فهرست مطالب

مجله علوم غذایی و تغذیه
سال نوزدهم شماره 3 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فائزه شیرخان، سعید میردامادی*، مهتا میرزایی، بهروز اکبری آدرگانی، نیکو نصوحی صفحات 5-20
    مقدمه

    با افزایش توجه مصرف کنندگان به محصولات غذایی با خواص حسی مناسب و دارای اثرات سلامت بخشی، تمایل به تولید محصولات لبنی فراسودمند در سال های اخیر افزایش یافته است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر برای تولید شیر تخمیری فراسودمند ابتدا اثر سویه های لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتوباسیلوس هلوتیکوس جدا شده از ماست سنتی ایران و کشت توام دو سویه بر فعالیت ضد دیابتی شیر تخمیری بر اساس فعالیت مهارکنندگی آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بررسی شد. سپس اینولین به عنوان یک پری بیوتیک مناسب و کاربردی، به میزان 1 درصد به شیر تخمیری حاصل از ترکیب دو سویه اضافه و ویژگی های فیزیکوشیمیایی، ضد دیابتی، آنتی اکسیدانی، میزان پروتیولیز و جمعیت باکتری ها در طی 19 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد شیر تخمیر شده بوسیله کشت توام دو سویه باکتریایی، فعالیت مهارکنندگی بیشتری بر آنزیم های آلفا آمیلاز (%45) و آلفا گلوکوزیداز (35%) نسبت به سویه های تکی لاکتوباسیلوس دلبروکی و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس دارد (05/0<p) و افزودن اینولین باعث افزایش فعالیت مهارکنندگی آنزیم آلفا آمیلاز (20%) و آلفا گلوکوزیداز (33%) در زمان پایان تخمیر شد. ترکیب دو سویه باکتریایی و اینولین در طول دوره نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد بطور معنی داری باعث افزایش جمعیت باکتری ها، اسیدیته، ویسکوزیته و کاهش معنی دار pH و میزان پروتیولیز شیر تخمیری گردید (05/0<p). با این وجود در طول این زمان کاهش فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    در مجموع نتایج نشان دهنده پتانسیل مناسب دو سویه باکتری به عنوان مایه تولید محصول تخمیری همراه با اینولین برای تولید محصول غذایی فراسومند بود.

    کلیدواژگان: اینولین، دیابت، زمان نگهداری، سویه های بومی، شیر تخمیری، غذاهای فراسودمند
  • مرجان رسولی، بابک غیاثی طرزی*، مهدی سیدین اردبیلی، حسین باخدا صفحات 21-30
    مقدمه

    امروزه به دلایل تغذیه ای و اقتصادی حذف تخم مرغ در صنعت کیک سازی اهمیت پیدا میکند. در این پژوهش ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی کیک روغنی حاصل از جایگزینی نسبی تخم مرغ با کنسانتره پروتیین آب پنیر و نشاسته اصلاح شده مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق اثرات جایگزینی نسبی 25، 50، 75 و 100 درصد تخم مرغ با کنسانتره پروتیین آب پنیر و نشاسته اصلاح شده بر وزن مخصوص و ویسکوزیته خمیر، رطوبت، حجم، pH، بافت و ویژگی های حسی کیک مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون ها نشان داد که کنسانتره پروتیین آب پنیر و نشاسته اصلاح شده، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی کیک را به طور معناداری تحت تاثیر قرار دادند. به طوری که با جایگزینی صورت گرفته مقادیر وزن مخصوص خمیر، ویسکوزیته خمیر، سفتی بافت کیک، رطوبت کیک، حجم کیک و ارتفاع کیک با نمونه شاهد تفاوت معنادار داشتند.(P<0.05) نتایج نشان داد که در سطح معنی داری P<0.05، pH کیک در هیچ تیماری با نمونه شاهد تفاوت معنی دار نداشت. این جایگزینی بر خواص حسی نمونه ها نیز موثر بود و تمامی تیمارها از لحاظ ویژگی های رنگ، طعم،بافت و پذیرش کلی با نمونه شاهد تفاوت معنادار داشتند.(P<0.05)

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از کنسانتره پروتیین آب پنیر به تنهایی جایگزین مناسبی برای تخم مرغ میباشد اما استفاده از نشاسته اصلاح شده به تنهایی جایگزین مناسبی برای تخم مرغ نیست، درحالیکه این ترکیب در مقادیر 25 و 50 درصد همراه با کنسانتره پروتیین آب پنیر، ضمن بهبود اغلب خواص فیزیکوشیمیایی و حفظ خصوصیات حسی کیک، جایگزین مناسبی برای تخم مرغ میباشد.واژه های کلیدی: کنسانتره پروتیین آب پنیر، کیک، نشاسته اصلاح شده

    کلیدواژگان: کنسانتره پروتئین آب پنیر، کیک، نشاسته اصلاح شده
  • سپیده خراسانی*، فاطمه شهدادی صفحات 31-38

    گل محمدی یکی از گونه های گل رز است و متعلق به گیاهان خانواده روزاسه و نام علمی آنRosa damascene می باشد. فرآورده های گوناگونی از گل محمدی تهیه می شود که از آن جمله می توان گلاب، و اسانس یا عطر را نام برد. در این پژوهش ترکیبات فنولی، فعالیت ضدرادیکالی، ضدباکتریایی (بر علیه استافیلوکوکوس اوریوس و باسیلوس سوبتیلیس) و ضد کپکی (بر علیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس) اسانس تفاله حاصل از گلاب گیری گل محمدی مورد بررسی قرار گرفت. تعیین ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی به ترتیب بوسیله روش های فولین سیوکالتو و مهار رادیکال آزاد DPPH صورت گرفت. اثر ضد باکتریایی و ضدقارچی اسانس تفاله حاصل از گلاب گیری با استفاده از روش تیتراسیون رقت سریالی، برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) و حداقل غلظت قارچ کشی (MFC) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنولی کل اسانس تفاله حاصل از گلاب گیری 55/110 میلی گرم گالیک اسید/میلی لیتر اسانس و IC50 به میزان 5/82 میکرولیتر بر لیتر بود. با افزایش غلظت اسانس، درصد حذف رادیکال های آزاد DPPH افزایش یافت و غلظت 1000 پی پی ام اسانس دارای 4/92 درصد فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH بود. در بررسی تاثیر اسانس بر ویژگی های میکروبی مشخص شد که بر باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس و باسیلوس سوبتیلیس اثر مهاری دارد اما در مقایسه با دو آنتی بیوتیک استرپتومایسین و پنی سیلین این اثر مهاری بسیار کمتر است. همچنین مشاهده شد که اسانس تفاله حاصل از گلاب گیری گل محمدی دارای اثر مهاری خوبی در برابر کپک آسپرژیلوس فلاووس هست که برابر با آنتی بیوتیک نیستاتین و بسیار بهتر از آنتی بیوتیک فلوکونازول می باشد و دارای اثرات مهاری بر علیه کپک آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که این اثر مهاری دوبرابر آنتی بیوتیک فلوکونازول و نصف آنتی بیوتیک نیستاتین است.

    کلیدواژگان: تفاله حاصل از گلاب گیری، اسانس، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی
  • یاسمین فیاض، مسعود هنرور* صفحات 39-50
    مقدمه

    در سال های اخیر جلبک ها به عنوان منبع گسترده ای از عناصر تغذیه ای ارزشمند و ترکیبات متنوع زیست فعال شناخته شده و مورد توجه محققین قرار گرفته اند. تامین منبع کربنی مناسب جهت کشت جلبک ها موجب گران قیمت شدن فرآیند تولید آن ها جهت استفاده برای مصارف تغذیه ای و دارویی شده است.

    مواد و روش ها

    اخیرا تحقیقات مختلفی در خصوص تکنیک های کشت و تولید انواع مختلف جلبک ها، بر پایه استفاده از منابع جدید و ارزان قیمت کربن صورت گرفته است. ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی از جمله منابع غنی ترکیبات کربنی محسوب میشوند. سالانه حدود 3/1 از حجم کل مواد غذایی در سطح جهان تبدیل به ضایعات میشود. لذا در سال های اخیر طی مطالعاتی به بررسی کاربرد این دست از ضایعات به عنوان بستری برای کشت جلبک ها پرداخته شده است. از جمله این تحقیقات میتوان به کاربرد انواع ضایعات و محصولات جانبی کارخانجات مواد خوراکی، مازاد محصولات و تولیدات کشاورزی و حتی فاضلاب صنایع غذایی، جهت کشت جلبک اشاره نمود. در مقاله حاضر به چند نمونه از تحقیقات انجام شده در این زمینه اشاره شده است.

    یافته ها

    با توجه به وجود مقادیر قابل توجه ترکیبات قندی و کربن در ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی، این ترکیبات میتوانند بستر مناسب جهت کشت انواع مختلف جلبک ها با هدف استفاده از آن ها جهت کاربردهای مختلف غذایی، دارویی و آرایشی-بهداشتی محسوب گردند. عدم وابستگی به نور در کشت میکسوتروف و هتروتروف به طور قابل توجهی هزینه ها و فضا را در مقایسه با کشت اوتوتروف کاهش داده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده در تحقیقات مختلف انجام شده در این زمینه میتوان امیدوار بود که روش کشت هتروتروف جلبک با استفاده از ضایعات مواد غذایی برای تامین نیازهای غذایی در آینده نقش اساسی داشته باشد.

    کلیدواژگان: کشت هتروتروف، ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی، جلبک
  • سمیه عباسی اصل، زهرا لطیفی*، نفیسه محمدی کرتلایی صفحات 51-66
    در طی یک دهه گذشته مصرف محصولات غذایی بدون چربی و کم چرب گسترش زیادی پیدا کرده است، به این دلیل که بین مصرف چربی و بیماری هایی از جمله چاقی، بیماری های قلبی و عروقی مانند تصلب شرایین و سرطان ارتباط وجود دارد. بنابراین صنعت غذا با تقاضای روز افزونی برای کاهش مقدار چربی در محصولات غذایی روبرو است ولی کاهش چربی، ویژگی های حسی و ریولوژیکی را به گونه ای منفی تحت تاثیر قرار می دهد. از طرف دیگر فیبرهای پری بیوتیک مانند اینولین و پلی دکستروز، علاوه بر داشتن خواص چربی سوزی دارای مزایای تغذیه ای-درمانی بالایی می باشند. مواد و روش ها: در این پژوهش ماست کم چرب پری بیوتیک با استفاده از اینولین (صفر، 2 و 3 درصد)، پلی دکستروز (صفر، 2 و 3درصد) و کربوکسی متیل سلولز (صفر و 5/0 درصد) به صورت ترکیبی اینولین-کربوکسی متیل سلولز و پلی دکستروز- کربوکسی متیل-سلولز انجام تولید شد.یافته ها: نتایج نشان دادند میزان آب اندازی با افزایش غلظت اینولین و پلی دکستروز کاهش پیدا کرد. در این میان، افزودن غلظت ثابتی از کربوکسی متیل سلولز به نمونه های مختلف حاوی اینولین و کربوکسی متیل سلولز باعث کاهش بیشتر آب اندازی شد. که بر pH و اسیدیته اثر غیرمعنی داری داشت. بررسی ویژگی های ریولوژیکی نشان داد که افزودن اینولین و پلی دکستروز سبب افزایش ویسکوزیته ظاهری، مدول ذخیره و مدول افت ماست کم چرب می شود و افزودن غلظت ثابتی از کربوکسی متیل سلولز باعث بهبود هرچه بیشتر ویژگی های ریولوژیکی می شود. یافته های آماری ارزیابی حسی ماست کم چرب نشان دادکه افزودن اینولین و پلی-دکستروز در کنار غلظت ثابتی از کربوکسی متیل سلولز باعث بهبود پذیرش کلی ماست کم چرب می شود. تیمار برتر ماست کم چرب حاوی پلی دکستروز 3 درصد + کربوکسی متیل سلولز 5/0 درصد بود.
    کلیدواژگان: آب اندازی، ماست کم چرب، مدول های ویسکوالاستیک، هیدروکلوئیدها
  • علی اصغر معقولی، احمد عبدی*، آسیه عباسی دلویی صفحات 67-76
    مقدمه

     چاقی با عوارض متابولیکی متعدد مانند افزایش شاخص های پروفیبروژنیک بافت کبدی مشخص می شود. اکثر داروهای ضد چاقی دارای عوارض جانبی کبدی هستند. هدف این پژوهش تعیین اثر محافظتی تمرین هوازی و ژل رویال بر شاخص های پروفیبروژنیک بافت کبدی و مقاومت به انسولین در موش های چاق بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، 45 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در پنج گروه رژیم غذایی نرمال (ND)، رژیم غذایی پرچرب (HFD)، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-ژل رویال (HFDRJ) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین- ژل رویال (HFDTRJ) قرار گرفتند. گروه های مکمل، طی دوره مداخله روزانه 100 میلی گرم ژل رویال (به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) رقیق شده در آب مقطر را به صورت خوراکی دریافت کردند. برنامه تمرین هوازی شامل دویدن روی تردمیل با شدت 60-50 درصد اکسیژن مصرفی (VO2max)، پنج روز هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. میزان بیان ژن های فاکتور رشدی تغییر شکل دهنده بتا (TGF-β) و Smad3 به روش Real Time PCR اندازه گیری شد.

    یافته ها

    افزایش معنی داری در میزان TGF-β، Smad3 و مقاومت به انسولین در گروه های HFD، HFDT، HFDRJ و HFDTRJ نسبت به گروه ND مشاهده شد (001/0=P). همچنین کاهش معنی داری در مقادیر TGF-β، Smad3 و مقاومت به انسولین در گروه های HFDT، HFDRJ و HFDTRJ نسبت به گروه HFD؛ و HFDTRJ نسبت به گروه های HFDRJ مشاهده شد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین هوازی به همراه ژل رویال می تواند به کاهش مقاومت به انسولین و بهبود شاخص های پروفیبروژنیک بافت کبدی در چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب کمک کند.

    کلیدواژگان: چاقی، تمرین هوازی، ژل رویال، TGF-β، Smad3
  • مریم اژدر، نازنین زند* صفحات 77-92
    مقدمه

    در این مطالعه اثر غلظت های مختلف سه نوع مخلوط گازی (دی اکسید کربن ، نیتروژن و اکسیژن) و نیز تحت خلا و بسته بندی بدون تزریق گاز و اسانس های رزماری و زیره برای افزایش زمان ماندگاری گوشت تازه گوساله در شرایط دمای یخچال  (0C4) درون یک پوشش3 لایه 124 میکرون مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

     بسته بندی شاهد با 4 نوع بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیب های گازی که شامل 1) 80 درصد CO2 + 20 درصد  N2 ، 2) 20 درصد CO2 + 80 درصد  N2 ،3) 5/48 درصد CO2 + 5/48  درصد N2 + 3 درصد O2 و 4) تحت خلا  ، به همراه تزریق اسانس های زیره ورزماری به میزان 5/1  درصد وزنی و بدون اسانس بودند ، مقایسه گردید. نمونه های بسته بندی شده، طی 20 روز  در زمان های مختلف مورد آزمون های شمارش باکتر های هوازی ، باکتر های  بی هوازی ، pH ، مقدار پراکسید و ارزیابی های حسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     مدت ماندگاری گوشت گوساله با اسانس رزماری تحت ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 5/48 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 به ترتیب20 ،18 و 15 روز و تحت خلا و شاهد12 و 8 روز ، در ترکیبات گازی 80 درصد  CO2 همراه با اسانس زیره 17 روز ، با 5/48 درصد CO2 ، 30 درصد CO2 15 و13روز ، در خلا و شاهد 10 و6 روز . در نمونه های بدون تزریق اسانس، در ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 5/48 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 ، تحت خلاء و شاهد به ترتیب10،11،13، 8 و4 روزگزارش شد.

    نتیجه گیری

     بهترین شرایط در روز بیستم متعلق به نمونه های حاوی اسانس رزماری تحت شرایط 80 درصد CO2 بود وتاثیر مطلوبی برجمعیت میکروبی (باکتری های هوازی" logcfu/ml 314/5" و باکتری های  بی هوازی" logcfu/ml 770/3") ، میانگین تغییرات pH (42/5) ، میزان پراکسید(993/3) و نیز خواص حسی نمونه ها گذاشت.

    کلیدواژگان: بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده، گوشت تازه گوساله، اسانس رزماری، اسانس زیره
  • مینو رمضانی، سارا جعفریان*، محمد احمدی، لیلا روزبه نصیرایی صفحات 93-108
    مقدمه

     استفاده از فرآورده های گیاهی به عنوان منابع تامین کننده پروتیین و چربی گیاهی در بستنی علاوه برافزودن خواص مفید تغذیه ای و سلامت بخشی ترکیبات گیاهی به بستنی، باعث تولید محصولات جدید فرا سودمند می شود. هدف از این پژوهش، بهینه سازی فرمولاسیون بستنی فرا سودمند بر پایه شیر بادام درختی، روغن فندق و شیره انگور است.

    مواد و روش ها

    برای این منظور بر اساس فرمولاسیون بستنی و بر پایه بیشترین سطح پاسخ، تیمار بندی انجام شد. متغیرهای پاسخ شامل؛ نقطه ذوب، افزایش حجم و پذیرش کلی بود. رابطه عملکردی بین پارامترهای موثر بر فرمولاسیون بستنی با استفاده از طرح آزمایشی باکس بنکن تعیین شد.

    یافته ها

    در این مطالعه هدف از بهینه یابی دستیابی به بالاترین درصد اورران و بیشترین مقاومت به ذوب است که از شاخص های کیفی مهم بستنی در میزان پذیرش مصرف کنندگان می باشد. بر اساس مدل های انتخاب شده، فرمولاسیون بهینه انتخابی توسط نرم افزار شامل 10.57% روغن فندق، 63.26% شیر بادام و 25.81% شیره انگور بود.

    نتیجه گیری

    حضور شیر بادام، شیره انگور و روغن فندق در فرمول بستنی موجب بهبود خواص تاثیر گذار نظیر سفتی بافت، افزایش حجم و مقاومت به ذوب بستنی در ارتقاء بازارپسندی و پذیرش محصول توسط مصرف کنندگان گردید. شیر بادام با افزایش ویسکوزیته و میزان پروتیین بالا باعث حجم افزایی و کاهش نقطه ذوب شد. با افزودن شیره انگور و روغن فندق میزان پذیرش کلی سطح بالاتری داشت. درنتیجه این ترکیبات گیاهی با داشتن خواص مفید تغذیه ای و سلامتی بخش می توانند در فرمولاسیون بستنی استفاده شده و با حفظ خواص بافتی و ذوب بستنی منجر به تولید محصولی فراسودمند گردند.

    کلیدواژگان: شیر بادام، روغن فندق، حجم افزایی، مقاومت به ذوب
|
  • Faezeh Shirkhan, Saeed Mirdamadi *, Mahta Mirzaei, Behrouz Akbari-Adergani, Nikoo Nasoohi Pages 5-20
    Introduction

    The inclination to manufacture beneficial dairy products has increased in recent years, as consumers pay more attention to food products with adequate sensory qualities and health benefits.

    Materials and Methods

    The current study looked first at the anti-diabetic efficacy of milk fermented by Lactobacillus delbrueckii, and Lactobacillus helveticus strains isolated from traditional yogurt as well as co-culture of two-strain based on the inhibitory activity of alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes for the production of functional fermented milk. Then, added 1% inulin as an appropriate and applied prebiotic to fermented milk resulting from the combination of two strains and evaluated physicochemical, anti-diabetic, anti-oxidant, proteolysis rate, and population of bacteria during 19 days at 4°C.

    Results

    The results indicated that milk fermented with two-strain bacterial intercropping had stronger inhibitory activity on alpha-amylase (45%) and alpha-glucosidase (35%) than single strains of Lactobacillus delbrueckii and Lactobacillus helveticus (p<0.05). The addition of inulin increased the inhibitory activity of alpha-amylase (20%) and alpha-glucosidase (33%) at the end of fermentation, respectively. During storage at 4°C, the composition two bacterial strains and inuline significantly increased the population of bacteria, acidity and viscosity and significantly reduced the pH and proteolysis rate of fermented milk. However, there was a decrease in antioxidant and antidiabetic activities.

    Conclusion

    The results revealed that both bacterial strains in combination with inulin have the capacity to produce functional food.

    Keywords: Inulin, Diabetes, Storage time, Native strains, Fermented Milk, Functional foods
  • Marjan Rasouli, Babak Ghiassi Tarzi *, Null Null Pages 21-30
    Introduction

    Cakes are baked products highly appreciated by the consumers worldwide. Regardless of the number of functions performed by egg proteins in improving cakes, the current trend is to reduce the egg content or to replace eggs in order to diminish the total production cost and also satisfy consumers with specific dietary restrictions or needs.

    Materials and Methods

    In this study, physicochemical and organoleptical properties of shortened cake prepared by substitution of egg with different levels of whey protein concentrate and modified starch in the formulation were evaluated. WPC at levels of 25%,50%,100% and modified starch at levels of 25%,50%,100%, were considered as variable treatments.

    Results

    The results of these experiments showed that Batter Viscosity, Batter Specific volume, Cake hardness, Cake moisture, Cake volume and Cake height, have a meaningful difference as compared to the control sample in all the cases examined (P<0.05). Also pH values of the cake don’t have a meaningful difference as compared to the control sample in all the cases examined (P>0.05). All of sensory properties have a meaningful difference as compared to the control sample in all the cases examined (P<0.05).

    Conclusion

    It was concluded that WPC alone was an appropriate substitution for egg. Although modified starch alone was not an appropriate substitution for egg, the application of modified starch at levels of 25 and 50% along with WPC could be an appropriate substitution for egg while maintaining sensory properties and improving the physicochemical properties of eggless cake.Keywords: cake, modified starch, whey protein concentrate

    Keywords: Cake, Modified Starch, Whey Protein Concentrate
  • Sepideh Khorasany *, Fatemeh Shahdadi Pages 31-38

    In this study, phenolic compounds, anti-radical, antibacterial activity (against Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis) and anti-mildew (against Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus) essential oil of rosehip extract were studied. Phenolic compounds and antioxidant activity were determined by Folin Siocalto methods and free radical scavenging of DPPH, respectively. The antibacterial and antifungal effect of pulp extract from rose water was tested by serial dilution titration method to determine the minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and minimum fungicidal concentration (MFC). The results showed that the amount of phenolic compounds in total pulp essential oil obtained from rose water was 110.55 mg gallic acid / ml of essential oil and IC50 was 82.5 μl / l. With increasing the concentration of essential oil, the percentage of removal of DPPH free radicals increased and the concentration of 1000 ppm of essential oil had 92.4% of the free radical scavenging activity of DPPH. In the study of the effect of essential oil on microbial properties, it was found that it has an inhibitory effect on Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis, but this inhibitory effect is much less compared to the two antibiotics streptomycin and penicillin. It was also observed that the essential oil of rose-hip extract has a good inhibitory effect against Aspergillus flavus mold, which is equivalent to the antibiotic nystatin and much better than the antibiotic fluconazole, and has inhibitory effects against Aspergillus parasiticus mold. It has twice the inhibitory effect of the antibiotic fluconazole and half the antibiotic nystatin

    Keywords: Pulp from rose water, Essential Oil, Antioxidant Activity, anti microbial activity
  • Yasamin Fayaz, Masoud Honarvar * Pages 39-50
    Introduction

    In recent years, algae have been considered as a rich source of valuable nutrients and diverse bioactive compounds in different studies and have got noticed by many researchers. Providing a suitable carbon source for algae cultivation with the aim of nutritional and medicinal uses, has made the production process expensive.

    Materials and methods

    Recently, various studies have been carried out on cultivation techniques of different types of algae based on the use of new and inexpensive carbon sources. Agricultural and food waste are rich sources of carbon. Annually, 1.3 percent of the total volume of food in the world is turned into waste. Therefore, many studies have investigated the use of food waste as a substrate for algae cultivation. For example the use of various wastes and by-products of food factories, surplus products and agricultural products and even food industry wastewater for algae cultivation. This article discusses some of the research conducted in this field.

    Results

    Due to the significant sugar and carbon content in agricultural and food waste, they can be regarded as a great substrate for algae cultivation for using them toward various food, pharmaceutical and cosmetic applications. Independence of light in mixotrophic and heterotrophic cultivation has significantly reduced costs and space compared to autotrophic culture.

    Conclusion

    According to the results of various studies, it can be expected that the heterotrophic method for cultivating algae by use of agricultural wastes and food residues will play an important role in meeting future nutritional needs.

    Keywords: Heterotrophic culture, agricultural, food waste, Algae
  • Somayeh Abbasi Asl, Yasamin Latifi *, Nafiseh Mohammadi Kartalaei Pages 51-66
    Over the past decade, the consumption of lean and low-fat foods has expanded significantly, as there is a link between fat consumption and many diseases, including obesity, Cardiovascular disease such as atherosclerosis and cancer., the food industry is facing increasing demand for reducing the amount of fat in food products. Yogurt is one of the most popular dairy products that has a special place in the diet of consumers. Because fat reduction reduces the sensory properties of yogurt, researchers are looking to use suitable fat substitutes to improve the properties food.
    Materials and Method
    In this study, low-fat prebiotic yogurt uses inulin. poly dextrose (zero, 2 and 3%) and carboxy methyl cellulose in combination with inulin-carboxy methyl cellulose and poly dextrose-carboxy Methylcellulose was performed.
    Results
    The results showed that the amount of Syneresisdecreased with increasing inulin concentration and poly dextrose. Meanwhile, adding a constant concentration of carboxy methyl cellulose to different samples containing inulin and carboxy methyl cellulose further reduced the Syneresis.Which had a non-significant effect on pH and acidity. Examination of rheological properties showed that the addition of inulin and poly dextrose increases the apparent viscosity, storage modulus and modulus of loss of low-fat yogurt, and the addition of a constant concentration of carboxy methyl cellulose improves the rheological properties as much as possible.Statistical findings of sensory evaluation of low-fat yogurt showed that the addition of inulin poly dextrose along with a constant concentration of carboxy methyl cellulose improves the overall acceptance of low-fat yogurt .
    Keywords: Hydration, Hydrocolloids, Low-fat yogurt, viscoelastic modules
  • AliAsghar MaGhouli, Ahmad Abdi *, Asieh Abbassi Daloii Pages 67-76
    Introduction

    Obesity is characterized by several metabolic complications such as increased profibrogenic parameters of liver tissue. Most anti-obesity drugs have liver side effects. The aim of this study was to investigate the protective effect of aerobic training and royal jelly on profibrogenic parameters of liver tissue and insulin resistance in obese rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 45 male Wistar rats were divided into 5 groups: normal diet (ND), high fat diet (HFD), high fat diet - training (HFDT), high fat diet - royal jelly (HFDRJ) and high fat diet - training - royal jelly (HFDTRJ). The supplement groups received 100 mg of royal jelly (per kg of body weight) diluted in distilled water orally during the intervention period. Aerobic training program including running on treadmill with intensity of 50-60% VO2max was performed 5 days week for eight weeks. The genes expression of Transforming Growth Factor β (TGF-β) and Smad3 were measured by Real Time PCR.

    Results

    There was significant increase of TGF-β, Smad3 and insulin resistance in HFD, HFDT, HFDRJ and HFDTRJ groups compared to ND group (P=0.001). Also, there was a significant decrease of TGF-β, Smad3 and insulin resistance in HFDT, HFDRJ and HFDTRJ groups compared to HFD group; and HFDTRJ compared to HFDRJ groups (P=0.001).

    Conclusion

    It seems that the aerobic training with royal jelly can help to decrease of insulin resistance and improve the profibrogenic parameters of liver tissue in obesity caused by high-fat diet.

    Keywords: Royal jelly, Exercise, TGF-β, Smad3, Obesity
  • Maryam Azhdar, Nazanin Zand * Pages 77-92
    Introduction

    In this study, the effect of different concentrations of three types of gasmixtures (carbon dioxide, nitrogen, oxygen), as well as vacuum and also ordinaryconditions as control and essential oils of rosemary and cuminum to increase shelf life ofthe fresh veal meat at 40C in a 3-layer pouch(124 μ) were evaluated.

    Materials and Methods

    Ordinary conditions as control packaging, were compared withfour kinds of modified atmosphere packaging 1)80% CO2 + 20% N2 , 2) 20% CO2 + 80%N2 , 3)%48.5 CO2+48.5% N2 + 3%O2 and 4) under vacuum condition along with injectionof rosemary and cuminum essential oils (1.5 % WE/WS), and samples without essentialoils.Microbial test concerned with aerobics and anaerobic count were peformed on thesamples during 20 days of storage , chemical tests concerned with pH and peroxide as wellas sensory evaluation were due conducted.

    Results

    The results indicated that the shelf life of veal meat with rosemary essential oilunder gas compositions , 80% CO2 ; 48.5% CO2 & 20% CO2 ; 20, 18 ,15 days,respectively, in vacuum and ordinary conditions were 12 , 8 days, with cuminum essentialoil in gas compositions, 80% CO2 ,17 days , in conditions 48.5% CO2 & 20% CO2 15 and13 days, in vacuum and control were 10 , 6 days, without essential oil injection, under gascompositions 80% CO2 ; 48.5% CO2 & 20% CO2 ; 13, 11, 10 days in vacuum and ordinaryconditions were 8 , 4 days, respectively.

    Conclusion

    The best condition belonged to the samples containing rosemary essential oilunder the condition 80% CO2 after 20 day, and had desirable effects on microbialpopulation (aerobics bacteria "5.314 logcfu/ml”, anaerobic bacteria "3.77 logcfu/ml”), pH(5.42), PV (3.993) and also sensory properties of the samples.

    Keywords: Modified Atmospheric Packaging. Fresh Veal Meat, Rosemary Essential Oil, Cumin Essential Oil
  • Minoo Ramezani, Sara Jafarian *, Mohammad Ahmadi, Leila Roozbeh Nasiraie Pages 93-108
    Introduction

    The aim of this study is to optimize the formulation of beneficial ice cream based on almond milk, hazelnut oil and grape juice.

    Methods

    For this purpose, treatment was performed based on the ice cream formulation and based on the highest level of response. Response variables include; The melting point overrun and overall acceptance. The functional relationship between the parameters affecting the ice cream formulation was determined using the Box Bancon experimental design.

    results

    In this study, the aim of optimization is to achieve the highest percentage of overrun and the highest melting resistance, which is one of the important quality indicators of ice cream in consumer acceptance. Based on the selected models, the optimal formulation selected by the software included 10.57% hazelnut oil, 63.26% almond milk and 25.81% grape juice.

    Conclusion

    The presence of almond milk, grape juice and hazelnut oil in the ice cream formula improved the effective properties such as firmness, increased overrun and melting resistance of ice cream in promoting marketability and product acceptance by consumers. Almond milk increased the volume and decreased the melting point by increasing its viscosity and high protein content. With the addition of grape juice and hazelnut oil, the overall acceptance rate was higher. As a result, these plant compounds with beneficial nutritional and health properties can be used in ice cream formulations and while maintaining the texture and melting properties of ice cream, lead to the production of useful products.

    Keywords: Almond milk, Hazelnut oil, overrun, Melting resistance