فهرست مطالب

نشریه اندیشه و رفتار در روان شناسی بالینی
پیاپی 59 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم قرانی اشتلق سفلی، سحر ترابی زنوز، مجید محمودعلیلو*، راضیه پاک صفحات 7-16
    عوامل آسیب پذیری روانی مختلفی ممکن است در ترس از کرونا نقش داشته باشد. یکی از این عوامل حساسیت اضطرابی است. حساسیت اضطرابی نشان دهنده ترس از احساسات بدن همراه با برانگیختگی اضطرابی به دلیل عواقب درک شده جسمی، روانی یا اجتماعی است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد حساسیت اضطرابی نقش مهمی در نگهداری و پیشرفت علایم اضطراب در همه اختلالات اضطرابی دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی نقش حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی در پیش بینی شدت اضطراب بیماری کرونا بود.  برای این منظور طی یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، 128 نفر به صورت نمونه داوطلبانه، در این مطالعه شرکت و از نظر اضطراب بیماری کرونا، حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین اضطراب بیماری با حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی رابطه معناداری وجود دارد (001/0>p). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که 1/30 درصد از واریانس اضطراب بیماری کرونا توسط مولفه های حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی تبیین می شود. با توجه به نتایج این مطالعه می توان حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی را پیش بین مناسبی برای شدت اضطراب بیماری کرونا در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: اضطراب بیماری کرونا، حساسیت اضطرابی، عدم تحمل بلاتکلیفی
  • لطیفه سادات مردانی*، رضا عبدی، غلام رضا چلبیانلو صفحات 17-26
    اختلالات شخصیت دامنه گسترده ای داشته و تاثیرات فراگیری در زندگی فردی و ارتباطات بین فردی دارند. شناخت عوامل زمینه ساز اختلالات شخصیت، باعث فهم دقیق تر و شناخت عوامل پیشگیرانه و در نهایت یاری رسان در زمینه درمان آن ها می شود. هدف پژوهش حاضر برازش مدل جایگزین اختلالات شخصیت DSM-5 در پیش بینی نشانه های اختلالات شخصیت خوشه B در جمعیت غیربالینی بود. برای این منظور، طی یک مطالعه توصیفی مقطعی،520 دانشجوی از دانشگاه های آذربایجان شرقی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و از نظر اختلالات شخصیت مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج مدل یابی معادلات ساختاری حاکی از ارتباط مثبت و معنادار ابعاد نابهنجار شخصیت و اختلالات شخصیت خوشه ب بود. نتایج ضرایب همبستگی نشان داد، بین ابعاد نابهنجار شخصیت (عاطفه منفی، گسلش، مخالفت ورزی، مهارگسیختگی و روان پریشی) با اختلالات شخصیت خوشه ب، (اختلال شخصیت ضداجتماعی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت نمایشی، اختلال شخصیت خودشیفته) رابطه معناداری وجود دارد     (05/0 > P). نتیجه معادلات ساختاری نیز گویای این مساله بود که ابعاد نابهنجار شخصیت هم از لحاظ مولفه ها و هم به صورت کلی توانستند اختلالات شخصیت خوشه ب را پیش بینی کنند. در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که رابطه همبستگی معناداری بین اختلال شخصیت خوشه B و ابعاد نابهنجار شخصیت وجود دارد و قدرت این رابطه می تواند ابعاد نابهنجار شخصیت را پیش بینی  می کند.
    کلیدواژگان: ابعاد نابهنجار شخصیت، اختلالات شخصیت خوشه ب، DSM-5
  • اعظم حسین زاده*، سلمان زارعی صفحات 27-36
    ترس از پیشرفت بیماری به عنوان یکی از مهم ترین سازه های روان شناختی از شایع ترین علایم پریشانی و استرس زا برای بیماران مبتلا به یک بیماری تهدیدکننده زندگی محسوب می شود.  ترس از پیشرفت بیماری را می توان به عنوان یک ترس واکنشی، واقع بینانه تعریف کرد که فرد کاملا از آن آگاه است. هدف پژوهش، بررسی تاثیر درمان شناختی رفتاری بر ترس از پیشرفت بیماری و واکنش های روان شناختی بیماران مبتلا به کم کاری تیرویید هاشیموتو بود. برای این منظور طی یک مطالعه نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری و گروه کنترل، 32 نفر  بیمار مبتلا به کم کاری تیرویید هاشیموتو از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک های پزشکان فوق تخصص شهر کرج به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (16 نفر در هر گروه) قرار گرفتند. گروه ها قبل و بعد از پایان مداخله و سه ماه بعد از اتمام پژوهش از نظر ترس از پیشرفت بیماری و واکنش روان شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل کواریانس با اندازه گیری مکرر تفاوت معناداری را بین عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل در ترس از پیشرفت بیماری ، و واکنش های روانشناختی نشان داد. یافته ها بیانگر تاثیر درمان شناختی رفتاری بر ترس از پیشرفت بیماری و واکنش های روانشناختی بیماران مبتلا به کم کاری تیرویید بود؛ بنابراین می توان از این درمان به عنوان یک درمان مکمل در کنار دارودرمانی برای بهبود زندگی بیماران مبتلا به بیماری هاشیموتواستفاده کرد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، ترس از پیشرفت بیماری، واکنش روانی، کم کاری تیرویید
  • پریسا فدوی نیا، فلور خیاطان* صفحات 28-36

    طرحواره ها باورهای عمیقی هستند که نحوه نگرش افراد به مسایل را می سازند و معمولا نتیجه ارضا نشدن نیازهای اولیه به ویژه نیازهای عاطفی دوران کودکی به حساب می آیند. در افرادی که مبتلا به اختلالات روان تنی هستند طرحواره های ناکارآمد و ناسازگار تری نسبت به افراد سالم دیده می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر محرومیت هیجانی، اضطراب، افسردگی و استرس در زنان مبتلا به سوهاضمه عملکردی شهر اصفهان بود. برای این منظور، طی یک پژوهش از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل، 16 نفر از زنان مبتلا به سو هاضمه عملکردی شهر اصفهان به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه 8 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. جلسات طرحواره درمانی به مدت 8 جلسه 90 به شکل گروهی برگزار شد. آزمودنی ها قبل و بعد از مداخله از نظر استرس، اضطراب، افسردگی و طرحواره محرومیت هیجانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد طرحواره درمانی، باعث کاهش معنادار محرومیت هیجانی، اضطراب، افسردگی و استرس در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است. می توان نتیجه گرفت که طرحواره درمانی به علت اصلاح طرحواره های ناسازگار، مداخله ای موثر در بهبود سلامت روان مبتلایان به سو هاضمه عملکردی و کاهش مولفه های محرومیت هیجانی، اضطراب، افسردگی و استرس است.

  • بهاره میراحمدی*، محمد اورکی، کمال پرهون صفحات 47-56
    افزایش روزافزون افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن به عنوان یک مشکل جدی سلامت محسوب می شود. گفته می شود که چاقی و اضافه وزن یکی از جدی ترین معضلات تهدید کننده سلامت افراد و اپیدمی هزاره سوم است. هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر ذهن آگاهی و تمرینات بیوفیدبک بر بهبود کنترل توجه، کارکردهای اجرایی و ولع مصرف در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود. برای این منظور  طی یک پژوهش نیمه تجربی 48 زن از مراجعین درمانگاه های شرکت نفت و گاز بند عباس به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه ذهن آگاهی، بیوفیدبک و کنترل گمارش شدند. گروه ها قبل، بعد از اتمام و یک ماه پس از اتمام پژوهش از نظر کنترل توجه، نقص در کارکردهای اجرایی و ولع مصرف مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که گروه های مداخله، در کنترل توجه نمرات بیشتر و در کارکردهای اجرایی و ولع مصرف میانگین کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند. نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر ذهن آگاهی و تمرینات بیوفیدبک بر ارتقاء کارکردهای اجرایی، کنترل توجه و کاهش ولع مصرف در زنان دارای اضافه وزن و چاقی بود. ازاین رو، توجه به این یافته ها و سازوکار اثربخشی این دو روش مداخله می تواند پیامدهای مثبتی بر افزایش توانایی های شناختی و روان شناختی زنان دارای اضافه وزن و چاق داشته باشد.
  • مائده پروین*، جلیل باباپور خیرالدین، مصطفی زارعان صفحات 57-66
    افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که بروز آن با نشانه های شناختی، هیجانی، رفتاری و فیزیولوژیک همراه است. این اختلال سیری نسبتا مزمن دارد و درصد قابل توجهی از مبتلایان معمولا با بازگشت و عودهای مکرر این بیماری مواجه می شوند. در سال های اخیر رابطه سبک زندگی و بیماری های مختلف جسمی و روانی به ویژه بیماری های مزمن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش سبک زندگی بر نشانه های شناختی، هیجانی و رفتاری افراد مبتلا به افسردگی اساسی بود. برای این منظور، طی یک مطالعه تجربی تک موردی از نوع خطوط پایه چندگانه با سه بیمار مبتلا به افسردگی عمده که از طریق نمونه گیری هدفمند از بین افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی شهر تهران انتخاب و از نظر افسردگی مورد آزمون قرار گرفتند.  ترسیم دیداری، محاسبه درصد بهبودی و اندازه اثر نشان داد که تاثیر آموزش سبک زندگی در کاهش علایم و نشانه های شناختی، هیجانی و رفتاری در افراد افسرده از نظر بالینی معنا دار است. به نظر می رسد آموزش سبک زندگی در کاهش علایم و نشانه های شناختی، هیجانی و رفتاری اختلال افسردگی عمده از کارایی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: افسردگی اساسی، سبک زندگی، علایم روانشناختی
  • محمدرضا زربخش*، فاطمه متولی، شهنام ابوالقاسمی صفحات 67-76
    خودمراقبتی در دیابت یکی از مهم ترین عوامل برای تحت کنترل درآوردن بیماری است. توانمندی و قدرت پذیرش وضعیت از عوامل شخصیتی هستند که بر روی وضعیت بیماران اثر می گذارند و قدرت آن ها را جهت برخورد با مشکلات از جمله بیماری ها افزایش می دهند. هدف پژوهش حاضر طراحی مدلی برای ارتقا رفتار خود مدیریتی بیماران دیابتی نوع دو براساس سبک زندگی، دانش دیابتی و ادراک بیماری با میانجیگری سرمایه روانشناختی بود. برای این منظور، طی یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی 216 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجمن دیابت استان مازندران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و از نظر رفتار خودمراقبتی، سبک زندگی، ادراک بیماری، دانش دیابتی و سرمایه روانشناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری نشان داد که متغیرهای سبک زندگی، دانش دیابتی، ادراک بیماری و سرمایه روانشناختی با رفتار خود مراقبتی رابطه مستقیم و معنادار دارد و متغیر سرمایه روانشناختی نقش میانجی را در این رابطه دارد. نتایج حاکی از این بود که مدل ارایه شده برای بیماران دیابتی دارای برازش مناسب است.
    کلیدواژگان: رفتارخودمراقبتی، سبک زندگی، دانش دیابتی، ادراک بیماری، سرمایه روانشناختی، دیابت
  • سودابه محمدی نیا، امیرحسین جعفری مهدی آباد*، ساجده حمیدیان صفحات 77-86
    اختلال دوقطبی خلق، انرژی و سطح فعالیت های معمول زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. این اختلال همراه با بدکارکردی هایی در عملکرد شناختی و اجرایی رخ  وابعاد گسترده ای از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. بیشترین حیطه هایی که تحت تاثیر بیماری قرار می گیرند توجه، یادگیری کلامی و عملکرد اجرایی است. همچنین بدکارکردی های عصب شناختی بیشتری در میان افراد دوقطبی با ویژگی های سایکوتیک در حیطه های حافظه کلامی، حافظه کاری، دیداری فضایی حوزه هایی از عملکرد اجرایی شامل طرح ریزی، حافظه کاری و سرعت پردازش، سرعت روانی حرکتی و توجه مداوم گزارش شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی اختلالات شناختی بیماران دوقطبی نوع یک با ویژگی های سایکوتیک و مقایسه آنها با گروه بهنجار بود. برای این منظور، طی یک پژوهش علی مقایسه ای 45 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی و 54 نفر به عنوان گروه بهنجار به شیوه نمونه در دسترس انتخاب و از نظر کارکردهای شناختی مورد آزمون قرار گرفتند. بنتایج تحلیل واریانس چندمتغیری حاکی از تفاوت معنادار کارکردهای شناختی حافظه، توجه، هوش و بازداری شناختی در میان دو گروه بود. یافته های پژوهش از این امر حمایت می کند که بیماری دوقطبی نسبت به گروه شاهد بهنجار، با نقایصی در نیمرخ شناختی همراه است.
    کلیدواژگان: اختلالات شناختی، بیماری دوقطبی نوع یک، سایکوز
|
  • Azam Ghorani Eshtelagh Sofla, Sahar Torabi Zonouz, Majid Mahmoud Alilou *, Razieh Pak Pages 7-16
    Various psychological vulnerabilities such as uncertainty, perceived vulnerability to disease, psychological vulnerability background, anxiety, and worry can contribute to the fear of the coronavirus disease. One of these factors is anxiety sensitivity that refers to the fear of the feelings associated with anxiety arousal due to perceived physical, psychological, or social consequences. There is evidence that anxiety sensitivity plays an important role in the persistence and progression of anxiety symptoms in all anxiety disorders. The aim of this study was to investigate the role of anxiety sensitivity and uncertainty intolerance in predicting the severity of coronavirus disease anxiety. For this purpose, a descriptive correlational study was conducted on 128 volunteers assessed in terms of Covid-19 disease anxiety, anxiety sensitivity, and uncertainty intolerance. The results of multiple regression analysis showed the existence of a significant relationship between disease anxiety, anxiety sensitivity, and uncertainty intolerance (p <.001). The results of stepwise regression analysis showed that 30.1% of the variance of coronavirus disease anxiety was explainable by anxiety sensitivity and uncertainty intolerance. According to the results of this study, anxiety sensitivity and uncertainty intolerance can be considered appropriate predictors of coronavirus disease anxiety.
    Keywords: Coronavirus disease anxiety, Anxiety sensitivity, Uncertainty intolerance
  • Latifesadat Maardani *, Reza Abdi, Gholamreza Chalabianloo Pages 17-26
    Personality disorders have a wide range and pervasive effects on personal life and interpersonal relationships. Understanding the factors predisposing to personality disorders helps obtain a more accurate understanding of suitable preventive measures and treat these disorders. The aim of this study was to evaluate the fitness of an alternative model for DSM-5 personality disorders in predicting the symptoms of cluster B personality disorders in a non-clinical population. For this purpose, in a descriptive cross-sectional study, 52 students studying in the universities of East Azerbaijan province of Iran were selected by the accessible sampling method. These students were evaluated for personality disorders. The results of structural equation modeling indicated a positive and significant relationship between abnormal personality dimensions and cluster B personality disorders. According to correlation coefficients, the abnormal personality dimensions of negative emotions, failure, opposition, uncontrollably, and psychosis were significantly associated with cluster B personality disorders, including antisocial personality disorder, borderline personality disorder, histrionic personality disorder, and narcissistic personality disorder (P<0.05). The results of structural equations also indicated that abnormal personality dimensions, both in terms of the items and in general, could predict the symptoms of cluster B personality disorders. Overall, the results of this study showed a significant correlation between cluster B personality disorder and abnormal personality dimensions. In addition, the strength of this relationship could predict abnormal personality dimensions.
    Keywords: Abnormal Personality dimensions, Cluster B personality disorders, DSM-5
  • Azam Hoseinzadeh *, Salman Zarei Pages 27-36
    Fear of disease progression as one of the most important psychological structures is one of the most common symptoms distress and stress for patients with a life-threatening disease. Fear of disease progression can be defined as a realistic reactive fear of which the person is fully aware. The aim of study was to investigate the effect of cognitive behavioral therapy on the psychological distress and fear of disease progression of patients with hashimoto's hypothyroidism. For this purpose, in a quasi-experiential   study with pre-test, post-test, follow up and control group, 32 patients with hashimoto's hypothyroidism among the patients referred to clinics of subspecialty physicians in Karaj were selected by available sample and randomly divided into experimental and control groups (n= 16 each).  The groups were evaluated for psychological distress and fear of disease progression before and after the treatment intervention and three months after the end of the research. The result of analysis   of   covariance with repeated measures showed a significant difference in fear of disease progression and psychological distress between the performance of two experimental and control groups. The results indicate the effect of cognitive behavioral therapy on the fear of disease progression and psychological distress in patients with hypothyroidism; therefore, this intervention can be used as a complementary treatment, along with medication, to improve the lives of patients with hashimoto's disease.
    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Fear of Disease Progression, Psychological Distress, Hypothyroidism
  • Parisa Fadavinia, Felor Khayatan * Pages 28-36

    Schemas are deep beliefs that shape how people view things and They are usually the result of unsatisfied basic needs, especially the emotional needs of childhood. People with psychosomatic disorders have more dysfunctional and maladaptive schemas than healthy people. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of schema therapy on emotional deprivation, anxiety, depression and stress in women with functional dyspepsia in Isfahan. For this purpose, in a quasi-experimental study with pre-test and post-test and control group, 16 women with functional dyspepsia in Isfahan were selected by convenience sampling and randomly divided into two groups of 8 people experimental and control. Schema therapy sessions were held in groups of 8 90-minute sessions. Subjects were assessed for stress, anxiety, depression and emotional deprivation schemas before and after the intervention. The results of analysis of covariance showed that schema therapy significantly reduced emotional deprivation, anxiety, depression and stress in the experimental group compared to the control group.  It can be concluded that Schema therapy is an effective intervention in improving the mental health of patients with functional dyspepsia and reducing the components of emotional deprivation, anxiety, depression and stress due to the correction of maladaptive schemas.

    Keywords: Schema Therapy, Emotional deprivation, anxiety, depression, Stress, Functional dyspepsiachildren's anxiety
  • Bahareh Mirahmadi *, Mohammad Oraki, Kamal Parhoon Pages 47-56
    The growing number of obese and overweight people is a serious health problem. Obesity and overweight have been noted among the most serious health threats and the epidemics of the third millennium. The aim of the present research was to compare the effects of mindfulness and biofeedback exercises on attention control, executive functions, and food cravings in overweight and obese women. In this quasi-experimental study, 48 women referring to the clinic of the Oil and Gas Company of Bandar Abbas were selected by the convenience sampling method and randomly assigned to the three groups of mindfulness, biofeedback, and control. The participants in these groups were evaluated for attention control, executive functions, and food craving before, after and one month after the interventions. The results of analysis of covariance showed that the intervention groups had higher control attention scores while lower mean scores for executive functions and food craving than the control group. The results indicated the effectiveness of mindfulness and biofeedback exercises on improving executive functions and attention control and reducing craving for foods in overweight and obese women. Therefore, identifying the mechanisms underlying the effects of these two interventions can have positive consequences on the cognitive and psychological abilities of overweight and obese women.
    Keywords: Mindfulness, Biofeedback, attention control, executive functions, Food craving, overweight, Obesity
  • Maedeh Parvin *, Jalil Babapour, Mostafa Zarean Pages 57-66
    Depression is one of the most common mental disorders among men and women, which is associated with cognitive, emotional, behavioral and physiologic symptoms. This disorder is relatively chronic and a significant percentage of people who suffer from this disorder experience frequent recurrence. Research about the impact of lifestyle on both the physical and mental illnesses, particularly chronic illnesses, has been considered in the contemporary age. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of lifestyle training on cognitive, emotional and behavioral symptoms in people who suffer from major depression. In order to this, an experimental and single case study with multiple baselines with three patients with major depressive disorder who were selected by using purposive method was implemented. The sample of study was chosen from people with major depression who refer to the counseling and psychological services centers in Tehran. Visuals inspection, improvement percentage and effect size showed that lifestyle training is clinically efficient on the reduction of cognitive, emotional and behavioral symptoms in people who suffer from depression. Lifestyle training has appropriate efficacy in the reduction of cognitive, emotional and behavioral symptoms.
    Keywords: Major Depressive Disorder (MDD), lifestyle, psychological symptoms
  • Mohammadreza Zarbakhsh *, Fatemeh Motevali, Shahnam Abolghasemi Pages 67-76
    Self-care  in diabetes is one of the most important factors in controlling the disease. Capability and acceptance status is the personality factors that affect the condition of patients and increase their power to deal with problems among disease. The aim of this study was design a model for promotion of self-care behaviors diabetic patient according to life style, diabetes knowledge and disease perception with mediating role of psychological capital. For this purpose, during a research a correlational description of 216 patients with type 2 diabetes in Mazandaran diabetes association by available sampling method selection and self-care behavior lifestyle, disease perception, diabetic knowledge and psychological capital were evaluated. Data analyzed using structural equations indicated that the variables of life style, diabetes knowledgem illness perception and psychological capital had a direct and significant relationship with self-care behavior and psychological capital had mediating role in this relation. Result showed the proposed model for diabetic patients has goodness of fit.
    Keywords: Self-care Behaviors, Life Style, diabetes knowledge, disease perception, psychological capital, Diabetes
  • SOODABE MOHAMADINIA, Amirhossein Jafari-Mehdiabad *, Sajedeh Hamidian Pages 77-86
    Bipolar disorder affects an individual’s mood, energy, and routine life activities. This disorder is associated with dysfunctions in cognitive and executive function and influences different aspects of one’s life. attention, verbal learning and executive function are domains affected the most in bipolar disorder. Also, more neurocognitive dysfunctions in verbal memory, working memory, visuospatial abilities and some aspects of executive functions including planning, working memory, processing speed, psychomotor speed and sustained attention among patients with psychotic features is reported. The aim of this study was to investigate the cognitive dysfunctions of patients with type 1 bipolar disorder with psychotic features in comparison with the control group. In this regard, by a causal-comparative study, a sample selected by convenience sampling method included 45 patients with bipolar disorder and 54 subjects as the healthy control group and their cognitive function were assessed. The results of multivariate analysis of variance indicated significant differences between the two groups in terms of the cognitive functions of memory, attention, intelligence, and cognitive inhibition. Results of this study supports this finding that bipolar disorder is associated with cognitive profile difficulty in comparison with normal control group.
    Keywords: cognitive dysfunction, bipolar disorder type1, psychosis