فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 7 (مهر 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 7 (مهر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی معظمی گودرزی، محمدرضا فاضلی*، عباس اخوان سپهی، اکرم عیدی صفحات 478-489
    پیش زمینه و هدف

    شیوع بالای عفونت های متنوع ژنیتال در میان بانوان و گسترش روزافزون مقاومت دارویی عامل انگیزش در کاربرد هدفمند پروبیوتیک ها در پیشگیری و درمان این ضایعات است. این پژوهش کوشیده است تا اثر باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس را روی مهار هرپس سیمپلکس ویروس تیپ دو ارزیابی نماید.

    مواد و روش کار

    در میان 25 نمونه باکتری لاکتیک اهداشده به این پژوهش، لاکتوباسیلوس رامنوسوس با تست های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شده و سپس خواص ضدویروسی مایع رویی کشت آن در غلظت های 5، 10، 15 و 20 درصد روی ویروس هرپس سمپکس تیپ 2 از طریق انجام آزمون شمارش تعداد پلاک روی رده سلولی هلا مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    با تاثیر مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس رامنوسوس 6 ساعت قبل، هم زمان و 6 ساعت پس از آلوده کردن رده سلولی به ویروس هرپس، تعداد پلاک ایجادشده در رده سلولی هلا کاهش یافت. بیشترین میزان کاهش پلاک ها در غلظت 20 درصد مایع رویی و 6 ساعت قبل از آلوده کردن رده سلولی مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    متابولیت های پروبیوتیکی نقش مهمی را در برقراری مهار علیه پاتوژن های تناسلی ایفا می کنند. با توجه به بیشترین اثر مهاری مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس رامنوسوس، 6 ساعت قبل از آلوده کردن رده سلولی و با تعمیم احتمالی آن به شرایط درون تنی می توان نتیجه گرفت که فلورمیکروبی واژن احتمالا قادر به مهار اتصال و استقرار ویروس در مراحل نخستین ایجاد عفونت می باشد. این در حالی است که پس از ورود پارتیکل های ویروسی به سلول های میزبان، اثر مهاری مایع رویی کشت باکتری به شکل معناداری کاهش میابد. مکانیسم های احتمالی مختلفی نظیر ایجاد اختلال در اتصال ویروس، خنثی سازی ویروس و همچنین اخلال در روی دادهای درون سلولی دخیل در تکثیر ویروس در این میان نقش آفرینند.

    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس رامنوسوس، هرپس سیمپکس ویروس تیپ دو
  • فوزیه مقدمی*، مهدی کلانتری صفحات 490-499
    پیش زمینه و هدف

    مقاومت باکتریایی در برابر درمان آنتی بیوتیکی معضلی است که محققان را به جستجوی جایگزین های مناسب سوق داده است. استفاده از گیاهان دارویی و نانوفناوری گزینه ای است که می تواند راه گشا باشد. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند با استفاده از روش سطح پاسخ بود.

    مواد و روش ها

    روش سطح پاسخ و یک طرح مرکب مرکزی برای ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات اکسید آهن و عصاره لاواند در دماهای مختلف در برابر باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اوریوس استفاده شد. از روش انتشار چاهک آگار برای تعیین فعالیت ضدباکتریایی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که اثر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن بیشتر از عصاره لاواند بود. پاسخ دو باکتری مورد آزمایش در مقابل ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند نیز در دماهای مختلف یکسان نبود. تاثیر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند بر رشد باکتری استافیلوکوکوس اوریوس بیشتر از تاثیر آن ها بر باکتری اشریشیاکلی بود. از طرفی افزایش دما هم سبب افزایش خواص ضدمیکروبی ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند در مقابل اشریشیاکلی شد ولی بر استافیلوکوکوس اوریوس اثری نداشت.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند می تواند به عنوان یک ماده ضد میکروبی در کاربردهای موضعی یا خوراکی گزینه مناسبی باشد اگرچه مطالعات جامع و آزمایش های بالینی بیشتری موردنیاز هست.

    کلیدواژگان: نانوذرات اکسید آهن، لاواند، روش سطح پاسخ، ضدمیکروبی
  • میترا هاشم زاده چکان، رضا کاظمی*، سمیه تکلوی، محمد نریمانی صفحات 500-515
    پیش زمینه و هدف

    درمان شناختی-تحلیلی اختلال شخصیت مرزی بر فرآیند فرمول بندی مجدد پیرامون مسئله مورد هدف و ارتباط آن ها در مشکلات فعلی بیمار تمرکز دارد. این درمان، با تاثیر در کاهش سردرگمی و اشتغالات ذهنی بیماران، سبب بهبود شده و بیمار را در خصوص آشکار ساختن منشا و نحوه مقابله با فرآیندهای آسیب زا توانمند می سازد. پژوهش حاضر اثربخشی این درمان را بر بهبود و کاهش نشانگان اختلال شخصیت مرزی در بیماران مبتلا موردبررسی قرار داده است.

    مواد و روش

    این پژوهش در چهارچوب طرح تجربی از نوع خطوط پایه چندگانه پلکانی، با فرآیند درمان، طی 16 جلسه و دوره پیگیری یک و سه ماهه بر روی سه بیمار منتخب، از میان افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بستری شده در بخش مسمومیت بیمارستان طالقانی شهر ارومیه در سال 99، بر اساس ارجاع متخصص اعصاب و روان و انجام مصاحبه بالینی و نتایج آزمون چند محوری بالینی میلون سه (MCMI-III) Millon Clinical Multiaxial Inventory-II، (افراد با نمره 84<BR) انجام شد. مقیاس شخصیت مرزی (STB،2001) پرسشنامه دشواری تنظیم هیجان گراتز و رویم (2004)Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS) و نیز مقیاس تکانشوری بارات (BIS) Barat Impulsivity Questionnaires به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند بهبودی در خرده مقیاس های اختلال شخصیت مرزی مشهود بوده و میزان بهبودی کلی در بین سه بیمار (به طور تقریب 80درصد) به دست آمده است که نشانگر اثربخشی درمان شناختی -تحلیلی در کاهش علایم بیماران مبتلا به اختلال مذکور بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که روان درمانگری شناختی-تحلیلی در کاهش علایم موثر بوده است، به طوری که درمان موجب تغییرات معنادار در علایم هر سه بیمار مبتلا شد و اثرات درمان تا دوره پیگیری ادامه یافت.

    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، روان درمانگری شناختی-تحلیلی، ارزیابی تغییرات، پژوهش مورد منفرد
  • غلامرضا فدوی دیلمقانی، حسن سطوت قصریکی*، فرزانه میکائیلی منیع، احمد امامی، اصغر رشیدی صفحات 516-524
    پیش زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع اختلالات روانی دانش آموزان دوره اول متوسطه استان آذربایجان غربی بود.

    مواد و روش کار

    روش پژوهش ازنظر هدف، آینده نگر و بنیادی و ازنظر روش شناختی، مطالعه ای توصیفی- مقطعی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دوره اول متوسطه استان در سال تحصیلی 97- 1396 به تعداد 133060 نفر (پسر 71906 و دختر 61154) بودند. ازاین بین تعداد 800 نفر به عنوان نمونه پژوهش به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و سیاهه رفتاری آخنباخ (YSR) را تکمیل نموده و توسط روانشناس بالینی با ابزار تشخیصی نیمه ساختاریافته K-SADS-PL مورد مصاحبه بالینی قرار گرفتند. در این پژوهش از شاخص های توصیفی فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و آزمون آماری خی دو جهت تحلیل سوالات پژوهش استفاده شد

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که شیوع کلی اختلالات روانی در استان آذربایجان غربی 99/16 درصد بود. شیوع اختلالات روانی در شهر 82/17 درصد و در روستا 06/16 درصد، در دختران 51/18 درصد و در پسران 94/15 درصد بود. شیوع مشکلات عاطفی 37/4 درصد، اضطراب 12/6 درصد، مشکلات جسمانی 25/2 درصد، بیش فعالی 75/1 درصد، نافرمانی مقابله ای 5/1 درصد و سلوک 1 درصد بود همچنین شیوع مشکلات عاطفی (دختران 90/4 و پسران 99/3 درصد)، اضطراب (دختران 81/6 و پسران 63/5 درصد)، مشکلات جسمانی (دختران 81/3 و پسران 93/0 درصد)، بیش فعالی (دختران 36/1 و پسران 11/2 درصد)، نافرمانی مقابله ای (دختران 36/1 و پسران 64/1 درصد) و سلوک (دختران 27/0 و پسران 64/1 درصد) بود با توجه به محل سکونت شهر/روستا شیوع مشکلات عاطفی (شهر 54/4 و روستا 02/5 درصد)، اضطراب (شهر 89/5 و روستا 03/7 درصد)، مشکلات جسمانی (شهر 18/2 و روستا 51/2 درصد)، بیش فعالی (شهر 02/2 و روستا 1 درصد)، نافرمانی مقابله ای (شهر 02/2 و روستا 0 درصد) و سلوک (شهر 17/1 و روستا 50/0 درصد) بود (P≤0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    میزان شیوع اختلالات روان پزشکی در دانش آموزان متوسطه اول استان آذربایجان غربی شیوع بالایی دارد. با توجه به این میزان شیوع، ضروری است مطالعات سبب شناسی برای اختلالاتی که شیوع بالایی دارند انجام شود و سیستم های بهداشتی با همکاری آموزش وپرورش برنامه های پیشگیرانه ای را برای عموم دانش آموزان طراحی و به مورداجرا درآورند.

    کلیدواژگان: شیوع، اختلالات روانی، مشکلات عاطفی، اضطراب، مشکلات جسمانی، بیش فعالی، نافرمانی مقابله ای، سلوک
  • سحر بقال صدری فروش، مرتضی باقری*، عیسی عبدی راد، فتاح ستوده نژاد صفحات 525-536
    پیش زمینه و هدف

    سرطان تخمدان هفتمین سرطان شایع و پنجمین دلیل شایع مرگ و میر بین زنان دنیا است. بنابراین، یافتن داروهای جدید که باعث افزایش کارایی داروهای شیمی درمانی شود و امکان استفاده از آن در دوزهای پایین تر، که منجر به کاهش عوارض جانبی گردد ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی کردن اثر ملاتونین بر میزان بیان ژن های XIAP، Survivin، AKT و کاسپاز 3 در جهت افزایش حساسیت به سیس پلاتین در سلول های کشت داده شده OVCAR3 بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه سلول های OVCAR3 با غلظت های مختلف ملاتونین (10، 5، 5/2، 25/1، 625/0،312/0، 001/0) میکرومولار و غلظت های مختلف سیس پلاتین (15، 5/7، 75/3، 875/1، 937/0، 001/0) میکرومولار در زمان های کشت 24 و 48 و 72 ساعت کشت داده شد. سپس سمیت سلولی با تست MTT موردبررسی قرار گرفت. تست Real time PCR برای ارزیابی سطح نسبی بیان ژن های XIAP، Survivin، AKT و کاسپاز 3 در گروه های کنترل، ملاتونین، سیس پلاتین و ترکیبی ملاتونین و سیس پلاتین اجرا شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که ملاتونین تکثیر سلول های سرطانی کشت یافته OVCAR3 را بر اساس یک مکانیسم وابسته به دوز و زمان مهار می کند. نتایج حاصل از آنالیز داده ها نشان داد که در گروه های ملاتونین و ترکیبی ملاتونین-سیس پلاتین افزایش معنی داری در سطح بیان ژن کاسپاز 3 مشاهده می شود. همچنین بیان ژن مهارکننده آپوپتوز Survivin در گروه ترکیبی ملاتونین-سیس پلاتین کاهش (اختلاف مرزی) یافت. درحالی که در گروه های تست شده سطح بیان نسبی ژن های Xiap و Akt تغییرات معنی داری نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان می دهد با مصرف ملاتونین سلول های OVCAR3 به سیس پلاتین حساسیت بیشتری پیدا می کنند. آن می تواند برای مدیریت بیماران مبتلا به سرطان تخمدان به کار رود.

    کلیدواژگان: ملاتونین، سیس پلاتین، رده سلولی OVCAR3، کاسپاز 3، XIAP، Survivin، AKT
  • فریبا عباسی، فرزانه جوانمرد*، مهسا اسماعیل فام صفحات 537-547
    پیش زمینه و هدف

    سرطان شایع ترین علت مرگ ومیر در کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته محسوب شده و عامل تقریبا 13درصد از مرگ های جهان می باشد. سرطان های دستگاه گوارش در ایران شیوع بالایی دارند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تومورهای دستگاه گوارش در بیمارستان امام خمینی ارومیه انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تمامی گزارش های پاتولوژی نمونه های آندوسکوپی بیماران بیمارستان امام خمینی با تشخیص تومور که در طی سال های 1394 تا 1395 مراجعه کرده بودند مورد ارزیابی قرار گرفت که در نتیجه 741 بیمار وارد مطالعه شدند.

    یافته ها

    از 741 تومور گزارش شده، 705 مورد (14/95درصد) بدخیم و 36 مورد (85/4درصد) خوش خیم بود. 8/61درصد از تومومورهای بدخیم مربوط به مردان و 1/38درصد مربوط به زنان بود. میانگین سنی مبتلایان به تومورهای بدخیم 35/13±2/60درصد سال ومبتلایان به تومورهای خوش خیم 94/10±7/47 سال بود. فراوان ترین تومور بدخیم، آدنوکارسینوم با 481 مورد (22/68درصد) و سپس اسکواموس سل کارسینوم با 137 مورد (43/19درصد) بودند و شایع ترین تومور خوش خیم نیز لیپوم بود)7/52درصد از موارد). بیشترین ابتلا به تومورهای بدخیم در گروه سنی 71 سال و بالاتر با 232 مورد (9/32درصد) می باشد. از نظر موقعیت آناتومیک تومورهای بدخیم در مری، اکثرا (7/63درصد) محل دقیق درگیری مشخص نشده بود. در معده کاردیا با 27/29درصد، در روده باریک دیودنوم با 6/66درصد و در کولورکتوم، رکتوم با 9/41درصد بیشترین مکان درگیری را به خود اختصاص داده بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ما نشان می دهد که فراوان ترین تومور بدخیم دستگاه گوارش آدنوکارسینوم و فراوان ترین تومور خوش خیم لیپوما می باشد. تومورهای بدخیم بیشتر در مردان و تومورهای خوش خیم بیشتر در زنان دیده شد. فراوانی تومورهای بدخیم در سنین 71 سال و بالاتر؛ نشان گر اهمیت غربال گری در سنین پایین تر برای پیش گیری از ابتلا در سنین بالاتر می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان، دستگاه گوارش، موقعیت آناتومیک، آدنوکارسینوم
  • شیما حتم خانی، اکبر تاجری، افشین شیوا*، محمدامین ولی زاده حسنلوئی، حمدالله شریفی صفحات 548-557
    پیش زمینه و هدف

    در طول دهه گذشته، هایپرگلایسمی در بیماران بستری به خاطر ارتباطش با افزایش مرگ و میر، عوارض بستری، و تاثیر اقتصادی منفی اش موردتوجه ویژه ای قرار گرفته است. بیماران بستری مبتلا به هایپرگلایسمی، مرگ و میر بعد از عمل، عفونت زخم های عمیق استرنال، سکته مغزی پس از عمل، و مدت اقامت در بیمارستان بالاتری دارند. بنابراین، هدف این مطالعه، بررسی میزان شیوع استرس هایپرگلایسمی و رویکرد درمانی مرتبط با آن در بخش مراقبت های ویژه می باشد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی حال نگر در بخش ICU بیمارستان آموزشی امام خمینی (ره) ارومیه در سال های 1396-1395 انجام گرفت. طبق محاسبات آماری حدود 120 بیماری که بیشتر از 24 ساعت در ICU بستری شده بودند، وارد مطالعه شدند. گایدلاین AACE/ADA 2009 به عنوان استاندارد کنترل استرس هایپرگلایسمی استفاده شد.

    یافته ها

    پرونده 120 بیمار غیر دیابتی ازنظر استرس هایپرگلایسمی موردمطالعه قرار گرفتند و میزان شیوع هایپرگلایسمی ناشی از استرس 19.2 درصد گزارش گردید. میانگین سنی بیماران 24 ± 39 سال بود. شایع ترین علت بستری بیماران در ICU، مشکلات مربوط به تروما (37.5 درصد) بود. 57 درصد از بیماران مبتلا به هایپرگلایسمی، تغذیه وریدی، 60.9 درصد کورتیکواستروییدها و 39.1 درصد وازوپرسور دریافت کردند. 20 نفر (86.9 درصد) از بیماران از روش SSI و 3 نفرشان (13.1 درصد) از روش انفوزیون استفاده کردند. میزان مرگ و میر در بیماران پذیرش شده 35 درصد و در بیماران مبتلا به هایپرگلایسمی 60.9 درصد بود.

    بحث و نتیجه گیری

    در این مطالعه شیوع هایپرگلایسمی در ICU تقریبا با مطالعات مشابه برابر و نسبتا بالا بود. لذا به نظر می رسد کنترل قند خون 6 ساعته به جای یک بار در روز اثر بهتری داشته باشد. در این مطالعه اکثر بیماران جهت کنترل هایپرگلایسمی، از روش SSI انسولین را دریافت کردند، درحالی که مطابق گایدلاین AACE/ADA 2009، روش انفوزیون انسولین، روش مناسب تر می باشد. لذا جهت کاهش عوارض هایپوگلایسمی و مرگ و میر، توصیه می شود از روش انفوزیون انسولین جهت کنترل هایپرگلایسمی استفاده شود.

    کلیدواژگان: هایپرگلایسمی ناشی از استرس، ICU، مرگ و میر، Sliding Scale Insulin، انفوزیون انسولین، AACE، ADA 2009 guidelines
  • احد زینالی، نیلوفر کارگر * صفحات 558-571
    پیش‌ زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه، ارزیابی عملکرد الگوریتم‌های محاسبه دوز بکار رفته در سیستم طراحی درمان موناکو برای پیش بینی عوارض قلبی و ریوی ناشی از پرتودرمانی پستان چپ می‌باشد.

    مواد و روش‌ها

    توزیع دوز سه بعدی 21 بیمار مبتلا به سرطان پستان چپ توسط دو الگوریتم محاسبه دوز CC و MC با مانیتور یونیت یکسان تهیه شد. عوارض قلبی-ریوی ناشی از پرتو درمانی در این بیماران توسط مدل‌های رادیوبیولوژیکی مختلف و همچنین پارامترهای مختلف استخراج شده از مطالعات گذشته با به‌کارگیری نرم افزار متلب مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه محاسبه دوز MC به عنوان داده‌های معیار در نظر گرفته شده است. برای مقایسه آماری نتایج به دست آمده از الگوریتم‌ها، آزمون ناپارامتری فریدمن و همچنین آزمون Wilcoxon استفاده شد.

    یافته‌ها

    برای هر دو الگوریتم محاسبه دوز مقدار TCP به طور قابل قبولی تخمین زده شد که مقدار آن با پارامتر یکسان برای مدل Poisson بیشتر از مدل Niemierko است. اختلاف NTCP برای الگوریتم‌های CC و MC برای پنومونیت ریه، پریکاردیت و مرگ و میر قلبی، توسط اکثر مجموعه پارامترها از نظر آماری معنادار نیست.

    بحث و نتیجه گیری

    هر دو الگوریتم محاسبه دوز مقدار TCP را مقدار قابل قبولی تخمین زده‌اند و NTCP محاسبه شده توسط این دو الگوریتم به مقدار NTCP مورد انتظار نزدیک است. مقدار به دست آمده برای TCP، NTCP به پارامترهای رادیوبیولوژیکی استفاده شده در فرمول ریاضی و مقدار دوز استخراج شده از الگوریتم‌های محاسبه دوز بستگی دارد.

    کلیدواژگان: سیستم طراحی درمان، سرطان پستان، الگوریتم محاسبه دوز، احتمال عوارض بافت نرمال (NTCP)، احتمال کنترل تومور (TCP)
|
  • Mehdi Moazzami Goudarzi, Mohammad Reza Fazeli*, Abbas Akhavan Sepahi, Akram Eidi Pages 478-489
    Background & Aims

    High prevalence of urogenital infections among women and the increasing emergence of drug-resistant organisms are a challenging topic. Due to this background, it is reasonable to consider probiotics for combating the urogenital infections. This study is an attempt to evaluate the effect of Lactobacillus rhamnosus against Herpes Simplex Virus Type II.

    Materials & Methods

    Within donated lactobacilli, biochemical and molecular characterization was carried out to find Lactobacillus rhamnosus isolates. Then to evaluate how cell-free supernatant (CFS) of Lactobacillus rhamnosus may affect the pathogenesis of herpes simplex virus type II, a plaque formation counting test was done on HeLa Cells by plaque-forming assay.

    Results

    The supernatant of Lactobacillus rhamnosus culture significantly reduced plaque formation by herpes simplex virus II and almost the same results were obtained for standard strain. The inhibitory effects of the two supernatants were independent of H202 or H+ secretion by candidate lactobacilli, but the result was more reasonable for wild type in comparison to the standard strain of lactobacillus rhamnosus.

    Conclusion

    Considering the most effective inhibitory results (6h before virus contamination) and also by probable in vivo generalization of result, it is more possible to consider vaginal microbiome as an inhibitor for initial steps of viral attachment. Otherwise, when HeLa cells were successfully contaminated by HSV II, the inhibitory result of lactobacilli was reduced. A variety of mechanisms may be responsible for interruption in viral-host cell interaction, virus neutralization, and post-infected intracellular viral procedures.

    Keywords: lactobacillus rhamnosus, Herpes simplex virus type II
  • Foozieh Moghadami*, Mahdi Kalantari Pages 490-499
    Background & Aims

    Bacterial resistance to antibiotic treatment is a dilemma that has led researchers to search for suitable alternatives. The use of herbs and nanotechnology can be a solution. This study aimed to investigate the antimicrobial activity of iron oxide nanoparticles in combination with lavender leaf extract using response surface methodology.

    Materials & Methods

    The response surface methodology and a central composite design were employed to evaluate the iron oxide nanoparticle and lavender extract's antibacterial activity at different temperatures against E.coli and S.aureus. The agar well diffusion method was used to determine the antibacterial activity.

    Results

    The results showed that the antimicrobial effect of iron oxide nanoparticles was greater than lavender extract. The response of the two tested bacteria to the combination of iron oxide nanoparticles and lavender extract was not the same at different temperatures. The antimicrobial effect of iron oxide nanoparticles in combination with lavender extract on the growth of S.aureus was greater than their effect on E.coli. On the other hand, increasing the temperature increased the antimicrobial properties of the combination of iron oxide nanoparticles and lavender extract against E.coli, but did not affect S.aureus.

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that iron oxide nanoparticles in combination with lavender extract can be a suitable option as an antimicrobial agent in topical or oral applications. However, more comprehensive studies and clinical trials are needed.

    Keywords: Iron oxide nanoparticles, Lavender, Response Surface Methodology, Antimicrobial
  • Mitra Hashemzadeh Chekan, Reza Kazemi*, Somayeh Taklavi, Mohammad Narimani Pages 500-515
    Background & Aims

    Cognitive-analytical treatment of borderline personality disorder focuses on the process of reformulating the target problem, and its relationship to the patient's current problems. By reducing the confusion and mental occupations of patients, it causes improvement and also empowers the patient to reveal the origin and how to deal with harmful processes. The present study investigated the effectiveness of this treatment on the improvement and reduction of borderline personality disorder symptoms in affected soldiers.

    Materials & Methods

    This study was performed in the framework of an experimental design of multiple stepped baselines, with a treatment process of 16 sessions and a one- and three-month follow-up period on three soldiers. The Borderline Personality Scale (STB, 2001), the Graz and Roemer Emotion Difficulty Regulation Questionnaire (2), and the Barat Impulse Scale (BIS) were used as research tools.

    Results

    The results showed that improvement in the subscales of borderline personality disorder was evident, and the overall improvement rate was obtained among the three patients (approximately 80%), which indicated the effectiveness of cognitive-analytical therapy in reducing the symptoms of the disorder.

    Conclusion

    The results of this study showed that cognitive-analytical psychotherapy has been effective in reducing symptoms, so that treatment caused significant changes in the symptoms of all three soldiers and the effect of treatment continued until the follow-up period.

    Keywords: Borderline Personality Disorder, Cognitive-Analytical Psychotherapy, Change Evaluation, Individual Case Study
  • Gholamreza Fadavi Dimaqani, Hassan Satvat Qasriki*, Farzane Mekaili Manie, Ahmad Emami, Asghar Rashidi Pages 516-524
    Background & Aims

    The aim of this study was to investigate the prevalence of mental disorders among high school students in West Azerbaijan Province.

    Materials & Methods

    The research method was descriptive-cross-sectional. The statistical population consisted of 133060 subjects (71906 boys and 61154 girls) who were students of the first secondary school in the province. Of these, 800 students were selected as the research sample using multi-stage cluster sampling and completed the Akhenbach Behavior List (YSR) and they were interviewed by a clinical psychologist with semi-structured diagnostic tools (K-SADS-PL).

    Results

    In this study, various descriptive indicators (percentage, mean and standard deviation), and statistical test of chi-square were used to analyze the research questions. The results showed that the overall prevalence of mental disorders in West Azerbaijan province was 16.99%. The prevalence of mental disorders in the city was 17.82% and in the village, it was 16.6%, in girls it was 18.51% and in boys, it was 15.94%. Also, the prevalence of emotional problems was 4.37%, anxiety was 6.12%, physical problems was 2.25%, ADHD was 1.75%, confronting disobedience was 1.5% and conduct disorder was 1% (p≤0.05).

    Conclusion

    The prevalence of psychiatric disorders is high in first-grade students of West Azerbaijan province. Given this prevalence, it is essential to conduct etiological studies for highly prevalent disorders. Also, health systems, in collaboration with education, should design and implement prevention programs for all the students.

    Keywords: prevalence, mental disorders, emotional problems, anxiety, physical problems, ADHD, Confronting disobedience, Conduct disorder
  • Sahar Baghal-Sadriforoush, Morteza Bagheri*, Isa Abdi Rad, Fattah Sotoodehnejadnematalahi Pages 525-536
    Background & Aims

    Ovarian cancer is the seventh most common cancer and the fifth most common cause of death among women worldwide. Therefore, it is necessary to find new drugs that increase the effectiveness of chemotherapy drugs and the possibility of using them in lower doses, which leads to a reduction in side effects. The aim of this study was to evaluate the effect of melatonin on the expression of XIAP, Survivin, AKT, and caspase 3 genes in order to increase cisplatin sensitivity in cultured OVCAR3 cells.

    Materials & Methods

    In this study, OVCAR3 cells with different concentrations of melatonin (0.001, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5, 5,10 μM) and different concentrations of cisplatin (0.001, 0.937, 1.875, 3.75, 7.5, 15 μM) were cultivated at 24, 48, and 72 hours. Then, cytotoxicity was assessed by MTT assay. Real-time PCR test was performed to evaluate the relative gene expression level of XIAP, Survivin, AKT, and caspase 3 genes in control, melatonin, cisplatin, and a combination of melatonin and cisplatin groups.

    Results

    The results of this study showed that melatonin inhibits the proliferation of cultured OVCAR3 cells based on a dose and time-dependent mechanism. The results of analysis showed that there is a significant increase in the gene expression level of caspase 3 regarding melatonin and melatonin-cisplatin groups. Also, the expression of Survivin apoptosis inhibitor gene in melatonin-cisplatin combination group decreased (borderline difference). There were no significant changes in tested groups regarding relative gene expression of Xiap and Akt.

    Conclusion

    The findings of this study show that OVCAR3 cells became more sensitive to cisplatin in the presence of melatonin. It can be used to manage patients with ovarian cancer.

    Keywords: Melatonin, Cisplatin, OVCAR3 cell line, Caspase 3, XIAP, Survivin, AKT
  • Fariba Abbasi, Farzaneh Javanmard*, Mahsa Esmaiel Fam Pages 537-547
    Background & Aims

    Cancer is the most common cause of death in developing and developed countries, accounting for nearly 13% of world death. In Iran, gastrointestinal cancers are common. Therefore, this study was conducted to evaluate the gastrointestinal tract tumors in Urmia Imam Khomeini hospital.

    Material & Methods

    In this cross-sectional study, pathology reports of 741 patients with gastrointestinal tumor were evaluated.

    Results

    Of 741 reported tumor, 705 cases (95.14%) were malignant, 36 cases (4.85%) were benign. 61.8% of patients with malignant tumors were men and 38.1% were women. The mean age of patients with malignant tumors was 60.2±13.35 and the mean age of patients with benign tumors was 47.7±10.49. The most abundant malignant tumor was adenocarcinoma with 481 cases (68.22%) followed by squamous cell carcinoma with 137 cases (19.43%) and the most frequent benign tumor was lipoma(52.7% of cases). The malignant tumors were observed mostly in the ages of 71 or higher (232 cases (32.9%)). In the evaluation of anatomical location of the malignant tumors, in esophagus, the precise location was not reported in most cases (63.7%). In the stomach, the cardia with 29.27%, in the small intestine, the duodenum with 66.6%, and in the colorectal region, the rectum with 41.9% were the most involved locations.

    Conclusion

    The results of our study indicated that the most abundant malignant tumor of the gastrointestinal tract was adenocarcinoma and the most abundant benign tumor was lipoma. Malignant tumors were observed mostly in men while benign tumors were mostly observed in women. The high frequency of malignant tumors in the ages of 71 and higher indicates the importance of early-onset screening for the prevention of malignant tumors in older ages.

    Keywords: Cancer, gastrointestinal tract, anatomical location, adenocarcinoma
  • Shima Hatamkhani, Akbar Tajeri, Afshin Shiva*, Mohammad Amin Valizadeh Hassanlouei, Hamdollah Sharifi Pages 548-557
    Background & Aims

    Over the past decade, inpatient hyperglycemia has become a major focus, due to its association with increased mortality, hospitalization complications, and its negative economic impact. Patients with hyperglycemia have greater mortality, postoperative stroke, and longer length of stay. Therefore, the aim of this study was to determine the prevalence of hyperglycemia and its therapeutic approach in the Intensive Care Unit (ICU).

    Materials & Methods

    This descriptive study was perfumed in the ICU of Imam Khomeini Educational Hospital in Urmia in 2016-2017. According to sample size determination, about 120 patients who were admitted to ICU for more than 24 hours were enrolled. The AACE / ADA 2009 guideline was used as a standard for hyperglycemic stress control.

    Results

    The records of 120 non-diabetic patients were studied for stress-induced hyperglycemia. The rate of stress-induced hyperglycemia was 19.2%. The mean age of the patients was 39 ± 24 years. The most common cause of hospitalization in ICU was traumatic problems (37.5%). About 57% of patients with hyperglycemia received intravenous feeding, 60.9% received corticosteroids, and 39.1% received vasopressor. Twenty-one (86.9%) patients used the SSI method and 3 (13.1%) used the infusion technique. The mortality rate was 35% for the patients admitted and 60.9% for patients with hyperglycemia.

    Conclusion

    In this study, the prevalence of hyperglycemia in the ICU was similar and relatively high in almost the same studies. Therefore, it seems that 6-hour blood glucose control has a better effect than once a day. In this study, most patients received SSI insulin for controlling hyperglycemia, while according to AACE / ADA 2009 guideline, the insulin infusion method is more appropriate. Therefore, in order to reduce hypoglycemia and mortality, it is recommended to use the insulin infusion technique to control hyperglycemia.

    Keywords: Stress-induced Hyperglycemia, ICU, Mortality, Sliding Scale Insulin, Insulin Infusion, AACE, ADA 2009 guidelines
  • Ahad Zeinali, Niloofar Kargar * Pages 558-571
    Background & Aims

    The aim of this study was to evaluate the performance of dose calculation algorithms used in the Monaco treatment planning system to predict cardiopulmonary complications due to left breast radiotherapy.

    Materials & Methods

    Three-dimensional dose distribution of 21 patients with left breast cancer was prepared by two-dose calculation algorithms (CC and MC) with the same unit monitor. Cardiopulmonary complications due to radiation therapy in these patients were evaluated by different radiobiological models as well as various parameters extracted from previous studies using MATLAB software. In this study, MC dose calculation is considered as benchmark data. Algorithms, Friedman nonparametric test, and Wilcoxon test were used for statistical comparison of the obtained results.

    Results

    For both dose calculation algorithms, the value of TCP was estimated to be acceptable, with the same parameter being higher for the Poisson model than for the Niemierko model. The difference in NTCP for CC and MC algorithms for pulmonary pneumonitis, pericarditis, and cardiac mortality is not statistically significant by most parameters.

    Conclusion

    Both dose calculation algorithms estimate the TCP value as acceptable and the NTCP calculated by these two algorithms is close to the expected NTCP value. The value obtained for TCP, and NTCP depends on the radiobiological parameters used in the mathematical formula and the amount of dose extracted from the dose calculation algorithms.

    Keywords: Treatment Planning System, Breast Cancer, Dose Calculation Algorithm, Normal Tissue Complication Probability (NTCP), Tumor Control Probability (TCP)