فهرست مطالب

فصلنامه یافته
سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 90، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا میرفخرائی، بنت الهدی کوهستانی دهقی، مهشید مهدیزاده، محمدحسین کاظمی، الهام روشندل* صفحات 1-13
    مقدمه

    با وجود پیشرفت های اخیر در زمینه پیوند سلول های بنیادی خون ساز، بروز بیماری پیوند علیه میزبان (GVHD) همچنان به عنوان یکی از پرچالش ترین عوارض پس از پیوند مطرح می باشد که با مرگ و میر قابل توجهی همراه است. راهکارهای مختلفی نظیر شیمی درمانی، تخلیه لنفوسیت های T، آنتی بادی های مونوکلونال، کورتیکواستروییدها و سایر داروهای سرکوبگر ایمنی به منظور کاهش بروز بیماری پیوند علیه میزبان استفاده می شوند که عموما موجب افزایش احتمال عود سرطان و بروز عفونت های مختلف در بیماران می شوند. مطالعات اخیر، ویروس درمانی با ویروس های انکولیتیک را به عنوان راهکاری امیدبخش در زمینه جلوگیری از بروز بیماری پیوند علیه میزبان و تقویت اثرات واکنش پیوند علیه تومور معرفی کرده اند. ویروس های انکولیتیک ویروس های غیر بیماری زایی هستند که قادر به لیز انتخابی سلول های سرطانی می باشند. این دسته از ویروس ها قادر به تفکیک اختصاصی میان لنفوسیت های T آلوژن و سلول های بنیادی خون ساز بوده و سبب ایجاد اختلال در عملکرد سلول های T آلوژن می شوند. در این مقاله مروری، مکانیسم های ویروس درمانی با ویروس های انکولیتیک در کاهش بروز بیماری پیوند علیه میزبان شرح داده شده است.

    کلیدواژگان: پیوند سلول های بنیادی خون ساز، بیماری پیوند علیه میزبان، ویروس های انکولیتیک
  • سمیه دلفانی، مرضیه رشیدی پور، فرانک رضایی، پگاه شکیب* صفحات 14-23
    مقدمه

    یکی از مهمترین مشکلات سیستم های بهداشت و درمان، افزایش شیوع عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک ها است. امروزه استفاده از مواد طبیعی از جمله اسانس های گیاهی دارای خواص ضد میکروبی بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها روبه افزایش است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitro می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی ایزوله های اسینتوباکتر بومانی از بیمارستان های منتخب شهرستان خرم آباد جداسازی و تعیین هویت شدند. پس از تهیه نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita)، حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) نانوژل بر روی ایزوله های اسینتوباکتر بومانی با روش میکروبراث دایلوشن در پلیت 96 خانه بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین شدند.

    یافته ها

    میانگین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی، نانوذره حاوی گیاه دارویی نعناع فلفلی و آنتی بیوتیک جنتامایسین به ترتیب  47± 496،  48± 301 و 25 ± 78 بود. که نشانه دهنده حساسیت بالای سویه های مورد مطالعه نسبت به جنتامایسین در مقایسه با دو گروه دیگر (001/0 ≤p) و کارایی موثرتر نانوذره حاوی اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مهار رشد سویه های سینتو باکتر بومانی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی می باشد (001/0 ≤p).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان دهنده توانایی موثر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس (Menthapiperita) برای  بازدارندگی  رشد ایزوله های اسینتوباکتر بومانی می باشد.

    کلیدواژگان: نانوژل، اسانس نعناع فلفلی، اسینتوباکتربومانی، کیتوزان
  • فائزه حاجی زاده، علی فولادوند، عباس آزادی، صیاد خانی زاده* صفحات 24-40
    مقدمه

     در قرن بیست و یکم، جهان با چندین همه گیری ویروسی نوظهور مواجه شده است. این ویروس ها به 2 دسته تقسیم می شوند: ویروس های نوظهور و ویروس های بازپدید. عواملی همچون تغییرات آب و هوایی، گرم شدن زمین، برخی از عادات تغذیه ای اثرات جبران ناپذیری را بر اکوسیستم های انسانی، حیوانی، زیست محیطی خواهند داشت. این بیماری های عفونی در حال ظهور یا بازپدید تاثیرات بسزایی بر اقتصاد و سلامت جهان دارند. اوج بروز این نوع بیماری های عفونی برای اولین بار در (دهه 1980) با یک بیماری اپیدمی ویروسی بنام HIV آغاز شد که این ویروس های نوظهور یا بازپدید علاوه بر انسان، دام ها را نیز تحت تاثیر قرار دادند. شواهدی وجود دارد که این ویروس های نوظهور یا بازپدید تاثیر گرفته از محیط و شیوه تغذیه انسان، ناشی از فرهنگ های اقلیمی می باشند. در نتیجه می توانیم زمینه شناسایی مناطقی که کانون این بیماری های ویروس نوظهور یا در حال دوباره پدید هستند را بررسی کنیم. در این مقاله ی مروری، تلاش بر این بوده است که با بررسی این ویروس های همه گیر، نوظهور یا بازپدید منابع جهانی را برای شناسایی و مقابله با این ویروس ها و آمادگی لازم را برای برخورد با این بیماری های ویروسی گاها کشنده را داشته باشیم که ممکن است در آینده ای نزدیک با این نوع عفونت های ویروسی دچار جهش و دوباره پدیدار شده مواجه شویم. برای این کار مروری از کلید واژگانی از جمله COVID-19 ، Coronavirus،SARS-COV2 ، Influenza Virus (H1N1)، Zika Virus، HIV1 Virus، Hanta Virus، Ebola، Influenza (H5N1)، Nipah، Hendra، West Nile Fever، SARS-COV-1، MERS-COV، در پایگاه های اطلاعاتیPubMed ،Scopus ، Google Scholar، و دیگر پایگا ه های معتبر گردآوری شد.

    کلیدواژگان: ویروس های نوظهور، ویروس های بازپدید، اکوسیستم، جهش
  • حمیدرضا شرکت العباسیه، پگاه شکیب، نازنین خادمی، فرانک رضایی* صفحات 41-51
    مقدمه

    مننژیت باکتریایی عفونت حاد مننژ است که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد. یافته های بالینی، آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک مننژیت برای تشخیص و درمان سریع مهم است. این مطالعه با هدف ارزیابی بیماران مبتلا به مننژیت بر اساس یافته های اپیدمیولوژیک، بالینی و آزمایشگاهی آنها و مقایسه این متغیرها بین بیماران مبتلا به مننژیت عفونی و غیرعفونی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی-توصیفی از نوع گذشته نگر، کلیه کودکان مشکوک به مننژیت در بیمارستان شهید مدنی خرم آباد در سال های 1392-1393 از نظر کشت مایع نخاع، توزیع سنی، جنسی، فصلی و نتایج آنتی بیوگرام مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     از 63 بیمار مبتلا به مننژیت، درصد ابتلا به مننژیت عفونی و غیرعفونی از بین بیماران مورد مطالعه به ترتیب 6/47 و 4/52 بود. در میان بیماران مبتلا به مننژیت عفونی تنها از 4 بیمار ایزوله باکتریایی با روش کشت میکروبی جدا شد که استرپتوکوک پنومونیه شایع ترین باکتری و شیوع در فصل های پاییز و زمستان بیشتر بود. موثرترین آنتی بیوتیک کوتریموکسازول و ونکومایسین با حساسیت 100 درصد بود اما نسبت به کلوگزاسیلین، اریترومایسین و کلیندامایسین مقاومت نسبتا بالایی وجود داشت. مقدار گلبول سفید، قند و پروتیین مایع مغزی نخاعی در مننژیت عفونی با غیرعفونی مقایسه و اختلاف معنی داری بین دو گروه از لحاظ این فاکتورها مشاهده شد. همچنین بین جنسیت و ابتلا به مننژیت عفونی اختلاف معنی داری گزارش شد بطوری که بیماران مذکر بیشتر به مننژیت عفونی مبتلا شده بودند  001/0 <p.

    بحث و نتیجه گیری

     در این مطالعه شیوع مننژیت غیرعفونی بیشتر از عفونی بود. بررسی تست های میکروبی در تشخیص و درمان صحیح بسیار موثر است اما بررسی میزان گلبول سفید، قند و پروتیین CSF در تشخیص انواع مننژیت بویژه مننژیت عفونی نیز می تواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: مننژیت، عفونی، غیرعفونی، کشت میکروبی، کودکان
  • فرشاد همتی دیناروند، اسرا ملکشاهی، علیرضا افشاریفر، محسن همتی دیناروند* صفحات 52-64
    مقدمه

    ذرات شبه ویروسی (Virus-Like Particles; VLPs) ریزساختارهایی هستند که از نظر شکل، اندازه و سایر ویژگی های ریخت شناسی به ویروس های طبیعی شباهت دارند، با این تفاوت که ذرات شبه ویروسی فاقد ژنوم هستند. به دلیل وجود ساختارهای تکراری در پیکره VLPها  امکان تحریک قوی سیستم ایمنی وجود دارد. بنابراین، استفاده از این ذرات باعث افزایش ایمنی بدن در هنگام دریافت و پس دریافت این ذرات می شود و به دلیل عدم وجود ژنوم فاقد توان بیماری زایی هستند. برای تولید VLP ممکن است از چندین سیستم استفاده شود. انتخاب نوع سیستم تولید بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله هزینه و نیاز به تغییرات پس از ترجمه که می تواند در تولید پاسخ ایمن بهینه ضروری باشد. علاوه بر این، ویروس های گیاهی به دلیل ساختاری که دارند به خوبی قادر به تحریک سیستم ایمنی پستانداران هستند. از طرف دیگر، برای پستانداران توان بیماری زایی ندارند. به همین خاطر می توان آنها را به عنوان یک زیر مجموعه از VLPها به حساب آورد. برخی از واکسن های مبتنی بر  VLPها و ویروس های گیاهی برای جلوگیری از چندین بیماری عفونی طراحی شده اند و مورد تایید قرار گرفته اند و بسیاری دیگر در مرحله بالینی یا تحقیق هستند. علاقه به استفاده از VLPها برای تولید واکسن اخیرا به دلیل مزایای آن در برابر واکسن های سنتی یا قدیمی تر افزایش یافته است. در این مقاله مروری سعی شده است تا سیستم های تولید VLP از نظر معایب و مزایا با هم مقایسه شوند.

    کلیدواژگان: ذرات شبه ویروسی، سیستم بیان، ویروس گیاهی، واکسن
  • سعید زرگری، عباس بهاری*، محمدتقی گودرزی، مینو محمودی، رضا ولدان صفحات 65-79
    مقدمه

    سرطان معده دومین بدخیمی شایع و عامل اصلی مرگ و میر در کشور است. با در نظر گرفتن آمار جهانی این ارقام بسیار نگران کننده بوده و اهمیت مطالعات در حوزه سرطان معده را برجسته می کند. از آنجایی که سال هاست نقش التهاب مزمن در ایجاد سرطان به خصوص سرطان های مرتبط با عفونت مانند سرطان معده مشخص شده است، تمرکز بر مولکول های دخیل در این فرآیندها می تواند راهگشا باشد. در این میان Toll-like-receptors (TLRs) بزرگترین خانواده گیرنده الگوهای مولکولی مرتبط با التهاب بوده و تاثیر جهش های ایجاد شده در TLR2 و TLR4 در پاتولوژی سرطان معده مشخص شده است. با در نظر گرفتن مطالعات پیشین و نقش عمده TLR4 و TLR2 در فرآیندهای التهابی پیش بدخیمی، در این مطالعه نیز در دو مرحله ی آزمایشگاهی و بیوانفورماتیکی به بررسی جهش موجود در توالی ژن های مذکور و ارتباط آن با سرطان معده پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تعداد 30 نمونه بافت سرطان معده آلوده به هلیکوباکترپیلوری جمع آوری شد و  پس از استخراج DNA، با استفاده از روش های تعیین توالی سنگر و پیش بینی بیماری توسط SIFT، PolyPhen وضعیت پاتوژنی آنها بررسی شد. همچنین توسط PyMOL مدل سازی سه بعدی رسپتور- لیگاند (قبل و بعد از جهش) انجام شد.

    یافته ها

     داده ها جهش هتروزیگوتc.1061A>G  در اگزون سوم ژن کد کننده ی TLR4 را نشان دادند. با مدل سازی سه بعدی پروتیین مربوطه دارای این جهش نیز مشخص شد که ناحیه ی متاثر از جهش خارج از منطقه ی میانکش گیرنده مورد بررسی با  LPS بوده و بنابراین پاتوژن نمی باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که جهش های اتفاق افتاده بر روی دو ژن مهم سیستم تشخیص الگو در نمونه های سرطانی ایران ارتباط عملکردی با این دو پروتیین نداشته است.

    کلیدواژگان: سرطان معده، التهاب، هلیکوباکترپیلوری، پلی مورفیسم، TLRs
  • الهام رمضانزاده، سلمان نیک فرجام* صفحات 80-86
    مقدمه

    عفونت های قارچی در بیماران گیرنده ی عضو پیوندی به دلیل سرکوب سیستم ایمنی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر و ناتوانی می باشند، درگیری سیستم عصبی مرکزی ناشی از عفونت های قارچی یکی از عوامل مهم و قابل درمان در این بیماران است. این مطالعه به بررسی یک مورد بیمار 58 ساله دیابتی با سابقه پیوند کلیه مبتلا به مننژیت کریپتوکوکی 3 ماه بعد از بهبودی از عفونت کووید 19 می پردازد.بیمار آقای 58 ساله دیابتی مورد گیرنده ی پیوند کلیه با شکایت سردرد طول کشیده، تب و تهوع و استفراغ به بیمارستان مراجعه می کند. بیمار 3 ماه قبل نیز با تشخیص عفونت کووید 19 در همین مرکز بستری شده بودد. در بررسی های انجام شده پس از نمونه گیری مایع مغزی-نخاعی علایم نورولوژیک بیمار تا حدودی کاهش پیدا کرد و در آنالیز مایع مغزی-نخاعی و استفاده از کشت و جوهر هندی، شواهد عفونت قارچی ثابت شد. پس از درمان با داروهای آمفوتریسین و فلوسیتوزین بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.

    کلیدواژگان: کریپتوکوکوس نئوفورمنس، مننژیت، پیوند کلیه
  • زهرا رحیمی، خدیجه حیدری زاده، فردین حیدری، کیمیا کرمی* صفحات 87-98
    مقدمه

    همه گیری کووید 19 اثر چشمگیری بر بهزیستی افراد و ملل مختلف در مسایل اجتماعی اقتصادی روانشناختی و بهداشت عمومی داشته است. با توجه به اهمیت پیش بینی پیک های شیوع و بروز بیماری کووید 19 مطالعه با هدف پیش بینی عوامل موثر بر میزان ابتلا در بیماران بستری با روش رگرسیون لجستیک چند متغیره در شهر خرم آباد انجام شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است، داده های مبتلایان کووید 19 در پیک اول شروع بیماری که شامل 4425 نفر مراجعین به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در سال 1399 بودند و از این تعداد 2978 نفر تست کووید انجام داده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. چک لیست متغیرها به صورت یک ابزار محقق ساخته به بررسی متغیرهای موثر با مراجعه روزانه و مطالعه پرونده بیماران، اطلاعات موجود به دست آمد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش های توصیفی، رگرسیون لجستیک چند متغیره و روش ماشین بردار پشتیبان در نرم افزار R برای مدل بندی عوامل خطر مرتبط با تشخیص بیماری انجام شد.

    یافته ها

    بیشترین میزان ابتلا متعلق به گروه سنی 40-49 سال (19%) و کمترین میزان ابتلا مربوط به گروه سنی 10-19 سال (1%) بود. گروه سنی 60 تا 69 سال با 6 درصد جمعیت و 25 درصد مرگ و میر بود. مدل ایجاد شده نشان می دهد از جمله موثرترین علایم، سن، تب، کاهش سطح هوشیاری، سطح اکسیژن خون و سابقه ابتلا به بیماری های قلبی می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با اطلاعات به دست آمده می توان با تشخیص متغیرهای موثر، افراد پرخطر را شناسایی کرد و در پیشگیری از بروز بیماری و شیوع بیشتر در گروه های پرخطر استفاده کرد که در کنترل پاندمی کووید 19 کمک شایانی می تواند داشته باشد.

    کلیدواژگان: پیش بینی، عوامل موثر کووید 19، مدل سازی آماری
|
  • Reza Mirfakhraie, Bentolhoda Kuhestani Dehaghi, Mahshid Mahdizadeh, MohammadHossein Kazemi, Elham Roshandel* Pages 1-13
    Background

    Despite recent advances in hematopoietic stem cell transplantation (HSCT), graft-versus-host disease (GVHD) is still one of the most challenging post-transplant complications with a considerable mortality rate. Various strategies, including chemotherapy, depletion of T lymphocytes, monoclonal antibodies, corticosteroids, and other immunosuppressive drugs are used to reduce GVHD incidence, which usually increases the risk of cancer relapse and various infections in patients. The recently conducted studies have introduced oncolytic virotherapy as a promising solution to prevent GVHD and enhance the graft-versus-tumor effects. Oncolytic viruses are non-pathogenic viruses capable of selective lysis of cancer cells. These viruses can differentiate between allogeneic T lymphocytes and hematopoietic stem cells, and suppress allogeneic T cells. This review study aimed to discuss the mechanisms of oncolytic virotherapy in reducing the incidence of GVHD.

    Keywords: Graft-versus-host disease, Hematopoietic stem cell transplantation, Oncolytic viruses
  • Somayeh Delfani, Marzieh Rashidipour, Faranak Rezaei, Pegah Shakib* Pages 14-23
    Background

    One of the major problems presented to health care systems is the increasing prevalence of antibiotic-resistant bacterial infections. Today, natural substances, such as essential oils with antimicrobial properties, are increasingly used as an alternative to antibiotics. The present study aimed to assess the effect of chitosan nanogels containing essential oil of peppermint (Mentha Piperita) on clinical isolates of Acinetobacter baumannii in vitro.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, Acinetobacter baumannii were isolated from selected hospitals in Khorramabad. After preparing nanogels containing peppermint essential oil (Mentha Piperita), the minimum inhibitory concentration of chitosan nanogels on Acinetobacter baumannii isolates was determined by micro broth dilution method in a 96-well plate according to Clinical & Laboratory Standards Institute instructions.

    Results

      The mean minimum inhibitory concentrations of nanoparticles without essential oil of peppermint, containing peppermint, and gentamicin were 47±496, 48±301, and 25±25, respectively. This is indicative of the high sensitivity of the assessed strains to gentamicin, in comparison with the other two groups (P≤0.001) and the more effective performance of Menthapiperita in the inhibition of the growth of Acinetobacter baumannii isolates, as compared to nanoparticles without peppermint essential oil (P≤0.001).

    Conclusion

    The obtained results of the present study pointed to the effective ability of chitosan nanogels containing peppermint essential oil to inhibit the growth of Acinetobacter baumannii isolates, in comparison with non-essential nanoparticles (Mentha Piperita).

    Keywords: Acinetobacter baumannii, Chitosan, Essential oil of Mentha piperita, Nanogel
  • Faezeh Hajizadeh, Ali Fouladvand, Abas Azadi, Sayyad Khanizadeh* Pages 24-40
    Background

    In the 21st century, the world has been facing several emerging viral epidemics. These viruses are divided into two categories, including emerging viruses and re-emerging viruses. Factors, such as climate change, global warming, and some eating habits will have irreversible effects on human, animal, and environmental ecosystems. These emerging or re-emerging infectious diseases have significant effects on the world economy and health. The peak of this type of infectious disease appeared in the 1980s with a viral epidemic called human immunodeficiency viruses (HIV). These emerging or recurring viruses have affected both livestock and humans.There is evidence that these emerging or re-emerging viruses, influenced by the environment and the human diet are also affected by climatic cultures. Therefore, it would be possible to identify the center areas for the emergence or re-emergence of these viral diseases. In this review article, it has been attempted to identify world resources and the way we should be prepared for a confrontation with these deadly viruses through the study of these epidemics, emerging, and re-emerging viruses, since the mutated viral infections may emerge and re-emerge in the near future.For this review study, the keywords, including COVID-19, Coronavirus, SARS-COV2, Influenza virus (H1N1), Zika virus, HIV1 virus, Hanta virus, Ebola, Influenza (H5N1), Nipah, Hendra, West Nile fever, SARS- COV1, MERS-CoV were collected in PubMed, Scopus, Google Scholar, and other reputable databases.

    Keywords: Ecosystem, Emerging viruses, Mutation, Re-emerging viruses
  • HamidReza Sherkatolabbasieh, Pegah Shakib, Nazanin Khademi, Faranak Rezaei* Pages 41-51
    Background

    Bacterial meningitis is an acute infection of the meninges requiring immediate diagnosis and treatment. Clinical, laboratory, and epidemiological findings of meningitis are of utmost importance for rapid diagnosis and treatment. The present study aimed to evaluate patients with meningitis based on their epidemiological, clinical, and laboratory findings and compare these variables between patients with septic and aseptic meningitis.

    Materials and Methods

    In this retrospective cross-sectional descriptive study, all children with suspected meningitis in Shahid Madani Hospital in Khorramabad in 2014-2015 were examined for spinal fluid culture, age, gender, seasonal distribution, and antibiogram results.

    Results

      Among 63 patients with meningitis, 30 (47.6%) cases had septic meningitis, and 33 (52.4%) subjects had aseptic meningitis. Out of 30 patients with septic meningitis, 4 (13.3%) patients had positive microbial culture. Among patients with septic meningitis, only four bacterial isolates were isolated by the microbial culture method, out of which Streptococcus pneumoniae was the most common bacterium and the prevalence was higher in autumn and winter. The most effective antibiotics were cotrimoxazole and vancomycin with a sensitivity of 100%; nonetheless, there was relatively high resistance to cloxacillin, erythromycin, and clindamycin. The number of white blood cells (WBCs), sugar, and protein in cerebrospinal fluid (CSF) in septic meningitis were compared with aseptic meningitis, and a significant difference was observed between the two groups. There was also a significant difference between gender and septic meningitis, and male patients were more likely to suffer from septic meningitis.

    Conclusion

    The prevalence of aseptic meningitis was higher than that of septic meningitis. Microbial tests are very effective in the correct diagnosis and treatment; however, the level of WBC, glucose, and protein in CSF can also be of great help in diagnosing different types of meningitis, especially septic meningitis.

    Keywords: Aseptic meningitis, Children, Microbial culture, Septic meningitis
  • Farshad Hemmati-Dinarvand, Asra Malekshahi, Alireza Afsharifar, Mohsen Hemmati-Dinarvand* Pages 52-64
    Background

    Virus-Like Particles (VLPs) are nanostructures that are similar to their native virus in shape, size, and other morphological features, except that virus-like particles lack a genome. Virus-Like Particles cause a high humoral and cellular immune response due to repetitive structures in their body. Therefore, the use of these particles increases the body's immunity during production and consumption because they lack genomic materials. Several systems may be used to generate VLPs. The choice of production platform depends on several factors, including cost and the need for Post-Translational Modifications that may be necessary to generate an optimal immune response. In addition, plant viruses, due to their structure, are well able to stimulate the mammalian immune system; on the other hand, since they are not able to infect mammals, they can be considered a subset of VLPs. Some VLP-based vaccines and plant viruses have been designed and tested to prevent several infectious diseases; however, some are in the clinical or research phase. Interest in using VLPs to produce vaccines has recently increased due to its advantages over conventional vaccines. In this review, an attempt has been made to compare the advantages and disadvantages of VLP production systems.

    Keywords: Expression system, Plant virus, Vaccine, Virus-Like Particle
  • Saeed Zargari, Abbas Bahari*, MohammadTagi Goodarzi, Minoo Mahmoodi, Reza Valadan Pages 65-79
    Background

    Gastric cancer (GC) is the second most common malignancy and the leading cause of death in Iran.. According to global statistics, these figures are highly worrying highlighting the importance of studies in this field. Given that the role of chronic inflammation in the development of cancer, especially infection-related cancers, such as GC, has been revealed for many years, evaluating the molecules involved in these processes can be helpful. Toll-like-receptors (TLRs) as the greatest family of receptors for inflammation-associated molecular patterns, and the effect of mutations in TLR2 and TLR4 on the pathology of GC has been identified. Considering the results of previous studies and the major role of TLR2 and TLR4 in inflammatory processes of pre-malignancy, in this study, the mutation in the sequence of these genes and its association with GC have been investigated in both laboratory and bioinformatics stages.

    Materials and Methods

    In this study, 30 Helicobacter pylori-positive GC samples were collected and after DNA extraction using Sanger sequencing methods, and subsequently, variant pathogenicity predictions, such as SIFT and PolyPhen, mutation pathogenicity was predicted. Following that, PyMOL was applied to model 3D structures of the wild and mutated receptor.

    Results

    Sanger sequencing data showed a heterozygous mutation in exon 3 of TLR4 c.1061A>G. The modeling crystal structure of the human receptor and LPS complex showed that the variant was far from the TLR4 binding sites with its ligand.

    Conclusion

    The results of this study indicated that mutations in two important genes of the pattern recognition system in Iranian cancer samples have no functional relevance with these two proteins.

    Keywords: Gastric cancer, Helicobacter pylori, Inflammation, Polymorphism, TLRs
  • Elham Ramezanzade, Salman Nikfarjam* Pages 80-86
    Background

    Fungal infections in transplant recipient patients are among the main causes of mortality and disability due to immunosuppression. Involvement of the central nervous system because of fungal infections is one of the important and treatable factors in such patients. This study investigated a case of a 58-year-old diabetic patient with a history of kidney transplantation infected by cryptococcal meningitis 3 months after recovery from coronavirus disease 2019 (COVID-19) infection. A 58-year-old diabetic patient with a history of kidney transplantation presented with a complaint of prolonged headache, fever, nausea, and vomiting. The patient was admitted to the same center 3 months before with a diagnosis of COVID-19 infection. The examinations performed after cerebrospinal fluid sampling showed a slight reduction in the patient's neurological symptoms, and the analysis of cerebrospinal fluid and the use of Indian culture and ink demonstrated evidence of fungal infection. After treatment with Amphotericin and Flowocytosine, the patient was discharged from the hospital in a good general condition.

    Keywords: Cryptococcus neoformans, Kidney transplantation, Meningitis
  • Zahra Rahimi, Khadijeh Heidari Zadeh, Fardin Heidari, Kimia Karami* Pages 87-98
    Background

    The COVID-19 pandemic has had a significant impact on the well-being of different individuals and nations in terms of socioeconomic, psychological, and public health issues. Regarding the importance of predicting the peak outbreaks and incidence of COVID-19, this study aimed to predict factors that affect the incidence of COVID-19 pandemic in hospitalized patients admitted to a hospital in Khorramabad city of Iran, using a multivariate logistic regression model.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, the data from 4,425 COVID-19 patients in the first peak of the disease, who were referred to the Shohada-ye Ashayer Hospital, Khorramabad, Iran, in 2020, were examined, from whom 2,978 people had undergone COVID-19 test. Data were collected using a researcher-made checklist for variables and examination of patients’ daily records. Data analysis was performed using descriptive methods, multivariate logistic regression model, and backup vector machine method in the R software for the modeling of risk factors associated with the disease diagnosis.

    Results

    The highest and lowest rates of incidence were observed in the age range of 40-49 (19%) and 19-10 years (1%).  The age group 60-69 years accounted for 6% of the population with a mortality rate of 25%. Based on the implemented model, the most effective symptoms associated with the incidence of COVID-19 included age, fever, decreased level of consciousness, blood oxygen level, and a history of heart disease.

    Conclusion

    The present study showed that identification of the effective variables of the disease led to the identification of high-risk individuals. This method can be used to prevent disease incidence and prevalence in high-risk groups and is a great help in controlling the COVID-19 pandemic.

    Keywords: COVID-19, Effective factors, Prediction, Statistical modeling