of this article is the provision of a supportive legal system with four types of enforcement guarantees: preventive, security, criminal and compensatory so that a balance between the program of maritime trading transport and the process of the marine life can be constituted; especially since geographical location of Iran requires the provision of such a system.

    Keywords: Maritime Trading Transport, Marine Life, Ship, Pollution, Enforcement Guarantee
  • Alireza Jalali * Pages 481-499

    The problem of the position of comparative law in the judgments of the constitutional courts in the Common law and Civil law countries is a very interesting research topic since each of these bodies has a different view on the issue. In other words, the different opinions on the subject show well how constitutional judges consider the effects and characteristics of the citation of foreign norms in their decisions. In this article based on the descriptive and deductive method, we will try to answer the following question: what are the strengths and weaknesses of citing foreign norms in the judgments of the national Constitutional courts? After the presentation of the data, we will demonstrate that despite some weaknesses such as dangers for State sovereignty and the widening of the sources of law, thanks to the caution of the Constitutional judges and the citation of norms of legal systems which are close from a geographical and cultural point of view and to the use of comparison not exclusively for applying foreign law, the use of judicial and legal sources from other countries can help the development of domestic law and expand the protection of fundamental rights.

    Keywords: Civil law, Common law, Comparative law, Constitutional Courts, jurisprudence
  • Saeed Habiba *, Arya Meshkin Azarian Pages 501-523

    Despite the enormous volume of ongoing cases in the judiciary and the recent year's technological developments, empirical studies and credible understanding of the court's adjudication faces with a destructive rupture whose consequences cannot be ignored. This ambiguity has also left important questions unanswered in intellectual property rights and trademarks field. Innovative methods were required to overcome this problem and methodologically, the quality quantifying of the data employed, to enable large-scale analysis. We attempted to extract and process various components of court decisions by designing a database and using data mining techniques, and applying statistic models to produce an enhanced analysis of court procedures from a macro perspective. In this study, the analytical method was utilized based on the use of data available in the Research Center of the Judiciary. Although the less than expected data frequency caused some restrictions on our statistic models, extracting a broad range of variables and components from the cases allowed us to provide some of the findings and enlightening results in the form of descriptive and inferential statistics. It provides, of course, a more thorough understanding of the court proceedings status. It is worth mentioning that the key purpose was to introduce and study the innovative method, which for the first time in the country made it possible to analyze macro-judicial cases in this research as well as in future works. We started with limited questions, but have surprised by the numerous angles that could be analyzed from extracted data .The procedure of the courts is not the same in relation to various issues and variables, more comprehensive and multidimensional analysis was required which has demonstrated in the text.

    Keywords: Data Mining, Empirical study, Intellectual Property, Precedent, Statistic, Trademark
  • Mina Hosseini *, Behnam Ghafari Pages 525-550

    Competition rules apply to maintain market competition, and competition authorities are responsible for implementing competition laws and regulations and preventing the undertakings from anti-competitive practices; However, alongside Competition authorities, in certain areas, mainly when markets face monopoly or intense concentration, lawmakers set up sector regulators to monitor the monopolies. In some countries, regulatory bodies are partly in line with competition authorities, but in some legal systems, they perform differently and sometimes are in conflict; On occasions, sector regulators consider an obstacle to the implementation of competition laws. Examining the powers, duties, and objectives of sector regulators and competition authorities, and how they operate in different countries, presents a variety of situations from conflict to interaction. In this article, this issue has been studied in different legal systems using a comparative approach. Finally, the Iranian Legal system's viewpoint has been discussed, reviewing the latest developments in the laws and regulations and the most critical cases of dispute between the Competition Council and the regulatory sector (telecommunications, pharmacies, Bar Associations, and car pricing), using a descriptive-analytical method.

    Keywords: Monopoly, Sector regulator, Competition Council Competition law
  • Heydar Khodadadi, Rasul Mazaheri Kuhanestani * Pages 551-570

    Most legal experts believe that contract brings about obligation and for this reason, as long as the contract is valid the parties are required to follow its content. Contrary to the aforementioned view, the study of contracts in Iranian law shows that some contracts (e.g. representation) are not associated with certain obligations rather they are just a token of one’s right to represent someone. Nevertheless, one cannot deny that such contracts as representation, endowment or reward are considered to be binding under a number of conditions. The main challenge of the present essay is identification of the source of bindingness of some contract and the analysis of the type of obligation resulted from the contract. The authors after the comparative evaluation of the extensions of the obligation in Iranian and British laws have concluded that the inclusion of the price in the contract leads to the emergence of obligation of the conclusion and creation of normal confidence on behalf of the parties leads to the obligation of the means for another party. Acceptance of the theories of price and normal confidence in Iranian law will lead to the emergence of a new basis for the bindingness of the contracts and also the creation of a barrier for prevention from the right. In addition to the above results, distinguishing between the obligations of the result and the obligations of the means will be useful in the mechanism of the demonstration of the violation of the contractual obligations.

    Keywords: Consideration Theory, Reasonable Reliance Theory, Obligation of Means, Obligation of Result
  • Naeime Saliminejad, S. Hadi Mahmoudi * Pages 571-590

    This paper examines the legitimacy of the unilateral separation of the Crimea from Ukraine in accordance with public international law, with respect to the right to self-determination and the right to remadial secession. It is examined in detail that, beyond decolonization, the right to self-determination does not include a general right to external self-determination. In non-colonial situations, there are two theories of unilateral secession and remedial secession. By examining the Crimea case in the light of each the cases, we conclude that unilateral secession is generally permitted under international law, but the unilateral secession of Crimea from Ukraine is an exception and prohibited under international law. Because it is the result os Russian military intervention in the peninsula and a sort of widespread violation of international law. On the other hand, by examining the practices of gevernments and judicial and semi-judicial bodies, we find that remedial secession is not yet a part of customary international law and the doctrine is also cntroversial. Assuming Crimea cannot be cinsidered a viable secession due to the diversity of the peninsula population and lack of “people” and lack of evidence of human rights violations or organized discriminatory behavior by Ukrainian authorities.

    Keywords: Crimea, remedial secession, Russia, Territorial integrity, unilateral secession
  • Ebrahim Shoarian Sattari *, Sevda Bahojb Azimi Pages 591-611

    In contractual relationships, accurate and timely implementation of obligations is of particular importance. But sometimes the obligor commits a breach of contract and, in spite of the issuance of the court judgment for specific performance, he still refuses to carry out obligation. Subject to the provisions of Articles 222, 238 of the Civil Code and Article 47 of the Code of the Execution of Civil Judgments, where the obligation is enforceable by a person other than the obligor, the third party may perform the obligation or even the obligee himself fulfill the obligation and claim for the cost of such performance. Also in Article 1222 of the French New Civil Code, which replaced the former Article 1144, such a performance has been recognized. A comparative study of the issue can provide an accurate response to some questions which has been raised in the issue. Third - party involvement in the implementation of obligation is only conceivable in the obligations to do and not to do which has no personal aspect. A comparative study of French law, that inspired the drafters of Iranian Civil Code, shows that such performance by a third party is a kind of specific performance and the discharging of original obligor is its main effect which consequently all of the guarantees will be extinguished, meanwhile the obligor will be condemned to pay expenses of performance.

    Keywords: breach of contract, Performance of Obligation, Order to Specific Performance, Third Party Performance, French law
  • Mohsen Sadeghi *, Amir Ghaffari Pages 613-638

    In spite of some instances in which statute or contract specifically determines the approach by which the standard of care is to be tested, the notion of Reasonable Man which plays a crucial role at the heart of Duty of Care is an ambiguous and abstruse issue. The Article sets forth an answer to the following question: Should reasonableness be a normative or a positive notion? In other words, should the reasonable person be defined in accordance with a normative ethical commitment or in accordance with an empirically observed practice or perception? We put forward and defend the thesis that positive approach is illogical and normative approach, namely Economic Welfare approach, is categorically sound, although the latter raises partially surmountable practical problems. This Article is basically founded on Documentary Research and Literature Review and is presented in two parts; The first involves dealing with the positive approach and the latter with the normative one.

    Keywords: Philosophy of Tort Law, Reasonable Person, Fault, Normative, Descriptive
  • Mahdi Sabooripour *, Mahtab Rahbar Pages 639-658

    In different legal systems, nominal, punitive and compensatory damages have been identified according to the principles of civil liability. In reviewing the Iranian legal system, it is clear that the most attention has been paid to compensatory damages, i.e. compensation for damages and restoration of the former situation. As such, it has been dealt with reluctantly and limitedly in its acceptance of immaterial damages as a form of punitive damages, and the way and means of determining it has not been anticipated. Whereas one of the most important types of damages resulting from physical injury is immaterial damages, including pain and suffering, which itself can be divided into different branches. In fact, the term suffering is used not only for physical pain but also for a range of intangible injuries such as fear, anxiety, sadness, and disrespect. In American law, the scope of payment for pain and suffering is varied, and most of these cases have been considered but there is no consistency in the assessment method, and It has used various methods such as determining the lump sum, determining the cap or ceiling on the amounts awarded, per diem calculations etc., and in most cases, the severity of the damage is one of the main components and the method of compensation is financially provided. Regarding the acceptance of immaterial damages in Iran legal system, research has been done in this field, but in particular, the damage of pain and suffering has not been addressed. This article examines the US legal system and its calculation methods to obtain and predict the legal tools for removing this gap in the Iran legal system.

    Keywords: immaterial Damage, Iran Legal System, pain, suffering, United States of America Legal System
  • Mahrou Ghadiri *, Ghazaleh Faridzadeh Pages 659-685

    Adoption is a legal institution by which a child with no family is placed under the care and support of a family. In this regard, the adopters (or the single adopter) carry all responsibilities of the natural parents towards the child, and a parent-child-relationship will be created between them. Freedom of marriage is one of the fundamental principles of human rights. Nevertheless, today, the prohibition of consanguineous marriage is also a universal principle. In some societies, religions and various legal systems, there are, in respect of different kinship hierarchies, prohibited kinship degrees with whom a matrimonial relationship is forbidden. The “Law on the Protection of Children without a Guardian or with an Unworthy Guardian”, which was passed 2013, prohibits marriage between adopters adoptees during the custody period and thereafter, but allows it if the competent court finds out that the best interest of the child so requires. In the absence of an Islamic legal prohibition, there have been cases of marriage with an adoptee. This kind of marriage is now, at least, dependent on court’s permission based on the best interests of the child. On the other hand, it is forbidden for adopters to marry the adoptee in England and Germany, two countries whose laws are going to be analyzed in this study. In this regard, this article seeks to explain the legal status of three countries, i.e. Iran, England, and Germany, with a focus on the principle of the best interest of the child and the freedom of marriage. Although the conditional ban on marriage in Iran's legal system and its prohibition in two other countries indicate a common concern of the Iranian legislature with the above mentioned countries, it seems that the principle of freedom of marriage continues to be of particular importance and, therefore, has its impact on this ban.

    Keywords: The best interest of the child, freedom of marriage, forbidden marriage, marriage with the adoptee, child abuse
  • Mahdi Gholampour *, Mohammad Farajiha Pages 687-714

    By using of “dehumanization” (and its more recent versions) as well as “enemy hypothesing”, this paper aims to analyze the death of people who were deprived of their liberty in environments such as custody and prison. The main focus of the article is that which type of prisoners based on their charge or conviction are more vulnerable to the death in custody. To answer the question that which groups of accused or convicts are more vulnerable to the death in custody, by referencing mentioned theories and using case study, current paper tries to analyze 30 cases of death in custodies/prisons of Iran between 2004-2019. Findings of this article show us that all the prisoners are Not vulnerable to death in custody in equal proportions. Mostly, these are accused & convicts who exposure the death in custody that are deeply in conflict with some non-negligible values of criminal systems. Analysis of 30 cases of death in custodies of Iran show that in 21 cases reason of arrest or conviction are related to Security charges. The High number of security accused or convicts in the death in custodies statistics may reinforce this hypothesis that in the eyes of criminal justice’s authorities, such group of prisoners in the process of dehumanization was considered as enemy.

    Keywords: death in custody, prison, dehumanization, delegitimization, security accused, prisoners as enemy
  • Majid Ghamami *, Siavash Sefidari Pages 715-738

    The payment of hire from the charterers to the ship owners is considered as a principle in charterparties. Charterers' obligation to pay the hire is an absolute one, and in only exceptional cases, they are entitled to deduct from hire or set off against it. Therefore, the charters include some terms in time or voyage charterparties to permit them to adjust this obligation in certain circumstances. For avoiding the legal consequences, however, the charterers who need to apply this contractual right, must examine the contract attentively. Since the charterparty is sometimes silent on these terms, the question of what sources of law can be used by courts should be discussed. With a descriptive and analytical method and from a comparative perspective, this paper aims to scrutinize the charterers' obligation to pay the hire in charterparties on carriage of goods. The result is that Iranian law on this subject matter differs significantly from the common-law system; including deduction from hire for the ship off-hire period, collapsed ship, and delay in delivery of ship to the charterer. Furthermore, this is the charterparty that must be considered as the primary source of and the basis for regulating the relations between the parties. When charterparty is silent, we should refer to Iranian Maritime Law or other legal provisions as general law. Iranian Maritime Law in its ninth chapter includes scattered articles concerning charterparties, and in some cases such a right is granted to the charterers.

    Keywords: Hire, Set off, damage, Terms, Charterparty, Shipowner, Charterer
  • Mohsen Ghojavand *, Mahmoud Jalali Pages 739-762

    The urgent need to updated provisions in Iranian commercial law necessitates resorting comparative law achievements as a scientific and realistic solution. Despite this point resort to mentioned solution requires many requirements in order to obtain acceptable conclusions in the field of accession of international commercial provisions in the Iranian law. Thus, we want to study these requirements and priorities in accordance with legal and economic structure of Iranian law. In the other hand, objective diversity of required provisions in the Iranian law necessitates recognition of these requirements and shortages in domestic law and their solutions. In current research, we try to exercise these requirements and solutions upon inferential analytical approach. Furthermore, we try to demonstrate and analyze this presumption that updating commercial provisions should be done continuously and in consistent with economic and political structure and new evolutions of international trade without mere imitation of abroad provisions.

    Keywords: Customization of acceded provisions, Iranian Law, Comparative law, Updating of provisions, International commercial provisions
  • Mohammadjafar Ghanbari Jahromi *, Mohammad Hosein Hamidzadeh Pages 763-783

    The infinity of renewable energy and its role in providing and ameliorating environmental affairs are but some of the principal rationales behind increasing the investment in the renewable energies. The promotion of investment and costly technology in this industry calls for government subsidies. In spite of the felt necessity of the mentioned measures, the WTO legal system has recognized them as actionable and even sometimes prohibited these subsidies on renewable energy, which indeed have been a major step in the local development and promotion of this industry. As a consequence of such policies, the cases and claimes of Japan and EU against Canada as well as USA against India have been proposed as dispute settlement body. The present study, through the analysis of WTO regulations, is aimed at recognizing the most pivotal challenges of renewable energy subsides; by explicating the structure and policies of the EU regulations, it is also aimed at answering this question: are the EU regulations are harmonious enough with renewable energy to be resorted to for resolving the WTO challenges? Based on the results of the present study, with the inspiration from EU expedient regulations and by putting an end to the win-win relationship between the environmental policies and international trade laws, WTO shall deem the renewable energy subsides under coverage of non-actionable and non-prohibited subsides. It shall do so, however, not unconditionally but by accounting for some specific and tangible criteria. Furthermore, WTO should prevent the deviations of the subsidies by utilizing the balance and proportion testing methods.

    Keywords: EU union regulations, renewable energy, subsidy, WTO
  • Asadollah Yavari * Pages 785-813

    Following the victory of the constitutionalism movement in the 18th century and the formation of constitutional political systems, gradually democratic constitutions enacted, as a kind of state statute and the document of legal legitimacy to obtain and transfer political power, guarantee and protect human rights. However, the later challenge was the continuity of validity and the possibility of modifying and changing the constitution. Despite the primary recognition of this right for citizens and the possibility of changing the constitution (instead of the right to revolt), in many current constitutions, certain rules were excluded from the possibility of revision. The main challenge has been the possibility or impossibility of amending the foundations of the constitution and the legal effect of the limitations of revision. Some countries have not considered any restrictions on the revision of the Constitution, while others have contained restrictions for the protection of the fundamental rights and freedoms, especially on their political participation in power (the prohibition of the deformation of the republic). As an intermediate solution, in some other countries the possibility of a general revision of the constitution, or a revision of the restrictions, is provided in the constitution by an independent and special procedure. Concerning the supervision of the revision, except for a few countries, this is not explicitly provided in the constitutions. However, about the revision's procedure, in most countries, the constitutional judg emphasized considering the formal conditions of the revision. In any case, it seems, the legal or practical impossibility of amending the constitution, in whole or in part, could be considered as a kind of invitation to change the political system by other means.

    Keywords: Constitution, Revision, fondamentale, supra constitutionnel, constituent power