فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال بیست و هفتم شماره 5 (پیاپی 112، آذر و دی 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و هفتم شماره 5 (پیاپی 112، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/06
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مژگان نادری، عزیزه اسدزاده*، فاطمه حیدریان نائینی صفحات 594-602

    زمینه و هدف:

     بیماری آلزایمر، شایع ترین علت زوال عقل در سالمندان است و با از دست دادن حافظه و عملکردهای شناختی، مشخص می شود. آنزیم استیل کولین استراز (ACHE) با هیدرولیز نوروترانسمیتر استیل کولین در سیناپس های کولینرژیک مغز، در ختم پیام عصبی، نقش دارد. یکی از روش ها برای مهار پیشرفت بیماری آلزایمر، تجویز داروهای مهارکننده آنزیم استیل کولین استراز به خصوص با منشا گیاهی می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی بیوانفورماتیکی و به دست آوردن میزان خاصیت مهارکنندگی آنزیم استیلکولیناستراز توسط عصاره آبی- الکلی اندام های هوایی گیاه Thymus vulgaris می باشد.

    مواد و روش ها

    ابتدا برای به دست آوردن نحوه اتصال ترکیبات به جایگاه فعال آنزیم، مطالعات داکینگ به وسیله نرم افزار AutoDock 4.2 انجام گرفت، سپس عصاره آبی- الکلی گیاه Thymus vulgaris به منظور بررسی فعالیت مهاری آن بر استیل کولین استراز، به روش المن در غلظت های 0/25، 5/0، 1، 2 میلی گرم برمیلی لیتر مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    مطالعات داکینگ، ترکیبات موجود در عصاره، قادر به اشغال جایگاه فعال آنزیم با سطح انرژی اتصال 4/12- تا Kcal/mol 6/58- بودند. مطابق نتایج آمایشگاهی در غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر درصد مهار 46/99 و میزان IC50 برابر 2/03 میلی گرم بر میلی لیتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی هایin silico  وin vitro  نشان می دهد که عصاره این گیاه، حاوی ترکیبات مهارکننده موثری می باشد و تلاش برای استفاده از این ترکیبات، موضوع مناسبی برای پژوهش های آینده با هدف دستیابی به مهارکننده های دارای کاربرد دارویی می باشد.

    کلیدواژگان: آلزایمر، داکینگ مولکولی، روش Ellman، آنزیم استیل کولین استراز، گیاه آویشن باغی
  • زهره دانایی، حمیدرضا باغانی*، علی اصغر مولوی صفحات 605-613

    زمینه و هدف:

     رادون (Rn222) یک گاز پرتوزای طبیعی است که به راحتی وارد دستگاه تنفسی می شود و باعث ایجاد آسیب های زیست شناختی قابل توجهی می گردد. هدف اصلی این مقاله، تعیین دوز ناشی از تابش آلفا و گامای دخترهسته های حاصل از زنجیره واپاشی رادون در بافت نای با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو می باشد.

    مواد و روش ها

    ابتدا یک فانتوم استوانه ای معادل نای توسط کد مونت کارلوی MCNPX شبیه سازی شد. سپس پروفایل های دوز ناشی از محصولات آلفازا و گامازای حاصل از زنجیره واپاشی رادون به صورت جداگانه محاسبه گردید. دخترهسته های پرتوزای موردمطالعه، به صورت معلق در فضای داخل نای در نظر گرفته شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان دوز رسیده به نای در واپاشی آلفا، به مراتب بیشتر از واپاشی گاما است. بیشینه دوز ناشی از دخترهسته های آلفازا برابر 16-10×72/1 گری بر واپاشی به دست آمد. پولونیم-218 (Po218) دارای بالاترین دوز در بین دخترهسته های آلفازای مورد مطالعه بود. همچنین بیشینه دوز جذبی ناشی از واپاشی گاما برابر 19-10×55/17گری بر واپاشی به دست آمد که سرب-214 (Pb214) و بیسموت-214 (Bi214) سهم تقریبا یکسانی در دوز محاسبه شده داشتند.

    نتیجه گیری

    دخترهسته های کوتاه عمر حاصل از واپاشی گاز رادون، به خصوص محصولات آلفازا شامل پولونیم-218 و پولونیم-214 می توانند یک خطر جدی به لحاظ پرتوگیری داخلی تلقی گردند. این دخترهسته ها می توانند از طریق اتصال به دیواره نای به مدت طولانی در داخل سیستم تنفسی باقی بمانند و باعث پرتوگیری مداوم نای گردند. کاهش تاثیرات زیست شناختی ناشی از این چشمه های پرتوزای داخلی، مستلزم در نظر گرفتن تمهیدات ویژه ای است که تا حد ممکن از ورود گاز رادون و دخترهسته های پرتوزای آن به داخل بدن جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: رادون، دخترهسته های رادون، نای، دوزیمتری، روش مونت کارلو
  • مهدیه عمادی، جاوید تقی نژاد*، آیدا غفارزاده صفحات 614-619

    زمینه و هدف  :

    بیماری کووید-19 یک بیماری عفونی به شدت مسری می باشد که توسط یک کروناویروس جدید ایجاد می شود که می تواند از انسان به انسان از طریق تماس نزدیک منتقل شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اطلاعات جدید در زمینه ایمونولوژی کووید-19 می باشد.

    مواد و روش ها :

    در مطالعه مروری حاضر، از موتورهای جستجوی Google و Google Scholar و مقالات نمایه شده در پایگاه های علمی معتبر بین المللی از جمله Pub Med، MedLine و سایت بهداشت جهانی (WHO) که منتشر شده بودند استفاده گردید. در این مطالعه، مقالات منتشر شده درباره کووید-19 و در حوزه ایمونولوژی بررسی شدند و مقالاتی که امکان دسترسی آزاد (Opean Acess) نداشتند و تنها به چکیده امکان دسترسی بود از مطالعه حذف شدند.

    یافته ها :

    در مجموع مطالعات صورت گرفته، میزان سیتوکین هایی مانند IL-10,IL-7,IL-2,G-CSF, TNF-α در سطح بالایی در بیماران مبتلا گزارش گردیده است. گیرنده ACE2 به عنوان گیرنده هدف ویروس کووید-19 مطرح است که ویروس پس از ورود به ریه ها به آن متصل می شود، سپس تکثیر و مهار اولیه ویروس توسط IFN-I مهار می گردد.

    نتیجه گیری:

     پس از بررسی مطالعات انجام شده مشخص شد تقویت سیستم ایمنی در برابر عفونت های ویروسی، حایز اهمیت است. این ویروس با ایجاد اختلال در تولید اینترفرون های نوع I و کاهش بیان در تولید MHC-I , II سیستم ایمنی را ضعیف و فرار می کند. از جمله راهکارهای مناسب برای مبارزه با کووید-19 ساخت واکسن مناسب در راستای بهبود سیستم ایمنی و تولید سلول های T و سایتوکاین ها می باشد.

    کلیدواژگان: کووید-19، SARS-CoV-2، کروناویروس، ایمنی ذاتی، ایمنی تطبیقی
  • ندا جعفریان، عباس اخوان سپهی*، نفیسه سادات نقوی، فرزانه حسینی، جمیله نوروزی صفحات 622-628

    زمینه و هدف:

      مدیریت عفونت های حاصل از اسنیتوباکتر بومانی مقاوم به ترکیبات ضدمیکروبی، معضل بزرگی برای فعالان حوزه سلامت می باشد. با توجه به این که امروزه استفاده از باکتری های شکارگر مانند بدلوویبریو به عنوان بهترین چاره برای درمان عفونت های ایجاد شده توسط باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک است، در این پژوهش، تاثیر بدلوویبریو بومی جداسازی شده بر اسنیتو باکتر بومانی، به عنوان عامل کنترل زیستی، بررسی شد.

    مواد و روش ها :

    برای بررسی تاثیر بدلوویبریوی بومی جداسازی شده بر اسنیتوباکتر بومانی (ATCC 19606) از روش کشت دو لایه آگار و بررسی ایجاد پلاک، بررسی تغییرات چگالی نوری و تغییرات در واحد تشکیل دهنده کلونی نمونه حاوی اسنیتوباکتر بومانی به تنهایی و نمونه حاویاسنیتوباکتر بومانی به همراه بدلویبریو در ساعت های 0،24 و 48 و آزمون تعیین درصد کشندگی بدلوویبریو برای اسنیتوباکتر بومانی استفاده شد.

    یافته ها :

    نتایج حاکی از ایجاد پلاک های شفاف در کشت دو لایه آگار، کاهش 0/7 چگالی نوری در کشت همراه، کاهش در واحد تشکیل دهنده کلونی اسنیتوباکتر بومانیدر کشت همراه در مقایسه با نمونه شاهد و 83 درصد کشندگی بدلوویبریو برای این باکتری می باشد.

    نتیجه گیری:

     بدلوویبریو توانایی استفاده از اسنیتوباکتر بومانی به عنوان طعمه را دارد و باعث کاهش جمعیت این باکتری می شود؛ از این رو استفاده از بدلوویبریو برای مبارزه با اسنیتوباکتر بومانی مقاوم به آنتی بیوتیک و کنترل زیستی آن پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اسنیتوباکتر بومانی، مقاومت آنتی بیوتیکی، بدلوویبریو، کنترل زیستی
  • مهناز داودی، حسین عزیزی، سید جواد میرنجفی زاده، سعید سمنانیان* صفحات 630-639

    زمینه و هدف :

     نوروپپتید اورکسین در هیپوتالاموس جانبی ساخته می شود و از طریق گیرنده نوع 1 اورکسین (OX1R) در سندرم محرومیت از مورفین القایی با نالوکسان درگیر است. هسته لوکوس سرولیوس (LC) یک ناحیه حساس مغزی برای بروز جنبه های حرکتی سندرم محرومیت از مورفین است. سیستم گاباارژیک و اورکسینرژیک در ایجاد وابستگی فیزیکی ناشی از مصرف مورفین درگیر هستند. در این مطالعه اثر اورکسینA  بر عملکرد سیستم مهاری گاباارژیک در نورون های هسته LC در بروز علایم سندرم محرومیت، ارزیابی شد.

    مواد و روش ها :

    در این مطالعه از موش های صحرایی نر (14-21 روزه )استفاده شد. برای ایجاد وابستگی در حیوانات از مورفین (ml; i.p. 1/0 mg/kg, 20) روزانه به مدت هفت روز انجام گرفت، سپس با استفاده از تکنیک ثبتwhole-cell patch clamp اثر اورکسین بر جریان های مهاری پس سیناپسی (IPSCs) خودبه خودی و برانگیخته گابا A در نورون های هسته LC بررسی گردید.

    یافته ها :

    داده ها نشان دادند که اورکسینA از طریق گیرنده های نوع 1، در حضور نالوکسان، نوعی اثر مهاری بر عملکرد سیستم گاباارژیک دارد. تجویز اورکسینA باعث کاهش دامنه جریان های پس سیناپسی مهاری برانگیخته (eISPCs) شد. همچنین اورکسین A در حضور نالوکسان اثری بر دامنه جریان های پس سیناپسی مهاری خودبه خودی (sIPSCs) اعمال نکرد در حالی که موجب کاهش فرکانس این جریان ها گردید.

    نتیجه گیری :

    این یافته ها نشان دادند که ممکن است اورکسین A از طریق گیرنده های نوع 1، در حضور نالوکسان اثر مهاری بر فعالیت سیستم گابارژیک در نورون های  LC داشته باشد. به نظر می رسد اورکسین A، به عنوان فاکتوری خارجی عمل می کند یا می تواند با اثر بر دیگر فاکتورهای خارجی مانند جریان های گاباارژیک نقش مهمی را در محرومیت از مورفین القایی با نالوکسان را ایفا کند. همچنین این یافته ها نشان دادند که ممکن است اورکسین A از طریق گیرنده های نوع 1، در کاهش فعالیت گیرنده گابا A  در بروز سندرم محرومیت از مورفین القایی با نالوکسان سهیم باشد.

    کلیدواژگان: اورکسین، گیرنده نوع 1 اورکسین، گیرنده GABAA، لوکوس سرولئوس، سندرم محرومیت از مورفین
  • عاطفه پورتقی، سمیه رئیسی*، مریم پیمانی صفحات 642-646

    زمینه و هدف:

      سرطان تخمدان، یکی از کشنده ترین بدخیمی های زنان است؛ بنابراین، ضرورت کشف روش های تشخیصی و درمانی جدید احساس می شود. استفاده از بیومارکرهای جدید برای تشخیص سریع تر و انتخاب ملاحظات درمانی بهتر، یکی از دغدغه های اصلی در این زمینه است. مطالعات اندکی در مورد عملکرد انکوژن بودن یا مهارکنندگی تومور miR-4443 در سرطان انجام شده است. بنابراین برای مشخص شدن نقش این miRNAs در سرطان تخمدان، هدف مطالعه حاضر، بررسی میزان بیان miR-4443 در نمونه های بافتی سرطان تخمدان و ارتباط آنها با فاکتورهای بالینی بوده است.

    مواد و روش ها:

     در مطالعه حاضر که یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است، با توجه به نقش miR-4443، سطح بیان آن توسط روش qPCR در 35 نمونه توموری تخمدان و 35 نمونه غیرتوموری پارافینه، بررسی شد. بررسی بیان توسط پرایمرهای اختصاصی miRNA انجام شد و سپس آنالیز آماری برای مشخص شدن معناداری صورت گرفت. در مرحله بعدی، ارتباط فاکتورهای بالینی با میزان بیانmiRNAs سنجیده شد.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که بیان miR-4443 در نمونه های توموری در مقایسه با نمونه های غیرتوموری، کاهش می یابد (P<0.0001) و این کاهش بیان با متاستاز نیز مشاهده شد.

    نتیجه گیری :

    با توجه به نتایج، مطالعه حاضر نشان داد که miR-4443 نقش مهارکنندگی تومور را دارد، احتمالا کاهش در بیان آن با افزایش تکثیر و تهاجم سلولی همراه است و با بررسی بیشتر، علاوه بر مطالعه حاضر می توان آن را به عنوان بیومارکرهای تشخیصی یا هدف های درمانی در سرطان تخمدان پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، miR-4443، بیان ژن
  • محمد طحان، الهه آهنگری* صفحات 656-662
    زمینه و هدف  یکی از جدی ترین اختلالات روانی فیزیولوژیایی و مهم ترین عوامل خطرزا برای بیماری قلبی- عروقی، پرفشاری خون مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر قاینات است. در ایجاد فشار خون بالا، عوامل مختلفی مانند راهبردهای کنترل فکر و استرس ادراک شده نقش دارند؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش راهبردهای کنترل فکر بر استرس ادراک شده بیماران پرفشاری خون انجام شد. مواد و روش ها روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. برای انتخاب نمونه پژوهش، از بین کلیه بیماران (زن و مرد) مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر قاینات (جمعا 200 نفر) در سال 1397، تعداد 180 نفر به طور در دسترس انتخاب شدند. سپس شرکت کنندگان، به پرسشنامه کنترل افکار ولز و دیویس (1994)، پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن (1983) پاسخ دادند. داده های به دست آمده، با نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نتایج، نشان داد بین مولفه های کنترل فکر، مولفه پرت کردن حواس، ارزیابی دوباره، نگرانی و تنبیه با استرس ادراک شده، رابطه معنی دار وجود دارد (0/05>p). به طوری که مولفه پرت کردن حواس و ارزیابی دوباره، رابطه منفی و مولفه های نگرانی و تنبیه، رابطه مثبت با استرس ادراک شده دارند (0/05>p). نتیجه گیری راهبردهای کنترل فکر، بر استرس ادراک شده بیماران فشار خون نقش دارد که استرس، موجب بسیاری از اختلالات و بیماری های روان تنی؛ از جمله فشار خون می گردد. حال آن که اگر انسان با کنترل افکار، از نظر روانی، سالم و سلامت باشد، دچار استرس نمی شود و از بیماری فشار خون در امان خواهد بود.
    کلیدواژگان: راهبردهای کنترل فکر، استرس ادراک شده، فشار خون
  • بنت الهدی اسدی، ماندانا غلامی*، حسین عابد نطنزی، نادر شاکری صفحات 664-671

    زمینه و هدف:

      آیریزین، یک میوکین مترشحه از عضله اسکلتی است که می تواند رشد سلول های سرطانی را تحت تاثیر قرار دهد و بر تغییرات توده عضلانی تاثیرگذار باشد. در پژوهش حاضر، تاثیر چهار هفته تمرین ورزشی تداومی و تناوبی بر سطوح سرمی و عضلانی آیریزین در موش های ماده مبتلا به سرطان پستان، بررسی شده است.

    مواد و روش ها :

    تعداد 32 سر موش ماده Balb/c در چهار گروه هشت تایی شامل گروه های کنترل سالم، کنترل توموری، تمرین تناوبی+تومور و تمرین تداومی+تومور قرار گرفتند. به منظور القای سرطان پستان از رده سلولی MC4-L2 استفاده شد. برنامه تمرین ورزشی (تناوبی و تداومی) به مدت چهار هفته و پنج جلسه در هفته اجرا شد. 48 ساعت بعد از جلسه آخر تمرین، نمونه های خونی و بافت عضله دوقلو گرفته شد و به منظور اندازه گیری سطوح آیریزین به روش الایزا استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی صورت گرفت و معناداری 0/05≥p در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     افزایش معنادار سطوح سرمی آیریزین در گروه های تمرین تداومی (0/002=p) و تناوبی (0/011=p) در مقایسه با گروه کنترل توموری مشاهده شد. حجم تومور نیز در گروه تداومی و تناوبی در مقایسه با گروه کنترل توموری به صورت معناداری کاهش یافت (0/05≥p)، اما تغییر معناداری در وزن عضله دوقلو بعد از تمرین تداومی و تناوبی مشاهده نشد (0/05<p).

    نتیجه گیری:

     باتوجه به یافته های حاضر می توان بخشی از تاثیرات ضدتوموری مشاهده شده به دنبال تمرینات تداومی و تناوبی را با افزایش سطوح آیریزین مرتبط دانست و اینکه تفاوت معناداری بین دو نوع برنامه تمرین ورزشی تداومی و تناوبی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، حجم تومور، تمرین ورزشی
  • فاطمه فلاح، فرهاد رحمانی نیا*، رامین شعبانی، زهرا حجتی ذی دشتی صفحات 674-682

    زمینه و هدف:

      در زنان مسن، افزایش برخی از نشانگرهای پیش التهابی، از عوامل خطر برای توسعه بیماری ها است. مطالعه حاضر، به بررسی تاثیر12هفته پیاده روی با دو شدت متفاوت بر عوامل التهابی در زنان مسن پرداخته است.

    مواد و روش ها:

     سی زن مسن تمرین نکرده (60-70 ساله) به صورت تصادفی به سه گروه پیاده روی با سرعت متوسط (11 نفر)، گروه پیاده روی سریع (10 نفر) و گروه شاهد (9 نفر) تقسیم شدند. گروه پیاده روی سرعت متوسط، با شدت 50 تا 55 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره (HRRmax) و گروه پیاده روی سریع، با شدت 70 تا 75 درصد HRRmax پیاده روی کردند. هر دو گروه پیاده روی 12 هفته و 3 جلسه در هفته، از 30 تا 60 دقیقه تمرین کردند و گروه شاهد، بدون تمرین باقی ماند. حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max)، ترکیب بدن، تعداد لکوسیت ها (WBC) و سطوح پلاسمایی فاکتور نکروز تومور- آلفا (TNF-α)، قبل و بعد از دوره مطالعه اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آنالیز واریانس یک راهه، آزمون شفه و آزمون تی همبسته استفاده شد (P≤0/05).

    یافته ها:

     VO2max، به طور معنی داری در گروه پیاده روی سریع افزایش یافت. در هر دو گروه تمرین، وزن بدن، درصد چربی (    1../.p =)، شاخص توده بدنی (3../.p=) به طور معنی داری کاهش و درصد عضله (.../0=) افزایش یافت. درصد چربی احشایی فقط در گروه پیاده روی سریع، کاهش معنی داری یافت (28./.p=). همچنین در مقایسه با سطوح پایه، گروه پیاده روی سریع، کاهش معنی داری را در تعداد WBC نشان داد (4../0=) تفاوت معنی داری در سطوح پلاسمایی TNF-α میان گروه ها وجود نداشت.  

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که برنامه پیاده روی منظم می تواند بر ترکیب بدن در زنان سالخورده، تاثیر بگذارد اما ممکن است در کاهش نشانگرهای التهابی سیستمیک، موثر نباشد.

    کلیدواژگان: سالخورده، ترکیب بدن، پیاده روی، فاکتور نکروز تومور- آلفا، لکوسیت
  • سیده فاطمه میررفیعی، مهرناز گرانمایه، مسعود قادی پاشا، مینا قلعه نوئی* صفحات 684-690

    زمینه و هدف:

      آگاهی ماماها از قوانین و مقررات حرفه ای، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مرور مکرر آن با روش آموزشی مناسب و در دسترس، لازمه ارتقای این آگاهی است. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش نوین آموزشی کتاب الکترونیک همراه و پادکست با روش سنتی کتابچه بر میزان آگاهی ماماها انجام شد.

    مواد و روش ها :

    در این مطالعه نیمه تجربی، 92 نفر از ماماهای شاغل در بیمارستان های شهر مشهد به طور تصادفی که دارای معیارهای ورود بودند انتخاب شدند و با قرعه کشی در3 گروه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. پیش آزمون، در سه گروه انجام شد. در گروه اول، آموزش با کتاب الکترونیک همراه، گروه دوم آموزش با پادکست صوتی انجام شد و گروه سوم (کنترل) آموزشی را دریافت نکردند. هشت هفته بعد، آزمون مجدد صورت گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار اماری SPSS 22 و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس، دقیق فیشر، کای دو و تی مستقل، تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها :

    میزان آگاهی قبل از آموزش در هر سه گروه، در سطح متوسط قرار داشت و بین سه گروه، اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (p>0.05). میانگین نمره آگاهی در گروه کتاب الکترونیک همراه و پادکست، پس از مداخله، به طور معنی داری افزایش یافت (p<0.05). بین میانگین نمره آگاهی، بعد از آموزش در دو گروه کتاب الکترونیک همراه و گروه کنترل، اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (p=0.6) اما اختلاف میانگین نمرات در گروه پادکست با کتاب الکترونیک همراه و کنترل، اختلاف آماری معنی داری داشت (P<0.001) و این روش، موثرتر گزارش شد.

    نتیجه گیری :

    با توجه به موثر بودن هر دو روش آموزشی، آموزش قوانین و مقررات حرفه مامایی با این روش ها پیشنهاد می شود. بهتر است به علت موثرتر بودن پادکست صوتی، آموزش با ارایه دادن فایل صوتی تهیه شده، به سوپروایزران آموزشی بیمارستان ها و مسیولین بخش ها یا قرار دادن آن در وبسایت بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش، پادکست، کتاب الکترونیک، قوانین حرفه ای
  • احمد کچویی، صدیقه حسینی، اعظم بیدرفش، ایمان کمالیان، سعید مدنی، عنایت الله نوری* صفحات 692-697

    زمینه و هدف  :

    دقت و صحت تشخیص آپاندیسیت حاد به میزان 85 درصد، مورد توافق قرار گرفته است. بر این اساس و با توجه به اینکه آپاندکتومی، یکی از عمل های جراحی شایع در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی قم است، برآن شدیم تا با این مطالعه به مقایسه صحت تشخیص آپاندیسیت حاد و مقایسه آن با استاندارد توافقی در بیماران تحت عمل آپاندکتومی در این مرکز بپردازیم.

    مواد و روش ها :

    این مطالعه مقطعی گذشته نگر، در بیمارستان شهید بهشتی قم انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. اطلاعاتی شامل جنس و سن و همچنین تشخیص پاتولوژی بیماران و عوارضی چون گانگرن و پرفوریشن آپاندیس وارد چک لیست شدند و با نرم افزار  spssتجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها :

    در مطالعه حاضر250 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند، 167 نفر (66/8 درصد) مرد و 83 نفر (33/2 درصد) زن بودند. میانگین سنی بیماران آپاندیسیت حاد، معادل 23 سال بود و افراد با سایر تشخیص ها میانگین سنی 21 سال داشتند. همچنین نفر 167 (66/8 درصد) آنها مرد و تنها83 نفر (33/2 درصد) زن بودند. در این تحقیق از بین250 بیماری که با تشخیص آپاندیسیت حاد تحت عمل آپاندکتومی قرار گرفتند 194 نفر معادل 77/6 درصد در پاتولوژی هم تشخیص آپاندیسیت حاد را داشتند و 56 نفر معادل 22/4 درصد تشخیص دیگری داشتند. تشخیص آپاندیسیت حاد در زنان 45/5 درصد و در مردان 44/6 درصد بود که تفاوت چندانی نداشت.

    نتیجه گیری :

    با توجه به این یافته ها و کمتر بودن صحت تشخیص آپاندیسیت نسبت به استاندرد توافقی می توان نتیجه گرفت تعدادی از عمل های آپاندکتومی انجام شده خصوصا آپاندکتومی در زنان، غیرضروری بوده است. لازم است پیش از عمل، بررسی دقیق تری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: صحت تشخیص، آپاندیسیت حاد، استانداردهای جهانی
  • سجاد کریمی پور، محمود فضل بخششی، شیلا نایبی فر* صفحات 700-707
    زمینه و هدف

    تحقیقات نشان داده اند که تمرینات مختلف ورزشی می توانند تاثیرات متفاوتی بر روی سطوح سرمی عامل نوروتروفیک مشتق ازمغز (BDNF) بگذارند.

    مواد و روش ها

    دراین پژوهش نیمه تجربی 16 نفراز دانشجویان پسرغیرورزشکار دانشگاه سیستان و بلوچستان، به صورت تصادفی ساده به دو گروه 8 تایی کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین، تمرینات تناوبی شدید به مدت 6 هفته را دریک مسافت 20 متری به صورت رفت و برگشت به مدت 30 ثانیه با شدت 90 درصد ضربان قلب حداکثرو 30 ثانیه استراحت فعال بین هرتکرار انجام دادند. مقادیر BDNF به ترتیب 24 و 48 ساعت پیش از اولین و پس از آخرین جلسه پروتکل تمرینی باروش الایزا توسط کیت ویژه سنجش شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 19 و تغییرات بین گروهی با کمک آزمون تی مستقل و اختلافات درون گروهی با استفاده از آزمون تی همبسته درسطح معناداری 05/0≥p تحلیل شدند.

    یافته ‏ها: 

    پس از 6 هفته درگروه تمرین تناوبی شدید، وزن (008/0=p) وشاخص توده بدنی (005/0=p) کاهش معنی داری داشتند که همسو با افزایش معنی دار مقادیر سطوح سرمی BDNF (031/0=p) بود، در حالیکه هیچ یک از شاخص ها در گروه کنترل تغییر معنی دار نشان ندادند (05/0).

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، عامل نوروتروفیک مشتق از مغز، ترکیب بدنی
  • لادن حسینی ابریشمی، سید محمود حجازی*، امیر رشیدلمیر صفحات 710-718

    زمینه و هدف  :

    مولکول های چسبان، نشانگرهای سلولی شناسایی روند تشکیل پلاک آترواسکلروزی دیواره اندوتلیال عروق هستند. هدف، بررسی تغییرات سرمی E-selectin و P-selectin در مردان مبتلا به نارسایی قلبی، پس از هشت هفته تمرین هوازی تداومی و تناوبی بود.

    مواد و روش ها:

     42 مرد با نارسایی قلبی، نمونه گیری در دسترس انتخاب، به سه گروه مساوی (14 نفر) تمرین هوازی تداومی، تناوبی و کنترل تقسیم شدند. تمرین تداومی (شدت 45 تا 70 درصد ضربان قلب بیشینه) و هوازی تناوبی (شدت 45 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه با استراحت 5 تا 10 دقیقه ای بین هر تناوب) هشت هفته (سه روز در هفته) بود. نمونه خونی، قبل و پس از هشت هفته از آزمودنی ها گرفته و متغیرها به روش الایزا اندازه گیری شدند. داده ها با تحلیل کوواریانس، سطح معنی داری 05/0≥P تحلیل شدند.

    یافته ها:

     مقایسه بین گروه ها در سطوح E-selectin  در هر سه گروه، تفاوت معنی داری نشان داد. آزمون بنفرونی، در E-selectin تفاوت معنی داری بین گروه هوازی تناوبی و کنترل (0/005=P) و بین هوازی تداومی و کنترل (0/006=P) و P-selectin تفاوت معنی داری بین گروه هوازی تناوبی و کنترل (0/032=P) نشان داد ولی بین گروه هوازی تداومی و کنترل (0/083=P)، تغییر معنی داری مشاهده نشد. تفاوت معنی داری در متغیر های مورد مطالعه در دو گروه هوازی تناوبی و تداومی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری :

    تمرین هوازی با کاهش سطوح مولکول های چسبان، احتمالا نقش موثری در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی- عروقی مردانی که مبتلا به نارسایی قلبی هستند دارد.

    کلیدواژگان: E-selectin، P-selectin، تمرین هوازی، نارسایی قلبی
  • زهرا شریفی، فاطمه سلیمی، مریم جوادی، فاطمه ابارشی*، رحیم اکرمی صفحات 720-726

    زمینه و هدف :

     کاربران رایانه، به دلیل عدم تحرک کافی و انجام فعالیت های استاتیک، همواره در معرض ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی هستند؛ لذا هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی عوامل خطرزای ناراحتی های اسکلتی- عضلانی در میان کاربران رایانه بخش های اداری بیمارستان های شهر سبزوار می باشد.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که در سال 1397 انجام شد 151 نفر از شاغلان اداری چهار بیمارستان آموزشی، پژوهشی، درمانی شهر سبزوار به روش سرشماری انتخاب شدند. به منظور بررسی الگوی درد در اندام ها، از فرم Body Map و برای سنجش ریسک فاکتورهای ارگونومی از روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار19 SPSS و آزمون های آماری t-test ، Chi-Square/ Fisher's Exact و Pearson تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد بیشترین درد و ناراحتی گزارش شده در بین شرکت کنندگان، به ترتیب در نواحی کمر (54/32 درصد)، پشت (51/16درصد)، گردن (44/24درصد)، شانه (38/97درصد) و زانو (36/02درصد) بود. همچنین رابطه معنی داری را بین سن، سابقه کاری، فعالیت ورزشی و جنسیت با دردهای اسکلتی عضلانی نشان داد (0/05>Pvalue). بین نمره صندلی با احساس درد در کمر، پشت و زانو و نمره ماوس و کیبورد با احساس درد در شانه و مچ دست، رابطه معنی داری مشاهده شد (0/01>Pvalue).

    نتیجه گیری :

    شیوع بالای دردهای اسکلتی عضلانی و نمره بالای کسب شده در روش ROSA در بین پرسنل اداری بیمارستان، گواه ضرورت اجرای مداخلات ارگونومیک در بین این قشر از جامعه می باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، ارزیابی ارگونومی، کاربر رایانه، ارزیابی سریع تنش اداری
|
  • Mozhgan Naderi Kotaki, Azizeh Asadzadeh *, Fatemeh Heidaryan Pages 594-602
    Introduction

    Alzheimer’s disease is the most common cause of dementia in the elderly and is characterized by loss of memory and other cognitive functions. The acetylcholinesterase enzyme (ACHE) with hydrolysis of the neurotransmitter acetylcholine in the cholinergic synapses of the brain plays a role in ending the neural message. One of the methods used to control the progression of Alzheimer’s disease is the administration of cholinesterase inhibitors, especially plant- originated medicines. The aim of this study was to study bioinformatics and obtain the level of inhibitory effect of acetylcholinesterase enzyme by hydro-alcoholic extract of aerial organs of Thymus vulgaris.

    Materials and Methods

    In order to investigate how the compounds are attached to the active site of the enzyme, first, Docking studies were conducted using AutoDock 4.2 software, the hydro-alcoholic extract of Thymus vulgaris was measured at concentrations 2, 1, 0 .5, 0.25 mg/ml in order to determine its inhibitory effect on acetylcholinesterase.

    Results

    The compounds present in the extract were able to occupy the active site of the enzyme with a binding energy level of -4.12 to -6.58 kcal / mol. According to the laboratory results, concentrations of 2mg/ml were 46.99% and IC50 = 2.03 mg/ml.

    Conclusion

    The results of in silico and in vitro studies indicate that the extract of this plant contains effective inhibitory compounds, and trying to use these compounds is a suitable topic for future research with the aim of acquiring pharmacologically inhibitors.

    Keywords: Alzheimer’s disease, molecular docking, Ellman method, acetylcholine esterase enzyme, Thymus vulgaris
  • Zohreh Danaei, HamidReza Baghani *, AliAsghar Mowlavi Pages 605-613
    Introduction

    Radon is a natural radioactive gas that easily enter to respiratory tract and cause considerable biologic damages. The main objective of this study was to determine the dose from the alpha and gamma radiations of radon decay chain products in trachea tissue using Monte Carlo simulation.

    Materials and Methods

    At first a trachea-equivalent cylindrical phantom was simulated by MCNPX Monte Carlo code. Then, dose profiles from alpha and gamma-emitter progenies were separately calculated. The daughter radionuclides were considered as suspended particles with uniform distribution inside the trachea inner volume.

    Results

    The results showed that the received dose by trachea in alpha decay is considerably higher than that of gamma decay. The maximum administered dose by alpha decay was 1.72×10-16 Gy/decay. 218Po was had the highest dose among the studied alpha emitter daughter nuclides. The maximum administered dose by gamma decay was also equal to the 17.55×10-19 Gy/decay, where 214Pb and 214Bi had almost the same contribution in calculated dose.

    Conclusion

    The daughter radionuclides from radon decay chain, especially alpha emitter products of 218Po and 214Po, can be considered as a serious danger viewpoint to the internal exposure. These daughter nuclides can attach to the inner wall of trachea and remain in the respiratory system for long periods of time which can cause to the continuous exposure of trachea. Reducing the biologic effects of these internal radiation source requires especial schemes in order to avoid entering the radon and its radioactive daughters to human respiratory system, as much as possible.

    Keywords: Radon, Radon daughters, Dosimetry, Monte carlo method
  • Mahdieh Emadi, Javid Taghinejad *, Ayda Ghaffarzadeh Pages 614-619
    Introduction

    COVID-19 is a highly contagious infectious disease caused by a new coronavirus that can be transmitted from person to person through close contact.  The aim of the present study is to investigate new information in the field of COVID-19 immunology.

    Materials and Methods

    The present study uses Google and Google Scholar search engines and articles indexed by reputable international scientific databases including Pub Med, MedLine, and the World Health Organization (WHO). In this study, published articles about COVID-19 and field of immunology were reviewed, and articles that did not have free access (Open Acess) and only access to abstracts were excluded from the study.

    Results

    In total, studies have been suggested that the amount of cytokines such as IL-10, IL-7, IL-2, G-CSF, and TNF-α has been reported at high levels in patients. The ACE2 receptor is the target receptor for the Covid-19 virus, which binds to it after entering the lungs then IFN-I inhibit the primary replication and inhibition of the virus.

    Conclusion

    After reviewing the articles, it was found that strengthening the immune system against viral infections is very important. The virus weakens the immune system by disrupting the production of type I interferon and reducing expression in the production of MHC-I, II. One of the best ways to fight COVID-19 is to get the right vaccine to boost immune system and produce T cells and cytokines.

    Keywords: COVID-19, SARS-CoV-2, coronavirus, innate immunity, adaptive immunity
  • Neda Jafarian, Abbas Akhavan Sepahi *, Nafiseh Sadat Naghavi, Farzaneh Hosseini, Jamileh Nowroozi Pages 622-628
    Introduction

    Management of antimicrobial-resistant Acinetobacter baumanni is a great challenge for clinical microbiologist. Whereas use the predatory bacteria is the best way to treat infection diseases  caused by antibiotic-resistant bacteria, the aim of this study was to use the autochthonous Bdellovibrio potential to prey Acinetobacter baumannii as a biological control agent.

    Materials and Methods

    To evaluate the effect of autochthonous Bdellovibrio  on  Acinetobacter baumannii, as a biological control agent, plaque perdition assay, reduction in optical density (OD) and reduction in host cells viability by colony forming unit (CFU) counting in cocultures after 0,24, 48 hours  and assay of killing efficiency were carried out.

    Results

    Clear plaques were observed after 3-6 days of incubation. In co-cultures, the CFU enumeration of Acinetobacter baumannii was decreased after 48 hours. Also, after 48 hours, OD was decreased 0.7unit. In this research the efficiency ofBdellovibriokilling for Acinetobacter baumannii was 83%.

    Conclusion

    Base on the results, Bdellovibrio can prey Acinetobacter baumannii as a prey cell. Therefore utilize of  Bdellovibrio spp., as biological control agent, for treatment of antimicrobial-resistant Acinetobacter baumannii infection suggested in future study.

    Keywords: Acinetobacter baumanni, Antimicrobial-resistance, Bdellovibrio, Bio-control
  • Mahnaz Davoudi, Hossein Azizi, Javad Mirnajafi Zadeh, Saeed Semnanian * Pages 630-639
    Introduction

    The neuropeptide orexin is synthetized in the lateral hypothalamus (LH) and is involved in naloxone-precipitated morphine withdrawal syndrome via orexin type 1 receptors (OX1R). Locus coeruleus (LC) is a sensitive site for the expression of somatic aspects of morphine withdrawal. The orexinergic and GABA-A-ergic systems are involved in morphine withdrawal syndrome. In this study, the effect of OX1R at the LC neurones on GABA-A-ergic inhibitory system activity in morphine withdrawal syndrome was investigated.

    Materials and Methods

    Male Wistar rats (14-21 days) were made dependent on morphine (20 mg/kg, i.p., for 7 days). Then the effect of orexin-A on spontaneous and evoked inhibitory post synaptic currents in LC neurons using whole-cell patch clamp recordings was assessed.

    Results

    The findings of this study indicated that orexin-A through OX1R in the presence of naloxone may induce an inhibitory effect on GABAergic system in the LC neurons. It seems that the orexin-A administration decreased the eIPSCs amplitude in LC neurons. OrexinA decreased spontaneous sIPSCs frequency of LC neurons, but did not change the sIPSCs amplitude in the presence of naloxone.

    Conclusion

    These findings implicated evidence that orexin-A via OX1R may participate in expression of naloxone-precipitated morphine withdrawal syndrome through decreasing of GABAA receptor activity.

    Keywords: Orexin, Orexin type 1 receptor, GABAA receptor, Locus coeruleus, Naloxone morphine withdrawal
  • Atefeh Pourtaghi, Somayeh Reiisi *, Maryam Peymani Pages 642-646
    Introduction

    Ovarian cancer (OC) is one of the most lethal malignancies in women. Hence, new investigative and therapeutic methods for OC are instantly needed. The use of new biomarkers for faster diagnosis and selection of more efficient therapies is one of the main concerns in this area. Few studies have been conducted on the effects of miR-4443 in cancer. Therefore, to determine the role of thismiRNA in OC, this study was directed to investigate the expression rate in OC tissue samples and its relationship with clinical factors.

    Materials and Methods

    In this study that was descriptive-analytic, regarding the role of miR-4443, its expression levels were evaluated in 35 ovarian tumor and 35 ovarian non-tumor tissue samples paraffinembedded by using qPCR. Expression was investigated by miRNA specific primers and then statistical analysis was performed to determine the significance. In the next step, the relationship between clinopathologic factors and miRNA expression was investigated.

    Results

    The results of the study showed that miR-4443 decreased in OC and in metastatic samples (P<0.0001).

    Conclusion

    As a result, this studied miRNA may contribute to suppressing tumor. Therefore decrease in its expression is associated with increased cell proliferation and invasion. Further investigation can help to suggest thismiRNA as diagnostic biomarker or therapeutic target in OC.

    Keywords: Ovarian cancer, miR-4443, Expression, Invasion
  • Mohammad Tahan, Elahe Ahangari * Pages 656-662
    Introduction
    One of the most severe physiological, psychological disorders and the most critical risk factors for cardiovascular disease is hypertension. High blood pressure is associated with several factors, such as thought control strategies and perceived stress. This study aimed to investigate the role of thought control strategies on perceived stress in hypertensive patients.
    Materials and Methods
    The research method was a descriptive correlational. To select the research sample, 180 patients with hypertension who referred to the health centers of Qaenat (200 persons in total) were selected in 2018. Participants then responded to Wells and Davis (1994), Perceived Stress Questionnaire Cohen (1983). Data were analyzed by SPSS software version 22.
    Results
    The results showed that there is a significant relationship between the components of mind control, the component of distraction, reassessment, fear and punishment with perceived stress (p <0.05). So that the component of distraction and reassessment of negative relationship and the components of worry and punishment are a positive relationship with perceived stress (p <0.05).
    Conclusion
    Thought control strategies play a role in the perceived stress of hypertensive patients. Stress causes many disorders and mental illness, including hypertension. However, if a person is mentally sound and healthy, he will not be stressed and will be safe from blood pressure.
    Keywords: Thought Control Strategies, Perceived Stress, Blood Pressure
  • Bentol Hoda Asadi, Mandana Gholami *, Hossein Abed Natanzi, Nader Shakeri Pages 664-671
    Introduction

    Irisin is one of the skeletal muscle secreted myokine that can affect the growth of cancer cells and influence the muscular tissue changes. In the present study, the effect of four weeks continuous and interval exercise training on serum and muscular levels of irisin in breast cancer bearing mice were investigated.

    Materials and Methods

    The 32 female Balb/c mice assigned in four group with eight mice including: healthy control, tumor control, interval training+tumor and continuous training+tumor groups. In order to induce breast cancer, MC4-L2 cell line were used. Interval and continuous exercise training program conducted in four weeks and five sessions per week. The 48 hours after last exercise training session, blood samples and gastrocnemius muscle tissue were isolated and used for measurement of irisin levels by ELISA method. Data analyze performed by one-way analysis of variance test and Tukey post-hock test and significant considered at p≤0.05.

    Results

    Significant increase of irisin serum levels in continuous (p=0.002) and interval (p=0.011) training group compared to tumor control group was observed. Tumor volume significantly decreased in continuous and interval training group (p>0.05), but not significant changes in gastrocnemius muscle weight observed after continuous and interval training (p>0.05).

    Conclusion

    According to present study findings, the observed antitumor effects of continuous and interval training can partly attribute to increase in irisin levels and there is no significant difference between continuous and interval exercise training

    Keywords: Breast Cancer, Tumor Volume, Exercise Training
  • Fateme Falah, Farhad Rahmani Nia *, Ramin Shabani, Zahra Hojati Zidashti Pages 674-682
    Introduction

    In aged women, elevated levels of some proinflammatory markers are risk factors for the development of diseases. The present study investigated the effect of 12-week walking at two different intensities on inflammatory factors in elderly woman.

    Materials and Methods

    Thirty untrained elderly women (60—75 years) randomly divided into three groups. Moderate tempo walking group (MTWG, n=11), Brisk walking group (BWG, n=10), and the control group (CG, n=9). The MTWG, walked at 50—55% maximum heart rate reserve (HRRmax) and the BWG walked at %70-75 HRRmax. Both walking groups trained 12 weeks, 3 sessions per week, starting from 30 to 60 minutes and the CG remained untrained. Maximal oxygen consumption (VO2max), body composition, leukocyte counts (WBC) and plasma levels of Tumor necrosis factor-alpha (TNF-α), were measured before and after the study period. To analyze the data, oneway analysis of variance, Scheffe test and dependent t-test was used (P≤0.05).

    Results

    VO2max, increased significantly in BWG. Body weights, percent body fat (p =0.000), body mass index (p = 0.003) significantly decreased, and percent muscle (p = 0.000) increased in both exercise groups. Percent visceral fat (p = 0.028) significantly decreased in BWG. Also, BWG showed a significant reduction in WBC counts compared to baseline levels (p = 0.004). There were no significant differences in the plasma levels of TNF-α between the groups.

    Conclusion

    The results showed that regular walking program can affect body composition in elderly women, however, it may not be effective in reducing systemic inflammatory markers.

    Keywords: Aged, Body Composition, Walking, Tumor Necrosis Factor-alpha, Leukocytes
  • Seyede Fatemeh Mirrafiei, Mehrnaz Geranmaye, Masoud Ghadipasha, Mina Ghalenoei * Pages 684-690
    Introduction

    Midwifery knowledge of midwifery regulations is a major issue requiring a focused review through appropriate methods for educating midwives to improve their knowledge. The aim of this study was to compare the effect of pocket e-book as a new teaching method with the traditional midwifery knowledge brochure.

    Materials and Methods

    This is an experimental study in which 92 midwives were randomly selected from hospitals in Mashhad and randomly divided into three groups. Data were collected by researchermade questionnaire. Pretest was collected in groups. The first group did the exercises through the booklet; the second group received instruction through a pocket book. The third group was the control group and did not receive any training. After eight weeks, they were re-tested. Data were analyzed using SPSS statistical software.

    Results

    Knowledge level in all three groups was average (score 12-18). There was no significant difference between the mean of knowledge in the three groups (p> 0.05). There was a significant difference between pre-test scores (pre-intervention) and post-test (two months after intervention) in two groups of book and e-mail (P<0.05), but there was no significant difference in the control group. The mean score of knowledge after intervention in all three groups showed a significant difference. Both educational groups included podcasts and e-books significantly more than the control group (P<0.05). There was no statistically significant difference between the mean score of knowledge in the e-book group and the booklet. (p> 0.05)

    Conclusion

    As these two methods of training are influential,‌training rules and regulations of midwifery profession can be performed using these methods.

    Keywords: Education, Pamphlets, Electronic publishing, Professional rules
  • Ahmad Kachoie, Sedigheh Hoseini, Azam Biderafsh, Iman Kamalian, Saeed Madani, Enayatollah Noori * Pages 692-697
    Introduction

    The accuracy of the diagnosis of acute appendicitis has been agreed at 85%. Based on this and considering that appendectomy is one of the most common surgeries in Shahid Beheshti Educational and Medical Center in Qom, we decided to compare the accuracy of acute appendicitis diagnosis with the agreed standard in patients undergoing appendectomy in this center.

    Materials and Methods

    This was a retrospective cross-sectional study. It was performed in Shahid Beheshti Hospital in Qom in 2015-2016. Sampling was done by simple random method. Information including sex and age as well as patient pathology diagnosis and complications such as gangrene and appendix perforation were entered into the checklist and analyzed by SPSS software.

    Results

    In the present study, 250 people were studied, 167 (66.8%) were male and 83 (33.2%) were female. The mean age of patients with acute appendicitis was 23 years and those with other diagnoses had a mean age of 21 years. Also, 167 (66.8%) of them were male and only 83 (33.2%) were female. In this study, out of 250 patients who underwent appendectomy with a diagnosis of acute appendicitis, 194 (77.6%) had a diagnosis of acute appendicitis in pathology and 56 (22.4%) had another diagnosis. The diagnosis of acute appendicitis was 45.5% in women and 44.6% in men, which did not differ much.

    Conclusion

    Considering these findings and the lower accuracy of appendicitis diagnosis than the agreed standard, it can be concluded that a number of appendectomy procedures, especially appendectomy in women, were unnecessary. It is necessary to examine more carefully before the operation. Received

    Keywords: diagnosis, appendicitis, standards
  • Sajad Karimi Por, Mahmood Fazel Bakhsheshi, Shila Nayebi Far * Pages 700-707
    Background

    Research has shown that various exercises may have different effects on serum levels of brain-derived neurotrophic factor (BDNF).

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 16 non-athlete male students from Sistan and Baluchestan University were divided into two groups of 8 as control and training through simple randomization. The training group, performed 6 weeks of high-intensity interval training, in a 20-meter shuttle run for 30 seconds with a 90 percent maximum heart rate and 30 seconds active rest between each repetition was performed. BDNF values were measured 24 hours before and 48 hours after the first and last training sessions of exercise using ELISA method by commercial kits. Data were analyzed using independent t-test and t-paired test at p≤0.05level.

    Results

    the findings showed that after 6 weeks, weight (p = 0.008) and body mass index (p = 0.005), decreased in high-intensity interval training group compared to control one, which was consistent with a significant increase in serum levels of BDNF (p = 0.031). While, none of the variables significantly changed in control group (p >0.05), in addition, there was a significant increase in serum contents of BDNF in HIIT group compared to control (p = 0.002).

    Conclusion

    Regarding the parameters of study, it can be concluded that high-intensity interval training improve BDNF through reduction in weight and BMI in inactive male students.

    Keywords: High-intensity interval training, Brain-derived neurotrophic factor, Body composition
  • Ladan Hosseini Abrishami, Seyed Mahmud Hejazi *, Amir Rashid Lamir Pages 710-718
    Introduction

    Adhesive molecules are cellular markers that identify the process of atherosclerotic plaque formation in the endothelial wall of arteries. The aim was evaluation of changes in E-selectin and P-selectin in men with heart failure after eight weeks of continuous and intermittent aerobic exercise.

    Materials and Methods

    42 men with heart failure were selected by sampling method as volunteers and were divided into three equal groups (14 subjects) continuous aerobic, intermittent aerobic exercises and control groups. Continuous training (45-70% of Maximum Heart Rate) and intermittent training (45-80% of MHR with 5-10 minutes rest between each period) were done for 8 weeks (three days a week). Fasting blood samples were taken from all subjects before and after  eight weeks of aerobic exercise and adhesion molecules were measured by ELISA method. Data were analyzed by ANCOVA at significance levels of P<0.05.

    Results

    Comparison of the groups with covariance analysis showed that the levels of E-selectin (P=0.002) and P-selectin (P=0.022) levels was significant in all three groups. The Bonferroni test showed, There was a significant difference between the intermittent and control (P=0.005) and between continuous and control groups (P=0.006) at the level of Eselectin and the intermittent aerobic and control groups (P=0.032) at Pselectin level, However, there was no significant change despite a decrease between the control and continuing aerobic (P=0.083) in Pselecteine. Also, there was no significant difference in the studied variables in both intermittent and continuous aerobic groups.

    Conclusion

    Aerobic exercise with reducing levels of adhesion molecules may play an important role in the prevention and control of cardiovascular diseases in men with heart failure.

    Keywords: E-selectin, P-selectin, Exercise, Heart Failure
  • Zahra Sharifi, Fateme Salimi, Maryam Javadi, Fateme Abareshi *, Rahim Akrami Pages 720-726
    Background

    Computer users are at risk of musculoskeletal disorders due to immobility and static activities, therefore the aim of this study was to evaluate the risk factors of musculoskeletal disorders using ROSA method among computer users of administrative section of Sabzevars hospitals.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, which conducted 1397, 151 administrative staff were selected from four hospitals by census method. To investigate the pattern of pain in their limbs, participants completed the Body Map checklist and ROSA method was used to assess the ergonomic risk factors at workstations. Data were analyzed using SPSS software and t-test, Chi-Square / Fisher's Exact and Pearson statistical tests was analyzed.

    Results

    The results showed that the most pain and discomfort reported among the participants were in the lower back (54.32%), back (51.16%), neck (44.24%), and shoulder (38.97%), respectively. Moreover, knee (36.02%). It also showed a significant relationship between age, work experience, exercise and gender with musculoskeletal pain (P-value <0.05). There was a significant relationship between chair score with pain in back, back and knees and mouse and keyboard score with pain in shoulder and wrist (P-value <0.01).

    Conclusion

    The high prevalence of musculoskeletal pain and the high score obtained in the ROSA method among hospital staff is evidence of the need for ergonomic interventions among them.

    Keywords: Musculoskeletal disorders, Ergonomics Assessment, Computer user, Rapid Office Strain Assessment