فهرست مطالب

مدیریت اطلاعات سلامت - سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 82، بهمن و اسفند 1400)

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 82، بهمن و اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام جواهری کیان صفحات 241-247
    مقدمه

    نقص های اطلاعاتی پرونده های پزشکی، موجب کاهش کیفیت خدمات مراقبتی و پاسخگویی بالینی، حقوقی و مالی می شود. پژوهش حاضر با هدف طراحی سیستمی جهت بهبود کیفیت مدیریت آمار نواقص پرونده های پزشکی انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه کیفی، از طریق مشاهده حضوری فعالیت های کاربران (مدیران و کارشناسان مدیریت اطلاعات سلامت در بیمارستان های منتخب سازمان تامین اجتماعی) با سیستم مدیریت آمار نواقص پرونده های پزشکی و انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته (در مجموع 10 نفر) در سال 1400، کارایی نرم افزار طراحی شده (تحت وب به زبان PHP با بانک اطلاعاتی MySQL) مورد بررسی قرار گرفت. داده های کیفی مربوط به فعالیت با نرم افزار طراحی شده توسط کاربران، به روش تحلیل محتوا (MAXQDA) طبقه بندی گردید.

    یافته ها

     «سیستم مدیریت آمار نواقص پرونده های پزشکی» در دو بخش پنل مدیریتی و متصدی تعریف شد که به ترتیب دارای 6 و 7 زیرسیستم بود. پس از توسعه نرم افزار و مشاهده فعالیت کاربران در حین کار با نرم افزار و مصاحبه با آنان، کاربردهای «سیستم مدیریت آمار نواقص پرونده های پزشکی» در قالب چهار دسته اصلی (امکانات، مزیت فن آورانه و تکنیکی، کاربرپسندی و الزامات آموزشی و تجهیزات) و 30 زیردسته طبقه بندی گردید.

    نتیجه گیری

    بررسی کاربرد «سیستم مدیریت آمار نواقص پرونده های پزشکی» توسط کاربران مدارک پزشکی، حاکی از افزایش کارایی و سرعت در انجام فعالیت های مربوط به بررسی های کمی در تجریه و تحلیل پرونده های پزشکی و امکان اخذ گزارش های متنوع بر اساس نیازمندی های مدیریتی در بررسی رفع نواقص پرونده های پزشکی در هر بازه زمانی مورد نظر بود.

    کلیدواژگان: نواقص، پرونده های پزشکی، بیمار
  • میلاد شفیعی، روح الله عسکری، محمدکاظم رحیمی، محمد رنجبر، فرزان مددی زاده، فاطمه جعفریان* صفحات 248-257
    مقدمه

    امروزه بازار گردشگری پزشکی به عنوان یکی از صنایع درامدزا در دنیا مطرح شده است. برخی عوامل در صنعت گردشگری، تاثیر مستقیم و مهمی بر رونق و گسترش آن دارند و این امر موجب می شود که برخی کشورها به قطب گردشگری پزشکی تبدیل شوند. پژوهش حاضر با هدف اولویت بندی عوامل مرتبط با جذب گردشگران پزشکی شهر یزد انجام گرفت.

    روش بررسی

    در مرحله اول، به روش مرور نظام مند و با استفاده از کلید واژه های «گردشگری پزشکی، عوامل موثر و عوامل جذب» در پایگاه های Web of Science، SID (Scientific Information Database)، Google Scholar، Cochrane، ProQuest، ScienceDirect، Scopus، PubMed، IranDoc، Civilica، Medlib و Magiran، عوامل مرتبط با جذب گردشگران استخراج و در مرحله دوم با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی AHP (Analytic Hierarchy Process) توسط جامعه تحقیق متشکل از گردشگران پزشکی و خبرگان این حوزه، اولویت بندی گردید.

    یافته ها

    « عوامل در دو حیطه کلی، 7 زیرحیطه و 27 گویه شناسایی شد که زیرحیطه «کیفیت خدمات درمانی» و گویه «کیفیت خدمات کادر درمان» از دید گردشگران پزشکی و خبرگان این حوزه از اهمیت و اولویت بیشتری نسبت به سایر عوامل برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    یکی از راه های افزایش جذب گردشگر و تاثیرگذاری بر گردشگران برای انتخاب ایران به عنوان کشور مقصد، افزایش سطح کیفیت خدمات به ویژه خدمات پزشکی همراه با کاهش هزینه ها و قابل رقابت بودن آن است.

    کلیدواژگان: گردشگری پزشکی، تحلیل سلسله مراتبی، بیمارستان ها
  • سید علی اکبر موسوی نژاد نایینی، محمد تمیمی*، الله کرم صالحی صفحات 258-264
    مقدمه

    بهره وری از جمله شاخص های ارزیابی وضع موجود در خصوص نحوه استفاده از عوامل تولید از جمله منابع مالی می باشد و نظام مدیریت سلامت و به ویژه بیمارستان ها از این قاعده مستثنی نیستند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی بهره وری مالی بیمارستان های تامین اجتماعی ایران با استفاده از شاخص بهره وری مالم کوییست MPI (Malmquist Productivity Index) انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع پیمایشی بود. جهت محاسبه MPI در کلیه بیمارستان های تامین اجتماعی طی سال های 1394 تا 1397، ابتدا از طریق مصاحبه با 10 نفر از خبرگان در این زمینه، مهم ترین معیارهای ارزیابی بهره وری مالی در بیمارستان ها شناسایی گردید (10 معیار). از آن جا که معیارهای مشخص شده دارای برخی ویژگی های خاصی بود، نیاز به مدل سازی ریاضی داشت؛ به این صورت که برخی از این معیارها غیر قابل کنترل و برخی دیگر جزء معیارهای نامطلوب بود. مدل ریاضی ارایه شده یک مدل تحلیل پوششی داده های شبکه ای با ورودی و خروجی صحیح، ورودی ثابت و خروجی نامطلوب به منظور استفاده در محاسبه MPI بود.

    یافته ها

     محاسبه بهره وری مالی بیمارستان ها با استفاده از MPI و روش تحلیل پوششی داده ها DEA (Data Envelopment Analysis) با کمک 10 معیار اصلی شامل «هزینه پرسنلی، هزینه اداری، هزینه پرداخت های انتقالی، تعداد تخت فعال، هزینه مزایا و پرکیس پزشکان، هزینه مزایای انگیزشی و پرکیس کارکنان، مبلغ صورت حساب بیماران بستری، مبلغ صورت حساب بیماران سرپایی، جمع کارکرد درمانی و تعداد روزهای بستری» امکان پذیر بود و نتایج تحقیقات پیشین را تایید کرد.

    نتیجه گیری

     اطلاع از بهره وری مالی بیمارستان ها در طی دوره های مختلف، می تواند موجب تخصیص بهینه منابع مالی در جهت افزایش بهره وری مالی بیمارستان ها شود.

    کلیدواژگان: کارایی، بیمارستان ها، ارزیابی شاخص بهره وری مالم کوئیست، تحلیل پوششی داده ها
  • مهسا ترابی، هاجر ستوده* صفحات 265-271
    مقدمه

    در زمان بحران های سلامت مانند همه گیری کووید 19، افزایش اخبار نادرست و شایعات، تشخیص اخبار صحیح را دشوار می کند. همچنین، با وجود خطرات موجود، برخی با نپذیرفتن واکسن، ایمنی جامعه را به خطر می اندازند. در تلاش برای روشن ساختن علل این رفتار مخاطره آمیز، در تلاش برای روشن ساختن علل این رفتار مخاطره آمیز، پژوهش حاضر با هدف تعیین توانایی تشخیص اخبار جعلی بر پذیرش واکسن کووید 19 در دانشجویان دانشگاه شیراز انجام شد.

    روش بررسی

    ایاین مطالعه به روش پیمایشی انجام گردید. ابزار تحقیق، پرسش نامه الکترونیکی ترکیبی شامل پرسش نامه پذیرش واکسن Montagni و همکاران، مقیاس تشخیص اخبار جعلی طراحی شده توسط محقق و پرسش نامه درک خطر Champion بود. نمونه گیری به روش داوطلبانه انجام شد. 382 دانشجوی دانشگاه شیراز (در سال تحصیلی 1401-1400) به پرسش نامه پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های 2c و Binary Logistic Regression مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     72 درصد از دانشجویان پذیرای واکسن بودند و 8/62 درصد درک متوسطی از خطر این بیماری داشتند. رابطه مثبت و معنی داری بین متغیر توان تشخیص اخبار جعلی با پذیرش واکسن مشاهده گردید. به عبارت دیگر، هرچه افراد در تشخیص اخبار جعلی توانمندتر بودند، احتمال قرارگیری آن ها در گروه «مردد در واکسیناسیون» نسبت به گروه «پذیرای واکسن» نزدیک به 8/0 برابر کمتر بود.

    نتیجه گیری

     پذیرش اخبار جعلی درباره واکسن کووید 19 می تواند به کاهش پذیرش واکسن بینجامد. این یافته دلالت بر نقش سواد تشخیص اخبار جعلی در کنترل رفتار افراد و در نتیجه، ارتقای سلامت جامعه دارد.

    کلیدواژگان: واکسن کووید 19، اطلاعات نادرست، دانشجویان
  • خدیجه طهماسبی، موسی یمین فیروز*، سارا امیری صفحات 272-278
    مقدمه

    در سال های اخیر به دلایل زیست محیطی، مردم جهان با یکی از خطرناک ترین بیماری ها که سرطان است، مواجه می باشند. پژوهش حاضر با هدف تحلیل و ترسیم شبکه همکاری علمی پژوهشگران مراکز تحقیقاتی خون و آنکولوژی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی بود که با رویکرد علم سنجی و با استفاده از تحلیل شبکه ای انجام گردید. جامعه آماری تحقیق شامل مدارک تولید شده پژوهشگران مراکز تحقیقات هماتولوژی و آنکولوژی کشور بود که تا پایان سال 2019 در پایگاه اطلاعاتی WoS (Web of Science) نمایه شده بود.

    یافته ها

     دانشگاه علوم پزشکی تهران- مازندران با تولید 100 مدرک مشترک، بیشترین همکاری را نسبت به همتایان خود داشتند. بالاترین همکاری بین المللی به کشورهای آمریکا، ایتالیا، انگلستان، آلمان و استرالیا اختصاص یافت. همچنین، مقالات بین المللی با میانگین استناد 75/41، به طور چشمگیری نسبت به مدارک ملی (با میانگین استناد 45/7)، بیشتر مورد توجه و ارجاع قرار گرفتند (001/0 > P). بررسی همبستگی میان تعداد استناد و تعداد کشورهای همکار نیز حاکی از وجود رابطه معنی دار مثبت و متوسط بین این دو متغیر بود (353/0 = r، 001/0 > P).

    نتیجه گیری

     همکاری های علمی به ویژه در سطح بین المللی، تاثیر مطلوبی در استنادپذیری مدارک علمی دارد. بنابراین، توجه سیاست گذاران پژوهشی و محققان به این امر، می تواند در افزایش کیفیت انتشار مقالات علمی کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: تولیدات علمی، کتاب سنجی، همکاری های علمی، مقالات مجله، هماتولوژی، ایران
  • شهناز خادمی زاده*، فاطمه رفیعی نسب صفحات 279-285
    مقدمه

    کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی با ماهیتی میان رشته ای، به تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی دانشگاهی، بیمارستانی و تحقیقاتی می پردازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی مشکلات و راهکارهای مرتبط با ارتقای جایگاه شغلی این رشته انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه کیفی با روش موردی، به بررسی نظرات متخصصان پرداخت. بدین منظور، مصاحبه شوندگان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و نظرات آن ها با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید و پس از کدگذاری اولیه، طبقه بندی آن ها صورت گرفت.

    یافته ها

    با تحلیل مصاحبه های انجام شده، مشکلات جایگاه شغلی کتابداری پزشکی با توجه به دفترچه طبقه بندی مشاغل در مقوله استخدامی مشخص گردید. در خصوص مشکلات مشاغل عمومی، تغییر عنوان شغلی کتابدار به کارشناس علم اطلاعات و دانش شناسی و محدود بودن به چند رشته شغلی و در بخش مشاغل تخصصی، رشته شغلی کارشناس فن آوری اطلاعات سلامت و همچنین، مشکلات استخدامی کتابداران پزشکی عنوان شد و راهکارهایی از دیدگاه استادان و صاحب نظران این رشته پیشنهاد گردید.

    نتیجه گیری

    رشته کتابداری پزشکی با گذشت چند دهه از فعالیت خود در کشور، به منظور ارتقای جایگاه شغلی خود نیازمند راهکارهایی است. آنچه مسلم است این که با تخصصی شدن فعالیت های کتابداران، ایجاد رشته های شغلی مستقل بیش از گذشته می تواند به ارتقای جایگاه شغلی این رشته کمک نماید. انتظار می رود که نتایج تحقیق حاضر بتواند به مدیران و متولیان امر در برنامه ریزی و تصمیم گیری بهتر یاری رساند.

    کلیدواژگان: کتابخانه ها، پزشکی، جایگاه شغلی، مهندسی مشاغل، پژوهش کیفی
  • عسگر اکبری* صفحات 286-290
    مقدمه

    در عصر حاضر، مدیریت دانش به یکی از راهبردهای اصلی بقای کتابخانه ها تبدیل شده است که با مشکلاتی مواجه می باشد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل ساختار سازمانی بر استقرار مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش پیمایشی- تحلیلی و جامعه آماری آن شامل 184 نفر از مدیران پژوهش و کتابخانه های علوم پزشکی بود که از طریق تارنماهای دانشگاه های علوم پزشکی شناسایی شدند. 150 نفر از مدیران در تحقیق حاضر شرکت نمودند و به پرسش نامه محقق ساخته (ضریب Cronbach's alpha: 78/0) پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های t و Friedman مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     تفاوت معنی داری بین عوامل ساختار سازمانی وجود نداشت. از نظر رتبه بندی، مولفه های انسانی با میانگین 06/2، پیرامونی با میانگین 97/1 و فن آوری با میانگین 95/1 به ترتیب بالاترین تا پایین ترین تاثیرگذاری را در پیاده سازی مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    استقرار مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاهی قابلیتی است که می تواند سرمایه های دانشی را در مسیر ارتقای خدمات آموزشی و پژوهشی یکپارچه نماید. این قابلیت در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی با بهره مندی از امکانات و کمک کارکنان دانشی برای پیاده سازی مدیریت دانش فراهم است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کتابخانه ها، دانشگاه ها
|
  • Elham Javaherikian Pages 241-247
    Introduction

    Information defects in patients' medical records reduce the quality of care services, as well as responsiveness in clinical, legal, and financial cases. This study endeavored to design a system to improve the quality of the management of medical records defects.

    Methods

    In this qualitative study, by observing the activities of users (managers and experts of health information management in selected hospitals of Iranian Social Security Organization) through a system for managing the defects of medical records and conducting semi-structured interviews (n = 10) in year 2021, the performance of designed software (Web PHP with MYSQL Database) was examined. Qualitative data related to activity with software designed by users were classified using content analysis method (MAXQDA).

    Results

    "Medical Records Defect Management System was defined in two sections of management panel and administrator, each of which had 6 and 7 subsystems, respectively. After developing the software and observing the activity of users while working with the software and interviewing them, the applications of the Medical Records Defect Statistics Management System were classified in the form of 4 main categories of facilities, technological and technical advantages, user friendliness, and training requirements and equipment, as well as 30 subcategories.

    Conclusion

    The study of the use of Medical Records Defect Management System by medical records users indicates an increase in efficiency and speed in performing activities related to quantitative analysis in medical record, and the possibility of obtaining various reports was satisfactory based on management needs according to defects of medical records in each time period.

    Keywords: Defects, Medical Records, Patients
  • Milad Shafii, Roholah Asqari, MohammadKazem Rahimi, Mohammad Ranjbar, Farzan Madadizadeh, Fatemeh Jafarian * Pages 248-257
    Introduction

    Today, the medical tourism market has been raised as one of the revenue industries in the world. In the tourism industry, factors have a direct and important impact on boom and expansion that causes some countries to become a medical tourism pole. This study aimed at prioritizing factors related to the absorption of medical tourists in Yazd City, Iran.

    Methods

    In the first step, using the keywords such as "medical tourism, effective factors and absorption factors", Web of Science, PubMed, Scopus, ScienceDirect, Google Scholar, Scientific Information Database (SID), Magiran, Medlib, Civilica, and Irandoc were reviewed, and related factors with the absorption of tourists were extracted; and in the second stage, using the hierarchical analysis model, by the research community consisting medical tourists and experts in this area, these factors were prioritized.

    Results

    Factors were identified in the two themes, seven subthemes, and 27 items; among them, the subtheme of the quality of health services, and item of the quality of the treatment staff had the most importance and priority from the viewpoint of medical tourists and experts in this area.

    Conclusion

    One of the ways to increase tourists attracting and influencing tourists to choose Iran as a destination country, is to increase the quality of services, especially medical services, along with reducing costs, and making them competitive.

    Keywords: Medical Tourism, Hierarchical analysis, Hospitals
  • Sayed Aliakbar Mousavinezhad-Naini, Mohammad Tamimi *, Allahkaram Salehi Pages 258-264
    Introduction

    Productivity is one of the indicators for assessing the status quo regarding use of production factors, including financial resources, and the health management systems, especially hospitals, are no exception. This study endeavored to evaluate the financial productivity of social security hospitals in Iran using the Malmquist Productivity Index (MPI).

    Methods

    This study was a survey research. To calculate the MPI in all social security hospitals during 2015 to 2018, initially, through interviews with 10 experts in this field, the most important criteria for evaluating financial productivity in hospitals were identified (10 criteria). Seeing as the specified criteria had some special features, they required mathematical modeling; in such a way that some of these criteria were uncontrollable and others were among the undesirable criteria. The proposed mathematical model was a network data envelopment analysis (DEA) model with correct input and output, fixed input, and undesirable output for use in calculating the MPI.

    Results

    The calculation of financial productivity of hospitals was possible using MPI and DEA method with the help of 10 main criteria including personnel cost, administrative cost, cost of transfer payments, number of active beds, cost of physicians’ benefits and perks, cost of staff’s motivational benefits and perks, the amount of invoices for hospitalized patients, the amount of invoices for outpatients, the sum of medical functions, and the number of days of hospitalization. The results confirmed those obtained in the previous studies.

    Conclusion

    Knowing the financial productivity of hospitals during different periods can lead to the optimal allocation of financial resources to increase the financial productivity of hospitals.

    Keywords: Efficiency, Hospitals, Malmquist Productivity Index, Data Envelopment Analysis
  • Mahsa Torabi, Hajar Sotudeh * Pages 265-271
    Introduction

    During health crises, such as Coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic, the spread of fake news and rumors makes it difficult to distinguish real news. Besides, despite dangers, some endanger public safety by avoiding vaccination. It is not clear to what extent the individuals understand the dangers, and are influenced by the fake news. To elucidate the causes of this risky behavior, this study examined the role of fake news detection and risk perception in vaccine acceptance among students of Shiraz University, Shiraz, Iran.

    Methods

    Research method was survey, and research tool was a combined electronic questionnaire, including vaccine acceptance questionnaire of Montagni et al., fake news detection, developed by the researcher, and the risk perception questionnaire of Champion. The sampling method was voluntary. 382 students from Shiraz University (academic year of 2021-2022) answered the questionnaire. Data were analyzed through chi-square and binary logistic regression tests.

    Results

    72.0% of students were vaccine acceptant, and 62.8% had a moderate risk perception regarding the disease. Although the students' demographic characteristics and risk perception showed no significant correlation with the vaccine acceptance, their ability to detect fake news had a significant positive correlation. In effect, the participants with higher fake news detection scores were 0.8 times less likely to be classed in the vaccine hesitant group, compared to the vaccine acceptance ones.

    Conclusion

    Acceptance of fake news about COVID-19 vaccine may reduce the vaccine acceptance. This finding highlights the key role of fake news detection literacy in controlling the behavior of individuals, and thus the safety of society.

    Keywords: COVID-19 vaccines, Disinformation, Students
  • Khadijeh Tahmasebi, Mousa Yaminfirooz *, Sara Amiri Pages 272-278
    Introduction

    Recently, cancer has become one of the most dangerous diseases in the world due to environmental reasons. This study endeavored to analyze and map the scientific cooperation network of researchers in blood and oncology research centers.

    Methods

    This descriptive study was performed with a scientometric approach using network analysis. The population of the research included documents produced by researchers of hematology and oncology research centers in Iran, which were indexed in the Web of Science (WoS) database until the end of the academic year 2019.

    Results

    Tehran and Mazandaran Universities of Medical Sciences had the most cooperation compared with their counterparts by producing 100 joint documents. The highest international cooperation was allocated to the United States (US), Italy, the United Kingdom (UK), Germany, and Australia. Besides, international articles with an average citation of 41.75 were significantly more considered and referred than national documents (with an average citation of 7.45) (P < 0.001). The study of the correlation between the number of citations and the number of partner countries also showed a significant positive and moderate relationship between these two variables (r = 0.353, P < 0.001).

    Conclusion

    Academic collaborations, especially at the international level, have a positive effect on the citation of scientific documents. Therefore, the attention of research policymakers and researchers to this issue can help increase the publication quality of scientific articles.

    Keywords: Scientific Productions, Bibliometrics, Scientific Collaborations, Journal Articles, Hematology, Iran
  • Shahnaz Khademizadeh *, Fatemeh Rafieinasab Pages 279-285
    Introduction

    The field of librarianship and information science with interdisciplinary nature trains specialized human resources required by libraries, academics, hospitals, and research information centers. This study endeavors to investigate the problems and strategies affecting the promotion of the job status in this field.

    Methods

    After analyzing the interviews, the problems of the medical librarianship job status were identified according to the job

    Methods

    This qualitative case study reviewed the viewpoints of specialists. Interviewees were selected by purposeful sampling method and their views were collected using semi-structured interviews; after the initial coding, their classification was done.

    Results

    By analyzing the interviews, the problems of the medical librarianship job status were identified according to the job classification booklet in the employment category. Regarding the problems of public jobs, changing the job title of librarian to an expert in knowledge and information science and being limited to several professions, and in the specialized jobs section, occupational field of health information technology expert, as well as the employment problems of medical librarians were mentioned and some strategies were proposed from the viewpoint of professors and experts in this field.

    Conclusion

    The field of medical librarianship, after several decades of its activity in Iran, needs strategies to improve job position. In effect, with the specialization of librarians' activities, the creation of independent job disciplines can help to improve the job status of the discipline. It is expected that the results of the present study can help managers and those in charge in planning and decision-making.

    Keywords: Libraries, Medical, Job position, Job Engineering, Qualitative Research
  • Asgar Akbari * Pages 286-290
    Introduction

    Today, knowledge management has become one of the main strategies for the survival of libraries that is facing problems. In so doing, this study endeavored to identify the factors of organizational structure to establish knowledge management in the libraries of medical universities.

    Methods

    This was an analytical survey and the population included 184 managers of research and medical libraries who were identified through the websites of medical universities. A total of 150 managers participated in this research and answered the researcher-made questionnaire (Cronbach’s alpha: 0.78). Data were analyzed using the t-test and Friedman test.

    Results

    There was no significant difference between the factors of organizational structure. In terms of ranking, human component with an average of 2.06, peripheral component with an average of 1.97, and technology component with an average of 1.95 had the highest to the lowest impact on the implementation of knowledge management in the libraries of medical universities.

    Conclusion

    Implementation of knowledge management in university libraries is a potency that can integrate knowledge investments into the promotion of educational and research services. This feature is provided in the libraries of medical universities to implement knowledge management with the benefit of facilities and the help of knowledgeable staff.

    Keywords: Knowledge Management, Libraries, Universities
  • Mohsen Mohammadi * Pages 291-295