فهرست مطالب

علوم آبزی پروری پیشرفته - سال یکم شماره 2 (پاییز 1396)

نشریه علوم آبزی پروری پیشرفته
سال یکم شماره 2 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد صیاد بورانی*، علیرضا ولی پور، جواد دقیق روحی، محدث قاسمی صفحات 1-15

    ماهی آزاد دریای خزر یکی از گونه های تجاری، باارزش، رودکوچ و بومی دریای خزر است که نظر بسیاری از دانش پژوهان را به خود معطوف نموده است. این مطالعه  به لحاظ معرفی یک گونه جدید به سیستم آبزی پروری کشور، از نظر تامین مولدین لازم ، تولید بچه ماهی به منظور پرورش در محیط های محصور و تولید ماهی آزاد در اراضی ساحلی با اهمیت است. برای انجام این تحقیق، از حوضچه های بتنی 8 مترمکعبی  با تراکم های 10 و 20 کیلوگرم در متر مکعب و با 3 تکرار استفاده گردید که این تحقیق بین سال های 1389 الی 1390 در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور انجام گرفت.  بر اساس نتایج بدست آمده در 5 ماه پرورش ، میزان افزایش وزن ماهیان پرورشی در تیمار  اول (تراکم 10 کیلوگرم در متر مکعب)و  تیمار دوم (تراکم 20 کیلوگرم در متر مکعب) در مقایسه با وزن اولیه (1/10 گرم)  به ترتیب 9/1953 و   1734درصد  بوده که این اختلاف معنی دار بوده است (05/0<p). نرخ رشد ویژه ماهیان در دو تیمار یک و دو  به ترتیب 37/1 و 32/1 درصد در روز بوده که این  اختلاف معنی دار است (05/0<p). میزان ضریب چاقی اولیه (شروع تحقیق) و نهایی (پایان آزمایش) ماهیان در مجموع 07/1 و 12/1 محاسبه گردید. در ضمن ضریب تبدیل در تیمار اول معادل 82/0 تعیین شد. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که پرورش ماهی آزاد در حوضچه های بتنی با آب لب شور با  تراکم ذخیره سازی   10 تا 20 کیلو گرم در متر مکعب امکان پذیر بوده گرچه شاخص های رشد در تراکم 10  کیلوگرم در متر مکعب بهتر بوده است.  براساس نتایج تحقیق ، بهترین دما برای پرورش ماهی با شدت تغذیه مناسب بین 15 تا 17 در جه سانتی گراد می باشد. پس از دوره 5 ماهه پرورش ، گروهی از  ماهیان  با راه اندازی سیستم برودتی در فصل تابستان پرورش یافتند که  متوسط وزن ماهیان به  700 گرم (حداکثر 1100 گرم) رسید. در ضمن با ترویج ماهیان پیش مولد به مزارع خصوصی حدود 200 هزار عدد تخم چشم زده تولید شد. در مجموع حدود 10 ٪ تلفات مشاهده شد که این تلفات منحصرا  به انگل ایک (Ichthyophtirius multifiliis) مرتبط بوده  که  درمان از طریق  پرمنگنات پتاسیم و فرمالین انجام  گرفت.

    کلیدواژگان: ماهی آزاد دریای خزر، Salmo caspius، فاکتورهای رشد، آبزی پروری در آب لب شور
  • نگار زرین کوب*، عباسعلی مطلبی، علی اصغر خانی پور صفحات 17-27

    هدف از اجرای این تحقیق تعین بهترین نسبت تلفیق برگرماهی کیلکا و کپورنقره ای از نظر قابلیت پذیرش محصول و ارزیابی کیفی و تعیین عمر ماندگاری برگر تلفیقی بر اساس شاخص های فساد میکروبی در شرایط نگهداری در سردخانه °c18- بود. برگر تلفیقی در 4 تیمار شامل تیمار1(شاهد)،(ترکیب برگر ماهی با 100% گوشت کپورنقره ای)، تیمار2 (ترکیب برگر ماهی با 100% گوشت کیلکا)، تیمار3 (ترکیب برگر ماهی با 75% گوشت کیلکا و 25% گوشت کپورنقره ای) و تیمار4 (ترکیب برگرماهی با 50% کیلکاو 50% کپورنقره ای) می باشد. در پایان هر ماه به مدت شش ماه و با سه بار تکرار برای انجام آزمایشات میکروبی (شمارش کلی، کلیفرم، استافیلوکوکوس اوریوس، سالمونلا، کلستریدیوم پرفرینجس و کپک و مخمر) نمونه ها  به آزمایشگاه انتقال  یافت. کلیه مقایسات آماری در حداقل معنی داری 5% انجام گردید(p<0.05). نتایج این بررسی نشان داد که شمارش کلی میکروبی در کلیه تیمارها تا پایان دوره زمان ماندگاری پایین تر از حد استاندارد(/ grlogcfu81/10) می باشد و  هیچگونه شمارش کلی فرمی مشاهده نگردیده است. در شمارش تعداد استافیلوکوکوس اوریوس کمترین شمارش مربوط به تیمار 4 (برگر تلفیقی) و تیمار شاهد در فاز صفر می باشد، ضمن افزایش در طول زمان این نسبت تا پایان دوره نگهداری حفظ گردیده است. جداسازی سالمونلا در ابتدا و انتهای دوره نگهداری نمونه ها در دمای انجماد نشان داد که در کلیه تیمارها شمارش سالمونلا گزارش نگردیده است.شمارش باکتریهای  بیهوازی در ابتدا و انتهای دوره نگهداری نمونه ها در دمای انجماد نشان داد که در کلیه تیمارها شمارش باکتری کلستریدیوم پرفرینجس گزارش نگردیده است. کمترین شمارش کپک در تیمار 4 (برگر تلفیقی) شمارش گردیده و بیشترین شمارش مربوط به تیمار شاهد (صد در صد گوشت ماهی کپور نقره ای)   می باشد، ضمن اینکه داده های بدست آمده در کلیه تیمارها در رنج پایینتر از حد استاندارد (log cfu / gr 90/ 6) می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق کلیه تیمارها پذیرفته شده هستند و می توان برگر تلفیقی کیلکا-کپورنقره ای را تا 6 ماه در سردخانه نگهداری کرد.

    کلیدواژگان: برگرتلفیقی ماهی، شاخص های میکروبی، عمرماندگاری، کپورنقره ای، کیلکا
  • محدث قاسمی*، سمیه حقیقی کارسیدانی، صادق امیدوار، بابک رمضانی عاقله، منیره فئید صفحات 29-42

    تلفات گسترده ماهی کپور نقره ای(Hypophthalmichthysmolitrix) با علایم بالینی متفاوت شامل بیحالی، خونریزی های زیر جلدی در پهلوها، پایه یا درکل باله ها، قرمز شدن زیر شکم و روی سرپوش آبششی، اگزوفتالمی خفیف، خونابه در محوطه شکمی(به رنگ های زرد، شفاف یا قرمز)، خونریزی های نقطه ای بر روی امعاء و احشاء و در برخی موارد زرد شدن یا کمرنگ شدن کامل پوست و تلفات موجب خسارات اقتصادی زیادی به آبزی پروران کشور گردیده است. در بعضی مطالعات، عوامل عفونی باکتریایی به عنوان عامل تلفات گزارش گردیده و برخی محققین نیز علایم بالینی و کالبدگشایی را مشکوک به بیماری های ویروسی دانسته اند. از آنجا که بروز عوامل عفونی بدنبال شرایط عمومی نا مناسب می تواند منجر به تلفات گردد لذا شناسایی به موقع عوامل عفونی و بکارگیری روش های پیشگیری و کنترل این بیماری ها همراه با بهبود مدیریت استخر می تواند از بروز خسارات و شیوع بیماری ها جلوگیری نماید. مطالعات مختلف نشان داده که شایعترین عوامل عفونی در تلفات ماهیان فیتوفاگ عوامل باکتریایی مانندآیروموناسهای متحرک بویژه آیروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) و 2 گونه سودوموناس آیروژینوزا(P. aeruginosa) و سودوموناس فلورسنس(fluorescens P.) هستند. بیماری های باکتریایی ناشی از پروتیوس روتگری(Proteus rettgeri) و استافیلوکوکوس اوریوس(Staphylococcus aureus) نیز به عنوان عوامل بیماریزا در این ماهی گزارش شده اند. از طرفی ماهی کپور نقره ای به بیماری ویروسی ویرمی بهاره کپورنیز حساس است. در شرایط ضعف سیستم ایمنی ناشی از مدیریت ضعیف آب و تغذیه، عوامل قارچی هم می توانند ماهی را درگیر نمایند که معمولا به عنوان عامل اولیه تلفات مطرح نیستند. در این هنگام تشخیص سریع و به موقع عوامل بیماریزا و اجرای اقدامات اصلاحی مناسب با بهره گیری از روش های امنیت زیستی می تواند از بروز خسارات بیشتر جلوگیری نماید.



    کلیدواژگان: کپور نقره ای، بیماری عفونی، بیماری باکتریایی، ویرمی بهاره
  • فائزه مرتضایی، بهرام فلاحتکار* صفحات 43-58

    نقش مواد معدنی در تغذیه، فیزیولوژی و حیات بسیاری از حیوانات مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال دستیابی به اطلاعات در زمینه نیازمندی های مواد معدنی ماهیان و اثرات آنها بر ترکیبات و عملکرد بیوشیمیایی بدن، واکنش های آنزیمی و واحد های ساختاری غیر آنزیمی با محدودیت رو به رو است. این مسئله به دلیل جذب برخی از مواد معدنی توسط آب، ماده غذایی و در نتیجه عدم اندازه گیری دقیق این عناصر اتفاق می افتد. امروزه اهمیت عناصر معدنی میکرو و ماکرو به عنوان اجزای ضروری جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان در بسیاری از مطالعات به اثبات رسیده است. عناصر ماکرو (P،Ca ، Mg،K  وNa) جزء اصلی واکنش ها و مسیر های بیوشیمایی بوده و وجود عناصر معدنی میکرو (Zn، Cu، Fe،Cr ، Mn و Se) به دلیل بهبود عملکرد رشد و تغذیه ماهی مهم تلقی می شوند. در این راستا، برهم کنش عناصر ماکرو و میکرو، شرایط فیزیکوشیمیایی محیط آبی و فیزیولوژی ماهی می توانند دستیابی به سطوح بهینه و دسترسی زیستی مواد معدنی در خوراک را تحت تاثیر قرار دهند. این مطالعه مروری بر سطوح مختلف نیازمندی ها، نقش مواد معدنی در خوراک و تاثیر متقابل آنها بر رشد، تغذیه و فیزیولوژی بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان بعنوان یکی از گونه های مهم پرورشی خواهد بود.

    کلیدواژگان: احتیاجات غذایی، عملکرد بیوشیمیایی، قزل آلای رنگین کمان، mykiss Oncorhynchus، متابولیسم، مواد معدنی
  • علی اصغر خانی پور*، مینا سیف زاده، قربان زارع گشتی صفحات 59-70
    هدف از این تحقیق تهیه کلوچه غنی شده با کنسانتره پروتئین نوع A ماهی سیم سد ارس،ارزیابی کیفیت حسی و شیمیایی، ارزش غذایی و تعیین مدت زمان ماندگاری آن در دمای محیط بود. برای تهیه کلوچه سه تیمار شامل غلظت های 5، 10 و 20 درصد کنسانتره در نظر گرفته شد. شاهد کلوچه ماهی بدون کنسانتره بود. فاکتورهای چربی، پروتئین، خاکستر و رطوبت در تیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنی دار نشان داد(P<0.05). بازهای نیتروژنی فرار، پراکسید و پی اچ در تیمار های آزمایشی 10 و 20 درصد کنستانتره در مقایسه با شاهد تفاوت معنی دار نشان داد (P<0.05). این فاکتورها در تیمارهای آزمایشی و شاهد طی مدت زمان ماندگاری در دمای محیط افزایش معنی دار (P<0.05) یافتند. فاکتورهای حسی شامل طعم و مزه، رنگ، بافت و بو بین تیمارهای 5 درصد کنسانتره در مقایسه با شاهد تفاوت معنی دار نشان نداد(P>0.05). این فاکتورها در نمونه های آزمایشی و شاهد طی مدت زمان نگهداری در دمای محیط کاهش معنی دار نشان دادند(P<0.05). از لحاظ مدت زمان ماندگاری در دمای محیط بین تیمار 5 درصد کنسانتره و شاهد (سی روز) تفاوت معنی دار مشاهده نشد(P>0.05). تیمار 10 و 20 درصد کنسانتره به مدت 20 و 10 روز در دمای محیط از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند. با توجه به نتایج به دست آمده و مدت زمان ماندگاری در دمای محیط و عدم وجود تفاوت معنی دار بین تیمار 5 درصد در مقایسه با شاهد می توان  تیمار 5 درصد کنسانتره را به عنوان تیمار مناسب برای تهیه کلوچه ماهی پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: ماهی سیم، کنسانتره پروتئین، کلوچه ماهی، زمان ماندگاری
  • جلیل سبک آرا*، مرضیه مکارمی صفحات 71-86

    این تحقیق در27 ایستگاه مطالعاتی درمناطق شیجان ، سیاکیشیم ، آبکنار، هندخاله و روگاها ضمن انجام طرح های مطالعاتی هیدرولوژیوهیدروبیولوژی و اطلس پلانکتونهای تالاب انزلی طی سال های 1373 الی 1393 در تالاب انزلی صورت گرفت . نمونه برداری فیتوپلانکتونی توسط لوله پلیکا (P.V.C) انجام ودرهر ایستگاه30 لیتر آب توسط تور زیوپلانکتون با مش  30میکرون فیلتر شد. نمونه ها با فرمالین به نسبت 4 درصد تثبیت، به آزمایشگاه منتقل و با میکروسکوپ اینورت موردبررسی کمی وکیفی قرارگرفته سپس از آنهاتوسط فتومیکروسکوپ (labophot Nikon)عکسبرداری گردید. نتایج حاصل از مطالعات نشان داد تالاب انزلی درمجموع دارای 12 شاخه 134 جنس و254 گونه زیوپلانکتونی بوده، که دراین میان 14جنس و25 گونه مربوط به راسته کلادوسرا (آنتن منشعبان) از شاخه آرتروپودا می باشد. بدن این گروه ازموجودات ازصدفی کیتینی پوشیده شده که درناحیه خلفی بهم متصل و از سمت شکمی باز است. مطالعات کیفی زیوپلانکتونی دراین پروژه وبررسی های کمی در    پروژه هیدرولوژی و هیدروبیولوژی تالاب انزلی نشان داده که جمعیت این راسته در سالهای اخیرکاهش چشمگیری یافته است، فراوان ترین گونه های این راسته عبارتنداز  Moina rectirostris , Alonarectangula , Chydrussphaericus که بیشترین جمعیت آنها مربوط به مناطق آبکنار و هندخاله جنوبی درفصول  بهار و تابستان می باشد

    کلیدواژگان: زئوپلانکتون، آنتن منشعبان، پراکنش، تالاب انزلی، اطلس پلانکتون
  • سپیده خطیب حقیقی*، منیره فئید، احمد قانع، سپیده ملکی شمالی صفحات 87-98
    آلودگی آب یک مشکل بزرگ جهانی است که به ارزیابی مداوم و تجدید نظر در سیاست منابع آبی در همه سطوح احتیاج دارد. رودخانه کرگانرود ازرودخانه های مهم در استان گیلان محسوب می شود و در مسیر خود با عبور از مناطق کشاورزی، از میان شهرستان طوالش وروستا ها آلاینده ها رادر خود جمع می کند. از منابع مهم آلودگی رودخانه ها و دریاچه ها وارد شدن ضایعات شهری و صنعتی می باشد که در اثر ورود این مواد ساختار رودخانه ها دگرگون می گردد زیرا علاوه بر مختل کردن جریان طبیعی مهاجرت ماهیان مانع از تشکیل سیلاب و بستر مناسب برای تخم ریزی می گردد. بررسی آلودگی میکروبی در یک دوره یک ساله وهر فصل یکبار انجام گرفت. میزان آلودگی با روش شمارش کلی کلیفرمها (MPN) تحت بررسی قرار گرفت. ایستگاه های مورد مطالعه از قسمت بالادست، وسط رودخانه و مصب انتخاب و نمونه برداری از سطح و رسوب (بستر) رودخانه انجام شد. بیشترین میزان آلودگی کلیفرمی و کلیفرم مدفوعی در منطقه مصب وبستر بوده که کاهش دبی آب و عبور از مراکز شهری و کشاورزی و وارد شدن ضایعات آنها به داخل رودخانه و ته نشین شدن آن در بسترو مصب رودخانه باعث افزایش میزان آلودگی شده است. درمجموع میانگین آلودگی (سطح و رسوب)، فصل تابستان بیشترین میزان آلودگی کلیفرمی44/3 عدد در 100 میلی لیتر و بیشترین میزان آلودگی کلیفرم مدفوعی 26/9  عدد در 100میلی لیتر بوده است. لازم به ذکراست کلیه فاکتور های فیزیکو شیمیایی مورد بررسی در محدوده استاندارد تخلیه به آبهای سطحی بوده اند، همچنین به دلیل بالا رفتن درجه حرارت آب و هوا رشد و تکثیر باکتری ها افزایش یافته در نتیجه  تبخیر و کم شدن حجم آب رودخانه و افزایش درصد باکتری ها در حجم کمتر آب می تواند از عوامل آلودگی بیشتر فصل تابستان باشد.
    کلیدواژگان: بررسی، استان گیلان، آلودگی، رودخانه کرگانرود، کلیفرم
  • حمیده کردی، علیرضا ولی پور*، محمود حافظیه، علیرضا شناور ماسوله صفحات 99-110
    در این تحقیق تاثیر نانو ذره آهن و لاکتوباسیلوس پلانتاروم پوشش دار شده به صورت مجزا و تلفیقی بر فاکتورهای رشد و زنده مانی ماهی قزل آلای رنگین کمان بررسی گردید. برای این منظور ماهی ها پس از زیست سنجی با میانگین وزن 35/0± 94/12 گرم به صورت تصادفی در 36 تانک 500 لیتری (30 عدد در هر تانک) ریخته شدند و با رژیم های غذایی مختلف، به مدت هشت هفته تغذیه گردیدند. در این تحقیق 3 دوز (30، 60 و 90 میلی گرم بر کیلوگرم) نانو ذره آهن و دو دوز باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم پوشش دارشده (cfu/g 108 و 107) به صورت مجزا (5 تیمار) و تلفیقی (6 تیمار) در غذا و تیمار شاهد نیز بدون نانو ذره آهن و باکتری در نظر گرفته شد که در مجموع 12 تیمار (هر تیمار با 3 تکرار) را شامل می شد. نتایج نشان دادند که بیش ترین مقدار افزایش وزن بدن، در تیمارهای حاوی 60 میلی گرم بر کیلوگرم نانو ذره آهن (T4)، cfu/g 107 باکتری (T1) و تیمار حاوی تلفیق این دو (T8) و کمترین میزان آن در تیمارهای حاوی 30 میلی گرم بر کیلوگرم نانو ذره آهن و تلفیق آن با cfu/g 108- 107باکتری (T6 و T7) بدست آمد (P<0.05). کمترین میزان ضریب تبدیل غذا و بیشترین ضریب رشد ویژه نیز در تیمار T1 مشاهده گردید. همچنین کمترین درصد زنده مانی نیز به ترتیب در تیمارهای T6 و T7 دیده شد (P<0.05). بنابراین افزودن مقدار 60 میلی گرم بر کیلوگرم نانوذره آهن و cfu/g 107 لاکتوباسیلوس پلانتاروم پوشش دارشده در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: زنده مانی، رشد، قزل آلای رنگین کمان، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، نانو ذره آهن
|
  • Mohamad Sayad Bourani *, Alireza Valipour, Javad Daghigh Roohi, Mohaddes Ghasemi Pages 1-15

    Caspian trout is valuable, Commercial, anadromous and endemic fishes species in the Caspian Sea so that, researchers attention have been focused on this species. In this study, in order to introduce a new species to the aquaculture system, in order to provide the brood stock, the production of juveniles for culturing in ponds and cage and production of salmon in coastal areas is important. In order to carry out this research, 8 m³ concrete ponds with density of 10 and 20 kg / m3 and 3 replications were used. Results showed, culture of Caspian trout is suitable with density 10 kg/m3, so that weight gain, SGR and Daily growth mean are better than treatment 2(15-20 kg/m3). According to the results, the weight gain of fish in treatment 1 (10 kg / m3) and treatment 2 (20 kg / m3) compared to the original weight of 10.1 g was 1953.9% and 1734% respectively. There was significant difference between treatments. The specific growth rates of fish in the first and second treatments were 1.37 and 1.32%, respectively, and this difference was significant (p <0.05). The initial and final condition factor of fish was calculated 1.07 and 1.21, respectively. In addition, the conversion coefficient was equal to 0.82. The best temperature for culturing Caspian trout with an appropriate feeding intensity was between 15 to 17 0c. In this research, the launch of the refrigeration system in the summer season, the fish weight reached 700 gr (maximum 1100 gr). Meanwhile, by promoting pre-productive fishes to private farms, about 200,000 eggs were produced.

    Keywords: Caspian salmon, growth factors, Culture, Caspian Sea, Iran
  • Negar Zarrinkoub *, Abbasali Motallebi, Aliasghar Khanipour Pages 17-27

    replacement effects of different proportions of silver carp meat (0%, 25%, 50%) and kilka meat have been studied in burger formula comparing control treatment (pure burger of silver carp meat). to identify the best proportion of the composition in view of the product acceptability along with identifying long life of the composed burger according to germ spoiling criteria which are under keeping conditions below -18c. sampling  was performed for microbial tests including: total viable count (TVC), coliform , staphilococcus aureus, salmonellas, clostridium  perfringens, mold and yeast three times and every month for 6 months.that average of data are significant (P<0.05).The results showed that TVC is lower than standard limit (10.81 logcfu/gr) in all treatments up to end of durability. Any coliform count has not been seen. In staphilococcus aureus count, treatment 4 has the least count and the most count to control  is in phase 0 and this proportion has been kept up to end of maintenance time. Coliform count of salmonellas at the beginning and end of maintaining samples under frigidity temperature showed that salmonellas count has not been reported in all treatments. Anaerobic bacteria's count(c.perfringens) at the beginning and end of maintaining samples under frigidity temperature showed that Anaerobic bacteria's count has not been reported in all treatments. The least count of mold is in treatment 4 (combinative burger) and the most count relates to control treatment (100% silver carp meat) while the gained data of all treatments are in lower range of standard limit (6.90 logcfu/gr).According to the results, Kilka-silver carp fish burger can be maintained in fridge for 6 months

    Keywords: combinative fish burger, Kilka, microbial evaluation, Shelf life, Silver carp
  • Mohaddes Ghasemi *, Somayeh Haghighikarsidani, Sadegh Omidvar, Babak Ramezani Agheleh, Monireh Faeed Pages 29-42

    Sever mortalities of Silver carp, Hypophthalmichthys molitrix, with various clinical symptoms including Lethargy, subcutaneous hemorrhages on operculum, fish sides, base of fins, mild exophthalmia and ascites in the abdominal cavity (yellowish, reddish or Clear), extensive or focal hemorrhages on the Viscera and yellow or colorless skin and mortalities in some cases has caused huge economic losses. In some studies, bacterial agents have been reported as causal agents of mortalities but other researchers have identified clinical and necropsy symptoms as suspected to viral diseases. Since the poor conditions can lead to fish mortality following infections, timely detection of infectious agents and the use of preventive and controlling methods for these diseases, along with improved pond management, can prevent the occurrence of diseases and the spread of diseases. Various studies have shown that the most common infectious agents in fish are bacterial agents such as aeromonas, especially aeromonas hydrophila, and two species of P. aeruginosa and P. fluorescens. Other bacterial diseases caused by Proteus rettgeri and Staphylococcus aureus have also been reported as pathogens in this fish species. On the other hand, silver carp is susceptible to viral diseases including spring viremia of carp. With the presence of a weakened immune system due to a poor water and nutrition management, fungal agents can also affect the fish that are not usually the primary cause of mortality. At the same time, prompt diagnosis of pathogens and the implementation of appropriate health management through the use of bio-security methods can prevent further damage

    Keywords: Silver carp, Bacterial disease, Spring viremia of carp, Fungal disease, Infectious disease
  • Faezeh Mortezaei, Bahram Falahatkar * Pages 43-58

    The role of minerals has been investigated in the nutrition, physiology and life span of many animals. However, it is challenged with limited access to data on requirements of fish minerals and their effects on the body's biochemical compositions and functions, enzymatic reactions and non-enzymatic structural units. This is due to the absorption of some minerals by water, food, and therefore the accurate measurement of these elements is not possible. Nowadays, it has been proved the importance of micro and macro elements as essential components of rainbow trout in many studies. Macro elements (P, Ca, Mg, K and Na) are constituent component of biochemical reactions and pathways and the presence of micro elements (Zn, Cu, Fe, Cr, Mn and Se) is considered as important parameters for improving the growth and nutrition of fish. In this regards, interaction between macro and micro elements, water environment, physicochemical condition and fish physiology can impress access to optimal levels and mineral bioavailabality in diet. This review will addressed on different levels of requirements, the role of minerals in dietary and their interaction on growth, nutrition and physiology in rainbow trout as an important farmed species.

    Keywords: Nutritional requirements, Biochemical function, Rainbow trout, Oncorhynchus mykiss, metabolism, Minerals
  • Aliasghar Khanipour *, Mina Seifzadeh, Ghorban Zare Gashti Pages 59-70
    In this study, fish patty including the FPC type A of Bream from Aras dam with the percentage of 5, 10 and 20 % was produced in 3 treatments and assessed in nutritional value, chemical and sensory factors and shelf-life at room temperature. Fish patty without FPC was as control. Protein, fat, moisture and ash in the control and text samples had significance differences (P<0.05).  TVB-N, peroxide and pH in the control and text samples  including of 10 and 20 % FPC had significance differences (P<0.05). These factors in the control and text samples had significance differences during storage at ambient temperature (P<0.05). Sensory factors including of color, odor, tissue and taste in the text sample including of 5% FPC was not showed significance differences to control. These factors in the control and text samples had significance differences during storage at ambient temperature (P<0.05). The text sample including of 5% FPC and control samples was not showed significance from the point of view shelf life at ambient temperature (P<0.05). 10 and 20% FPC treatments have good quality at ambient temperature. Regarding the results obtained, the duration of shelf life at ambient temperature and the absence of a significant difference between treatment of 5% FPC compared to control, 5% concentrate treatment can be recommended as a suitable treatment for fish patty.
    Keywords: ABRAMIS BRAMA ORIENTALIS, FPC, Fish Patty, shelf-life
  • Jalil Sabkara *, Marziyeh Makaremi Pages 71-86

    This study was carried out in 27 study stations in Shijan, Siakishim, Abkenar, Hendekhaleh and Rogaha(River outlets), during conducting research hydrology and hydrobiology and preparing Atlas of plankton in the Anzali wetland during the years 1373(1994) from 1393(2014). Sampling was done by (P.V.C) tube, at each station, 30 liters of water were filtered by a Zooplankton net with 30 microns mesh. The samples were fixed with 4% formalin and then transferred to the laboratory and after quantitative and qualitative studies with inverted microscope were taken picture them by Nikon Labophot microscop. The results of Zooplankton study reveal that there are totally 12 Phylum that include 133 genera and 211 speices in Anzali wetland , of which ,14genera and 25 speices in Order Cladocera was identified , They are belongs to phylum Arthropoda. The body of this group is composed of chondroitin, which is attached to the posterior region and is open on the abdominal side. Qualitative studies of zooplankton in this project and quantitative studies in the hydrologic and hydrobiological project of Anzali wetland indicate that the population of this order has decreased significantly in recent years. The most frequent species of this sequence are Moina rectirostris, Alona rectangula and  Chydrus sphaericus, whose highest population is related to Abkenar and the southern Hendekhaleh regions in spring and summer.

    Keywords: zooplankton, Cladocera, distribution, Anzali Wetland, Atlas of plankton
  • Sepideh Khatibhaghighi *, Monireh Faeed, Ahmad Ghane, Sepideh Maleki Shomali Pages 87-98
    Water pollution is a major global problem which requires continuous assessment and revision in water resources policy at all levels. Karganrood river is one of the most important river in Guilan province and on its way crossing agricultural areas in Talesh country and villages collect the pollutants. One of the main sources of rivers and lakes pollution is intering urban and industrial wastes into rivers that due to the entry of these materials, the structure of the rivers is transformed; because it is disrupting the natural flow of fish migration and so preventing the formation of floods and appropriate conditions for fish spawning. Study of microbial contamination was performed over a one year period and sampling was performed seasonally and once every season. The contamination rate was studied by counting total coliforms (MPN) method. The stations studied were selected from the upstream, middle and estuary regions and sampling was carried out from the surface and sediment of the river. Most of the total and fecal coliform contamination were related to bed and estuary regions which reducing water flow, passing through urban and agricultural centers and entering the centers' wastes into the river and settling in the river bed and estuary have led to increase the amount of contaminations. Totally, the contaminations average (surface and sediment) include: the highest amount of coliform contamination was 44.3 numbers in 100 cubic centimeters and the highest amount of fecal coliform contamination was 26.9 numbers in 100 cubic centimeters in summer season. It should be noted that, all the results of studied physical and chemical factors were in the standard range of discharge to the surface water and the bacterias' growth were increased due to increase of the weather temperature; so, decresing water volume in summer season causes increase of the bacterias percent in water
    Keywords: Study, Guilan province, Pollution, karganrood river, COLIFORM
  • Hamideh Kordi, Alireza Valipour *, Mahmoud Hafezieh, Alireza Shenavar Masouleh Pages 99-110
    In this study investigated effect of iron nanoparticles and encapsulated Lactobacillus plantarum KC426951 on growth and survival of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) as separate and combined. After biometry, fish introduced to tanks )30 fish per 500 l tanks) randomly with initial weight of 12.94±0.35 g and fed with different diets for 8 weeks containing 3 dosages of Fe3O4 nanoparticles (30, 60 and 90 mg.kg food-1) and two dosage of encapsulated Lactobacillus plantarum (107 and 108 cfu.g-1) as separate (5 treatments) and combined (6 treatments) and control diet without any supplement. There were 12 treatments and had three replications for each other’s (36 tanks). Results showed that the highest weight gain enhanced in 60 mg/kg iron nanoparticles (T4), 107 cfu/g Lactobacillus plantarum (T1) and their combined (T8) and the lowest in 30 mg/kg iron nanoparticles and their combined with Lactobacillus plantarum (T6 and T7) (p<0.05). The minimum FCR and maximum SGR was observed in T1 (p<0.05). Also survival rate in T6 and T7 were lowest respectively (p<0.05). In totally, it is recommended to use of 60 mg/kg iron nanoparticles and 107 cfu/g encapsulated Lactobacillus plantarum in rainbow trout diet.
    Keywords: Growth, iron nanoparticles, Lactobacillus plantarum, Rainbow trout, survival