فهرست مطالب

پژوهش های جرم شناختی پلیس - پیاپی 5 (زمستان 1400)

نشریه پژوهش های جرم شناختی پلیس
پیاپی 5 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/14
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ابراهیم رجبی تاج امیر *، فریبا شایگان، غلامعباس ابدالی صفحات 1-27
    زمینه و هدف

    ارتکاب جرم دارای ریشه ها و سرچشمه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است و فهم علل و زمینه های جرایم با مطالعه شیوه و سبک زندگی میسر می باشد. سبک زندگی دارای ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است؛ پیشگیری از جرایم با ایجاد تحول در ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و مداخله موثر در متغیرهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سبک زندگی تحقق پیدا می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر سبک زندگی در پیشگیری از جرایم سرقت در حوزه کلانتری 113 بازار تهران انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی به روش شبه آزمایشی است. جمع آوری داده ها به صورت اسنادی و میدانی انجام شد. در بخش اسنادی از ابزار فیش برداری و در بخش میدانی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سارقین دستگیرشده در کلانتری 113 بازار در فاصله زمانی 6 ماهه به صورت تمام شمار به عنوان گروه آزمون و مردم عادی با ویژگی های جنسی و سنی مشابه گروه آزمون به عنوان گروه گواه حاضر در حوزه کلانتری 113 بازار بود که به صورت هدفمند تعیین شدند و تعداد هر یک 30 نفر می باشد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان می دهد مولفه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سبک زندگی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر پیشگیری از سرقت دارند. همچنین سبک زندگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی متهمین سارق با افراد عادی تفاوت معناداری دارد.

    نتایج

    بر اساس نتایج پژوهش سبک زندگی سارقین در حوزه کلانتری 113 بازار تهران نشان داد که جرم سرقت تابعی از ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سبک زندگی می باشد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، پیشگیری، جرائم، سرقت
  • شهرداد دارابی*، وحید خدابنده لو صفحات 29-53
    زمینه و هدف

    جرم قتل، جرمی است که مخرب ترین اثر را نسبت به تمامیت جسمانی قربانیان بر جا می گذارد. این جرم، فی نفسه موجب ایجاد و تقویت ترس، رعب و وحشت در میان عموم افراد جامعه است. در مطالعه جرم شناختی قتل عمدی، انگیزه نقش مهمی را در تحقق آن دارد، انگیزه که گاهی از آن به داعی، باعث و غرض تعبیر می شود هدف نهایی از ارتکاب جرم است و مرتکب را به سوی ارتکاب جرم سوق می دهد. در واقع می توان گفت انگیزه عامل حرکت به سوی ارتکاب جرایم نظیر قتل عمد است. از این رو؛ قتل عمدی نیز مانند سایر جرایم متاثر از انگیزه های متعدد است.

    روش

    این پژوهش یک مطالعه همبستگی از نوع کمی است، که واحد تحلیل پروندهای قتل است و از داده های ثانویه برای تحلیل روابط بین متغیرها استفاده شده است. داده های موجود در پرونده ها به صورت کمی وارد کامپیوتر شده و با استفاده از بسته آماری Spss داده های مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. جامعه آماری در این تحقیق تعداد 116 پرونده قتل ارتکابی از سال 1390 الی 1394 در استان قم است که پس از اخذ مجوز از مراجع ذی ربط جمع آوری شده و از حیث عوامل و انگیزه ها مورد تحلیل قرار گرفته اند و انگیزه تمامی قاتلین نیز مورد بررسی قرار گرفته شده است.

    یافته ها

    تحلیل ها نشان می دهد انگیزه های مختلفی نظیر بیماری روانی، خیانت و تنفر از زندگی، انحرافات اخلاقی و جنسی، سرقت، انتقام و...  در ارتکاب قتل های عمدی نقش ایفا می کنند که این انگیزه در خصوص قربانیان مرد در استان قم یشتر متاثر از انگیزه نزاع و درگیری (جرایم خیابانی) و در خصوص قربانیان زن بیشتر متاثر از انگیزه های جنسی، خیانت و انحرافات اخلاقی (جرایم آپارتمانی) است. همچنین استنباط های آماری ناشی از تحلیل رگرسیون نشان داده که انگیزه های قتل توانسته است حدود 45 درصد از افزایش قتل در جامعه را تبیین کند.

    نتایج

    نتایج حاصل از پژوهش انگیزه شناسی در قتل های عمد استان قم نشان داد که جرم  قتل عمد در قربانیان مرد با رویت پذیری و قابلیت گزارش دهی بالا و در قربانیان زن عکس این موضوع صادق است و انگیزه های متکثر همچون خشونت طلبی، خیانت، اختلاف حساب،انتقام جویی و.. است.

    کلیدواژگان: قتل عمدی، انگیزه، جرمشناختی، انحرافات اخلاقی، جرایم خیابانی، جرایم آپارتمانی، قم
  • سامان عبدالهی * صفحات 55-80
    زمینه و هدف

    اطفال و نوجوانان در جوامع مهم ترین و حساس ترین قشر به لحاظ توجه و مراقبت هستند، بر همین اساس از جمله دغدغه های کلان در جوامع کنونی، گرایش اطفال و نوجوانان به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان و به تبع آن، کاهش سن مصرف می باشد. از همین رو، این پژوهش به دنبال بررسی این امر است که عوامل خطر و حمایتی در مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان شامل چه مواردی هستند و تعادل میان آنها چگونه منجر به کاهش گرایش اطفال و نوجوانان به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان می گردد.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کمی و به شیوه پیمایشی انجام شده و به لحاظ بازه زمانی مقطعی بوده که در سال 1400 انجام شده است. جامعه آماری شامل 384 نفر اطفال و نوجوانان 12 تا 18 سال شهر کرج هستند که به شیوه سهمیه ای اطلاعات آماری و پرسشنامه ای از آنها جمع آوری شده است. تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزارهای آماری Spss و Amos انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های آماری حاصل از آزمون فرضیات نشان داده که همبستگی معناداری بین عوامل حمایتی (خانواده، مدرسه و مداخله زودهنگام) و عوامل خطر (اختلال سوء مصرف مواد مخدر و داورهای روان گردان، سن مصرف و تاثیر تبلیغات) با میزان گرایش اطفال و نوجوانان به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان وجود دارد و متغیر عوامل حمایتی 38 درصد و متغیر عوامل خطر 22 درصد از واریانس متغیر وابسته گرایش اطفال به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان را تبیین کرده اند و ضرایب به صورت تعدیلی اثرگذاری معناداری در قالب مدل سازی معادله ساختاری داشته و در این وضعیت عوامل حمایتی با ضریب منفی (42/0-) مانع تحقق گرایش اطفال و نوجوانان به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان می شود و برعکس، متغیر عوامل خطر با ضریب مثبت (66/0) توانسته نقش مثبتی در گرایش اطفال و نوجوانان به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان داشته باشد.

    نتایج

    به کارگیری سازوکارهای حمایتی موجب تعدیل عوامل خطر گرایش اطفال و نوجوانان به مصرف مواد مخدر و داروهای روان گردان می باشد. برای این منظور در کنار اقدامات آموزش محور و خانواده محور، مداخله به منظور پیشگیری، کاهش و کنترل مصرف از عوامل ایجادکننده این تعادل هستند.

    کلیدواژگان: مواد مخدر و داروهای روان گردان، اطفال و نوجوانان، عوامل خطر و حمایتی
  • احمد کرمی *، عبدالله هندیانی، سید سعید کشفی، سید علی عبادی نژاد صفحات 81-105
    زمینه و هدف

    سرقت خودرو یکی از مهم ترین جرایم علیه اموال و مالکیت افراد است که در غالب موارد، وقوع آن علاوه بر ایجاد مشکلات عدیده مالی و معیشتی برای مالباختگان می تواند به عنوان ابزار ارتکاب جرایمی دیگر مانند سرقت های مسلحانه، آدم ربایی، حمل و نقل مواد مخدر، قاچاق کالا و... مورد استفاده بزهکاران قرار گیرد. در همین راستا هدف این پژوهش اولویت بندی ابعاد و مولفه های جرم یابی سرقت خودرو است.

    روش

    این پژوهش کمی از لحاظ نوع توصیفی- پیمایشی و به لحاظ هدف، کاربردی است. جامعه آماری مطابق فرمول کوکران به تعداد 152 نفر از کارآگاهان، کارشناسان و افسران تحقیق اداره مبارزه با سرقت خودرو پلیس آگاهی سراسر کشور است که با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات آماری جمع آوری شده و پرسشنامه فوق دارای روایی و پایایی بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های آماری پژوهش از نرم افزار (SPSS) و از آماره های ناپارامتری فریدمن برای آزمون فرضیات استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل از رتبه بندی نشان داده که مولفه های بعد اطلاعاتی جرم یابی سرقت خودرو حاصل از آزمون ناپارامتری فریدمن به ترتیب اقدامات فنی و مخابراتی با میانگین (94/3)، ابزارهای تکنولوژیکی روز با میانگین (68/3)، مصاحبه و بازجویی با میانگین (65/3)، بانک های اطلاعاتی با میانگین (62/3)، کنترل مجرمین با میانگین (57/3) و تعقیب و مراقبت با میانگین (55/3) هستند.

    نتایج

    همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد؛ ابعاد و مولفه های اطلاعاتی، عملیاتی، علمی و فنی در جرم یابی سرقت خودرو تاثیر بسزایی داشته است؛ لذا برای ارتقای (کمی و کیفی) میزان جرم یابی سرقت خودرو پلیس در یک رویکرد جامع نگر و هوشمندانه از همه ابعاد و مولفه های اطلاعاتی، علمی و فنی (آزمایشگاهی) عملیاتی، جرم یابی سرقت خودرو باید بیشترین بهره را ببرد.

    کلیدواژگان: بعد اطلاعاتی، بعد عملیاتی، بعد علمی و فنی، جرم یابی، سرقت خودرو
  • زهره سیدین بروجنی*، امید محمدی نیا صفحات 107-127
    زمینه و هدف

    سرقت از دیگران و یا برداشتن اموال آنها بدون اطلاع و رضایت، یکی از جرایم قدیمی است که با شکل گیری مفهوم مالکیت در دوران کهن تاکنون به شکل های مختلف وجود داشته است. از این رو مفهوم سرقت مساله تحلیل و بررسی بسیاری از تحقیقات حقوقی و اجتماعی بوده و بدون شک در آینده نیز پژوهش های گسترده ای در مورد آن انجام خواهد شد. بر همین اساس این پژوهش با هدف بررسی نقش اقدامات تعاملی مردم و پلیس در پیشگیری از سرقت منزل در شهر تهران در سال 1400 انجام شده است.

    روش

    این پژوهش بر اساس نوع داده های جمع آوری و تحلیل شده، پژوهشی کمی است و برای تحلیل داده ها و ارایه نتایج از تکنیک پیمایش استفاده شده است. جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از طریق مراجعه مستقیم پژوهشگر به پاسخگویان کارکنان پلیس آگاهی و شهروندان تهرانی و ارایه پرسشنامه به آنها، انجام گرفته و جامعه آماری شامل کارکنان پلیس آگاهی و شهروندان تهرانی هستند که به کمک فرمول حجم نمونه کوکران به تعداد 388 نفر برآورد شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل از آزمون فرضیات نشان داده که با توجه به ضریب همبستگی پیرسون منفی (**381/0-=‏r) می توان این نتیجه گرفت که رابطه معکوسی بین سرقت و اقدامات پیشگیرانه مردمی وجود دارد، همچنین رابطه بین اقدامات پیشگیرانه پلیس و میزان سرقت با توجه به ضرایب پیرسون منفی (**429/0-=‏r) معکوس و معنی دار است.

    نتایج

    نهایتا با توجه به ضرایب به دست آمده؛ یعنی سطح معناداری کمتر از 5 درصد (000/0=sig) و ضریب همبستگی پیرسون منفی (**667/0=‏r) می توان این نتیجه گرفت که رابطه مستقیم و معناداری بین پیشگیری از سرقت و تعامل بین مردم و پلیس وجود دارد، درنتیجه هرچقدر تعامل بین مردم و پلیس بیشتر باشد، شدت پیشگیری از جرم سرقت نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: سرقت، پیشگیری، اقدامات پیشگیرانه پلیس، اقدامات پیشگیرانه مردمی، تعامل مردم و پلیس
  • مظاهر خواجوند*، امین امیریان فارسانی صفحات 129-148
    زمینه و هدف

    ساترلند با طرح و برجسته کردن جرایم یقه سفیدها، نظریه های جرم شناختی معمول  در آن زمان که عواملی چون فقر، ازهم گسیختگی خانوادگی و ضعف هوش را در شکل گیری جرم دخیل می دانستند، زیر سوال برده و این سوال را مطرح می کند؛ که چرا مجرمین یقه سفید که با چنین عواملی مواجه نبوده اند، به سمت بزهکاری می روند؟ رویکرد سیاست جنایی پیشگیرانه، برای مقابله با جرایم یقه سفیدها، بدان جهت که از نگاه جرم شناسی در دسته مجرمان فوق العاده خطرناک قرار می گیرند، ضرورت پیدا کرده است.

    روش

    مقاله حاضر با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    در زمینه پیشگیری کیفری به رغم توسعه گستره پاسخ ها و تنوع بخشی به آنها و همچنین سازوکارهای جانشین که در مواجه با جرایم یقه سفید مورد استفاده قرار می گیرد، این رهیافت های نوین مورد توجه سیاست جنایی تقنینی ایران قرار نگرفته که با توجه به ویژگی های بزهکاران یقه سفید و عدم کارایی ضمانت اجراهای کلاسیک در برخورد با آنها، نیازمند تدابیر تقنینی افتراقی در این خصوص می باشیم.

    نتایج

    مهم ترین راهکارهای پیشگیری غیرکیفری در راستای پیشگیری وضعی به صورت شفاف سازی در قالب گزارش دهی و اعلام دارایی ها است و پیشگیری اجتماعی نیز می تواند از طریق ارتقاء آگاهی های عمومی در پیشگیری از سوءاستفاده از موقعیت شغلی مجرمان یقه سفید و ارتقاء مشارکت جامعه مدنی، منجر به کاهش بزهکاری یقه سفیدی شود.

    کلیدواژگان: بزهکاری یقه سفیدی، پیشگیری از جرم، سیاست جنایی، شفاف سازی، مشارکت جامعه مدنی
|
  • Ebrahim Rajabi Taj Amir *, Fariba Shaygan, Gholam Abbas Abdali Pages 1-27
    Field and Aims

    Crime has cultural, social and economic roots and origins and understanding the causes and contexts of crime is possible by studying the lifestyle. Lifestyle has cultural, social and economic dimensions; Crime prevention is achieved through changes in cultural, social and economic structures and effective intervention in cultural, social and economic variables of lifestyle. The aim of this study was to investigate the effect of lifestyle on the prevention of robbery in 113 police stations in Tehran.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of nature by quasi-experimental method. Data collection was done in the form of documents and field. In the documentary section, a shooting tool was used and in the field section, a researcher-made questionnaire was used. The statistical population of the study included all thieves arrested in 113 Bazaar police station in a period of 6 months in full as an experimental group and ordinary people with similar sexual and age characteristics as a control group in the 113 Bazaar police station, which was purposefully determined. And the number of each is 30 people.

    Findings and coclusion

    Data analysis shows that the economic, cultural and social components of lifestyle have the greatest impact on theft prevention, respectively. Also, the economic, cultural and social lifestyle of the accused thieves is significantly different from ordinary people.

    Conclusion

    Based on the results of the lifestyle research of thieves in the 113 police station of Tehran Bazaar showed that the crime of theft is a function of cultural, social and economic aspects of lifestyle.

    Keywords: lifestyle, prevention, crime, theft
  • Shahrdad Darabi*, Vahid Khodabandeh loo Pages 29-53
    Field and Aims

    The crime of murder is the crime that has the most destructive effect on the physical integrity of the victims. This crime, in itself, creates and strengthens fear, terror and panic among the general public. In the criminological study of premeditated murder, motive plays an important role in its realization. In fact, it can be said that the motive is to move towards committing crimes such as premeditated murder. Hence; Intentional homicide, like other crimes, is motivated by multiple motives.

    Method

    This study is a quantitative correlation study, which is the unit of analysis of murder cases and secondary data has been used to analyze the relationships between variables. the data in the files were entered into the computer quantitatively and the data were analyzed using the SPSS statistical package. The statistical population in this study is 116 murder cases from 1390 to 1394 in Qom province, which were collected after obtaining permission from relevant authorities and were analyzed in terms of factors and motives, and the motives of all murderers were examined.

    Findings

    Analyzes show that various motives such as mental illness, betrayal and hatred of life, moral and sexual perversions, theft, revenge, etc. play a role in committing premeditated murders, which is the motive for the victims. Men in Qom province are more affected by the motives of quarrels and conflicts (street crimes) and in the case of female victims are more affected by sexual motives, betrayal and moral deviations (apartment crimes). Also, statistical inferences from regression analysis showed that murder motives could explain about 45% of the increase in homicide in society.

    Conclusion

    The results of motivational research in premeditated murders in Qom province showed that the crime of premeditated murder is true in male victims with high visibility and reporting ability and in female victims the opposite is true and multiple motives such as violence, betrayal, Account disputes, revenge, and so on.

    Keywords: Manslaughter, Motivation, Criminology, Moral Deviations, StreetCrimes, Apartment Crimes, Qom
  • Saman Abdollahi * Pages 55-80
    Field and Aims

    The crime of murder is the crime that has the most destructive effect on the physical integrity of the victims. This crime, in itself, creates and strengthens fear, terror and panic among the general public. In the criminological study of premeditated murder, motive plays an important role in its realization. In fact, it can be said that the motive is to move towards committing crimes such as premeditated murder. Hence; Intentional homicide, like other crimes, is motivated by multiple motives.

    Method

    This study is a quantitative correlation study, which is the unit of analysis of murder cases and secondary data has been used to analyze the relationships between variables. the data in the files were entered into the computer quantitatively and the data were analyzed using the SPSS statistical package. The statistical population in this study is 116 murder cases from 1390 to 1394 in Qom province, which were collected after obtaining permission from relevant authorities and were analyzed in terms of factors and motives, and the motives of all murderers were examined.

    Findings

    Statistical findings from the hypothesis test showed that there was a significant correlation between supportive factors (family, school and early intervention) and risk factors (drug abuse disorder and reversal judges, age of use and the effect of advertising) with the tendency of children and adolescents to use drugs. And there are psychedelics and the variable of supportive factors 38% and the variable of risk factors 22% of the variance of the dependent variable have explained the tendency of children to use drugs and psychedelics and the coefficients have a significant effect in the form of structural equation modeling. Negative support factors (-0.42) prevent the realization of the tendency of children and adolescents to use drugs and psychotropic drugs. Conversely, the variable of risk factors with a positive coefficient (0.66) could play a positive role in the tendency of children and adolescents to use drugs. Have narcotics and psychotropic drugs.

    Conclusion

    The use of supportive mechanisms modulates the risk factors for the tendency of children and adolescents to use drugs and psychotropic drugs. For this purpose, along with education-oriented and family-oriented measures, interventions to prevent, reduce and control consumption are among the factors that create this balance.

    Keywords: Drugs, psychedelics children, adolescents risk factors, support
  • Ahmad Karami, Abdolah Hendiani *, Seyed Saeed Kashfi, Seyed Ali Ebadi Nejad Pages 81-105

    Field and Aims

    Car theft is one of the most important crimes against property and ownership of individuals, which in most cases, in addition to creating many financial and livelihood problems for the victims can be used as a tool to commit other crimes such as armed robbery, kidnapping, transportation and Drug trafficking, smuggling of goods, etc. should be used by criminals. In this regard, the purpose of this study is to prioritize the dimensions and components of car theft criminalization.

    Method

    This research is quantitative in terms of descriptive-survey type and applied in terms of purpose. The statistical population according to Cochran's formula consists of 152 detectives, experts and research officers of the Anti-Theft Office of the National Intelligence Police, which was collected using a researcher-made questionnaire and the above questionnaire was valid and reliable. In order to analyze the statistical data of the research, software (SPSS) and non-parametric Friedman statistics were used to test the hypotheses.

    Findings

    The findings of the ranking showed that the components of the information dimension of car theft criminalization obtained from the non-parametric Friedman test were technical and telecommunication measures with average (3.94), modern technological tools with average (3.68), interview and interrogation, respectively. With an average (3.65), databases with an average (3.62), criminal control with an average (3.57) and pursuit and surveillance with an average (3.55).

    Conclusion

    The results of the research also show; Information, operational, scientific and technical dimensions and components have had a significant impact on the criminalization of car theft; Therefore, in order to improve (quantitatively and qualitatively) the rate of criminalization of police car theft in a comprehensive and intelligent approach of all dimensions and components of information, scientific and technical (laboratory) operations, criminalization of car theft should benefit the most.

    Keywords: information dimension, operational dimension, scientific, technical dimension, crime detection, car theft
  • Zohreh Seyedin Broujeni*, Omid Mohammadi Nia Pages 107-127
    Field and Aims

    Stealing from others or taking their property without their knowledge and consent is one of the ancient crimes that has existed in various forms with the formation of the concept of property in ancient times. Hence, the concept of theft is the subject of analysis and review of many legal and social researches, and no doubt, extensive researches will be conducted on it in the future. Accordingly, this study was conducted to investigate the role of interactive measures between the people and the police in preventing burglary in Tehran in 1400.

    Method

    This research is a quantitative research based on the type of data collected and analyzed and the survey technique has been used to analyze the data and present the results. Data collection in this study was done by the researcher directly referring to the respondents of the intelligence police and citizens of Tehran and presenting a questionnaire to them. It is estimated.

    Findings

    Findings from the hypothesis test showed that according to the negative Pearson correlation coefficient (r = -0.381 **), it can be concluded that there is an inverse relationship between theft and public preventive measures, as well as the relationship between police preventive measures and the amount Theft is inverse and significant with respect to negative Pearson coefficients (r = -0.4299 **).

    Conclusion

    Finally, according to the obtained coefficients; That is, a significance level of less than 5% (sig = 0.000) and a negative Pearson correlation coefficient (r = 0.667 **), it can be concluded that there is a direct and significant relationship between theft prevention and interaction between people and police. As a result, the greater the interaction between the public and the police, the greater the intensity of theft prevention.

    Keywords: burglary, prevention, police preventive measures, public preventive measures, public-police interaction
  • Mazaher Khajvand*, Amin Amirian Farsani Pages 129-148
    Field and Aims

    Sutherland, by designing and highlighting white-collar crimes, questions and raises common criminological theories at a time when factors such as poverty, family breakdown, and poor intelligence were implicated in crime formation. Why do white-collar criminals who have not been exposed to such factors turn to crime? The preventive criminal policy approach has become necessary to deal with white-collar crimes because they are criminally extremely dangerous.

    Method

    The present article has been done by descriptive and analytical methods.

    Findings

     In the field of criminal prevention, despite the development of a wide range of responses and diversification to them, as well as alternative mechanisms used in the face of white-collar crimes, these new approaches have not been considered by Iran's legislative criminal policy. White and the ineffectiveness of guaranteeing classical performances in dealing with them, we need differential legislative measures in this regard.

    Conclusion

    The most important non-criminal prevention strategies in order to prevent the situation in the form of transparency in the form of reporting and declaration of assets, and social prevention can also increase public awareness in preventing the abuse of white-collar criminals and promote civil society participation, reduce white-collar delinquency.

    Keywords: White-collar Delinquency, Crime Prevention, Criminal Policy, Transparency, Civil Society Participation