فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 57، بهار 1400)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 57، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • گلشید ساکی، اکرم عیدی*، سید پژمان مرتضوی، اکبر وحدتی، نگار پناهی صفحات 1-12

    بتا آسارون ماده موثره گیاه Acorus tatarinowii Schott می باشد که قادر به عبور از سد خونی مغز بوده و بر سیستم اعصاب مرکزی تاثیر می گذارد. در تحقیق حاضر اثر بتا آسارون بر غلظت فاکتور نکروز توموری- آلفا (TNF-α) به دنبال دریافت بتا آمیلویید در مغز موش های صحرایی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت. موش های صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به 9 گروه 6 تایی تقسیم شدند: گروه کنترل سالم، گروه شاهد جراحی، گروه های دریافت کننده بتا آسارون (5/12، 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی به مدت 50 روز)، گروه کنترل آلزایمری (دریافت کننده یک دوز 4 میکرولیتری بتا آمیلویید 42-1 به صورت تزریق دو طرفه در هیپوکامپ) و گروه های آلزایمری شده و دریافت کننده بتا آسارون (تیمار دوزهای 5/12، 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن بتا آسارون به صورت خوراکی به مدت 30 روز و بعد از دریافت بتا آمیلویید، ادامه تیمار با بتا آسارون به مدت 3 هفته). در پایان آزمایش حیوانات کشته شدند و غلظت TNF-α در هموژنات مغز اندازه گیری گردید. تیمار بتا آسارون در دوزهای 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، موجب کاهش غلظت TNF-α در موش های صحرایی آلزایمری شده گردید (001/0<p). با توجه به یافته های حاصل از این مطالعه می توان نتیجه گیری کرد که بتا آسارون در محافظت در برابر التهاب حاصل از دریافت بتا آمیلویید در بافت مغز موش صحرایی نقش موثری ایفا می کند.

    کلیدواژگان: بتا آسارون، بتا آمیلویید، فاکتور نکروز توموری- آلفا، موش صحرایی، آلزایمر
  • بهمن مصلی نژاد*، سیده میثاق جلالی، داریوش غریبی، هادی طاهرزاده صفحات 13-28
    یکی از مهم ترین عواملی که در پاتوژنز سنگ های ادراری نقش دارد، کریستال اوری می باشد. نوع کریستال می تواند با عفونت باکتریایی دستگاه ادراری مرتبط باشد و متعاقبا موجب تغییر pHادرار گردد. مطالعه حاضر، با هدف ارزیابی فراوانی کریستال اوری و باکتری اوری، در سگ های خانگی اهواز صورت گرفت. بدین منظور، ادرار 101 قلاده سگ سالم  و به روش کاتترزدن اخذ شد. در ارزیابی فیزیکی نمونه های ادرار، وزن مخصوص، رنگ، شفافیت و ویژگی های ظاهری و در آنالیز بیوشیمیایی آن ها، وجود هموگلوبین، گلوکز، پروتیین و اجسام کتونی در ادرار بررسی و نیز pHادرار سنجیده شد. رسوب ادراری، از نظر حضور کریستال ها، کست ها و سلول ها هم ارزیابی شد. همچنین نمونه های ادرار از نظر حضور باکتری های استافیلوکوکوس، پروتیوس و اشریشیا کولای بررسی شدند. در مجموع، در 20 مورد (80/19 درصد) کریستال اوری مشاهده گردید، که از این تعداد، 15 مورد (75 درصد) استروویت، 2 مورد (10 درصد) اگزالات کلسیم دی هیدرات، 2 مورد (10 درصد) مخلوط استروویت و اگزالات کلسیم دی هیدرات و 1 مورد (5 درصد) مخلوط اگزالات کلسیم دی هیدرات و بیلی روبین بودند. از 101 نمونه، در 40 مورد (60/39 درصد) کشت ادرار  مثبت بود، که از این تعداد، 16 مورد (40 درصد) استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و 12 مورد (30 درصد) اشریشیا کولای بود. در هیچ کدام از نمونه ها، پروتیوس جدا نشد. در مطالعه حاضر، ارتباط معنی داری بین جنس و نژاد با باکتری اوری و کریستال اوری به دست نیامد (05/0<p)، اما تفاوت از نظر سن معنی دار بود به نحوی که با افزایش سن، میزان کریستال اوری و باکتری اوری افزایش یافت (05/0>p). همچنین مشخص گردید که همبستگی نزدیکی بین کریستال اوری و باکتری اوری در سگ ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: اهواز، باکتری اوری، کریستال اوری، سگ
  • مریم کریمی دهکردی*، ناصر صالحی، پردیس بنی مهدی صفحات 29-39
    استرس اکسیداتیو که عبارت از عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد اکسیژن و ظرفیت دفاع آنتی اکسیدانی بدن است، به شدت با فعالیت بدنی در طول زندگی ورزشی اسب ها در ارتباط می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، ارزیابی سطوح سرمی مالون دی آلدیید (malondialdehyde; MDA)، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (total antioxidant capacity; TAC) و آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (superoxid dismutase; SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (glutation peroxidase; GPX) و کاتالاز (catalase; CAT) به عنوان شاخص های استرس اکسیداتیو و مقایسه آن ها در دو نژاد عرب و دره شور بود. به این منظور، تعداد 26 راس اسب ماده غیر آبستن و غیر شیروار از استان یزد (13 راس نژاد عرب و 13 راس نژاد دره شور) به طور تصادفی انتخاب شدند. نمونه های خونی تمامی اسب ها در زمان استراحت اخذ شد. در سرم اسب های موردمطالعه MDA، TACو آنزیم های آنتی اکسیدانی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان MDA در سرم اسبان نژاد عرب به طور معنی دار کمتر از مقدار آن در سرم اسب های نژاد دره شور بود (55/0±98/0 در مقابل 56/0±59/1 میکرومول بر لیتر). همچنین غلظت TAC در سرم اسب های نژاد عرب و دره شور هیچ گونه اختلاف آماری معنی دار نشان ندادند، هرچند میزان این پارامتر در اسب های نژاد عرب مقداری بالاتر از نژاد دره شور بود (75/70±54/113 در مقابل 93/53±56/112 میکرومول بر لیتر). سطح آنزیم های SOD، GPX و CAT نیز در اسبان نژاد عرب بالاتر از نژاد دره شور بود که این اختلاف در آنزیم های SOD و GPX از نظر آماری معنی دار بود (05/0>p). بالا بودن آنزیم های آنتی اکسیدانی و پایین بودن سطح MDA نشان دهنده وضعیت سلامت بهتر اسب های نژاد عرب می باشد و به نظر می رسد نژاد و ژنتیک در افزایش قدرت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، آنزیم های آنتی اکسیدانی، اسب، نژاد عرب، نژاد دره شور
  • غلامعلی کجوری*، رضا قره داغلی، عبدالناصر محبی صفحات 41-50

    گنده‏خواری (pica or allotriophagia) در اغلب موارد به‏دنبال اختلالات گوارشی، عوارض متابولیکی، بیماری های انگلی ویا در پی برخی کمبودها رخ می‏دهد و در ادامه منجر به بروز مسمومیت، تورم ضربه‏ای نگاری، پریتونیت، اختلال در عملکرد دریچه نگاری- هزارلایی، انباشتگی شیردان، تورم شیردان و انسداد روده می‏شود. در مطالعه حاضر قبل از نحر، جنس، محدوده سنی و محل نگه داری شترها تعیین و خونگیری به‏عمل آمد و پس از کشتار، پیش معده و معده 300 نفر شتر بررسی و محتویات گوارشی جهت حضور اجسام خارجی به دقت بازرسی شد. در مجموع از 20 نفر شتر سالم و 20 نفر شتر مبتلا به گنده‏خواری خون‏گیری انجام و نمونه سرم جهت تعیین سطوح سرمی آهن، مس، روی، فسفر، سلنیوم، کبالت و نسبت مس به روی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بررسی کشتارگاهی نشان داد که 36 نفر دچار گنده‏خواری بودند و میزان وقوع معادل 12 درصد برآورد شد. اجسام فلزی با فراوانی نسبی 33/33 درصد، بیشترین و چوب با 26/5 درصد، کمترین وقوع را به ‏خود اختصاص دادند. از سوی دیگر سطح سرمی آهن، مس، فسفر، سلنیوم، کبالت و نسبت مس به روی شتران گنده‏خوار به‏طور معنی داری کمتر از شتران سالم بود (05/0<p). همچنین سطح سرمی روی، مس و فسفر شتران نر گنده‏خوار به‏طور معنی‏دار کمتر از جنس ماده و برعکس سطح سرمی کبالت نرها بیش‏تر از ماده‏ها بود. چنین نتیجه‏گیری می‏شود که کمبود عناصری همچون آهن، مس، فسفر، سلنیوم و کبالت، نقشی احتمالی را در گنده‏خواری شترها بر عهده دارند.

    کلیدواژگان: شتر، گنده‏خواری، مواد معدنی، ریز مغذی‏ها، کمبود
  • احمد نعمت الهی*، ایرج پناهی صفحات 51-60
    تیلریوز یکی از بیماری های مهم انگلی تک یاخته ای در ایران می باشد که باعث بروز ضررهای اقتصادی و مرگ ومیر در دام ها می شود. این بیماری توسط کنه های خانواده ایکسودیده منتقل می شود و با تب، کم خونی، آنوکسی و نهایتا مرگ دام همراه است. تشخیص بیماری سابقا بر اساس رنگ آمیزی نمونه های خونی و غدد لنفاوی با روش گیمسا انجام می پذیرفت. استفاده از روش های مولکولی به دلیل بالا بودن حساسیت و ویژگی نسبت به روش های قبلی ارجحیت دارد. به دلیل این که در دامداری های سنتی ایران کنه های ایکسودیده که می توانند ناقل بیماری باشند به فراوانی یافت می شوند، شناسایی این کنه ها اهمیت فراوان دارد. این مطالعه با هدف شناسایی مولکولی آلودگی به تیلریا در کنه های جداشده از گاوهای منطقه ارومیه انجام پذیرفت. تعداد 100 کنه از گله های با تاریخچه آلودگی به تیلریا در منطقه جمع آوری و با استفاده از کلیدهای تشخیص شناسایی شدند. از مجموع 100 کنه مورد آزمایش، تک یاخته های انگلی هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم (33 درصد)، هیالوما دیتریتوم (16 درصد)، بووفیلوس آنولاتوس (16 درصد)، درماسنتور مارژیناتوم (14 درصد)، ریپیسفالوس بورسا (9 درصد)، هیالوما آناتولیکوم اکسکاواتوم (7 درصد)، درماسنتور نیووس (4 درصد) و همافیزالیس پونکتاتا (1 درصد) شناسایی شدند. کنه غالب هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم تشخیص داده شد. غدد بزاقی کنه ها پس از جداسازی با استفاده از جفت پرایمر اختصاصی مربوط به گونه تیلریا آنولاتا  (N516 وN517) مورد آزمایش PCR قرار گرفتند. آزمایش PCR وجود باند اختصاصی با اندازه bp 721  ناشی از وجود تیلریا آنولاتا را روی ژل آگارز در 62 درصد کنه ها مشخص ساخت. میزان بالای آلودگی در کنه های ناقل موجود در منطقه پتانسیل بالای آن ها را در راه آلودگی گاوها به عامل تیلریا آنولاتا را می رساند.
    کلیدواژگان: تیلریا آنولاتا، کنه، ارومیه، گاو، PCR
  • محمد طلوعی*، امیر دانشوری، حسین طایفی نصرآبادی، امید مددگار صفحات 61-73

    شکل گیری طاول و زخم های شدید در محوطه دهانی گاوهای مبتلا به تب برفکی و کافی نبودن روش های درمانی موجود، معمولا خسارات زیادی را به گله های درگیر وارد می کند. عصاره گیاه علف چای یا گل راعی (Hypericum perforatum) و ماده موثره هایپریسین موجود در آن، در شرایط آزمایشگاهی به عنوان سرکوبگر تکثیر ویروس تب برفکی مطرح شده و همچنین نقش موثری در بهبود انواع زخم ها داشته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات درمانی عصاره گیاه مذکور بر ضایعات دهانی ناشی از بیماری تب برفکی در گاوهای مبتلا انجام گرفت. بدین منظور، تعداد 72 راس گاو مبتلا به بیماری مذکور (36 راس در سه گروه تیمار 12 تایی و 36 راس در سه گروه شاهد 12 تایی)، در سه کانون درگیری در استان آذربایجان غربی انتخاب شدند. تعیین سروتیپ به روش تثبیت کمپلمان، حاکی از درگیری دام‌های مورد مطالعه با سروتیپ O ویروس تب برفکی بود. گل راعی به روش خیساندن عصاره گیری شده، غلظت‌های 25/0، 5/0 و 5 درصد از عصاره هیدروالکلی آن تهیه شد. در گروه های شاهد از سرم فیزیولوژی و در گروه های تیمار از عصاره با غلظت های مذکور به صورت اسپری دهانی (روزی دو بار به مدت 4 روز) استفاده شد. دام های تیمارشده با عصاره 5 درصد بهبودی چشمگیری در ضایعات دهانی داشته و ترمیم ضایعات در دوره درمان اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشت (05/0>p). نتایج حاکی از این بود که اسپری عصاره 5 درصد گل راعی بر روی ضایعات دهانی ناشی از بیماری تب برفکی، اثرات بهبودی قابل توجهی دارد.

    کلیدواژگان: تب برفکی، گاو، ضایعات دهانی، درمان، گیاه علف چای
  • روح الله کرم پور*، محمد راضی جلالی، محمدرحیم حاجی حاجیکلایی، علیرضا قدردان مشهدی صفحات 75-94

    علی رغم مطالعات گسترده ای که در زمینه ارتباط نوع جیره و تاثیر آن بر فاکتورهای بیوشیمیایی اسب صورت گرفته، اما اطلاعات کمی در مورد پروتیین های سرم و پلاسمای اسب به دنبال تغییر جیره غذایی از نوع علوفه به علوفه مخلوط با کنسانتره وجود دارد. پروتیین‌های مرحله حاد گروهی از پروتیین‌های سرم هستند که غلظت آن‌ها در پاسخ به عفونت‌ها، التهاب، تروما و نیوپلازی افزایش می‌یابد. از این رو، در مطالعه حاضر به ارزیابی سطح سرمی نشان گر های زیستی سرم، فیبرینوژن و همچنین غلظت پروتیین کل به همراه ارزیابی رفتار تغذیه‌ای اسب‌ها در هنگام تغییر جیره غذایی پرداختیم. بدین منظور، دو نوع جیره غذایی، شامل علوفه (تیمار اول) و علوفه مخلوط با کنسانتره (تیمار دوم) برای هر اسب به مدت پانزده روز متوالی استفاده شد. شمارش کامل سلول های خون و همچنین اندازه‌گیری سطح سرمی فیبرینوژن، هاپتوگلوبین و آمیلویید نوع A، قبل و بعد از تغییر رژیم غذایی اندازه گیری شد. سطح فیبرینوژن، هاپتوگلوبین و آمیلویید Aسرم به طور معنی‌داری در اسبان گروه تیمار دوم در مقایسه با اسب های گروه تیمار اول افزایش داشت (05/0>p). همچنین اختلاف آماری معنی‌داری در شمارش کامل سلول های خون بر اثر تغییر جیره غذایی از علوفه به علوفه مخلوط با کنسانتره مشاهده شد (05/0>p). به نظر می رسد تغییر در فلور طبیعی دستگاه گوارش اسب متعاقب تغییر جیره غذایی می‌تواند بدن حیوان را در برابر صدمات حاد التهابی و آسیب زا محافظت کند.

    کلیدواژگان: اسب، جیره غذایی، علوفه، کنسانتره، پروتئین فاز حاد
|
  • Golshid Saki, Akram Eidi *, Pejman Mortazavi, Akbar Vahdati, Negar Panahi Pages 1-12
    Background and Purpose

    β-Asarone (cis-2,4,5-trimethoxy-1-allyl phenyl), which can affect the central nervous system, is a major component of Acorus tatarinowii Schott. β-Asarone could pass the blood-brain barrier (BBB) and thus enter the brain. Pharmacological studies have demonstrated that β-asarone not only have nootropic and neuroprotective effects, but also have a cardiovascular protective effect, so we deduce that it might have cerebrovascular protection, decrease cerebral hypoperfusion and hypometabolism and treat Alzheimer’s disease (AD). Recent studies have suggested that β-asarone has anti-apoptosis activity. Moreover, β-asarone is effective against experimental models of AD, cerebral ischemia, ischemia-reperfusion-induced autophagy, oxygen-glucose deprivation, reperfusion-induced injury, and epilepsy. AD is the most common form of dementia and affects millions of people worldwide. The characteristic features associated with the AD patients include loss of memory-associated neurons, especially cholinergic neurons that result in the neurotransmitter imbalance and synaptic dysfunction. The pathophysiology of AD is associated with a variety of factors, including the extracellular deposition of insoluble -amyloid protein aggregates, forming senile plaques and intracellular accumulation of neurofibrillary tangles (NFTs), composed of hyperphosphorylated tau proteins, oxidative neuronal damage, and inflammatory cascades. Current treatments provide only modest benefit against clinical worsening, so there is considerable interest in identifying new treatments for AD. Tumour necrosis factor α (TNF-α) inhibitors have long been used as disease-modifying agents in immune disorders. Recently, research has shown a role of chronic neuroinflammation in the pathophysiology of neurodegenerative diseases such as Alzheimer disease, and interest has been generated in the use of anti-TNF agents and TNF-modulating agents for prevention and treatment. In addition to microglial cells, another cell type implicated in the pathogenesis of AD is the astrocyte. When astrocytes are stimulated by pro-inflammatory cytokines such as interleukin-1 (IL-1) and IL-6, they become activated (reactive astrocytes) and promote inflammation through the secretion of cytokines such as TNF-α and IL-6. Of the cytokines involved in the pathogenesis of AD, TNF-α plays a central role in directing the inflammatory state in the brain and is the only cytokine shown to be consistently implicated as detrimental in AD. The levels of TNF-α in the healthy brain are low and its role is unclear under physiological conditions. In chronic inflammation, levels of TNF-α are upregulated. This makes TNF-α a valuable disease-modifying target for the treatment of AD, especially if used early in the disease process. It will be the focus of this review to describe the beneficial effect of TNF-α inhibitors on cognitive function correlated with the underlying biochemical pathology. Modulation of the TNF-α pathway led to favourable outcomes in cognitive ability in animal models. Also, the biochemical hallmarks of AD pathology such as extracellular plaque load, intracellular tau phosphorylation, and microglial and astrocyte activation were all shown to be decreased through the inhibition of the TNF-α pathway. In the present study, the effect of beta asarone on TNF-α level was investigated in β-amyloid-induced Alzheimer rats.

    Materials and Methods

    The adult male rats were randomly divided into 9 groups of 6: normal control, sham-operated control, β-asarone (12.5, 25, and 50 mg/kg intragastrically, daily for 50 days), Alzheimer control rats (intrahippocampal injection of β-amyloid 1-42), β-asarone (12.5, 25, and 50 mg/kg intragastrically, daily for 30 days, then induced by β-amyloid, and received the above-mentioned doses of beta asarone for 3 weeks). At the end of the experiment, the animals were anaesthetized by inhalation of diethyl ether. The entire brain was then extracted and the hippocampus was dissected and used for biochemical studies. The hippocampus was washed with chilled saline and then homogenized in chilled phosphate buffer. The homogenates were centrifuged to separate the nuclear debris. The supernatant obtained was centrifuged, which was used to assay TNF-α level by Eliza method (Diaclone, France). Data were analyzed by one-way analysis of variance followed by Tukey’s post hoc test. The criterion for statistical significance was p.

    Keywords: β-asarone, β-amyloid, Tumor Necrosis Factor-alpha, Rat, Alzheimer
  • Bahman Mosallanejad *, Syedeh Misagh Jalali, Dariush Gharibi, Hadi Taherzadeh Pages 13-28
    Crystalluria is one of the most important factors contributing to the pathogenesis of urinary stones. The type of the present crystal in urine can be associated with urinary tract infection and bacteriuria. The aim of the present survey was to evaluate the frequency of crystalluria and bacteriuria in companion dogs of Ahvaz district. For this purpose, the urine of 101 healthy dogs was obtained by catheterization. Physical assessment was initially carried out for specific gravity, color, clearance and apparent characteristics, and then the biochemical analysis was performed on the presence of hemoglobin, glucose, protein, ketone bodies and pH in urine. Urinary sediment was also evaluated for the presence of crystals, castes and cells. Urine specimens were investigated for the type of Staphylococcus, Proteus and Escherichia coli bacteria. Overall twenty cases (19.80%) had crystalluria; of these numbers, fifteen cases (75%) were struvite, two cases (10%) oxalate calcium dehydrate, two cases (10%) mixed of struvite and oxalate-calcium dehydrate and one case (5%) mixed of oxalate calcium dehydrate and bilirubin. From out of 101 samples, 40 cases (39.60%) had positive urine culture; of that number, sixteen cases (40%) were positive for Staphylococcus epidermidis and twelve (30%) for E. coli. Proteus was not isolated in any of samples. There was no significant relationship between gender and breed with bacteriuria and crystalluria (p>0.05), but a significant difference was observed for age; so that with age rising, crystalluria and bacteriuria were increased (p
    Keywords: Ahvaz, Bacteriuria, Crystalluria, Dog
  • Maryam Karimi Dehkordi *, Naser Salehi, Pardis Banimehdi Pages 29-39
    Oxidative stress, which is an imbalance between the production of oxygen free radicals and the body's antioxidant defense, is strongly associated with physical activity during a horse's life. The aim of the present study was to evaluate the serum levels of Malondialdehyde (MDA), total antioxidant capacity (TAC) and the antioxidant enzymes, superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxatase (GPX) and catalase (CAT), and compare them between two races, Arab and Dareshor. For this purpose, 26 non-pregnant and non-lactating female horses from Yazd province (13 Arab and 13 Dareshor) were randomly selected. Blood samples were taken from all horses at rest. MDA, TAC and antioxidant enzymes were tested in the serum of the studied horses.The results showed that the rate of MDA in the Arab race was significantly lower than Dareshor horces (0.98±0.55 vs 1.59±0.56 µmol/L, respectively). Serum TAC concentrations in Arabian and Dareshoor horses did not show any statistically significant difference, although the rate of this parameter in Arabian horses was slightly higher than in Dareshoor (113.54±70.75 vs 112.56±53.93 µmol/L, respectively). In Arab race, level of SOD, GPX and CAT were also higher than Dareshoor. These differences between SOD and GPX enzymes were statistically significant (p < 0.05).High levels of antioxidant enzymes and low levels of MDA indicate better health status for Arabian horses, and breed and genetics appear to play a role in enhancing the strength of the antioxidant defense system.
    Keywords: MDA, TAC, Cat, SOD, GPX, Arab, Dareshoor
  • Gholamali Kojouri *, Reza Gharehdaghli, Abdonaser Mohebi Pages 41-50

    Pica is the ingestion of nonfood materials which may occur due to digestive system disorders, metabolic diseases, parasitic infestation and/or some deficiencies and then leads to intoxication, TRP, peritonitis, reticulo-omasal orifice dysfunction, abomasal impaction, abomasitis and intestinal obstruction. In the present study sex, age range and location of camels (Camelus dromedarius) were determined and blood samples were taken before the slaughter. In postmortem examination, forestomach contents of 300 slaughtered camels were carefully examined for the presence of foreign bodies. Blood samples of 20 healthy and 20 camels with pica were used to determine the serum concentrations of iron, copper, zinc, phosphorus, selenium, cobalt and copper to zinc ratio. The results showed that 36 of 300 camels were suffered from pica and the incidence was estimated 12 percent. Among these, metallic objects with a relative frequency of 33.33% had the highest and woody material with 5.26% had the lowest occurrence. Serum levels of iron, copper, phosphorus, selenium, cobalt and the ratio of copper to zinc in camels with pica were significantly lower than healthy ones. Statistical analysis showed that the serum levels of zinc, copper and phosphorus in male camels with pica were significantly lower than females and vice versa, serum levels of male cobalt were higher than females (p < 0.05). It is concluded that deficiencies of iron, copper, phosphorus, selenium and cobalt may play role in camel pica.

    Keywords: camel, pica, minerals, micronutrients, deficiency
  • Ahmad Nematoallahi *, Iraj Panahi Pages 51-60
    Theileriosis is one of the most important protozoan parasitic diseases in Iran that causes economic losses and mortality in livestock. The disease is transmitted by Ixodid ticks and is characterized by fever, anemia,anoxia,and eventually death. Diagnosis of the disease was previously based on staining of blood and lymph nodes samples by Giemsa method. The use of molecular methods is preferred over previous methods due to their high sensitivity and specificity. Due to the fact that Ixodid ticks that can carry the disease are found in many traditional Iranian farms, it is very important to identify and introduce these ticks. The aim of this study was to molecularly identify Theileria annulata infection in ticks isolated from cows in Urmia region. A total of 100 samples from herds with a history of Theileria annulata infection in the area were collected and transferred to the laboratory. Ticks were identified using diagnostic keys. Salivary glands of ticks were separated and analyzed by PCR after isolation using Theileria annulata specific primer (N516, N517). Out of 100 ticks, ten genera and species including Hyalomma anatolicum anatolicum (33%), Hy.detritum (16%), Boophylus anulatus (16%), Dermacentor marginatum (14%),Rhipicephalus bursa (9%), Hy.anantolicum excavatum (7%), D.niveus (4%) and Haemaphysalis punctate (1%).The predominant tick was identified as Hyalomma anatolicum anatolicum. PCR test showed the presence of 721 bp specific band on gel in 62% of tick samples. The high rate of infection in vector mites in the area indicates their high potential for infection of cows with the agent of Theileria annulata.
    Keywords: : Theileria annulata, Tick. Urmia, cattle, PCR
  • mohammad tolouei *, amir daneshvar, hosein tayefi nasrabadi, omid madadgar Pages 61-73

    Excessive blisters and sores on the mouth of affected cattle with Foot-and-Mouth disease and so usually insufficient existing therapeutic methods, lead to extensive damages to the affected herds. The extract of Hypericum perforatum and its active ingredient, Hypericin, have inhibitory effects on the adsorption ability of Foot-and-Mouth virus to host cells in vitro. The medicinal plant has effective role on healing the kinds of wounds also. The aim of this study was to evaluate the efficacy of H. perforatum extract on the healing of FMD oral lesions in affected cattle. In this study, 72 affected cattle (36 heads in 3 treatment groups of 12 and 36 heads in 3 control groups of 12) from 3 conflict centers in West-Azarbaijan were selected. Determination of serotype by complement fixation method indicated that the studied animals were infected with serotype O of FMD. Dry aerial parts of H. perforatum were extracted with maceration method and 0.25, 0.5 and 5% concentrations of hydroalcoholic extract were prepared. In control groups, physiological serum and in treatment groups, the extract with the mentioned concentrations was used as an oral spray (twice a day for 4 days). Cattle treated with 5% extract had a significant improvement in oral lesions and lesion repair during treatment period was significantly different from the control groups (p < 0.05). The results showed that spraying 5% of H. perforatum extract had significant healing effects on oral lesions caused by FMD.

    Keywords: Foot Mouth Disease, cattle, mouth lesions, Treatment, Hypericum Perforatum
  • Rouhoullah Karampour *, Mohammad Razi Jalali, mohammad rahim haji hajikalaei, Alireza Ghadrdan mashhadi Pages 75-94
    Introduction

    Despite extensive studies on the relationship between diet type and its effect on horse biochemical factors, little is known about horse serum and plasma proteins following changes in diet from forage to concentrate. Acute stage proteins are a group of serum proteins whose concentration increases in response to infections, inflammation, trauma, and neoplasia. Material &

    Methods

    in this study, we evaluated the serum levels of serum biomarkers, fibrinogen as well as total protein concentration along with evaluating the nutritional behavior of horses when changing diets. Two different diets (forage (first treatment), mixed forage with concentrate (second treatment) were performed for each horse for fifteen consecutive days.Complete blood count analysis as well as serum levels of fibrinogen, haptoglobin and type A amyloid were measured before and after dietary changes.

    Results and Discussion

    Serum fibrinogen, haptoglobin and amyloid A levels increased significantly (p <0.05) in the second treatment group compared to forage and a significant change was observed in the complete blood count results in changing the diet from the first to the second treatment (p <0.05). This can be due to the type of nutrition or acute inflammation caused by a change in the normal flora of the horse's digestive tract in the diet.

    Conclusion

    These changes can protect horses' bodies from acute inflammatory and traumatic injuries.

    Keywords: horse, Forage, concentrate, Acute phase protein