فهرست مطالب

مطالعات مدیریت راهبردی - پیاپی 49 (بهار 1401)

فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی
پیاپی 49 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/10
  • تعداد عناوین: 15
|
  • حسان العجی، بهمن حاجی پور*، شهریار عزیزی صفحات 1-17

    بحران های غیرقابل پیش بینی و کنترل در سطوح مختلف کسب و کارها، موجب اهمیت مفهوم بازآفرینی برند شده است که می تواند به بازسازی برند ها در هر موضوع، مکان و زمانی در هر سطحی از فعالیت کمک کند. برند سازی مکان در سطح ملی که با نام کشورها شناخته می شود، به جهت آثار جنبی آن بر سطوح خرد فعالیت های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره یکی از حوزه های مهم و مغفول نیازمند تبیین است. سوریه به عنوان کشوری دارای پیشینه تاریخی، فرهنگی، سیاسی و موقعیت جغرافیایی راهبردی و جذاب برای گردشگران در غرب آسیا به جهت درگیری در بحران جنگ داخلی، موردی قابل تامل در موضوع بازآفرینی برند در سطح ملی است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه ها و تبیین آن ها در قالب الگوی بازآفرینی برند ملی در صنعت گردشگری انجام شده است. با استفاده از روش شناسی نظریه داده بنیاد با رویکرد کلاسیک، جامعه آماری شامل خبرگان دولتی و خصوصی صنعت گردشگری سوریه را انتخاب و با روش نمونه گیری غیر احتمالی گلوله برفی تعداد 13 نفر نمونه انتخاب شده است. استفاده از مصاحبه بدون ساختار عمیق با هدف دستیابی به مفاهیم مورد نظر جهت گردآوری داده ها در دستور کار قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد مهم ترین مولفه های تشکیل دهنده الگوی بازآفرینی برند ملی شامل هفت مفهوم «بهبود شرایط زمینه کشور، تشکیل ستاد بازآفرینی برند ملی، مدیریت ذینفعان، ارزیابی تاثیر بحران بر برند ملی، تدوین برنامه ترمیمی، جایگاه یابی مجدد و ارزیابی برند ملی» هستند.

    کلیدواژگان: بازآفرینی برند، برند ملی، نظریه داده بنیاد، سوریه، گردشگری
  • شیوا سلامات، مهدی حقیقی کفاش*، شهرام خلیل نژاد، سید صالح ترکستانی صفحات 19-38

    هدف اغلب تیوری های مدیریت استراتژیک تا پیش از ظهور نظریه نهادی، کمک به سازمانها برای خلق استراتژیهای متمایز، ارتقای جایگاه رقابتی و بهبود سودآوری شرکتها بود. ظهور نظریه نهادی موجب شد پژوهشگران علاوه بر توجه به اهداف فوق، به تاثیر نهادها بر رفتارهای استراتژیک سازمانها پی برده، چالشهای کسب همزمان بهره وری اقتصادی و مشروعیت اجتماعی را درک کرده و درصدد شناخت چگونگی همراستایی اهداف رقابتی و انتظارات اجتماعی در محیط بیرونی بر آیند. این مساله بویژه در کشورهای درحال توسعه که ساختارهای نهادی نابالغ و نوظهور دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است. از این رو، مساله اصلی پژوهش حاضر نیز درک چگونگی این همراستایی از طریق تدوین یک الگوی استراتژیک دوسوتوانی است. روش پژوهش حاضر کیفی، از نظر هدف اکتشافی و پارادایم غالب آن تفسیری است. برای فهم بهتر مساله استراتژی این پژوهش استفاده از مطالعه موردی چندگانه است. داده های موردنیاز از طریق واکاوی اسناد و نیز برگزاری مصاحبه های نیمه ساخت یافته با مدیران عامل جمع آوری شده و سپس از طریق تحلیل محتوا و با کدگذاری و شناسایی ارتباط میان کدها، مقوله های کلیدی تبیین شدند. یافته ها نشان میدهد مدیریت همزمان اقدامات رقابتی و مشروعیت آفرین از یک الگوی استراتژیک دوسوتوانی با 3 مرحله پی در پی برخوردار است. اگاهی از این الگو در سطح سازمان میتواند به همراستاسازی تصمیمات استراتژیک در سطح استراتژی های رقابتی و کسب مشروعیت اجتماعی بیانجامد. سازمانهای ایرانی میتوانند برای دستیابی همزمان به اهداف رقابتی و مشروعیت اجتماعی از استراتژیهای ایجاد قوانین جدید رقابتی و نهادی، ایمن سازی محیطی، جلب حمایت نهادها، کسب اطمینان از جاری شدن برنامه ها استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تعادل استراتژیک، دوسوتوانی، مزیت رقابتی، مشروعیت اجتماعی
  • رضا احمدی کهنعلی*، طیبه عباس نژاد صفحات 39-55

    مسیولیت اجتماعی در حال تبدیل شدن به رویکردی غالب در تحقیقات و اقدامات پژوهشگران و مدیران است که با هدف همسویی منافع با محیط زیست و توسعه ی پایدار مد نظر قرار می گیرد. پژوهش حاضر درصدد شناسایی عوامل تاثیر گذار بر مسیولیت اجتماعی در شرکتهای بزرگ فعال در منطقه ویژه ی اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و ترسیم سناریوهای باورکردنی بر اساس نظر مدیران است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت بر اساس روش سناریونگاری است. مشارکت کنندگان در این تحقیق 10 نفر از خبرگان آگاه به مسیولیت اجتماعی بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. برای تعیین عوامل کلیدی موثر بر مسیولیت اجتماعی از روش تحلیل تاثیر متقابل و نرم افزار میک استفاده شد و سناریوهای پیش رو نیز با استفاده از نرم افزار سناریو ویزارد ترسیم گردید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که پنج عامل کلیدی بر مسیولیت اجتماعی شرکتها تاثیر گذار هستند. نتایج حاصل از ترکیب 15 وضعیت برای 5 عامل موثر بر مسیولیت اجتماعی شرکت که شامل حالت های ممکن برای آینده پیش رو است، نشان داد که 5 سناریو با سازگاری بالا و 37 سناریو با سازگاری ضعیف را می توان در نظر گرفت. سناریوهای قوی براساس تشابه و درجه مطلوبیت، در سه گروه سناریوهای «خوش بینانه»، «بینابین» و «بدبینانه» قرار گرفتند. یافته های این تحقیق نشان می دهد که شدت تاثیرگذاری وضعیت های نامطلوب، بیشتر از وضعیت های مطلوب است. بنابراین بشرکت ها باید سناریوها نامطلوب را بیشتر مدنظر قرار دهند تا آمادگی لازم را برای مواجهه با آن وضعیت ها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: “مسئولیت اجتماعی شرکت”، “محرک”، “سناریو “_ “تحلیل میک مک”
  • رضا سپهوند، صابر تقی پور*، معصومه مومنی مفرد صفحات 57-72

    نقش تعیین کننده سرمایه اجتماعی در ایجاد رفتارهایی که منجر به ارزش آفرینی مشترک در جهت موفقیت سازمان ها می شوند موجب گردید تا هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر رفتار هم خلقی ارزش با تاکید بر نقش میانجی سرمایه ساختاری باشد. این مطالعه بر اساس هدف، کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری داده ها در حوزه مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش را مدیران و سرپرستان شرکت های صادراتی کاشی و سرامیک استان یزد تشکیل داده اند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی به کمک فرمول کوکران تعداد 183 نفر به عنوان نمونه پژوهش تعیین گردیدند. داده های موردنیاز جهت تحلیل روابط با استفاده از پرسشنامه که روایی آن با استفاده از نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا و پایایی آن به کمک ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی و تایید گردید، جمع آوری شد. تحلیل فرضیه ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی به کمک نرم افزار SMART- PLS انجام گرفت. نتایج نشان می دهد که سرمایه اجتماعی علاوه بر اثرگذاری مستقیم بر رفتار هم خلقی ارزش، از طریق سرمایه ساختاری نیز تاثیر مثبت و معناداری بر رفتار هم خلقی ارزش دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، رفتار هم خلقی ارزش، سرمایه ساختاری
  • حبیب زارع احمدآبادی*، محسن رضا آخوندزاده، علی صفاری دربرزی صفحات 73-95

    تحولات اجتماعی و فرهنگی از اهداف اصلی توسعه منطقه ای محسوب می گردد. این پژوهش با استفاده از رویکردهای آینده پژوهی و همچنین مدل های برنامه ریزی که بر اساس سناریو طراحی گردیده است، به بررسی توسعه ی اجتماعی و فرهنگی در استان یزد بر پایه سند چشم انداز ملی می پردازد. در گام اول پژوهش، 33 عامل شناسایی گردید که این عوامل به نوعی بر روند توسعه ی اجتماعی و فرهنگی استان یزد اثرگذار بوده اند. پس از انجام مصاحبه های مختف با خبرگان، اقدام به شناسایی 9 عامل کلیدی از بین 33 عامل بر اساس اسناد بالادستی گردید. در ادامه برای هر یک از عوامل بر اساس سناریوهای مختلف، 18 وضعیت مطلوب و نامطلوب در آینده ی استان مورد شناسایی قرار گرفت. در ادامه با تشکیل ماتریس اثرات متقاطع از طریق نرم افزار میک مک و همچنین بهره گیری از دانش کارشناسان علوم اجتماعی در ارزیابی میزان تاثیرات وقوع هر یک از وضعیت ها بر وقوع یا عدم وقوع وضعیت های دیگر در استان، با استفاده از قابلیت های نرم افزار سناریو ویزارد، 6 سناریوی با سازگاری بسیار بالا استخراج شد. نتایج پژوهش نشان از شناسایی 3 عامل، عدالت اجتماعی، سرمایه ی اجتماعی و کیفیت زندگی به عنوان بازیگران اصلی و موثر بر فرایند توسعه ی اجتماعی و فرهنگی در استان یزد دارد. همچنین نتایج پژوهش حاکی از آن است که وضعیت فعلی هر یک از عوامل شناسایی شده در پژهش، چندان مناسب نیست. سناریوهای احتمالی شکل گرفته در این پژوهش، امیدها را برای بهبود وضعیت توسعه در استان بالا می برد.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، توسعه ی اجتماعی و فرهنگی، برنامه ریزی بر پایه ی سناریو، ماتریس اثرات متقاطع
  • حمیدرضا وزیری گهر*، مجید خالقی راد صفحات 97-121

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر فواید فنی معماری سازمانی بر عملکرد سازمانی با توجه به نقش میانجی گری اصلاح فرایندهای کسب و کار سازمان بر عملکرد سازمانی می پردازد. چارچوب نظری تحقیق، پیوندی را از استفاده موثر معماری سازمانی تا موفقیت سازمانی پیشنهاد می نماید. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از جهت شیوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارکنان شرکت ملی نفت است، حجم نمونه با فرمول کوکران تعداد 356 نفر برآورد شد. پرسشنامه ها به روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس، میان کارشناسان و مدیران توزیع و گردآوری گردید. روایی پرسشنامه قبل از توزیع با استفاده از نظرات خبرگان و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد و مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده های تحقیق، از آمار توصیفی و استنباطی با آزمون همبستگی و مدلسازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده گردید. نتایج نشان داد، فواید فنی معماری سازمانی بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبتی دارد. فواید فنی معماری سازمانی بر اصلاح فرآیند کسب وکار تاثیر مثبتی دارد. اصلاح فرآیند کسب وکار بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبتی دارد. فواید فنی معماری سازمانی با نقش میانجی اصلاح فرآیند کسب وکار بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: فواید فنی معماری سازمانی، عملکرد سازمانی، فرایندهای کسب و کار
  • رضا اسماعیل پور، علی پریشانی، سلمان عیوضی نژاد* صفحات 123-143

    با توجه فضای ابهام محیطی نیاز به برنامه ریزی استراتژیک در صنایع مختلف بیش از پیش ضروری است . صنعت بانکداری هم با توجه به افزایش تعداد بانکهای خصوصی و دولتی از یک طرف و از طرف دیگر فضای حاکم بر کشور ایران بیش از بقیه صنعت ها به بررسی آن نیاز دارد. پژوهش حاضر به بررسی موانع اجرای استراتژی در صنعت بانکداری پرداخته است. جامعه آماری پژوهش متخصصین عرصه اجرای استراتژی بودند که تجربه ی حضور در پروژه های استراتژیک صنعت بانکداری را داشتند که بر مبنای روش نمونه گیری غیر احتمالی گلوله برفی تعداد حجم نمونه 12 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع اوری داده ها مصاحبه بوده که از طریق نظریه ی داده بنیاد از نوع دوم ان استفاده شده است . نتایج پژوهش نشان داد که چهار دسته مانع اصلی برای اجرای استراتژی شناسایی شده اند عبارت بوده اند از موانع زمینه ای، موانع نهاده ای، موانع فرآیندی و موانع ستاده ای. هر کدام از این دسته موانع در مرحله های بعدی کدگذاری، به تقسیم بندی های کوچک تری نیز تقسیم شده اند که موانع زمینه ای شامل موانع اقتصادی، موانع سیاسی، موانع اجتماعی و موانع قانونی؛ موانع نهاده ای شامل کارکنان، اسناد برنامه ریزی شده و بودجه و موانع فرآیند شامل موانع فنی، موانع مدیریتی و موانع ساختاری.

    کلیدواژگان: اجرای استراتژی، چالش های اجرای استراتژی، نظریه داده بنیاد، رویکرد ظاهر شونده
  • اکبر مولایی، ناصر یزدانی*، فاطمه کاظمی صفحات 145-163

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر نوآوری سازمانی بر عملکرد صادراتی با در نظر گرفتن نقش میانجی گری نوآوری فناورانه رادیکالی و گسترده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، پیمایشی (میدانی) به شمار می رود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و جامعه آماری تحقیق شامل تمامی کارکنان و مدیران شرکت مواد غذایی صنایع شیر ایران واقع در شهر تهران بوده و حجم نمونه این تحقیق 213 نفر می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه های تحقیق از مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزار LISREL و نرم افزار SPSS استفاده شده است. براساس یافته های این پژوهش نتایج نشان می دهد که نوآوری سازمانی بر عملکرد صادراتی تاثیر دارد، همچنین نوآوری سازمانی بر نوآوری فناورانه (رادیکالی) و نوآوری فناورانه (گسترده) تاثیر دارد در نهایت هر دو متغیر نوآوری فناورانه (رادیکالی) و نوآوری فناورانه (گسترده) بر عملکرد صادراتی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: نوآوری سازمانی، عملکرد صادرات، نوآوری فناورانه رادیکالی و گسترده
  • محمدجواد عصارزاده*، حمیدرضا عامل اردستانی، حسین ستوده آرانی صفحات 165-187

    مسیولیت اجتماعی سازمان ها اقداماتی است که در آن شرکت ها دخالت خود در فعالیتهای اجتماعی را در نظر می گیرند و اثرات مخرب کسب و کار بر جامعه و محیط طبیعی را کاهش میدهند .این مقاله در صدد شناسایی و اولویت بندی مکانیزم ها و راهبرد های تحقق مسیولیت اجتماعی در حوزه منابع انسانی در یکی از مهم ترین نهاد های تاثیرگذار جامعه می باشد و از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی(میدانی)است. جامعه آماری شامل پانلی بیست و پنج نفره از خبرگان و متخصصان این حوزه بوده اندکه از طریق نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند.برای پاسخگویی به سوال های پژوهش، با مراجعه به ادبیات تحقیق و مرور پژوهش های قبلی ، مکانیزم ها و راهبرد های تحقق مسیولیت اجتماعی شناسایی و با بهره گیری از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و نظرات خبرگان و متخصصین آگاه در دو دور تکنیک دلفی ، این عوامل مورد شناسایی، تعدیل و اصلاح قرار گرفتند. مهمترین شاخص تحقق مسیولیت اجتماعی در حوزه منابع انسانی را با استفاده از روش ANP فازی تعیین نموده و به اولویت بندی گویه های این راهبرد ها با استفاده از تکنیک TOPSIS در محیط فازی پرداخته شد.طبق نظر خبرگان و تحلیل های آماری، موثرترین ابعاد برای تحقق مسیولیت اجتماعی در جامعه آماری مورد تحقیق،«ارتباطات، شفافیت و گفتگوی اجتماعی»، «اصول تنوع و فرصت های برابر»، «آموزش و توسعه مداوم»، «پیشگیری، بهداشت و ایمنی در محل کار»، «تعادل کار و خانواده»، «حفظ و جذب نیروی کار»،«حقوق و مزایای منصفانه و اجتماعی» و «مدیریت روابط کاری» به ترتیب اولویت انتخاب گردیدند .

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، راهبرد، منابع انسانی، آموزش و پرورش
  • جواد ناصری*، ناصر مبلغی صفحات 189-211

    تیوریهای زیادی تاکنون برای تشریح الگوی تجارت در کشورها و علت موفقیت آنها در سطح داخلی و بین الملل ارایه شده است . هیچ کمبودی در تعداد تعاریف از رقابت پذیری و شدت رقابت وجود ندارد.لذا مشکل اصلی در عدم وجود تعریفی جامع از رقابت پذیری در صنایع خاص همچون صنایع فلزی می باشد. هدف غایی تحقیق رسیدن به رشد اقتصادی و ورود به بازارهای جهانی از طریق یک مدل جامع رقابتی بوده است. هدف کاربردی تحقیق ارایه مدل پویا در راستای ارزیابی شدت رقابت در صنایع فلزی کشور ایران بود. از تعداد 230 مدیر ارشد در حوزه صنایع فلزی استان آذربایجان شرقی با استفاده از فرمول کوکران، نمونه ای به حجم 144 به صورت تصادفی از این جامعه گرفته شد . قلمرو زمانی تحقیق از مهر ماه 1394لغایت شهریور 1398 میباشد. برای آزمون فرضیه ها از معناداری ضریب همبستگی پیرسون و برای اندازه گیری سازه های پژوهش از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که متغیر عوامل درون سازمانی تاثیر مثبتی با ضریب کل 8/0 و متغیر ایجاد ارزش ادراکی، تنها بصورت مستقیم و با ضریب 02/0 میزان رقابت پذیری را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین متغیر عوامل محیطی (با تاثیر مستقیم 17/0 و غیرمستقیم 59/0 و در مجموع 76/0) تاثیر مثبتی بر میزان رقابت پذیری دارد. متغیرها در مجموع توانستند 57 درصد از تغییرات متغیر میزان رقابت پذیری را تبیین نمایند.و این نشان می دهد که هدف غایی تحقیق نیز به همین اندازه تحت تاثیر قرار خواهد داشت.

    کلیدواژگان: شدت رقابت، صنایع فلزی، مدل های پویا
  • مهین رحیم پور*، هاشم آقازاده، عباس زارعی هنزکی صفحات 213-230

    اقتصاد مبتنی بر نوآوری تغییرات اساسی و فرصت های متنوعی را برای شهرها، کسب و کارها به همراه داشته است به گونه ای که امروزه شهرها برای جذب نسل جدید فناوری مورد نیاز شرکت ها و صنایع شان به مدل نوآوری مبتنی بر "نزدیکی و مجاورت" روی آورده اند ، جایی که استعدادهای مورد نیاز آن نیز سبک زندگی و فعالیت در محیط های شهری را ترجیح می دهند و دانشگاه های کارآفرین ، نوآور و دارای مسیولیت اجتماعی یکی از ابزارهای کلیدی برای تحقق اهداف اقتصاد مبتنی بر نوآوری و دانش است . هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی ناحیه نوآوری دانشگاه تهران به منظور تحقق سیاست های دانشگاه کارآفرین است. این پژوهش با رویکرد کیفی و با روش تحلیل محتوا انجام شده و ابزار گردآوری داده ها بررسی متون و مصاحبه با خبرگان بوده است. به همین منظور پس از بررسی مطالعات پیشین ، 10 نمونه مطرح جهانی در زمینه ایجاد ناحیه نوآوری بررسی شد، سپس مصاحبه هایی با خبرگان حوزه نوآوری کشور صورت گرفت. با کدگذاری داده های حاصل از بررسی متون و مصاحبه ها، الگوی ناحیه نوآوری برای دانشگاه تهران شامل 10 عنصر حاکمیتی، سیاستگذاری، مدیریتی و نظارتی ناحیه نوآوری، کارکردهای ناحیه نوآوری، ویژگی های ناحیه نوآوری ، موانع راه اندازی و توسعه ناحیه نوآوری، خوشه های ناحیه نوآوری، بازیگران ناحیه نوآوری، ارتباطات ناحیه نوآوری، تامین مالی ناحیه نوآوری تجاری سازی ایده ها و تمایزهای ناحیه نواوری دانشگاه تهران ارایه و در نهایت برمبنای یافته ها، پیشنهادهایی به منظور ایجاد و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران بیان شد.

    کلیدواژگان: نوآوری، ناحیه نوآوری، دانشگاه کارآفرین، دانشگاه تهران
  • محمدمهدی ارشادی*، حنبف کازرونی صفحات 231-250

    در محیط رقابتی امروز، پیچیدگی های زیادی برای سازمان های مختلف ایجادشده است. از این رو تحلیل و در نظرگیری این پیچیدگی ها در تصمیم گیری های راهبردی با استفاده از روش های مختلف شبیه سازی سیستمی انجام می شود. هدف این مقاله ارزیابی راهبردهای منتخب برای یک شرکت فناورانه دانشگاهی با استفاده از شبیه سازی پویایی های سیستم است. باتوجه به روش شناسی تحقیق می توان این پژوهش را از نظر پارادایم تفسیری، نوع هدف کاربردی، روش تحقیق توصیفی، رویکرد ترکیبی (کمی و کیفی)، گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی دسته بندی کرد. برای طراحی مدل سیستمی مناسب در این پژوهش، ابتدا مدل های پویای سیستمی مختلف بررسی شدند و روابطی اولیه برای شرکت موردمطالعه پیشنهاد شد. روابط مدل اولیه طراحی شده با استفاده از نظرات خبرگان در چارچوب پرسشنامه هایی ارزیابی گردید. همچنین مهم ترین عوامل برای بررسی خروجی های این شرکت نیز در پرسشنامه ای دیگر بررسی شدند. لازم به ذکر است که پیش از توزیع پرسشنامه ها بین نمونه های جمعیتی شناسایی شده در این شرکت، روایی و پایایی پرسشنامه ها براساس روش های لاوشه و آلفای کرونباخ بررسی گردید. براساس نتایج به دست آمده از مراحل ذکرشده، مدل پویای سیستم برای این شرکت طراحی شد و اعتبارسنجی آن در ابعاد مختلف بررسی گردید. درنهایت اثرات طرح های راهبردی منتخب بر مدل طراحی شده باتوجه به مهم ترین معیارهای شناسایی شده برای این شرکت مشخص شد. باتوجه به نتایج، هر معیار در بازه های زمانی مختلف نوسان های مختلفی دارد که اعمال هر راهبرد موجب تغییر در نوسان ها می شود. لذا انتخاب راهبرد باتوجه به اهمیت هرمعیار از دیدگاه مدیران شرکت موردمطالعه و بازه های زمانی متفاوت انجام شد و اثربخش ترین راهبرد بین راهبردهای منتخب برای این شرکت معرفی گردید.

    کلیدواژگان: راهبردها، مدل سازی سیستم، اعتبارسنجی، معیارهای خروجی
  • حسین عظیمی* صفحات 251-265
    هدف و مقدمه

    شرایط پاندمی کرونا و رشد فراگیر فناوری اطلاعات، موجب تقویت خدمات بانکی به مشتریان از طریق تلفن همراه شده است. با این حال، نگرانی هایی در مورد نگرش و قصد مشتریان به استفاده از همراه بانک وجود دارد. پژوهش کاربردی حاضر با هدف بررسی این موضوع به اجرا درآمده است.

    روش شناسی

    روش تحقیق در این پژوهش، کمی از نوع پیمایشی و جامعه آماری، کارکنان دانشگاه زنجان بودند. با استفاده از فرمول کوکران، تعداد نمونه های آماری 202 نفر محاسبه شد که به روش غیراحتمالی از نوع در دسترس به پرسش ها پاسخ دادند.ابزار: ابزار، پرسشنامه استانداردی بود که به دلیل بومی سازی، در این پژوهش مجددا روایی و پایایی آن تایید شد. روایی همگرای سازه ها با استفاده از معیار میانگین واریانس استخراج شده (AVE) بالاتر از مقدار ملاک 0.4 مورد تایید قرار گرفت و پایایی نیز با آلفای کرونباخ (0.878 بالاتر از 7/0) و پایایی ترکیبی (CR) بالاتر از مقدار استاندارد 0.6، مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    با استفاده از نرم افزار PLS یافته ها نشان داد، سودمندی درک شده، سهولت استفاده ادراک شده، تاثیرات اجتماعی و تسهیل شرایط بر نگرش نسبت به همراه بانک تاثیر مثبت و معنی داری گذاشته، اما تاثیر درک شایستگی، خیرخواهی و امنیت و حریم خصوصی بر نگرش نسبت به همراه بانک، معنی دار نبود. همچنین نتایج بیانگر تاثیر نگرش نسبت به همراه بانک بر قصد استفاده از همراه بانک بود.

    کلیدواژگان: نگرش، همراه بانک، قصد استفاده، مشتری
  • عبدالباسط مرادزاده*، محمد عثمان حسین بر، حبیب الله سالارزهی صفحات 267-282

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی تخصص گرایی و شایستهسالاری در نظام اداری استان تدوین و به گونه ای انجام شده است که ضمن شناخت آسیبها، راهکارهای اجرایی در جهت بهبود وضعیت ارایه شود. برای جمع آوری و تحلیل داده ها از روش کیفی نظریه دادهبنیاد استفاده شد که فرایند آن در سه مرحله ی کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شده است. پس از 16 مصاحبه با صاحبنظران این، داده های لازم گردآوری و تحلیل شد. بدین صورت که پس از طی فرایند مقایسه داده ها و مراحل سه گانه کدگذاری، 128 مفهوم اولیه در قالب 23 مقوله دسته بندی شدند. نتایج پژوهش در قالب یک مدل کیفی داده بنیاد با محوریت «پیشرانهای شایسته سالاری در نظام اداری سیستان و بلوچستان» ارایه شد که مشتمل بر شرایط علی (قابلیت های متعدد بالقوه برای توسعه، اهمیت توسعه ی استان در توسعهی ملی، ساختار ویژه ی قومی و مذهبی، بالا بودن شاخص فقر و محرومیت، مرزی بودن بخش عمدهای از مناطق استان)، پدیده محوری (شایسته سالاری در راستای توسعه پایدار)، راهبردها (اداری، سیاسی، اجتماعی)، عوامل مداخلهگر (فقر آموزشی، نگاه های قومی و مذهبی، عوامل محیطی و جغرافیایی، عوامل دولتی و نهادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی)، شرایط زمینه ای (عوامل انسانی، عوامل محیطی، عوامل نگرشی) و پیامدها (بهره برداری مناسب از ظرفیتها، ارتقای تعامل و هم گرایی اجتماعی، بهبود روند توسعهی ملی، ایجاد امنیت پایدار، ارتقای اعتماد اجتماعی) می باشد.

    کلیدواژگان: شایسته سالاری، تخصصگرایی، توسعه، سیستان و بلوچستان
  • سعیده شیردل، حامد دهقانان*، محمدتقی تقوی فرد، مهدی حقیقی کفاش صفحات 283-298

    رمز موفقیت یک موسسه در عصر رقابت و محیط های به هم پیوسته ، توانایی آن در نگهداشت و توسعه منابع انسانی است. این مطالعه باهدف شناسایی مولفه های مدیریت پایدار منابع انسانی در بانک سرمایه انجام شده است. روش پژوهش آمیخته است و در ابتدا ، مولفه های مدیریت پایدار منابع انسانی از طریق ادبیات و مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان شناسایی شده است. مصاحبه ها با سه روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی کدگذاری شدند و درنهایت ده مولفه شناسایی و در بخش کمی یک مدل ساختاری- تفسیری برای ارایه الگوی مدیریت پایدار منابع انسانی در بانک سرمایه با استفاده از ISM ایجاد گردیده است. پس ازآن برای شناسایی موقعیت مولفه های شناسایی شده با استفاده از MICMAC مبتنی بر قدرت نفوذ و وابستگی مشخص گردید. نتایج نشان می دهد مدل تفسیری ساختاری بانک سرمایه در شش سطح قابل ارایه است که اصلی ترین آن به سیاست ها و خط مشی بانک مربوط می شود. سایر مولفه های شناسایی شده نیز شامل توسعه توانمندی، ایجاد محیط چابک، افزایش مسیولیت اجتماعی ، بهبود کیفیت زندگی، نخبه پروری، همسویی با تحولات دیجیتال، یادگیری مداوم، بهبود عملکرد و بهبود شرایط کار است. تحلیل MICMAC نشان داد سیستم مدیریت منابع انسانی بانک سرمایه سیستمی ناپایدار است.

    کلیدواژگان: مدیریت پایدار منابع انسانی، بانک سرمایه، رویکرد تفسیری-ساختاری، تحلیل MICMAC
|
  • Hassan Alaji, Bahman Hajipour *, Shahriar Azizi Pages 1-17

    The unpredictable and uncontrollable crises at different levels of business lead to the emergence of the concept of re-branding, which can help in rebuilding brands in any subject, place and time at any level of activity. Nation branding of places at the national level, which is known as countries, needs to be explained due to its side effects on the micro levels of political, economic, cultural, social activities, etc. As a country with a historical, cultural, political background and a strategic and attractive geographical location for tourists in West Asia due to its involvement in the civil war crisis, Syria is a case in point for the issue of re-branding at the national level. This study aimed to identify the components and explain them in the form of a nation re-branding pattern in the tourism industry. Using the Grounded theory with a classical approach, the statistical population, including public and private experts in the Syrian tourism industry, was selected and 13 people were selected by the non-probabilistic snowball sampling method. The use of in-depth non-structured interviews to achieve the desired concepts for data collection was on the agenda. The results showed that the most important components of the national brand regeneration model include seven concepts: "Improving the country's context, forming a nation branding headquarters, stakeholder management, assessing the impact of the crisis on the nation brand, formulating a restructuring plan, repositioning and evaluating the nation brand".

    Keywords: Nation rebranding, Nation Brand, Grounded theory, Syria, Tourism
  • Shiva Salamat, Mahdi Haghighi Kafash *, Shahram Khalilnezhad, Saleh Torkestani Pages 19-38

    In recent years, having the organizational capability in simultaneous management of business and institutional goals has become more important. For instance, companies are increasingly expected to minimize the detrimental effects of their activities on the environment or to meet the expectations of social institutions, concurrent with improving their growth and profitability. This issue is especially significant in developing countries due to the underdevelopment of institutional structures as well as severe turmoil in the political, economic and social environment. Considering different and heterogeneous nature of the competitive and social goals in companies, the purpose of this study is to draw a model for the successful and simultaneous management of competitive goals along with gaining social legitimacy. Accordingly, by using case-study method we chose Golrang Industrial Group (GIG) as one of the successful Iranian holdings in managing the competitive and social environment, then required data were collected by examining the related organizational documents and conducting in-depth interviews. we afterward explained the effective components on the ambidextrous pattern of competitive advantage and social legitimacy by content analysis method.The results showed that the concurrence of competitive goals and social legitimacy in a way that leads to strengthening each other, requires implementation of three key practices: 1. Creating new competitive and institutional rules (Changing the playing field), 2. Protecting the environment and gaining institutional support (Buffering strategy), and 3. Ensuring the goals operationalizing and securing the results (institutional leadership strategy).

    Keywords: strategic balance, Ambidexterity, Competitive advantage, Social Legitimacy
  • Reza Ahmadi Kahnali *, Tayebeh Abbasnejad Pages 39-55

    Social responsibility is becoming a dominant approach in the research and actions of researchers and managers, which is considered with the aim of aligning benefits with the environment and sustainable development. The present study seeks to identify the factors affecting social responsibility in large companies operating in Persian Gulf mining and mental industries special economic zone in Bandar Abbas and to develop scenarios for them. This research is based on the scenario method, and it is applied in terms of purpose. Participants were 10 experts of managers who were purposefully selected. Cross impact analysis method with MICMAC software was used to determine the key factors affecting the CSR and scenario wizard software were used to compile the scenario. Findings of this study show that five factors including industry standards, company's strategic orientation towards CSR, media and social groups, sanctions, and business ethics were then determined as the key factors. The results of combining 15 states for 5 factors affecting corporate social responsibility, which include possible situations for the future, showed that 5 scenarios with high compatibility and 37 scenarios with low compatibility can be considered. Strong scenarios were categorized into three groups of scenarios: "optimistic", "intermediate" and "pessimistic" based on similarity and degree of desirability. The findings of this study show that the intensity of the impact of adverse situations is more than favorable situations. Therefore, companies should pay more attention to adverse scenarios to be prepared to face those situations.

    Keywords: “Corporate Social Responsibility”, “Drivers”, “Scenario”, “MICMAC Analysis”
  • Reza Sepahvand, Saber Taghipour *, Masoome Momeni Mofrad Pages 57-72

    The determining role of social capital in creating behaviors that lead to shared value creation for the success of organizations led to the purpose of this study to investigate the impact of social capital on the Value Co- Creation with emphasis on the mediating role of capital Be structural. This study is applied in the field of descriptive survey studies in terms of purpose, application and in terms of data collection. The statistical population of the study consisted of managers and supervisors of Export companies of ceramic tiles in Yazd province. Using random stratified sampling method using Cochran's formula, 183 people were selected as the research sample. The data needed to analyze the relationships were collected using a questionnaire whose validity was assessed and confirmed using content validity ratio and content validity index and its reliability was assessed using Cronbach's alpha coefficient. Hypothesis analysis was performed using structural equation modeling with partial least squares approach using SMART-PLS software. The results show that social capital, in addition to having a direct effect on value co-creation behavior, also has a positive and significant effect on value co-creation behavior through structural capital.

    Keywords: Social Capital, Value Co- Creation Behavior, Structural Capital
  • Habib Zare Ahmadabadi *, Mohsen Reza Akhundzadeh, Ali Saffari Darberazi Pages 73-95

    Social and cultural developments are one of the main goals of regional development. This research uses social research approaches as well as planning models that are designed based on the scenario, to study social and cultural development in Yazd province based on the national vision document. In the first step of the research, 33 factors were identified that these factors have somehow affected the process of social and cultural development in Yazd province. After conducting various interviews with experts, 9 key factors were identified from 33 factors based on upstream documents. Then, for each of the factors based on different scenarios, 18 favorable and unfavorable situations in the future of the province were identified. Then, by forming a matrix of cross-effects through MicMac software and also using the knowledge of social science experts in assessing the effects of the occurrence of each situation on the occurrence or non-occurrence of other situations in the province, using the capabilities of Scenario Wizard software. 6 scenarios with very high compatibility were extracted. The results show the identification of three factors, social justice, social capital and quality of life as the main and effective actors in the process of social and cultural development in Yazd province. The results also indicate that the current status of each of the factors identified in the study is not very appropriate. The possible scenarios formed in this study raise hopes for improving the development situation in the province.

    Keywords: Foresight, Social, Cultural development, Scenario Planning, Cross-impact matrix
  • Hamidreza Vazirigohar *, Majid Khaleghi Rad Pages 97-121

    The aim of this study was to investigate the effect of the technical benefits of Enterprise architecture on organizational performance with mediating role of reforming business processes in the organization, also it Investigate the three sub-objectives that consist of the impact of technical benefits of Enterprise architecture on organizational performance , the impact of technical benefits of Enterprise architecture on business process and the impact of Improving the business process on organizational performance. The research method is descriptive in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection method.The statistical population includes all managers and employees from NIOC, The sample size was estimated at 356 . The questionnaires were distributed and collected among experts and managers by the non-random sampling method available. The validity of the questionnaire before distribution was calculated and confirmed using the opinions of experts and its reliability through Cronbach's alpha coefficient. Cronbach's alpha of confidence was more than 70% and the reliability of the questionnaire was acceptable. Also, in order to analyze the research data were used correlation test and for Structural Equation Modeling with SPSS and LISREL softwares . The results showed that the technical benefits of Enterprise architecture have a positive effect/impact on organizational performance. The technical benefits of Enterprise architecture have a positive effect/impact on business process. Improving the business process has a positive effect/impact on organizational performance. The technical benefits of Enterprise architecture have a positive effect/impact on organizational performance with the mediating role of business process.

    Keywords: Technical Benefits of Enterprise Architecture, organizational performance, Business Process
  • Reza Esmaeilpour, Ali Parishani, Salman Eivazinezhad * Pages 123-143

     Due to ambiguity of the environment, need for strategic planning in various industries is more important than ever.This study seeks to address the obstacles to the implementation of strategy in the bank industry. The statistical population of the study consists of experts in the field of strategy implementation who had experience in strategic staffs of the bank industry. These experts have selected by the snowball method which is a non-random path for selecting participants. The data collection tool was an interview used in the second-generation of grounded theory. The results suggest that there are four main barriers to implementing the strategy: contextual barriers, input barriers, process barriers, and output barriers. Each of these barriers in the later stages of coding is subdivided into smaller subdivisions, as follows: contextual barriers including economic, political, social and legal barriers; the input barriers including staffing, planned documentation, and budgeting; the process barriers including technical barriers, management barriers, and structural barriers.

    Keywords: Strategy Implementation, challenge for implementing a strategy, Grounded theory, Emerging approach
  • Akbar Molaei, Naser Yazdani *, Fatemeh Kazemi Pages 145-163

    The purpose of this study is to investigate the impact of organizational innovation on export performance through the mediating role of radical and widespread technical innovation. This study is applied in terms of purpose and in terms of data collection method. After reviewing the research topic and its related views, a questionnaire was used to collect the data. The statistical population of the study consisted of all employees and managers of the Iranian Food Industries Company. The sample size of this study was 213 people. In order to analyze and test the research hypotheses, the structural equation model has been used with the help of LISREL software and SPSS software.. Based on the findings of this study, the results show that organizational innovation affects export performance through the mediating role of the variables of radical technological innovation and widespread technological innovation; organizational innovation affects technical (radical) innovation, Organizational innovation affects technical innovation (widespread), organizational innovation affects export performance, technical innovation (radical) affects export performance, and technical innovation (widespread) affects export performance.

    Keywords: “Organizational Innovation”, “Export Performance”, “Radical, Extensive Technical Innovation”
  • Mohammadjavad Assarzadeh *, Hamid Reza Amel Ardestani, Hossein Sotoudeh Arani Pages 165-187

    Organizational Social Responsibility Organizations are actions in which companies consider their involvement in social activities and reduce the destructive effects of business on society and the natural environment. This article seeks to identify and prioritize Mechanisms and strategies for the realization of social responsibility in the field of human resources in one of the most important institutions of society and in terms of practical purpose and in terms of research method, descriptive-field (field). The statistical population consisted of a panel of twenty-five experts and specialists in this field who were selected through judicial sampling. To answer the research questions, by referring to the research literature and reviewing previous research, the mechanisms and strategies for realizing social responsibility are identified and using descriptive statistics methods (mean and standard deviation) and the opinions of experts and specialists in two rounds. Delphi technique, these factors were identified, modified and modified. The most important indicator of social responsibility in the field of human resources was determined using fuzzy ANP method and prioritization of these strategies using TOPSIS technique in fuzzy environment. According to experts and statistical analysis, the most effective dimensions for social responsibility in The statistical population surveyed, "Communication, Transparency and Social Dialogue", "Principles of Diversity and Equal Opportunities", "Continuing Education and Development", "Prevention, Health and Safety at Work", "Work-Family Balance", "Preservation" And the recruitment of labor, "fair and social rights and benefits," and "labor relations management" were chosen as priorities, respectively.

    Keywords: social responsibility, strategy, human resources, Education
  • Javad Naseri *, Naser Mobaleghi Pages 189-211

    The ideal aim of this study is achieving to economic growth and enter to global markets by competitive comprehensive model. Main purpose of research is providing the Comprehensive model to assess the intensity of competition in Iran metal industries .230 top manages in field of metal industries in East Azerbaijan included in this research that is taken a sample with volume 144 cluster-randomly from this population by Cochran formula.Pearson correlation coefficient is used to test the hypotheses. Structural equations modelling method, SPSS and LISREL software are used to measure research structures.The results showed that intra-organizational factors variable has positive effect with total coefficient 0.8 on competitive variable directly and indirectly. Creation variable of the perceptual value influenced on compatibility rate as directly with 0.02 coefficient. Environmental factors variable has positive effect on compatibility rate (direct effect 0.17 and indirect effect 0.59 and totally 0.76).standard unit increases. Latent variables could indicate 57% variable changes of compatibility rate.

    Keywords: Competition Intensity, metal industries, dynamic models
  • Mahin Rahimpour *, Hashem Aghazade, Abbas Zareii Pages 213-230

    The innovation economy is proving to be a huge disruptor and opportunity for cities and businesses. Cities around the world are seeking to accommodate the needs of a new generation of technology powered industries and firms, whose innovation model depends on proximity and whose talent pool explicitly prefer urban locations and lifestyles and As a new generation of entrepreneurial university with social responsibility has emerged recently, role of universities in the formation of learning regions and fulfillment of knowledge economy is vitally recognized. This research was done by qualitative method so that 10 best practices of innovation districts in the world were firstly investigated and then several interviews with experts of innovation context in Iran were leaded, Finally by coding the gathered data from investigating cases and interviews, a conceptual model was designed consisting of these nine elements :Governance-Policy,Supervising and management, innovation districts functions, innovation district features,Barries of developing innovation district, clusters, players, Communications, financing, commercializing .

    Keywords: Innovation, Innovation District, Entrpreneurial University, University of Tehran
  • Mohammad Mahdi Ershadi *, Hanif Kazerooni Pages 231-250

    In today's competitive environment, many complexities have been created for different organizations. Therefore, the analysis and consideration of these complexities in strategic decision-making are done using different systems simulation methods. The purpose of this paper is to evaluate the selected strategies for an academic technology company using simulations of system dynamics. To design an appropriate system model in this study, the first dynamic system models were investigated and initial relationships were proposed for the selected company. The relationships of the designed model were evaluated using experts' knowledge in the form of questionnaires. Also, the most important factors for examining the outputs of this company were examined in other questionnaires. The validity and reliability of the questionnaires were evaluated based on Lauche and Cronbach's alpha methods before distributing the questionnaires among the demographic samples identified in this company. Based on the results obtained from the mentioned steps, a dynamic system model was designed for this company and its validation in different dimensions was examined. Finally, the effects of the selected strategic plans on the designed model were determined according to the most important criteria identified for this company. According to the results, each criterion has different fluctuations in different periods that the application of each strategy causes changes in the fluctuations. Therefore, the strategy was selected according to the importance of each criterion from the perspective of the managers of the selected company in different periods. The most effective strategy was introduced for this company based on results, as well.

    Keywords: Strategies, System Modeling, Validation, Output Criteria
  • Hossein Azimi * Pages 251-265
    Aim

    The corona pandemic situation and the pervasive growth of information technology have strengthened banking services to customers via mobile phones. However, there are many concerns about customers' attitudes and intentions to use mobile banking. The present applied research has been conducted with the aim of investigating the issue.

    Methodology

    The research method in this research was a quantitative of a survey type and the statistical population of this research was the staff of Zanjan University. Using Cochran's formula, the number of statistical sample was calculated at 202 who answered the questions in a non-probability way of the available type.Instrument: The instrument was a standard questionnaire that due to localization, its validity and reliability were both reconfirmed in this research. The convergent validity of the structures was comfirmed by using the extracted mean variance (AVE) criterion above the value of 0.4 and reliability was also confirmed with Cronbach's alpha (0.878 above 0.7) and combined reliability (CR), above the standard value of 0.6.

    Findings

    Using PLS software, the Findings showed that perceived usefulness, perceived ease of use, social effects and facilitation of the conditions had a positive and significant effect on the attitudes toward the mobile bank, but the effect of perception of competency, benevolence and security and privacy on attitude toward the mobile bank was not significant. The results also showed the effect of attitude towards the mobile bank on the intention to use the mobile bank.

    Keywords: attitudes, Mobile Bank, Intention to Use, customer
  • Abdolbaset Moradzadeh *, Mohammad Osman Hosein Bor, Habibollah Salarzehi Pages 267-282

    Meritocracy and specialization play a key and decisive role in the developmental process of societies. This issue is more important in Sistan and Baluchestan province because, despite some extensive development capacities, due to some components, the development process is not in the necessary acceleration. Therefore, the present study has been compiled with the aim of designing a model of specialization and meritocracy in the administrative system of the province and has been done in such a way that while recognizing the damages, executive solutions are provided to improve the situation. The qualitative method of grounded theory is used to collect and analyze the data, the process with three stages of open, central and selective coding. After 16 interviews with experts in this field, the necessary data were collected and analyzed. Thus, after a continuous process of comparing the data and the three coding stages, 128 basic concepts were categorized into 23 categories. The results of the study are presented in the form of a qualitative model of database with the focus on "meritocracy in the administrative system of Sistan and Baluchestan" which includes: causal conditions (multiple potential for development, the importance of development in national development, special ethnic and religious structure, high index poverty and deprivation, borderline bulk of the province's regions), pivotal phenomenon (meritocracy for sustainable development), strategies (administrative, political, social), intervening factors (educational poverty, ethnic and religious views, environmental and geographical factors, government factors And institutional, cultural and social factors), contextual conditions (human, environmental, and attitudinal factors) and outcomes (utilization of capacity, promote interaction and social integration, improve the national development process, establishment of sustainable development, promote social trust).Meritocracy and specialization play a key and decisive role in the developmental process of societies. This issue is more important in Sistan and Baluchestan province because, despite some extensive development capacities, due to some components, the development process is not in the necessary acceleration. Therefore, the present study has been compiled with the aim of designing a model of specialization and meritocracy in the administrative system of the province and has been done in such a way that while recognizing the damages, executive solutions are provided to improve the situation. The qualitative method of grounded theory is used to collect and analyze the data, the process with three stages of open, central and selective coding. After 16 interviews with experts in this field, the necessary data were collected and analyzed. Thus, after a continuous process of comparing the data and the three coding stages, 128 basic concepts were categorized into 23 categories. The results of the study are presented in the form of a qualitative model of database with the focus on "meritocracy in the administrative system of Sistan and Baluchestan" which includes: causal conditions (multiple potential for development, the importance of development in national development, special ethnic and religious structure, high index poverty and deprivation, borderline bulk of the province's regions), pivotal phenomenon (meritocracy for sustainable development), strategies (administrative, political, social), intervening factors (educational poverty, ethnic and religious views, environmental and geographical factors, government factors And institutional, cultural and social factors), contextual conditions (human, environmental, and attitudinal factors) and outcomes (utilization of capacity, promote interaction and social integration, improve the national development process, establishment of sustainable development, promote social trust).

    Keywords: meritocracy, specialization, Development, Sistan & Balochestan
  • Saeedeh Shirdel, Hamed Dehghanan *, Mohammad Taghi Taghavi Fard, Mahdi Haghighi Kafash Pages 283-298

    The key to an organization's success in an age of competition and interconnected environments is its ability to maintain and develop human resources. The aim of this study was to identify the components of sustainable human resource management in Sarmayeh Bank. Initially, the components of sustainable human resource management were identified through literature and semi-structured interviews with experts. The interviews were coded using three methods of open, selective and axial coding, and finally ten components were identified and then a interpretive structural model (ISM) was created to provide a model of sustainable human resource management in Sarmayeh Bank using ISM. The components are then classified and then ranked using MICMAC based on penetration and dependency. The results show that the structural interpretive model of Capital Bank can be presented in six levels, the most important of which is related to the policies and policies of the bank. Other components identified include empowerment development, agile environment building, increased social responsibility, improved quality of life, elite upbringing, alignment with digital developments, continuous learning, performance improvement and improved working conditions. MICMAC analysis showed that Capital Bank's human resource management system is an unstable system.

    Keywords: Sustainable Human Resource Management, Bank Sarmayeh, Interpretive-Structural Approach, MICMAC analysis