فهرست مطالب

فصلنامه آموزش در علوم انتظامی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اکبر قاسمی پیر بلوطی، روح الله کریمی خویگانی* صفحات 11-39
    زمینه و هدف

     پژوهش حاضر با هدف واکاوی مفهوم مدیریت تربیتی از طریق تحلیل تجارب خدمتی فرماندهان عالی انتظامی انجام شده است.

    روش

    این مطالعه دارای رویکرد کیفی و مبتنی بر روش تحلیل محتوای کیفی بوده است. مشارکت‌کنندگان این تحقیق، تعدادی از مدیران ارشد ناجا، با سابقه فرماندهی انتظامی در حداقل یکی از استان‌های کشور بوده‌اند. بر این اساس، ضمن نمونه‌گیری هدفمند، داده‌ها با طراحی پروتکل مصاحبه انفرادی نیمه ساختاریافته، جمع‌آوری و پس از 18مورد مصاحبه، اشباع نظری حاصل گردیده است.

    یافته‌ ها: 

    یافته‌ها حکایت از استنباط 2درون مایه (بایسته‌ها و شایسته‌ها)، 9 طبقه (متخصص بودن، عدالت‌ورزی، اشراف، آموزش کارکنان، الگو بودن، بینش متعالی، عزت نفس، مکارم اخلاق، مربی‌گری) و 33زیرطبقه است.

    نتیجه‌ گیری: 

    بر اساس نتایج این تحقیق می‌توان گفت مفهوم مدیریت تربیتی از نگاه فرماندهان عالی‌رتبه انتظامی عبارت است از بایسته‌ها و شایسته‌های حاکم بر مدیران که شامل مولفه‌های متخصص‌بودن، عدالت‌ورزی، اشراف، آموزش کارکنان، الگو بودن، بینش متعالی، عزت نفس، مکارم اخلاق و مربی‌گری می‌باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت تربیتی، تجارب، فرمانده، فرماندهان عالی انتظامی، تحلیل محتوا
  • شهرام افراز *، محمد رحیمی، امین کریم نیا صفحات 41-68
    زمینه و هدف

    شناسایی عوامل موثر بر موفقیت زبان‌آموزان در یادگیری زبان دوم، همواره قسمتی از دغدغه مدرسان و محققان یادگیری زبان بوده است. هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر در بازخوردهای اصلاحی در یادگیرندگان زبان انگلیسی بود.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ روش ترکیبی(کیفی-کمی) با رویکرد استقرایی و از لحاظ هدف یک پژوهش کاربردی می‌باشد. جامعه آماری، شامل کلیه مدرسان دانشگاهی و استادان زبان انگلیسی در شهر لامرد می باشند. در بخش کیفی، روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری هدفمند گلوله برفی بود و از بین این مدرسان 14 نفر بر اساس اشباع نظری انتخاب شدند. در بخش کمی هم با توجه به گسترده بودن تعداد افراد جامعه؛ تعداد نمونه مورد نظر بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران حداکثر (شامل 384 نفر) در نظر گرفته شد که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. و در بخش کمی هم پرسش‌نامه محقق ساخته بر اساس شاخص های شناسایی شده در بخش کیفی بود. روایی پرسش‌نامه با استفاده از نظر اساتید تایید شد و پایایی آن با آلفای کرونباخ معادل (78/0) محاسبه شد. برای تحلیل داده‌ها از روش تحلیل مضمون با رویکرد اشتراسی(کدگذاری باز، محوری و منتخب) استفاده شد وتحلیل روابط ساختاری شاخص‌ها استفاده شد.

    یافته ها

    در پایان نتایج نشان داد که قواعد ساختاری و انواع خطاها، عوامل مرتبط با مدرس، عوامل مرتبط با فراگیران، عوامل محیطی و آموزشی به ترتیب به میزان، 71/0، 87/0، 74/0 و 69/0 بر بازخوردهای اصلاحی تاثیرگذار است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج لازم است که مدرسان زبان انگلیسی شاخص های فوق را در جهت بازخورد مثبت فراگیران و اثربخشی تدریس به کار بگیرند.

    کلیدواژگان: بازخوردهای اصلاحی، فراگیران زبان انگلیسی، رویکرد آمیخته
  • حامد ابراهیمی *، محسن رستمی صفحات 71-103
    زمینه وهدف

    این مقاله با هدف بررسی وتحلیل الزامات دانشی-پلیسی و اهمیت ویژگیهای آن در حیطه عملکرد امنیت عمومی و برنامه‌های چشم انداز پایه آن، تلاش دارد تا با شناسایی و بررسی رویه ها وروندهای تولید دانش‌واطلاعات روزآمد برای ادامه حیات و موفقیت ناجا،زمینه های رویارویی ومدیریت تغییرات اجتماعی را در حوزه امنیت عمومی فراهم نماید.

    روش تحقیق

    دراین اثر پژوهشی، از روش آمیخته استفاده شده‌‌است.جامعه آماری به علت محدودیت افراد متخصص در زمینه تحقیق، شامل 30 نفر از خبرگان‌اند که با توجه به تعداد پایین خبرگان، حجم نمونه به‌صورت تمام‌شمار است. ابزارهای تحقیق شامل کتابخانه، اینترنت، اسناد و پرسش‌نامه است. برای تعیین روایی پرسش‌نامه از روش روایی محتوا و برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. سپس با استفاده از داده‌های پرسش‌نامه به کمک نرم افزار SPSS میزان ضریب اعتماد با روش آلفای کرونباخ بزرگ‌تر از 8/0 به‌دست آمد.

    یافته‌ها

    اگر روند تغییر وتحولات اجتماعی به همراه مدیریت انضباط عمومی در ناجا، با دانش اطلاعاتی موضوعی در سازمان به دقت تلفیق وبه مورداجرا و ارزیابی نهاده شود، این نتیجه حاصل می شود که بتوان جامعه را تحت مدیریت منضبط و مسیولانه درآورد تا شهروندان بتوانند دانایی و قابلیت های خود را به صورت تحرکی پرنشاط، تعامل‌مند و فعال در خدمت جامعه و سودآوری قرار دهند.

    نتیجه‌گیری

    می توان نتیجه گرفت که در این روند مدیریت دانش‌انتظامی به‌دنبال ترغیب و تحقق هوشمندانه ماموریت، خود را به نیرویی دانایی‌پایه تبدیل کند. البته باید محوریت اشتراک عمومی‌سازی اطلاعات‌ انتظامی در کشور، تهیه و واگذاری دانش آشکار انتظامی و بدیل دانش مزبور به اطلاعات موضوعی در حیطه ماموریت ناجا باشد تا بتواند به کاربری موفق بینجامد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانش انتظامی، راهبرد دانشی، پلیس جامعه محور
  • محترم باقری فاروجی، لیلا دوقی *، محمدمهدی شریعت باقری صفحات 107-132
    زمینه و هدف

    جریت‌ورزی در دهه‌های اخیر موضوع پژوهش‌های نظری و بالینی بسیاری بوده است .طبق پژوهش‌های انجام شده عوامل شخصیتی متعددی بر جریت‌ورزی افراد تاثیر‌گذار است. هدف از پژوهش حاضر ارایه‌ الگو پیش‌بینی جریت‌ورزی بر اساس مسئولیت‌پذیری، اضطراب اجتماعی با میانجی‌گری خودناتوان‌سازی در دانش‌آموزان است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، همبستگی با رویکرد الگو ساختاری است. جامعه آماری پژوهش کلیه‌ دانش‌آموزان مقطع دوم متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 بودند. تعداد افراد نمونه جمعا 537 دانش‌آموز بود که با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل پرسش‌نامه‌ی جریت‌ورزی گمبریل و ریچی (1975) با پایایی88/0، مقیاس پرسش‌نامه خودناتوان‌سازی جونز و رودوالت (2005) با پایایی 69/0، پرسش‌نامه مسئولیت‌پذیری نعمتی (1387) با پایایی 92/. و مقیاس اضطراب اجتماعی پاکلک (1991) با پایایی 89/. بودند. داده‌های گردآوری شده با روش الگوسازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد که الگو پیش بینی جریت‌ورزی بر اساس مسئولیت‌پذیری و اضطراب اجتماعی با میانجی‌گری خودناتوان‌سازی براساس داده‌های تجربی از برازش مطلوبی برخوردار است. همچنین اثر غیر مستقیم مسئولیت‌پذیری، اضطراب اجتماعی بر جریت‌ورزی دانش‌آموزان با 95 درصد اطمینان مورد تایید قرارگرفت.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه جریت‌ورزی پایین سهم قابل توجهیدر ایجاد و تداوم مشکلات تحصیلی دارد، یافته‌های پژوهش تلویحات مهمی برای دست اندرکاران تعلیم و تربیت و خدمات بهداشت روانی و خانواده‌ها دارد.

    کلیدواژگان: جرئت ورزی، مسئولیت پذیری، اضطراب اجتماعی، خودناتوان سازی
  • ایرج رضاپور، علی اصغر شجاعی *، سیده زهرا حسینی درونکلایی صفحات 133-159
    زمینه و هدف

    هدف از بومی سازی، متناسب سازی نظریه ها، برای توضیح بهتر پدیده های مرتبط با زمینه شکلگیری و وجودی پدیده مورد مطالعه است. با استفاده از این روش میتوان برخی نظریه ها را در زمینه اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و اقتصادی خاص خود مورد بررسی و آزمون مجدد قرار داد، و اگر تغییراتی برای توضیح بهتر پدیده های مورد مطالعه مورد نیاز باشد در آنها اعمال نمود. هدف تحقیق این است که الگوی بومی تربیت و آموزش پلیس با رویکرد آینده‌پژوهی در ناجا چگونه ترسیم می شود.

    روش

    این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از حیث روش انجام تحقیق توصیفی - تحلیلی با رویکرد کیفی است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان آینده پژوهی در ناجا بوده و تعداد نمونه تحقیق 13 نفر بوده که به روش قضاوت انتخاب گردیده‌اند. قلمرو مکانی تحقیق، دانشگاه پلیس می باشد. در جهت اجرای تحقیق در ابتدا با مطالعه ادبیات و پیشینه تحقیق عوامل موثر بر آینده پژوهی در ناجا با استفاده از روش تحلیل محتوا احصا گردیده؛ سپس در جهت دستیابی به الگوی مفهومی تحقیق روابط بین عوامل شناسایی شده از روش الگوسازی ساختاری تفسیری[1](ISM) استفاده شده است.

    یافته‌ها

    پدیده اصلی تحقیق« مدل بومی تربیت و آموزش پلیس» نام گرفت. دو مولفه مسیله‌یابی و نیازسنجی به‌عنوان مولفه‌های درون نگر و مولفه‌های پایش رقبا و دشمنان، تغییرات محیطی به عنوان مولفه های برون نگردر نظر گرفته شده است. چهار مولفه(تدوین راهبرد، تدوین نقشه راه، نظام بازخورگیری و آنالیز سیستم و ترویج و اشاعه مشارکت عمومی) به عنوان الزامات تدوین نقشه راه آینده مرجح در نظر گرفته شده است.

    نتیجه‌گیری

    در مدل به دست آمده الگویی بومی با رویکردآینده‌پژوهی و در پنج سطح و 10 مولفه برای آینده‌پژوهشی تربیت و آموزش در ناجا ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، تدوین راهبرد، مسئله یابی، تربیت و آموزش، نیاز سنجی، تغییرات محیطی
  • احمدرضا اسماعیلی، آمنه مالمیر *، وحید لنجابی صفحات 161-182
    زمینه و هدف

    اهمیت نقش مدرسه در فرآیند رشد روانی و اجتماعی و کیفیت زندگی نوجوانان، ضرورت مطالعه عمیق مدرسه را ضروری می‌نماید. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر جو مدرسه بر بزه‌کاری و رفتارهای انحرافی آنها در دانش‌آموزان متوسطه دوم ناحیه یک اراک انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش علی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش تمامی دانش‌آموزان متوسطه دوم ناحیه یک اراک که تعداد آنها 700 نفر می‌باشد که با استناد به فرمول مورگان 248 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. داده مورد نیاز برای این پژوهش به‌وسیله پرسش‌نامه های جو عاطفی مدرسه و بزه‌کاری نوجوانان شیردل و همکاران (1393) جمع آوری گردید. روایی محتوایی با استفاده از نظرات صاحب‌نظران و کارشناسان خبره در زمینه موضوع مورد بررسی قرار گرفت. پایایی پرسش‌نامه نیز با روش آلفای کرونباخ 815/. بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی (استفاده از روش رگرسیون) بهره گرفته شد.

    یافته‌ها

    یافته‌ها نشان داد که جوعاطفی با میزان تاثیر 1/40، جو آموزشی با میزان تاثیر 9/53، جو تعادل جویی با میزان تاثیر 4/48، جو رویارویی با میزان تاثیر 6/53 و جو انتظاری با میزان تاثیر 6/56 بر میزان بزه‌کاری و رفتارهای انحرافی آنها در دانش‌آموزان متوسطه دوم ناحیه یک اراک تاثیرگذار است.

    نتیجه‌گیری

    جو عاطفی به ادراک دانش‌آموزان مدرسه از وضعیت احساسی، روانی مدرسه اشاره دارد و هرچقدر دانش‌آموزان از اوضاع مناسب‌تری در مدرسه برخوردار باشند؛ بزه،کاهش پیدا می‌کند.

    کلیدواژگان: جو عاطفی، جو آموزشی، جو تعادل جویی، بزه کاری، رفتارهای انحرافی
|
  • akbar ghasemi pirbaloti, Ruhollah Karimi Khoygani* Pages 11-39
    Background and Aim

    The present study aimed to investigate the concept of educational management by analyzing the service experiences of senior police commanders.

    Method

    This study had a qualitative approach based on qualitative content analysis. The participants in this study were a number of senior NAJA managers with a history of law enforcement command in at least one of the provinces of the country. Accordingly, while purposeful sampling, data were collected by designing a semi-structured individual interview protocol and after 18 interviews, theoretical saturation was obtained.

    Findings

    The findings indicate the inference of 2 themes (requirements and merits), 9 categories (expertise, justice, aristocracy, staff training, role modeling, transcendent insight, self-esteem, morality, coaching) and 33 subcategories.
     

    Conclusion

    The concept of educational management from the perspective of high-ranking police commanders is the requirements and competencies governing managers, which include the components of expertise, justice, aristocracy, staff training, role model, transcendent insight, self-esteem, morality and Is coaching.

    Keywords: Educational Management, Experiences, Commander, Senior Disciplinary Commanders, Content Analysis
  • Mohammad Rahimi, Shahram Afzar*, Amin Karimnia Pages 41-68
    Background and Aim

    Identifying the factors affecting the success of language learners in learning a second language has always been part of the concern of teachers and researchers of language learning. The purpose of this study was to investigate the factors affecting corrective feedback in English language learners.

    Method

    The present study is an applied research in terms of combined method (qualitative-quantitative) with inductive approach and in terms of purpose. The statistical population includes all university teachers and English teachers in Lamerd. In the qualitative part, the sampling method was targeted snowball sampling and 14 of these instructors were selected based on theoretical saturation. In a small part, due to the large number of people in the community; The maximum number of samples was considered based on the Cochran sampling formula (including 384 people) which were selected by available sampling method. The data collection tool in the qualitative part of the interview was semi-structured. In the quantitative part, the researcher-made questionnaire was based on the indicators identified in the qualitative part. The validity of the questionnaire was confirmed using the opinion of professors and its reliability was calculated with Cronbach's alpha equivalent (0.78). To analyze the data, the method of content analysis with Strauss approach (open, axial and selected coding) was used and the analysis of structural relationships of indicators was used.

    Results

    At the end, the results showed that the structural rules and types of errors, factors related to the teacher, factors related to learners, environmental and educational factors, respectively, were 0.71, 0.87, 0.74 and 0.69. Affects corrective feedback.

    Conclusion

    According to the results, it is necessary for English language teachers to use the above indicators for positive feedback from learners and the effectiveness of teaching.

    Keywords: Corrective Feedback, English Learners, Mixed Approach
  • hamed ebrahimi *, mohsen rostami Pages 71-103
    Background and Aim

    This article aims to study and analyze the knowledge-police requirements and the importance of its features in the field of public security performance and its basic vision programs, tries to identify and review the procedures and production processes of knowledge and up-to-date information for NAJA survival and success.And provide management of social change in the field of public security. Research

    method

    In this research work, the mixed method has been used. Due to the limited number of experts in the field of research, the statistical population includes 30 experts, which due to the low number of experts, the sample size is an integer. Research tools include library, internet, documents and questionnaire.Content validity method was used to determine the validity of the questionnaire and Cronbach's alpha method was used to determine the reliability.

    Finding

    If the process of social change, along with the management of public discipline in the NAJA, is carefully integrated with the thematic information knowledge in the organization and put into practice and evaluated, the result will be that society can be managed in a disciplined and responsible manner so that citizens can know And put their abilities in the service of community and profitability in a lively, interactive and active way.

    Conclusion

    It can be concluded that in this process, law enforcement knowledge management seeks to motivate and intelligently fulfill the mission, to turn itself into a basic knowledge force. The mission of the NAJA is to be able to lead to successful use.

    Keywords: Knowledge management, disciplinary knowledge, knowledge strategy, community-based policing
  • Mohtaram Bagheri Faroji, Leila Zoghi *, Mohammad Mahdi Shariat Bagheri Pages 107-132
    Background and Aim

    In recent decades, assertiveness has been the subject of many theoretical and clinical studies. According to research, several personality factors affect the assertiveness of individuals. It mediates disability in students.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and correlation with structural model approach in terms of method. The statistical population of the study was all high school students in Tehran in the academic year 2009-2010. The sample size was 537 students who were selected by cluster random sampling. The research instruments included Gambrill and Ritchie (1975) audacity questionnaire with a reliability of 0.88, Jones and Rudwalt (2005) self-disability questionnaire with a reliability of 0.69, Nemati responsibility accountability questionnaire (2008) with a reliability of 0.92. And the Paklek (1991) Social Anxiety Scale were highly reliable. The collected data were analyzed by structural equation modeling and AMOS software.

    Results

    The results of data analysis showed that the model of predicting audacity based on responsibility and social anxiety with the mediation of self-disability based on experimental data has a good fit. Also, the indirect effect of responsibility and social anxiety on students' courage was confirmed with 95% confidence.

    Conclusion

    Considering that low courage has a significant role in creating and sustaining educational problems, the research findings have important implications for those involved in education and mental health services and families.

    Keywords: Courage, Responsibility, Social Anxiety, Self-Disability
  • Iraj Rezapour, Aliasghar Shojaei *, S.Zahra Hosseini Pages 133-159

    Providing an Indigenous Model of Police Training and Education with a Future-Research Approach As futurology provides an opportunity for decision-makers to explore future conditions and characteristics, it is considered a platform for development. Given that an indigenous model of the futures research process has not been presented in the NAJA with a futures research approach, this study seeks to provide an indigenous model of police training and education and in fact the main theme of the research is that the indigenous model of police training and education with an approach What is the future of research in NAJA?

    Research Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of research method with the same approach. In order to conduct the research, first of all, with the reference of literature and research background, the factors affecting future research in NAJA have been counted using the content analysis method. Then, in order to achieve the conceptual model of research on relationships between identified factors, interpretive structural modeling (ISM) method and using a researcher-made questionnaire and data collection from 13 experts in the field of futures studies in NAJA have been used.

    Keywords: Futurism, strategy formulation, problem solving, training
  • ameneh malmir *, vahid lanjabi Pages 161-182
    Background and Aim

    The importance of the role of school in the process of psychological and social development and quality of life of adolescents necessitates in-depth study, thorough and comprehensive study of the school. The aim of this study was to investigate the effect of school climate on delinquency and their deviant behaviors in high school students in District One of Arak.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and causal in terms of method. The statistical population of this study is all secondary school students in District 1 of Arak, whose number is 700, and 248 people were selected by random sampling method based on Morgan's formula. The data required for this study were collected by the school's emotional atmosphere and delinquency questionnaires of Shirdel et al. (2014). Content validity was examined using the opinions of experts in the field. The reliability of the questionnaire was determined by Cronbach's alpha method / 815. Was. Descriptive and inferential statistical methods (using regression method) were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that emotional atmosphere with an impact rate of 40.1, educational atmosphere with an impact rate of 53.9, balance atmosphere with an impact rate of 48.4, confrontation atmosphere with an impact rate of 53.6 and expectation atmosphere with an impact rate of 56.6 It affects the rate of delinquency and their deviant behaviors in high school students in District One of Arak.

    Conclusion

    As a result of the present study, it can be said that the emotional atmosphere refers to the students' perception of their emotional, psychological and emotional state towards the factors that make up the school organization and the more appropriate the students are in the school; The tendency to study in them increases and in the same proportion, running away from school, running away from home, telephone or direct communication with the opposite sex, lying, participating in group or individual fights, destroying public property (school property, bus seats, etc.) Cheating on exams, bringing unauthorized films and CDs to school, stealing, disobeying and insulting parents, and being late for school in a way that upsets family and school are reduced.

    Keywords: Emotional atmosphere, balance atmosphere, confrontation atmosphere, delinquency deviant behaviors