فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 46 (پاییز 1399)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 46 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • موسی خلفی*، علی اصغر رواسی، رحمان سوری، محمد مرادی، مسعود سلیمانی صفحات 249-261

    بیان PGC-1α  ناشی از فعالیت ورزشی به افزایش بیان FNDC5 در عضله منجر می شود، این پروتئین غشایی  هورمون تازه شناسایی شده ایرزین را ترشح می کند که سبب افزایش انرژی مصرفی، بهبود حساسیت انسولینی و تحمل گلوکز می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر حاد تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر بیان ژن های FNDC5 و PGC-1α رت های نر دیابتی است. در این مطالعه 18 سر رت نر دیابتی (12 هفته سن و با وزن 240-220 گرم) به سه گروه تقسیم شدند: تمرین تناوبی با شدت بالا بلافاصله (HIIT0)(6سر)، تمرین تناوبی با شدت بالا 2 ساعت بعد (HIIT2) (6سر) و کنترل (C) (5سر). هر دو گروه HIIT با سرعت vo2max90-95% در 12 تناوب 1 دقیقه ای با فواصل استراحتی 1 دقیقه ای به فعالیت روی نوار گردان پرداختند. برای بررسی بیان نسبی mRNA ژن های FNDC5 و PGC-1α بافت عضلانی از روش Real time PCR استفاده شد. از آزمون ANOVA و تست تعقیبی توکی برای تحلیل داده ها استفاده و سطح معنا داری 05/0 درنظر گرفته شد. تحلیل داده ها نشان داد که بین گروه های تحقیق در بیان ژن های FNDC5 و PGC-1α تفاوت معنا داری وجود دارد (01/0P≤). نتایج آزمون توکی نشان داد، بیان ژن های FNDC5 و PGC-1α در هر دو گروه تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT0-HIIT2) نسبت به گروه کنترل افزایش معنا داری داشتند (01/0P≤). بنابراین، نتایج این تحقیق نشان داد که یک جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIIT) با القای PGC-1α به تحریک بیان ژن  FNDC5 در رت های دیابتی منجر می شود.

    کلیدواژگان: بیان ژن FNDC5، بیان ژن PGC-1α، تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT)، رت های دیابتی
  • وحید طالبی، ضیاء فلاح محمدی*، پیام سعادت، سید اسماعیل حسینی نژاد صفحات 263-276

    مولتیپل اسکلروز متعدد با اثرگذاری بر عملکرد حرکتی، زندگی عادی بیماران درگیر را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی قدرت، دامنه حرکتی و تعادل بیماران اسکلروز متعدد در گروه های فعال و غیرفعال بود. در این مطالعه مقطعی و پس رویدادی، 72 بیمار مازندرانی مبتلا به ام اس و 38 فرد سالم به عنوان گروه کنترل، به صورت داوطلبانه شرکت کردند و به چهار گروه کنترل فعال (18 نفر)، کنترل غیرفعال (20 نفر)، ام اس فعال (27 نفر) و ام اس غیرفعال (45 نفر) تقسیم شدند. قدرت بیشینه عضلات چهارسررانی، بازکننده های تنه، دامنه حرکتی عضلات چهارسررانی، همسترینگ، دوقلو و سولیوس در هر دو پا و تعادل از طریق سیستم فوت اسکن تست های پویا و ایستا اندازه گیری شدند. تمامی یافته ها از طریق آزمون آنالیز واریانس یکطرفه بررسی شد. نتایج نشان داد تفاوت معناداری در قدرت بیشینه (008/0=P)، قدرت بازکننده های تنه (001/0=P)، تعادل ایستا (006/0=P) و تغییرات مرکز فشار (COP) در حالت چشم باز (001/0=P) و بسته (001/0=P) بین گروه های فعال و غیرفعال وجود دارد. برخلاف تصور افراد درگیر در بیماری ام اس مبنی بر اینکه فعالیت بدنی تاثیری در علایم عملکردی یا فیزیولوژیکی شان ندارد، نتایج نشان داد با توجه به وجود تفاوت بین افراد فعال و غیرفعال، به نظر می رسد انجام فعالیت ورزشی در این افراد به حداقل رساندن علایم ناشی از بیماری به خصوص در تعادل و قدرت منجر می شود.

    کلیدواژگان: تعادل، دامنه حرکتی، قدرت، مالتیپل اسکلروزیس، مرکز فشار
  • توحید همت زاده بدولی، مریم نورشاهی*، رعنا فیاض میلانی، سیاوش پرورده صفحات 277-290
    انقباض برون گرا حین فعالیت های ورزشی موجب آسیب عضلانی و سارکولما می شود. میتسوگمین53 و دیسفرلین، عمده پروتئین های ترمیم سارکولما هستند. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر آسیب عضلانی ناشی از فعالیت برون گرا در زمان های مختلف بر میتسوگمین53 و دیسفرلین در عضله اسکلتی است. 50 سر موش نر صحرایی بعد از آشناسازی با محیط و نوار گردان به پنج گروه کنترل و پنج گروه فعالیت برون گرا تقسیم شدند. عضله نعلی حیوانات نیم، 24، 48، 72 و 168 ساعت (یک هفته) بعد از انجام فعالیت برون گرا (90 دقیقه دویدن تناوبی با سرعت 16 متر در دقیقه و شیب 16- درجه) در شرایط استریل شده خارج شد. برای اندازه گیری تعداد سلول های التهابی و استخراج پروتئین های میتسوگمین 53 و دیسفرلین از روش های رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین و وسترن بلات استفاده شد. از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه و تی-مستقل برای مقایسه میانگین ها با سطح معناداری 05/0≥p استفاده شد. تعداد سلول های التهابی، پروتئین های میتسوگمین53 و دیسفرلین در زمان های نیم، 24، 48، 72 و 168 ساعت (یک هفته) بعد از فعالیت برون گرا در گروه فعالیت برون گرا به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0>P). افزایش سلول های التهابی آسیب عضلانی ناشی از فعالیت ورزشی را نشان می دهد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزایش سلول های التهابی، آسیب عضلانی ناشی از فعالیت ورزشی را نشان می دهد. آسیب سارکولما موجب فعال شدن مکانیسم های ترمیم غشا می شود. افزایش پروتئین های میتسوگمین53 و دیسفرلین موجب افزایش ترمیم و ثبات سارکولما  می شود که متعاقب آن آسیب عضلانی و سلول های التهابی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: EIMD، دیسفرلین، سلول های التهابی، فعالیت برون گرا، میتسوگمین53
  • رسول چگل، ماندانا غلامی*، حسن متین همایی، حسین عابدنطنزی، قرشاد غزالیان صفحات 291-305

    استفاده مفید از داروها مثل متادون همراه با تمرینات ورزشی می تواند سطح سلامتی را بهبود بخشد. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر تمرینات متفاوت همراه با مصرف متادون بر فیبرینوژن و نیمرخ لیپیدی مردان معتاد بود. بدین منظور 90 مرد معتاد (3 /4 ±8/36 سال) تحت درمان در زندان به صورت تصادفی به شش گروه 15 نفره تقسیم شدند: کنترل، معتادان گمنام یا NA، تمرین هوازی+متادون، تمرین هوازی+کاهش متادون، تمرین مقاومتی+متادون، تمرین مقاومتی+کاهش متادون. گروه های تجربی تمرین را به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته اجرا کردند. تمرین هوازی شامل 4 تا 8 ست 3 دقیقه ای با 90-80 درصد ضربان قلب بیشینه روی دوچرخه کارسنج بود. تمرین مقاومتی با 12 تکرار و 3 ست 70 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه بود. دادها با نرم افزار SPSS و تحلیل واریانس چندگانه (MANOVA) و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا داری (05/0≤p) تحلیل شدند. یافته ها نشان داد میزان لیپوپروتیین پرچگال (HDL) خون در گروه های تمرین نسبت به گروه کنترل با افزایش معنا دار (0001/0≤p) همراه بود. همچنین سطوح لیپوپروتیین کم چگال)005/0P≤)، تری گلیسرید (008/0≤p)، کلسترول تام (014/0 ≤p) و فیبرینوژن (0001/0≤p)در گروه های تمرینی نسبت به گروه کنترل با کاهش معنا داری همراه بود. همچنین تاثیر تمرین هوازی نسبت به تمرین مقاومتی در تمامی متغیرهای اندازه گیری شده بیشتر بود.نتایج نشان داد تمرین ورزشی منظم به ویژه از نوع هوازی و مقاومتی همراه با کاهش مصرف متادون تاثیر مطلوبی بر عوامل التهابی و در نهایت سلامتی و تندرستی افراد معتاد دارد.

    کلیدواژگان: ترک اعتیاد، تمرین مقاومتی و هوازی، فیبرینوژن، متادون، نیمرخ لیپیدی
  • سیروان آتشک*، رضا رشدی بناب، وحیده کیان مرز بناب صفحات 307-328
    در طی دوران یایسگی، زنان بیشتر در معرض عوامل خطر بسیاری از بیماری های مزمن و سندروم متابولیک قرار دارند. با این حال مشخص شده است که انجام تمرینات ورزشی می تواند روش موثری برای جلوگیری و کاهش این وضعیت باشد. ازاین رو مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه تاثیر 12 هفته برنامه تمرینات HIIT و MICT بر پارامترهای مرتبط با سندروم متابولیک در زنان یایسه چاق صورت پذیرفت. در مطالعه ای نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون، 40 زن یایسه چاق مبتلا به سندروم متابولیک، به طور تصادفی در سه گروه کنترل، MICT (شامل 30-25 دقیقه دویدن هوازی با شدت 65-40 % ضربان قلب ذخیره (HRR) 3 روز در هفته به مدت 12 هفته) و گروه HIIT (شامل6 تا 12 بار وهله های60 ثانیه دویدن با حداکثر شدت 95-85% و متعاقب آن 60 ثانیه دویدن با شدت پایین 60-55% HRR) قرار گرفتند. قبل و پس از آخرین جلسه تمرینی، شاخص های ترکیب بدن و نمونه خون آزمودنی ها بررسی شد. نتایج بهبود معنی دار شاخص های وزن، درصد چربی بدن، دور کمر، WHR، کلسترول، تری گلیسرید، LDL-C، HDL-C، انسولین، گلوکز و HOMA-IR را در دو گروه HIIT و MICT نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل نشان داد (05/0>P). به علاوه تفاوت معنا داری در میانگین تغییرات شاخص های وزن، BMI، درصد چربی بدن، دور کمر و HOMA-IR بین دو گروه تمرینی HIIT و MICT مشاهده شد (05/0>P). در مجموع نتایج پژوهش نشان می دهد که هر دو روش تمرینی تاثیر معنا داری بر نشانگرهای سندروم متابولیک در زنان یایسه چاق دارد، با این حال به نظر می رسد در مقایسه با MICT برنامه HIIT استراتژی غالب برای بهبود بیشتر در نشانگرهای سندروم متابولیک باشد.
    کلیدواژگان: ترکیبات بدن، تمرین ورزشی، سندروم متابولیک، مقاومت به انسولین، نیمرخ لیپیدی، یائسه
  • افشار جعفری*، فرید اعتمادیان، علی اکبر ملکی راد، بهزاد برادران صفحات 329-345

    سیرتوین ها از جمله مولکول های مهم درگیر در فرایند پیری به شمار می روند. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر دو ماه تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت کالری بر غلظت و فعالیت سیرتوین-1 در سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMCs) مردان سالم غیرفعال انجام گرفت. بدین منظور 30 مرد غیرفعال در سه گروه همگن 10 نفری: محدودیت کالری (CR)، تمرین ترکیبی (T) و تمرین ترکیبی با محدودیت کالری (TCR)، شرکت کردند. محدودیت کالری 30 کیلوکالری/کیلوگرم/هفته بود. تمرین ترکیبی شامل 5 روز در هفته (2 جلسه تمرین مقاومتی و 3 جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا) بود. پیش و  پس از دوره تحقیق، غلظت و  فعالیت سیرتوین-1 به ترتیب با روش اندازه گیری الایزا و فلورومتریک در PBMCs اندازه گیری شد. ظرفیت ضداکسایشی تام و مالون دی آلدهید سرمی نیز  به ترتیب با روش فرپ و اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس 3*2 در سطح معنا داری برابر و کمتر از 5 درصد بررسی شد. نتایج حاکی از افزایش معنا دار فعالیت سیرتوین-1 و ظرفیت ضداکسایشی تام سرمی متعاقب دو ماه مداخله تمرین ترکیبی و محدودیت کالری است (05/0>P). با این حال، تغییرات غلظت پروتئین سیرتوین-1 و مالون دی آلدهید در هیچ از گروه ها معنا دار نبود (05/0<P). با توجه به تغییرات بهینه فعالیت سیرتوین-1، ظرفیت ضداکسایشی تام سرمی و برخی از اجزای ترکیب بدنی پس از دو ماه تمرین ترکیبی بدون محدودیت کالری، می توان نتیجه گرفت که تمرین ترکیبی ممکن است مداخله مناسب تری برای تعدیل شاخص بقای سلول در مردان غیرفعال باشد.

    کلیدواژگان: بقای سلولی، پیری، رژیم درمانی، فشار اکسایشی، فعالیت ورزشی
  • عبدالرضا کاظمی*، علیرضا سعید صفحات 347-362
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر لیگاسیون عصب نخاعی (SNL) بر بیان ژن های TRAF6 و MuRF1 عضله نعلی موش های نر ویستار پس از یک دوره تمرین تناوبی شدید بود. بدین منظور، 24 سر موش نر ویستار در 2 گروه 12 تایی کنترل (C) و تمرین (HIT) قرار گرفتند. گروه تمرین بعد از یک هفته آشناسازی برنامه 4 هفته تمرین تناوبی شدید را انجام دادند. سپس به طور تصادفی در دو گروه 6 تایی تمرین (HIT) و گروه لیگاسیون عصب نخاعی (HIT-SNL) قرار گرفتند. همزمان گروه کنترل نیز به دو گروه 6 تایی کنترل (C) و لیگاسیون عصب نخاعی (C-SNL) تقسیم شدند. 4 هفته پس از SNL موش ها قربانی شدند و عضله نعلی استخراج و به وسیله روش کمی سازی داده ها Real-time Pcr بیان ژن ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاهش فعالیت به شکل SNL اثر معنا داری بر بیان ژن های TRAF6 و MuRF1 دارد (به ترتیب 0001/0=P و 0001/0=P). همچنین انجام تمرین ورزشی شدید قبل از SNL به طور چشمگیری بیان TRAF6 و MuRF1 را کاهش می دهد (به ترتیب 003/0=P و 0001/0=P). علاوه بر این، یافته ها نشان می دهد که SNL اثر معنا داری بر نسبت وزن عضله نعلی به طول درشت نی داشته است (01/0=P). از طرف دیگر، انجام تمرینات HIT قبل از SNL سبب افزایش معنا دار در این نسبت شد (03/0=P).  نتایج نشان داد کاهش فعالیت به شکل SNL با افزایش بیان ژن های TRAF6 و MuRF1 همراه است که احتمالا می تواند در تغییر توده عضلانی نیز درگیر باشد. با توجه به اینکه انجام تمرینات با شدت بالا بیان این ژن ها را کاهش می دهد، این تمرینات می توانند به منظور حفظ توده عضلانی مطلوب تر قبل از بی فعالیتی بدنی به کار روند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، لیگاسیون عصب نخاعی، TRAF6، MuRF1
  • صدیقه طاهرزاده، مهدی مقرنسی*، بهرام رسولیان، آیت کائیدی صفحات 362-374
    آدیپولین، آدیپوسایتوکاین ضدالتهابی مترشحه از بافت چربی است. با توجه به نقش گیاهان دارویی در کنترل چاقی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر 6 هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه بر سطح سرمی آدیپولین و تغییرات پروفایل لیپیدی موش های صحرایی نر چاق انجام گرفت. در این مطالعه تجربی، از 24 سر موش صحرایی نر چاق شده، در پی 12 هفته رژیم غذایی پرچرب استفاده شد، که به طور تصادفی به چهار گروه 1. کنترل، 2. تمرین، 3. عصاره زیره سیاه و 4. تمرین + عصاره زیره سیاه تقسیم شدند. گروه های تمرین 5 روز در هفته به مدت 6 هفته تمرین هوازی (معادل 55% VO2max) انجام دادند. سطح سرمی آدیپولین و تغییرات پروفایل لیپیدی و وزن بدن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی Tukey تحلیل شدند. نتایج کاهش معنا دار وزن بدن، LDL-C، TG، TC (05/0>P) و افزایش معنا دار سطح سرمی آدیپولین و HDL-C (05/0> P) در گروه تمرین + عصاره زیره سیاه نسبت به سایر گروه ها را نشان داد. با توجه به نتایج، به نظر می رسد ترکیب همزمان تمرین هوازی با شدت متوسط و مصرف عصاره آبی زیره سیاه می تواند با افزایش سطح سرمی آدیپولین، HDL-C و کاهش LDL-C ، TG و  TC به کاهش وزن منجر شود.
    کلیدواژگان: آدیپولین، پروفایل لیپیدی، تمرین هوازی، زیره سیاه
|
  • Mousa Khalafi *, AliAsghar Ravasi, Rahman Soori, Mohammad Moradi, Massoud Soleimani Pages 249-261

    Change in adipose tissue phenotype caused by exercise training is new theory that as result of muscle FNDC5 gene expression. The aim of the present study is to investigate the acute effects of high intensity interval training (HIIT( on PGC-1α and FNDC5 genes expression of diabetic rats. In this study, 18 diabetic wistar rats(12 week- age, 220-240 gr- weight) were assigned to three groups: high intensity interval training Immediately (HIIE0)(n=6), high intensity interval training 2hours later (HIIE2)(n=6) and control(C)(n=5). Both HIIT groups activated on the treadmill with 90-95% vo2max in the 12 interval-one minute period and 1 minute rest intervals. Real time PCR method was used for the relative expression of mRNA FNDC5 and PGC-1α. One-way ANOVA and Tukey Post hoc test has used to data analysis, the level of significance has been consider at 0/05. Data Analysis showed significant differences Research groups in expression of mRNA FNDC5 and PGC-1α (p≤0/01.) Tukey test showed, FNDC5 and PGC-1α gene expression In the 2 groups high intensity interval training(HIIT0-HIIT2) compared to the control group significantly increased (p≤0/01).

    Keywords: high intensity interval training (HIIIT), FNDC5 gene expression, PGC-1α gene expression, diabetic rats
  • Vahid Talebi, Ziya Fallahmohammadi *, Payam Saadat, Sayed Esmaeil Hosseini Nejad Pages 263-276
    Aim

    Multiple sclerosis affect the normal life of the affected patients. This study aimed to compare strength, range of motion and balance in multiple sclerosis patients in the active and inactive groups.

    Methodology

    In this cross-sectional, Ex-post facto study, 72 Mazandaran patient's whit MS and 38 healthy controls participated voluntarily in four groups: active control (n=18), inactive control (n=20), active MS (n=27) and inactive MS (n=45). The maximum strength of quadriceps, trunk extensor, range of motion of Quadriceps, Hamstrings, Gastrocnemius and Soleus muscles in both legs and balance was assessed through static and dynamic tests. All findings were analyzed by one-way ANOVA.

    Results

    The results showed significant differences in maximal strength (P = 0.008), strength of the trunk extensors (P = 0.001), static balance (P = 0.006), COP Changes with open eyes (P = 0.001), and closed eyes (P = 0.001) between the groups.

    Conclusion

    Contrary to the perception of people involved in MS that physical activity does not affect their functional or physiological symptoms, the results showed that given the difference between active and inactive people, it seems that exercise in these individuals results in minimum Eating symptoms associated with the disease, especially in balance and strength. KeyWords: Balance, Center of Pressure, Multiple Sclerosis, Range of motion, Strength

    Keywords: balance, center of pressure, Multiple Sclerosis, range of motion, strength
  • Tohid Hemmatzade Beddovli, Maryam Nourshahi *, Raana Fayyaz Milani, Siavash Parvardeh Pages 277-290
    Eccentric contraction during exercise causes muscle and sarcolemma damage. Mitsogomin53 and Dysferlin are the major sarcolemma repair proteins. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of eccentric exercise-induced muscle damage at different times on skeletal muscle Mitsogomin53 and Dysferlin. Fifty male Wistar rats, after familiarization with the environment and the treadmill were divided into five control groups and five eccentric exercise groups. Soleus muscle in sterile conditions disassociate half, 24, 48, 72 and 168 hours (one week) after eccentric exercise (90 min interval running with 16 meter/min and -16 degree slope). Hematoxylin-eosin and western blotting methods were used to measure the number of inflammatory cells and extract the proteins of Mitsogomin53 and Dysferlin. Two-way ANOVA and independent t-test were used to compare the means with the significance level of p≤0.05. The number of inflammatory cells, Mitsogomin53 and Dysferlin proteins at the half, 24, 48, 72 and 168 hours (one week) after eccentric exercise in the exercise group were significantly higher than the control group (p
    Keywords: EIMD, Dysferlin, inflammatory cells, Eccentric Exercise, Mitsogomin53
  • Rasoul Chegol, Mandana Gholami *, Hasanhasan Matinhomaee, Hosein Abednatanzi, Farshad Ghazalian Pages 291-305
    Background and Aim

    Effective use of medications as methadone with exercise training can facilitate the development of healthy. The aim of this study was to compare the effect of different training with methadone on fibrinogen and lipid profile of addicted men.

    Methodology

    90 addicted men are treated in prison (36.8 ± 4.3yrs) were randomly divided into six groups (n=15): control, Narcotics Anonymous(NA), aerobic training + methadone, aerobic training + methadone reduction, resistance training + methadone, Resistance training + methadone reduction. Experimental groups performed training for 12 weeks, three sessions in week. Aerobic training consisted of 4 to 8 sets, 3-min at 80–90 % maximum heart rate (HRmax) on a cycle ergometer. Resistance training performed with 8 to 12 repetitions, 3 sets and 70-85% one repetition maximum(1RM). Data were analyzed by SPSS software and Multiple analysis of variance (MANOVA) and Tukey post hoc test at the significant level (P≤0.05).

    Results

    The high-density lipoproteins (HDL) level of blood in the training groups was significantly increased (P≤00001) compared to the control group. Also, low-density lipoproteins (LDL, P≤0.005), Triglycerides (TG, P≤0/008), Total Cholesterol (P≤0/014 and fibrinogen (P≤00001) levels were significantly reduced in the training groups compared to the control group. Also, the aerobic training groups had a greater effect of all the measured variables than the resistance training.

    Conclusion

    regular exercise, especially aerobic and resistance exercises with a reduction in methadone has a favorable effect on inflammatory factors and ultimately the health of addicted people

    Keywords: Aerobic, Resistance training, Fibrinogen, Lipid profile, Methadone, Withdrawal addiction
  • Sirvan Atashak *, Reza Roshdi Bonab, Vahideh Kianmarz Bonab Pages 307-328
    The present study conducted to compare the effect of high-intensity interval training (HIIT) to moderate-intensity continuous training (MICT) with regard to variables associated syndrome metabolic in menopause obese women. In a semi-experimental with pre-test and post-test design, 40 voluntary menopause obese women with metabolic syndrome, randomly assigned into three groups of control, MICT (3 days/wk of 25-30 min aerobic exercise at 40%–65% heart rate reserve(HRR)) and HIIT (3 days/wk of 6-12 × 60 s of high intensity training (85–95% HRR)) + running for 60 s at low intensity (55–60% of HRR )) exercise program for 12 weeks. Before training and after the last training bout body compoeition indices and blood samples of subjects were evaluated. The results showed that both HIIT and MICT groups showed a significant effect on weight, BMI, body Fat percent, waist circumference (WC), WHR, triglycerides, colestrol, LDL-C, HDL-C, fasting blood glucose, insulin and HOMA-IR (p0.05). Moreover, compared to MICT, HIIT demonstrated greater reduction in weight (p=0.003), BMI (p=0.003) body Fat percent (p=0.000), WC (p=0.006), triglycerides (p=0.041), insulin (p=0.022) and HOMA-IR (p=0.012). Taken together, our data suggest that despite of the effectiveness of both training program, compared to MICT, HIIT appears to be the predominant strategy for greater improvements in markers of syndrome metabolic in menopause obese women.
    Keywords: Body compositon, Exercise Training, insulin resistance. menopause women, syndrome metabolic
  • Afshar Jafari *, Farid Etemadian, AliAkbar Malekirad, Behzad Baradaran Pages 329-345

    AbstractSirtuins have become prominent molecules in the aging process. Therefore, the present study was conducted to compare the effect of two months of concurrent training with and without calorie restriction on sirtuin-1 activity and content in the peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) of inactive men. Therefore, thirty inactive men participated in three homogeneous groups: calorie restriction (CR: n=10), concurrent training (T: n=10), and concurrent training with calorie restriction (TCR: n=10). The calorie restriction was about -30 kcal•kg-1•week-1. The training consisted of five days a week (Resistance Training: two sessions / week-1, and High- Intensity Interval Training: three sessions / week-1). Sirtuin-1 content and activity in PBMCs were measured by ELISA and fluorometric assay, respectively. To measure oxidative stress, Plasma total antioxidant capacity (TAC) and serum malondialdehyde (MDA) levels were determined by FRAP and spectrophotometry, respectively. Data were analyzed using analysis of variance at a significance level ≤ 0.05. The results showed that Sirtuin-1 activity and TAC of all three groups were significantly increased after two-month interventions (p < 0.05). However, the changes in sirtuin-1 content and MDA levels were not significant in any groups (P> 0.05). Given the optimal changes in sirtuin-1 activity in PBMCs, TAC, and somebody composition components following two-months of concurrent training without calorie restriction, it can be concluded that concurrent training may be a more appropriate intervention for modulating the cell survival indicator in inactive men.

    Keywords: exercise, Aging, Cell Survival, Diet Therapy, oxidative stress
  • Abdolreza Kazemi *, Alireza Said Pages 347-362
    The purpose of the present study was to investigate the effect of SNL on the expression of TRAF6 muRF1 genes in the Soleus muscle of Wistar rats after HIT traning. For this purpose, 24 male rats were divided into 2 groups of control (C) (n=12) and training (HIT) (n=12). After one-week familiarization, training group participate in four HIT training. Then, they were randomly assigned to HIT (n=6) and HIT-SNL (n=6) groups. At the same time, the control group was divided into two groups: control (C) (n=6) and spinal cord nerve (C-SNL) (n=6). 4 weeks after the SNL, wistar rats were sacrificed and soleuse muscle exetracted.Then Gene expressions of MuRF1 and TRAF6 measured Real time PCR technique. The results showed that inactivity by SNL has a significant effect on the expression of TRAF6 and MuRF1 genes (P=0.0001 and P=0.0001, respectively). Also, performed before SNL reduced the expression of TRAF6 and MuRF1 (P=0.003 and P=0.0001 respectively). In addition, the findings indicated that SNL had a significant effect on the weight of Soleus muscle mass/ tibia length (P=0.01). On the other hand, HIT training before SNL significantly increased weight of Soleus muscle mass/ tibia length (P = 0.03). Therefore, the decrease in activity by SNL is associated with increased in expression of TRAF6 and MuRF1 genes, which may also be involved in muscle mass changes. Regarding the fact that performing HIT reduces the expression of these genes in soleus muscle, these training can be used to maintain obtimal muscle mass before physical activity.
  • Sedigheh Taherzadeh, Mehdi Mogharnasi *, Bahram Rasoulian, Ayat Kaeidi Pages 362-374
    Adipolin is a novel anti-inflammatory adipokine mostly synthases and expresses in adipose tissue. Due to the role of medicinal plants in controlling obesity, this study was conducted to determine the effect of 6 weeks aerobic training and aqueous extract of caraway seed on serum levels of adipolin, lipid profile changes in obese male rats. In this experimental study, 24 obese male rats, followed by a 12-week high-fat diet, were randomly divided into 4 groups: 1 control 2. exercise 3. caraway extract 4. exercise + caraway extract. The training groups performed 5 days a week for 6 weeks of aerobic exercise (approximately 55% VO2max). Serum levels of adipoline, lipid profile changes, and body weight were measured. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey's post hoc tests. Results showed significant decrease in body weight, LDL-C, TG, TC (P
    Keywords: Adipolin, Aerobic training, Caraway, lipid profile