فهرست مطالب

نشریه اندیشه و رفتار در روان شناسی بالینی
پیاپی 58 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی اسکندری، سیمین دخت رضاخانی*، معصومه بهبودی صفحات 7-16

    روان شناسی مثبت گرا مجموع امید، تاب آوری، خوش بینی و خودکارآمدی را به عنوان سرمایه های روان شناختی معرفی کرده است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، واقعیت درمانی و درمان مثبت نگر بر سرمایه های روان شناختی و سبک های ابراز هیجان زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود. برای این منظور 60 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس به شیوه ی نمونه ی در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در پنج گروه (پذیرش و تعهد، واقعیت درمانی، مثبت نگر، پلاسیبو و کنترل) گمارده و از نظر سرمایه های روان شناختی و سبک های ابراز هیجان مورد ارزیابی قرار گرفتند. هشت جلسه هفتگی 90 دقیقه ای برای سه گروه آزمایشی و گروه پلاسیبو برگزار شد. در پایان و نیز دو ماه پس از آن گروه ها مجددا از نظر متغرهای مورد پژوهش، ارزیابی شدند. نتایج تحلیل واریانس آمیخته با اندازه گیری مکرر نشان داد که هردو درمان موجب افزایش سرمایه های روان شناختی در زنان مبتلا به ام.اس شده اما، درمان مثبت نگر فقط در افزایش تاب آوری و امیدواری (از مولفه های سرمایه های روان شناختی) تاثیر داشته است. همچنین واقعیت درمانی در مقایسه با درمان های مبتنی بر پذیرش و تعهد و مثبت نگر در افزایش سرمایه های روان شناختی روش موثرتری بوده است. یافته ها نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، واقعیت درمانی و درمان مثبت نگر بر تغییر سبک ابراز هیجان موثرند و واقعیت درمانی از دو درمان دیگر در افزایش سرمایه های روان شناختی روش موثرتر عمل می کند.

    کلیدواژگان: سرمایه های روان شناختی، سبک های ابراز هیجان، مولتیپل اسکلروزیس
  • روح الله حدادی، مینا مجتبایی*، امیرهوشنگ مهریار صفحات 17-26

    بیماران افسرده جزو گروه هایی هستند که درمان کافی را دریافت نمی کنند و تنها نیمی از آنها بهبود می یابند. به نظر می رسد مدیریت موثر افسردگی نیازمند توجه بیشتر به ترجیحات بیماران، نیازهای درمانی آنها و در نهایت بکارگیری بسته های درمانی جامع تر برای به حداکثر رساندن مشارکت بیمار و بهره گیری کافی از درمان است . هدف از این مطالعه اجرای یک بسته درمانی آمیخته بر بهبود علایم افسردگی بود. برای این منظور طی یک پژوهش نیمه آزمایشی، با طرح پیش آزمون، پس آزمون 65 نفر از زنان با تشخیص افسردگی، به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 4 گروه (شناختی، بین فردی، سیستمی و آمیخته) 15 نفره گمارده شدند. هر گروه یک مداخله درمانی را به مدت 12 جلسه 2 ساعته دریافت کردند. تمامی شرکت کنندگان قبل و پس و سه ماه بعد از اجرای مداخلات، از نظر میزان افسردگی ارزیابی شدند. نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیری یک راهه و تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری مکرر نشان داد بین چهار گروه در مرحله پس آزمون و پیگیری، از نظر کاهش علایم افسردگی تفاوت معنادار وجود دارد. بسته درمان آمیخته افسردگی بر بهبود علایم افسردگی در کوتاه مدت و بلندمدت موثر است.

    کلیدواژگان: درمان آمیخته، افسردگی، درمان شناختی، درمان بین فردی، درمان سیستمی
  • شیوا رحیم زادگان، اکبر عطادخت* صفحات 27-36

    با ظهور ویروس کرونا، زندگی و سلامت میلیون ها انسان مورد تهدید قرار گرفته است. این بیماری همه گیر نه تنها میزان بالای مرگ و میر ناشی از عفونت ویروسی را به همراه دارد، بلکه باعث گسترش مشکلات روانی در کل نقاط جهان شده است. عدم قطعیت و پیش بینی ناپذیری شیوع همه گیری بیماری عفونی، پتانسیل بالایی برای ترس روانی از سرایت بیماری دارد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی اضطراب کرونا در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی بر اساس انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود بود. برای این منظور طی یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، 86  نفر افراد دارای اختلال وسواس فکری- عملی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر ارومیه در سال 2021 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و از نظر اضطراب کرونا، انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین اضطراب کرونا با انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود در بیماران مبتلا به اختلال سواس فکری- عملی ارتباط منفی معنادار وجود دارد و انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود، اضطراب کرونا را به صورت منفی پیش بینی می کنند. این پژوهش نشان دهنده ی اهمیت نقش محافظت کنندگی  متغیرهای انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود در برابر اضطراب ناشی از شیوع ویروس کرونا است.

    کلیدواژگان: اضطراب کرونا، انعطاف پذیری شناختی، تمایزیافتگی خود، اختلال وسواس فکری- عملی
  • عبدالامیر گاطع زاده*، معصومه بابلمراد صفحات 37-46

    تنظیم هیجان، یک اصل اساسی در شروع، ارزیابی و سازماندهی رفتار سازگارانه، همچنین پیشگیری از بروز هیجان های ناسالم و رفتارهای ناسازگارانه محسوب می شود وتصویر بدنی یک ساختار چند بعدی است که به برداشت فرد از ریخت و  بدن خود، اطلاق می شود. هدف پژوهش حاضر مقایسه ی اثربخشی درمان شناختی ذهن آگاهی و درمان پذیرش و تعهد بر نگرانی از تصویر بدنی و خودتنظیمی هیجانی در بین زنان خانه دار بود. برای این منظور طی یک پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه گواه، 36 نفر از بین زنان خانه دار، به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گواه گمارش شدند. گروه درمان شناختی ذهن آگاهی و گروه درمان پذیرش و تعهد طی 8 جلسه ی 90 دقیقه ای در درمان شرکت کردند. گروه ها قبل و بعد از درمان از نظر نگرانی از تصویر بدنی و  خودتنظیمی هیجانی ارزیابی شدند. تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بنفرونی نشان داد که هر دو درمان شناختی ذهن آگاهی و پذیرش و تعهد موجب کاهش نگرانی از تصویر بدنی و افزایش خودتنظیمی هیجانی در زنان خانه دار شده است. از بین دو روش درمانی، درمان شناختی ذهن آگاهی موثرتر از درمان پذیرش و تعهد بود.

    کلیدواژگان: درمان ذهن آگاهی، درمان پذیرش و تعهد، نگرانی از تصویر بدنی، خودتنظیمی هیجانی
  • پدیده سلطانی بیرق، امیر پناه علی* صفحات 47-56

    عوامل روانی اجتماعی بسیاری از جمله سبک زندگی، افکار مزاحم، هیجانات منفی، خواب ناکافی می توانند موجب بروز بیماری مزمن پرفشاری خون شوند. امروزه یکی از عوامل تاثیرگذار بر شیوع بیماری فشارخون بالا، عوامل روانی اجتماعی همچون استرس های پایدار و مزمن است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر استرس، افکار خودآیند منفی و کیفیت خواب بیماران مبتلا به فشارخون بالا بود. برای این منظور، طی یک پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بوده 30نفر از بیماران مبتلا به فشارخون بالا مراجعه کننده بخش به بیمارستان امام سجاد شهر تبریز به صورت نمونه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند، گروه آزمایش در 8 جلسه مداخله ی درمانی شرکت کرد. گروه ها قبل و بعد از اتمام مداخلات درمانی، از نظر استرس، افکار خودآیند منفی و کیفیت خواب مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، به صورت معناداری باعث کاهش استرس، کاهش افکار خودآیند منفی و بهبود کیفیت خواب در بیماران مبتلا به فشارخون بالا شده است؛ لذا می توان نتیجه گرفت که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی  موجب ارتقاء سلامت روان شناختی در این بیماران می شود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، استرس، افکار خودآیند منفی، کیفیت خواب، فشارخون بالا
  • غزاله تیموری، ایلناز سجادیان*، حجت الله رحیمی، علیرضا فهیم صفحات 57-66

    سندرم روده تحریک پذیر یکی از اختلال های کارکردی دستگاه گوارش است و اثر منفی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی دارد. هدف این پژوهش بررسی الگوی ساختاری روابط شدت علایم و ادراک بیماری با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر بود. برای این منظور طی یک پژوهش همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری 130 نفر از بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک کلینیک گوارش پورسینای حکیم اصفهان به شیوه در دسترس انتخاب و از نظر شدت علایم بیماری، پرسشنامه ادراک بیماری، کیفیت زندگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد متغیر شدت علایم بیماری اثر مستقیم بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دارد و اثرغیرمستقیم متغیر شدت علایم بیماری بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت با میانجی گیری ادراک بیماری به لحاظ آماری معنادار بود. تاثیرادراک بیماری بر شدت علایم را مورد تایید قرار گرفت. به نظر می رسد بعد قابلیت درک وفهم ازادراک بیماری در رابطه بین شدت علایم با کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی نقش میانجی ایفا میکند.

    کلیدواژگان: شدت علایم، ادراک بیماری، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، سندرم روده تحریک پذیر
  • مائده عطایی، مهران فرهادی*، خسرو رشید صفحات 67-79

    بهزیستی روان شناختی را می توان تلاش برای تحقق توانایی های بالقوه ی فرد دانست. بهزیستی افراد بر نحوه ارزیابی آنها از زندگی و دیدگاهشان نسسبت به آن (مثبت یا منفی) تاثیر می گذارد هدف پژوهش حاضر تدوین مدل ساختاری برای تبیین بهزیستی روان شناختی بر مبنای نیرومندی ایگو و ابعاد مثبت نگرش به زمان بود. برای این منظور طی یک پژوهش توصیفی  از نوع همبستگی 367 نفر از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و از نظر بهزیستی روان شناختی، نگرش به زمان و نیرومندی ایگو مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل رگرسیون و  مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل پیشنهادی از برازش مطلوبی برخوردار بود، به این معنا که نیرومندی ایگو می تواند بر بهزیستی روان شناختی با وساطت نگرش به زمان اثرگزار باشد، مقدار اثرگذاری در ابعاد آینده نگری مثبت (74/1b=، 001/0p=)، حال نگری مثبت (30/1b=، 015/0p=)، گذشته نگری مثبت (08/1b=، 036/0p=) بود. بنابراین افرادی که من نیرومندی دارند نگرش های زمانی مثبتی را در خود پرورش می دهند که بهزیستی روان شناختی آ ن ها را بالا می برد. . براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که می توان با قدرتمند کردن من افراد نگرش های زمانی مثبتی در آن ها به وجود آورد در نتیجه بهزیستی روان شناختی را در آنها بالا برد.

    کلیدواژگان: نیرومندی ایگو، نگرش به زمان مثبت، بهزیستی روان شناختی، سلامت روانی
  • شهرام وزیری*، فرح لطفی کاشانی، محمداسماعیل اکبری صفحات 77-88

    مطالعات قبلی نشان داده است که بسیاری از متخصصان مایل به استفاده از مداخلات معنوی در محیط های بالینی هستند. با این حال، هیچ راهنمای استانداردی برای اجرا، ارزیابی و ارتقاء خود دسترسی ندارند. این مطالعه با هدف تعیین نقش بسته مداخله معنوی (SIP) در تغییر بیان گیرنده های ژن سروتونین و دوپامین، سطوح سرمی اینترلوکین 10-اینترفرون گاما و فاکتور نکروز تومور آلفا، کورتیزول خون،  سلامت عمومی، کاهش پریشانی و مشکلات جنسی، تقویت همدلی، رضایت زناشویی و رشد پس از سانحه انجام شد. برای این منظور، طی یک تحقیق چند محوری شامل 10 مطالعه مستقل (16-60 نفر در هر گروه) اثربخشی SIP در انواع شرایط بالینی در بین زنان مبتلا به سرطان پستان در مراحل 1-3 مورد بررسی قرار گرفت. شرکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و داوطلبانه از بین بیماران بیمارستان شهدای تجریش طی سال های 1391 تا 1396انتخاب شدند. سطوح IL4 و IFNγ، درصد T-CD و 8 سلول T-CD توسط فلوسایتومتر ارزیابی شد. علاوه بر این، سلامت عمومی، جسمانی شدن، اضطراب، اختلال عملکرد اجتماعی و افسردگی. سلامت معنوی، مشکلات جنسی، رضایت زناشویی و رشد پس از سانحه با استفاده از پرسشنامه استاندارد ارزیابی شد. این تحقیق نتایج قابل قبولی را برای اجرای SIP برای اهداف مورد نظر نشان داد. ارزیابی اندازه اثر برای مقایسه تاثیرات SIP بدون توجه به حجم نمونه، و ارزیابی مجذور ETA (R2) نشان داد که به طور متوسط ​​بیش از 70 درصد از تغییرات مشاهده شده در این مطالعات به دلیل کاربرد مداخله معنوی بوده است. به نظر می رسد مداخله معنوی وضعیتهای زیستی، روانی و اجتماعی بیماران مبتلا به سرطان پستان را بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: معنویت، روان درمانی، مداخله
|
  • Mehdi Eskandari, Simindokht Rezakhani *, Masumeh Behbuody Pages 7-16

    Positive psychology identifies the sum   of hope, resilience, optimism, and   self-efficacy as psychological   capital.   The   purpose   of   this   study   was   to   investigate   the effectiveness   of acceptance and commitment group therapy, reality therapy  and positive psychotherapy  on psychological   capital   and   excitement   style   of   people with multiple   sclerosis.   For   this purpose  60  volunteer  women  with  multiple  sclerosis were   selected  and  divided  randomly into   five   group   (acceptance   and   commitment, reality   therapy,   positive   psychotherapy, placebo   and   control)   and   were   evaluated in   psychological   capital   and   excitement   styles. Intervention   held   in   8   session, each   lasting   90   minutes   for   experimental   and   placebo groups.  at  the  end  of intervention  and  also  three  months  later  (follow-up  period),  all  groups were   reassessed with   questionnaire.   Data   was   analyzed   using   analysis   of   covariance combined with repeated measures.  The  result  of  this  study  showed  that  reality  therapy  and acceptance  and  commitment  therapy  were  increasing  psychological  capital  of  women with multiple  sclerosis,  but  positive  psychology  only  increased  resiliency  and  hope. Also  reality therapy   comparing   to   acceptance   and   commitment   therapy   and positive psychology   was more  successful  method  of  increasing  psychological  capital.  Result showed  that  all  method can  influence  emotional  expressiveness  styles  and  reality therapy  is  more  effective  than  the other  two  method  in  increasing  psychological capital.

    Keywords: psychological capital, excitement styles, multiple sclerosis
  • Rohulla Hadadi, Mina Mojtabayi *, Amir-Huoshang Mehryar Pages 17-26

    The   present   study   aimed   to   implement   a   mixed   treatment   package   to   reduce depressive   symptoms.   The   research   method   was   a   quasi-experimental   design,  pretest-posttest,   and   follow   up   with   a   control   group.   The   study's   statistical population   consisted   of   depressed   women   who   had   been   referred   to   Atieh Medical  Center  in  Tehran  in  2019-20.  The  sample  of  the  present  study  consisted of 60   individuals   who   were   diagnosed   as   depressed   patients.   These   individuals were randomly   assigned   to   four   groups.   Each   group   received   one   type   of therapeutic intervention   for   12   sessions   of   90   minutes.   The   Instrument   of   the study   included:  Beck  Depression  Inventory-II,  1988.  The   data  were  analyzed  by  Mixed   analysis   of variance   and   repeated   measurement.   The   results   showed   that  there  was  a  significant difference  between  reducing  depressive  symptoms  in  four  groups.   It   can   be   concluded that   a   mixed   treatment   package   is   effective   in  reducing  depressive  symptoms  in the  short  and  long  term.

    Keywords: mixed treatment, depression, design, pilot study
  • Shiva Rahimzadegan, Akbar Atadokht * Pages 27-36

    With  the  advent  of  the  Coronavirus  (COVID-19),  the  lives  and  health  of  millions of   people   have been   threatened.   The   epidemic   not   only   leads   to   high   rates   of death   toll   from   viral   infections, but   has   also   led   to   the   spread   of   psychological health   problems   throughout   the   world. Uncertainty   and   unpredictability   of   the outbreak  of  an  infectious  disease  has  a  high  potential  for psychological  fear  of  the disease   transmission.   The   aim   of   the   present   research   was   to   predict the coronavirus   anxiety   in   people   with   obsessive-compulsive   disorder   based   on cognitive flexibility   and   self-differentiation.   For   this   purpose,   in   a   correlational descriptive   research,   86   people with   obsessive-compulsive   disorder   referring   to counseling   centers   in   Urmia   sity   in   2021   were selected   by   available   sampling method  and  were  evaluated  in  terms  of  coronavirus  anxiety, cognitive   flexibility and   self-differentiation.   The   results   of   multiple   regression   analysis   showed that there  is  a  significant  negative  relationship  between  coronavirus  anxiety,  cognitive flexibility  and self-differentiation   in  patients  with  obsessive-compulsive  disorder and  cognitive  flexibility  and  self-differentiation  negatively  predict  the  coronavirus anxiety.  This  research  indicates  the  importance  of  protective  role  of  the  cognitive flexibility   and   self-differentiation   variables   against   the   anxiety   caused   by   the outbreak  of  coronavirus.

    Keywords: Coronavirus Anxiety, Cognitive Flexibility, self-differentiation, obsessive-compulsive disorder
  • Abdolamir Gatezadeh *, Massoumeh Babolmard Pages 37-46

    Emotion  regulation  is  a  basic  principle  in  initiating,  evaluating  and  organizing adaptive  behavior,  as  well  as  preventing  the  occurrence  of  unhealthy  emotions and maladaptive behaviors,  and  body image is a  multidimensional structure  that refers  to  a  person's  perception  of  their  body  shape  and  body.  The  aim  of  the present study  was to  compare  the effectiveness of  Mindfulness-based  Cognitive Therapy  (MBCT)  and  Acceptance  and  Commitment  Therapy  (ACT)  on  body image anxiety and emotional self-regulation among housewives. For this purpose, in  a  quasi-experimental  study  with  pre-test,  post-test  and  control  group,  36 housewives were selected by  available  sampling  method  and  randomly  assigned to two  experimental  groups  and  one  control.  The  MBCT  group  and  the  ACT group  participated  in  8  sessions  of  90-minute  treatment.  The groups were evaluated before and after treatment for body image concerns and emotional self-regulation.  Analysis of covariance and Benfroni Post Hoc test showed that MBCT and  ACT  both  reduced  body  image  anxiety  and  increased  emotional  selfregulation   in  housewives.  Of the two therapies, Mindfulness-based Cognitive Therapy (MBCT) was more effective than acceptance and commitment therapy.

    Keywords: Mindfulness Therapy, Acceptance, Commitment therapy, Body Image Concern, emotional self-regulation
  • Padideh Soltani Beyrag, Amir Panahali * Pages 47-56

    Many  psychosocial  factors  such  as  lifestyle,  disturbing  thoughts,  negative emotions,  insufficient  sleep  can  cause  chronic  hypertension.  Today, one of the factors influencing the prevalence of hypertension is psychosocial factors such as persistent and chronic stress. The aim of this study was to investigate the effect of mindfulness-based cognitive therapy on stress, negative automatic thoughts and sleep quality in patients with hypertension.  For  this purpose,  in  a quasi xperiential   study  with  pre-test,  post-test  and  control  group,  30  patients  with hypertension  referred  to  Imam  Sajjad  Hospital  in  Tabriz  were  selected  by available sample and randomly divided into experimental and control groups. The experimental group   participated in 8 sessions of therapeutic intervention.  The groups were evaluated for stress, negative automatic thoughts and sleep quality before and after the treatment interventions. The results of univariate analysis of covariance  showed  that  mindfulness-based  cognitive  therapy  significantly reduced  stress  and  negative  automatic  thoughts  and  improved  sleep  quality  in patients with hypertension; Therefore, it can be concluded that mindfulness-based cognitive therapy promotes psychological health in these patients.

    Keywords: Mindfulness-based Cognitive Therapy, Stress, Negative Automatic Thoughts, Sleep quality, hypertension
  • Ghazaleh Teimory, Ilnaz Sajjadian *, Hojatolah Rahimi, Alireza Fahim Pages 57-66

    Irritable bowel syndrome is one of the functional disorders of the gastrointestinal tract  and  has  a  negative  effect  on  health-related  quality  of  life.  The aim  of  this study  was  to  investigate  the  structural  pattern  of  the  relationship  between symptom  severity  and  illness  perception  with  health-related  quality  of  life  in patients  with  irritable  bowel  syndrome.  For  this  purpose,  during  a  correlational study  of  structural  equations  modeling,  130  patients  with  irritable  bowel syndrome were selected by the Pursina Hakim Gastroenterology Clinic in Isfahan by  the  convenience  sampling  and  evaluated  in  terms  of  severity  of  symptoms, illness  perception  questionnaire  and  quality  of  life. Data analysis by structural equation  modeling  method  showed  that  the  severity  of  disease  symptoms  has  a direct effect on quality of life related to health and the indirect effect of severity of  disease symptoms  on quality  of  life  related to  health  was  mediated by  illness perception.  The  effect  of  illness  perception  on  the  severity  of  symptoms  was confirmed.  The  ability  to  understand  the  illness  perception  seems  to  play  a mediating role in the relationship  between the severity  of  symptoms  and healthrelated  quality of life.

    Keywords: Symptom severity, illness perception, quality of life, Irritable bowel syndrome
  • Maedeh Atayi, Mehran Fathadi *, Khosro Rashid Pages 67-79

    Social networks are a new generation of possible new resources, and by using the way they can  allow you  to  do  so, they can  move  in their  own way  in  the  virtual  world  with  your consent,  so  that  they  can  enjoy  different  perspectives.  The  purpose  of  this study  was  to prediction  of  social  network  addiction  based  on  maladaptive  schemas  &  cognitive distortions  by  mediating  family's  emotional  atmosphere  variable  in  students.  For this purpose,  in  a  descriptive  correlational  study,  348  female  students  of  the  Faculty  of  Psychology, Islamic  Azad  University, Karaj  Branch  were  selected  by available  sampling method  and  in  terms  of  social  network  addiction,  early  maladaptive  schemas,  cognitive distortions and emotional atmosphere of the case family were evaluated. The Evaluation of standard  coefficients  of  research  showed  that  the  variable  of  maladaptive  Schemas  was 62% (β = 0.62) and the cognitive distortions were 20% (β = 0.20). The effect of Family's Emotional Atmosphere. It was also found that the family emotional climate variable had a 74% effect on social network addiction (β = 0.74). People with mental-emotional vacuum within  themselves,  with  tendencies  Extreme  social  networks  respond  artificially  to  their vacuum and need.

    Keywords: ego strength, positive time attitude, psychological well-being, Mental Health
  • Shahram Vaziri *, Farah Lotfi Kashani, Mohammad Esmayel Akbari Pages 77-88

    Previous studies have revealed that many professionals are willing to use spiritual interventions in clinical settings; however, they have access to no standard guide for their implementation, evaluation, and upgrading. This study aimed to determine the role of the Spiritual Intervention Package (SIP) in altering the expression of serotonin and dopamine gene receptors, the serum levels of interleukin 10-interferon gamma and the necrosis factor of the alpha tumor, and blood cortisol levels, promoting general health, decreasing distress and sexual problems, and reinforcing empathy, marital satisfaction, and posttraumatic growth. To this end, this multi-axial research consisting of 10 independent studies (16-60 persons per group) was conducted and examined the effectiveness of SIP in a variety of clinical settings among women with breast cancer stages 1-3, who were visited at Shohadaye Tajrish Hospital during 2012-2017. The participants were selected using the purposive and voluntary sampling methods. The levels of IL4 and IFNγ, the percentage of T-CD, and 8 T-CD cells were assessed by flow cytometer. Moreover, general health, somatization, anxiety, social dysfunction, and depression; spiritual health, sexual problems, marital satisfaction, and posttraumatic growth were evaluated using standard questionnaires. The research showed the acceptable results for the implementation of SIP for concerned purposes. The effect size evaluation– a technique to compare the impacts of the SIP regardless of the sample size, and the squared ETA (R2) assessment showed that, on average, more than 70% of the observed changes in these studies were due to the application of spirituality intervention. The effect size for biological, psychological, and social measures revealed that SIP significantly improved the biological, psychological, and social status of patients with breast cancer.

    Keywords: Spiritual, psychotherapy, Intervention