فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:22 Issue: 1, Winter 2021

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:22 Issue: 1, Winter 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/01/14
  • تعداد عناوین: 11
|
  • چینتا سیوا سووتا، کنان پورتین*، آیاسامی الانگو، ب. ساموئل ماسیلامونی رونالد، ت. م. ا. سنتیل کومار، آرون پرنس میلتون، ساندارام سورش کنان صفحات 1-8
    پیشینه

    لیستریا مونوسیتوژنز یک پاتوژن داخل سلولی فرصت طلب منتقله از راه غذا است و در همه جای طبیعت یافت می شود. وقوع لیستریا مونوسیتوژنز در واحدهای تولیدی حیوانات همراه با وجود آن ها در شیر، مدفوع، خوراک، آب، فاضلاب و خاک یک عامل کمک کننده برای لیستریوز منتقله از مواد غذایی در انسان ها و حیوانات است.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیینخصوصیات ژنوتیپی و سروگروپینگ لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از انواع مختلف نمونه ها و نیز مطالعه الگوهای ضد میکروبی به صورت فنوتیپی و ژنوتیپی بود.

    روش کار

    از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)چندگانه برای تایید لیستریا مونوسیتوژنز، شناسایی سروگروپ ها و دودمان و همچنین تشخیص مارکرهای حدت استفاده شد. از مناطق بین ژنی تکراری حفاظت شده انتروباکتریایی (ERIC) و چند شکلی قطعات DNA حاصل از تکثیر تصادفی-واکنش زنجیره ای پلیمراز (RAPD-PCR) برای شناساییآن سویه ها استفاده شد و الگوهای ضد میکروبی به صورت فنوتیپی با روش کیربای-بویر و به صورت ژنوتیپی با استفاده از PCR مورد مطالعه قرار گرفتند.

    نتایج

    474 نمونه غربال شده (274 نمونه شیر و هر کدام از موارد خاک، خوراک، فاضلاب و گوشت 50 نمونه) مورد بررسی قرار گرفتند، 10 سویه لیستریا مونوسیتوژنز (شیر=8، خاک=1 و گوشت=1) با هدف قرار دادن ژن hlyA توسط PCR مورد تایید و شناسایی قرار گرفتند و مشخص شد که متعلق به سروگروپ های 1/2a و 3a هستند و تحت دودمان تیپ II قرار می گیرند. ارزیابی پتانسیل حدت نشان داد که همه 10 سویه در برگیرنده ژن iap < /em> بودند در حالی که ژن های plcA و plcB به ترتیب در هفت و هشت سویه مشاهده شدند. با استفاده از روش ERIC و انگشت نگاری RAPD مشخص شد که 6 سویه جدا شده از شیر در یک خوشه قرار می گیرند و این مسئله نشان دهنده این موضوع است که هر دوی این روش ها ابزارهای تایپینگ مولکولی کارآمدی برای لیستریا مونوسیتوژنز هستند. برررسی ژنوتیپی ژن های مقاومت ضد میکروبی (AMR) نشان داد که هفت جدایه برای tetM، پنج تا برای mefA، چهار تا برای msrA و یک جدایه برای ژن lnuA مثبت بودند در حالی که ژن های tetK، ermA، ermB، و lnuB در هیچ یک از جدایه ها مشاهده نشدند.

    نتیجه گیری

    وجود لیستریا مونوسیتوژنز در محیط های گاوداری همراه با مارکرهای حدت و مقاومت چند دارویی در منطقه مورد مطالعه نشان می دهد که احتمال انتقال از محیط به انسان ها و حیوانات وجود دارد که باید به طور منظم نظارت شود تا از سلامت مواد غذایی و همچنین سلامت حیوانات و انسان ها اطمینان حاصل شود.

    کلیدواژگان: مقاومت ضد میکروبی، ERIC، لیستریا مونوسیتوژنز، RAPD-PCR، سروگروپینگ
  • ساجد علی، محمد اویس*، آنیلا ضمیر درانی، کامران اشرف، محمد بلال، آمر نصیر، جاواریا علی خان صفحات 9-14
    پیشینه

    لنگش در گاو شیری در سراسر جهان شیوع دارد و دارای پیامدهای جدی اقتصادی و رفاه حیوانات است. با این وجود، این یک مشکل نادیده گرفته و کم مطالعه شده گاوهای شیری در پاکستان است.

    هدف

    این مطالعه به منظور ارزیابی برخی از ضد میکروب ها و ضد عفونی کننده ها در شرایط برون تنی و درون تنیبر پاتوژن های باکتریایی از زخم های سم در گاوهای شیری تجاری، انجام شد.

    روش کار

    برای مطالعات برون تنی، 23 جدایه باکتریایی (تعداد 10 استافیلوکوکوس اوریوس، تعداد 8فوزوباکتریوم نکروفوروم، و تعداد 5 باکتروییدس) از زخم های سم، برای تست حساسیت به ضد میکروب ها و ضد عفونی کننده ها، استفاده شدند. آزمایش های درون تنی در میان 4 گروه از گاوهای شیری که از زخم های سم رنج می بردند، با تجویز ترکیب مختلف ضد میکروب ها، داروهای ضد التهاب غیر استروییدی (NSAIDs) و ضدعفونی کننده ها به صورت موضعی یا تزریقی انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بیشتر جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس، فوزوباکتریوم نکروفوروم و باکتروییدس به پنی سیلین، آموکسی سیلین، تریمتوپریم + سولفامتوکسازول، اکسی تتراسیکلین و تایلوزین مقاوم بودند. سیپروفلوکساسین و جنتامایسین موثرترین ضد میکروب ها (برون تنی) علیه هر 3 پاتوژن باکتریایی بودند. مقایسه کارآیی ضدعفونی کننده ها در شرایط درون تنی نشان داد که سولفات مس موثرترین ضد عفونی کننده در برابر هر 3 عامل پاتوژن و به بعد از آن پوویدون آیداین و کلروکسیلنول بیشترین اثر را دارند. آزمایش های درون تنی نشان داد که ترکیب سیپروفلوکساسین (5 میلی گرم/کیلوگرم/روز به صورت عضلانی (IM) به مدت 7 روز)، فلونکسین مگلومین (2/2 میلی گرم/کیلوگرم/روز به صورت IM به مدت 7 روز)، و سولفات مس (محلول 5%) به عنوان حمام سم 2 بار در روز به مدت 21 روز موثرترین رژیم درمانی برای درمان لنگش در گاوهای شیری تجاری است.

    نتیجه گیری

    نتیجه گرفته شد که آنتی بیوگرام در شرایط برون تنی و همچنین مطالعات ضد عفونی کننده ها ابزارهای مفیدی برای ارزیابی اثر بخشی ضد میکروب ها و ضد عفونی کننده های رایج استفاده شده برای درمان لنگش هستند.

    کلیدواژگان: باکتروئیدس، سولفات مس، فوزوباکتریوم نکروفوروم، لنگش، فنول
  • سوخمانپریت کاور برار، نینا سینگلا*، لاچمن داس سینگلا صفحات 15-23
    پیشینه

    جوندگان دارای تعدادی از انگل ها هستند که از نظر بهداشت عمومی مهم می باشند، در نتیجه آن ها سلامت انسان ها و دام ها را تهدید می کنند.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی دو گونه انگل کرمی موجود در جوندگان همسفره و ثبت تغییرات هیستو-فیزیولوژیک ناشی از آن ها بود.

    روش کار

    در مجموع 300 جونده سینانتروپیک از سه گونه شامل راتوس راتوس (تعداد 201)، باندیکوتا بنگلانسیس (تعداد 90) و موس موسکولوس (تعداد 9) طی ماه های نوامبر 2017 الی اکتبر 2019 در لودهیانا، پنجاب، هند در فصل های مختلف زنده گیری و کالبد شکافی شدند.

    نتایج

    کبد دو گونه باندیکوتا بنگلانسیس (22/72%) و راتوس راتوس (67/65%) با دو انگل کرمی تنیا تنیه فورمیس و کالودیوم هپاتیکوم آلوده بودند. این انگل های داخلی یا به تنهایی (33/4 تا 33/6%) و یا به صورت عفونت مخلوط (55/65%) وجود داشتند. سطوح پروتئین تام و آنزیم های نشانگر کبدی شامل آسپارتات آمینوترنس فراز (AST) و آلانین آمینوترنس فراز (ALT) در کبد جوندگان آلوده به عفونت تک انگلی و مخلوط در مقایسه با جوندگان فاقد عفونت انگلی به طور معنی داری بالاتر بود. در بررسی هیستوپاتولوژی، ضایعات گرانولوماتوز کبدی و نکروز هپاتوسیت ها ناشی از فرم بالغ و تخم کالودیوم هپاتیکوم و واکنش التهابی در پارانشیم کبد در مجاورت کیست های تنیا تنیه فورمیس مشاهده شدند. بر اساس شناسایی به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و خصوصیات مولکولی با استفاده از منطقه سیتوکروم اکسیداز میتوکندریایی I (COI)، برای اولین بار در پنجاب، هند تایید شد که متاسستودهای داخل کیست های سفید رنگ تنیا تنیه فورمیس هستند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه یک عفونت شدید نگران کننده جوندگان با انگل های مشترک بین انسان و حیوان را نشان می دهد و کنترل فوری آفت ها (جوندگان) را برای جلوگیری از گسترش بیماری های مشترک بین انسان و حیوان ناشی از گونه های انگل کرمی مورد بررسی در این تحقیق را پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: عفونت با انگل های کرمی، خصوصیات مولکولی، مورفولوژی، پاتوفیزیولوژی، بیماری های مشترک بین انسان و حیوان
  • کریما محمد عیسی عبدالله، احمد السید تاروت، راشا محمدعلی غریب* صفحات 24-32
    پیشینه

    ظهور و گسترش استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) در صنایع غذایی منجر به استفاده از ترکیبات زیستی طبیعی جایگزین برای کنترل استافیلوکوکوس اوریوس در مواد غذایی شده است.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف جدا سازی و شناسایی یک فاژ لایتیک اختصاصی برای استافیلوکوکوس اوریوس و ارزیابی اثربخشی آن در ترکیب با اسانس آویشن برای کنترل رشد استافیلوکوکوس اوریوس در فیله های مرغ انجام شد.

    روش کار

    20 سویه استافیلوکوکوس اوریوس که قبلا از محصولات مرغ آماده مصرف جدا شده بودند، از نظر حساسیت ضد میکروبی مورد آزمایش قرار گرفته و برای جدا سازی فاژ استفاده شدند.

    نتایج

    همه سویه های استافیلوکوکوس اوریوس دارای مقاومت چند دارویی (MDR) بودند. فاژ جدا شده (vB_SauM_CP9) متعلق به خانواده مایوویریده و در pH برابر 4 تا 9 و دمای 30 تا 70 درجه سانتیگراد پایدار بود. فاژ بر روی 10 سویه استافیلوکوکوس اوریوس فعالیت لایتیک نشان داد و دارای اندازه انفجار (سلول آلودهPFU/ 228)، دوره کمون (45 دقیقه) و دوره خیزش (15 دقیقه) بود. ترکیبی از تعدد عفونت (MOI) 10 فاژ استافیلوکوکوس اوریوس + روغن آویشن 1% در مقایسه با درمان انفرادی با باکتریوفاژ یا اسانس آویشن سبب کاهش معنی دار استافیلوکوکوس اوریوس (22/87%) در فیله های مرغی که به صورت مصنوعی آلوده شده بودند، شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس اطلاعات ما، این اولین گزارشی است که به ارزیابی اثربخشی باکتریوفاژها و روغن آویشن برای کنترل رشد استافیلوکوکوس اوریوس MDR در محصولات مرغ پرداخته است و همچنین توصیه به کارگیری ترکیب فاژ استافیلوکوکوس اوریوس و روغن آویشن در صنایع غذایی به منظور رسیدن به اهداف سلامت مواد غذایی، حمایت از مصرف کننده و همچنین کاهش بحران مقاومت آنتی بیوتیکی، می کند.

    کلیدواژگان: باکتریوفاژ، کنترل زیستی، محصولات مرغ، استافیلوکوکوس اورئوس، اسانس آویشن
  • مونیکا نوتاتیت*، آستا ریس ویشیوت، استوپلین، لیلا عندلیبی زاده، ویلما آسیت، سالیوس بلیزنیکاس، آلیوس پوکه ویشیوس، ویلما ویلیان صفحات 33-39
    پیشینه

    لیپیدها عملکرد حیاتی در بدن پرندگان دارند و به منظور بهبود استفاده و جذب لیپیدها در دستگاه گوارش پرندگان، امولسیفایرها توصیه می شود.

    هدف

    این مطالعه اثرات امولسیفایرهای لسیتین (LEC) و لیزوفسفاتیدیل کولین (LPC) بر صفات تولید مثلی جوجه های گوشتی و شاخص های فیزیولوژیکی نظیر پارامترهای پلاسمای خون، ویژگی های روده، پروفایل اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (SCFA) در محتویات سکوم، ارتفاع پرزها و عمق کریپت های سکوم و نسبت آن ها به هم مورد ارزیابی و مقایسه قرار داد.

    روش کار

    900 عدد جوجه گوشتی نژاد راس 308 به 3 گروه به همراه 6 تکرار تقسیم و با جیره حاوی ترکیبات استاندارد (SCD)، SCD حاوی 05/0% LEC و 05/0% LPC تغذیه شدند. وزن بدن (BW)، میانگین افزایش وزن روزانه (ADG)، خوراک مصرفی روزانه (DFI)، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و همچنین محتویات ماده خشک (DM) محتویات روده، ثبت شدند. در پایان آزمایش 10 پرنده از هر گروه به صورت تصادفی انتخاب و کشته شدند. نمونه های خون جمع آوری و آنالیز پلاسمای خون انجام شد. نمونه های روده ای پس از مرگ جمع آوری شدند و ویژگی های روده ای و پروفایل SCFA مشخص شدند و ارزیابی بافتی روده ای نیز انجام شد.

    نتایج

    افزودن لیزوفسفاتیدیل کولین سبب افزایش معنی دار BW جوجه ها و ADG در هفته پنجم شد (P<0.05). لسیتین سبب افزایش غلظت کلسترول لیپوپروتیین با چگالی کم (LDL/C) در پلاسمای خون شد (P<0.05). غلظت های اسید بوریک و اسید ایزووالریک به طور معنی داری توسط LPC افزایش و توسط LEC کاهش یافتند (P<0.05). ارتفاع پرزهای سکوم در گروه های دریافت کننده LPC و لسیتین به طور معنی داری بیشتر شد (P<0.05) و عمق کریپت های سکوم نیز در LEC در مقایسه با SCD افزایش یافت (P<0.05).

    نتیجه گیری

    لیزوفسفاتیدیل کولین به عنوان امولسیفایر، می تواند وزن جوجه های گوشتی را افزایش دهد، ولی LEC با بهبود سطح جذب مخاط روده ای در سکوم، اثرات بهتری را در شاخص های فیزیولوژیکی جوجه های گوشتی نشان داد.

    کلیدواژگان: روده، لسیتین، لیزوفسفاتیدیل کولین، فیزیولوژی، SCFA
  • زهرا خدابنده، ایمان جمهیری، نعیمه دهقانی، حامد دانش پژوه، بهیه نام آور جهرمی، مهدی دیانت پور، ساناز علایی* صفحات 40-47
    پیشینه

    دستاکسل در انجماد تخمک مفید است.

    هدف

    اثر دستاکسل بر بقا، میزان لقاح و بیان mRNA ژن های مربوط به آپوپتوز در تخمک های بالغ منجمد شده بررسی گردید.

    روش کار

    تخمک های بالغ به هشت گروه آزمایشی تقسیم شدند شامل 1) کنترل، 2) دستاکسل، 3) دستاکسل + محلول کرایوپروتکتانت 1 (CPA1)، 4) دستاکسل + CPA2، 5) دستاکسل + ویتریفیکاسیون 1 (Vit1)، 6) دستاکسل + Vit2، 7) Vit1، و 8) Vit2. میزان بقا و لقاح و سطح بیان mRNA Bcl-xl، Bax و کاسپاز-3 به عنوان ژن های مرتبط با آپوپتوز مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میزان بقا در گروه های Vit1 و Vit2 به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود (P<0.05). میزان لقاح در دستاکسل + Vit1، دستاکسل + Vit2، Vit1 و Vit2 به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل، دستاکسل و گروه های مرتبط با استفاده از دستاکسل + CPAs بود. بیان Bax در گروه هایی که تخمک ها منجمد شده بودند به طور معنی داری افزایش یافت. همچنین بیان آن در گروه Vit2 در مقایسه با گروه دستاکسل + Vit2 به طور معنی داری افزایش یافت. بیان ژن Bcl-xl در گروه دستاکسل + CPA2، دستاکسل + Vit2 و Vit2 نسبت به گروه دستاکسل به طور معنی داری کمتر شد. نسبت Bax/Bcl-xl در گروه های دستاکسل + CPA2، دستاکسل + Vit1، دستاکسل + Vit2، گروه Vit1 و Vit2 در مقایسه با گروه کنترل، دستاکسل و دستاکسل + CPA1 به طور معنی داری افزایش یافت. بیان کاسپاز-3 در هر شش گروه در مقایسه با گروه های کنترل و دستاکسل به طور معنی داری افزایش یافت. بیان آن در گروه Vit1 و Vit2 به ترتیب نسبت به دستاکسل + Vit1 و دستاکسل + Vit2 به طور معنی داری افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    دستاکسل با تغییر در بیان ژن های مرتبط با آپوپتوز، آسیب به تخمک ها را در طول انجماد بهبود می بخشد و اثرات آن به محلول انجماد مورد استفاده در انجماد تخمک ها وابسته است.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، دستاکسل، لقاح، تخمک، انجماد شیشه ای
  • مد ذوالفقار علی*، مد مسعودل اسلام صفحات 48-54
    پیشینه

    کلستریدیوم پرفرنژنس سبب آنتریت نکروتیک (NE) شده و به عنوان یک هزینه اقتصادی عمده در صنعت پرورش جوجه گوشتی و یک پاتوژن مهم منتقله از راه غذا در سراسر جهان محسوب می شود.

    هدف

    هدف، شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس جدا شده از جوجه های گوشتی مبتلا به NE بود و ژن های مقاومت به بتا-لاکتاماز و کینولون نیز در جدایه ها مورد بررسی قرار گرفتند.

    روش کار

    در مجموع 224 نمونه از سکوم و روده جوجه های گوشتی مبتلا به NE جمع آوری و به منظور جدا سازی کلستریدیوم پرفرنژنس کشت داده شدند. خصوصیات توکسیکوژنیک کلستریدیوم پرفرنژنس با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و تست حساسیت آنتی بیوتیکی (روش انتشار دیسک) مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت. جدایه های منتخب کلستریدیوم پرفرنژنس با استفاده از PCR برای وجود ژن های در برگیرنده بتا-لاکتاماز و کینولون مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    کشت تمامی جدایه ها برای کلستریدیوم پرفرنژنس مثبت بود و ژن های کد کننده توکسین (آلفا، بتا، بتا2، اپسیلون، یوتا و انتروتوکسین) شناسایی شدند. حدود 6/65% جدایه ها دارای پروفایل مقاومت چند دارویی (MDR) بودند اما هیچ یک از این جدایه ها به تمام آنتی بیوتیک های غربال شده (بررسی شده) حساس یا مقاوم نبودند. زیر مجموعه ای از جدایه ها، به ترتیب 160 و 98 مورد برای ژن های بتا-لاکتاماز و کینولون مورد بررسی قرار گرفتند و ژن های blaTEM، blaSHV و blaOXA در 64 جدایه (40%; CI: 32.35-48.03%; P<0.001) و qnrB و qnrS در 28 جدایه (28.57%; CI: 19.90-38.58%; P<0.001) یافت شدند و qnrA در هیچ یک از جدایه ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بنابراین جدایه های کلستریدیوم پرفرنژنس توکسیکوژنیک بوده و در برگیرنده ژن های مقاوم به بتا-لاکتاماز و کینولون هستند. امروزه، استفاده منطقی از آنتی بیوتیک ها و تولید سالم جوجه های گوشتی، مهمترین نگرانی برای حفظ سلامت جامعه است.

    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، بتا-لاکتاماز، کلستریدیوم پرفرنژنس، مقاومت آنتی بیوتیکی، کینولون
  • یدالله بدخشان، لادن عمادی*، سعید اسماعیلی ماهانی، سعید نظیفی صفحات 55-64
    پیشینه

    قرار گرفتن در معرض یک درجه حرارت بالای محیط (HT)، می تواند باعث ایجاد استرس حرارتی بشود که اثرات منفی بر عملکردهای فیزیولوژیک دارد. ال-تریپتوفان (L-Trp) به عنوان پیش ساز مسیرهای سروتونرژیک و کینورنین (Kyn)، دارای اثرات آرام بخشی طی وضعیت های مختلف استرس می باشد.

    هدف

    این مطالعه جهت تعیین اثر تجویز درون صفاقی Trp بر میزان اخذ غذا، درجه حرارت رکتوم و برخی پارامترهای خونی در شرایط استرس حرارتی انجام شد.

    روش کار

    ال-تریپتوفان (25 و50 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن، BW) در جوجه های هفت روزه طی HT)39 درجه سانتیگراد) و دمای کنترل CT)؛ 31 درجه سانتیگراد) برای مدت 5 ساعت، در حالت سیری یا گرسنگی به صورت درون صفاقی تجویز شد.

    نتایج

    ال-تریپتوفان سبب افزایش میزان اخذ غذای کاسته شده و کاهش معنی دار درجه حرارت رکتوم با مقدار 50 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم BW در طی استرس حاد حرارتی گردید. درجه حرارت رکتوم در حالت گرسنگی با مقدار 50 میلی گرم بر کیلوگرم BW و در حالت سیری با مقدار 25 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم BW Trp در حالت سیری در مقایسه با گروه های دیگر آزمایش کاهش یافت. کاهش میزان سرمی گلوکز، تری گلیسرید، و کورتیکوسترون در حالت سیری مشاهده شد. ال-تریپتوفان سبب کاهش معنی دار سطح کورتیکوسترون سرم در حالت گرسنگی در مقایسه با حالت سیری شد، و نیز در مقدار 25 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم BW سبب کاهش معنی دار کوتیکوسترون افزایش یافته سرمی در استرس گرمایی گردید.

    نتیجه گیری

    استفاده از ال-تریپتوفان سبب افزایش میزان اخذ غذای تجمعی و کاهش درجه حرارت رکتوم در هنگام استرس حرارتی می شود. همچنین L-Trp موجب کاهش میزان افزایش یافته کورتیکوسترون سرمی تحت استرس حرارتی و گرسنگی می شود. این یافته ها نشان دهنده نقش تنظیم کنندگی قوی Trp برای ایجاد تعادل در پاسخ های استرس حرارتی در جوجه ها می باشد.

    کلیدواژگان: پارامتر خونی، مصرف غذا، استرس حرارتی، ال-تریپتوفان، دمای رکتوم
  • پینگ شو*، هانا فوتینا، تتیانا فوتینا، سانهو وانگ صفحات 65-71
    پیشینه

    سلول های اپی تلیال پستانی (MECs) در طول سال ها به عنوان مدل هایی برای درک عملکرد فیزیولوژیکی بیماری های پستانی مورد استفاده گسترده قرار گرفته اند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه ایجاد یک سیستم کشت و مشخص نمودن ویژگی های منحصر به فرد سلول های اپی تلیال پستانی گاو (BMECs) گرفته شده از شیر گاوهای هولشتاین شیری اوکراین، برای ایجاد یک مدل برون تنی عمومی بود.

    روش کار

    از شیر یک گاو شیری سه ساله به عنوان منبع برای سلول های اپی تلیال استفاده شد، ویژگی های BMECs با استفاده از روش ارزیابی سلولی زمان واقعی (RTCA)، ایمونوسیتوشیمی (ICC)، واکنش زنجیره ای پلیمراز-رونویسی معکوس (RT-PCR)، و وسترن بلات (WB) مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که BMECs را می توان از شیر به دست آورد و در کشت رشد داد، و ویژگی های ریخت شناسی سنگ فرشی سلول های اپی تلیال را نشان داد.

    نتیجه گیری

    BMECs ایجاد شده خصوصیات MEC را حفظ کرده و حتی زمانی که روی لایه پلاستیکی رشد کردند، بتا کازیین را ترشح کردند. بنابراین، رده سلولی ایجاد شده، ریخت شناسی، و ویژگی های رشد و ترشحی طبیعی را داشت و می توان آن را به عنوان یک سیستم مدل و ابزاری مفید برای درک بیولوژی غدد پستانی گاو شیری در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: سلول اپی تلیال پستانی گاو، بتا کازئین، ریخت شناسی سنگ فرشی، بیماری پستان، گاو شیری هولشتاین اوکراین
  • عایشه مروه کوزی*، مصطفی کمال ساریبای، اجه کولداش اورر، زاهد نصیر، گوکان دوگروئر، فکرت کاراکا، نوردان جوسکون چیتین صفحات 72-75
    پیشینه

    پریوستین (POSTN) یک پروتئین ماتریکس خارج سلولی (ECM) است که نقش مهمی در فرایندهای متاستاتیک و مهاجرت سلول های سرطانی ایفا می کند. از آن جایی که لانه گزینی یک مکانیسم مشابه با متاستاز است، این فرضیه مطرح شده است که POSTN ممکن است که در روند لانه گزینی نیز نقش داشته باشد.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر مقایسه سطح POSTN و پروژسترون در اوایل آبستنی در بزهای دمشقی بود.

    روش کار

    همزمان سازی فحلی در 40 راس بز با استفاده از اسفنج های بر پایه پروژسترون انجام شد و در زمان بروز علایم فحلی وادار به جفت گیری شدند. در حالی که 10 راس بز به عنوان شاهد (CON) نگهداری شدند و اجازه جفت گیری به آن ها داده نشد. نمونه های خون از ورید وداج گروه CON و بزهای فحل در روزهای 13، 15، 17، 19 و 21 پس از تلقیح گرفته شد. سطوح پروژسترون و POSTN توسط آزمون ایمونوسوربنت وابسته به آنزیم (ELISA) اندازه گیری شد. متعاقبا تشخیص آبستنی با استفاده از سونوگرافی ترنس آبدومینال در روز 50 پس از جفت گیری تایید شد.

    نتایج

    در بزها سطح پروژسترون تحت تاثیر وضعیت آبستنی و روز مشاهده بود که بین روز مشاهده و وضعیت آبستنی برهم کنش مشاهده شد. در صورتی که سطح POSTN تنها تحت تاثیر روز مشاهده بود.

    نتیجه گیری

    سطح پریوستین با سطح پروژسترون در فاز لانه گزینی رویان در بزها تغییر نکرد؛ با این حال، استاندارد سازی و به کارگیری روش های مختلف برای اندازه گیری POSTN در گروه بزرگی از حیوانات ممکن است به عنوان یک نشانگر زیستی، در مراحل اولیه آبستنی بزها مفید باشد.

    کلیدواژگان: نشانگر زیستی، بز، پریوستین، آبستنی، پروژسترون
  • حسین اخلاقی، سید حسام الدین عمادی چاشمی، اشکان جبلی جوان* صفحات 76-80
    پیشینه

    هلیکوباکتر پولوروم از جمله باکتری هایی است که از گوشت خام مرغ جدا سازی می گردد.

    هدف

    این مطالعه با هدف ارایه یک روش کشت جدید (پروتکل B) برای بازیابی هلیکوباکتر پولوروم از گوشت مرغ با افزودن برخی تغییرات به روش کشت سنتی (پروتکل A) و در نتیجه مقایسه حساسیت، ویژگی و دقت این روش ها با آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام گردید.

    روش کار

    400 نمونه گوشت مرغ از بازارهای مختلف خرده فروشی و سوپرمارکت ها جمع آوری و هر نمونه توسط پروتکل A، پروتکل B و آزمون PCR پردازش شد.

    نتایج

    از 400 نمونه، 77 (25/19%) و 163 (75/40%) نمونه به ترتیب با استفاده از پروتکل A و پروتکل B از نظر کشت مثبت بودند. با استفاده از آزمون PCR به عنوان استاندارد طلایی نیز، 196 نمونه (49%) به عنوان هلیکوباکتر پولوروم شناسایی شدند. ویژگی برای هر دو پروتکل 100% تعیین شد در حالی که حساسیت پروتکل B و پروتکل A به ترتیب 83% و 39% تخمین زده شد. همچنین، دقت بالاتر و پایین تر به ترتیب مربوط به پروتکل B (92%) و پروتکل A (70%) بود.

    نتیجه گیری

    روش طراحی شده در این پژوهش می تواند یک روش مناسب، تقریبا حساس، اختصاصی و دقیق برای بازیابی هلیکوباکتر پولوروم از گوشت مرغ فراهم کند.

    کلیدواژگان: روش کشت، هلیکوباکتر پولوروم، PCR، حساسیت، ویژگی
|
  • C. S. Swetha, K. Porteen *, A. Elango, B. S. M. Ronald, T. M. A. Senthil Kumar, A. P. Milton, S. Sureshkannan Pages 1-8
    Background

    Listeria monocytogenes is an opportunistic intracellular foodborne pathogen and is ubiquitous in nature. The occurrence of L. monocytogenes in animal production units coupled with their presence in milk, faeces, feed, water, sewage, and soil is a contributory factor for foodborne listeriosis in humans and animals.

    Aims

    The study was aimed to characterize genotype and serogroup of L. monocytogenes recovered from different types of samples and also to study antimicrobial patterns by phenotypic and genotypic methods.

    Methods

    Multiplex polymerase chain reaction (PCR) was used for the confirmation of L. monocytogenes, the identification of its serogroup and lineage, and the detection of virulence markers. Enterobacterial repetitive intergenic consensus (ERIC), and randomly amplified polymorphic DNA (RAPD)-PCR were used to characterize those isolates, and antimicrobial patterns were studied phenotypically by Kirby-Bauer method and genotypically by PCR.

    Results

    Out of the screened 474 samples (274 milk and 50 each of soil, feed, sewage, and beef), ten L. monocytogenes isolates (milk=8, soil=1, and beef=1) were confirmed by PCR targeting the hlyA gene and found to belong to the 1/2a, 3a serogroup and fall under type II lineage. Virulence potential assessment revealed that all the ten isolates harbored the iap gene while the presence of plcA and plcB genes were noticed in seven and eight isolates respectively. Six isolates from milk were found to group in the same cluster by ERIC and RAPD fingerprinting, suggesting both methods to be efficient molecular typing tools for L. monocytogenes. Genotypic characterization of antimicrobial resistance (AMR) genes revealed that seven isolates were positive for tetM, five for mefA, four for msrA, and one for lnuA genes while none of the isolates showed tetK, ermA, ermB, and lnuB genes.

    Conclusion

    The presence of L. monocytogenes in bovine farm environments coupled with virulence markers, and multidrug resistance from the study area suggest a possible transmission from the environment to humans and animals which needs to be monitored regularly to ensure food safety and the well-being of animals and humans.

    Keywords: Antimicrobial resistance, ERIC, Listeria monocytogenes, RAPD-PCR, serogrouping
  • S. Ali, M. Avais *, A. Z. Durrani, K. Ashraf, M. Bilal, A. Nasir, J. A. Khan, M. Awais Pages 9-14
    Background

    Lameness in dairy cattle is prevalent worldwide and has serious economic and welfare implications. Nevertheless, it is an overlooked and least studied dairy problem in Pakistan.

    Aims

    This study was executed for in vivo and in vitro evaluation of antimicrobials and disinfectants against bacterial pathogens from hoof lesions of commercial dairy cattle.

    Methods

    For in vitro studies, 23 bacterial isolates (n=10 Staphylococcus aureus, n=8 Fusobacterium necrophorum, and n=5 Bacteroides) from hoof lesions were used for antimicrobial and disinfectants susceptibility testing. In vivo trials were carried out among 4 groups of dairy cows suffering from hoof lesions using different combinations of antimicrobials, non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), and disinfectants either parenterally or topically.

    Results

    Results indicated that most of the isolates of S. aureus, F. necrophorum, and Bacteroides were resistant to penicillin, amoxicillin, trimethoprim + sulphamethoxazole, oxytetracycline, and tylosin. Ciprofloxacin and gentamicin were the most effective antimicrobials (in vitro) against all three bacterial pathogens. Comparison of in vitro efficacy of disinfectants showed that copper sulfate was the most effective disinfectant against the three pathogens followed by povidone-iodine and chloroxylenol. In vivo trials revealed that ciprofloxacin at 5 mg/kg/day intramuscular (IM) for 7 days, flunixin meglumine at 2.2 mg/kg/day IM for 7 days, and copper sulfate (5% solution) as foot-bath twice daily for 21 days was the most effective treatment regimen to treat lameness in commercial dairy cows.

    Conclusion

    It was concluded that in vitro antibiogram and disinfectant studies were useful tools to assess the effectiveness of routinely used antimicrobials and disinfectants for the treatment of lameness.

    Keywords: Bacteroides, copper sulfate, Fusobacterium necrophorum, Lameness, Phenol
  • S. K. Brar, N. Singla *, L. D. Singla Pages 15-23
    Background

    Rodents harbour a number of parasites of public health importance, thus, they threaten human health and livestock.

    Aims

    The present study aimed to characterize two helminthic species found in commensal rodents and record histo-physiological alterations induced by them.

    Methods

    A total of 300 synanthropic rodents of three species: Rattus rattus (n=201), Bandicota bengalensis(n=90), and Mus musculus(n=09) were live trapped and necropsied in different seasons during November 2017 to October 2019 at Ludhiana, Punjab, India.

    Results

    Liver of two species B. bengalensis (72.22%) and R. rattus (65.67%) were found infected with two helminthic parasites Taenia taeniaeformis, and Calodium hepaticum. These endoparasites were present either alone (4.33-6.33%) or as mixed infection (65.55%). The level of total proteins and liver marker enzymes including aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT) were found significantly higher in the liver of rodent species infected with single and mixed infection compared to those with no infection. In histopathological assay, granulomatous liver lesions and necrosis of hepatocytes were seen which were associated with eggs and adults of C. hepaticum and inflammatory reaction in hepatic parenchyma adjoining to cysts of T. taeniaeformis. Based upon scanning electron microscopy (SEM) identification and molecular characterization using mitochondrial cytochrome oxidase I (COI) region, the metacestodes in whitish cysts were confirmed to be of T. taeniaeformis for the first time in Punjab, India.

    Conclusion

    The study highlights an alarmingly high infection of rodents with zoonotic parasites and suggests immediate pest (rodent) control to check the dissemination of zoonotic diseases by helminth species under study.

    Keywords: Helminthosis, Molecular characterization, Morphology, Pathophysiology, Zoonotic diseases
  • K. Abdallah, A. Tharwat, R. Gharieb * Pages 24-32
    Background

    The emergence and spread of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in the food industry have led to using alternative natural bioagents for controlling S. aureus in food.

    Aims

    The current work aimed to isolate and characterize a lytic phage specific to S. aureus and evaluate its efficacy with thyme essential oil for controlling S. aureus growth in chicken fillets.

    Methods

    Twenty S. aureus strains previously isolated from ready-to-eat chicken products were tested for antimicrobial susceptibility and used for phage isolation.

    Results

    All S. aureus strains were multidrug-resistant (MDR). The isolated phage (vB_SauM_CP9) belonged to the family Myoviridae and maintained its stability at pH (4-9) and temperature (30-70°C). The phage showed lytic activity on ten S. aureus strains and had a burst size (228 PFU/infected cell), latent period (45 min), and rise period (15 min). A combination of S. aureus phage multiplicity of infection (MOI) 10 + thyme oil 1% caused a higher significant reduction in S. aureus growth (87.22%) in artificially inoculated chicken fillets than individual treatment with bacteriophage or thyme essential oil.

    Conclusion

    To our knowledge, this is the first report to evaluate the efficacy of bacteriophage and thyme oil for controlling the growth of MDR S. aureus in chicken products and recommending application of S. aureus phage and thyme oil combination in the food industry to achieve food safety goals and consumer protection as well as mitigate the antimicrobial resistance crisis.

    Keywords: Bacteriophage, Biocontrol, chicken products, Staphylococcus aureus, Thyme essential oil
  • M. Nutautaitė *, A. Racevičiūtė-Stupelienė, L. Andalibizadeh, V. Šašytė, S. Bliznikas, A. Pockevičius, V. Vilienė Pages 33-39
    Background

    Lipids play a vital function in a bird’s body and to improve the lipids utilization and their absorption in a bird’s digestive system, emulsifiers are suggested.

    Aims

    This study evaluated and compared the effects of lecithin (LEC) and lysophosphatidylcholine (LPC) emulsifiers on broiler chicken’s productivity traits and physiological indicators such as blood plasma parameters, intestine traits, short-chain fatty acids (SCFA) profile in caecum’s content, caecum’s villus height and crypt depth and their ratio.

    Methods

    900 Ross 308 broiler chickens were assigned to 3 groups with 6 replicate pens and fed with a standard compound diet (SCD) and an SCD supplemented with 0.05% LEC and 0.05% LPC. Body weight (BW), average daily gain (ADG), daily feed intake (DFI), feed conversion ratio (FCR), and dry matter (DM) content of the litter were recorded. At the end of the trial, 10 birds from each group were randomly selected and euthanized. Blood samples were collected, and blood plasma analysis was performed. Intestinal samples were collected post-mortem and intestinal traits, SCFA profiles, and intestinal histomorphometric were measured.

    Results

    The inclusion of lysophosphatidylcholine significantly increased the broilers’ BW and ADG at their fifth week of age (P<0.05). Lecithin increased the low-density lipoprotein cholesterol (LDL/C) concentration in blood plasma (P<0.05). Butyric and isovaleric acid concentrations significantly increased by LPC and reduced by LEC (P<0.05). Lecithin and LPC caecum’s villus heights were significantly increased (P<0.05), and caecum’s crypt depth was also increased in LEC compared to SCD (P<0.05).

    Conclusion

    As an emulsifier, lysophosphatidylcholine can improve the broilers’ weight, but LEC showed better effects on their physiological indicators by improving intestinal mucosal absorption areas in caecum.

    Keywords: Intestine, Lecithin, Lysophosphatidylcholine, Physiology, SCFA
  • Z. Khodabandeh, I. Jamhiri, N. Dehghani, H. Daneshpazhouh, B. Namavar Jahromi, M. Dianatpour, S. Alaee * Pages 40-47
    Background

    Docetaxel is beneficial in oocyte cryopreservation.

    Aims

    The effect of docetaxel, on the survival, fertilization rate and mRNA expression of apoptosis-related genes of vitrified mature oocytes was investigated.

    Methods

    Mature oocytes were divided into eight experimental groups, including I) control, II) docetaxel, III) docetaxel + cryoprotectant agent 1 (CPA1), IV) docetaxel + CPA2, V) docetaxel + vitrification 1 (Vit1), VI) docetaxel + Vit2, VII) Vit1, and VIII) Vit2. The survival and fertilization rates, and the mRNA expression level of Bcl-xl, Bax and caspase-3 as apoptosis-related genes were evaluated.

    Results

    The survival rates in Vit1, and Vit2 groups were significantly lower than in the control group (P<0.05). The fertilization rates in docetaxel + Vit1, docetaxel + Vit2, Vit1, and Vit2 were significantly lower than the control, docetaxel, and related groups using docetaxel and CPAs. Bax expression was significantly increased in groups which oocytes vitrified. Also, its expression in the Vit2 group increased significantly in comparison to the docetaxel + Vit2 group. The expression of the Bcl-xl gene was downregulated in docetaxel + CPA2, docetaxel + Vit2 and Vit2 compared to docetaxel group. The Bax/Bcl-xl ratio significantly increased in docetaxel + CPA2, docetaxel + Vit1, docetaxel + Vit2, Vit1 and Vit2 groups compared to control, docetaxel and the docetaxel + CPA1 group. Caspase-3 expression significantly increased in all six groups in comparison to the control, and docetaxel groups. Its expression significantly increased in the Vit1 and Vit2 groups in comparison with docetaxel + Vit1, and docetaxel + Vit2, respectively.

    Conclusion

    Docetaxel ameliorates the damages to oocytes during vitrification by altering the expression of apoptosis-related genes and its effects are dependent on the vitrification solution used in cryopreservation of oocytes.

    Keywords: Apoptosis, Docetaxel, Fertilization, Oocytes, Vitrification
  • M. Z. Ali *, M. M. Islam Pages 48-54
    Background

    Clostridium perfringens causes necrotic enteritis (NE) and is considered a major economic burden in the broiler industry and a significant foodborne pathogen, worldwide.

    Aims

    Clostridium perfringens isolated from NE affected broiler chickens was aimed to characterize and the presence of β-lactamase and quinolone resistant genes were also investigated in the isolates.

    Methods

    A total of 224 intestinal and caecal specimens were collected from NE affected broiler chickens and cultured to isolate C. perfringens. The toxicogenic characterization of C. perfringens was appraised using polymerase chain reaction (PCR) and antibiotic susceptibility testing (disc diffusion method). The selected C. perfringens isolates were characterized for β-lactamase and quinolone encoding genes by PCR analysis.

    Results

    All isolates were cultured positive for C. perfringens and the toxin-encoding genes of C. perfringens (α-, β-, β2-, ε-, ι-, and enterotoxin) were also identified. About 65.6% of isolates had a multi-drug resistant (MDR) profile but none of these isolates were resistant or susceptible to all screened antibiotics. A subset of isolates, 160 and 98 were analyzed for β-lactamase and quinolone genes, respectively, and recognized blaTEM, blaSHV, and blaOXA in 64 (40%; CI: 32.35-48.03%; P<0.001) isolates, and qnrB and qnrS in 28 (28.57%; CI: 19.90-38.58%; P<0.001) isolates except qnrA.

    Conclusion

    Therefore, the isolates of C. perfringens were toxicogenic and carried β-lactamase, and quinolone resistance genes. Nowadays, the rational use of antibiotics and safe production of broiler chickens are the major concern to save public health.

    Keywords: Broiler, β-Lactamase, Clostridium perfringens, Antibiotic resistance, Quinolone
  • Y. Badakhshan, L. Emadi *, S. Esmaeili-Mahani, S. Nazifi Pages 55-64
    Background

    Exposure to a high ambient temperature (HT) can cause heat stress, which has a negative impact on physiological functions. L-tryptophan (L-Trp) as a precursor of serotonergic and kynurenine (Kyn) pathways, has a calmative effect during different stress statuses.

    Aims

    This study was carried out to determine the influence of intraperitoneal injection of Trp on feeding behavior, rectal temperature, and some blood parameters in the heat stress condition.

    Methods

    L-tryptophan (25 and 50 mg/kg body weight, BW) was administered intraperitoneally during either HT (39°C) or control temperature (CT; 31°C) for 5 h whilst fed or fasted in 7-day-old chicks.

    Results

    L-tryptophan caused elevation in decreased food intake and significantly decreased rectal temperature during acute heat stress at the dose of 50 mg/kg BW. Rectal temperature reduced in the fasted state at the dose of 50 mg/kg BW, and at the dose of 25 mg/kg BW Trp in the fed state in comparison with the other experimental groups. Reduction of serum glucose, triglyceride, and corticosterone levels was seen during the fed state. L-tryptophan had a significant reducing effect on the serum corticosterone level in the fasted state in comparison with the fed state, and also revealed a significant decline at the dose of 25 mg/kg BW on the elevated serum corticosterone under heat stress.

    Conclusion

    Administration of L-tryptophan leads to increase cumulative food intake and decrease rectal temperature during heat stress. Also, L-Trp causes to decline increased serum corticosterone level under heat stress and fasted state. These findings indicated the potential regulator role of Trp to modulate stress response in heat-exposed chicks.

    Keywords: Blood parameter, Food intake, Heat stress, L-tryptophan, Rectal temperature
  • P. Xu *, H. Fotina, T. Fotina, S. Wang Pages 65-71
    Background

    Mammary epithelial cells (MECs) have been widely-used over the years as models to understand the physiological function of mammary disease.

    Aims

    This study aimed to establish a culture system and elucidate the unique characteristics of bovine mammary epithelial cells (BMECs) from the milk of Ukraine Holstein dairy cows in order to develop a general in vitro model.

    Methods

    The milk from a three-year-old lactating dairy cow was used as a source of the epithelial cell, characteristics of BMECs were examined using real time cell assay (RTCA), immunocytochemistry (ICC), reverse transcription-polymerase chain reaction (RT-PCR), and Western blot (WB).

    Results

    The results showed that BMECs can be recovered from milk, grown in culture, and exhibit the characteristic cobblestone morphology of epithelial cells.

    Conclusion

    The established BMECs retained MEC characteristics and secreted β-caseins even when grew on plastic substratum. Thus, the established cell line had normal morphology, growth characteristics, as well as secretory characteristics, and it could be considered as a model system and useful tool for understanding the biology of dairy cow mammary glands.

    Keywords: Bovine mammary epithelial cell, β-casein, Cobblestone morphology, Mammary disease, Ukraine Holstein dairy cow
  • A. M. Köse *, M. K. Sarıbay, E. Koldaş Ürer, Z. Naseer, G. Doğruer, F. Karaca, N. Coşkun Çetin Pages 72-75
    Background

    Periostin (POSTN) is an extracellular matrix (ECM) protein that plays an important role in the metastatic process and cancer cell migration. As implantation is a similar mechanism to metastasis, it has been hypothesized that POSTN may also play a role in the implantation process.

    Aims

    The aim of the present study was to compare POSTN and progesterone levels during the early pregnancy stage in Damascus goats.

    Methods

    Forty goats were synchronized using progesterone based sponges and were mated upon estrus signs display. While ten goats were kept as control (CON) and were not allowed to mate. Blood samples were taken through jugular venepuncture from CON and synchronized goats on day 13, 15, 17, 19, and 21 of breeding. Progesterone and POSTN levels were determined by enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). Later the pregnancy diagnosis was confirmed by transabdominal ultrasonography on day 50 after mating.

    Results

    Progesterone level was influenced by status of pregnancy and day of observation with an interaction between the status of pregnancy and day of observation in goats. Whereas POSTN level was only affected by the day of observation.

    Conclusion

    POSTN level did not vary with progesterone level during phase of embryonic implantation in goats; however, standardization and application of different procedures for POSTN assay in a large group of animals might be useful as an early pregnancy biomarker in goats.

    Keywords: Biomarker, Goat, periostin, Pregnancy, progesterone
  • H. Akhlaghi, S. H. Emadi Chashmi, A. Jebelli Javan * Pages 76-80
    Background

    It has become established that Helicobacter pullorum could be isolated from raw chicken meat.

    Aims

    This study was aimed to develop a novel culture method (protocol B) to isolate H. pullorum from chicken meat by adding some modifications to the traditional culture method (protocol A), and as a consequence to compare their sensitivity, specificity, and the accuracy of these methods with polymerase chain reaction (PCR) test.

    Methods

    400 chicken meat samples were collected from various retail markets and supermarkets. Each sample was processed by protocol A, protocol B, and PCR test.

    Results

    Out of 400 samples, 77 (19.25%), and 163 (40.75%) were culture-positive by protocol A and protocol B, respectively. Using PCR test as a gold standard, 196 (49%) samples were identified as H. pullorum. The specificity for both protocols was determined 100%, while the sensitivity of protocol B and protocol A was assessed 83% and 39%, respectively. Also, the higher and lower accuracy belonged to protocol B (92%) and protocol A (70%), respectively.

    Conclusion

    The methodology designed herein can provide a suitable, approximately sensitive, specific, and accurate method to cultivate H. pullorum from chicken meat.

    Keywords: Culture method, Helicobacter pullorum, PCR, Sensitivity, Specificity