فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 37 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • جواد پذیرش، شهاب بهرامی*، نازنین راسخ، حمید قاسمی صفحات 9-24

    هدف این پژوهش مطالعه ساختاری تفسیری ابعاد حقوقی جرایم اقتصادی در ورزش حرفه ای بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های میدانی بود. در این مطالعه پس از شناسایی ابعاد و شاخص های مطالعه، روابط بین ابعاد و شاخص های شناسایی شده است. برای انعکاس روابط درونی میان معیارهای اصلی از دیدگاه 21 نفر از خبرگان براساس ISM استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد مدل نهایی به دست آمده در این پژوهش از هفت سطح تشکیل شده است  سپس با استفاده از قدرت نفوذ این عوامل در نمودار دوم مشخص است، معیار پیش گیری وضعی به تنهایی در ناحیه خوشه مستقل قرار دارد؛ به این معنا که میزان استفاده از پیشگیری وضعی از نظر اثرگذاری و اثرپذیری جایگاه خودمختار را کسب کرده و از کمترین اثرگذاری و اثرپذیری برخوردار است. معیارهای تدابیر امنیتی، عوامل اطلاعاتی، پیشگیری اجتماعی، قرارداد حقوقی، عوامل اقتصادی بیشتر تحت تاثیر سایر عوامل بوده و از منظر سیستمی جزو عناصر اثرپذیر و وابسته می باشند.  شاخص تدوین چارچوب قانونی می تواند به بهبود تمامی شاخص ها کمک کند؛ به این شکل که می توان با تدوین چارچوب قانونی به کاهش جرایم اقتصادی نزدیکتر شد.

    کلیدواژگان: جرایم اقتصادی، صنعت ورزش، پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی
  • مهرداد محرم زاده*، محمد سیوان نوری، فرشته کیانی، حانیه حاوندی زاد اقدم صفحات 25-37

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر آوازه برند بر تشویق مشتریان به انتخاب برندهای محصولات ورزشی در شهرستان اردبیل در سال 1398بود. روش تحقیق کاربردی و از نوعی توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری ، تمامی مشتریان محصولات ورزشی در شهرستان اردبیل بود با توجع به حجم نامشخص تعداد، از طریق روش مورگان تعداد 384 نمونه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه های آوازه برندو انتخاب برند بود. داده ها از طریق آزمون رگرسیون خطی تحلیل شد. نتایج تحلیل نشان داد بین آوازه برند و تشویق مشتریان به انتخاب برند های محصولات ورزشی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و آوازه برند بر انتخاب برند تاثیر معنی داری داشته است (70/0=B). ابعاد شهرت شرکت و تبلیغات شفاهی با انتخاب برند رابطه مثبت و معنی داری داشته است و با ضریب تاثیر (63/0=B) و (67/0=B) بر انتخاب برند تاثیر مثبت و معنی داری داشته است. بین آوازه برند و تمامی مولفه های انتخاب برند مانند نام برند (51/0=r)، ظاهر برند (64/0=r)، ویژگی های درونی برند (55/0=r)، برجستگی نام برند (64/0=r)، جذابیت برند (49/0=r)، شهرت برند(53/0=r)، حقیقت گویی برند (43/0=r)، تطابق با کارکرد برند (36/0=r)، و دیده شدن برند (37/0=r)  رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. با توجه به تحلیل صورت گرفته می توان نتیجه گرفت اگر برند ها دارای شهرت و آوازه بیشتری در بین مصرف کنندگان باشند، توان فروش یا خرید آن برند به دلیل انتخاب مشتریان، افزایش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: آوازه برند، تشویق به انتخاب برند، مشتریان محصولات ورزشی
  • جمال الدین شریعتی، ابراهیم علی دوست قهفرخی* صفحات 39-53

    هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل قانون سقف قرارداد در لیگ حرفه ای فوتبال بود. این پژوهش توصیفی (از نوع پیمایشی) بود که به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش را تمامی بازیکنان، مربیان و مدیرانی تشکیل می دادند که در 5 سال گذشته سابقه حضور در باشگاه های لیگ برتر حرفه ای کشور را داشتند و تعداد آنها حدود 600 نفر برآورد شد. نمونه گیری به صورت نمونه گیری در دسترس بوده و تعداد افراد نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر با 210 نفر بود که از بین تمامی پرسشنامه های توزیع شده، 180 پرسشنامه به صورت کامل دریافت شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که دارای 43 سیوال در زمینه قانون سقف قرارداد بود که دارای پنج گزینه از خیلی موافق (5) تا خیلی مخالف (1) بود. روایی و اعتبار پرسشنامه از طریق مشورت با اساتید و خبرگان بررسی شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون الفای کرونباخ برابر با 798/0 تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون فریدمن انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد، افراد نمونه کمتر از متوسط با وجود قانون سقف قرارداد برای بازیکنان (35/2=M) و مربیان (46/2=M) موافق هستند. همچنین بیشترین توافق را در این زمینه داشتند که قانون سقف قرارداد باعث نارضایتی بازیکنان و مربیان شاغل در لیگ برتر فوتبال شده (19/4=M) و این قانون باعث افزایش تمایل بازیکنان حرفه ای برای حضور در لیگ کشورهای حاشیه خلیج فارس می شود (13/4=M). از جمله مواردی نیز که مورد موافقت افراد نمونه قرار نداشت، رعایت قانون سقف قرارداد در لیگ برتر در سال های گذشته  بود (98/1=M).

    کلیدواژگان: سقف قرارداد، لیگ حرفه ای، فوتبال، ایران
  • ابوالفضل گودرزی*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 55-75

    آینده ای نزدیک ایران یکی از پیرترین کشورهای دنیا خواهد بود. مهمترین نیاز سالمندی موفقیت آمیز، توسعه فعالیت جسمانی در بین آنهاست. هدف اصلی این مطالعه شناسایی مولفه های راهبردهای توسعه فعالیت جسمانی سالمندان بود. این مطالعه از نوع کاربردی و روش انجام آن کیفی با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون  و شبکه مضامین  بود. این پژوهش بر اساس مدل مثبت اندیش و راهبردی SOAR (قدرت ها، فرصت ها، آرزوها و نتایج) انجام شد. با استفاده از روش گلوله برفی با 22 نفر از ذینفعان و صاحبنظران تا رسیدن به اشباع نظری، مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. شاخص های ممیزی تحقیقات کیفی اعم از مقبولیت، انتقال پذیری و تاییدپذیری نتایج مورد بررسی و تایید قرار گرفت. با تحلیل مصاحبه ها، 168 شاخص کلیدی مفهوم سازی شد. برای هریک از مولفه های مدل SOAR  به ترتیب 26، 31، 58 و 29مضمون یکپارچه جمع بندی گردید. برای «نقاط قوت» 5تم اصلی منابع انسانی، مالی، مادی-فیزیکی، مدیریتی و اطلاعاتی-فناوری و برای «فرصت های محیطی» 5تم اصلی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، قانونی و زیست محیطی شناسایی شد. برای «آرزوهای ذینفعان» 8تم اصلی منابع انسانی، اقتصادی، مادی-فیزیکی، مدیریتی، محیطی و فناوری اطلاعات، اجتماعی-فرهنگی، سیاسی و قانونی و در نهایت برای «نتایج قابل اندازه گیری» 4تم اصلی اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی، سلامت عمومی و مادی- فیزیکی مفهوم سازی گردید. همچنین عوامل تعدیل کننده با 25مضمون یکپارچه در قالب 3تم اصلی عوامل فردی-محیطی، فرهنگی-اجتماعی و مدیریتی شناسایی شدند. مضامین استخراج شده در این پژوهش همراستا با مدل های تایید شده توسعه فعالیت جسمانی سالمندان بود و لازم است برنامه ریزان و مدیران بحران سالمندی در کشور، توجه ویژه ای به آنها داشته باشند.

    کلیدواژگان: سالمند. سالمندی موفقیت آمیز، فعالیت جسمانی، مدل SOAR، تحلیل مضمون
  • محمدمهدی فروردین، مسعود نادریان جهرمی*، اصغر نیک سرشت، حسین دست بر حق صفحات 77-92

    هدف اصلی تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر موفقیت مربیان فوتبال شاغل در دسته یک لیگ فوتبال با تاکید بر FAHP بود. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و بر اساس گردآوری داده ها توصیفی-تحلیلی است که به شیوه ی پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاه ها، مربیان و کارشناسان فوتبال بودند. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند 16 نفر از آنان برای تحلیل AHP فازی انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه به منظور شناسایی عوامل موفقیت مربیان و پرسشنامه مقایسات زوجی 9 گزینه ای بود. روش تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی جهت اولویت بندی عوامل انجام شد. نتایج نشان داد 7  عوامل موثر بر موفقیت مربیان فوتبال، مهارت های فنی و تاکتیکی با وزن 208/0 در رتبه اول، مهارت تصمیم گیری  با وزن 185/0 در رتبه دوم، مهارت مدیریت تیمی  با وزن 177/0 در رتبه سوم، دانش  و آگاهی علمی با وزن 169/0 در رتبه چهارم، روابط حرفه ای و حمایت اجتماعی با وزن 125/0 در رتبه پنجم ، مهارت روانشناختی با وزن 108/0 در رتبه ششم و حمایت از مربیان با وزن 028/0 در رتبه هفتم دارد.

    کلیدواژگان: موفقیت مربیان، مدیریت تیمی، مهارت تاکتیکی، آگاهیهای علمی، فوتبال
  • علی خالدی فرد*، سیده ناهید شتاب بوشهری، صدیقه حیدری نژاد، امین خطیبی صفحات 93-110

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردها و پیامدهای ایجاد اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی انجام گرفت. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و در چارچوب رویکرد کیفی انجام شده است. جامعه آماری خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. روش نمونه گیری نظری بود. برای جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام شد. داده ها بعد از 16 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای سنجش اعتبار، انتقال و تایید پذیری، یافته های پژوهش به مشارکت کنندگان ارایه و نقطه نظرهای آن ها اعمال شد. از روش توافق درون موضوعی برای قابلیت اعتماد استفاده گردید که 82/0 گزارش شد. یافته های مربوط به راهبردها بیانگر42 مفهوم اصلی و 7 مقوله فرعی شامل (جست وجوی شغلی و مشاوره، بازطراحی کارآموزی، توسعه خصوصی سازی و کارآفرینی در صنعت ورزش، رفع موانع قانونی، مسیولیت پذیری آموزش عالی، توجه به بسترهای جدید، تاسیس سازمان نظام تخصصی ورزش) و یافته های مربوط به پیامدها بیانگر 20 مفهوم اصلی و 4 مقوله فرعی شامل (توسعه فردی، توسعه اقتصادی، توسعه فرهنگی و اجتماعی و توسعه انسانی پایدار) بود که تا حدود زیادی منطبق بر راهبردها نیز بودند. براساس یافته های پژوهش، راهبردهای اجرایی ارایه شده می تواند کمک رسان تصمیم گیران و برنامه ریزان ارشد اجرایی حوزه ورزش کشور در زمینه ایجاد و توسعه  اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی کشور باشد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، اشتغال پایدار، دانش آموختگان، راهبردها، صنعت ورزش، علوم ورزشی
  • مهتاب خان محمدی*، مرتضی دوستی، فرزام فرزان، محمدحسین رضوی صفحات 111-130

    هدف این پژوهش شناسایی چالش های ورزش سالمندی و ارایه راهکارهای موثر جهت ترغبب سالمندان به ورزش بود. از منظر هدف، از نوع کاربردی و اکتشافی بود. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل پژوهشگران و صاحب نظران گروه های علوم ورزشی، روانشناسی، جامعه شناسی، پیشکسوتان ورزشی، پزشکان و پرستاران و همچنین اعضای سازمان های مربوط به حوزه سالمندی درکشور بودند. نمونه ها به صورت هدفمند جهت مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند انتخاب شدند و مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت، اشباع نظری پس از مصاحبه با 25 نفر به دست آمد. تحلیل داده ها براساس روش کیفی، انجام شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که 23 کد باز برای چالش ها در قالب 3 کد فرعی تعریف شدند که شامل: موانع فرهنگی و سبک زندگی، موانع محیطی و امکاناتی، موانع فردی و شخصیتی است. همچنین 41کد باز برای راهبردها در قالب 5 کد فرعی تعریف شد که شامل: اقدامات برنامه ای ، اقدامات ترویجی، اقدامات انگیزشی، اقدامات قانونی، اقدامات زیر ساختی می باشد. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت چالش ها به طور مستقیم و غیرمستقیم باعث کاهش مشارکت سالمندان در ورزش می شود،  بنابراین پیشنهاد می شود در راستای تحقق اهداف ورزش سالمندان به اصول و اقدامات زیربنایی و ساختاری توجه شود و  سالمندان را با راهبردهایی همچون:  برگزاری جشنواره های ورزشی ویژه سالمندان، تربیت مربی وکارشناس ورزشی مختص سالمندان، تاسیس خانه های ورزشی سالمندان،  تنوع بخشی به خدمات ورزشی سالمندان  جهت پیوستن به مشارکت ورزشی را ترغیب کرد.

    کلیدواژگان: سالمندان، فعالیت های ورزشی، سلامت محور، مطالعه کیفی
  • محبوبه روزبهانی، اسماعیل عبادی* صفحات 131-147

    فقدان نظام مدون ساختاری و سازوکاری برای تحقق درآمدزایی سازمان های ورزشی کشور موجب عدم شفافیت در عواید حاصله، منابع و مصارف مربوط و نارضایتی از وضع موجود شده است که لازم است از سوی وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی اصلی ورزش کشور و سایر سازمان های ورزشی تا حصول نتیجه مطلوب، پیگیری به عمل آید. هدف پزوهش حاضر بررسی و شناسایی عوامل موثر بر توسعه درآمدزایی هییت های ورزشی استان قزوین بود. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان هییت های ورزشی استان قزوین که تعداد 48 هییت ورزشی با  5 نفر عضو هر هییت (رییس، دبیر، خزانه دار و دو نفر عضو هییت رییسه) به تعداد 240 نفر بوده است، با استفاده از فرمول کوکران 147 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه 42 سوالی محقق ساخته بود، که روایی آن توسط اساتید متخصص تایید و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ 83/0 به دست آمد.  به منظور تجزیه وتحلیل داده ها  از تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. بر اساس یافته ها 12 عامل موثر در توسعه درآمدزایی هییت های ورزشی استان قزوین شناسایی شدند. همچنین نتایج نشان داد عامل تعداد مسابقات و رویدادهای ورزشی، رشد تماشاچیان ورزشی و توسعه اقتصادی استان بیشترین و سیاست گزاری مسیولین بلندمرتبه استانی و حضور افراد باتجربه در ورزش استان به ترتیب کمترین تاثیر را بر توسعه درآمدزایی سازمان های ورزشی استان دارند. در این راستا با توجه به یافته های پژوهش مدیران و مسیولین سازمان های ورزشی استان قزوین می بایست با برگزاری بیشتر مسابقات ورزشی و رشد بیشتر تماشاچیان، زمینه توسعه اقتصادی بیشتر استان را فراهم نموده تا در نهایت سازمان های ورزشی به درآمدزایی مطلوب دست پیدا نمایند.

    کلیدواژگان: درآمدزایی، رویداد ورزشی، هیئت های ورزشی، سیاست گزاری در ورزش، توسعه اقتصادی
  • رضا کاظمی حاجی، امیرحسین منظمی*، میثم رحیمی زاده صفحات 149-164

    هدف از تحقیق حاضر مطالعه ارزش ویژه برند تیم ملی والیبال ایران و ارایه مدل می باشد. روش تحقیق توصیفی و از نوع تحقیقات همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای باشگاه هواداران تیم ملی است که مسابقات تیم در لیگ جهانی والیبال مشاهده کردند. نمونه آماری روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس جدول مورگان 384 نفر تعیین گردید. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه ی تلفیق شده ارزش ویژه برند مشتمل بر پرسشنامه های آکر (2009)؛ پرهیزگار و ابراهیمی عابد (1391) و گلادن و فانک (2002) با مقیاس پنج ارزشی لیکرت مورد استفاده قرار گرفت. برای آزمون طبیعی بودن داده های تحقیق از آزمون کولموگراف- اسمیرنوف و آزمون های فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی در سطح معناداری 05/0≤p و برای جهت آزمون الگوی تحقیق از روش آماری مدل یابی(PLS-SEM) با استفاده از تحلیل مسیر استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین ارزش ویژه برند و مولفه های آن با آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری و تداعی برند رابطه معناداری وجود دارد. بدین معنی که با افزایش آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری و تداعی برند، ارزش ویژه برند تیم ملی والیبال افزایش می یابد. همچنین مدل ارزش ویژه برند و مولفه های آن از برازش کافی برخوردار است. در نهایت میتوان دریافت افزایش سطح آگاهی و تداعی مشتری از برند، از طریق تبلیغات گسترده به وسیله حمایت از تیم ها و رویدادهای ورزشی برای معرفی برند یک تیم، سبب ماندگاری در ذهن مشتریان محصولات ورزشی و کاهش تغییر برند در آینده خواهد شد.

    کلیدواژگان: آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری، تداعی برند
  • زهرا نوری*، سارا کشکر، غلامعلی کارگر، جواد شهلائی صفحات 165-183

    ورزش به عنوان پدیده ای اجتماعی و فرهنگی، پیوندی ارگانیک با نهادها و ساختارهای اجتماعی دارد، به این معنا که دستاوردهای ورزش و فعالیت های مربوط به آن، به طور کلی یک شاخص فرهنگ عمومی محسوب می شوند. هدف از این تحقیق تعیین مولفه های فرهنگ ورزش قهرمانی زنان مسلمان بود. روش تحقیق حاضر از نظر هدف بنیادی و از نظر استراتژی کیفی بود که با بهره برداری از روش تحلیل تماتیک انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته با متخصصان، صاحب نظران حوزه ورزش قهرمانی و ورزش بانوان استفاده شد. شرط ورود به مصاحبه داشتن تحصیلات مرتبط با علوم ورزشی با مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر و داشتن تجربه کاری در حوزه ورزش بانوان به مدت حداقل 10 سال بود. نمونه گیری به روش هدفمند و گلوله برفی انجام شدو نهایتا با 32 مصاحبه به حد اشباع نظری رسید. ابزار سنجش پرسشنامه ای با دو سوال باز در مورد چیستی فرهنگ ورزش قهرمانی بانوان و مولفه های آن بود. از نرم افزار MAXQDA ورژن 2020 برای تحلیل اطلاعات و ترسیم الگو استفاده شد. نتایج نشان داد که کدهای انتخابی فرهنگ ورزش قهرمانی زنان عبارتند از:فرهنگ اجتماعی، فرهنگ حرفه ای، فرهنگ رقابتی، فرهنگ هواداری، فرهنگ رفتار تیمی، ارزش های ملی- مذهبی، باورها و سبک زندگی فعال. باید توجه داشت که فرهنگ اجتماعی در ورزش قهرمانی زنان مسلمان عاملی تاثیرگذارتر نسبت به سایر عوامل بوده و باید در تصمیم گیری های کلان مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، ورزش قهرمانی، ورزش زنان
  • مهدی شریعتی فیض آبادی*، رضا مهدی صفحات 185-200

    هدف از پژوهش حاضر بررسی مفاهیم اثرگذار ورزش بر شکل گیری امنیت فرهنگی_اجتماعی بود؛ جامعه آماری پژوهش حاضر برابر با نمونه اماری و برابر با 13 خبره حوزه علوم سیاسی و علوم ورزشی صاحب اثر (مقاله، کتاب، یادداشت، مصاحبه) در حوزه امنیت بود؛ نمونه حاضر با استفاده از نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) و با استفاده از تکنیک دلفی تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت؛ یافته های پژوهش حاضر نشان داد 38 مفهوم مهم اثرگذار ورزش بر امنیت اجتماعی و فرهنگی موثر در 9 مقوله دسته بندی که از میان مفاهیم مرتبط با امنیت فرهنگی، تفاهم فرهنگی (13/4)، تعاملات فرهنگی (18/4)، مصالحه فرهنگی (97/3) و نمایش فرهنگی ملی اسلامی (02/4) به ترتیب مهمترین مقوله های شکل دهنده امنیت فرهنگی و در بعد امنیت اجتماعی، کاهش نرخ بزه (69/4)، مساوات اجتماعی (16/4)، تحول در سبک زندگی (12/4)، سلامت روحی روانی (11/4) و انسجام اجتماعی (03/4) مهمترین مقوله های اثرگذار ورزش بر امنیت اجتماعی بود؛ بعلاوه اهمیت ورزش در تامین امنیت اجتماعی (22/4) بیش از اهمیت آن در امنیت فرهنگی (07/4) گزارش گردید.

    کلیدواژگان: امنیت، جامعه، ورزش، فرهنگ
|
  • Javad Paziresh, Shahab Bahrami*, Nazanin Rasekh, Hamid Ghasemi Pages 9-24
    Aim

    The purpose of this study was to provide a structural interpretive study of the legal dimensions of economic crime in professional sport.

    Methodology

    The purpose of this study was applied and in terms of data collection the next step is to identify the pattern of causal relationships between them. In this study, after identifying study dimensions and indicators, the relationships between dimensions and indicators have been identified. To reflect the internal relationships among the main criteria, 21 experts based on ISM were used.

    Findings

    The results showed that the final model obtained in this study consists of 7 levels. Then, using the influence of these factors together, it is clear in the second diagram that the criterion of situational prevention is alone in the cluster area; That is, the level of use of prevention has an autonomous status in terms of effectiveness and effectiveness and has the least impact and effectiveness. Criteria for security measures, information factors, social prevention, legal contracts, and economic factors are more influenced by other factors and are systemically influential and dependent elements.

    Conclusion

    The legal framework formulation index can also help improve all indicators, so that it can be brought closer to reducing economic crime by formulating a legal framework.

    Keywords: Economic crimes, sports industry, situational prevention, social prevention
  • Mehrdad Moharramzadeh*, Mohammad Saivan Nouri, Freshte Kiani, Hniyeh Havandi Zad Aghdam Pages 25-37

    The purpose of this study was to investigate the effect of brand reputation on encouraging customers to choose brands of sports products in Ardabil in 2020. The research method was applied and of a descriptive-correlation type. The statistical population was all customers of sports products in Ardabil city. Due to the unknown volume of the number, 384 samples were selected through Morgan method by random sampling method. Measurement tools included brand reputation questionnaires and brand selection. Data were analyzed by linear regression test. The results of the analysis showed that there is a positive and significant relationship between brand reputation and encouraging customers to choose brands of sports products and brand reputation has a significant effect on brand selection (B = 0.70). Dimensions of company reputation and word of mouth had a positive and significant relationship with brand selection and had a positive and significant effect on brand selection with impact coefficient (B = 0.63) and (B = 0.67). Between brand reputation and all components of brand selection such as brand name (r = 0.51), brand appearance (r = 0.64), internal brand features (r = 0.55), brand name prominence (= 0.64) r), brand attractiveness (r = 0.49), brand reputation (r = 0.53), brand truthfulness (r = 0.43), compliance with brand function (r = 0.36), and brand visibility (R = 0.37) There is a positive and significant relationship. According to the analysis, it can be concluded that if brands have more reputation among consumers, the ability to sell or buy that brand will increase due to customer choice.

    Keywords: brand reputation, encouragement to choose a brand, customers of sports products
  • Jamalaldin Shariati, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi* Pages 39-53

    The purpose of this study was to Analysis of salary cap rules in Iranian professional football league. Statistical population of research was all managers, coaches and players that participate in professional football league of Iran in 5 recent years and there was estimated about 600 persons. 210 subjects were selected based on Kerjcy and Morgan table. The research method was descriptive and done by researcher made questionnaire that had 43 questions about salary cap rules with 5 options from absolutely agree (5) to absolutely disagree (1). 180 questionnaires were received from subjects completely. Data analysis was done by Factor Analysis and Freidman’s test. Results showed that there were no agreement on salary cap rules for players (M=2.35) and Coaches (M=2.46). The subjects Showed most agreement in case of players and Coaches dissatisfactions from salary cap rules (M=4.19) and increase transfers of players to Arabian Leagues (M=4.13). The subjects believe that the salary cap rules was not successful in previous season (M=1.98).

    Keywords: Salary cap, Professional league, Football, I.R. Iran
  • Abolfazl Goodarzi*, AliReza Elahi, Hosein Akbari Yazdi Pages 55-75

    The main purpose of this study was to identify the components of physical activity development strategies in the elderly. This study was of applied type and its method was qualitative using content analysis technique and content network. This study was conducted based on the positive and strategic SOAR model (strengths, opportunities, aspirations and results). Using snowball with 22 stakeholders and experts to saturate the theoretical, semi-structured interviews were conducted. The audit criteria, including acceptance of qualitative research, transferability and Verifiability results were reviewed and approved. 168 key indicator was conceptualized after the analysis of the interviews. 26, 31, 58 and 29 integrated themes were summarized for each component of SOAR model, respectively. For "strengths" 5 main themes of human resources, financial, material-physical, Managerial and information-technology and for "environmental opportunities", 5 main political, economic, socio-cultural, legal and environmental themes were identified. For "Stakeholder Aspirations" 8 main themes of human, economic, material-physical, managerial, environmental and information technology, socio-cultural, political and legal resources and finally to "measurable results" 4 main themes of socio-cultural, economic, public health and physical material were conceptualized. Also, moderating factors with 25 integrated themes were identified in the form of 3 main themes: individual-environmental, cultural-social and managerial factors. Extract the contents of this study confirm models developed in line with the physical activity of older adults and be sure the planners and managers in the countrychr('39')s aging crisis, paying particular attention to them

    Keywords: Elder. Successful aging, physical activity, SOAR model, content analysis
  • MhammadMehdi Farvardin, Masoud Naderian Jahromi*, Asghar Nikseresht, Hosain Dast Bar Hagh Pages 77-92

    The main purpose of this study was to identify and rank the factors affecting the success of football coaches working in the first division of the football league with emphasis on FAHP. The research method is applied in terms of purpose and based on data collection is descriptive-analytical which was done by survey method. The statistical population of the study included all club managers, coaches and football experts. Based on purposive sampling method, 16 of them were selected for fazzy AHP analysis. Data were collected using interviews to identify the success factors of trainers and a 9-item pairwise comparison questionnaire. Data analysis method was performed using fuzzy hierarchical analysis technique to prioritize the factors. The results showed 7 factors affecting the success of football coaches, technical and tactical skills with a weight of 0.208 in the first place, decision making skills with a weight of 0.185 in the second place, team management skills with a weight of 0.177 in the third place, Danesh And scientific knowledge with a weight of 0.169 in the fourth rank, professional relations and social support with a weight of 0.125 in the fifth rank, psychological skills with a weight of 0.108 in the sixth rank and support for coaches with a weight of 0.028 in the seventh rank .

    Keywords: Coach Success, Team Management, Tactical Skills, Scientific Awareness, Football
  • Ali Khaledifard*, Seyedeh Nahid Shetab Bushehri, Sedighe Heidari Nejad, Amin Khatibi Pages 93-110

    the present study was conducted with the aim of identifying strategies and consequences of creating sustainable employment for sports science graduates. The present study is conducted within the framework of a qualitative approach. The statistical community of experts was aware of the research topic. The sampling method was theoretical. deep and semi-structured interviews were conducted with experts to collect data. Data reached theoretical saturation after 16 interviews. To assess validity, transferability and validity, the research findings were presented to the participants and their points of view were applied. The intra-subject agreement method was used for reliability which was reported to be 0.82. Findings related to the strategies represent 42 main concepts and 7 sub-categories including (job search and consulting, internship redesign, privatization and entrepreneurship in the sports industry, removal of legal barriers, responsibility of higher education, attention to new departments, establishment of a specialized sports organization) and The findings related to the Consequences identified 20 main concepts and 4 sub-categories including (individual development, economic development, cultural and social development and sustainable human development) which were largely in line with the strategies.

    Keywords: Graduates, Higher Education, Sports industry, Sports Science, Strategies, Sustainable mployment
  • Mahtab Khanmohamadi, Morteza Dosti, Farzam Farzan, Mohamadhossin Razavi Pages 111-130

    The purpose of this study was to identify the challenges of older sports and to present effective strategies for the elderly to enjoy sports. From the point of view of purpose, it was of practical and exploratory type. The statistical population in the present study included researchers and experts in the fields of sports science, psychology, sociology, sports veterans, physicians and nurses, as well as members of aging organizations in the country. Samples were purposefully selected for semi-structured interviews and the interviews continued until the stage of theoretical saturation, theoretical saturation was obtained after interviewing 25 people. Data analysis was performed based on qualitative method. The results show that 23 open codes for challenges were defined in the form of 3 sub-codes, which include: cultural and lifestyle barriers, environmental and facility barriers, individual and personality barriers. Also, 41 open codes for strategies were defined in the form of 5 sub-codes, which include: program measures, extension measures, motivational measures, legal measures, and infrastructure measures. Therefore, according to the obtained results, it can be concluded that the challenges directly and indirectly reduce the participation of the elderly in sports, so it is suggested to pay attention to the principles and basic and structural measures in order to achieve the goals of senior sports. And encouraged the elderly with strategies such as: holding sports festivals, especially for the elderly, training, coaching and sports experts for the elderly, establishing sports centers for the elderly, diversifying sports services for the elderly to join sports participation

    Keywords: Challenges, Strategies, Elderly, Sports, Qualitative Research
  • Mahboobeh Rouzbahani, Esmaeil Ebadi* Pages 131-147

    country's sports organizations leads to a lack of transparency in the revenues, resources and relevant expenses and dissatisfaction with the current situation, which is necessary to follow up by the country's sports organizations to achieve a desirable result. The purpose of this study was to investigate and identify the factors affecting the revenue development of sports organizations in Qazvin province. This study is descriptive-survey in terms of practical purpose and data collection method. The statistical population included the sports boards of Qazvin province, which consisted of 48 sports boards staff with 5 members of each board (chairman, secretary, treasurer and two board members) of 240 people, using Morgan table 147 people to Sample titles were selected. Data collection tool was a 42-item researcher-made questionnaire, the validity of which was confirmed by expert professors and its reliability was obtained by Cronbach's alpha of 0.83. Confirmatory factor analysis and structural equations were used to analyze the data Based on Findings, 12 factors were identified in the development of revenue for the sporting board of Qazvin province. The results also showed the number of sports competitions and events, the growth of sports spectators and the economic development of the province has the most and the policy-making of high-ranking provincial officials and the presence of experienced people in sports in the province have the least impact on the revenue-generating development of sports organizations in the province, respectively. In this regard, in this regard, according to the research findings of managers and officials of sports organizations in Qazvin province, by holding more sports competitions and more spectators, the field of economic development provides more provinces Eventually, sports organizations will achieve the desired revenue generation.

    Keywords: revenue generation, sporting events, sports boards, policy making in sports, economic development
  • Reza Kazemi Haji, Amirhossein Monazami*, Meysam Rahimi Zadeh Pages 149-164

    The purpose of this study is to survey the brand equity of the Iranian national volleyball team and designing a model. The research method was descriptive and correlational research. The statistical population includes all members of the national team fan club who watched the matches of the team in the World Volleyball League. The statistical sample was a simple random sampling method based on Morgan table of 384 people. To collect data, a combined brand equity questionnaire including Acker (2009) and Pious and Ebrahimi Abed (2012) and Gladden and Funk (2002) questionnaires with a five-point Likert scale was used. For data normalization, the Kolmogorov-Smirnov test and the research hypotheses tests, the correlation test was used at the significance level of P≤0.05 and for the purpose of testing the pattern of research, the statistical modeling method (PLS-SEM) was used using path analysis. Data analysis showed that there is a significant relationship between brand equity and its components with brand awareness, perceived quality, brand loyalty and association. This means that with increasing brand awareness, perceived quality, brand loyalty and association, the brand equity of the national volleyball team increases. Also, the brand equity model and its components have a sufficient fit. Finally, it is possible to increase the level of customer awareness and association of the brand, through extensive advertising by supporting teams and sports events to introduce a team brand, will remain in the minds of customers of sports products and reduce brand change in the future.

    Keywords: Brand Awareness, Perceived Quality, Brand Loyalty, Association
  • Zahra Noori*, Sara Keshkar, Gholamali Kargar, Javad Shahlaei Pages 165-183

    Sport as a social and cultural phenomenon is organically links to social institutions and structures, in the sense that the achievements of sport and its related activities are generally considered as indicators of public culture. The purpose of this study was to determine the components of women's championship sports culture. The method of the present study was fundamental in terms of purpose and qualitative strategy, which was performed using thematic analysising the qualitative part, the method of data accumulation was semi-structured interviews with experts, experts of championship sports and women's sports. The condition for entering the interview was to have a sports science education with a master's degree or higher and to have professonal experience in women's sports for at least 10 years. Sampling has been done in a purposeful and snowball method . The sample size was determined based on theoretical saturation. To achieve theoretical saturation, the interviews were extended to 32 cases. The assessment tool was a questionnaire with two open-ended questions about what is the culture of women's championship sports and its components. The validity of the questionnaires and interviews was confirmed and MAXQDA software version 2020 was used for data analysis and a qualitative model was drawn. The results showed that the selected categories of women's championship sports culture are social culture, professional culture, competitive culture, fan culture, team behavior culture, national-religious values, beliefs and active lifestyle. It should be noted that social culture is a more influential factor in Muslim women's championship sports than other factors and should be considered in major decisions.

    Keywords: culture, championship sports, women's sports
  • Mahdi Shariati Feizabadi*, Reza Mahdi Pages 185-200

    The purpose of this study was to investigate the effective concepts of sport on the formation of cultural-social security; The statistical population of the present study was equal to the statistical sample and equal to 13 experts in the field of political science and sports science (articles, books, notes, interviews) in the field of security; The present sample was continued using purposive sampling (snowball) and Delphi technique until theoretical saturation was achieved; Findings of the present study showed 38 important concepts affecting sports on effective social and cultural security, which are among the concepts related to cultural security, cultural understanding (4.13), cultural interactions (4.18), cultural reconciliation (3.97). And the National Islamic Cultural Show (04/02), respectively, the most important categories that form cultural security and among social security, crime rate reduction (4.69), social equality (4.16), lifestyle change (4.12) Mental health (4.11) and social cohesion (4.03) were the most important concepts of exercise on social security; In addition, the importance of sports on social security (4.22) was more than its importance on cultural security (4.07).

    Keywords: Security, Society, Sports, Culture