فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:15 Issue: 1, Winter 2021

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:15 Issue: 1, Winter 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/03/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید سیفی*، مجتبی خسروی صفحات 1-14
    زمینه مطالعه

      ویروس بیماری نیوکاسل یک عامل بیماری زای مهم در پرندگان است و علیرغم واکسیناسیون گسترده، هنوز در مناطق جغرافیایی مختلف چرخش می کند. به دلیل مرگ و میر بالا، خسارات اقتصادی ناشی از بیماری نیوکاسل، بسیار زیاد است.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات مولکولی جدایه های ویروس بیماری نیوکاسل در مزارع پرورش مرغ در شمال ایران، طی سالهای 2018-2017 بود.  

    روش کار

    در زمان شیوع بیماری، پنج جدایه ویروس نیوکاسل از مزارع ماکیان گوشتی صنعتی و بومی جداسازی و شناسایی شدند. توالی بخشی از ژن های فیوژن جدایه ها تعیین شد و با سایر توالی های منتشرشده ویروس نیوکاسل مقایسه شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک نشان داد که همه جدایه ها در تحت ژنوتیپ VII.1.1 (VIIl) قرار دارند. در همه جدایه ها الگوی مولتی بازیک محل شکاف پروتئین F شبیه سویه های حاد نیوکاسل وجود داشت. جدایه های مطالعه شده شباهت زیادی (96.94٪) با سویه های نیوکاسل شایع در چین و جمهوری کره داشتند.

    نتیجه گیری نهایی

    نتایج مطالعه پیشنهاد می کند که تحت ژنوتیپ VII.1.1 (VIIl) ویروس بیماری نیوکاسل در مزارع پرورش طیور منطقه در حال چرخش است و ممکن است تحت ژنوتیپ غالب باشد. با توجه به اختلاف ژنتیکی میان واکسن های مورد استفاده علیه بیماری (B1، لاسوتا و کلون30 که همگی متعلق به ژنوتیپ II هستند) و ویروس های نیوکاسل در حال چرخش در منطقه، توصیه می شود که برای جلوگیری از شیوع ویروس های ژنوتیپ VII.1.1 (VIIl) نیوکاسل از ویروس های همولوگ برای تولید واکسن استفاده شود.

    کلیدواژگان: ماکیان، ژن F، ویروس بیماری نیوکاسل، شیوع، آنالیز فیلوژنی
  • سارا حبیب نژاد عربی، حمیدرضا مسلمی*، سحر غفاری خلیق صفحات 16-26
    زمینه مطالعه

      درمان شکستگی یکی از مباحث مهم و مورد توجه در علم پزشکی و دامپزشکی است و همواره یافتن یک تکنیک جدید که بتواند حداقل عوارض جانبی را داشته باشد و سرعت التیام شکستگی را افزایش دهد، مورد توجه بوده است.

    هدف

    در این تحقیق با مطالعه تجربی روی استخوان کالواریوم رت میزان تاثیر میکرو پوسته تخم شتر مرغ و مقایسه آن با هیدروکسی آپاتیت در تسریع روند ترمیم استخوان ارزیابی شد.  

    روش کار

    تعداد 45 قطعه رت نر از نژاد ویستار انتخاب و با استفاده از ترفاین به قطر هفت میلی متر، یک حفره روی استخوان کالواریوم ایجاد گردید. سپس رت ها به سه گروه تقسیم شدند. در گروه اول، حفرات با میکرو پوسته تخم شترمرغ و در گروه دوم با هیدروکسی آپاتیت پر شد. در گروه سوم به عنوان کنترل از هیچ درمانی استفاده نشد. حیوانات در روزهای 14، 28 و 42 بعد از جراحی به روش انسانی آرام کشی شدند. ارزیابی های هیستولوژی و سرولوژی (ALP) در روزهای مورد مطالعه انجام گرفت.

    نتایج

    بر اساس یافته های به دست آمده در روز 14، میزان التیام در دو گروه درمانی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بالاتر بود (05/0p < /em>≤). در حالی که در این روز میزان التیام بین دو گروه میکروپوسته تخم شترمرغ و هیدروکسی آپاتیت اختلاف معنی داری را نشان نداد (05/0p < /em>>). در روزهای 28 و  42 بعد از جراحی، میزان التیام در گروه های مورد مطالعه اختلاف معنی داری نداشت ولی میانگین میزان التیام در مرکز ضایعه در گروه میکرو پوسته تخم شترمرغ نسبت به دو گروه هیدروکسی آپاتیت و کنترل بالاتر بود.

    نتیجه گیری نهایی

    بنابر این مشخص گردید که به کارگیری میکرو پوسته تخم شترمرغ می تواند روند التیام را در نقیصه ایجادشده در استخوان کالواریوم رت بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: کالواریوم، هیدروکسی آپاتیت، هیستوپاتولوژی، میکرو ذرات پوسته تخم شترمرغ، رت
  • امیر دره باغی، سید حسام الدین عمادی چاشمی*، خاطره کفشدوزان، حسین حسینی صفحات 27-34
    زمینه مطالعه

      متاپنوموویروس پرندگان عامل عفونت های خفیف تا حاد با تلفات متغیر در قسمت فوقانی دستگاه تنفس بوقلمون و ماکیان است.

    هدف

    تشخیص مولکولی و تشخیص تحت تیپ متاپنوموویروس پرندگان در گله های گوشتی استان سمنان به روش RT-PCR  در خلال سال های 1395 تا 1399بوده است.  

    روش کار

    نمونه گیری از نای، شوانا و سینوس جوجه های گوشتی متعلق به 85 گله گوشتی انجام گرفت. تمام پرندگان بالاتر از سه هفته سن داشتند و هر پنج سوآپ به عنوان یک نمونه لحاظ شدند. ده سوآب (دو نمونه) از هر گله اخذ گردید و برای استخراج RNA  و انجام تست RT-PCR به آزمایشگاه ارجاع داده شد.

    نتایج

    تعداد 30 گله (3/35 %) از 85 گله مورد آزمایش با استفاده از جفت پرایمر Nd/Nx از جهت وجود متاپنوموویروس پرندگان مثبت ارزیابی شدند. مضاف بر اینکه 28 گله با استفاده از جفت پرایمرGa/G12  به تحت تیپ B و دوگله به تحت تیپی غیر از تحت تیپ B و احتمالا تحت تیپ A، C و یا D  آلوده بوده اند.

    نتیجه گیری نهایی

    با توجه به عدم واکسیناسیون متاپنوموویروس پرندگان در استان سمنان، این میزان از آلودگی نشان دهنده آلودگی با ویرس وحشی است و واکسیناسیون می ‎تواند نقش موثری در کنترل استرس های تنفسی ناشی از متاپنوموویروس پرندگان داشته باشد.

    کلیدواژگان: متاپنوموویروس پرندگان، گله گوشتی، پرایمر Nd، Nx، RT-PCR، تحت تیپ B
  • سمیه زارع پور شوب، بهنام مشگی*، پرویز شایان، غلامرضا حسن پور صفحات 35-45
    زمینه مطالعه

      بخش عمده ای از زباله های کشور ما از ترکیبات آلی تشکیل شده است، بنابراین محققان در حال مطالعه و اجرای تولید کودهای آلی به روش های مختلف از جمله کمپوست و ورمی کمپوست هستند. از طرف دیگر عصاره گلیکولیپوپروتئین ایزنیا فتیدا (G-90) از فعالیت های زیستی بی شماری نظیر ضدانعقادی، فیبرینولیتیک، ضدتوموری، ضدالتهابی و باکتریواستاتیک برخورداراست.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین هویت کرم بالغ ایزنیا فتیدا جدایه ایران بر اساس ویژگی های مولکولی، تهیه و آماده سازی گلیکولیپوپروتئین G-90 و شناسایی الگوی الکتروفورتیک آن بوده است.  

    روش کار

    کمپلکس پروتئینی G-90 از کرم بالغ استخراج و به منظور شناسایی الگوی الکتروفورتیک از روش سدیم دودسیل سولفات-پلی آکریل آمید (SDS-PAGE) استفاده شد. قطعه ای به ابعاد 1×1 سانتی متر از ناحیه کلیتلوم برای استخراج DNA(به دو روش مختلف) به کار برده شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از DNA ریبوزومی (ITS2) و میتوکندریایی(COX1) انجام شد. نتایج حاصل از تعیین ترادف نوکلوتیدها و نیز روابط فیلوژنتیک بین آنها بررسی شد.

    نتایج

    الگوی الکتروفورتیک کمپلکس پروتئین G-90، تعداد10 باند با وزن مولکولی130-14 کیلو دالتون را نشان داد. اندازه توالی ITS2 و COX1 به ترتیب 516 و 277 جفت باز بود. توالی های DNA ریبوزومی (با شماره دستیابی MN989855) و میتوکندریایی (با شماره دستیابی MN989928) در بررسی حاضر به ترتیب شباهت 88٪ تا 99٪ و 99٪ را در مقایسه با ترادف های موجود در بانک جهانی ژن نشان دادند.

    نتیجه گیری نهایی

    بر اساس یافته های به دست آمده از بررسی حاضر، توالیCOX1-DNA در مقایسه با 5 توالی موجود در بانک جهانی ژن، فاقد تفاوت معنی دار است، در حالیکه ترادف ITS2-DNA نسبت به 3 توالی موجود از اختلاف بیشتری برخوردار است. بررسی درخت شجره شناسی ترادف های به دست آمده نیز نتایج حاصل را تایید می کند. گلیکولیپوپروتئین G-90 با توجه به فعالیت های زیستی بالقوه ای که دارد، می تواند در علوم پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کرم خاکی، ایزنیا فتیدا، G-90، ویژگی های مولکولی
  • رضا ارجمندی*، مهدی وجگانی، امیر نیاسری نسلجی، فرامرز قراگوزلو، وحید اکبری نژاد صفحات 46-55
  • الناز الهی راد، فرهنگ ساسانی*، علیرضا خسروی، محمدجواد قراگزلو، فاطمه خان براری صفحات 56-67
    زمینه مطالعه

    سیتوکراتین ها فیلامان های بینابینی غیرانقباضی اند که در فعالیت های ساختمانی و اتصالی که در تشکیل شبکه ای برای حفاظت از سیتوپلاسم دخالت دارند. بیان سیتوکراتین 7 در کارسینوم های پستان انسان مارکر مفیدی برای تمایز است اما بیان ان در تومورهای پستانی سگ به خوبی شناخته نشده است.

    هدف

    در بررسی تفکیک و تمایز تومور های پستانی در انسان بیومارکر CK7 نقش مفیدی دارد ولی نقش آن در تومور های پستانی سگ نا مشخص است.

    روش کار

    این مطالعه بر اساس مطالعه ایمنوهیستوشیمیایی سیتوکراتین 7 در 17 مورد نیوپلاسم پستان سگ اخذشده از گروه آسیب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و رنگ آمیزی تری کروم ماسون نمونه های مذکور برای نشان دادن رشته های کلاژن انجام شده است.

    نتایج

    پروتئین سیتوکراتین 7 در هر دو سلول های اپیتلیالی (1 تومور مختلط خوش خیم، 1 فیبروآدنوما، 1 کارسینوم کمپلکس، 11 کارسینوم مختلط) و میواپیتلیالی (1 فیبروآدنوم، 1 تومور مختلط خوش خیم، 3 کارسینوم کمپلکس، 1 کارسینوم مجرایی و 1 کارسینوم مختلط) شناسایی شده است. رشته های کلاژن باریک و ضخیم در مقاطع رنگ آمیزی شده با تری کروم ماسون مشاهده شده است.

    نتیجه گیری نهایی

    با وجود استفاده از سیتوکراتین 7 به عنوان مارکر تمایزی در سرطان پستان انسان، در بافت پستان سگ، سیتوکراتین 7 بیان بحث برانگیز در سلول های اپیتلیالی و میواپیتلیالی داشت. بر اساس نتایج فوق، سیتوکراتین 7 نمی تواند به عنوان مارکر مستقل برای شناسایی سلول های اپیتلیالی غده پستانی سگ و فاکتور پیش آگهی دهنده در نیوپلاسم های پستان سگ در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: تری کروم ماسون، سگ، سلول میواپیتلیال، سیتوکراتین 7، نئوپلاسم پستان
  • علی رسولی*، سکینه خنامانی فلاحتی پور، یلدا حسین زاده اردکانی، حمید اکبری جوار، کتایون کیانی صفحات 68-78
    زمینه مطالعه

      در درمان با داروهای ضدمیکروبی رایج معمولا تجویز مکرر دارو و دستکاری حیوانات مورد نیاز است اما فرآورده های آهسته رهش می توانند کامپلیانس یا رعایت دستورالعمل درمانی را بهبود بخشند.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی پارامترهای فارماکوکینتیک یک هیدروژل آهسته رهش انروفلوکساسین در مقایسه با یک فرآورده رایج پس از تزریق زیر جلدی در خرگوش به عنوان یک مدل حیوانی انجام شد.  

    روش کار

    بیست راس خرگوش به طور تصادفی در سه گروه تقسیم شدند و به آنها یک دوز انروفلوکساسین یا بلانک به صورت زیرجلدی به این شرح تزریق گردید: گروه 1 (8 راس) انروفلوکساسین را به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم با استفاده از یک فرآورده رایج (انرو وت) دریافت کردند؛ گروه 2 (8 راس) انروفلوکساسین را به میزان 3/33 میلی گرم بر کیلوگرم با استفاده از فرمولاسیون هیدروژل دریافت کردند و گروه 3 یا گروه شاهد (4 راس) حجم هایی مشابه از یک فورمولاسیون هیدروژل بلانک را دریافت کردند. نمونه های خون در زمان های مختلف بعد از تزریق دارو اخذ گردید. غلظت انروفلوکساسین در پلاسما با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا اندازه گیری شد و پارامترهای فارماکوکینتیکی با آنالیز غیر کومپارتمانی محاسبه گردید.

    نتایج

    هیدروژل انروفلوکساسین، دارو را به صورت آهسته رهش آزاد کرد با میانگین زمان حضور 3/15 ± 4/78 (MRT) ساعت که به طور معنی داری بیشتر از فرآورده رایج (37/2 ± 39/7 ساعت) بود (05/0p < /em><). با این حال، حداکثر غلظت پلاسما (Cmax) برای هیدروژل انروفلوکساسین (76/0 ± 41/1 میکروگرم در میلی لیتر) به طور معنی دار کمتر از فرآورده رایج (79/0± 86/2 میکروگرم بر میلی لیتر) بود. زیست فراهمی نسبی دو فرآورده تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری نهایی

    فرآورده هیدروژل میانگین زمان حضور داروی انروفلوکساسین را به طور معنی داری افزایش داد و این فرآورده می تواند یک سیستم دارورسانی نویدبخش برای طولانی کردن فعالیت فارماکولوژیک انروفلوکساسین در حیوانات و افزایش کامپلیانس باشد.

    کلیدواژگان: انروفلوکساسین، تشکیل دهنده ژل در محل، فارماکوکینتیک، خرگوش، آهسته رهش
  • فرشته عرب، سعیده نعیمی*، عباس جواهری وایقان، احد محمدنژاد، محمود احمدی همدانی صفحات 79-92
    زمینه مطالعه

      جنتامیسین یک آنتی بیوتیک موثر بوده اما اثرات جانبی مهمی از جمله مسمومیت کلیه دارد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد شیر شتر دارای اثرات محافظت کلیوی و اثرات آنتی اکسیدانتی است.

    هدف

    در این مطالعه، اثر شیر شتر بر مسمومیت کلیوی ناشی از جنتامیسین ارزیابی شده است.  

    روش کار

    24 قطعه موش صحرایی نژاد ویستار به چهار گروه مساوی تقسیم شدند: گروه 1: گروه کنترل (دریافت کننده نرمال سالین)، گروه 2: دریافت کننده جنتامیسین (mg/kg100)، گروه 3: دریافت کننده شیر شتر (5 میلی لیتر در روز به مدت 15 روز، خوراکی) و گروه 4: تجویز جنتامیسین و شیر شتر (5 روز اول شیر شتر و سپس 10 روز جنتامایسینmg/kg 100). پس از اتمام دوره درمان، نمونه سرم اخذ و میزان اوره، کراتینین و سوپراکسید دسموتاز (SOD) اندازه گیری شد. سپس برای بررسی تغییرات پاتولوژی، از کلیه ها مقاطع هیستوپاتولوژی تهیه و بررسی شدند.

    نتایج

    جنتامیسین موجب افزایش اوره، کراتینین و کاهش SOD شد. تغییرات معنی داری نیز در هیستوپاتولوژی مانند کست های ایوزینوفیلی در لومن توبولی احتقان مویرگی، گلومرولونفریت، نکروز، نفریت بینابینی و ادم در کلیه ها مشاهده شد (05/0p < /em><). اوره و کراتینین سرم به طور معنی داری توسط تجویز هم زمان شیر شتر کاهش یافت (05/0p < /em><). یک افزایش معنی دار در فعالیت SOD سرم در مقایسه با گروه دوم مشاهده شد(05/0p < /em><). همچنین شیر شتر به طور معنی داری موجب جلوگیری از آسیب بافتی کلیه در مقایسه با گروه دوم شد.

    نتیجه گیری نهایی

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شیر شتر می تواند موجب کاهش معنی دار تغییرات بیوشیمیایی و هیستولوژی ناشی از جنتامیسین در کلیه شود.

    کلیدواژگان: شیر شتر، مسمومیت کلیه، جنتامیسین، استرس اکسیداتیو، موش صحرایی
  • سمیرا کرامتی جبه دار، فرزاد میرزایی آقجه قشلاق*، بهمن نویدشاد، علی مهدوی، حمید استاجی، نعمت هدایت ایوریق صفحات 93-103
    زمینه مطالعه

      نقش کلستریدیم پرفرینجنس در ایجاد بیماری هایی که از طریق خوراک منتقل می شوند، مسئله مهمی است که در صنعت خوراک انسان و دام وجود دارد. افزایش نگرانی ها درباره مقاومت آنتی بیوتیکی انسان را وادار به یافتن جایگزین هایی برای آنتی بیوتیک ها کرده است.

    هدف

    هدف از تحقیق حاضر بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره تفاله انگور، عصاره پوسته پسته و عصاره تفاله انار در حضور یا عدم حضور نشاسته مقاوم به عنوان پری بیوتیک بر کلستریدیوم پرفرینجنس بود.  

    روش کار

    برای این هدف، نشاسته مقاوم (فایبرسول 2) فراهم شده و عصاره تفاله انار، پوسته پسته و تفاله انار آماده شد. میزان فنول کل و تانن عصاره ها به ترتیب به وسیله روش فولین سیوکالتو و استاندارد اسید تانیک تعیین شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره ها در ترکیب یا بدون نشاسته مقاوم با استفاده از روش حداقل غلظت بازدارندگی علیه باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس ارزیابی شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که 100 پی پی ام از عصاره پوسته پسته توانست به عنوان یک بازدارنده رشد برای کلستریدیوم پرفرینجنس عمل کند. نشاسته مقاوم به تنهایی قادر به ممانعت از رشد کلستریدیوم پرفرینجنس نبود. درحالی که 400 پی پی ام از مخلوط عصاره تفاله انگور و نشاسته مقاوم از رشد کلستریدیوم پرفرینجنس ممانعت کرد؛ در مقابل، عصاره پوسته انار در هر دو حالت بدون نشاسته مقاوم و در ترکیب با نشاسته مقاوم مانع رشد این باکتری نشد. از سویی دیگر، عصاره پوسته پسته در مخلوط با نشاسته مقاوم و بدون نشاسته مقاوم در مقایسه با سایر تیمارها نتوانست از رشد باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس جلوگیری کند.

    نتیجه گیری نهایی

    عصاره تفاله انگور در هر دو حالت، همراه با نشاسته مقاوم و بدون نشاسته مقاوم، توانست در ممانعت از رشد کلستریدیوم پرفرینجنس موثر باشد.

    کلیدواژگان: پری بیوتیک، ترکیبات فنولی، فعالیت ضد میکروبی، کلستریدیوم پرفرنجس، نشاسته مقاوم
  • سیده عالمه حسینیان*، بهمن عبدی هاچسو، سعید نظیفی، سید امیر هاشمی هزاوه، سید حمیدرضا هاشمی تبار، رضا رضاپور صفحات 104-121
    زمینه مطالعه

      کبد و قلب دو عضو اصلی آسیب دیده در سندرم آسیت در جوجه های گوشتی است. استفاده از سیلی مارین با اثر محافظتی بر کبد و قلب ممکن است یک راهکار مفید برای کاهش مرگ و میر ناشی از آسیت باشد.

    هدف

    مطالعه حاضر با بررسی شاخص های ECG و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم، اثرات قلبی-کبدی سیلی مارین را در جوجه های گوشتی تغذیه شده با رژیم غذایی آردی و پلت ارزیابی کرد.  

    روش کار

    تعداد 120 قطعه جوجه نژاد آربراکرز به شش گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی پایه آردی (CM)، رژیم غذایی پایه پلت (CP)، سیلی مارین در دوز ppm 500 جیره های آردی (M500) و پلت (P500)، سیلی مارین در دوز  ppm2500 جیره های آردی (M2500) و پلت (P2500).

    نتایج

    CP فعالیت سرمی بالاتری از آنزیم های آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین امینوترانسفراز، و کراتین کیناز در مقایسه با CM داشت (05/0<p). P2500 پروتئین کل بالاتر و آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین امینوترانسفراز، و کراتین پایین تری نسبت به CP داشت (05/0 <p). مدت زمان T، قطعه ST و فاصله R-R به طور معنی ‎دار در CP در مقایسه با CM بیشتر و در  P2500کوتاه تر از CP و P500 بود (05/0<p).

    نتیجه گیری نهایی

    جیره پلت در جوجه های گوشتی منجر به تغییر برخی از شاخص های بیوشیمیایی و الکتروکاردیوگرافی می شود و سیلی مارین با دوزppm  2500 می تواند به عنوان یک ترکیب محافظت کننده کبد و قلب جهت تعدیل نارسایی قلبی- کبدی در جوجه های گوشتی حساس استفاده شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی قلبی، ارزیابی کبدی، جیره آردی، جیره پلت، سیلی مارین
|
  • Saeed Seifi *, Mojtaba Khosravi Pages 1-14
    BACKGROUND

    Newcastle disease virus (NDV) majorly infects the poultry, and despite high rates of vaccination, it is still circulating in different geographical regions. Due to the high mortality rate, the economic loss of Newcastle disease (ND) is enormous.

    OBJECTIVES

    The molecular characterization of NDV isolates from chicken farms in Northern Iran, during 2017-2018, was the main goal of this study.

    METHODS

    We isolated and characterized five NDVs from commercial broiler and backyard chicken farms during severe disease outbreak. The partial coding sequence of fusion (F) genes of isolates was determined and compared with those of other published NDVs.

    RESULTS

    Phylogenetic analysis revealed that all of the isolates were grouped into sub-genotype VII.1.1 (formerly known as VIIl). All isolates carried multi‐basic amino acid residues at the cleavage site of fusion protein, typical of virulent strains. Studied NDV isolates had high homology with the prevalent genotype NDV strains that currently circulate in China and Republic of Korea (96.94%).

    CONCLUSIONS

    Our results suggested that NDV sub-genotype VII.1.1 (VIIl), circulating among chicken farms, may be a dominant sub-genotype. Considering the genetic variation between the used vaccine strains (B1, LaSota, and Clone 30, all belonging to genotype II) and circulating NDVs, it is recommended that a contemporary homologous virus should be developed as the vaccine strain to avert the outbreaks of genotype VII viruses.

    Keywords: chicken, F gene, Newcastle disease virus, Outbreak, Phylogenetic analysis Copyright ©
  • Sara Habibnezhad Arabi, Hamid Reza Moslemi *, Sahar Ghafari Khaligh Pages 16-26
    BACKGROUND

    Fracture healing is one of the important issues in medicine and veterinary. Therefore, finding new tech-niques with fewer side effects and faster healing is taken into consideration.

    OBJECTIVES

    This study was conducted to evaluate the effect of the composites of micro ostrich eggshell (μ-OES) and hydroxyapatite (HA) composite on the healing of bone defect in rat calvarium.

    METHODS

    Defects of 7 mm were made by a trephine in the calvaria of 45 male Wistar rats. The animals were divided into three groups and the defects in each group were filled with micro-composites that contained ostrich eggshell or HA or were left empty. The animals were euthanized at three different time points of 14, 28, and 42 days post-operation. Histological and serological assessments, such as measuring alkaline phosphatase were carried out at the same time points.

    RESULTS

    Significant differences were observed in the granulation tissue formation of the treatment and control groups 14 days post-operation (p ≤0.05). The difference between μ-OES and HA treatment groups was not statistically significant (p >0.05). On days 28 and 42, there were no significant differences between the groups. However, in the center of the defect, the mean of healing in the μOES group was higher than the two other groups.

    CONCLUSIONS

    In conclusion, the results of this study indicated the potential efficacy of μOES as a bone substitute in a rat calvarial defect model.

    Keywords: Calvarium, Hydroxyapatite, Histopathology, Micro ostrich eggshell, rat
  • Amir Darebaghi, Seyed Hesamoddin Emadi Chashmi *, Khatereh Kafshdozan, Hossein Hossein Pages 27-34
    BACKGROUND

    Avian Metapneumovirus (AMPV) causes mild to acute contagious infection of the upper respiratory tract in turkey and chicken with different mortality rate.

    OBJECTIVES

    This study was aimed to molecular detection and subtyping of AMPV infection in broiler flocks using RT-PCR method in Semnan province on samples from 2016 to2020.

    METHODS

    Sampling was carried out from the upper part of the trachea, choana, and sinuses of broiler chickens from the 85 broiler flocks. All flocks were more than 3 weeks of age. In total 10 swabs were taken from each flock, while each 5 were pooled as one sample (total two samples per flock). The samples were transferred to the laboratory for RNA extraction and RT-PCR amplification.

    RESULTS

    Out of 85 tested broiler flocks, 30 (35.3%) were positive for AMPV using the Nd/Nx primer set. In addition, 28 positive samples were found to be of subtype B using the Ga/G12 primer set and 2 remaining positive samples were non-subtype B, probably A, C or D subtypes.

    CONCLUSIONS

    Since AMPV vaccination was not performed in Semnan province, it can be concluded that some cases were infected with the natural viruses. Therefore, vaccination could be effective in controlling AMPV-induced respiratory distress.

    Keywords: Avian Metapneumovirus, Broiler flocks, Nd, Nx primer, RT-PCR, Subtype B
  • Zare Pourshob Somayeh, Behnam Meshgi *, Parviz Shayan, Gholam Reza Hassanpour Pages 35-45
    BACKGROUND

    A large part of our country's waste is organic matter, so researchers are studying fertilizer production from organic waste in various ways, including compost and vermicompost. On the other hand, glycolipoprotein extract of Eisenia fetida (G-90) has been defined to show numerous biological activities, e.g., anticoagulation, fibrinolysis, and anti-oxidative, etc.

    OBJECTIVES

    The purpose of the present study was to determine phylogenetic relationship of the Iranian isolate of Eisenia fetida (E. fetida) with the other available taxa and to determine the G-90 protein complex for evaluation of its biological activities.

    METHODS

    A piece of 1×1cm clitellum was separated and used for DNA extraction after homogenate preparation (by two different methods). The second internal transcribed spacer of the nuclear ribosomal DNA (rDNA-ITS2) and cytochrome C oxidase subunit 1 of the mitochondrial DNA (mtDNA-COX1) from adult E. fetida were amplified using polymerase chain reaction (PCR). Subsequently, PCR products were sequenced and their phylogenetic relationships were determined. Further-more, The G-90 protein complex was extracted from adult worms and electrophoretic pattern of proteins was obtained by sodium dodecyl sulphate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE).

    RESULTS

    The electrophoretic pattern of glycolipoprotein G-90, a protein complex, showed 10 bands with molecular weights of 14-130 kDa. ITS2 and COX1 sequences were 516 bp and 277 bp long, respectively. The amplified DNA sequences from both ribosomal and mitochondrial sequences had 88%-99% and 99% similarity to relevant sequences in GenBank, respectively.

    CONCLUSIONS

    mtDNA-COX1 showed no considerable sequence variations as compared to other isolates in Gen-Bank, while rDNA-ITS2 exhibited more variations, in comparison with other isolates, indicating more variations among some of these isolates. Our results revealed that rDNA-ITS2 of our E. fetida was in a separate subclade, showing the greatest similarity with EF534709.1 isolate (99%) provided in GenBank, followed by JX531618.1 (94%), and KU708469.1 (88%). Our COX1 sequence demonstrated the high similarity of 99% when compared with five isolates from GenBank (MH475674.1, MH475673.1, MH475672.1, MH475670.1, and MH475666.1). The G-90 glycolipoprotein showed different proteins that can be assessed for their potential biological activities in medicinal properties

    Keywords: earthworm, Eisenia fetida, G-90, Molecular characteristics
  • Reza Arjmandi *, Mahdi Vodjgani, Amir Niasari Naslaji, Faramarz Gharagozlou, Vahid Akbarinejad Pages 46-55
    BACKGROUND

    Timed breeding programs are essential to implementing extensive artificial insemination (AI) programs in sheep.

    OBJECTIVES

    This study aimed to evaluate whether application of pre-synchronization and controlled internal drug releasing (CIDR) before and during fixed time AI protocol, respectively, could enhance estrus synchronization and fertility of ewes.

    METHODS

    A total of 120 ewes were randomly assigned into four experimental groups (n=30 in each group) considering age, weight, and body condition score (BCS). All ewes received GnRH (25 μg of alarelin acetate), and five days afterwards, PGF2α (75 μg d-cloprostenol) plus eCG (400 IU). In the control group, ewes received no additional treatment. In Pre-synch group, ewes received two injections of PGF2α at 9-day interval three days before GnRH administration of main estrus syn-chronization protocol. In CIDR group, ewes received 5-day CIDR between GnRH and PGF2α of main estrus synchronization protocol. In Pre-synch-CIDR group, ewes received both two injections of PGF2α at 9-day interval and 5-day CIDR. Blood serum progesterone concentrations were measured in all ewes prior to injection of PGF  2α (day 5). All ewes were subjected to fixed time laparoscopic AI 48 hours after administration of the last PGF  2α.

    RESULTS

    No interaction was found between CIDR and pre-synchronization protocols (p >0.05). Progesterone concen-tration was higher in the CIDR groups than in groups without CIDR (p <0.0001). Estrous cycle was not affected by pre-synchronization and CIDR (p >0.05). The estrus was earlier in ewes with pre-synchronization compared to ewes without pre-synchronization following the last injection of prostaglandin (p =0.022). Pregnancy rate, lambing rate, prolificacy rate, fecundity rate, lamb weight at birth, and lamb gender were not significantly different between the treatment groups (p >0.05).

    CONCLUSIONS

    In our study, estrus rate and reproductive parameters showed no significant differences between dif-ferent groups, although pre-synchronization advanced onset of estrus expression.

    Keywords: breeding season, CIDR, Ewe, Pre-synchronization, Short-term synchronization
  • Elnaz Elahirad, Farhang Sasani *, Alireza Khosravi, Mohammad Javad Gharagozlou, Fateme Khanbarari Pages 56-67
    BACKGROUND

    Cytokeratins are non-contractile intermediate filaments engaged in anchoring and structural functions forming a network to support cytoplasm. Cytokeratin 7 (CK7) expression in human breast carcinomas has proved to be a useful differentiation marker, but its expression in canine mammary gland tumors is poorly understood.

    OBJECTIVES

    Cytokeratin 7 (CK7) expression in human breast carcinomas has proved to be a useful differentiation marker, but its expression in canine mammary gland tumors is poorly understood.

    METHODS

    This research was based on the immunohistochemical study of CK7 in 17 cases of canine mammary gland neoplasms obtained from the Department of Pathology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran. Masson’s trichrome staining was performed to differentiate between collagen fibers and smooth muscle.

    RESULTS

    CK7 protein was detected in both epithelial (1 benign mixed tumor, 1 fibroadenoma, 1 complex carcinoma, and 1 carcinoma mixed type) and myoepithelial (1 fibroadenoma, 1 benign mixed tumor, 3 complex carcinomas, 1 ductal carcinoma, and 1 carcinoma mixed type) cells. Fine and thick collagen fibers were observed in the sections stained by Masson’s trichrome.

    CONCLUSIONS

    Despite using CK7 as a differentiation marker in human breast cancer, CK7 had a controversial ex-pression in the epithelial and myoepithelial cells in canine mammary gland neoplasms. Based on the results, CK7 could not be considered as an independent marker for the canine mammary glands epithelial cell detection and a prognostic factor in canine mammary gland neoplasms

    Keywords: Cytokeratin 7, dogs, Mammary neoplasms, Masson’s trichrome, myoepithelial cells
  • Ali Rassouli *, Sakineh Khanamani Falahatipour, Yalda Hosseinzadeh Ardakani, Hamid Akbari Javar, Katayoun Kiani Pages 68-78
    BACKGROUND

    Frequent drug dosing and animal handling are usually required in conventional antimicrobial therapy but sustained release formulations can improve compliance.

    OBJECTIVES

    This study aimed to evaluate the pharmacokinetic (PK) parameters of a novel sustained release enroflox-acin (ENR) hydrogel in comparison to a conventional ENR formulation in rabbit animal model.

    METHODS

    A total of 20 rabbits were randomly divided into three groups and received a single dose of ENR or blank by subcutaneous (SC) injection as following: Group 1 (n=8) received ENR (10 mg/kg) using a conventional product (Enrovet®); Group 2 (n=8) received ENR (33.3 mg/kg) using a hydrogel formulation; and Group 3 or control group (n=4) received equal volumes of a blank hydrogel formulation. Blood samples were collected at different time points post-dosing. ENR concen-trations in plasma were estimated by high-performance liquid chromatographic (HPLC) method and PK parameters were calculated using a non-compartmental analysis.

    RESULTS

    The ENR hydrogel released the drug in a sustained manner with mean residence time (MRT) of 78.4 ± 15.3 h, which was significantly more than that of the conventional formulation (7.39 ± 2.37 h, p <0.05). However, maximal plasma concentration (Cmax) for ENR hydrogel (1.41 ± 0.76 μg/mL) was significantly less than that of the conventional product (2.86 ± 0.79 μg/mL). The relative bioavailability (Frel) was not significantly different between the two formula-tions.

    CONCLUSIONS

    The hydrogel formulation significantly increased the MRT of ENR. Hence, it could be a promising delivery system to prolong the pharmacological activity of ENR in animals and enhance compliance.

    Keywords: enrofloxacin, In situ gel forming, pharmacokinetics, Rabbit, sustained release
  • Fereshteh Arab, Saeideh Naeimi *, Abbas Javaheri-Vayeghan, Ahad Muhammadnejad, Mahmood Ahmadi Hamedani Pages 79-92
    BACKGROUND

    Gentamicin is an effective antibiotic with some important side effects, such as nephrotoxicity. There is evidence of renoprotective effects and antioxidant properties for camel milk.

    OBJECTIVES

    In this study, the impact of camel milk on the nephrotoxicity induced by gentamicin was evaluated.

    METHODS

    The present study was performed on four groups of six Wistar rats. Group 1(C), as the control group, received exclusively normal saline injections and the rats in group 2 (GM) received intraperitoneal gentamicin injections at the dose of 100 mg/kg for the last ten days. The animals in group 3 (CM) were fed by 5 mL/rat/day of camel milk through gavage for 15 days. Group 4 (MGM) was fed camel milk only for the first five days followed by gentamicin injections for 10 days. Serum urea, creatinine, and superoxide dismutase (SOD) were measured and kidneys were studied histopathologically.

    RESULTS

    Increased concentrations of urea and creatinine along with the decreased level of SOD were found in the GM group. Histopathologic changes, such as eosinophilic casts in the tubular lumen, capillary congestion, glomerulonephritis, necrosis, interstitial nephritis, and edema were more common in the GM group, in comparison with the C, CM, and MGM groups (p <0.05). The elevations in serum urea and creatinine (p <0.05) were significantly prevented by the co-administra-tion of camel milk and gentamicin. Moreover, a significant increase in the serum activity of SOD was revealed in the GM group (p <0.05). Camel milk significantly prevented tissue injury, in comparison with the GM group (p <0.05).

    CONCLUSIONS

    Our results demonstrated that gentamicin-induced histological and biochemical alterations in the kid-ney decreased significantly due to camel milk consumption

    Keywords: Camel milk, gentamicin, nephrotoxicity, oxidative stress, rat
  • Samira Karamati Jabehdar, Farzad Mirzaei Aghjehgheshlagh *, Bahman Navidshad, Ali Mahdavi, Hamid Staji, Nemat Hedayat Evrigh Pages 93-103
    BACKGROUND

    Clostridium perfringens, as a bacterial agent causing foodborne illnesses, is of great importance in thefood industry. On the other hand, the increasing concern of antibiotic resistance is forcing humans to find an alternative toantibiotics.

    OBJECTIVES

    This study aimed to evaluate the antimicrobial activity of the extracts of grape pomace, pistachio peel,and pomegranate pomace against Clostridium perfringens (C. perfringens) in the presence or absence of resistant starch(RS) as a prebiotic.

    METHODS

    The RS (Fibersol-2) was purchased, and the extracts of grape pomace, pistachio peel, and pomegranate pomacewere prepared. The total phenolic content and tannin of extracts were determined by Folin-Ciocalteu and standard tannic acidmethod, respectively. The antimicrobial activity of the extract with or without RS was evaluated using the minimum inhibitory concentration (MIC) against C. perfringens.

    RESULTS

    Our findings showed that 100 ppm of pistachio peel extract could act as an inhibition factor against the growthof C. perfringens. The RS alone was not able to prevent C. perfringens growth. In contrast, 400 ppm dilution of RS+grapepomace extract could restrain C. perfringens growth. In contrast, the pomegranate pomace extract with and without RScould not inhibit its growth. On the other hand, the RS±pistachio peel extract could not prevent C. perfringens growth, incomparison with other treatments.

    CONCLUSIONS

    We concluded that grape pomace extract, both with and without RS, effectively prevented C.perfringens growth.

    Keywords: Antimicrobial activity, Clostridium perfringens, phenolic compounds, Prebiotic, resistant starch
  • Seyedeh Alemeh Hosseinian *, Bahman Abdi Hhacheso, Saeed Nazifi, Seyed Amir Hashemi Hazaveh, Seyed Hamidreza Hashemi Tabar, Reza Rezapoor Pages 104-121
    BACKGROUND

    The liver and heart are two main damaged organs in ascites syndrome in fast -growing broilers. Using silymarin with a protective effect on the liver and heart may be a beneficial strategy to decrease ascites-induced mortality.

    OBJECTIVES

    The present study assessed the cardiohepatic effects of silymarin in broilers fed on mash and pellet diets by assessing electrocardiographic (ECG) indices and some serum biochemical parameters.

    METHODS

    A total of 120 Arbor Acres chicks were allocated to 6 groups and treated as follows: basal mash diet (CM); basal pellet diet (CP); silymarin at 500 ppm of mash (M500) and pellet diets (P500); and silymarin at 2500 ppm of mash (M2500) and pellet diets (P2500).

    RESULTS

    CP had higher serum activities of aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, and creatine kinase MB (CK-MB) enzymes compared to CM (p <0.05). P2500 had a higher total protein and lower aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, and CK-MB compared to CP (p <0.05). T-duration, ST-segment, and R-R intervals were longer in CP compared to CM and were shorter in P2500 than in CP and P500 (p <0.05).

    CONCLUSIONS

    The pellet diet led to changes in some biochemical and ECG indices in broilers, and silymarin at the 2500 ppm dose can be used as a hepatoprotective and cardioprotective compound to modulate cardiohepatic failure in susceptible broilers.

    Keywords: .Cardiac evaluation, Hepatic evaluation, Mash diet, Pellet diet, Silymarin