فهرست مطالب

نشریه مراقبت سرطان
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام انوشیروانی، نرگس رازقی*، شهناز نوحی، حکیمه آقایی صفحات 3-12
    مقدمه

    هدف پژوهش اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر خود انتقادگری و طرح واره های جنسی در زنان مبتلا به سرطان سینه بود.

    روش کار

    روش این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران زن مبتلا به سرطان سینه بیمارستان امام خمینی (ره)  بود که در سال های 99-1398به این بیمارستان مراجعه کردند که طبق آمار اعلام شده حدودا 250 نفر بودند و از بین آن ها با استفاده از نمونه گیری در دسترس 30  نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامه های خودانتقادگری تامسون و زوروف (2004) و طرح واره های جنسی آندرسون و سیرانوسکی (1994) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن برنامه درمان مبتنی بر شفقت بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامه های ذکر شده در بالا مجددا توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.  

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد تاثیر درمان مبتنی بر شفقت بر خود انتقادگری و طرح واره های جنسی در زنان مبتلا به سرطان سینه معنادار بود (001/0P=)  

    نتیجه گیری

      بنابراین می توان گفت درمان مبتنی بر شفقت یکی از درمان های گروه درمان های موج سوم روانشناختی است که توانسته است میزان خود انتقادگری و طرح واره های جنسی زنان مبتلا به سرطان سینه را بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر شفقت، خود انتقادگری، طرح واره های جنسی، سرطان سینه
  • اصغر جعفری*، ثریا شیرعلیزاده صفحات 13-23
    مقدمه

    درد یک حس ناخوشایند است و درد ناشی از اقدامات درمانی از درد بیماری سرطان بیشتر است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی شدت درد بر اساس ابرازگری هیجانی با نقش واسطه ای سبک زندگی در زنان مبتلا به سرطان سینه در زمان پاندمی کووید-19 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کمی و روش پژوهش همبستگی بود. شرکت کنندگان، زنان مبتلا به سرطان سینه در سال 1399 در شهر تهران بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 160 زن مبتلا به سرطان سینه دارای ملاک های ورود به پژوهش انتخاب شدند و در زمان مناسبی پرسشنامه های ابرازگری هیجانی کینگ و آمونز (1991)، سبک زندگی لعلی و همکاران (1391) و درد مک گیل (1973) را تکمیل کردند و داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ابرازگری هیجانی مثبت همبستگی معکوس و ابرازگری هیجانی منفی همبستگی مثبت و معنادار با درد دارد (01/0P<). نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که سبک زندگی در پیش بینی شدت درد بر اساس ابرازگری هیجانی مثبت و منفی در زنان مبتلا به سرطان سینه در زمان پاندمی کووید-19 نقش واسطه ای معناداری دارد (01/0<P).

    نتیجه گیری

    ابرازگری هیجانی از طریق تغییر حس های جسمانی و ادراک درد بر درد زنان مبتلا به سرطان سینه تاثیر می گذارد و سبک زندگی سالم با بهبود سیستم ایمنی بدن و ابرازگری هیجانی مثبت موجب می شود که زنان سرطانی در فرآیند درمان در زمان پاندمی کووید-19 درد کمتری را تجربه کنند. لذا به منظور کاهش درد سرطان شایسته است پرستاران به توانایی ابرازگری هیجانی بیماران توجه کنند و از طریق مشاوره و آموزش زمینه بکارگیری سبک زندگی سالم در بیماران سرطانی فراهم شود.

    کلیدواژگان: درد، هیجان، سبک زندگی، سرطان
  • سارا پاکزادکارآمد، احمد الهی، فریبا تباری، شیما حقانی، مژده نوید حمیدی* صفحات 24-34
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین و اولین علت مرگ ناشی از سرطان در میان زنان است . امروزه  با تشخیص زودرس و  روش های درمانی موجود  شانس بقای  این بیماران رو به افزایش است. یکی از مهمترین روش های درمانی در این بیماران، جراحی پستان می باشد که  به عنوان یک تجربه اضطراب آور از زمان آگاهی بیمار برای نیاز به عمل جراحی تا زمان بستری شدن در بیمارستان مطرح می باشد .آگاهی بخشی پیش از عمل به عنوان یکی از روش های موثر  و ضروری در کاهش  اضطراب ناشی از جراحی کمک کننده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر آگاهی بخشی قبل از عمل بر اضطراب و در  بیماران کاندید عمل جراحی سرطان پستان در سال 1398 می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده قبل و بعد می باشد که بر روی 80 نفر (40 نفر گروه کنترل، 40 نفر گروه مداخله) از بیماران بستری در بخش جراحی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) با روش نمونه گیری در دسترس با تخصیص تصادفی از طریق بلوک های 4 تایی انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل مشخصات دموگرافیک،  مقیاس افسردگی اضطراب تنیدگیDASS-21   و مداخله آموزشی برای بیماران در گروه کنترل آموزش های روتین بخش و در گروه مداخله آگاهی بخشی بر پایه کتابچه آموزش تایید شده توسط متخصصان حوزه سرطان بود. یافته ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل گردید.

    یافته ها

    تحلیل یافته ها نشان دهنده وجود اختلاف معنادار آماری در میانگین نمرات اضطراب قبل و بعد در هر دو گروه کنترل (001/0>P) و  گروه مداخله (P=<0/001) بر پایه آزمون آماری تی زوجی بود. همچنین  آزمون تی مستقل اختلاف معنادار آماری را بین نمرات اضطراب بیماران کاندید عمل بعد از آگاهی بخشی در دو گروه مداخله و کنترل نشان داد به طوریکه میانگین نمره در گروه مداخله کمتر بود (001/0>P).

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر نشان  دهنده آن است که استفاده از کتابچه آموزشی برای آگاهی بخشی در رابطه با دانستنی های مربوط به مراقبت های پس از جراحی  و نحوه تطابق با تغییرات بدنی می تواند اضطراب بیماران را کاهش دهد و بعنوان یک روش مکمل در آموزشهای روتین بیماران ادغام گردد.یافته های این  پژوهش زمینه را برای انجام پژوهش هایی با محوریت بررسی تاثیر آگاهی بخشی بر اضطراب، استرس و افسردگی بستگان درجه یک  بیماران مبتلا به سرطان پستان کاندید جراحی هموار نموده است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، آگاهی بخشی، آموزش، اضطراب
  • سمیه رستملی، نازی دزواریی، مرجان کوهنورد، ازاده سیاری فرد، ملیحه کدیور *، مرجان مردانی، مهسا اسدآبادی صفحات 35-44
    مقدمه

    مراقبت تسکینی در حیطه کودکان، مراقبتی بیمارمحور و خانواده محور است که بر تسکین علایم، درد، رنج و استرس ناشی از بیماری های جدی و تهدید کننده حیات تمرکز دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ضرورت ارایه مراقبت تسکینی به کودکان در ایران انجام شد.                         

    روش

    در این مطالعه توصیفی 211 پزشک و پرستار به روش تصادفی در پژوهش شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های دموگرافیک و جهت سنجش ضرورت ارایه خدمات مراقبت تسکینی برای کودکان از پرسشنامه پژوهشگر ساخته  به صورت انلاین استفاده شد. پایایی آن در بخش کودک، خانواده و ملی به ترتیب  76/0، 81/0 و 74/0محاسبه گردید. شاخص روایی محتوا Content) (Validity Ratio: CVR) و نسبت روایی محتوا (Content Validity Index :CVI) محاسبه شده برای پرسشنامه  به ترتیب به میزان 1  و 82/0 به دست آمد که بیانگر روایی محتوای مناسب برای این پرسشنامه می باشد. مقایسه میانگین های سه حیطه با آزمون من ویتنی وکروسکال والیس انجام شد. همبستگی با آزمون همبستگی پیرسون انجام شد. با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری (SPSS 21)، انجام شد.

    یافته ها

    نمره کلی ضرورت ارایه مراقبت تسکینی برای کودکان43/130  به دست آمد. دامنه نمره کلی پرسشنامه 140 - 28 است. گویه "توجه به مفاهیم اخلاقی در برخورد با خانواده در سطح خانواده" دارای بیشترین میانگین نمره  بود(28/0±4/4). گویه های "تلاش برای داشتن مرگ آرام در مراحل پایان زندگی در حیطه کودک " و "بهره مندی از خدمات تسکینی برابر در سطح ملی" به ترتیب با میانگین نمرات 52/0±2/4  و 4/0±1/4 در مراتب دوم و سوم از این ضرورت بودند . میان امتیاز های پرسشنامه نیازسنجی مراقبت تسکینی در حیطه های مختلف باهم رابطه مستقیم و معنی دار وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر، ضرورت ارایه مراقبت های تسکینی برای کودکان در ایران را مشخص می نماید. به علاوه، این ضرورت با مواردی مانند توجه به مفاهیم اخلاقی مستتر در این مراقبت و نیز ارایه این گونه از مراقبت ها با یک رویکرد عدالت محور، مورد تاکید قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: پرستار، کودکان، پزشک، مراقبت تسکینی، دیدگاه
  • زهرا صادقی، نیلوفر میکائیلی*، اکبر عطادخت صفحات 45-53
    مقدمه

    سرطان یکی از بیماری های مزمن و نادر در کودکان است که مسایل و آسیب های روان شناختی همواره همراه آن است. اضطراب و ناامیدی شایع ترین اختلال عاطفی در بیماران سرطانی می باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش خنده درمانی بر کاهش اضطراب و ناامیدی کودکان مبتلا به سرطان در شهر اردبیل انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی کودکان 8 تا 14 سال مبتلا به سرطان که در سال 1397-1398 به مرکز آموزشی-درمانی بیمارستان بوعلی مراجعه کرده بودند تشکیل دادند. 30 نفر از کودکان با روش نمونه گیری در دسترس از جامعه مذکور انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آزمایشی (15نفر) و کنترل (15نفر) قرار داده شدند. کودکان گروه آزمایش 8 جلسه 45 دقیقه ای خنده درمانی گروهی را دریافت کردند. ابزار پژوهش شامل مقیاس اضطراب کودکان اسپنس(1997) و مقیاس ناامیدی کودکان کازدین (1979) بودند. داده ها به شیوه تحلیل کوواریانس تک متغیره در محیط نرم افزار SPSS-24 تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که پس از کنترل نمرات پیش آزمون، تفاوت آماری معناداری بین میانگین نمرات پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل در متغیرهای اضطراب و ناامیدی وجود دارد (01/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه با یافته های پژوهش می توان گفت که استفاده از تمرینات یوگای خنده بر کاهش اضطراب و ناامیدی  موثر است، در نتیجه این درمان می تواند به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمان های اصلی سرطان به کار رود.

    کلیدواژگان: اضطراب، ناامیدی، خنده درمانی، کودکان مبتلا به سرطان
  • شهرزاد غیاثوندیان، معصومه ذاکری مقدم، علیرضا شیرمحمدی* صفحات 54-61
    مقدمه

    سبک زندگی ناسالم باعث افزایش میزان بروز موارد جدید سرطان کولورکتال و همچنین افزایش میزان عود و مرگ و میر در مبتلایان به سرطان کولورکتال می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای برنامه حمایتی مبتنی بر سبک زندگی بر تبعیت از رژیم درمانی در بقایافتگان از سرطان کولورکتال انجام شد.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروهه66 نفر از بقایافتگان سرطان کولورکتال در مطالعه شرکت نموده و سپس به شیوه بلوک بندی تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. در این مطالعه گروه آزمون شش جلسه آموزش حضوری هر جلسه به مدت 30 دقیقه به صورت فردی و بر اساس نیاز های اختصاصی هر بیمار در درمانگاه با فواصل دو هفته ای و بر اساس ابعاد مختلف سرطان کولورکتال و مشکلات بیماران دریافت کردند و گروه کنترل مراقبت های روتین شامل توصیه به ویزیت های با فاصله سه ماهه در درمانگاه و انجام آزمایشات و تست های تشخیصی و دریافت پمفلتی آموزشی را دریافت کردند. سپس داده ها با استفاده ازپرسشنامه تبعیت دارویی موریسکی قبل و 2 ماه پس از اتمام مداخله توسط بیماران جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و آماره های توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آماره های استنباطی (کای اسکویر، آزمون دقیق فیشر، تی مستقل) استفاده شد.

    یافته ها

    تبعیت از رژیم درمانی قبل و بعد از انجام مداخله در گروه مداخله و کنترل تفاوت معناداری داشت. اجرای برنامه حمایتی مبتنی بر سبک زندگی بر تبعبت از رژیم درمانی تاثیر داشته است (001/0>P).

    نتیجه گیری

    مداخلاتی مانند اجرای برنامه حمایتی مبتنی بر سبک زندگی  با ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی بیماران،  باعث ارتقا تبعیت از درمان می شود. لذا می تواند در مراقبت از بیمار و آموزش به بیمار درقالب اصلاح سبک زندگی به بقایافتگان سرطان کولورکتال ارایه شود.

    کلیدواژگان: برنامه حمایتی، سرطان کولورکتال، سبک زندگی، تبعیت دارویی، بقایافتگان
  • عباس گنجعلی، براتعلی فاخری، عباس بهاری*، لیلا فهمیده، رضا ولدان صفحات 62-73
    مقدمه

    هلیکوباکتر پیلوری یکی از قوی ترین عوامل خطر برای ایجاد سرطان معده است. این  باکتری دارای چندین فاکتور  بیماری زا است که هر یک از فاکتورهای بیماری زای، می تواند نقش خود را در ایجاد سرطان بروز دهند.

    روش کار

     این مطالعه مروری کلاسیک (با نظر متخصص) با جستجوی کلید واژه های هلیکوباکتر پیلوری، التهاب، سرطان معده و ترکیب احتمالی آنها و همچنین سایر کلید واژهای مترادف در بانک های اطلاعاتی در دسترس از جمله: وب آو ساینس، اسکوپوس، پاب مد، مگ ایران، ایرانمدکس و پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بدون محدودیت زمانی انجام شد و نتایج آن حاصل گرد آوری و تفسیر اطلاعات موجود می باشد..

    یافته ها

    از 145 مقاله تعداد 11 مقاله با تایید نویسنده مسوول معیار لازم برای ورود به مطالعه را داشتند. بر اساس نتایج، شیوع زخم پپتیک به دلیل درمان آنتی بیوتیکی هلیکوباکتر پیلوری رو به کاهش است ولی ایجاد التهاب مزمن باکتری بواسطه مکانیسم ها و فاکتورهای بیماری زا، بویژه نقش ژن های  cagA  و vacA  در  ایجاد سرطان معده، همچنان مشکل پزشکی مهمی بشمار می آید.

    نتیجه گیری

    اعتقاد و درک فعلی ما بر این است که یکی از مهم ترین روش ها جهت جلوگیری از پیشرفت سرطان معده، غربالگری و تشخیص به موقع بیماری، درمان و حذف سریع هلیکوباکتر پیلوری است. ازاین رو هدف قرار دادن TLR ها و فاکتورهای بیماری زای هلیکو باکتر به جهت القای آپپتوز و تحریک سیستم ایمنی یک روش امیدوارکننده، جذاب و مفید برای پیشگیری از سرطان خواهد بود.

    کلیدواژگان: سرطان معده، هلیکو باکتر پیلوری، التهاب، فاکتورهای بیماری زا، cagA و vacA
|
  • Elham Anoushirvani, Narges Razeghi*, Shahnaz Nouhi, Hakime Aghae Pages 3-12
    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of compassion-based therapy on self-criticism and sexual schemas in women with breast cancer.

    Method

    The method of this research was quasi-experimental using pre-test and post-test design with two experimental and control groups. The statistical population of this study included all female patients with breast cancer in Imam Khomeini Hospital (RA) who referred to this hospital in 2009-2010. According to the announced statistics, there were about 250 people and among them using Available sampling 30 people were randomly selected and randomly assigned to experimental and control groups (each group consisting of 15 people). Then, Thomson and Zoroff (2004) self-criticism questionnaires and Anderson and Siranowski (1994) sexual schemas were completed by both groups. The compassion-based treatment program was then administered to the experimental group. Then the questionnaires mentioned above were completed again by both groups. Data were analyzed using SPSS software version 24 and analysis of covariance.

    Results

    The findings showed that the effect of compassion-based therapy on self-criticism and sexual schemas was significant in women with breast cancer (P = 0.001)

    Conclusion

    Therefore, it can be said that compassion-based therapy is one of the therapies of the third wave group of psychological therapies that has been able to improve the level of self-criticism and sexual schemas of women with breast cancer.

    Keywords: Compassion-Based Therapy, Self-Criticism, Sexual Schemas, Breast Cancer
  • Asghar Jafari*, Soraya Shiralizadeh Pages 13-23
    Introduction

    Pain is an unpleasant feel and the pain of treatment proceedings is more than cancer pain. Present study aimed to predict Pain based on Emotional Expression with mediating role of life Style in Women with Breast cancer in Pandemic COVID-19

    Methods

    This study was quantitative and methodology of correlation. participants were Women with breast Cancer in 2020 in Tehran. 160 Women with breast Cancer with inclusion criteria were selected by available sampling and completed the questionnaires of King and Emmons’s Emotional Expression (1991), Lali and et al’s life style (2012) and Mc Gill, s pain (1973). Data were analyzed by Pearson’s correlation and SEM.

    Results

    The results indicated that positive Emotional Expression negatively correlate pain and negative Emotional Expression negatively correlate pain (P<0.01). The results of SEM showed that life style significantly mediate on the prediction of pain based on positive and negative Emotional Expression in Women with breast Cancer in Pandemic COVID-19 (P<0.01).

    Conclusions

    Emotional Expression effect pain of women with breast Cancer through changing in physical feels and pain perception and healthy life style effects through recovering immune system and positive Emotional Expression, that was led to experience less pain in treatment proceedings in Pandemic COVID-19. In order to decrease Cancer pain, nurses should pay attention to Emotional Expression and and through counselling and training, cancer patients were encouraged to healthy life style.

    Keywords: Pain, Emotion, life Style, Cancer
  • Sara Pakzadkaramad, Ahmad Elahi, Fariba Tabari, Shima Haghani, Mojdeh Navidhamidi* Pages 24-34
    Introduction

    Breast cancer is the most common and the first cause of cancer death among women. Today, with early diagnosis and existing treatment methods, the chances of survival of these patients are increasing. One of the most important treatment methods in these patients is breast surgery, which is considered as an anxious experience from the time the patient is aware of the need for surgery to the time of admitted in hospital. Preoperative awareness is one of the effective and essential methods to help reduce anxiety caused by surgery. The aim of this study was to determine the effect of preoperative awareness on anxiety in patients candidates for breast cancer surgery in 2019. 

    Methods

    The present study is a randomized clinical trial before and after intervention on 80 patients (40 in the control group, 40 in the intervention group) admitted to the surgery department of the Cancer Institute of Imam Khomeini Hospital by sampling method in access was done by random allocation through 4 blocks. Data collection tools included demographic characteristics, DASS-21 Stress Anxiety Depression Scale and educational intervention for patients in the control group of routine training and in the intervention group awareness based on the training booklet approved by cancer experts. Findings were analyzed using SPSS software version 21.

    Results

    The analysis of the results showed a statistically significant difference in the mean scores of anxiety before and after in both control groups (P <0.001) and intervention group (P = <0.001) based on paired t-test. Also, independent t-test showed a statistically significant difference between the anxiety scores of patients after surgery in the intervention and control groups, so that the mean score in the intervention group was lower (P <0.001). 

    Conclusion

    The results of the present study indicate that the use of an educational booklet to raise awareness about post-surgical care knowledge and how to adapt to physical changes can reduce patientschr('39') anxiety and as a complementary method in training. The findings of this study have opened the way for conducting research focusing on the impact of awareness on anxiety, stress and depression in first class family of patients with breast cancer candidates.

    Keywords: Breast Cancer, Awareness, Education, Anxiety
  • S Rostamli, N Dezvaree, M Kohnavard, A Sayarifard, M Kadivar, M Mardani –Hamooleh, M Asadabadi Pages 35-44
    Introduction

    Pediatric palliative care defined as any intervention that focuses on relieving suffering, slowing the progression of disease, and improving quality of life at any stage of disease is rather a new concept in Iran's health care system. This study aims at needs assessment of delivering pediatric palliative care from the viewpoint of pediatric nurses and physicians. 

    Methods

    211 pediatricians and pediatric nurses participated in this descriptive study. A self-administered pre-tested standardized questionnaire was used as the study material. Needs assessment of delivering pediatric palliative care was investigated through 28 Likert questions mainly on three domains including National, Family and Child (scores ranging from 28 to 140). To confirm the items on the questionnaire, confirmatory factor analysis was used. Mean scores of each domain was compared using Mann-Whitney test and Kruskal-Wallis. Correlations were studied through Pearson Correlation Test. Data was analyzed by SPSS version 21.

    Results

    Overall score of necessity for delivering pediatric palliative care was 130.43. The item "Considering ethical issues while contacting the family" had the highest score (4.4±0.28) in the Family domain." In two other domains, National and Child, the items " Trying to have a peaceful death in the late stages of life " and " To benefit equally from palliative care" had the highest scores respectively (4.2±0.52 and 4.1±0.4).

    Conclusion

    The results of this study revealed the necessity of delivering pediatric palliative care in Iran. Additionally, considering ethical issues in palliative medicine and providing justice-oriented care were indicated as important subjects in this area. In the end, a pediatric palliative care model was designed based on the total score and the items of the questionnaire.

    Keywords: : nurse, palliative care, pediatric, physician, viewpoint
  • Zahra Sadeghi, Niloofar Mikaeili*, Akbar Atadokht Pages 45-53
    Background

    Cancer is one of the rare and chronic diseases in children. It is always accompanied by psychological problems. Anxiety and hopelessness are the most common mood disorders in cancer patients. Therefore, the aim of the current research was to determine the efficacy of laughter therapy on anxiety and hopelessness in children with cancer in Ardabil.

    Methods

      This study was semi-experimental with pre-test and post-test with the control group. The statistical population consisted of all children with cancer referred to Boali Hospital Training center year of 1397-1398 in Ardebil.30 children were chosen through available sampling, and randomly divided into two experimental and control groups (16 subjects each). The experimental group received 8 sessions of laughter therapy with Comic Clip Broadcast for 45 minutes. The research Tools were: 1) The Kazdin Hopelessness Scale for children (1979).  2) The Spence Children’s Anxiety Scale (1997).  Statistical analyses were conducted by Covariance analysis and SPSS software version 24.

    Results

    The results of covariance analysis indicated that laughter therapy significantly reduced anxiety and hopelessness scores in the post-test. (P <0.01).

    Conclusion

    According to the finding of the study, it can be said that the use of laughter therapy is effective in reducing anxiety and hopelessness, so this treatment can be used as a complementary treatment along with the main cancer treatments.

    Keywords: anxiety, hopelessness, laughter therapy, children with cancer
  • Ghiyasvandian Sh, Zakerimoghadam M, Shirmohamadi A.R * Pages 54-61
    Introduction

    unhealthy lifestyle can increase the incidence of new cases of colorectal cancer as well as the recurrence rate and mortality in patients with colorectal cancer. This study was conducted to determine the effect of implementing a lifestyle-based support program on adherence to the treatment regimen in colorectal cancer survivors.

    Materials

    In this two-group randomized clinical trial, 66 survivors who met the inclusion criteria were included in the study and then randomly assigned to the experimental and control groups. In this study, the experimental group received six sessions of face-to-face training each session for 30 minutes individually and based on the specific needs of each patient in the clinic at two-week intervals and based on different dimensions of colorectal cancer and patients' problems. They received routine care, including referrals to quarterly clinic visits, tests, diagnostic tests, and educational pamphlets. Morisky Drug Adherence Questionnaire were completed by patients before and 2 months after the intervention. Data were analyzed using SPSS software version 16 and descriptive statistics (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistics (Chi-square, Fisher's exact test, independent t-test).

    Results

    Adherence to the treatment regimen before and after the intervention was significantly different in the intervention and control groups (P<0.001).

    Conclusion

    Interventions such as implementing a lifestyle-based support program can improve adherence to treatment, so it can be provided as a patient education in the form of lifestyle modification to colorectal cancer survivors.

    Keywords: Support program, colorectal, lifestyle, medication adherence
  • Abbas Ganjali, Barat Ali Fakheri, Abbas Bahari*, Leila Fahmideh, Reza Valadan Pages 62-73
    Introduction

    Helicobacter pylori is one of the most potent risk factors in gastric cancer, This bacterium has several pathogens that each of the pathogens can play a role in causing cancer.

    Method

    The present study is a classic review (expert opinion), in which articles published in English and Persian languages from Web of Science, Scopus, PubMed, Magiran, IranMede, and scientific information database (SID) databases without any time limitation were explored using standardized keywords of H. pylori, inflammation, gastric cancer, a combination of the above words, and other synonymous keywords. Finally, the information and obtained results were collected and interpreted.

    Results

    In total, 11 of the 145 articles reviewed had inclusion criteria with the approval of the responsible author. According to the results, the prevalence of peptic ulcer (PU) is decreasing due to antibiotic treatment of H. pylori, However, the development of chronic bacterial inflammation due to pathogenic mechanisms and factors, especially the role of cagA and vacA genes in gastric cancer, remains an important medical problem.

    Conclusion

    According to our current knowledge, screening and on-time diagnosis of the disease, treatment, and immediate eradication of H. pylori is one of the most critical ways to barricade gastric cancer progress. Therefore, targeting TLR and Pathogenic factors of H. pylori to induce apoptosis and stimulate the immune system will be a promising, attractive, and helpful method for cancer prevention.

    Keywords: Gastric cancer, Helicobacter pylori, Inflammation, Pathogens, cagA, vacA