فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1401)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا اصلح نژاد، اکرم عیدی، سید پژمان مرتضوی، شهربانو عریان صفحات 1-14

    منیزیم دومین عنصر فراوان بعد از پتاسیم در سلول می باشد و نقش مهمی در عملکردهای گوناگون بیولوژیکی ایفا می کند. سندرم تخمدان پلی کیستیک (polycystic ovary syndrome, PCOS) یک بیماری شایع غدد درون ریز در زنان در سنین باروری می باشد که اغلب با سندرم متابولیک همراه است. شواهد نشان می دهند که استرس اکسیداتیو و درجات پایین التهاب مزمن نقش مهمی را در پاتوژنز PCOS ایفا می‌کنند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر سولفات منیزیم بر استرس اکسیداتیو القاء شده توسط لتروزول در بافت تخمدان موش های صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار بود. بدین منظور تعداد 36 سر موش صحرایی ماده به صورت تصادفی به 6 گروه 6تایی شامل کنترل سالم (بدون تیمار)، تیمار سالم (تیمار با سولفات منیزیم خوراکی با دوز 100 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن)، کنترل آسیب تخمدانی (تیمار با لتروزول به طور خوراکی به میزان 1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و تیمار تجربی آسیب تخمدانی (تیمار با سولفات منیزیم در دوزهای 10، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن همراه با لتروزول) تقسیم شدند. حیوانات 24 ساعت پس از آخرین دوز درمان در روز 31 آسان کشی شده و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (superoxide dismutase, SOD)، کاتالاز (catalase, CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (glutathione peroxidase, GPX) در بافت تخمدان آن ها بررسی گردید. تیمار سولفات منیزیم باعث افزایش معنی دار میزان فعالیت آنزیم های SOD، CAT و GPX بافت تخمدان نسبت به گروه کنترل شد (05/0<p). بر اساس یافته های این مطالعه به نظر می رسد که سولفات منیزیم احتمالا بتواند باعث کاهش آسیب تخمدان توسط لتروزول از طریق مهار رادیکال های آزاد و از بین بردن استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی شود.

    کلیدواژگان: سولفات منیزیم، لتروزول، سندرم تخمدان پلی کیستیک، آنتی اکسیدان، موش صحرایی
  • محسن اشرافی، منصور بیات، سید پژمان مرتضوی، سید جمال هاشمی، امیر میمندی پور صفحات 15-27

    کاندیدا آلبیکنس مخمر شایع در بیماری های قارچی فرصت طلب در سراسر دنیا می باشد که به فراوانی روی سطح پوست و غشاهای مخاطی کلونیزه می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر نانوکامپوزیت مس- نقره- کایتوسان روی مخمر مذکور بود. برای سنتز نانوکامپوزیت مورد نظر، ابتدا کایتوسان به کمک دستگاه التراسونیک در آب مقطر انحلال یافته، اتصال کایتوسان و گلوتارآلدیید با تکنیک FT-IR (fourier transform infrared spectrometer) تایید و اندازه و موفولوژی نانوکامپوزیت سنتزشده با میکروسکوپ الکترونی روبشی تعیین شد. در قسمت مطالعه حیوانی، 43 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 250-200 گرم در 5 گروه 7تایی مورد بررسی قرار گرفت. سیستم ایمنی موش ها با استفاده از داروی سیکلوفسفامید با دوز 30 میلی گرم/کیلوگرم با تزریق داخل صفاقی تضعیف شده و با تلقیح دهانی سوسپانسیون کاندیدایی به کاندیدیازیس مبتلا گشتند. پس از درمان با نانوکامپوزیت مس-نقره-کایتوسان و نیستاتین، مشخص گردید که تعداد سلول های التهابی در سایر گروه های مورد بررسی در مقایسه با گروه درمان شده با نیستاتین، بیشتر بود. همچنین تعداد سلول های التهابی در گروه درمان شده با نانوکامپوزیت نقره-مس-کایتوسان بسیار کمتر از گروه موش های مبتلا به کاندیدیازیس و سیستم ایمنی ضعیف شده که تحت درمان نبودند، بود. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که اثر درمانی نانوکامپوزیت مس- نقره – کایتوسان علیه کاندیدیازیس، نسبتا بالا بوده و تاثیر مثبتی در کاهش التهاب داشتند. گر چه اثر ضدمخمری نانوذرات مس و نانوذرات کایتوسان به طور مجزا اثبات نشد ولی بر اساس نتایج به دست آمده مشخص گردید که ترکیب آن ها اثر هم افزایی اندکی داشته و مقداری هرچند اندک، بر خاصیت ضد قارچی آن ها موثر است.

    کلیدواژگان: التهاب، سرکوب ایمنی، کاندیدا آلبیکنس، نانوکامپوزیت، موش صحرایی
  • مریم کریمی دهکردی، سیده ام البنین قاسمیان صفحات 29-42

    وقوع ورم پستان با بروز پاسخ های ایمنی و افزایش گونه های فعال اکسیژن همراه است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی وضعیت شاخص‌های استرس اکسیداتیو و توده بدنی در گاوهای مبتلا به ورم پستان بالینی بود. بدین منظور، تعداد 76 راس گاو مبتلا به ورم پستان بالینی و تعداد 74 راس گاو سالم بدون علایم بالینی ورم پستان و با سلول های سوماتیک شیر کمتر از 200 هزار در میلی لیتر، در قالب 2 گروه بررسی شدند. همزمان با خونگیری و تهیه پلاسما، ارزیابی وضعیت بدنی گاوها نیز انجام گرفت. یافته ها نشان داد که ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و غلظت سلنیوم به طور معنی داری در پلاسمای گاوهای سالم نسبت به گاوهای بیمار بیشتر بود (05/0>p). همچنین فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (glutathione peroxidase; GSH-Px) و سوپراکسید دیسموتاز (superoxide dismutase; SOD) و میزان مس در پلاسمای گاوهای سالم در مقایسه با گاوهای بیمار بالاتر بود، هر چند اختلاف آماری معنی داری بین آن ها مشاهده نشد. میانگین غلظت Zn پلاسما نیز در 2 گروه مشابه بود. هر چند گاوهای سالم در پلامسمای خود از غلظت مالون دی آلدیید کمتری نسبت به گاوهای بیمار برخوردار بودند، اما این اختلاف نیز از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین میزان گلوتاتیون پراکسیداز در گاوهای با نمره بدنی بالا به طور معنی داری کمتر از بقیه بود (05/0>p). میزان مالون دی آلدیید و تعداد سلول های سوماتیک شیر هم در گاوهای با نمره بدنی بالا و متوسط به طور معنی داری بیشتر از گروه دیگر بود (05/0>p). مشخص شد که در دفاع آنتی اکسیدانی گاوهای مبتلا به ورم پستان تغییراتی به وجود می آید که منجر به آسیب اکسیداتیو می شود. بنابراین استفاده از آنتی اکسیدان ها برای کنترل ورم پستان می تواند مفید باشد. همچنین گاوهای چاق تر بیشتر در معرض استرس اکسیداتیو هستند.

    کلیدواژگان: گاو شیری، ورم پستان بالینی، استرس اکسیداتیو، آنزیم های آنتی اکسیدانی
  • احمد نعمت الهی بنایی، پریسا شهبازی، هادی مردمی، امیر ملازاده صفحات 43-53

    پارک ملی ارسباران وسیع‌ترین پارک ملی شمالغرب کشور می‌باشد که زیستگاه گونه‌های جانوری و گیاهی مهمی می‌باشد. یکی از مهم‌ترین گونه‌‌های جانوری ساکن در آن کل و بز (Capra aegagrus) می‌باشند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان آلودگی‌های دستگاه گوارش کل و بزهای پارک ملی ارسباران به عوامل انگلی می‌باشد. در طول سال 1396 تعداد 95 نمونه مدفوع از کل و بزهای پارک ملی ارسباران جمع‌آوری شد و به روش گسترش مستقیم و روش تغلیظی کلیتون- لین مورد بررسی قرار گرفت. همچنین جهت شناسایی لاروهای مرحله اول نماتودهای ریوی از دستگاه برمن استفاده گردید. جهت تشخیص آلودگی به کریپتوسپوریدیوم و ژیاردیا به‌ترتیب از رنگ‌آمیزی ید و ذیل نلسون اصلاح شده استفاده شد. نتایج این بررسی‌ نشان داد که تمامی نمونه‌ها حداقل به یک عامل کرمی و یک عامل تک‌یاخته‌ای آلوده می‌باشند. در این بررسی آلودگی به ایوسیست ایمریا در تمامی نمونه‌های مدفوعی مشاهده شد. آلودگی به تخم مارشالگیا‌‌‌ مارشالی 8/37 درصد، نماتودیروس (گونه‌های مختلف) 60 درصد، تریشیوریس ‌اویس 1/62 درصد، دیکروسلیوم ‌دندریتیکوم 8/37 درصد، فاسیولا هپاتیکا 2/25 درصد، مونیزیا اکسپنسا 6/13 درصد، لارو سیستوکولوس ‌اکراتوس 4/28 درصد و کیست ژیاردیا لامبلیا 6/33 درصد مشاهده شد. ایوسیست کریپتوسپوریدیوم در هیچ‌یک از نمونه‌های مدفوعی رنگ‌آمیزی‌شده مشاهده نگردید. ارتباط معنی‌داری بین میزان آلودگی به انگل‌های مختلف و جنسیت حیوانات مبتلا یافت نشد. میزان بالای آلودگی انگل‌های داخلی در کل و بزهای پارک ملی ارسباران نشان‌دهنده پتانسیل بالای آلودگی انگلی و تبدیل حیوانات موجود در آن به عنوان مخزن انگل‌ها و انتشار بعدی آن به حیوانات دیگر و بسط در جوامع انسانی مجاور می‌تواند باشد.

    کلیدواژگان: انگل، دستگاه گوارش، بز وحشی (Capra aegagrus)، پارک ملی ارسباران
  • رامین فرهودی، دلارام درود، گلشید جاودانی محمدحسین هدایتی صفحات 55-73

    استرپتوکوک پنومونیه به راحتی از انسان به حیوانات منتقل شده و باعث پنومونی به‌خصوص در اسب می‌شود. واکسیناسیون گسترده انسان از انتقال این بیماری به میزبان اسب جلوگیری می‌کند. ایمنی‌زایی یک واکسن توسط روش‌های مختلف ارزیابی می‌شود. هدف این مطالعه، طراحی آزمونی جهت سنجش ایمنی‌زایی واکسن کونژوگه پنوموکوک به‌صورت بخشی از مطالعات پیش‌بالینی تولید واکسن است. پس از کشت استرپتوکوک پنومونیه سروتیپ 19F در محیط بلاد آگار، کلونی‌های به‌دست آمده با استفاده از رنگ فلورسنس نشاندار شدند. از طرفی سرم موش‌های BALB/c و DBA/2 که با 3 دز واکسن کونژگه پنوموکوک ایمن شده بودند، به منظور تعیین آنتی‌بادی‌هایی با خاصیت بیگانه‌خواری علیه استرپتوکوک پنومونیه جمع‌آوری شد. پس از مجاورت رقت‌های سرمی با باکتری نشان‌دار، توانایی بیگانه‌خواری باکتری‌ها توسط اپسونین‌های موجود در سرم (اپسونوفاگوسیتوز) با اضافه کردن ماکروفاژ موشی توسط فلوسایتومتری خوانش شد. در هر دو سویه موش با کاهش رقت سرمی درصد سلول هایی در سرم که باکتری را فاگوسیتوز کردند کاهش پیدا کرد. تیتر اپسونوفاگوسیتیک در موش BALB/c 128 و در موش DBA/2 64 گزارش گردید. از طرفی نتایج فلوسایتومتری با نتایج آزمون شمارش دستی کلونی‌های زنده تفاوت معنی‌داری داشت (001/0p≤، 89/0r=). طبق نتایج مطالعه حاضر مشخص شد سویه موش BALB/c میزبان بهتری به منظور انجام تعیین کارایی واکسن است. از طرفی استفاده از روش فلوسایتومتری مزایای بیشتری نسبت به روش سنجش دستی دارد. در نتیجه نتایج این مطالعه ما را یک قدم دیگر به تولید واکسن موثر نزدیک‌تر می‌کند.

    کلیدواژگان: استرپتوکوک پنومونیه، اسب، واکسن، فلوسایتومتری
  • محمدرضا ولیلو، سینا مقدم، علی حسن پور صفحات 75-85

    گورم یکی از بیماری های عفونی و واگیردار اسب بوده که توسط استرپتوکوکوس اکویی ایجاد می شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی مقادیر سرمی ویتامین های E و C، عنصر سلنیوم، هموگلوبین و فعالیت سرمی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در اسب‌های سالم و مبتلا به بیماری گورم انجام گرفت. بدین منظور، ابتدا بیماری مذکور در تعداد 60 راس اسب، بر اساس نشانه‌های بالینی و کشت باکتریایی تایید شد. در ادامه برای به‌دست آوردن سرم اسب‌های بیمار مذکور و همچنین سرم تعداد 52 راس اسب سالم با شرایط سنی و تغذیه‌ای و مدیریتی یکسان به عنوان گروه سالم، از ورید وداج آن ها نمونه خون اخذ شد. پس از جداسازی سرم، مقادیر سلنیوم، ویتامین های E وC ، هموگلوبین و فعالیت سرمی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز هر نمونه خون، جداگانه اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین سطح سرمی سلنیوم، ویتامین های E و C و نیز فعالیت سرمی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در اسب‌های بیمار کاهش داشت که به غیر از ویتامین C این کاهش در بقیه موارد معنی‌دار بود (05/0˂p). همچنین در اسب‌های بیمار میزان هموگلوبین سرم افزایش معنی‌داری داشت. در بررسی همبستگی بین مقدار سلنیوم سرم با میزان فعالیت سرمی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز، ویتامین E و میزان هموگلوبین در اسب‌های مبتلا به گورم هم مشخص گردید که یک ارتباط مثبت بین آن ها وجود دارد، به طوری که با افزایش سلنیوم سرم، آنتی‌اکسیدان‌های مذکور نیز افزایش می‌یابد. در گروه بیمار ارتباط این شاخص اکسیدانی سرم با هر سه مورد شامل گلوتاتیون پراکسیداز، ویتامین E و هموگلوبین معنی‌دار بود (05/0˂p). با توجه به این که مشخص شد در اسب‌های مبتلا به گورم، آنتی‌اکسیدان‌های سلنیوم، گلوتاتیون پراکسیداز و ویتامین E کاهش می‌یابد، در درمان و کنترل این بیماری باید به تامین آنتی‌اکسیدان‌ها اهمیت داده شود.

    کلیدواژگان: سلنیوم، هموگلوبین، گلوتاتیون پراکسیداز، گورم، ویتامین C، ویتامینE
  • سید زانیار اطهری، میرعلیرضا نورآذر، داریوش مهاجری صفحات 87-102

    اختلال در حافظه، یکی از عوارض بیماری پارکینسون است. سربرولایزین دارای اثرات نوروتروفیک و تحریک رشد نورونی می‌باشد. ورزش نیز باعث افزایش فاکتور های رشد مغز و بهبود حافظه فضایی می‌شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، ارزیابی تاثیر ورزش هوازی و مصرف هم‌زمان داروی سربرولایزین بر حافظه فضایی موش‌های صحرایی نر مدل پارکینسون بود. بدین منظور 36 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±250 به‌طور تصادفی به 6 گروه مساوی شامل شم جراحی، پارکینسونی (تزریق 6-هیدروکسی دوپامین، تک‌دوز یک طرفه داخل جسم سیاه مغز به میزان µg/ml 5/12)، کنترل مثبت (لوودوپا، به میزان mg/kg 12خوراکی، به مدت 21 روز)، تیمار سربرولایزین (به میزان mg/kg 538 تزریق داخل صفاقی، به مدت 21 روز)، ورزش تردمیل (روزانه به مدت 30 دقیقه، 60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی، به مدت 21 روز) و تیمار سربرولایزین (به میزان mg/kg 538 تزریق داخل صفاقی، به مدت 21 روز) توام با ورزش (روزانه به مدت 30 دقیقه، 60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی، به مدت 21 روز) تقسیم شدند. در پایان، آزمایش حافظه‌ فضایی با ماز آبی موریس در گروه‌های مورد مطالعه انجام شده و پس از آسان‌کشی، از بافت مغز موش ها جهت مطالعه آسیب شناختی ناحیه هیپوکامپ نمونه برداری شد. داده‌ها توسط آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و توکی (Tukey) در سطح 05/0 p< ، توسط نرم‌افزار گراف‌پد (Graphpad) تحلیل گردید. القاء پارکینسون باعث کاهش شاخص‌های حافضه فضایی و سربرولایزین باعث افزایش فاکتورهای حافظه فضایی گردید (05/0p<). همچنین ورزش هوازی پارامترهای مربوط به حافضه فضایی را همانند سربرولایزین بهبود بخشید (05/0p<). ورزش هوازی توام با سربرولایزین هم بهترین تاثیر را در بهبود شاخص‌های حافظه فضایی داشت. نتایج آسیب شناسی نیز همسو با نتایج حافظه فضایی بود. به نظر می رسد که ورزش هوازی و داروی سربرولایزین به‌طور همزمان، منجر به بهبود حافظه ء فضایی و تغییرات آسیب شناختی هیپوکامپ در موش های صحرایی مدل پارکینسون می شود.

    کلیدواژگان: پارکینسون، ورزش هوازی، سربرولایزین، موش صحرایی، حافظه ء فضائی
|
  • Zahra Aslahnezhad, Akram Eidi, Pejman Mortazavi, Shahrbanoo Oryan Pages 1-14
    Background and Purpose

    Magnesium is the fourth most abundant cation and the second most abundant intracellular cation in the human body. Magnesium is involved in many essential physiological functions. It is a co-factor for over 300 enzymatic reactions, many of which involve generation of adenosine triphosphate (ATP), it regulates transmembrane transport of other ions, including calcium and potassium, and stabilizes secondary structures of DNA and RNA. Consequently, magnesium is essential for muscle contraction and relaxation, cardiac rhythm, vascular tone, neurological function, and cell proliferation. Magnesium is required for cell proliferation, cellular energy production, mineral metabolism, bone development, and glucose homeostasis. Nutrition surveys in North America indicate that magnesium consumption is below recommended intakes for a large segment of the population. Furthermore, diseases such as type 2 diabetes and use of certain medications can increase magnesium loss and predispose individuals to magnesium deficiency. The low magnesium intakes in comparison to current recommendations combined with the high prevalence of factors that can increase magnesium requirements raise a concern about widespread Mg deficiency. Biochemical data lend further support. Hypomagnesemia exists in the general population and the incidence is high in certain subpopulations. Since magnesium is required for many enzymatic reactions, Magnesium deficiency can presumably affect numerous physiological processes. Some studies have reported changes in body composition with dietary magnesium restriction. In rats, maternal and postnatal feeding of a magnesium-deficient diet decreased body weight, lean body mass, and fat-free mass and increased percentage body fat in the offspring. In contrast, body weight, fat mass, and lean mass were similar in rats fed a high-fat diet containing normal or low magnesium beginning after weaning. Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a prevalent endocrinological disorder in reproductive-age women and is often associated with metabolic syndrome. Evidence suggests that oxidative stress and low degrees of chronic inflammation play an important role in the pathogenesis of PCOS. PCOS is the most common endocrine disorder in premenopausal women. PCOS is a common and multifactorial disease that affects approximately 4-18% of all reproductive-aged women in the world. In the clinic, hyperandrogenism and insulin resistance appear to be the major etiological drivers for reproductive and metabolic abnormalities in women with PCOS. While it is believed that anovulation is the main reason for infertility in PCOS patients, accumulating evidence from clinical studies also indicates that the impairment of endometrial function likely causes recurrent pregnancy loss, premature delivery, endometrial hyperplasia, and carcinoma in women with PCOS. Additionally, several lines of evidence suggest that the systemic low-grade inflammation that often coincides with PCOS compromises multiple aspects of fertility. A deficiency in the activity of aromatase was one reasonable intraovarian disturbance in steroidogenesis thought to cause PCOS. Because aromatase catalyzes the rate-limiting step in the biosynthesis of oestrogens from androgens, a decrease in the activity of this enzyme could be expected to result in increased ovarian androgen production and development of PCOS. The purpose of this study, the effect of magnesium sulfate on letrozole-induced oxidative stress was investigated in ovarian tissue of adult female Wistar rats.

    Materials and Methods

    In this study, a total of 36 female rats were randomly divided into 6 groups of 6: The normal control group (intact), the healthy experimental group (magnesium sulfate 100 mg/kg body weight, gavage), ovarian damage control group (letrozole 1 mg/kg body weight, gavage), ovarian damage experimental group (magnesium sulfate 10, 50, and 100 mg/kg body weight together letrozole). The animals were euthanized 24 h after the last dose of the treatment on day 31. Ovaries were immediately obtained after the animals were sacrificed. The ovaries were homogenized and centrifuged. The supernatant was used to assay the activities of antioxidant enzymes superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT) and glutathione peroxidase (GPX) in ovarian tissue were investigated. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey test. The criterion was significant

    Keywords: magnesium sulfate, Letrozole, PCOs, antioxidants, Rat
  • Mohsen Ashrafi, Mansour Bayat, Seyed Pejman Mortazavi, Seyed Jamal Hashemi, Amir Meimandipour Pages 15-27

    Candida albicans is a common yeast in opportunistic fungal diseases world wide, which is frequently colonized on the surface of the skin and mucous membrane. The aim of this study was to investigate the effect of all nanocomposite copper-silver-chitosan on the mentioned yeast. To synthesis of the nanocomposite, first the chitosan was dissolved in water using ultrasonic device, the binding of chitosan and glutaraldehyde was determined by FT-IR technique and the size and morphology of the synthesized nanocomposite were determined by SEM microscopy. In the animal study section, 43 male Wistar rats weighing 200-250 gin 5 groups of 7 were examined. The immune system of mice was weakened by 30 mg/kg cyclophosphamide injection through peritoneal injection and was given candidiasis by oral inoculation of candida suspension. After treatment with the nanocomposite and nystatin, it was found that the number of inflammatory cells in other groups was higher than the group treated with nystatin. Also, the number of cells in nanocomposite coper- silver- chitosan- treated group was much lower than in the other group of mice with weakened immune system and untreated candidiasis. The findings of the present study showed that the therapeutic effect of the nanocomposite against candidiasis was relatively high and had a positive effect on reducing inflammation. Although the anti-yeast effect of copper and chitosan nanoparticles have not been proven separately, but based on the current results, it was found that their combination has a slight synergistic effect and to some extent, slightly effective in their antifungal properties.

    Keywords: Candida albicans, immunosuppressive, Inflammation, nanocomposite
  • Maryam Karimi Dehkordi, Seyedeh Ommolbanin Ghasemian Pages 29-42

    Mastitis, as one of the most important diseases in cattle, is the cause of the greatest economic loss in the dairy industry. The occurrence of mastitis is associated with the development of immune responses and an increase in the level of reactive oxygen species (ROS). The production of high amounts of ROS and the lack of optimal amounts of antioxidant compounds are associated with oxidative stress. The aim of this study was to evaluate the status of oxidative stress indices in cows with clinical mastitis. In this study, two groups of cows were studied: healthy cows and cows with clinical mastitis. The body condition score (BCS) of the cows was assessed at the time of blood sampling. Total antioxidant capacity and selenium concentration were significantly higher in healthy cows than sick cows. Healthy cows had lower malondialdehyde concentrations than sick cows, although this difference was not statistically significant. When the cows were divided into three groups according to body score, the amount of glutathione peroxidase in cows with high body scores was significantly lower than the other two groups. The amount of malondialdehyde and the number of milk somatic cells in cows with high and moderate body scores were significantly higher than the other group. The results show that there are changes in the antioxidant defense of cows with mastitis that lead to oxidative damage, so the use of antioxidants is necessary to control mastitis. Obese cows are also more sensitive to oxidative stress.

    Keywords: dairy cow, clinical mastitis, Oxidative stress, antioxidant enzyme
  • Ahmad Nematoallahi, Parisa Shahbazi, Hadi Mardomi, Amir Mollazadeh Pages 43-53

    Arasbaran National Park is the largest national park in the west of the country, which is the habitat of important animal and plant species. One of the most important animal species living in it is the wild goat (Capra aegagrus). The aim of this study was to determine the level of parasitic infections of the gastrointestinal tract goats of Arasbaran National Park. During 2018, 95 fecal samples were collected from the wild goats of Arasbaran National Park and were examined by direct smear and Clyton-Lane methods. Bearman apparatus was also used to identify the first stage larvae of pulmonary nematodes. Iodine and modified Nelson staining were used to diagnose Cryptosporidium and Giardia infections, respectively. All samples showed at least one worm agent and one protozoan infection. In this study, Eimeria (spp.) infection was observed in all fecal samples and infection with egg of Marshallagia marshalli (37.8%), Nematodirus (spp.) (60%), Trichioris ovis (62.1%), Dicrocoelium dendriticum (8/37%), Fasciola hepatica (25.2%), Moniezia expansa (13.6%), Cystocaulus oecratus larvae (28.4%) and Giardia lambelia cyst (33.6%) were observed. Cryptosporidium oocysts were not observed in any of the stained stool samples. No significant relationship was found between infestation rate with different parasites and the sex of the infected animals. The high level of infection of parasites in wild goats of Arasbaran National Park indicates the high potential of parasitic infection and conversion of animals in it as a reservoir of parasites and its subsequent spread to other animals and expansion in neighboring human communities.

    Keywords: gastrointestinal tract, Parasite, Wild goats (Capra aegagrus), Arasbaran National Park
  • ramin farhoudi, delaram doroud GOLSHID javdani, mohammadhosin hedayati Pages 55-73

    Streptococcus pneumoniae is easily transmitted from humans to animals and causes pneumonia, especially in horses. Extensive human vaccination prevents the transmission of the disease to the horse host. The immunogenicity of a vaccine is evaluated by various methods. The aim of this study was to design a test to evaluate the immunogenicity of pneumococcal conjugate vaccine as part of pre-clinical studies of vaccine production. After culturing Streptococcus pneumoniae serotype 19F in blood agar medium, the obtained colonies were labeled using fluorescence dye. On the other hand, the serum of BALB/c and DBA/2 mice immunized with Pneumococcal Conjugate Vaccine was collected to determine antibodies with phagocytosis properties against Streptococcus pneumoniae. After proximity of serum dilutions with labeled bacteria, the ability of bacteria to phagocytosis by serum opsonins (opsonophagocytosis) was read by adding mouse macrophage cells by flow cytometry. In both strains, the percentage of cells in the serum that phagocytosed the bacterium decreased with decreasing serum dilution. Opsonophagocytic titers were reported 128 in BALB/c mice and 64 in DBA/2 mice. On the other hand, flow cytometry results were significantly different from the results of manual colony count test (r = 0.89, p≤0.001). According to the results of the present study, the BALB/c strain of mice was a better host to determine the efficacy of the vaccine. Also, using flow cytometry method has more advantages than manual assay method. As a result, the data of this study bring us one step closer to producing an effective vaccine.

    Keywords: Streptococcus pneumoniae, horse, Vaccine, Flowcytometry
  • Mohammadreza Valilou, Sina Moghaddam, Ali Hassanpour Pages 75-85

    Strangles is a prevalent infectious and contagious disease among Equidae that is caused by Streptococcus equi subspecies equi. The present study was performed on patient and healthy horses to evaluate serum levels of vitamin C (vitamin C), vitamin E (vitamin E), selenium (Sel) and glutathione peroxidase (GPx). Clinical signs and bacterial culture confirmed sixty patient horses. To separate the serum, blood samples were taken from the jugular vein of the studied horses. Blood samples were also taken from 52 healthy horses with similar conditions (age, diet, etc.). Serum levels of Vit E, Vit C, Se and serum’s activity of GPx were measured in samples taken from healthy and patient horses. The mean serum concentration of vitamin E, selenium and serum glutathione peroxidase activity in patient horses were significantly reduced. A significant increase in the patient's hemoglobin concentration was observed. The study of the relationship between serum selenium and antioxidants (serum glutathione peroxidase activity, vitamin E and hemoglobin) showed that increasing serum selenium also increased the antioxidants studied. Serum antioxidant markers were significant in patient horses in all three cases. The final outcome is that in horses which infected to strangles antioxidants like selenium, glutathione peroxidase and vitamin E reduced and these antioxidant intakes for dealing with them this issue should be considered in treating these patients.

    Keywords: Glutathione peroxidase, selenium, Strangles, vitamin C, vitamin E
  • Seyed Zanyar Athari, Alireza Nourazar, Daryoush Mohajeri Pages 87-102

    Memory impairment is a complication of Parkinson's disease (PD). Cerebrolysin has neurotrophic effects and stimulates neuronal growth. Exercise also increases brain growth factors and improves spatial memory. This study aimed to evaluate the effect of aerobic exercise and concomitant use of cerebrolysin on spatial memory in male rats model of PD. 36 male Wistar rats weighing 250±20 were randomly divided into 6 equal groups: surgical sham, PD (6-hydroxydopamine unilateral single injection), positive control (levodopa, 12 mg/kg-po, 21 days), cerebrolysin (538 mg/kg-ip, 21days), treadmill exercise (daily for 30 minutes, 60% VO2 max, 21 days) and cerebrolysin with exercise. The cerberolysin plus exercise group was treated similarly. Finally, a spatial memory test with Morris water maze was performed in the studied groups, and after euthanasia, brain tissue was sampled to study the pathological changes in hippocampus. Data were analyzed by ANOVA test and Tukey post-hoc at the level of p<0.05 by Graphpad software. PD induction reduced spatial memory indices. Cerebrolysine increased spatial memory factors (p<0.05). Aerobic exercise improved spatial memory parameters such as cerebrolysin (p<0.05). Statistically, exercise with cerebrolysine had the best effect on improving spatial memory indices. The pathological results were consistent with the results of spatial memory. This study states that aerobic exercise and cerebrolysin treatment simultaneously improved spatial memory and pathological changes in the hippocampus in PD rats.

    Keywords: Parkinson', s disease, Aerobic exercise, Cerebrolysin, Rat, Spatial Memory