فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 34 (پاییز و زمستان 1400)

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 34 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/18
  • تعداد عناوین: 14
|
  • اسفندیار خسروی زاده*، اکرم کمانکش، عزت الله شاه منصوری صفحات 1-17
    مقدمه و هدف

    کارآفرینی اجتماعی، بکارگیری فرآیندهای نوآورانه برای ایجاد ارزش اجتماعی است. سازمان های ورزشی از طریق کارآفرینی اجتماعی می توانند با یک رویکرد خلاقانه در شناسایی و حل مشکلات پیچیده اجتماعی مشارکت نمایند. هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر کارآفرینی اجتماعی در هیات ها و باشگاه های ورزشی فعال و شاخص استان مرکزی بود.

     

    روش شناسی

    جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارشناسان اداره های ورزش و جوانان، روسا و نایب رییسان هییت های ورزشی و مدیران باشگاه های ورزشی استان مرکزی بودند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری بود (226N=). برای گردآوری داده ها از پرسشنامه مبتنی بر پیشینه پژوهش به ویژه ویراواردنا و مورت (2006) و رضایی (1391) استفاده شد. داده ها با استفاده از الگوی معادلات ساختاری در نرم افزارهای اس.پی.اس.اس نسخه 21 و لیزرل نسخه 8/8 تجزیه و تحلیل شدند.

     

    یافته ها

    نتایج نشان داد نوآوری، انجام اقدام های کارآفرینی، خطرپذیری، تدوین راهبرد کارآفرینی، شناسایی و بهره برداری از فرصت ها، برنامه های کارآفرینی و پیشگامی بر کارآفرینی اجتماعی هیات ها و باشگاه های ورزشی استان مرکزی تاثیر دارند.

    نتیجه گیری

    تدوین راهبردهای کارآفرینی، شناسایی و بهره برداری از فرصت ها، پیشگامی، خطرپذیری، تدوین برنامه های کارآفرینی، نوآوری و انجام اقدام های کارآفرینی به ترتیب بر کارآفرینی اجتماعی در سازمان های ورزشی تاثیر داشتند. پیشنهاد می شود این عوامل برای توسعه کارآفرینی اجتماعی در هیات ها و باشگاه های ورزشی استان مرکزی مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: استان مرکزی، سازمان های ورزشی، کارآفرینی، کارآفرینی اجتماعی
  • حمیدرضا قزلسفلو*، محمدحسین رضوی، معصومه کلاته سیفری، نوشین اصفهانی صفحات 19-39
    مقدمه و هدف

    درمناطقی که ورزش و فعالیت های ورزشی بخشی از فرهنگ آنها را تشکیل می دهد، می توان مزایای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بی شماری از جذب گردشگران محلی و بین المللی کسب نمود. هدف از تحقیق حاضر طراحی مدل توسعه اکوتوریسم ورزش های بومی و سنتی می باشد.

    روش شناسی

     نمونه آماری تحقیق حاضر شامل گردشگران، کارشناسان ورزشی و مدیران ستادی هییت های ورزشی و کارشناسان میراث فرهنگی می باشد (263=n). به منظور جمع آوری دادها از پرسشنامه محقق ساخته اکوتوریسم ورزشی که بصورت مقیاس لیکرتی پنج ارزشی (1: بسیارکم تا 5: بسیار زیاد) و پرسشنامه رضایت مندی و تمایل به بازگشت شونک (2006)، استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس در بخش آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار آموس جهت ترسیم تحلیل مسیر استفاده گردید.

    یافته ها

     نتایج تحلیل مسیر نشان داد که جاذبه های طبیعی مربوط به فعالیت های ورزشی آبی و ساحلی (83/0=β) و جاذبه های طبیعی مرتبط به فعالیت های ورزشی طبیعی و جنگلی (78/0=β) بیشترین تاثیر را بر رضایتمندی گردشگران دارند. همچنین گویه فوتبال و والیبال ساحلی، پیاده روی و کوهنوردی، کشتی سنتی، اسکی و برف نوردی و رالی موتور بیشتریت تاثیر را ابعاد اکوتوریسم ورزشی داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق حاضر، می توان با ترکیب مناسبی از فستیوال های ورزش های بومی و محلی با ویژگی های منحصر به فرد استان های ساحلی شمالی زمیه توسعه گردشگری ورزشی را در این مناطق فراهم نمود.

    کلیدواژگان: اکوتوریسم، ورزش های بومی و سنتی، رضایت مندی، تمایل به بازگشت
  • سجاد ترشیزی برگویی*، شهزاد طهماسبی بروجنی، علی اکبر جابری مقدم صفحات 41-53
    مقدمه و هدف

     

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر انواع بازخورد تایید موفقیت، اصلاح خطا و تلفیق آنها بر مهارت شوت فوتبال تحت دو شرایط محیطی باز و بسته بود.

    روش شناسی

     

    بدین منظور 45 دانش آموز 10 تا 14 سال به صورت نمونه در دسترس در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها پس از پیش آزمون دقت شوت فوتبال بطور تصادفی در سه گروه تایید موفقیت، اصلاح خطا و گروه تلفیقی قرار گرفتند. در طول دوره اکتساب هر سه گروه، 30 کوشش انجام دادند و پس از هر کوشش بازخورد مربوطه را دریافت کردند. در پایان دوره اکتساب پس آزمون و پس از 24 ساعت آزمون یادداری و انتقال انجام شد.

    یافته ها

     

      نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه‎های تکراری نشان داد، بازخورد اطلاح خطا در هر دو شرایط محیطی باز و بسته موجب بهبود معنی دار عملکرد در مراحل پس آزمون، یادداری و انتقال شده است(05/0≥P)، یازخورد تلفیقی تنها در شرایط محیطی بسته موجب بهبود معنی دار عملکرد در مراحل پس آزمون، یادداری و انتقال شده است (05/0≥P) و بازخورد تایید موفقیت در شرایط محیطی باز و بسته موجب بهبود معنی دار عملکرد نشده است (05/0≤P). نتایج مقایسه بین گروهی نیز نشان از برتری معنی دار بازخورد اصلاح خطا و بازخورد تلفیقی نسبت به بازخورد تایید موفقیت در شرایط محیطی باز دارد همچنین در مرحله یادداری عملکرد گروه بازخورد اصلاح خطا به طور معنی داری نسبت به گروه تلفیقی برتری داشت (05/0≥P). ولی در شرایط محیطی بسته اختلاف معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد. (05/0≤P).

     

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج این تحقیق استفاده از بازخورد اصلاح خطا به تنهایی یا به صورت تلفیقی موجب از بین بردن خطاهای موجود در اجرا شده و فرآیند یادگیری را تسهیل می‎کند.

    کلیدواژگان: رویکرد ساندویچی ارائه بازخورد، بازخورد تایید موفقیت، بازخورد اصلاح خطا، محیط باز، محیط بسته
  • سمیه رضایی منش*، ناهید شتاب بوشهری، پروانه شفیع نیا، محمدرضا دوستان صفحات 55-66
    مقدمه و هدف

    آماده سازی زمانی است که دستگاه حرکتی توسط یک سیگنال هشدار دهنده قبل از آغاز عمل فعال می شود و فرد را آماده انجام عمل می کند. هدف این تحقیق بررسی تاثیر پیش دوره های مختلف (5/0، 5/1، 5/2 و 5/3 ثانیه) و دست برتری بر زمان واکنش شنیداری ساده و انتخابی می باشد.

    روش

    روش اجرای این تحقیق نیمه تجربی می باشد که بوسیله نرم افزار محقق ساخته انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق را دانشجویان دختر دانشگاه شهید چمران تشکیل می دادند که 40 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و در دو گروه دست برتری چپ و راست قرا گرفتند. از هر فرد آزمون زمان واکنش به صورت ساده و انتخابی با پیش دوره های مختلف به صورت متغیر و کاملا تصادفی به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادکه پیش دوره های خیلی کوتاه (5/0) و خیلی بلند (5/3) باعث افزایش زمان واکنش می گردد و نیز چپ دستان زمان واکنش کوتاه تری نسبت به راست دستان دارند.

    نتیجه گیری

    احتمالا، چپ دستان به دلیل درگیری بیشتر نیمکره راست مغز که دارای رشته های عصبی بیشتری میباشد زمان واکنش کوتاه تری نسبت به راست دستان دارند. همچنین جهت آماده سازی افراد برای اجرای مهارت های مختلف بهتر است از پیش دوره های خیلی کوتاه و خیلی بلند اجتناب کرد.

    کلیدواژگان: پیش دوره، آماده سازی، دست برتری، زمان واکنش ساده، زمان واکنش انتخابی
  • علیرضا ذاکریان*، محمد خبیری، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 67-80
    مقدمه و هدف

    امروزه برندسازی برای شخصیت های ورزشی همانند برندسازی محصولات مختلف افزایش یافته و اهمیت زیادی پیدا کرده است. بر این اساس، طراحی و تبیین مدل تصویر برند شخصی ورزشکاران در جامعه ایرانی به عنوان هدف این تحقیق درنظر گرفته شده است.

    روش شناسی

     روش انجام این تحقیق توصیفی- پیمایشی بود. جامعه این تحقیق را 110 نفر از اساتید، اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بودند که در حوزه بازاریابی ورزشی تخصص داشته اند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که بر اساس ویژگی های ورزشکاران ایرانی طراحی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نیز به کمک نرم افزار SPSS 23 و Smart-PLS صورت گرفت.

     

    یافته ها

    یافته ها نشان داد عوامل برقراری ارتباط، مسیولیت اجتماعی، الگو بودن، جذابیت، رفتار جوانمردانه، قابل اعتماد بودن، سبک زندگی، بدن آماده، سبک رقابتی و جایگاه بین المللی به ترتیب بیشترین تاثیر را در تصویر برند شخصی ورزشکاران دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد انتخاب برند شخصی ورزشکاران در توسعه بازاریابی محصولات داخلی و حمایت از تولیدات داخلی می تواند جایگاه بسیار مهمی برای صحه گذاری آن ها داشته باشد، اما لازمه آن توجه به ارزش والای انسان و خصوصا ورزشکاران است که مسیولیت مهمی در ارایه ارزش های اخلاقی و رفتاری و اصول جوانمردی و پهلوانی به جامعه برعهده دارند.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، برند، برند شخصی، صحه گذاری
  • فریبا عسکریان*، مریم رهبر، حسین راغفر، مرجان صفاری صفحات 81-98
    مقدمه و هدف

    کاهش مشارکت عمومی در بسیاری از رشته های ورزشی به دلیل مسایلی مانند فشارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، توسعه ورزش را تبدیل به فرآیندی برنامه ریزی شده و از بالا به پایین کرده است تا رشد و پایداری مشارکت ورزشی را از طریق تحت تاثیر قرار دادن کیفیت و تنوع برنامه های ارایه شده برای همه افراد جامعه با هر سطح ورزشی، بالا ببرد. از آنجا که رفع موانع توسعه ورزش یکی از گام های اصلی و آغازین تحقق آن بشمار می رود، هدف تحقیق حاضر شناسایی موانعی است که در مسیر فرآیند توسعه صنعت ورزش کشور وجود دارد.

    روش شناسی

     در این پژوهش از روش تحقیق کیفی تحلیل تم استفاده شد. برای گردآوری اطلاعات از نمونه گیری گلوله برفی و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 16 نفر از نخبگان آگاه به موضوع استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس مراحل شش گانه تحلیل تم با رویکرد کلارک و براون (2006)، انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاصله، موانع توسعه ورزش در قالب 42 تم فرعی و 8 تم اصلی شامل: موانع فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، سیستمی- انسانی، مدیریتی، زیرساختی، تکنولوژیکی و موانع رسانه ای استخراج و تبیین شد.

    نتیجه گیری

    دقت نظر در موانع به دست آمده گویای این مطلب است که بخشی از این موانع مانند فرهنگی، اقتصادی و سیاسی موانع زمینه ای هستند که بسترساز موانع دیگر محسوب می شوند. بنابراین در رفع موانع توسعه ورزش کشور باید نگاهی دقیق تر بر موانعی داشت که در حکم لایه های زیرین و تغذیه کننده موانع دیگر هستند.

    کلیدواژگان: توسعه، موانع، صنعت ورزش
  • محمدمهدی اسلامی مرزنکلاته، وحید شجاعی*، محمد حامی صفحات 99-118
    طرح مساله

    مزیت رقابتی همان چیزی است که موجب می شود که یک برند در نظر مشتریان خود بهتر از رقبایتان به نظر برسد. گردشگری ورزشی حوزه نوظهور و مشترک ورزش و توریسم است. با وجود اینکه شناسایی و تحلیل مزیت های رقابتی جزو الزمات اصلی کسب و کارهای حوزه صنعت گردشگری ورزشی اما تاکنون چارچوب و ابزار مناسبی جهت ارزیابی آن ارایه نشده است. هدف از این پژوهش طراحی مدل مزیت رقابتی در صنعت توریسم ورزشی شمال کشوراست.

     

    روش تحقیق

     روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل صاحب نظران و متخصصان گردشگری ورزشی در شمال کشور می باشد. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت جهت آزمون مدل به روش هدفمند و دردسترس انتخاب و نظرخواهی گردید (246 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته براساس مطالعه کتابخانه ای و مصاحبه های نیمه اکتشافی هدایت شده است. روایی محتوایی ابزار با استفاده از نظر متخصصان (11 نفر)، پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ (92/0) و روایی سازه آن با استفاده از شاخص های برازش مدل ارزیابی و تایید گردید و از نرم افزار Smart pls برای تحلیل داده ها استفاده شده است.

    نتایج

    تمامی عوامل شناسایی و در چهار منظر اصلی شامل منابع، قابلیت ها، استراتژی ها و مزیت های رقباتی چارچوب بندی شده اند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که منابع رقابتی به ترتیب با ضرایب 40/0، 78/0، و 21/0 بر قابلیت های رقابتی اثر مثبت، مستقیم و معنی دار دارد و همچنین استراتژی های رقابتی با ضرایب 582/0 و 348/0 به ترتیب بر قابلیتهای رقابتی و مزیت رقابتی دارای اثر مثبت، مستقیم و معنی دار دارند. قابلیتهای رقابتی نیز با ضریب 454/0 بر مزیت رقابتی اثر معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: صنعت ورزش، گردشگری ورزشی، مزیت رقابتی، منابع رقابتی، بازار رقابتی
  • معصومه قربانی* صفحات 119-130
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر 12 جلسه تمرین پلایومتریک بر میزان شادکامی دختران فعال بود.

    روش شناسی

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر رشته تربیت بدنی دانشگاه مازندران بودند که از بین 34 داوطلب برای اجرای تمرین بر اساس شرایط ورود، 15 نفر (سن: 33/2±21) برای گروه تجربی و 15 نفر (سن: 62/2±4/21(برای گروه کنترل به طور تصادفی انتخاب شدند. دو هفته پس از دوره آشنایی و آموزش تکنیک های اجرایی، برنامه تمرینی آزمودنی ها که شامل تمرینات پیشرونده پلایومتریک بود به مدت 4 هفته، هفته ای سه روز اجرا شد. در هر جلسه، 15 دقیقه حرکات کششی و دوی نرم جهت گرم کردن اجرا گردید. سپس برنامه اصلی شامل تمرینات پلایومتریک بمدت 60 دقیقه اجرا و در پایان 5 دقیقه به سرد کردن اختصاص داده شد. اطلاعات مربوط به میزان شادکامی این افراد قبل و بعد از اتمام دوره تمرینی توسط پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHQ) که شامل 29 سوال بود جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون T وابسته و مستقل با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه 19 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون T وابسته نشان داد، میزان شادکامی در دختران فعال در گروه تجربی بعد از انجام تمرینات پلایومتریک به مدت 12 جلسه نسبت به قبل از اجرای تمرین، تفاوت معناداری داشت (015/0=  p). همچنین نتایج آزمون T مستقل نشان داد میزان شادکامی در گروه تمرینی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشته است (001/0=  p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده و اثر تمرینات بدنی و ورزش از نوع تمرینات پلایومتریک بر شادکامی دختران، پیشنهاد می گردد که از تمرینات پلایومتریک به عنوان راهکاری برای افزایش روحیه شاد و مفرح افراد استفاده گردد.

    کلیدواژگان: تمرین پلایومتریک، دختران فعال، شادکامی
  • فریبا شاه تقی، وحید ساعت چیان، بابک عظیمی ثانوی، زهرا کریمی* صفحات 131-144
    هدف

    بررسی نقش بازاریابی تجربی رویداد بر رفتارمصرفی دانش آموزان شرکت کننده در المپیاد درون مدرسه ای است.

    روش شناسی 

    جامعه مورد نظر دانش آموزان دختر و پسر شرکت کننده در المپیاد درون مدرسه ای بودند که با احتساب مطالعات همبستگی250 نفر به عنوان نمونه آماری (بصورت تصادفی) انتخاب شدند. ضمن بررسی ،روایی و پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/88 و 0/86 به دست آمد. در ادامه از آزمون های توصیفی و استنباطی (تی، همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل عاملی تاییدی) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نشان داد در بین مولفه های بازاریابی تجربی رویداد مهم ترین اولویت مربوط به مولفه همبستگی می باشد. همچنین 53 درصد از تغییرات رفتار مصرفی دانش آموزان مربوط به مولفه های متغیر بازاریابی تجربی رویداداست (05/0>P). بازاریابی تجربی رویداد تاثیر مثبت و معناداری برابر با ضریب مسیر89/0بر رفتار مصرفی دانش آموزان داشته است.

    نتیجه گیری

    توجه به حواس ملموس و تجربی رویداد مانند پخش موسیقی ورزشی مهیج، رنگ آمیزی متنوع، نوشیدنی های پر انرژی و لوازم استاندارد ورزشی می تواند بر حواس پنج گانه دانش آموزان تاثیرگزار و خاطره انگیز باشد و دردانش آموزان ایجاد انگیزه نموده و باعث تحرک ،شادابی و وفاداری و حضور مجدد آنان به سمت برگزاری این رویداد ها گردد.

    کلیدواژگان: بازاریابی تجربی، بازگشت مجدد، المپیاد درون مدرسه ای
  • کریم زهره وندیان* صفحات 145-164
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تدوین مدل تبدیل قابلیت های بازاریابی به کارکرد در باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران است.

    روش شناسی

     این تحقیق از نوع تحقیقات اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است که از روش نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل مدیران باشگاه های فوتبال و اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه ها است که نمونه به روش نمونه گیری نظری و شیوه گلوله برفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه بصورت سوالات باز استفاده شد. سپس داده های حاصل از 18 مصاحبه به روش نظریه داده بنیاد، تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    کدهای حاصل از مصاحبه ها 792 کد بود که پس از تلخیص به 184 کد و سپس به 27 کد محوری تبدیل شدند. کدهای محوری در مرحله کدگذاری انتخابی در 4 گروه قابلیت بازاریابی شامل قابلیت های ورزش فوتبال، قابلیت های زیرساختی، قابلیت های استراتژیک و قابلیت های عملیاتی و 3 گروه عوامل تبدیل شامل عوامل تبدیل محیطی، سازمانی و ساختاری جای گرفتند و در انتها مدل مفهومی تحقیق بر اساس ادبیات تحقیق و نظرات نخبگان طراحی شد.

    نتیجه گیری

    مدل ارایه شده می تواند به عنوان ابزای جهت شناسایی قابلیت های بازاریابی باشگاه های فوتبال و عوامل تبدیل این قابلیت ها به کارکرد (کسب درآمد) مورد استفاده قرار گیرد تا بگونه ای منطقی و اصولی به بازاریابی، کسب درآمد و استقلال مالی باشگاه و حل مشکلات موجود در این حوزه پرداخت.

    کلیدواژگان: قابلیت های بازاریابی، عوامل تبدیل، کارکرد، باشگاه های فوتبال، لیگ برتر
  • نرگس ولی نقندر، مهدی سهرابی*، حمیدرضا طاهری، حمیدرضا کبروی، عزت خداشناس صفحات 165-181
    مقدمه و هدف

    علت بهره گیری افراد مبتلا به سندرم داون از الگوهای عضلانی غیرطبیعی و تاثیر تمرین بر این الگوها نامشخص است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی عملکردهای عضلانی افراد مبتلا به سندروم داون و تاثیر نه جلسه تمرین مهارت های پرتابی بر این الگوها بود.

    روش شناسی

     تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و به روش پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری بود. دراین راستا افراد مبتلا به سندروم داون به طور تصادفی در دو گروه تمرین (17 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفته و در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، پرتاب از بالای شانه به هدف را اجرا کردند. تعداد جلسات تمرین پرتاب از بالای شانه برای گروه تمرینی شامل نه جلسه بود. در هر سه مرحله، اطلاعات مربوط به زنجیره کینتیکی و اطلاعات الکترومیوگرافی مربوط به شاخص هم انقباضی بین جفت عضلات دوسر و سه سر بازو ثبت شدند.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس یکراهه اختلافی بین دوگروه در میزان استفاده از زنجیره کینتیکی در هیچ یک از مراحل آزمون نشان نداد اما نتایج مقایسه های درون گروهی نشان داد که در گروه تمرین کرده کارآمدی استفاده از زنجیره کینتیکی در پس آزمون و پیگیری در مقایسه با پیش آزمون بهبود یافت. همچنین شاخص هم انقباضی گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل و در پس آزمون به طور معنی داری کاهش یافت (F=4.652, p=0.035) ولی در پیگیری مجددا به سطح پیش آزمون بازگشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

    با وجود تاثیرات تمرین بر عملکرد عضلانی افراد مبتلا به سندروم داون به نظر می رسد برخی از این تاثیرات، ناشی از سازگاری های عصبی عضلانی موقتی باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات پرتابی، سندروم داون، زنجیره کینتیکی، هم انقباضی
  • وحید حسن پور*، مهتا اسکندرنژاد، امیر قیامی صفحات 183-195
    مقدمه و اهداف

    چاقی و اضافه وزن ناشی از شیوه زندگی مدرن موجب بروز مشکلات جسمانی، حرکتی و حتی ادراکی-شناختی گردیده است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر چهار هفته تمرینات روی تردمیل با چشم باز و بسته بر ترکیب بدنی، قدرت عضلانی، حس-عمقی و تعادل در مردان دارای اضافه وزن انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 30 دانشجوی مرد دارای اضافه وزن (شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 کیلوگرم بر متر مربع) انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه همگن راه رفتن روی تردمیل با چشم باز، بسته و کنترل جایگزین شدند. سپس، آزمودنی در یک پروتکل تمرینی چهار هفته ای (سه جلسه تمرین در هفته) شرکت کردند. بخش اصلی هر جلسه تمرین شامل 20 دقیقه راه رفتن روی تردمیل به سمت جلو، عقب و پهلو با سرعت دلخواه فرد و شیب 10 درجه با چشم باز یا بسته بود. قبل و پس از پروتکل تمرینی حس-عمقی، تعادل، وزن، توده عضلانی، درصد چربی و قدرت پایین تنه ارزیابی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0 و نرم افزار SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تمرینات راه رفتن روی تردمیل با چشم باز و بسته باعث بهبود معنی دار حس-عمقی و تعادل مردان دارای اضافه وزن شد. همچنین، چهار هفته تمرین راه رفتن با چشم باز و بسته روی تردمیل باعث کاهش معنی دار وزن و درصد چربی و افزایش معنی دار قدرت عضلات پایین تنه گردید.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین راه رفتن روی تردمیل می تواند با بهبود حس-عمقی و قدرت عضلات پایین تنه و کاهش وزن و درصد چربی باعث بهبود تعادل افراد دارای اضافه وزن می گردد.

    کلیدواژگان: تمرینات راه رفتن، اضافه وزن، حس عمقی، تعادل، قدرت، درصد چربی
  • مهسا باباحسینی، پروانه شمسی پور دهکردی*، رزا رهاوی عزابادی صفحات 197-222
    زمینه و هدف

    تداخل زمینه ای و تصویرسازی حرکتی از متغیرهای تاثیرگذار بر یادگیری می باشند. پژوهش حاضر با هدف تاثیر نوع تداخل و تمرین بر تحکیم حافظه حرکتی سالمندان به منظور بررسی فرایندهای شناختی زیر بنایی تصویرسازی حرکتی و تداخل زمینه ای انجام شد.

    روش

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل سالمندان 60-80 سال زن و مرد استان قزوین بودند. شرکت کنندگان پرسشنامه های مشخصات فردی، دست برتری ادینبرگ، کیفیت خواب پیتزبورگ و تصویرسازی حرکتی نسخه 3 را تکمیل کردند. با توجه به معیارهای ورود به پژوهش، 80 نفر از سالمندان که سابقه تمرین پاس و دریبل بسکتبال را نداشتند، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پژوهش شامل مراحل پیش آزمون، جلسه اکتساب و آزمون یادداری بود. آزمودنی ها با توجه به پرسشنامه تصویرسازی، به صورت انتصاب تصادفی در 8 گروه (جسمانی قالبی، جسمانی تصادفی، جسمانی خودتنظیم، جسمانی جفت شده، ترکیبی (جسمانی+تصویرسازی) قالبی، ترکیبی تصادفی، ترکیبی خودتنظیم، ترکیبی جفت شده) تقسیم شدند. تمامی شرکت کنندگان به طور عمومی نحوه صحیح پاس و دریبل بسکتبال را آموزش دیدند، سپس در مرحله پیش آزمون، 10 کوشش را با آرایش (B2A2) اجرا کردند و میانگین امتیازات دو تکلیف به عنوان نمره پیش آزمون ثبت شد. در جلسه اکتساب، آزمودنی های هر گروه با توجه به نوع آرایش تمرینی خود (در مجموع 8 بلوک 10کوششی) به تمرین مهارت پاس و دریبل بسکتبال پرداختند و امتیازات بلوک آخر ثبت شد. آزمون یادداری 24 ساعت پس از آخرین بلوک تمرینی جلسه اکتساب با ثبت امتیازات 10کوشش پاس و دریبل بسکتبال اجرا شد.

    یافته ها

     نتایج تحلیل کواریانس با اندازه های تکراری نشان داد گروه تصویرسازی ترکیبی با آرایش خودتنظیم در مرحله اکتساب و آزمون یادداری بهترین عملکرد و گروه تمرین جسمانی قالبی ضعیف تر از دیگر گروه ها بود. عملکرد گروه تمرین تصویرسازی ترکیبی با آرایش تصادفی بهتر از گروه تمرین تصویرسازی ترکیبی با آرایش قالبی بود.

    کلیدواژگان: سالمندان، تصویرسازی حرکتی، تداخل زمینه ای، تحکیم حافظه حرکتی
  • شهاب بهرامی*، علیرضا سواری، سارا چمنی صفحات 211-227
    مقدمه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر شناسایی و بررسی عوامل موثر بر رضایتمندی تماشاگران ورزشی با بهره گیری از مدل اهمیت-عملکرد می باشد.

    روش شناسی

     جامعه آماری این پژوهش را کلیه تماشاگران اولین المپیاد ورزش همگانی استان کرمانشاه تشکیل دادند که از بین آن ها 385 نفر به صورت در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار مورداستفاده جهت گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته ای است که در قالب 8 عامل و 53 سوال طراحی شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد از 8 عامل موثر بر رضایتمندی مشتریان، 1 عامل در تماشاگران مرد در ناحیه اتلاف منابع، 2 عامل در تماشاگران مرد و 2 عامل در بانوان در ناحیه اولویت کم، 2 عامل در تماشاگران مرد و 2 عامل در تماشاگران زن در ناحیه تمرکز بر آن و 3 عامل در تماشاگران مرد و 4 عامل در بانوان در ناحیه حفظ عملکرد قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    عواملی که در ناحیه اولویت کم قرارگرفته اند برای عملکرد سیستم تهدیدکننده نیستند و نیازمند اصلاح فوری نمی باشند. عوامل در ناحیه تمرکز بر آن نیازمند اصلاحی فوری بوده و از این لحاظ در اولویت بالایی قرار دارند. در نهایت، عوامل قرارگرفته در ناحیه حفظ عملکرد از نظر مشتریان مهم بوده و از عملکرد آن ها نیز رضایت دارند.

    کلیدواژگان: تحلیل اهمیت-عملکرد، رضایت مشتریان، المپیاد ورزش همگانی
|
  • Akram Kamankesh, Ezat-O-Llah Shahmansoori Pages 1-17
    Background & purpose

     

    Social entrepreneurship is applying innovative processes for creating social values. By social entrepreneurship, sport organizations with an innovative approach can contribute to identifying and solving complicated social problems. The purpose of this research was studying influential factors on social entrepreneurship of active sport boards and clubs in Markazi province.

    Methodology

    The statistical population included managers and experts of sports and youth offices, chairmen and vice chairmen of the sports board and also the sports club's managers which all selected as statistical sample (N=226). For gathering data, questionnaire based on literature review especially Weerawardena & Mort (2006) and Rezaei (2012) was used. The data were analyzed by structural equations model in SPSS V.21 and LISEREL V.8.8.

    Results

    The results showed that innovativeness, accomplish entrepreneurship initiatives, risk taking, developing entrepreneurial strategies, identifying and using opportunities, developing entrepreneurship programs and proactiveness were affected on social entrepreneurship of sport boards and clubs in Markazi province.

    Conclution

    Developing entrepreneurial strategies, identifying and using opportunities, proactiveness, risk taking, developing entrepreneurship programs, innovativeness and accomplish entrepreneurship initiatives respectively were affected on social entrepreneurship of sport boards and clubs in Markazi province. It is recommended that these factors, consider for improving social entrepreneurship of sport organizations in Makazi province.

    Keywords: Entrepreneurship, Markazi Province, Social Entrepreneurship, sports organizations
  • HamidReza Ghezelsefloo *, MohammadHossien Razavi, Masoumeh Kalateh Seifari Pages 19-39
    Introduction & purpose

     

    The regions in which sport and athletic activities is a part of their culture can surely take various economic, social and cultural advantage of domestic and international tourists. The purpose of this research is developments’ model of traditional sports ecotourism in Khazar beach district.

    Methodology

    Sample size consist of sport tourists, sport experts of sport committees and tourism-cultural heritage managers of Northern provinces (n=263). To collect data, research regulated sport ecotourism questionnaire and shonk (2006) sport satisfaction and future intention questionnaire based upon the Likert’s 5-item scale used. To data analysis, SPSS and AMOS test to designing of structural equation model was used.

    Results

    Results of structural equation model showed that, natural attractions of sea and beach sport activities (β=0.83) and natural sport attraction of Jungle and environment (β=0.78) had most effect on tourist’s satisfaction. Also beach football and beach volleyball, jacking and climbing, traditional wrestling, ski and snowboard, motor racing rally were more important effective elements of natural sport ecotourism’s sub-scales. The findings of research show that based on sports experts, cultural- heritage managers and tourist’s perspective, there were high potential in Northern Province to sport-ecotourism development.

    Discussion & Conclusion

     

    Based on present study, with proper combination of local-rural and traditional sport festivals with unique geographical conditions in northern beach district, provide a powerful potential and logical field to sport tourism development.

    Keywords: Eco tourism, Traditional sports, Satisfaction, Future intention
  • Sajjad Tarshizi Bargoei *, Shahzad Tahmasebi Boroujeni, AliAkbar Jaberimoghadam Pages 41-53
    Background & Purpose

     

    The purpose of this study was to investigate The effect of Success Confirmation Feedback, Error Correction Feedback, and both on the Soccer Kick Accuracy under Open and Closed Conditions.

    Methodology

    For these purpose 45 students 10 to 14 years participated in the study. after the pre-test participant, randomly divided into 3 groups: Success Confirmation Feedback, Error Correction Feedback, and both. In acquisition phase, all groups performed 30 trials and after each trial, they received relevant feedback. the post-test was performed after the last session of acquisition, and retention and transfer tests also were performed after 24 hours.

    Results

    the results of repeated measures showed that under Open and Closed Conditions the Error Correction Feedback group ,from pre-test to post-test, retention and transfer phase was a significant improvement in their performance (p

    Keywords: Approach Sandwich Feedback, Success Confirmation Feedback, Error Correction Feedback, Open Condition, Closed Condition
  • Somayye Rezaeimanesh*, Nahid Shetab Boushehri, Parvane Shafiniya, MohammadReza Doostan Pages 55-66
    Introduction and objective

     

    Preparation is the time following the receipt ofa warning signal during which the motor system is activated prior to action and prepares the individual for performance. We investigate the impact of the effect of various foreperiods (0/5, 1/5, 2/5 and 3/5 seconds) also the handedness ofthe athletes upon the time of simple and choice auditory reaction time.

    Methodology

    The current research followed a semi-empirical methodology andwas carried out using a self-made software. The statistical population was comprised of the female students of Shahid Chamran University, of which 40 was selected through purposive sampling and classified intwo groups of right-handed and left-handed. Each individual was randomly tested for simple and selective reaction with randomly chosen pre-periods.

    Results

    The findings demonstrated that short (0/5 seconds) and long (3/5 seconds) foreperiods will result in the increase of reaction time, and that left-handed individuals are associated with shorter reaction times compared to their right-handed counterparts.

    Conclusion

    In left-handed, the dominance ofthe right hemisphere which contains higher numbers of neurons might have lower reaction times compared to the right-handed individuals. Additionally, we recommend that pre-periods with too short or too long durations be avoided when preparing the individuals fordifferent motor skills.

    Keywords: foreperiod, preparation, hand dominance, simple reaction time, choice reaction time
  • Alireza Zakerian *, Mohammad Khabiri, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 67-80
    Background & Purpose

     

    Today, like branding of different products, branding for athletes have increased and been important. accordingly, this study has aimed to design and clarify the image model of personal brand of athletes in Iranian society.

    Methodology

    This study has been carried out by descriptive –survey method. The society included 110 professors, members of faculty and students of high education who have specialized in athletic marketing. Sampling method has been systematic. Data Researcher-made questionnaire which was designed on the basis of Iranian athletes was used. Data were analyzed by Smart-PLS and SPPS 23 software.

    Results

    Findings from the study showed that communication factors, social responsibility, being pattern, attraction, magnanimity behavior, dependability, life style, prepared body, competitive style and international position have the most effect in the image of personal brand of athlete, respectively.

    Conclusion

    Results showed that in developing the internal product marketing and supporting the internal products, selecting the private brand of athlete can play important role in their ratification. But, it is necessary to attend the prominent worth of human especially athletes taking responsibility to presenting ethical and behavioral values and magnanimity and athletic principles to the society.

    Keywords: Brand, Endorsement, Personal Brand, Sports marketing
  • Fariba Askarian *, Maryam Rahbar, Hossein Raghfar, Marjan Saffari Pages 81-98
    Background & Purpose

     

    The reduction of public participation in many sports fields due to various issues, including economic, political and social pressures, has led sport development to become a planned and up-and-down process to enhance the sustainability of sports participation by influencing the quality and variety of programs offered to all people in the community with every level of sport. Since the removal of barriers to sport development is one of the main steps and the beginning of its realization, the purpose of the present study is to identify the obstacles that exist in the path of the sport industry development process of the country.

    Methodology

    The method of research is qualitative and based on theme analysis. For collecting data, snowball sampling and semi-structured interviews were conducted with 16 knowledgeable elites. Data was performed based on the six stages of theme analysis with the approach presented by Clarke and Braun (2006).

    Results

    According to the results, the barriers to sport development in 42 sub themes and 8 main themes were extracted and explained: cultural, economic, political barriers, systemic-human, management, infrastructure, technological and media barriers.

    Conclusion

    The careful consideration given to the obstacles suggests that some of these obstacles, such as cultural, economic and political barriers, are barriers to the land. Therefore, in removing obstacles to the development of the country's sport, there should be a closer look at the barriers that underlie the barriers and feed other obstacles.

    Keywords: development, barriers, sports industry
  • MohammadMehdi Eslami Marzankolateh, Vahid Shojaei *, Mohammad Hami Pages 99-118
    Problem statement

    Competitive advantage is something a brand that makes your customers look better than your competitors. The competitive advantage in the tourism and sport industry is very important. Sports tourism is an emerging and common area of sports and tourism. Although identifying and analyzing competitive advantages is one of the main tasks of the business of the field of sports tourism industry, so far, the framework and appropriate tools for its evaluation have not been provided. The purpose of this research is to design a competitive advantage model in the sport tourism industry in the north of the country.

    research method

     

    The research method is descriptive-correlational. The statistical population includes experts and specialists of sports tourism in the north of the country. The statistical sample was selected and consulted with sufficient numbers (246 people) for the purpose of model testing in atargeted and available method .The research instrument was a researcher-made questionnaire which is based on a library study and guided semi-exploratory interviews. The content validity of the tool was evaluated by 11experts, its reliability was calculated by using Cronbach's alpha (0.92), and the validity of the construct was evaluated confirmed by using the fitting indexes of the model and used by Smart Pls for analysis of the Data.

    Result

    All factors are identified and comprised in four main perspectives including resources, capabilities, strategies and competitive advantagesof framing.

    Keywords: Sport industry, Sport tourism, Competitive advantage, Competitive resources, Competitive market
  • Masomeh Ghorbani Marzoni * Pages 119-130
    Background and objective

    The aim of the present study was to determine the effects of 12 sessions plyometric training on happiness levels of active girls.

    Methodology

    The statistical population of this study included all female students of physical education at Mazandaran University that out of 34 volunteers to perform the training based on the entry conditions, 15 person (age: 21±2.33 years) were randomly selected for the experimental group and 15 person (age: 21/4±2.62 years) for the control group. After 2 weeks introduction course and education executive techniques, training programs subjects was include progressive plyometric training that performed 3 days in week. The first each session was conducted 15 min stretching movements and slow run in order to warm-up. Then the main program include plyometric training for 60 minutes and at the end 5 minutes were allocated to cool-down. Information on happiness levels was obtained before and after the training by the Oxford Happiness Questionnaire (OHQ) containing 29 items. Dependent and independent T-test were used with SPSS version 19 for analyzing data

    Results

    The results of the dependent T test showed that there was a significant difference on happiness levels of active girls after 4 weeks of polymeric training in the experimental group (p=0.015). Also independent T test results showed There was a significant increase in happiness in the training group compared to the control group (p=0.001).

    Conclusions

    According to the obtained results and the effect of physical exercises and exercises such as plyometric exercises on girls' happiness, it is suggested that plyometric exercises be used as a way to increase the happy and fun mood of people.

    Keywords: Plyometric training, happiness, active girls
  • Fariba Shahtaghi, Vahid Saatchian, Babak Azimisanavi, Zahra Karimi * Pages 131-144
    Background & Purpose

    The main objective of this study is to investigate the role of experiential event marketing in consumption behavior of students attending intra-school Olympiad.

    Methodology

    Our statistical population included school girls and boys attending intra-school Olympiad. Regarding correlational studies, we (randomly) selected 250 samples. The results of validity review showed that the reliability of these two questionnaires were 0.88 and 0.86, respectively.Descriptive and inferential tests (T, Pearson correlation, regression and confirmatory factor analysis) were used to analyze the data.

    Results

    The results suggested that correlational, perceptual, functional, sensual experience and cognitive components gain the most important priority among the components of experiential event marketing. Moreover, 53% of changes in students’ consumption behavior relate to experiential event marketing variable (P < 0.05). Experiential event marketing can have a positive and significant influence on students’ consumption behavior. The magnitude of this impact equal path coefficient, i.e. 0.89.

    Conclusion

    According to the results of this study, paying attention to tangible and experiential sense-triggering events such as playing exciting sports music, diverse coloring, energizing drinks and sports standard facilities can influence students’ five-senses and also, the senses experienced can be memorable. Moreover, they motivate the students and bring activity, cheerfulness and loyalty to them. Consequently, these senses can make the students rejoin the events in the future.

    Keywords: Experience marketing, Retention, in-school Olympia
  • Karim Zohrevandian * Pages 145-164
    Aim

    The aim of this study was developing model of Conversion of marketing capabilities to function in football clubs of Iran Premier League.

    Methodology

    this research is an Exploratory research with Qualitative nature that used of the grounded theory method. Statistical population was all of the football clubs managers and sport management faculty members that selected by Theoretical and Snowball sampling. To collect data, used of Depth interviews by open-ended questions. collected data from 18 interviews coded and analyzed by grounded theory method.

    Results

    Primary codes was 792 that after summarizing codes, they decrease 184 codes and Were converted with 27 Axial Codes. This codes were classified to 4 groups of marketing capabilities include football capabilities, infrastructure capabilities, strategic capabilities and operational capabilities; and 3 groups of Conversion Factors include Environmental, organizational and structural Conversion Factors. then, At the end, Research Conceptual Model were designed according to literature and expert ideas.

    Conclusion

    The proposed model can be used as an tool for identification of football marketing capabilities and Conversion Factors of this capabilities to function, that logical and systematic manner to do marketing, and gaining income and financial independence Club, and solve problems.

    Keywords: Marketing capabilities, Conversion Factors, Function, Football Clubs, Premier league
  • Narges Vali Noghondar, Mehdi Sohrabi *, HamidReza Taheri, HamidReza Kobravi, Ezzat Khodashenas Pages 165-181
    Background

    The reason of using the abnormal muscular functions by people with Down syndrome (DS) and the effect of exercise are unclear. So the purpose of this study was to investigate the muscle functions of people with DS and the effect of nine sessions throwing exercises on these patterns.

    Methodology

    The present study was semi-experimental with pre-test, post-test and follow-up method. In this regard, people with DS were randomly divided into two groups of exercise(n=17) and control(n=10) and performed the overhand throwing in three phases of pre-test, post-test and follow-up. The numbers of overhand throwing training sessions were nine for experimental group. In all three phases, data related to the kinetics chain and electromyography data to calculate the co activation index between biceps and triceps brachii muscles were recorded.

    Results

    The results of one-way ANOVA did not show any significant difference between the two groups in advantage from the kinetic chain in any of the test phases, but the results of intra-group comparisons showed that in the experimental group efficiency from use of the kinetic chain was improved in the post-test and follow-up. Also the co-activation index between the biceps and triceps brachii muscles in the experimental group compared to the control group decreased significantly in the post-test (F=10.013, P=0.004), but returned to the pre-test level in the follow-up (P>0.05).

    Conclusion

    Despite the positive effects of training on muscle functions in people with DS, it seems that some of these effects are due to the temporary neuromuscular adaptations.

    Keywords: Co activation, Down syndrome, Kinetics Chain, Throwing Trainings
  • Vahid Hassan Pour *, Mahta Eskandarnejad, Amir Ghiami Rad Pages 183-195
    Background and Aim

    Obesity and overweight resulting from modern lifestyle cause physical, motor and even cognitive-cognitive problems. Thus, the aim of this research was to evaluate the effect of four week walking training on a treadmill with open and closed eyes on body composition, muscle strength, proprioception and balance in overweight male.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 30 students overweight male in a randomly design were allocated in three equal groups: walking training on a treadmill with opened eyes (EO), and walking training on a treadmill with closed eyes (EC) and control. Then, the subjects participated in a four week training protocol (three sessions per week). All subjects participated for 20 minutes in the walking exercise on a treadmill with a desired speed and, slope 10 percent. Indicators assessments (proprioception, balance, weight, muscle mass, fat percentage and lower body strength.) were performed 24 hours pre and post intervention. Covariance test were used to determine the changes in stages. All statistical analyses were performed using SPSS 18. The significance level was considered at less than 0.05.

    Results

    A significant increase in proprioception and balance were observed after walking training on a treadmill with open and closed eyes. Also, four week walking training on a treadmill with open and closed eyes significantly reduced weight and fat percentage and significantly increased muscle strength of lower body.

    Conclusion

    Based on the present results, it can be concluded that the walking training on a treadmill through improving of proprioception and lower body muscle strength would be increased body balance in overweight individuals.

    Keywords: Walking Training, Overweight, Proprioception, Balance, Strength, Fat Percent
  • Mahsa Babahoseini, Rosa Rahavi Ezabadi Pages 197-222
    Background Objectives

    Contextual interference and motor imagery are variables that affect motor learning. The purpose of this study was to investigate the effect of type of interference and practice on motor memory consolidation in the elderly in order to investigate the cognitive processes of motor imagery and contextual interference.

    Methods & Materials

    The statistical population of the present study was elderly 80-60 year old men and women in Qazvin city. Participants completed questionnaires of individual profile, Edinburgh handicapping, Pittsburgh Sleep Quality, motor imagery/version 3. According to the criteria for entering the research, 80 elderly people who did not experience the pass and dribble were selected as a statistical sample. The research included pre-test, acquisition, and retention test. The subjects were randomly assigned into 8 groups (Blocked physical, Randomized physical, Self-regulated physical, Yoked with Self-regulated physical, Blocked physical combined with motor imagery, Randomized physical combined with motor imagery, Self-regulated physical combined with motor imagery, Yoked physical combined with motor imagery). All participants were generally trained correctly in the pass and dribble basketball, then in the pre-test, they performed 10 attempts with the arrangement (2A2B). At the acquisition, the subjects of each group, according to their Scheduled practice (a total of 8 blocks of 10 attempts), practiced pass and dribble basketball skills. Retention test was performed 24 hours after the last acquisition block training session.

    Results

    The results of covariance analysis with repeated measure showed that the self-regulated physical combined with motor imagery group in the acquisition and retention test had the best performance and the physical training group was weaker than other groups. The performance of the combination group with random arrangement was better than the combination group with blocked arrangement.

    Keywords: Elderly, Motor Imaging, Contextual interference, Consolidation of Motor Memory
  • Shahab Bahrami *, Alireza Savari, Sara Chamani Pages 211-227
    Background & Purpose

    The purpose of this study was investigation of effective factors on Spectators’ satisfaction Using Importance-Performance Analysis (IPA) Approach.

    Methodology

    The population of this study included all Spectators of the first sport for all Olympiad in Kermanshah province. Out of which 385 person were chosen by convenience sampling. The questionnaire that was designed by investigator used for data collection.This questionnaire included of 8 factors and 53 questions.

    Results

    The research results showed of 8 factors affecting on the customers’ satisfaction, 1 factors among males were in the possible overkill (reduce) area, 2 factors among males and 2 factors among females were in the lower priority area, 2 factors among males and 2 factors among females were in the concentrate here area and 3 factor among males and 4 factors among females were in the keep up the good work.

    Conclusion

    The factors that have been in the lower priority area are not threatening for the system operation and don’t require immediate correction. The factors that have been in the concentrate here area, requires immediate reform and in this respect have high priority. Finally, the factors that have been in the keep up the good work area not only are important for the customers but also satisfied with their performance.

    Keywords: Customers’ satisfaction, Importance- Performance Analysis, sport for all Olympiad