فهرست مطالب

تصویر سلامت - سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1400)

مجله تصویر سلامت
سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/21
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شبنم قاسمیانی، رحیم خدایاری زرنق* صفحات 298-309
    زمینه و اهداف

    در طول دوران پاندمی کرونا، نخبگان سیاسی در ایران سعی کرده اند از شبکه های اجتماعی برای بیان دیدگاه های خود یا تاثیرگذاری بر افکار مردم و یا انتقاد از عملکرد دولت در زمینه مدیریت بیماری کووید-19 بهره ببرند. این مطالعه با هدف بررسی و تحلیل توییت های مرتبط با این پاندمی که توسط شخصیت های سیاسی ایرانی توییت شده، انجام گرفته است.

    مواد و روش ها 

    این مطالعه با رویکرد کیفی و از نوع تحلیل محتواست. با مراجعه به وب سایت های خبری عمومی و تخصصی سیاسی، فهرستی از شخصیت های سیاسی که احتمال کاندیدا شدن آن ها در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 وجود داشت، انتخاب شدند، حساب های توییتری این افراد شناسایی شد و کلیه توییت های اصلی و اولیه فارسی و انگلیسی این افراد درباره کووید-19 از ابتدای پاندمی کووید-19 در اواخر سال 2019 تا انتهای سال2020 گردآوری و بررسی شد. از روش تحلیل محتوا برای تم بندی و تحلیل توییت ها استفاده شد.

    یافته ها 

    بیش از2800 توییت از 27 شخصیت سیاسی مورد بررسی قرار گفت. حدود 18درصد از کل توییت-های این افراد در این بازه زمانی، مرتبط با سلامت و تقریبا 84 درصد از توییت های سلامت محتوای کرونایی داشتند. کلیه توییت های مرتبط با کووید-19 در شش تم اصلی شامل؛ اطلاع رسانی؛ توصیه های سیاستی؛ انتقاد از عملکرد دولت؛ تحلیل وضعیت و پیش بینی آینده؛ هشدار؛ و مسایل کلان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    در سال های اخیر استفاده از توییتر در بین نخبگان سیاسی ایران افزایش چشمگیری داشته است. به نظر می رسد، توییت های نخبگان سیاسی، می تواند تاثیر چشمگیری در دیدگاه ها و رفتار مردم و همچنین عملکرد و یا الزام به پاسخگویی بیشتر دولت در مدیریت پاندمی کووید-19 داشته باشد. نظام سلامت نیز می تواند از ظرفیت این شبکه اجتماعی برای اطلاع رسانی برنامه ها، جلب حمایت و اشاعه دیدگاه های بهداشتی و پیشگیری، بهره بیشتری ببرد.

    کلیدواژگان: توئیتر، کووید-19، ایران، سیاستهای سلامت، نخبه سیاسی
  • افسانه خادمی جلگه نژاد، رضا احمدی کهنعلی *، علی حیرانی صفحات 310-319
    زمینه و اهداف

    بیمارستان و زنجیره‌ی تامین آن باید در مقابل وقایع غیرمنتظره تاب‌آور باشند، تا در موقعیت‌های مختلف، وقفهای در فعالیت های آن‌ها به وجود نیاید. سناریو یک ابزار مهم برای بهبود فرآیند برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری در این شرایط است. هدف از مقاله حاضر، تدوین سناریو برای تاب‌آوری زنجیره تامین بیمارستان است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق بر اساس روش سناریونگاری و از نظر هدف کاربردی است. علاوه بر این، از نظر رویکرد سناریونگاری، بر اساس مکتب روند احتمالی تعدیل شده و روش تاثیر متقابل است. مشارکت‌کنندگان 14 نفر از خبرگان دو بیمارستان بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. داده‌های مرحله اول از طریق مصاحبه‌ی نیمه ساختاریافته جمع آوری و تحلیل و کدگذاری آنها با کمک نرم‌افزار MAXQDA انجام شد. در مرحله بعد و برای تدوین سناریو از پرسش‌نامه تاثیر متقابل استفاده شد و تحلیل آن با استفاده از نرم‌افزار ScenarioWizard انجام شد.

    یافته ها 

    نتایج حاصل از ترکیب 35 وضعیت برای 12 عامل موثر بر تاب‌آوری بیمارستان که شامل همه حالت‌های ممکن برای آینده پیش‌رو است، نشان داد که 7 سناریو با سازگاری بالا و 467 سناریو با سازگاری ضعیف را می‌توان در نظر گرفت. سناریوهای قوی براساس تشابه و درجه‌ی مطلوبیت، در سه گروه سناریوهای «خوش‌بینانه»، «بینابین» و «بدبینانه» قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    یافته‌ها نشان می‌دهد که شدت تاثیرگذاری وضعیت‌های نامطلوب، بیشتر از وضعیت‌های مطلوب است. بنابراین برای تاب‌آوری زنجیره تامین بیمارستان لازم است که سناریوهای نامطلوب بیشتر مدنظر قرار گیرند تا آمادگی لازم برای مواجهه با آن وضعیت‌ها فراهم گردد و با برنامه‌ریزی مناسب، بتوان به وضعیت‌های مطلوب دست پیدا کرد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، بیمارستان ها، سناریو نگاری
  • هادی جلیلوند، مجتبی عبدی، نیلوفر حجازی زاده *، علیرضا جلیلوند، متینه پوررحیمی، فاطمه پیرزاده، فاطمه حقی، ضحی ابوالجدایل صفحات 320-332
    زمینه و اهداف

    بخش قابل توجهی از بیماران کووید-19 در بیمارستان بستری می‌شوند. تعداد کمی مطالعه عوامل مرتبط با بستری شدن این بیماران را بررسی کرده‌اند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر بستری شدن و طول مدت بستری در بیماران مبتلا به کووید-19 در بیمارستان شهدا امام حسین تهران در نیمه اول سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها 

    این مطالعه مقطعی با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. اطلاعات با استفاده از یک چک -لیست پژوهشگر ساخت دو قسمتی جمع آوری شد. چک لیست جهت بررسی روایی محتوا به 15 نفر متخصص در رشته‌های اپیدمیولوژی، پرستاری، آمار و پزشک عمومی ارسال شد. شاخص روایی محتوا (CVI) و نسبت روایی محتوا (CVR) جهت بررسی چک لیست و جهت بررسی رابطه متغیرهای مورد بررسی از آزمون‌های تی دو گروه مستقل، تی تست، تحلیل واریانس تک راهه، آزمون اسپیرمن و پیرسون در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    آلفای کرونباخ چک لیست مطالعه برابر با (824/0 = r) بود. مقدار کل شاخص CVI برای کل چک‌لیست برابر با 870/0 بود و مقدار شاخص CVR کل چک لیست نیز برابر با 733/0 بود لذا چک‌لیست مطالعه، روایی و پایایی لازم را داشت. در این مطالعه 291 بیمار شرکت کردند. میانگین و انحراف معیار طول مدت بستری بیماران در بیمارستان برابر با 14/4 ± 59/7 روز بود. بین وجود سابقه اختلالات کلیوی (034/0  =P-value)، وجود علامت‌های تنگی نفس (007/0 P-value =) و تهوع (016/0 P-value=)، اکسیژن درمانی (022/0 P-value=)، مصرف داروهای آپوتل (045/0 P-value=)، کالترا (020/0 P-value=) و هیدروکسی کلروکین (022/0 P-value=) توسط بیمار با طول کل مدت بستری در بیمارستان رابطه معنی‌دار وجود داشت.

    نتیجه گیری 

    علامت تنگی نفس، سن و اکسیژن درمانی مهم ترین عوامل موثر بر طول مدت بستری بیماران در بیمارستان است. بنابراین پزشکان و پرستاران باید استفاده از اکسیژن درمانی برای بیماران به ویژه بیماران مسن مبتلا به تنگی نفس را در اولویت قرار دهند تا با تسریع بهبود بیماران موجب کاهش طول مدت بستری آن‌ها شوند.

    کلیدواژگان: کووید-19، طول مدت بستری، خدمات پرستاری، اکسیژن درمانی، مراقبت ویژه
  • میثم داستانی *، محمد قربانی صفحات 333-344
    زمینه و اهداف 

    در پاسخ به همه گیری کووید-19، پژوهشگران در سراسر جهان اقدام به انجام پژوهش مختلفی در ابعاد مختلف این بیماری نمودند، در همین راستا این پژوهش به بررسی ساختار و موضوعات طرح-های تحقیقاتی مصوب کووید-19 در ایران نموده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با استفاده از روش های کتاب سنجی و متن کاوی و با رویکرد تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری آن، طرح های تحقیقاتی مصوب کووید-19 ایران در سال 2020 است. طرح های تحقیقاتی با جستجو در پایگاه اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ایران (Ethics.Research.ac.ir) استخراج شده اند. متن کاوی جهت شناسایی موضوعات براساس متن عنوان انگلیسی طرح های تحقیقاتی، و با به کارگیری الگوریتم مدل سازی موضوعی در زبان برنامه نویسی پایتون انجام شده است.

    یافته ها

    تعداد 6641 طرح تحقیقاتی مصوب کووید-19 ایران استخراج شد که مربوط به 93 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی است. دانشگاه علوم پزشکی تهران با 687 مورد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تعداد 662 مورد و دانشگاه علوم پزشکی شیراز با 351 مورد بیش ترین طرح تحقیقاتی را دارا بودند. طرح های تحقیقاتی مصوب کووید-19 ایران در دوازده موضوع: درمان، نیازهای مراقبتی کادر درمان، عوامل شدت بیماری، سلامت روانی و رفتار پیشگیری، تشخیصی و آزمایشگاهی، مطالعات ایمونولوژی، ویتامین ها و عناصر معدنی، بیماری های قلبی و عروقی، مطالعات واکسن، استرس شغلی و زندگی، تجارب پرستاران، بیماران و خانواده آنان و شیوع و علایم، دسته بندی شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش به طور شفاف وضعیت ساختاری و موضوعی طرح های تحقیقاتی مصوب کووید-19 پژوهشگران در داخل کشور در طول همه گیری کووید-19 را نشان داده است.

    کلیدواژگان: طرح تحقیقاتی، کووید19، کتابسنجی، متن کاوی، ایران
  • محمد محبوبی، عاطفه زاهدی *، بابک رستگاری مهر، علی ابرازه، سارا سیار، باقر پهلوان زاده صفحات 345-355
    زمینه و اهداف

    پاندمی Covid-19 بستر تشکیل اغلب کلاس های درس را به طور اجتناب ناپذیری به شکل کلاس مجازی تبدیل نمود. آموزش الکترونیکی و شیوه مدیریت کلاسی در این دوران بر کیفیت آموزش موثر است. این مطالعه به منظور رابطه سبک های مدیریت کلاسی با نگرش استادان به یادگیری الکترونیکی در دانشکده علوم پزشکی آبادان انجام شده است.

    مواد و روش ها 

    در این پژوهش مقطعی- تحلیلی در سال 1399، مدرسان علوم پایه و بالینی دانشکده علوم پزشکی آبادان به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش دو پرسش نامه سبک مدیریت کلاس و نگرش استادان به یادگیری الکترونیک بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون ویلکاکسون و رگرسیون و نرم افزار SPSS 21 انجام شد.

    یافته ها

    76 مدرس مرد و 69 مدرس زن در مطالعه مشارکت داشتند. در حیطه آموزش الکترونیک بیش ترین و کم ترین میانگین به ترتیب مربوط به آموزش چند رسانه ای (92/3 ± 57/1) و احساس رضایت (04/3 ± 3/1) بود. در حیطه مدیریت کلاس بعد آموزش با بیش ترین میانگین (3/0 ± 03/3) و بعد نیروی انسانی کم ترین میانگین را داشت (34/0 ± 49/2). ارتباط معنی داری بین نگرش به آموزش الکترونیک و مدیریت کلاس مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نگرش مثبت به آموزش الکترونیک و عدم رضایت از مدیریت کلاس می تواند فرآیند آموزشی را هم برای مدرسان و هم برای دانشجویان مشکل نماید. استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تقویت زیرساخت های آموزش الکترونیک، تربیت و ایجاد انگیزه در استادان و پرهیز از مدیریت جزیره ای توصیه می شود.

    کلیدواژگان: نگرش، یادگیری، آموزش از راه دور، آموزش، سازماندهی و مدیریت
  • ژاله سرباز وطن، محمدرحیم نجف زاده*، حمید جنانی، جعفر برقی مقدم صفحات 356-367
    زمینه و اهداف

    مدیریت استعداد و هوش هیجانی به عنوان سیستمی برای شناسایی، پرورش، ارتقاء و نگهداری افراد بااستعداد، با هدف بهینه کردن توان سازمان و به منظور تحقق اهداف سازمان ها استفاده می‌شود. هدف مقاله حاضر تدوین مدل ارتقاء سلامت عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان‌شرقی مبتنی بر مدیریت استعداد و هوش هیجانی می‌باشد.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش، جزء تحقیقات همبستگی به شمار می‌رود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان‌شرقی به تعداد 1312 نفر بوده که در سال تحصیلی 99-1398 در این اداره مشغول به خدمت بوده‌اند. حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان 298 نفر محاسبه شد که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسش-نامه‌های مدیریت استعداد احمدی و همکاران، هوش هیجانی برادبری و گریوز، عملکرد شغلی بیرن و همکاران و کونوی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌های آماری از دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم‌افزارهای SPSSو Amos استفاده شد که در سطح توصیفی از شاخص های مرکزی و پراکندگی و در سطح استنباطی از رگرسیون چند متغیره و معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها

    براساس یافته‌های توصیفی، میانگین و انحراف استاندارد متغیرهای عملکرد شغلی، مدیریت استعداد و هوش هیجانی به ترتیب 64/0±84/3، 58/0±77/3 و 69/0±83/3 بودند. نتایج استنباطی نشان داد که مدیریت استعداد بر سلامت عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان‌شرقی تاثیر مثبت معنی‌داری دارد (001/0=p ، 023/7= t). هوش هیجانی نیز بر سلامت عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان‌شرقی تاثیر مثبت معنی‌داری دارد (001/0=p ، 316/8= t). همچنین مدیریت استعداد با نقش میانجی هوش هیجانی بر سلامت عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی تاثیر مثبت معنی‌داری دارد (001/0=p ، 48/13= t).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که سلامت عملکرد شغلی معلمان بیش ترین تاثیر را از مدیریت استعداد آن ها دریافت می کند، در نتیجه با شناسایی وضعیت استعداد معلمان در حین استخدام و همچنین آموزش و ارتقای مهارتهای هوش هیجانی در سال های خدمت میتوان روند انتخاب و گزینش کارکنان را بهبود بخشید و سلامت عملکرد شغلی آنان را ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: سلامت عملکرد شغلی، مدیریت استعداد، هوش هیجانی
  • مریم برادران بی نظیر، مهدیه باباپور، فریبا حیدری* صفحات 368-377
    زمینه و اهداف

    یایسگی یک تغییر طبیعی لازم در بدن زنان است. کسب دانش و نگرش کافی همراه با عملکرد مناسب درمورد یایسگی برای مواجهه بهتر با عواقب آن و ارتقای سلامت زنان دارای اهمیت است. هدف این تحقیق مطالعه دانش، نگرش و عملکرد زنان ساکن اهر- یکی از شهرهای بزرگ استان آذربایجان شرقی- در مورد بهداشت یایسگی بود.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه ی مقطعی- تحلیلی شامل زنان 45-60 سال از آبان ماه 1397 الی اسفند ماه 1398 در سه مرکز بهداشتی- درمانی اهر انجام گرفت. روش نمونه گیری در دسترس بود. پرسش نامه استاندارد که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود، برای جمع آوری داده ها، استفاده شد. آنالیز داده ها با آزمون های آماری تی مستقل (T-test) و تحلیل رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS 16 انجام پذیرفت.

    یافته ها 

    به طور کلی مطالعه شامل 242 زن بود. بیش از نیمی از زنان شرکت کننده (67/55 درصد)، که اکثریت آن ها (6/94 درصد) متاهل بودند، تحصیلاتی در حد ابتدایی داشتند و یا بی سواد بودند. در این مطالعه میانگین نمره دانش، نگرش و عملکرد زنان در مورد بهداشت یایسگی به ترتیب 21/3 ±52/22 (از محدوده نمره قابل کسب صفر تا 25)، 27/1±81/7 (از 10 نمره قابل کسب) و 33/1± 14/2 (از 5 نمره قابل کسب) بود. در این مطالعه با تحلیل رگرسیون چندگانه نمره دانش، نگرش و عملکرد زنان در مورد بهداشت یایسگی بر اساس میزان تحصیلات تفاوت آماری معنی داری داشت (001/0 P value <).

    نتیجه گیری

    با اینکه دانش و نگرش زنان 45-60 سال در مورد بهداشت یایسگی کافی بود ولی عملکردشان در این زمینه نامناسب بود. مداخلات متناسب و مفید برای بهبود عملکرد آن ها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، یائسگی
  • ابراهیم سپهری شفیق، هوشنگ تقی زاده *، سلیمان ایران زاده صفحات 378-390
    زمینه و اهداف

    همزیستی صنعتی با تولید خروجی های بیشتر از همان مقدار مواد خام، بهره وری منابع را افزایش می دهد. از لحاظ محیط زیستی، مزایای آن، کاهش مصرف منابع طبیعی و دفع زباله و کاهش انتشار گازهای آلوده به هوا و آب و خاک از تولید مواد خام ذخیره شده است. با توجه به شکاف نظری و تجربی در حوزه به کارگیری شبکه های همزیستی صنعتی، هدف این پژوهش، تدوین الگوی محرک-های ایجاد و به کارگیری شبکه های همزیستی صنعتی در شرکت های داروسازی کشور بوده است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس روش انجام کار، توصیفی بوده است جامعه آماری این تحقیق را کلیه شرکت های داروسازی کشور تشکیل می دهند. نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان 165 شرکت تعیین شده که پرسش نامه های پژوهش در اختیار مدیران این شرکت ها قرار داده شده و الگوی تدوین شده بر اساس داده های تجربی آزمون شده است. برای تدوین الگو نیز از گروه خبرگان بهره گرفته شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده که پس از تعیین روایی و پایایی در بین اعضای نمونه آماری پژوهش توزیع شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی ساختاری- تفسیری و مدل سازی مسیری- ساختاری استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج روش مدل سازی ساختاری- تفسیری نشان می دهد که آمادگی زیرساخت و فناوری و سیاست-های دولت دو متغیر تاثیرگذار در بین عوامل ایجاد و به کارگیری شبکه های همزیستی صنعتی در شرکت های داروسازی کشور تلقی می گردند. همچنین نتایج بررسی معنی داری الگوی تدوین شده نشان دهنده معنی داری مدل در سطح اطمینان 95 درصد بوده که نشان دهنده تایید الگوی تدوین شده بر اساس داده های تجربی بوده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که برای ایجاد همزیستی صنعتی در شرکت های داروسازی کشور، اولین اقدامات بایستی در راستای تقویت زیرساخت ها و فناوری ها و اتخاذ سیاست های مناسب جهت اجرا و پیاده سازی شبکه های همزیستی صنعتی در شرکت های داروسازی باشد.

    کلیدواژگان: تکنولوژی، صنایع تولیدی، همزیستی
  • زهرا بنی اسدی*، الهه شهابی، سعید ده یادگاری صفحات 391-403
    زمینه و اهداف

    مهم‌ترین عامل شکست یا موفقیت سیاست‌های جمعی در یک کشور مشارکت یا عدم مشارکت مردم است. مشارکت جامعه یکی از مباحث مطرح در مدیریت بحران است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر مشارکت جامعه برای پاسخ به بحران کووید- 19 است.

    مواد و روش ها 

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش افراد بزرگسال شهر کرمان در سال 1399 بودند که در مجموع 410271 تخمین زده شد. نمونه پژوهش با توجه به 410271 = N و با استفاده از فرمول اندازه‌گیری کوکران با احتساب ضریب اطمینان 95/0، 96/1 =z، 5/0 = p در سطح خطای 5 درصد (05/0=d) تعداد 384 نفر تعیین گردید. روش نمونه‌گیری، نمونه‌گیری خوشه‌ای بود. از لحاظ قاعده محاسبه نمونه از طریق معادلات ساختاری که بین q15 n≤. ≥q5 نمونه مناسب است. برای گردآوری داده‌ها از پرسش نامه عوامل موثر بر مشارکت جامعه استفاده شد. این پرسش نامه 24 سوالی از نوع لیکرت می‌باشد در مقابل هر سوال طیف پنج‌گزینه‌ای از نمره یک "کاملا مخالف" تا پنج برای "کاملا موافق" در نظر گرفته شده است. روایی پرسش نامه با روایی همگرا و ترکیبی سنجیده شد. روایی همگرا با میانگین واریانس استخراج شده (AVE) و پایایی ترکیبی (CR) محاسبه می‌شود که روایی همگرا آن بالاتر از 5/0 و ترکیبی بالاتر از 7/0 به دست آمد و پایایی پرسش نامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ و با استفاده از طیف لیکرت سنجیده و تایید شد. پرسش نامه به‌صورت اینترنتی و تصادفی در اختیار پاسخدهندگان قرار گرفت. تعداد 384 پرسش نامه جمع‌آوری و کدگذاری شد و در تحلیل‌ها مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS26 و تحلیل مسیر با نرم‌افزار Amos24 انجام شد. در بخش آمار توصیفی توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار، ترسیم نمودار ستونی و تدوین جدول استفاده شد. در بخش آمار استنباطی (همبستگی پیرسون، اسپیرمن و تحلیل مسیر) و جهت بررسی نرمال بودن داده‌ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف (Kolmogorov- Smirnov test) استفاده شد.

    یافته ها 

    یافته‌های پژوهش نشان داد که متغیرهای دلبستگی جامعه و تاب‌آوری جامعه بر متغیرهای نگرش به مشارکت جامعه و نگرش به پاسخ به بحران تاثیر معناداری دارند. همچنین متغیرهای نگرش به مشارکت جامعه بر متغیرمشارکت جامعه تاثیر معناداری دارد. همچنین متغیر نگرش به پاسخ به بحران بر متغیرمشارکت جامعه تاثیر معناداری دارد (96/1> t)، اما تاثیر متغیر منافع مشارکت جامعه بر متغیرهای نگرش به مشارکت جامعه و نگرش به پاسخ به بحران از نظر اماری معنادار نبود (|96/1t<|).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که دلبستگی و تاب‌آوری جامعه بر مشارکت جامعه موثر هستند و افزایش دلبستگی و تاب‌آوری جامعه باعث افزایش در مشارکت جامعه می‌شود. این مطالعه نشان داد که تاب‌آوری و دلبستگی و مشارکت جامعه در پاسخ به بحران با هم ارتباط موثری دارند و همچنین مشارکت افراد جامعه و همبستگی و همدلی آن‌ها در کنترل و پاسخ‌دهی به بحران نقش به-سزایی دارند. ویروس کووید- 19 همان‌طور که در حال گسترش است و تاثیر آن در حال ظهور است، کشورها تلاش می‌کنند تا بارهای اجتماعی و اقتصادی مرتبط را متعادل کنند.

    کلیدواژگان: مشارکت جامعه، تاب آوری جامعه، دلبستگی جامعه، پاسخ به بحران کووید 19
  • یوسف حبیبی *، آتوسا کلانتر هرمزی، کیومرث فرحبخش، حسین سلیمی بجستانی، محمد عسگری صفحات 404-416
    زمینه و اهداف

    مصرف سیگار بستر امنیتی- اجتماعی جوانان، سلامت و بهداشت عمومی را به چالش کشیده است. از طرفی هم، نگاه سهل انگارانه باعث گردیده که جامعه بیشتر به سمت عادی سازی مصرف سیگار حرکت کرده و جوانان نیز هر روز بیشتر از قبل به سمت آن کشیده شوند. هدف این مطالعه سبب-شناسی گرایش به مصرف سیگار با نگاه به تجارب زیسته جوانان مصرف کننده سیگار است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه ی کیفی با روش پدیدارشناسی و استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق با 14 جوان 20 تا 35 سال که به شکل روزانه و مداوم مصرف سیگار داشتند در شهر تهران و در سال 1399صورت گرفت. شرکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند گزینش شدند. نمونه-گیری به منظور دریافت داده ها تا مرحله اشباع نظری ادامه پیدا کرده و در ادامه اطلاعات جمع آوری شده با روش کدگذاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل تجارب مشارکت کنندگان منجر به شناسایی 113 کد اولیه، 19 زیر طبقه، 8 طبقه فرعی و در نهایت 2 طبقه اصلی گردید. طبقات فرعی عبارت بودند از تحریف شناختی از آثار سیگار، استفاده از سیگار به منظور کاهش مشکلات روان شناختی، مصرف برای جبران احساس خود کم بینی، میل به مصرف هنگام خلق پایین، احساس متفاوت بودن هنگام مصرف، میل به مصرف در پاسخ به هیجانات متاثر از هنر، دسترسی آسان به سیگار، اثر معکوس تبلیغات منفی و طبقات اصلی را مولفه های درون فردی و مولفه های میان فردی- برون‌فردی گرایش به مصرف سیگار در جوانان تشکیل دادند.

    نتیجه گیری

    بررسی تجارب زیسته جوانان در مصرف سیگار باعث شناخت عمقی تر مولفه های گرایش به سیگار شده و متعاقبا منجر به درک بهتر و سریع تر دیگر جوانان از این تجربیات می شود.

    کلیدواژگان: جوانان، مصرف سیگار، گرایش، پدیدارشناسی، پژوهش کیفی
  • فائزه طریقت، عرفان گلشن، سعید دستگیری * صفحات 417-425
    زمینه و اهداف

    سالانه در جهان حدود سیصد هزار نوزاد در 28 روز اول زندگی به علت ابتلا به ناهنجاری های مادرزادی می میرند. سایر نوزادان، اغلب با ناتوانی های مختلف در سنین بالاتر در طول زندگی مواجه خواهند شد. اغلب موارد نقص های تولد در کشورهای با درآمد پایین و متوسط رخ می دهد. در ایران، سالانه بیش از یکصد هزار مورد از ناهنجاری های مادرزادی برآورد می‌شود که بیش از هفتاد درصد آن‌ها قابل پیشگیری می‌باشند. با توجه به اینکه تاکنون مطالعه ای به تعیین شیوع ناهنجاری‌های مادرزادی در یک بازه طولانی مدت در ایران نپرداخته است، این مطالعه با هدف برآورد شیوع انواع نقص های تولد در شمال غرب ایران براساس داده های رجیستری TRoCA انجام شد.

    مواد و روش ها 

    در این مطالعه، تولدهای ثبت شده در رجیستری TRoCA در دو دهه بین سال های 1379 تا 1399 برای برآورد شیوع کلی و بر حسب انواع مختلف ناهنجاریها براساس طبقهبندی ICD-10 مورد بررسی قرار گرفت. شیوع کلی با تقسیم تعداد موارد گزارش شده به تعداد کل تولدهای زنده و مرده در منطقه در بازه زمانی مشخص شده به دست آمده است. در موارد مورد نیاز نیز، حدود اطمینان نود و -پنج محاسبه شده است.

    یافته ها

    در این مطالعه مجموعا 297734 تولد ثبت شده در رجیستری TRoCA در دو دهه گذشته بررسی شد. شیوع کلی مادرزادی در این مطالعه 9/262 در ده هزار تولد به دست آمد (CI95%: 257.2–268.7). ناهنجاری‌های سیستم ادراری تناسلی (59.2 per 10 000 births, 95% CI: 56.5–62.0)، نقص های اندامی (46.3 per 10 000 births, 95% CI: 43.9.5–48.8)، ناهنجاری‌های سیستم عصبی (39.4 per 10 000 births, 95% CI: 37.2–41.7)، ناهنجاری‌های گوارشی (27.8 per 10 000 births, 95% CI: 25.9–29.7) و ناهنجاری‌های مادرزادی قلبی (37.1 per 10 000 births, 95% CI: 34.9–39.3) مسیول 80 درصد نقصهای تولد در منطقه بودند. طی این بازه زمانی شیوع ناهنجاری‌های مادرزادی سیر افزایشی حدود سه برابری داشت. اغلب موارد ابتلا مذکر بودند (3/61 درصد) و ازدواج فامیلی در 5/12 درصد از والدین دارای فرزند مبتلا مشاهده شد.

    نتیجه گیری 

    تهیه برنامه های خدمات مراقبتی متناسب با وقوع ناهنجاری‌های مادرزادی جهت غربالگریهای قبل از تولد با توجه به شیوع قابل توجه انواع ناهنجاری‌های مادرزادی در کشور توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ناهنجاری های مادرزادی، شیوع، نقص های تولد، ایران
|
  • Shabnam Ghasemyani, Rahim Khodayari-Zarnaq* Pages 298-309
    Background and Objectives

    During the COVID-19 Pandemic, political elites in Iran have tried to use social media to express their views, influence public opinion or criticize the government's performance in managing Covid-19 disease. The aim of this study was to investigate and analyze the tweets related to this Pandemic that were tweeted by Iranian political elites.

    Material and Methods

    This qualitative study is conducted based on the method of content analysis. A list of political elites likely to run for presidency in 1400 presidential election was selected by referring to public and specialized political news websites, their Twitter accounts were identified and all their Persian and English tweets about COVID-19 until the end of 2020 were collected and reviewed. Content analysis method was used for analyzing the tweets.

    Results

    More than 2,800 tweets from 27 political elites were reviewed. About 18% of the total tweets during this period were related to health and about 84% of the health tweets had COVID-19 content. All tweets related to COVID-19 were categorized under six main themes; notices; policy recommendation; criticism of government performance; situation analysis and future forecasting; warnings and Macroeconomic, social and political issues.

    Conclusion

    In recent years, the use of Twitter among Iran's political elites has increased significantly. It seems that the tweets of the political elites can influence the public’s views and behaviors as well as the government performance in a major way, leading the government to be more accountable in responsible management of the COVID-19 pandemic. The health system can also make more use of the social network's capacity to inform programs, attract support and disseminate health and prevention perspectives.

    Keywords: Twitter, COVID-19, Iran, Political Elites, Pandemic, Health Policy
  • Afsaneh Khademi-Jolgehnejad, Reza Ahmadi-Kahnali*, Ali Heyrani Pages 310-319
    Background and Objectives

    The hospital and its supply chain must be resilient in the critical situations. Developing scenario is an important tool for planning and decision-making process in these situations. Therefore, this study intended to develop possible scenarios for hospital supply chain resilience.

    Material and Methods 

    This research study is applied in terms of purpose and is based the scenario method and the probabilistic trends approach. The participants of the study were 14 experts from two hospitals who were selected through a purposeful sampling method. The data obtained in the first phase of the semi-structured interviews, were coded and analyzed through using MAXQDA Software. In the next phase, the cross impact analysis questionnaire was used to develop the scenario and the analysis of the data was performed through Scenario Wizard software.

    Results

    The results of combining 35 states for 12 factors affecting hospital resilience which also included all possible future states, showed that 7 scenarios with high adaptation and 467 scenarios with poor adaptation can be considered. Strong scenarios were divided into three groups of scenarios as "optimistic", "intermediate" and "pessimistic" based on similarity and degree of desirability.

    Conclusion

    The Findings revealed that the strength of the impact of unfavorable states was more than that of favorable states. Therefore, for the resilience of the hospital supply chain, it is necessary to pay more attention to unfavorable scenarios to provide the necessary preparation to face those states, and with proper planning, the desired states can be achieved.

    Keywords: Resilience, Hospitals, Scenario Planning
  • Hadi Jalilvand, Mojtaba Abdi, Niloofar Hejazi Zadeh*, Alireza Jalilvand, Matineh Pourrahimi, Fatemeh Pirzadeh, Fatemeh Haghi, Doha Abo Aljadayel Pages 320-332
    Background and Objectives

    Although a significant number of Covid-19 patients tend to be hospitalized, few studies have explored the factors related to the hospitalization of these patients. This study was conducted to investigate the factors affecting the hospitalization and duration of hospitalization of the patients with Covid-19 in Shohada Imam Hossein Hospital in Tehran in the first half of 2020.

    Material and Methods

    This cross-sectional study was performed by convenience sampling method. Data were collected using a two-part researcher-made checklist. The checklist was sent to 15 specialists in the fields of epidemiology, nursing, statistics and general practitioners to check the content validity. Content validity index (CVI) and content validity ratio (CVR) were used to check the validity of the content of the checklist and Cronbach's alpha index was used to assess the reliability. To investigate the relationship between the studied variables, independent t-test, t-test, one-way analysis of variance, Spearman and Pearson test were used at a significance level of 0.05.

    Results

    The Cronbach's alpha index of the study checklist was equal to (r = 0.824). The total values of the CVI and CVR index for the whole checklist were found to be 0.870 and 0.733respectively. Therefore, it can be claimed that the checklist used in this study an acceptable level of content validity. 291 patients participated in this study. The mean and standard deviation of the length of hospital stay was 7.59 ± 4.14 days. There was a significant relationship between total length of hospital stay and each of the following variables: history of renal impairment (P-value = 0.034), presence of symptoms of shortness of breath (P-value = 0.007), nausea (P-value = 0.016), oxygen therapy (P-value = 0.022), use of Apotel (P-value = 0.045), use of Kaltera (P-value = 0.020), and hydroxychloroquine use (P-value = 0.022).

    Conclusion 

    Symptoms of dyspnea, age, and oxygen therapy were the most important factors influencing the length of hospital stay. Thus, physicians and nurses should prioritize the use of oxygen therapy for patients, especially the elderly ones with the symptoms of dyspnea, in order to accelerate the recovery of the patients, and consequently reduce the duration of hospitalization.

    Keywords: Covid-19, Length of Stay, Nursing Services, Oxygen, Critical Care
  • Meisam Dastani*, Mohammad Ghorbani Pages 333-344
    Background and Objectives

    In response to the COVID-19 epidemic, researchers around the world conducted various studies on different dimensions of the disease. Accordingly, this study aimed at investigating the structure and topics of COVID-19 research projects approved in Iran.

    Material and Methods

    This applied research, adopting an analytical approach, was conducted using bibliometric and text mining methods. The statistical population was the COVID-19 research projects approved in Iran in 2020. These research projects were extracted from the database of Iran national committee for ethics in biomedical research (ethics.research.ac.ir). To identify the topics of the research projects on COVID-19 for text mining the English Language titles of the projects were used, topic modeling algorithms was done by the Python programming language.

    Results

    We selected a total of 6641 COVID-19 research projects approved and conducted in 93 different Iranian universities and research centers. .of the main bulk of the research in this area had been conducted by Tehran University of Medical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, and Shiraz University of Medical Sciences including 687,662, and 351 cases respectively. COVID-19 Research projects fell into 12 topical categories including Treatment, Care needs of medical staff, Factors affecting disease severity, Mental health and preventive, Diagnostic and laboratory measures, Immunology studies, Vitamins and minerals, Cardiovascular disease, Vaccine studies, Job and life stress, Experiences of nurses, patients and their families and Prevalence and symptoms.

    Conclusion 

    The results of this study clearly show the structural and topic status of research COVID-19 projects approved in Iran during the COVID-19 epidemic.

    Keywords: Research, COVID-19, Bibliometrics, Data Mining, Iran
  • Mohammad Mahboubi, Atefeh Zahedi*, Babak Rastegarimehr, Ali Ebrazeh, Sara Sayar, Bagher Pahlavanzadeh Pages 345-355
    Background and Objectives

    The Covid-19 pandemic inevitably turned most classrooms into virtual classrooms. Elearning and classroom management style are two important factors known to affect the quality of education. This study was conducted to investigate the relationship between classroom management styles and teachers' attitudes toward E-learning in Abadan University of Medical Sciences.

    Material and Methods 

    In this cross-sectional analytical study conducted in 1399, teachers of basic and clinical sciences of Abadan University of Medical Sciences were surveyed by census method. The research tools were two questionnaires: classroom management style and teachers' attitudes toward E-learning. Data analysis was performed using Wilcoxon test and regression through SPSS 21 software.

    Results

    76 male teachers and 69 female teachers participated in the study. In the field of E-learning, the highest and lowest mean were related to multimedia education (1/57 ± 3/92) and feeling of satisfaction (1/3 ± 3/04), respectively. In the field of classroom management, education had the highest mean (3/03 ± 0/3) while human resources had the lowest mean (2/49 ± 0/34). No significant relationship was observed between attitudes toward E-learning and classroom management.

    Conclusion

    A positive attitude towards E-learning and dissatisfaction with classroom management can make the educational process difficult for both teachers and students. It is recommended to use new educational methods and strengthen the E-learning infrastructure, train and motivate teachers and avoid island management.

    Keywords: Attitude, Learning, Education, Distance Learning, Organization andAdministration
  • Jaleh Sarbazvatan, Mohammadrahim Najafzadeh*, Hamid Janani, Jafar Barghimogadam Pages 356-367
    Background and Objectives

    Talent management and emotional intelligence are accounted as a system to recognize, educate, improve and maintain talented people, with the goal of organization empowerment and organizational goal achievement. The present article aimed at developing a model of professional performance health improvement among physical education teachers in East-Azerbaijan province based on their talent management and emotional intelligence.

    Material and Methods

    The present research study’s design was applied in terms of purpose, and correlational in terms of research method. The statistical population included all physical educational teachers in East- Azerbaijan province (N=1312) who were working during 2020-2021 school year. The final sample size consisted of 298 teachers who were randomly selected through Krejcie and Morgan table. The research tools utilized in the present study were Ahmadi et al’s talent management questionnaire, Bradbery and Griooz`s emotional intelligence questionnaire, and professional performance questionnaire developed by Byern et al and Konovy. The data were analyzed both descriptively and inferentially through Spss and Amos softwares. The indices of central tendency and dispersion were used at descriptive level, and multiple regression and structural equations were used at inferential level.

    Results 

    Descriptive analysis of the data showed that the mean and standard deviation of professional performance, talent management and emotional intelligence were 3.84 ± 0.64, 3.77 ± 0.58, 3.83 ± 0.69, respectively. The results of inferential statistics also revealed that Talent management (p<0.001, t= 7.023) and Emotional intelligence (p<0.001, t= 8.316) both had a meaningful positive effect on East- Azerbaijan physical education teachers` professional performance health. Moreover, Talent management with the mediating role of emotional intelligence had also a meaningful positive effect on East- Azerbaijan physical education teachers` professional performance health, too (p<0.001, t= 13.48).

    Conclusion 

    Based on the fact that teachers` professional performance health is significantly influenced by their talent management, it can be concluded that identifying the status of teachers` talents upon their recruitment and providing training to improve their emotional intelligence can facilitate the process of teacher selection while boosting their professional performance health.

    Keywords: Professional Performance Health, Talent Management, Emotional Intelligence
  • Maryam Baradaran Binazir, Mahdieh Babapour, Fariba Heidari * Pages 368-377
    Background and Objectives

    Menopause is a normal essential change in women’s body. Acquiring enough knowledge and adopting the right attitude along with suitable practice about menopause, at menopause and earlier age, is important for women to encounter better with its associated consequences and lead a healthy life. The aim of this investigation was to study knowledge, attitudes and practice of women who live in Ahar, one of the big cities in East Azerbaijan Province, about menopausal health.

    Material and Methods

    This was a cross-sectional study including females aged 45-60, conducted from November 2018 to March 2019 in the three healthcare facility centers in Ahar, Iran. Convenience sampling method was employed in this study. For data collection, a standard questionnaire was applied whose validity and reliability had been approved. Through using SPSS16, independent samples T test and multiple regression analysis were employed for Data analysis.

    Results

    A total of 242 women participated in this study. More than half of the participants were illiterate or just had received elementary education (55.67%) and most of them were married (94.6 %). The mean knowledge, attitude and practice scores were 22.52 ± 3.21 (at the range of zero to 25), 7.81 ± 1.27(at the range of zero to 10) and 2.14±1.33 (at the range of zero to 5), respectively. In multiple regression analysis, there was a statistically significant difference in knowledge, attitude and practice of women’s score with respect to education (p value <0.001).

    Conclusion

    Though women aged 45-60 years had adequate knowledge and the right attitude toward menopausal health, their practice on this subject was inappropriate. Relevant and useful interventions are required to improve their practice

    Keywords: Knowledge, Attitude, Menopause
  • Ebrahim Sepehri Shafigh, Houshang Taghizadeh*, Soleyman Iranzadeh Pages 378-390
    Background and Objectives

    The goal of industrial coexistence is accessing cheaper resources, avoiding disposal costs or making extra profit from selling by-products. As far as the environment is concerned, its benefits include less consumption of natural resources, less wastage disposal, and less diffusion of gases resulting from raw material production, polluting the air, soil and water. Considering the theoretical and experimental gap in the field of using industrial coexistence networks, the purpose of this study was to develop a a model of incentives for creating and implementing industrial coexistence networks in the country's pharmaceutical companies.

    Material and Methods

    This research was applied-developmental. The statistical population of this research consisted of all pharmaceutical companies in the country. Based on Krejcie and Morgan’s table, we picked 165 companies as our the statistical sample, whose managers were given the questionnaires used in this research study. A researcher-made questionnaire was distributed among the participants after its validity and reliability were confirmed. Structural-interpretive modeling and path-structural modeling were used in order to analyze the data.

    Results 

    Generally, ten main components were found effective to be considered in using industrial coexistence networks in country's pharmaceutical companies. Also, the results of structural-interpretive modeling method revealed that infrastructure and technological readiness as well as the government’s policies are two effective variables among the main components.

    Conclusion

    Based on the research findings, it can be concluded that the two important measures to take for creating industrial coexistence in the country's pharmaceutical companies include strengthening the required infrastructure and technologies and adopting appropriate policies for the implementation and enforcement of industrial coexistence networks in pharmaceutical companies.

    Keywords: Technology, Manufacturing Industries, Symbiosis
  • Zahra Baniasadi*, Ellahe Shahabi, Saeid Dehyadegari Pages 391-403
    Background and Objectives 

    The most important factor in the failure or success of collective policies in a country is the participation or non-participation of the people.

    Material and Methods

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of research method. The statistical population of this study was adults in Kerman in 1399 that 384 people were selected by simple random sampling. A standard questionnaire was used to collect data and the questionnaire was distributed online. SPSS26 and Amos24 statistical software were used to analyze the data.

    Results 

    The Findings showed that the variables of community attachment and community resilience had a significant effect on the variables of attitude toward community participation and crisis response. Also, the variables of attitude toward community participation have a significant effect on the variable of community participation with the variable of attitude towards response to crisis exerting a significant effect on the variable of community participation (t> 1.96), but the effect of the variable of benefits of community participation on the variables of attitude to community participation and attitude to response to crisis was not statistically significant (t <| 1.96 |).

    Conclusion

    The results of this study showed that the increase in community attachment and resilience had an effect on the community participation rise. Moreover, the findings revealed that community resilience, attachment and participation are effective factors in crisis response and also participation of people in society and their solidarity and empathy play an important role in controlling and responding to crisis.

  • Youssef Habibi *, Atousa Kalantar Hormozi, Qiumars Farahbakhsh, Hossein Salimi Bajestani, Mohammad Asgari Pages 404-416
    Background and Objectives 

    Cigarette smoking has challenged the security and social context of youth, health and public health. On the other hand, the negligent view of smoking has pushed the society more towards the normalization of smoking and the youth are attracted to it more and more every day. The aim of this study is to study the etiology of the tendency to smoke by looking at the life experiences of young smokers.

    Material and Methods 

    This qualitative study was conducted in Tehran in 2020, using a phenomenological method and semi-structured interviews with 14 young people aged 20 to 35 years who were smoking daily and continuously. Participants were selected using purposive sampling method. Sampling continued until the saturation stage and then the collected data were analyzed by coding method.

    Results 

    Analyzing the participants' experiences led to the identification of 113 primary codes, 19 sub-categories, 8 subclasses and finally 2 main categories. The subclasses included cognitive falsification of the effects of smoking, smoking to reduce psychological problems, smoking to compensate for the feeling of inferiority, desire to smoke when in low spirits, feeling different when smoking, desire to smoke in response to art-induced emotions, easy access to cigarettes and the adverse effect of negative advertising. The main classes consisted of intrapersonal, extrapersonal interpersonal components of the endency to smoke in youth.

    Conclusion

    Examining the lived experiences of young people in smoking causes a deeper understanding of the components of smoking and consequently leads to a better and faster understanding of other young people of these experiences.

    Keywords: Adolescent, Smoking, Orientation, Phenomenology, Qualitative Research
  • Faezeh Tarighat, Erfan Golshan, Saeed Dastgiri* Pages 417-425
    Background and Objectives 

    Every year, about three hundred thousands of infant deaths occur because of congenital anomalies. Some continue to live with various types of disabilities. Low and middle income countries have higher rate of congenital anomalies. It is estimated more than 100,000 cases of birth defcets occure annualy in Iran where 70 percent are preventable. There is no long term investigation on the epidemiology and secular trend of congenital anomalies in Iran. The aim of this study was to document the time trend and epidemiological features of congenital anomalies in the northwest of Iran using the Tabriz Registry of Congenital Anomalies (TRoCA) programme.

    Material and Methods 

    A total of 297,734 births were registered in the region by TRoCA registry during the study period to estimate the occurrence of total and selected groups of congenital anomalies based on the standard coding system of the International Classification of Diseases (ICD). Total prevalence was calculated by dividing the numerator (registered cases of congenital anomalies in the TRoCA region) by the relevant denominator (total live and stillbirths in the TRoCA region) for the same period of time.

    Results 

    An overall prevalence rate of 262.9 (CI95%:257.2–268.7) was estimated in the region. Anomalies of genito-urinary tract (59.2 per 10 000 births, 95% CI: 56.5–62.0), limb defects (46.3 per 10 000 births, 95% CI: 43.9.5–48.8), nervous system anomalies (39.4 per 10 000 births, 95% CI: 37.2–41.7), gastrointestinal anomalies (27.8 per 10 000 births, 95% CI: 25.9–29.7) and congenital heart diseases (37.1 per 10 000 births, 95% CI: 34.9–39.3) were accounted for 80 percent of birth defects. Total prevalence of anomalies was more than tripled in the region over the past two decades. More cases were observed in males, and those with consanguineous marriage.

    Conclusion

    The increasing trend of the occurrence of congenital anomalies indicates that appropriate care programmes and more effective prenatal screening procedures need to be implemented in the region.

    Keywords: Congenital Anomalies, Registry, Prevalence, Birth Defects, Iran