فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 47 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پیمان نمامیان* صفحات 9-36
    زمینه و هدف

    با توجه به تحولات بسیار شگرف در عرصه جهانی، متاسفانه جرایم جهانی در حال بسط و گسترش می‌باشد که یکی از دهشتناک‌ترین آن پدیده «تروریسم هسته‌ای» است. آنچه در این زمینه اهمیت دارد چگونگی مواجهه با این پدیده در سطوح گوناگون ملی و بین‌المللی است که در سه بعد تقنین، اجرا و قضا قابل ملاحظه است؛ اما در ابعاد مزبور تاکنون توفیقی در نیل به سرکوب موثر آن دست نیافته و احتمال بروز خطرهای گسترده‌ای وجود دارد.

    یافته‌ ها

     دسترسی بازیگران بین‌المللی و موکدا تروریست‌ها به فناوری‌های نوین در حوزه‌ هسته‌ای به دلیل عدم وجود مدیریت کنترل و نظارت دقیق و مستمر، متاسفانه چالش‌ها و تهدیدهایی را برای صلح و امنیت طی ادوار گذشته و حتی آینده جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است. این در حالی است که در چنین شرایطی هیچ دولتی توانایی مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای ناشی از ارتکاب جرایم سازمان‌یافته و سهولت دسترسی و استعمال سلاح‌های کشتار جمعی و به‌ویژه سلاح‌های هسته‌ای در ارتکاب جرایم تروریستی هسته‌ای بدون همکاری بین‌المللی با سایر دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی همچون سازمان ملل متحد را ندارد؛ چرا که به‌طور اساسی این‌گونه تهدیدها به‌گونه‌ای فراملی ارتکاب می‌یابند و سازوکار مقابله با آن ضرورت اتخاذ تدابیری در چارچوب سیاست‌ها و راهبردهای ملی و بین‌المللی را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

    نتیجه‌ گیری

    امروزه سازوکار اصلی برای پیشگیری از یک فاجعه هسته‌ای، اتخاذ و اجرای راهبردهای پیشگیرانه و سرکوب‌گرانه در تحصیل هرگونه وسایل هسته‌ای یا مواد شکافت‌پذیر توسط گروه‌های جنایی برای ساخت یک سلاح هسته‌ای بومی زیرزمینی است؛ هرچند برای مقابله حداکثری با جرایم تروریستی هسته‌ای باید ضمن مواجهه با آن و انسداد تامین مالی تروریست‌ها، اقدامات موثری از سوی دولت‌ها از طریق اجماع جهانی در نیل به شفافیت عملکرد هسته ای و پذیرش پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، جرایم جهانی، جرایم تروریستی هسته ای، آژانس بین المللی انرژی اتمی، منشور ملل متحد
  • فاطمه نوری*، ابوالفضل ریگی گزمه صفحات 37-71
    زمینه و هدف

    درصورتی که فضای مجازی به عنوان محیطی برای ارتکاب جرم مورد استفاده قرار گرفته باشد عناصر تشکیل دهنده آن، همان عناصر مربوط به سرقت عادی با ویژگی های خاص خود می باشد. در این جرم، بزهکار دستورالعملها، اطلاعات و داده های رایانه ای را هدف اصلی ارتکاب جرم قرار می دهد. میان عمل مادی و حالات روانی مرتکب باید ارتباطی وجود داشته باشد تا مرتکب مقصر شناخته شود. این مقاله در صدد است به این سوال اصلی پاسخ دهد که با وجود ارکان و عناصر مشترک میان جرم سرقت در فضای سایبری با محیط فیزیکی و عدم وجود تفاوت ماهوی میان این دو نوع سرقت، آیا مجازات های تعیین شده برای اشخاص حقیقی یا حقوقی که مرتکب سرقت سایبری می گردند، متناسب با بزه انتسابی آنها می باشد؟

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش انجام، توصیفی- تحلیلی است و روش گردآوری اطلاعات تلفیقی از مطالعات کتابخانه ای- اسنادی است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش بیانگر آن است که تفاوت ها و شباهت های فراوانی بین مقررات دو کشور وجود دارد. در نظام جزایی فرانسه سرقت در فضای مجازی شامل «ورود متقلبانه به سیستم» و «ماندن غیرمجاز در سیستم» است. جرم اول مستلزم نفوذ غیرقانونی محسوس در تمام یا بخشی از سیستم مانند یک برنامه یا چندین داده و جرم دوم عبارت است از ماندن غیرمجاز در سیستم که از نظر ترتیب زمانی بعد از «ورود غیرمجاز» صورت می گیرد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، سرقت سایبری، ادله الکترونیکی، ایران، فرانسه
  • صادق سلیمی*، جبار عیسائیان صفحات 72-101
    زمینه وهدف

    تحول رویکرد نظام حقوق بین الملل از دولت محور به انسان مدار موجب توجه روز افزون جامعه جهانی به موازین حقوق بشری گردیده است. اعتقاد بر این است برخی از این موازین در زمره قواعد آمره یا حقوق بین الملل عرفی بوده وفرا رضایتی می باشند، بنابراین لازم است که حقوق داخلی کشورها، خود را با الزامات حاصل از این نرمها منطبق نمایند. در فرایند نظارت برعملکرد دولت توسط نهادهای ناظر بین المللی، یکی از سنجه های مهم در ارزیابی رفتار حقوق بشری دولت، آراء دادگاه ها می باشد که اگر با معیارهای بین المللی حقوق بشر سازگاری نداشته باشند موجب مسئولیت بین المللی دولت می شوند.

    روش تحقیق

    پژوهش پیش روی با مفروض دانستن وجود دو رویکرد اقتدارگرا و حقوق بشر محور در میان دادرسان بر آن است که با یک روش تحلیلی-توصیفی مولفه های یک رای مطلوب همسو با موازین حقوق بشری را تبیین نماید.

    یافته ها

    علیرغم جایگاه رفیع موازین حقوق بشری در نظام حقوق بین الملل و تعهد دولتها به رعایت آنها، این هنجارها در فرایند رسیدگی به دعاوی، در دادگاه های ملی مورد توجه قرار نمی گیرند و برنامه ریزی موثری برای ترویج این رویکرد در قوه قضاییه وجود نداشته است. از آنجا که از منظر نهادها و ناظران بین المللی حقوق بشری، آراء دادگاه ها در ارزیابی نظام حقوقی کشور اهمیت بسزایی دارند در نتیجه، رویکرد فوق موجب می گردد که نظام قضایی کشور در نگاه این ناظران جایگاه مناسبی نداشته و کشور را با چالشهایی مواجه نماید. شاخص های ارایه شده در این پژوهش موجب کاهش این چالشها و همسویی رویکرد دادرسان با نظام بین المللی حقوق بشری می گردد.

    کلیدواژگان: شاخص، کرامت، قواعد برتر، حقوق بشر، هنجار
  • علیرضا جلالی*، محمدحسن مالدار صفحات 102-128
    زمینه و هدف

    حق بر مجازات‌نشدن از جمله حقوق تازه متولدشده در بعد رابطه میان شهروندان با حاکمیت است. حق مزبور در هیچ‌ یک از مواد کنوانسیون اروپایی حقوق بشر مورد اشاره قرار نگرفته است؛ لکن، کنکاش درباره آرای صادره از دادگاه اروپایی حقوق بشر حاکی از آن است که این حق، از نگاه دادرسان به دور نمانده است. یکی از گذرگاه‌های حق اخیر، آرای مرتبط با کیفر حبس است. بدین‌لحاظ بر خلاف دیدگاه رایج، حق بر مجازات‌نشدن صرفا به مرحله تعیین کیفر و ممنوعیت صدور کیفرهای کرامت‌ستیز و یا پیش از آن و اصل حداقلی‌بودن مجازات اختصاص ندارد؛ بلکه فراتر از آن، حق مذکور در مرحله اجرای کیفر نیز پابرجا بوده و به صورت حق بر مجازات‌ نامتناسب‌نشدن جلوه‌گری می‌کند.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر گردآوری اطلاعات با روش اسنادی و مطالعه آرای دادگاه اروپایی حقوق بشر انجام پذیرفته و اطلاعات به‌دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی تجزیه و تحلیل شده است.

    یافته‌ها و نتیجه‌گیری

    نتایج پژوهش حاکی از آنست که هرگونه تحمیل درد و رنج نامتناسب و غیرضروری و هرگونه تحدید غیرقانونی و غیرمنطقی حقوق بنیادین بزه‌کار زندانی در مرحله اجرای کیفر حبس در اشکال گوناگون جسمی و روحی، به مثابه نقض حق یاد شده و ضمان‌آور برای حاکمیت‌ها می‌باشد؛ زیرا تبدیل انسان مجرم به موجودی ایستا و بی‌هدف در تضاد با بزرگترین هدف حبس یعنی توان‌بخشی و جامعه‌پذیرسازی دوباره مجرمان قرار دارد.

    کلیدواژگان: کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، مجازات زندان، حق بر سلامت، حق بر بهداشت جسمی و روانی، حقوق انسان
  • جمال بیگی*، مهرداد تیموری صفحات 129-159
    زمینه و هدف

    جوامع سراسر جهان متشکل از گروه‌هایی هستند که از تنوع قومی، نژادی، زبانی، دینی و فرهنگی خاص برخوردارند. جنایت نسل‌زدایی فرهنگی از بین بردن فرهنگ این گروه‌ها را شامل می‌شود. جنایت نسل‌زدایی مطابق اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری به قصد از بین بردن تمام یا قسمتی از یک گروه خاص ملی، قومی، نژادی یا مذهبی تحقق می‌یابد. خاتمه دادن به تبعیض‌ها علیه این گروه‌ها ایجاب می‌کند که از طریق ترویج و اجرای ضابطه‌های حقوق بشری از این تنوع‌ها حمایت کنیم.

    روش‌شناسی

     تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه‌ای نگاشته شده است و در این راستا مقررات و اسناد بین‌المللی در رابطه با جنایت نسل‌زدایی فرهنگی بررسی شده است.

    یافته‌ ها و نتیجه‌گیری

    یافته‌ها و نتایج این پژوهش حاکی از این است که اقدام‌های فیزیکی و بیولوژیکی تنها راه نابودی یک گروه نیست بلکه اقدام‌های در راستای نابودی فرهنگی یک گروه را می‌توان با عنوان نسل‌زدایی فرهنگی قلمداد نمود. در حالی که یک گروه ممکن است بدون این‌که اعضای آن کشته شوند محو گردند. نسل‌زدایی فرهنگی از دست دادن معنای وجودی هویت فرهنگی گروه‌ها است و این از طریق نابودی کلی یا جزیی گروه و به‌طور خلاصه، از طریق ناپدید کردن میراث فرهنگی ملموس از جمله کتاب‌ها، اشیاء هنری، یادگارهای مذهبی، مکان‌های فرهنگی مانند شهرها، مدارس، کتابخانه‌ها، موزه‌ها، مساجد، کلیساها، صومعه‌ها و سایر مراکز عبادی و معنوی و غیرملموس مانند نهادهای سیاسی و اجتماعی، زبان، هنر، ادبیات، فرهنگ، سنت‌های معنوی، آداب‌ورسوم، احساسات ملی، مذهب و عزت افراد متعلق به گروه‌ها را دانست.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، نسل زدایی فرهنگی، دیوان بین المللی کیفری، اساسنامه رم
  • ضیا حسین یوسفی، سید حسین حسینی * صفحات 160-186
    زمینه و هدف

    از دو دهه اخیر و پس از حکومت جدید افغانستان در سال 1382 موضوع رضایت شهروندان از پلیس کمتر موردتوجه پژوهشگران در افغانستان قرارگرفته و این موضوع کاملا بدون پیشینه پژوهشی است. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی میزان رضایت شهروندان شیعه از عملکرد پلیس ناحیه ششم شهر کابل افغانستان است.

    روش

    روش این پژوهش به‌صورت پیمایشی و از نوع همبستگی است که برای توصیف داده‌ها از روش آماری توصیفی میانگین و برای سوالات از آزمون همبستگی پیرسون استفاده‌شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه شهروندان شیعه ساکن در مناطق ناحیه ششم کابل تشکیل می‌دهند که با استفاده از طریق فرمول کوکران 114 نفر به‌عنوان حجم نمونه از سال1397-1399 برآورد شده و ابزار مورداستفاده جهت تحلیل داده‌ها نرم افراز spss می‌باشد.

    یافته‌ها و نتیجه‌گیری

    نتایج به‌دست‌آمده این پژوهش حاضر حاکی از آن است بیش 75 در صد شهروندان شیعه احساس رضایت خیلی کمی از پلیس دارند. عواملی مانند جنسیت، سن، تحصیلات، تاهل، وضعیت خانه و قومیت تاثیر چندانی در میزان رضایت شهروندان شیعه نداشته و درنتیجه میان جنسیت، سن، تحصیلات، قومیت، وضعیت خانه و وضعیت تاهل و رضایت رابطه معناداری وجود ندارد. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد میان شهروند شیعه و رضایت از پلیس رابطه معنادار وجود دارد و عدم رضایت شیعیان ضرورتا دال بر رضایت غیر شیعیان از عملکرد پلیس نبوده و صرفا تبیین نگرش شیعیان می‌باشد.

    کلیدواژگان: پلیس، شهر کابل، رفتار، شیعه، رضایت شهروندان
  • حسین ساجدی، بهزاد رضوی فرد *، ناصر قاسمی صفحات 187-210
    زمینه و هدف

    جرایم ثبتی به خصوص جعل و کلاهبرداری صرف نظر از بستر ارتکاب، رفتاری است که در قوانین کیفری و ثبت اسناد و املاک جرم انگاری شده‌اند. با این وجود به نظر می‌رسد پاسخ‌های کیفری موجود کارایی لازم را نداشته و نیازمند بازنگری هستند. کلاهبرداری و جعل ثبتی از جمله جرایم مشترک فضای مجازی و حقیقی است که با توسل به وسایل متقلبانه ثبتی صورت می گیرد و منجر به ربودن مال دیگری می گردد .

    روش شناسی

    تحقیق حاضر با مطالعه تطبیقی به روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در بررسی تطبیقی نظام حقوقی ایران با نظام حقوقی کامن لا، تفاوت در تعیین رکن مادی جرم جعل در دو نظام بعضا سبب شده است در کشوری همچون ایران صرف ورود ضرر و تغییر و ساختن سند مجعول جرم را محقق شمرده حال آن که در کشور انگلیس و امریکا تنها ساختن و تغییر متقلبانه کافی است و حصول ضرر تاثیری در مجازات جرم جعل نخواهد داشت. لذا در حقوق کامن لا جرم جعل ضرر بالقوه و جرم مطلق عنوان شده است. در خصوص جرم کلاهبرداری نیز صرف توسل به ابزار متقلبانه و قصد فریب و تقلب جرم را در حقوق ایران محرز کرده است حال آنکه در حقوق کامن لا ضمن گستره وسیع جرم جعل، کلاهبرداری را زیر گروه آن دانسته و از همان ابتدا فضای مجازی را نیز در کنار فضای حقیقی جرم انگاری نموده است.

    کلیدواژگان: جرم ثبتی، جعل، کلاهبرداری، کامن لا، رومی ژرمن
  • محمد شرفی، مهدی برنج زاده*، رضوان ادیبی صفحات 211-252
    زمینه و هدف

    ترورها در گذشته، بسیار ساده و تلفات آن خیلی کم اما تروریسم مدرن با استفاده ازبکارگیری سلاح های کشتارجمعی و تکنولوژی نوین، باعث ناامنی و ویرانی در سطح گسترده ای شده. در هر کشوری در صورت بروز ناامنی و فعالیت های تروریستی پلیس اولین لایه ای است که به مقابله و مبارزه با عملیات تروریست ها پرداخته و مسیول استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش و مبارزه قاطع و مستمر با هرگونه خرابکاری، تروریسم، شورش که مخل امنیت کشور می باشد.پژوهش حاضرباهدف شناسایی و بررسی ابعاد تاثیرگذار مقابله با تروریسم بارویکرد انتظامی انجام شد.

    روش تحقیق و جامعه آماری

    این پژوهش از نوع،کاربردی و به روش آمیخته پس از جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعه کتابخانه ای و ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه از جامعه آماری پژوهش30 نفر اساتید دانشگاه علوم انتظامی و30 نفراز روسا و مدیران اجرایی فاتب بر اساس اصل اشباع نظری تعیین وبه روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با شیوه تجزیه و تحلیل داده‌های کیفی با استفاده ازکد‌گذاری باز،محوری،گزینشی وآزمون فریدمن انجام و داده‌های کمی نیز با استفاده از مدل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته های تحقیق

    نتایج حاصل از متن مصاحبه‌هاو پرسش نامه ها درخصوص شناسایی ابعاد ومولفه های مقابله با تروریسم بارویکرد انتظامی نشان از شناسایی 4 بعد و 20 مولفه دارد،که بعد« جمع آوری اطلاعات » بیشترین و بعد« حفاظت از اماکن » دارای کمترین مولفه است.

    نتیجه گیری

    با توجه به معادله رگرسیون بیشترین تاثیربه ترتیب متغیرهای: جمع آوری اطلاعات،آموزش کارکنان ، اقدامات عملیاتی وحفاظت ازاماکن بر مقابله با تروریسم را دارند . یعنی با ارتقای یک واحد از متغیرهای مدل: جمع آوری اطلاعات (0.275 واحد)، آموزش کارکنان (0.260 واحد)، اقدامات عملیاتی (0.245 واحد) حفاظت از اماکن(220.واحد) بیشترین تاثیر را برمقابله با تروریسم با رویکرد انتظامی داشته و درخصوص مقابله با تروریسم بارویکرد انتظامی ، راهکارهایی پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: ترور، تروریسم، پیشگیری، پیشگیری انتظامی
  • ابراهیم قربانی *، اکرم عاملی، صمد شکوهی راد، حسین اردلانی صفحات 253-277
    زمینه و هدف

    ظهور و شیوع مصرف روانگردان‌های جدید که در لیست کنوانسیونهای مواد مخدر و روانگردان 1961 و 1971 قرار ندارند به چالش جدید دولتها در خصوص مبارزه با تولید، فروش و مصرف آنها تبدبل شده است. کشورهای مختلف در قوانین داخلی خود جایگاه قانونی برخی از مواد روانگردان جدید را مشخص کرده اند. این تحقیق به بررسی اجمالی قوانین کنترل مواد روانگردان جدید اتخاذ شده در کشورهای مختلف پرداخته است.

    روش

    این مطالعه با بهره گیری از روش توصیفی- کتابخانه ای و مروری سیستماتیک در بازه زمانی 1980 تا 2020 شامل کلیه مقالات چاپ‌شده در پایگاه داده‌های الکترونیکCochrane database systematic ، Google scholar، Embase، Medline، Scopus، reviews، proquest و منابع داخلی نظیرIranmedex ، irandoc، SID، با ترکیب واژگان کلیدی مناسب صورت گرفت.

    یافته ها

    برخی از کشورها برای تبلیغ، فروش یا نگهداری مواد روانگردان جدید به منظور مصرف انسانی، جرم کیفری با حداکثر 5 سال زندان وضع نموده‌اند. برخی از کشورهای دیگر نیز با ایجاد یک طبقه بندی جدید تحت عنوان مواد محدود شده در بین قوانین و پیشبینی برنامه کنترل موقت یکساله برای مواد روانگردان جدید کشف شده، اعلام آمادگی در جهت قبول پیشنهاد برای کنترل یک ماده روانگردان جدید از طریق قانونگذار را نیز اعلام نموده‌اند.

    نتیجه گیری

    با وجود ایجاد قوانین جدید علیه روان گردانهای جدید در کشورهای مختلق، لازم است به دلیل افزایش روزافزون مواد روان گردان جدید و خطر سوء مصرف آنها، ایران نیز از روش‌های کنترل قانونی مواد روان گردان جدید که در سایر کشورها اجرا شده است، بهره گیری نماید

    کلیدواژگان: مواد روان گردان جدید، سوء مصرف مواد، کنترل قانونی
|
  • Peyman Namamian * Pages 9-36
    Background and Purpose

    Due to the dramatic developments in the world arena, unfortunately, global crime is expanding, one of the most terrible of which is the phenomenon of "nuclear terrorism". What is important in this regard is how to deal with this phenomenon at various national and international levels, which is significant in the three dimensions of legislation, implementation and jurisprudence; However, in these dimensions, it has not been successful in achieving its effective suppression so far, and there is a possibility of widespread dangers.

    findings

     The access of international actors and emphatically terrorists to new technologies in the nuclear field, due to the lack of accurate and continuous control and monitoring, has unfortunately created challenges and threats to peace and security in the past and even in the future of the international community. In such a situation, no government has the ability to deal with the challenges and threats posed by organized crime and the ease of access to and use of weapons of mass destruction, especially nuclear weapons, in the commission of nuclear terrorism without international cooperation with other states and international organizations. Does not have an ally; Because, basically, such threats are carried out transnationally, and the mechanism for dealing with them makes the need for measures within the framework of national and international policies and strategies even more apparent.

    Conclusion

    Today, the main mechanism for preventing a nuclear catastrophe is the adoption and implementation of preventive and repressive strategies in the acquisition of any nuclear material or fissile material by criminal groups to build an indigenous nuclear weapon; However, in order to maximize nuclear terrorism, while dealing with it and blocking terrorist financing, effective measures must be taken by governments through a global consensus to achieve transparency in nuclear operations and the acceptance of IAEA safeguards.

    Keywords: Globalization, Global Crimes, Nuclear Terrorist Crimes, International Atomic Energy Agency, United Nations Charter
  • fatemeh noori *, abolfazl rigi gazmeh Pages 37-71
    Background and Aim

    If cyberspace is used as an environment for committing a crime, its constituent elements are the same elements of ordinary theft with their own characteristics. In this crime, the offender makes computer instructions, information, and data the primary target of the crime. There must be a connection between the material act and the perpetrator's mental state in order for the perpetrator to be found guilty. This article seeks to answer the main question that despite the common elements between the crime of theft in cyberspace and the physical environment and the lack of substantive difference between the two types of theft, whether the penalties imposed on natural or legal persons who commit Are they stealing cyber theft, is it commensurate with their attributed crime?

    Research Methods

    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method and the method of collecting information is from library-documentary studies.

    Findings and Conclusions

    The research findings indicate that there are many differences and similarities between the regulations of the two countries. In the French penal system, theft in cyberspace include "fraudulent entry into the system" and "unauthorized stay in the system." The first offense involves tangible illegal intrusion into all or part of the system, such as a program or multiple data, and the second offense is unauthorized staying in the system in chronological order after "unauthorized entry".

    Keywords: Cyberspace, cyber theft, electronic evidence, Iran, France
  • sadegh salimi *, jabar issayan Pages 72-101
    Background and purpose

    The transformation of the international legal system from state-centered to humanist has led to the increasing attention of the international community to human rights principles, and it is believed that some of these principles are jus cogens or customary international law and are beyond satisfaction. Therefore, it is necessary for the domestic law of countries to comply with the requirements of these norms.In the process of observing the performance of the government by international observer bodies, one of the important criteria in assessing the human rights behavior of the government is the judgments of the courts that if they do not comply with international human rights principles, they will cause the government international responsibility.

    Method

    The present study, assuming the existence of two authoritarian and human rights approaches among judges, intends to explain the characteristics of ideal judgement conform to human rights principles through an analytical-descriptive method.

    Findings

    Despite the high status of human rights principles in the international legal system and government’s liability for observing them, these norms are not considered in national courts in the litigation process and there is no effective planning to promote this approach in the judiciary. Whereas from the perspective of international human rights bodies and observers, the judgments of the courts are very important in evaluating the country's legal system, as a result, the above approach causes the country's judicial system not to have a proper position in the viewpoint of these observers and to face challenges to the country. The characteristics presented in this study reduce these challenges and align the approach of judges with the international human rights system.

    Keywords: characteristic, dignity.superior rules. human rights, norm
  • Alireza Jalali *, MohammadHassan Maldar Pages 102-128
    Field and Aims

    The right not to be punished is one of the new rights in the relationship between citizens and the government. This right is not mentioned in any of the articles of the ECHR; however, an examination of the rulings of the European Court of Human Rights shows that this right has not gone unnoticed by judges. One of the manifestations of the recent right is the verdicts related to imprisonment. Thus, contrary to popular belief, the right not to be punished is not limited to the stage of sentencing and the prohibition of the imposition of dignified or earlier punishments and the principle that the punishment is minimal; beyond that, the right remains in place during the execution of the sentence.

    Methodology

    The present study was conducted in terms of data collection by documentary method and study of the Jurisprudence of the European Court of Human Rights and the obtained information was analyzed by descriptively-analytically method.

    Findings and Conclusion

    The present study has reached the conclusion that any imposition of disproportionate and unnecessary suffering and any illegal and irrational restriction of the basic rights of a prisoner offender during the execution of imprisonment in various physical and mental forms is a violation of this right. And is a guarantor for governments; because the transformation of a criminal human being into a static and aimless being is in conflict with the greatest goal of imprisonment, namely, rehabilitation and socialization of criminals.

    Keywords: European Convention on Human Rights, imprisonment, right to health, right to physical mental health, human rights
  • Jamal Beigi *, Mehrdad Teymouri Pages 129-159
    Background and Purpose

    Communities around the world are made up of groups with specific ethnic, racial, linguistic, religious, and cultural diversity. The crime of cultural anti-genocide includes destroying the culture of these groups. The crime of genocide is committed in accordance with the statute of the International Criminal Court with the intent to destroy all or part of a particular national, ethnic, racial or religious group. Ending discrimination against these groups requires that we support this diversity by promoting and enforcing human rights norms.

    Methodology

    The present study is based on descriptive and analytical methods and based on library documents and sources, and in this regard, international regulations and Documents related to the crime of cultural genocide have been reviewed.

    Findings and Conclusions

    Findings and results of this study indicate that physical and biological measures are not the only way to destroy a group, but measures to cultural destruction of a group can be considered as cultural genocide. While a group may disappear without its members being killed. Cultural desegregation is the loss of the existential meaning of the culture of groups, and this through the total or partial destruction of groups and, in short, through the disappearance of tangible cultural heritage including books, art objects, religious monuments, cultural sites such as cities, schools, libraries, mosques , Churches, monasteries and other centers of worship and spiritual and intangible such as political and social institutions, language, art, literature, culture, spiritual traditions, customs, national feelings, religion and dignity of individuals belonging groups.

    Keywords: International law, cultural genocide, international criminal courts, Rome Statute
  • zia hussain yosufi, Seyed Hossein Hosseini* Pages 160-186
    Background and object

    Since the last two decades and after the new government of Afghanistan in 2003, the issue of citizens' satisfaction with the police has received less attention from researchers in Afghanistan, and this issue has no previous literature. This study aims at investigating the level of satisfaction of Shiite citizens with the performance of the police in the sixth district of Kabul, Afghanistan.

    Method

    The method of this research is survey and correlational type, and the descriptive statistical method was used to describe the data and Pearson correlation was used for the questions. The statistical population of this study consists of all Shiite citizens living in the sixth district of Kabul. Using the Cochran's formula, 114 people are estimated as the sample size from 1397-1399 and the tool used to analyze the data is SPSS program.

    Findings

    The results of the present study indicate that more than 75% of Shiite citizens feel very little satisfaction with the police. Factors such as gender, age, education, marriage, household status and ethnicity have little effect on the level of satisfaction of Shiite citizens and therefore there is no significant relationship between gender, age, education, ethnicity, household status and marital status and satisfaction.

    Results

    show that there is a significant relationship between Shiite citizen and satisfaction with the police and the dissatisfaction of Shiites does not necessarily indicate the satisfaction of non-Shiites with the performance of the police and only explains the attitude of Shiites.

    Keywords: Police, Kabul, Behavior, Shia, Citizens' Satisfaction
  • hosein sajedi, behzad razavifard *, naser qasemi Pages 187-210
    Background and Aim

    Registration offenses, especially forgery and fraud, regardless of the context in which they are committed, are behaviors that are criminalized in criminal law and the registration of documents and property. However, the existing criminal responses do not seem to be effective and need to be reviewed. Fraud and forgery of registration are among the common crimes of cyberspace and real space, which are committed through fraudulent means of registration and lead to the theft of another's property.

    Methodology

    The present study is a descriptive and analytical comparative study.

    Findings and Conclusion

    In a comparative study of the Iranian legal system with the common law legal system, the difference in determining the material element of the crime of forgery in the two systems has sometimes caused in a country like Iran only the loss and change and construction of a forged crime. That in Britain and the United States it is enough to just make and change fraudulently, and the loss will not have the effect of punishing the crime of forgery. Therefore, in common law, the crime of forgery of potential harm and absolute crime is mentioned. Regarding the crime of fraud, the mere use of fraudulent tools and the intention of deception and fraud has been proven in Iranian law, while in common law, in addition to the wide scope of the crime of forgery, fraud is considered a subgroup and from the beginning cyberspace in He has criminalized next to the real space.

    Keywords: Registration offense, forgery, fraud, common law, Roman German
  • Mohammad Sharafi, Mehdi BERENJZADEH *, Rezvan Adibi Pages 211-252
    Background and Objectives

    Terrorism in the past was very simple and its casualties were very small, but modern terrorism has caused widespread insecurity and destruction by the use of weapons of mass destruction and modern technology. In any country, the police are the first layer to deal with and combat terrorist operations, responsible for maintaining order and security, ensuring public and individual well-being, and decisive and continuous fight against any sabotage, terrorism, It is the insurgency and the factors and movements that are detrimental to the security of the country. This study aimed to identify and investigate the effective aspects of countering terrorism by law enforcement.

    Research Method and Statistical Community

    This is a descriptive, mixed and descriptive study after collecting basic information through documentary study, library and questionnaire from the statistical population. Thirty faculty of Amin University of Medical Sciences and 30 faculty members and executives of Greater Tehran Police Command were selected on the basis of theoretical saturation principle and selected by purposeful sampling method. Quantitative data were also analyzed using multiple regression model.

    Findings

    The results of the interviews and questionnaires on identifying the dimensions and components of counter-terrorism law enforcement revealed 4 dimensions and 20 components, of which "information gathering" had the highest component and "protection of places" had the least component. Is.

    Conclusion

    the results of this study show that the most impacts are in terms of variables such as information gathering, staff training, operational measures and protection of facilities against police terrorism. That is, by upgrading one unit of the model variables respectively: information gathering variables (0.275 units), staff training (0.260 units), operational measures (0.245 units), protection of places (220 units), and the greatest impact on countering terrorism with law enforcement. There will be some suggestions on how to tackle law enforcement terrorism.

    Keywords: Terror, Terrorism, Prevention, Police Prevention
  • Ebrahim Ghorbani *, Akram Ameli, samad shokuhi-rad, hossein ardalani Pages 253-277
    Background and Aim

    The emergence and prevalence of new psychotropic substances that are not on the list of 1961 and 1971 Drugs and Psychotropic Conventions has become a new challenge for governments to combat their production, sale and consumption. Different countries have defined the legal status of some new psychotropic substances in their domestic laws. This study provides an overview of the new psychotropic control laws adopted in different countries.

    Method

    This research was carried out by using descriptive library and systematic review in the period 1980 to 2019 (1358 to 1398) This study included all articles published in Cochrane database systematic electronic databases, Google Scholar, Em base, Medline, Scopus, reviews,

    Findings

    In recent decades, three UN conventions have been considered as the basis of commitments and international cooperation of member states. Despite the establishment of an early warning system at the UN Office on Drugs and Crime, no international consensus has been reached on the legal control of new psychotropic substances. The type of these substances vary in different countries. Legislative bodies of different countries have determined the legal conditions of new types of psychotropic substances in their country by creating special legal lists, group control, analog control and temporary control.

    Conclusion

    Despite the creation of new laws against new psychotropic substances in most developed and developing countries, it is necessary due to the increasing number of new psychotropic substances and the risk of their abuse, Iran is also one of the methods of legal control of new psychotropic substances

    Keywords: New psychotropic substances, substance abuse, legal control