فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی - سال سیزدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال سیزدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رستم علیزاده*، عاتکه سادات سعیدیان، لیدا مرادی صفحات 3-11
    هدف

    با توجه به رشد فزاینده چاقی و اضافه وزن در سال های اخیر، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تمرین هوازی در شرایط هایپوکسی نورموباریک و نورموکسی بر سطوح استراحتی VEGF و VO2max زنان دارای اضافه وزن / چاق انجام گرفت.

     روش ها

    بدین منظور 24 زن دارای اضافه وزن (میانگین و انحراف استاندارد سن، قد و وزن به ترتیب 7/3 ±25/28 سال، 01/3±8/161 سانتی متر و 18/7±64/78 کیلوگرم) در گروه تمرین هایپوکسی نورموباریک به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین هوازی در چادر هایپوکسی را انجام دادند و گروه نورموکسی در زمانی معادل با زمان تمرین گروه هایپوکسی نورموباریک تمرین هوازی در شرایط نورموباریک داشتند. برنامه تمرین شامل 5 دقیقه گرم کردن، 20 دقیقه فعالیت با 60 درصد ضربان قلب بیشینه در هفته اول بود و سپس هر هفته 5 دقیقه به مدت زمان فعالیت افزوده شد.

    نتایج

    تغییرات وزن (165/0p=) و BMI (191/0p=) گروه هایپوکسی نورموباریک در مقایسه با نورموکسی معنادار نبود. ولی تغییرات درصد چربی (022/0p=) و دور کمر (031/0p) هنگام مقایسه دو گروه معنادار بود. تغییرات اکسیژن مصرفی بیشینه (008/0p=) و VEGF (001/0p <) تفاوت معناداری نشان داد.  

    نتیجه گیری

    افزایش بیشتر و معنادار سطوح استراحتی VEGF در شرایط هایپوکسی نورموباریک نشان دهنده اهمیت فعالیت بدنی در کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی و عملکرد اندوتلیال عروق در افراد دارای اضافه وزن است.

    کلیدواژگان: آنژیوژنز، اضافه وزن، تمرین هوازی، آمادگی هوازی، نورموباریک هایپوکسی
  • اسماعیل کرمی* صفحات 13-21
    هدف

    ناتریورتیک پپتید دهلیزی از قلب ترشح می شود و می تواند تاثیرات متفاوتی بر دستگاه های مختلف بدن بگذارد. از جمله مهم ترین تاثیرات این هورمون تاثیر بر سازوکار های تنظیمی فشار خون است. هدف از این مطالعه بررسی اثر فعالیت ورزشی مقاومتی با محدودیت جریان خون بر ناتریورتیک پپتید دهلیزی و متعاقب آن فشار خون است.

    روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی با طرح گروهی متقاطع با اندازه گیری مکرر با هدف تعیین اثر یک جلسه فعالیت مقاومتی با شدت بالا و پایین، با و بدون محدودیت جریان خون بر سطوح سرمی ناتریورتیک پپتید دهلیزی و فشار خون مردان تمرین کرده انجام گرفت.بدین منظور از میان جامعه در دسترس 8 مرد تمرین کرده با دامنه سنی 75/1±25 سال و درصد چربی 7/7±4/15 به صورت تصادفی انتخاب شدند. این افراد با فاصله 48 ساعت پروتکل های مختلف شامل فعالیت مقاومتی با شدت بالا (75 درصد یک تکرار بیشینه) با و بدون محدودیت جریان خون و همین فعالیت را با شدت پایین (30 درصد یک تکرار بیشینه) با و بدون محدودیت جریان خون انجام دادند. سطوح سرمی ناتریورتیک پپتید دهلیزی با استفاده از روش الایزا بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تجزیه وتحلیل شد.

    نتایج

    سطوح ناتریورتیک پپتید دهلیزی سرمی در اثر اعمال فعالیت های مقاومتی با شدت بالا و پایین، با و بدون محدودیت جریان خون تفاوت معناداری با هم ندارد (05/0≥p) همچنین تغییر معناداری در فشار خون مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد اثر فعالیت های مقاومتی با شدت بالا و پایین، با و بدون محدودیت جریان خون، بر سازوکارهای تنظیمی فشار خون از طریق ترشح ناتریورتیک پپتید دهلیزی در مردان تمرین کرده تفاوتی با هم ندارد.

    کلیدواژگان: پپتید ناتریورتیک دهلیزی، فعالیت ورزشی مقاومتی، محدودیت جریان خون
  • بختیار ترتیبیان، سیروان محمد امینی خیاط* صفحات 23-31
    هدف

    تاثیرات مطلوب ورزش بر سلامت قلب و عروق کودکان به دلیل داشتن فیزیولوژی متفاوت نسبت به سایر رده های سنی به خوبی روشن نشده است. ازاین رو هدف از مطالعه حاضر پاسخ شاخص های ساختاری و عملکردی قلب کودکان به 12 هفته تمرینات هوازی شدت متوسط بود.

    روش ها

    20 کودک سالم (بدون سابقه تمرینی منظم) با میانگین سنی 10 تا 12 سال به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (10=n) و ورزش (10=n) داوطلب شرکت در پژوهش شدند. گروه ورزش تمرین هوازی را با شدت 55 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره به مدت 12 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 25 تا 35 دقیقه انجام دادند. شاخص های ساختاری و عملکردی قلب با استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی در شرایط پایه و پایان 12 هفته تمرین ورزشی اندازه گیری شد.  داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل تجزیه وتحلیل شد (05/0>p).

    نتایج

    قطر پایان دیاستولی بطن چپ، توده بطن چپ، حجم پایان دیاستولی بطن چپ و اوج اکسیژن پس از 12 هفته تمرین هوازی در گروه ورزش در مقایسه با شرایط پایه و گروه کنترل به طور معناداری افزایش یافت (05/0>P) و ضربان قلب استراحت کاهش معناداری را نشان داد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که متعاقب 12 هفته تمرین هوازی شدت متوسط برخی شاخص های ساختاری و عملکردی قلب کودکان بهبود می یابد، به گونه ای که این تغییرات می تواند نقش موثری در تقویت دستگاه قلبی عروقی کودکان داشته باشد.

    کلیدواژگان: تغییرات بطنی، سازگاری های مورفولوژیکی، ضربان قلب، فعالیت ورزشی
  • جلیل رئیسی*، مینا قندهاری، سید محمد مرندی، مسعود اعتمادی فر صفحات 33-43
    هدف

    امروزه شناسایی و طراحی مداخلات تمرینی آموزشی، کم هزینه و قابل دسترس برای بیماران به ویژه افراد مبتلا به ام.اس، ضروری به نظر می رسد .یک رویکرد بالقوه ممکن است آموزش تمرین هدفمند از طریق رسانه هایی مانند لوح فشرده باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر دو ماه برنامه تمرینی پیلاتس با لوح فشرده و نظارت مربی بر SPPB زنان مبتلا به ام.اس بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود و شرکت کنندگان 30 زن مبتلا به ام.اس (میانگین سن 24/6 6/43 سال، قد 40/5 20/163 سانتی متر، وزن 52/6 22/60 کیلوگرم) بودند که به سه گروه شاهد، تمرین با لوح فشرده و تمرین در سالن تقسیم شدند. آزمون  SPPB(تعادل، سرعت راه رفتن و قدرت اندام تحتانی) قبل و بعد از تمرینات انجام گرفت. تمرینات طی 8 هفته، 3 جلسه و یک ساعت انجام گرفت. از تحلیل کوواریانس در سطح 5 درصد به منظور تحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد نمرات SPPB گروه تمرین با لوح فشرده در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش یافت، اما از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (05/0
    (13و1)F)، با وجود این میزان تاثیر برابر 21 درصد بود؛ یعنی تمرینات منتخب دوماهه همراه با لوح فشرده در منزل، 21 درصد روی SPPB زنان مبتلا به ام.اس موثر بوده است. در گروه تمرین با حضور مربی نمرات SPPB از نظر آماری افزایش معناداری داشت (05/0> Pو 00/11=(14و1)F).

    نتیجه گیری

    از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که تمرینات منتخب پیلاتس در منزل همراه با لوح فشرده بر SPPB بیماران مبتلا به ام.اس 21 درصد اثربخش است و با توجه به دسترسی آسان و هزینه مالی بسیار کم، این روش می تواند بسیار سودمند و مناسب باشد. اما از آنجا که تحقیق حاضر به لحاظ تولید محتوا و لوح های فشرده اولین از نوع خود در کشور است، به نظر می رسد انجام پژوهش های بیشتر ضروری است.

    کلیدواژگان: ام.اس، SPPB، تمرینات منتخب پیلاتس
  • نجمه رضائیان*، محمدرضا اسد، زهره براهویی جمار صفحات 45-56
    هدف

    آدیپولین، آدیپوکاین نوظهور ضدالتهابی و حساس گر انسولین است که در تعدیل عدم تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین نقش دارد. از آنجا که فعالیت بدنی و ورزش نیز از مداخله های درمانی موثر و کم خطر در بهبود مقاومت به انسولین است، در مطالعه حاضر تاثیر تمرینات استقامتی در دو شدت مختلف بر سطوح آدیپولین و فورین سرم و شاخص مقاومت به انسولین در مردان کم تحرک بررسی شده است.

    روش ها

    38 مرد 35-50 سال، کم تحرک و دارای اضافه وزن (شاخص توده بدنی>25 کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی به دو گروه تمرینی کم شدت (13 نفر)و شدید (12 نفر) و یک گروه کنترل (13 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه شدت متوسط با شدت 50-70 درصد ضربان قلب بیشینه و در گروه شدید با شدت 70-90 درصد ضربان قلب بیشینه، 30-45 دقیقه در هر جلسه، 3 جلسه در هفته و به مدت 10 هفته روی نوار گردان دویدند. سطوح سرمی آدیپولین، فورین، انسولین و گلوکز ناشتا و شاخص های آنتروپومتری قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون آنالیز واریانس یکطرفه در سطح معنا داری 05/0>p انجام گرفت.

    نتایج

    تغییرات سطوح آدیپولین بین دو گروه تمرینی شدت متوسط و شدید تفاوتی معنا دار داشت. همچنین تغییرات وزن، شاخص توده بدن، درصد چربی بدن و نسبت محیط کمر به لگن نیز بین دو گروه تمرینی شدت متوسط و شدید با گروه کنترل تفاوتی معنا دار داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که شدت تمرین استقامتی علاوه بر تاثیر بر شاخص های آنتروپومتری، عاملی موثر در تعیین تغییرات سطوح آدیپولین در مردان کم تحرک و دارای اضافه وزن است؛ با این حال، مطالعات بیشتر به منظور شناسایی سازوکار میانجی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آدیپولین، تمرینات استقامتی، فورین، مردان کم تحرک، مقاومت به انسولین
  • رقیه افرونده*، معرفت سیاهکوهیان، لطفعلی بلبلی، رضوان شمسی صفحات 57-65
    هدف

    فشار دی اکسید کربن خون سرخرگی (PaCO2) از عوامل مهم در سازوکار شیمیایی کنترل تهویه ریوی (VE) است که تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم یا بی تاثیر بودن آن هنوز مورد بحث است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر PaCO2 بر VE طی فعالیت منقطع کوتاه مدت و بازیافت پس از این فعالیت و همچنین بررسی تاخیر زمانی در تحریک VE به وسیله PaCO2 بود.

    روش ها

    ده آزمودنی مرد غیرفعال یک فعالیت منقطع کوتاه مدت (10ثانیه) با فشار کاری 200 وات را انجام دادند که شرایطی را به وجود می آورد که در آن از بین تمام عوامل شیمیایی تنها PaCO2 تغییر می کند. تهویه ریوی و گازهای تبادل تنفسی در طول مدت استراحت، گرم کردن، تمرین و دوره بازیافت اندازه گیری شد. PaCO2با استفاده از PETCO2 و حجم جاری پیش بینی شد. همبستگی عرضی برای نشان دادن ضریب همبستگی بین VE و PaCO2 پیش بینی شده با درنظر گرفتن تاخیرهای زمانی مختلف به دست آمد.

    نتایج

    میزانPaCO2 پیش بینی شده از ثانیه 14 تا 28 دوره بازیافت و میزان VE از ثانیه 14 تا  90 دوره بازیافت به طور معنا داری بالاتر از میزان آن ها در زمان گرم کردن بود (05/0>p) و بالاترین ضریب همبستگی بین PaCO2 و VE با تاخیر زمانی 7 ثانیه به دست آمد (854/0=r).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در مردان غیرفعال طی فعالیت منقطع کوتاه مدت و بازیافت پس از آن،PaCO2  موجب تحریک VE می شود و تاخیر زمانی 7 ثانیه در تحریک VE به وسیلهPaCO2  وجود دارد.

    کلیدواژگان: تهویه ریوی، فشار دی اکسید کربن سرخرگی، فشار دی اکسید کربن انتهای بازدمی، فعالیت کوتاه مدت
  • عبدالرضا کاظمی*، زهرا معصوم پور، امیربهادر دخیلی، علیرضا زنگی ابادی، ایمان فتحی صفحات 67-74
    هدف

    به دلیل ابهامات موجود در زمینه فرایندهای رشد و حفظ عضلات اسکلتی به ویژه آتروفی ناشی از بی تحرکی، مطالعه حاضر، به منظور بررسی تاثیرات تعلیق مکانیکی اندام تحتانی بر بیان ژن های آتروژنیکی در عضله نعلی موش های صحرایی انجام گرفت.

    روش ها

    بدین منظور 10 سر موش صحرایی نژاد ویستار در دو گروه تعلیق (5=n) و کنترل (5=n) قرار گرفتند و موش های صحرایی گروه تعلیق به مدت دو هفته در همین شرایط نگه داشته شدند. پس از 14 روز عضله نعلی آن ها استخراج گردید و بیان ژن های TRAf6 و MuRF1 به روش real-time-Pcr اندازه گیری شد.  

    نتایج

    نتایج نشان داد که پس از 14 روز تعلیق اندام تحتانی وزن نسبی عضله نعلی به طور معنا داری کاهش یافته بود (009/0=P). به علاوه، بیان ژن TRAF6 (033/0=P) به طور معنا داری افزایش یافته بود، ولی افزایش MuRF1 به لحاظ آماری معنا دار نبود (061/0=P).  

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که TRAF6 و عامل پایین دست آن، MuRF1 می توانند در تنظیم توده عضلانی در شرایط کاهش فعالیت عصبی عضلانی و تعلیق اندام ها درگیر باشند و به عنوان عامل منتخب مقابله با کاهش توده عضلانی در وضعیت هایی مانند بستری شدن ورزشکاران پس از آسیب های ورزشی یا کاهش بار اندام پس از آسیب دیدگی درنظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: آتروفی عضلانی، تعلیق اندام تحتانی، ژن های آتروژنیک
  • فاطمه حلال خور*، منصور آقایی، جواد وکیلی صفحات 75-85
    هدف

    تمرینات ورزشی با محدودیت جریان خون با تغییر ایمنی شناختی و همچنین تغییر در شاخص های التهابی و آسیب عضلانی همراه است، ازاین رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 4 هفته سنگ نوردی با و بدون محدودیت جریان خون بر میزان شاخص های LDH، CK و CRP ناشی از فعالیت ورزشی در سنگ نوردان نخبه بود.

    روش ها

    12 زن و 12مرد سنگ نورد با سابقه حداقل 4 سال و دامنه سنی 32/2±54/23 تا 38/3±18/27 سال و درصد چربی 12/1±22/8 تا 18/1±19/14 درصد به صورت هدفمند از بین سنگ نوردان نخبه انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه تمرین با محدودیت جریان خون و تمرین بدون محدودیت جریان خون قرار گرفتند. برنامه تمرین به مدت 4 هفته انجام گرفت (با شدت 60 - 80 درصد درجه سختی مسیر به مدت 90 دقیقه و 3 جلسه در هفته). نمونه خونی در دو مرحله (پیش آزمون و پس آزمون) در وضعیت نشسته و در حال استراحت به منظور تعیین مقدار لاکتات دهیدروژناز، کراتین کیناز، لاکتات خون و پروتئین واکنشگر C دریافت شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی مستقل برای مقایسه میانگین ها و آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای بررسی همگنی دو گروه در سطح معنا داری 05/0 α ≤ استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد شاخص آسیب عضلانی LDH، CK و شاخص التهابی CRP در پاسخ به تمرین سنگ نوردی با و بدون محدودیت جریان خون بین دو گروه تفاوت معنا داری نداشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش سنگ نوردی با محدودیت جریان خون نسبت به بدون محدودیت جریان خون سبب افزایش شاخص های التهابی و آسیب عضلانی نمی شود، احتمالا این شیوه تمرینات از منظر فشار مکانیکی و متابولیکی ناشی از فعالیت ورزشی برای سنگ نوردان ایمن است.

    کلیدواژگان: آسیب عضلانی، سنگ نوردی، شاخص های التهابی، محدودیت جریان خون
  • محمد عزیزی*، وریا طهماسبی، پیمان محمدی صفحات 87-95
    هدف

    شیوع چاقی در دنیا به عنوان مشکل سلامتی به خوبی شناخته شده است، همچنین بیماری های مرتبط با چاقی مانند مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2، سندروم متابولیک، پرفشار خونی و بیماری های قلبی- عروقی در دنیا گسترش یافته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر 8 هفته تمرین در شرایط هایپوکسی و نورموکسی بر سطح آیریزین و مقاومت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن بود.

    روش ها

    در پژوهش حاضر 14 آزمودنی غیرفعال به صورت تصادفی به دو گروه هایپوکسی (میانگین سن 63/1±22 سال و شاخص توده بدنی 28/1 ±48/28 کیلوگرم بر متر مربع) و نورموکسی (میانگین سن 34/1± 14/22 سال و شاخص توده بدنی 42/2 ±83/27 کیلوگرم بر متر مربع) تقسیم شدند. هر گروه به مدت 8 هفته با تواتر 3 جلسه در هفته و هر جلسه 45 دقیقه با شدت 60 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه در شرایط هایپوکسی (غلظت اکسیژن 14 درصد) و نورموکسی (غلظت اکسیژن 21 درصد) روی چرخ کارسنج تمرین کردند. نمونه های خونی 24 ساعت قبل و بعد از تمرین گرفته شد. از آزمون تی وابسته و مستقل با سطح معناداری (05/0P≤) برای بررسی فرضیه های تحقیق استفاده شد.

    نتایج

    داده های پژوهش افزایش معنا دار سطح آیریزین را در دو شرایط هایپوکسی (12درصد) و نورموکسی (8 درصد) نشان داد (05/0˂P). درحالی که مقدار مقاومت به انسولین کاهش معنا داری یافت (05/0˂P). همچنین تفاوت معناداری در مقدار آیریزین و مقاومت به انسولین در دو گروه مشاهده نشد (05/0>P).  

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، تمرین در شرایط هایپوکسی و نورموکسی با ایجاد تغییرات در سطح آیریزین و مقاومت به انسولین، می تواند در پیشگیری و کاهش عوامل خطرزای همراه با اضافه وزن و چاقی موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: آیریزین، اضافه وزن، تمرین هایپوکسی، مقاومت به انسولین چاقی
  • هیرش نوری*، داریوش شیخ الاسلامی وطنی صفحات 97-109
    هدف

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک دوره کوتاه مدت مکمل دهی ویتامین D بر عملکرد ریوی و عوامل آمادگی جسمانی کشتی گیران نوجوان بود.

    روش ها

    36 کشتی گیر نوجوان داوطلب (سن 8/0 ±18/16 سال، قد 7/5±5/171 سانتی متر، وزن 36/6±2/64 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 75/1±6/21 (کیلوگرم بر متر مربع)، توده چربی 82/1±9/8 درصد) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (ویتامین  D) و کنترل (دارونما) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی روزانه 2000 واحد ویتامین D و گروه کنترل همین مقدار دارونما را به مدت 14 روز دریافت کردند و در طول این مدت همزمان تمرینات کشتی (5 جلسه در هفته) را نیز انجام می دادند. به منظور بررسی متغیرهای تحقیق، سطح سرمی 25-هیدروکسی ویتامین D، حجم های ریوی با استفاده از آزمون اسپیرومتری و عوامل آمادگی جسمانی در دو نوبت قبل و بعد از مکمل دهی اندازه گیری شد. داده های آماری با روش تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که سطح ویتامین D (23 درصد) و شاخص های FVC (20 درصد)، FEV1(17 درصد)، MVV (12 درصد) ،FEV1/FVC (11 درصد)، FEF25/75(13 درصد) پس از دوره مکمل دهی در گروه تجربی نسبت به گروه دارونما به طور معنا داری بیشتر بود (05/0 >P). اما بین شاخص های PEF، FEF25، FEF75، FEF50 و عوامل آمادگی جسمانی (آزمون شاتل ران، 50 متر سرعت، پرش سارجنت، شنا سویدی، بارفیکس و دراز و نشست) گروه ویتامین D و دارونما تفاوت معنا داری مشاهده نشد (05/0< P).

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد مکمل دهی ویتامین D احتمالا از طریق تاثیر بر قدرت عضلات تنفسی و کاهش مقاومت راه های هوایی موجب بهبود شاخص های حجم های ریوی در کشتی گیران نوجوان می شود، اما تاثیری بر عوامل آمادگی جسمانی ندارد.

    کلیدواژگان: اسپیرومتری، تمرینات کشتی، عضلات تنفسی
|
  • Rostam Alizadeh *, عاتکه السادات سعیدیان, لیدا مرادی Pages 3-11
    Purpose

     Since obesity and overweight have dramatically increased in recent years, the purpose of this study was to compare the effects of aerobic exercise training in normobaric hypoxia and normoxia conditions on the resting levels of the VEGF, body composition, and the VO2max among Overweight / Obesity Women.

    Methods

     Twenty-four overweight women voluntarily agreed to take part in the study following the related announcement. The Mean±SD of their age, height, and weight were, respectively, 28.25 ± 3.7 (years), 161.8 ± 3.01 (cm), and 78.64 ± 7.18 (kg). The normobaric hypoxic training group performed aerobic training in hypoxic tents for six weeks, three sessions per week (with 60% of the maximum heart rate), and the normoxic group (control group) performed aerobic training for the same period of time as the hypoxic group. The training program included a 5-minute warm-up following 20 minutes of exercise at 60% of the maximum heart rate for the first week; every week, five minutes were added to the total exercise time.

    Results

     The results of comparing pre- and post-exercise changes in body composition indexes for the normobaric hypoxic and normoxic groups indicated that changes in weight (p=0.165) and BMI (p= 0.191) were not significantly different, but the changes in fat percentage (p=0.022) and waist (p = 0.031) were significantly different between the two groups. The changes in the maximal oxygen consumption (p= 0.008) and the VEGF (p < 0.001) following six weeks of training also differed across groups.

    Conclusion

    The significanlty larger increase in the resting levels of the VEGF in normobaric hypoxia conditions could indicate the importance of physical activity in such conditions in reducing the risk of cardiovascular diseases and vascular endothelial function among overweight people.

    Keywords: angiogenesis, Overweight, Aerobic training, Normobaric hypoxia
  • Esmail Karami * Pages 13-21
    Purpose

    Atrial natriuretic peptide secretion from the heart, and can have different effects on different body organs including the effects of these hormones influence the mechanisms of blood pressure. The purpose of this study is to identify the effects of resistance training with blood flow restriction on atrial natriuretic peptide and subsequent blood pressure.

    Methods

    This quasi-experimental study was Cross-group design with repeated measures with the aim of determining the effect of a session of high and low intensity exercise, with and without the of blood flow restriction, on the serum levels of atrial peptide natriuretic and men's blood pressure. To this end, from the available subjects, 8 trained men with an age range from (2575.1±) and fat percentage of (15.7±4.7) were randomly selected. These people with 48 hours of various protocols included: resistive activity with high intensity (%75 1RM) with and without blood flow restriction and the same activity with low intensity (%75 1RM) and without blood flow restriction. Serum levels of atrial natriuretic peptide were examined using ELISA method. Data were analyzed using repeated measure ANOVA.

    Results

    Therefore, it seems that the effect of high and low intensity resistance exercise, with or without blood flow restriction through the secretion of peptide natriuretic atrial had no difference with each other.

    Conclusion

    Therefore, it seems that the effect of high and low intensity resistance exercise, with or without blood flow restriction through the secretion of peptide natriuretic atrial had no difference with each other.

    Keywords: resistance exercise, Blood flow restriction, Atrial natriuretic Peptide
  • Bakhtyar Tartibian, Sirwan Mohammad Amini Khayat * Pages 23-31
    Purpose

    Desirable effects of exercise on cardiovascular health in pediatrics due to different physiology than other ages, has not been well elucidated. The aim of this study was to effect of 12 weeks of moderate-intensity aerobic exercise on cardiac structural and functional parameters in pediatrics.

    Methods

    Twenty healthy pediatrics (without regular training background) with average age of 10-12 years participated in this study. Subjects were randomized to one of two groups: control (n=10) and exercise (n=10). The subjects in the exercise group performed aerobic exercise training up to 55 -70% of heart rate reserve, three sessions per week, 25 to min per session for 12 weeks. The cardiac structural and functional parameters were measured with Echocardiography system at baseline and end of 12 week exercise training. The research data were analyzed using independent t- test and Paired t- test (p < 0.05).

    Results

    In the exercise group in comparison to the control group and baseline conditions LVEDd, LVmass, LVEDV and VO2peak significantly increased (p < 0.05) and resting heart rate decreased (p < 0.05) after 12 weeks moderate intensity aerobic exercise.

    Conclusion

    The results of present study demonstrates that after 12 weeks moderate intensity aerobic exercise some of cardiac structural and functional parameters in pediatrics will improve, As these changes can have an effective role in improvement of Pediatrics cardiovascular system.

  • Jalil Reisi *, Mina Ghandehari, Seyed Mohammad Marandi, Masuod Etemadifar Pages 33-43
    Purpose

    Today, identifying and designing educational, low-cost and accessible exercise interventions for patients, especially those with Multiple Sclerosis appears to be essential. One potential approach may be to practice through media such asose of this study was to investigate the effect of two months pillates training with and without supervision on women with Multiple Sclerosis.

    Methods

    This study was semi experimental with pre-test and post-test design. Thirty women with multiple sclerosis (age: 43/6 ± 6/24 years, Height: 163/20 ± 5/40cm, weight 60/22 ± 6/52 kg) participated and divided into three groups: control, exercise with deliverd CD, and exercise with coach. SPPB test (balance, walking speed, lower extremity strength) was performed before and after training. The exercises lasted for 8 weeks, 1 hour,3 sessions per week. To analysis of data analysis of covariance (p < 0.05) was used.

    Results

    Results showed that the SPPB scores of the CD group increased in the post-test compared to the pre-test but did not show a statistically significant difference. (p < 0.05, F (1, 13) = 3.52). However, the effect size was 21persent. That is, two months of selective exercise with a CD at home had a 21% effect on SPPB for women with MS. Also There was a statistically significant increase in SPPB scores in the training group (p = 0.005 and F (1,14) = 0 .11).

    Conclusion

    It can be concluded that selected Pilate's home exercise with CD on the SPPB of MS patients is 21% effective and can be easily accessed with very low cost and cost. Since this research is the first of its kind in the country, further research is needed.

    Keywords: Multiple sclerosis, Short Physical Performance Battery (SPPB), Selected Pillates Training
  • Pages 45-56
    Purpose

    Adipolin is a novel anti-inflammatory adipokine with insulin-sensitizing effects that ameliorates glucose intolerance and insulin resistance. Since physical activity and exercise are one of the effective and safe therapeutic interventions in improving insulin resistance; this study investigated effect of endurance training of two different intensities on adipolin and furin levels and insulin resistance index (HOMA-IR) in sedentary men.

    Methods

    38 sedentary overweight men (BMI>25 Kg/m2, aged 35-50 years) randomly assigned in to two training groups of low (n=13) and high intensity (n=12) and control (n=13) groups. Subjects in moderate intensity training group run on treadmill at intensity of 50-70 % of maximal heart rate and high intensity training group run at 70-90% of maximal heart rate, 30-45 minutes per session and three sessions per week for 10 weeks. Serum levels of adipolin, furin, insulin and fasting glucose and anthropometric indices measured before and 48 hours after last training session. Statistical analysis was done by one-way ANOVA and p < 0.05 considered significant.

    Results

    changes in adipolin levels were significantly different between group of moderate intensity training and high intensity training one. Moreover, there were significant differences between two groups of moderate and high intensity training and control group for changes in weight, body mass index, body fat percentage and waist to hip ratio.

    Conclusion

    it seems that intensity of endurance training in addition to effecting anthropometric indices, is the important factor to determine changes of adipolin levels in sedentary overweight men; however, it seems more studies are necessary to identify the mediated mechanism.

    Keywords: Adipolin, endurance training, Furin, sedentary men, Insulin Resistance
  • Roghayyeh Afroundeh *, Marefat Siahkouhian, Lotfali Bolboli, Rezvan Shamsi Pages 57-65
    Purpose

    Arterial CO2 pressure (PaCO2) is one of important factors in Chemical mechanism of ventilation (VE) control that its direct or indirect effect on VE or its lack of influence is still under discussion. The purpose of the present study was to investigate the effect of PaCO2 on VE during short-term intermittent activity and during recovery after this activity and to investigate time lag in stimulation of VE by PaCO2.

    Methods

    Ten inactive male subjects performed a short-term intermittent activity (10 sec) with work load of 200 watts that induces condition in which only PaCO2 among all chemical factors is changed. VE and gas exchange data were measured continuously during rest, warming up, activity and recovery periods. PaCO2 was predicted from PETCO2 and tidal volume (VT). Cross correlation was obtained for showing correlation coefficient between VE and predicted PaCO2considering various time lags.

    Results

    The amount of Predicted PaCO2 was significantly higher than warming up levels from 14 sec to 28 sec during recovery and the amount of VE was significantly higher than warming up levels from 14 sec to 90 sec during recovery (p < 0.05) and the highest correlation coefficient between VE and predicted PaCO2 was obtained in time lag of 7s (r=0.854).

    Conclusion

    The results of this study indicate that in inactive males PaCO2 stimulate VE during short-term intermittent activity and during recovery after that and there is a time lag of 7 sec in stimulation of VE by PaCO2.

    Keywords: Arterial CO2 pressure, End tidal CO2 pressure, Pulmonary ventilation, Short-term activity
  • Abdolreza Kazremi *, Zahra Masoumpor, Amirbahador Dakhili, alireza zangiabadi Pages 67-74
    Purpose

    Because of exiting uncertainties in growth and maintenance of muscle mass processes, particular atrophy inducing inactivity, the aim of the present study was to investigate changes in the expression of atrogenic genes in the muscle of the rat in which the hind-limbs were kept under unloaded conditions.

    Methods

    For this purpose, 10 male Wistar rats were assign in two groups of suspension (n=5) and control (n=5) and the suspension group rats were kept for two weeks in this conditions. After 14 days, the soleus muscle was extracted and the expression of TRAf6 and MuRF1 genes was measured by real-time-Pcr method.

    Results

    The results of this study showed that after 14 days of hind-limb suspension, the relative weight of soleus muscle was significantly decreased (P=0.009). In addition, the expression of TRAF6 gene was significantly increased (P=0.033), but MuRF1 was not statistically significant (P=0.061).

    Conclusion

    Therefore, according to the results of this study, it can be stated that TRAF6 and its downstream factor, MuRF1, can be involved in the regulation of muscle mass in conditions of reduced muscular activity and mechanical unloading and as candidates for controlling muscle mass in conditions such as athlete's hospitalized after sports injuries or hind-limb unloading after injury to be considered.

    Keywords: Hind-limb suspension, skeletal muscle atrophy, Atrogenic genes
  • Fateme Halalkhor *, Mansour Aghaei, Jawad Vakili Pages 75-85
    purpose

    Exercise training with blood flow restrictionare associated with immunological changes as well as changes in the indices of inflammation and muscle damage. Therefore, the aim of this study was conducted to identify the effect of 4 weeks rock climbing with and without blood flow restriction on response of the LDH, CK and CRP in elite rock climbers.

    Methods

    12 elite male and 12 female rock climbers with at least 4 years rock climbing experience and age range of 23.54±2.32 to 27.18±3.18 years and a fat percentage of 8.22±1.12 to 14.19±1.18 percent were selected purposefully among elite climbers and randomly assigned to one of two groups The exercises were limited by blood flow and exercise without limitation of blood flow. The exercise protocol was performed for 4 weeks (three sessions per week and each session was 90 minutes, severity of each session was 60 to 80% of climbing grades). Blood samples were taken in two stages (pre and post test) in sitting and resting conditions to determine the amount of lactate dehydrogenase, creatine kinase, blood lactate and C-reactive protein. To analyze the data, an independent test was used to compare the meanings and Kolmogorov-Smirnov test for homogeneity of the two groups at a significant level of α ≤0.05.

    Results

    The results showed that the index of muscle damage of LDH, CK and inflammatory CRP index did not show a significant difference in response to climbing exercises with and without blood flow restriction between the two groups (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, rock climbing training with or without blood flow restriction, do not increase inflammatory and muscular damage, and this method of training is likely to be safe for climbers due to the mechanical and metabolic pressure of exercise activity.

    Keywords: Blood flow restriction, Rock climbing, inflammatory markers, Muscular damage
  • Mohammad Azizi *, وریا طهماسبی, پیمان محمدی Pages 87-95
    Purpose

    The prevalence of obesity as a health problem is known in all over the world, as well as diseases associated with obesity, including insulin resistance, metabolic syndrome, type 2 diabetes, high blood pressure and cardiovascular disease has spread. The purpose of this study was to evaluate the effect of exercise training in hypoxia and normoxia on irisin levels and insulin resistance index in overweight men

    Methods

    fourteen non-athlete men divided in either hypoxic (14% oxygen) (mean age 22 ± 1.63 yr and BMI 28.48 ± 1.28 kg/m2) or normoxic (21% Oxygen) (mean age 22.14 ± 1.34 yr and BMI 27.83 ± 2.42 kg/m2) condition randomly. Subjects do aerobic training for eight weeks (each session was 45 minutes, 3 d•wk−1, with 60% VO2max). Subjects performed an exhaustion test to determine the maximum oxygen consumption before the beginning of the training. Blood samples were collected 24 hours before and after the test. Dependent t-test, independent t-test and Pearson correlation test with significant level (P≤0.05) was used to examine the hypotheses.

    Results

    The result showed a significant increase in irisin level after eight weeks of aerobic training in both normoxia (8%) and hypoxia (12%) conditions, while the HOMA-IR had a significant reduction (P≤0.05); it has to be mentioned that no significant difference has been observed between groups in both irisin and HOMA-IR changes.

    Conclusion

    Training in both normoxia and hypoxia conditions, through a favorable impact on irisin levels and insulin resistance and can act as an effective factor to improve the complications in overweight men.

    Keywords: Hypoxic training, Obesity, Overweight
  • Hersh Nouri *, Dariush Shaikholeslami Vatani, Naser Rostamzadeh Pages 97-109
    Purpose

    The aim of the present study was to investigate the effects of short-term vitamin D supplementation on the pulmonary function and physical fitness factors in adolescent wrestlers.

    Methods

    36 wrestlers (age: 16.18 ± 0.81 years, height: 171.5 ± 5.7 cm, weight64.2±.36 kg, BMI: 21.6 ± 1.75kg/m2, Ft mass: 8.9±1.82%) participated in this study. The subjects in the experimental group received 2000 IU of vitamin D daily and the control group received the same amount of placebo for 14 days, during which time they also performed wrestling training (5 sessions per week). To investigate the research variables, serum 25(OH)D levels, pulmonary function by spirometry test and physical fitness indices were measured twice, before and after supplementation periods. The data were analyzed using the analysis of covariance.

    Results

    Results showed that vitamin D levels (23%) and FVC indices (20%), FEV1 (17%), MVV (12%), FEV1 / FVC (11%), FEF25 / 75 (13%) were higher significantly in vitamin D compare with placebo group (P>0.05). But there was no significant difference between PEF, FEF25, FEF75, FEF50 and physical fitness factors (shuttle run, 50m sprint, sit-ups, pull-ups, push-ups and Sargent jump) in the experimental group compared to the placebo group (P>0.05).

    Conclusion

    The present findings of this study indicated that short-term vitamin D supplementation may improve pulmonary function in adolescent wrestlers by affecting respiratory muscle strength and decreasing airway resistance but did not affect their physical fitness.

    Keywords: spirometry, Wrestling training, Respiratory muscle