فهرست مطالب

Management Studies - Volume:15 Issue: 3, Summer 2022

Iranian Journal of Management Studies
Volume:15 Issue: 3, Summer 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/03/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا جلیلی بال، علی بزرگی امیری* صفحات 425-442
    در این مقاله، مجموعه ای از معیارهای پایداری معرفی شده و یک روش ترکیبی تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) به منظور شناسایی و طبقه بندی مجموعه ای از معیارها برای انتخاب پورتفولیوی پروژه انجام می شود. معیارهای پیشنهادی مبتنی بر تکنیک DEMATEL  فازی تحت شرایط عدم قطعیت برای تعیین رابطه بین همه معیارها ارزیابی می شوند. همچنین از روش ISM برای سطح بندی معیارهای پیشنهادی که در فرآیند انتخاب پروژه موثر است یا خیر استفاده می شود. نتایج به دست آمده از روش پیشنهادی نشان می دهد که معیارهای سود، هزینه، خاک، جو، انرژی، ضایعات و ریسک در انتخاب سبد پروژه ها به ویژه در انتخاب پروژه های ساختمانی موثرترین هستند. علاوه بر این، مسایل زیست محیطی نقش مهمی در انتخاب سبد پروژه ایفا می کنند در حالی که مسایل اجتماعی به اندازه سایرین اهمیت ندارند. نیازهای فنی، آب، امنیت و مصارف عمومی معیارهای کمتر موثری در انتخاب سبد پروژه هستند. همچنین معیارهای تنوع زیستی، ادغام اجتماعی و مسیولیت پذیری بیشترین تاثیر را در انتخاب سبد پروژه دارند.
    کلیدواژگان: انتخاب پورتفولیوی پروژه، پایداری، دیمتل، پروژه های ساختمانی
  • منیژه کمیلی، مجید شیخ محمدی* صفحات 443-470

    مناقشه بین سهام داران ممکن است مانعی برای پیشرفت پروژه ها و یا عامل مهمی برای اتلاف سرمایه باشد. این تحقیق درصدد مدلسازی و تحلیل مناقشه ی بین سهامداران یک شرکت با فناوری بالا به نام دانش بافت البرزمی باشد. تعامل بین ذینفعان به عنوان یک بازی مدل سازی شده است. در این تحقیق، ما از رویکرد مهندسی سیستمها، با استفاده از مدل گراف برای حل مناقشات (+GMCR)، برای مدل سازی و تحلیل این اختلاف درون سازمانی استفاده می کنیم. این یک روش پیشرفته برگرفته از تحلیل تعارضات است که ریشه در نظریه بازی های غیرهمکارانه با رویکردی غیر کمی دارد. این مقاله به تحلیل مناقشه بین سه سهام دار اختصاص دارد. راه حل بهینه زمانی اتفاق می افتد که بازیکنی که دانش فنی دارد، سرمایه گذاردیگری پیدا کند. تحلیل حساسیت منجربه راه حلی جایگزین و مطلوب تر برای دستیابی به توافق جدید در راه اندازی دو کارخانه (به جای هفت کارخانه) در تهران و کرمانشاه و راه اندازی پروژه با باقی مانده سرمایه شد. ما نشان می دهیم که ارسال پرونده به دادگاه نتیجه مطلوبی برای بازیکنان ندارد

    کلیدواژگان: تحلیل مناقشه، شرکت، نظریه بازیها، مدل گراف برای تحلیل مناقشات
  • افضل حسن خان*، مانجو باگات صفحات 471-493
    این مطالعه به دنبال تعیین عوامل موثر بر حفظ کارمندان و اندازه گیری این عوامل، به خصوص در شرکت های هندی، بود، چراکه کارمندان مهمترین دارایی هر سازمانی هستند. اگرچه امروزه اغلب شرکت ها به فناوری مجهز شده اند، اما برای استفاده از این تجهیزات مدرن منابع انسانی  مورد نیاز است. یکی از مهمترین چالش های پیش روی سازمان ها درخصوص برنامه ریزی برای نیروی انسانی، حفظ کارمندان خوب، ماهر،  و موثر به مدت طولانی است. برای حصول بهره وری در جهان رقابتی امروز، کارمندان توانمند و کارآمد باید از منابع موجود به شکل موثری استفاده کنند. در این مطالعه، نمونه تحقیق از میان کارمندان شرکت های مختلف هندی از طریق روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد تا یک پرسشنامه محقق ساخته را پاسخ دهند. تحلیل داده ها با استفاده از محاسبات آماری در اس پی اس اس و مدلسازی ساختاری در آموس 20 انجام گرفت. یافته های پژوهش تایید می کنند که سازمان های نوین باید یک رابطه قوی بین مدیریت و کارمندان ایجاد کنند، یک محیط ارتباطی خوب فراهم سازند، و کارمندان را تشویق کنند که در قالب یک تیم بدون تبعیض کار کنند. به علاوه، این پژوهش همچنین به مدیران منابع انسانی توصیه می کند تا به کارمندان احترام و ارزش نهاده و از آنها قدردانی کنند، یک محیط کاری و طرح شغلی سالم فراهم کنند، به کارمندان بنا به مهارتهایشان پست دهند، و برایشان فرصت های رشد شغلی فراهم کنند تا بتوانند نیروی کار باکیفیت را از طریق متعهد سازی آنها حفظ کنند.
    کلیدواژگان: حفظ کارمندان، سازمان، کارمندان، مدیریت، محیط
  • محدثه محمدیون، روح الله سمیعی*، سامره شجاعی، عبدالعزیز پقه صفحات 495-513

    اگرچه بخش خصوصی به عنوان یکی از اجزای اصلی ساختار اقتصادی کشورها شناخته می شود ، اما در اقتصاد ایران جایگاهی ندارد. با این حال ، طبق نظریه نفرین منابع ، این اقتصاد به اصطلاح سیاسی و با منابع غنی باید به سمت اقتصاد متنوع تر حرکت کند. هدف این مطالعه بررسی روش های پذیرش است که از طریق آنها می توان تغییر را تسهیل و تسریع کرد. 19 مصاحبه با کارگزارن بخش خصوصی و اعضای هییت علمی برای جمع آوری داده ها تحت سلطه نظریه ی داده بنیاد انجام شد. یافته ها- نتایج این مطالعه نشان می دهد که سه گانه ی  دولت پاسخگو ، جامعه مدنی ناظر و بخش خصوصی اخلاق گرا باید به گونه ای شکل گیرد که استفاده موثر استراتژی ها بتواند از "همبست پذیرش" ، یعنی مشروعیت ، مشارکت ، حمایت و ارتباطات، از طریق آگاهی ، پذیرفتن مسیولیت و مدیریت ارتباطات بهره مند گردد. این مطالعه به درک کنونی پذیرش از طریق تدوین برخی از شیوه های ضروری برای "نمایندگی" دولت ، جامعه مدنی و بخش خصوصی در "ساختار" نهادی کنونی کمک و با انجام یک نظریه ی میانی ، سعی می کند با ارایه ی یک دیدگاه نوظهور از پذیرش در زمینه ی بخش خصوصی ، مشارکت های رفتاری در فرآیندهای حل مسیله را بیشتر روشن کند.

    کلیدواژگان: همبست پذیرش، بخش خصوصی، نظریه داده بنیاد
  • آلاله دادوری، مسعود مصلح پور*، تینگ، یینگ یانگ، مارتا ویریدیانا پرز ورگا صفحات 515-530
    هدف این مقاله بررسی تاثیرات سودمندی درک شده بر علاقه مندی گردشگران برای ایجاد محتوای تولید شده توسط کاربران (UGC) از طریق بیان دیدگاه ها نسبت به رسانه های اجتماعی، دیدگاه نسبت به برنامه ریزی سفر، و تبلیغ دهان به دهان الکترونیکی به عنوان متغیرهای میانجی بود. هدف دیگر مقاله مقایسه نتایج مدل پیشنهادی بین دو ملت بود که از نظر فرهنگی و جغرافیایی متمایز هستند. مدل تحقیق و تعاملات بین ساختها از طریق مدلسازی معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفته و تایید شدند. پاسخهای انتخاب شده به شکل تصادفی از میان پاسخ های ارایه شده توسط 192 شرکت کننده مکزیکی و 200 شرکت کننده تایوانی تجزیه و تحلیل شدند.  تحلیل تطبیقی نتایج آماری نشان داد که در مکزیک نگرش نسبت به برنامه ریزی سفر مستقیما روی مشارکت گردشگران در ایجاد محتوای تولید شده توسط کاربران اثر نمی گذارد، بلکه انتخاب یک مقصد گردشگری دلیل تولید این محتوا توسط گردشگران مکزیکی است. با این حال، در تایوان، رابطه مستقیم غیرمعناداری بین تبلیغ دهان به دهان الکترونیکی و محتوای تولید شده توسط کاربران وجود دارد. علی رغم اثر عظیم رسانه های اجتماعی در تایوان، مطالعه و گردآوری اطلاعات آنلاین از نظر تایوانی ها دلیلی برای مشارکت در تولید محتوای آنلاین نیست. یافته های تحقیق به بازاریابان مقصد و ذینفعان گردشگری کمک می کند تا عناصر اساسی را بشناسند که به شکل مثبتی گردشگران را تشویق به اشتراک عقایدشان از طریق رسانه های جمعی می کند. بدین ترتیب، آنها می توانند برنامه هایی را تبلیغ یا تنظیم کرده و راهبردهای مناسبی اتخاذ کنند تا تصمیمات گردشگران را تحت تاثیر قرار داده و شکل دهند.
    کلیدواژگان: سودمندی درک شده، نگرش نسبت به رسانه های اجتماعی، نگرش به برنامه ریزی سفر، تبلیغ دهان به دهان الکترونیک، محتوای تولید شده توسط کاربران
  • محمدرضا صادقی مقدم*، طاها منصوری، مرتضی شیخی زاده صفحات 531-548

    انتخاب پورتفولیوی مبتنی بر مارکویتز هنگام در نظر گرفتن محدودیت های اصلی به یک مسیله با پیچیدیگی محاسباتی سخت تبدیل می شود. در این حالت، راه حل های دقیق موجود مانند مدل های برنامه ریزی درجه دوم ممکن است برای حل مشکل کارآمد نباشد. بنابراین بسیاری از محققین از رویکردهای ابتکاری و فراابتکاری برای مقابله با این مشکل استفاده کرده اند. دراین پژوهش، الگوریتم فراابتکاری بهینه سازی بازتولید غیرجنسی (ARO) که از بازتولید غیرجنسی الهام گرفته شده است، به منظور حل مشکل بهینه سازی پورتفولیو از جمله محدودیت کاردینالی برای اطمینان از سرمایه گذاری در تعداد معینی از دارایی های مختلف و محدود ساختن محدودیت ها به منظور منحصر ساختن نسبت های سرمایه گذاری شده هر سهم  مورد استفاده قرار گرفته است. این پژوهش اولین مطالعه مربوط به الگوریتم های فراابتکاری می باشد که در زمینه بهینه سازی پورتفولیو پیاده سازی شده است. براساس نتایج پژوهش، ARO در مقایسه با برخی از فراابتکاری های معروف بیان شده در ادبیات، راه حل های با کیفیت بهتری را به ارایه میدهد. برای صحت سنجی الگوریتم پیشنهادی، انحراف نتایج به دست آمده از مرز کارآمد استاندارد را اندازه گیری شده است. بدین منظور با استفاده از داده های مربوط به پنج بازار متشکل از 31، 85، 89، 98، و 225 دارایی که در دسترس عموم قرار دارند دقت مدل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که ARO از الگوریتم ژنتیک (GA)، جستجوی تابو (TS) ، بازپخت شبیه سازی شده (SA) و بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) در بیشتر مسایل آزمایشی بهتر عمل می کند. از نظر خطای به دست آمده، با استفاده از ARO، میانگین خطای آزمون مذکور تقریبا کاهش 20 درصدی از حداقل میانگین خطای محاسبه شده برای الگوریتم های فوق را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی پورتفولیو، محدودیت های کاردینالیتی، مدل میانگین واریانس مارکوویتز، بهینه سازی بازتولید غیرجنسی، مرز کارآمد
  • سمانه کریمی، ناصر خانی*، علی نصر اصفهانی صفحات 549-568
    در حالی که مفاهیمی مانند هوش سازمانی توسط محققان مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است، کند ذهنی سازمانی (OS) علاقه کمتری را در بین تحقیقات دانشگاهی به خود اختصاص داده است. این مقاله مفهوم کند ذهنی سازمانی و ویژگی های مختلف آن را مورد بررسی قرار می دهد که با رویکرد ترکیبی شامل نظریه داده بنیاد و مدل سازی ساختاری تفسیری انجام پذیرفت. در بخش کیفی ، مصاحبه های عمیق با 12 نفر از کارمندان شاغل در اداره امور مالیاتی استان اصفهان انجام پذیرفته است. نمونه گیری به روش گلوله برفی می باشد. داده های جمع آوری شده از مصاحبه ها با استفاده از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و مدل مفهومی کند ذهنی سازمانی با استفاده از مفروضات GT (شرایط علی، عوامل مداخله گر ، عوامل زمینه ای ، استراتژی ها و پیامدهای کند ذهنی سازمانی) ارایه شده است. در بخش کمی، مدل پیشنهادی با استفاده از ISM تغییر ساختار یافته است. برای این منظور دو پرسشنامه تنظیم شده است و متخصصانی شامل 8 نفر از خبرگان دانشگاهی به آنها پاسخ داده اند. این مدل می تواند برای برنامه ریزی استراتژی های مدیریت کند ذهنی سازمانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کند ذهنی سازمانی، تحلیل کیفی، تحلیل کمی، نظریه داده بنیاد، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • حجت الله صادقی* صفحات 569-593
    خوشه بندی ارزهای دیجیتال به عنوان یک زمینه نوظهور در مدیریت سرمایه گذاری موضوع اصلی این تحقیق است. با استفاده از ماتریس های فاصله مبتنی بر اطلاعات، 30 ارز دیجیتال ارزشمند را دسته بندی کردیم. سپس، تاثیرگذارترین خوشه بندی را با مفهوم درخت پوشای کمینه (MST) و معیارهای مرکزیت نظریه گراف شناسایی کردیم. یک خوشه بندی مرتبه دوم، که به عنوان خوشه بندی خوشه های سلسله مراتبی تعریف می شود، برای خوشه بندی 56 دندروگرام اعمال شد و در نهایت با استفاده از تاثیرگذارترین خوشه بندی، خوشه های اصلی ارزهای دیجیتال و زیرخوشه ها را شناسایی کردیم. نتایج نشان می دهد که ترکیب خوشه بندی ارزهای دیجیتال، در دوره اول (قبل از COVID-19) و دوره دوم (زمان همه گیری) تغییر کرده است.
    کلیدواژگان: خوشه بندی سلسله مراتبی، درخت پوشای کمینه، آنتروپی، رمزارزها
  • مهدی نصر اصفهانی، سعید شریفی*، البرز قیتانی، مهرناز نصراصفهانی صفحات 595-611
    مدیریت غیبت به عنوان طرح ریزی، برنامه ریزی و کنترل اقدامات با هدف افزایش بهزیستی کارکنان و به منظور کاهش غیبت ناشی از عوامل شغلی، نگهداشت و رفاه منابع انسانی و عوامل اقتصادی شناخته می شود و از آنجایی که مطالعات در مورد مدیریت غیبت بسیار محدود است؛ هدف اصلی در این مقاله، ارایه مدلی برای مدیریت غیبت در ادارات امور مالیاتی کشور ایران است. لذا در این پژوهش مدیریت غیبت کارکنان به صورت کیفی و کمی (روش آمیخته) مورد تحلیل قرار گرفته است. در بخش کیفی این پژوهش از روش نمونه گیری غیر احتمالی و ناهمگن وابسته به معیار برای جمع آوری داده ها استفاده شده است، به همین منظور 18 مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با خبرگان سازمانی و کارکنانی که به طور مکرر از کار خود غیبت نموده اند؛ انجام پذیرفت. داده های جمع آوری شده از بخش کیفی با استفاده از نرم افزار MAXQDA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که خروجی آن منجر به استخراج مدل کیفی مدیریت غیبت بر اساس روش تحلیل داده بنیاد (GT) گردید و در ادامه در بخش کمی پژوهش، 314 پرسشنامه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی جمع آوری شد که داده های آن با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) و تحلیل عاملی تاییدی (CFA) به ترتیب با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و منجر به تایید اکثر عوامل استخراجی بر اساس مدل GT در بخش کمی گردید. نتایج این مدل شامل پنج بخش می باشند؛ که عبارتند از: 1) شرایط علی همانند؛ یادگیری منفی و کنترل ناکارآمد، فقدان بهزیستی، گران باری شغلی و کمبود رفاه، 2) عوامل مداخله گر شامل؛ حوادث غیر منتظره، عوامل جمعیت شناختی، سابقه کارکنان و ارزش های شخصی، 3) عوامل زمینه ای؛ مسایل فرهنگی و زیستی، نهادهای بیرونی، مداخلات سیاسی و ظرفیت های قانونی، 4) برخی از راهکارهای مدیریت غیبت کارکنان عبارتند از ؛ توجه به انتظارات کارکنان از مدیریت، فرهنگ سازی. ایجاد فضایی آرام و شفاف، همراه با حمایت، نظارت و کنترل در تمام سطوح و مراحل شغلی 5) بخشی از پیامدهای حاصل از انجام مدیریت غیبت شامل؛ رضایت، اعتماد، بهره وری، تعادل کار و خانواده، منفعت سازمانی و بهبود نگرش شغلی.
    کلیدواژگان: غیبت، غیبت کارکنان، مدیریت غیبت، روش آمیخته
  • فاطمه شکاری، فاطمه عزیزی* صفحات 613-632
    بازاریابی اثربخش در شرایط ریسک، مستلزم شناخت نگرش ها، ادراکات و نیت سفر گردشگران به منظور بهره‏ گیری هدفمند از منابع است. هدف از پژوهش حاضر، شناخت روابط ساختاری بین عوامل اثرگذار بر نیت سفر گردشگران داخلی ایران در شرایط پاندمی کوید-19 بوده است. تحلیل داده‏ های 383 پرسشنامه آنلاین با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری، حاکی از تاثیر مثبت فراوانی سفر پیشین و تاثیر منفی دانش از ریسک، ریسک ادراک شده و نگرش نسبت به اجتناب از ریسک بر نیت سفر بود. بعلاوه، ریسک ادراک شده و نگرش نسبت به اجتناب از ریسک در رابطه بین فراوانی سفر پیشین و دانش از ریسک بیماری با نیت سفر نقش میانجی و متغیرهای جمعیت شناختی و اهداف سفر در رابطه بین نگرش نسبت به اجتناب از ریسک و ریسک ادراک شده با نیت سفر، نقش تعدیل‏گر ایفا کردند. یافته های این تحقیق می تواند به سیاست گذاران گردشگری، بازاریابان و مشاغل کمک کند تا اقدامات هدفمندی را برای بهبود گردشگری داخلی انجام دهند.
    کلیدواژگان: نیت سفر، نگرش نسبت به ریسک، ریسک ادراک شده، کوید-19، ایران
  • مهرداد کریم خانی*، کامران پاکیزه، محمدرضا اخوان انوری صفحات 633-648

    امروزه نوآوری یکی از عوامل اصلی موفقیت شرکت های تازه متولد شده با اندازه کوچک و متوسط است. سرمایه گذاری مخاطره پذیر می تواند منجر به ارتقا نوآوری در شرکت های سرمایه پذیر شود. هدف این پژوهش شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر نوآوری شرکت های سرمایه پذیر در فرآیند سرمایه گذاری مخاطره پذیر است. در ابتدا، 18 عامل موثر بر نوآوری در سرمایه گذاری مخاطره پذیر از ادبیات تحقیق استخراج گردید. سپس با استفاده از روش آزمون فرض آماری شش عامل با اهمیت کمتر از فرآیند پژوهش کنار گذاشته شدند. دوازده عامل باقیمانده در گام نهایی پژوهش با استفاده از روش دیمتل فازی رتبه بندی شدند. نتایج رتبه بندی نشان می دهد که مهمترین عوامل به ترتیب: مهیا ساختن اطلاعات ارزشمند از صنعت مربوطه، همکاری و ارتباط با فعالین صنعت و آگاه سازی از فرصت ها و تهدیدهای پیش رو. یافته های این پژوهش بینش خوبی در زمینه سرمایه گذاری جایگزین بعنوان یک حوزه نوین در بازاهای مالی ایران بدست می دهد. همچنین نتایج حاصله هم برای سرمایه گذاران مخاطره پذیر و هم شرکت های سرمایه پذیر در فرآیند سرمایه گذاری موثر است چرا که مشخص می کند تمرکز بر روی چه عواملی شانس موفقیت را ارتقا می دهد.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری مخاطره پذیر، سرمایه گذاری جایگزین، نوآوری، دیمتل فازی
  • بهزاد ایزدی*، محمدسیامک رضاقلی، علی صابری صفحات 649-661
    برون سپاری تاسیسات ورزشی یکی از مهمترین وظایفی است که وزارت ورزش و جوانان برای افزایش بهره وری سازمان انجام داده است. بنابراین ، این مطالعه به دنبال این است که چگونه برون سپاری عملکرد فضاهای ورزشی را بهبود می بخشد. پژوهش حاضر با رویکرد طراحی اکتشافی برای توسعه مدل انجام شده است. در مجموع ، 14 مدیر تاسیسات ورزشی در مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته شرکت کردند. نتایج نشان داد که با شناسایی ویژگی های برون سپاری می توان به بهره وری سازمان، عوامل تسهیل و توسعه و موانع برون سپاری تاسیسات ورزشی و اصلاح آیین نامه اشاره کرد. نتایج نشان داد که فرایند برون سپاری خدمات ورزشی و امکانات ورزشی به درستی انجام نشده است و باعث عملکرد بهتر اماکن ورزشی نشده است و موانع زیادی در اجرای آن وجود دارد که مدیران اماکن ورزشی از برون سپاری بهره مند نمی شوند. اجرای صحیح برون سپاری امکانات ورزشی منجر به رضایت بیشتر مشتریان می شود.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، برون سپاری، تاسیسات ورزشی، مدیریت
|
  • Zahra Jalilibal, Ali Bozorgi-Amiri * Pages 425-442
    In this paper, a set of sustainability criteria is introduced and a hybrid Multi Criteria Decision Making (MCDM) method is performed in order to identify and classify a set of criteria for selecting a project portfolio. Proposed criteria based on fuzzy DEMATEL technique in an uncertain environment  are assessed to determine the relation among all of the criteria. Moreover, ISM method is used to level the proposed criteria which are effective in the process of selecting the project or not. The results obtained from the proposed method demonstrates that profit, cost, soil, atmosphere, energy, waste and risk are the most effective criteria in selecting project portfolio, especially in construction project selection. Furthermore, environmental issues play an important role in the selection of project portfolio while social issues are not as much significant as others. Technical requirement, water, security, and public utility are less effective criteria in selecting project portfolio. Besides, biodiversity, social integration, and responsibility criteria are the most effected criteria in selecting project portfolio.
    Keywords: project selection, sustainability, DEMATEL, ISM, Construction projects
  • Manijeh Komeili, Majid Sheikhmohammady * Pages 443-470

    Conflict among stakeholders may be a barrier to the progress of projects and a major cause for significant waste in capital. This research explores modeling and analysis of a conflict among the stakeholders of a high-technology corporation. The interaction among the stakeholders is modeled as a game. In this research, we employ a system’s engineering approach for modeling and analysis of this intra-organizational conflict, using Graph Model for Conflict Resolution (GMCR+). It is an advanced methodology driven from conflict analysis, which has routes in non-cooperative game theory with a non-quantitative approach. This article focuses on a conflict among three parties. The socially optimal solution happens when one player, who has the technical knowledge, finds another investor. Using sensitivity analysis, we find an alternative, more favorable solution to reach a new agreement in setting up two plants (instead of seven) in Tehran and Kermanshah, launching the project with the remaining capital. We demonstrate that taking the case to court does not result in a favorable outcome for the players.

    Keywords: Conflict Analysis, Corporate, Game theory, graph model for conflict resolution
  • Afzal Hassan Khan *, Manju Bhagat Pages 471-493
    This study aims to determine the various factors influencing and attempting to measure the employee retention , especially in Indian firms, as employees are the most crucial asset for any organization. Even though most organizations today are technology-enabled, human resources are needed to handle modern equipment. One of the most prominent challenges organizations face regarding human resource (HR) planning is retaining good, skilled, and efficient employees for long. To achieve productivity in the competitive world, capable and efficient employees must utilize available resources effectively. In this study, the sample was collected from various employees of different Indian firms by a self-administered survey questionnaire based on the random sampling method (RSM). The analysis was done by statistical calculations in SPSS and Structural Equation Modeling (SEM) in AMOS 20. The findings affirm that organizations today need to develop a strong bonding between management and employee, create a good communicative environment, and encourage employees to work as a team without discrimination. Furthermore, this study also provides various recommendations for HR managers to give respect along with the value and appreciation, provide a healthy work environment and job design, place employees according to their skills, and provide career growth opportunities to retain a quality workforce by making them committed and engaged.
    Keywords: Employee retention, organization, Employees, management, environment
  • Mohadethe Mohammadyoun, Roohalla Samiee *, Samereh Shojaee, Abdolaziz Paghe Pages 495-513

    Although the private sector is recognized as one principal component of the economic structure of nations, it is not in place in the economy of Iran. However, according to the resource curse theory, this so-called political and rich-resourced economy should move to a more diversified economy. This study aims to investigate the acceptance procedures through which the shift can be facilitated and accelerated. All in all, 19 interviews were conducted with the private sector practitioners and faculty members to collect data under the domination of the constructive grounded theory. The results of this study indicate that the tripolar of accountable government, observer civil society, and ethical private sector should be formed so that the effective application of strategies could benefit from “the acceptance nexus,” i.e., legitimacy, participation, support, and communication through consciousness, assuming responsibility, and communication management. By providing some must-do practices for the “agency” of government, civil society, and the private sector in the current institutional “structure,” this research contributes to the current understanding of acceptance. Conducting a middle-range theory, this study tries to shed more light on the behavioral contributions in the problem-solving processes by providing an emerging view of the acceptance in the terrain of the private sector.

    Keywords: Acceptance Nexus, private sector, Constructive Grounded Theory
  • Alaleh Dadvari, Massoud Moslehpour *, Ting-Ying Yang, Martha Viridiana Pérez Vega Pages 515-530
    This paper aimed to test the influences of perceived usefulness on travelers’ willingness to create user-generated content (UGC) through attitudes toward social media, travel planning attitude, and electronic word of mouth, as mediating variables, and compare the proposed model results between two culturally and geographically distinct nations. The research model and the interactions among the constructs were tested and validated through structural equation modeling. Randomly selected qualified responses from Mexican (N=192) and Taiwanese (N=200) participants were analyzed. The comparative analysis of statistical results showed that in Mexico, travel planning attitude does not directly influence travelers’ involvement in UGC. Instead, choosing a travel destination is the reason why Mexicans would generate content. However, in Taiwan the non-significant direct relationship is between electronic word of mouth and user-generated content. Despite the massive social media affect in Taiwan, reading and collecting information online is not the reason for Taiwanese to get involved in providing online content. Research findings assist the destination marketers and tourism stakeholders to identify essential elements that positively motivate and inspire travelers’ intention to share opinions through social media in order to promote or adjust plans and adopt compatible strategies to successfully form and influence travelers’ decision-making behavior.
    Keywords: perceived usefulness, Attitude toward Social Media, Travel Planning Attitude, Electronic word of mouth, User-Generated Content
  • MohammadReza Sadeghi Moghadam *, Taha Mansouri, Morteza Sheykhizadeh Pages 531-548

    The Markowitz-based portfolio selection turns to an NP-hard problem when considering cardinality constraints. In this case, existing exact solutions like quadratic programming may not be efficient to solve the problem. Many researchers, therefore, used heuristic and metaheuristic approaches in order to deal with the problem. This work presents Asexual Reproduction Optimization (ARO), a model-free metaheuristic algorithm inspired by the asexual reproduction, in order to solve the portfolio optimization problem including cardinality constraint to ensure the investment in a given number of different assets and bounding constraint to limit the proportions of fund invested in each asset. This is the first time that this relatively new metaheuristic is applied in the field of portfolio optimization, and we show that ARO results in better quality solutions in comparison with some of the well-known metaheuristics stated in the literature. To validate our proposed algorithm, we measured the deviation of the obtained results from the standard efficient frontier. We report our computational results on a set of publicly available benchmark test problems relating to five main market indices containing 31, 85, 89, 98, and 225 assets. These results are used in order to test the efficiency of our proposed method in comparison to other existing metaheuristic solutions. The experimental results indicate that ARO outperforms Genetic Algorithm (GA), Tabu Search (TS), Simulated Annealing (SA), and Particle Swarm Optimization (PSO) in most of test problems. In terms of the obtained error, by using ARO, the average error of the aforementioned test problems is reduced by approximately 20 percent of the minimum average error calculated for the above-mentioned algorithms.

    Keywords: Portfolio optimization, Cardinality constraints, Markowitz mean-variance model, Asexual reproduction optimization, efficient frontier
  • Samaneh Karimi-Ghartemani, Naser Khani *, Ali Nasr Isfahani Pages 549-568
    While concepts such as organizational intelligence and critical thinking are continually studied by different scholars, Organizational Stupidity (OS) has received less attention in academic researches. This conceptual study investigated OS and different characteristics of it to present a model for OS. To this end, a combined method including Grounded Theory (GT) and Interpretive Structural Modeling (ISM) was adopted. The qualitative part was comprised of face-to-face in-depth interviews with 12 respondents who worked in Iran Revenue & Agency (IRA), Isfahan Province Branch. A snowball sampling was employed in which the early participants were asked to introduce other people with information about OS. The data collected from interviews was analyzed using open coding, axial coding, and selective coding, and the conceptual model of OS was proposed using the GT assumptions (i.e., casual conditions, intervening factors, contextual factors, strategies, and consequences of the OS). In the quantitative part, the proposed model was restructured using ISM. For this purpose, two questionnaires were deigned, and the experts of senior faculty of academics (including 8 individuals) were asked to answer them. The proposed model shows the main reasons for OS by level of importance, and predicts the strategies for reducing the OS and its consequences. This model can be used to plan strategies for managing and reducing OS in organizations.
    Keywords: organizational stupidity, qualitative analysis, quantitative analysis, Grounded theory, Interpretive structural modeling
  • Hojjatollah Sadeqi * Pages 569-593
    The clustering of cryptocurrencies as an emerging field in investment management is the main topic of this research. Applying the information-based distance matrices, we clustered the 30 most valuable cryptocurrencies. Then, we identified the most influential clustering by the concept of Minimum Spanning Tree (MST) and the centrality measures of graph theory. A second-order clustering, which is defined as the clustering of hierarchical clusterings, was applied to cluster 56 dendrograms. Using the most influential clustering, we identified the main clusters of cryptocurrencies and sub-clusters. The results showed that the clustering composition of cryptocurrencies changed at the period I (before COVID-19) and II (pandemic time).
    Keywords: hierarchical clustering, Minimum Spanning Trees, Entropy, Cryptocurrencies
  • Mahdi Nasr Esfahani, Saeed Sharifi *, Alborz Gheitani, Mehrnaz Nasr Esfahani Pages 595-611
    Absenteeism management is considered as designing, planning, and controlling employee’s activities to increase the welfare of employees and to reduce work absence. Since the studies on absenteeism management are limited, the goal of this paper is to develop a model for absenteeism management in Iran Revenue Tax Agency (IRTA). In this study, the management of employee absenteeism is analyzed qualitatively and quantitatively (Mixed Method). In the qualitative part of this study, a non-probability method and a dependent heterogeneous method are used for collecting data. Also 18 in-depth and semi-structured interviews are performed with organizational experts and employees who have been frequently absent from their work in IRTA. Furthermore, the collected data from the qualitative part is analyzed using MAXQDA software. In the quantitative section, the absenteeism management model is presented based on Grounded Theory (GT) assumptions and in the quantitative part, 314 questionnaires are collected by using the random sampling method. In addition, the data were analyzed by Exploratory Factor Analysis (EFA) and Confirmatory Factor Analysis (CFA) methods by using SPSS and Amos software, respectively. The GT model of employee absenteeism management is confirmed in the quantitative section. The results of this model contain five parts of the GT method that are: 1) Casual conditions such as negative learning and dysfunctional control, career management problems, and lack of well-being, 2) Interfering factors: unexpected incidents, demographic factors, staff history, and personal values, 3) Contextual factors that are: cultural and biological issues, external institutions, political interventions, and partisanship of legal capacities, 4) Strategies for reducing the employee absenteeism such as considering employee expectations from management, creating a culture of calmness, clarity, support, and monitoring people in all levels and career stages and 5) Consequences such as satisfaction, trust, productivity, work-family balance, and benefits for the organization, improving job attitudes.
    Keywords: Absence, Employee Absenteeism, Absenteeism Management, mixed method
  • Fatemeh Shekari, Fatemeh Azizi * Pages 613-632
    The purpose of this study was to identify structural relationships between factors affecting domestic tourism intentions in Iran under COVID-19 conditions, taking into account the importance of behavioral intention in predicting behavior. Therefore, it adds to the emerging body of knowledge about travel intentions during the pandemic. Structural equation modelling was used to analyze 383 online questionnaires, which revealed a positive impact of “frequency of past travel” and a negative effect of “Covid-19 risk knowledge,” “perceived risk,” and “risk aversion attitudes” on “travel intentions.” Furthermore, “perceived risk” and “risk aversion attitudes” mediated the relationship between “frequency of past travel” and “Covid-19 risk knowledge” with “travel intentions.” Meanwhile, “socio-demographic variables” and “travel purposes” moderated the relationships between “risk aversion attitudes” and “travel intentions” and between “perceived risks” and “travel intentions.” The findings enable tourism policy-makers, marketers, and businesses to take purposeful measures to recover domestic tourism.
    Keywords: Travel intentions, Risk aversion attitudes, perceived risk, Covid-19, Iran
  • Mehrdad Karimkhani *, Kamran Pakizeh, MohammadReza Akhavan Anvari Pages 633-648

    Nowadays innovation is one of the vital success factors of new SMEs. Venture capital can promote the innovation of investee firms. This paper aims to identify and prioritize factors affecting the innovation of investee firms. Initially, by reviewing the literature, 18 factors were extracted. Then by statistical analysis, six factors with less importance were removed. The 12 factors with more importance advanced to the final step to be prioritized by Fuzzy DEMATEL method. Results demonstrated that the most important factors are providing valuable information from the industry, cooperation and contact with the industry activists, and informing about the possible threats and opportunities. The findings of this paper provide key insight into alternative investment, which is a novel area in Iran’s emerging financial markets. In other words, it can support both sides of a venture capital investment process to know which factors are of more importance to boost the possibility of success.

    Keywords: Venture capital, alternative investment, Innovation, Fuzzy DEMATEL
  • Behzad Izadi *, Mohammadsiamak Rezagholi, Ali Saberi Pages 649-661
    Outsourcing of sports facilities is one of the most essential tasks that the Ministry of Sports and Youth of Iran has done to increase organizational productivity. Therefore, this study seeks to outline how outsourcing improves the performance of sports facilities. The present study was conducted with an exploratory research approach to development of outsourcing model. In total, 14 managers of sports facilities participated in in-depth semi-structured interviews. The results showed that by identifying the development factors, facilitators, and barriers to outsourcing sports facilities, important features of outsourcing sports facilities can be achieved. Outsourcing sports services and sports facilities was not done correctly and did not cause the better performance of sports facilities, and there are many obstacles in its implementation due to which sports facilities managers do not benefit from outsourcing. The proper implementation of outsourcing of sports facilities leads to greater customer satisfaction.
    Keywords: sports marketing, Outsourcing, sports facilities, management