فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 11 (بهمن 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 11 (بهمن 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آذین جهانگیری*، میلاد پاشایی، فرانک قادری، محمدرضا وردست صفحات 799-814
    پیش زمینه و هدف

    محلول پلی اتیلن گلیکول به عنوان ملین در درمان یبوست کودکان بکار رفته و به صورت فراورده ساختنی در داروخانه ها ساخته می شود. با توجه به مشکلات مربوط به ناپایداری اشکال دارویی محلول و در دسترس نبودن تاریخ انقضای دقیق فراورده های ساختنی، بررسی پایداری فرم محلول این ترکیب ضروری و حایز اهمیت هست.

    مواد و روش کار

     جهت بررسی پایداری محلول پلی اتیلن گلیکول، محلول های تهیه شده در محیط های مختلف (دما و نور محیط، آون، یخچال و در معرض نور مداوم) در بازه زمانی دوازده ماهه نگهداری شده و سپس ازنظر تغییر در خصوصیات ظاهری و بو، pH، هدایت الکتریکی، ویسکوزیته،، ضریب شکست و آلودگی میکروبی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    هیچ گونه تغییر رنگ، کدورت و بو و همچنین هیچ گونه رشد میکروبی در بین هیچ یک از نمونه ها در بازه زمانی موردمطالعه مشاهده نشد که دلالت بر عدم رسوب پلیمر و عدم ایجاد آلودگی میکروبی دارد. همچنین طیف FTIR کلیه نمونه ها در طول آزمایش تقریبا تغییری نداشت. نمونه های نگهداری شده در دمای یخچال پس از گذشت سه ماه دچار تغییرات معنی دار در pH، ضریب شکست و ویسکوزیته شدند، در صورتی که نمونه های نگهداری شده در محیط آون و در معرض نور از همان ماه اول دچار تغییرات معنی دار شدند.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به اثرات مخرب نور و دما بر روی پایداری محلول پلی اتیلن گلیکول که می تواند سبب تسریع پروسه aging، آزاد شدن اسیدهای آلی و کاهش pH محلول پلی اتیلن گلیکول گردد، توصیه می شود محلول های پلی اتیلن گلیکول تهیه شده در ظروف شیشه ای (به علت ناسازگار بودن با بسیاری از ظروف پلاستیکی) تیره بسته بندی شده، در دمای زیر 25 °C (ترجیحا در یخچال) نگهداری شده و نهایتا تا یک ماه پس از تهیه فراورده استفاده شوند.

    کلیدواژگان: محلول پلی اتیلن گلیکول، پایداری، ویسکوزیته، pH، آلودگی میکروبی
  • هاشم محمودزاده، ندا شادلو* صفحات 815-823
    پیش زمینه و هدف

    عفونت مجاری ادراری یکی از عفونت های شایع دوران کودکی هست که می تواند در قسمت های تحتانی دستگاه ادراری به صورت سیستیت و در قسمت های فوقانی و پارانشیم کلیه به صورت پیلونفریت بروز پیدا کند. هدف این مطالعه تعیین ارتباط سطح ادراری و سرمی LDH با شدت درگیری کورتیکال در DMSA در کودکان مبتلا به پیلونفریت حاد است.

    مواد و روش کار

     در این مطالعه مقطعی (توصیفی - تحلیلی) تمام بیماران مبتلا به پیلونفریت که برای اولین بار با این تشخیص در بخش نفرولوژی در سال 1398 بستری شده بودند وارد این مطالعه شدند. شدت درگیری کلیه در اسکن DMSA به صورت زیر تعریف شد: گرید یک مبهم (equivocal)، گرید دو درگیری یک منطقه، گرید سه درگیری بیشتر از دو منطقه و گرید چهار درگیری گلوبال. نمونه های ادراری با حفظ درجه حرارت مناسب و حداکثر تا نیم ساعت بعد از نمونه گیری جهت انجام U/A و U/C و اندازه گیری LDH ادراری به آزمایشگاه ارسال شدند. میزان LDH ادراری نرمال 9-4 mU/ml با میانگین 1 ± 8/10 در نظر گرفته شد. LDH سرمی در ابتدای بستری هم زمان با اولین خون گیری طی 24 ساعت اول ارسال گردید.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران در این مطالعه برابر با 79/2 ± 85/3 سال بود. اکثر بیماران را دختران تشکیل می دادند (7/95درصد). میانگین سطح سرمی LDH در بیماران برابر با 05/153 ± 81/465 و سطح ادراری LDH نیز برابر با 45/22 ± 68/28 بود. تفاوت معناداری میان افراد با گرید های مختلف ازنظر سطح سرمی ادراری و سرمی وجود نداشت (05/0<P).

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط معناداری میان مقادیر LDH سرمی و ادراری با شدت درگیری کورتیکال کلیه در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد وجود ندارد.

    کلیدواژگان: اسکن DMSA، پیلونفریت، سطح ادراری LDH، درگیری کورتیکال
  • معصومه اخلاقی، مینا اسدزاده*، شایان مصطفایی صفحات 824-830
    پیش زمینه و هدف

    بیماری روماتویید یک بیماری التهابی سیستمیک با علت ناشناخته است که علاوه بر درگیری مفاصل می تواند تظاهرات خارج مفصلی با درگیری هر ارگانی داشته باشد. وجود تظاهرات خارج مفصلی با پیش آگهی بد و افزایش مرگ و میر همراه است. ریسک فاکتورهای واسکولیت روماتوییدی شامل طول مدت بیماری، وجود ندول روماتویییدی، مصرف سیگار، RF با تیتر بالا و استعداد ژنتیکی هست. مطالعه ی مشابهی در ایران در خصوص شیوع واسکولیت روماتوییدی و ریسک فاکتورهای آن انجام نشده است و اینکه با فهمیدن ریسک فاکتورهای قابل تغییر می توان بروز بیماری را کنترل کرد، این مطالعه انجام گرفت.

    مواد و روش کار

     460 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید موردمطالعه قرار گرفت و افراد دارای واسکولیت روماتوییدی مشخص شدند. هر دو گروه ازنظر جنس، مصرف سیگار، ندول روماتوییدی، آنتی بادی RF و Anti CCP موردبررسی و آنالیز توصیفی قرار گرفتند و ارتباط آن ها با آزمون دقیق فیشر یا کا-اسکور بررسی شد. علاوه بر این گروه واسکولیت ازنظر فعالیت بیماری بر اساس DAS-28 و واکنشگرهای فاز حاد مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

     از 460 بیمار، 6 بیمار (1.3 درصد) واسکولیت روماتوییدی داشتند (3 نفر مرد و 3 نفر زن). متوسط طول مدت بیماری در زمان ابتلا به واسکولیت 12.83 سال بود. از این تعداد 3 نفر مونونوریت مولتیپلکس (50 درصد)، دو نفر اسکلریت (33 درصد) و یک بیمار واسکولیت جلدی (6/16 درصد) داشتند. هیچ کدام از بیماران ندول زیر جلدی نداشتند. یک نفر از 6 بیمار سیگاری بود (16.7 درصد). متوسط ESR در افراد واسکولیتی 63.16 mm/h و میانگین CRP 37.0 mg/L بود. آنتی بادی Anti CCP در 4 نفر مثبت (80 درصد) و یک نفر منفی بود. آنتی بادی RF در 5 نفر مثبت (100 درصد) و یک نفر ثبت نشده بود. میانگین فعالیت بیماری بر اساس DAS-28 در 4 بیمار از 6 بیمار برابر با 3.73 بود.

    بحث و نتیجه گیری

     در این مطالعه میزان شیوع واسکولیت روماتوییدی 3/1 درصد برآورد شده است و ازنظر آماری ارتباط معنی داری بین واسکولیت روماتوییدی و وجود ندول روماتوییدی، مصرف سیگار، وجود اتوآنتی بادی RF و Anti CCP وجود نداشت. این امر می تواند ناشی از حجم کم نمونه در گروه واسکولیتی باشد

    کلیدواژگان: بیماری روماتوئید، واسکولیت روماتوییدی
  • نجمه رنجی*، محمدمهدی جعفرزاده بجارگفشه، ریحانه کوچکی نژاد، هادی حبیب الهی صفحات 831-839
    پیش زمینه و هدف

    سرب (Pb) یک فلز سنگین سمی است که باعث عوارض نامطلوبی بر سلامتی انسان ها و حیوانات می شود. N -استیل سیتیین (NAC) به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی، آسیب های بافتی و التهابات را کاهش می دهد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات N-استیل سیتیین بر بیان ژن های IL-10 و TGF-β در ریه رت های مواجهه یافته با سرب (Pb) بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه شبه تجربی رت ها به طور تصادفی در پنج گروه شامل 1) کنترل، 2) دوز حاد سرب، 3) دوز حاد سرب+ دوز پیوسته NAC، 4) دوز مزمن سرب و 5) دوز مزمن سرب و دوز پیوسته NAC تقسیم بندی شدند. دوز حاد سرب (70 mg/kg) در روز اول مطالعه، دریافت شد. دوز مزمن سرب (2 mg/kg) و مصرف پیوسته NAC (50 mg/kg) هر روز طی چهار هفته صورت گرفت. N -استیل سیتیین و سرب هردو در آب استریل حل شده و به صورت گاواژ خوراکی در رت ها مصرف شد. آنالیز هیستوپاتولوژی با رنگ آمیزی بافت ها با هماتوکسیلین و ایوزین (H&E) انجام شد. روش qRT-PCR و آزمون های آماری One-Way ANOVA با سطح معنی داری P<0.05 برای ارزیابی بیان ژن های IL-10 و TGF-β استفاده شدند.

    یافته ها

     سرب در دوزهای حاد و مزمن باعث التهاب بافتی شد. آنالیز با qRT-PCR، کاهش معنی دار بیان IL-10 و افزایش معنی دار بیان TGF-β را نشان داد. در حالی که مصرف NAC به همراه سرب، باعث کاهش التهاب، افزایش بیان IL-10 و کاهش بیان TGF-β در ریه رت ها شد.

    نتیجه گیری

     نتایج ما پیشنهاد می کند که N -استیل سیتیین می تواند از طریق کاهش التهاب از ریه در برابر سمیت سرب، محافظت کند.

    کلیدواژگان: IL-10، ریه، N -استیل سیتئین، سرب، رت، التهاب
  • ابراهیم صادقی*، امیر نسیم فر، محمد کرمی یار، شبنم بالانجی صفحات 840-846
    پیش زمینه و هدف

    مایکوپلاسما پنومونیه یکی از دلایل عمده ذات الریه کسب شده از جامعه (community acquired pneumonia) با دامنه شیوع 40 درصد در کودکان هست. هدف از این مطالعه، بررسی سطح سرمی آنتی بادی IgM و IgG اختصاصی جهت شناسایی مایکوپلاسما پنومونیه در نمونه های آزمایشگاهی کودکان پیش دبستانی بدون علایم تنفسی در شهرستان ارومیه بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر از نوع مقطعی تحلیلی بوده و بر روی 260 نفر از کودکان پیش دبستانی که بدون داشتن علایم تنفسی به درمانگاه کودکان بیمارستان شهید مطهری ارومیه در دی ماه سال 1397 مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. تشخیص IgM و IgG آنتی بادی علیه مایکوپلاسما پنومونیه روی نمونه ها با استفاده از کیت آزمایشگاهی مخصوص با روش ELISA انجام شد. تیتر آنتی بادی IgM و IgG بیش از 12 واحد در میلی لیتر به عنوان نتیجه مثبت، تیتر کمتر از 8 واحد در میلی لیتر به عنوان نتیجه منفی و بین 8 تا 12 واحد در میلی لیتر به عنوان نتیجه بینابینی تلقی شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 21 استفاده شد.

    یافته ها

     بر اساس نتایج به دست آمده، 25.8 درصد از کودکان حداقل یک دوره عفونت با ارگانیسم مایکوپلاسما پنومونیه را تجربه کرده بودند. ارتباط معنی داری بین مثبت شدن تیتر آنتی بادی IgG و IgM با حضور در مهدکودک وجود داشت (در هر دو P=0.001). ارتباط معناداری بین مثبت بودن سطح سرمی IgG و IgM و جنس کودکان (به ترتیب P=0.14، P=0.60)، سن کودکان (به ترتیب P=0.54، P=0.58) و گروه سنی بیماران (به ترتیب P=0.49، P=0.19) وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بین تیتر آنتی بادی IgG و IgM مثبت و حضور در مهدکودک رابطه معنی داری وجود داشت، اما بین مثبت بودن آنتی بادی IgG و IgM با جنس و گروه سنی رابطه معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: مایکوپلاسما پنومونیه، کودکان پیش دبستانی، آنتی بادی IgM، آنتی بادی IgG، ایران
  • توفان آقازاده، نورالدین بختیاری، عیسی عبدی راد، فاطمه رمضانی* صفحات 847-856
    پیش زمینه و هدف

    نانوذرات مبتنی بر انتقال دارو به عنوان یک نوآوری گسترده در پروتکل های درمان سرطان ایجاد شده است. در مطالعه حاضر، نقش کامپفرول (KAE)بارگیری شده در حامل های لیپوزومی برای افزایش سمیت سلولی ، اثربخشی و آپوپتوز وابسته به پکلی تاکسل در سلولهای سرطانی پستان MDA-MB 468 بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    توزیع اندازه ذرات ، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ، پتانسیل زتا و برداشت سلولی برای بهینه سازی و مشخص کردن لیپوزوم های بارگذاری شده با کامپفرول مورد استفاده قرار گرفت. از آزمون MTT برای ارزیابی تکثیر سلولی سلول های سرطانی استفاده شد. طبقه بندی آپوپتوز زودرس و دیررس و الگوهای بیان ژن آنها به ترتیب با رنگ آمیزی Annexin V/PI و Real-time PCR ارزیابی شد.

    یافته ها

    تصاویر SEM اندازه ذرات پراکنده در ابعاد 3 ±80 نانومتر کامپفرول فرموله شده در لیپوزوم ها را ارایه داد. مقادیر IC50 برای KAE و پکلی تاکسل به ترتیب  0.52 ±44 میکرومولار و 36.0 ± 1.75 نانومولار تعیین شد. تکثیر سلولی به طور متوسط از %8/26 ± 56 تا %9/3 ± 44 (05/0> p) بعد از تیمار با لیپوزوم های بارگیری شده با KAE گزارش گردید. تجویز همزمان نانوذرات حاوی KAE و پکلی تاکسل در سلول های سرطانی درصد آپوپتوز را به میزان قابل توجهی تشدید کرد (05.0> P).

    نتیجه گیری

    نتایج ما پیشنهاد کرد که KAE بارگیری شده در لیپوزومs به عنوان یک اجوانت ضد سرطان تکنیک قدرتمندی بوده که ممکن است سیستم دارورسانی مفید برای افزایش تاثیر عوامل شیمی درمانی بر سلول های سرطانی پستان باشد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، سرطان پستان، نانوذرات لیپوزوم، کامپفرول
  • محمد دلیرراد، محمدامین ولی زادحسنلویی، احد زینالی، نسرین شیرزاد، محمدرضا پاشائی* صفحات 857-863
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به کاربرد گسترده پالس اکسیمتری به عنوان شایع ترین روش پایش اشباع اکسیژن هموگلوبین شریانی، شناسایی عواملی که ممکن است در این پایش مداوم اختلال ایجاد کنند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. یکی از مواردی که می تواند نتیجه این پایش را مخدوش سازد، استفاده از لاک ناخن است. ازآنجاکه در مطالعات قبلی در این خصوص اتفاق نظر وجود نداشت، لذا مطالعه حاضر به بررسی تاثیر رنگ های مختلف لاک ناخن بر مقادیر پالس اکسیمتری دختران سالم داوطلب انجام شد.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر به صورت مقطعی آینده نگر بر روی 90 دختر داوطلب سالم به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. 8 رنگ لاک ناخن آبی، سبز، بنفش، قهوه ای، سیاه، زرد، قرمز و اکلیلی را در دولایه زده و میزان اکسیژن خون شریانی هر انگشت به صورت جداگانه برای هر داوطلب اندازه گیری و ثبت شد. یک انگشت از هر دست به عنوان انگشت کنترل بدون لاک در نظر گرفته شد. تجزیه وتحلیل داده ها توسط آزمون ویلکاکسون و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت.

    یافته ها

    در بین لاک ها لاک سبزرنگ کمترین میزان (96درصد) و لاک اکلیلی (06 / 97) بیشترین میانگین اشباع اکسیژن هموگلوبین شریانی را در پالس اکسیمتری نشان داد. رنگ آبی بیشترین انحراف معیار (81 / 2 ± 06 / 96) و رنگ زرد (14 / 1 ± 86 / 96) کمترین انحراف معیار را داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که رنگ های مختلف لاک انگشتان بر اندازه گیری اشباع اکسیژن خون شریانی تاثیرهای مختلفی را دارد. لاک های سبز، آبی و مشکی اندازه گیری ها را مختل کردند، اما رنگ های دیگر تاثیر بارزی نداشتند.

    کلیدواژگان: پالس اکسیمتری، لاک ناخن، اشباع اکسیژن خون شریانی
  • پانته آ زمانی فر، معین صفری* صفحات 864-876
    پیش زمینه و هدف

     پیدایش مقاومت آنتی بیوتیکی، تلاش برای دستیابی به ترکیبات دارویی جدید را مورد توجه قرار داده است. ترکیبات ضدمیکروبی به دست آمده از گیاهان با مکانیسم هایی متفاوت از آنتی بیوتیک ها، باکتری ها را حذف می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی گیاهان دارویی اسپند و استوقدوس بر علیه برخی از میکروارگانیسم های بیماری زای انسانی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

    مواد و روش کار

     میکروارگانیسم های مورد استفاده در این پژوهش از مرکز کلکسیون قارچ ها و باکتری های ایران تهیه شد. برای تهیه عصاره از روش سوکسله استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی از روش انتشار دیسک و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) از روش روش براث میکرودیلوشن استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عصاره متانولی هر دو گیاه اسپند و استوقدوس دارای فعالیت ضد باکتریایی می باشند در حالیکه، از بین عصاره استونی تنها عصاره استونی اسپند اثر ضدباکتریایی داشت. بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی اسپند بود، به این ترتیب که قطر هاله عدم رشد حاصل از تاثیر این عصاره بر روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس به اندازه 33/34 میلی متر بود. نتایج نشان داد که هر دو عصاره متانولی دارای اثرات ضد قارچی می باشند. حداقل غلظت کشندگی موثر بر روی تمامی باکتری ها 1000 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به تحقیق حاضر مشخص شد که عصاره ی متانولی اسپند و استوقدوس دارای اثر ضدباکتریایی و ضدقارچی قابل توجه ای علیه باکتری های بیماریزا و قارچ بیماریزای کاندیدا آلبیکنز می باشد، لذا این عصاره می تواند به عنوان یک فرآورده گیاهی طبیعی جهت کنترل عفونت های باکتریایی و قارچی مد نظر قرارگیرد.

    کلیدواژگان: ضدمیکروبی، اسپند، استوقدوس، انتشار در دیسک، براث میکرودیلوشن
|
  • Azin Jahangiri*, Milad Pashaei, Faranak Ghaderi, Mohammadreza Vardast Pages 799-814
    Background & Aims

    Polyethylene glycol (PEG) solution is used as a laxative for the treatment of constipation in children. Due to the preparation of this solution as a compounding ingredient and solution instability as well as unavailability of the exact expiration date of compounding ingredients, it is necessary and important to investigate the stability of PEG solution.

    Materials & Methods

    In order to assess the stability of PEG solution, the prepared solutions were stored in various environments (ambient light and temperature, oven, refrigerator and exposed to constant light) for twelve months. Then, they were evaluated for changes in the physical appearance and odor, pH, electrical conductivity, viscosity, refractive index, and microbial contamination over twelve months.

    Results

    No change in color, turbidity and odor as well as no microbial growth was observed among any of the samples during the study period, which indicates no polymer precipitation and no microbial contamination. Moreover, there was almost no change in FTIR spectra of all samples over the study period. Samples stored in the refrigerator underwent significant changes in pH, refractive index and viscosity after three months, while samples stored in the oven and exposed to light underwent significant changes from the first month.

    Conclusion

    Considering the destructive effects of light and temperature on PEG solution stability, which can accelerate the aging process, release organic acids and reduce the pH of the solution, the prepared PEG solutions are recommended to be packaged in dark glass containers (due to incompatibility with many plastic containers), stored at a temperature below 25 ° C (preferably in the refrigerator) and finally used up to one month after product preparation.

    Keywords: Polyethylene glycol solution, Stability, Viscosity, pH, Microbial contamination
  • Hashem Mahmoodzadeh, Neda Shadlou* Pages 815-823
    Background & Aims

    Urinary tract infection is one of the most common childhood infections that can occur in the lower parts of the urinary tract as cystitis and the upper parts and renal parenchyma as pyelonephritis. The aim of this study was to determine the relationship between urinary and serum LDH levels with the severity of cortical involvement in DMSA in children with acute pyelonephritis.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional (descriptive-analytical) study, all patients with pyelonephritis who were admitted to the nephrology department for the first time with this diagnosis in 2018 were included in this study. The severity of renal involvement in the DMSA scan was defined as follows: grade I= equivocal, grade II =one area, grade III = more than two, and grade IV = global. Urine samples were maintained in the appropriate temperature and up to half an hour after sampling were sent to the laboratory for U/A, U/C, and measurement of urinary LDH. Normal urinary LDH was 4-9 mU / ml with a mean of 10.8 ± 1. Serum LDH was sent at the beginning of hospitalization at the same time as the first blood draw during the first 24 hours.

    Results

    The mean age of patients in this study was 3.85 ± 2.79 years. The majority of patients were girls (95.7%). The mean serum level of LDH in patients was 465.81 ± 153.05 and the urinary level of LDH was 28.68 ± 22.45. There was no significant difference between subjects with different grades in terms of urinary and serum levels (p <0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that there is no significant relationship between serum and urinary LDH levels with the severity of renal cortical involvement in patients with acute pyelonephritis.

    Keywords: DMSA scan, Pyelonephritis, Urinary LDH, Cortical involvement
  • Masoomeh Akhlaghi, Mina Asadzadeh*, Shayan Mostafaei Pages 824-830
    Background & Aims

    Rheumatoid disease is a systemic inflammatory disease with an unknown cause that in addition to joint involvement can have extra-articular manifestations with involvement of any organ. The presence of extra-articular manifestations is associated with poor prognosis and increased mortality. Risk factors for rheumatoid vasculitis include the duration of disease, the presence of rheumatoid nodules, smoking, RF with high titers, and genetic predisposition. Given that no study in Iran has analyzed the prevalence of rheumatoid vasculitis and its risk factors and the fact that the incidence of the disease can be controlled by understanding the changeable risk factors, this study was conducted.

    Materials & Methods

    460 patients with rheumatoid arthritis were studied and individuals with rheumatoid vasculitis were identified. Both groups were examined and analyzed in terms of sex, smoking, rheumatoid nodules, RF antibodies, and Anti CCP. Their relationship was assessed by Fisher's exact test or Ka-score. In addition, vasculitis group was evaluated for disease activity based on DAS-28 and acute phase reactants.

    Results

    Out of 460 patients, 6 patients (1.3%) had rheumatoid vasculitis (3 males and 3 females). The mean duration of the disease at the time of vasculitis was 12.83 years. Of these 6 patients, 3 had mononeuritis multiplex (50%), 2 had scleritis (33%), and one had cutaneous vasculitis (16.6%). None of the patients had subcutaneous nodules. One patient was smoker (16.7%). The mean ESR in vasculitis subjects was 63.16 mm / h and the mean CRP was 37.0 mg / L. Anti CCP antibody was positive in 4 patients (80%) and negative in one patient. RF antibody was positive in 5 patients (100%) and one was not registered. The mean disease activity based on DAS-28 in 4 patients out of 6 patients was 3.73.

    Conclusion

    In this study, the prevalence of rheumatoid vasculitis was estimated to be 1.3% and there was no statistically significant relationship between rheumatoid vasculitis and the presence of rheumatoid nodules, smoking, RF autoantibodies and Anti CCP. This result could be due to the low volume of the sample in the vasculitis group.

    Keywords: Rheumatoid arthritis, rheumatoid vasculitis
  • Najmeh Ranji*, MohammadMahdi Jafarzadeh, Reihaneh Kochakinegad, Hadi Habibollahi Pages 831-839
    Background & Aims

    Lead (Pb) is a toxic heavy metal which causes adverse health effects on humans and animals. N-acetylcysteine (NAC), as an antioxidant agent, decreases tissue damages and inflammations. The aim of this study was to evaluate the effects of N-acetylcysteine on the expression of IL-10 and TGF-β genes in the lung of rats exposed to Pb.

    Materials & Methods

    In this interventional quasi-experimental study, the rats were randomly divided into 5 groups, including 1) control, 2) acute dose of Pb, 3) acute dose of Pb + continuous administration of NAC, 4) chronic dose of Pb, and 5) chronic dose of Pb + continuous administration of NAC. Acute dose of Pb (70 mg/kg) was administrated on the first day of the study. Chronic dose of Pb (2 mg/kg) and Continuous administration of N-acetylcysteine (50 mg/kg) was used every day for 4 weeks. Both N-acetylcysteine and Pb were dissolved in sterile water and administrated to rats orally by gavage. Histopathological analysis was performed by tissues staining with hematoxylin-eosin (H&E). qRT-PCR method and one-Way ANOVA statistical tests with a significant level of P<0.05 were used to evaluate the expression of IL-10 and TGF-β genes.

    Results

    Pb induced inflammation in acute and chronic doses. qRT-PCR analysis showed a significant decrease in IL-10 and a significant increase in TGF-β expressions. However, administration of NAC with Pb led to a decrease in inflammation by upregulation of IL-10 and downregulation of TGF-β genes in the lungs of rats.

    Conclusion

    Our results suggest that N-acetylcysteine can protect the lungs against Pb toxicity by reducing inflammation.

    Keywords: IL-10, Lung, N-acetylcysteine, Pb, Rat, TGF-β
  • Ebrahim Sadeghi*, Amir Nasimfar, Mohammad Karamyyar, Shabnam Balaneji Pages 840-846
    Background & Aims

    Mycoplasma pneumoniae is one of the main causes of community acquired pneumonia in children with an incidence of nearly 40%.
    The aim of this study was to evaluate the serum levels of IgM and IgG antibodies to identify Mycoplasma pneumoniae in laboratory samples of in asymptomatic preschool aged children in Urmia, Iran.

    Materials & Methods

    The present cross-sectional study was performed on 260 preschool children who referred to the pediatric clinic of Shahid Motahari Hospital in Urmia in January 2018 without any respiratory symptoms. Detection of IgM and IgG antibodies against Mycoplasma pneumonia was performed on the samples using specific ELISA kit, according to the manufacturer's instructions. IgM and IgG antibody titers more than 12 U / mL considered as positive, less than 8 U / mL as negative, and between 8 and 12 U / mL as intermediate result (. SPSS 21 software was used for data analysis.

    Results

    According to the results of this study, 25.8 percent of children had at least one episode of mycoplasma pneumonia infection. Statistically significant relationship was detected between the positivity of IgG and IgM and attending kindergarten in the studied children (P=0.001). There was no significant relationship between positivity of IgG and IgM with sex (P values = 0.14 and 0.60, respectively), age (P values = 0.58 and 0.54, respectively), and age group (P values = 0.19 and 0.49, respectively) of the children.

    Conclusion

    There was a significant relationship between positive IgG and IgM antibody titers and presence in kindergarten, but there was no significant relationship between IgG and IgM antibody positivity with sex and age group.

    Keywords: Mycoplasma pneumoniae, Preschool Children, IgG, IgM, Iran
  • Toofan Aghazadeh, Nuredin Bakhtiari, Isa Abdi Rad, Fatemeh Ramezani* Pages 847-856
    Background & Aims

    Owing to its anti-cancer and anti-oxidant properties, Kaempferol (KAE) has become an ideal candidate to be more welcome into clinical practice. However, Due to its low water solubility and bioavailability, we aimed to design and address a new liposomal formulation with KAE and evaluate its anti-cancer activity against MDA-MB 468 breast cancer cells.

    Materials & Methods

    To characterize the physicochemical features, pharmaceutical parameters such as nanoparticle size, morphology of particles under scanning electron microscopy (SEM), and zeta potential were measured. The optimum liposomal formulation along with paclitaxel was incubated to investigate their biological activity against breast cancer cells. Furthermore, molecular mechanisms related to program cell death (apoptosis) and their gene expression were measured by flowcytometric and real-time PCR, respectively.

    Results

    SEM images showed narrow distributed and scattered particles with the size of 80.3 nm (KAE) formulated in liposomes. IC50 values for KAE and paclitaxel were determined to be as 44 ± 0.52 μM and 1.75 ± 0.36 nM, respectively. Cell proliferation averaged from 44 ± 3.9% to 56 ± 26.8% (p <0.05) after treatment with KAE-loaded liposomes. Co-administration of nanoparticles containing KAE and paclitaxel in cancer cells significantly increased the percentage of apoptosis (P <0.05).

    Conclusion

    Taking our data into consideration, we suggest that insertion of KAE into liposomal carriers not only improved the bioavailability of this flavonoid but also surged the anti-cancer efficacy of paclitaxel.

    Keywords: Apoptosis, Breast Cancer, Kaempferol, Liposome, Paclitaxel
  • Mohammad Delirrad, MohammadAmin Valizade Hasanloei, Ahad Zeinali, Nasrin Shirzad, Mohammad Reza Pashaei* Pages 857-863
    Background & Aims

    According to widespread use of pulse oximetry as the most common method of monitoring arterial hemoglobin oxygen saturation, it is very important to identify the factors that may interfere with this continuous monitoring. One of the things that can distort the result of this monitoring is the use of nail polish. As there was no consensus in previous studies, the present study was performed to investigate the effect of different colors of nail polish on the pulse oximetry values of healthy volunteer girls.

    Materials & Methods

    The present study was a prospective cross-sectional study on 90 healthy female volunteers by convenience sampling method. 8 color nail polishes of blue, green, purple, brown, black, yellow, red, and glitter were applied in two layers and then the arterial blood oxygen level of each finger was measured and recorded separately for each volunteer. One finger of each hand was considered as a control finger without varnish. Data analysis was performed by Wilcoxon signed-rank test using SPSS-22 software.

    Results

    Among the polishes, green color showed the lowest (96%) and glitter showed the highest (97.06) mean arterial hemoglobin oxygen saturation in the pulse oximetry. Blue had the highest (96.06 ± 2.81) and yellow had the lowest (96.86 ±1.14) standard deviation.

    Conclusions

    The results of this study showed that different colors of nail polish have different effects on measuring oxygen saturation of arterial blood. Green, blue, and black interfered with the measurements, but other colors did not have a significant effect.

    Keywords: Pulse Oximetry, Nail Polish, Arterial Blood Oxygen Saturation
  • Pantea Zamanifar, Moein Safari* Pages 864-876
    Background &  Aims

    The emergence of antibiotic resistance has been considered on efforts to achieve new drug combinations. Antimicrobial compounds derived from plants, eliminated bacteria with different mechanisms of antibiotics. The aim of this study was to evaluate the Antimicrobial effects of methanolic and acetone extracts of Peganum harmala and Lavandula angustifolia against some of human pathogenic microorganism.

    Materials & Methods

    The microorganisms used in this study were prepared from Persian Type Culture Collection, Iran. Soxhlet extraction method was used for extraction. Disk diffusion method was used to study the effect of antimicrobial and broth microdilution method were used to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC).

    Results

    The results showed that methanolic extract of both P.harmala and L.angustifolia have antibacterial effect, while between acetone extract only acetone extract of P.harmala was antibacterial activity. The most antibacterial effect was related to methanolic extract of P.harmala, so that, inhibition zone diameter affected of this extract againts S. aureus was 19/67 Millimeters. The results showed that both methanolic extract have antifungal activity. Minimum bactericidal concentration for bacteria and fungi was 1000 mg/ml.

    Conclusion

    According to the study it was found that methanolic extract of both P.harmala and L.angustifolia possesses significant antibacterial and antifungal activity against pathogenic bacteria and C. albicans, Therefore, this extract can be considered as a natural herbal product for controlling bacterial and fungal infections.

    Keywords: Antimicrobial, P.harmala, L.angustifolia, Disk diffusion, Broth microdilution