فهرست مطالب

مدیریت بهداشت و درمان - سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1400)

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن کاظمی نیا، علیرضا خاتونی، فرانک جعفری* صفحات 7-18
    مقدمه

    امروزه مقوله توسعه، مورد توجه بسیاری از کشورهاست و یکی از الزامات اولیه تحقق توسعه متوازن، مبحث حکمرانی خوب است. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی حکمرانی خوب در ابعاد کیفیت، اثربخشی و مسیولیت پذیری در نظام سلامت انجام گردید.

    روش پژوهش

    این مطالعه به صورت تطبیقی انجام شد. در این فرایند مطالعه حاکمیت نظام سلامت در ابعاد سازمانی کیفیت و اثر بخشی و مسیولیت پذیری در هفت کشور منتخب جهان و ایران انجام شد. داده ها پس از جمع آوری توصیف، تفسیر و تحلیل شدند. جهت یافتن مقالات و مستندات اطلاعاتی بانک های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی، سایت های معتبر سازمان بهداشت جهانی مورد جستجو قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعه کشورهای منتخب و ایران نشان داد که همه کشورها جهت ارتقای کیفیت و اثر بخشی  خدمات، توجه ویژه ای به سیستم های الکترونیکی و فن آوری اطلاعات داشته اند، در بعد مسیولیت پذیری نیز نتایج نشان داد که در کشورهای سنگاپور، ترکیه و ایران، تعدد مسیولیت های وزارت بهداشت مانعی در برابر انجام وظایف اصلی آن ها می باشد.

    نتیجه گیری

    الگوی فعلی حاکمیت نظام سلامت ایران و کشورهای در حال توسعه با نظام سلامت مشابه با آن چالش هایی در دست یابی به اهداف نظام سلامت ایجاد می کند. توسعه یک مدل یکپارچه نظام سلامت و تدوین استانداردهای جامع سیستمی برای ارزشیابی و اعتباربخشی خدمات سلامت، برای حاکمیت نظام سلامت این کشورها پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: کیفیت، اثربخشی، مسئولیتپذیری، نظام سلامت، حکمرانی خوب
  • مهدی گودرزی، پوران رئیسی* صفحات 19-38
    مقدمه

    مبحث امنیت از منظر تامین امنیت کارکنان و بیماران بیمارستان، اهمیت بالایی دارد. در این پژوهش سعی شده است که امنیت در بیمارستان ها از سه جنبه (امنیت فیزیکی، امنیت اجتماعی و امنیت اطلاعاتی) مورد بررسی قرار گیرد و چالش های پیش رو شناسایی گردد.

    روش پژوهش

    این مطالعه طی دو مرحله ی کیفی-موردی و کمی و با روش میدانی-پیمایشی بود. در بخش کیفی، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و روش گلوله برفی 14 نفر از خبرگان این حوزه (مدیران و مسیولان امنیتی بیمارستان ها) در بین جامعه آماری شناسایی شدند و به صورت مصاحبه نیمه ساختارمند با آنها مصاحبه شد. با استفاده از یافته های مرحله قبل در مرحله کمی، پرسشنامه ای بسته با مقیاس 5 گزینه ای لیکرت طراحی گردید و برای تعیین نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شد. تعداد جامعه آماری این مرحله 35 نفر بود. داده های به دست آمده با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و با نرم افزار SPSS تحلیل شد.

    یافته ها

    با طراحی پرسشنامه مشخص شد که وجود وسایل مقابله با شرایط اضطراری و ایمن بودن اسناد کاغذی حساس در بعد امنیت فیزیکی، آموزش حفاظت فیزیکی کارکنان حراست و خشونت جسمی برای پرستاران در بعد امنیت اجتماعی، به روز رسانی آنتی ویروس ها، کنترل ورودی و خروجی های بیمارستان، محدود سازی دسترسی به شبکه و ذخیره سازی دوربین ها در بعد امنیت اطلاعات در بیمارستان بیشترین تاثیر داشتند.

    نتیجه گیری

    ایجاد زیرساخت های لازم جهت فراهم کردن سیستم امنیتی-فیزیکی و تجهیز شبکه نظارتی می تواند در حفظ امنیت فیزیکی، اجتماعی و اطلاعاتی موثر باشد.

    کلیدواژگان: امنیت فیزیکی، امنیت اجتماعی، امنیت اطلاعات، امنیت در بیمارستان
  • علی امینی* صفحات 39-62
    مقدمه
    در این پژوهش به بررسی تاثیر سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی بر ظرفیت نوآوری کارکنان با نقش میانجی کارکردهای مدیریت منابع انسانی و خلاقیت کارکنان پرداخته شده است. سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی مجموعه ای از ابزارها است که مدیران را قادر می سازد تا با پیاده سازی کارکردها و وظایف مدیریت منابع انسانی و با بهره گیری از منابع انسانی سازمان، هدف های سازمان را محقق و میزان دستیابی در رسیدن به اهداف را مشخص نمایند.روش پژوهش: این پژوهش از نوع توصیفی-علی و جامعه آماری آن کلیه شرکت های ایرانی در ششمین نمایشگاه ایران فارما در سال 1400 است. در این پژوهش با ارایه یک مدل مفهومی و پیشنهاد فرضیات مرتبط با آن در جامعه مورد مطالعه، نظرات 194 نفر از کارکنان شرکت های دارویی مورد بررسی قرار گرفت و داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار Smart-PLS تحلیل شد.یافته ها: بر اساس نتایج این تحقیق، سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی، تاثیری مثبت (511/0=β) و معنی دار (429/7=t) بر ظرفیت نوآوری کارکنان در شرکت های دارویی داشت. علاوه بر آن متغیرهای کارکردهای مدیریت منابع انسانی و خلاقیت کارکنان به ترتیب با ضریب تاثیر 209/0 و 085/0، در رابطه بین سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی و ظرفیت نوآوری کارکنان، نقش میانجی گری ایفا می کنند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بکارگیری سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی، ظرفیت نوآوری کارکنان را در این شرکت ها بهبود می بخشد. علاوه بر آن نقش میانجی کارکردهای مدیریت منابع انسانی و خلاقیت کارکنان در رابطه میان بکارگیری سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی و ظرفیت نوآوری کارکنان نیز مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی، کارکردهای مدیریت منابع انسانی، خلاقیت، نوآوری
  • زینب کاظمی، مهدی همایون فر*، مهدی فدایی، منصور صوفی، علی صالح زاده صفحات 63-80
    مقدمه

    با توجه به اهمیت خون به عنوان یک عنصر حیاتی در سیستم سلامت، در این پژوهش، زنجیره تامین خون در سه سطح اهداکنندگان، بانک ها (مراکز خون) و بیمارستان ها در قالب یک مدل چندهدفه به منظور حداقل سازی مجموع هزینه ها، حداقل سازی زمان کلی ارسال واحدهای خونی و حداقل سازی میزان تقاضای برآورد نشده بیمارستان ها در هر دوره، مدل سازی شده است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش توصیفی و از نوع کمی است. داده های مورد نیاز برای پیاده سازی مساله واقعی در سال 1400 با مراجعه به دفتر منطقه ای سازمان انتقال خون استان تهران و با همکاری سیستم نگاره گردآوری شده است. با توجه به ماهیت Np-hard مساله، مدل پیشنهادی با استفاده از سه الگوریتم ژنتیک، NSGAII و MOPSO در نرم افزار گمز حل شده است.

    یافته ها

    در مدل پیشنهادی، تطابق گروه های خونی در تامبن تقاضا، سیستم صف، تخصیص گروه های خونی در آزمایشگاه ها و بانک های خون، هدر رفت خون در آزمایشگاه، انتقال محصولات بین مراکز تقاضا و نیز پارامترهای حساس و تعیین کننده ای مدل مانند؛ پارامتر تقاضا، اهدای خون و زمان حمل محصولات خونی بین اجزای شبکه، به صورت غیرقطعی در نظر گرفته شده است. یافته ها نشان می دهند که در اجرای مسایل 3، 7، 10 و 12 برای شاخص کیفیت الگوریتم MOPSO دارای عملکرد مناسب تری است، اما به طور کلی و بر اساس دفعات اجرا و همچنین میانگین آنها، الگوریتم NSGA-II عملکرد بهتری دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، مدل ارایه شده منجر به کاهش مجموع هزینه ها، زمان کلی ارسال واحدهای خونی و میزان تقاضای برآورد نشده بیمارستان ها می شود.

    کلیدواژگان: بهینه سازی چند هدفه، شبکه تامین فرآورده های خونی، رویکرد هیبریدی، الگوریتم فرا ابتکاری
  • صدیقه محمداسماعیل*، هانیه فتاح زاده صفحات 81-105
    مقدمه

    داروهای تقلبی سالانه جان تعداد زیادی از مردم دنیا را می گیرد. با ورود فناوری بلاکچین در زنجیره تامین دارویی، مشکل اساسی این سیستم که وجود داروهای تقلبی می باشد، حل می شود. هدف از انجام این پژوهش، بررسی و شناسایی شاخص های موثر در استفاده از فناوری بلاکچین در زنجیره تامین دارویی می باشد.

    روش پژوهش

    در این مقاله از روش فراترکیب (Meta-synthesis) برای بررسی و شناسایی شاخص های موثر در استفاده از بلاکچین در زنجیره تامین دارویی استفاده شده است. فراترکیب یک روش پژوهش کیفی محسوب می شود. ابزار گردآوری داده ها مطالعات کتابخانه ای و بررسی پیشینه پژوهش است. در این راستا، ابتدا تعداد 7770 مقاله اولیه یافت شد که از این تعداد، پس از بررسی عناوین مرتبط، تعداد 102 مقاله باقیماند و بقیه حذف شدند. در مرحله بعد با بررسی چکیده مقالات 6 مقاله حذف و تعداد 96 مقاله باقی ماند. در نهایت با بررسی محتوای مقالات باقیمانده 89 مقاله انتخاب شد. روایی و پایایی بررسی و در پایان داده ها در نرم افزار  Excelوارد و میانگین درصد تاثیرشاخص های بلاکچین در زنجیره تامین دارویی از نظر نخبگان محاسبه شد.

    یافته ها

    با استفاده از مقالات انتخاب شده و نظر خبرگان، شش شاخص اصلی موثر در زنجیره تامین دارویی به شرح ذیل بدست آمدند. قرارداد هوشمند، ساده سازی معاملات بین المللی، شناسایی، هماهنگی زنجیره تامین، ردیابی و جلوگیری از تقلب در صنایع دارویی، ذخیره دایمی و ایمن اطلاعات و متعادل سازی فرایند قیمت گذاری و کاهش هزینه ها.

    نتیجه گیری

    در حال حاضر این فناوری به خاطر مزایای قابلیت ردیابی دارویی، شفافیت، ذخیره دایمی و امن اطلاعات، حذف واسطه ها، کاهش هزینه و غیرقابل تغییر بودن اطلاعات بهترین گزینه برای استفاده در زنجیره تامین دارویی می باشد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین صنایع دارویی، قابلیت ردیابی، بلاکچین، فراترکیب
  • مائده الله وردی، انیسه نیک روان*، کامران حاجی نبی صفحات 107-117
    مقدمه

    در سال های اخیر  نظام سلامت کشور با مشکلات متعددی مواجه بود که نارضایتی مردم را به همراه داشت. وزارت بهداشت،  طرح تحول نظام سلامت را با هدف محافظت مالی مردم در قبال هزینه های سلامت، ارتقای کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات درمانی تدوین کرد.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر طرح تحول نظام سلامت بر زمان ارایه خدمات اورژانس در بیمارستان حضرت رسول اکرم تهران انجام شده است.  جامعه آماری این پژوهش شامل تمام بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان حضرت رسول طی سال های 1391 تا 1395 بوده است. به منظور بررسی تاثیر طرح  بر زمان رسیدگی در اورژانس از تحلیل رگرسیون سری زمانی منقطع و نرم افزار Stata استفاده شده است. این روش این امکان را فراهم می کند تا بتوانیم  اثرات آنی و بلندمدت طرح بر مدت زمان دریافت خدمت را نشان دهیم.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد که اجرای طرح تحول در کوتاه مدت، روی زمان انتظار بیماران تاثیری نداشته اما در بلند مدت به طور معنی داری (0/01>P) باعث کاهش مدت زمان انتظار ویزیت، اولین اقدام درمانی، آماده شدن نتیجه آزمایش، دریافت نتیجه آزمایش توسط پزشک، دریافت نتیجه نهایی آزمایش، دریافت نتیجه نوارقلبی، دریافت نتیجه نوار قلبی توسط پزشک و دریافت نتیجه نهایی نوار قلبی در بیمارستان حضرت رسول اکرم شده است.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش می تواند در راستای مدیریت زمان انتظار بیماران برای دریافت خدمات پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت مفید باشد.

    کلیدواژگان: طرح تحول سلامت، اورژانس، استاندارد زمان انتظار بیمار، تحلیل سری زمانی منقطع
  • اقبال محمدپور، منصور ایراندوست*، حمید لرستانی، جلیل سحابی صفحات 119-128
    مقدمه

    شایستگی فرهنگی، قابلیت پاسخ به تنوع فرهنگی در داخل سیستم های بهداشت و درمان است‏. مقاله حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر شایستگی فرهنگی پزشکان و پرستاران سازمان های دولتی بخش بهداشت ودرمان ایران انجام شد.

    روش پژوهش

    برای تحلیل ادبیات پژوهش از روش فراترکیب استفاده شد سپس با استفاده از نظرات 10 خبره دانشگاهی با پرسشنامه، و روش دلفی دومرحله ای برای نهایی کردن مدل استفاده گردید.

    یافته ها

    ابتدا با مرور نظام مند 198 سند، که پس از پالایش به عدد 32 رسید و با بررسی این پژوهش ها به 7 شاخص و 26 زیرشاخص موثر بر شایستگی فرهنگی استخراج شد که در پرسشنامه ای از 10 نفر از خبرگان متخصص در دور اول ضریب کندال 512/. حاصل شد و با حذف یک عامل که از منظر خبرگان دارای روایی کمتری بود و نیز اصلاح 3 عامل دیگر نهایتا در دور دوم دلفی عدد 704/. حاصل شد که حکایت از روایی بالای این شاخص ها دارد.

    نتیجه گیری

    شاخص های تنوع فرهنگی، برخورد فرهنگی، میل فرهنگی، فروتنی فرهنگی، شایستگی انسان گرایانه، آمادگی آموزشی و حمایت سازمانی، هفت شاخص نهایی می باشند، کاربست مدل استخراج شده ی شایستگی فرهنگی در بخش بهداشت و درمان دولتی می تواند ابزاری برای ارزیابی و اولولیت بندی شایستگی فرهنگی کادر درمان در بخش دولتی ایران بوده و نتایجش نیز مبنای انجام اقدامات مدیریتی برای اصلاح و بهبود سازمانی واقع گردد.

    کلیدواژگان: شایستگی فرهنگی، بخش بهداشت و درمان دولتی، تکنیک دلفی، روش فراترکیب، پزشکان و پرستاران
|
  • Mohsen Kazeminia, Alireza Khatony, Faranak Jafari * Pages 7-18
    Introduction

    Today, the issue of development is considered by many countries and one of the basic requirements for achieving balanced development is the issue of good governance. Therefore, the present study was conducted to evaluate good governance in terms of quality, effectiveness and responsibility in the health system.

    Methods

    This study was a comparative study. In this process, the study of the governance of the health system in the organizational dimensions of quality, effectiveness and responsibility was conducted in seven selected countries of the world and Iran. Data were described, interpreted and analyzed after collection. In order to find articles and information documents in Persian and English databases, reputable sites of the World Health Organization were searched.

    Results

    The results of the study of selected countries and Iran showed that all countries to improve the quality and effectiveness of services, have paid special attention to electronic systems and information technology, in terms of responsibility, the results showed that In Singapore, Turkey and Iran, the multiplicity of responsibilities of the Ministry of Health is an obstacle to the performance of their core tasks.

    Conclusion

    The current model of governance of the health system of Iran and developing countries with similar health systems creates challenges in achieving the goals of the health system. The development of an integrated model of the health system and the development of comprehensive system standards for the evaluation and accreditation of health services are proposed for the governance of the health system of these countries.

    Keywords: Quality, Effectiveness, Responsibility, health system, Governancee
  • Mahdi Goodarzi, Pouran Raeissi * Pages 19-38
    Introduction

    The issue of security is very important from the perspective of ensuring the safety of hospital staff and patients. In this study, we have tried to study security in hospitals from three aspects (physical security, social security and information security) and identify the leading challenges.

    Methods

    This study was conducted in two stages: qualitative-case and quantitative and with field-survey method. In the qualitative section, using targeted sampling method and snowball method, 14 experts in this field (managers and security officials of hospitals) were identified among the statistical population and interviewed in a semi-structured interview. Using the findings of the previous stage in the quantitative stage, a closed questionnaire with a 5-point Likert scale was designed and random sampling method was used to determine the statistical sample. The statistical population of this stage was 35 people. The obtained data were analyzed using descriptive statistics and SPSS software.

    Results

    By designing the questionnaire, it was found that the existence of emergency response equipment and the safety of sensitive paper documents in the field of physical security, physical protection training for security guards and physical violence for nurses in the field of social security, antivirus updates, hospital entry and exit control, Restricting network access and storing cameras had the greatest impact on information security in the hospital.

    Conclusion

    Creating the necessary infrastructure to provide a physical security system and equipping the surveillance network can be effective in maintaining physical, social and information security.

    Keywords: physical security, Social security, Informational security, Security in hospital
  • Ali Amini * Pages 39-62
    Introduction
    In this study, the effect of human resource information systems on employee innovation capacity with the mediating role of human resource management functions and employee creativity has been investigated. Human resource information systems are a set of tools that enable managers to achieve the goals of the organization by implementing the functions and tasks of human resource management and using the human resources of the organization and determine the extent to which the goals are achieved.
    Methods
    This is a descriptive-causal study and its statistical population is all Iranian companies in the sixth Iran Pharma exhibition in 1400. In this study, by presenting a conceptual model and proposing related hypotheses in the study population, the opinions of 194 employees of pharmaceutical companies were examined and the data collected by Smart-PLS software were analyzed.
    Results
    Based on the results of this study, human resource information systems had a positive (β=0.511) and significant (t=7.449) effect on the innovation capacity of employees in pharmaceutical companies. In addition, the variables of human resource management functions and employee creativity with an impact factor of 0.209 and 0.085, respectively, play a mediating role in the relationship between human resource information systems and employee innovation capacity.
    Conclusion
    The results showed that the use of human resource information systems improves the innovation capacity of employees in these companies. In addition, the mediating role of human resource management functions and employee creativity in the relationship between the use of human resource information systems and staff innovation capacity was also confirmed.
    Keywords: Human Resource Information Systems, Human Resource Management Functions, Creativity, innovation
  • Zeinab Kazemi, Mahdi Homayounfar *, Mehdi Fadaei, Mansour Soufi, Ali Salehzadeh Pages 63-80
    Introduction

    Due to the importance of blood as a vital element in the health system, in this study, the blood supply chain is modeled at three levels of donors, banks (blood centers) and hospitals in the form of a multi-objective model to minimize total costs, total delivery time of blood units and non-estimated demand of hospitals in each period.

    Methods

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive and quantitative in terms of method. The data needed to implement the real problem in 2021 have been collected by through the regional office of the Tehran blood transfusion organization along with the Negareh system. Due to the Np-hard nature of the problem, the proposed model is solved using three algorithms of GA, NSGA-II and MOPSO in GAMS software.

    Results

    In the proposed model, matching the blood type in meeting demand; blood type delivery and allocation system in laboratories and blood banks, blood wasting in laboratory, transfer of products between demand centers, sensitive and determinative parameters of the model such as; demand, blood donation and delivery time of blood products between network components are considered indefinitely. The findings show that the MOPSO algorithm has a better performance in problems 3, 7, 10 and 12 for the QM index, but generally, based on running times and their average, the NSGA-II algorithm is better.

    Conclusion

    Based on the results, the proposed model leads to a reduction in total costs, total delivery time of blood units and unapproved demand of hospitals.

    Keywords: Multi-objective optimization, Blood product supply network, hybrid approach, Meta-Heuristic Algorithm
  • Sedigheh Mohammadesmaeil *, Hanieh Fattahzadeh Pages 81-105
    Introduction

    Counterfeit drugs kill many people in the world every year. With the introduction of blockchain technology in the drug supply chain, the basic problem of this system, which is the existence of counterfeit drugs, will be solved. The purpose of this study is to investigate and identify the effective indicators in the use of blockchain technology in the drug supply chain.

    Methods

    In this paper, the meta synthesis method has been used to investigate and identify the effective indicators in the use of blockchain in the drug supply chain. meta synthesis is a qualitative research method. The data collection tool is library studies and research background research. In this regard, first 7770 original articles were found, of which, after reviewing the relevant titles, 102 articles remained and the rest were deleted. In the next step, by reviewing the abstracts of articles, 6 articles were deleted and 96 articles remained. Finally, 89 articles were selected by reviewing the content of the remaining articles. Validity and reliability were checked and finally, the data were entered in Excel software and the average percentage of blockchain indexes in the drug supply chain was calculated by the elites.

    Results

    Using selected articles and experts' opinions, the following six main effective indicators were obtained. Smart contract, simplification of international transactions, identification, supply chain coordination, tracking and prevention of fraud in the pharmaceutical industry, permanent and secure storage of information, and balancing the pricing process and reducing costs.

    Conclusion

    At present, this technology is the best option for use in the drug supply chain due to the benefits of drug traceability, transparency, permanent and secure storage of information, elimination of intermediaries, cost reduction and unchangeable information.

    Keywords: Supply chain, Pharmaceutical industry, Traceability, Blockchain, Meta Synthesis
  • Maedeh Allahverdi, Aniseh Nikravan *, Kamran Hajinabi Pages 107-117
    Introduction

    In recent years, the country's health system has faced numerous problems that have caused dissatisfaction among the people. The Ministry of Health launched the Health System Transformation Plan with the aim of protecting people from health costs, improving quality, and increasing access to health care. The aim of this study is to investigate the effect of health system transformation plan on the time of providing emergency services in Hazrat Rasoul Hospital.  

    Methods

    The statistical population of this study included all patients referred to the emergency department during the years 1391 to 1395. In order to investigate the effect of the design on the time of emergency treatment, interrupted time series analysis and Stata software have been used has been used. This method allows us to show the short and long-term plan for the duration of service.

    Results

    The research of this study showed that the implementation of the transformation plan in the short-term does not have any impact on the waiting time but in the long-term significantly (P<0.01) has reduced the waiting time for the visit, the first treatment, preparation of the test result, receiving the test result by the doctor, receiving the final test result, receiving the ECG result, receiving the ECG result by the doctor and Receiving the final result of the ECG in Hazrat Rasool Akram Hospital.

    Conclusion

    Findings of this study can be useful in managing the waiting time of patients to receive services after the implementation of the health system transformation plan.

    Keywords: Health Evolution Plan, Emergency, Patient’s Standard Waiting Time, Interrupted Time Series Analysis
  • Eghbal Mohammadpour, Mansour Irandoost *, Hamid Lorestani, Jalil Sahabi Pages 119-128
    Introduction

    Cultural competence, which is the ability to respond to cultural diversity within health care systems. The aim of this article was to identify the factors affecting the cultural competence of physicians and nurses of government organizations in the health sector of Iran.

    Methods

    To analyze the research literature, the Meta-synthesis method was used, then using the opinions of 10 organizational experts with a questionnaire, the two-stage Delphi method was used to finalize the model.

    Results

    In the first phase, with a systematic review of 198 documents, which after refinement reached 32 and by reviewing these studies, we obtained 7 effective indicators and 26 sub-indicators affecting cultural competence, which in a questionnaire of 10 experts In the first round, the Kendall coefficient is ./512  It was obtained by removing a factor that had less credibility from the experts' point of view, as well as correcting 3 other factors, and finally in the second round of Delphi, the number ./704 It was found that it indicates the high validity of these indicators.

    Conclusion

    Indicators of cultural diversity, cultural attitude, cultural desire, cultural humility, humanistic competence, educational readiness and organizational support are the seven final indicators. The application of the extracted model of cultural competence in public health can be a tool for Assessing and prioritizing the cultural competence of medical staff in the public sector of Iran and its results should be the basis for taking managerial measures for organizational reform and improvement.

    Keywords: Cultural Competence, Public Health Department, Delphi Technique, Physicians, Nurses