فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال پانزدهم شماره 6 (آذر و دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پیام امینی، نریمان سپهروند، اسعد شرهانی، جواد زارعی، سعید قنبری* صفحات 612-624
    زمینه و اهداف

      در سال های اخیر، ویروس کرونا دلیل بسیاری از مر گ ها و بستری های بیمارستانی بوده است. این مطالعه به هدف بررسی متغیرهای مرتبط با طریقه رجوع به بیمارستان و زمان تا مرگ-ترخیص بیماران به کمک مدلسازی توام چندسطحی شکل گرفته است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه گذشته نگر تاریخی، بیماران مبتلا به ویروس کووید-19 از 34 مرکز درمانی در سطح استان خوزستان از 18 فوریه 2020 تا پنجم ژانویه 2021 مورد بررسی قرار گرفته اند. از یک مدل توام برای بررسی اثر همزمان متغیرهای دموگرافیک و بالینی بر نوع مراجعه به بیمارستان و زمان تا مرگ-ترخیص استفاده شده است.

    یافته ها

      از میان 22،356 بیمار، 14/2 درصد از طریق آمبولانس به بیمارستان مراجعه کرده بودند و 11/2 درصد در بیمارستان فوت کرده اند. نرخ استفاده از آمبولانس در بیماران مسن تر، مردان، افرادیکه سو مصرف مواد دارند، افرادی با علایمی همچون استرس تنفسی وکاهش هوشیاری، افرادی با بیماری های زمینه ای تنفسی، دیابت و سرطان، بیشتر بود. همچنین، سن بالا، مرد بودن، تعداد بیماری های زمینه ای، علایمی همچون درد قفسه سینه، استرس تنفسی، سطح هوشیاری و بستری در بخش مراقبت های ویژه، پیشبین های مرگ در بیمارستان نتیجه شدند. میانه زمان بقا در بیمارانی که با پای خود به بیمارستان مراجعه کرده بودند، 31 در برابر 20 روز بود (آماره لگ رنک با مقدار معناداری زیر 0/001).

    نتیجه گیری

     متغیرهای بالینی و دموگرافیک بسیاری جهت پیشبینی استفاده از خدمات اورژانسی و مرگ بیمارستانی در کووید 19 شناسایی شدند که میتوانند جهت کاهش خطر در نظر گرفته شوند. مدیریت متغیرهای اثرگذار بر استفاده از خدمات اورژانس میتواند نقش مهمی در کنترل پیامدهای این بیماری ایفا کند.

    کلیدواژگان: کووید 19، بقا، خدمات پزشکی اورژانسی، آمبولانس، مدلسازی توام
  • مهسا رضا شاطری، مهسا اهرابی، میترا صالحی* صفحات 625-637
    زمینه و اهداف

      باکتری استافیلوکوکوس اوریوس یکی از مهم ترین پاتوژن های انسانی و یکی از عوامل شایع عفونت های بیمارستانی اکتسابی در جهان است. هدف از این مطالعه، بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و ویژگی های مولکولی سویه های باکتری استافیلوکوکوس اوریوس است.

    مواد و روش کار

      این مطالعه توصیفی بر روی 56 سویه استافیلوکوکوس اوریوس جدا سازی شده از نمونه های بالینی در سال 1397، انجام پذیرفت. تعیین الگوی مقاومت سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک با روش دیسک دیفیوژن انجام شد. همچنین زیر رده های mecA توسط واکنش Multiplex RCR تعیین گردید. ژن pvl و spa در این سویه ها با واکنش PCR تعیین گردیدند.

    یافته ها

      بیشترین مقاومت سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک های اگزاسیلین، سفوکسیتیم و اریترومایسین و ونکومایسین (12/5%) مشاهده شد. 100درصد از سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین، حاوی ژن mecA بودند و بیش از 50 درصد سویه های ایزوله شده مرتبط با عفونت های بیمارستانی بودند. علاوه براین، 3SCCmec type و1SCCmec type به عنوان ساب تیپ های غالب در این تحقیق شناسایی شدند و (17/8%) 10 سویه از سویه های جداسازی شده غیر قابل تایپ بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که توزیع ژن spa در 82 درصد از نمونه ها وجود داشت. از مجموع 46 نمونه 40 نمونه متعلق به نمونه های زخم بودند. همچنین، ژن pvl در 12 درصد (7 نمونه) نمونه ها مشاهده شد. ارتباط میان ژن mecA با مقاومت به آنتی بیوتیک های اگزاسیلین، سفوکسیتین، اریترومایسین در سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین وجود دارد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، pvl، spa، mecA، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • عطیه شیروانی، علی حسین رضایان*، هاله الوندی، محمد برشان تشنیزی، حسین صباحی صفحات 638-657
    زمینه و اهداف

      بیماری های عفونی از اصلی ترین دلایل مرگ ومیر در جهان هستند. استفاده از آنتی بیوتیک ها برای مقابله با این بیماری ها علاوه بر محدودیت ها و بروز عوارض جانبی، سبب مقاومت میکروارگانیسم ها می شود. استفاده از نانوسامانه های دارورسان راهی موثر برای افزایش پایداری و کاهش میزان مصرف آنتی بیوتیک است. هدف این پژوهش بارگذاری داروی سفازولین در نانوسامانه نیوزومی به منظور رهایش کنترل شده آن است.

    مواد و روش کار

      این مطالعه تجربی در سال 97 برای بررسی اثر فرمولاسیون بر پایه اسپن 60 ، تویین 60 و کلسترول بر سنتز نانوسامانه نیوزومی بارگذاری شده با آنتی بیوتیک سفازولین به روش آب رسانی لایه نازک انجام شد. مشخصات نانوسامانه های سنتزی و فعالیت ضدباکتریایی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

      تصاویر SEM نشان داد، نانوذرات کروی هستند. بازده محصور سازی فرمولاسیون اول، دوم و سوم به ترتیب %33، 19/7% و 40/76% بود. رهایش سفازولین از نانوسامانه اول، دوم و سوم طی 30 روز 48%، 81/5% و 63% بود. اندازه و پتانسیل زتا نانوسامانه نیوزومی سوم 154 نانومتر و 24- میلی ولت ارزیابی شد. حداقل غلظت بازدارنده رشد باکتری اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس به ترتیب 4 و 150 میکروگرم بر میلی لیتر است. نانوسامانه با فرمولاسیون سوم اثر ضدباکتریایی معنی داری در 6 روز بر باکتری اشریشیا کلی نشان داد و قطر هاله عدم رشد آن تقریبا ثابت ماند.

    نتیجه گیری

    فرمولاسیون بهینه نانوذرات نیوزوم شامل اسپن60 (0/060)، تویین 60 (0/090) و کلسترول (0/046) بود. رهایش مداوم و کنترل شده سفازولین از نیوزوم، همراه با افزایش نفوذ دارو سبب کاهش رشد باکتری های اشریشیا کلی (ATCC 9637E. coli,) و استافیلوکوکوس اوریوس (ATCC 12600S. aureus,) می شود.

    کلیدواژگان: نیوزوم، آنتی بیوتیک، سفازولین، بیماری های عفونی، دارورسانی کنترل شده
  • مهدی قنبری سرداری، رامک یحیی رعیت*، محمدرضا مهرابی، تقی زهرایی صالحی، جلیل مهرزاد سلاکجانی صفحات 658-675
    زمینه و اهداف

      سالمونلا تیفی یک پاتوژن انسانی است که موجب تحریک سیستم ایمنی انسان و ایجاد تغییرات در سطح بیان ژن ها در مسیر بیماری زایی اش می شود. لذا هدف این مطالعه، بررسی تغییرات بیان ژن سایتوکاین های IFN-γ و TNF-α منوسیت های شبه ماکروفاژ خون انسان در برخورد با نمونه های بالینی و استاندارد سالمونلا تیفی در شرایط برون تنی است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مقطعی-توصیفی مدفوع 60 بیمار مبتلا به گاستروآنتریت کشت داده شده و برای تشخیص سالمونلا از تست های بیوشیمیایی استفاده شد. همچنین از افراد نمونه خون وریدی برای جداسازی peripheral blood mononuclear cell (PBMC) گرفته شد و PBMCها در محیط کشت، حاوی تیمارهای 4×103 cfu/mL از سالمونلا تیفی پاتوژن و استاندارد کشت شدند. تست سمیت سلولی برای تعیین غلظت ها نیز انجام شد. در نهایت بیان کمی ژن های ifn-γ و tnf-α سنجیده شد و نتایج با آزمون های آماری، تحلیل گردید.

    یافته ها

      نتایج تست سمیت سلولی، استفاده از غلظت  4×103 cfu/mL  سالمونلا تیفی را برای تیمار در محبط کشت مجاز نشان داد که استفاده شد. تغییرات نسبی بیان ژن سایتوکاین های tnf-α و ifn-γ در PBMCهای تیمار شده با سویه پاتوژن و سویه  14028ATCC به ترتیب افزایش معناداری نسبت به نمونه کنترل داشت (0/0001=P، 0/0198= P).

    نتیجه گیری

      بیان افزایش یافته و معنی دار سایتوکاین های ifn-γ و tnf-α در گروه نمونه تیمار شده با سویه پاتوژن و سویه ATCC نشان دهنده پلاریزاسیون ماکروفاژهای تحریک شده با  سالمونلا تیفی در شرایط آزمایشگاهی است.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی، ifn-γ، tnf-α، ماکروفاژ
  • امینه دلیر، شبنم رضوی*، ملیحه طالبی، فرامرز مسجدیان جزی، عابد زاهدی بیالوائی، مریم میرشکار، وحید لهراسبی صفحات 676-683
    زمینه و اهداف

      فلور مدفوعی افراد سالم در جامعه مخزن بالقوه عفونی بزرگی است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتورهای بیماری زایی کلبسیلا پنومونیه جدا شده از مدفوع داوطلبان سالم انجام شد.

    مواد و روش کار

      سیصد و پنجاه نمونه مدفوع از افراد سالم نمایندگان فروشگاهی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال غرب تهران جهت دریافت کارت سلامت جمع آوری شد. جداسازی باکتری، شناسایی و تست حساسیت ضد میکروبی طبق دستورالعمل های معمول انجام شد. علاوه بر این، واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای شناسایی عوامل ژنتیکی مسیول تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs: SHV، TEM، و CTX-M)، blaKPC و سایر ژن های حدت استفاده شد.

    یافته ها

      از بین نمونه های مدفوع مورد بررسی، 60 (17.1%) کلبسیلا پنومونیه جدا شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان مقاومت مربوط به پیپراسیلین تازوباکتام (n=25، 41.6%)، و مروپنم (n=17، 28.8%) و کوتریموکسازول (n=11، 18.3%) بود. همچنین تمامی سویه ها به آمیکاسین، جنتامایسین و ایمی پنم حساس بودند. نتایج PCR ژن های بیماریزایی نشان داد که 95 درصد (57 نفر) جدایه ها برای ژن fimH، 93/33 درصد (56=n) برای ژن BssS، 45 درصد (27=n) برای ژن rmpA مثبت بودند. نتایج PCR برای ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داد که 41/66 درصد (25=n) دارای ژن blaTEM، 38/33 درصد (23=n) ژن blaCTX-M، 35 درصد (21=n) ژن blaSHV و 3/33 درصد (2=n) ایزوله دارای ژن blaKPC بود و هیچ یک از این جدایه ها حامل ژن magA نبودند.

    نتیجه گیری

      مقاومت آنتی بیوتیکی در بین کلبسیلا پنومونیه جدا شده از مدفوع داوطلبان سالم شرکت کننده در این مطالعه شایع بود. انتقال باکتری ها و پلاسمیدهای مقاوم از طریق منابع دهان و مدفوع، تهدیدی برای عموم مردم است که می تواند گزینه های درمانی عفونت های اکتسابی جامعه ناشی از کلبسیلا پنومونیه را پیچیده کند.

    کلیدواژگان: بتالاکتاماز وسیع الطف، کلبسیلا پنومونیه، ژن های بیماریزایی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • کامبیز نجفی، ناهید حقنظری، کامبیز داوری، فاطمه کشاورزی* صفحات 684-691
    زمینه و اهداف

      مطالعه حاضر با هدف بررسی شرایط بهینه برای استخراج و خالص سازی آنزیم پنی سیلیناز انجام شد. منبع آنزیم، با
    کتری 6346Bacillus licheniformis  بدست آمده سازمان پژوهش های علمی - صنعتی ایران بود.

    مواد و روش کار

      باکتری  B. licheniformisدر محیطی حاوی نمک های معدنی، ترکیبات نیتروژن دار و منابع کربنی کشت داده شد. بعد از برداشت و آماده سازی سوسپانسیون باکتری، تخریب دیواره سلولی باکتری به روش تلفیقی از لیزوزیم و اولتراسونیکاسیون ضعیف جهت تهیه عصاره خام سلولی، صورت گرفت. سپس با روش کروماتوگرافی و الکتروفورز مقدار آنزیم تعیین شد. علاوه بر این، بهترین دمای رشد و بهترین زمان انکوباسیون بر اساس میزان جذب نمونه ها در طول موج 240 نانومتر، میزان فعالیت آنزیمی ، بهینه سازی شدت هوادهی، بهینه سازی زمان تولید آنزیم و pH بهینه مشخص شد.

    یافته ها

      در هر لیتر کشت حدود 8 گرم سلول بازیابی شد. pH بهینه 6/5 تعیین گردید. ارزیابی پایداری حرارتی آنزیم در زمان های مختلف نشان داد که، آنزیم برای بیش از 1 ساعت در دمای 20 تا 45 درجه سانتی گراد پایدار است، در حالی که در 60 درجه سانتی گراد در 10 دقیقه غیرفعال می شود. همچنین بهترین زمان انکوباسیون برای باکتری 9 ساعت در دمای 30 درجه سانتی گراد است. همچنین از لحاظ شدت هوا دهی بالاترین میزان تولید آنزیم در ارلن های 250 میلی لیتری با حجم 50 میلی لیتر محیط کشت، در دورRPM 200، به دست آمد. میزان تولید آنزیم در این شرایط به unit/ml 2394 رسید، هوا دهی بیشتر باعث اثر مهار کنندگی اکسیژن و کاهش فعالیت آنزیم تولید شده، گردید.

    نتیجه گیری

    باکتری B. licheniformis میکروارگانیسم مناسبی برای استخراج آنریم پنی سیلیناز است.

    کلیدواژگان: پنی سیلیناز، باسیلوس لیچنی فورمیس، خالص سازی، شرایط بهینه
  • یارا الهی، گلشید جاودانی شاهدین، احمد نجاتی، ایرج اشرافی، مهلا اسدیان، رامین مظاهری نژاد فرد* صفحات 692-699
    زمینه و اهداف

      عفونت های انتروکوکی از شایع ترین عفونت های بیمارستانی محسوب می شوند. امروزه انتروکوک ها نسبت به آنتی بیوتیک های رایج به ویژه ونکومایسین مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. انتروکوکوس فاسیوم (Enterococcus faecium) مقاوم به ونکومایسین یکی از شایع ترین عفونت های بیمارستانی است که در فهرست پاتوژن های اولویت دار سازمان بهداشت جهانی برای تحقیق و توسعه آنتی بیوتیک های جدید قرار دارد. در این پژوهش، ما برروی ژنوم انتروکوکوس فاسیوم  EntfacYEو ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک آن متمرکز شدیم تا دلایلی را که باعث مقاومت این باکتری در برابر آنتی بیوتیک ها شده است، دریابیم.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه، یک سویه انتروکوکوس فاسیوم EntfacYE مقاوم به چند دارو از نمونه خون انسان جدا شد. سویه انتروکوکوس فاسیوم جدا شده با استفاده از توالی یابی جزیی فاکتور افزایش طول باکتری Tu به روش سنگر تایید شد. سویه EntfacYE از نظر مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی شد و ژنوم باکتری استخراج و توالی یابی کامل گردید. ژنوم توالی یابی شده آنالیز شد و ژن ها در بانک داده های DNA ژاپن ثبت شدند.

    یافته ها

      در مجموع، زیرسیستم های ژنومی EntfacYE شامل 23 دسته مختلف با 59 ژن متعلق به ژن های مقاومت ضد میکروبی بود، به طوری که 49 ژن مقاومت آنتی بیوتیکی دارای زیرسیستم های خاص و ده ژن فاقد زیرسیستم های خاص بودند. علاوه بر این، ژن های مقاومت به کادمیوم، کبالت، مس، روی و جیوه در ژنوم EntfacYE شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

     در نتیجه، مطالعات روی ژنوم باکتری ها به محققان کمک می کند تا ویژگی های پاتوژن های رایج، از جمله ژن های حدت و مقاومت در برابر آنتی بیوتیک را شناسایی کنند و از این رو، با درک پاتوژنز باکتری ها، راه حل های جدیدی برای درمان عفونت های رایج ارایه کنند.

    کلیدواژگان: توالی یابی کامل ژنوم، انتروکوکوس فاسیوم، مقاومت آنتی بیوتیکی، نمونه بالینی
  • تاسنیا احمد*، تانجینا ایسلام، راکیوبا سلطانا سوها، آیوا اکتر صفحات 700-707
  • پوریا پزشگی*، مهدی اکبری صوفیانی، آرین ترحمی صفحات 708-710

    امروزه آلودگی به ویروس کرونا یک مسئله مهم بهداشت عمومی است که جوامع و اقتصاد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین، تلاش برای انجام تحقیقات برای یافتن چگونگی تاثیر این بیماری بر سلامت انسان ضروری است. در این راستا، کمیته های تحقیقات دانشجویی، زیرمجموعه معاونت پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، کمک موثری به فراهم کردن بستر مناسب برای یادگیری نحوه انجام تحقیقات علمی برای دانشجویان پزشکی کرده است. هدف از انجام این مطالعه ی نامه به سردبیر، ارزیابی مطالعات انجام شده توسط کمیته های تحقیقات دانشجویی در زمینه ی کووید-19 می باشد، زیرا در حال حاضر کووید-19 در حال حاضر یکی از اساسی ترین مسایل بهداشتی در جهان و همچنین در کشور ما است و فعالیت در این زمینه برای دانشجویان می تواند سبب افزایش توانایی حل مسئله و کسب تجربه برای مقابله با چالش ها و مشکلات سلامتی و تندرستی شود. با توجه به سامانه علم سنجی، کمیته های تحقیقات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، فعالیت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همواره رو به رشد بوده که نشان از افزایش انگیزه و روحیه همکاری در بین دانشجویان این دانشگاه در زمینه پژوهش. در این راستا، برنامه ها و پیشرفت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می تواند به عنوان الگویی برای سایر دانشگاه ها در جهت تمرکز بر پتانسیل و توانمندی پژوهشگران جوان دانشجو در مواجهه با چالش ها و مسایل بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کمیته تحقیقات دانشجویی، کووید-19، نامه به سردبیر، مقالات علمی
|
  • Payam Amini, Nariman Sepehrvand, Asad Sharhani, Javad Zarei, Saeed Ghanbari* Pages 612-624
    Background and Objective

     Recently, coronavirus has become a major cause of death and hospital admission worldwide. This study was aimed to assess the factors associated with the presentation via ambulance and time to in-hospital death or discharge from the hospital using a multilevel joint modeling approach.

    Materials and Methods

     In this historical cohort study, hospitalized patients with COVID-19 were included from 34 medical centers in Khuzestan province, Iran, from February 18th, 2020, to January 5th, 2021. Joint model analysis was used to assess the impact of demographic and clinical characteristics on the mode of hospital presentation and time to death/discharge from hospitals in Khuzestan province, Iran.

    Results

     Among 22,356 patients, 14.2% presented to the hospital via ambulance, and 11.2% died in the hospital. The odds of ambulance use was higher in patients with older age, male sex, comorbidities including respiratory disease, diabetes, cancer, and drug abuse, and symptoms such as respiratory distress and loss of consciousness. Older age, male sex, a higher burden of comorbidities, symptoms of chest pain, respiratory distress, and loss of consciousness, and admission to intensive care unit were predictors of in-hospital mortality. The median survival time was longer for patients with COVID-19 who self-presented to the hospital compared to those who presented with ambulance (31 vs 20 days; log-rank P<0.001).

    Conclusion

     Several demographic and clinical factors were found to predict the EMS utilization and in-hospital mortality in patients hospitalized with COVID-19 and can be used for risk-stratification. Controlling for the predictors of ambulance use in COVID-19 infection may help improve patient outcomes.

    Keywords: Ambulance, COVID-19, Emergency medical services, Joint model, Survival
  • Mahsa Rezashateri, Mahsa Ahrabi, Mitra Salehi* Pages 625-637
    Background and Objective

     Staphylococcus aureus is one of the most important human pathogens and common causes of nosocomial and acquired infections in the world. The aim of this study was to investigate antibiotic resistance in methicillin-resistant S. aureus (MRSA) strains and the molecular properties of S. aureus strains.

    Materials and Methods

     For this purpose, a descriptive study was performed in 2017 on 56 strains of S. aureus isolated from clinical specimens. MecA subclasses were also determined by Multiplex RCR reaction. The pvl and spa genes in these strains were determined by PCR reaction.

    Results

     The highest resistance of the strains was observed to be to the antibiotics oxacillin, cefoxytime and erythromycin, and vancomycin (12.5%). 100% of methicillin-resistant S. aureus strains contained mecA gene, and more than 50% of isolated strains were associated with nosocomial infections. In addition, 3SCCmec type and 1 SCCmec type were identified as the dominant subtypes in this study and (17.8%). Also, 10 isolated strains could not be typed.

    Conclusion

     The results showed that the spa gene distribution was present in 82% of the samples. Out of 46 samples, 40 samples belonged to wound samples. Also, pvl gene was observed in 12% (7 samples) of samples. There is an association between mecA gene and resistance to the antibiotics oxacillin, cefoxitin, and erythromycin in methicillin-resistant S. aureus strains.

    Keywords: Antibiotic resistance, mecA, pvl, spa, Staphylococcus aureus
  • Aatiyeh Shirvany, Ali Hossein Rezayan*, Hale Alvandi, Mohammad Barshan Tashnizi, Hossein Sabahi Pages 638-657
    Background and Objective

     Infectious diseases are one of the leading causes of death in the world. The use of antibiotics, in addition to limitations and side effects, causes the resistance of microorganisms. The use of drug delivery systems is an effective way to increase drug stability and reduce antibiotic use. This study aimed to load cefazolin into a niosomal drug delivery system.

    Materials and Methods

     This study was performed in 2018 to investigate the effect of span 60, tween 60, and cholesterol on the synthesis of niosome nanoparticles loaded with cefazolin by the thin layer hydration method. Then the characteristics of synthetic niosome nanoparticles and their antibacterial activity were investigated.

    Results

     SEM images showed that all nanoparticles are spherical. The encapsulation efficiencies for the first, second, and third formulations were 33%, 19.7%, and 40.76%, respectively. The release of cefazolin from the first, second, and third formulations during 30 days was 48%, 81.5%, and 63%. The particle size and zeta potential of the third niosome formulation were estimated to be 154 nm and -24 mV. The MIC for Escherichia coli and Staphylococcus aureus were 4 and 150 μg/mL, respectively. The niosome nanoparticles prepared with the third formulation show an excellent antibacterial effect against Escherichia coli for six days, and the diameter of its growth inhibition zone remains almost constant.

    Conclusion

     The optimal formulation of niosome nanoparticles included span 60 (0.060), tween 60 (0.090), and cholesterol (0.046). Continuous and controlled release of cefazolin from the niosome, along with increased drug penetration, reduces the growth of E. coli (ATCC 9637) and S. aureus (ATCC 12600).

    Keywords: Antibiotic, Cefazolin, Controlled drug delivery, Infectious diseases, Niosome
  • Mehdi Ghanbari Sardari, Ramak Yahya Raeyat*, Mohammadreza Mehrabi, Taghi Zahraiee Salehi, Jalil Mehrzad Salakojani Pages 658-675
    Background and Objective

     Salmonella typhi as a human pathogen stimulates the human immune system and triggers gene expression changing its pathogenesis. Therefore, we aimed to investigate the expression levels of ifn-γ and tnf-α cytokines in human blood macrophage-like monocytes in dealing with clinical and standard samples of Salmonella typhi in vivo.

    Materials and Methods

     In this cross-sectional descriptive study, a total of 60 stool samples from patients with gastroenteritis were cultured and biochemical tests were used to diagnose Salmonella. Also, venous blood samples were taken for peripheral blood mononuclear cell (PBMC) isolation, and PBMCs were cultured in a culture medium containing 4×103cfu/mL treatments of Salmonella typhi pathogen and standard. Cytotoxicity tests were also performed to determine the concentrations. Finally, quantitative expression levels of ifn-γ and tnf-α were measured and the results were analyzed by statistical tests.

    Results

     The results of the cytotoxicity test showed the use of Salmonella typhi concentrations for treatment in an authorized culture medium at a concentration of 4×103 cfu / mL. In comparison to control samples, a significant increased expression levels of tnf-α gene have been detected in pathogen strain and ATCC strain (P<0.05) (P=0.0198). Furthermore, significantly increased expression levels of IFN-γ gene have been detected in the pathogen strain and ATCC strain (P<0.05) in comparison to the control sample (P=0.0001).

    Conclusion

     Increased and significant expression of ifn-γ and tnf-α cytokines in the sample group treated with pathogen strain and ATCC strain indicates polarization of macrophages stimulated by Salmonella typhi in vitro.

    Keywords: ifn-γ, Macrophage, Salmonella typhi, tnf-α
  • Amine Dalir, Shabnam Razavi*, Malihe Talebi, Faramarz Masjedian Jazi, Abed Zahedi Bialvaei, Maryam Mirshekar, Vahid Lohrasbi Pages 676-683
    Background and Objective

     The healthy people’s fecal flora in the community represents a large potential reservoir. Therefore, the current study aimed to detect antibiotic resistance patterns and virulence factors in Klebsiella pneumoniae isolated from healthy volunteers’ feces.

    Materials and Methods

     Three hundred and fifty stool specimens were collected from sales rep healthy individuals referring to the Northwest Tehran Health Centers to get a health card. Bacterial isolation, identification, and antimicrobial susceptibility testing were conducted according to the routine instructions. In addition, polymerase chain reaction (PCR) was used to detect the genetic factors responsible for producing extended-spectrum β-lactamases (ESBLs: SHV, TEM, and CTX-M) blaKPC and other virulence genes.

    Results

     Among fecal samples analyzed, 60 (17.1%) K. pneumoniae were isolated. The results demonstrated that the highest resistance rate was related to piperacillin-tazobactam (n=25, 41.6%), followed by and meropenem (n=17, 28.8%) and co-trimoxazole (n=11, 18.3%), respectively. Also, all strains were susceptible to amikacin, gentamicin, and imipenem. The PCR results of the virulence gene showed that 95% (n=57) of isolates were positive for fimH gene, 93.33% (n=56) for BssS gene, 27 (45%) for rmpA gene. The PCR results for antibiotic resistance genes showed that 41.66% (n=25) had blaTEM gene, 38.33% (n=23) blaCTX-M gene, 35% (n=21) blaSHV gene and 3.33% (n=2) isolates had blaKPC gene, and none of these isolates carried magA gene.

    Conclusion

     Antibiotic resistance was common among K. pneumoniae isolated from healthy volunteers’ feces who participated in this study. Transmission of resistant bacteria and plasmids through oral-fecal sources threats to the public, which could complicate treatment options for community-acquired infections caused by K. pneumoniae.

    Keywords: Antibiotic resistance, ESBL, Klebsiella pneumoniae, Virulence genes
  • Kambiz Najafi, Nahid Haghnazari, Kambiz Davari, Fatemeh Keshavarzi* Pages 684-691
    Background and Objective

     The present study aimed to evaluate the optimum conditions for extracting and purifying penicillinase enzyme. The enzyme source was Bacillus licheniformis 6346 obtained from the Iranian Research Organization for Science and Technology.

    Materials and Methods

     B. licheniformis was cultured in a medium containing mineral salts, nitrogen compounds, and cultured carbon sources. Following the harvesting and preparation of bacterial suspension, the destruction of the bacterial cell wall and crude cell extraction was completed using a combination of lysozyme and weak ultrasonication. Afterward, enzyme amount was determined utilizing chromatography and electrophoresis. Furthermore, the optimum growth temperature and incubation time were assessed based on the absorbance of samples at 240 nm, enzyme activity, aerification intensity optimization, enzyme production time, and optimum pH.

    Results

     Approximately 8 g of cells were retrieved in one liter of culture. The optimum pH was determined as 6.8. The heat stability evaluation of the enzyme at different times revealed that the enzyme was stable for more than 1 h at 20°C-45°C, while it is inactivated in 10 min at 60°C. Moreover, the best incubation time for this bacterium was obtained as 9 h at 30°C. In terms of aerification intensity, the highest enzyme production rate of 2394 U/mL was achieved in a 250 mL Erlenmeyer flask with a 50 mL culture medium at 200 RPM. More aerification led to the inhibitory effect of oxygen and reduced enzyme activity.

    Conclusion

     Our findings showed that the bacterium B. licheniformis 6346 can be used for producing penicillinase enzyme in optimum conditions.

    Keywords: Bacillus licheniformis, Optimum conditions, Penicillinase, Purification
  • Yara Elahi, Golshid Javdani Shahedin, Ahmad Nejati, Iradj Ashrafi, Mahla Asadian, Ramin Mazaheri Nezhad Fard* Pages 692-699
    Background and Objective

     Enterococcal infections are considered the most common nosocomial infections. Nowadays, enterococci show high resistance to common antibiotics, especially vancomycin. Vancomycin-resistant Enterococcus faecium is one of the most common nosocomial infections, which is included in the World Health Organization priority pathogens list for research and development of new antibiotics. In this case, we focused on the E. faecium EntfacYE genome and its antibiotic-resistant genes to understand the reasons that caused this bacteria to be resistant to antibiotics.

    Materials and Methods

     In total, 25 enterococcal samples were isolated from patients' blood. Bacteriophages were isolated on a multidrug-resistant Enterococcus faecium EntfacYE in our previous study. In this study, the isolated E. faecium EntfacYE strain was verified using Sanger partial sequencing of the bacterial elongation factor Tu. EntfacYE strain was assessed for antibiotic resistance, and the bacterial genome was extracted and completely sequenced. The sequenced genome was analyzed, and the genes were annotated in the DNA Data Bank of Japan.

    Results

     Totally, EntfacYE genome subsystems included 23 various categories with 59 genes belonging to antimicrobial resistance genes, such a way that 49 antibiotic resistance genes were included in specific subsystems, while ten genes lacked specific subsystems. Moreover, cadmium, cobalt, copper, zinc, and mercury resistance genes were identified in the EntfacYE genome.

    Conclusion

     In conclusion, studies on bacterial genomes help researchers to identify characteristics of common pathogens, including virulence and antibiotic-resistance genes, and hence better understand bacterial pathogenesis to provide novel solutions for the treatment of common infections.

    Keywords: Antibiotic resistance, Clinical sample, Enterococcus faecium, Whole-genome Sequencing
  • Tasnia Ahmed*, Tanjina Islam, Raquiba Sultana Soha, Eiva Akter Pages 700-707
    Background and Objective

     In the current study, the relevance of the respiratory infection with the age, sex, and seasonal variation of the year were studied side by side with the determination of the responsible bacterial pathogen and their antibiotic sensitivity patterns.

    Materials and Methods

     One hundred sputum samples were collected to determine the causative bacteria of respiratory distress. An antibiotic susceptibility test was done to determine the susceptibility pattern of the isolates.

    Results & Conclusion

     The study found six distinct bacteria causing respiratory infections (Pseudomonas spp., Klebsiella spp., Acinetobacter spp., Enterobacter spp. Escherichia coli, and Serratia spp.). Out of 100 isolates, 21 isolates were susceptible to all of the fourteen antibiotics used in the study, and 4 isolates were completely resistant towards all of the antibiotics which were used in the study. The choice of antibiotic was based on the most prescribed medicines given by the doctors of Bangladesh.

    Keywords: Age, Antibiotic resistance, Bacterial infection, Gender, Respiratory tract infections
  • Pourya Pezeshgi*, Mehdi Akbari Soufiani, Arian Tarahomi Pages 708-710

    Coronavirus infection is nowadays a major public health issue which affected societies and economics worldwide. It is therefore necessary to attempt to conduct research to find how the disease affect the human health. In this regard, the Student Research Committees (SRC), subdivision of research vice-chancellor of Iranian Universities of medical sciences have effectively contributed to provide suitable platform for medical students to learn how to conduct scientific researches. The purpose of this study is to evaluate the studies conducted by student research committees in the field of Covid-19 because Covid-19 is currently one of the most fundamental health issues in the world as well as in our country. This field can increase students' ability to solve problems and gain experience to deal with health challenges and problems. According to the scientometrics system of SRCs of medical universities of the country, the research activity of the SRC of Shahid Beheshti University of Medical Sciences has always been growing, which shows the increased motivation and spirit of cooperation among students of this university in the field of research. In this context, programs and progress of Shahid Beheshti University of Medical Sciences SRC can be considered as a model for other universities to focus on the potential and capability of young student researchers to deal with these concerning health challenges and issues.

    Keywords: Student Research Committee, COVID-19, Letter to Editor, Scientific Articles