فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال پانزدهم شماره 2 (فروردین و اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه دکامینی*، محمد احسانی فر صفحات 140-172
    زمینه و اهداف

     بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر افزایش ویروس جدید کووید-19، یک امر ضروری در بقای جهان به شمار می رود. هدف این پژوهش رتبه بندی عوامل موثر (12 عامل شناسایی شده) بر افزایش ویروس کرونا از دید مردم استان البرز، در نیمه دوم سال 1399، در این استان است.

    مواد و روش کار

     تمرکز پژوهش حاضر بر آزمون فریدمن است. در این پژوهش کاربردی، از ابزار پرسشنامه استفاده شده است، که بین 402 نفر از افراد به طور تصادفی توزیع شده است (حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به دست آمد).

    یافته ها: 

    در پژوهش پیش رو، به سه سوال بنیادی پاسخ داده شد:1) عوامل موثر بر افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان البرز کدامند؟ با مطالعه پیشینه پژوهش و اطلاعیه های ستاد مرکزی مقابله با کرونا و مطالعات کتابخانه ای تعداد"12" عامل شناسایی شد (چه بسا عوامل دیگری نیز دخیل باشند)؛2) با توجه به عوامل فوق، اولویت اول با کدام عامل است؟؛3) چه راهکارهای اساسی برای کاهش تعداد مبتلایان ارایه خواهد شد؟

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج، افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تحت تاثیر 12عامل قرار دارد. از دید مردم استان البرز، درباره اهمیت هر یک از این "12" عامل، موثرترین عامل، عدم رعایت بهداشت فردی است. نتایج این پژوهش می تواند به نظارت مستمر، کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، ایجاد و حفظ شرایط بهتر در این استان و سایر نقاط کشور، و حتی سایر کشورها کمک نماید.

    کلیدواژگان: اولویت بندی، افزایش تعداد مبتلایان، کرونا ویروس، شیوع کرونا در استان البرز، آزمون فریدمن
  • علیرضا صادقی تفرشی، زهرا زمانی، مرجان صباغیان*، رمضانعلی خاوری نژاد، محمد ارجمند صفحات 173-188
    زمینه و اهداف

    بیماری مالاریا به عنوان یکی از تهدیدکننده ترین بیماری های عفونی در سطح جهان مطرح می باشد. انتقال انگل از انسان به پشه ناقل توسط گامتوسیت انگل پلاسمودیوم انجام می شود در حالی که این سلول ها در ایجاد علایم بیماری هیچ نقشی ندارند. در حال حاضر در راستای تلاش برای ریشه کنی بیماری در سطح جهانی، کنترل مرحله انتقال انگل از طریق داروهای ضد گامتوسیت به شدت مورد تاکید می باشد. در این تحقیق اثر ضد انگلی رنگ ایوزین B در شرایط برون تنی بر روی مراحل خونی و گامتوسیت پلاسمودیوم مورد مطالعه قرار گرفته است.

    مواد و روش کار

    ابتدا انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم سویه 3D7 کشت داده شده و سپس با القای گامتوسیتوژنز، سلول های گامتوسیت تهیه شدند. پس از بررسی مراحل نمو انگل طی دوره کشت انگل با بررسی میکروسکوپی، ایوزین B بر روی انگل های خونی و گامتوسیت تست شده و میزان زنده مانی با استفاده از تست آنزیم لاکتات دهیدروژناز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج برای گروه جنسی و غیرجنسی مقایسه گردید.

    یافته ها

    گامتوسیت ها پس از 12 روز به بلوغ کامل (مرحله V) رسیدند. انگل های غیرجنسی در طول دوره کشت تا روز چهارم افزایش و سپس شروع به کاهش نمودند. نتایج تست آنزیم لاکتات دهیدروژناز حاکی از تاثیر قوی تر ایوزین B بر روی گامتوسیت (IC50=23 nM) نسبت به مرحله غیرجنسی (IC50= 133 nM) بود.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به تعداد معدود داروهای ضد گامتوسیت و اهمیت این ترکیبات در کنترل بیماری مالاریا ایوزین B کاندیدای مناسبی برای درمان های ترکیبی علیه گامتوسیت پلاسمودیوم فالسیپاروم می باشد.

    کلیدواژگان: مالاریا، پلاسمودیوم فالسیپاروم، گامتوسیت، ائوزین B، لاکتات دهیدروژناز
  • تسنیم جابین، احسان الدین سیام، م.د. رایحان دیپو، محمد اسدوز زمان، آفتاب اودین* صفحات 189-194
    زمینه و اهداف

     عفونت سالمونلا تیفی در بیشتر مناطق بومی اتفاق می افتد. بیماران مشکوک به تب تیفویید واقع در محلات باددا و شانتیناگر داکا جمعیت مورد مطالعه بودند. در مجموع 107 نمونه خون جمع آوری شد. این مطالعه به منظور تعیین الگوی حساسیت به آنتی بیوتیک سالمونلا تیفی در گروه های سنی و جنسیتی مختلف که علایم بالینی تب حصبه دارند، انجام شد.

    مواد و روش کار

    میکروارگانیسم های به دست آمده از نمونه های خون با آزمایش های فنوتیپی و بیوشیمیایی به دنبال پروتکل های استاندارد شناسایی شدند. تست حساسیت به آنتی بیوتیک برای درک حساسیت آنتی بیوتیکی جدا شده ها، با روش انتشار دیسک آگار انجام شد. تمام جدایه های سالمونلا تیفی با استفاده از یک کیت ضد سرم تجاری از نظر سرولوژی تایید شدند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    از 107 مورد، 74 جدایه سالمونلا تیفی خاصیت مقاوم در برابر چند دارو نشان دادند. نالیدیکسیک اسید، آمپی سیلین، آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین درصد مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی را نشان دادند. از طرف دیگر نیز مروپنم، آمیکاسین، جنتامایسین مقاومت آنتی بیوتیکی پایینی نشان داد. گروه های سنی و جنسی نیز ویژگی های قابل توجهی به جدا شده مقاوم، در برابر چند دارو نشان دادند. مطالعه حاضر، الگوی مقاوم به چند دارو از جدایه های بالینی سالمونلا تیفی که مسئله بهداشت عمومی در شهر داکا، بنگلادش می باشد را نشان داده است. با در نظر گرفتن سن و جنسیت می توان اولین خط آنتی بیوتیک را تجویز کرد. منابع عفونت سالمونلا تیفی و نحوه انتقال بایستی شناسایی شوند.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی، مقاوم در برابر چند دارو، خون، فنوتیپی، مقاومت
  • مریم نیک زاد، رضا میرنژاد، ابراهیم باباپور* صفحات 195-211
    زمینه و اهداف

    اشریشیا کلی یوروپاتوژن شایع ترین عامل عفونت دستگاه ادراری است. اتصال این باکتری ها به سلول های اپی تلیال و تشکیل بیوفیلم سبب می گردد، تا این باکتری ها بیشتر در مجاری ادراری کلونیزه و به سختی حذف شوند. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی و بررسی قدرت تشکیل بیوفیلم در اشریشیا کلی یوروپاتوژن جداسازی شده از زنان باردار در شهر کرج بود.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی بر روی 64 جدایه اشریشیا کلی یوروپاتوژن انجام شد. شناسایی این باکتری ها با استفاده از تست های بیوشیمیایی و مقاومت آنتی بیوتیکی از طریق روش کربی- بویر و مطابق توصیه موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی CLSI (2017) تعیین شد. توانایی تشکیل بیوفیلم، با  استفاده از روش میکروتیترپلیت و حضور ژن های pap و sfa به روشDuplex PCR  بررسی شد.

    نتایج

    بر اساس نتایج، بیشترین میزان مقاومت مربوط به کوتریموکسازول (40/6٪) و آمپی سیلین (31/3٪)، بود. بررسی تشکیل بیوفیلم به روش فنوتیپی نیز نشان داد که 48/4 ٪ با توان بالا، 15/6٪ با توان متوسط و 21/8٪ با توان ضعیف، دارای قدرت تشکیل بیوفیلم دارند. بر اساس نتایج به دست آمدهDuplex PCR، 15 جدایه واجد ژن papC، 10 جدایه واجد ژن sfa و 9 جدایه نیز به طور هم زمان دارای هر دو ژن بودند. 100٪ جدایه هایی که دارای هر دو ژن  papC و sfa بودند، توانایی ایجاد بیوفیلم را داشتند.

     نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که بیشتر اشریشیا کلی یوروپاتوژن عامل عفونت های ادراری، توانایی تشکیل بیوفیلم رادارند. همچنین فراوانی ژن های papC و sfa  کد کننده پیلی نیز در این جدایه ها می توانند به عنوان یکی از عوامل اتصال این باکتری ها عمل کند.

    کلیدواژگان: اشریشیا کلی یوروپاتوژن، بیوفیلم، Duplex PCR
  • افسانه توکلی زانیانی، اعظم مختاری*، عاطفه اسماعیل نژاد صفحات 212-226
    زمینه و اهداف

     ویروس دیستمپر سگ  (CDV)ویروسی بسیار مسری و عامل بیماری کشنده در گوشت خواران سراسر جهان است. ویروس دیستمپر کارآیی سیستم ایمنی میزبان را کاسته و باعث افزایش احتمال ابتلا به سایر عوامل بیماری زا می شود. هدف مطالعه حاضر جستجوی ویروس دیستمپر به روش ژنومی و ایمونولوژیک و بررسی عفونت هم زمان با پاراآنفلوانزای سگ تیپ 2 (CpiV-2) بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه، در فاصله بهار 97 تا زمستان 98 تعداد 50 نمونه خون و سواب چشمی، تنفسی و گوارشی از سگ های مشکوک به دیستمپر و 50 نمونه از سگ های به ظاهر سالم اخذ شد. به منظور تشخیص اولیه ویروس دیستمپر به روش ایمونولوژیک از کیت ایمونوکروماتوگرافی سریع دیستمپر استفاده شد. برای جستجوی ژنومی هر دو ویروس، پس از استخراج RNA و انجام واکنش رونوشت برداری معکوس، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی آزمون RT_PCR انجام شد.

    یافته ها: 

    نتایج ایمونوکروماتوگرافی سریع حاکی از 29 نمونه در گروه سگ های مشکوک به CDV و یک نمونه مثبت در بین نمونه های گرفته شده از سگ های به ظاهر سالم بود. بر اساس نتایج آزمون RT_PCR، در گروه اول 37 نمونه CDV مثبت و 11 نمونه CpiV-2 مثبت بودند. همچنین، از نمونه های گرفته شده از سگ های معمولی، سه مورد CDV مثبت و یک نمونه CpiV-2 مثبت به دست آمد. در کل، فراوانی عفونت همزمان 4٪ بود.

    نتیجه گیری:

     با استفاده از بررسی های آماری ارتباط معنی داری بین عفونت CVD و CpiV-2 به دست نیامد. به نظر می رسد انجام بررسی هایی از این دست با حجم نمونه بیشتر نتایج دقیق تری می دهد.

    کلیدواژگان: دیستمپر، پاراآنفلوانزا، جستجوی ژنومی، تشخیص ایمونولوژیک، سگ
  • ما اویرن اکو، ادار ایماد، ابهیوز آگوستین آکپکا*، میستان الی صفحات 227-231
    زمینه و اهداف

     باکتریوریا بدون علامت، باکتری است که در ادرار بیمار به درستی جمع شده و منجر به عفونت ادراری بدون علایم می شود. باکتریوریای بدون علامت یک عارضه شایع در عمل بالینی با شیوع روزافزون به دلیل افزایش سن است. مطالعه حاضر شیوع باکتریوری بدون علامت را در میان زنان بارداری که تحت مراقبت های قبل از زایمان در منطقه دولتی شمال شرقی اوویا، ایالت ادو، نیجریه بررسی شده است.

    مواد و روش کار

    در مجموع 201 نمونه ادرار به طور تصادفی از زنان باردار در بیمارستان آموزشی دانشگاه Igbinedion، بیمارستان Okha Maternity و بیمارستان Usen در منطقه دولتی شمال شرقی اوویا جمع آوری شد. جداسازی باکتری ها با استفاده از روش پورپلیت انجام شد. شناسایی باکتری ها با استفاده از رنگ آمیزی گرم و آزمایش های بیوشیمیایی انجام شد و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی جدا شده های باکتریایی با استفاده از روش انتشار دیسک کربی-بایر تعیین شد.

    یافته ها

    81 نفر از افراد، باکتریوریا قابل توجه ای داشتند که شیوع آن 40/3% بود. باکتری های جدا شده در گونه های استرپتوکوکی، پروتیوس، کلبسیلا و میکروکوکوس و همچنین استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس بودند. استرپتوکوک spp غالبا (42/0٪) رخ می دهد در حالی که S. aureus کمترین فراوانی وقوع (2/5٪) را در نمونه ها داشته است. این عفونت در بین زنان بین 28 تا 37 سال (74/5 درصد) شیوع بیشتری داشت. زنان باردار در سه ماهه سوم بارداری خود در این مطالعه بیشترین شیوع باکتریوری بدون علامت را داشتند (55/2 درصد). سیپروفلوکساسین به عنوان موثرترین آنتی بیوتیک علیه جدا شده های ادراری یافت شد.

    نتیجه گیری

    بارداری باعث پیشرفت باکتریوری علامتی به بدون علامت می شود و عواقب آن از جمله پیلونفریت و افزایش مرگ و میر جنین است. بنابراین ، آزمایش کشت روتین باید برای همه زنان قبل از زایمان انجام شود تا باکتریوری بدون علامت تشخیص داده شود و تمام موارد مثبت باید با درمان آنتی بیوتیکی مناسب درمان شود تا از بروز هرگونه عارضه زنان و زایمان مرتبط با بارداری جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: باکتریوری بدون علامت، جنتامایسین، بارداری، استرپتوکوک spp
  • آیدین عزیزپور* صفحات 232-246
    زمینه و اهداف

    سالمونلوز یکی از مهمترین بیماری های زیونوز است که بیشتر عفونت های سالمونلایی در اثر مصرف مواد غذایی آلوده به این باکتری ایجاد می شود. در طی دهه های اخیر، مقاومت دارویی سالمونلاهای جداشده نسبت به آنتی بیوتیک های رایج افزایش یافته است که به عنوان یک مشکل بهداشتی جهانی مطرح است. لذا هدف از این تحقیق بررسی سروتیپ های سالمونلا در گوشت مرغ و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آنها نسبت به ده آنتی بیوتیک با مصرف رایج ایران بود.

    مواد و روش کار

    تعداد 100 نمونه گوشت مرغ به طور تصادفی از مراکز تهیه و توزیع گوشت مرغ در نقاط مختلف شهرستان اردبیل جمع آوری گردید. پس از کشت و جداسازی سالمونلا، پرگنه های آن با روش سرولوژی و PCR بررسی شدند. در نهایت تست PCR برای تایید نمونه های مثبت سالمونلا تیفی موریوم انجام گردید. میزان مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با روش کربی بایویر (Kirby Bauer) مشخص شد.

    یافته ها: 

    از مجموع 100 نمونه گوشت مرغ نمونه برداری شده 6 درصد سالمونلا (تعداد 6 مورد) به دست آمد که از این تعداد 50 درصد به سالمونلا اینفنتیس، 16/6 درصد به سالمونلا آنتریتیدیس، 16/6 درصد به سالمونلا تیفی موریوم و 16/6 درصد به سالمونلا تامپسون (16/6 درصد) تعلق داشت. بیش از 60 درصد جدایه ها به هفت آنتی بیوتیک مقاوم بودند. به طوری که بیشترین مقاومت دارویی نسبت به آمپی سیلین (83/3 درصد)، سولفادیازین+ تری متوپریم (83/3 درصد)، کلرامفنیکل (83/3 درصد) و بعد از آنها کوتریموکسازول (66/7 درصد)، آمیکاسین (66/7 درصد)، تتراسیکلین (66/7 درصد)، داکسی سیکلین (66/7 درصد) و فلورفنیکل (16/7 درصد) مشاهده شد. تمامی جدایه ها در مقابل سیپروفلوکساسین و انروفلوکساسین حساس بودند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این بررسی نشان داد که در گوشت مرغ سالمونلا اینفنتیس غالب هست و جدا یه ها نسبت به اکثریت ده آنتی بیوتیک رایج در صنعت دام و طیور مقاومت دارویی دارند که از نظر بهداشت عمومی حایز اهمیت فراوانی است.

    کلیدواژگان: سالمونلا، مقاومت آنتی بیوتیکی، سروتیپ، سیپروفلوکساسین
  • رضا انصاری، پیمان دبیرمقدم، مریم لطفی، مینا قیطانی، سعید سهراب پور، فرخ حیدری* صفحات 247-256

    خانم 49 ساله با سابقه بیماری های دیابت ملیتوس و هایپوتیروییدی، با شکایت از تنگی نفسی که از سه هفته قبل شروع شده بود به بخش اورژانس مراجعه کرد. با توجه به استریدور دمی و بازدمی در معاینه بالینی، برای ایشان ضایعه در محل نای مطرح شد. در سی تی اسکن (بدون تزریق) از گردن و قفسه سینه، ضایعه شبیه تومور بدخیم نای با گسترش به اطراف نای در گردن بیمار دیده شد. در ادامه، دیسترس تنفسی بیمار بدتر شد و تحت بیهوشی عمومی تراکیوستومی شد. در زمان تراکیوستومی، یک ضایعه سفید تا کرم رنگ که شبیه نکروز بود به همراه گرانولاسیون فراوان، که دور تا دور نای را گرفته بود، دیده شد، و از آن بیوپسی گرفته شد. در گزارش هیستوپاتولوژی شواهد التهاب حاد و مزمن و نکروز به همراه قارچ های بدون سپتا که موید بیماری موکورمایکوزیس بود، دیده شد. در ابتدا، آمفوتریسین- Bلیپوزومال وریدی، به عنوان داروی آنتی فونگال انتخاب شد که به دلیل عارضه نارسایی کلیه حاد ناشی از دارو، قطع شد. سوسپانسیون پسوکونازول به عنوان داروی آنتی فونگال جایگزین شد. بعد از حدود 6 هفته بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد. برخلاف مطالعات معدودی که در منابع موجود تاکنون، در مورد بیماری موکورمایکوزیس نای و راه های هوایی تحتانی، وجود دارد، با توجه به محدود بودن بیماری به نای در بیمار ما، ما از دبریدمان محل درگیری خودداری کردیم و سعی بر کنترل بیماری با استفاده از کنترل بیماری زمینه ای ایشان و داروی آنتی فونگال نمودیم و نهایتا نتیجه مطلوب حاصل شد. البته قابل ذکر است تمام بیمارانی که در مطالعات گذشته بررسی و منتشر شده اند درگیری وسیع تری از بیمار ما داشته اند. بنابراین با توجه به نبود درمان استاندارد برای این بیماری، می توان رویکرد درمانی ما در این مطالعه را به عنوان یکی از گزینه های درمانی این بیماری در فرم محدود، در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: موکور مایکوزیس، نای، پسوکونازول، تراکئوستومی، عفونت قارچی
  • محمدرضا بابایی، محمدعلی محمدی واجاری*، عرفان محمدی واجاری صفحات 257-265

    پاندمی COVID-19 که به وسیله عفونت تنفسی SARS-CoV-2 ایجاد شده است، تبدیل به یک تهدید جهانی شده است. بروز عوارض ترومبوتیک در بیماران مبتلا به COVID-19 بالا می باشد و در مطالعات متعددی به آنها پرداخته شده است.  در این میان کمتر به عوارض هموراژیک بیماران مبتلا به کووید 19 توجه شده است. لذا در این مقاله به ارایه 4 مورد بیمار مبتلا به کووید 19 با عوارض همورژایک پرداخته شده است.هر چهار بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری و در حال دریافت درمان های روتین کووید 19 از جمله هپارین پروفیلاکسی بودند. در سیر بستری هر 4 بیمار دچار هماتوم شیت رکتوس و خونریزی رتروپریتوین شدند و جهت کنترل خونریزی تحت آمبولیزاسیون قرار گرفتند.آمبولیزاسیون شریان اپی گاستریک تحتانی و تنه قدامی شریان ایلیاک داخلی تحت هدایت فلوروسکوپی و آنژیوگرافی انجام شد. خونریزی فعال بیماران کنترل گردید. سه بیمار پس از سیر درمان مناسب از بیمارستان ترخیص شدند. یک بیمار با توجه به شدت درگیری ریوی ناشی از کووید 19 با توجه به سن بالا و حجم حونریزی متاسفانه فوت شد.در ابتدا بروز خونریزی در این بیماران به عوارض هموراژیک ناشی از هپارین نسبت داده شد. اما حجم خونریزی رخ داده در بیماران و علایم با عوارض ناشی از دوز پروفیلاکسی هپارین چندان قابل توجیه نبود، لذا به تدریج توجه به کواگولوپاتی در بیماران مبتلا به کرونا معطوف شد. مطالعات بیشتری نیاز است تا نقش عوامل ایجاد کننده و عوارض ناشی از کوآگولوپاتی را در بیماران مبتلا به COVID-19 و درمان مناسب آن ها روشن سازد.

    کلیدواژگان: اختلالات انعقادی، کووید 19، سارس کووید 2، رادیولوژی مداخله ای
|
  • Fatemeh Dekamini*, Mohammad Ehsanifar Pages 140-172
    Background and Objective

    In general, examining and prioritizing the factors influencing the increase of the new COVID-19 virus is essential for the survival of the world. The purpose of this study is to rank the effective factors (12 identified factors) on the increase of Coronavirus from the perspective of the people of Alborz province, in the second half of 2020, in this province.

    Materials and Methods

    This study was conducted using the Friedman test. In this applied research, A questionnaire was used, which was randomly distributed among 402 people (sample size using was derived using the Cochranchr('39')s formula).

    Results

     In the forthcoming research, three fundamental questions were answered:1) what are the factors influencing the increase in the number of patients with COVID-19 desease in Alborz province? This was done studying the literature and announcements of the Central Headquarters for Corona and library studies and "12" factors were identified, (other factors may also be involved), 2) considering the above factors, which factor is the first priority? 3) what are the basic solutions to reduce the number of patients? 

    Conclusion

    Based on the results, the increase in the number of people infected with the Corona virus is affected by 12 factors from the perspective of the people of Alborz province. Regarding the importance of each of these "12" factors, the most effective factor, was identified as insufficiency of personal hygiene. The results of this research can help with monitoring, reducing the number of people who are infected, and creating and maintaining better conditions in this province and other parts of the country, and even other countries.

    Keywords: Prioritization, A rise in patient numbers, Coronavirus infections, Corona outbreak in Alborz province, Friedman test
  • Alireza Sadeghi Tafreshi, Zahra Zamani, Marjan Sabbaghian*, RamezanAli Khavari Nejad, Mohammad Arjmand Pages 173-188
    Background and Objective

     Malaria is one of the most life-threatening infectious diseases worldwide. Transmission of the parasite from human to vector mosquitoes is carried out by the gametocyte of the Plasmodium parasite, while these cells are not involved in the symptoms of the disease. The control of the human to mosquito  transmission stage of the parasite life cycle by antigametocyte drugs is currently under increasing scrutiny in an effort to eradicate the disease globally. In this study the gametocytocidal activity of eosin B on asexual blood stages and gametocytes of Plasmodium falciparum has been probed.

    Materials and Methods

    The parasite Plasmodium falciparum 3D7 was first cultured and then  gametocytogenesis was induced to obtain gametocyte cells. After microscopically studying the developmental stages of the parasite during the culture of the parasite, eosin B was tested on blood and sexual parasites and the viability was assessed by lactate dehydrogenase assay and the results were compared for the two groups.

    Results

    Mature gametocytes were produced during 12 days. The blood parasites in culture were increased until day 4 and then gradually diminished. The results of lactate dehydrogenase assay showed a stronger effect of eosin B on gametocytes (IC50 = 23 nM) than asexual blood stages (IC50 = 133 nM).

    Conclusion

    Due to the rarity of anti-gametocyte drugs and importance of these intervention on malaria elimination, eosin B appears to be a suitable candidate for combination therapy against Plasmodium falciparum gametocytes.

    Keywords: Malaria, Plasmodium falciparum, Gametocyte, Eosin B, Lactate dehydrogenase
  • Tasnim Jabin, Ehsan Al Din Siam, Md Raihan Dipu, Muhammad Asaduzzaman, Aftab Uddin* Pages 189-194
    Background and Objective

    Salmonella typhi infection occurs in most endemic areas. Patients suspected of typhoid fever located in the Badda and Shantinagar localities of Dhaka were the studied population. A total of 107 blood specimens were collected.
    This study attempted to determine the antibiotic susceptibility pattern of Salmonella typhi among different age and gender groups having clinical symptoms of typhoid fever.

    Materials and Methods

     The microorganisms obtained from blood specimens were identified by phenotypical and biochemical tests following standard protocols. Antibiotic susceptibility test was done by the Agar-disc-diffusion method to understand antibiotic susceptibility of the isolates. All the Salmonella typhi isolates were serologically confirmed using a commercial antisera kit.

    Results and Conclusion

    Out of 107, 74 Salmonella typhi isolates showed multidrug-resistant properties. Nalidixic acid, ampicillin, azithromycin, and ciprofloxacin showed high antibiotic resistance percentage. On the other hand meropenem, amikacin, gentamycin showed low antibiotic resistance. Age and sex groups also revealed significant attributes to the multidrug-resistant isolates. Multidrug-resistant pattern of the clinical isolates of Salmonella typhi of the current study has presented a matter of great public health concern in Dhaka city, Bangladesh. The first line of antibiotics can be prescribed, taking into consideration of age and gender. The sources of Salmonella typhi infection and mode of transmission must be identified.

    Keywords: Salmonella typhi, Multidrug-resistant, Blood, Phenotypic, Resistance
  • Maryam Nikzad, Reza Mirnejad, Ebrahim Babapour* Pages 195-211
    Background and Objective

     Uropathogenic Escherichia coli (UPEC) are the most common cause of urinary tract infections. The binding of these bacteria to epithelial cells and the formation of biofilms cause these bacteria to be further colonized and difficult to remove in the urinary tract. This study aimed to determine the antibiotic resistance and to evaluate the biofilm formation power in Escherichia coli isolated from pregnant women in the city of Karaj, Iran.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 64 isolates of UPEC. Identification of these bacteria was determined using biochemical tests and antibiotic resistance by Kirby – Bauer method and according to the recommendation of the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI 2017) guideline. The ability to form biofilms, using the microtiter plate method and the presence of papC and sfa genes was examined by Duplex PCR.

    Results

    Based on the results; the highest levels of resistance were related to cotrimoxazole (40.6%), and ampicillin (31.3%). The examination of biofilm formation by the phenotypic method also showed that of the isolates, 48.4% (strongly), 15.6% (moderately) and 21.8% (weakly) have biofilm formation power. Based on the obtained Duplex PCR results, 15 isolates had papC gene, 10 isolates had sfa gene and 9 isolates had both genes simultaneously. 100% of the isolates with both papC and sfa genes were able to produce biofilms.

    Conclusion

    The results showed that most UPEC causing urinary tract infections can form biofilms. Also, the abundance of papC and sfa genes encoding pili in these strains can act as one of the binding factors of this bacterium.

    Keywords: Uropathogenic Escherichia coli (UPEC), Biofilm formation, Duplex PCR, Antibiotic resistance
  • Afsaneh Tavakoli Zaniani, Azam Mokhtari*, Atefeh Esmailnejad Pages 212-226
    Background and Objective

     Canine distemper (CD) is a highly transmissible serious disease of carnivores. Distemper virus has immunosuppression effects, which, in turn, could lead to opportunistic infections. The present study was performed to detect CDV by the genomic and immunological methods and investigate its co- infection with canine parainfluenza virus type 2 (CPiV-2).

    Materials and Methods

    In this study, which was conducted from Spring 2018 to Winter 2019, samples of blood, eye, respiratory, and digestive system were collected from 50 dogs suspected to CDV (group 1: symptomatic dogs) as well as 50 seemingly healthy dogs (group 2: asymptomatic dogs). Rapid distemper immunochromatography kit was applied for the primary detection of CDV. RT_PCR test was also performed using special primers for molecular investigation.

    Results

    Results of immunochromatography showed twenty nine and one positive cases among dogs suspected to CDV and seemingly healthy dogs, respectively. After RT_PCR assay, in the first group, 37 samples were reported as CDV positive and 11, CpiV-2 positive. Furthermore, three CDV- and one CpiV-2-positive cases were found in the second group. Besides, the frequency of CDV and CpiV-2 co-infection was 4%.

    Conclusion

    In the present study, using statistical tests, we observed no association between distemper and CpiV-2.

    Keywords: Distemper, Para influenza, Genomic investigation, Immunological detection, Dog
  • Maureen Okwu, Odaro Imade, Obhioze Augustine Akpoka*, Mitsan Olley, Blessing Ashi Ingwu Pages 227-231
    Background and Objective

    Asymptomatic bacteriuria is bacteria in the properly collected urine of a patient, leading to a urinary tract infection with no symptoms. Asymptomatic bacteriuria is a common complication in clinical practice with an increasing prevalence due to increase of age. The present study investigated the prevalence of asymptomatic bacteriuria among pregnant women receiving antenatal care in Ovia North East Local Government Area, Edo State, Nigeria.

    Materials and Methods

    A total of 201 urine samples were collected randomly from pregnant women at Igbinedion University Teaching Hospital, Okha Maternity and Usen General Hospital in in Ovia North East Local Government Area. The bacteria isolation was carried out using the pour plate technique. The bacteria identification was conducted by gram staining and biochemical tests and the antibiotic susceptibility pattern of the bacterial isolates was determined by Kirby-Bauer disc diffusion technique.

    Results

    Eighty-one of the subjects had significant bacteriuria, with a prevalence of 40.3 %. The bacteria isolated in the samples were Streptococcus, Proteus, Klebsiella and Micrococcus species as well as Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Streptococcus spp. occurred more frequently (42.0 %) while S. aureus had the lowest frequency of occurrence (2.5 %) in the samples. The infection was most prevalent among women aged between 28 and 37 years (74.5 %). Pregnant women in their third trimester in this study had the highest prevalence of asymptomatic bacteriuria (55.2 %). Ciprofloxacin was found to be the most effective antibiotic against the urinary isolates. 

    Conclusion

    Pregnancy promotes the progression from symptomatic to asymptomatic bacteriuria with its consequences such as pyelonephritis and increased fetal mortality. Therefore, routine culture test should be carried out for all antenatal women to detect asymptomatic bacteriuria and all positive cases should be treated with appropriate antibiotic therapy to prevent any obstetric complications which are associated with pregnancy.

    Keywords: : Asymptomatic Bacteriuria, Gentamycin, Pregnancy, Streptococcus spp
  • Aidin Azizpour* Pages 232-246
    Background and Objective

    Salmonellosis is one of the most important zoonotic diseases; most of the infections caused by the consumption of contaminated food is caused by this bacterium. During the last decades, the resistance of Salmonella isolates to conventional antibiotics has increased, which is a global health problem. The objective of this study was to investigate Salmonella serotypes in chicken meat and their antibiotic resistance regarding ten commonly used antibiotics in Iran.

    Materials and Methods

    A totsl of 100 chicken meat samples were collected randomly from meat supply and distribution centers of Ardabil City. After cultivation and isolation of Salmonella, its colonies were examined by serological and PCR methods. Finally, PCR confirmatory test was also used for confirmation of Salmonella Typhimurium. Antibiotic resistance of the isolates was determined by Kirby Bauer method.

    Results

    Of the 100 samples, 6 isolates of Salmonella (6%) were obtained of which, 3 isolates (50%) belonged to Salmonella infantis, 1 isolate (16.6%) to Salmonella enteritidis, 1 isolate (16.6%) to Salmonella Typhimurium and 1 isolate (16.6%) to Salmonella thompson. More than 60% of the isolates were resistant to seven antibiotics. The highest drug resistance rates were against ampicillin (83.3%), sulfadiazine+trimethoprim (83.3%), chloramphenicol (83.3%), co-trimoxazole (66.7%), amikacin (66.7%), tetracycline (66.7%), doxycycline (66.7%) and florphenicol (16.7%). No resistance was observed against enrofloxacin and ciprofloxacin.

    Conclusions

    The results of this study indicated the dominant serotype of Salmonella which is Salmonella infantis. The results showed that Salmonella isolates are resistant to the majority of the ten antimicrobial agents commonly used in the livestock and poultry industry, which is important for public health.

    Keywords: Salmonella, Isolates, Antimicrobial resistance, Serotype, Ciprofloxacin
  • Reza Ansari, Payman Dabirmoghaddam, Maryam Lotfi, Mina Gheitani, Saeed Sohrabpour, Farrokh Heidari* Pages 247-256

    A 49-year-old woman with a history of diabetes mellitus (DM), and hypothyroidism referred to the emergency ward complaining of shortness of breath which had lasted for three weeks. Due to inspiratory and expiratory stridor in the clinical examination, a tracheal lesion was proposed for her. In computed tomography (CT) scan (without contrast) of the neck and chest, a lesion resembling a malignant tracheal tumor was observed spreading around the cervical trachea. Subsequently, the patientchr('39')s respiratory distress worsened and she underwent tracheostomy under general anesthesia. During tracheostomy, a white to creamy lesion that resembled necrosis with extensive granulation was seen in cervical trachea, and a biopsy was taken. Histopathological reports showed evidence of acute and chronic inflammation, in necrotic background, along with aseptate fungi which confirmed mucormycosis. Initially, intravenous liposomal amphotericin-B was selected as an antifungal drug which was discontinued due to drug-induced acute renal failure. Posaconazole suspension was replaced as an antifungal drug. After about six weeks, the patient was discharged from the hospital in good general condition. Contrary to few previous studies on mucormycosis of the trachea and lower airways, tracheal disease was limited in our patient; therefore, we avoided debridement of the conflict site and tried to control the disease by controlling the underlying disease (DM), and antifungal therapy. Finally, the desired result was achieved. It should be noted that all patients who have been reviewed in the previous published studies have had a wider conflict sites compared to our patient. Therefore, due to the lack of standard treatment for this disease, our therapeutic approach in this study can be considered as an option in limited and localized cases.

    Keywords: Fungal infection, Mucormycosis, Posaconazole, Trachea, Tracheostomy
  • MohammadReza Babaei, MohammadAli Mohammadi Vajari*, Erfan Mohammadi Vajari Pages 257-265

    COVID-19 pandemic due to the respiratory infection of SARS-CoV-2 has now become a global threat. The thrombotic complications are common in COVID-19 patients which have been extensively addressed in various studies. The hemorrhagic complications, however, have received less attention. In this article, 4 cases of COVID-19 patients with hemorrhagic complications are presented. All 4 patients were hospitalized in ICU and received routine COVID-19 treatments such as heparin prophylaxis. During hospitalization, all four patients had rectus sheath hematoma and retroperitoneal hemorrhage. They underwent embolization to control hemorrhage. Embolization of the inferior epigastric artery and the anterior trunk of internal iliac artery was carried out under fluoroscopy-guided angiography. The active hemorrhage of the patients was controlled. Three patients recovered after the treatment and were discharged while one patient, unfortunately, died due to the severity of the pulmonary involvement, old age, and hemorrhage. First, the hemorrhage of these patients was assigned to the hemorrhagic complications due to the use of heparin. But the hemorrhage volume was not justifiable with the symptoms and complications of prophylaxis dosage of heparin. The attention was gradually drawn to the coagulopathy of the COVID-19 patients. further investigations are required to clarify the role of effective factors and complications of coagulopathy in patients with COVID-19 and their appropriate treatment.

    Keywords: Blood Coagulation Disorders, COVID-19, SARS-CoV-2, Radiology, Interventional