فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی - پیاپی 33 (پاییز 1400)

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 33 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسعود فاضلی رستم پور، فاطمه عزیزآبادی فراهانی*، حمیدرضا حسینی دانا، علی اکبر فرهنگی صفحات 1-23

    بر اساس نظریه ی مسئولیت اجتماعی رسانه ها، رسانه نسبت به جامعه متعهد است. هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی مسئولیت اجتماعی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در راستای تقویت همگرایی اقوام استان مرزی سیستان و بلوچستان می باشد. روش پژوهش به صورت کیفی و بر مبنای نظریه پردازی داده بنیاد است. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 15 نفر از خبرگان آگاه به موضوع پژوهش (خبرگان دانشگاهی، مدیران صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سران اقوام استان) است، که به صورت نمونه گیری نظری و با بهره مندی از تکنیک های هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل اطلاعات، به روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شده است. 121 مفهوم کلیدی، 33 مقوله و 13 مقوله اصلی حاصل از مصاحبه ها در قالب: مقوله محوری «مسئولیت اجتماعی رسانه ملی در تقویت همگرایی اقوام استان سیستان و بلوچستان»، شرایط علی «رعایت حقوق شهروندی، حقیقت گرایی، مسئولیت پذیری و حرفه ای گرایی»، شرایط زمینه ای «محیط درونی و بیرونی رسانه»، شرایط مداخله ای «چالش های محیطی و محدودیت های سازمانی»، راهبردها «راهبردهای قومی و راهبردهای سازمانی» و پیامدها «تقویت همگرایی اقوام استان و ارتقاء مسئولیت پذیری رسانه ملی» در مدل مفهومی داده بنیاد تدوین گردید.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی رسانه، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، همگرایی اقوام، استان سیستان و بلوچستان، نظریه داده بنیاد
  • مرضیه اقبالی، صدرالدین متولی*، غلامرضا جانباز قبادی، سارا غلامی صفحات 25-45

    ایمنی شهر محمودآباد در برابر مخاطرات و میزان تاب آوری آن یکی از اهداف برنامه ریزی شهری بوده و در این راستا اولین گام، اطلاع از میزان تاب آوری شهر در برابر مخاطرات است. این پژوهش با هدف افزایش تاب آوری و جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب در محدوده شهری محمودآباد انجام پذیرفت. روش مطالعه حاضر از نظر هدف تحقیق و توسعه و از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی و میدانی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارشناسان شهرداری شهر محمودآباد و متخصصان در زمینه مسایل شهری، محیط زیست، مدیریت بحران و برنامه ریزی شهری بوده که حجم نمونه از میان آنها به تعداد 80 نفر بوده که از میان جامعه آماری به روش غیرتصادفی هدفمند انتخاب شده اند. روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی و مهم ترین ابزار آن فیش، جداول، نمودارها و پرسشنامه ها بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون کلموگروف- اسمیرنوف و آزمونT تک نمونه ای) با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. یافته های پژوهش نشان داده است که متغیر تاب آوری زیرساختی - کالبدی با ضریب 570/0 در اولویت اول، متغیر تاب آوری اقتصادی با ضریب 169/0 در اولویت دوم و متغیرهای تاب-آوری اجتماعی و تاب آوری نهادی به ترتیب با ضرایب 083/0 و 081/0 در اولویت های بعدی قرار گرفته است همچنین نتایج تحقیق نشان داد که وضعیت تاب آوری شهر محمودآباد در مقابل سیلاب نسبتا مناسب می باشد. همچنین بین ابعاد تاب آوری شهری (اجتماعی، نهادی، اقتصادی، زیرساختی) با مولفه مدیریت سیلاب شهری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. تاب آوری شهری در جلوگیری از خسارت جانی و مالی ناشی از سیلاب در محدوده مورد مطالعه تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، تاب آوری شهری، سیلاب، شهرهای مرزی، شهر محمودآباد
  • عطیه عزیزی، میر سعید موسوی*، مهسا فرامرزی اصل، سیروس جمالی صفحات 47-64

    باز آفرینی در بخش های مرکزی و فرسوده شهر، تلاش و عملی است جامع و یکپارچه برای پایداری و باز زنده سازی بافت ها و مناطق رو به زوال. امروزه بافت قدیم شهرها به دلیل افزایش ساخت و ساز و وابستگی به وسایل نقلیه، به شدت تحت سلطه تحولات ناخواسته درآمده است. همین مسئله موجب بروز مشکلات فراوانی در مسایل شهری شده است. تحقیق حاضر به لحاظ ماهیت و محتوای کاری، توصیفی- تحلیلی و از نوع پیمایشی است. به منظور گرداوری داده ها از مصاحبه عمیق و پرسشنامه استفاده شد. جامعه آماری، جمعیت منطقه 4 شهر ارومیه 736224 نفر می باشد. حجم نمونه هم از فرمول کوکران، برابر 376 نفر به دست آمد. روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده است. جهت بررسی پایایی پرسشنامه، از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای آزمون سوالات تحقیق، ابتدا نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف مورد بررسی قرار گرفت و پس از تایید نرمال بودن داده ها، از همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم استفاده شد. محاسبات در نرم افزار SPSS و Amos انجام گرفت. یافته ها نشان داد شاخص نیکویی برازش (GFI) 915/0 است که نشان دهنده قابل قبول بودن این میزان برای برازش مطلوب مدل است. مقدار ریشه میانگین مربعات خطای برآورد (RMSEA) نیز 065/0 می باشد که با توجه به کوچکتر بودن از 08/0، قابل قبول بوده و نشان دهنده تایید مدل پژوهش می باشد. همچنین شاخص توکر- لویس (TLI) 906/0؛ شاخص برازش تطبیقی (CFI) 903/0 و شاخص برازش مقتصد هنجار شده (PNFI) 71/0 است که همگی نشان دهنده برازش مطلوب و تایید مدل پژوهش می باشد. در نتیجه مشارکت با بار عاملی 92/0 بیشترین تاثیر را در بازآفرینی بافت قدیمی شهر ارومیه دارد. پس از آن به ترتیب مدیریت، رضایت، کالبدی، اقتصادی و اجتماعی قرار دارند.

    کلیدواژگان: شهر مرزی، بازآفرینی، مشارکت مردمی، بافت قدیم شهر ارومیه
  • محمد کواکبی، کریم حسین زاده دلیر*، علی آذر صفحات 65-88

    در این پژوهش با ارزیابی عوامل اثرگذار بر رونق اقتصادی منطقه آزاد ماکو در گردشگری، کاراترین شیوه های موجود جهت بررسی و حصول نتایج ارایه می شود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظری روش شناختی توصیفی تحلیلی است. برای استخراج داده های مورد استفاده در این بخش از آمار و اطلاعات سازمان مناطق آزاد ایران و سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو، مرکز آمار ایران (1395)، مطالعات طرح توسعه و عمران، طرح جامع گردشگری منطقه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان غربی، مصوبات و مجموعه مطالعات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی استفاده شده است. برای استخراج و تبدیل شاخص های اثرگذار بر رونق اقتصادی منطقه آزاد ماکو در بخش گردشگری به داده های کمی، با استفاده از نرم افزار Eviews، گزارش های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اداره کل آمارهای اقتصادی (1397-1392) و محاسبات نگارندگان و تبدیل آن به داده های مقطعی در قالب 6 شاخص در بازه مورد مطالعه 1392 1396 استفاده شده است. بر اساس نتایج، ضریب متغیر تاخیر فضایی مجاورت مناطق (3 شهرستان در قالب 6 نقطه شهری) اثر مثبتی بر رونق اقتصادی منطقه آزاد ماکو داشته است. شاخص زیرساختی و حاکمیتی شامل حذف موانع گمرکی و ترخیص، همراهی سازمان های همکار، اثرگذاری سیاست های ضد انحصاری و قدرت حمایت سرمایه گذاران، تقاضای گردشگری را به صورت مثبتی تحت تاثیر قرار داده است اثر مثبتی بر ورود گردشگران و رونق اقتصادی داشته است. همچنین شاخص مالی و اقتصادی اط طریق ایجاد ارزش افزوده، کاهش هزینه و قیمت و همچنین تامین مالی از بازار سرمایه داخلی از یک سو و افزایش بهره وری و تعدیل نرخ مالیات در منطقه مقصد، بهبود حجم پس انداز و به تبع آن، سرمایه‏گذاری در منطقه اثر مثبت و معنادار بر تقاضای گردشگری و رونق اقتصای داشته است.

    کلیدواژگان: گردشگری، رونق اقتصادی، همبستگی فضایی، منطقه آزاد ماکو
  • عبدالله لشکری*، سید علی عبادی نژاد، حسین ذوالفقاری، محمد قصری صفحات 89-112

    مدیریت پیشگیری از جرایم، دانشی جهت تنظیم و تدوین سیاست ها و خط مشی های علمی در رابطه با پیشگیری و کاهش جرایم است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد و مولفه های موثر بر مدیریت پیشگیری از جرایم دریایی در جنوب ایران می باشد. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر اجرا، در قالب تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش را اعضای هییت علمی دانشگاه ها و کارکنان نیروی انتظامی تشکیل می دهند. با در نظرگیری هدف پژوهش، نمونه گیری انجام شده برای این تحقیق از نوع هدفمند و به روش زنجیره ای یا همان گلوله برفی و با حجم نمونه 21 نفر صورت گرفته. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از روش دلفی فازی و نرم افزارهای Excel و Spss استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می هد از بین 154 شاخص اولیه که با روش مطالعه کتابخانه ای و مصاحبه شناسایی و در 3 بعد و 18 مولفه دسته بندی شدند با نظرات خبرگان و به کمک روش دلفی فازی در نهایت 67 شاخص انتخاب و در 4 بعد و 18 مولفه دسته بندی گردیدند که از بین شاخص های منتخب، نظارت دقیق بر ورود و خروج کالاها، توسعه و تقویت تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی دریابانی، ساماندهی شناورهای غیر مجاز و فاقد هویت، به عنوان با اهمیت ترین شاخص ها و شاخص های، تامین معیشت کارکنان موثر در پیشگیری از جرایم دریایی، اختصاص سهمیه سوخت صرفا به شناورهای دارای ردیاب شناوری، آموزش های همگانی پیرامون جرایم شایع دریایی و آثار و تبعات منفی ناشی از وقوع با بسترهای ارتباط جمعی مانند صداو سیما، پایگاه های خبری، مطبوعات، آموزش و پرورش (مدارس)، به عنوان کم اهمیت ترین شاخص ها، و از بین مولفه ها: نظارت، اقتصادی و اجتماعی بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داده اند و در بین ابعاد نیز بعد محیط با اهمیت ترین بعد شناخته شده است.

    کلیدواژگان: جرایم دریایی، دلفی فازی، مدل سه شاخگی، پیشگیری از جرم، دریابانی
  • محسن غلامی رزینی، حسن پوربافرانی*، قدرت الله خسروشاهی صفحات 113-125
    زمینه و هدف

    با وجود اینکه ارتکاب جرایم تروریستی، موضوع جدیدی نیست. اما تهدیداتی که امروزه از ناحیه این جرایم متوجه جوامع مختلف می شود، عزم راسخ و حساسیت خاصی را در سیاست جنایی داخلی و بین المللی نسبت به مبارزه هدفمند با آن بوجود آورده است. زیرا در نتیجه گسترش فناوریهای نوین و فرآیند جهانی شدن جرم، تحولات قابل توجهی در ماهیت و میزان این نوع جرایم در جهان ایجاد شده است. به گونه ای که هم اکنون تهدیدات ناشی از اقدامات تروریستی در چارچوب یک سرزمین معین نمی گنجد و به یک معضل جهانی مبدل شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تحولات سیاست جنایی تقنینی ایران در قبال جرم سازمان یافته تروریسم با رویکرد جهانی شدن جرم است.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر از نظر ماهیت، پژوهشی بنیادی نظری؛ از لحاظ هدف، کاربردی؛ و از نظر شیوه نگارش، پژوهشی توصیفی-تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعه کتابخانه ای با مراجعه به منابع دانشگاهی معتبر داخلی و خارجی و منابع الکترونیکی انجام گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    یافته های این پژوهش حاکیست که سیاست جنایی تقنینی ایران از سازوکارهای کارآمد و منسجم برای مبارزه با تروریسم برخوردار نبوده و مقنن در جرم انگاری و اختصاص ماده قانونی مستقل به این جرم ضعیف عمل کرده است. هرچند در دادگاه ها، محاربه و افساد فی الارض به عنوان مصداقی از عملیات تروریستی مورد حکم قرار می گیرد، لیکن این عدم هماهنگی در سیاست تقنینی و قضایی چندان خوشایند سیستم عدالت قضایی ایران نیست. البته، متعاقب تاکید شورای امنیت سازمان ملل در خصوص جرم انگاری تروریسم (1373)، مقنن در سال 1394 با تصویب قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، اعمال تروریستی و مواردی از اینگونه جرایم را جرم انگاری نموده است. لیکن، این نوع جرم انگاری کافی نبوده و جرم انگاری تروریسم در سیاست تقنینی ایران به عنوان جرم مستقل ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی تقنینی، تروریسم، جرایم سازمان یافته، جرایم فراملی، جهانی شدن جرم
  • عباس عاشری *، عزت الله عزتی صفحات 127-144

    تغییرات و تحولات گسترده ای که منطقه جغرافیایی خاورمیانه در یک قرن اخیر تجربه کرده است محصول مجموعه ی متفاوتی از عوامل تاثیرگذار می باشد. مطالعه عوامل موثر بر دگرگونی ساختار این منطقه جغرافیایی مدت ها است که مورد توجه محققانی از رشته های گوناگون علمی شده است. پژوهش حاضر که بر بستر دانش جغرافیای سیاسی انجام یافته است به دنبال پاسخگویی به این پرسش است: چه عواملی در شکل گیری ساختار سیاسی منطقه خاورمیانه موثر بوده اند؟ یافته های این تحقیق نشان دهنده آن است که به صورت کلی عوامل موثر بر این منطقه جغرافیایی را می توان در قالب دو گروه عوامل تاریخی و نوظهور طبقه بندی کرد. از طرف دیگر، تحلیل های ژیوپلیتیک این عوامل حکایت از آن دارد که شکل گیری و تحول ساختار سیاسی منطقه خاورمیانه همواره تحت تاثیر دو دسته عوامل زیر بوده است: عوامل درونی (یا درونزا) و عوامل بیرونی (یا برونزا). تحلیل و ارزیابی یافته های این پژوهش بیانگر آن است که در کوتاه مدت خاورمیانه به عنوان یک منطقه از هم گسیخته جغرافیایی به حیات خود ادامه خواهد داد.

    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، همگرایی، واگرایی، منطقه، جهانی شدن
|
  • masoud Fazeli ROSTAMPOUR, fatemeh azizabadi farahani *, hamidreza Hoseini dana, Ali akbar farhangi Pages 1-23

    According to the media theory of social responsibility, the media is committed to society. The purpose of this study is to design a model of social responsibility for the Islamic Republic of Iran Broadcasting in order to strengthen the convergence of ethnic groups in the border province of Sistan and Baluchistan. The research method is qualitative and based on grounded theory. The data collection tool is in-depth semi-structured interviews with 15 experts aware of the research topic (university experts, managers of the Islamic Republic of Iran Broadcasting, and the leaders of the tribes of the province) in the form of theoretical sampling using targeted techniques and Snowballs have been selected. Data analysis was performed using open, axial, and selective coding methods. 121 key concepts, 33 categories, 13 main categories resulting from the interviews include the central category of (social responsibility of the IRIB in strengthening the convergence of ethnic groups in S&B province), causal conditions (observance of citizenship rights, a tendency to the truth, responsibility, and professionalism), the underlying conditions (internal and external media environment), intervening conditions (environmental challenges and organizational constraints), strategies (ethnic strategies and organizational strategies) and the consequences (strengthening the convergence of ethnic groups in the province and promoting IRIB accountability) in the conceptual grounded theories model.

    Keywords: Media Social Responsibility Theory, Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB), Convergence of ethnic groups, Sistan, Baluchestan province, Grounded Theory
  • Marziyeh Eghbali, Sadroddin Motevali *, Gholamreza Janbaz Ghobadi, Sara Gholami Pages 25-45

    . This is because of the financial constraints and limited knowledge we humans have. Mahmoudabad city safety against hazards and its resilience is one of the goals of urban planning and in this regard, the first step is to know the resilience of the city against hazards. This study was conducted with the aim of increasing resilience and preventing flood damage in the urban area of Mahmudabad. The method of the present study is in terms of the purpose of research and development and in terms of descriptive-analytical and field nature. The statistical population in this study includes all experts of Mahmudabad municipality and specialists in the field of urban issues, environment, crisis management and urban planning, of which the sample size was 80 people who were selected from the statistical population in a non-randomized method. Have been. The method of collecting library and field information and its most important tools were sheets, tables, charts and questionnaires. Data analysis was performed by descriptive statistics and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test and one-sample t-test) using SPSS software. Findings have shown that the infrastructure-physical resilience variable with a coefficient of 0.570 in the first priority, the economic resilience variable with a coefficient of 0.169 in the second priority and the variables of social resilience and institutional resilience, respectively. With coefficients of 0.083 and 0.081, it has been placed in the next priorities. Also, the results of the research showed that the resilience of Mahmudabad city is suitable against floods. Also, there is a positive and significant relationship between the dimensions of urban resilience (social, institutional, economic, infrastructure) with the component of urban flood management. Urban resilience has a positive and significant effect on preventing human and financial damage caused by floods in the study area.

    Keywords: Vulnerability, Urban resilience, Flood, Border towns Mahmoudabad city
  • Atieh Azizi, MirSaeid moosavi *, Mahsa Faramarzi Asl, Siroos Jamali Pages 47-64

    Reconstruction in the central and dilapidated parts of the city is a comprehensive and integrated effort and practice to bring to life the declining tissues and areas. Today, the old fabric of cities has been severely dominated by unwanted developments due to increased construction and dependence on vehicles. This issue has caused many problems in urban issues. Accordingly, functional-physical examination of old tissues is necessary in order to achieve the optimal strategy. Now the purpose of this research is to achieve a strategic model in order to solve the problems of the old texture of Urmia. The research method is descriptive-analytical and applied and the internal and external points affecting the range with field dynamics have been identified. Weight SWOT model is used to analyze the data. Findings show that internal factors, despite 9 strengths and 12 weaknesses, indicate that the level of vulnerability is in the high range. In the case of external factors, the existence of 9 opportunities versus 6 threats to some extent indicates the open development horizons of the progress of the study area. As a result of the strategies of being equipped with different housing facilities, lack of proper access to urban equipment in the main thoroughfares, location of cultural services in the area of communication around the area, lack of laws related to the type of building facades used are the most important strategies for recreation They are the old part of Urmia city.

    Keywords: Border City, Reconstruction, People's Participation, The Old Texture of Urmia
  • Mohammad Kavakebi, Karim Hosainzadeh Dalir*, Ali Azar Pages 65-88

    In this study, by evaluating the factors affecting the economic prosperity of Makou Free Zone in tourism, the most efficient methods available to study and obtain results are presented. This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of methodology. To extract the data used in this section from the statistics and information of the Free Zones Organization of Iran and the Makou Free Trade-Industrial Zone Organization, Statistics Center of Iran (2016), studies of development plan, comprehensive tourism plan of the region, Management and Planning Organization of West Azerbaijan Province, Approvals and studies of the Research Center of the Islamic Consultative Assembly have been used. To extract and convert indicators affecting the economic prosperity of Makou Free Zone in the tourism sector into quantitative data, using Eviews software, reports of the Central Bank of the Islamic Republic of Iran, General Directorate of Economic Statistics (2013-2017) and authors' calculations and its conversion into cross-sectional data in the form of 6 indicators in the study period 1392-1396 has been used. According to the results, the coefficient of spatial latency in the vicinity of the regions (3 cities in the form of 6 urban points) has had a positive effect on the economic prosperity of the Makou Free Zone. Infrastructure and governance indicators, including the removal of customs and clearance barriers, the cooperation of partner organizations, the effectiveness of anti-monopoly policies and the power of investor protection, have positively affected tourism demand and have had a positive effect on tourist arrivals and economic prosperity. Also, financial and economic index through creating added value, reducing costs and prices, as well as financing from the domestic capital market on the one hand and increasing productivity and adjusting tax rates in the destination region, improving savings and, consequently,

    Keywords: Tourism, Economic Prosperity, Spatial solidarity, Makou Free Zone
  • abdolah lashkari*, sid ali ebadinezhad, hosin zolfaghari, mohamad ghasri Pages 89-112

    Crime prevention management is the knowledge to formulate and formulate scientific policies and guidelines in relation to crime prevention and reduction. The aim of this study is to identify the dimensions and components affecting maritime crime prevention management in southern Iran. This research is applied in terms of purpose and in terms of implementation, it is in the form of descriptive survey research. The statistical population of the study consists of university faculty members and law enforcement personnel. Considering the purpose of the research, sampling for this research was purposeful and performed by the method of chain or snowball with a sample size of 21 people. Delphi-fuzzy method and Excel and Spss software have also been used to analyze the collected data. The results show that among the 154 primary indicators that were identified by library study and interview method and classified into 3 dimensions and 18 components with the opinions of experts and using Delphi-fuzzy method, finally 67 indicators were selected and in 4 Dimensions and 18 components were categorized as the most important indicators among the selected indicators, close monitoring of the entry and exit of goods, development and strengthening of electronic and optical naval equipment, organization of unauthorized and unidentified vessels. And indicators, providing livelihoods of employees effective in the prevention of maritime crimes, allocating fuel quotas only to vessels with floating trackers, public education on common maritime crimes and the negative effects and consequences of occurrence with mass media such as radio and television, base News, press, education (schools), as the least important indicators, and among the components: supervision, economic and social have the highest score and among the dimensions The environment dimension is the most important dimension known.

    Keywords: MARINE CRIMES, DELPHYPHASIS, TRIANGLE MODEL, Crime Prevention, marine
  • mohsen gholami razini Pages 113-125
    Background and Purpose

    Although committing terrorist crimes is not a new topic. But the threats posed by this ominous phenomenon to various societies today have created a strong determination in national and international criminal policy to a purposeful fight against this transnational organized crime. Because, as a result of the spread of new technologies and the process of globalization of crime, significant changes have taken place in the nature and extent of this type of crime in the world. At present, the threats posed by terrorist acts do not fit into the framework of a given land and have become a global problem. The aim of the present study is to evaluate the developments of Iran's criminal law policy against organized crime of terrorism with the approach of globalization of crime.

    Research Method

    The present study is theoretical in nature, purposeful, applied in terms of purpose, and descriptive-analytical research in terms of writing style. Data collection has been done through library study by referring to academic and electronic scientific resources.

    Findings and Results

    that Iran's criminal law policy does not have effective and coherent mechanisms to combat the phenomenon of terrorism and the legislature has acted poorly in criminalizing and allocating independent legal material to this crime. However, in the judiciary, moharebeh and corruption on earth are considered as examples of terrorist operations. However, this lack of coordination in criminal and judicial criminal policy is not very pleasing to the Iranian judicial justice system. Of course, following the emphasis of the UN Security Council on the criminalization of terrorism (1373), the legislature in 1394 with the passage of the Anti-Terrorism Financing Law, criminalized terrorist acts and such crimes. However, this type of criminalization is not enough, and criminalization of terrorism is necessary in Iranian legislative policy as an independent crime.

    Keywords: legislative criminal policy, terrorism, Organized crime, transnational crime, Crime Globalization
  • Abbas Asheri *, ezzatollah ezzati Pages 127-144

    The changes and transformations which are experienced by the Middle East in the last century are products of a sort of various effective factors. studying these factor which have influences on this geographical region was an interesting subject for scholars with different scientific backgrounds. This research that fulfilled by the perspective of political geography tries to answer this question: What factors are crucial for shaping the political structures of Middle East? Findings of this paper show that we can categorize effective factors in the two main groups: (1) historical; and (2) new emerging factors. In addition to this categorization, geopolitical analysis indicates that shaping, reshaping and transformation if political structure of Middle East always are under influence of interior and exterior players and factors. In conclusion, with the analysis of findings of this study we can claim that, at least for short term, this geographical region is continued it's existence as a fragmented spatial structure.

    Keywords: Geopolitics, Globalization, Region, Convergence, Divergence