فهرست مطالب

پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی - سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 97، پاییز 1399)

فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 97، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ابوالقاسم نادری* صفحات 1-18

    به منظور مقابله با فشار مالی مضاعفی که از ناحیه رشد چشمگیر تقاضا و کاهش نسبی حمایت های مالی دولت بر واحدهای آموزش عالی ایجاد شده، طی سال های اخیر به سازوکار تخصیص منابع عملکردمحور با فرض ایجاد انگیزه برای بهبود عملکرد، بسیار توجه شده است. اما مرور نتایج ارزیابی های تجربی نشان می دهد که در واقعیت تغییرات عملکردی مورد انتظار محقق نشده است. در مطالعه حاضر، با استفاده از روش شبیه سازی آماری مبتنی بر شاخص بهره وری مالم کوییست و استفاده از هفت مجموعه آماری مختلف، اثربخشی تغییر سازوکارهای تخصیص از نهاده محور به ستانده محور به صورت کاملا علمی- فنی بازآزمایی شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که تخصیص منابع نهاده محور با ناکارایی زیاد همراه است و بازتوزیع منابع بر مبنای سازوکار ستانده محور، کارایی را به سطح مطلوب افزایش و در مقابل، بهره وری را کاهش می دهد که درمجموع، تناقضی جدی آشکار می شود. برآوردهای مربوط به اجزای شاخص بهره وری، یعنی تغییرات کارایی و تغییرات فناوری موید آن است که منشا اصلی کاهش بهره وری جابه جایی مرز تولید به سمت پایین و تشدید استفاده نشدن از ظرفیت های تولید است که سبب می شود کارایی به صورت تصنعی بالا نشان داده شود. بدین ترتیب، دستاوردهای مطالعه حاضر و نتایج تحقیقات تجربی اخیر مشخص می کنند که مفروضات بنیادین سازوکار تخصیص منابع عملکردمحور (ستانده محور) با واقعیت ها انطباق ندارند و این سازوکار راه حل موثری برای بهبود عملکرد و مقابله با کمیابی نیست. از این رو، لازم است سازوکار تخصیص منابع جدید و متفاوتی شناسایی و جایگزین شود.

    کلیدواژگان: کارایی، بهره وری، تخصیص منابع عملکردمحور، شاخص مالم کوئیست، آموزش عالی، شبیه سازی آماری
  • فهیمه جباری، محمد عزیزی*، محمدجواد صالحی، بهرام نوازنی صفحات 19-46

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل کارآفرینی دانشگاهی بین المللی انجام شد. جامعه مورد مطالعه خبرگان نظری و تجربی کارآفرینی دانشگاهی و کارآفرینی بین المللی بودند که تعداد 18 نفر از آنها ابتدا با روش هدفمند و سپس، با استفاده از روش گلوله برفی و نمونه گیری نظری انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDA12 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که پدیده محوری کارآفرینی دانشگاهی بین المللی دارای چهار بعد توسعه ای، ساختاری، رفتاری و فرایندی و تحت تاثیر مسایل اقتصادی، مدیریتی و فرهنگی است . برای موفقیت کارآفرینی دانشگاهی بین المللی به اتخاذ راهبرد مالی و قانونی، راهبرد عملیاتی، راهبرد بین المللی و راهبرد سیاستگذاری نیاز است که به پیامدهای اقتصادی، علمی و فرهنگی در سطح کشور منجر می شود . زمینه های مالی و اقتصادی، پشتیبانی و سیاستگذاری های مناسب در محیط متغیر و فضای رقابتی شدید بین المللی به راهبردهای کارآفرینی دانشگاهی بین المللی کمک می کند تا با شرایط مناسب عملیاتی شود. در این زمینه چالش ها و موانع علمی، انسانی، مدیریتی، قانونی، ساختاری و مالی مطرح است که با شناسایی و رفع آنها می توان به بهبود ابعاد کارآفرینی دانشگاهی بین المللی و راهبردهای آن کمک کرد .

    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی دانشگاهی، کارآفرینی بین المللی، کارآفرینی دانشگاهی بین المللی
  • یعقوب انتظاری*، یوسف محمدنژاد عالی زمینی صفحات 47-75

    اقتصاددانان در الگوهای خود سرمایه انسانی را به صورت جعبه سیاه، بدون توجه به محتوای آن، استفاده می کنند که این کار برای سیاستگذاری توسعه یادگیری عالی و اشتغال دانش آموختگان آموزش عالی اهمیت و اثربخشی لازم را ندارد. هدف این مطالعه بازگشایی این جعبه سیاه و تحلیل نظری و تجربی محتوای آن بود. بنابراین، ابتدا مفهوم سرمایه انسانی بازتعریف، آن گاه محتوای آن شناسایی و روابط مولفه های آن به صورت نظری تحلیل و سپس، چارچوب مفهومی حاصل از این فرایند برای تحلیل آماری محتوای سرمایه انسانی دانش آموختگان رشته ادبیات فارسی استفاده شد. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته از یک نمونه 100 نفری از دانش آموختگان رشته یادشده جمع آوری شد. داده ها با روش مدلسازی معادلات ساختاری جزیی تحلیل شدند. یافته های تحلیل های نظری حاکی از آن است که سرمایه انسانی فردی یک اکوسیستم مرکب از سلامت پزشکی، مهارت در فرایندهای ذهنی، حداقلی از ظرفیت های روانشناختی و قابلیت های فکری است که در تعامل پویا با یکدیگر رفتار و عملکرد حرفه ای و ماهرانه ای را به ارمغان می آورند. منظور از توسعه سرمایه انسانی افراد، فعال سازی و توسعه اکوسیستم سرمایه انسانی در وجود آنهاست. تحلیل آماری محتوای سرمایه انسانی دانش آموختگان رشته ادبیات فارسی نشان داد که سرمایه انسانی این افراد با چارچوب مفهومی تناسب ساختاری ندارد و بهبود مهارت های یادگیری و افزایش موجودی دانش تخصصی، مهارت های عملیاتی دانش آموختگان این رشته را تحت تاثیر قرار می دهد؛ سایر فرایندها و قابلیت های شناختی و فراشناختی کمک شایسته ای به یکدیگر و بهبود قابلیت های عملیاتی دانش آموختگان نمی کنند. برای توسعه سرمایه انسانی در دانشجویان، صرف عرضه اطلاعات و دانش به آنها کافی نیست و دانشگاه ها باید اکوسیستم سرمایه انسانی را در وجود آنها فعال سازند و آن را توسعه دهند که تحلیل های آماری نشان می دهد که گروه ها و دانشکده های ادبیات فارسی در ایران نتوانسته اند اکوسیستم سرمایه انسانی را در دانش آموختگان خود فعال کنند و سرمایه انسانی آنها را توسعه دهند.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، شایستگی، مهارت های فراشناخت، دانش، بینش، نگرش، گرایش
  • سید محمد سیدعلوی*، حسن قلاوندی، مجید عباسپور فرد طهرانی، محمدخانی کامران صفحات 77-95

    در دهه های اخیر بشر خطر کم توجهی به محیط زیست را به خوبی درک کرده و امروزه، دغدغه های زیست محیطی و توسعه پایدار از مهم ترین مباحث جامعه جهانی است. دانشگاه ها به منظور کاهش میزان مصرف منابع، مواد، انرژی و هزینه های سازمانی، کمک به کاهش آلودگی های زیست محیطی، تربیت نیروی انسانی سبزاندیش و فرهنگ سازی در این زمینه، نیازمند به کارگیری مدیریت سبز هستند. از این رو، این پژوهش با هدف ارایه الگویی برای به کارگیری مدیریت سبز در دانشگاه های دولتی شهر تهران اجرا شد. پژوهش حاضر با رویکردی آمیخته و از بعد هدف، کاربردی بود که با روش پیمایشی در میان نمونه آماری 395 نفر از اعضای هییت علمی، مدیران و کارشناسان ستادی 10 دانشگاه دولتی شهر تهران اجرا شد. همچنین با استفاده از روش دلفی و اجماع 19 نفر از خبرگان و متخصصان حوزه مدیریت آموزش عالی، محیط زیست و مدیریت زیست محیطی این ابعاد و مولفه ها تعدیل و تثبیت شد. داده های مورد نیاز با پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و برای تجزیه و تحلیل آنها از روش های آمار استنباطی نظیر آزمون t و مدلیابی معادلات ساختاری به روش PLS استفاده شد. یافته ها نشان داد که مباحث فناوری، سیاستگذاری، حکمرانی، رهبری و راهبرد، منابع مادی و تجهیزات و منابع مالی در روند استقرار مدیریت سبز اهمیت بیشتری نسبت به منابع انسانی، نظارت و ارزیابی، ارتباط با محیط، منابع اطلاعاتی و آموزش و پژوهش سبز دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت سبز، دانشگاه های دولتی، توسعه پایدار
  • علی بوداقی*، محمد عباس زاده، حسین بنی فاطمه، محمدباقر علیزاده اقدم صفحات 97-124

    در عصر حاضر، ترویج صداقت و اخلاق دانشگاهی و مقابله با سوء رفتارهای پژوهشی چون سرقت علمی، جعل و تحریف یافته ها به بخش مهمی از ماموریت های دانشگاه ها تبدیل شده است، چرا که در میدان علمی، عادی شدن سوء رفتارهای پژوهشی به صداقت و شرافت علمی، پیوند علم، جامعه، صنعت و اعتبار موسسات علمی لطمه می زند. بر این اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر مطالعه تعیین گرهای عادی شدن سوء رفتارهای پژوهشی و روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از منظر گردآوری داده ها پیمایشی بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز به تعداد 6651 نفر بودند که از این تعداد 729 نفر از طریق فرمول کوکران به روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که میانگین درصدی (88/59) عادی شدن سوء رفتارهای پژوهشی بالاتر از مقدار متوسط است. نتایج تحلیل رگرسیونی به روش گام به گام نشان داد که متغیرهای وارد شده در مدل؛ یعنی فشار اجتماعی، نظارت دانشگاهی و نظارت از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درمجموع، توانستند 18/0 درصد تغییرات سازه عادی شدن سوء رفتارهای پژوهشی را تبیین کنند. با مقایسه ضرایب بتاها می توان گفت که سازه فشار اجتماعی با ضریب بتای 39 بیشترین تاثیر را در عادی شدن سوء رفتارهای پژوهشی دانشجویان منتخب در نمونه داشته است.

    کلیدواژگان: فشار اجتماعی، عادی شدن سوء رفتارهای پژوهشی، نظارت دانشگاهی
  • معصومه طالبی فر، احمد خامسان، محسن خورشیدزاده، لیلا طالب زاده شوشتری* صفحات 125-148

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر افت تحصیلی دانشجویان ارجاع شده به کمیسیون موارد خاص دانشگاه بیرجند انجام شد. پژوهش با روش کیفی و رویکرد پدیدارشناسی صورت گرفت. جامعه آماری کلیه دانشجویان دارای افت تحصیلی ارجاع شده به کمیسیون موارد خاص در بازه زمانی 1394 تا 1396 بودند. اطلاعات با روش نمونه گیری داوطلبانه و با استفاده از ابزار پژوهش و به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و درمجموع، با 41 نفر از دانشجویان دارای افت تحصیلی مصاحبه شد. بر مبنای یافته ها، مهم ترین عوامل موثر بر مشروطی از دیدگاه دانشجویان به ترتیب سه دسته کلی عوامل فردی، عوامل سازمانی یا دانشگاهی و عوامل خانوادگی هستند. همچنین در میان عوامل فردی ناتوانی در مدیریت عاطفه، مدیریت نکردن زمان و نبود شناخت و آگاهی بیشترین فراوانی و اهمیت را داشتند. در میان عوامل سازمانی یا دانشگاهی نظارت و ارزشیابی نامناسب استادان، ناتوانی در برقراری ارتباط استادان و قوانین نامناسب آموزشی بیشترین فراوانی و اهمیت را داشتند. در میان عوامل خانوادگی وضعیت اجتماعی نامناسب و وضعیت اقتصادی نامناسب بیشترین فراوانی و اهمیت را داشتند. با توجه به نتایج پژوهش، تم های ناتوانی در مدیریت عاطفه، مدیریت نکردن زمان و نظارت و ارزشیابی نامناسب استادان بیشترین فراوانی و اهمیت را دارند. برای کاهش افت تحصیلی لازم است دانشجویان از مدیریت عاطفه و مدیریت زمان و همچنین استادان از شیوه های نظارت و ارزشیابی مناسب برخوردار باشند.

    کلیدواژگان: افت تحصیلی، مشروطی، کمیسیون موارد خاص، دانشجو
  • روح الله کریمی* صفحات 149-170

    علوم انسانی در کشور ایران با چالش های مهمی مواجه است که چالش بیکاری دانش آموختگان، چالش از آن خود سازی (بومی سازی)، چالش چرایی حضور در کلاس درس و چالش پایان نامه ها، رساله ها و مقاله های بدون مسئله از مهم ترین این چالش هاست.  نظریه پردازان در مواجهه با این چالش ها راه حل های متفاوتی را مطرح کرده اند. در این مطالعه با روش تحلیل فلسفی ابتدا وضعیت مسئله زای آموزش علوم انسانی در دانشگاه ها تحلیل و با شیوه ای تقلیل گرایانه و با استفاده از دلایل ناظر به نقش آموزش سنتی حافظه محور در ایجاد این چالش ها تبیین شد. سپس، نشان داده شد که در پارادایم تاملی، آموزش چگونه به یادگیری تحول می یابد و این تحول چگونه می تواند در رفع چالش های علوم انسانی موثر باشد. پارادایم یادگیری تاملی مشتمل بر الگوهای متفاوتی است که این مطالعه، با توجه به آنکه دلیل اصلی چالش های پیشگفته در علوم انسانی ضعف و نبود مهارت های منطقی - فلسفی دانش آموختگان است، بر یادگیری کندوکاومحور متمرکز است. یادگیری کندوکاومحور جست وجویی خودجهت ده و پرسش محور در پی فهم و مطالعه ای درباره پرسش، موضوع، مسئله یا ایده ای ارزشمند است. یادگیری کندوکاومحور از طریق عمل کردن به دانشجویان می آموزد که چگونه در رشته تخصصی خود فعالیت کنند. این نحوه یادگیری بازنمودی از فرایند یادگیری طبیعی آدمی است که می تواند در عین انتقال دانش تخصصی، مهارت های منطقی - فلسفی، تفکر خلاقانه و تخیل همدلانه را در دانشجویان پرورش دهد و بدین ترتیب، دانش آموخته علوم انسانی می تواند کارکردی را که جامعه از او انتظار دارد، داشته باشد.

    کلیدواژگان: یادگیری کندوکاومحور، علوم انسانی، آموزش عالی، یادگیری تاملی، حلقه کندوکاو
|
  • Abolghasem Naderi* Pages 1-18

    To cope with escalating financial resource limitations from both expanding demands for higher education and experiencing a relatively reduction in public support, higher education units have profoundly adopted a performance-based resource allocation mechanism in recent years. Nevertheless, empirical evaluation findings show that the presumed improvement in performance has not been fulfilled. Using seven sets of data and performing statistical simulations based on the Malmquist index, we evaluate the effectiveness of both input-based and performance-based resource allocation mechanisms. The findings show that input-based resource allocation faces massive inefficiency. In contrast, performance-based resource allocation is accompanied by complete efficiency as well as a substantial reduction in productivity. Hence, a critical paradox has emerged. The estimates of the components of the Malmquist index provide essential evidence on the fact that improvements in efficiency due to performance-based resource allocation are artificial rather than real, and productivity shrinks due to underutilization of production capacities. The results highlight the need for finding and adopting a superior resource allocation mechanism.

    Keywords: Efficiency, Productivity, Performance-based resource allocation, Malmquist index, Higher education, Statistical simulation
  • Fahimeh Jabbari, Mohammad Azizi*, Mohammad Javad Salehi, Bahram Navazeni Pages 19-46

    The present study aims to design an international academic entrepreneurship model using grounded theory. The study population is a group of key Iranian informants, faculty members, and doctoral graduates with scientific expertise and work experience in the field of entrepreneurship, especially academic entrepreneurship and international entrepreneurship, and managers of knowledge-based academic companies with experience. International and scientific background, 18 of which were first selected by the targeted method and then by snowball method and theoretical sampling for study. MAXQDA12 software was used to analyze the data. According to the research results, the pivotal phenomenon of university entrepreneurship "internationally has four dimensions of development, structure, behavior, and process" which is influenced by economic, managerial, and cultural issues. For the success of international academic entrepreneurship, we need to adopt a financial and legal strategy, operational strategy, international strategy and policy strategy that leads to economic, scientific and cultural consequences in the country. Financial and economic platforms, support and appropriate policies in a changing environment and intense international competitive environment help international academic entrepreneurial strategies to be operationalized with the right conditions. In this regard, there are scientific, human, managerial, legal, structural, and financial challenges and obstacles that by identifying and eliminating them, it is possible to help improve the dimensions of international academic entrepreneurship and its strategies.

    Keywords: Entrepreneurship, International entrepreneurship, Academic entrepreneurship, International academic entrepreneurship
  • Yaghoyb Entezari*, Yousef Mohammadnezhad Alizamini Pages 47-75

    Economists use human capital as a black box in their models, regardless of the content. It does not have the necessary importance and effectiveness for policy development of higher learning and employment of higher education graduates. Therefore, this study aimed to reopen this black box and analyze its content theoretically and experimentally. To achieve this goal, first the concept of human capital is redefined, its content is identified and the relationships of its components are theoretically analyzed; then, the conceptual framework obtained from this process has been used for statistical analysis of the content of human capital of graduates of Persian literature. A researcher-made questionnaire collected the required data from a sample of 100 graduates in the field. Partial structural equation modeling was used to analyze the data. The findings of theoretical analysis indicate that individual human capital is a dynamic ecosystem; Health, skills in mental processes (feeling, perception, learning, thinking, evaluation, judgment, inclination and memory), psychological capacities (motivation, emotion and excitement) and intellectual abilities (information, knowledge, insight, attitude, wisdom, value and insight) are its most important components. The structure and function of this ecosystem bring professional and skillful behavior and performance to the individual. The development of human capital means the activation and development of the human capital ecosystem in them. Statistical analysis of the content of human capital of graduates of Persian literature indicates that the human capital of these people is not structurally compatible with the conceptual framework. Improving learning skills and increasing the availability of specialized knowledge affects the operational skills of graduates of the field; other processes and cognitive and metacognitive capabilities do not adequately help each other and improve graduateschr('39') operational capabilities. To develop human capital in students, simply providing information and knowledge to them is not enough. Universities must activate and develop the human capital ecosystem in them. Unfortunately, statistical analysis shows that literature departments and faculties Persian in Iran have not been able to activate the human capital ecosystem in their graduates and develop their human capital.

    Keywords: Human capital, Competence, Metacognitive Skills, Knowledge, Insight, Attitude, Orientation
  • S. Mohammad S. Alavi*, Hasan Ghalavandi, Madjid Abbaspour, Kamran Mohamadkhni Pages 77-95

    In recent decades, human beings have been well aware of the dangers of neglecting the environment. Today, environmental and sustainable development concerns stand among the most important issues in the international community. Universities need green management to reduce the consumption of resources, materials, energy, and organizational costs, help reduce environmental pollution, nurture green thinking, and culture. Therefore, this study aimed to provide a model for applying green management in state universities in Tehran. The present study was applied, which was carried out through a survey method among 395 faculty members, managers, and staff of 10 state universities in Tehran. The method was mixed in terms of approach. Employing Delphi and the consensus of 19 experts in the field of higher education, environment, and living environmental management, the dimensions and components were then approved.  A researcher-made questionnaire collected the required data. Inferential statistics such as t-test and structural equation modeling using the PLS method were used for data analysis. Technology, policymaking, governance, leadership and strategy, material resources, and financial resources are more important in deploying green management than human resources, monitoring, evaluation, environmental communication, information resources, education, and research.

    Keywords: Green Management, Tehran State Universities, Sustainable Development
  • Ali Boudaghi*, Mohammad Abbaszadeh, Hosein Banifatemeh, Mohammad Bagher Aizadeh Aghdam Pages 97-124

    Nowadays, promoting academic loyalty and ethics and coping with research misbehavior, including plagiarism, forgery and misrepresentation have become an important part of the university mission, since the normalization of research misconduct undermines the integrity and loyalty of science, the link between science, society, industry, and damages the reputation of scientific institutions. Accordingly, the main target of the present study was to study the determinants of research misbehavior normalization among the postgraduate students of Tabriz University. The research method is applied in terms of purpose and is a survey in terms of data collection. The statistical population of the study consisted of 6651 postgraduate students of Tabriz University, of whom 729 students were selected through stratified random sampling method and Cochran formula. In this study, a questionnaire was used for data collection. The findings of the present study showed that the level of research misbehavior normalization was higher than the average (59.88). The results of the stepwise regression analysis showed that the variables included in the model, namely social pressure, academic and the Ministry of Science Research and Technology supervision were able to explain 0.18% of the variance in the normalization of research misbehavior. By comparing the beta coefficients, it can be said that social pressure (B=39) has the strongest influence on the normalization of research misbehavior among the selected students.

    Keywords: Social pressure, Normalization of research misconduct, Academic supervision
  • Masomeh Talebifar, Ahmad Khamesan, Mohsen Khorshidzadeh, Leila Talebzade Shoshtari* Pages 125-148

    The purpose of this study was to identify the factors affecting the academic dropout of students referred to the Birjand University of Commerce Affairs Commission. The research was done with a qualitative method and a phenomenological approach. The statistical population of the study was all academic dropout students referred to the special commission for the period 1394 to 1396. The data were collected through a semi-structured interview using voluntary sampling and using research tools. Interviews continued to reach theoretical saturation, and in total, 41 students with academic failure were interviewed. Based on the findings, the most important factors influencing the conditional from the viewpoint of the students are three general categories of "individual factors," "organizational or academic factors," and "family factors," respectively. Also, among the individual factors, "disability in the management of emotion," "lack of time management," and "lack of awareness and awareness" were the most frequent and important. Among the organizational or academic factors, "inappropriate supervision and evaluation of professors," "inability to communicate professors," and "inappropriate educational rules" were the most frequent and essential. Among the family factors, "inappropriate social status" and "inappropriate economic situation" were the most frequent and essential. According to the results of the research, the themes of "disability in the management of emotion," "lack of time management," "inappropriate monitoring and evaluation of professors" are the most frequent and essential. To reduce academic failure, students need to have "emotional management, time management" as well as faculty members with "appropriate monitoring and evaluation practices."

    Keywords: Academic failure, Dropout, Commission of Special Cases, Student
  • Roohollah Karimi* Pages 149-170

    The humanities in Iran face major challenges: the challenge of graduate unemployment, the challenge of localization, the challenge of the reason for attending classroom and the challenge of dissertations and articles without identifying and structuring real problems. To resolve these challenges, different approaches have been presented by the theorists. This article analyzes the problematic status of humanities education in universities with the method of "philosophical analysis", then using the reductional method to explain this status by traditional memory-based teaching. Then it shows how "teaching" is changed to "learning" in the reflective paradigm of education and how this change can be effective in resolving the challenges of the humanities. The paradigm of reflective learning also includes different models. Between these models, this article focuses on inquiry-based learning, considering that believes the main cause of the challenges in the humanities is the weakness and lack of logical-philosophical skills of graduates. Inquiry-based learning is "a self-directed and question-based search for understanding" and a study of a valuable question, topic, issue, or idea. Inquiry-based learning teaches students how to "play" their discipline by "acting". This method of learning is the same natural human learning process that, while transferring specialized knowledge, cultivates logical-philosophical skills, creative thinking, and empathetic imagination in students. Thus the humanities graduates can perform the function that society expects of them.

    Keywords: Inquiry-based learning, Humanities, Higher education, Reflective learning, Community of Inquiry