فهرست مطالب

Health, Spirituality and Medical Ethics
Volume:8 Issue: 3, Sep 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/11/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زکیه پناهی، مجید یزدی، فاطمه شاهی صدرآبادی* صفحات 143-148

    اضطراب اجتماعی یکی از رایج ترین اختلالات اضطرابی است که به ترس پایدار از یک یا چند موقعیت اجتماعی یا عملکردی اشاره داشته و شیوع بالایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پیش بینی کنندگی بهزیستی معنوی در رابطه با اضطراب اجتماعی انجام شد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و رگرسیون بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه الزهراء در سال تحصیلی 98-1397 بود. روش نمونه گیری از نوع تصادفی خوشه ای و حجم نمونه 290 نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها شامل مقیاس هراس اجتماعی کانور و همکاران (2000) و بهزیستی معنوی دهشیری و همکاران (1387) بود. از آزمون همبستگی و رگرسیون چندمتغیره به منظور تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که ابعاد بهزیستی معنوی با اضطراب اجتماعی رابطه منفی معنادار دارد. در آزمون رگرسیون نیز 10 درصد از تغییرات متغیر اضطراب اجتماعی با متغیر بهزیستی روانی تبیین شد. بر اساس این یافته ها برنامه ریزی و آموزش جهت ارتقای بهزیستی معنوی دانشجویان می تواند نقش مهمی در کاهش اضطراب اجتماعی آن ها داشته باشد.

    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • فرهاد خرمائی، مریم قائمی، پروین یدالهی* صفحات 149-154
    زمینه

     انسانها همواره به دنبال چگونگی دستیابی به یک زندگی خوب و سالم بوده اند. آنها چنین زندگی را با رفاه و خوشبختی مرتبط می دانند . سازمان بهداشت جهانی سلامتی را به عنوان نوعی رفاه تعریف می کند که در آن هر فرد توانایی های خود را شناسایی می کند و می تواند تلاش و نقش موثری در جامعه داشته باشد. بسیاری از مطالعات ارتباط بین فضایل اخلاقی و بهزیستی روانشناختی را نشان داده اند.

    هدف

    هدف از این تحقیق بررسی نقش اخلاق ستیزه جویی / صلح طلبی در پیش بینی بهزیستی روانشناختی در دانشجویان است.

    روش ها

    این پژوهش از نوع همبستگی بود. حجم نمونه در این مطالعه براساس راهنمای Kline محاسبه شده است. به این ترتیب 530 دانشجوی کارشناسی شامل 226 پسر و 304 دختر با نمونه گیری تصادفی خوشه ای از دانشکده های مختلف دانشگاه شیراز انتخاب شدند. اطلاعات لازم از طریق مقیاس بهزیستی روانشناختی Ryff  و مقیاس  محقق ساخته ستیزه جویی / صلح طلبی تکمیل شد.  در نهایت داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری در نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ستیزه جویی / صلح طلبی (مانند نفرت ، شیطنت ، تهمت و حماقت) پیش بینی کننده منفی بهزیستی روانشناختی است (01/ . >P). نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها  نشان داد که شاخص های برازش مدل نهایی مورد تایید است.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه  نشان  داد که مولفه های ستیزه جویی تاثیر منفی بر بهزیستی روانشناختی دارند ، لذا توصیه می شود آموزش رفتارهای مسالمت آمیز در مراکز آموزشی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، فضیلت اخلاقی، ستیزه جویی، صلح طلبی
  • سهیلا درمیانی*، محبوبه حقی رودی، رضا دستجردی صفحات 155-161
    مقدمه و هدف

    انسان موجودی اجتماعی است و نیاز به پیوستگی و حمایت اجتماعی، درک کردن و درک شدن برایش ارزشی حیاتی دارد. روابط میان پزشک و سایر ارایه کنندگان خدمات پزشکی با بیمار نمونه ی ویژه ای از حمایت روانی-اجتماعی است و همدلی با بیمار نیز نمونه ای از حمایت اجتماعی به شمار می رود. رابطه ی همدلانه ی پزشک-بیمار می تواند در بهبود بهزیستی جسمی، روانی و اجتماعی بیمار و متقابلا پزشک موثر باشد. زمینه ی تشخیص بهتر و نتایج درمانی رضایت بخش تری را فراهم می آورد. بتابراین هدف ما در این مطالعه بررسی میزان همدلی و عوامل مرتبط با آن را در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال  1398 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی جامعه مورد مطالعه تمامی دانشجویان رشته دندانپزشکی در حال تحصیل دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 1398 بود. پس از اخذ رضایت آگاهانه از دانشجویان پرسش نامه جفرسون توسط مجری بین دانشجویان توزیع شد همچنین اطلاعات دموگرافیک بیماران نیز در پرسش نامه از دانشجویان پرسیده شد. پس از جمع آوری داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 18 شده و بوسیله آزمون های آماری ANOVA و تی مستقل در سطح معناداری P≤0.05 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه مجموعا تعداد 78 دانشجوی دندانپزشکی که 3/42 درصد دانشجویان پسر و 7/57 درصد دانشجویان دختر بودند. میانگین نمره همدلی دانشجویان 57/5 ± 57 بود. میانگین نمره همدلی در دختران بطور معناداری بیشتر از پسران بود (P<0.05). میانگین نمره همدلی در دانشجویانی که علاقه بیشتری به رشته خود داشتند بطور معناداری بیشتر از سایر دانشجوها بود (P<0.05). همچنین میانگین نمره همدلی در دانشجویان بر حسب ترم تحصیلی، گذراندن درس مهارت ارتباطی، سطح تحصیلات والدین و وضعیت تاهل با یکدیگر اختلاف معناداری نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

     بین میانگین نمره همدلی با جنسیت دانشجویان و میزان علاقه دانشجویان به رشته خود ارتباط معناداری مشاهده شد (P<0.05).

    کلیدواژگان: دانشجویان دندانپزشکی، آموزش دندانپزشکی، همدلی، علوم پزشکی بیرجند
  • حسین جناآبادی، خاطره امیری بهرامی* صفحات 163-170
    هدف

    با توجه به اهمیت  موضوع سلامت معنوی که به عنوان یکی از ابعاد سلامتی در کنار سلامت جسمی، ذهنی و اجتماعی مطرح شده است و در چند دهه گذشته توجه روانشناسان و متخصصان بهداشت روانی را بیش از پیش به خود جلب کرده و همچنین خلا پژوهشی در کشور ما،هدف اصلی از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سلامت معنوی و فرسودگی تحصیلی با نقش میانجی حمایت اجتماعی بود.

    روش کار

    روش انجام تحقیق توصیفی همبستگی از نوع تحلیل مسیر بوده است. جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان دختر پایه ششم شهر رودبار در سال تحصیلی 1400-1399 به تعداد 600 نفر که حجم نمونه براساس جدول مورگان(234نفر)میباشد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده و ابزار پژوهش پرسشنامه میباشد. روایی این تحقیق از نوع محتوایی و پایایی بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-26 و نرم افزار لیزرل نسخه 8.8 و آزمونها متناسب با سوالات پژوهش همچون تحلیل مسیر، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t تکنمونه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. 

    یافته ها

    در بررسی اثرات سلامت معنوی و فرسودگی تحصیلی به احتمال 99 درصد معنادار میباشد،پس بین آن دو رابطه مستقیم و معنادار وجود داشته است.
    در بررسی اثرات متغیر سلامت معنوی و حمایت اجتماعی، به احتمال 99 درصد معنادار میباشد،پس بین آن دو اثر مستقیم و معنادار وجود داشته است.
    مقدار t-value های بدست آمده از مسیرهای مورد بررسی، با احتمال(p-value) که کوچکتراز05/0 میباشد پس اثر غیر مستقیم به لحاظ آماری معنادار میباشدبنابراین حمایت اجتماعی اثر غیرمستقیمی در رابطه با سلامت معنوی و فرسودگی تحصیلی وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    یکی از عوامل موثر بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش سلامت معنوی، حمایت اجتماعی ادراک شده توسط دانشآموزان میباشد.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، فرسودگی تحصیلی، حمایت اجتماعی
  • علی کاظمی دلویی، فاطمه شهابی زاده*، مریم نصری، علی اکبر ثمری صفحات 171-179
    زمینه و هدف

    با توجه شیوع بیماری های کلیوی و نقش قابل توجه عوامل روان شناختی در فرایند درمان بیماران همودیالیز، مطالعه ی حاضر در صدد است تا میزان اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قبل از شروع دیالیز، با و بدون تمرین های ورزشی توام با ذهن آگاهی را در حین دیالیز بر سلامت معنوی این بیماران بسنجد. 

    روش

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی همراه با گروه کنترل (دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل) با پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران همودیالیز تحت پوشش بیمارستان امام زمان(عج) مشهد در بازه زمانی تیر تا آذرماه 1399 بود.  تعداد60 نفر به روش نمونه گیری هدفمند از بین بیماران بر اساس معیار ورود انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند.  ابزار پژوهش شامل  پرسشنامه سلامت معنوی بود  و  تحلیل داده ها به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام شد.

    یافته ها

    نتایج  نشان داد هر دو گروه مداخله  پذیرش و تعهد قبل از دیالیز (001/0P<) و گروه درمان پذیرش و تعهد قبل از دیالیز همراه با تمرین های ورزشی توام با ذهن آگاهی در حین دیالیز (004/0P=) بر افزایش سلامت معنوی در بیماران همودیالیز تاثیرگذار است.

    نتیجه گیری

    مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد به تنهایی به عنوان یک مداخله موثر، می تواند در مراکز درمانی در جهت افزایش سلامت معنوی بیماران همودیالیز  به کار برده شود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، همودیالیز، ذهن آگاهی، سلامت معنوی، تمرین های ورزشی
  • زهرا یوسفی، زهرا سیمی*، میترا امیری، فهیمه نورافکن ثمرخزان صفحات 181-190
    زمینه وهدف

    در مراقبت ودرمان بیماران  تحت دیالیز، تجارب معنوی به عنوان یک مکانیسم دفاعی و روش حل مسئله در بحران ها ومشکلاتی   که بیماران  باآن روبه رو می شوند می تواند سازگاری بابیماری را تسهیل کند. ازاین رو این مطالعه با هدف بررسی نقش واسطه ای تجارب معنوی در رابطه با قدرت ایگو و سازگاری با بیماری دیالیز صورت گرفت.

    روش بررسی

    جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی بیماران دیالیزی مراجعه کننده به مرکز آموزشی- پژوهشی بیمارستان ابوعلی سینا شهر شیراز در سال 1398 بود که از این جامعه تعداد 120 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس داده ها از طریق مقیاس های تجارب معنوی، قدرت ایگو و سازگاری با بیماری جمع آوری و به روش مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که قدرت ایگو با تجارب معنوی و سازگاری با بیماری معنادار می باشد. اما رابطه تجارب معنوی با سازگاری با بیماری معنادار نیست. همچنین اثرات مستقیم و غیرمستقیم متغیرها نشان داد که قدرت ایگو به عنوان متغیر پیش بین و تجارب معنوی به عنوان متغیر واسطه می توانند سازگاری با بیماری را پیش بینی کنند (01/0P<). اما قدرت ایگو از طریق تجارب معنوی نمی تواند سازگاری با بیماری را پیش بینی کند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش حاضر، ضروری به نظر می رسد که روان شناسان حوزه سلامت در فرایند بهبودبخشی به سازگاری با بیماری، به نقشی که باورهای معنوی معنوی می تواند بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی داشته باشد، توجه کنند.

    کلیدواژگان: تجارب معنوی، قدرت ایگو، سازگاری با بیماری
  • داود نظام الاسلامی*، علیرضا اولیایی منش، احمد جنیدی، سید حسین حاجی میرزایی، ریحانه کیامنش، علی اکبر حق ویسی، فتانه سادات بطحایی صفحات 191-197

    این مقاله مروری مبتنی بر احکام فقهی، رویکردهای حقوقی، جنبه های اجتماعی، دیدگاه های پزشکی و اخلاقی بوده و تصمیم سازی ها در رابطه با موضوع مرگ مغزی را روشن می کند. درک درست از پدیده مرگ مغزی از منظر ساختار و عملکرد مغز و نگرش جامعه نسبت به این پدیده ، به ویژه فهم وضعیت بیمار با مرگ مغزی در آینده، به تعدیل شکل و محتوای نوع تصمیمات و ریکرد درمحتوا خواهد انجامید. انسان پس از ولوج روح هویت اخلاقی یافته و این هویت تا زمان مرگ و حتی پس از آن هم با او باقی می ماند. مرگ مغزی نوواژه ای است که صاحبنظران را در حوزه های پزشکی، الهیات، حقوق و حتی جامعه را به تلاش برای کشف چالش راز مرگ واداشته است . تفاوت مرگ مغزی و مرگ مطلق موافقان و مخالفان جدی دارد که هر کدام با استفاده از استنادات مورد نظرخود، سعی دراثبات سوگیری های نگرش خود را دارند. واقعیت این است که مرگ مغزی معادل مرگ واقعی نبوده ، چرا که رابطه بین روح و بدن کاملا منفک نمی شود . از دیدگاه اخلاق پزشکی این مهم است که برداشت ارگانهای حیاتی از بیماران مرگ مغزی یعنی پذیرش تحقق مرگ آنها است. با فرض زنده بودن بیماران مرگ مغز، برداشت هرکدام از اعضا که منجر به مرگ آنها بشود ، از نظر اخلاقی غیر قابل قبول است ، باستثناء اجازه قبلی بیمار یا تصمیم گیرنده جایگزین

    کلیدواژگان: مرگ مغزی، مرگ واقعی، کرامت انسانی، مغز، قلب
|
  • Fatemeh Shirzad*, Ruhollah Sedigh Pages 141-142
  • Zakiyeh Panahi, Majid Yazdi, Fatemeh Shahi Sadrabadi* Pages 143-148
    Background and Objectives

    Social anxiety disorder is one of the most common anxiety disorders. It presents with a persistent fear of one or more social or functional situations and is highly prevalent. This study aimed to investigate the predictive role of spiritual wellbeing in social anxiety.

    Methods

    The method of research was descriptive correlational. The study population included all students of Al-Zahra University in the 2018-2019 academic year. The cluster random sampling method was used to recruit 290 samples. Data collection tools included social phobia inventory and spiritual wellbeing. A correlation and multivariate regression test was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the dimensions of spiritual wellbeing have a negative relationship with social anxiety. Based on these results, the correlation coefficient (r=0.157) between the total score of spiritual wellbeing and social anxiety is significant (P<0.01). Also, the results showed that the spiritual wellbeing variable explains 10% of the changes in social anxiety.

    Conclusion

    According to these findings, planning, and teaching to promote students’ spiritual wellbeing are essential in reducing their social anxiety.

    Keywords: Social anxiety, Spirituality, Wellbeing, University students
  • Farhad Khormaei, Maryam Ghaemi, Parvin Yadollahi* Pages 149-154
    Background and Objectives

    People are always looking for new ways to achieve a good and healthy life. They associate such a life with wellbeing and happiness. The World Health Organization defines health as a form of wellbeing, in which each person identifies his or her abilities and plays a role in society effectively. Many studies have shown the correlation between moral virtues and psychological wellbeing. This research aims to study the role of militancy/ peacefulness morality in predicting psychological wellbeing among university students.

    Methods

    This research was a correlational study. The sample size was calculated based on Kline guideline. We included in our study 530 (226 males and 304 females) undergraduate students in humanities, engineering, basic sciences, art, and architecture. They were selected by random cluster sampling method from different faculties of Shiraz University, Shiraz City, Iran, from January to September 2019. Then, they responded to Ryff’s psychological wellbeing scale and researcher-made militancy/peacefulness scale. The obtained data were analyzed using structural equation modeling in AMOS software.

    Results

    Their Mean±SD total scores of wellbeing and militancy were 21.62±4.54 and 52.75±10.15, respectively. The results of analytical statistics showed that militancy/peacefulness (such as hatred, mischief, slander, and stupidity) is a negative predictor of psychological wellbeing. The obtained results of this analysis also showed that the final model of the study has good fitness.

    Conclusion

    Considering the findings of this study, we recommend teaching peaceful behaviors in universities by using educational workshops in the field of moral virtue.

    Keywords: Psychological wellbeing, Morality, Mental health
  • Soheila Darmiani*, Mahbubeh Haghi Rudi, Reza Dastjerdi Pages 155-161
    Background and Objectives

    A human is a social being and needs social cohesion, support, and understanding. The relationship between the dentist and patient is a specific example of social support and empathy. The patient is also an example of social support. An empathetic dentistpatient relationship can effectively improve the physical, psychological, and social wellbeing of the patient. In this relationship, a physician can make a better diagnosis and deliver a more satisfactory treatment outcome. Therefore, this study aimed to evaluate empathy and its related factors in dental students of Birjand University of Medical Sciences, Birjand City, Iran, in 2020.

    Methods

    The study population consisted of all students of clinical dentistry. After obtaining informed consent from the students, Jefferson’s questionnaire was distributed among them. Students’ demographic information was asked in the questionnaire. The obtained data were analyzed by ANOVA and the independent t test at the significant level of 0.05.

    Results

    A total of 78 (42.3% male and 57.7% female) dental students participated in this study. Their Mean±SD score of empathy was 57±5.57. The mean empathy score was significantly higher in females than males (P=0.04). The mean score of empathy was significantly higher in students who were more interested in their field (P=0.03). The mean score of empathy for students was not significantly different in terms of study semester (P=0.06), marital status (P=0.95), communication skills (P=0.16), and mother’s (P=0.11), and father’s (P=0.92) education.

    Conclusion

    The mean score of empathy was significantly higher in females and students who were more interested in their field.

    Keywords: Dentistry, Dental education, Students, Empathy, Patients
  • Hossein Jenaabadi, Khatereh Amiri Bahrami* Pages 163-170
    Background and Objectives

    In the past few decades, spiritual health, as one of the dimensions of health besides physical, mental, and social health, has drawn the attention of psychologists and mental health professionals more than ever. However, there is a research gap in our country, so the primary purpose of this study was to investigate the relationship between spiritual health and school burnout with the mediating role of social support.

    Methods

    This descriptive correlational research used the path analysis method. The statistical population comprised all sixth-grade female students (600 people) in Rudbar City, Iran, in the academic year 2020-2021. The sample size is calculated with the Morgan table (234 people). The samples were recruited by a simple random sampling method, and the research tools were the related questionnaire. The content validity and reliability of this research were confirmed. The tests were analyzed according to the research questions by path analysis, the Pearson correlation coefficient, and the 1-sample t test. The obtained data were analyzed in SPSS v. 26 software and LISREL software v. 8.8.

    Results

    There is a significant relationship between spiritual health and school burnout (P=0.01). Also, there is a significant relationship between spiritual health and social support (P=0.01). The t values obtained from the studied paths have P-values less than 0.05, so the indirect effects were statistically significant. So, social support has had an indirect impact on spiritual health and academic burnout.

    Conclusion

    One of the influential factors in reducing school burnout and increasing spiritual health is the social support perceived by students.

    Keywords: Spiritual health, School burnout, Perceived social support
  • Ali Ali Kazemidaluee, Fateneh Shahhabizadeh*, Maryam Nasry, Aliakbar Samari Pages 171-179
    Background and Objectives

    Spirituality and psychological interventions are effective in promoting mental health and treating patients undergoing hemodialysis. The present study seeks to evaluate the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment therapy (ACT) before dialysis, with and without mindfulness exercises during dialysis, on the spiritual health of these patients.

    Methods

    The research design was quasi-experimental with a control group (two experimental groups and one control group) and a two-month follow-up. The study population included all patients on hemodialysis referring to hospitals affiliated to Imam Zaman Hospital in Mashhad City, Iran, from July to December 2020. A total of 60 patients were selected by a purposive sampling method based on the inclusion criteria. Then, they were randomly divided into three groups. The research instrument included a spiritual health questionnaire, and data analysis was performed by repeated-measures analysis of variance.

    Results

    The results showed that both experimental groups of ACT before dialysis (P<0.001), with or without mindfulness plus exercises during dialysis (P=0.004), were effective on spiritual health in patients on hemodialysis.

    Conclusion

    ACT alone as an effective intervention can be used in medical centers to increase the spiritual health of patients on hemodialysis.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Hemodialysis, Mindfulness, Spirituality, Health, Exercise
  • Zahra Yousefi, Zahra Simi*, Mitra Amiri, Fahimeh Nourafkan Samarkhazan Pages 181-190
    Background and Objectives

    In the care and treatment of patients in need of dialysis, spiritual experiences as a method of problem-solving in crises and problems can facilitate adaptation to dialysis. This study investigated the mediating role of spiritual experiences with ego strength on the adaptation to dialysis.

    Methods

    The statistical population included all patients in need of dialysis referred to the Educational-Research Center of Abu Ali Sina Hospital in Shiraz City, Iran, in 2019. Out of them, 120 patients were selected by a convenience sampling method. The study data were collected through the Daily Spiritual Experiences Scale (DSES), ego strength, and adaptation to disease. Then, the obtained data were analyzed based on structural equations in Amos v. 21 software.

    Results

    The findings showed that ego strength is significant with spiritual experiences and adaptation to dialysis. But the relationship between spiritual experiences and adaptation to dialysis is not significant. Also, the direct and indirect effects of the variables showed that ego strength as a predictor variable and spiritual experiences as a mediating variable could predict adaptation to dialysis (P<0.01). But the ego strength through spiritual experiences cannot predict adaptation to dialysis.

    Conclusion

    According to the research findings, ego strength can predict disease adaptation in dialysis patients, but daily spiritual experiences cannot lead to disease adaptation in dialysis patients.

    Keywords: Daily spiritualexperiences, Ego strength, Adaptation to disease
  • Davoud Nezamoleslami*, Alireza Olyaeemanesh, Ahmad Jonidi, Seyiedhossein Hajimirzaie, Reihaneh Kiamanesh, Ali akbar Haghveisy, Fattanehsadat Bathaei Pages 191-197
    Introduction

    This review article is based on jurisprudential rulings, legal approaches, social aspects, medical and ethical approach perspectives , and clarifies decisions related to the issue of brain death. Correct understanding of the brain death phenomenon in terms of brain structure and functioning, and the attitude of the community towards this phenomenon, and in particular the understanding of the condition of a patient with brain death in the future, will modify the form and content of the type of decision and process of the content. Human after the spirit insufflation will have been moral identity, and this identity remains with him until death and even after it .Brain death is a Neologism that hase propeled Experts in the fields of medicine, theology, law and even public to Try and Challenging the vague secret of death .Consistency Braindeath with absolute death Has serious pros and cons Which each other By resorting to Arguments desired , Try to Proving their alleged tendency views .

    Method

    This research is a review article with Analytical descriptive and correlational method, by collecting information through the in which the resources include books, articles and electronic resources from the library of the Museum of History of Medicine and Central Library and Electronic Resources in the search engines google scholar, Pubmed , Direct Science, Ovid, SID, Iran medex and in If necessary, other databases have been searched by keywords.

    Discussion

    Brain death is accepted in many countries as certain death. Sum Of the arguments seem to brain death is unequivalent exactly to certain death and don’t lapses human from humanity and At least the existence. the concepts of spirit, life and death,can be understood not by their quiddity but by their effect . according to Islamic thoughts , life and death is based on the presentation and separation soul from the body. It is seemed on the Islamic thought basis ,

    Result

    Brain death isnchr('39')t realy equivalent with certain death because it has not broken relatinsheep between the spirit and body perfectly. From the perspective of medical ethics this is important that be accepted harvesting Vital organs from brain dead patients is cause of death them. Assuming the viability of brain dead patients , harvest any organ that led to his death is morally unacceptable Except with prior permission or substitute decision maker .

    Keywords: Brain death, Death, Medical ethics, Dignity