فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی
پیاپی 29 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بابک رضایی، سید محمد زرگر*، هادی همتیان صفحات 1-32
    زمینه و هدف

    مدیریت منابع انسانی سبز با ایجاد آگاهی و تعامل میان کارکنان سازمان در خصوص محیط و عوامل محیطی، به گونه ای رفتار آن ها را هدایت می کند که به وظایف و تعهداتشان در قبال محیط زیست عمل کنند. هدف از انجام این پژوهش، ارایه الگویی برای شناسایی ابعاد و اقدامات موثر در پیاده سازی مدیریت منابع انسانی سبز با استفاده از رویکرد ترکیبی دلفی فازی و معادلات ساختاری بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، یک پژوهش توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را پانزده نفر از مدیران شرکت سایپا و متخصصان دانشگاهی تشکیل دادند. در این پژوهش از روش دلفی فازی برای شناسایی ابعاد و اقدامات موثر بر مدیریت منابع انسانی سبز استفاده شد. پس از شناسایی ابعاد و اقدامات موثر، مدلی بر همین مبنا تدوین و با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها:

     یافته ها نشان می دهد که خبرگان پژوهش، 9 بعد و 33 اقدام را به عنوان ابعاد و اقدمات موثر برای پیاده سازی موفق مدیریت منابع انسانی سبز تشخیص دادند، هم چنین اثرگذاری مثبت این ابعاد و اقدامات بر پیاده سازی موفق مدیریت منابع انسانی سبز مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان می دهد که برخی از ابعاد شناسایی شده، از جمله انتخاب سبز و مدیریت پاداش سبز تاثیر به سزایی در پیاده سازی موفق مدیریت منابع انسانی سبز دارند؛ بنابراین لازم است که مدیران بر اجرای این ابعاد تمرکز بیش تری داشته باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، ابعاد و اقدامات، دلفی فازی، مدل یابی معادلات ساختاری
  • فاطمه فرهیخته*، سید نجم الدین موسوی، محمد حکاک، حجت وحدتی صفحات 33-62
    زمینه و هدف

    با توجه به جایگاه حساس مدیران قضایی در کشور، انتخاب قضات شایسته برای این سمت از الزامات اساسی قوه قضاییه است. هدف پژوهش، طراحی الگوی شایستگی مدیران قضایی ایران است.

    روش شناسی:

     روش انتخابی این پژوهش، ترکیبی است. نمونه در بخش کیفی، از میان معاونت های قوه قضاییه و قضات دیوان عالی کشور، به صورت هدفمند، نظری و گلوله برفی انجام شده است و در نهایت با 21 تن از خبرگان قوه قضاییه مصاحبه انجام شد. برای تحلیل مصاحبه ها، از روش کیفی داده بنیاد استفاده شده است و در بخش کمی از پرسش نامه و نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای و تحلیل معادلات ساختاری، استفاده شده است.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان می دهد که تعهد و عدالت در دستگاه قضایی، پدیده محوری و اصلی است. این عامل نشان می دهد که برقراری عدالت مهم ترین عنصر در دستگاه قضایی است.

    نتیجه گیری:

     الگوی پژوهش، از شرایط علی ویژگی های شخصیتی، عوامل اخلاقی، دانش تخصصی و عوامل اعتقادی و معنوی، عوامل زمینه ایشناخت محیط کاری، اانتصاب پلکانی در سازمان، تفکر راهبردی دستگاه قضایی، داشتن سرمایه اجتماعی، مدیریت ارتباطات مقوله محوری تعهد و عدالت، متغیرهای مداخله گر رفتارهای سیاسی، مدیریت محیط، راهبردها برنامه ریزی راهبردی، هدف گذاری، رهبری و کنترل و پیامدها سلامت قضایی، شایسته گزینی و تعالی جویی دستگاه قضایی، برای شایستگی مدیران قضایی تشکیل شده است.

    کلیدواژگان: شایستگی، دستگاه قضایی، مدیران قضایی نظریه داده بنیاد
  • سید علی اکبر افجه، حامد دهقانان، وحید خاشعی ورنامخواستی، کریم رحمتی* صفحات 63-90
    زمینه و هدف

     در دنیای پیچیده سازمان های امروزی، یکی از حوزه هایی که در روابط فرد و سازمان نظر پژوهش گران را به خود جلب کرده است، قرارداد روان شناختی میان کارکنان و کارفرما است. منظور از قرارداد روان شناختی، تعهدات نانوشته کارکنان و کارفرما در قبال یکدیگر است. پژوهش حاضر با هدف ترکیب کیفی نتایج مطالعات صورت گرفته در حوزه محتوای قراردادهای روان شناختی و ارایه چارچوب کلی در این حوزه انجام شده است.

    روش شناسی: 

    در این پژوهش با بهره گیری از رویکرد فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته های پژوهش گران قبلی پرداخته شده است. با بررسی های انجام شده پیرامون محتوای قراردادهای روان شناختی در پایگاه های معتبر علمی خارجی و داخلی، تعداد 641 منبع شناسایی شد. درنهایت پس از طی مراحلی، داده ها از 13 پژوهش انجام شده در این حوزه گردآوری شده است. برای بررسی روایی فراترکیب از ابزار کسپ و هم چنین به منظور سنجش پایایی فراترکیب از شاخص کاپای کوهن استفاده شده است که عدد 868/0 در اس. پی. اس .اس به دست آمد و در سطح خوبی قرارگرفته است.

    یافته ها:

     نتایج نشان می دهد که تعهدات نانوشته کارکنان در قبال سازمان دارای پنج مفهوم (رفتار شهروندی سازمانی، وفاداری، اخلاقیات، عملکرد شغلی و انعطاف پذیری) و تعهدات نانوشته سازمان در قبال کارکنان دارای چهار مقوله و پانزده مفهوم (شغل و عوامل مرتبط با آن، محیط سازمان، بالندگی کارکنان، پاداش ها و منفعت همگانی) است.

    نتیجه گیری: 

    مدیریت کردن قراردادهای روان شناختی در روابط فرد و سازمان، به منظور دست یابی به پیامدهای نگرشی و رفتاری مثبت و نیز کمینه سازی پیامدهای نقض این قراردادها نیازمند توجه جامع به محتوای قراردادهای روان شناختی در تمامی ابعاد است.

    کلیدواژگان: قرارداد روان شناختی، محتوای قراردادها، تعهدات نانوشته، فراترکیب
  • سید حیدر میرفخرالدینی*، هادی سلامی صفحات 91-120
    زمینه و هدف

    همراه با جهانی شدن خدمات و محصولات سازمان ها، شبکه های زنجیره تامین پیچیده تر از گذشته شده و بدیهی است در برابر اختلالات آسیب پذیرتر هستند. بی تردید رویکرد بنیادی برای مقابله با اختلالات و برون رفت از آسیب پذیری، «تاب آوری» است. تاب آوری شبکه تامین مفهوم جدیدی است که از مفهوم گسترده تر تاب آوری تبلور یافته است. هدف پژوهش، واکاوی مولفه های تاب آوری شبکه تامین به منظور دست یابی به مدلی در سنجش و ارزیابی تاب آوری شبکه تامین است.

    روش شناسی:

     روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی است. جامعه آماری پژوهش مبتنی بر مقالات معتبر ادبیات تاب آوری در پایگاه های علمی، روش گردآوری داده ها به صورت اسنادی و مبتنی بر منطق سیمو و روش تجزیه و تحلیل داده ها به صورت کیفی و کمی است. در تحلیل کیفی ابتدا 1461 مستند مربوط به تاب آوری تامین تهیه با استفاده از مرور نظام مند ادبیات پژوهش، تهیه و سپس 194 مستند با رویکرد فراترکیب استخراج شد. در بخش تحلیل کمی پژوهش نیز با ارایه الگوریتم آنتروپی شانون مولفه های تاب آوری موجود در مستندات رتبه بندی شده است.  

    یافته ها

    شاخص های اصلی در قالب سه مولفه محرک ها، راهبردها، و سنجه های ارزیابی شبکه تامین تاب آور تدوین شده است. محرک ها شامل تواناسازها و بازدارنده ها است. هم چنین راهبردها نیز شامل راهبردهای پیش گیرانه، جاری و واکنشی است.

    نتیجه گیری

    در مولفه راهبردها تاکید بر ایجاد فرایندهای بهبود، سازگاری از طریق انعطاف پذیری و افزونگی است. در مولفه محرک ها نیز تاکید بر تشریک مساعی و چابکی در قابلیت ها و اختلالات در بازدارنده ها می باشد. هم چنین در مولفه سنجه های ارزیابی نیز اولویت با انعطاف پذیری است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، شبکه تامین، فراترکیب، آنتروپی شانون
  • زینت قائدی، امین رضا کمالیان*، نورمحمد یعقوبی صفحات 121-144
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی استقرار اثربخش جامع نظام مدیریت عملکرد و بهره وری بانک سرمایه بر مبنای روش فراترکیب انجام گرفته است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و در آن از روش فراترکیب استفاده شده است. پژوهش گر با استفاده از روش فراترکیب، بازنگری دقیق و عمیق در موضوع، انجام داده است و یافته های پژوهش های کیفی مرتبط را ترکیب کرده است. در این راستا، 387 پژوهش کیفی در حوزه عملکرد کارکنان ارزیابی شد که در پایان 210 پژوهش انتخاب و با تحلیل محتوای آن ها ابعاد و کدهای مربوطه استخراج و میزان اهمیت و اولویت هریک با استفاده از آنتروپی شانون تعیین شد.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     براساس یافته های پژوهش، کدهای آموزش کارکنان، راهبردهای سازمان و مهارت های مدیریتی، بیشترین ضریب اهمیت را بین ابعاد ابعاد چهارگانه ی نظام مدیریت عملکرد و بهره وری دارند. در نهایت، پس از طی گام های پژوهش، الگوی جامع تعیین و استقرار اثربخش جامع نظام مدیریت عملکرد و بهره وری بانک سرمایه در سه مرحله: شناسایی، ساختار اجرا و طراحی ارایه شد.

    کلیدواژگان: سیستم مدیریت عملکرد، بهره وری، بانک سرمایه، فراترکیب
  • سید محمدباقر محمدی پیراسته*، حسین عباسیان، اکبر حسن پور، سعید جعفری نیا صفحات 145-186
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل نشانگرهای بدبینی سازمانی در صنعت بانک داری انجام شده که سعی در کمک به درک بهتر بدبینی سازمانی به منظور کنترل و مدیریت آن دارد.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر روش انجام از نوع آمیخته و از حیث هدف کاربردی است. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش های انجام شده در زمینه بدبینی سازمانی و جامعه آماری بخش کمی کارکنان بانک قوامین استان لرستان هستند که 202 نفر از آنها به روش تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد. پایایی نتایج با استفاده از روش هولستی947/0 برآورد شد.

    یافته ها:

     در پایان کدها و مضامین به دست آمده از تحلیل تم با نظر 15 نفر از خبرگان بانکی و اساتید دانشگاه مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفت. بر اساس نظر خبرگان تعدادی از کدها و مضامین حذف و برخی نیز درهم ادغام شدند که نهایتا تعداد84 کد، 17 مضمون پایه، 2 مضمون سازمان دهنده و 1 مضمون فراگیر مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان می دهند که بدبینی سازمانی یک پدیده بسیار مخرب با تبعات بسیار منفی است؛ بنابراین مدل حاضر به عنوان یک منبع مناسب برای شناخت بدبینی سازمانی و درک پیامدهای آن در صنعت بانک داری است. بر طبق یافته های پژوهش نشانگرهای بدبینی سازمانی عبارتند از: نشانگرهای آشکار و نشانگرهای پنهان که بر اساس خروجی های حاصل از آزمون فریدمن میزان اهمیت نشانگرهای پنهان بدبینی سازمانی از نشانگرهای آشکار بیش تر هستند و بیش تر باید مورد توجه قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: بدبینی سازمانی، تحلیل تم، صنعت بانک داری
  • الهام اقبالی، علی اصغر انواری رستمی*، فرهاد حقیقی صفحات 187-224
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش، تبیین رابطه میان ویژگی های حاکمیت یا راهبری شرکتی بر احتمال تنیدگی مالی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران و تبیین نقش تعدیل گری توانایی های مدیریت بر این رابطه است.

    روش شناسی:

     تعداد 107 شرکت از 6 صنعت طی سال های 92 تا 96 مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مستقل مرتبط با سنجش ویژگی های حاکمیت شرکتی به دو دسته تقسیم شدند. ابتدا ویژگی های مرتبط با هییت مدیره شرکت ها که خود به کمک دو متغیرهای اندازه هییت مدیره و استقلال هییت مدیره اندازه گیری می شوند و دوم ویژگی های حسابرسی شرکت ها است که با استفاده از متغیرهای اندازه حسابرس و نوع گزارش حسابرس مورد سنجش قرار گرفته اند. داده ها با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری کم ترین مربعات جزیی پی. ال. اس مورد بررسی قرار گرفته اند.

    یافته ها:

     یافته ها حاکی از آن است که ویژگی های هییت مدیره در سطح 10 درصد خطا بر احتمال تنیدگی مالی تاثیر منفی دارند و ویژگی های حسابرسی در سطح 5 درصد خطا بر احتمال تنیدگی مالی تاثیر مثبت دارند. اما نقش تعدیل گری توانایی های مدیریت بر این روابط مورد تایید قرار نگرفت.

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان گر آن است که بهبود برخی از ویژگی های حاکمیت یا راهبری شرکتی نظیر ویژگی های هییت مدیره شرکت ها قادر به کاهش احتمال تنیدگی مالی شرکت هااست در حالی که بهبود برخی دیگر از این ویژگی ها، نظیر: بهبود ویژگی های حسابرسی شرکت ها، علی رغم انتظارات اولیه، نه تنها قادر به کاهش احتمال تنیدگی مالی نمی شوند، بلکه تاثیر مخربی بر احتمال تنیدگی بر جای می گذارند.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، تنیدگی مالی، توانایی های مدیریت، ویژگی های مدیریتی، ویژگی های حسابرسی
  • مهدی علی زاده*، مهدی قادری صفحات 225-248
    زمینه و هدف

    انتخاب و انتصاب مدیران شایسته از مهم ترین موضوعات سازمانی بوده و برای تشخیص و برگزیدن شایسته ترین افراد نیاز به معیارهایی است تا افراد واجد شرایط و بالیاقت، تصدی پست های سازمانی را بر عهده بگیرند. هدف پژوهش حاضر تعیین الگو و مشخص کردن مولفه ها و شاخص های شایستگی مدیران در حیطه فعالیت حفاظت از شخصیت های ناجا است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از لحاظ ماهیت توصیفی-هم بستگی و از گونه روش پژوهش کمی است. روش گردآوری داده ها میدانی و کتابخانه ای و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه و اسناد و مدارک است. جامعه آماری پژوهش کارکنان ناجا بوده و نمونه آماری کارکنان حفاظت اطلاعات بوده و 30 نفر به روش نمونه گیری غیرتصادفی-هدفمند از میان خبرگان برای طراحی مدل و 156 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده با فرمول کوکران برای آزمون مدل انتخاب شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از از نرم افزار لیزرل 5/8 استفاده شده است.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان داد در مدل شایستگی حفاظت از شخصیت ها پنج شایستگی: سازماندهی، ارتباطی، فنی و تخصصی، رفتاری و روانی و ادارکی وجود دارد و هر کدام از این شایستگی ها دارای مولفه های ویژه خود بوده و جمعا دارای 27 مولفه است.

    نتیجه گیری: 

    مولفه شایستگی سازماندهی با شش شاخص، مولفه شایستگی ارتباطی با چهار شاخص، مولفه شایستگی فنی - تخصصی با چهار شاخص، مولفه شایستگی رفتاری - روانی با هشت شاخص، مولفه شایستگی ادراکی با پنج شاخص شناسایی شدند. در شایستگی سازماندهی موثرترین مولفه با بار عاملی 96/0 و شایستگی ادراکی کم اثرترین مولفه با بار عاملی 69/0 در الگوی حفاظت از شخصیت ها دارد.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدیران، حفاظت از شخصیت ها، مدل شایستگی
  • مهدی بابایی چگینی، احمدرضا اسماعیلی*، صیاد درویشی صفحات 249-280
    زمینه و هدف

    امروزه توسعه دانش، مهارت ها و توانایی های کارکنان از طریق شیوه های موثر منابع انسانی یکی از کلیدهای موفقیت سازمان هاست. این پژوهش با هدف شناخت میزان تاثیر منابع شخصی و غیرکاری بر نتایج عملکردی کارکنان صف بانک ها با نقش میانجی گری تعلق خاطر کاری انجام شده است.

    روش شناسی:

     پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع، توصیفی-پیمایشی، از نظر ماهیت داده ها کمی و از حیث روابط بین داده ها هم بستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارشناسان شعب بانک شهر در استان تهران که حداقل دارای مدرک کارشناسی بودند، است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران در جامعه 1000 نفری، 278 تعیین شد. روش نمونه گیری در این پژوهش، نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه بوده است. برای آزمون فرضیه های پژوهش از تکنیک معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان دادند که حمایت خانواده بر خودکارآمدی و تعلق خاطرکاری تاثیر مثبت و معنادار دارد. تمایل به ترک کار زود هنگام، عملکرد درونی نقش، عملکرد بازیابی و عملکرد فرانقشی نیز تحت تاثیر تعلق خاطر کاری هستند. خودکارآمدی در تاثیر حمایت خانواده بر تعلق خاطرکاری نقش میانجی دارد. تعلق خاطرکاری در تاثیر حمایت خانواده بر تمایل به ترک کار زود هنگام، عملکرد درون نقشی، عملکرد بازیابی و عملکرد فرانقشی و تعلق خاطرکاری در تاثیر خودکارآمدی بر تمایل به ترک کار زودهنگام، عملکرد درون نقشی، عملکرد بازیابی و عملکرد فرانقشی  نقش میانجی دارد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان می دهد هرچقدر میزان تعلق خاطر ناشی از منابع شخصی و غیرکاری کارکنان بانک افزایش یابد، به همان میزان می توان عملکرد کارکنان را پیش بینی کرد.

    کلیدواژگان: حمایت خانواده، خودکارآمدی، تعلق خاطر کاری، تمایل به ترک کار زود هنگام، عملکرد درون نقشی، عملکرد بازاریابی خدمات و عملکرد فرانقشی
|
  • Babak Rezaei, Seyed Mohammad Zargar *, Hadi Hematian Pages 1-32
    Background and objective

    Green human resource management, by creating awareness and interaction between employees of the organization about the environment and environmental factors, guides their behavior to fulfill their duties and obligations to the environment. The purpose of this study was to provide a model to identify the dimensions and effective measures in the implementation of green human resource management using the combined Delphi fuzzy approach and structural equations.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and a descriptive and survey research in terms of data collection method. The statistical population of this study consisted of fifteen managers of Saipa company and university experts. In this study, the fuzzy Delphi method was used to identify the dimensions and effective measures on green human resource management. After identifying the dimensions and effective measures, a model based on this was developed and measured using structural equation modeling.

    Findings

    The findings show that the research experts identified 9 dimensions and 33 actions as effective dimensions and measures for successful implementation of green human resource management.

    Conclusion

    The results show that some of the identified dimensions, including green selection and green reward management have a positive effect on the successful implementation of green human resource management; therefore, managers need to focus more on implementing these dimensions.

    Keywords: Green Human Resource Management, Dimensions, Measures, Fuzzy Delphi, Structural Equation Modeling
  • Fatemeh Farhikhteh *, Seyed Najmedin Mousavi, Mohammad Hakak, Hojat Vahdati Pages 33-62
    Background and objective

    Due to the sensitive position of judicial managers in the country, the selection of qualified judges for this position is one of the basic requirements of the judiciary. The purpose of this study is to design a competency model for Iranian judicial managers.

    Method

    The selected method of this research is a combination. In the qualitative section, among the deputies of the Judiciary and the judges of the Supreme Court, a purposeful, theoretical and snowball study was conducted, and finally, 21 experts of the Judiciary were interviewed. For the analysis of the interviews, the qualitative data-based method was used, and in the quantitative part, a multi-stage questionnaire and random sampling and analysis of structural equations were used.

    Findings

    The research findings show that commitment and justice in the judiciary is a central phenomenon. This factor shows that the establishment of justice is the most important element in the judiciary.

    Conclusion

    The research model of causal conditions (personality traits, moral factors, specialized knowledge and belief and spiritual factors), contextual factors (knowledge of work environment, step-by-step appointment in the organization, strategic thinking of the judiciary, having social capital, communication management) commitment and justice (intervening variables (political behaviors, environmental management), strategies (strategic planning, goal setting, leadership and control) and consequences (judicial health, meritocracy and excellence of the judiciary) are formed for the competence of judicial managers.

    Keywords: Competence, judiciary, Judicial Managers, Data Theory
  • Seyed Aliakbar Afje, Hamed Dehghanan, Vahid Khashei, Karim Rahmati * Pages 63-90
    Background and objective

    In the complex world of today's organizations, one of the areas that has attracted the attention of researchers in the relationship between the individual and the organization is the psychological contract between employees and the employer. Psychological contract refers to the unwritten obligations of employees and the employer to each other. The present study aims to qualitatively combine the results of studies conducted in the field of content of psychological contracts and provide a general framework in this field.

    Method

    In this research, using the meta-combined approach, the results and findings of previous researchers have been analyzed. 641 sources were identified by conducting studies on the content of psychological contracts in reputable foreign and domestic scientific databases. Finally, after some steps, data have been collected from 13 studies conducted in this field. To evaluate the validity of meta-combination, Kasp tool and also to measure the reliability of meta-combination, Kappa Cohen index has been used, which was obtained as 0.868 in SPSS and is at a good level.

    Findings

    The results show that unwritten obligations of employees to the organization have five concepts (organizational citizenship behavior, loyalty, ethics, job performance and flexibility) and unwritten obligations of employees to employees have four categories and fifteen concepts (job and related factors, The environment of the organization is the growth of employees, rewards and public benefit).

    Conclusion

    Managing psychological contracts in the relationship between the individual and the organization, in order to achieve positive attitudes and behavioral consequences and minimizing the consequences of violating these contracts requires comprehensive attention to the content of psychological contracts in all dimensions.

    Keywords: Psychological Contract, content of contracts, unwritten commitments, meta-synthesis
  • Seyed Haidar Mirfakhradini *, Hadi Salami Pages 91-120
    Background and objective

    With the globalization of organizations' services and products, supply chain networks have become more complex than before and are obviously more vulnerable to disruptions. Undoubtedly, the fundamental approach to dealing with disorders and overcoming vulnerability is "resilience". Network resilience is the provision of a new concept that has crystallized from the broader concept of resilience. The purpose of this study is to analyze the components of supply network resilience in order to achieve a model for measuring and evaluating supply network resilience.

    Method

    The research method is applied in terms of purpose and descriptive in nature. The statistical population of the research is based on valid articles of the resilience literature in scientific databases, the method of data collection is documentary and based on Simo logic and the method of data analysis is qualitative and quantitative. In qualitative analysis, first 1461 documents related to supply-side resilience were prepared using systematic review of research literature, and then 194 documents were extracted with a hyper-combined approach. In the quantitative analysis section of the research, by presenting Shannon entropy algorithm, the components of resilience in the documents are classified.

    Findings

    The main indicators have been developed in the form of three components of drivers, strategies, and evaluation metrics of the supply chain. Stimulants include enablers and inhibitors. Strategies also include preventive, current, and responsive strategies.

    Conclusion

    In the components of strategies, the emphasis is on creating improvement processes, adaptation through flexibility and redundancy. In the stimulus component, too, there is an emphasis on joint effort and agility in the capabilities and disorders of inhibitors. Flexibility is also a priority in the component of evaluation metrics.

    Keywords: Resilience, Supply Network, meta-synthesis, Shannon entropy
  • Zinat Ghaedi, Aminreza Kamaliyan *, NoorMohammad Yaghoubi Pages 121-144
    Background and objective

    The present study was conducted with the aim of designing a comprehensive effective deployment model of Capital Bank performance and productivity management system based on the meta-combined method.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and the meta-combined method has been used. The researcher has done a thorough and in-depth review of the subject using the meta-combined method and has combined the findings of related qualitative research. In this regard, 387 qualitative studies in the field of employee performance were evaluated. At the end of 210 studies were selected and by analyzing their content, the relevant dimensions and codes were extracted and the importance and priority of each was determined using Shannon entropy.

    Findings and Conclusion

    Based on the research findings, staff training codes, organizational strategies and management skills have the highest coefficient of importance between the four dimensions of performance management system and productivity. Finally, after the research steps, a comprehensive model for determining and establishing a comprehensive effective performance management and productivity system of Capital Bank was presented in three stages: identification, implementation structure and design.

    Keywords: performance management system, Productivity, capital bank, meta-synthesis
  • Seyyed mohammadbagher Mohammadi Pirasteh *, Hossein Abbasiyan, Akbar Hassanpour, Saied Jaffarinya Pages 145-186
    Background and objective

    The present study aimed to provide a model of organizational pessimism indicators in the banking industry that tries to help better understand organizational pessimism in order to control and manage it.

    Method

    The present study is mixed in terms of method and applied in terms of purpose. The statistical population is the qualitative part of the researches conducted in the field of organizational pessimism and the statistical population is the quantitative part of the employees of Ghavamin Bank in Lorestan province, 202 of whom were randomly selected. Content analysis method was used to analyze the data. The reliability of the results was estimated to be 0.947 using the Holstie method.

    Findings

    At the end, the codes and themes obtained from the theme analysis were revised and revised with the opinion of 15 banking experts and university professors. According to experts, a number of codes and themes were removed and some were merged, and finally 84 codes, 17 basic themes, 2 organizing themes and 1 comprehensive theme were approved.

    Conclusion

    The results show that organizational pessimism is a very destructive phenomenon with very negative consequences; therefore, the present model is a good source for recognizing organizational pessimism and understanding its consequences in the banking industry. According to the research findings, the indicators of organizational pessimism are: explicit indicators and hidden indicators, which according to the results of Friedman test, the importance of hidden indicators of organizational pessimism are more than obvious indicators and should be considered more.

    Keywords: Organizational pessimism, Theme analysis, Banking Industry
  • Elham Eghbali, AliAsghar Anvary Rostamy *, Farhad Haghighi Pages 187-224
    Background and objective

    The purpose of this study is to explain the relationship between the characteristics of corporate governance or leadership on the probability of financial stress of companies on the Tehran Stock Exchange and to explain the moderating role of management capabilities on this relationship.

    Method

    107 companies from 6 industries were surveyed during the years 92 to 96. Independent variables related to measuring corporate governance characteristics were divided into two categories. First, the characteristics related to the board of directors of companies, which are measured by the two variables of board size and independence of the board of directors, and second, are the audit characteristics of companies that have been measured using the variables of auditor size and type of auditor report. Data with the structural equation modeling approach of least partial squares.

    Findings

    The findings indicate that the characteristics of the board of directors have a negative effect on the probability of financial stress at the level of 10% error and the audit characteristics at the level of 5% error have a positive effect on the probability of financial stress. But the moderating role of management abilities on these relationships was not confirmed.

    Results

    The results of this study indicate that improving some corporate governance or governance characteristics such as corporate board characteristics can reduce the likelihood of corporate financial stress, while improving some of these characteristics, such as improving corporate auditing characteristics, despite initial expectations. Not only are they unable to reduce the likelihood of financial stress, but they also have a detrimental effect on the likelihood of stress.

    Keywords: Corporate Governance, Financial Stress, Management Capabilities, Management Characteristics, Auditing Characteristics
  • Mehdi Alizadeh *, MAHDI GHADERI Pages 225-248
    Background and objective

    The selection and appointment of qualified managers is one of the most important organizational issues and in order to identify and select the most suitable people, criteria are needed for qualified and qualified people to take over organizational positions. The purpose of this study is to determine the model and the components and competency indicators of the managers of the VIP protection unit of Iran Police.

    Method

    This research is descriptive-correlational in nature and quantitative in terms of research method. The method of data collection is field and library and the data collection tool is a questionnaire and documents. The statistical population of the study was NAJA staff and the statistical sample was information security staff and 30 people were selected by non-random-purpose sampling method from experts to design the model and 156 people were selected by simple random sampling method with Cochran's formula to test the model. In order to analyze the data, LISREL 8.5 software was used.

    Findings

    The research findings showed that in the VIP protection competency model, there are five competencies: organizational, communication, technical and specialized, behavioral, psychological and perceptual, and each of these competencies has its own special components and has a total of 27 components.

    Conclusion

    Organizational competency component with six indicators, communication competency component with four indicators, technical-professional competency component with four indicators, behavioral-psychological competency component with eight indicators, perceptual competency component with five indicators were identified. In competence of organization, the most effective component with a factor load of 0.96 and perceptual competence has the least effective component with a factor load of 0.69 in the pattern of character protection.

    Keywords: Competency, managers, VIP protection, Competency Model
  • Seyed Mehdi Babaei Chegini, Ahmadreza Esmaeili *, Sayyad Darvishii Pages 249-280
    Background and objective

    Today, the development of knowledge, skills and abilities of employees through effective human resource practices is one of the keys to the success of organizations. The aim of this study was to identify the impact of personal and non-working resources on the performance results of bank employees with the mediating role of work affiliation.

    Method

    The research was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of type, quantitative in terms of data nature and correlational in terms of data relationships. The statistical population of the study includes managers and experts of Bank Shahr branches in Tehran province who had at least a bachelor's degree. The sample size was determined to be 278 using the Cochran's formula in a population of 1000 people. The sampling method in this study was stratified random sampling. The data collection tool was a questionnaire. Structural equation technique was used to test the research hypotheses.

    Findings

    The findings showed that family support has a positive and significant effect on self-efficacy and working memory belonging. The tendency to leave work early, internal role performance, recovery performance, and extra-role performance are also affected by work belonging. Self-efficacy mediates the effect of family support on working memory belonging. Attribution of remembrance mediates the effect of family support on the desire to leave work early, in-role performance, recovery performance and extra-role performance, and attribution of reminiscence on the effect of self-efficacy on the tendency to leave work early, in-role performance, recovery performance and extra-role performance.

    Conclusion

    The results show that the higher the level of belonging due to personal and non-working resources of the bank employees, the more the performance of the employees can be predicted.

    Keywords: Family support, Self-efficacy, Work Attitude, In-Role Performance, Service Marketing Performance