فهرست مطالب

طب اورژانس ایران - سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)

مجله طب اورژانس ایران
سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 47
|
  • بهزاد نعمتی هنر، خدیجه مقدم، جواد زبرجدی صفحه 1

    هیپوتیروییدی بیماری شایعی در جمعیت عمومی می باشد که با جایگزین نمودن هورمون تیرویید با دوز مناسب قابل درمان می باشد. کمای میکسدم نهایت شدت هیپوتیروییدی است و با هیپوتیروییدی، هیپوتانسیون، برادیکاردی، تغییر شرایط ذهنی در حضورهیپوتیروییدی شدید اتفاق میفتد. در این مقاله به معرفی بیماری می پردازیم با سابقه هیپوتیروییدی ثانویه کنترل شده که علیرغم تستهای نرمال تیروییدی بعد از جراحی لاپاروسکوپیک اسلیو گاسترکتومی تظاهرات بالینی کمای میکسدم رو نشان داد و نهایتا با درمان لووتیروکسین خوراکی بهبود یافت.

    کلیدواژگان: کما، میکسدم، اسلیو، جراحی ماژور
  • مهران کاظمی، دانیال حبیبی، یزدان قندی، فریماه شیرانی، شهلا ابوالحسنی، سید پیام شریعت پناهی صفحه 2
    مقدمه

    شیوع سکته حاد قلبی در جوامع شهری به سرعت رو به افزایش است و ضرورت انجام اقدامات به موقع و مناسب احساس می‌شود. عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی می‌تواند یک راهکار در واکنش سریع به این مسئله باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی و مقایسه پیامد دو روش مراجعه به بیمارستان در بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی می باشد.

    روش اجرا: 

    تحقیق حاضر به صورت مقطعی بر روی بیمارانی با تشخیص سکته قلبی در دو گروه تماس گیرنده با اورژانس 115 و مراجعه کننده حضوری، از ابتدای سال 1397 تا پایان شهریور 1398 در مرکز آموزشی درمانی قلب شهید چمران اصفهان انجام شده است. پس از ثبت اطلاعات پرونده‌های بیماران، به منظور مقایسه دو شیوه اعزام به بیمارستان از آزمون‌های آماری کای اسکویر و تی مستقل استفاده شده است.

     یافته‌ ها: 

    پرونده 281 بیمار بررسی شد. بیش از 80 درصد مبتلایان مرد بودند. در بین این افراد تنها 21 نفر (5/7 درصد) فوت کره بودند که بیشتر آن‌ها (17 نفر) در گروه مراجعه حضوری بودند که از نظر آماری تفاوت معنی‌دار بود (002/0=p). علاوه براین، متغیرهای ارزیابی اولیه (044/0=p)، بیماری فشار خون (039/0=p)، کراتینین (010/0=p) و فشار خون سیستولیک (031/0=p) در دو گروه اعزام با 115 و حضوری تفاوت داشته‌اند.

    نتیجه‌ گیری: 

    وجود ارتباط بین تعداد فوتی‌ها و نوع اعزام، گواه تاثیر خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در جلوگیری از عوارض ناگواری بعدی می‌باشد. بر این اساس شاید بتوان گفت نحوه انتقال به بیمارستان و نوع خدمت پیش بیمارستانی ارایه شده به بیمار  موثر و مهم است.

    کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، بیماری قلبی عروقی، سکته حاد قلبی
  • ذبیح الله محقق، صبا عابدزاده، رزیتا خاتمیان اسکویی، مولود فوگردی صفحه 3
    مقدمه

    ضرورت وجود تربیت پزشکان متخصص اورژانس در اواسط قرن20 در پاسخ به افزایش انتظارات مردمی برای دسترسی شبانه روزی به مراقبت‌های پزشکی کیفی و تخصصی احساس شد. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت تعیین تکلیف بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس امام رضا (ع) شهر بیرجند قبل و بعد از استقرار طب اورژانس صورت پذیرفته است.

    روش‌ کار:

    در این مطالعه مقایسه ای تعداد 800  بیمار بستری شده در اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند در 6 ماهه اول سال 1390 (قبل از استقرار طب اورژانس) و 6 ماهه اول سال 1396 (بعد از استقرار طب اورژانس) از جهت وضعیت تعیین تکلیف مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات بیماران (شامل اطلاعات دموگرافیک، علت مراجعه، مدت زمان بستری و تعیین تکلیف بیماران، ترخیص یا ارجاع بیماران)  از پرونده کاغذی یا سیستم HIS بیمارستان جمع‌آوری شد. داده‌ها پس از جمع‌آوری وارد نرم‌افزار SPSS نسخه 16 شده و از آزمون من‌ویتنی و کای اسکویر در سطح معناداری برابر با 0.05 استفاده شد.

    یافته‌ ها:

     میانگین مدت زمان تعیین تکلیف بیماران قبل و پس از استقرار متخصصین طب اورژانس از 73/222 ± 1/343 به 33/174 ± 19/200 دقیقه به طور معناداری کاهش یافت (P<0.001). توزیع فراوانی ترخیص با رضایت شخصی، تعیین تکلیف بیماران زیر 6 ساعت و 12 ساعت بین دو بازه زمانی با یکدیگر اختلاف معناداری داشت (P<0.05). توزیع فراوانی بیماران ارجاع شده به سایر مراکز درمانی و ارجاع شده به سایر بخش‌ها بین دوبازه زمانی مورد بررسی با یکدیگر اختلاف معناداری نداشت (P>0.05).

    نتیجه‌ گیری: 

    حضور متخصصین طب اورژانس به عنوان یک الگوی موفق در نظام سلامت منجر به افزایش سرعت، کیفیت و دقت در ارایه خدمات به بیماران بستری در بخش اورژانس شد.

    کلیدواژگان: طب اورژانس، اورژانس، تعیین تکلیف، بیرجند
  • عبدالرحیم صانعی، سید مهدی پورافضلی، هادی رئیسی، فرحناز چیره صفحه 4
    مقدمه

    با توجه به حجم بالای بیماران تروما، میزان درخواست گرافی‌لگن برای این بیماران بسیار بالاست که این امر باعث تحمیل هزینه و عوارض بر سیستم بهداشت درمان و بیمار می‌شود. این مطالعه با هدف ارزیابی دقت یافته‌های معاینه بالینی لگن در تعیین بیماران ترومایی نیازمند به انجام گرافی ساده لگن صورت پذیرفت.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی آینده نگر کلیه بیماران مولتیپل ترومایی مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان کاشانی شهرکرد طی مرداد تا شهریور 1399 که تحت گرافی ساده‌لگن قرار گرفته بودند وارد مطالعه شدند. یافته‌های معاینه بالینی برای تمامی بیماران ثبت گردید و میزان دقت این یافته‌ها در تعیین نیاز به انجام گرافی لگن ارزیابی شد.

    نتایج

    131 بیمار با میانگین سنی 96/22±18/34سال مورد مطالعه قرار‌گرفتند (6/75 درصد مرد). 124نفر(6/94 درصد) گرافی نرمال و 7 نفر(4/5 درصد) گرافی غیرنرمال داشته‌اند. دو گروه از نظر سن (993/0 = p) ، جنس (679/0 = p) ، وزن (953/0 = p) ، فشارخون (848/0 = p) ، ضربان‌قلب در دقیقه (907/0 = p) ، تعداد تنفس در دقیقه (996/0 = p) ، سطح هوشیاری (00/1 = p) و مکانیسم تروما (996/0 = p) در شرایط یکسانی قرار داشتند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری‌مثبت و منفی، راستی‌آزمایی‌مثبت و منفی و در نهایت دقت معاینه بالینی‌لگن بیماران ترومایی در تعیین نیاز به انجام گرافی ساده لگن به ترتیب معادل 100%، 03/79%، 82/98%، 100%، 77/4، 0 و 87/98% بود.

     نتیجه‌ گیری:

     برطبق نتایج مطالعه‌ حاضر در صورتی‌که بیمار حداقل یکی از هشت معیار بالینی را داشته ‌باشد، تشخیص شکستگی‌لگن برای وی لحاظ شد که نشان‌داد این معیار کلی می‌تواند به سادگی با حساسیت 100% در شناسایی تمام موارد شکستگی موفق باشد و به راحتی می‌توان بیش از 70% از این بیماران را تحت گرافی لگن قرار نداد.

    کلیدواژگان: تروما، شکستگی لگن، گرافی، اکیموز
  • علی عبدالرزاق نژاد، محمد صفدری، مریم ضیائی، علی رجب پور صنعتی صفحه 5
    مقدمه

    آسیب تروماتیک مغز (TBI) یکی از علل اصلی موربیدیتی و مورتالیتی در جهان است که می تواند اثرات دراز مدتی بر روی عملکرد شناختی، فیزیکی، فیزیولوژیک، خانواده و مراقبین بیماران مبتلا داشته باشد. پیش آگهی TBI تحت تاثیر فاکتورهای مختلف متغیر است و شناسایی فاکتورهای موثر در پیش آگهی TBI می تواند نقش مهمی در مدیریت بیماران مبتلا به این بیماری داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی مدل های عملی در تعیین پیامد بالینی TBI طراحی و انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه مروری روایتی با استفاده از پایگاه های دادهشده به منظور یافتن مقالات مفید در راستای این مطالعه بررسی شد.

    نتایج

    در مجموع 106 مقاله بین سال های 2004 تا 2019 وارد این مطالعه شد; از مهمترین مدل های بررسی کننده TBI مثل مدل های IMPACT و CRASH که بیماران بسیاری را مورد مطالعه قرار داده و ابزارهای نظیر GCS، SMS، GOS، GOSE، AIS، مقیاس CT مارشال، مقیاس CT روتردام و FSS که توانسته اند به تنهایی یا یه شکل ترکیبی با هم پیش اگهی نسبتا خوبی را درجهت تشخیص و درمان بیماران فراهم کنند بهمراه شرایط و علایم بالینی شامل SDH، هایپوتانسیون شریانی، هایپوترمی، هایپوکسی، زوال نورولوژیک و فاکتورهای متعدد فیزیولوژیک و پاتولوژیک مورد مطالعه قرار گفت. علاوه بر آن، برای هر مورد نقاط قوت و ضعف برای تشخیص پیش آمد بالینی در TBI بررسی شد تا شاید با استفاده از آن ها بتوان به تصمیم بالینی مناسب تری دست یافت.

    بحث: 

    با توجه به گستره وسیع مقیاس ها و ابزارهای در دسترس برای پیش بینی پیش آگهی بالینی بیماران مبتلا به TBI، انتخاب مقیاس مناسب در تخمین به موقع پیش آگهی بالینی بیمار می تواند کمک شایانی در تخصیص منابع بیمارستانی، انتخاب روش تشخیصی و درمانی مناسب داشته باشد و از میزان مورتالیتی و ناتوانی بیماران مبتلا به TBI بکاهد.

    کلیدواژگان: آسیب تروماتیک مغزی، مقیاس کما گلاسکو، پیش آگهی بالینی، تروماتیک
  • رضا اخوان، مهدی فروغیان، احسان بلوردی، الناز وفادار مرادی، حمیدرضا ریحانی، مسعود شهابیان، نوید کلانی صفحه 6
    مقدمه

    علم سنجی دانشی است که برای هدایت خوانندگان، موسسات دانشگاهی و محققان برای ارزیابی عینی مسیری که دانش بشری می پیماید مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های اخیر از شاخص های جدیدی برای رتبه دهی و اعتبار سنجی مجلات استفاده شده است. هدف از این مطالعه نیز بررسی ارتباط بین شاخص های علم سنجی جدید و متداول در مجلات حوزه طب اورژانس و تروما بوده است.

    روش کار

    در مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر مجلات تخصصی طب اورژانس در پایگاه داده اسکوپوس و ISI شناسایی شد. شاخص های هدف ما مربوط به داده های انتشار یافته از مجلات در سال 2019 بود که با استفاده از پایگاه داده های آنلاین از Clarivate Analytics ، SCOPUS ، پابمد و SJR جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 19 و نرم افزار R انجام شد.

    نتایج

    در مطالعه حاضر تعداد 57 ژورنال در زمینه تخصصی طب اورژانس و تروما وارد مطالعه شدند. . از میان مجلات نمایه در اسکوپوس، تعداد 24 مورد در ISI نیز نمایه بودند. از نظر رتبه دهی مقالات در نمایه اسکوپوس، مجله Annals of Emergency Medicine به مرکزیت آمریکا که توسط انتشارات الزویر منتشر می شود، رتبه اول را به خود اختصاص داده بود. میانگین شاخص CiteScore در مجلات تخصصی طب اورژانس و تروما برابر 1.7±2.16 بود. میانگین شاخص SJR برابر 0.34±0.53 بود. میانگین h-index این مجلات برابر 28.27±34.55 بود. میانگین شاخص IF برابر 1.08±1.88 بود. میانگین شاخص Eigenfactor Score برابر 0.00501±0.0047 بود. Eigenfactor Score در مقایسه با CiteScore و SJR همبستگی بیشتری با IF و تعداد مقالات منتشر شده داشت.

    نتیجه گیری

    یافته های ما ممکن است به نویسندگان کمک کند تا بفهمند کدام شاخص ها بهترین ارتباط را با Total Cites یا IF دارند. نویسندگان می توانند از این اطلاعات برای تصمیم گیری در انتخاب ایندکس کتاب شناسی مناسب برای رتبه بندی مجلات هدف رشته طب اورژانس قبل از ارسال مقلات استفاده کنند.

    کلیدواژگان: علم سنجی، طب اورژانس، کتاب سنجی، اسکوپوس، ISI
  • مهسا عسکری جهرمی، رضا رضایی صفحه 7

    مقدمه IBGC یا سندرم فار، پدیده ای نادر از کلسیفیکاسیون ایدیو پاتیک هسته های قاعده ای مغز است که عمدتا با علایم روانپزشکی مانند هذیان ،توهم و افسردگی با علایم نورولوژیک حرکتی وشناختی تظاهر پیدا می کند .معمولا بطور تصادفی در برش نگاری کامپیوتری مغز بیماران دچار اختلالات روانی تشخیص داده می شود. در این مطالعه موردی، بیماری 70 ساله معرفی می شود. خانمی مسن در محدوده سنی 70 سال که به بیمارستان پیمانیه جهرم با شکایت از سر گیجه، عدم تعادل، تحریک پذیری صورت و اسپاسم های مکرر انگشتان دستها به دفعات زیاد مراجعه کرده است در سابقه پزشکی بیماری های فشار خون به مدت چندین سال،پوکی استخوان،بیماری هیپر لیپیدمی،بیماریهای ژنتیک قلب وکبد را ذکر میکند. به دلیل اختلالات تعادلی و عصبی سی تی اسکن از مغز بیمار انجام می شود. در بررسی های سی تی اسکن کلسیفیکاسیون عقده های قاعده ای مغز دیده می شود و برای تشخیص افتراقی IBGC از سایر بیماری های ایجاد کننده کلسیفیکاسیون مغزی، پس از انجام سی تی اسکن، بررسی های مربوط به آزمایشات خون و سطح سرمی اندکس های مربوطه، انجام میپذیرد و در نهایت تشخیص افتراقی بیماری IBGC انجام گرفته و بیمار تحت درمان با داروهای کلسی تریوا، کلسیم و ویتامین دی قرار گرفته و پس از سه روز بهبودی با تجویز داروهای خوراکی از بیمارستان ترخیص می شود. کلسیفیکاسیون عقده های قاعده ای مغز در این بیماری، شبیه دیگر بیماری های عفونی، متابولیکی، اختلالات مادرزادی و سایر بیماری های ست که که منجر به اختلالات سیستم عصبی می گردند بنابراین باید جهت رد سایر علل، ارزیابی های کامل انجام گیرد تا به تشخیص درست و درمان مناسب منجر شود.

    کلیدواژگان: سندرم فار، کلسیفیکاسیون مغزی، کلسیفیکاسیون عقده های قاعده ای
  • الهام بدیهی، سارا قهرمان زاده انیق، علی جنتی، امیر غفارزاد، هانیه ابراهیمی بختور، فرزاد رحمانی صفحه 8
    مقدمه

    بخش اورژانس یکی از مهم ترین بخش های بیمارستان است که عملکرد آن تاثیر فراوانی بر کارکرد سایر بخش ها و رضایت مندی بیماران دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر طول مدت اقامت بیماران بدحال در بخش اورژانس بر پیامد بیمارستانی آنها می باشد.

    روش کار

    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 450 بیمار بدحال مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان سینا و امام رضا (ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز در فاصله زمانی آذر 1398تا مهر 1399 وارد مطالعه شدند. بیماران براساس مدت زمان لازم برای خروج از بخش اورژانس تا زمان ترخیص نهایی از بیمارستان پیگیری شدند. پیامد نهایی آنها ثبت گردید. داده ها جمع آوری و توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه17 تحلیل شدند و پیامد نهایی بیماران با مدت اقامت در بخش اورژانس مقایسه شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 450 بیمار بدحال وارد مطالعه شدند. میانه مدت زمان حضور در اورژانس در بیماران شرکت کننده 3 ساعت و میانه طول مدت بستری بیماران شرکت کننده 6 روز بود. از بین بیماران مورد بررسی، 100 بیمار (22/%22) فوت شدند. ارتباط معنا داری بین فوت بیماران و طول مدت اقامت آنان در بخش اورژانس وجود نداشت (05/0˂P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج ارتباط آماری معناداری بین طول مدت اقامت در بخش اورژانس و پیامد بیمارستانی بیماران بدحال وجود نداشت؛ که می توان چنین نتیجه گیری کرد که زمان خروج از بخش اورژانس مناسب بوده و یا اقدامات درمانی مورد نیاز بیماران بدحال با همان کیفیت بخش های ویژه در اورژانس هم انجام می گیرد.

    کلیدواژگان: بخش اورژانس، پیامد، مرگ و میر، تریاژ، بیمار بدحال
  • فرزاد رحمانی، نفیسه واحد، علی سیف فرشد صفحه 9
    مقدمه

    پیامدهای ناشی از سوانح رانندگی یکی از عمده ترین عوامل ناخوشی جامعه است و از ابعاد مختلفی از جمله بعد روانی و پیامدهای روانشناختی مرتبط با سوانح می تواند برای خانواده ها و کل افراد جامعه مشکل ساز باشد و کیفیت زندگی افراد را دستخوش تغییر قرار دهد. این مطالعه با هدف مرور نظام مند کیفیت زندگی افراد آسیب دیده پس از حوادث جاده ای- رانندگی انجام یافت.

    روش کار

    در این پژوهش مرور نظام مند جهت یافتن مطالعات انجام یافته در مورد کیفیت زندگی افراد آسیب دیده پس از سوانح رانندگی، با استفاده از کلیدواژه های حوادث جاده ای، سوانح رانندگی، حوادث رانندگی و کیفیت زندگی، در پایگاه های اطلاعاتی به زبان فارسی و انگلیسی مورد جستجو قرار گرفتند.

    یافته ها

    از بین 850 مقاله بازیابی شده 26 مقاله تمام متن بررسی گردید و در نهایت 24 مقاله برای سنتز نهایی انتخاب و مطالعات نهایی که دارای معیارهای ورود بودند وارد جامعه آماری و بررسی شدند یافته های مطالعه نشان داد حوادث جاده ای تاثیر منفی بر کیفیت زندگی همراه با استرس، عصبانیت و اختلالات عصبی به خصوص در زیر گروه کودکان علاوه بر هزینه های تحمیل شده بر فرد، خانواده و جامعه دارد.

    نتیجه گیری

    حوادث جاده ای و رانندگی بر سلامت روانی، اجتماعی مردم و جامعه تاثیر منفی می گذارند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر بایستی اقداماتی برای کاهش این حوادث و کاهش فراوانی اختلالات استرسی و مشکلات پس از سانحه در مصدومین حوادث رانندگی انجام داد.

    کلیدواژگان: حوادث جاده ای، کیفیت زندگی، مرور نظام مند، سوانح رانندگی
  • زهرا یحیی پور، فاطمه جهانیان، محمد حسینی نژاد، تورج اسدی، سید حسین منتظر، معصومه پاشائی گرامی صفحه 10
    مقدمه

    بخش اورژانس یکی از مهمترین بخش های مراکزآموزشی و درمانی می باشد که علیرغم ازدحام بیماران باید خدمات فوری و حیاتی را در کوتاه ترین زمان ممکن با بهره وری بالا به بیماران مختلف ارایه نماید. بنابراین استفاده از روش استاندارد در انتقال این اطلاعات بین دستیاران طب اورژانس ضروری است.

    روش کار

    این مطالعه، از نوع مطالعه مداخله ای نیمه تجربی (Quasi-Experimental) است که به روش پیمایشی- تحلیلی در طی سال های (99 – 1398) در طی سه فازکلی اجراء و تکمیل گردید. بطوریکه در فاز نخست، اطلاعات وضعیت مرسوم فرآیند تحویل بیماران بین دستیاران طب اورژانس گردآوری شد. در فاز دوم کارگاه آموزشی مبتنی بر روش I-PASS برگزار گردید. در فاز نهایی نحوه فرآیند تحویل بیماران به روش I-PASS عملا اجراء و اطلاعات حاصله از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و با استفاده از روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    میانگین و میانه ارزش کیفی همه متغیرهای مطالعه درحد زیاد و خیلی زیاد می باشد و یک رابطه معنادار بین شاخص های I-PASS و شاخص های بهبود فرآیند تحویل بیماران وجود دارد. به بیان دیگر، بین همه شاخص های I-PASS و همه شاخص های بهبود فرآیند تحویل بیماران بین دستیاران طب اورژانس در زمان تغییر شیفت ارتباط مستقیم وجود دارد. هدف اصلی مطالعه برآورده شده است و این مطالعه به جهت اثربخشی سیستم I-PASS جنبه نوآوری و جدید دارد.

    نتیجه گیری

    استفاده از سیستم I-PASS دارای تاثیرگذاری بالا در بهبود فرآیند تحویل بیماران بین دستیاران طب اورژانس در زمان تغییر شیفت در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد. بطوریکه این میزان تاثیرگذاری در بیشتر حالت ها، بالای 70درصد است.

    کلیدواژگان: I-PASS، بهبود فرآیند تحویل، طب اورژانس، فرآیند تحویل، دستیاران طب اورژانس، زمان تغییر شیفت
  • محبوب پورآقایی، مجید منتظر، پیمان محرم زاده، احسان محمدزاده عباچی، کاووس شهسواری نیا، مولود بالافر صفحه 11
    مقدمه

    تکنیک تصویربرداری نقش مهمی در مدیریت ترومای قفسه سینه دارد و از گرافی ساده و سونوگرافی و سی تی اسکن برای تشخیص آسیبهای قفسه سینه استفاده می شود. سی تی اسکن قفسه سینه گلد استاندارد تشخیص آسیب های قفسه سینه می باشد. این مطالعه با هدف بررسی یافته های مثبت سی تی اسکن سینه بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در سال 95 انجام شده است.

    روش کار

    این مقاله یک مطالعه توصیفی است که در بیماران مولتیپل ترومای مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا تبریز از فروردین تا اسفند سال 1395 انجام شده است. روش نمونه گیری تمام شماری بوده و تمام بیماران مولتیپل تروما و ترومای سینه که در سال 1395 به بیمارستان امام رضا مراجعه کرده بودند و سی تی اسپیرال قفسه سینه برای آنها انجام شده بود وارد مطالعه شدند. از آزمون T مستقل برای مقایسه داده های کمی و از مجذور K برای مقایسه داده های کیفی استفاده شد.

    یافته ها

    در طول سال 1395 شمسی 390 بیمار با ترومای سینه و مولتیپل تروما مورد سی تی قفسه سینه قرار گرفته بودند. که تعداد 296 نفر مرد (9/75٪) و 94 نفر (1/24٪) زن بودند. میانگین سنی بیماران 35/48 سال بود. حوادث ترافیکی بیشترین میزان علل تروما را تشکیل می داد. در نزدیک به نیمی از بیماران یافته ای در سی تی اسکن اسپیرال قفسه سینه یافت نشد. همچنین در 21 بیمار یافته های متعدد وجود داشت. شایع ترین آسیب ها شکستگی دنده (3/11 %)، پنوموتوراکس (3/12%)، پنومومدیاستن (2%) هموتوراکس (6/4 %) و کنتوزیون ریه (9/4 %) بودند.

    نتیجه گیری

    در بیماران مولتیپل تروما, شایع ترین یافته های مثبت سی تی شامل شکستگی دنده بود و بعد آن پنوموتوراکس، آمفیزم زیرجلدی و هموتوراکس بودند. در مواردی که شکستگی سه دنده اول یا flail chest وجود دارد یا شکستگی اسکاپولا و ترومای با انرژی بالا وارد شده است میزان آسیب های احشا ء داخل قفسه سینه و شکم بیشتر است و ویژگی سی تی اسکن قفسه سینه تشخیص هموتوراکس و پنوموتوراکس های جزیی می باشد که در گرافی ساده قابل تشخیص نمی باشد.

    کلیدواژگان: قفسه سینه، مولتیپل تروما، سی تی اسکن، توموگرافی
  • سلمان یداللهی، حسین صالحی، فرشاد انصاری، صادق حیدرپور صفحه 12
    مقدمه

    ارایه خدمت در اورژانس پیش بیمارستانی، همواره کارکنان را در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی و گسترش عفونت در جامعه قرار می‌دهد. رعایت اصول کنترل عفونت، نقش مهمی در تداوم عملکرد این کارکنان دارد. پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان آگاهی و عملکرد کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی شهرکرد نسبت به رعایت اصول کنترل عفونت انجام پذیرفت.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی- تحلیلی بوده که بر روی 100 نفر از کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی شاغل در بخش عملیات شهرستان شهرکرد انجام گرفت. نمونه‌های پژوهش به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه سنجش آگاهی و عملکرد کارکنان در زمینه رعایت اصول کنترل عفونت جمع‌آوری شد. داده‌ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 15 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته‌ ها:

     میانگین سن افراد مورد پژوهش‌ 34/8±21/30 سال بود.‌ 30درصد افراد سابقه نیدل استیک داشتند. ارتباط معنی‌داری بین آگاهی و عملکرد کارکنان (05/0<p) مشاهده نشد ولی بین متغیر آگاهی با رشته تحصیلی و سطح تحصیلات ارتباط معنی دار (05/0>p) بود. میانگین نمره آگاهی نمونه‌ها در مورد اصول کنترل عفونت (25/75±16/45) در حد ضعیف بود و میانگین نمره عملکرد نمونه‌ها در حد متوسط (97/41±48/51) گزارش شد.

    نتیجه‌ گیری: 

    با توجه به نتایج مطالعه، نیاز است برنامه ریزی لازم جهت ارتقای آگاهی و عملکرد کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی در مورد رعایت اصول کنترل عفونت از طریق برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت و تهیه بسته های آموزشی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، کارکنان عملیاتی، فوریت های پزشکی، اصول کنترل عفونت
  • فاطمه رحمانیان، بیتا عباسی، احسان بلوردی، فاطمه ملکی، سید رضا حبیب زاده، فروغیان مهدی، سمانه عبیری، رضا اخوان صفحه 13
    مقدمه

    بیمارستان ها به عنوان مهم ترین مراکز ارجاع آسیب دیدگان در زمان حوادث غیر مترقبه به شمار می روند. ایران یکی از کشورهای بلاخیز دنیا می باشد و عدم آمادگی بیمارستان ها در زمان حوادث غیر مترقبه موجب خسارت های فروانی به سیستم بهداشت و درمان کشور می شود. لذا هدف از انجام این مطالعه میزان آمادگی بیمارستان های ایران در برابر حوادث و بلایا به صورت یک مطالعه مرور سیستماتیک انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مرور نظام مند می باشد. مطالعاتی که به زبان فارسی در مورد میزان آمادگی بیمارستان های ایران در مورد حوادث و بلایاها منتشر شده است با کلمات کلیدی "حوادث غیر مترقبه"، "بلایاها"، "آمادگی بیمارستان ها" جستجو و با استفاده از چک لیست پریسما مورد بررسی قرار گرفت. جستجوی مقالات بدون هیچ گونه محدودیت زمانی در پایگاه داده های Google scholar، Sid، Magiran، انجام گردید.

    یافته ها

    از 365 مقاله مورد بررسی 32 مطالعه مورد بررسی نهایی قرار گرفت. 10 مطالعه در استان تهران، 5 مطالعه در کرمانشاه و یک مطالعه در اهواز، ایلام، مازندران، یزد، مرکزی، اصفهان، قزوین، بیرجند، تبریز، شمال ایران، جهرم، زابل، سمنان، ارومیه، شیراز، زنجان و کل ایران بود. اکثر بیمارستان های مورد بررسی آموزشی بودند. سه مطالعه در بیمارستان های نظامی و یک مطالعه بیمارستان های خصوصی را مورد بررسی قرار داده بودند. از میان مطالعات مورد بررسی؛ 20 مطالعه به صورت توصیفی مقطعی، 12 مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و یک مطالعه به صورت میدانی انجام شد. همچنین میزان آمادگی بیمارستان های مورد بررسی شده نشان داد که بیش از نیمی از بیمارستان های مورد بررسی آمادگی متوسط، 7 مطالعه آمادگی خوب (مطلوب) و 8 مطالعه آمادگی ضعیف (پایین) داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن بود که در مجموع آمادگی بیمارستان های ایران در حد متوسط می باشد. بنظر می رسد تیم های بحران در بیمارستان های ایران می بایست قبل از وقوع حوادث و بلایا در حدی که اوضاع و احوال و منابع موجود اجازه می دهد از آمادگی لازم برخوردار باشند و اطلاعات لازم را در زمینه ی مدیریت بحران فراگرفته و برنامه ریزی های لازم را انجام داده تا به هنگام وقوع بلایا تصمیم‌گیری های درست و منطقی انجام داده و نقش خود را به عنوان تیم بحران ایفا نمایند.

    کلیدواژگان: حوادث، بلایا، بیمارستان، ایران
  • علیرضا منافی راثی، رضا توکلی دارستانی، فرزاد عموزاده عمرانی، رضا زندی، مجتبی باروتکوب، سید شهاب الدین وزیری، شهرام شکرانه صفحه 14
    مقدمه

    شکستگی های اینترتروکانتریک که از جمله شکستگی های مرتبط با هیپ هستند به عنوان یک مشکل عمده ی بهداشت و سلامت عمومی دربسیاری ازکشورها مطرح شده اند. این مطالعه با هدف مقایسه ی میزان جوش خوردگی در بیماران با شکستگی اینترتروکانتریک با گاما نیل کوتاه قفل و غیر قفل صورت گرفت.

    روش کار

    مطالعه ی فوق از نوع مقطعی گذشته نگر می باشد که طی سال های 97 تا 98 انجام شد و 47 بیمار دارای شکستگی اینترتروکانتریک که به بیمارستان امام حسین مراجعه کردند، در دو گروه درمان شده با ایمپلنت گاما نیل کوتاه قفل و غیرقفل با یکدیگر مقایسه شدند و میزان جوش خوردگی استخوان، میزان یونیون جوش خورده و میزان ترمیم استخوان از طریق رادیوگرافی و 1، 3، 7 و 12 ماه پس از جراحی بررسی شد.

    نتایج

    در بررسی فوق 6/68% از بیماران در گروه درمان با گاما نیل قفل و 4/31% در گروه درمان با گاما نیل غیر قفل قرار گرفتند. میانگین مدت زمان جوش خوردگی در بیماران گروه درمان با گاما نیل قفل 5/4 ماه و در بیماران گروه درمان با گاما نیل غیر قفل 5/5 ماه به دست آمد. در گروه بیماران درمان شده با گاما نیل غیر قفل، درمان 5/28% از بیماران با شکست رو به رو شد و در مقابل در گروه درمان با گاما نیل قفل شده، درمان در 5/12% از بیماران شکست خورد. همچنین میانگین اسکور هریس هیپ پس از عمل جراحی در گروه درمان شده با روش گاما نیل قفل به طور معنی داری بالاتر از گروه درمان شده با روش گاما نیل بدون قفل بوده است (002/0 = P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های مطالعه حاضر به نظر می رسد روش درمانی با گاما نیل کوتاه قفل روش مناسب تری در مقایسه با درمان با گاما نیل غیرقفل می باشد.

    کلیدواژگان: شکستگی اینتروتروکانتریک، گاما نیل، درمان شکستگی، تروما
  • علی عبدالرزاق نژاد، مریم ضیایی، سید محمد هاشمی شهری هاشمی شهری، ندا سارانی صفحه 15
    مقدمه

    بیمارستان‌ها نقش مهمی در مدیریت بحران در جامعه دارند. از زمان شیوع بیماری کووید-19، آمادگی بیمارستان برای استمرار خدمات درمانی در بحران کووید-19 مورد توجه قرار گرفت. مطالعه حاضر با هدف بررسی آمادگی اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان برای مقابله با کووید 19 در سال 1399انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه بر روی تمامی پرسنل اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان به تعداد 100 نفر انجام شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی بود و برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه ی آمادگی روانشناختی برای مقابله با کووید19و پرسشنامه متغیر های اپیدمیولوژیک و بالینی (میزان مقابله با کرونا) استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری با بهره‌گیری از نرم افزار SPSS نسخه 26 تجزیه تحلیل شد. جهت ارتباط یابی بین متغیر های مطالعه از آزمون پیرسون استفاده گردید. مقادیر 05/0>p-value به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    از سه مولفه ی روانشناختی پرسشنامه ی آمادگی شناختی در مقابله با کرونا (بعد رفتاری، شناختی و هیجانی) و همچنین نمره ی کل آن با نمره ی کل پرسشنامه متغیر های اپیدمیولوژیک و بالینی (میزان مقابله با کرونا) همبستگی معنادار مثبت وجود دارد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعه حاضر، مولفه های روانشناختی ارتباط معناداری با میزان مقابله با کرونا در میان پرسنل اورژانس بیمارستانی دارند. همچنین مشخص شد که آمادگی روانشناختی کادر درمان اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان، در مقابله با کووید 19، در سطح قابل قبولی است. با توجه به نوظهور بودن کووید 19، اهمیت شناخت فاکتور های موثر در مقابله با این بیماری در کادر درمان و کمبود مطالعات در این زمینه، انجام مطالعات بیشتر در سایر مراکز درمانی کشور توصیه می شود.

    کلیدواژگان: کووید-19، کروناویروس، آمادگی بیمارستان
  • سحر میربها، محمد مهدی فروزانفر، سعید صفری، بهروز هاشمی، آنیا جعفری، عاطفه کاوه صفحه 16
    مقدمه

    شیوع در حال رشد کرونا ویروس نوین- 2019 سلامت عمومی جهان را به چالش کشیده و منجر به ترس بیمارگونه ای از مبتلا شدن به آن در افراد مختلف شده است. آسیب به ارگان های مختلف بدن و آسیب ارگانی در اثر ابتلا به این ویروس در مطالعات مختلف گزارش شده است. مطالعه حاضر به هدف بررسی توزیع فراوانی آسیب مولتی ارگان در بیماران قطعی ابتلا به کووید 19 بستری شده در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.

    روش کار

    یک مطالعه توصیفی – مقطعی بر روی 600 بیمار مبتلا به کووید-19 بر اساس تست تشخیصی RT_PCR و یافته های حاصل از سی تی اسکن ریه بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های شهدای تجریش و امام حسین (ع) به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انجام شده است. داده ها با استفاده از چک لیست محقق ساخته جمع آوری شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 26 SPSS و روش های آماری توصیفی – تطبیقی، کای اسکویر و T مستقل استفاده شده است.

    یافته ها

    600 بیمار با میانگین سنی 78/17 ± 26/60 سال مورد بررسی قرار گرفتند (5/58 درصد مرد). 2/24 درصد بیماران دچار آسیب مولتی ارگان شده بودند. بین جنسیت با آسیب های مولتی ارگان ارتباط آماری معنادار وجود نداشت (419/0=p) در حالی که بین میانگین سن (001/0=p)، یافته پاتولوژیک ریه 004/0=p  ، اینتوبه (001/0 ≤p) ، و سابقه بیماری با آسیب های مولتی ارگان (019/0=p) ارتباط آماری معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    آسیب های مولتی ارگان در بیماران مبتلا به کووید - 19 نسبتا شایع می باشد و با سن، بیماری های زمینه ای، یافته پاتولوژیک در ریه و میزان درگیری ریوی در ارتباط می باشد. بیشترین ارگان های درگیر در آسیب های مولتی ارگان شامل ریه، کبد، قلب، کلیه و سیستم انعقادی بوده است.

    کلیدواژگان: کووید- 19، آسیب ارگان، بیماران بستری، فراوانی
  • امین صابری نیا، رضا یعقوب پور، رزا مومنی صفحه 17
    مقدمه

    ارزیابی مطالعات انجام شده در رشته تخصصی طب اورژانس و رسیدن به یک دید جامع نسبت به موقعیت کنونی پژوهش در طب اورژانس کشور می تواند الگویی برای اولویت بندی موضوعات پژوهشی با توجه به نیاز و منابع کشور در اختیار قرار دهد. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی مقالات منتشر شده در زمینه طب اورژانس در ایران طی یک دوره ده ساله انجام شده است.

    روش کار

    جهت انجام این مطالعه با استفاده از موتورهای جستجوگر مانند Google Scholar و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مانند Web of Science , Pubmed, Scopus, Embase, Cochrane, ISC, SID کلیه مقالات ارایه شده در رشته تخصصی طب اورژانس در ایران با استفاده از کلید واژه هایی که بر اساس مرور مقالات و متون به دست آمده فهرست شده و مقالات منتشر شده از جهت موضوع پژوهش، نوع مقاله، روش مطالعه و غیره مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    تعداد مقالات انتشار یافته در رابطه با طب اورژانس در ایران تا زمان این مطالعه (1380 تا 1397) 774 مورد بود. از میان این 774 مقاله با توجه به تشابه و نیز در دسترس نبودن فایل کامل تعدادی از مقالات، پس از حذف مقالات تکراری حذف شدند و تنها 120 مقاله آنالیز گردید و اطلاعات مربوط به هر مقاله به تفکیک وارد نرم افزار اکسل گردید. آنالیز ها نشان داد تعداد پژوهش ها در دهه ی 90 رو به رشد بوده به طوری که نزدیک به 90 درصد مقالات مربوط به این بازه بوده اند. اقدامات درمانی مناسب بیشترین حوزه مورد مطالعه بود که در این میان به بیماری های قلبی بیشتر پرداخته شده بود. این مقالات در بیش از 33 نشریه داخلی و خارجی چاپ شده بودند که نشریه Emergency medicine بیشترین میزان انتشار مقاله را به خود اختصاص داده بود. متوسط شاخص مقالات عدد 0.87 بود که با وجود رشد این عدد طی سال های اخیر، میزان کمی بنظر رسید. میزان ارجاعات انجام شده مورد بررسی قرار گرفت که مقالات ایرانی طب اورژانس از ارجاعات کمی برخوردار بودند. همچنین بررسی مقالات بر طبق هرم شواهد نشان داد که مطالعات هم گروهی بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که تولید مقالات توسط نویسندگان به طور پیوسته پیشرفت کرده است. با این حال، شاخص های کیفی مقالات و نویسندگان از قبیل تعداد ارجاعات پایین بوده و نیازمند توجه بیشتر است.

    کلیدواژگان: طب اورژانس، ایران، نشریه، شاخص مقالات، تعداد مقالات
  • نوید کلانی، اسماعیل رعیت دوست، فاطمه رحمانیان، ناصر حاتمی، مهدی فروغیان صفحه 18
    مقدمه

    کمر درد یکی از شایع ترین بیماری هایی دنیاست. حدود 65 % تا 80 % افراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می کنند. کمردرد شایع ترین علت سندرم درد مزمن است که منجر به محدودیت فعالیت در افراد جوان تر از 45 سال می شود.. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه تاثیر پتدین، کتورولاک و ترکیب کتورولاک-دیازپام بر درد حاد ناشی از کمردرد در بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان پیمانیه در سال 1398 انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور، 90 بیمار که به علت درد حاد کمری حاد به اورژانس بیمارستان پیمانیه جهرم مراجعه کرده بودند وارد مطالعه شدند. بیماران به‌روش تصادفی ساده به سه گروه 30 نفری (گروه اول: 50 میلی گرم پتدین، گروه دوم 30 میلی گرم کتورولاک و 10 میلی گرم دیازپام و گروه سوم کتورولاک به تنهایی 30 میلی گرم) تقسیم شدند. فشار خون، ضربان قلب، میزان اشباع اکسیژن خون شریانی و درد بیماران قبل از تزریق دارو، بلافاصله بعد از تزریق دارو و سپس در دقایق 5 ، 10 ،20 و 60 و 90 اندازه گیری و ثبت شد. شدت درد با مقیاس سنجش درد (VAS) اندازه گیری و بررسی شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین کاهش درد در گروه دریافت کننده پتدین به ترتیب در دقایق 10(P=0.006)، 20 (P=0.001)، 60 (P=0.001) و 90 دقیقه بعد از تزریق (P=0.001) به شکل معنی داری از گروه های کتورولاک و ترکیب کتورولاک و دیازپام بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که داروی پتدین بر کاهش درد حاد کمری از ترکیب کتورولاک-دیازپام و کتورولاک بیشتر است. بنظر می رسد استفاده از داروی پتدین در این بیماران جایگزین مناسبی نسبت به سایر داروها در کنترل درد در بیماران مبتلا به کمر درد حاد مراجعه کننده به اورژانس باشد.

    کلیدواژگان: درد کمری، درد، پتدین، کتورولاک، دیازپام
  • حامد قاسملو، نیما صفا، سعید برزانده پور، روحیه فرزانه، بهرام زرمهری، نوید کلانی، سمانه عبیری، فاطمه رحمانیان صفحه 19
    مقدمه

    امروزه رضایتمندی بیماران از نحوه ی ارایه ی خدمات درمانی در بخش اورژانس بیمارستان ها، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایتمندی بیماران از خدمات بخش اورژانس به صورت یک مطالعه مرور سیستماتیک انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مرور نظام مند می باشد. مطالعاتی که به زبان فارسی در مورد میزان رضایتمندی از خدمات بخش اورژانس منتشر شده است با کلمات کلیدی "رضایتمندی"، "بخش اورژانس"، "خدمات بخش اورژانس" جستجو و با استفاده از چک لیست پریسما مورد بررسی قرار گرفت. مرور مطالعات در محدوده زمانی سال 1380 تا سال 1399 در پایگاه داده های .

    یافته ها

    پس از جستجو، غربالگری و ارزیابی کیفی مطالعات در طی مرور سیستماتیک، در پایان سنتزنهایی بر روی 24 مقاله انجام گرفت. از میان مطالعات مورد بررسی؛ میزان رضایتمندی از خدمات بخش اورژانس، 20 مورد مطلوب، 2 مورد نامطلوب و دو مورد ذکر نشده بود. بالاترین میزان رضایتمندی از خدمات بخش اورژانس بیشتر مربوط به خدمات ارایه شده توسط پزشکان و پرستاران و نحوه برخورد پزشک می باشد. همچنین کمترین میزان رضایتمندی مربوط به امکانات رفاهی و محیط فیزیکی بخش اورژانس و عدم برخورد مناسب نگهبانان با بیماران می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان رضایتمندی در اکثر مطالعات مورد بررسی در سطح مطلوب قرار دارد. بررسی میزان رضایتمندی بیماران میتواند آگاهی مسیولین مربوطه را نسبت به وضعیت موجود در اورژانس بیمارستانها افزایش دهد. همچنین نقاط ضعف در ارایه خدمات به بیماران را آشکار ساخته و به مسیولین مربوطه در برطرف کردن کاستی ها کمک نموده و موجب ارتقا سطح کمی و کیفی خدمات شود.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، بخش اورژانس، خدمات بخش اورژانس، مرور نظام مند
  • جلیل عظیمیان، مهدی رنجبران، رقیه عسگری صفحه 20
    مقدمه

    بیماران ترومایی، عمده ترین مراجعه کننده گان اورژانس، جهت انتقال درون بیمارستانی را تشکیل می دهند که در معرض طیف وسیعی از عوارض قرار دارند. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت انتقال درون بیمارستانی بیماران ترومایی انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه مقطعی حاضر در بیمارستان الغدیر ابهر، از سال 1398 تا سال 1399، بر روی 216 بیمار ترومایی بزرگسال، سطح 1 ، 2 و 3 اورژانس که نیاز به انجام اقدامات تشخیصی درمانی یا انتقال به سایر بخش ها داشتند، در سه مرحله قبل، حین و بعد از انتقال ، انجام و نتایج و عوارض انتقال این سه مرحله، باهم مقایسه شده است.

    یافته ها

    در این مطالعه216 بیمار با میانگین سنی 3/70 ± 9/18، مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین بیماران پذیرش شده مرد (1/74٪) ، با مراجعه اورژانسی (3/83٪) و به دنبال تصادف (1/68٪) بودند. بیشتر انتقال ها با هدف تشخیصی (9/57٪) و در سطح 2 تریاژ (4/69٪) انجام گرفته بود. نمره کیفیت انتقال مرحله قبل انتقال99/93٪، حین 65/ 84 ٪ و بعد از انتقال02/91٪ محاسبه شد. عوارض در 36/14٪ از انتقال ها مشاهده شد که شامل افت یا افزایش فشارخون ، افت فشار اکسیژن خون شریانی و هیپوترمی بود . همچنین بیشترین خطاهای رخ در مرحله حین انتقال اتفاق افتاده و مربوط به عدم استفاده از مانیتورینگ (1/٪18)، پالس اکسی متری (6/17٪) و عدم کنترل خط وریدی محیطی (9/13٪) بوده است و خطاهای رخ داده، مرحله قبل از انتقال شامل عدم استفاده از پالس اکسی متری، مانیتورینگ و ماسک صورت (9/1٪) و خطاهای مرحله بعد از انتقال شامل عدم کنترل سند فولی و سوند بینی معدی (5/0٪) گزارش شده است.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه نشان داد که میزان بروز حوادث ناگوار، به ویژه در حین انتقال، بالا است. این مهم می تواند در تحلیل علل خطاها و برنامه ریزی درجهت افزایش سطح ایمنی بیماران مورد استفاده قرار گیرد . شناسایی و مدیریت عوامل خطر در فرایند انتقال، ایمنی بیماران را تامین می نماید.

    کلیدواژگان: چک لیست، انتقال، اورژانس، تروما
  • احسان گروهی ساردو، یاسین سهرنی، سارا پیش بین، الهه سالارپور، حسین رفیعی، شبیر رستمی ابوسعیدی، رسول رئیسی صفحه 21
    مقدمه

    بروز بحران های مختلف در کشور ما غیرقابل انکار است و بیمارستان ها از جمله سازمان هایی هستند که مستقیما تحت تاثیر این بحران ها قرار می گیرند. این مطالعه با هدف بررسی میزان اطلاعات پرسنل بیمارستان امام خمینی(ره) جیرفت و ارزیابی آمادگی آنها درهنگام بروز بحران درسال 1399 انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش به صورت مقطعی- توصیفی صورت گرفت. جهت نمونه گیری از روش سرشماری استفاده شد و کلیه پرسنل شاغل در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت وارد مطالعه شدند. در این پژوهش جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته" آمادگی مقابله با بلایا" که مشتمل برسه بخش می باشد، استفاده گردید. داده های جمع آوری شد و پس از کدبندی و ورود داده ها با نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری توصیفی وتحلیلی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    63 نفر از پرسنل شاغل بیمارستان امام خمینی جیرفت وارد مطالعه شدند. میانگین سنی پرسنل بیمارستان امام خمینی 07/2± 3/47 سال می باشد. حداقل سن شرکت کنندگان 22 سال و حداکثر 59 سال بود. بیشتر پرسنل شرکت کننده در این مطالعه زن (41 نفر و 1/65 %) بودند. بیشتر پرسنل دارای مدرک تحصیلی لیسانس بودند. بین سطح آگاهی و سطح آمادگی با سن، جنس، مدرک تحصیلی،سابقه کارپرسنل تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشد (P_Value>0.05). بین سطح آگاهی پرسنل با شرکت در دوره های آموزشی مقابله با بحران تفاوت معنی دار آماری وجود دارد (P_value=0.002) بین سطح آمادگی با شرکت در مانورهای وقوع بحران تفاوت معنی دار آماری وجود دارد (P_Value=0.04) بین سطح آگاهی با عضویت در کمیته بحران تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد (P_Value=0.05) بین سطح آگاهی و آمادگی با ارسال مصوبات کمیته بحران به بخش ها تفاوت معنی دار آماری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    از آنجا که ارتقاء آگاهی پرسنل شاغل در مراکز بهداشتی درمانی جهت اداره بحران هایی که بصورت غیرمترقبه اتفاق می افتد بسیار مهم است، پیگیری و گسترش فعالیت های کمیته بحران و آموزش و اطلاع رسانی دقیق تر در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، گاهی، آمادگی، پرسنل، بیمارستان
  • حامد قاسملو، فاطمه رحمانیان، بیتا عباسی، حمید زمانی مقدم، شبنم راجپوت، سمانه عبیری، مهدی فروغیان، سعید برازنده پور، حسین اخوان صفحه 22

    مقدمه: مسمومیت یکی از شایع ترین علل مراجعه به اورژانس بیمارستان ها در بسیاری از کشورها می باشد. با توجه به شیوع مسمومیت در جوامع ایرانی، این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی مسمومیت های کودکان در ایران به صورت یک مطالعه مرور نظام مند می پردازد. روش کار: مطالعه حاضر یک مرور نظام مند می باشد. مطالعاتی که به زبان فارسی در مورد اپیدمیولوژی مسمومیت کودکان در مجلات فارسی منتشر شده است با کلمات کلیدی "مسمومیت"، "کودکان"، "مسمومیت در کودکان" جستجو و با استفاده از چک لیست پریسما مورد بررسی قرار گرفت. مرور مطالعات در محدوده زمانی سال 1380 تا سال 1399 در پایگاه داده های Google scholar، Sid، Magiran، جستجو گردید. یافته ها: پس از جستجو، غربالگری و ارزیابی کیفی مطالعات در طی مرور سیستماتیک، در پایان 21 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. از لحاط جنسیت؛ بیشترین شیوع در مطالعات، در 20 مطالعه پسران و در یک مطالعه دختران بیشترین شیوع جنسیتی را داشتند. بیشترین میزان شیوع مسمومیت در بین سن زیر 3 سال مشاهده شد. همچنین از لحاظ شیوع مسمومیت در فصول سال، در فصل بهار یک مطالعه بیشترین شیوع، در فصل تابستان 6 مطالعه و در فصل پاییز 2 مطالعه بیشترین شیوع را داشتند. عامل مسمومیت در 10 مطالعه؛ دارویی، در 8 مطالعه اوپیوم و در 3 مطالعه هیدروکربن ها (نفت) بود. بیشترین علت مسمومیت در 17 مطالعه اتفاقی و در یک مطالعه به صورت عمدی بوده است. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر آن بود که مسمومیت های دارویی در ایران بیشترین عامل مسمومیت را در برداشته است و در سال های اخیر روند افزایشی داشته است. با توجه به این مورد که بیشتر مسمومیت ها در مطالعات مورد بررسی به صورت اتفاقی بوده است، لزوم آگاه سازی والدین در خصوص نگه داری صحیح دارو و نیز توجه به برچسب های دارویی ضروری بنظر می رسد.

    کلیدواژگان: مسمومیت، کودکان، اورژانس، مرور نظام مند
  • حدید همراه، راضیه کاظم پور، راضیه السادات موسوی رکن آبادی، مهرداد شریفی، سید محمودرضا سجادی، رباب صادق صفحه 23
    مقدمه

     ایسکمی میوکاردی خاموش بعنوان وجود شواهد عینی از ایسکمی قلبی در غیاب ناراحتی قفسه سینه یا یکی از علایم معادل آنژین تعریف میشود. هدف مطالعه حاضر، بررسی یافته های الکتروکاردیوگرافی (ECG) مرتبط با ایسکمی قلبی در بیماران غیرقلبی مشکوک به ایسکمی میوکاردی خاموش مراجعه کننده به اورژانس بود.

    روش کار

     مطالعه حاضر به صورت یک مطالعه مقطعی گذشته نگر (فروردین تا اسفند 1397) بر روی بیماران بزرگسال با شکایت غیرقلبی مراجعه کننده به اورژانس نمازی شیراز، در جنوب ایران با سطح 1 و 2 تریاژ و شک به ایسکمی میوکاردی خاموش انجام گرفت که برای ایشان ECG و دو نوبت تست تروپونین پس از ورود به اورژانس، انجام شده باشد.  بیماران ترومایی، سطح تریاژ 3-5، بیماران با درد قفسه سینه تیپیک، و بیماران با تشخیصST-Elevation Myocardial Infarction (STEMI) از مطالعه خارج شدند.داده های دموگرافیک، نتیجه دو نوبت آزمایش تروپونین و یافته های مرتبط با ایسکمی قلبی در ECG شامل ST depression و T inversion بررسی شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی انجام شد. 

    یافته ها

     در مجموع، 180 بیمار وارد مطالعه شدند. میانگین سن بیماران 01/15± 3/69 سال بود. 92 بیمار (1/51%) مرد بودند.ST depression  و T inversion بترتیب در ECG 90 (50%) و 88 (9/48%) بیمار یافت شد. وجود یکی از یافته های ST depression یا T inversion در 168 (3/93%) بیمار مشاهده گردید. بین میانگین سنی، جنسیت و علت مراجعه با داشتن ST depression یا T inversion ارتباط معنادار آماری دیده نشد. آزمایش مثبت تروپونین در هر دو مرحله در 23 (8/12%) و آزمایش هر دو مرحله منفی در 4/59% بیماران مشاهده گردید. بین داشتن حداقل یک نوبت تروپونین مثبت و داشتن یافته های ST depression و T inversion ارتباط معنادار آماری وجود نداشت (بترتیب P-value برابر با 56/0 و 9/0).

    نتیجه گیری

     ST depression و T inversion در ECG نیمی از بیماران وجود داشت. آزمایش تروپونین دو نوبت مثبت و دو نوبت منفی به ترتیب در 8/12% و 4/59% بیماران مشاهده شد. این یافته بیانگر آن است که تطبیق یافته های ECG و آزمایش تروپونین چند مرحله ای در تشخیص نهایی ایسکمی قلبی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، اما تغییرات ECG در بیماران با شکایت غیرقلبی حتما نشانگر انفارکتوس قلبی نیست.

    کلیدواژگان: ایسکمی میوکارد، بیماری شریان کرونر، تروپونین، انفارکتوس میوکارد با افزایش قطعه ST
  • نیما صفا، سمانه عبیری، سید رضا احمدی کوپایی، سید رضا حبیب زاده، روحیه فرزانه، لهراسب طاهری، نوید کلانی، فاطمه رحمانیان* صفحه 24
    مقدمه

     خشونت محل کار علیه کارکنان مراقبت های بهداشتی مسئله ای فراگیر و جهانی می باشد و این موضوع در محیط های کاری به خصوص در پرسنل بخش اورژانس دیده می شود. با توجه به افزایش نسبتا بالای خشونت در بخش اورژانس، این مطالعه با هدف بررسی خشونت در پرسنل بخش اورژانس انجام شد. 

    روش کار

     این مطالعه مروری نظام مند به مرور مطالعات در مورد خشونت علیه کادر تیم اورژانس بیمارستان ها از طریق جستجو در پایگاه های گوگل اسکالر، مگیران و پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) با کلید واژه های؛ خشونت، پرستاران،  بخش اورژانس؛ بین سال های 1380 تا 1399 صورت گرفت. از مجموع 599 مقاله مرتبط استخراج شده از پایگاه داده ها، پس از بررسی عنوان و چکیده و معیارهای ورود و خروج، در نهایت 11 مقاله باقی ماند و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ها

     در مجموع 11 مطالعه با توجه به موضوع مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. محل انجام مطالعه، در سه مطالعه در شهر تهران، دو مطالعه در اهواز و یک مطالعه در سبزوار، اراک، تبریز، ارومیه، همدان، رشت؛ انجام شد. میزان بروز خشونت در ده مطالعه بالا و در یک مطالعه نیز گزارش نشده بود. در مطالعات مورد بررسی بین جنسیت و میزان خشونت در بعضی مطالعات ارتباط معنی داری دیده شد. از لحاظ ارتباط بین جنسیت و خشونت در بخش اورژانس، در بعضی مطالعات مردان و در بعضی زنان و مواردی هم بین زنان و مردان ارتباطی بین جنسیت و خشونت دیده نشد. بیشترین عامل خشونت در مطالعات مورد بررسی ؛ همراهان بیمار بودند. همچنین بیشترین نوع خشونت در تمام مطالعات مورد بررسی، خشونت کلامی بود. 

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج بدست آمده از  این مطالعه میزان بروز خشونت در بخش های اورژانس بیمارستان های ایران بالا می باشد و همچنین در اکثر مطالعات خشونت بیشتر از طرف همراهان بیماران بوده است. بنظر می رسد می توان با ایجاد اتاق انتظار با ظرفیت مناسب، از حضور بی مورد همراهان در محوطه بخش جلوگیری نمود.

    کلیدواژگان: خشونت، پرستاران، بخش اورژانس
  • نیما صفا، روحیه فرزانه، عطیه صفایی، بیتا عباسی، رضا اخوان، نوید کلانی، فاطمه رحمانیان* صفحه 25
    مقدمه

    مراقبت از بیمار هدف اصلی بخش اورژانس و کارکنان آن است که احترام به حریم خصوصی بیمار بخشی اساسی از روند این مراقبت است. با وجود اینکه مطالعات زیادی درک بیماران از حریم خصوصی خود را بررسی کرده اند، با این حال مطالعات کمتری به صورت اختصاصی این موضوع را در بخش اورژانس که غالبا بخشی شلوغ است و ممکن است کمتر به حریم خصوصی توجه شود بررسی کرده اند. هدف از مطالعه حاضر نیز بررسی سیستماتیک مطالعاتی است که حریم خصوصی بیمار را در بخش اورژانس مطالعه کرده اند.

    روش کار

    این مطالعه یک مرور سیستماتیک از مطالعات منتشر شده در مورد حریم خصوصی بیمار در بخش اورژانس است که طبق آموزه های PRISMA انجام شده است. برای پاسخ دهی به سوالات مطالعه، منابع پایگاه های داده الکترونیکی انگلیسی زبان MEDLINE ، Embase ، ScienceDirect و PsycINFO با کلید واژه های Privacy, Patient, Emergency Department و پایگاه های داده الکترونیکی فارسی زبان؛ Sid و Magiran با کلمات کلیدی حریم خصوصی، بیمار و بخش اورژانس جستجو شدند. معیارهای واجد شرایط بودن مطالعات برای بررسی در این مطالعه زبان انگلیسی یا فارسی و انجام مطالعه در بخش اورژانس بود.

    نتایج

    14 مطالعه وارد این مرور نظام مند شدند. مطالعات بررسی شده بین سالهای 2003 تا 2020 منتشر شده بودند. 2 مطالعه مداخله سازمانی و سایر مطالعات به صورت مقطعی انجام شد. اکثر مطالعات در ایران (هفت مورد) و پس از آن دو مطالعه در استرالیا انجام شده بود. تعداد تجمعی شرکت کنندگان در تمام مطالعات بالغ بر 1406 بیمار بود. مفاهیم ارایه شده اصلی که به نظر می آمد بر سطح حفظ حریم خصوصی بیمار تاثیر داشته باشند در سه دسته کلی تقسیم شد: فاکتور های وابسته به محیط اورژانس، وابسته به بیمار و وابسته به کادر درمان.

    نتیجه گیری

    از نظر فاکتور های مربوط به کادر درمان، نیاز به افزایش آگاهی ایشان نسبت به تعاریف حفظ حریم خصوصی بیماران می باشد؛ در مورد محیط بخش اورژانس، به نظر می رسد که ساختار و طراحی بخشهای اورژانس (از جمله نوع جداسازی تخت ها از هم بهه وسیله اتاقک یا پرده) به منظور حفاظت از حریم خصوصی بیماران باید تجدید نظر شود. فاکتور های وابسته به بیمار (از جمله جنسیت، فرهنگ) قابل تغییر نیستند و تنها از جهت تعیین اهمیت برای توجه بیشتر کادر درمان تقسیم بندی می شود.

    کلیدواژگان: حریم خصوصی، بخش اورژانس، کادر درمان
  • علیرضا درودچی، محمد زارع نژاد، نوید کلانی، فرناز رنجبر، ناصر حاتمی، اسماعیل رعیت دوست* صفحه 26
    مقدمه

    ‏ افزایش خطاهای پزشکی به یک نگرانی عمومی در میان سیاستگزاران سلامت تبدیل شده است. با توجه به اهمیت آگاهی از علل وقوع خطاهای پزشکی و پیشگیری از تداوم آنها علی الخصوص در بخش اورژانس، لذا این مطالعه بررسی فراوانی قصور متخصصان طب اوراژانس ارجاعی به پزشکی قانونی استان فارس از سال 92 تا 98 انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی و بر اساس تحلیل دوباره داده ها انجام گرفت. جمعیت مورد مطالعه شامل کلیه قصور ارجاعی به دفتر کمیسیون پزشکی اداره کل پزشکی قانونی استان فارس با موضوع شکایت از متخصصان طب اورژانس طی سال های 1392 تا 1398 بود. روش جمع آوری داده ها بر اساس چک لیست و استفاده از اطلاعات موجود در پرونده های موجود در کمیسیون پزشکی اداره کل پزشکی قانونی استان فارس صورت گرفت. چک لیست شامل سن بیمار، تحصیلات بیمار، شغل بیمار، بیماری زمینه ای، علل قصور، نوع مرکز درمانی، علت و انگیزه شکایت، نوع خدمت ارایه شده، نحوه کسب اطلاع از قصور، محل آسیب وارده، نوع آسیب وارده و میزان ارش تعیین شده میباشد. تجزیه و تحلیل دادها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 و با استفاده از آمارهای توصیفی انجام شد.

    نتایج

    از تعداد 92 پرونده،91 پزشک مرد (9/98%) و 1 نفر پزشک زن (1/1%) بودند. بیشترین فراوانی صدور رای در سال های 1398 با 40 رای (5/43 %) و سال 1397 با 28 رای (4/30 %) بوده است. 54 نفر (7/58 %) از افراد شاکی فوت نموده‌اند و 19 نفر (7/20 %) دچار نقص عضو شده بودند. همچنین میزان افراد شاکی در حال بهبودی 11 نفر (0/12 %) و بهبود یافته 6 نفر (5/6 %) بوده است. از 92 پرونده مورد بررسی، 77(7/83 %) پرونده نهایتا تبریه شده و 15(3/16 %) پرونده نیز به محکومیت افراد ختم گردیده است. بیشترین فراوانی قصور تایید شده، قصور بی مبالاتی 9(8/9%) و بی‌احتیاطی 2(2/2 %) بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که بیشترین علت قصور پزشکی متخصصان طب اورژانس از نوع بی مبالاتی می باشد. لذا پیشنهاد می شود با برگزاری کارگاه های آموزشی جهت متخصصان طب اورژانس، باعث کاهش این نوع مبالاتی ها شویم.

    کلیدواژگان: طب اورژانس، قصور، پزشکی، شکایت
  • سپیده مرتضوی *، عذرا مرتضوی، حسین دین پناه صفحه 27
    مقدمه

    استرس های شغلی و عوامل ایجاد کننده آن یکی از مباحث مهم روانشناختی و روانپزشکی است که توجه پژوهشگران زیادی را به خود جلب کرده است. در این بین سلامت کادر درمان بیمارستان ها به دلیل ماهیت کار آنها یکی از موضوعات مهم به شمار می آید. در حال حاضر با توجه به شیوع یکی از انواع کرونا ویروس ها، سلامت روان کادر درمان به عنوان یک گروه در معرض خطر نیازمند توجه بیشتر است. . هدف از این مطالعه سنجش میزان استرس، اضطراب و افسردگی بین کادر درمانی در هنگام مواجهه با بحران شیوع ویروس کرونا است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در فروردین ماه 1399 به منظور سنجش استرس، اضطراب و افسردگی 106 نفر از کادر درمان بیمارستان های دکتر غرضی و امام حسین شهرستان ملایر در زمان شیوع بیماری کووید-19 انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات فردی و پرسشنامه استاندارد21 سوالی سنجش استرس، اضطراب و افسردگی DASS می باشد.

    یافته ها

    یافته های مورد مطالعه را 106 نفر از کادردرمان تشکیل داده بودند که از این افراد 9/0 درصد پزشک فوق تخصص، 5/8 درصد پزشک متخصص، 7/4 درصد دکترای حرفه ای و 2/80 درصد پرستار بودند. یافته ها نشان داد که در ابعاد مورد سنجش 4/26 درصد از کادردرمان استرس بسیار شدید، 2/80 درصد اضطراب بسیار شدید و 4/43درصد افسردگی بسیار شدید را دارا بودند. با بررسی رابطه بین مشخصات فردی و پارامتر های استرس، اضطراب و افسردگی و با توجه به سطح معناداری روابط، رابطه معناداری بین مشخصات فردی و اختلالات ذکر شده وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، شیوع استرس، اضطراب و افسردگی بین کادردرمان در پاندمی بیماری کووید-19 بسیار زیاد بود. این نتیجه اهمیت سیاست گذاری و مداخلات به موقع روانشناختی در جهت ارتقای سلامت روانی کادردرمان در شرایط بحران را نشان می دهد که با استفاده از راهبردهای پیشگیرانه می توان از بروز مشکلات روانی در کادردرمان پیشگیری کرد و در جهت حفظ و بهبود کیفیت سلامت روان آنان و توانایی حرفه ای این افراد قدم برداشت.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، کووید19، کادر درمان
  • مجید وطن خواه، روحیه فرزانه، فاطمه رحمانیان* صفحه 28
    مقدمه

    رنال کولیک(کولیک کلیوی) شایع ترین تظاهر بالینی سنگ های ادراری و یکی از فوریتهای شایع اورولوژی است که به خاطر درد طاقت فرسا برای بیمار بسیار رنج آور است. مداخلات درمانی متفاوتی جهت درد در بیماران مبتلا به رنال کولیک صورت می پذیرد. این مطالعه با هدف بررسی داروهای مورد استفاده در درد بیماران مبتلا به رنال کولیک به صورت یک مطالعه مروری روایتی انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع مرور روایتی می باشد. در این مطالعه جهت یافتن مقالات مرتبط، پژوهشگران جستجوی کامپیوتری را در پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان SID ، Magiran وScholar Google با کلید واژگان رنال کولیک و کولیک کلیوی انجام گرفت. جستجوی مطالعات بدون هیچ محدودیت زمانی صورت گرفت

    نتایج

    در مرور پیشینه پژوهش، مطالعات مختلفی بر روی داروهای متفاوتی جهت کنترل درد بیماران مبتلا به رنال کولیک صورت گرفته بود. بیشتر داروهای مورد بررسی، مربوط به دسته داروهای مخدر (مورفین، بوپرنورفین، ترامادول و پتدین) و ضد التهاب های غیر استروییدی (پاراستامول، دیکلوفناک و کتورولاک) بودند. همچنین داروهایی نظیر کتامین، دسموپرسین، آمینوفیلین و تجویز داخل جلدی آب مقطر نیز مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    هرچند استفاده از داروهای مخدر، بهترین اثر را در تسکین درد بیماران مبتلا به رنال کولیک ایجاد می کند، اما ایجاد عوارضی مثل مهار شدن مرکز تنفسی در مدولا و فعال شدن مرکز استفراغ (CTZ) استفاده از مخدرها را محدود کرده است. بدلیل اثرات ضد دردی مشابه با اوپیوییدها و عوارض کمتر پیشنهاد می شود از دسته داروهای NSAID (کتورولاک) به عنوان خط اول درمان بیماران کولیک کلیوی استفاده شود.

    کلیدواژگان: دارو، رنال کولیک، مرور روایتی
  • مجید وطن خواه، فاطمه ملکی، سید رضا حبیب زاده، مهرداد ملک شعار صفحه 29
    مقدمه

    همه‌گیری کوید 19 در دنیا منجر به ایجاد استرس و اضطراب زیادی در بین مردم شده است. با توجه به اینکه کارکنان درمانی در خط اول مبارزه با بیماری کووید 19 هستند، بیشترین میزان خطر و اضطراب را دارا می باشند. بنابراین هدف از انجام این مطالعه بررسی اضطراب کادر درمانی و عوامل روانشناختی موثر بر آن در زمان پاندمی کوید 19 در ایران به صورت یک مطالعه سیستماتیک می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مرور سیستماتیک جهت جستجوی مقالات پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان؛ پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID)، مگیران و موتور جستجوی گوگل اسکالر از سال 2018 تا 2021 با استفاده از کلید واژه های فارسی؛ اضطراب، کرونا ویروس، کوید 19، کادر درمانی، پرستاران انجام شد. برای انتخاب مطالعات و استخراج داده ها، ابتدا عناوین تمام مقالات بدست آمده توسط دو نفر مورد بررسی قرار گرفت و سپس موارد تکراری حذف شد. اطلاعات مربوط به مقالات منتخب شامل: نویسنده اول، سال انجام انتشار مقاله، عنوان مطالعه، جامعه مورد مطالعه، روش مورد مطالعه، حجم نمونه، ابزار مورد بررسی و در نهایت نتایج بدست آمده در فرم استخراج داده ها ثبت گردید.

    نتایج

    در مرحله اولیه جستجوی مطالعات،  624 مطالعه بررسی گردید. 610 مطالعه بدلیل مرتبط نبودن با موضوع مورد مطالعه و تکراری بودن و عدم دسترسی به مقاله کامل حذف گردید. در نهایت 14 مطالعه جهت نگارش این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. عوامل روانشناختی مختلفی نظیر(استرس، افسردگی، فرسودگی شغلی، تاب آوری، حمایت اجتماعی خانواده، افکار خودکشی، تنظیم هیجان، حساسیت اضطرابی، سرسختی روانشناختی، رفتارهای مراقبتی، نشخوار فکری، باورهای بهداشتی و فعالیت بدنی)، در میزان بروز اضطراب و پیش بینی آن نقش داشتند. از میان مطالعات مورد بررسی 5 مطالعه مربوط به سال 1400 و 9 مطالعه مربوط به سال 1399 می باشد. جامعه مورد مطالعه در سه مطالعه اردبیل، دو مطالعه ملایر، دو مطالعه جهرم و یک مطالعه زاهدان، زرندیه، البرز، کرمان، تربت حیدریه، میانه و رشت می باشد. ابزار مورد بررسی در 10 مطالعه CDAS، 2 مطالعه اضطراب بک و 2 مطالعه هم DASS بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل روانشناختی مختلفی در بروز میزان اضطراب در کادر بهداشت و درمان تاثیرگذار هستند که هر کدام به نوعی می توانند در میزان بروز اضطراب نقش داشته باشند. بنابراین شناسایی علت این اختلالات روانشناختی در این افراد امری ضروری است تا با استفاده از شیوه های مناسب بتوان سلامت روان این افراد را حفظ نمود.

    کلیدواژگان: اضطراب، عوامل روانشناختی، کوید 19، کادر درمانی
  • سارا پورمیرزایی، پیمان اسدی، سید مهدی ضیاء ضیابری، وحید منصف کسمائی، عنایت الله همایی راد صفحه 30
    مقدمه

      بعد ازترومای سر، شکستگی لگن شایع ترین علت مرگ در بیماران مولتیپل تروما میباشد.این پژوهش با هدف تعیین فراوانی آسیب های مجاری ادراری و تناسلی در بیماران با شکستگی لگن مراجعه کننده به بیمارستان پورسینای رشت انجام خواهد شد تا با تعیین فراوانی این آسیب ها بتوان اقدامات اولیه لازم را در بیماران (شکستگی لگن) در اورژانس تبیین و مشخص کرد.

    روش مطالعه

    در این مطالعه گذشته نگر، پرونده 170 بیمار دچار شکستگی لگن مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی پورسینای شهر رشت از ابتدای دی ماه سال 97 تا ایتدای دی ماه سال 98 مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از چک لیست تهیه شده و معاینه بالینی بیمار توسط رزیدنت، اطلاعات ، شامل سن، جنس، میزان تحصیلات، وجود یا عدم وجود هماچوری، نوع تروما و نوع شکستگی لگن جمع آوری شد. با استفاده از نرم افزار STATA - Se v 13.1 داده ها تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    از 170 بیمار مراجعه کننده به دلیل شکستگی لگن 70% مرد بودند. میانگین سنی 10/20±02/45 سال و متوسط طول مدت بستری افراد مورد مطالعه 13/7±11/8 روز بود. حوادث وسایل نقلیه موتوری مهم ترین عامل شکستگی لگن و آسیب مجرای ادراری بود. 55 نفر (4/33%) از افرادی که شکستگی لگن داشتند دچار آسیب مجرای ادراری تناسلی شده بودند. هماچوری در 48 نفر از آنها وجود داشت و خون در نوک مه آ و هماتوم پرینه از علامت هایی بودند که به شکل معنی داری با آسیب دستگاه ادراری تناسلی به دنبال شکستگی لگن ارتباط داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع نسبتا بالای آسیب مجاری ادراری تناسلی در ترومای لگن؛ بهتر است معاینه کامل در تمامی بیمارانی که با تروماهای با انرژی بالا مراجعه می کنند، مخصوصا معاینه با دقت تر در افرادی که شکستگی لگن دارند، انجام شود و در صورت مشاهده هر یک از علایم بالا حتما به فکر آسیب های دستگاه ادراری تناسلی بوده و جهت بررسی بیشتر محل ضایعه و رفع آن اقدام نماییم.

    کلیدواژگان: آسیب مجاری ادراری-تناسلی، شکستگی لگن، تروما، هماچوری
  • محبوبه سادات ابراهیم نژاد شیروانی، مهدی رضایی، نسیم زمانی، نیلوفر قدرتی، حسین حسنیان، حسن امیری صفحه 31
    مقدمه

    مسمویت با سموم ارگانوفسفره از جمله شایعترین انواع مسمومیت است . تشخیص سریع و آغاز درمان این مسمومیت بر نتیجه درمان بسیار موثر است. روش قطعی تشخیص اندازه گیری سطح کولین استراز خونی است که به زمان زیادی نیاز داشته و برای اقدام به موقع در بخش اورژانس مناسب نیست. تست چالش آتروپین یکی از آزمون هایی است که به صورت معمول در اورژانس مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی این تست در تشخیص مسمومیت ارگانوفسفره است.

    روش مطالعه

    این مطالعه مقطعی با بررسی نتیجه ثبت شده از تست چالش آتروپین ،روی 91 نفر ازبیماران مشکوک به مسمومیت با ارگانوفسغره و مقایسه نتایج آن با نتایج حاصل از اندازه گیری سطح کولین استراز سرمی به عنوان Gold Standard ، در پرونده بیماران مراجعه کننده به مرکز مسمومیت بیمارستان لقمان ، در فاصله سالهای 97-98 انجام شد.

    یافته ها

    از 420 بیمار مسمومیت با ارگانوفسفره مراجعه کننده طی سال 97، 108 بیمار با علایم مشکوک وجود داشت که تست چالش آتروپین برای 91 نفر انجام شده بود .از این میان، پس از مقایسه نتیجه تست با تست استاندارد،حساسیت تست چالش آتروپین 8/86% ،ویژگی آن6/82% ،منفی کاذب9/26% و مثبت کاذب 5/20 %، ارزش اخباری مثبت48/79 و ارزش اخباری منفی 07/73 و نسبت درست نمایی مثبت 95/3 و نسبت درست نمایی منفی 37/0 محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای مسمومیت با سموم ارگانوفسفره در کشورهای درحال توسعه و تاثیر چشم گیر تشخیص وآغاز سریع درمان در بهبود نتایج درمان، تست چالش آتروپین جهت غربالگری و تایید تشخیص مسمومیت در موارد مشکوک می تواند به عنوان تستی قابل قبول در شرایط اوژانس به کار رود.

    کلیدواژگان: مسمومیت، ارگانوفسفره، آتروپین
  • فرزانه زارعی، روناک شاهوی صفحه 32
    مقدمه

    لزوم ارایه خدمات تخصصی و حرفه ای در شرایط اورژانسی و اضطراری در سطح جامعه و خارج از بیمارستانها ، اهمیت حرفه ای گری را در فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی چندین برابر می کند. این مقاله سعی دارد تا به بررسی عوامل موثر بر حرفه گری از دیدگاه دانشجویان فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی ، بپردازد.

    روش ها

    این مطالعه یک تحقیق کیفی از نوع تحلیل محتوا است. جامعه مورد پژوهش دانشجویان فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می باشند. شرکت کنندگان بصورت هدفمند از بین دانشجویانی که کارآموزی درعرصه می گذراندند، انتخاب شدند (10 نفر)  و برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نمیه ساختارمند تا رسیدن به اشباع داده ها استفاده شد. مصاحبه ها پیاده سازی شد و متون حاصله به دقت و بارها بررسی و سپس با استفاده از روش اشتراوس و کوربین کدگذاری و طبقه بندی شدند.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها 4 طبقه اصلی (عوامل مرتبط باآموزش ، عوامل فردی ، عوامل مرتبط با ماهیت حرفه و عوامل اجتماعی) و 17 طبقه فرعی (عوامل مرتبط با اساتید ، عوامل مرتبط با دانشجویان ،فضا و امکانات آموزشی ، برنامه ریزی آموزشی ،نحوی پذیرش دانشجو ، تخصص ، علاقه ، تجربه ، اخلاق ، توانمندی فردی ، تعهد ، شرایط کاری ، حمایت مسیولین ، آگاهی به حقوق و قوانین ، فرهنگ و عرف حاکم بر جامعه و تبلیغات در مدارس) استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    از دیدگاه شرکت کنندگان در این تحقیق حرفه ای گری متاثر از عوامل مرتبط با آموزش ، عوامل فردی ، عوامل مرتبط با ماهیت حرفه و عوامل اجتماعی می باشد. از آن جایی که هدف نهایی حرف مختلف پزشکی ارتقاء سلامت آحاد جامعه است نتایج این مطالعه می تواند مورد استفاده مسیولین برنامه ریزی های آموزشی و همچنین سیاست گذاران در بخش اشتغال فارغ التحصیلان رشته فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حرفه ای گری، تحلیل محتوای کیفی، فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی
  • محمدکریم بهادری، سید مجتبی حسینی، فضل الله آهنگرپور* صفحه 33
    مقدمه

    یکی از معیارهای اساسی در ارتقاء سطح بهداشت جامعه، افزایش میزان دسترسی شهروندان به خدمات درمانی به ویژه خدمات اورژانس است. بافت‌های قدیمی و فرسوده شهری مشکلات متعددی از جمله دسترسی به خدمات بهداشتی- درمانی دارند. هدف این پژوهش، بررسی موانع دسترسی به خدمات پزشکی اورژانس در زمان استاندارد در بافت تاریخی شهر سمنان رخ داده است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی-میدانی بود که با استفاده از مصاحبه و پرسش‌نامه در مرکز فوریت‌های پزشکی (اورژانس 115) شهر سمنان انجام گرفته است. جامعه آماری در تعیین موانع شامل کارکنان و مدیر مرکز فوریت‌های پزشکی شهر سمنان بود. مرحله تایید موانع شامل 15 نفر از افراد مطلع بودند که بر اساس در دسترس بودن انتخاب گردیدند. ابتدا با توجه به مطالعات کتابخانه‌ای، اطلاعات قبلی، هم‌اندیشی با پرسنل اورژانس 115 سمنان و بازدید میدانی، شاخص‌های موثر بر موانع دسترسی به خدمات پزشکی اورژانس 115 در بافت قدیم شهر سمنان استخراج گردید. شاخص‌های بدست آمده را با استفاده از روش دلفی مورد بررسی قرار داده و با استفاده از این شاخص‌ها پرسش‌نامه بر اساس ماتریس مقایسات زوجی پژوهش حاضر تهیه شد. پرسش‌نامه تهیه ‌شده توزیع و پس از توضیح در خصوص نحوه پاسخگویی به سوالات و تکمیل آن، جمع‌آوری گردید. داده‌های حاصل از پرسش‌نامه وارد نرم افزار دیماتل گردید و با استفاده از تکنیک دیماتل مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها

    مهمترین موانع دسترسی به خدمات پزشکی اورژانس، از دیدگاه افراد متخصص در حوزه تحقیق در منطقه مورد مطالعه به ترتیب معیارهای حمل‌ونقل با وزن (318/35)، بافت با وزن (163/35)، آموزش با وزن (778/34)، زمان با وزن (665/34) و ارتباطات با وزن (238/34) شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    از مجموع 5 معیار تشکیل دهنده موانع دسترسی به خدمات پزشکی اورژانس 3 معیار از نوع اثر‌گذار بوده و تنها دو معیار حمل‌ونقل و ارتباطات از نوع اثرپذیر بوده‌اند. لذا این عوامل درصد بالایی را به خود اختصاص داده و بعنوان موانع دسترسی به خدمات پزشکی اورژانس در منطقه مورد مطالعه تحقیق تایید می‌شوند. همچنین با توجه به اینکه در مدل این تحقیق خطاهای ارزیابی (از جمله نبود نظارت) وجود نداشته است، لذا می‌توان گفت این عوامل مهم‌ترین موانع دسترسی به خدمات پزشکی اورژانس هستند.

    کلیدواژگان: موانع دسترسی، خدمات پزشکی اورژانس، بافت قدیم، سمنان، دیماتل
  • ریحانه قیاسی نوعی، حمید حیدریان میری، علی عبیدی، ایوب توکلیان*، میترا حسامی فرد، مائده اخلاقی صفحه 34
    مقدمه

    ظهور همه گیری COVID19 نگرانی های زیادی را در رویکردهای پزشکی ایجاد کرده است. یکی از این مسایل این بود که تا چه میزان کادر پزشکی قادر به احیای قلبی ریوی ایمن با وجود این سطح بالای انتقال عفونت می باشند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در مورد CPR بیماران کووید -19 می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه 129 نفر از افراد شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اعم از پرستار، پزشک، کارشناس اتاق عمل و فوریت های پزشکی با پرسشنامه تحت آزمون قرار گرفتند. پرسشنامه شامل 21 سوال میباشد که میزان آگاهی کادر درمان را مورد سنجش قرار داده است و روایی محتوایی این چک لیست توسط 10 پزشک متخصص تایید گردیده است. همچنین چند معیار دموگرافیک شامل سن، جنس، سابقه کار بر حسب سال، سابقه شرکت در کارگاه های CPR بیماران COVID19، تعداد دفعات حضور در کارگاه، بیمارستان محل کار، رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی نیز در مطالعه می باشد که ارتباط این متغیر ها را با نمره هر فرد در آزمون ارزیابی شده است.

    یافته ها

    مطالعه ی انجام شده نشان داده است که میزان پاسخدهی به سوالات با کارگاه های برگزار شده در خصوص احیای قلبی ریوی بیماران COVID19 ،سن و سابقه کار ارتباط مستقیم داشته است. همچنین سوالاتی که توسط اکثر شرکت کننده ها به درستی پاسخ داده نشده اند مربوط به ونتیلاسیون و انتوباسیون بیماران COVID19 می باشد. بررسی ها نشان داده که کارکنان بیمارستان های واسعی و امدادی نسبت به سایر بیمارستان ها نمرات بالاتری کسب کرده بودند.

    نتیجه گیری

    شرکت در کارگاه ارتباط مستقیمی با نمره ی کسب شده ی بهتر کارکنان دارد و این درحالی است که بیمارستان های مبینی و حشمتیه نمرات پایین تری نسبت به سایر بیمارستان ها داشته اند و باید به مسئله آموزش و همچنین برگزاری کارگاه ها اهمیت بیشتری را اختصاص دهند.

    کلیدواژگان: اپیدمی انتوباسیون COVID19 CPR ونتیلاسیون
  • دل آرا عمادی مقدم، حمید کریمان *، مجید شجاعی صفحه 35

    به نظر می رسد سی تی اسکن بدون داشتن محدودیت های گرافی ساده گردن بتواند در تعیین تکلیف بیماران مبتلا به ترومای گردن به عنوان مدالیته اول تشخیصی مد نظر قرار گیرد و انجام گرافی گردن را حذف نمود. یافته های این مطالعه بر روی 100 بیمار بالای 16 سال و با همودینامیک پایدار مراجعه کننده به یک مرکز ترومای دانشگاهی در تهران، ایران به دنبال ترومای متعدد حاکی از میزان توافق کلی بین یافته های رادیوگرافی و سی تی اسکن معادل 79 درصد بر اساس محاسبه ضریب کاپا بود (p = 0.001). همچنین حساسیت گرافی در خصوص تشخیص ضایعات در این مطالعه برابر با 82% و ویژگی آن برابر با 76% بر آورد گردید. به نظر می رسد نقش گرافی ساده در ارزیابی تروماهای گردن، در زمانی که گرافی ساده دقت بالایی ندارد و به خصوص در صورت در دسترس بودن سی تی اسکن بایستی مورد بازبینی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ترومای بلانت گردن، ترومای نافذ گردن، گرافی گردن، سی تی اسکن گردن، تصویر برداری گردن، Diagnostic Imaging
  • بهاره منصف کسمایی، بهزاد زهره وندی، لیلا کوچکی نژاد ارم ساداتی، فاطمه حق شناس باکردار *، نعیما خدادادی حسن کیاده صفحه 36
    مقدمه

    در دو دهه اخیر، کمبود تسهیلات یکی از دلایلی بوده که باعث افزایش میانگین زمان تریاژ شده است. این تاخیر باعث طولانی شدن زمان انتظار بیمار شده و احتمال خطاها و مرگ و میر را افزایش می دهد. در مورد نوع تسهیلات مورد نیاز برای یک تریاژ سریع، مطالعه محدود انجام شده است. هدف از مطالعه حاضر تبیین تجارب پزشکان و پرستاران از تسهیلات لازم برای یک تریاژ سریع در مرکز آموزشی- درمانی پورسینای رشت در سال 1400 می باشد.

    روش کار

    این یک مطالعه کیفی با روش تحلیل محتوای قرار دادی بود که روی تجارب بیست نفر در رشته های طب اورژانس، پزشکی عمومی و پرستاری انجام شد. برای استحکام داده ها از چهار معیار گوبا و لینکن استفاده شد.

    یافته ها

    تجارب 20 مشارکت کننده منتج به 4 طبقه و 17 زیر طبقه تحت عناوین ؛ تامین منابع انسانی ، توانمند سازی منابع انسانی، بهبود فرایند تریاژ و تدارک مایحتاج فیزیکی شد.

    نتیجه گیری

    منابع انسانی در تریاژ، مولفه ارزشمندی هستند. برای تحقق رشد و توسعه این سرمایه ارزشمند، نیاز به برنامه ریزی دقیق است. با تامین کارکنان مورد نیاز و ارتقا توانمندی آن ها در بعد آموزش و تجارب می توان سرعت تریاژ را بالا برند. تسریع بخشیدن به فرایند تریاژ با دادن یک درک درست از تریاژ به کارکنان نیز در این راستا موثر است. تامین منابع فیزیکی نیز به عنوان تسهیل کننده شناسایی شده است که باید مسوولین امر دنبال چاره اندیشی در تدارک آن ها باشند.

    کلیدواژگان: تریاژ، پرستار، پزشک، اورژانس
  • پیمان اسدی، زهره ابوالقاسمی، وحید شیرزاد سیبنی، علی گل زارع، مسعود جوبنه، سیده معصومه ملکی ضیابری صفحه 37
    مقدمه

    مفهوم رضایت شغلی پدیده‌ای حایز اهمیت درحوزه بهداشت و درمان است. نبود رضایت از کار تاثیرات منفی به نحوه عملکرد افراد خواهد داشت .اورژانس 115 در طول یک روز کاری خود با موقعیت‌های تنش‌زای زیادی رو به رو هستند به یقین این فشارهای روحی در کیفیت کاری آنها تاثیر خواهد گذاشت. بررسی ارتباط رضایت شغلی و عوامل تنش‌زای شغلی در پرسنل عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان رشت در سال 1396 در این مطالعه انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش مطالعه توصیفی مقطعی است و جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه تکنیسین‌های پایگاه‌‌های شهری اورژانس رشت در نظر گرفته شده است. اطلاعات مورد نیاز در مطالعه با استفاده از 3 پرسشنامه از افراد کسب شده است. در این تحقیق از پرسشنامه‌های دموگرافیک افراد مورد مطالعه و پرسشنامه رضایت شغلی و پرسشنامه ارزیابی تنش شغلی استفاده شده است.

     یافته‌ ها

     

    نمونه‌های مورد مطالعه در گروه سنی 31 تا 40 سال و از لحاظ سطح تحصیل اکثریت لیسانس (2/52) بوده‌اند بیشترین میزان رضایتمندی در حیطه همکاران با میانگین 71/3 و میانه  75/3 بوده است. کمترین میزان رضایتمندی در حیطه رضایت از حقوق بوده است. بیشترین میزان عوامل تنش‌زا مربوط به حیطه مراقبت از بیمار با میانگین 04/3 و میانه 16/3 و کمترین میزان عوامل تنش‌زا مربوط به عوامل تنش‌زای بین فردی با میانگین 62/2 می‌باشد.

    نتیجه‌ گیری

     از یافته‌های این مطالعه می‌توان چنین نتیجه گرفت چنانچه پرسنل 115 با تنش‌های شغلی کمتری روبرو شوند رضایت‌مندی بیشتری خواهد داشت لذا با کاهش این عوامل می توان سطح رضایتمندی پرسنل 115 را بهبود بخشید. سیاست‌گذاران سیستم بهداشتی درمانی می‌توانند با توجه بیشتر به حقوق و مزایا باعث افزایش رضایت شغلی این افراد شوند و با ارایه راهکارهایی در جهت کاهش تنش شغلی تکنیسین‌های اورژانس به افزایش کیفیت زندگی کاری و بهبود عملکرد آنان کمک نماید.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، رضایت شغلی، اورژانس پیش بیمارستانی، اورژانس
  • سید ابراهیم صادقی، لهراسب طاهری، شهرام شفا، مجتبی قائدی، مجید وطن خواه، مهرداد ملک شعار صفحه 38
    مقدمه

    تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی، از عوارض شایع و ناراحت کننده ی بعد از عمل است. جهت کاهش یا کنترل میزان تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی می توان از روش های دارویی و غیر دارویی متفاوتی استفاده نمود. مطالعه حاضر به بررسی کارایی روش های دارویی و غیر دارویی در جهت کاهش یا کنترل میزان تهوع و استفراغ در عمل جراحی کوله سیستکتومی می پردازد.

    روش کار

     در این مطالعه مروری روایتی و نظام مند جهت جستجوی مقالات پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان SID، مگیران و موتور جستجوی گوگل اسکالر از سال 2000 تا 2020 با استفاده از کلید واژه های فارسی؛ کوله سیستکتومی، تهوع، استفراغ، توسط 2 نفر از نویسندگان به صورت مجزا مورد جستجو قرار گرفت. اطلاعات مربوط به مقالات منتخب شامل: نویسنده اول، سال انجام انتشار مقاله، عنوان مطالعه، حجم نمونه، داروی مورد استفاده، ابزار مورد بررسی و در نهایت پیامد بیماران در فرم استخراج داده ها ثبت گردید. ارزیابی کیفیت مقالات مورد بررسی با استفاده از چک لیست مربوط به مطالعات کارآزمایی بالینی انجام شد.

    یافته ها

    در مرحله اولیه جستجوی مطالعات 558 مطالعه بررسی گردید. سپس پژوهشگران به بررسی مقالات جستجو شده پرداختند و تعداد 544 مطالعه بدلیل مرتبط نبودن با موضوع مورد مطالعه و تکراری بودن و عدم دسترسی به مقاله کامل حذف گردید. در نهایت 14 مطالعه جهت نگارش این مطالعه استفاده گردید. از میان مطالعات مورد بررسی، متوکلوپرامید در 7 مطالعه، اندانسترون در 6 مطالعه، دگزامتازون در 6 مطالعه، گاباپنتین در 2 مطالعه و یک مطالعه هم مربوط به هر یک از داروهای بوپیواکایین داخل پریتوین، پروپوفول، پرومتازین، زنجبیل، طب فشاری و کریستالویید وریدی مورد بررسی قرار گرفته بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در روش های دارویی کنترل تهوع و استفراغ در بیماران تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی، انتخاب اول متخصص بیهوشی می تواند داروی اندانسترون باشد. همچنین در روش های غیر دارویی طب فشاری و زنجبیل هر دو می توانند سبب کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی شوند.

    کلیدواژگان: تهوع، استفراغ، کوله سیستکتومی، ایران
  • بررسی اثر ارسال نامه تسلیت به خانواده فوت شدگان در بیمارستان بر تلقی ایشان از عملکرد کادر درمانی و خدمات بیمارستان
    سیامک سلطانی، محمد حسینی کسنویه، علی رضا امان اللهی، محمد ویسی، علی طهماسبی صفحه 39
    مقدمه

    ابراز هم دردی با خانواده فرد فوت شده از سوی پرسنل درمانی علاوه بر ارزش اخلاقی ممکن است در برداشت کلی نزدیکان فرد فوت شده نسبت به عملکرد کادر درمانی و کیفیت خدمات در بیمارستان تاثیر گذارد. این مطالعه به بررسی اثر ارسال نامه تسلیت به خانواده فوت شدگان بر تلقی ایشان از عملکرد کادر درمانی و خدمات بیمارستان رسول اکرم بود.  

    روش کار

    این مطالعه به صورت مداخله ای در نیمه دوم سال 1396 در بیمارستان رسول اکرم انجام شد. هر دو گروه آزمون و کنترل شامل خانواده های داغدیده در بازه ی زمانی مورد مطالعه بود. به خانواده هر فرد فوت شده که در گروه آزمون قرار گرفتند یک نامه حاوی پیام تسلیت ارسال شد. لذا از آزمون تی تست برای تعیین تفاوت بین گروه آزمون و کنترل و از نرم افزار SPSS برای تحلیل نهایی داده ها استفاده شد.  

    نتایج

    میزان رضایت مندی گروه آزمون در قیاس با گروه کنترل مبنای اثر ارسال نامه ی تسلیت قرار گرفت. لذا تفاوت معناداری در نتایج در رابطه با متغیرهای صحبت با پرستاران و دلسوزانه بودن رفتار پرسنل بخش با بیمار (p-value< 0.05) مشاهده شد. متغیرهای ارایه خدمات درمانی در زمان احساس درد توسط بیمار و ارایه زمان کافی برای بیمار با اختلاف میانگین همراه بود، ولی این اختلاف معنادار نشد (p-value= 0.06). همچنین در مورد متغیرهای شرح مناسب شرایط بیمار، فرآیند درمان و ارایه درمان مناسب برای کاهش درد و ارایه توضیح کافی توسط پزشک و فراهم کردن امکان ملاقات خانواده با بیمار توسط بخش تفاوت میانگین مشاهده شده است. در مورد تمام متغیرهایی که نتایج مقایسه معنادار شد، آقایان نمره رضایت مندی بیشتری نسبت به خانم ها داشتند.

    نتیجه گیری

    داشتن ارتباط بهتر و قوی بین پزشکان و کادر درمانی با بیمار و همراه بیمار نقش بسیار مهمتری در تلقی خانواده آنها از عملکرد درمانی و خدماتی بیمارستان دارد. درنهایت نامه پیام تسلیت مکمل این فرایند می تواند باشد همانطور که نتایج این مطالعه نیز نشان داد ارسال پیام تسلیت به تنهایی موثر نیست.

    کلیدواژگان: نامه تسلیت، داغدیده، فوت
  • جعفر خانی، ندا گیلانی، فرانک جبار زاده تبریزی، جواد دهقان نژاد، آزاد رحمانی، عباس داداش زاده صفحه 40
    مقدمه

    آگاهی و نحوه استفاده عموم جامعه از خدمات فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی چندان مشخص نبوده و با چالش هایی مواجه است. بنابراین هدف این مطالعه بررسی آگاهی جامعه و ذینفعان از خدمات فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی – مقطعی  1100 نفر از مردم و ذی نفعان اورژانس پیش بیمارستانی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه آگاهی عمومی از خدمات اورژانس استفاده شد که بعد از تعیین روایی و پایایی از طریق مصاحبه تلفنی گرد آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS21و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     در این مطالعه میانگین نمره آگاهی مصاحبه شوندگان متوسط (98/14 ± 72/65) بود و میزان آگاهی در مردان  بیشتر از زنان گزارش شد. بیشترین آگاهی مربوط به حیطه اورژانس های پزشکی (87/6±92/75) و کمترین آگاهی مربوط به نحوه تماس با اورژانس (65/21±59/58) گزارش شد. نتایج نشان داد ارتباط معنی‌داری بین سطح آگاهی با جنسیت، سن، وضعیت تا هل، سطح تحصیلات، سطح درآمد، تعداد و هدف از تماس وجود داشت (001/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد تماس گیرندگان آگاهی متوسطی از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی داشتند بهتر است برنامه ریزی هایی انجام گردد که آگاهی ذینفعان و عموم جامعه؛ از شماره تماس، وضعیت اورژانسی بیماران، منابع در دسترس و توانمندی های پرسنل از طریق رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی افزایش یابد. بنابراین با آموزش مناسب در سنین مختلف و داشتن برنامه‌های مدون در لایه‌های اجتماعی می توان آگاهی جامعه از حوزه های مختلف اورژانس را  به شکل هدفمند توسعه داد.

    کلیدواژگان: خدمات فوریت های پزشکی، آگاهی، مراقبت های اورژانسی پیش بیمارستانی
  • فاطمه رحمانیان، فرهاد باقریان، عطیه صفایی، حمید زمانی مقدم، شبنم راجپوت، مهدی فروغیان، حسین اخوان صفحه 41
    مقدمه

    سوانح و حوادث یکی از مهمترین علل مرگ و میر کودکان در جهان و کشور ایران محسوب می شود. مطالعات اپیدمیولوژی با شناسایی علل حوادث و عوامل محیطی موثر در بروز حوادث، نقش موثری را در پیشگیری و کنترل حوادث کودکان ایفا میکند. لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی سوانح و حوادث در کودکان ایرانی به صورت یک مطالعه مرور سیستماتیک انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مرور نظام مند می باشد. مطالعاتی که به زبان فارسی در مورد اپیدمیولوژی سوانح و حوادث در کودکان ایرانی در مجلات فارسی منتشر شده است با کلمات کلیدی "حوادث"، "سوانح"، "کودکان"  جستجو و با استفاده از چک لیست پریسما مورد بررسی قرار گرفت. مرور مطالعات از سال 1380 تا سال 1399 در پایگاه داده های Google scholar، Sid، Magiran، جستجو گردید.

    نتایج

    در مطالعه حاضر، تعداد 531 مطالعه در بررسی عنوان و چکیده انتخاب شدند. مطالعات مورد بررسی از سال 1380 در تهران شروع و اخرین مقاله مربوط به سال 1399 در مازندران می باشد. پس از حذف مطالعات با کیفیت پایین بر اساس معیار های بررسی کیفیت مطالعه و حذف مطالعاتی که نواقصی در گزارش داده ها داشتند، تعداد 17 مطالعه وارد سنتز کمی ما شدند. از مجموع 17 مقاله مورد بررسی 2 مطالعه در استان تهران، 2 مطالعه در فارس و یک مطالعه در اهواز، مازندران، یزد، قزوین، بیرجند، همدان، تویسرکان، فسا، کرمان، الیگودرز، مشهد، رفسنجان، یاسوج بود. از میان مطالعات مورد بررسی بیشترین شیوع جنسیت مربوط به پسران با 14 مطالعه بود. بیشترین گروه سنی مربوط به کودکان زیر 5 سال با 10 مطالعه می باشد. بیشترین فصل شیوع حوادث و سوانح در کودکان در فصل تابستان با 6 مطالعه بود. بیشترین فراوانی از نظر علت حادثه مربوط به ضربه با 5 مطالعه می باشد. بیشترین مکان وقوع حادثه مربوط به منزل با 7 مطالعه می باشد. بیشترین منطقه آسیب مربوط به مناطق شهری با 10 مطالعه می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین فصل شیوع حوادث و سوانح در کودکان در فصل تابستان و بیشترین فراوانی از نظر علت حادثه مربوط به ضربه و بیشترین مکان وقوع حادثه مربوط به منزل می باشد.  بنابراین باید آموزشهای متناسب با هر گروه سنی و حوادثی که بیشتر درگیر آن هستند؛ انتخاب نمود و بایستی در برنامه ریزی های کنترل و پیشگیری مورد توجه بیشتری قرار گیرند. همچنین برنامه ریزی جهت ارتقاء فرهنگ والدین در این زمینه می تواند موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: حوادث، سوانح، کودکان، ایران
  • ایروان مسعودی اصل، محمد ویسی، محمد حسینی کسنویه، علی طهماسبی صفحه 42
    مقدمه

    دو مورد از بندهای طرح تحول سلامت اختصاصا مرتبط با افزایش کیفیت خدمات ویزیت و هتلینگ بوده است. تاکنون مطالعه ای در کرمانشاه اثر طرح تحول سلامت روی کیفیت درک شده از خدمات بیمارستانی را بررسی نکرده است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین طرح تحول سلامت و کیفیت خدمات درمانی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی است و بر اساس مدل سروکوال 22 حیطه ادراک و انتظار بیماران از خدمات ارایه شده در بیمارستان های کرمانشاه را مورد بررسی قرار می دهد. معناداری رابطه طرح تحول سلامت با هر یک از متغیرهای کیفیت با استفاده از آزمون مناسب مشخص شده است. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون t (برای آزمون فرضیات)، و آزمون فریدمن(برای رتبه بندی هر یک از عوامل مرتبط با اجزای کیفیت خدمات) انجام شد. تحلیل ها در نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    283 نفر (میانگین سن: 7/37) در مطالعه شرکت کردند. شکاف منفی بین نمرات ادراک و انتظار بیماران قبل و بعد از طرح تحول سلامت نشان می دهد که بیماران کیفیت خدمات را ضعیف تشخیص داده اند؛ اما این شکاف بعد از اجرای طرح تحول سلامت کاهش یافته است. در بیمارستان امام رضا بالاترین رتبه شاخص های کیفیت، اطمینان خاطر (3.61 و P =0.001) و کمترین رتبه عوامل محسوس (50/2 و P =0.001) می باشد. در بیمارستان فارابی بالاترین رتبه شاخص های کیفیت پاسخگویی (3.38 و P =0.001) و کمترین رتبه عوامل محسوس (61/2 و P =0.001) می باشد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون T نشان می دهد که طرح تحول سلامت در همه ابعاد کیفیت مورد بررسی اثر معنادار داشته است.

    نتیجه گیری

    هر چند طرح تحول سلامت نارضایتی را به طور کامل از بین نبرد، اما میزان آن را کاهش و کیفیت درک شده افراد را بهبود داد؛ لذا تغییر در نحوه ارایه خدمات سلامت هنوز هم می تواند کیفیت درک شده افراد را بهبود بخشد و رضایت آن ها را بهتر کند.

    کلیدواژگان: طرح تحول سلامت، سروکوال، کیفیت خدمات سلامت، کیفیت خدمات درمانی
  • سید مهدی ضیاء ضیابری، صبا مهدیانی، وحید شیرزاد سیبنی، پیمان اسدی* صفحه 43
    مقدمه

    صدمات سوختگی یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و مرگ به شمار می آید که می تواند سلامتی را به خطر انداخته و همچنین دارای تبعات اقتصادی و اجتماعی شدید در جوامع بشری می باشد. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان رشت در برخورد با بیماران سوختگی در سال 97 می باشد.

    روش مطالعه‌

    مطالعه از نوع مقطعی - توصیفی می باشد و جامعه مطالعه همه ی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان رشت در سال 97 بودند. روش نمونه گیری مطالعه به صورت سر شماری بود و ابزار مطالعه عبارتست از یک پرسشنامه که در قسمت اول اطلاعات دموگرافیک پرسنل و در قسمت دوم پرسشنامه آگاهی سنجی افراد با پرسشنامه ای مشتمل بر 15 سوال ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی انجام شد و سطح معنی داری p<0/05 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    اکثریت پرسنل سابقه کاری بین 10-20 سال (7/33%) داشتند و از لحاظ تحصیلات اکثریت لیسانسه بودند (2/44%) و در ارتباط با مواجهه با سوختگی اکثریت (1/62%) این تجربه را داشتند و در ارتباط با آموزش مرتبط با سوختگی اکثریت (1/69%) این آموزش را دیده و از لحاظ وضعیت دانش تنها 2/3% (3 نفر) دانش در حد خوب داشته (نمره بالای 10) و اکثریت دانش در حد متوسط (7/53%) و دانش در حد ضعیف (2/43%) بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که سطح دانش اکثریت پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی در حد متوسط می باشد، می بایست جهت برگزاری دوره های آموزشی برنامه ریزی صحیح صورت گیرد.

    کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، سوختگی، دانش، مراقبت
  • پیمان اسدی، متین حسین دخت، وحید شیرزاد سیبنی، مسعود جوبنه، سید مهدی ضیاء ضیابری* صفحه 44
    مقدمه

    با توجه به اهمیت عملکرد تکنسین های فوریت های پزشکی در نجات جان انسان ها و افزایش رو به رشد علم پزشکی و لازم است تکنسین‌ها از طریق کسب مهارت‌های لازم و آموزش در این زمینه‌ها دانش تخصصی جدید کسب کنند. همچنین ارتقاء کیفیت خدمات پرسنل فوریت‌های پزشکی در حوادث و فوریت‌ها، نیازمند تعیین میزان دانش، نگرش و مهارت آنها و سنجش نیازهای آموزشی آنان می‌باشد. لذا هدف این مطالعه تعیین نیاز آموزشی در پرسنل عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان رشت در سال 1398 بود.

    روش مطالعه

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که در سال1398 انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارکنان پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان رشت با مدرک کاردانی، کارشناسی و بالاتر بودند و همه به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری به صورت سرشماری می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای می باشد که به وسیله ی آن ابعاد پنج گانه نیازهای آموزشی کارکنان مرکز فوریت های شهر رشت شامل مدیریت، ارتباطات، مهارت های ارزیابی، تجهیزات و مهارت های عملیاتی را مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان نیاز آموزشی پرسنل عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی در 5 حیطه شامل مدیریت، ارتباطات، مهارت های ارزیابی، تجهیزات و مهارت های عملیاتی، به ترتیب برابر با 21/41±27/22، 94/41±1/21، 29/48±69/22، 29/40±48/21 و 87/76±22/18، بوده است.

    نتیجه گیری

    به صورت کلی میزان نیاز آموزشی در پرسنل عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی بالا بوده است و لازم است کلاس های آموزشی مطابق با این نیازهای آموزشی تدوین گردد.

    کلیدواژگان: بررسی نیازها، نیازهای آموزشی، اورژانس پیش بیمارستانی، پرسنل عملیاتی
  • احسان گروهی ساردو، یاسین سهرنی*، الهه سالارپور، زهرا شهابی نژاد، ناصر نصیری صفحه 45
    مقدمه

    تریاژ بیمارستانی جزیی از ساختار بخش اورژانس است که توسط پرستاران صورت می گیرد، اطلاعات کمی از میزان آگاهی پرستاران از تریاژ در دست است، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اگاهی پرستاران اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) جیرفت در زمینه تریاژ بیمارستانی انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش به صورت مقطعی (توصیفی-تحلیلی) بود. جهت جمع آوری داده ها از روش سرشماری استفاده شد و 60 نفر از پرسنل اورژانس بیمارستان امام خمینی شهرستان جیرفت در سال 1398 انتخاب و وارد مطالعه شدند. در این پژوهش جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استانداردی که روایی و پایایی آن سنجیده شده است، استفاده گردید. داده ها جمع آوری شد و پس از کدبندی و ورود داده ها با نرم افزار آماری stata و با استفاده آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    60 نفر از پرسنل اورژانس بیمارستان امام خمینی شهرستان جیرفت وارد مطالعه شدند. میانگین سنی پرسنل 23/8 ± 43/30 سال، حداقل سن شرکت کنندگان 23 سال و حداکثر 51 سال بود. میانگین نمره ی آگاهی و عملکرد پرستاران 84/3 ± 2/11 بود. 39 نفر (65%) از پرسنل در سطح ضعیفی بودند در حالی که تنها 21 نفر (35%) در سطح متوسطی بودند. بین متغیرهای دموگرافیک و نمره آگاهی و عملکرد تریاژ ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    آگاهی کم پرستاران در مورد تریاژ بیمارستانی می تواند ناشی از نبود دوره های آموزش رسمی تخصصی تریاژ و عدم الزام بخش های اورژانس به تصمیم گیری مبتنی بر شواهد باشد. با توجه به این که تدابیر لازم در این خصوص بسیار لازم و ضروری می باشد و در صورت عدم رعایت آنها گاها ممکن است جان بیمار به خطر بیافتد،‌ نیازمند برگزاری کارگاه هایی در این خصوص برای این افراد می باشیم تا سطح آگاهی و عملکرد پرستاران را بالاتر ببریم.

    کلیدواژگان: آگاهی، تریاژ، پرستاران، بخش اورژانس
  • شهین استحکام، وحیده رشتچی *، نسرین حنیفی، سمیه عبدالهی ثابت صفحه 46
    مقدمه

    با توجه به اهمیت نقش و عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی و لزوم پایش منظم عملکرد مخصوصا در شاخص‌های تاثیرگذار ، این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین شاخص‌های زمانی اورژانس پیش بیمارستانی با وضعیت بالینی و پیامد بیماران منتقل شده به اورژانس در شهر زنجان انجام گرفت.

    روش‌ مطالعه

    در این پژوهش توصیفی- مقطعی از بین کلیه ماموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی که در سطح استان زنجان در سال 1397 ثبت گردیده بود تعداد 806 تماس که منجر به انتقال بیماران به مراکز درمانی شده ، به صورت تصادفی انتخاب و اطلاعات مورد نیاز شامل شاخص‌های زمانی و جمعیت شناختی از فرم‌های اورژانس 115 استخراج شد. پیامد و وضعیت بالینی بیماران پس از انتقال از پرونده‌های تحت نظر اورژانس استخراج گردید.

    یافته‌ها

    از مجموع 806 بیمار منتقل شده توسط اورژانس پیش بیمارستانی تعداد (61 درصد) 490 نفر مرد و (39.2 درصد) 316 نفر زن بودند. میانگین سنی بیماران 28 سال بود. بیشترین تماس‌ها با اورژانس پیش بیمارستانی به ترتیب مربوط به ترومای ناشی از حوادث و سوانح (50.1%) و داخلی (15.7%) بود. از نظر شاخص‌های زمانی به ترتیب میانگین زمان 0.9 دقیقه (زمان تاخیر)، 8.41 دقیقه (زمان پاسخ)، 11.9 دقیقه (زمان صحنه)، 39.92 دقیقه (زمان ماموریت)، 19.96 دقیقه (زمان انتقال)، 74.61 دقیقه (زمان کل ماموریت) بدست آمد. در خصوص پیامد بیماران منتقل شده بیشترین فراوانی مربوط به ترخیص بیماران (55.9%) می‌باشد، بستری (12.7%) مورد، انتقال به مراکز دیگر (1.1%) مورد و فوت بیمار (2 درصد) بود. علایم حیاتی بیماران، (1 درصد) بیمار مقیاس کمای گلاسکوی 3 و (89.3%) مقیاس گلاسکوی 15 و (91.4%) ساچوریشن بالای 90% و (7.7%) اشباع اکسیژن زیر 90% و (32 درصد) ضربان قلب در محدوده ی نرمال 80-70 داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج مشخص نمود در شهر زنجان حوادث ترافیکی در راس علل تروما قرار دارد. درمجموع شاخص‌های زمانی اعزام مناسب و پرسنل اورژانس در بیماران با وضعیت بالینی بدحال سریع عمل کردند. بر اساس نتایج این مطالعه و مطالعات آتی برنامه ریزی مناسب در جهت ارتقاء شاخص‌ها انجام داد.

    کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، مدیریت زمان، انتقال بیمار، نتایج ارزیابی بیمار
  • سمیه سقایی دهکردی* صفحه 47
|
  • Behzad Nemati Honar, Khadijeh Moghadam, Javad Zebarjadi Page 1

    Hypothyroidism is a common condition in the general population, which can be treated through replacing thyroid hormone with a proper dose. Myxedema coma is an extremely severe hypothyroidism, which manifests as hypothyroidism, hypotension, bradycardia, and altered mental state associated with severe hypothyroidism. In this article, we introduce a patient with a history of controlled secondary hypothyroidism, who, despite having normal thyroid test results, showed myxedema coma presentations after laparoscopic sleeve gastrectomy, and finally improved after treatment with oral levothyroxine.

    Keywords: Coma, Myxedema, Thyroid Gland, Obesity, Morbid
  • Mehran Kazemi, Danial Habibi, Yazdan Ghandi, Farimah Shirani, Shahla Abolhassani, Seyyed Payam Shariatpanah Page 2
    Introduction

     The prevalence of acute myocardial infarction in urban communities is rapidly increasing and the need for timely and appropriate actions is felt. Pre-hospital emergency service can aid in providing a quick response to this problem. Therefore, the aim of this study was to investigate and compare outcomes between hospital visits via hospital emergency services (ambulance) and patients visiting the hospital on their own (private car) among those with myocardial infarction.

    Methods

     The present cross-sectional study was performed on patients diagnosed with myocardial infarction in two groups of those who called the emergency services and those who visited the hospital themselves, from March 2018 to September 2019, in Shahid Chamran Heart Training Medical Center in Isfahan. After recording patients' profile information, Chi-Square and independent T-test were used to compare the two methods of referring to the hospital.

    Results

     The records of 281 patients were reviewed. More than 80% of the patients were men. Among them, only 21 (7.5%) died, most of whom (17 patients) were in the group visiting using private cars (p = 0.002). In addition, the initial evaluation variables (p = 0.044), hypertension (p = 0.039), creatinine (p = 0.010) and systolic blood pressure (p = 0.031) were different between the two groups of presenting via ambulance and via private car.

    Conclusion

    The correlation between death outcome and type of hospital referral is a testament to the effectiveness of pre-hospital emergency services in preventing secondary adverse events. Based on this finding, it could be said that the type of transfer to the hospital and pre-hospital services provided for patients are impactful and important.

    Keywords: mergency Treatment, Emergency Medical Services, Coronary Disease, MyocardialInfarction
  • Zabihullah Mohaqiq, Saba Abedzadeh, Rozita Khatamian Oskooee*, Molood foogerdi Page 3
    Introduction

    The need for the training of emergency physicians was felt in the mid-20th century in response to rising public expectations for access to quality and specialized medical care around the clock. This study was conducted with the aim of comparing the decision-making status of patients referring to Imam Reza Hospital’s Emergency Department in Birjand before and after the establishment of emergency medicine.

    Methods

    In this comparative study, 800 patients who were admitted to the emergency department of Imam Reza Hospital, Birjand, Iran, from March to September in 2011 (before the establishment of emergency medicine) and 2017 (after the establishment of emergency medicine) were compared regarding the status of decision-making. Patient information (including patient demographics, reason for referral, length of hospital stay, and time to assignment, discharge or referral) was collected from a paper file or the hospital information system (HIS). After collecting the data, they were entered in SPSS software version 16 and Mann-Whitney and Chi-square tests were used at a significance level of 0.05.

    Results

    Mean time to decision-making had reduced from 343.1 ± 222.73 minutes to 200.19 ± 174.33 minutes after the deployment of emergency medicine specialists (P<0.001). There was a significant difference between the frequency of discharge against medical advice, and decision-making regarding the patients in less than 6 hours and 12 hours between the two time periods (P<0.05). The number of patients who were referred to other medical centers and other wards was not significantly different between the two time periods (P>0.05).

    Conclusion

    The presence of emergency medicine specialists, as a successful model in the health system, led to an increase in speed, quality, and accuracy of providing services to patients admitted to the emergency department.

    Keywords: Emergency Medicine, Emergencies, Clinical Decision-Making, Birjand
  • Abdolrahim Sanei, Seyed Mehdi Pourafzali*, Hadi Raeisi, FarahnazChireh Page 4
    Introduction

    Due to the high volume of trauma patients, the total amount of pelvic X-rays performed is very high, which both imposes a high cost on the health care system and society, and exposes patients to side effects of X-rays. Therefore, the aim of this study was to assess the accuracy of clinical pelvic examination findings in identification of trauma patients in need of a pelvic X-ray (PXR).

    Methods

    In this prospective cross-sectional study, all multiple-trauma patients referring to the emergency department of Ayatollah Kashani Hospital in Shahrekord during September 2020 who underwent PXR were included. Clinical examination findings were recorded for all patients and the accuracy of these findings in determination of the need for performing PXR was evaluated.

    Results

    131 patients with a mean age of 34.18±22.96 years were studied (75.6% male). 124 people (94.6%) had normal PXR and 7 people (5.4%) had abnormal PXR. The two groups were in the same condition in terms of age (p = 0.993), sex (p = 0.679), weight (p = 0.953), blood pressure (p = 0.848), heart rate per minute (p = 0.907), the number of breaths per minute (p = 0.996), the level of consciousness (p = 1.00) and the mechanism of trauma (p = 0.996). Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values, positive and negative likelihood ratios, and finally, the accuracy of clinical pelvic examination of trauma patients in determining the need for simple pelvic x-rays were 100%, 79.03%, 98.82%, 100%, 4.77, 0, and 98.87%, respectively.

    Conclusion

    According to the results of the present study, if the patient met at least one of the eight clinical criteria, the diagnosis of pelvic fracture was considered, indicating that this general criterion could easily succeed in identifying all fractures with 100% sensitivity and unnecessary PXR could easily be avoided in more than 70% of these patients.

    Keywords: Multiple Trauma, Wounds, Injuries, Fractures, Bone, Pelvic Bones, Radiography, Ecchymosis, Edema, Pelvic Pain
  • Ali Abdolrazaghnejad, Mohammad Safdari, Maryam Ziaei, Ali Rajabpour Sanati Page 5
    Introduction

    Traumatic brain injury (TBI) is one of the leading causes of morbidity and mortality around the world, which can have long-term effects on cognitive, physical, and physiological functions, and the family and caregivers of the affected patients. The prognosis of TBI varies based on various factors and identifying factors affecting the prognosis of TBI can play an important role in the management of patients with this problem. Therefore, this study was designed and conducted to investigate practical models in determining the clinical outcome of TBI.

    Methods

    This study is a narrative review on studies found in PubMed, Scopus, EmBase, ScienceDirect and Google Scholar databases using keywords extracted from MeSH including "Traumatic brain injury", "Glasgow Coma Scale", "Treatment Clinical Outcome", "Glasgow Clinical Outcome Scale", "Simplified Motor Scale", "Brain Bleeding" and the combination of these keywords. Also, in order to cover the maximum number of studies conducted in this field, the references of the extracted articles were reviewed in order to find useful articles in line with this study.

    Results

    A total of 106 articles published between 2004 and 2019 were included in the study; the most important TBI review models such as IMPACT (International Mission on Prognosis and Analysis of Clinical Trials in TBI) and CRASH (Medical Research Council Corticosteroid Randomization after Significant Head Injury), which have studied many patients, and tools such as GCS ( Glasgow Coma Scale), SMS (Simplified Motor Score), GOS (Glasgow Outcome Scale), GOSE (Glasgow Outcome Scale-Extended), AIS (Abbreviated Injury Score), Marshall computed tomography (CT) Scale, Rotterdam CT Scale and FSS (Functional Status Scale), which, alone or in combination, can provide a relatively good prognosis for patient diagnosis and treatment, as well as clinical conditions and symptoms including subdural hematoma (SDH), arterial hypotension, hypothermia, hypoxia, neurological deterioration, and various physiological and pathological factors were studied. In addition, the strengths and weaknesses of each item in diagnosis of a clinical event in TBI were evaluated so that perhaps a more appropriate clinical decision could be made using them.

    Discussion

    Considering the wide range of scales and tools available for predicting the clinical prognosis of patients with TBI, choosing the appropriate scale and timely estimation of the patient's clinical prognosis can be of great help in allocating hospital resources, choosing the appropriate diagnostic and treatment methods, and reducing the rate of mortality and disability in patients with TBI.

    Keywords: Traumatic Brain Injury, Glasgow Coma Scale, Clinical Outcome, Health Care, Prognosis
  • Reza Akhavan, Mahdi Foroughian, Ehsan Bolvardi, Elnaz Vafadar Moradi, Hamidreza Reihani, Masoud Shahabian, Navid Kalani Page 6
    Introduction

    Scientometrics is a scientific field that can guide readers, academic institutions, and researchers in objective evaluation of the path that human knowledge takes. In recent years, new indicators have been used to rank and validate journals. The aim of this study was to investigate the relationship between new and common scientometric indicators of journals in the field of emergency medicine and trauma.

    Methods

    In the present descriptive-analytical study, journals specialized in emergency medicine were identified in Scopus and ISI databases. Our target indicators were related to data of journal publications published in 2019, which were collected using online databases of Clarivate Analytics, SCOPUS, PubMed, and SJR. Statistical analysis was performed using SPSS software version 19 and R software.

    Results

    In the present study, 57 journals in the field of trauma and emergency medicine were included. Among the journals indexed in Scopus, 24 were also indexed in ISI. In terms of article rankings in the Scopus database, Annals of Emergency Medicine, a Journal based in America and published by Elsevier, ranked first. The average CiteScore of journals specialized in trauma and emergency medicine was 2.16 ± 1.7. Their mean SJR was 0.53 ± 0.34. Mean h-index of these journals was 34.55 ± 28.27 and their mean impact factor (IF) was 1.88 ± 1.08. The average Eigenfactor Score was 0.0047 ± 0.00501. Eigenfactor Score was more correlated with IF and number of published articles compared to CiteScore and SJR.

    Conclusion

    Our findings may help authors figure out which indicators are most relevant to Total Cites or IF. Authors can use this information to make a decision regarding choosing the best bibliographic index to rank the target journals in the field of emergency medicine before submitting articles.

    Keywords: Scientometrics, Emergency Medicine, Bibliometrics, Databases, Bibliographic, Journal Impact, Factor, Scopus, ISI
  • Mahsa Askari Jahromi, Reza Rezai Page 7

    Idiopathic basal ganglia calcification (IBGC) or Fahr Syndrome is a rare disease caused by idiopathic calcification of the basal ganglia, which mainly presents as psychiatric symptoms, such as delirium, hallucination, and depression, or motor and cognitive neurological symptoms. The disease is usually accidentally diagnosed in brain computed tomography (CT) of patients with mental disorders. In this case study, a 70-year-old female patient is presented, who had referred to Peymaniyeh Hospital in Jahrom many times with complaints of dizziness, imbalance, irritability of the face, and frequent spasms of the fingers. Her medical history revealed hypertension, since several years ago, osteoporosis, hyperlipidemia, and genetic diseases of the heart and liver. Due to balance and neurological disorders, a CT scan of the patient's brain was obtained. CT scan showed calcification of the basal ganglia of the brain. To differentiate IBGC from other diseases that cause brain calcification, after CT scan, blood tests and evaluation of serum levels of the relevant indices were performed. Finally, the diagnosis of IBGC was confirmed and the patient was treated with calcitriva, calcium, and vitamin D drugs. She had improved and was discharged from the hospital after three days with prescription of oral medication. The calcification of the basal ganglia in this disease is similar to other infectious, metabolic, congenital, and etc. diseases that lead to nervous system disorders, so complete evaluations must be performed to rule out other causes in order to make a correct diagnosis and apply appropriate treatment.

    Keywords: calcification, basal ganglia, fahr syndrome, Fahr's disease, Basal ganglia calcification i, diopathic 2, Basal Ganglia, Calcification, Physiologic
  • Elham Badihi, Sarah Ghahremanzadeh Anigh, Ali Janati, Amir Ghaffarzad, Haniyeh Ebrahimi Bakhtavar, Farzad Rahmani* Page 8
    Introduction

    Emergency department is one of the most important departments in a hospital, the per-formance of which has a great impact on the functionality of other departments and patient satisfaction.The aim of this study was to determine the effect of the emergency department length of stay (EDLOS) ofcritically ill patients on their hospital outcome.

    Methods

    In a descriptive-analytical study, 450 criticallyill patients who referred to the emergency department of Sina and Imam Reza (AS) Hospitals affiliatedto Tabriz University of Medical Sciences in the period between November 2019-September 2020 wereenrolled. The EDLOS was registered based on the time taken to leave the emergency department. Thepatients were followed until their final discharge from hospital and their final outcome was recorded.Data were collected and analyzed using SPSS version 17. The final outcome of the patients was comparedbased on their EDLOS.

    Results

    In this study, 450 critically ill patients were included. The median oftheir EDLOS was 3 hours and their median duration of hospitalization was 6 days. Among the studiedpatients, 100 patients (22.22%) died. There was no statistically significant relationship between patients’mortality and EDLOS (P <0.05).

    Conclusion

    Based on the results, there was no statistically significantrelationship between EDLOS and hospital outcome of critically ill patients. Therefore, it can be concludedthat either the time of discharge from the emergency department has been appropriate or the treatmentmeasures required by critically ill patients have been provided in the emergency department with thesame quality as special wards

    Keywords: Emergency Service, Hospital, Patient Outcome Assessment, Mortality, Triage, Critical Illness
  • Farzad Rahmani, Nafiseh Vahed, Ali Seif farshad Page 9
    Introduction

    The outcomes of driving accidents are one of the main causes of ill health in the community and from various dimensions, including psychological outcomes related to accidents, can be problematic for families and the entire community and will change the quality of life of individuals. The aim of this study was conducted of systematic review the quality of life of injured people after road-driving accidents.

    Methods

    In this research, searching for the results of the quality of life of injured people after traffic accidents, using the keywords of road accidents, driving accidents, traffic accidents and quality of life, are searched in Persian and English language databases.

    Results

    Of the 850 retrieved articles, 26 full-text articles were reviewed and finally 24 articles were selected for final synthesis and final studies with entry criteria were entered into the statistical society and were analyzed. The findings of the study showed that road accidents have a negative impact on the quality of life associated with stress, anger and nerve disorders, especially in the subgroup of children, in addition to costs imposed on the individual, the family and the community.

    Keywords: Accidents, Traffic, Quality of Life, Systematic Review Accidents
  • Zahra Yahyapour, Fatemeh Jahanian*, MohammadHosseini Nejad, Touraj Asadi, Hossein Montazer, Masoumeh Pashae Page 10
    Introduction

    Theemergencydepartmentisoneofthemostimportantdepartmentsofeducationaland medical centers that despite the crowds of patients must provide immediate and vital servicesin the shortest possible time with high efficiency to different patients. Therefore, it is necessaryto use the standard method in transmitting this information between emergency medicine assis-tants.

    Methods

    This research is a quasi-experimental interventional study that was conductedand completed by survey-analytical method during the years (1398-99) during three phases. Inthe first phase, information on the current status of the patient delivery process was collectedamong emergency medicine assistants. In the second phase, a workshop based on the I-PASSmethod was held. In the final phase, the process of patient delivery by I-PASS method was practi-cally implemented and the obtained information was collected through a researcher-made ques-tionnaire and analyzed using statistical methods.

    Results

    First, the average and qualitative valueof all research variables are high and very high. Second, there is a significant relationship be-tween I-PASS indicators and patient delivery process improvement indicators. In other words,there is a direct relationship between all I-PASS indicators and all indicators of patient deliveryprocess improvement between emergency medical assistants Inter-Shift Handoffs. Third, themain purpose of the research has been met. Therefore, this study has an innovative and new as-pect for the effectiveness of the I-PASS system.

    Conclusion

    The use of I-PASS system has a highimpact on improving the patient delivery process between emergency medicine assistants Inter-Shift Handoffs in Imam Khomeini Educational and Medical Center of Mazandaran University ofMedical Sciences. As this effect is in most cases, above 70%.

    Keywords: I-PASS, Delivery Process Improvement, Emergency Medicine, Emergency MedicineAssistants, Inter-Shift
  • Mahboub Pouraghaei, Majid Montazer, Payman Moharramzadeh, Ehsan Mohammadzadeh Abachi, Kavous Shahsavarinia, Moloud Balafar Page 11
    Introduction

    Imaging technique plays an important role in management of chest trauma and chest x-ray, ultrasonography, and computed tomography (CT) scan are used to diagnose chest injuries. Chest CT scan is the Gold standard for diagnosing chest injuries. The aim of this study was to evaluate the positive findings of chest CT scan in patients referring to the emergency department of Imam Reza Hospital, Tabriz, in 2016-2017.

    Methods

    This is a descriptive study performed on multiple trauma patients referring to Imam Reza Hospital in Tabriz from April 2016 to March 2017. The sampling method was census and all patients with multiple trauma and chest trauma who had referred to Imam Reza Hospital during the study period and had undergone a chest spiral CT were included in the study. Independent t-test was used to compare quantitative data and chi-square was used to compare qualitative data.

    Results

    During the study period, 390 patients with chest trauma and multiple trauma had undergone chest CT. Of which, 296 were male (75.9%) and 94 (24.1%) were female. The mean age of the patients was 48.35 years. Traffic accidents were the most common cause of trauma. In nearly half of the patients there was no positive finding on chest spiral CT scan. However, there were multiple findings in 21 patients. The most common injuries were: rib fracture (11.3%), pneumothorax (12.3%), pneumomediastinum (2%), hemothorax (4.6%), and pulmonary contusion (4.9%).

    Conclusion

    In patients with multiple trauma, the most common positive CT findings were rib fractures, followed by pneumothorax, subcutaneous emphysema and hemothorax. In cases where there is a fracture of the first three ribs or flail chest, or a fracture of the scapula and high-energy trauma, the rate of visceral damage inside the chest and abdomen is higher, and chest CT scan can diagnose hemothorax and minor pneumothorax, which are not detectable in chest x-ray.

    Keywords: Multiple Trauma, Thorax, Tomography, X-Ray Computed
  • Salman Yadollahi, Hossein Salehi, Farshad Ansari, Sadegh HeydarpoorDastgerdi Page 12
    Introduction

    Providing pre-hospital emergency services always puts employees at risk of infectiousdiseases and spreading the infection in the community. Observing the principles of infection controlplays an important role in the continuity of the performance of these employees. The aim of this studywas to assess the knowledge and performance of pre-hospital emergency staff in Shahrekord regardingthe principles of infection control.

    Methods

    This cross-sectional analytical study was carried out on 100of pre-hospital emergency staff working in emergency operations unit of Shahrekord city. Conveniencesampling was used in this study. Data was collected using a reliable and valid questionnaire on knowledgeand performance of the staff regarding standard precautions for infection control. Data were analyzedusing SPSS software version 15.

    Results

    The mean age of the participants was 30.21±8.34 years. 30% ofthe participants had a history of needle stick. There was no significant relationship between knowledgeand performance of the staff (p>0.05), but there was a significant relationship between their knowledgeand level of education (p<0.05). The mean knowledge score of the participants regarding infection controlstandard precautions was at a low level (45.16±75.25) and the mean score of their performance was at amoderate level (51.48±41.97).

    Conclusion

    According to the results of the present study, it is necessaryto plan for improving the awareness and performance of pre-hospital emergency personnel regardingobservation of the principles of infection control by holding in-service training courses and preparingtraining packages

    Keywords: Awareness, employee performance appraisal, medical staff, emergency medical services, infection control
  • Fatemeh Rahmanian, Bita Abbasi, Ehsan Bolvardi, Fatemeh Maleki, Seyed Reza Habibzadeh, Mahdi Foroughian, Samaneh Abiri, Reza Akhavan Page 13
    Introduction

    Hospitals are considered the most important referral centers for victims at the time of disasters and accidents. Iran is one of the disaster-prone countries in the world and the unpreparedness of hospitals in the event of disaster causes a lot of damage to the country's healthcare system. Therefore, the purpose of this study was to assess the level of preparedness of Iranian hospitals for accidents and disasters through a systematic review.

    Methods

    The present study is a systematic review. Studies published in Persian on the level of preparedness of Iranian hospitals for accidents and disasters were searched for, using the keywords "contingencies", "disasters", "hospital preparedness", and investigated, using the Prisma checklist. Search for studies was performed in Google Scholar, Sid (Scientific Information Database), and Magiran databases without setting any time limit.

    Results

    Out of the 365 articles reviewed, 33 studies were finally included in the study. 10 studies were performed in Tehran province, 5 studies were done in Kermanshah, and Ahvaz, Ilam, Mazandaran, Yazd, Markazi, Isfahan, Qazvin, Birjand, Tabriz, northern Iran, Jahrom, Zabol, Semnan, Urmia, Shiraz, Zanjan, and all of Iran were evaluated in 1 study each. Most of the studied hospitals were educational. Three studies evaluated military hospitals and one study assessed a private hospital. Among the included studies, 20 were cross-sectional descriptive studies, 12 were descriptive-analytical studies, and one was a field study. In addition, more than half of the studies reported that hospitals were moderately prepared, 7 studies concluded that the hospitals were well prepared (desirable preparedness), and 8 studies stated that the hospitals were poorly prepared (low preparedness).

    Conclusion

    The results of the present study indicated that overall, the preparedness of the hospitals in Iran is at a moderate level. It seems that crisis management teams in Iranian hospitals should prepare as much as possible, obtain the required information regarding crisis management, and plan before the occurrence of disasters so that they can make correct and logical decisions at the time of disasters and more effectively perform their role as crisis management team.

    Keywords: Accidents, Disasters, Hospitals, Iran
  • Alireza Manafi Rasi, Reza Tavakoli Darestani, Farzad Amouzadeh Omrani, Reza Zandi, Mojtaba Barootkoob, Seyed Shahabeddin Vaziri, ShahramShokraneh* Page 14
    Introduction

    Intertrochanteric fractures, which are one type of hip fracture, have been considered as amajor public health issue in many nations. This study was carried out with the aim of comparing the rateof fusion between patients with intertrochanteric fractures treated with short sliding and non-slidingGamma nail implants.

    Methods

    This is a retrospective cross-sectional study performed in 2018 and2019, and 47 patients with intertrochanteric fractures, who referred to Imam Hussein Hospital, andwere treated using either sliding or non-sliding gamma nail implants were compared. The rates of bonefusion, fused union, and bone repairments were all assessed using radiography 1, 3, 7 and 12 monthsafter the operation.

    Results

    In the current survey, 68.6% of cases were treated with non-sliding gammanail implants, while 31.4% were treated with sliding gamma nail implants. The mean period of bonefusion was 4.5 months in patients with non-sliding gamma nail implants and 5.5 months in patientswith sliding gamma nail implants. In patients treated with sliding gamma nail implants, treatment of28.5% of patients failed, and in the group of patients treated with non-sliding gamma nail, treatmentfailure was reported in 12.5% of patients. In addition, mean postoperative Harris Hip Score (HHS) in thegroup treated with non-sliding gamma nail implants was significantly higher than the group treatedwith sliding gamma nail implants (P = 0.002).

    Conclusion

    Based on the findings of the present study,it seems that treatment with short non-sliding gamma nail implants is a better method compared totreatment with sliding gamma nail implants.

    Keywords: Hip Fractures, Fracture Healing, Wounds, Injuries, Bone Nails
  • Ali Abdolrazaghnejad, Maryam Ziaei, Seyed Mohammad Hashemi Shahri, Neda Sarani Page 15
    Introduction

    Hospitals play an important role in crisis management in the society. Since the outbreak of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the world, hospital's readiness to continue providing medical care during the COVID-19 crisis has received much attention. The aim of the current study was to assess the readiness of the Emergency Department (ED) of Khatam Al-Anbia Hospital in Zahedan, Iran for facing COVID-19 crisis in 2020.

    Methods

    The present study was performed on all emergency personnel of Khatam Al-Anbia Hospital in Zahedan, 100 in number. The sampling method was random and to collect information, two questionnaires of psychological readiness to deal with COVID-19, and the questionnaire of epidemiological and clinical variables (COVID-19 coping rate) were used. Data were collected and analyzed using SPSS software version 26. Pearson test was used to find correlations between study variables. P-values <0.05 were considered significant.

    Results

    There was a significant positive correlation between all three psychological components of the Cognitive Readiness Questionnaire against Corona (behavioral, cognitive, and emotional dimensions) as well as its total score with the total score of the Epidemiological and Clinical Variables Questionnaire (COVID-19 coping rate).

    Conclusion

    Based on the results of the present study, psychological components have a significant correlation with the rate of coping with COVID-19 among hospital emergency personnel. It was also found that psychological readiness of the emergency treatment staff of Khatam Al-Anbia Hospital in Zahedan, in the face of COVID-19, was at an acceptable level. Considering the newness of COVID-19, the importance of recognizing the effective factors in combating this disease among the medical staff, and scarcity of studies in this regard, it is recommended to conduct further studies in other medical centers in the country.

    Keywords: COVID-19, SARS-CoV-2, Emergency Service, Hospital
  • Sahar Mirbaha, MohammadMahdi Forouzanfar, Saeed Safari, Behrooz Hashemi, Anya Jafari, Atefeh Kaveh Page 16
    Introduction

    The growing prevalence of the new corona virus covid -19 has challenged the public healthof the world and has led to a morbid fear of contracting it in different people. Damage to various organsof the body and organ damage due to infection with this virus have been reported in various studies.This study aimed to investigate the frequency of multi-organ injury in definitive patients with covid-19 hospitalized in teaching hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.

    Methods

    Adescriptive cross-sectional study on 600 patients with Covid-19 based on RT_PCR diagnostic test andfindings of CT scan of lungs of patients referred to Shohada-e-Tajrish and Imam Hossein hospitalsby Easy and accessible sample method. Data were collected by using a researcher-made checklist. Toanalyze the data, SPSS 26 software and descriptive-comparative statistical methods, Chi-square andindependent T were used.

    Results

    The results showed that out of 600 patients participating in this study,58.5% were male and 41.5% were female with a mean age of 60.26±17.78 years. 24.2% of patients havemulti-organ injury. There was no statistically significant relationship between gender and multi-organinjuries, while there was a statistically significant relationship between mean age, pathological findingsof lung, intubation or non-intubation of patients and past medical history of patient with multi-organinjuries.

    Conclusion

    Multi-organ injuries are relatively common in patients with Covid-19 and areassociated with age, past medical hisory, pathological findings in the lung and the degree of pulmonaryinvolvement. Most organs involved in multi-organ injury include the lungs, liver, heart, kidneys andcoagulation system

    Keywords: Covid-19, organ injury, hospitalized patients, frequency
  • Amin Saberinia, Reza Yaghubpur, Roza Momeni Page 17
    Introduction

    Evaluating the studies conducted in the field of emergency medicine and finding a comprehensive view of the current situation of research in emergency medicine in Iran can provide a model for prioritizing research topics according to the needs and resources of the country. The present review study has been performed with the purpose of evaluating papers published in the field of emergency medicine in Iran over a 10-year period.

    Methods

    To conduct this study, search engines such as Google Scholar and databases such as Web of Science, Pubmed, Scopus, Embase, Cochrane, ISC, and SID, were searched to find all articles published in the field of emergency medicine in Iran using keywords listed based on the review of articles, and published articles were evaluated based on the subject of the study, type of study, methodology, etc.

    Results

    The number of published articles related to emergency medicine in Iran over the period of this study (2001-2018) was 774. Out of these 774 articles, due to similarity and unavailability of the full text of some articles, they were removed along with duplicates and only 120 articles were analyzed and the information related to each article was entered into Excel software, separately. Analyzes showed that the number of researches has been growing since 2011 so that nearly 90% of the articles were published during this period. Appropriate treatment measure was the most studied area, among which more attention was paid to heart diseases. These articles were published in more than 33 domestic and foreign journals, with Emergency Medicine Journal having the highest number of articles. The average index of articles was 0.87, which despite its growth in recent years, still seemed low. The number of citations was examined and Iranian emergency medicine articles had few citations. Also, the review of articles based on the pyramid of evidence showed that group studies had the highest value.

    Conclusion

    This study showed that the production of articles by Iranian authors in the field of medical emergencies has steadily improved. However, the quality indicators of articles and authors, such as the number of citations, are low and need more attention.

    Keywords: Emergency Medicine, Iran, Journal Article, Review, Publications
  • Navid Kalani, Esmail Rayatdoost, Fatemeh Rahmanian, Naser Hatami, Mahdi Foroughian Page 18
    Introduction

    Low back pain is one of the most common diseases in different societies of the world. About 65% to 80% of people experience low back pain during their lifetime. Low back pain is the most common cause of chronic pain syndrome, which leads to limited activity in people younger than 45 years. This study was carried out on the patients referred to the emergency department of Peymanieh hospital in 2019. The study aimed to evaluate and compare the effects of pethidine, Ketorolac, and a combination of ketorolac-diazepam on patients with acute low back pain.

    Methods

    In this double-blind, randomized clinical trial, 90 patients referred to the emergency department of Peymanieh Hospital in Jahrom due to acute low back pain were included in the study. Patients were randomly divided into three groups. First group 50 mg of pethidine, Second group 30 mg ketorolac and 10 mg diazepam and Third group 30 mg of Ketorolac. Blood pressure, heart rate, arterial blood oxygen saturation, and pain of patients were measured and recorded before drug injection, immediately after drug injection, and then at 5, 10, 20, 60, and 90 minutes. Pain intensity was measured and analyzed by the visual analog scale (VAS). Data analysis was performed using SPSS software version 21 and using descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    The results of the present study showed that the mean pain reduction in the pethidine group in 10 minutes (P = 0.006), 20 (P = 0.001), 60 (P = 0.001) and 90 minutes after injection (P = 0.001), respectively. Significance was greater than the ketorolac groups and the combination of ketorolac and diazepam.

    Conclusion

    The present study results indicated that pethidine is more effective in reducing acute low back pain than ketorolac-diazepam and Ketorolac. The use of pethidine in these patients seems to be a suitable alternative to other drugs used for pain control in patients with acute low back pain referred to the emergency department.

    Keywords: Acute low back pain, Pain, Pethidine, Ketorolac, Diazepam Low Back Pain Pain Pethidine Ketorolac Diazepam
  • Hamed Ghasemlo, Nima Safa, Saeed Barazandeh Pour, Roohie Farzaneh, Bahram Zarmehri, Navid Kalani, Samaneh Abiri, Fatemeh Rahmanian Page 19
    Introduction

    Recently, patients' satisfaction with the delivery of medical services in the emergency departments of hospitals has received much attention. Therefore, this systematic review study was conducted to evaluate patients' satisfaction with services provided in the emergency department.

    Methods

    The present study is a systematic review. Studies on the level of satisfaction of patients with the services provided in the emergency department published in Persian were searched for, using Persian keywords meaning "satisfaction", "emergency department", and "services provided in emergency department". Searches were performed in Google scholar, Sid, and Magiran databases to find studies published from 2001 to 2020 and retrieved studie were examined using the Prisma checklist.

    Results

    After searching for, screening, and qualitatively evaluating the studies for the systematic review, in the end, the final synthesis was performed on 24 articles. Among the studied articles, the level of satisfaction with the services provided in the emergency department was desirable in 20, unfavorable in 2, and not mentioned in two. The highest level of satisfaction with the services provided in the emergency department was mostly related to the services provided by doctors and nurses and the way the doctor treated them. Additionally, the lowest level of satisfaction was related to welfare facilities and the physical environment of the emergency department and the security not treating the patients properly.

    Conclusion

    The results of the present study showed that patient satisfaction was at a desirable level in most studies. Assessing the level of patient satisfaction can increase the awareness of the relevant authorities about the current situation in hospital emergency departments. It also reveals the weaknesses in providing services to patients and helps the relevant authorities to eliminate the shortcomings and improve the quality and quantity of services.

    Keywords: Patient Satisfaction, Emergency Service, Hospital, Delivery of Health Care, Systematic Review
  • Jalil Azzimian, Mehdi Ranjbaran, Roghayeh Asgari Page 20
    Introduction

    Trauma patients are the main emergency visitors in need of in-hospital transfer, who are exposed to a wide range of complications. This study was performed to evaluate intra-hospital transportation of trauma patients using a checklist.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in AlGhadir Hospital, Abhar, Iran, from 2020 to 2021, on 216 adult trauma patients with triage levels 1, 2 and 3, who needed to be transferred to other wards or required transportation for undergoing diagnostic and therapeutic measures. Evaluations were made before, during, and after the transfer and the results and complications of transportation in these three stages were compared.

    Results

    In this study, 216 patients with an average age of 18.9 ± 70.3 years were examined. Most of the admitted patients were male (74.1%), with emergency referral (83.3%), and presented following an accident (68.1%). Most transportations were performed for diagnostic purposes (52.3%) and in those with triage level 2 (69.4%). The transfer quality score was calculated to be 93.99% before the transfer, 84.65% during the transfer, and 91.02% after the transfer. Complications were observed in 14.36% of transfers, which included hypotension or hypertension, drop in arterial oxygen pressure, and hypothermia. In addition, most errors had occurred during the transfer and were related to not using monitoring (18.1%), pulse oximetry (17.6%), and not checking peripheral vein line (13.9%). The errors that occurred during the pre-transfer phase included not using pulse oximetry, monitoring, and face mask (1.9%) and those occurring in the post-transfer phase were not controlling Foley and nasogastric catheters (0.5%).

    Conclusion

    The findings of the study showed that the incidence rate of complications is high, especially during transfer. This can be used in analyzing the causes of errors and planning to increase the safety level of patients. Identification and management of risk factors in the transportation process ensures the safety of patients.

    Keywords: checklist, transfer, emergency, trauma Checklist patient transfer emergencies wounds, injuries
  • Ehsan Goroei Sardu, Yasin Sohrani, Sara Pishbin, Elaheh Salarpour, Hossein Rafeie, Shobeir Rostami Abousaeidi, Rasoul Raesi Page 21
    Introduction

    The occurrence of various crises in Iran is undeniable and hospitals are among the organizations that are directly affected by these crises. This study was performed with the aim of evaluating the level of information of the staff of Imam Khomeini Hospital in Jiroft and to assess their readiness in the event of a crisis in 2020.

    Methods

    This was a cross-sectional descriptive study. Census method was used for sampling and all of the personnel working in the Emergency Department of Imam Khomeini Hospital in Jiroft were included in the study. Data were collected using a valid and reliable researcher-made questionnaire of "Disaster Preparedness", which has 3 parts. Data were collected, coded, and entered to SPSS software, and then analyzed using descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    63 of the personnel of Imam Khomeini Hospital in Jiroft were included in the study. The mean age of the personnel of Imam Khomeini Hospital was 47.3±2.07 years. Minimum age of the participants was 22 year and the maximum was 59 years. Most of the personnel participating in this study were female (41 people, 65.1%). Most of the personnel had a Bachelor’s degree. No statistically significant correlation was observed between the level of awareness of personnel and age, gender, level of education, or job experience of personnel (P_value>0.05). There was a statistically significant correlation between the level of awareness of personnel and participation in crisis management training courses (P_value = 0.002). There was a statistically significant correlation between the level of readiness and participation in crisis maneuvers (P_Value = 0.04). A statistically significant correlation was observed between the level of awareness and membership in Crisis Committee (P_Value = 0.05). There was a statistically significant correlation between the level of awareness and readiness with sending the enactments of the Crisis Committee to the departments (P_Value = ???).

    Conclusion

    Since it is very important to raise the awareness of the staff working in healthcare centers on managing crises that occur unexpectedly, it is necessary to continue and expand the activities of the Crisis Committee and to provide more accurate training and information in this regard.

    Keywords: Critical Care, Patient Care Management, Awareness, Personnel, Hospital
  • Hamed Ghasemlo, Fatemeh Rahmanian, Bita Abbasi, Hamid Zamani Moghadam, Shabnam Rajput, Samaneh Abiri, Mahdi Foroughian Saeed Barazandeh Pour, Hossein Akhavan Page 22
    Introduction

    Poisoning is one of the most common causes of visits to hospital emergency departments in many countries. Considering the prevalence of poisoning in Iran, this study aims to investigate the epidemiology of child poisoning in Iran as a systematic review study.

    Methods

    The present study is a systematic review. Studies published in Persian on the epidemiology of child poisoning were searched using Persian keywords translating to "poisoning", "children", and "poisoning in children" and examined using the Prisma checklist. Searches were performed in Google scholar, Sid, and Magiran databases to find studies published in the period from 2001 to 2020.

    Results

    After searching, screening, and qualitatively evaluating the studies during the systematic review, in the end, syntheses were performed on 21 articles. In terms of gender, in 20 studies, poisoning had a higher prevalence among boys and in one study the prevalence was higher in girls. The highest prevalence of poisoning was observed among children under 3 years of age. Also, in terms of the prevalence of poisoning in various seasons, one study reported the highest prevalence in spring, 6 studies in summer, and 2 studies in autumn. The toxic agent was reported to be medication in 10 studies, opium in 8 studies, and hydrocarbons (oil) in 3 studies. The most common cause of poisoning was accidental in 17 studies and intentional in one study.

    Conclusion

    The results of this study showed that medication poisoning is the most common cause of poisoning in Iran and has increased in recent years. Considering the fact that most of the poisonings in the studies were accidental, it is necessary to inform parents about the proper storage of medications and also paying attention to the labels of medications.

    Keywords: Poisoning, Children, Eemergency sSystematic review, Poisoning, Child, Emergencies, Systematic review
  • Hadid Hamrah, Razieh Kazempour, Razieh Sadat Mousavi Roknabadi, Mehrdad Sharifi, Seyed Mahmoudreza Sajjadi, Robab Sadegh Page 23
    Introduction

    Silent myocardial ischemia is defined as the presence of objective evidence of cardiac ischemia in the absence of chest discomfort or one of the symptoms equivalent to angina. The aim of this study was to evaluate the electrocardiography (ECG) findings related to cardiac ischemia in non-cardiac patients with suspected silent myocardial ischemia referring to the emergency department.

    Methods

    This retrospective cross-sectional study (March 2018-March 2019) was conducted on adult patients with non-cardiac complaints referring to the Emergency Department of Shiraz Namazi Hospital, southern Iran, with triage levels 1 and 2, who were suspected to have silent myocardial ischemia, and underwent ECG and two troponin tests after admission. Patients with trauma, triage levels 3-5, those with typical chest pain, and patients with diagnosis of ST-Elevation Myocardial Infarction (STEMI) were excluded from the survey. Demographic data, the results of two troponin tests, and cardiac ischemia-related findings on ECG, including ST depression and T inversion, were evaluated. Then, the data were statistically analyzed using SPSS version 16 and descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    Overall, 180 patients were enrolled. The mean (± standard deviation) of patients’ age was 69.3±15.01 years. 92 patients (51.1%) were male. ST depression and T inversion were found in ECG of 90 (50.0%) and 88 (48.9%) patients, respectively. ST depression and/or T inversion was observed in 168 (93.3%) patients. There was no statistically significant relationship between mean age, gender, and cause of referral with ST depression or T inversion. Two positive troponin test results were observed in 23 (12.8%) and both tests were negative in 59.4% of patients. There was no statistically significant relationship between having at least one positive troponin test and having ST depression or T inversion findings (P-value=0.56 and P-value=0.90, respectively).

    Conclusion

    ST depression and T inversion were present in ECG of half of the patients. Two positive troponin and both negative tests were observed in 23 (12.8%) and 59.4% of patients, respectively. This finding indicates that the matching of ECG findings and multistage troponin test is great important in the final diagnosis of cardiac ischemia, however, ECG changes in patients with non-cardiac complaints do not necessarily is indicated the myocardial infarction.

    Keywords: Myocardial ischemia, Coronary artery disease, Troponin, ST elevation myocardial infarction
  • Nima Safa, Samaneh Abiri, Seyed Reza Ahamdi Koupaei, Seyed Reza Habibzadeh, Roohie Farzaneh, Lohraseb Taheri, Navid Kalani, Fatemeh Rahmanian* Page 24
    Introduction

    Violence in the workplace against health care workers is a global issue and it is being observed in the workplace, especially in emergency personnel. Due to the relative increase in violence in the emergency department, this study was conducted to investigate violence in emergency department personnel.

    Methods

    This study is a systematic review of studies on violence against hospital emergency team staff by searching the databases of Google Scholar, magiran, SIDdatabase with the keyword of Violence, Nurses, Emergency Department, between 2001 and 2021 Out of a total of 599 related articles extracted from the databases, reviewing the title and abstracts, based on the study inclusion and exclusion criteria, finally, 11 articles were included in review and analysis.

    Results

    A total of 11 studies were reviewed according to the study subject. In three studies were conducted in Tehran, two in Ahvaz and one in Sabzevar, Arak, Tabriz, Urmia, Hamedan, and Rasht. The incidence of violence was high in ten studies and not reported in one study. In the studies, there was a significant relationship between gender and the level of violence in some studies. In terms of the relationship between gender and violence in the emergency department, in some studies more violence in men and some in women, and in some cases, there were no differences between women and men. The most violent induvial in the studies was that the visitors of the patient. Also, the most common type of violence in all studies was verbal violence.

    Conclusion

    According to the results of this study, the incidence of violence in the emergency departments of Iranian hospitals is high, and also in most studies, violence has been more by patients' visitors. It seems that by creating a waiting room with a suitable capacity, the unnecessary presence of visitors in the ward area can be prevented.

    Keywords: Violence Nurses Emergency Department
  • Nima Safa, Roohie Farzaneh, Atieh Safaee, Bita Abbasi, Reza Akhavan, Navid Kalani, Fatemeh Rahmanian* Page 25
    Introduction

    Patient care is the main goal of the emergency department and its staff and respect for patient privacy is an essential part of the care process. Although many studies have examined patients' perceptions of their privacy, fewer studies have specifically addressed this issue in the emergency department, which is often a busy area and may pay less attention to privacy. The purpose of this study is to systematically review studies that have studied patient privacy in the emergency department.

    Methods

    This study is a systematic review of published studies on patient privacy in the emergency department conducted according to PRISMA teachings. To answer the study questions, the sources of electronic databases MEDLINE, Embase, ScienceDirect and PsycINFO, and SID and Persian sources were searched with appropriate keywords. Criteria for eligibility of studies for review in this study were English or Persian language and study in the emergency department. No temporal or geographical restrictions were imposed.

    Results

    14 studies were included in this systematic review. The studies were published between 2003 and 2020. 2 studies of organizational intervention, and other studies were performed cross-sectionally. Most studies were performed in Iran (seven cases) and then two studies in Australia. The cumulative number of participants in all studies was 1406 patients. The main concepts presented that seemed to affect the level of patient privacy were divided into three general categories: factors related to the emergency environment, patient-dependent, and staff-dependent.

    Conclusion

    In terms of factors related to the medical staff, there is a need to increase their awareness of the definitions of patients' privacy; Regarding the environment of the emergency department, it seems that the structure and design of the emergency department (including the type of separation of beds from each other by a room or curtain) should be revised in order to protect patient's privacy. Patient-related factors (including gender, culture) are not subject to change and are categorized only to determine the importance for further attention of the treatment staff.

    Keywords: Privacy, Emergency Department, Medical Staff
  • Alireza Doroudchi Mohammad Zarenezhad, Navid Kalani, Farnaz Ranjbar, Naser Hatami, Esmaeal Rayat Dost* Page 26
    Introduction

    The rise of medical errors has become a public concern among health policymakers. Due to the importance of knowing the causes of medical errors and preventing their continuation, especially in the emergency department, so this study was conducted to investigate the frequency of negligence of emergency medicine specialists referred to forensic medicine in Fars province from 2012 to 2019.

    Methods

    The present study was a descriptive study based secondary data analysis. The study population included all negligence referred to the office of the Medical Commission of the General Directorate of Forensic Medicine of Fars Province with the subject of complaints from emergency medicine specialists during the years 2012 to 2020. The method of data collection is based on a questionnaire and the use of information in the files of the Medical Commission of the General Directorate of Forensic Medicine of Fars Province. Data collection form including patient's age, patient's education, patient's occupation, underlying illness, causes of negligence, type of treatment center, cause and motive of complaint, type of service provided, how to obtain information about negligence, location of injury, type of injury and amount of injury is. Data analysis was performed using SPSS software version 21 and descriptive Statistics.

    Results

    Out of 92 cases, 91 were male physicians (98.9%) and 1 was a female physician (1.1%). The highest frequency of voting was in 1398 with 40 votes (43.5%) and in 1397 with 28 votes (30.4%). 54 (58.7%) of the complainants died and 19 (20.7%) had disabilities. Also, the number of complainants was improving 11 (0.12%) and improved 6 (6.5%). Of the 92 cases reviewed, 77 (83.7%) were finally acquitted and 15 (16.3%) were convicted. The highest frequency of confirmed negligence was negligence negligence 9 (9.8%) and negligence 2 (2.2%).

    Conclusion

    The results of this study indicated that the most common cause of medical malpractice in emergency medicine specialists is negligence. Therefore, it is suggested to reduce this type of negligence by holding training workshops for emergency medicine specialists.

    Keywords: Emergency Medicine, Negligence, Medicine, Complaints
  • Sepide Mortazavi *, Azra Mortazavi, Hossein Dinpanah Page 27
    Introduction

    Job-related stresses and their causes are among the most important issues in psychology and psychiatry and have attracted the attention of many researchers. Meanwhile, the health of treatment staff is one of the most critical fields because of the nature of their work. Currently, due to the outbreak of a type of coronavirus, mental health of treatment staff, as a high-risk group, requires more attention than before. The purpose of this study is to assess the level of stress, anxiety and depression among medical staff when faced with the crisis of coronavirus pandemic.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in April 2020 in order to measure stress, anxiety, and depression among 106 treatment staff members of Dr. Gharazi and Imam Hossein Hospitals in Malayer city at the time of the COVID-19 pandemic. Data collection tool was a standardized 21-item Depression Anxiety Stress Scales (DASS) questionnaire for evaluation of stress, anxiety, and depression.

    Results

    The study population consisted of 106 medical staff members, 0.9% of which were subspecialty physicians, 8.5% were specialist physicians, 4.7% were professional physicians, and 80.2% were nurses. The findings showed that, 26.4% of the treatment staff had very severe stress, 80.2% of them had very severe anxiety, while 43.4% had very severe depression. By examining the relationship between individual characteristics and the parameters of stress, anxiety and depression, and considering the significance of relationships, there was no significant relationship between individual characteristics and the mentioned disorders.

    Conclusions

    According to the findings of the present study, the prevalence of stress, anxiety, and depression among the treatment staff during the COVID-19 pandemic was very high. This result shows the importance of timely psychological policy-making and interventions to promote the mental health of the staff in crises. Through using preventive strategies, it is possible to reduce the occurrence of psychological problems among medical staff and take steps to maintain and improve the quality of their mental health and their professional ability.

    Keywords: Stress, anxiety, depression, treatment staff, COVID-19 Stress psychological anxiety depression medical staff COVID-19
  • Majid Vatankhah, Roohie Farzaneh, Fatemeh Rahmanian* Page 28
    Introduction

    Renal colic is the most common clinical manifestation of urinary stones and one of the most common urological emergencies that is very agonizing for the patient due to excruciating pain. Different therapeutic interventions are performed for relieving the pain in patients with renal colic. This narrative review study was performed, aiming to evaluate the medications used for pain management in patients with renal colic.

    Methods

    The present study is a narrative review. In this study, to find related articles, researchers conducted a computer search in SID, Magiran, and Google Scholar databases using Persian keywords meaning renal colic and kidney colic. Studies were searched in Persian language databases without any time limit.

    Results

    In reviewing the articles, various studies were performed on different drugs for controlling pain in patients with renal colic. Most of the studied drugs were opioids (morphine, buprenorphine, tramadol, and pethidine) and non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) (paracetamol, diclofenac, and ketorolac). Additionally, drugs such as ketamine, desmopressin, aminophylline, and intradermal administration of distilled water were also evaluated.

    Conclusion

    Although narcotics are most effect for relieving pain in patients with renal colic, but the development of side effects such as inhibition of the respiratory center in the medulla and activation of the vomiting center (chemoreceptor trigger zone; CTZ) has limited the use of narcotics. Due to having analgesic effects similar to opioids and fewer side effects, it is recommended to use NSAIDs (Ketorolac) as the first line of treatment for renal colic patients.

    Keywords: Pharmaceutical Preparations, Renal colic, Pain Management, Review [Publication Type]
  • Majid Vatankhah, Fatemeh Maleki, Seyed Reza Habibzadeh, Mehrdad Malekshoar* Page 29
    Introduction

    The Covid-19 epidemic in the world has triggered innumerable stress and anxiety among people. Since medical staff play a leading role in the fight against Covid-19, they experience the highest level of risk and anxiety. Consequently, as a systematic study, this study aimed to investigate the anxiety of medical staff and the psychological factors affecting it during the pandemic of Covid-19 in Iran.

    Methods

    In the current study, a systematic review was done to search for Persian database articles, Scientific Information Database (SID), Magiran, and Google Scholar search engine from 2018 to 2021 using Persian keywords; anxiety, coronavirus, Covid-19, medical staff, nurses. To select studies and extract the data, the titles of all articles obtained were reviewed by two people, and duplicates were removed. Information about selected articles, including first author, year of publication, study title, study population, study method, sample size, study tools, and finally, the results were recorded in the data extraction form.

    Results

    In the initial stage of the studies search, 624 studies were reviewed. Due to lack of relevance to the subject and duplication and lack of access to the full article, 610 studies were deleted. Lastly, 14 studies were used to write this study. Numerous psychological factors (stress, depression, burnout, resilience, family social support, suicidal ideation, emotion regulation, anxiety sensitivity, psychological stubbornness, caring behaviors, rumination, health beliefs, and physical activity) played a role in the incidence and prediction of anxiety. Among the studies, five were related to 2021, and 9 were related to 2020. The study population in three studies is Ardabil, in two studies is Malayer, in two studies is Jahrom, and in one study are Zahedan, Zarandieh, Alborz, Kerman, Torbat Heydariyeh, Miyaneh, and Rasht. The instrument in 10 studies was CDAS, two studies used Beck anxiety, and two studies used DASS.

    Conclusion

    The results of this study disclosed that various psychological factors are influential in the incidence of anxiety in health care professionals, each of which can play a role in the incidence of anxiety. Consequently, recognizing the cause of these psychological disorders in these people is essential to maintain the mental health of these people by using appropriate methods.

    Keywords: Anxiety, Psychological factors, Covid 19, Medical staff
  • Payma nAsadi, Seyyed Mahdi ZiaZiabari, Vahid Monse fKasmaei, Enayatollah HomaeiRad, Sara Pourmirzaei * Page 30
    Introduction

    Pelvic fracture is the second most common cause of death in patients with multiple trauma, after head trauma. The present study was performed with the aim of determining the frequency of genitourinary tract injuries in patients with pelvic fractures referring to Poursina Hospital, Rasht, Iran, so that the initial steps required for treating patients (with pelvic fractures) in the emergency department can be specified.

    Methods

    In this retrospective study, the records of 170 patients with pelvic fractures, who referred to Poursina Hospital in Rasht from the beginning of January 2018 until the beginning of January 2019 were reviewed. Using the prepared checklist and based on the patient's clinical examination by the resident, information including age, sex, level of education, presence or absence of hematuria, type of trauma, and type of pelvic fracture were collected. Data were analyzed using STATA - Se v 13.1 software.

    Results

    Out of the 170 patients referring to the hospital due to pelvic fracture, 70% were male. The patients’ mean age was 45.02 ± 20.10 years and their mean length of hospital stay was 8.11 ± 7.13 days. Motor vehicle accidents were the most important cause of pelvic fractures and urethral injury. Fifty-five patients (33.4%) with pelvic fractures had a genitourinary tract injury. Hematuria was present in 48 of them, and blood at the tip of the meatus and perineal hematoma were symptoms that were significantly associated with genitourinary tract injury following pelvic fracture.

    Conclusion

    Considering the relatively high prevalence of genitourinary tract injury in pelvic trauma, it is best to perform a complete examination in all patients who present with high-energy trauma, especially in people with pelvic fractures; and if any of the above-mentioned symptoms are observed, genitourinary tract injuries should be suspected and the location of the injury should be further investigated and treated.

    Keywords: hematuria, Pelvic fracture, Trauma, urogenital tract injury Urinary Tract Urogenital System Pelvic Bones Fractures, Bone Wounds, Injuries Hematuria
  • Mahbubeh Sadat Ebrahimnegad Shirvani, Mahdi Rezaee, Nasim Zamani, Niloufar Qodrati, Hosein Hasanian, Hasan Amiri Page 31
    Introduction

    Organophosphate poisoning is among the most common types of poisoning. Rapid diagnosis and initiation of treatment for this poisoning can significantly affect the treatment outcome. The definitive method of diagnosis for this poisoning is measuring blood choline esterase level, which requires a lot of time and is not appropriate for timely treatment in the emergency department. Atropine challenge test is one of the tests commonly used in emergency settings. The aim of this study was to assess the effectiveness of this test in diagnosis of organophosphate poisoning.

    Methods

    This cross-sectional study was performed by evaluating the results of atropine challenge test recorded in the medical profiles of 91 patients with suspected organophosphate poisoning, presenting to the poisoning center of Loghmane Hakim Hospital throughout 2018, and comparing the results with those of their serum acetylcholinesterase levels as the gold standard.

    Results

    Out of the 420 patients presenting to the hospital with organophosphate poisoning throughout 2018, there were 108 patients who had symptoms, for 91 of which atropine challenge test was performed. After comparing the results with the results of the standard test, the sensitivity of atropine challenge test was calculated to be 68.8\% and its specificity was 82.6\%. The test had 26.9\% false negative, 20.5\% false positive, positive predictive value of 79.48, negative predictive value of 73.07\%, positive likelihood ratio of 3.95, and negative likelihood ratio of 0.37.

    Conclusion

    Considering the high prevalence of poisoning with organophosphates in developing countries and the significant effect of rapid diagnosis and treatment of patients on improving their treatment outcome, atropine challenge test can be used as an acceptable test for screening and confirming the diagnosis of poisoning in suspected cases in the emergency setting.

    Keywords: organophosphate, poisoning, atropine challenge test organophosphate poisoning atropine challenge test
  • Farzaneh Zarei, Ronak Shahoi Page 32
    Introduction

    The need for providing specialized and professional services in emergency situations in the community and outside hospitals, multiplies the importance of professionalism in pre-hospital medical emergencies. This article tries to examine the factors affecting professionalism from the perspective of pre-hospital emergency medical technician students.

    Methods

    This study was a qualitative content analysis. The study population consisted of pre-hospital emergency medical students of Kurdistan University of Medical Sciences. Participants were selected from the interns (10 students) and semi-structured interviews were used to collect data until data saturation was reached. Interviews were conducted and their resulting transcriptions were carefully and repeatedly reviewed and then coded and classified using the Strauss and Corbin method.

    Results

    Based on data analysis, 4 main categories (factors related to education, individual factors, factors related to the nature of the profession, and social factors) and 17 sub-categories (factors related to professors, factors related to students, educational space and facilities, educational planning, criteria for accepting students, expertise, interest, experience, ethics, personal ability, commitment, working conditions, support of officials, knowledge of rights and laws, culture and customs governing the society, and advertising in schools) were extracted.

    Conclusion

    From the perspective of the participants in this study, professionalism is affected by factors related to education, individual factors, factors related to the nature of the profession and social factors. Since the ultimate goal of various medical professions is to promote the health of individuals in the community, the results of this study can be used by educational planning officials as well as policy makers in employment of pre-hospital emergency medical graduates.

    Keywords: Professionalism, Qualitative Research, Emergency, medical services
  • Mohammad Karim Bahadori, Seyyed Mojtaba Hosseini, Fazlollah Ahangarpour* Page 33
    Introduction

    One of the basic criteria in improving the level of public health is to increase the level ofcitizens’ access to medical services, especially emergency services. The old districts of cities have manyproblems including problems in accessing medical services. The aim of this study is to investigate theobstacles to having access to emergency medical services in a standard time in the historical area ofSemnan.

    Methods

    The present research was an applied descriptive field study, which was performed inthe Emergency Medical Center (115 Emergency) of Semnan using interviews and questionnaires. Thestudy population in determining the obstacles included the staff and the director of Semnan EmergencyMedical Center. The obstacle confirmation phase, included 15 experts who were selected via conveniencesampling. First, based on library studies, previous information, consultation with 115 emergency per-sonnel of Semnan, and field inspection, the indicators affecting accessibility to 115 emergency medicalservices in the old area of Semnan were extracted. The extracted indicators were assessed using Delphimethod and a questionnaire was prepared using these indicators, based on the pairwise comparisonmatrix of the present study. The prepared questionnaire was distributed and explanations were given onhow to answer the questions and they were collected after being filled out. The data obtained from thequestionnaire were entered into decision making trial and evaluation laboratory (DEMATEL) softwareand were analyzed using Dematel technique.

    Results

    The most important barriers to accessing emer-gency medical services in the studied area, from the perspective of research experts, were found to betransportation standards with a weight of (35/318), architecture with a weight of (35/163), educationwith a weight of (34/778), time with a weight of (34/665), and communication with a weight of (34/238),respectively.

    Conclusion

    3 of the 5 criteria constituting barriers to access to emergency medical serviceswere of the effective type and only two criteria of transportation and communication were of the affectedtype. Therefore, these factors have a high weight and are confirmed as barriers to accessing emergencymedical services in the studied area. Also, considering that there were no evaluation errors (includinglack of supervision) in the model of this research, it can be said that these factors are the most importantbarriers to accessing emergency medical services.

    Keywords: Architectural accessibility, emergency medical services, health services accessibility
  • Reyhane Ghiasi Noee, Hamid Heydarian Miri, Ali Abidi, Ayoub Tavakolian*, Mitra Hesamifard, Maedeh Akhlaghi Page 34
    Introduction

    The emergence of COVID-19 pandemic has raised many concerns in medical approaches.One of these issues was that to what extent medical staff are able to safely perform cardiopulmonaryresuscitation (CPR), considering the high level of transmission of the infection. So, the aim of this studywas to evaluate the knowledge of medical experts in Sabzevar University of Medical Sciences about CPRof COVID-19 patients.

    Methods

    In this study, 129 people working in the hospitals affiliated to SabzevarUniversity of Medical Sciences, including nurses, physicians, and operating room and medical emergencyexperts were assessed. The checklist used consisted of 21 questions that assessed the knowledge of themedical experts about CPR of COVID-19 patients and the content validity of this checklist was confirmedby 10 specialist physicians. Also, some demographic variables were evaluated in the study, includingage, sex, work experience, history of participation in CPR workshops for COVID-19 patients, number oftimes attending the workshop, the hospital where they work, field of study, and degree, the associationof which with the score of each person in the test has been assessed.

    Results

    The study showed that therate of correct answers to the questions was directly related to the workshops held on resuscitation ofCOVID-19 patients, age, and work experience. Additionally, questions that were not correctly answeredby most participants were related to ventilation and intubation of COVID-19 patients. Evaluations showedthat the staff of Vaseei and Emdadi hospitals received higher scores than the staff of other hospitals.

    Conclusion

    Participating in the workshop was directly related to the level of knowledge of the staff anda better score. Mobini and Heshmatiyeh hospitals had lower scores than other hospitals and should paymore attention to training and holding workshops

    Keywords: Epidemics, Intubation, COVID-19, Cardiopulmonary Resuscitation, Ventilation
  • Delara Emadi Moghadam, Hamid Kariman*, Majid Shojaee Page 35

    It seems that computed tomography (CT) scan, which does not have the limitations of plain cervicalspine radiography, can be considered as the first line modality in decision-making for patients with necktrauma and performing radiography can be omitted. The findings of the present study on 100 patientsover the age of 16 years with stable hemodynamics, who presented to a university affiliated trauma centerin Tehran, Iran, following multiple trauma indicated an overall agreement of 79% between radiographyand CT scan findings based on the calculation of kappa coefficient (p = 0.001). In addition, sensitivity ofradiography in detection of injuries in this study was estimated as 82% and its specificity was estimatedas 76%. It seems that the role of plain radiography in evaluation of neck traumas should be revised as ithas low accuracy, especially where CT scan is available

    Keywords: Nonpenetrating, Wounds, Penetrating, Neck Injuries, Radiography, Tomography, X-RayComputed, Diagnostic Imaging
  • BahareMonsef-Kasmaei, Behzad Zohrevandi, Leila khoochakinegaderamsadati, Fatemeh Haghshenas Bakerdar*, NaemaKhodadadi-hassankiadeh Page 36
    Introduction

    : In the last two decades, the lack of facilities has been one of the reasons that has increased the average triage time. This delay prolongs the patient’s waiting time and increases the likelihood of errors and mortality. Limited studies have been conducted on the type of facilities required for a fast triage. The purpose of this study is to express the opinions of physicians and nurses regarding the necessary facilities for a rapid triage in Poursina Hospital, Rasht, Iran, in 2021.

    Methods

    This was a qualitative study using conventional content analysismethod, which was performed on the opinions of twenty people in the fields of emergencymedicine, generalmedicine, and nursing. The four Guba and Lincoln criteria were used for strengthening the data.

    Results

    The opinions of 20 participants resulted in 4 categories and 17 subcategories under the titles: providing human resources, empowering human resources, improvement of triage process, and provision of physical necessities.

    Conclusion

    Human resources is a valuable component in triage. Careful planning is needed for the growth and development of this valuable asset. By providing the required staff and upgrading their capabilities through training and experience, the speed of triage can be increased. Giving employees a proper understanding of triage is also effective in accelerating the triage process. The provision of physical resources has also been identified as a facilitator, and those in charge should seek solutions for providing them.

    Keywords: Triage, Nurses, Physicians, Emergency
  • Payman Asadi, Zohre Abolghasemi, Vahid Shirzad Siboni, Ali Golzare, Masoud Jobaneh, Masoomeh Maleki Ziabari Page 37
    Introduction

    The concept of job satisfaction is an important phenomenon in the field of health care. Lack of job satisfaction will have negative effects on the performance of people. Pre-hospital emergency personnel face a lot of stressful situations during their work day. These stresses will definitely affect the quality of their work. In this study, the relationship between job satisfaction and occupational stressors was assessed among the pre-hospital emergency personnel of Rasht city in 2017.

    Methods

    This research was a cross-sectional descriptive study and the study population of the present investigation consisted of all technicians of Rasht’s urban emergency stations. The required information in the study was obtained from individuals using 3 questionnaires. In this study, demographic data, job satisfaction, and occupational stress questionnaires were used.

    Results

    Most of the studied participants were in the age group of 31 to 40 years and in terms of education level, the majority had a bachelors’ degree (52.2%). The highest level of satisfaction was observed in the field of colleagues with a mean of 3.71 and a median of 3.75. The lowest level of satisfaction was observed in the field of salary. The highest level of stressors was related to the field of patient care with a mean of 3.04 and the median of 3.16 and the lowest level of stressors was related to interpersonal stressors with a mean of 2.62.

    Conclusions

    From the findings of this study, it can be concluded that pre-hospital emergency personnel will be more satisfied if they face less occupational stress, so the level of satisfaction of pre-hospital emergency personnel can be improved by reducing these factors. Health system policymakers can increase pre-hospital emergency personnel’s job satisfaction by paying more attention to their salaries and benefits. They can also help emergency technicians increase the quality of their working life and improve their performance by providing solutions to reduce their occupational stress.

    Keywords: occupational stress, Job satisfaction, emergency medical services, emergencies
  • Seyed Ebrahim Sadeghi, Lohrasb Taheri, Shahram Shafa, Mojtaba Ghaedi, Majid Vatankhah, Mehrdad Malekshaor Page 38
    Introduction

    Postoperative nausea and vomiting are common and uncomfortable postoperative complications. Different pharmacological and non-pharmacological methods can be used to reduce or control nausea and vomiting after cholecystectomy. The present study investigates the effectiveness of pharmacological and non-pharmacological methods in reducing or controlling nausea and vomiting in cholecystectomy.

    Methods

    In this narrative and systematic review, to find articles in Persian language, SID and Magiran databases, and Google Scholar search engine, from 2000 to 2020, were searched by 2 authors, separately, using Persian keywords equal to cholecystectomy, nausea, and vomiting. Information of the selected articles including: first author, year of publication of the article, title of the study, sample size, drug used, tools studied, and finally, patients’ outcomes were recorded in the data extraction form. The quality of the reviewed articles was evaluated using a checklist related to clinical trial studies.

    Results

    In the initial stage of searching for articles, 558 studies were reviewed. The researchers then reviewed the articles found and 544 studies were eliminated due to not being relevant to the subject under study, duplication, and lack of access to the complete article. Finally, 14 studies were used to write this study. Among the studied articles, metoclopramide was evaluated in 7 studies, ondansetron in 6 studies, dexamethasone in 6 studies, gabapentin in 2 studies, and intraperitoneal bupivacaine, propofol, promethazine, ginger, acupressure, and intravenous crystalloid were examined in one study each.

    Conclusion

    The results of the present study showed that among the pharmacological methods to control nausea and vomiting in patients undergoing cholecystectomy, the first choice of anesthesiologist can be ondansetron. Also, in non-pharmacological methods, acupressure and ginger can both reduce nausea and vomiting after surgery.

    Keywords: Nausea, Vomiting, Cholecystectomy, Iran Nausea Vomiting Cholecystectomy Iran
  • Assessing the Effect of Sending a Condolence Letter to the Family of the Deceased in the Hospital on their Perception of the Performance of Medical and Service Staff of the Hospital
    Siamak Soltani, Mohammad Hoseini kasnavieh, Alireza Amanollahi, Mohammad Veysi, ALI Tahmasebi Page 39
    Introduction

    The health care personnel showing sympathy with the family of the deceased is not only of moral value but may also affect the relatives’ overall perception of the quality of the performance of medical and service staff. This study aimed to investigate the effect of sending a condolence letter to the family of the deceased in the hospital on their perception of the performance of the medical and service staff of Rasoul-e-Akram Hospital.

    Methods

    This interventional study was performed from October 2017 to March 2018 in Rasoul-e-Akram Hospital, Tehran, Iran. Both experiment and control groups included families that lost their loved ones during the study period. A condolence letter was sent to the bereaved families included in the experiment group. Consequently, t-test was used to determine the difference between the experiment and control groups and SPSS software was used for final data analysis.

    Results

    The level of satisfaction of the experiment group in comparison with the control group was considered as the basis for evaluating the effect of sending a condolence letter. There was a significant difference in the ratings of availability of nurses and the compassionate behavior of the ward staff towards the patient between the groups (p-value <0.05). The mean scores of providing medical services when the patient felt pain and spending sufficient time with the patient showed differences, but the differences were not significant (p-value = 0.06). Also, difference was observed between mean scores in the categories of proper description of the patient's condition, treatment process and provision of appropriate treatment for reducing pain, provision of sufficient explanation by the physician, and provision of the possibility of family members visiting the patient by the ward. For all variables in which the results were significantly different, men had a higher satisfaction score than women.

    Conclusion

    Presence of a better and stronger relationship between doctors and medical staff with patients and their companions plays a more important role than sending a condolence letter in their family's perception of the hospital's medical performance and services. A condolence letter can be complementary to this process, but as the results of the present study showed, sending a condolence messages alone is not effective.

    Keywords: Condolence letter, Bereavement, Death
  • Jafar Khani, Neda Gilani, Faranak Jabarzadeh Tabrizi, Javad Dehgan Nazhadeh, Azad Rahmani, Abbass Dadash Zadeh Page 40
    Introduction

    The general public’s awareness of pre-hospital emergency medical services (EMS) and how they use the service is not very clear. Therefore, the aim of this study was to investigate the awareness of the general public and potential users regarding pre-hospital emergency medical services.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 1100 people were selected from the general public and potential users of pre-hospital emergency. To collect data, a questionnaire of public awareness of emergency services was used, and after determining its validity and reliability, it was filled out via telephone interviews. Data were analyzed using SPSS software (version 21) and inferential and descriptive statistics.

    Results

    In this study, the mean knowledge score of interviewees was moderate (65.72±14.98) and knowledge in men was reported to be higher than women. The highest level of knowledge was related to the field of medical emergencies (75.92±6.87) and the lowest level of knowledge was related to how to contact EMS (58.59±21.65). The results showed that there was a significant relationship between the level of awareness and gender, age, marital status, education level, income level, and frequency and purpose of contact with EMS (P>0.001).

    Conclusion

    The results showed that The general public had moderate knowledge of pre-hospital emergency services. It is best to plan to increase public and potential users’ awareness of contact numbers, patient emergencies, available resources, and capabilities of the staff using the mass and social media. Therefore, with proper education at different ages and having programs for different social groups, it is possible to purposefully increase the community's awareness of different areas of emergency.

    Keywords: Emergency medical services, awareness, emergencies
  • Fatemeh Rahmanian, Farhad Bagherian, Atieh Safaee, Hamid Zamani Moghaddam, Shabnam Rajput, Mahdi Foroughian, Hossein Akhavan Page 41
    Introduction

    Accidents are one of the most important causes of child mortality in the world and in Iran. Epidemiological studies play an effective role in preventing and controlling pediatric accidents by identifying the causes of accidents and environmental factors affecting the occurrence of accidents. Therefore, this study was conducted to investigate the epidemiology of accidents in Iranian children as a systematic review study.

    Methods

    The present study is a systematic review. Studies published in Persian on the epidemiology of accidents and incidents in Iranian children in Persian journals were searched with the keywords "accidents", "accidents", "children" and examined using the Prisma checklist. Review of studies from 2000 to 2020 was searched in Google scholar databases, Sid, Magiran.

    Results

    In the present study, 531 studies were selected to review the title and abstract. The studies started in 2000 in Tehran and the last article is related to the year 2020 in Mazandaran. After deleting low quality studies based on study quality review criteria and deleting studies that had shortcomings in data reporting, 17 studies entered our quantitative synthesis. Out of 17 articles, 2 studies were in Tehran province, 2 studies in Fars and one study in Ahvaz, Mazandaran, Yazd, Qazvin, Birjand, Hamedan, Tuyserkan, Fasa, Kerman, Aligudarz, Mashhad, Rafsanjan, Yasuj. Among the studied studies, the highest prevalence of gender was related to boys with 14 studies. The highest age group is related to children under 5 years with 10 studies. The highest prevalence of accidents in children was in summer with 6 studies. The highest frequency in terms of the cause of the accident is related to trauma with 5 studies. The highest incidence of accidents is related to home with 7 studies. The highest area of ​​damage is related to urban areas with 10 studies.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the highest prevalence of accidents in children in summer and the highest frequency in terms of the cause of the accident is related to trauma and the highest location of the accident is related to home. Therefore, training should be appropriate for each age group and the events that are most involved; and should be given more attention in control and prevention planning. Planning to promote parental culture in this area can also be effective.

    Keywords: Accidents, Children, Iran
  • Iravan Masoudi Asl, Mohammad Veysi, Mohammad Hosseini Kasnavieh, Ali Tahmasebi Page 42
    Introduction

    Two items of the Health Transformation Plan have been specifically related to increasing the quality of visit and Hoteling services. So far, no study has examined the effect of the Health Transformation Plan on the perceived quality of hospital services in Kermanshah. This study was performed with the aim of investigating the relationship between the Health Transformation Plan and the quality of health services.

    Methods

    This is a descriptive study and examines the 22 areas of perception and expectation of patients from the services provided in hospitals in Kermanshah using SERVQUAL model. Significance of the relationship between the Health Transformation Plan and each of the quality variables has been determined using an appropriate test. Data analysis was performed using descriptive statistics, t-test (to test hypotheses), and Friedman test (to rank each of the factors related to service quality components). Analyzes were performed in SPSS software.

    Results

    283 people (mean age: 37.7 years) participated in the study. The negative gap between patients' perceptions and expectations before and after the Health Transformation Plan indicates that patients' perception was that the quality of services was poor; but this gap has narrowed since the implementation of the Health Transformation Plan. In Imam Reza Hospital, among the quality indicators, assurance (3.61 and P = 0.001) ranked the highest and tangible factors (2.50 and P = 0.001) ranked the lowest. In Farabi Hospital, responsiveness quality indicators (3.38 and P = 0.001) ranked the highest and tangible factors (2.61 and P = 0.001) ranked the lowest. The results obtained using t-test show that the Health Transformation Plan has had a significant effect on all dimensions of quality.  

    Conclusion

    Although the Health Transformation Plan did not completely eliminate dissatisfaction, it reduced its extent and improved the quality perceived by individuals; therefore, changes in the way health services are provided can still improve people's perceived quality and increase their satisfaction.

    Keywords: Health care reform, health care evaluation mechanisms, quality of health care, patient satisfaction
  • Seyyed Mahdi Zia Ziabari, Saba Mahdiani, Vahid Shirzad Siboni, Payman Asadi* Page 43
    Introduction

    Burn injuries are one of the most important causes of disability and death, which can endanger health and also have severe economic and social consequences in human societies. The aim of this study was to determine the knowledge of pre-hospital emergency personnel in Rasht, Iran, in dealing with burn patients in 2018-2019.

    Methods

    The present study was a cross-sectional-descriptive one, and the study population consisted of all pre-hospital emergency personnel in Rasht in 2018. The sampling method of the study was census and the tool used in the study was a questionnaire, which evaluated the demographic information of the personnel in the first part, and in the second part of the questionnaire, participants' awareness was assessed using 15 questions. Data analysis was performed using descriptive and inferential tests and a significance level of p <0.05 was considered.

    Results

    The majority of staff had between 10-20 years of work experience (33.7%), and in terms of education, most of them were undergraduates (44.2%). The majority had encountered burn cases (62.1%), and had underwent training in relation to burn injuries (69.1%). In terms of knowledge status, only 3.2% (3 people) had good knowledge (score above 10) and the majority had moderate knowledge (53.7%) or poor knowledge (43.2%).

    Conclusion

    Due to the fact that the level of knowledge was moderate in the majority of the studied pre-hospital emergency personnel, proper planning should be done to hold training courses.

    Keywords: Pre Hospital Emergency Services, Burning, Knowledge, Care Emergency Medical Services Burns Knowledge Patient Care
  • Payman Asadi, Matin Hosein Dokht, Vahid Shirzad Siboni, Masoud Jobaneh, Seyyed Mahdi Zia Ziabari* Page 44
    Introduction

    Given the importance of emergency medical technicians' performance in saving lives and considering rapid advancements in medical sciences, there is a need for technicians to gain new specialized knowledge through acquiring the necessary skills and undergoing trainings in these areas. Additionally, making improvements in the quality of services provided by the emerency medical services (EMS) personnel in accidents and emergencies necessitates determining their level of knowledge, attitude, and skill and assessing their educational needs. Therefore, the purpose of this study was to determine the educational needs of operational pre-hospital emergency personnel in Rasht city in 2019-2020.

    Methods

    This study was a descriptive cross-sectional study carried out in 2019-2020. The statistical population of this survay consisted of all the pre-hospital emergency service personnel in Rasht, with Associate, Masters, and higher degrees; all of whom were included. The sampling method was census. The data was collected using a questionnaire that measured the training needs of Rasht Emergency Center staff in five domains of management, communication, evaluation skills, equipment, and operational skills.

    Results

    Training needs of the pre-hospital emergency operations staff in the five domains of management, communication, evaluation skills, equipment, and operational skills were 41.21±22.27, 41.94±21.1, 48.29±22.69, 40.29±21.48, and 76.87±18.22, respectively.

    Conclusion

    Overall, the educational needs of the studied pre-hospital emergency personnel were high, and training classes should be designed to meet these training needs.

    Keywords: Needs assessment, education, professional, retraining, emergency medical services
  • Ehsan goroei sardu, yasin sohrani *, Elaheh Salarpour, Zahra Shahabi Nejad, Nasser Nasiri Page 45
    Introduction

    Hospital triage is part of the structure of the emergency department, which is performed by nurses. Little information is available about the level of nurses' knowledge of triage. The present study was performed with the aim of evaluating the knowledge of nurses in the emergency department of Imam Khomeini Hospital, Jiroft, Iran, on hospital triage.

    Methods

    This study was a cross-sectional (descriptive-analytical) study. Census method was used for sampling and 60 of the emergency personnel of Imam Khomeini Hospital, Jiroft, Iran in 2019 were selected entered the study. Data were gathered using a valid and reliable questionnaire. After codifying and entering the data, they were analyzed using STATA statistical software and descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    60 of the emergency personnel of Imam Khomeini Hospital in Jiroft entered the study. The mean age of the staff was 30.43 ± 8.23 years, the minimum age of the participants was 23 years and the maximum was 51 years. The mean score of nurses' knowledge was 11.2 ± 3.84. Among the studied staff, 39 (65%) had poor scores, while only 21 (35%) had moderate scores. There was no significant correlation between demographic variables and knowledge score.

    Conclusion

    Nurses' poor knowledge on hospital triage can be due to the lack of formal specialized triage training courses and the lack of obligation for emergency departments to make evidence-based decisions. Considering that guidelines in this regard are very important and necessary and not adhering to them might put the life of the patients at risk, workshops need to be held for the personnel in this regard to improve the level of knowledge of nurses.

    Keywords: Awareness, triage, nurses, emergency service, hospital
  • Shahin Estehkam, Vahideh Rashtchi*, Nasrin Hanifi, Somayae Abdollahi Sabe Page 46
    Introduction

    Regarding the vital role and function of pre-hospital emergency and the need for regular performance monitoring, particularly for determining indicators, we investigated the association of pre-hospital emergency time indicators and clinical status and outcome in patients transferred to emergency in Zanjan.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, from all pre-hospital emergency missions in Zanjan province registered in 2018, we randomly selected 806 calls that led to patients’ transfer to medical centers. Next, we extracted their corresponding information (e.g., time indicators) and demographics using 115 emergency forms. Patients’ outcomes and clinical status after transfer were extracted using their emergency files.

    Results

    Of 806 patients transferred by pre-hospital emergency, 61% (490 patient) were male and 39.2% (316 patient) were female. The mean age of patients was 28 years. Most pre-hospital emergency contacts were related to trauma caused by accidents (50.1%) and internal trauma (15.7%), respectively. In terms of time indicators, the average time was 0.9 min (delay time), 8.41 min (response time), 11.9 min (scene time), 39.92 min (mission time), 19.96 min (Transfer time), and 74.61 minutes (total mission time). Regarding the outcome of transferred patients, the highest frequency was related to patient discharge (55.9%), hospitalization (12.7%), transfer to other centers (1.1%), and death (2%). In terms of vital signs, 1% of the patients had 3 and 0 Glasgow coma scale, 89.3% had Glasgow scale of 15, 91.4% support above 90%, 7.7% oxygen saturation below 90%, and 32% had a heart rate in the normal range of 70 to 78.

    Conclusion

    The results showed that traffic accidents in Zanjan are the top causes of trauma in its hospitals. Overall, the dispatch timing was appropriate, and emergency personnel operated quickly in patients with poor clinical conditions.Based on the results of this study and future studies, appropriate planning was done to improve the indicators.

    Keywords: Emergency Medical Services, Patient Transfer, Patient Outcome Assessment, Time-to-Treatment. Emergency Medical Services Time managements Transfer Patient Patient Outcome Assessment
  • Somayeh Saghaei Dehkordi* Page 47