فهرست مطالب

علوم ورزش - پیاپی 40 (زمستان 1399)

نشریه علوم ورزش
پیاپی 40 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/27
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مهدی بابایی، مهوش نوربخش*، عباس خدایاری، پریوش نوربخش صفحات 11-31
    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل مدرن سازی ورزش های المپیکی می باشد. روش تحقیق آمیخته کیفی- کمی با رویکرد اکتشافی است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مدیرانی که حداقل ده سال سابقه مدیریت در ورزش را دارند و در بخش کمی شامل اعضای شورای راهبردی، مدیران عالی ستادی، مدیران میانی ستادی وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون و هیات های ورزشی های المپیکی بودند. در بخش کیفی تعداد 12 نفر و در بخش کمی برای هر سوال بین 5 تا 10 آزمودنی نیاز بود، بنابراین تعداد 297 نفر نمونه آماری را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند بود که نتایج برگرفته از این مصاحبه در غالب یک پرسشنامه با 5 عامل اصلی و 12 عامل فرعی طراحی و در بخش کمی مورد استفاده قرار گرفت. در این پژوهش برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی)، برای تعیین پایایی مدل از دو شاخص پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ و از شاخص های روایی واگرا و همگرا (Ave) و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس نسخه 23 و پی.ال.اس نسخه 2 استفاده شد. شاخص برازش مدل 61/0 GOF= گزارش شد و نتایج پژوهش مدل نهایی را در 5 عامل اصلی ساختار سازمانی، منابع انسانی، توسعه تکنولوژی، مدیریت مالی و روابط بین الملل مورد تایید قرار داد. لذا توسعه مدرنیزم در مدیریت که منجر به رشد و پیشرفته این سازمان ها در عرصه های داخلی و بین المللی می گردد پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مدرن سازی، ورزش های المپیکی، روش آمیخته
  • لیلا سماعی، فریده اشرف گنجویی*، شیوا آزادفدا، حسین پورسلطانی زرندی صفحات 32-47
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی توانمندسازی کارکنان زن بر اساس سقف شیشه ای و عدالت سازمانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش 297 نفر کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان در سال 98 - 97 بودند که تعداد 170 نفر از آنان از طریق جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان حجم نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار سنجش پرسشنامه های سقف شیشه ای (احمدی 1394)، توانمندسازی کارکنان (اسپریتزر1992)، عدالت سازمانی (نیهوف و مورمن1993) بود که پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/78، 0/80، 0/70 به دست آمد. سپس برای مقایسه میانگین ها از آزمون t تک نمونه ای و جهت پیش بینی و تبیین متغیر توانمندسازی از رگرسیون چندگانه و همچنین جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Spss در سطح معناداری 05/0 استفاده شد. در نتیجه سقف شیشه ای و عدالت سازمانی توانستند در حد قوی توانمندسازی زنان را پیش بینی کنند. به عبارتی به ازای یک واحد انحراف معیار افزایش در سقف شیشه ای، 0/23- انحراف معیار توانمندسازی کاهش یافت و به ازای یک واحد انحراف معیار افزایش در عدالت سازمانی 0/79انحراف معیار توانمندسازی افزایش یافت. پیشنهاد میشود در این سازمان اقدامات مثبت حمایتی از زنان صورت گیرد تا با بالا بردن اعتماد به نفس و خودباوری بتوانند سقف شیشه ای را بشکنند و بر توانمندی خود بیافزایند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، سقف شیشه ای، عدالت سازمانی
  • مهدی یادگاری، علی اصغر رواسی*، عباسعلی گائینی، هاجر پاکمنش، پریناز مصدق صفحات 48-62

    تفاوت های جنسیتی زیادی در شاخص های ظرفیت عملکردی و پاسخ به استرس ورزشی وجود دارد. فاکتور رشد آندوتلیال عروقی (VEGF) واسطه مهم در فرایند آنژیوژنز و از عوامل توسعه توان هوازی به شمار می رود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش جنسیت در سطح VEGF سرم و پاسخ آن به فعالیت ورزشی بود.  11 مرد و 11 زن (میانگین سنی80/1±80/23 و64/1±63/22 سال) غیر ورزشکار انتخاب و به اجرای یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده پرداخت اند. نمونه های سرمی قبل، بلافاصله و 2 ساعت بعد از اجرا جمع آوری و سطوح VEGF سرمی با کیت الایزا اندازه گیری شد. بررسی داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری و t مستقل انجام شد. یافته ها نشان داد سطح VEGF سرمی زنان در حالت استراحت به طور معناداری از مردان بیشتر بود (002/0P=)، در حالی که این اختلاف بلافاصله (052/0P=) و دو ساعت بعد از فعالیت ورزشی (077/0P=) مشاهده نشد. بر اساس یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد در حالت استراحتی، زنان نسبت به مردان دارای سطح بالاتری از فاکتور رشدی اندوتلیال عروقی هستند اما در پاسخ به استرس ورزشی این مردان هستند که افزایش بیشتری در VEGF سرمی تجربه می کنند.

    کلیدواژگان: آنژیوژنز، جنسیت، فاکتور رشدی، فعالیت هوازی، توان هوازی
  • میترا صفری دولو، حسن فهیم دوین*، حسین پیمانی زاد، محمد کشتی دار صفحات 63-83
    کم رنگ شدن مقوله اخلاق در کلیه ابعاد جامعه بزرگ ورزش به یک چالش تبدیل شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر توسعه اخلاق در ورزش بر ارتقاء ارزش های اخلاقی بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ نوع جستجوی داده ها از نوع ترکیبی (کمی و کیفی) و به لحاظ روش تجزیه و تحلیل داده ها از نوع توصیفی همبستگی و به لحاظ زمان انجام تحقیق از نوع حال نگر می باشد که جمع آوری داده ها به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارشناسان ورزش کشور می باشند که نمونه ها با استفاده از جدول مورگان به صورت کاملا تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری داده های مورد نیاز تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته 54 عبارتی در 4 مولفه صورت پذیرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21، استفاده شد. یافته ها نشان داد که عوامل موثر فردی-رفتاری، زمینه ای، سازمانی و فراسازمانی موثر بر توسعه اخلاق در ورزش دانشگاهی بر ارتقاء ارزش های اخلاقی در جامعه ورزشی کشور تاثیر دارند. با توجه به میانگین رتبه‎ها، رتبه بندی عوامل مثر بر توسعه اخلاق در ورزش دانشگاهی نشان داد که بالاترین رتبه را به ترتیب ابعاد عوامل فردی-رفتاری، عوامل زمینه ای، عوامل سازمانی و عوامل فراسازمانی دارا می‎باشد.
    کلیدواژگان: توسعه اخلاق، ورزش دانشگاهی، ارزش های اخلاقی، جامعه ورزشی
  • مرتضی بگلری*، اسلام توسلی مهران، مجتبی محققی صفحات 84-100
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین مهارت های حرکتی بنیادی با توانایی بازداری پاسخ در کودکان بود. از بین پسران هفت تا نه سال (سن: 0/86±8/20 سال) ، 80 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای ارزیابی مهارت های بنیادی، از آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ و برای ارزیابی توانایی بازداری پاسخ از آزمون رایانه ای استروپ استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها از طریق روش های آماری توصیفی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که همبستگی معنادار منفی بین نمره درصدی مهارت های دستکاری و جابجایی و بهره حرکتی درشت با متغیرهای توانایی بازداری پاسخ وجود داشت. این یافته ها گویای آن است که عملکرد بهتر در مهارت های حرکتی بنیادی، با توانایی بیشتر در بازداری پاسخ های نامربوط در آزمون استروپ همراه است و بالعکس. به طور کلی، این یافته ها نشان دهنده لزوم توجه همزمان به رشد حرکتی و شناختی در کودکان است.
    کلیدواژگان: آزمون استروپ، توانایی بازداری پاسخ، کودک، مهارت های حرکتی بنیادی
  • زهرا کیوانی هفشجانی، علی محمد صفانیا*، محمد پورکیانی، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 101-117
    هدف از‎ ‎پژوهش حاضر، شناخت در مورد مدل‎ ‎ساختاری ‏‎-‎تفسیری‎‎‏ توسعه ی گردشگری ورزشی‎ ‎‏ایران بوده است. این پژوهش از‎ ‎نظر هدف، ‏کاربردی و با رویکرد آمیخته، که به صورت پیمایشی انجام‏ شد. جامعه‎ ‎آماری‎ ‎تحقیق‎ ‎در دو سطح کمی و کیفی بود، جامعه کیفی 15 نفر شامل ‏خبرگان گردشگری و گردشگری ورزشی و مدیریت ورزشی و جامعه کمی 30000نفر شامل مدیران دفاتر مسافرتی، مربیان و داوران و دست ‏اندرکاران برگزاری مسابقات، تماشاچیان رویداد ورزشی، بازیکنان تیم ها و مدیران ارشد و با استفاده از جدول مورگان تعیین شد که افراد به ‏صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این‎ ‎مطالعه،‎ ‎با‎ ‎مرور‎ ‎اسناد و مدارک‎ ‎و‎ ‎مصاحبه از‎ ‎خبرگان، عوامل‎ ‎گردشگری‎ ‎ورزشی‎ ‎ایران‎ ‎شناسایی‎ ‎و‎ ‎سپس‎ ‎روابط‎ ‎بین‎ ‎این‎ ‎عوامل‎ ‎با‎ ‎استفاده‎ ‎از‎ ‎روش‎ ‎مدلسازی‎ ‎ساختاری‎- ‎تفسیری‎ ‎تعیین شد.‏‎ ‎ابزار‎ ‎جمع‎ ‎آوری‎ ‎داده‎ ‎ها‎ ‎مصاحبه‎ ‎و‎ ‎پرسشنامه که به منظور جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استفاده‎ ‎شد. با‎ ‎توجه‎ ‎به‎ ‎نتایج،‎ ‎‏7 عامل‎ ‎به‎ ‎عنوان‎ ‎مهم‎ ‎ترین‎ ‎عوامل ‏شناسایی‎ ‎گردید. عامل تقویت زیرساختی و مطلوبیت از اساسی‎ ‎ترین عوامل می‎ ‎باشد و در مدل ساختاری- تفسیری ابتدا روابط بین عوامل تعیین ‏شد و با استفاده از تحلیل میک‎-‎مک میزان اثرپذیری و اثرگذاری عوامل تعیین شد، که عوامل دولتی و قانونی با قدرت نفوذ6 بالاترین تاثیر را بر ‏دیگر عوامل دارند. نتایج‎ ‎این‎ ‎پژوهش‎ ‎برنامه ریزان‎ ‎را‎ ‎کمک‎ ‎می‎ ‎کند،‎ ‎بتوانند، تصمیمات‎ ‎هوشمندانه‎ ‎تری اتخاذ‎ ‎و‎ ‎مسیر‎ ‎مناسب‎ ‎تری‎ ‎را‎ ‎جهت ‏توسعه این‎ ‎صنعت،‎ ‎انتخاب نمایند‎
    کلیدواژگان: ‏‎ ‎توسعه گردشگری، گردشگری ورزشی‏، مدل سازی ساختاری‎ ‎‏، تفسیری، ایران
  • فرشته روان بخش، پریوش نوربخش*، حسین سپاسی، مهدی کهندل صفحات 118-135
    هدف پژوهش حاضر ساخت و اعتباریابی ابزار اندازه گیری جذب مشتریان زن در باشگاه های آمادگی جسمانی استان یزد بود. ابتدا داده های کیفی و به دنبال آن داده های کمی گردآوری و تجزیه و تحلیل شدند. طی فرایندی ابعاد اصلی و پراهمیت جذب مشتریان شناسایی شدند. جهت ثبات درونی و اعتبار سازه ای ابزار مورد نظر، نمونه ای به حجم 150 نفر به روش تصادفی انتخاب گردید. بعد از به دست آمدن اعتبار و پایایی قابل قبول، جهت بررسی آماری با تلفیقی از روش نمونه گیری خوشه ای و تصادفی نسبتی بین 500 نفر از مشتریان زن باشگاه های آمادگی جسمانی توزیع شد. تحلیل عامل اکتشافی انجام پذیرفت و داده های اصلی با استفاده از روش مولفه های اصلی به شیوه چرخش متعامد تحلیل شدند. پس از طی مراحل کیفی و کمی، پرسش نامه نهایی با تعداد 39 سوال برای تمام عامل ها و زیرعامل ها ساخته شد. این پژوهش منجر به استخراج ابزار مناسبی برای ارزیابی جذب مشتریان باشگاه های آمادگی جسمانی گردید. برای سنجش جذب مشتریان باشگاه های آمادگی جسمانی باید از یک پرسش نامه قابل اعتماد استفاده کرد. پرسش نامه طراحی شده در این مطالعه می تواند ابزار مناسبی برای سنجش جذب مشتریان باشگاه های آمادگی جسمانی باشد.
    کلیدواژگان: اعتباریابی ابزاز، تحلیل عامل، مدلسازی، مشتریان
  • محمدامین فرخ نیا، سید جعفر موسوی*، نصرالله محمدی صفحات 135-162

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر توسعه هواداری در لیگ برتر فوتبال ایران و ارایه مدل بود. روش تحقیق، آمیخته کیفی- کمی با رویکرد اکتشافی و جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان و در بخش کمی شامل تماشاگران حاضر در ورزشگاه های لیگ برتر در فصل 98-99 بودند. نمونه آماری در بخش کیفی شامل تعداد 15 نفر از خبرگان ، اساتید مدیریت ورزشی ،مربیان ،داوران و مسیولین فدراسیون فوتبال بود و تعداد 400 نفر در بخش کمی نمونه آماری را به روش سهل در دسترس تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان بود که به روش گلوله برفی تا اشباع نظری ادامه یافت و نتایج برگرفته از این مصاحبه در غالب یک پرسشنامه با 13 عامل اصلی در بخش کمی مورد استفاده قرار گرفت..در این پژوهش برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس نسخه 23 و پی.ال.اس نسخه 2 استفاده شد. شاخص برازش مدل 65/0 GOF=گزارش شد و نتایج پژوهش مدل نهایی را در 13 عامل مورد تایید قرار داد. از این عوامل به ترتیب تعامل پرسنل و هوادار، کانال توزیع، مدیریت هوادار، روابط عمومی، برنامه جذب، کیفیت و فرآیند، ترویج، محصول، قدرت بازار، مکان و تسهیلات، مشوق ها، اجرای قانون و قیمت گذاری آرای بیشترین تا کمترین تاثیر را بر توسعه هواداری در لیگ برتر فوتبال ایران بدست آوردند. که لازم است سرمایه گذاری و توجه به این زمینه ها صورت بگیرد.

    کلیدواژگان: هواداری، لیگ برتر فوتبال، معادلات ساختاری، صنعت ورزش
  • حامد رضاخانی طالقانی، عباس خدایاری*، حمید قاسمی، مهدی کهندل صفحات 162-178
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل توسعه ورزش شنا در ایران با رویکرد داده بنیاد یود. روش پژوهش از نوع پژوهش های کیفی بود. جامعه آماری شامل اساتید و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و صاحب نظران فدراسیون شنا و مربیان خبره تیم ملی شنا بود. نمونه آماری را 30 نفر از افراد جامعه به صورت هدفمند در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته توسعه ورزش شنا بود. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج نشان داد که 308 کد در مرحله کد گذاری باز و 5 محور در کدگذاری محوری بدست آمد و در نهایت عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، سیاسی، فناوری و ورزشی که هر کدام از این عوامل در سطح کلان، متوسط و خرد در توسعه رشته ورزشی شنا در ایران موثر می باشد. نتایج تحقیق می تواند برای مدیران و تصمیم گیران در حوزه ورزش شنا در ایران برای رسیدن به کسب موفقیت در میادین بین المللی مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: توسعه ورزش شنا، اقتصادی، اجتماعی
  • سید محمدحسین حسینی روش* صفحات 178-194

    این پژوهش با هدف مقایسه مشکلات تصویر بدنی و اضطراب اجتماعی -جسمانی در نوجوانان چاق و دارای وزن طبیعی، با بررسی نقش تعدیل کنندگی فشار اجتماعی فرهنگی برای کاهش وزن و تغییر بدنی انجام شد. در این مطالعه توصیفی مقطعی، 70 نوجوان دختر چاق و 72 نوجوان دختر دارای وزن طبیعی به شیوه نمونه گیری خوشه ای یک مرحله ای از میان دانش آموزان مدارس متوسطه شهرستان مشهد انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات و اندازه گیری شامل: ترازوی قابل حمل دیجیتالی با حساسیت بالا و یک متر نواری غیرقابل اتساع، پرسش نامه روابط چند بعدی بدن خود، پرسش نامه اضطراب اجتماعی جسمانی و پرسش نامه فشار اجتماعی فرهنگی بود. گروه ها از نظر تحصیلات، جنسیت و سن همتاسازی شدند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس 22 انجام شد. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس دو عاملی چند متغیره نشان داد که بین نوجوانان چاق و دارای وزن طبیعی از نظر تصویر بدنی و اضطراب اجتماعی جسمانی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد، فشار اجتماعی فرهنگی بالا برای کاهش وزن و تغییر بدنی در افزایش اضطراب اجتماعی جسمانی نقش معناداری دارد. اما نقش تعدیل کنندگی در میزان مشکلات تصویر بدنی و اضطراب اجتماعی جسمانی ندارد. چاقی و فشار اجتماعی فرهنگی بالا برای کاهش وزن و تغییر بدنی، عوامل مهمی در افزایش مشکلات تصویر بدنی و اضطراب اجتماعی جسمانی هستند. اما فشار اجتماعی فرهنگی نقش چاقی را در افزایش یا کاهش مشکلات تصویر بدنی و اضطراب اجتماعی جسمانی تعدیل نمی کند.

    کلیدواژگان: چاقی، تصویر بدنی، اضطراب اجتماعی جسمانی، فشار اجتماعی فرهنگی، کاهش وزن
  • حجت کاظمینی، زینت نیک آئین*، علی زارعی صفحات 194-213
    هدف اصلی پژوهش حاضر طراحی نظام باشگاه داری حرفه ای ورزش های گروهی کشور بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف بنیادی، از نظر روش شناسی کیفی با استفاده از نظریه داده بنیاد می باشد. جامعه آماری این پژوهش را اسناد منتشر شده پیرامون مبحث باشگاه داری حرفه ای ورزش های گروهی و 13 نفر از صاحب نظران تشکیل دادند. برای انتخاب نمونه از چنین جامعه ای از نمونه گیری هدفمند که روش نمونه برداری غیراحتمالی است استفاده شد. در ادامه برای کفایت نمونه گیری از نمونه گیری نظری استفاده گردید. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش مصاحبه عمیق بود. برای روایی و پایایی اندازه گیری به هنگام کدگذاری بازبینی انجام شد؛ طبقه بندی یا تایید نتایج با مراجعه به مصاحبه شونده ها انجام و بدین ترتیب تحلیل موارد کیفی انجام گرفت و در نهایت منابع مورد ارجاع کفایت لازم را داشتند. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار مکس کیودا نسخه 2018 بهره گرفته شد. نتایج کدگذاری باز بیانگر آن بود که 86 کد اولیه حاصل از تحلیل مصاحبه ها و اسناد به دست آمده است. نتایج کد گذاری محوری بیانگر این بود که 11 مقوله از این کدگذاری به دست آمد که به ترتیب شامل: طرح باشگاه، درک محیط، وظایف قابل اجرای مدیر در محیط ورزشی، مهارت های مدیریتی، مدیریت منابع انسانی، اقدامات بازاریابی، روابط عمومی، امور فرهنگی، امور مالی، زیر ساخت و عوامل اثر گذار بر موفقیت می-باشد. در نهایت یافته های حاصل از کدگذاری انتخابی شامل 4 مفهوم (عوامل زمینه ای، عوامل پیش برنده، عوامل توسعه دهنده و موفقیت باشگاه) بود.
    کلیدواژگان: باشگاه داری، ورزش حرفه ای، کشور ایران، نظریه داده بنیاد، ورزش های گروهی
  • زهرا حیدری نقدعلی، مسعود نادریان جهرمی*، کوروش سرورزاده صفحات 213-232
    برنامه ریزی زیرساخت های دوچرخه سواری در شهرهای بزرگ با چالش های بی شماری روبرو است و نیاز به درک بهتر از موانع استفاده از دوچرخه توسط شهروندان آن ، با توجه به زمینه محلی خاص دارد لذا هدف تحقیق حاضر بررسی موانع استفاده از سیستم اشتراک دوچرخه توسط شهروندان شیرازی در تفریح وسفرهای شهری می باشد. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی- توسعه ای است که با استفاده از مدل معادلات ساختاری-تفسیری به صورت ترکیبی انجام شده است. به منظور شناسایی و تایید موانع استفاده از دوچرخه، 452 نفر از شهروندان به عنوان نمونه انتخاب شدند سپس برای ارایه مدل ISM نیز 25 نفر از متخصصان در تحقیق شرکت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل ساختاری با میک مک انجام شد. نتایج نشان داد که موانع استفاده از سیستم اشتراک دوچرخه در شیراز دارای 43 عنصر و 7 مولفه کلی می باشد که این 7 مولفه، 84 درصد از واریانس موانع دوچرخه سواری در شهر شیراز را تبیین می کنند. بر اساس تحلیل ساختاری میک مک نیز موانع فردی و فرهنگی- آموزشی بیشتر تحت تاثیر سایر عوامل بوده و از منظر سیستمی جزء عناصر اثرپذیر و وابسته است. موانع محیطی و موانع اجتماعی در گروه متغیرهای مستقل قرار گرفته اند که دارای قدرت نفوذ و وابستگی ضعیف هستند. موانع اقتصادی، استراتژی های ضعیف دولتی و زیرساخت و تجهیزات نامناسب جزو موانع کلیدی برای استفاده از دوچرخه توسط شهروندان شیرازی به شمار می روند قدرت نفوذ بالا و وابستگی پایینی دارند.
    کلیدواژگان: دوچرخه سواری، سیستم اشتراک دوچرخه، زیرساخت، تجهیزات
  • سید بهادر زکی زاده، مهدی کهندل* صفحات 233-250
    هدف محقق از این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر سیاست گذاری بدمینتون نخبه ایران بود. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کیفی بود. جامعه آماری این پژوهش خبرگان مدیریتی بدمینتون کشور بودند در این تحقیق برای شناسایی عوامل موثر بر سیاست گذاری نخبگان بدمینتون از روش دلفی فازی استفاده شد. بر این اساس عوامل زیر به نام های حمایت مالی از ورزش نخبه در بدمینتون، داشتن دیدگاه یکپارچه در بین سازمان های ذی ربط، مشارکت عمومی در بدمینتون، توسعه سیستم استعدادیابی در بدمینتون، حمایت همه جانبه از ورزشکاران فعال و بازنشسته بدمینتون، امکانات تمرینی مناسب برای ورزشکاران نخبه، رشد و توسعه مربیان بدمینتون، شرکت در رقابت های ملی و بین المللی بدمینتون و توسعه تحقیقات علمی در بدمینتون شناسایی شدند. سیستم بدمینتون نخبه ایران به شدت مداخله ای، متمرکز، بروکراتیک و به شدت رسمی ولی بی ثبات است. به نظر می رسد سیستم بدمینتون نخبه ایران در جهت معکوس در حال حرکت است و به سمت تمرکز بیشتر و تقویت مدیریت توسط دولت می رود.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری، ورزش نخبه، بدمینتون، دلفی فازی
|
  • Mehdi Babaei, Mahvash Noorbakhsh *, Abbas Khodayari, Parivash Nourbakhsh Pages 11-31
    The purpose of present study is to design modernization model of olympic sport. The research methodology is qualitative-quantitative mixed with an exploratory approach. The statistical population in qualitative section includes faculty members of universities and managers with at least ten years of experience in sport management, and in quantitative section includes members of strategic council, headquarter senior staff, mid-level managers of ministry of sport and youth, federation and board leaders and Olympic sports committees. In the qualitative section, 12 people and in the quantative section, 5 to 10 subjects were required for each question, so 297 people formed the statistical sample. Data collection tool was semi-structured interview in qualitative section, and the results of this interview were designed in a questionnaire with 5 main factors and 12 sub-factors which was used in quantitative section. In this study, the expert opinion and construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis) were used for content validity, and two mixed indices of reliability and Cronbach's alpha, and divergent and convergent validity indices (Ave) and structural equation modeling of SPSS 23 and PLS 2 software were used to determine the model reliability. The model fitness was reported as GOF = 0.61 and the results of study confirmed final model in the five key factors of organizational structure, human resources, technology development, financial management and international relations. Therefore, development of modernism in management is suggested as it leads to the growth and advancement of these organizations in domestic and international arenas.
    Keywords: Modernization, Olympic sport, Mixed method
  • Leila Samaei, Farideh Ganjouei *, Shiva Azadfada, Hosein Poorsoltan Pages 32-47
    The main objective of this study was to Predicting Empowerment of Female employees of the Ministry of Sport and Youth Based on Glass Ceiling and Organizational Justice. The statistical population of the study was 297 female employees of Ministry of Sport and Youth in year 97-98, 170 of them were selected via through Morgan table by simple random sampling method as sample of this study. The data collection instrument involved Glass Ceiling questionnaire(Ahmadi,1394), Employees Empowerment questionnaire (Spreitzer,1992), Organizational Justice questionnaire (Niehoff and Moorman, 1993) and Psychological Capital questionnaire (Luthans, 2007). The reliability of questionnaires was obtained as 0.78, 0.80, 0.70 and 0.71 respectively. Then, one sample T-Test was used to compare the means and Multiple Regression was used to predict and explain the empowerment variable. SPSS software was used for data analysis at the significant level of 0.5. The results indicated that glass ceiling and organizational justice can predict women’s levels of empowerment strongly. This means that a unit of standard deviation increase in glass ceiling reduced the standard deviation of empowerment variable to -0.23. Also, a unit of standard deviation increase in organizational justice led to a 0.79 increase in standard deviation of empowerment variable. It is recommended that the Ministry of Sport and Youth take positive measures to support Employees to improve their self-confidence and self-esteem so that they can break Glass Ceiling to increase their empowerment.
    Keywords: Employees Empowerment, Glass ceiling, Organizational Justice
  • Mehdi Yadegari, Aliasghar Ravsiaa *, Abbasali Gaeini, Hajar Pakmanesh, Parinaz Mosdegh Pages 48-62

    Men and women have significant differences in performance indicators and their response to exercise stress. Vascular endothelial growth factor (VEGF) is an important mediator in the process of angiogenesis and is one of the factors promoting aerobic capacity. The purpose of the present study was to investigate the role of gender in serum VEGF levels and its response to exercise. For this purpose 11 non- athletes male and 11 non- athletes Female (23/8 , 22/63 years) Were selected  and performed a single bout of progressive aerobic exercise. Blood samples was collected before, immediately and 2 hours post exercise and serum VEGF levels were measured by ELISA kit. ANOVA test (Repeated Measures) and independent t test were used to data analysis. The results showed that the serum VEGF level of women at rest was significantly higher than men  (P = 0.002), while this difference was not observed immediately (P = 0.052) and two hours after exercise (P = 0.07).  According to the findings of the present study, it seems that at rest, women have a higher level of vascular endothelial growth factor than men but in response to exercise stress men experience greater increase in serum VEGF.

    Keywords: angiogenesis, Aerobic power, Aerobic exercise, gender, Growth factor
  • Mitra Safari, Hasan Fahimdovin *, Hosein Peymanizad, Mohammad Kashtidar Pages 63-83
    The dimming of ethics in all aspects of the great community of sport has become a challenge. The purpose of this research was to investigate the effect of the development of ethics in academic sport on the promotion of ethical values in the sports community of the country. The purpose of this research is to apply the type of research in terms of the type of data search (quantitative and qualitative), and in terms of data analysis, a descriptive-correlational type and time domain of the research are of a contemporary type. Field data was collected. The statistical population of the study consisted of all sports experts in the country that were selected randomly using the Morgan table formula. Data collection was done using a researcher-made questionnaire consisting of 54 phrases in four components. For analyzing the data, descriptive statistics and inferential statistics methods were used with SPSS 21 software. The findings indicated that effective factors affecting the development of ethics in academic sport affecting the promotion of ethical values in the sports community of the country are influential factors of individual-behavioral, subjective, organizational and supra-organizational. According to the average rankings, the ranking of the factors affecting the development of ethics in academic sport showed that the highest rank is in terms of dimensions of individual-behavioral factors, underlying factors, organizational factors, and trans-organization factors.
    Keywords: ethics development, university sport, moral values, sports community
  • Morteza Beglary *, Eslam Tavasolimehran, Mojtaba Mohagheghi Pages 84-100
    The purpose of this study was to examine the association between fundamental movement skills with response inhibition ability in children. From seven- to nine-year-old boys (age: 8/20±0/86 year), 80 subjects were randomly selected. To assess fundamental movement skills, ulrich test of gross motor development (TGMD-2) and to assess response inhibition ability the Computerized Stroop test were used. Statistical analysis of the data, using descriptive statistics and pearson correlation coefficient, showed that, there was significant negative correlation between percentile score of manipulative and locomotor skills and gross motor quotient with the variables of response inhibition ability. These findings indicate that, better performance in fundamental movement skills, is associated with further ability to inhibit irrelevant responses in the Stroop test and vice versa. Overall, these findings suggest the need to consider both motor and cognitive development in children.
    Keywords: child, Fundamental Movement Skill, Response Inhibition Ability, stroop test
  • Zahra Keivani, Alimohammad Safaniya *, Mohammad Pourkiyani, Mohsen Baqerian Pages 101-117
    The purpose of the present study was to understand the interpretive-structural model of the development of Iranian sport tourism. this is an application In terms of purpose With a mixed approach, that was done as a survey.The statistical population of this research was consist of both quantitative and qualitative levels. The qualitative population (N = 15) consisted of experts in tourism and sport tourism and sport management and the quantitative population (N = 30,000). The coaches and referees, the senior players and managers of the tournament, players and spectators were determined Using the Morgan table, that subjects were randomly selected as statistical ‎sample. In this study, with Browse Documents and interviews with experts, the factors of Iranian sport tourism are identified. Then, the relationships between factors were determined of Interpretive Structural Modeling. The instrument for data collection was two questionnaires. According to the results, 7 factors were identified as the most important factors. The factors of Infrastructure and utility are the one of the most important factors. In the interpretive structural model, the relationships between factors were determined first, and the effect of factors and effectiveness on factors were determined using Mic-Mac analysis.That government and legal factors with the power of influence have 6 highest effects on other factors.The results of this study help planners , To be able to make smarter decisions and choose the right path for the development of this industry.
    Keywords: tourism development, Sport Tourism, Interpretive Structural Modeling, Iran
  • Fereshteh Ravanbakhsh, Parivash Nourbakhsh *, Hossein Sepasi, Mehdi Kohandel Pages 118-135
    The purpose of this study was to construct and validate an instrument for assessing the attraction of female customers in Yazd's Province fitness clubs. Exploratory analysis was used to achieve appropriate statistical results. Qualitative data following quantitative data were collected and analyzed, and through a process the main and essential dimensions of attraction customers were selected. In order to internal consistency and structural validity of the instrument, a sample of 150 individuals was selected randomly, after obtaining acceptable validity and reliability, for statistical analysis with cluster and random stratified sampling, questionnaires was distributed among 500 female customers of fitness clubs. In doing so, exploratory factor analysis of the original data was conducted using the main components method through the orthogonal rotation. Having passed through qualitative and quantitative stages, the final questionnaire containing 39 questions for the whole factors and sub-factors was designed. This study resulted in the production of an appropriate instrument for measuring the attraction of customers of fitness clubs. For measuring customers’ attraction in fitness clubs a reliable questionnaire must be used. The questionnaire designed in this study can be an appropriate instrument to measure customers’ attraction in fitness clubs.
    Keywords: Customer, factor analysis, Instrument validation, Modeling
  • Mohammadamin Farrokhniya, Seydjafar Moosavi *, Nasrola Mohammadi Pages 135-162

    The aim of this study was to identify and prioritize the effective factors of fan development in the Iranian Football Premier League and to present a model. The research method was a qualitative-quantitative mix with the exploratory approach and the statistical community included experts in the qualitative section and spectators in the Premier League stadiums in the 98-99 season. 15 people in the qualitative section and 400 people in the quantitative section formed the statistical sample by the accessible method. The data collection tool in the qualitative part of the interview was semi-structured and the results of this interview were used in the form of a questionnaire with 13 main factors in the quantitative part. In this study, SPS software version 23 and PLS version 2 were used for content validity from the point of view of experts and structural validity (exploratory and confirmatory factor analysis) and modeling of structural-equations. Model fit index was reported to be 0.65 GOF = and the research results confirmed the final model in 13 factors. These factors are the interaction of staff and fans, distribution channel, fan management, public relations, recruitment program, quality and process, promotion, product, market power, location and facilities, incentives, law enforcement and pricing vote the most to the least impact. They have the support of developing fans in the Iranian Football Premier League. It is necessary to invest and pay attention to these areas.

    Keywords: Support, Premier League, Structural Equations
  • Hamed Rezakhani, Abbas Khodayari *, Hamid Ghasemi, Mehdi Kohandel Pages 162-178
    The aim of this study was to design a model for developing swimming sports in Iran. The research method was a combination of exploratory research (qualitative and quantitative). The statistical population in the qualitative part of professors and faculty members of sports management, managers and experts of the Swimming Federation and the expert coaches of the national swimming team and in a small part including the Swimming Federation (10 people), provincial delegations (128 people), swimming coaches (3390 people). The statistical sample in the qualitative section 30 members of the qualitative population was targeted and in the quantitative section for each question between 5 and 10 people were required, 346 people were considered by stratified random method. Exploratory factor analysis was used to reduce the questions and structural equations were used to fit the model using SPSS software version 23 and PLS version 2. The results of structural equation modeling showed that economic, social and cultural, political, technological and sports factors, each of which is macro, medium and micro, are effective in the development of swimming in Iran. The results of the research can be useful for managers and decision makers in the field of swimming in Iran to achieve success in the international arena.
    Keywords: Sports Development, Economic, Social, Cultural, Political, Technology
  • Seydmohammadhossein Hosseiniravsh * Pages 178-194

    The purpose of this study was to compare body image problems and social-physical anxiety in obese and normal-weight adolescents by examining the moderating role of cultural social pressure for weight loss and physical change. In this descriptive cross-sectional study, 70 adolescent obese and 72 adolescent girls with normal weight were selected through one-stage cluster sampling from high school students in Mashhad. Data collection and measurement tools included: high-sensitivity portable digital scales and a non-dilatable tape meter, Multidimensional Self-Relationships Questionnaire, Physical Social Anxiety Questionnaire, and Cultural Social Pressure Questionnaire. The groups were matched for education, gender, and age. Data were analyzed using SPSS 22 software. Results of multivariate analysis of variance showed that there was a significant difference between obese and obese adolescents in terms of body image and physical and social anxiety. The results also showed that high cultural social pressure for weight loss and physical change has a significant role in increasing physical social anxiety. But it does not have a moderating role in the extent of body image problems and physical social anxiety. Obesity and high cultural social pressure for weight loss and physical change are important factors in increasing body image problems and physical and social anxiety. But cultural social pressure does not mitigate the role of obesity in increasing or decreasing body image problems and physical social anxiety. Therefore, it can be concluded that body image problems in obese individuals are more influenced by their body mass and not by the socio-cultural pressure for weight loss and body change.

    Keywords: body image, Obesity, Physical social anxiety, Physical change, Social-cultural pressure, weight loss
  • Hojat Kazemini, Zinat Nikaeein *, Ali Zarei Pages 194-213
    The main purpose of the present study was to design a system of professional team sports club in Iran. The purpose of this study is fundamental to qualitative methodology by using fundamental data theory. The statistical population of this study consisted of published documents on professional team sport club topics and 13 experts. Purposeful sampling, which is a non-probability sampling method, was used to select the sample. Then, theoretical sampling was used for sampling adequacy. The data collection tool in this study was in-depth interview. Measurement validity and reliability were performed when coding the review; The results were categorized or verified by referring to the interviewees; Confirmation of research collaborators including supervisor; In this study, MAXQDA Version 2018 software was used to analyze the data. The results of open coding indicated that 86 open codes were obtained from the analysis of interviews and documents. The axial coding results indicated that 11 categories of this coding were obtained which included: The design of the club is the perception of the environment, the executable duties of the manager in the sporting environment, managerial skills, human resource management, marketing practices, public relations, cultural affairs, finance, infrastructure, and factors influencing success. Finally, findings from selective coding included 4 concepts (contextual factors, driving factors, developer factors, and club success).
    Keywords: clubs, Professional Sports, Iran, Foundation Data Theory, team sport
  • Zahra Heydarinaghdali, Masoud Naderian *, Korosh Ssarvarzadeh Pages 213-232
    Bicycle infrastructure planning in large cities faces countless challenges and requires a better understanding of the barriers to the use of bicycles by its citizens. With regard to specific local context so, the purpose of this study was to analyze the barrier to the use of bicycles Sharing by Shirazi Citizens in Recreation and Urban Travel. The research method is applied-developmental in terms of purpose, which has been done in combination with the structural-interpretive equation model. In order to identify and confirm the barriers to the use of bicycles, 452 citizens were selected as the sample, then 25 experts participated in the research to present the ISM model. Data analysis was performed using exploratory factor analysis and structural analysis with Mic Mac. The results showed that the obstacles to using the bicycle subscription system in Shiraz have 43 elements and 7 general components, which explain 84% of the variance of the obstacles of cycling in Shiraz. According to the structural analysis of Mic Mac, individual and cultural-educational barriers are more influenced by other factors and from a systemic point of view, it is one of the effective and dependent elements. Environmental barriers and social barriers fall into the category of independent variables that have weak influence and dependency. Economic barriers, weak government strategies, and inadequate infrastructure and equipment are among the key barriers to the use of bicycles by Shirazi citizens, with high influence and low dependence. Therefore, responsible organizations such as the Federation of Public Sports, the Ministry of Sports and Youth, municipalities, the Environmental Protection Organization, etc. must develop the urban cycling infrastructure with an excellent strategy and vision and by allocating more funds.
    Keywords: cycling, bike sharing system, infrastructure, Equipment
  • Bahador Zakizadeh, Mehdi Kohandel * Pages 233-250
    The aim of this study was to identify and prioritize factors affecting elite Badminton policy in Iran. This study was qualitative method. Population of study were elite people in management of Badminton.  In this study for identifying factors affecting elite Badminton policy in Iran Fuzzy Delphi were used. According to this method, these factors identified: Financial support, Integrated approach to policy development, participation in Badminton, development system of talent identification, integrated athletic and post-Career Support, training facilities, Coaching provision & development, (Inter)national competition and Scientific research. The elite Badminton system in Iran is heavily interfering, centralized, bureaucratic and highly formal but unstable. The elite badminton system in Iran seems to be moving in the opposite direction, moving toward more centralization and government-led management.
    Keywords: elite sport policy, Badminton, Fuzzy Delph