فهرست مطالب

تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی - سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

نشریه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
سال سوم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهمن فاضلی نسب*، زهرا یزدان پور صفحات 1-10

    در طول تاریخ بشری، بسیاری از بیماری های عفونی به طور سنتی با داروهای گیاهی درمان شده اند، به طوری که امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، داروهای گیاهی نقش اصلی را در درمان اولیه ایفا می کنند. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های اتانولی، متانولی و اتیل استات هندوانه ابوجهل (میوه) و کلپوره (برگ) بر برخی باکتری های بیماری زا بوده است. گیاهان مورد بررسی از شهرستان زابل جمع آوری شده، سپس آسیاب شده و در حلال های اتانول، متانول، اتیل استات قرار داده و در نهایت عصاره گیری با دستگاه روتاری انجام شد. باکتری با جمعیت استاندارد تهیه شده و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن بر روی باکتری های ویبریو کلرا، استافیلوکوکوس اوریوس، باسیلوس سریوس، شیگلا دیسنتری و لیستریا مونوسیتوژنز تعیین شد. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره اتانولی (5/12 پی پی ام)، متانولی (25 پی پی ام) و اتیل استات (25 پی پی ام) هندوانه ابوجهل به ترتیب بر باکتری های لیستریا مونوسیتوژنز، ویبریو کلرا و باسیلوس سریوس موثر بوده اند. عصاره اتانولی کلپوره با کمترین غلظت 50 پی پی ام تنها توانسته باکتری ویبریو کلرا را مهار کند. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره متانولی کلپوره (25 پی پی ام) در برابر باکتری ویبریو کلرا مشاهده و باکتری باسیلوس سریوس در تمام غلظت ها رشد کرده است. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره اتیل استات با 5/12 پی پی ام بر باکتری ویبریو کلرا مشاهده شده است. در کل عصاره اتانولی هندوانه ابوجهل بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و عصاره اتیل استات کلپوره بر باکتری ویبریو کلرا موثر بوده اند لذا پیشنهاد می گردد بسته به هدف استفاده از عصاره گیاهی از نوع خاص گیاه به همراه موثرترین حلال مربوطه استفاده شود.

    کلیدواژگان: فعالیت ضد میکروبی، حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی، باکتری بیماری زا
  • مریم رحیمی کاکلکی، آرش امیدی* صفحات 11-20

    لاکتوباسیلوس روتری یک پروبیوتیک است که در حضور گلیسرول، روترین را که یک ماده ضد میکروب با طیف گسترده است تولید می کند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی محلول رویی عاری از سلول لاکتوباسیلوس روتری بر رشد قارچ فوزاریوم اوکسیسپوروم انجام گرفت. بدین منظور، محلول رویی عاری از سلول باکتری، از سانتریفیوژ (rpm 8000 به مدت 15 دقیقه) کشت اورنایت باکتری لاکتوباسیلوس روتری در محیط با و بدون گلیسرول، تهیه شد. اثر مهاری آن با استفاده از دو روش میکروتیترپلیت (مقادیر سریالی از 100 تا 25/6 میکرولیتر از دو نوع محلول رویی عاری از سلول؛ 10 میکرولیتر اسپور قارچ (spores/ml 106×2)؛ محیط PDB) و روش کشت در لوله (مقادیر 60 و 80 مایکرولیتر از دو نوع محلول رویی عاری از سلول؛10 میکرولیتر اسپور قارچ (spores/ml 106×2)؛ محیط SDB) بررسی شد. حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشنده محلول رویی عاری از سلول حاصل از محیط کشت حاوی دو درصد گلیسرول، 60 میکرولیتر تعیین گردید. محلول رویی عاری از سلول حاصل از محیط کشت فاقد گلیسرول، اثر مهاری بر رشد قارچ فوزاریوم اکسیسپوروم نشان نداد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر محلول رویی عاری از سلول به دست آمده از محیط کشت لاکتوباسیلوس روتری حاوی دو درصدگلیسرول احتمالا به دلیل حضور روترین، قادر به مهار رشد گونه توکسین زای فوزاریوم اکسیسپوروم بوده و می تواند به عنوان یک عامل کنترل کننده زیستی بالقوه علیه گونه های توکسین زای فوزاریوم، در صنایع خوراک دام و مواد غذایی، مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: باکتری اسید لاکتیک، روترین، فوزاریم، گلیسرول، مایکوتوکسین
  • سهراب احمدی وند*، مهدی سلطانی صفحات 21-30

    بیماری نکروز عفونی پانکراس ناشی از ویروسIPNV است که سویه های مختلف آن دارای حدت متفاوتی مرتبط با برخی موتیف های کپسید VP2 می باشند. در مطالعه حاضر نمونه های مشکوک به بیماریIPN از مزارع قزل آلا در سال های 2018 تا 2019 بررسی و نمونه های مثبت تعیین ژنوتیپ شده و از نظر حدت ملکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. ویروس در نمونه های مزارع استان های کرمانشاه و همدان با استفاده از واکنش RT-PCR ردیابی گردید. براساس آنالیز توالی آنتی ژنVP2 ، سویه های شناسایی شده متعلق به ژنوتیپ 5 و سروتیپ Sp بوده و با همدیگر و با سایر سویه های ایرانی و همچنین سویه های گزارش شده در ترکیه و برخی کشورهای اروپایی بیش از 99 درصد شباهت دارند. همچنین سویه های ایرانی شناسایی شده در این مطالعه دارای اسید های آمینه پرولین و تریونین در موقعیت 217 و 221 بودند که معمولا در سویه های با حدت کم دیده می شوند. به طور خلاصه می توان عنوان نمود که سویه های شناسایی شده در برخی مزارع قزل آلای کشور (استان های همدان و کرمانشاه) متعلق به ژنوتیپ 5 و سروتیپ Sp (A2) با منشا اروپایی می باشندکه علیرغم داشتن موتیف P217T221 دارای حدت متوسط می باشند و احتمالا از طریق واردات تخم چشم زده به کشور وارد شده اند.

    کلیدواژگان: IPN، ایران، فیلوژنی، قزل آلا، VP2
  • صالحه اردونی، محمد جهانتیغ*، داریوش سعادتی، مهرناز هرمزی صفحات 31-38

    هدف از این تحقیق ارزیابی اثرات سیر تازه در جیره روی جمعیت اشریشیاکلی و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون در جوجه های گوشتی بود. در مجموع 105 جوجه در شهرستان زابل برای این تحقیق استفاده شدند. در روز هفتم 96 جوجه با وضعیت بهتر انتخاب و به طور تصادفی به 3 گروه مساوی با 2 تکرار تقسیم شدند. جیره ی گروه های 1 (کنترل)، 2 و 3 (درمان) به ترتیب با مقادیر 0، 1 و 2 درصد سیر تازه مخلوط گردید. در سن 35 روزگی از هر تکرار 8 جوجه به طور تصادفی انتخاب و وزن شدند و از آنها نمونه خون تهیه گردید و سپس کشتار شدند. پس از کالبدگشایی غده لنفاوی بورس فابریسیوس از بدن خارج و وزن گردید. برای شمارش تعداد پرگنه های اشریشیاکلی در روده از محتویات ایلیوم استفاده شد. نتایج بررسی نشان داد جوجه هایی که سیرتازه در جیره دریافت کرده بودند افزایش معنی داری در وزن بورس فابریسیوس را نسبت به گروه کنترل نشان دادند (05/0<P). تفاوت معنی داری برای جمعیت اشریشیاکلی، میزان کلسترول، تری گلیسرید و پروتئین تام بین گروه کنترل و گروه های درمان مشاهده نگردید (05/0>P).

    کلیدواژگان: جوجه های گوشتی، فاکتورهای بیوشیمیایی، اشریشیاکلی، سیر
  • سمیرا کدوغنی ثانی، مجید جمشیدیان مجاور*، حمیدرضا فرزین، محدثه امیری صفحات 39-46

    عفونت بیمارستانی یکی از عمده ترین و اساسی ترین  مشکلات درمانی در تمام بیمارستان ها تلقی می گردد و به طور میانگین 5 تا 10 درصد بیماران بستری را درگیر می نماید. از عوامل تشدید کننده ی عفونت بیمارستانی می توان به استفاده ی مکرر از ابزارها و همچنین تماس های پی در پی با کادر درمانی اشاره نمود. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی نانوذرات مس با استفاده از عصاره ی آبی قارچ گانودرما لوسیدوم بر روی سوش های استاندارد باکتری های استافیلوکوکوساوریوس، اسینتوباکتربومانی و استرپتوکوکوس پایوژنز و سودوموناس آیروژینوزا که عامل ایجاد کننده ی عفونت های بیمارستانی می باشند مورد بررسی قرار داده شد. جهت اندازه گیری ابعاد و شکل نانو ذرات مس از میکروسکوپ الکترونی استفاده گردید. همچنین جهت بررسی ترکیبات آلی احتمالی که در سنتز نانو ذرات امکان دخالت را داشتند آنالیز طیف سنجی مادون قرمز انجام شد. جهت مشاهده ی میزان اثربخشی این نانوکمپلکس تست MTT بر روی دو رده ی سلولی vero و رده ی سلولی فیبروبلاستL 929 صورت پذیرفت. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی این پژوهش نشان داد که نمونه عصاره دارای مورفولوژی کاملا یکنواخت می باشد. نانو ذرات مس کروی و در محدوده 30-20 نانومتر می باشند. همچنین در بررسی تست mtt آزمونANOVA نشان داد که مقدارSig برابر صفر است که نشان دهنده ی تفاوت معنی دار میان غلظت هایمختلف و نمونه های شاهد مثبت و منفی وجود دارد. طبق نتایج به دست آمده ی این مطالعه نانو کمپلکس قارچ و مس دارای اثر ضد باکتریایی قوی علیه باکتری های مولد عفونت های بیمارستانی بوده است.

    کلیدواژگان: سوش های استاندارد باکتریایی، قارچ گانودرما لوسیدوم، عفونت بیمارستانی، نانو ذرات مس
  • سید محمد احمدی*، سمیه نیک نیا، محمدامین میری، طیبه حدادی صفحات 47-59

    اخیرا تحقیقات در خصوص استفاده از ترکیبات گیاهی به عنوان نگهدارنده‏های طبیعی در غذاها مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره‏های متانولی و اتانولی سه گیاه دارویی آلویه‏ورا، بابونه آلمانی و نعناع فلفلی کشت شده در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل بر میکروب‏های عامل فساد و بیماری زای شیر پاستوریزه شامل سودوموناس آیروژینوزا، باسیلوس سریوس، میکروکوکوس لوتیوس، لیستریا منوسایتوژنز و اشرشیاکلی و در مرحله بعد بررسی اثر عصاره های اتانولی آلویه ورا و بابونه آلمانی بر ماندگاری شیر پاستوریزه بود. نتایج نشان داد که گیاه آلویه‏ورا بیشترین اثر ضد میکروبی و گیاهان بابونه آلمانی و نعناع فلفلی به ترتیب بعد از آن قرار داشتند (05/0≥P). به طور‏‏ کلی عصاره اتانولی گیاهان مورد آزمایش دارای اثر ضد میکروبی قوی‏تری نسبت به عصاره متانولی بود (05/0≥P). غلظت های 15/0، 3/0 و 6/0 (درصد حجمی/حجمی) از عصاره های اتانولی آلویه ورا و بابونه آلمانی، به عنوان نگهدارنده طبیعی در شیر پاستوریزه مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج حاکی از آن بود که تیمار شیر پاستوریزه با 3/0 و 15/0 درصد بابونه آلمانی و همچنین آلویه ورا با غلظت 3/0 درصد ضمن داشتن خصوصیات حسی قابل قبول، به طور معنی داری جمعیت میکروبی پایین تر و زمان ماندگاری طولانی تری در مقایسه با نمونه شاهد داشت. بنابراین استفاده از عصاره گیاهان مذکور به عنوان نگهدارنده در شیر پاستوریزه با خصوصیات مفید یک غذای عملگرا پیشنهاد می‏شود.

    کلیدواژگان: فعالیت ضدمیکروبی، آلوئه‏ورا، بابونه آلمانی، عصاره اتانولی، شیر پاستوریزه
  • نصیر رفعتی*، محسن جعفریان صفحات 60-67

    سقط جنین در دام های اهلی همواره به عنوان یکی از معضلات صنعت دامپروری در تمام نقاط جهان مطرح، که عوامل مسبب آن متعدد و متنوع است. استرپتوکوکوس اکویی</em> تحت گونه زواپیدمیکوس</em> یک کوکسی گرم مثبت و کاتالاز منفی است که یکی از علل مهم سقط و از دست دادن کره در هنگام آبستنی، در مادیان به حساب می آید. هدف از این مطالعه بررسی حضور ژنوم این باکتری در تعدادی از جنین های سقطی مادیان در استان های غربی کشور بود. برای این منظور 125 نمونه محتویات آسپیره شده معده های سقط شده با روش PCR برای شناسایی ژن sodA مورد آزمایش شد. نتایج این مطالعه نشان داد که 23 (4/18 درصد) مورد از 125 نمونه جنین سقط شده با استرپتوکوکوس اکویی</em> تحت گونه زواپیدمیکوس</em> آلوده بودند. یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده حضور بالایی از عفونت استرپتوکوکوزیس بوده و نشان می دهد که یکی از علل مهم سقط جنین در مادیان بوده و برنامه های کنترلی برای کاهش ضررهای اقتصادی این باکتری در ایران ضروری است. در این مطالعه برای اولین بار یک باکتری در محتویات معده جنین های سقط شده مادیان به عنوان یکی از علل اصلی سقط جنین در ایران تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: مادیان، سقط جنین، استرپتوکوکوس اکوئی تحت گونه زواپیدمیکوس، PCR
  • امیر اصغری باغخیراتی، سید مصطفی پیغمبری * صفحات 68-87

    جرب قرمز طیور، مهم ترین انگل خارجی خون خوار در گله های تخم گذار و مادر در بسیاری از کشورها است. آلودگی با این جرب اجباری، بسیار رایج بوده و بر اساس گزارشات اپیدمیولوژیک، 83 درصد از مزارع اروپایی به آن آلوده هستند. همچنین، درمانیسوس گالینه به عنوان رایج ترین و مهم ترین آفت طیور در ایران توصیف شده است. آلودگی با جرب قرمز طیور، می تواند منجر به کاهش تولید تخم مرغ، استرس، سرکوب سیستم ایمنی، پرکنی، کانی بالیسم، آنمی و مرگ شود. به علاوه، اثبات شده است که این جرب، می تواند برخی از عوامل بیماری زا از جمله سالمونلا را منتقل کند. از این گذشته، آلودگی انسان به جرب درمانیسوس گالینه به صورت فزاینده ای از کشورهای مختلف از جمله ایران، گزارش شده است. اگرچه روش های گوناگونی برای کنترل این جرب در سالن های طیور گزارش شده، اما رویکرد اصلی، متکی بر استفاده از ترکیبات ضد کنه سنتتیک می باشد. اهداف این مطالعه ی مروری، بررسی جنبه های گوناگون آلودگی با جرب درمانیسوس گالینه، توصیف ترکیبات ضد کنه مختلف و ارزیابی اثرات هر کدام از ترکیبات ضد کنه بر روی این جرب می باشند.

    کلیدواژگان: انگل خارجی، درمانیسوس گالینه، جرب قرمز، طیور، ترکیبات ضد کنه
  • رضا محمد زاده، حمیدرضا فرزین*، مجید جمشیدیان مجاور صفحات 88-95

    لنفادنیت پنیری یک بیماری عفونی پوستی بسیار شایع در بین گوسفندان و بزها در سراسر جهان است که عامل این بیماری باکتری کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس</em> است. ایجاد این بیماری در بین دام ها همواره ضررهای اقتصادی چشمگیری به همراه دارد. در این مطالعه تعداد 40 نمونه از آبسه های موجود در موارد دام زنده و لاشه های کشتارگاه دام در شهرستان مشهد و بینالود مورد بررسی قرار گرفت. جهت نمونه گیری از عقده های لنفاوی دارای تورم و چرک، به وسیله سرنگ نمونه از داخل غدد متورم به مقدار حدود 1 سی سی جمع آوری شد و سرنگ حاوی نمونه در کنار یخ به آزمایشگاه انتقال داده شد. نمونه های جمع آوری شده به محیط کشت BHI براث انتقال داده شدند و پس از تایید توسط تست هایی از قبیل رنگ آمیزی گرم ، تست کاتالاز و تشخیص از روی پرگنه باکتری، دیسک گذاری جهت تعیین میزان مقاومت و حساسیت جدایه ها به روش کربی بایر انجام شد. بررسی تعیین میزان حساسیت و مقاومت در جدایه های مورد مطالعه نشان داد که بیشترین میزان مقاومت جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک داکسی سایکلین (5/72 درصد) بود و کمترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های سولفامتوکسازول تری متوپریم (5/17 درصد) بود. روش دیسک دیفیوژن آگار می تواند به عنوان یک روش غربالگری اولیه و ابتدایی جهت تعیین میزان مقاومت و حساسیت استفاده گردد لذا برای بررسی دقیق میزان مقاومت جدایه ها می توان از روش ژنوتیپی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: لنفادنیت پنیری، کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • سیوان ویسی، ابوالفضل حاجی بمانی شورکی* صفحات 96-108

    بیماری اسهال ویروسی گاوان (BVD) در اکثر نقاط دنیا بومی شده و خسارت عمده این بیماری اعم از درگیری دستگاه‌های مختلف بدن، کاهش تولید شیر، مشکلات تولید مثلی مانند سقط جنین، کاهش وزن، کاهش رشد و تضعیف سیستم ایمنی می‌باشد. شیوع بالا و همچنین انتقال سریع بین دام‌ها از خصوصیات این بیماری است که اهمیت کنترل آن را چند برابر کرده است. شرایط گاوداری‌ها، وضعیت جغرافیایی مناطق، وجود فاکتورهای مستعدکننده‌ی دیگر از جمله وجود دیگر بیماری‌های ویروسی و باکتریایی در محل نگهداری دام‌ها و سیاست مدیریتی حاکم بر میزان زایش و تولید شیر همگی از عوامل موثر بر شیوع بیماری اسهال ویروسی گاوان است. در ایران مطالعات زیادی شیوع این بیماری را در مناطق مختلف گزارش کرده‌اند. به‌طوری که بیشترین شیوع این بیماری به ترتیب در شهرهای مشهد، البرز و کرمان گزارش شده است. میانگین درصد شیوع بیماری اسهال ویروسی گاوان در ایران بنابر مطالعات انجام گرفته تا اواخر سال 1399، برابر با 37/47 درصد است که شیوع و گستردگی فراوان این بیماری را در سراسر کشور نشان می‌دهد.

    کلیدواژگان: اسهال ویروسی، گاو، شیوع، ایران
|
  • Bahman Fazeli Nasab *, Zahra Yazdanpour Pages 1-10

    Throughout human history, many infectious diseases have traditionally been treated with herbal medicines, so today, in many developing countries, herbal medicines play a major role in early treatment. The purpose of this study was to investigate antimicrobial effects of ethanol, methanol, ethyl acetate Citrullus colocynthis (Fruit) and Teucrium polium (Leaf) on some pathogenic bacteria. The plants were collected from Zabol city, then milled and placed in solvents of ethanol, methanol, ethyl acetate, and finally, extraction was carried out using a rotary machine. The bacteria were prepared as standard and the minimum inhibitory concentration and minimum destructive concentration were determined by micro-dilution method. The lowest inhibitory concentrations of ethanolic extract (12.5 ppm), methanol (25 ppm) and ethyl acetate (25 ppm) of Citrullus colocynthis, respectively, on the bacteria Listeria monocytogenes, Vibrio chlora and Bacillus cereus they have been effective. The ethanolic extract of Teucrium polium with a minimum concentration of 50 ppm was only able to inhibit the bacterium Vibrio cholerae. The lowest inhibitory concentration of chloroprene methanolic extract of Teucrium polium with 25 ppm was observed against Vibrio cholerae bacteria and the bacterium Bacillus cereus grew at all concentrations. The lowest inhibitory concentration of ethyl acetate extract of Teucrium polium was observed with 12.5 ppm on vibriochlora bacteria. In general, ethanolic extracts of Citrullus colocynthis have been on Listeria monocytogenes bacteria and Ethyl acetate extract of Teucrium polium on Vibrio cholerae, so it is recommended to use a special type of plant with the most effective solvent depending on the purpose of using herbal extract.

    Keywords: Antimicrobial effect, MIC, MBC, virulence Bacteria
  • Maryam Rahimi-Kakolaki, Arash Omidi * Pages 11-20

    Lactobacillus reuteri is a probiotic bacteria thatproduces, a wide-range of antimicrobial substance, “reuterin” in the presence of glycerol. The present study was aimed to evaluate the efficacy of Lactobacillus reuteri against the growth of Fusarium oxysporum. So, the cell-free culture supernatant (CFCS) of Lactobacillus reuteri was prepared by centrifugation (8000 rpm for 15 min) of bacterial overnight culture, with and without 2% glycerol medium. Inhibition effects, evaluated by two methods micro-well dilution (both of CFCSs: two-fold dilution series (100, … 6.25 µl); 10 µl fungal spore suspension (2×106 spores/ml); PDB medium) and Tube culture (both of CFCSs: (80, 60 µl); 10 µl fungal spore suspension (2×106 spores/ml); SDB medium).The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) of CFCS obtained from glycerol-medium, was determined as 60µl. The CFCS obtained from glycerol-free medium had no inhibitory effect on F.oxysprom growth. The results of the present study revealed that the CFCS of Lactobacillus reuteri obtained from medium with 2% glycerol, probably due to the presence of reuterin, is able to inhibit the growth of toxigenic Fusarium oxysporum and can be used in the feed and food industry as a potential bio-controller against toxigenic Fusarium species.

    Keywords: Fusarium, Glycerol, Lactic acid bacteria, Mycotoxin, Reuterin
  • Sohrab Ahmadivand *, Mehdi Soltani Pages 21-30

    Infectious pancreatic necrosis is caused by IPNV virus that represented by various strains with different virulence linked to some motifs of the VP2 capsid. In this study (2018-2019), we screened some suspected Iranian trout farms for IPNV, and the genotype and virulence motifs of the positive samples were characterized. The causative agents of two outbreaks in trout farms of Kermanshah and Hamedan provinces in Iran were diagnosed as IPNV by RT-PCR assay. Phylogenetic analysis of VP2 gene revealed the detected IPNV isolates belonged to the Genotype 5 (Sp serotype) with close identity (> 99%) with European, Turkish, as well as previously reported Iranian isolates. Characterization of VP2 from both outbreaks has also shown the detected isolates have proline and threonine at amino acid residues 217 and 221, respectively, which are associated with low pathogenicity. In conclusion, the IPNV isolates from some Iranian trout farms (Kermanshah and Hamedan provinces) are of Sp serotype (Genotype 5) that despite P217T221 motif show moderate virulence, and may have originated from Europe via eyed eggs.

    Keywords: IPN, VP2, Trout, Phylogeny, virulence
  • Saleheh Ordoni, Mohammad Jahantigh *, Dariush Saadati, Mehrnaz Hormozi Pages 31-38

    Garlic has therapeutic and also antibacterial properties and its inclusion in broiler diets improves their feed efficiency and lowers their mortality rates.The present research intended to evaluate the effects of freshly dietary garlic cloves on the intestinal Escherichia coli population and some blood serum biochemical factors in broilers. In this study, one hundred and five day-old broiler chicks were used in Zabol. On the seventh day of age, sick birds removed and 96 chicks with better body condition were selected and randomly divided into 3 equal groups with 2 replicates. Groups 1, 2 and 3 (the control and treatment groups) received 0, 1 and 2 percent of fresh crushed garlic cloves in their diets, respectively. When the broilers were 35 days old, 8 chicks from each replicate were selected randomly, weighed and blood samples were taken from the wing veins. They were then slaughtered and their bursa of Fabricius was removed and weighed. Their ileum contents were used to determine the E. coli population. Results indicated that bursa of Fabricius weight increased in broilers receiving fresh crushed garlic cloves in their diets compared to the control group (P<0.05). There was not significant differences on E. coli population, cholesterol, triglyceride and total protein between the groups (P>0.05).

    Keywords: broiler chickens, Biochemical factors, E. coli, Garlic
  • Samira Kadoughani Sani, Majid Jamshidian-Mojaver *, Hamidreza Farzin, Mohadese Amiri Pages 39-46

    Nosocomial infection is considered as one of the major and most basic medical problems in all hospitals and affects an average of 5 to 10% of hospitalized patients. Exacerbating factors of nosocomial infections include frequent use of tools as well as repeated contacts with medical staff. In this study, the antibacterial effects of copper nanoparticles using aqueous extract of Ganoderma lucidum on standard strains of Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii and Streptococcus pyogenes and Pseudomonas aeruginosa Which are the cause of nosocomial infections were investigated. electron microscopy was used to measure the dimensions and shape of copper nanoparticles. Infrared spectroscopy was also performed to investigate possible organic compounds that could be involved in the synthesis of nanoparticles. Also, to observe the effectiveness of this nanocomplex, MTT test was performed on two vero cell lines and L 929 fibroblast cell line. The results of scanning electron microscopy in this study showed that the sample of the extract in morphology is completely uniform. Copper nanoparticles are spherical and in the range of 20-30 nm. Also, in the study of mtt test, ANOVA test showed that the value of Sig is zero, which indicates a significant difference between different concentrations and positive and negative control samples. According to the results of this study, fungal and copper nanocomplexes had a relatively strong antibacterial effect against bacteria that cause nosocomial infections. The non-toxicity proposal of copper nanoparticles should be investigated in laboratory spaces in order to use the antibacterial properties of these nanoparticles in human applications.

    Keywords: Copper nanoparticles, Ganoderma lucidum, Nosocomial infection, Standard bacterial strains
  • Seyed Mohammad Ahmadi *, Somayeh Niknia, Mohammadamin Miri, Tayebeh Hadad Pages 47-59

    Recently, studies have been conducted to use plant compounds as natural preservatives in foods. So, the objective of this study was first to evaluate antimicrobial activity of ethanolic and methanolic extracts of Aloe vera, German chamomile and Mentha piperita L cultivated in Medicinal plants farm of agricultural research institute of zabol university, against spoilage and pathogenic microorganisms associated with pasteurized milk including Pseudomonas aeruginosa, Bacillus cereus, Micrococcus luteus, listeria monocytogenes and Escherichia coli and the next stage was to investigate the impact of ethanolic extracts of aloe vera and German chamomile on the shelf life of pasteurized milk. The results indicated that Aloe vera had the most antimicrobial activity followed by German chamomile and Mentha piperita L respectively (P<0.05). In general, the ethanolic extract of studied plants was found to posses more powerful antibacterial activity than methanolic one (P<0.05). Ethanolic extracts of Aloe vera and German chamomile were evaluated as natural preservatives at concentrations of 0.15, 0.3 and 0.6 (% v/v). The results revealed that the treatments of pasteurized milk with 0.3% and 0.15% of German chamomile and also Aloe vera with a concentration of 0.3% with acceptable sensory properties had a significantly lower total microbial count and longer shelf life compared to the control sample. Therefore, this study confirmed the possibility of usingof the extract of mentioned plants as a preservative in pasteurized milk besides its beneficial properties of a functional food.

    Keywords: Antibacterial Activity, Aloe vera, German chamomile, Ethanolic extract, Pasteurized milk
  • nasir rafati *, mohsen jafarian Pages 60-67

    Abortion in domestic animals has always been considered as one of the problems of the livestock industry in all parts of the world, whose causes are numerous and varied. Streptococcus equi subspecies zooepidemicus is a gram positive coccus and negative catalase which is one of the most important causes of abortion and loss of  foal during pregnancy in mare. The aim of this study was to investigate the presence of  DNA of this bacteria in a number of mare abortion fetuses  in western provinces of Iran. For this purpose, 125 samples of aspirated stomach contents of the aborted fetuses were tested by PCR method to detect the sodA gene. The results of this study showed that 23 (18.4%) of 125 aborted fetuses were infected with Streptococcus equi subspecies zooepidemicus. The findings of this study indicate a high incidence of  Streptococcusis  infection and showed that one of the most important factors in abortion in mares that control programs to reduce the economic losses of this bacteria in Iran is necessary. In this study, for the first time, a bacteria in the contents of the stomach of aborted fetuses of mares  were identified as One of the main causes of abortion in Iran.

    Keywords: Mare, abortion, Streptococcus equi subspecies zooepidemicus, PCR
  • Amir Asghari Baghkheirati, Seyed Mostafa Peighambari * Pages 68-87

    Poultry red mite, Dermanyssus</em>gallinae</em>, is the most important haematophagus ectoparasite in layer and breeder flocks in many countries. Infestation with this obligate parasite, is very common and according to the epidemiological reports, 83 percent of the European farms are infested with this parasite. Also, D. </em> </em>gallinae</em> has been described as the most prevalent and important pest of poultry in Iran. Infestation with red mite can lead to reduced egg production, stress, immunosuppression, feather pecking, cannibalism, anaemia and death. Besides, It has been established that this mite can transmit some pathogens like Salmonella</em>. Furthermore, infestation of human with D. gallinae</em> has been increasingly reported from different countries, including Iran. Although diverse methods have been reported for control of this mite in poultry houses, the main approach has been relied on the use of synthetic acaricides. The objectives of this review study were to investigate the various aspects of the D. gallinae</em> infestation, describe different acaricides and evaluate the effects of each acaricide on this parasite.

    Keywords: Acaricides, Dermanyssus gallinae, Ectoparasite, poultry, Red mite
  • Reza Mohamadzadeh, Hamidreza Farzin *, Majid Jamshidian-Mojaver Pages 88-95

    Cheese lymphadenitis is a very common skin infectious disease among sheep and goats around the world caused by the bacterium Corinne bacterium Pseudotuberculosis. The development of this disease among livestock always causes significant economic losses. In this study, 40 samples of abscesses in live animal cases and carcasses of animal slaughterhouses in Mashhad and Binalood were examined. To sample swollen and purulent lymph nodes, a sample of about 1 cc was collected from the swollen glands by a sample syringe and the sample containing the sample was transferred to the laboratory along with ice. The collected samples were transferred to BHI culture medium and after confirmation by tests such as hot staining, catalase test and detection from bacterial strain, discing was performed to determine the resistance and sensitivity of the isolates by Kirby Baer method. Examination of the sensitivity and resistance of the studied isolates showed that the highest resistance of the isolates to Doxycycline antibiotics (72/5%) and the lowest resistance to Trimethoprim/Sulfamethoxazole antibiotics (17.5%). Also, in the study of the sensitivity of isolates, the highest sensitivity of isolates to antibiotics was enrofloxacin and the lowest was Chloramphenicol. The agar diffusion disc method can be used as a primary and primary screening method to determine the level of resistance and sensitivity, so a genotypic method can be used to accurately assess the resistance of the isolates.

    Keywords: Antibiotic Resistance, caseous lymphadenitis, Corinne bacterium pseudotuberculosis
  • Seywan Veysi, abolfazl hajibemani * Pages 96-108

    Bovine viral diarrhea (BVD) is an endemic disease in most parts of the world, and major damage of the disease, including reduces milk production, reproductive problems such as abortion, weight loss, growth loss and decreasing of immune system. High prevalence and rapid transmission among animals are characteristics of this disease that the importance of control of disease has increased. Conditions of farms, geographical location of regions and other risk factors, including the presence of other viral and bacterial diseases and management of reproduction and milk production influence on the prevalence of BVD in the cows. Many studies have reported the prevalence of this disease in different parts of Iran. The highest prevalence of this disease has been reported in Mashhad, Alborz and Kerman city, respectively. The average prevalence of BVD in Iran is 47.37% according to studies reported until the end of 1399 year. Results of studies indicate that the prevalence of this disease is higher throughout the Iran. Therefore importance of control and prevention of this disease is high in Iran.

    Keywords: Bovine viral diarrhea (BVD) is an endemic disease in most parts of the world, major damage of the dis-ease including reduces milk production reproductive problems such as abortion weight loss growth loss, decreasing of immune system. High prevalence, rapid transmission among animals are characteristics of this disease that the importance of control of disease has increased. Conditions of farms geographical location of regions, other risk factors