فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سپیده قطنیان*، فرهاد حسین زاده لطفی، فرشاد تجاری، علی زارعی صفحات 9-27

    هدف از مطالعه حاضر محاسبه کارایی، اثربخشی، بهره وری فدراسیون های ورزشی با استفاده از تحلیل پوششی داده ها (DEA) بود. تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی است که از طریق تلفیق ورودی ها (ورزشکاران، کارکنان، بودجه، سرانه ورزشی، سابقه فدراسیون و...)، خروجی ها (توسعه سطح سلامت جامعه، انگیزه رقابت در جامعه، ایجاد الگوی اخلاقی مناسب، تقویت نگرش انسانی به زندگی، آگاهی و...) و تولیدات میانی (ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای، ورزش پرورشی، آموزشی ورزشی، پژوهش ورزشی و رویدادهای ورزشی) برای تبدیل به عملکرد (کارایی، اثربخشی و بهره وری) و تکنیک مورد استفاده تحلیل پوششی داده ها (DEA)، تلفیق با تیوری تصمیم گیرنده است. جامعه آماری شامل 52 فدراسیون ورزشی بود، که نمونه آماری شامل فدراسیون هایی که در یک رشته ورزشی فعالیت می کردند (39 فدراسیون)، انتخاب شدند. ابزار پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از اجماع نظر کارشناسان ورزشی فدراسیون ها و پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ برابر با 92/0 به دست آمد. به منظور وزن دهی و رتبه بندی شاخص ها از روش آنتروپی- فازی و مدل نهایی ارزیابی عملکرد طراحی استفاده شد و محاسبات مورد نیاز با استفاده از نرم افزار GAMS انجام گرفت. 20 فدراسیون ورزشی (28/51 درصد) از کارایی لازم برخوردار بودند و بقیه ناکارا بودند و تنها فدراسیون گلف اثربخش بود. فدراسیون هایی که نسبت خروجی هایشان به ورودی ها بیشتر بود، کاراتر و اثربخش تر بودند. یافته ها نشان داد با توجه به کارایی و اثربخشی فدراسیون گلف تنها فدراسیون مذکور دارای بهره وری بود.

    کلیدواژگان: اثربخشی، ارزیابی عملکرد، بهره وری، کارایی، DEA
  • حسن مددی، سعیده شادمهری* صفحات 29-39

    بازی در زمین های کوچک تمرین مفیدی برای بهبود پاسخ های فیزیولوژیکی به شمار می رود. هدف از این پژوهش، مقایسه اثر دو شیوه بازی در زمین کوچک بر سطوح کورتیزول و تستوسترون در بازیکنان فوتبال بود. در این تحقیق نیمه تجربی، 24بازیکن فوتبال (15 تا 18سال) به صورت در دسترس انتخاب و به سه گروه هشت نفره کنترل، 2 در مقابل 2 و 4 در مقابل 4 تقسیم شدند. آزمودنی های گروه 2 در مقابل 2؛ هشت فعالیت دودقیقه ای با یک دقیقه استراحت بین هر دو دقیقه بازی در زمینی به ابعاد 20 در 25متر بدون دروازه بان انجام دادند. آزمودنی های گروه 4 در مقابل 4 در زمینی به ابعاد 28 در 35متر و بدون دروازه بان چهار فعالیت چهاردقیقه ای با دو دقیقه استراحت بعد از هر چهار دقیقه انجام دادند. قبل و بعد از تمرین، سطوح کورتیزول و تستوسترون پلاسما اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا داری 05/0 <p تجزیه وتحلیل شد. میزان کورتیزول و تستوسترون پس از بازی 2 در مقابل 2 و 4 در مقابل 4 در زمین کوچک، نسبت به قبل از تمرین به طور معنا داری افزایش یافت (001/0=P). میزان تستوسترون در گروه تمرین 2 در مقابل 2 نسبت به گروه 4 در مقابل 4 به طور معنا داری بیشتر بود (031/0=P). همچنین بین دو گروه تجربی تفاوت معنا داری در نسبت تستوسترون به کورتیزول مشاهده نشد (999/0=P). به نظر می رسد بازی فوتبال در زمین های با ابعاد کوچک تر و تعداد بازیکن کمتر به افزایش محیط هورمونی کاتابولیک در دوره بازیافت منجر می شود.

    کلیدواژگان: بازی در زمین کوچک، بازیکنان فوتبال، تستوسترون، کورتیزول
  • سمانه الماسی، حسین عیدی*، همایون عباسی صفحات 41-57
    حرکت دانشگاه های آموزش محور به سمت دانشگاه های کارآفرین، با ایده تجاری سازی دانش به شکل گیری مراکز رشد و پارک های علم و فناوری منجر شده است؛ اما آنچه مغفول مانده، جایگاه علوم ورزشی در این مراکز است. هدف تحقیق شناسایی موانع ارتباط دانشکده های علوم ورزشی با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری است. روش تحقیق، کیفی است و گردآوری داده ها با مصاحبه و بررسی پیشینه تحقیق انجام گرفت. جامعه تحقیق را روسا و اعضای هیات علمی علوم ورزشی کشور، روسای مراکز رشد و کارآفرینی دانشگاه های دارای دانشکده علوم ورزشی، روسای پارک های علم و فناوری و دیگر مسیولان مرتبط با تحقیق بودند. نمونه تحقیق به صورت نظری تعیین و پس از انجام 19 مصاحبه موانع ارتباط بین دانشکده های علوم ورزشی با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری شناسایی شد. تحلیل داده ها با استفاده از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. یافته ها نشان داد که 8 مقوله اصلی تحت عناوین ضعف ساختاری، ضعف هنجاری، ضعف امکانات، ضعف آموزشی، عدم درک ظرفیت های کارآفرینانه در ورزش (ضعف حمایتی)، دست کم گرفتن ایده های دانشجویان علوم ورزشی، بی توجهی به منابع فرصت و ضعف روانی- نگرشی دانشجویان علوم ورزشی در راستای شناسایی موانع ارتباط بین دانشکده های علوم ورزشی با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری به دست آمد که هر کدام به زیرمجموعه های دیگری تقسیم می شوند. ازاین رو به روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم ورزشی پیشنهاد می شود با بررسی این موانع، برنامه راهبردی به منظور رفع آنها را در دستور کار خود قرار دهند تا شاهد شکوفایی ایده و نوآوری های دانشجویان رشته علوم ورزشی و ایجاد اشتغال برای آنان باشیم و بتوانیم از قابلیت های بی شمار این رشته تحصیلی در جهت رفع نیازهای جامعه استفاده کنیم.
    کلیدواژگان: پارک علم و فناوری، دانشکده های علوم ورزشی، مراکز رشد
  • غلامرضا کریمی، عباسعلی گائینی، رضا نوری*، آزاده گیلانی صفحات 59-69

    استیوآرتریت (OA) از بیماری های شایع در جهان است که به دلیل کاهش فعالیت بدنی، احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی بیماران را افزایش می دهد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه تمرین هوازی و ازن درمانی بر تغییرات پروتئین های شلترین بافت قلب موش های مبتلا به OA است. این تحقیق از نوع توسعه ای و روش آن تجربی بود که در آن 15 سر موش نر 8 هفته ای با میانگین وزنی 15±235 گرم، پس از القای مدل OA، تصادفی به سه گروه 5 تایی بیمار (OA)، بیمار و ازن درمانی (OAO) (ازن با غلظت 20 μg/ml، یک بار در هفته در خط مفصلی تیبیوفمورال 3 مرتبه تزریق شد) و بیمار و تمرین هوازی (OAE) (3 جلسه تمرین در هفته با سرعت 16 متر در دقیقه به صورت تداومی 8 هفته انجام گرفت) تقسیم شدند. 48 ساعت پس از پایان تمرین، بافت قلب استخراج و با روش وسترن بلات بیان پروتئین های RAP1،TIN2 و  TTP1قلب اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا داری کوچک تر از 05/0 بررسی شد. نتایج نشان داد گروهOAE  بیشترین افزایش مقدار پروتئین های TPP1 را در مقایسه با گروه های (P=0.016) OA وP=0.001)OAO) دارد، ولی تفاوت معناداری بین دو گروه OAO و P=0.319) OA) مشاهده نشد. در سه گروه نیز تغییرات معناداری در مقدار پروتئین RAP1 (P=0.051)  مشاهده نشد. همچنین افزایش مقدار پروتئین TIN2 در گروه OAE در مقایسه با گروه (P=0.029) OA معنادار گزارش شد، اما تفاوت معناداری بین گروه OA و (P=0.277) OAO و OAO و OAE (P=0.219)  وجود نداشت. در مجموع، نتایج نشان داد 8 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط سبب افزایش مقدار پروتئین های TPP1، TIN2 و RAP1 بافت قلب موش هایOA  می شود. اما در خصوص آثار ازن درمانی بر تغییرات پروتئین های شلترین بافت قلبی، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: ازن درمانی، فعالیت هوازی، TPP1، TIN2 و RAP1
  • مهدی غفوری یزدی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، محمد خبیری، نصرالله سجادی صفحات 71-91
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی موانع تامین مالی در ورزش حرفه ای کشور بود. روش پژوهش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی بود و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از مطالعات اسنادی و مصاحبه نیمه ساخت یافته با خبرگان به دست آمد. جامعه آماری پژوهش استادان دانشگاهی متخصص در زمینه های مدیریت ورزشی، اقتصاد و کارآفرینی، مدیران ارشد و متصدیان ورزش حرفه ای ایران و مدیران ارشد شرکت ها و صندوق های تامین سرمایه بودند. روش نمونه گیری غیرتصادفی و هدفمند بود و مصاحبه با خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت (20 مصاحبه). در پایان،10 مانع تامین مالی ورزش حرفه ای به شرح زیر شناسایی شد: اقتصاد ناکارامد، چالش های مالی، چالش های مدیریتی، چالش های حقوقی و قانونی، فقدان شفافیت، دولتی بودن، سیاست زدگی، فساد، چالش های نگرشی و دانشی شناسایی. این موانع در قالب دو مقوله اصلی موانع عملکردی و موانع بنیادی دسته بندی شدند. با توجه به یافته های پژوهش، می توان با برنامه ریزی و اقدام برای رفع موانع مذکور شرایط تحقق مدل مطلوب تامین مالی در ورزش حرفه ای ایران را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: بازار سرمایه، تامین مالی، تامین مالی جمعی، تامین مالی پروژه، پژوهش کیفی، ورزش حرفه ای
  • محمد اسلام دوست، فرشاد غزالیان*، ماندانا غلامی، خسرو ابراهیم، بهزاد بازگیر صفحات 93-106
    مطالعات زیادی پاسخ شاخص های سرمی آنژویوژنز را به تمرینات مقاومتی برون گرا با محدودیت جریان خون بررسی کرده اند. هدف از تحقیق حاضر بررسی پاسخ سطوح سرمی عامل رشد فیبروبلاست-2 (FGF-2) و عامل رشد تغییردهنده-بتا (TGF-β) به تمرین مقاومتی برون گرا با و بدون محدودیت جریان خون در مردان جوان فعال است. بدین منظور، 16مرد سالم با میانگین سنی 85/2 ± 8/27 سال به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه تمرین مقاومتی برون گرای کم شدت با BFR و برون گرای پرشدت بدون BFR تقسیم شدند. گروه تمرین برون گرای پرشدت بدون BFR سه تا پنج دوره انقباض برون گرای عضلات چهارسر ران را با شدت70 تا 80 درصد حداکثر انقباض ارادی، به ترتیب با 30، 15، 15، 15 و 15 تکرار و 45 تا 60 ثانیه استراحت بین دوره ها تا مرحله واماندگی انجام دادند. گروه تمرین مقاومتی برون گرای کم شدت بدون BFR همین پروتکل را با شدت 20 تا 30 درصد حداکثر انقباض ارادی اجرا کردند. پیش و پس از تمرین، به منظور سنجش سطوح سرمی دو عامل FGF-2 و TGF-β از ورید بازویی به روش الایزا نمونه خونی گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح معنا داری 05/0 P≤تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها نشان می دهد یک جلسه تمرین مقاومتی کم شدت با BFR و پرشدت بدون BFR تاثیر معناداری بر سطوح سرمی (FGF-2) و (TGF-β) در مردان جوان فعال ندارد. به نظر می رسد دو مداخله فعالیت ورزشی مقاومتی به کاررفته، تحریک کافی برای تغییر شاخص های تحریک کننده و مهاری آنژیوژنز را نداشته است.
    کلیدواژگان: عامل رشد فیبروبلاست-2 (FGF-2)، عامل رشد تغییردهنده-بتا (TGF-β)، محدودیت جریان خون (BFR)، مردان فعال
  • سیامک البرز، بهرام قدیمی*، اکبر آفرینش خاکی صفحات 107-123
    هدف تحقیق حاضر بررسی سبک رهبری خدمتگزار در پیش بینی هویت ورزشی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است. در این پژوهش 296 آزمودنی شرکت داشتند. از این بین 72/53 درصد (159 نفر) پسر و 28/46 درصد (137 نفر) دختر بودند. میانگین سنی آزمودنی ها 85/22 بود. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه رهبری خدمتگزار سازمانی لاب و پرسشنامه ارزیابی هویت ورزشی بود. نتایج رگرسیون خطی نشان داد که سبک رهبری خدمتگزار، هویت ورزشی، زیرمقیاس های انحصارگرایی، هویت خود، تاثیرپذیری منفی، تاثیرپذیری مثبت، مولفه های درونی هویت ورزشی و مولفه های بیرونی هویت ورزشی را پیش بینی می کند (05/0≥P). از طرفی سبک رهبری خدمتگزار نمی تواند هویت اجتماعی دانشجویان را پیش بینی کند (05/0≤P). بنابراین پیشنهاد می شود که مدرسان درس تربیت بدنی در دانشگاه ها هویت ورزشی را به عنوان سازه ای مهم اجتماعی مورد توجه قرار دهند. همچنین با کشف ابعاد تاثیرگذار بر آن، گام های ارزشمندی در این زمینه بردارند که موجب مشارکت ورزشی بیشتر دانشجویان شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان پسر و دختر، سبک رهبری خدمتگزار، هویت ورزشی
  • سیروان آتشک*، رضا رشدی بناب، وحیده کیان مرز بناب صفحات 125-138
    نتایج پژوهش ها بیانگر این است که فعالیت های ورزشی شدید به افزایش شاخص های التهابی، آسیب عضلانی و همچنین کاهش عملکرد در ورزشکاران منجر می شوند. با این حال، بیان شده است که مداخلات تغذیه ای ممکن است التهاب و آسیب سلولی عضلانی را کاهش دهد. ازاین رو هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر مصرف حاد عصاره جینکوبیلوبا بر غلظت کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروزناز (LDH)، به عنوان شاخص های کوفتگی عضلانی و پروتئین واکنشگر-سی (CRP) متعاقب فعالیت تناوبی شدید (HIIT) در دختران فعال (سن 43/3±06/24 سال، وزن 03/6±56/57 کیلوگرم، قد 87/4±98/159 سانتی متر و شاخص توده بدن 41/2±51/22) بود. در یک مطالعه نیمه تجربی 24 دختر فعال به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و تصادفی در دو گروه مکمل جینکوبیلوبا و شبه دارو قرار گرفتند. افرادی که در گروه مکمل قرار گرفتند، روزانه 160 میلی گرم مکمل عصاره جینکوبیلوبا را به مدت 3 هفته دریافت کردند، درحالی که در گروه شبه دارو نیز شبه دارو (دکستروز طعم داده شده) به همین شکل تجویز شد. همه آزمودنی ها پس از 3 هفته مکمل یاری فعالیت تناوبی شدید RAST (شامل دو دوره آزمون 6 وهله دوی سریع با حداکثر شدت در مسافت 35 متری با وهله های بازیافتی 10ثانیه بین هر تکرار) را انجام دادند. نمونه های خون وریدی کلیه آزمودنی هاآزمودنی ها در چهار مرحله جهت اندازه گیری شاخص های CK، LDH و CRP جمع آوری شد. نتایج نشان داد که فعالیت HIIT موجب افزایش معنا دار سطوح CK، LDH و CRP در مراحل بلافاصله و 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی در هر دو گروه دارونما و مکمل می شود (05/0>P). با این حال، مصرف مکمل جینکوبیلوبا موجب کاهش معنا دار سطوح نشانگرهای  CKو CRP متعاقب فعالیت HIIT در مقایسه با گروه شبه دارو شد (05/0>P). نتایج پژوهش حاضر بیانگر این بود که مصرف مکمل عصاره جینکوبیلوبا می تواند در جلوگیری از افزایش نامطلوب شاخص های کوفتگی عضلانی و التهابی متعاقب فعالیت های شدید ورزشی در دختران فعال موثر باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشگر-C، عصاره جینکوبیلوبا، فعالیت تناوبی شدید، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • امین خطیبی*، صدیقه حیدری نژآد، مریم ایمانیان صفحات 139-152

    امروزه ورزش با انگیزه های متفاوتی از جمله تامین سلامت جسمی و روانی، غنی سازی اوقات فراغت، گسترش روابط اجتماعی، دور شدن از زندگی ماشینی، بازگشت به طبیعت، افزایش کارایی، زمینه سازی برای رشد ورزش قهرمانی و توصیه پزشکان در جامعه مورد توجه بیشتر نهادها از جمله رسانه ها قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، شناسایی انتظارات مخاطبان از برنامه های ورزشی، سنجش سواد رسانه ای آنان و همچنین بررسی تاثیر سواد رسانه ای بر انتظارات مخاطبان برنامه های ورزشی سیمای مرکز خوزستان بود. جامعه آماری پژوهش تمامی شهروندان اهوازی بودند که طبق جدول مورگان تعداد نمونه 384 نفر تعیین شد. تعداد 490 پرسشنامه به شکل تصادفی بین اقشار مختلف توزیع شد و در نهایت 400 پرسشنامه جمع آوری شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد سنجش میزان سواد رسانه ای با شش بعد و 36 سوال و پرسشنامه محقق ساخته شناسایی انتظارات مخاطبان از برنامه های ورزشی سیمای مرکز خوزستان با پنج بعد و 35 سوال بود. روایی ابزار پژوهش توسط 14 نفر از استادان و کارشناسان رسانه، تایید شد و پایایی نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه انتظارات (81/0) و پرسشنامه سواد رسانه ای (89/0) محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. نتایج حاکی از وجود ارتباط میان میزان سواد رسانه ای پاسخ دهندگان و انتظارات آنها از برنامه های ورزشی سیمای مرکز خوزستان بود (001/0=P). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد سواد رسانه ای می تواند 23 درصد از تغییرات انتظارات مخاطبان برنامه های ورزشی را تبیین کند. بر این اساس به تهیه کنندگان برنامه های ورزشی توصیه می شود در تولید برنامه ها در کنار توجه به انتظارات، به میزان سواد رسانه ای مخاطبان نیز توجه کنند.

    کلیدواژگان: انتظارات، برنامه های ورزشی، سواد رسانه ای، مخاطبان، مرکز خوزستان
  • الهام فرهادفر، ناصر بهپور*، محمدعلی آذربایجانی، علی مرادی صفحات 153-162

    تمرین هوازی و بربرین کلراید هر دو خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، بنابراین پژوهش حاضر درصدد بررسی میزان تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی بافت ریه پس از تمرین استقامتی همراه با مصرف بربرین کلراید در رت های ویستار دیابتی بود. به این منظور، 40 سر رت نر بالغ نژاد ویستار 200 تا250 گرمی به صورت تصادفی در 5 گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی (با تزریق STZ)، تجربی دیابتی+تمرین بدنی، تجربی دیابتی+مصرف بربرین (mg/kg 50)، تجربی دیابتی+تمرین بدنی+ مصرف بربرین قرار گرفتند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، حیوانات با استفاده از تزریق درون صفاقی کتامین بی هوش شده و بافت ریه به منظور سنجش تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز جدا شد. از آزمون تی زوجی و آزمون تحلیل واریانس به منظور تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) و در سطح 05/0=α استفاده شد. نتایج نشان داد که نسبت به گروه کنترل میزان فعالیت های آنزیم CAT، SOD و GPX در تمامی گروه های تجربی به طور معناداری بالاتر بود (001/0=P). اثر مداخله در گروه دیابتی+تمرین+بربرین در مقایسه با گروه دیابتی+تمرین و گروه دیابتی+بربرین به طور معناداری بالاتر بود. نتیجه نهایی اینکه تمرین استقامتی و مصرف بربرین کلراید می تواند سبب افزایش معنادار فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بافت ریه در رت های دیابتی شود.

    کلیدواژگان: بربرین کلراید، دیابت شیرین، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز
  • معصومه گلکار حق، مصطفی افشاری*، زهرا علم، اکرم اصفهانی نیا صفحات 163-175
    بهره گیری از تحقیقات تخصصی در جهت کسب منفعت اقتصادی از مسایل مهم و اساسی در جوامع است. ازاین رو تحقیق حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی راهبردهای توسعه تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی با استفاده از الگوی ترکیبی مدل سه شاخگی و TOPSIS طراحی شد. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بودند که در عرصه های دانش مدیریت ورزشی و تجاری سازی دانش تجربه و تخصص مناسب را داشتند. براساس انتخاب گلوله برفی، 18 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. پرسشنامه تحقیق، شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. این پرسشنامه به صورت ماتریس راهبرد در عوامل سه شاخه و براساس روش TOPSIS طراحی شده بود. به منظور شناسایی راهبردهای تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی، از مبانی نظری موجود در تحقیق و همچنین نظر خبرگان استفاده شد. بدین منظور ابتدا محقق با شناسایی راهبردهای اولیه مستخرج از مقالات، تعدادی از راهبردها را مشخص و سپس با استفاده از بررسی نظرهای تیم خبرگان، به نهایی کردن این راهبردها اقدام کرد. در این تحقیق در نهایت 12 راهبرد تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی شناسایی و نهایی شد. به منظور انتخاب بهترین راهبردهای تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی از روش تاپسیس استفاده شد. کلیه روند تجزیه وتحلیل داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار BT TopSis SoLver انجام گرفت. بر مبنای یافته های تحقیق، توسعه سیستم مسلط حرفه ای برای ارزیابی طرح های پژوهشی دانشگاه و ارزیابی بالقوه این پروژه ها به منظور تجاری سازی دانش مدیریت ورزشی با ضریب 8197/0 بیشترین اهمیت را داراست.
    کلیدواژگان: ارزیابی، پژوهش، تدریس، دانش
  • رقیه شیردل، شهرام سهیلی*، حشمت الله پارسیان صفحات 177-185

    سندروم پیش از قاعدگی از مشکلات شایع بانوان در سنین باروری است که بر عملکرد فرد در خانواده و اجتماع تاثیر می گذارد. هدف از پژوهش حاضر مطالعه 8 هفته تمرینات هوازی به همراه مصرف عصاره مریم گلی بر تغییرات علایم سندروم پیش از قاعدگی در زنان غیرفعال بود. این تحقیق از نوع کارآزمایی میدانی با چهار گروه پیش آزمون و پس آزمون بود. 40 نفر از دانشجویان دختر 18-35 ساله دانشگاه آزاد شهر قدس بودند که از طریق پرسشنامه تشخیص سندروم پیش از قاعدگی زیر نظر پزشک متخصص زنان و زایمان، شناسایی شدند و همچنین سایر معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه (تمرین، تمرین+مریم گلی، مریم گلی و دارونما) تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه به تمرینات هوازی پرداختند. گروه های مصرف کنندهدارو از روز 21 سیکل قاعدگی تا روز 5 سیکل قاعدگی بعدی روزانه یک کپسول 500 میلی گرمی عصاره مریم گلی یا دارونما مصرف کردند. داده ها از طریق پرسشنامه pms جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری spss (نسخه 23) و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و تست تعقیبی توکی محاسبه شد (05/0≤p) علایم خلقی سه گروه ورزش، ورزش+مریم گلی و مریم گلی نسبت به گروه دارونما کاهش معناداری نشان داد، ولی بین آنها تفاوت معناداری مشاهده نشد. تمرین، تمرین+مریم گلی و مریم گلی، اثر معنا داری بر بهبود علایم خلقی داشتند (001/0=p). تمرین و تمرین+مریم گلی موجب کاهش معنا دار در علایم جسمانی ناشی از سندروم پیش از قاعدگی شدند (05/0<p). همچنین بهبود علایم رفتاری ناشی از سندروم پیش از قاعدگی تنها در گروه تمرین و تمرین+ مریم گلی مشاهده شد (05/0<p). تمرینات هوازی به همراه مصرف عصاره مریم گلی علایم سندروم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد، اما عصاره مریم گلی به تنهایی فقط به بهبود معنا دار در علایم خلقی منجر شد.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، زنان غیرفعال، سندروم پیش از قاعدگی، عصاره مریم گلی
  • محمد میرزایی، رسول نظری*، سعید تابش صفحات 187-202
    برندسازی هدف عالی در سازمان های ورزشی است و دستیابی به این هدف از وظایف مدیران ورزشی است. پژوهش حاضر در پی ارایه مدلی کاربردی درباره تدوین منظرهای راهبردی برندسازی باشگاه سپاهان براساس ارزش ویژه برند است که از طریق طرح نظریه داده بنیاد صورت گرفت. شرکت کنندگان شامل 14نفر از متخصصان بازاریابی و استادان دانشگاه در مدیریت ورزشی و مدیران حال حاضر و سابق باشگاه سپاهان بودند که به صورت ترکیبی از روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی به منظور مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند انتخاب شدند. مصاحبه ها تا زمان رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. اعتبار یافته ها از طریق استفاده از افراد آگاه و منابع مکتوب، انتقال پذیری نتایج پژوهش، استخراج حداکثری و غیرتکراری داده ها انجام گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. نتایج نشان داد که تعداد 750 کد مفهومی با تعداد 167 مولفه و37 مقوله اصلی در قالب ابعاد شش گانه شامل عوامل علی (4)، عوامل زمینه ای (4)، مقوله مرکزی (10)، راهبردها (9)، شرایط مداخله گر (3)، پیامدها (7) استخراج شد. یکپارچه سازی مقوله ها بر مبنای روابط موجود بین آنها حول محور ارتقای جایگاه راهبردی برند باشگاه سپاهان، شکل دهنده مدل پارادایمی است که الگوی افزایش ارزش ویژه برند را منجر می شود. راهبردهایی مانند نهادینه سازی مدیریت راهبردی باشگاه سپاهان، برنامه های راهبردی مجتمع فولاد و وزارت صنایع به عنوان اسناد بالادستی، جذب منابع مالی، پیامدهایی همچون درآمد پایدار و ایجاد ارزش ویژه برند باشگاه سپاهان را در پی دارد.
    کلیدواژگان: برند، سپاهان، منظرهای راهبردی، نظریه داده بنیاد
  • کیانوش شجیع، مهدی طالب پور*، سید مرتضی عظیم زاده، محمد کشتی دار، هادی جباری نوقابی صفحات 203-222
    هدف از این تحقیق شناسایی و تحلیل آسیب های ساختاری مربیان لیگ برتر فوتبال ایران بود. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی است که به شیوه کیفی و کمی (آمیخته) انجام گرفته است. برای دستیابی به اهداف پژوهش ابتدا با روش کیفی (دلفی) گزاره های مرتبط با آسیب های ساختاری فوتبال ایران استخراج و سپس در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مدل معادلات ساختاری آسیب های ساختاری مربیان لیگ برتر فوتبال ایران آزمون شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی از میان مربیان باسابقه خبره فوتبال ایران، پیشکسوتان و متخصصان حوزه مدیریت ورزشی آشنا با مفاهیم فوتبال به تعداد 26 نفر بودند. مربیان لیگ برتر فوتبال ایران به تعداد 220 نفر نمونه نهایی تحقیق در بخش کمی نیز بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کمی از آمار توصیفی و از آمار استنباطی در سطح معناداری 05/0 استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از استخراج آسیب های ساختاری در شش بخش کمیته آموزش، مدیریت فدراسیون فوتبال، باشگاه ها، هیات فوتبال، سازمان لیگ و در نهایت اتحادیه ها و کانون های مرتبط با مربیان بود. به طور کلی شفافیت وظایف و تکالیف، ارزیابی عملکرد مربیان، برنامه ریزی در جهت جذب، حفظ و ارتقای مربیان و مسایلی دیگر از جمله آسیب هایی است که عملکرد مربیان را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد، که باید هرچه سریع تر مدیران و مسیولان باشگاه ها در جهت جلوگیری و برون رفت از این مشکلات، گام های اساسی بردارند.
    کلیدواژگان: آسیب های ساختاری، لیگ برتر، مدل سه شاخگی، مربیان
|
  • Sepideh Ghotnian *, Farhad Hosseinzadeh Lotfi, Farshad Tojari, Ali Zarei Pages 9-27

    The aim of this study was to calculate of Efficiency, effectiveness and Productivity of sports federations using data envelopment analysis (DEA). This research is applied in terms of objectives, and is descriptive in terms of data collection. Research methodology was performed by integration of inputs (Athletes, staff, budget, sports per capita, federation backgrounds), outputs (Development of community health, motivation to compete in society, creating a suitable moral model, strengthening human attitude to life, awareness) and to switch production (Public sports, championship sports, professional sports, breeding sports, sports education, sports research and sports events) to the performance (Efficiency, effectiveness and Productivity) by use of data envelopment analysis techniques, combined with the theory of the decision making. The statistical population consisted of all sports federations (52 federations) and the sample was defined as the 39 federation which worked as a sports field. The research instrument was a researcher-made questionnaire which its content and face validity was confirmed and reliability by using Cronbach's alpha were calculated as 0/92. Required calculations using the software GAMS were done. Based on mathematical formulas, among the thirty-nine Federation under review, twenty Federations were efficient and the other was inefficient and only Golf Federation was effective and Productive. The results showed that the Federations which the ratio of their outputs to their inputs were greater are more efficient and more effective and has had productivity.

    Keywords: DEA, Efficiency, effectiveness, performance
  • Hasan Madadi, Saeedeh Shadmehri * Pages 29-39

    The aim of this study was to compare the effect of two modes of small sided games on the cortisol and testosterone levels in soccer players. In this semi-experimental study, 24 soccer players aged 15 to 18 years were selected and randomly divided into three groups included; control, 2 vs. 2 and 4 vs. 4 (n=8). Subjects of 2 vs.2 group performed eight two-minute activities with a one-minute rest on a 20-25m field without a goalkeeper. Subjects of 4 vs.4 group performed four four-minute activities on a 28-35m field without a goalkeeper with two-minute rest after every four minutes. Plasma levels of interleukin-15 and blood neutrophil counts were measured. Data were analyzed by t-test, One-way ANOVA and Tukey post hoc test at the P <0.05. Cortisol and testosterone levels were significantly increased in post-training 2 vs 2 and 4 vs 4 in the small sided games compared to pre-exercise (p=0.001). testosterone levels were significantly higher in 2 vs 2 group than the 4 vs 4 group (p=0.031). Also, there was no significant difference between the two experimental groups in the ratio of testosterone to cortisol (P=0.999).It seems that playing in smaller sided and fewer players leads to an increase in the catabolic hormone environment during the recovery period.

    Keywords: Small sided games, Soccer Players, cortisol, testosterone
  • Samaneh Almasi, Hossein Eydi *, Homayuon Abbasi Pages 41-57
    Today, the movement of education-based universities towards entrepreneurial universities, with the idea of turning theory into practice and commercialization of knowledge, has led to the establishment of Incubator centers and science and technology parks. The aim of this research was to identify barriers to the relationship between the Faculty of physical education and sports of the country with growth centers and science and technology parks. The method of this research was qualitative in terms of data collection and the data were collected through interview and research background, Research community included head of the Faculty and faculty members of the School of Physical Education and Sport Sciences in Iran, Heads of Incubator and entrepreneurship centers at universities that have Faculty of Physical Education college, and other relevant authorities to investigate. Data analysis was conducted through three coding levels of open axial, and selective. The findings showed that the 8 main categories under the heading of structural weakness, normative weakness, weakness of facilities, educational weakness, lack of understanding of entrepreneurial capacities in underestimation of students of sports science, lack of attention to resources of opportunity and weakness Psychosocial attitude of students of sport sciences were identified as barriers to the relationship between science and sports college with The Incubation Centers and science and technology parks. That each of which is subdivided into other subsets. Therefore, it is suggested to the heads of universities and colleges of sport sciences to study these obstacles and plan a strategic plan to solve them in order to witness the flourishing of the ideas and innovations of the students of the field of science Sports and create employment for them, and we can use countless possibilities of this field to meet the needs of the community.
    Keywords: Incubators Centers, Science, Technology Parks, The Schools of Sport Sciences
  • Gholamreza Karimi, AbbasAli Gaeini, Reza Nouri *, Azadeh Gilani Pages 59-69

    Osteoarthritis (OA) is the most common disease of joints caused by degradation of articular cartilage and subchondral bone. It is unknown whether different therapy exert differential cellular effects. On the other hand, Since OA may be associated with CVD and decrease Telomeres length. Telomeres protect chromosome ends and Integral for the maintenance of telomeres is the protein complex Shelterin. In this study, the effects of ozone (O3) and aerobic training were considered on Shelterin expression proteins in heart rats with knee OA. In this experimental study, knee OA was induced by surgical method in rats. Fifteen male Wistar rats were randomly divided into three groups: knee OA control group (OA); OA plus exercise group (OAE) and OA plus O3 group (OAO). The aerobic training (treadmill; 16 m/min;50 min/day) started 4 weeks after the surgery, 3 days/week for 8 weeks. Rats in the OAO group received O3 at the concentration of 20μg/ml, once weekly for 3 weeks. 48 hours after the programs, cartilage and heart tissues were isolated and expression of RAP1, TIN2 and TPP1 were considered using Western Blot. In OAE significantly increased the expression of RAP1 compared to the OA and OAO groups. But not difference between OA and OAO groups. In OAE group had significantly higher expression of TIN2 compared to the OAO and OAE, and no difference between OAE and OAO groups. Also, there was no significant difference in the expression of TPP1 and between three groups. Aerobic Exercise improved cardiac Shelterin proteins expression in OA rats, rather than the Ozone therapy groups.

    Keywords: erobic exercise, osteoarthritis, Ozone, RAP1, TIN2, TPP1
  • Mahdi Ghafouri *, Ebrahim Alidoust, Mohammad Khabiri, Nasrollah Sajjadi Pages 71-91
    The purpose of this study was to identify the financial barriers in professional sports. The methodology of this research was qualitative with the phenomenological approach and the required information was obtained, using documentary studies and semi-structured interviews. The statistical population was university professors with specialization in sports management, economics, and entrepreneurship, the sport's senior managers and career professionals, and senior managers of corporations and investment funds. The sampling method was non-random and purposeful. We continued interviews with experts to reach the theoretical saturation (20 interviews). Finally, 10 financing barriers were identified, as follows: inefficient economies, financial challenges, management challenges, legal & regulatory challenges, lack of transparency, statehood, Apolitisme, corruption, and challenges of attitudes and knowledge. We categorized the barriers in two main categories: functional barriers and fundamental barriers. According to the findings, it is possible to develop a desirable financing model for Iran's professional sport through planning and action in order to overcome these barriers.
    Keywords: Capital Market, Crowdfunding, Finance, Professional Sport, qualitative research
  • Mohammad Eslamdoust, Farshad Ghazalian *, Mandana Gholami, Khosro Ebrahim, Behzad Bazgir Pages 93-106
    Many studies have investigated the response of angiogenesis serum index to eccentric resistance training with blood flow restriction. Therefore, the aim of the present study was to investigate the response of serum levels of fibroblast growth factor (TGFβ) and β - β (FGFβ) growth factor in eccentric resistance training with and without blood flow restriction in young males. 16 healthy males with a mean age of 22.6 ± 7.7 years were randomly selected and divided into two groups of resistance training with low and high intensity training. The exercise group without BFR resulted in the maximum executed 3-5 set of voluntary contraction intensive eccentric resistance exercise, 30, 15, 15, 15, 15 with 45 to 60 second rest interval at 70-80% maximum voluntary contraction, while low intensity resistance exercise with blood flow restriction did the exact previous exercise modality, but with an intensity 20-30% maximum voluntary contraction. The blood sample was taken before and after the exercise intervention from the brachial vein to measure the serum levels of TGF – β and FGF-2 in the with ELISA method. The collected Data analyzed using paired t statistical tests, one way analysis of variance with repeated measurements at P˂0. 05 significant levels. The results show that both resistance training sessions with and without BFR did not change TGF-β FGF-2 in active young men. According to the research findings, it seems that both resistance exercise interventions are not sufficient stimuli to induce enough to change in the stimulatory and inhibitory angiogenesis indicators.
    Keywords: Active men, BFR, Transforming growth factor-β (TGF-β), Fibroblast growth factor-2 (FGF-2)
  • Siamak Alborz, Bahram Ghadimi *, Akbar Afarinesh Khaki Pages 107-123
    The aim of this study was to investigate the leadership style of the servant in predicting athletic identity of the students in Islamic Azad University. 296 subjects participated in this study who 53.72% of them were male (N=159) and 46.28% of them were female (N=137). The mean age of the subjects was 22.85 years. Measuring instruments were included organizational servant leadership Revolution LOB and Sports identity. Linear regression indicated that servant leadership style could predict sports identity, monopoly, self-identity, negative impact, positive affect, internal components of sport identity and external components of sport identity (P≤0.05). On the other hand, servant leadership style could not predict the social identity of the students (P≥0.05). Therefore, it is suggested that physical education instructors in the universities consider sports identity as an important social structure. In addition, by discovering the dimensions that affect it, take significant steps in this regard and can result in more sports contribution in students.
    Keywords: Male, Female Students, servant leadership style, Sports Identity
  • Sirvan Atashak *, Reza Roshdi Bonab, Vahideh Kianmarz Bonab Pages 125-138
    The results of the studies indicated that strenuous acute exercise can lead to increased inflammatory indices, muscle injury and decreased performance in athletes. Nevertheless, it has been suggested that the nutritional intervention may diminish inflammation and muscle cell damage. Hence, the aim of this investigation was to study the acute effect of ginkgo biloba extract on creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH) levels, as muscle soreness markers, and C- reactive protein (CRP) after high intensity interval training (HIIT) in active girls. In a quasi-experimental study 24 active girls (mean age: 24.06±3.43 years; weight: 57.56±6.03 kg; height: 159.98±4.87 cm and body mass index: 22.51±2.41 kg/m2) randomly assigned into two Ginkgo biloba supplement and placebo groups. Subjects in supplement group consume 160 mg/day of ginkgo biloba extract daily for 3 weeks while the placebo group received the same amount of placebo. All subjects of both groups underwent in high intensity interval exercise RAST (including two sets of 6 repetitions of two fast running 35 meters and with a maximum intensity performed after the rest interval of 10 seconds in each repetition) after 3weeks of supplementation. Venous blood samples were collected for assessment of CK, LDH and CRP indices at four stages. Data was analyzed by repeated measure ANOVA and Bonferroni post-hoc test at α ≤ 0.05. The results showed that the HIIT increased the levels of CK, LDH and CRP at the immediately and 24 hours after exercise in both placebo and supplement groups (p<0/05). Nevertheless, ginkgo biloba supplementation attenuated their increase of CK and CRP indicators following high intensity exercise compared to control groups (p<0/05). The results of this study indicated that ginkgo biloba supplementation can be effective in alleviates the inflammation and muscular damage by the HIIT in active girls.
    Keywords: Creatine kinase, C-reactive protein, Ginkgo biloba exetact, High intensity interval exercise, lactate dehydrogenase
  • Amin Khatibi *, Sedighe Heydarinejad, Maryam Imanian Pages 139-152

    Today, the sport and exercise are considered by most institutions, including media due to providing physical and mental health, enriching leisure time, expanding social relationships, moving away from machine life, returning to nature, increasing efficiency, preparing the ground for growth of championship sport, and recommendation of physicians in community. The purpose of this research was to identify audience's expectations of sport shows, measure their media literacy, and investigate the effect of media literacy on audiences' expectations of sports shows in the Khouzestan Broadcasting Center. The population consisted of all citizens in Ahvaz. According to Morgan table, the sample size was determined to be 384. 490 questionnaires were randomly distributed among different groups of people and finally, 400 questionnaires were collected. The research tools included two questionnaires: standard questionnaire for media literacy (six factors and 36 items) and a researcher-made questionnaire for identifying audiences' expectations (five factors and 35 items). The validity of research instrument was confirmed by 14 faculty members and media experts and the reliability was calculated by Cronbach's alpha coefficient for expectations (0.81) and media Literacy (0.89) questionnaires. The Pearson correlation coefficient, linear regression, and one-sample t-test were used to analyze the data. The findings indicated that there was a correlation between media literacy of participants and their expectations of sports shows of Khuzestan’s Broadcasting Center (P=0.001). Also, the linear regression analysis showed that the media literacy may explain 23% of changes in audience expectations of sport shows. Therefore, the sports show producers were recommended to produce shows in line with audience expectations and pay attention to their media literacy.

    Keywords: Audiences, Expectations, Khouzestan Center, Media Literacy, Sports shows
  • Elham Farhadfar, Naser Behpour *, MohammadAli Azarbaaeijani, Ali Moradi Pages 153-162

    Aerobic training and berberine chloride both have antioxidant characteristics, therefore the present study aimed to evaluate the changes in lung tissue antioxidant enzymes after endurance training with the use of berberine chloride in diabetic vestibular rats. For this purpose, 40 adult male Wistar rats weighing approximately 200-250 g were randomly divided into 5 groups including healthy control ,diabetic control group (with STZ injection), diabetic experimental group+physical Exercise, diabetic experimental group + berberine Intake (50 mg/kg), diabetic experimental group+physical exercise+berberine Intake. 24 hours after the last exercise session, the animals were anesthetized with an intraperitoneal injection of Ketamine and lung tissue was harvested to measure the antioxidant enzyme activity of superoxide dismutase, catalase, and glutathione peroxidase. Paired t-test and ANOVA were used to analyze the data using SPSS software (version 22) with significant level α=0.05. The results showed that compare to control group, the level of CAT, SOD and GPX activity was significantly higher in all of the experimental groups (P=0.001). In comparison to the diabetic + training group and the diabetic + berbine group, the effects of intervention was significantly higher in the diabetic+training+berberine group. The final conclusion indicated that endurance training with berberin chloride consumption can cause a significant increase in the anti-oxidant enzyme activity in the lung tissue of diabetic rats.

    Keywords: Berberine chloride, Catalase, Diabetes Mellitus, Glutathione peroxidase, Superoxide dismutase
  • Masoumeh Golkar Hagh, Mostafa Afshari *, Zahra Alam, Akram Esfahani Nia Pages 163-175
    The use of specialized research to gain economic viability is one of the most important issues in societies. This issue has led to this study aimed to identify and prioritize the strategies for commercialization of sport management knowledge using a combination of three-branch model and TOPSIS. The present study was a descriptive-analytical study that was carried out fieldwork. The statistical population of the study consisted of experts in the field of sports management who were experienced in the field of sports management knowledge and commercialization of knowledge. Based on snowball selection, 18 people were identified as the sample of the study. The research questionnaire included a researcher-made questionnaire. The questionnaire was designed as a strategy matrix based on TOPSIS. In order to identify the commercialization strategies of sport management knowledge, the theoretical foundations of the research as well as expert opinion were used. To this end, the researcher first identified a number of strategies by identifying earliest strategies available from the papers, then using the review of the team of experts to finalize these strategies. In this research, 12 strategies for the commercialization of sport management knowledge were identified and finalized. Topsoils method was used to select the best commercialization strategies for sport management knowledge. All data analysis process was performed using BT TopSis SoLver software. Based on the findings of the research, the development of a skilled professional system for evaluating university research projects and evaluating the potential of these projects is essential for commercializing the management knowledge of sports with the coefficient of 0.8197.
    Keywords: evaluation, Knowledge, Research, Teaching
  • Roghayeh Shirdel, Shahram Soheili *, Heshmatollah Parsian Pages 177-185

    Premenstrual syndrome is one of the most common problems in women of childbearing age that affects one's functioning in the family and society. The purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic exercise with salvia officinalis extract on the changes of premenstrual syndrome symptoms in inactive women.This study was a field trial with 4 pre-test and post-test groups. 40 female students, aged 18-35 years, from Quds Azad University, who were identified through a premenstrual syndrome diagnostic questionnaire under the supervision of a physician, gynecologist, and met other inclusion criteria were selected and randomly divided into four groups ( Exercise, Exercise + Salvia, Salvia, and Placebo were divided. Exercise groups performed aerobic exercises for 8 weeks and three sessions per week. Drug groups received a 500 mg capsule of sage extract or placebo daily from day 21 of menstruation to day 5 of the next menstrual cycle. Data were collected by PMS questionnaire and were analyzed by SPSS software (version 23) and one-way ANOVA and Tukey post hoc test (p≤0.05). There was a significant decrease in mood symptoms in the three groups of exercise, Exercise + salty and salty compared to the placebo group, but no significant difference was observed between them. (P = 0.001). Exercise and saliva + exercise significantly decreased the physical symptoms of PMS (p <0.05). Also, improvement of behavioral symptoms of PMS was observed only in the Exercise + Exercise + group (p <0.05).Aerobic exercise combined with salvia officinalis extract reduces symptoms of premenstrual syndrome, but salvia officinalis extract alone resulted in significant improvement in mood.

    Keywords: Aerobic Exercises, Inactive women, Premenstrual syndrome, Sage Extract
  • Mohammad Mirzaie, Rasool Nazari *, Saeid Tabesh Pages 187-202
    Brand building is the ultimate goal of the sport organizations and it is the duty of the sport managers to achieve this goal. The present study seeks to offer an applied model regarding of strategic perspectives of Sepahan Club’s brand building based on brand equity that has been carried out through proposing a data-based theory. The The sample population were 14 marketing experts and sports management university professors as well as the current and former managers of Sepahan Club who were selected based on a combination of theoretical sampling and snow ball methods to be subjected to deep and exploratory interviews. The interviews were continued till reaching theoretical saturation. The confirmation and verification of the findings were carried out through making use of knowledgeable individuals and various written resources, result transferability and the maximal and non-repetitive extraction data. Open, pivotal and selective encoding was employed to analyze the data. The study results indicated that there were identified and extracted 750 conceptual codes with 167 indicators and 37 main topics within the format of the following six-fold aspects: causal factors (4), background factors (4), central topics (10), strategies (9), intervening conditions (3) and outcomes (7)  Integration of the topics based on their interrelationships, revolving around the enhancement of Sepahan Club Brand’s strategic position, form a paradigmatic model that is taken as a brand equity elevation pattern. Strategies like institutionalization of Sepahan Club Strategic Management and strategic management of steel complex and the ministry of industry programs as the high-level documents as well as the absorption of financial resources will be followed by outcomes like sustainable income and the creation of Sepahan Club’s brand equity.
    Keywords: Branding, Strategic perspectives, Sepahan, Grounded theory
  • Kianoosh Shajie, Mahdi Talebpoor *, Seyad Morteza Azimzadeh, Mohammad Kashtidar, Hadi Jabbari Nooghabi Pages 203-222
    The aim of this research was to Identify and analyze of structural pathologies of Iran’s soccer premier league coaches. Current research was the descriptive kind of survey which has been conducted in quantitative and qualitative method. To obtain the goals of the research at first, with the use of qualitative approach, the comments relevant to structural pathologies of Iran’s soccer were extracted and then in quantitative section, structural equations model of Iran’s soccer premier league coaches’ were tested through the use of the researcher-made questionnaire. The statistical population of this research in the qualitative section included some coaches among Iran’s experienced expert ones, deans and specialists in sports management area familiar with soccer concepts (N=26). The number of 220 Iran’s soccer premier league coaches was the final sample of the research in part of quantitative survey. In order to analyze the data in quantitative section, descriptive statistics along with inferential statistics in the meaningful level of 0.05 was used. The findings in this research indicated the extraction of structural pathologies in six parts of the training committee, soccer federation management, clubs, soccer association, the league organization and at last unions and centers related to the coaches On the whole, the transparency of obligations and responsibilities, evaluating the function of coaches, scheduling to absorb, maintaining and promoting the coaches and other issues include pathologies which affect coaches’ activities directly that managers and people in charge of clubs should take fundamental steps towards preventing problems and removing them soon.
    Keywords: coaches, premier league, Structural Pathology, Three-Branch Model