فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و نهم شماره 4 (پیاپی 176، تیر 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 4 (پیاپی 176، تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خلیل خاشعی ورنامخواستی* صفحات 3620-3623
    مقدمه

    با وجود پیشرفت های صورت گرفته در شناسایی فاکتورهای خطر جدید، پیشگیری، تشخیص و درمان، هنوز هم سرطان به عنوان مشکل بهداشت جهانی مطرح است. اخیرا تعدادی از مطالعات، شواهدی ارایه داده اند که نشان می دهد بیوتوکسین ها، نظیر سموم باکتریایی به دلیل داشتن اثرات پروآپوپتوزی می توانند به صورت بالقوه به عنوان داروهای ضد سرطان مورد استفاده قرار گیرند. استافیلوکوکوس اوریوس به عنوان عامل بیماری زای بالقوه انسان، دارای سموم مختلفی از جمله ابرخانواده انتروتوکسین ها می باشد که در زمان عفونت باعث آپوپتوز می شوند. لذا به نظر می رسد زمینه تحقیقاتی مناسبی برای بهره برداری از این سم در کنترل و درمان بدخیمی ها وجود داشته باشد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، سموم باکتریایی، انتروتوکسین، بیوتوکسین، آپوپتوز، سرطان
  • مریم دهقان*، زهره آخوندی میبدی صفحات 3624-3629
    مقدمه

    بروسلوز یک بیماری باکتریال مشترک بین انسان و دام است. تظاهرات بالینی این عفونت به دلیل درگیری سیستم های مختلف بدن متفاوت می باشد. از جمله درگیری سیستم عصبی مرکزی (نوروبروسلوز) است که به صورت مننژیت، مننگوآنسفالیت، اختلالات شناختی- روانی و آبسه مغزی بروز می کند.بیمار مورد نظر ما خانم 59 ساله ای بود که با شکایت تب ، تهوع ، استفراغ و سرگیجه از 2 هفته قبل از بستری مراجعه نمود. ایشان تحت بررسی های مختلف قرار گرفت و نهایتا با کمک بررسی های مولکولی (PCR) بروی مایع مغزی-نخاعی که از نظر میکروب بروسلوز مثبت بود ، تشخیص داده شد. بیمار تحت درمان داروهای موثر در نروبروسلوز قرار گرفت و پاسخ بالینی مناسب به درمان داشت. در مناطق اندمیک مانند ایران در بیماران با تظاهرات بالینی تب و سرگیجه که به درمان های معمول پاسخ نمی دهد و سایر بررسی ها نرمال باشد، خصوصا در فردی که شرح حال تماس در زمینه بروسلوز را داشته باشد، نروبروسلوز را مد نظر قرار دهیم.

    کلیدواژگان: تب مالت، نوروبروسلوز
  • آسیه افتخاری، مریم بختیاری* صفحات 3630-3641
    مقدمه

    سیستم ایمنی رفتاری به ارگانیسم ها امکان می دهد تا حضور احتمالی تر پاتوژن های ایجاد کننده بیماری را در محیط خود فورا تشخیص دهند و درگیر رفتارهایی شوند که از تماس با آن اشیاء و افراد جلوگیری می کند. تحقیقات گسترده ای وجود دارد که سیستم ایمنی رفتاری را به انواع پیش داوری پیوند می دهد. این پیش داوری ها باعث برچسب زنی و در نهایت داغ اجتماعی بر این افراد می شود. لذا پژوهش حاضر به بررسی سیستم ایمنی رفتاری و اثر بی همتای آن بر پیش داوری و انگ زدن بر افراد دارای بیماری عفونی پرداخته است. در این مقاله مروری ادبیات پژوهش از طریق Google Scholar وPubMed  با کلمات "Behavioral Immune System , Prejudice, Stigmatization "، جستجو شد و مراجع مربوطه در این بررسی قرار گرفتند.پژوهش ها نشان می دهند افراد تمایل دارند بیماری را با چاقی، تظاهر علایم بیماری در صورت، ناتوانی جسمی و ملیت خارجی ارتباط بدهند تا به وسیله پیش بینی پذیر بودن بیماری و در نتیجه واکنش بیش از حد به آن ها، از بیمار شدن اجتناب کنند. این واکنش ها برای بسیاری از گروه های افراد ایجاد می شود که در واقع دارای بیماری مسری نیستند و نوعی آلرژی روانی نامیده می شود. این واکنش های پیش داوری کننده و برچسب زنی می تواند باعث داغ اجتماعی برای این افراد و انزوای اجتماعی آن ها در بلند مدت شود.

    نتیجه گیری: 

    انزجار، در پاسخ به محرک های مرتبط با پاتوژن برانگیخته می شود و با الگوهای منحصر به فرد فعالیت سیستم عصبی اتونوم و فعالیت عصبی همراه است، اما در مورد اتصالات عملکردی بین ساختارهای آناتومیکی، فرآیندهای عصبی شیمیایی و پدیده های مختلف شناختی و رفتاری، ساختار ژنتیکی درگیر که مظاهر سیستم ایمنی رفتاری هستند، اطلاعات زیادی وجود ندارد و نیازمند مطالعه بیشتر است.

    کلیدواژگان: سیستم ایمنی رفتاری، پیش داوری، انگ زدن
  • رضا نفیسی مقدم، مهرداد منصوری، سید کاظم رضوی، نسیم نمیرانیان، محمد سبحان، سمیرا سرحدی* صفحات 3642-3647
    مقدمه

    Minor head trauma از علل شایع مراجعه اطفال به اورژانس می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط هماتوم اسکالپ با شکستگی جمجمه و ضایعات اینتراکرانیال در اطفال می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه که از نوع توصیفی-  مقطعی می باشد. اطلاعات جمع آوری شده مرتبط به مدت یکسال از آذرماه 1395 تا آذر ماه 1396 بود. تمام اطفال زیر 18 سال (933 نفر)که با شکایت Minor head trauma به مرکز اورژانس اطفال شهید رهنمون یزد مراجعه کرده بودند و بر اساس معیارAmerican academy  تحت سی تی اسکن قرار گرفته بودند وارد مطالعه شدند. (تعداد 933 نفر). میانگین سنی در بین بیماران 11/67 سال بود. در سی تی اسکن 209 نفر از بیماران (22/41%) هماتوم اسکالپ گزارش شده بود. یک نفر متخصص رادیولوژی که در جریان طرح نبود درخواست شد تا تصاویر سی تی اسکن را بر اساس چک لیستی که از قبل طراحی شده بود تفسیر کند. در نهایت داده ها با کد گذاری وارد فایل اکسل شد و توسط نرم افزار STATA10 و با استفاده از آزمون Chi-square و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

    نتایج

    وجود هماتوم اسکالپ به طور معنی داری با خونریزی داخل بطنی (0/001>P) خونریزی تحت عنکبوتیه (0/001>P) خونریزی داخل مغزی (0/001>P) ادم مغزی (0/001>P) خونریزی تحت سخت شامه ای (0/001>P) کوفتگی مغزی (0/001>P) شیفت مغزی (0/001>P) پنوماتوسفال (0/001>P) و شکستگی جمجمه (0/001>P) ارتباط داشت. اما هماتوم اسکالپ با آسیب منتشر آکسونی (Diffuse axonal injury) ارتباط معنی داری نداشت (0/27=P).

    نتیجه گیری:

     یافته های مطالعه ما اهمیت وجود هماتوم اسکالپ در ارزیابی بالینی در اطفال زیر 18 سال دچار ترومای خفیف سر را تایید می کند و پیشنهاد می شود که کودکان دچار ترومای خفیف سر در اورژانس مورد مراقبت و ارزیابی بیشتری قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: هماتوم اسکالپ، ترومای مینور سر، شکستگی کرانیال، ضایعات اینتراکرانیال
  • مریم دلفان*، فاطمه رمزی صفحات 3648-3657
    مقدمه

    مسیر پیام دهی NF-kβ/TNF-α در توسعه فرآیندهای التهابی درون تومور و رشد آن نقش مهمی را ایفا می کند. بر این اساس، هدف از این پژوهش بررسی اثر ترکیبی هم افزایی تمرین هوازی به همراه مکمل یاری کورکومین بر رشد تومور از طریق محور پیام دهی NF-kβ /TNF-α در بافت سرطان موش های ماده مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

    مدل مطالعه حاضر از نوع تجربی بود. در این مطالعه 40 سر موش بالب سی ماده پس از پیوند سرطان پستان از نوع 4T1 به پهلوی راست، به طور تصادفی به 4 گروه تمرین (E)، تمرین استقامتی-کورکومین (EC)، کورکومین (CC) و کنترل (C) تقسیم شدند. گروه های E و EC به مدت پنج هفته (5 روز در هفته) به تمرین پرداختند. گاواژ کورکومین (6 روز در هفته) در طول مطالعه بر روی گروه های EC و CC انجام گرفت. میزان بیان ژن های NF-kβ و  TNF-α به روش  qRT-PCR اندازه گیری شد. تجزیه تحلیل آماری پژوهش با آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی LSD و با استفاده از نرم افزارSPSS version 16  انجام شد. سطح معناداری 0/05P< بود.

    نتایج

    در هر سه گروه E،CC و EC میزان رشد سرطان پستان و بیان ژن های ‏ NF-kβ و ‏ TNF-α کاهش معناداری نسبت به گروهC  داشت (0/001=P). هم چنین میزان کاهش بیان هر دو ژن در گروه EC نسبت به گروه E معنادار بود (0/05<P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد تمرین استقامتی همراه با مکمل یاری کورکومین با ایجاد یک اثر برآیندی، نقش موثرتری در کاهش TNF-α و NF-kβ و کند کردن رشد سلول های سرطان پستان نسبت به هر مداخله به تنهایی دارد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین استقامتی، کورکومین، TNF-α، NF-kβ
  • مریم شعبانی*، محمد شرافتی مقدم، کاملیا مقدمی صفحات 3658-3668
    مقدمه

    هیپرتروفی فیزیولوژیک قلبی وابسته به مسیرهای سلولی و پروتئین های مهم مانند پروتئین ریبوزومی S6 کیناز بتا-1 (S6K1) و عامل شروع کننده ترجمه یوکاریوتی 4E متصل به پروتئین-1 (4EBP1) می باشد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین استقامتی بر پروتئین های S6K1 و 4EBP1 در بطن چپ قلب موش های صحرایی دیابتی شده از طریق القاء استرپتوزوتوسین و نیکوتین آمید می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، 12 سر موش صحرایی نر 2 ماهه از نژاد اسپراگوداولی با میانگین وزنی 20±270 گرم انتخاب و پس از دیابتی شدن از طریق القاء استرپتوزوتوسین و نیکوتین آمید به روش تصادفی به 2 گروه، تمرین دیابتی و کنترل دیابتی (هر گروه 6 سر) تقسیم ‏شدند. گروه تمرین 4 روز در هفته به‏ مدت 8 هفته تمرین استقامتی را مطابق با برنامه تمرینی انجام دادند؛ در حالیکه گروه کنترل هیچ گونه برنامه تمرینی نداشتند. هم چنین موش های صحرایی هیچ گونه درمانی با انسولین را در طول دوره پژوهش نداشتند. محتوای پروتئین ها با استفاده از روش وسترن بلات اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی-مستقل و نرم افزارversion 16  SPSS  استفاده‏ شد.

    نتایج

    هشت هفته تمرین استقامتی منجر به افزایش معنی دار در محتوای پروتئین S6K1شد (0/001=P)؛ هم چنین افزایش معنی داری در محتوای پروتئین 4EBP1 در گروه تمرین استقامتی نسبت به کنترل مشاهده شد (0/0001=P).

    نتیجه گیری: 

    هشت هفته تمرین استقامتی منجر به افزایش معنی دار پروتئین های S6K1 و 4EBP1 در قلب آزمودنی های دیابتی شد؛ بنابراین، احتمالا فعال شدن این پروتئین ها می تواند فرآیند سنتز پروتئین و هیپرتروفی قلبی را تنظیم کند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، نیکوتین آمید، پروتئین 4EBP1، پروتئین S6K1، استرپتوزوتوسین
  • امیر فتح الهی، امیرعلی جعفرنژادگرو* صفحات 3669-3680
    مقدمه

    پرونیشن پا می تواند منجر به آسیب های مختلفی در اندام تحتانی گردد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین طولانی مدت بر روی شن بر هم انقباضی عضلات مفصل مچ پای افراد دارای پرونیشن بیش از حد پا طی راه رفتن بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی بود. نمونه های آماری پژوهش حاضر شامل 15 مرد با پرونیشن بیش از حد پا در گروه کنترل و 15 مرد با پرونیشن بیش از حد پا در گروه تجربی بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. طی پیش و پس آزمون از دستگاه الکترومایوگرافی 8 کاناله جهت ثبت فعالیت عضلات طی راه رفتن استفاده شد. 8 هفته تمرینات بر روی شن (سه جلسه در هفته) تنها در گروه تجربی انجام شد. از آزمون آنالیز واریانس دوسویه در نرم افزار SPSS version16 جهت تحلیل آماری در سطح معنی داری 0/05>P استفاده شد.

    نتایج

    یافته ها افزایش معنی داری را در هم انقباضی جهت دار مچ پا طی پس آزمون نسبت به پیش آزمون در گروه تجربی نشان داد (0/034=p). سایر مولفه های هم انقباضی مچ پا هیچگونه اختلاف معنی داری را طی پس آزمون درمقایسه با پیش آزمون نشان نداند (0/05<P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد با افزایش هم انقباضی جهت دار عضلات مفصل مچ در نتیجه تمرین بر روی شن با بهبود پایداری در مفصل مچ پا همراه باشد. با وجود این، مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: پرونیشن، شن، الکترومایوگرافی
  • عبدالرحیم داوری، علیرضا دانش کاظمی، محمدحسین امیرزاده ایرانق، سید محمدرضا معصومی* صفحات 3681-3692
    مقدمه

    کلینیک های دانشکده دندانپزشکی یکی از مکان هایی هستند که بیماران برای درمان به آنجا مراجعه می کنند. توجه به سطح رضایتمندی بیماران، در برنامه ریزی خدمات درمانی موثر می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان رضایت مندی بیماران از خدمات دندانپزشکی ارایه شده در دانشکده دندانپزشکی و کلینیک های تخصصی آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1396 می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1396 روی 770 بیمار مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد و مراکز درمانی کلینیک آموزشی تخصصی در شهر یزد صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS version 16  و آزمون های آماریt-test  ، ANOVA و chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی مراجعین برابر 4/23 ± 45/86 می باشد میانگین نمره رضایت مندی در کل از 84 برابر 4/68± 56/06 بود. بررسی رضایت کلی بیماران از خدمات ارایه شده در سه مرکز، 105 نفر (13/8%) بسیار ناراضی، 154نفر (20/1%) ناراضی، 327نفر (42/6%) راضی، 184نفر (23/5%) بسیار راضی، می باشد. اختلاف آماری معنی دار بین نمره رضایت مندی و جنسیت، گروه سنی وجود نداشت (P>0.05). بین نمره رضایت مندی با میزان تحصیلات، وضعیت تاهل و محل سکونت رابطه معنی دار وجود داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که میزان رضایت مندی بیماران از خدمات ارایه شده دانشکده دندانپزشکی یزد و کلینیک های وابسته دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، در حد نسبتا مطلوب قرار دارد.

    کلیدواژگان: بیمار، رضایت مندی، دانشکده دندانپزشکی، یزد
|
  • Khalil Khashei Varnamkhasti* Pages 3620-3623
    Introduction

    Despite advances in the recognition of new risk factors, prevention, diagnosis and treatment, cancer is still remains as a global health problem. Several numbers of studies have recently provided evidence that because of having pro apoptotic effects, biotoxins such as bacterial toxins, could be used as potential antitumor agents. Staphylococcus aureus, as a major human pathogen, has various toxins, such as enterotoxin superfamily that causes apoptosis during infection. Therefore, it seems that there is a good research field for the use of this toxin in the control and treatment of malignancies.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Bacterial toxins, Enterotoxin, Biotoxins, Apoptosis, Cancer
  • Maryam Dehghan*, Zohre Akhondimeibody Pages 3624-3629
    Introduction

    Brucellosis is a common zoonotic disease. The clinical manifestations of this infection are different due to the involvement of different body systems. These include central nervous system (neurobrucellosis), which presents as meningitis, meningoencephalitis, cognitive-mental disorders and brain abscess.Our patient was a 59-year-old woman who presented with fever, nausea, vomiting, and dizziness 2 weeks prior to admission. A cerebrospinal fluid that was positive for brucellosis was diagnosed.The patient was treated with drugs effective in neuroblastosis and had an appropriate clinical response to treatment.Consider neurobrucellosis in endemic areas such as Iran in the patients with clinical manifestations of fever and vertigo who do not respond to routine treatment and other investigations, especially in a person with a history of exposure to brucellosis.

    Keywords: Neurobrucellosis, Malta fever
  • Asie Eftekhari, Maryam Bakhtiari* Pages 3630-3641
    Introduction

    Behavioral immune systems allow organisms to detect the presence of disease-causing pathogens in their environment more immediately and engage in behaviors that prevent them from coming into contact with objects and individuals. There is extensive research linking behavioral immune systems to a variety of prejudices. These prejudices cause labeling and ultimately social stigma on these people. Therefore, the present study investigated the behavioral safety system and its unique effect on prejudice and stigmatization in people with infectious diseases.In this review study, the research literature was searched through Google Scholar and PubMed with the words "Behavioral Immune System, Prejudice, Stigmatization", and the relevant authorities were included in this study. Research has shown that people tend to associate illness with obesity, the manifestation of facial symptoms, physical disability, and foreign nationality in order to avoid becoming ill by predicting illness and thus overreacting to them. These reactions occur in many groups of people who do not actually have the contagious disease and are called a type of psychological allergy. These prejudicial reactions and labeling can cause social distress for these people and their long-term social isolation.

    Conclusion

    Disgust is triggered in response to pathogen-related stimuli and is associated with unique patterns of autonomic nervous system activity and neural activity, but in functional connections between anatomical structures, chemical neurological processes, and various cognitive and behavioral phenomena, the genetic structure is involved. Demonstrating behavioral immunity, there is not much information and more study is needed.

    Keywords: Behavioral Immune System, Prejudice, Stigmatization
  • Reza Nafisi Moghadam, Mehrdad Mansouri, Seyed Kazem Razavi, Nasim Namiranian, Mohammad Sobhan, Samira Sarhadi* Pages 3642-3647
    Introduction

    Minor head trauma is one of the common causes of pediatric reference to emergency ward. This study investigated the correlation between scalp hematoma,cranial fractures and intracranial lesions in children presenting with minor head traumata.

    Methods

    This was a descriptive cross-sectional study. The data gathering were done in 2016-17. All children under 18 years of age (933 individuals) who referred to Shahid Rahnemoun Pediatric Emergency Center in Yazd with a complaint of minor head trauma and underwent a CT scan according to American Academy Criteria were included in the study. The mean age of the children was 11.67 years. CT scan of 209 patients (%22.41) reported scalp hematoma. A radiologist who did not have any information about the study was asked to interpret the CT scans using a predesigned checklist. Finally, the data were encoded into an Excel file and statistically analyzed by STATA10 software using Chi-square test and logistic regression.

    Results

    The scalp hematoma was significantly related to intraventricular hemorrhage (P<0.001), subarachnoid hemorrhage (P<0.001), intracerebral hemorrhage (P<0.001), cerebral edema (P<0.001), subepidural hemorrhage (P<0.001), cerebral concussion (P<0.001), cerebral shift (P<0.001), pneumocephalus (P<0.001), and cranial fracture (P<0.001); however, scalp hematoma was not significantly related to diffuse axonal injury (P=0.27).

    Conclusion

    Our findings confirmed the importance of presence of scalp hematoma in clinical assessment of children with minor head trauma aged less than 18 years. It is recommended that children with minor head trauma be treated and evaluated more in the emergency department more vigilantly and meticulously.

    Keywords: Scalp hematoma, Minor head trauma, Cranial fractures, Intracranial lesions
  • Maryam Delfan*, Fatemeh Ramzi Pages 3648-3657
    Introduction

    TNF-α/NF-kB signaling pathway plays an important role in promoting the inflammatory process and growth of breast cancer. Accordingly, the aim of the present study was to investigate the synergistic combination effect of endurance exercise with curcumin on breast cancer progression through TNF-α/NF-kB signaling axes in female BALB/c mice with breast cancer.

    Methods

    The design of the present study was experimental. After transplanting 4T1 breast cancer into the right flank of 40 BALB/c mice, all mice were randomly divided into four groups, including endurance training (E), endurance training-curcumin (EC), curcumin (CC), and control (C). Then, E and EC groups (5 days per week) were performed for 5 weeks. Curcumin (6 times per week) was given by gavage to EC and CC groups for five weeks. The intratumoral expression of TNF-α and NF-kβ were measured using the qRT-PCR method. One-way analysis of variance and LSD post hoc test with SPSS version 16 were used for statistical analysis. P< 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    A significant decline in cancer growth and the gene expression of NF-kβ and TNF-α was observed in E, CC, and EC compared to the C group (P =0.001). Furthermore, a significant decline in expression of both genes was observed in EC compared with E.

    Conclusion

    Endurance training combined with curcumin supplementation has a more effective role in reducing TNF-α and NF-κβ, and slowing the growth of breast cancer cells when compared with either of other interventions alone.

    Keywords: Breast Cancer, Endurance Training, Curcumin, TNF- α, NF-k
  • Maryam Shabani*, Mohammad Sherafati Moghadam, Kamilia Moghaddami Pages 3658-3668
    Introduction

    Physiological hypertrophy of the heart is dependent on cellular pathways and important proteins such as the ribosomal protein S6 kinase beta-1 (S6K1) and  eukaryotic translation intiation factor4E-binding protein-1(4EBP1). The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of endurance training on ribosomal protein S6 kinase beta-1 and eukaryotic translation initiation factor 4E-binding protein-1 in the left ventricle of the heart of diabetic rats induced by streptozotocin and nicotinamide.

    Methods

    In this experimental study, 12 two-month-old Sprague-Dawley rats with a mean weight of 270±20 g were selected. After diabetic induction with streptozotocin and Nicotinamide, rats were randomly assigned to two groups, training diabetic and control diabetic (6 heads in group each). The training group performed endurance training 4 days a week for 8 weeks according to the training program; while the control group did not have any training program. Also, rats did not receive any insulin treatment during the study period. Protein content was measured using the Western blot method. The Independent t-test and SPSS software version 16 was used to analyze the data.

    Results

    Eight weeks of endurance training resulted in a significant increase in S6K1 protein content (P=0.001); There was also a significant increase in 4EBP1 protein content in the endurance training group compared to the control (P=0.0001).

    Conclusion

    Eight weeks of endurance training resulted in a significant increase in S6K1 and 4EBP1 proteins in the hearts of diabetic subjects; activation of these proteins may regulate protein synthesis and cardiac hypertrophy.

    Keywords: Endurance Training, Nicotinamide, Protein 4EBP1, Protein S6K1, Streptozotocin
  • Amir Fatollahi, AmirAli Jafarnezhadgero* Pages 3669-3680
    Introduction

    Foot pronation can lead to different lower limb injuries. The purpose of this study was to investigate the effect of long-term training on sand on ankle joint co-contraction in individuals with pronated feet during walking.

    Methods

    The present study was a randomised controlled clinical trial type. Statistical samples of the present study included 15 males with excessive pronated feet in the control group and 15 males with excessive pronated feet in the experimental group which was selected with available sampling. During both pre and post-test, muscle activities were recorded by an 8-channel electromyography system during walking. The eight weeks training on sand (3 sessions per week) was only done in the experimental group. Two-way ANOVA with repeated measure test was used for statistical analysis at the significant level of P<0.05.

    Results

    The results demonstrated greater ankle directed co-contraction during post-test compared with the pre-test in the experimental group (p=0.034). Other components of ankle co-contraction did not demonstrate any significant differences during post-test compared with pre-test (P>0.05).

    Conclusion

    It seems that an increase in directed ankle joint contraction due to sand training may be associated with improvement in ankle joint stability. Further study is warranted.

    Keywords: Pronation, Sand, Electromyography
  • Abdolrahim Davari, AliReza Daneshkazemi, MohammadHossein Amirzadeiranagh, Seyed MohammadReza Masoumi* Pages 3681-3692
    Introduction

    Dental school clinics are one of the places where patients go to treatment. The importance of paying attention to patient’s satisfaction with the quality of health care has an effective role in management planning in health care systems. The aim of this study was to evaluate the patientschr('39') satisfaction with dental services presented at the School of Dentistry and Educational Clinics of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd, Iran.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 770 patients referring to Yazd Dental School and specialized medical centers in Yazd in 2017. Data were analyzed using SPSS version 16 software, t-test, using ANOVA and Chi-square tests.

    Results

    The mean age of the patients was 45.86 ± 4.23. The mean total satisfaction score was 56.06 ± 4.68. Overall patient satisfaction with the services provided in three centers showed that, 105 patients (13.8%) were very dissatisfied, 154 (20.1%) were dissatisfied, 327 (42.6%) were satisfied, and 184 (23.5%) were very satisfied. There was no statistically significant difference among the satisfaction score, sex, and age group (P value> 0.05). There was a significant relationship among satisfaction score, and educational level, marital status and place of residence (P<0.05).

    Conclusion

    The results of this study indicate that the satisfaction of patients with the services provided by Dental School of Yazd Shahid Sadoughi University of Medical Sciencesand specialized education clinics dependent to Shahid Sadoughi University of Medical Sciences is relatively favorable.

    Keywords: patient, satisfaction, dental faculty, Yazd