فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت توسعه و تحول
پیاپی 49 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرشته عقبائی، علی رضائیان*، سید مهدی الوانی، سید ذبیح الله هاشمی صفحات 1-10
    بیشتر تحقیقهای انجام شده در زمینه مدل های پذیرش بانکداری الکترونیک، بعد فرهنگی را نادیده گرفته و از این فاکتور مهم و کلیدی غافل بوده یا کمتر به آن پرداخته اند. یکی از مسایل و مشکلات بانک ها در جذب مشتریان به خدمات بانکداری الکترونیک، نیز ضعف توجه به مقوله فرهنگ مشتریان در توسعه استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک می باشد.بنابراین شناخت ابعاد فرهنگی هم برای دستیابی به اصل مشتری مداری و هم برای افزایش سهم بازار از طریق جذب و نگهداری مشتریان و اشاعه فرهنگ استفاده از آن و نیز جهت دهی در توسعه خدمات بانکداری الکترونیک، عامل اساسی بشمار می رود. هدف این پژوهش، شناسایی ابعاد فرهنگی موثر بر جذب مشتریان بانک به خدمات بانکداری الکترونیک به عنوان گامی نوآورانه در خدمت رسانی به جامعه می باشد تا بر تمرکز بر این عوامل، رویکردهای دقیق در حوزه مدیریت بازاریابی مشتریان صورت پذیرد. این تحقیق بر اساس ماهیت و روش از نوع توصیفی و بر اساس هدف از نوع کاربردی می باشد. از لحاظ نوع شناسی، در زمره تحقیقهای کیفی و در پارادایم استقرایی و ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته است. داده های کیفی بدست آمده از مصاحبه با مشتریان و مدیران حوزه بازاریابی بانک ملت، با استفاده از تحلیل تماتیک کدگذاری شد و مهمترین عوامل فرهنگی موثر بر جذب مشتریان ایرانی به خدمات بانکداری الکترونیک استخراج، دسته بندی و به تایید خبرگان رسیده است. نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که عوامل فرهنگی موثر بر جذب مشتریان ایرانی به خدمات بانکداری الکترونیک عبارتند از: ارزش های دینی، احساسات، هنر، آداب و رسوم، نمادها و سمبلها
    کلیدواژگان: فرهنگ، خدمات الکترونیک بانکی، تحلیل تماتیک
  • محمدحسن ترابی، کمال سخدری*، محمد عزیزی، مرتضی موسی خانی صفحات 11-20

    کسب و کارهای درون سازمانی (زایشی) در سالهای اخیر با رشد چشمگیری همراه بوده و به استراتژی رشد کسب و کارها تبدیل شده است و نقش موثری در سود آوری شرکتها دارد. با این وجود، پژوهش ها در این زمینه، بخصوص در بستر نهادی ایران، پراکنده است. از آنجا که رفتارهای کارآفرینانه اساسا بر محور فرصت های کارآفرینانه شکل می گیرد، این پژوهش با رویکردی کیفی و تمرکز بر صنایع غذایی منتخب، درصدد ارایه مدل کارآفرینی سازمانی در کسب و کارهای درون سازمانی (زایشی) مبتنی بر حاکمیت شرکتی در ایران بوده که در سطح سازمان مادر و شرکت زایشی مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج این پژوهش در زمینه و بافت نهادی ایران نشان می دهد که حرفه ای گرایی (استخدام مدیران متخصص و حرفه ای)، تنوع در اعضای هیات مدیره (عدم محدود سازی آنها به اعضای خانواده و غیره)، کنترل غیر فعال یا اخذ بازخورد از فعالیت ها (تعیین اهداف چالشی ونظارت دوره ای اقدامات) و همچنین اجرایی نمودن سیاست های جبران خدمت کارآفرینانه مثل واگذاری سهام مدیریتی و پاداش های نقدی و غیر نقدی می تواند نقش موثری در اخذ راهبردها و نظارت و کنترل بر اجرایی شدن برنامه ها در سطح شرکت مادر از طریق اجرای مکانیزم های حاکمیت شرکتی شود. این نتایج می تواند علاوه بر ارایه بینش های ارزشمندی جهت شناسایی رفتارهای مورد نیاز برای توسعه کارآفرینی سازمانی در شرکت مادر و کسب و کار درون سازمانی، مدل مناسبی نیز جهت پیاده سازی در شرکت های ایرانی ارایه نماید.

    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، کسب و کار درون سازمانی، شرکت مادر (چند کسب و کاره)، حاکمیت شرکتی
  • بهزاد بایایی، ناصر میرسپاسی*، ناصر آزاد، سمیه قجری صفحات 21-33

    با گسترش ارتباطات و شبکه سازی میان سازمانهای متعدد و مختلف، نوع ارزشها و به تبعیت از آن، فرهنگ نیز در تعامل با سایر سازمانها دچار تغییرات شده است. شناخت هوشمندانه فرهنگ سازمانی متاثر از کارکرد میان شبکه ایی برای سازمانهای با نقش هماهنگ کنندگی و یا به اصطلاح میانداری ضروری می باشد. هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی فرهنگ سازمانی شبکه ایی- میانداری در یک نهاد حاکمیتی است. رویکرد پژوهش از نوع آمیخته و بر اساس نتایج، کاربردی می باشد. جهت جمع آوری داده ها با تعداد 15 نفر از خبرگان، مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. از رویکرد نظریه داده بنیاد و ظاهرشونده جهت تجزیه و تحلیل داده های مصاحبه استفاده شد که از مجموع تعداد 225 واقعه شناسایی شده، در نهایت تعداد5 مولفه اصلی و 30 مفهوم بعنوان مولفه های اصلی و فرعی فرهنگ سازمانی میانداری نهایی گردید. برای آزمون مدل، از تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار Smart PLS بهره گرفته شد که بار عاملی هر یک از گویه ها با متغیر خود دارای آماره t بالاتر از 96/1 بوده است و گویه ها از دقت لازم برای اندازه گیری سازه یا متغیر مکنون برخوردار و هیچ یک از گویه های مدل حذف نشده است. نتایج آزمون نشان می دهد که شاخص های شناسایی شده در پنج مولفه اصلی (تعامل محوری، شبکه محوری، شهروندمحوری،چشم اندازمحوری، و نتیجه محوری) مورد تایید می باشند.

    کلیدواژگان: فرهنگ، شبکه سازمانی، فرهنگ سازمانی شبکه ایی- میانداری، نهاد حاکمیتی
  • آیناز زیادلو، نگین جباری*، کیومرث نیاز آذری صفحات 35-44

    مطالعه حاضر با هدف مدل سازی مولفه های هوش استراتژیک با تاکید بر نقش مهارت های اشتغال زا در مراکز آموزش عالی طراحی شد. برای این منظور از روش آمیخته مبتنی بر مطالعات کیفی-کمی استفاده گردید. جامعه آماری در بخش کیفی برای انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته مرتبط با نظریه برخاسته از داده ها شامل اساتید دانشگاه های استان گلستان و در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت متشکل از اساتید دانشگاه های شهر گرگان بود. تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش گراندد تیوری مبتنی بر نظریه استراوس-کوربین و در بخش کمی از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL استفاده شد. بر اساس یافته های کیفی عمده ترین مهارت های سازمانی اشتغال زا در مراکز آموزش عالی استان عبارتند از ارتباطی، کار تیمی، فناوری اطلاعات، مدیریت، حل مساله، برنامه ریزی و یادگیری. نتایج تحلیل با روش مدل معادلات ساختاری نمایان ساخت که مهارت های سازمانی و هوش استراتژیک تاثیر مثبت-معناداری بر اشتغال زایی مراکز آموزش عالی گرگان دارند. هوش استراتژیک نیز به سه مولفه اصلی مدیریت استراتژیک، هوشمندی مرتبط با سایر دانشگاه ها و هوشمندی محیطی قابل افراز است. برای اعتبارسنجی مدل از پرسشنامه ای با طیف لیکرت پنج درجه استفاده شد. روایی پرسشنامه با محاسبه شاخص CVR تایید گردید و آلفای کرونباخ تمامی ابعاد نیز بالای 7/0 بدست آمد.

    کلیدواژگان: هوش استراتژیک، اشتغال زایی، اساتید دانشگاه، مراکز آموزش عالی
  • داود امامزاده، غلامرضا معمارزاده*، ناصر حمیدی، جواد محرابی صفحات 45-61

    سازمان های اجتماعی با عمده وظایف خود نیازمند منابع انسانی هستند تا با بهره مندی از آن بتوانند به بالاترین سطح از بهره وری دست یابند پس ایفای نقش منابع انسانی در چابکی سازمان نیازمند تبیین الگو و ترکیبی از فعالیت های مدیریت منابع انسانی است که چیستی این ابعاد و مولفه ها و ترکیب آن ها در سازمان اجتماعی چابک هدف این پژوهش می باشد. این پژوهش از منظر هدف توسعه ای، از نظر روش توصیفی و پیمایشی است. جمع آوری داده ها به روش کتابخانه ای و میدانی صورت پذیرفت. از مرور ادبیات و پیشینه تحقیق و نظر خبرگان 9 بعد چابکی، 5 بعد و30 مولفه مدیریت منابع انسانی به دست آمد. مولفه های شناسایی شده بر اساس نظر خبرگان طی سه مرحله از طریق تکنیک دلفی غربال شد. در ادامه با استفاده از روش بهترین - بدترین (BWM) ضریب اهمیت یا وزن مولفه ها برای سازمان های اجتماعی چابک بدست آمد. از ترکیب ابعاد و مولفه ها، الگوی مدیریت منابع انسانی در سازمان های اجتماعی چابک ایران حایز گردید. بیشترین درجه اهمیت در بین ابعاد مدیریت منابع انسانی بعد "جذب" و در بین مولفه ها " انتخاب بر مبنای شایسته سالاری، شایسته گزینی و گزینش متمرکز" بوده است.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، سازمان اجتماعی چابک، نظام اداری، روش بهترین - بدترین
  • محبوبه پرگو، وحیدرضا میرابی*، حمیده رشادتجو، حسین وظیفه دوست صفحات 63-74
    پژوهش حاضر در پی تدوین مدل توسعه کارآفرینی با رویکرد پاسخگویی اجتماعی در آموزش عالی در دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته بوده و به منظور گردآوری اطلاعات، با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند با 20 نفر از خبرگان شامل اساتید دانشگاه و خبرگان دانشگاهی مسلط به مباحث کارآفرینی و پاسخگویی اجتماعی مصاحبه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام گرفت. بر اساس آن، مدل کیفی پژوهش طراحی شد. نتایج پژوهش حاضر، نشان دهنده استخراج بالغ بر تعداد 258 کدباز، 43 خرده مقوله یا مفهوم و6 مقوله استخراج و ویژگیهای آن ها شناسایی شد که در قالب مدل پارادایمی شامل شرایط زمینه ای (شامل: تغییرهای فناورانه و...)، شرایط محوری (توسعه کارافرینی با رویکرد پاسخگویی اجتماعی در آموزش عالی در دانشگاه)، شرایط علی (شامل: ملزومات توسعه کارافرینی و...)، شرایط مداخله گر (شامل: جایگاه کشور ایران در شاخص های کارافرینی و...)، راهبردها (شامل: رصد و پایش دانشجویان و کارافرینان، بومی کردن دانش تخصصی، متدولوژی یادگیری و پیشرفت علم، توانمندی، ارزش آفرین و اثربخش اجتماعی و...) و پیامد (شامل: رشد در تولید علم و دستاوردهای دانشگاهی و...) ارایه گردید.
    کلیدواژگان: مدل توسعه کارآفرینی، پاسخگویی اجتماعی، آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، داده بنیاد
  • هاجر عابدینی، فرج الله رهنورد*، علی اکبر قهرمانی صفحات 75-87

    در دنیای مملو از تغییرات، داشتن نیروی انسانی شایسته و آگاهی از شایستگی های آن ها می تواند موفقیت بلندمدت سازمان ها را تضمین کند. سازمان های دانش بنیان برای انجام وظایف خاص خود نیاز به کارکنان دانشی با شایستگی های حرفه ای ویژه ای دارند. این تحقیق با هدف مقایسه شایستگی های حرفه ای کارکنان دانشی به تفکیک وظایف سازمان های دانش بنیان انجام شده است که از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع داده ها، کمی است. ماهیت پژوهش توصیفی و با فن پیمایش انجام شده است. جامعه آماری، کارکنان دانشی سازمان های دانش بنیان استان های منتخب (تهران، قزوین، قم و البرز) به تعداد 328 نفر بودند که با 177 نفر به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه پژوهشگرساخته بود که تجزیه وتحلیل آنها با استفاده از نرم افزار SPSS و با تاکید بر آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی انجام شد. نتایج نشان می دهد که روزآمدسازی دانش، اکتساب دانش حرفه ای، مهارت های اجتماعی، مدیریتی، مذاکره و بازاریابی، توانایی فکری و الگوسازی، مشاوره کسب وکار، روحیه پژوهندگی و کارآفرینی مهم ترین شایستگی های حرفه ای کارکنان دانشی هستند. روزآمدسازی دانش برای هر کدام از وظایف سازمان های دانش بنیان از میانگین متفاوتی برخوردار است. همچنین برای ارایه مشاوره های کارآفرینانه و ارایه کالاهای نوآورانه، داشتن مهارت بازاریابی، روحیه کارآفرینی و روحیه پژوهندگی اهمیت بسزایی دارد.

    کلیدواژگان: شایستگی های حرفه ای، کارکنان دانشی، وظایف سازمان های دانش بنیان
  • حوریا اصل فلاح، بیت الله اکبری مقدم*، محمد دوستار صفحات 89-96
    فرهنگ مربیگری در سازمان ها فرایندی تحول آفرین است که در آن مربیان به عنوان کاتالیزور سازمانی توسعه رهبران، مدیران و کارکنان را تسهیل می بخشند. موضوع توسعه کارآفرینی سازمانی، یکی از چالش های پیش روی سیاست گذران و مدیران شرکت های مختلف محسوب می شود. فرهنگ مربیگری با ارایه برنامه های حمایتی به کارکنان سازمان جهت دستیابی به سطوح بالای خودکارآمدی نقش مهمی را در فعالیت های کارآفرینانه سازمان ایفا می کند. هدف اصلی این تحقیق، طراحی الگوی نهادینه سازی فرهنگ مربیگری در راستای توسعه کارآفرینی سازمانی است. بر این اساس روش تحقیق این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از منظر گردآوری اطلاعات، کیفی است. روش نمونه گیری هدفمند صورت گرفت. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از مدیران و خبرگان آگاه به مباحث مربیگری و کارآفرینی سازمانی مربیگری منتخب از طریق نمونه گیری هدفمند استفاده شد. داده ها طی دو مرحله کدگذاری باز و محوری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس یافته های تحقیق، ویژگی های سازمانی، بسترهای سازمانی حامی فرهنگ مربیگری، احساسات و ادراکات کارکنان، جو سازمانی، ویژگی های مدیران سازمان، ویژگی های مربیان عوامل اثرگذار در نهادینه سازی فرهنگ مربیگری هستند. همچنین راهبردهای نهادینه سازی از جمله استفاده مداوم مربیگری در سطوح چندگانه سازمانی، برنامه های توانمندسازی کارکنان و مدیران، بکارگیری مدیریت منابع انسانی سازمان کارآفرین، اجرای تفکر سیستمی در سازمان، استقرار نظام مدیریت مشارکتی، همسو نمودن فرهنگ مربیگری با ارزش های سازمانی شناسایی شد.
    کلیدواژگان: مربیگری، فرهنگ مربیگری، توسعه فرهنگ مربیگری، کارآفرینی سازمانی
  • سید سلمان ذکریائی، حسین خنیفر، صلاح الدین ابراهیمی، بهمن غلامی* صفحات 97-113

    مدیریت استعداد از انجام یک سری فعالیت های یکپارچه به منظور تضمین جذب، نگهداری، انگیزش و توسعه کارکنان مستعد مورد نیاز سازمان ها در حال حاضر و در آینده توسط است. این پژوهش در پی شناسایی عوامل موثر بر سنجش استعداد، مدیریت بهینه استعداد، درک بهتر فرآیند مدیریت استعداد و پیش بینی آینده آن بوده که نهایتا مدلی بهینه را طراحی نموده و بدین منظور از روش پویایی شناسی سیستم (SD) بهره گرفته است. نمونه شامل 150 نفر مدیران و اساتید خبره و کارکنان ماهر در این زمینه در سازمان های مختلف (دانشگاه ها، وزارت علوم و آموزش و پرورش) بوده و داده ها به وسیله تحقیقات پیشین، مصاحبه با خبرگان منابع انسانی سازمان ها و پرسشنامه جمع آوری شده، با نظر خبرگان و گروه های کانونی، روابط علت- معلولی مشخص و در نرم افزار vensim ترسیم شد، سناریوها و سیاست های پیشنهادی که حاکی از عوامل تاثیرگذار مهم برای پیش بینی مدیریت استعداد در آینده بود مطرح، نهایتا مدلی بهینه جهت درک بهتر مدیریت استعداد، مدیریت بهینه استعداد و آینده آن طراحی شد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، پویایی شناسی سیستم، مدیریت استعداد، مدیریت بهینه استعداد
  • علیرضا فتحی نیا*، علی بدیع زاده صفحات 115-127

    نرخ ارز همواره از اولویت و جذابیت بالایی در جامعه و به خصوص بین شرکت ها برخوردار است برای پیش بینی نرخ ارز روش های متفاوتی به کار گرفته می شود که از میان آن ها روش های ساختاری به عنوان روش های تحلیل بنیادین، دقت کمی در پیش بینی دقیق نرخ ارز دارند اما به عنوان چشم انداز بلند مدت بسیار مفید بوده و روند حرکتی نرخ ارز را روشن می سازند. برای جبران کاستی این دسته از روش ها، می توان از بررسی های تکنیکال بهره برد. با استفاده از تکنیک های آینده پژوهی سعی شده است تا علاوه بر پوشش خلا مطالعاتی تکنیک های آینده پژوهی در پیش بینی نرخ ارز، خطاهای ناشی از روش های کمی نیز به حداقل رسانده شود تا شرکت ها برای وقوع حالت های مختلف آمادگی داشته باشند. در بخش پایانی مقاله تاثیر نوسانات ارزی بر روی شاخص های عملکردی شرکت دخانیات طی سه سال اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بررسی حاکی از آن است که نوسانات ارزی نخستین و بیشترین تاثیر را بر روی روند اجرای طرح های توسعه ای می گذارد و هم چنین شوک های اقتصادی ناگهانی به صورت آنی در عملکرد شرکت ها انعکاس پیدا نکرده و به دلیل وجود ضربه گیرهایی نظیر موجودی در انبار، خریدهای استقراضی و ایجاد بدهی های بلند مدت، با گذشت زمان رفته رفته تاثیر خود را گذاشته و عملکرد شرکت را تضعیف می نمایند.

    کلیدواژگان: پیش بینی نرخ ارز، نظریه مقداری پول، روند حرکتی ارز، آینده پژوهی، سناریو نویسی
  • مریم میرزایی، جلال حقیقت منفرد*، جمشید عدالتیان شهریاری صفحات 129-136
    صادرات از مهم ترین راه های ورود به بازارهای بین المللی بوده که منتج به رشد اقتصادی می شود. در داخل کشور نیز افزایش صادرات در سال های اخیر تقریبا در دستورکار تمام اصناف و مشاغل کشور قرار گرفته است عدم تحلیل موضوع صادرات و موانع مرتبط با آن، موجب آسیب دیدن واحدهای تولیدی و صنعتی و شکست در برابر رقبا می شود. هدف این پژوهش، تحلیل موانع صادراتی کسب و کارها از منظر اقتصادی در حوزه خشکبار باشد. در ابتدا با بررسی ادبیات تحقیق و پیشینه پژوهش، انجام مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با 10 فرد متخصص در حوزه صادرات، چارچوب نظری تحقیق تدوین گردید. بر اساس این چارچوب، مدل مفهومی پژوهش ارایه و فرضیات تحقیق نیز تدوین شدند. به منظور آزمون فرضیات تحقیق، جامعه آماری شامل مدیران ، کارشناسان و فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی ایران می باشند. به صورت نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس پرسشنامه هایی که روایی و پایایی آنها تایید شد بین 100 نفر از نمونه آماری توزیع شده و با توجه به عدم نرمال بودن توزیع داده ها، از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار اسمارت پی ال اس 2 برای تحلیل های آماری استفاده شد. بر اساس مقادیر معنی داری مربوط به فرضیات، همگی تایید شدند.سه عامل « بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی- غیر قابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات - عدم وجود ارتباطی مناسب بین تولید کننده و مشتری»، مهمترین موانع صادرات بوده است.
    کلیدواژگان: موانع صادرات، رویکرد اقتصادی، توسعه پایدار
  • محمدعلی تقی زاده، داریوش جمشیدی*، علیرضا روستا صفحات 137-152
    پژوهش حاضر با هدف، ارایه الگوی امید آفرینی در مصرف کننده به برند (مورد مطالعه: خرده فروشی آنلاین) انجام شد. پژوهش حاضر در فاز کمی، با روش توصیفی پیمایشی، برای یک نمونه آماری انجام شد. داده های مورد نیاز پژوهش توسط پرسشنامه محقق ساخته توسط فاز کیفی جمع آوری شده و روایی این پرسشنامه به دلیل قابلیت استفاده آن در سازمان های مشابه مورد تایید بوده و پایایی این پرسشنامه توسط ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی سنجیده شد. جامعه آماری مرحله کمی تحقیق شامل مشتریان خرده فروشی آنلاین می باشد که تعداد آنها نا محدود می باشد. جهت انتخاب نمونه مناسب تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده/ خوشه ای استفاده شد. به منظور برآورد حجم نمونه مناسب از جدول مورگان، استفاده شد که براساس آن از آنجایی که تعداد جامعه آماری نا محدود می باشد لذا حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 384 نفر از مشتربان در نظر گرفته شد که این افراد با روش نمونه گیری تصادفی در دسترس/ خوشه ای انتخاب شد. پس جمع آوری داده ها، برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از نرم افزار SPSS نسخه 21 و در بخش آمار استنباطی از طریق روش مدل سازی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزار PLS استفاده شد. نتایج نشان داد؛ مولفه رضایت از برند دارای بیشترین رتبه و مولفه تعهد برند دارای پایین ترین رتبه می باشد. همچنین مولفه ها به ترتیب اولویت شامل رضایت از برند، تجربه برند، اعتماد برند، ارزش درک شده، عشق به برند، تعهد برند می باشند.
    کلیدواژگان: امید آفرینی، مصرف کننده به برند، خرده فروشی آنلاین
|
  • Fereshteh Oghbaei, Ali Rezaeian *, Seyed Mehdi Alvani, Seyed Zabiholah Hashemi Pages 1-10
    Most researches in the field of e-banking acceptance models have ignored the cultural dimension and have neglected or paid little attention to this important and key factor.One of the problems of banks in attracting customers to e-banking services is the lack of attention to customer culture in the development of e-banking services. Therefore, recognizing the cultural dimension is a key factor both to achieve the principle of customer orientation and to increase market share by attracting and retaining customers and spreading the culture of using it and also directing the development of electronic banking services.The purpose of this study is to identify the cultural dimensions affecting the attraction of bank customers to e-banking services as an innovative step in serving the community to focus on these factors, accurate approaches in the field of customer marketing management. This research is descriptive in nature and method and applied in purpose. Typically, interviews are semi-structured in the category of qualitative research and in the inductive paradigm and data collection tools. Qualitative data obtained from interviews with customers and managers of Bank Mellat's marketing were coded using thematic analysis and the most important cultural factors affecting the attraction of Iranian customers to e-banking services have been extracted, categorized and approved by experts. The results show that cultural factors affecting the attraction of Iranian customers to e-banking services are: religious values, emotions, art, customs, symbols and symbols
    Keywords: culture, electronic banking services, Thematic analysis
  • MohammadHassan Torabi, Kamal Sakhdari *, Mohamad Azizi, Morteza Mosakhani Pages 11-20

    Internal Corporate Venturing has grown dramatically in recent years and has become a business growth strategy and has an important role in corporate profitability. However, research in this field, especially in context of Iran, is scattered. Since entrepreneurial behaviors are primarily centered on entrepreneurial opportunities, this research seeks a qualitative approach and focuses on the selected food industries, to present a Corporate Entrepreneurship Model in Corporate Ventures with the Corporate Governance. The results of this research in the field of Iran context, shows that professionalism (hiring expert and professional managers), diversity in board members (not restricting them to family members, etc.), passive control, or feedback from activity (Setting challenging goals and periodic oversight of actions) as well as implementing entrepreneurial compensation policies such as equity rewards and cash and non-cash rewards can play an effective role in adopting strategies and monitoring and controlling the implementation of programs at the parent company. Moreover the implementation of corporate governance mechanisms, factors such as the use of people in different areas of expertise, professional expertise and sufficient motivation to progress the organization goals can drive Internal Corporate Venturing activities using corporate governance mechanisms. These results can provide valuable insights into identifying the behaviors required for the development of corporate entrepreneurship in parent companies through Internal Corporate Venturing.

    Keywords: Corporate Entrepreneurship, Corporate Ventures, Parent Company (Multi-Business), Corporate Governance
  • Behzad Babaei, Nasser Mirsepassi *, Naser Azad, Somaye Ghajari Pages 21-33

    With the expansion of communication and networking between various organizations, the type of values ​​and, consequently, the culture in interaction with other organizations has changed. Intelligent understanding of organizational culture affected by cross-networking is essential for organizations with a coordinating or so-called intermediary role. The purpose of this research is to design a network-coordinator organizational culture model in a government institution. The research approach is mixed and based on the results, it is applied. Semi-structured interviews were conducted with 15 experts to collect data. The foundation and apparent data theory approach was used to analyze the interview data, which identified and finalized 5 main components, 30 concepts and 225 events. To test the model, confirmatory factor analysis and Smart PLS software were used. The factor load of each item with its variable had a t-statistic higher than 1.96 and the items had the necessary accuracy to measure the structure or latent variable. And none of the model items have been removed. The test results show that the identified indicators in five main components (interaction-centered, network-centered, citizen-centered, vision-centered, and outcome-oriented) are confirmed.

    Keywords: culture, organizational network, organizational culture of network-coordinator
  • Aynaz Ziadlou, Negin Jabbary *, Kyomars Niaz Azari Pages 35-44

    The aim of the study was to model the components of strategic intelligence with an emphasis on the role of job-creating skills in higher education centers (HEC). For this purpose, a mixed-method based on qualitative-quantitative studies was used. The statistical population in the qualitative part for conducting semi-structured interviews related to data theory including professors of Golestan universities, and in the quantitative part using a researcher-made questionnaire consisting of professors of Gorgan universities. Data analysis in the qualitative part used the grounded theory method based on Strauss-Corbin theory and in the quantitative part structural equation modeling and LISREL software was used. Based on qualitative findings, the most important organizational skills that create employment in the HEC of the province are communication, teamwork, information technology, management, problem-solving, planning, and learning. The results of the analysis using the structural equation model method showed that organizational skills and strategic intelligence have a positive-significant effect on employment in Gorgan HEC. Strategic intelligence can be divided into three main components: strategic management, intelligence related to other universities, and environmental intelligence. The validity of the questionnaire was confirmed by calculating the CVR index and Cronbach's alpha of all dimensions was above 0.7.

    Keywords: Strategic Intelligence, job creation, university professors, Higher Education Centers
  • Davood Emamzade, Gholamreza Memarzadeh *, Naser Hamidi, Javad Mehrabi Pages 45-61

    The social organizations that have tasks need human resources to achieve the highest level of productivity. In order to playing role human resources in the organization's agility in the Iranian administrative system, it requires to explant a pattern. The purpose of this study is a combination of human resource management activities in the Iranian administrative system with the focus on agile social organization. This research of method is descriptive and survey, and in terms of purpose, it is a development. Data were collected by library and field methods. 9 dimensions of agility, 5 dimensions and 30 components of human resource management were obtained by reviewing the literature and research background and expert opinion. The identified components were screened in three stages using the Delphi technique. Then using the best-worst (BWM) method, the importance factor or weight of the components for agile social organizations was obtained. Finally, by combining dimensions and components, the model of human resource management in agile social organizations in Iran was obtained. The highest degree of importance among human resource management dimensions was "absorption", and also among the components was “Selecting based on meritocracy, meritocracy and centralized selection".

    Keywords: human resources management, Agile Social Organization, Administrative Systemt, The best - worst method
  • Mahboubeh Porgoo, Vahidreza Mirabi *, Hamideh Reshadatjoo, Hossein Vazifehdust Pages 63-74
    The present study seeks to develop an entrepreneurial development model with a social responsibility approach in higher education in Islamic Azad University. This research has been done within the framework of a qualitative approach and using the research method of data foundation. Data collection tool was semi-structured interviews and in order to collect information, interviews were conducted by purposive sampling method with 20 experts including university professors and university experts' proficient in entrepreneurship and social accountability. Data analysis was performed in three stages of open coding, axial coding and selective coding. Based on this, a qualitative research model was designed. The results of the present study show that 258 open source codes, 43 subcategories or concepts and 6 categories of extraction and their characteristics have been identified. It was presented in the form of a paradigm model including contextual conditions (including: technological changes, etc.), pivotal conditions (entrepreneurship development with a social responsibility approach in higher education at university), causal conditions (including: requirements for entrepreneurial development, etc.), intervention conditions (including: Iran's position in entrepreneurship indicators, etc.), strategies (including: monitoring students and entrepreneurs, localization of specialized knowledge, learning methods and advancement of science, empowerment, value creation and social effectiveness, etc.) and results (includes: growth in science production and academic achievement, etc.).
    Keywords: Entrepreneurship Development Model, Social Accountability, Higher Education, Islamic Azad University, Data Foundation
  • Hajar Abedini, Farajollah Rahnavard *, Aliakbar Gahremani Pages 75-87

    In the world full of changes, having competent human resources and awareness of their competencies can guarantee the long-term organizations success. Knowledge-based organizations need knowledge workers with special professional competencies. The aim of this study was to comparison of the knowledge workers professional competencies in separation of knowledge-based organizations duties, which in terms of purpose, is applied and in terms of data type, is quantitative. The nature of research, is descriptive and has been done by using survey technique. The statistical population of study was the 328 knowledge workers of the knowledge-based organizations of selected provinces (Tehran, Qazvin, Qom and Alborz), and 177 people were determined by using Morgan table with simple random sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose content validity was evaluated by CVR index and reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was performed using SPSS software in two sections of descriptive and inferential statistics and emphasized one-way ANOVA and post hoc test. The results show that the organizational knowledge updating, professional knowledge acquisition, social, managerial, negotiation and marketing skills, intellectual and modeling ability, business counseling, research spirit and entrepreneurship spirit are the most important competencies of knowledge workers. The organizational knowledge updating for each knowledge-based organizations duties has a significant difference. Also, to provide entrepreneurship consultants and providing innovative goods, having marketing skills, entrepreneurship spirit and research spirit are great importance.

    Keywords: Professional Competencies, Knowledge Workers, knowledge-based organization duties
  • Houria Asl Fallah, Beit Allah Akbari Moqadam *, Mohammad Dustar Pages 89-96
    Coaching culture in organizations is a transformational process in which coaches as an organizational catalyst facilitate the development of leaders, managers, and employees. Entrepreneurship development is one of the challenges facing policymakers and managers of companies. The coaching culture plays a vital role in the organization entrepreneurial activities by providing supportive programs to employees for achieving high levels of self-efficacy. The main purpose of this study is to provide a model for institutionalizing the coaching culture in order to develop Intrapreneurship. Accordingly, the research method in terms of purpose is applied and, in terms of data collection is qualitative-exploratory. The sampling method is purposeful using the snowball method. Semi-structured interviews with 15 experts used to answer the research questions. The data analyzed during two stages of open and axial coding. Based on the findings of the research, organizational characteristics, organizational platforms that support coaching culture, employees' feelings and perceptions, organizational atmosphere, organizational managers' characteristics, and coaches' characteristics are effective factors in the institutionalization of coaching culture. Also, institutionalization strategies including the continuous use of coaching at multiple organizational levels, employee and manager empowerment programs, the use of entrepreneurial organization's human resources management, the implementation of systemic thinking in the organization, the establishment of a collaborative management system, and aligning the coaching culture with organizational values identified.
    Keywords: Coaching, coaching culture, coaching culture development, Intrapreneurship
  • Sayed Salman Zakaryayi, Hossain Khanifar.Ir, Salahedin Ebrahimi, Bahman Gholami * Pages 97-113

    Talent management is the performance of a series of integrated activities to ensure the recruitment, retention, motivation and development of talented employees required by organizations now and in the future. This research seeks to identify the factors affecting talent assessment, optimal talent management, better understanding of the talent management process and its future prediction, which ultimately designed an optimal model and for this purpose has used the system dynamics (SD) method. The sample includes 150 managers, professors, and skilled staff in various organizations (universities, Ministry of Science and Education) and the data were collected by previous research, interviews with human resources experts of the organizations and a questionnaire collected, with the opinion of experts and groups. Focal point, cause-and-effect relationships were identified and plotted in vensim software, proposed scenarios and policies that indicated important influential factors for predicting future talent management, and finally an optimal model was designed to better understand talent management, optimal talent management and its future.

    Keywords: Optimization, System Dynamics, talent management, optimal talent management
  • Alireza Fathinia *, Ali Badizadeh Pages 115-127

    Exchange rates always have a high priority and attractiveness in society, especially among companies. Different methods are used to predict the exchange rate, among which structural methods as methods of fundamental analysis, a little precision in advance. They have an accurate forecast of the exchange rate, but they are very useful as a long-term perspective and illuminate the movement of the exchange rate. Technical compensation can be used to compensate for the shortcomings of these methods. Using futures research techniques, in addition to covering the study gap of futures research techniques in forecasting exchange rates, errors due to quantitative methods have been minimized so that companies are prepared for the occurrence of various situations. In the final part of the article, the effect of currency fluctuations on the performance indicators of the tobacco company during the last three years is examined. The results of the study indicate that currency fluctuations have the first and greatest impact on the implementation of development projects and also sudden economic shocks are not immediately reflected in the performance of companies and due to the presence of shock absorbers such as inventory in Warehousing, borrowing purchases and long-term debt creation, over time, gradually affect and weaken the company's performance.

    Keywords: Exchange rate forecasting, money quantity theory, currency movement trends, Futures studies, Scenario Writing
  • Maryama Mirzaee, Jalal Haghighat Monfared *, Jamshid Adalatian Shahriyari Pages 129-136
    Exports are one of the most important ways to enter international markets,, the increase in exports in recent years is on the agenda of almost all guilds and businesses in the country . Failure to analyze the issue of exports and related barriers will cause damage to production and industrial units and failure against competitors. The purpose of this study is to analyze the export barriers of businesses from an economic perspective in the field of nuts. at first, by reviewing the research literature and research background, conducting semi-structured hobby interviews with 10 experts in the field of export, the theoretical framework of the research was developed. Based on this framework, a conceptual model of the research was presented and research hypotheses were developed. In order to test the research hypotheses, the statistical population includes managers, experts and economic activists who are members of the Chamber of Commerce, In case of non-probability sampling, the questionnaires whose validity and reliability were confirmed were distributed among 100 statistical samples and due to the non-normal distribution of data, the partial least squares method and Smart PLS 2 software for Statistical analysis was used. Based on the significant values related to the hypotheses, all were confirmed. According to the analysis, the three most important obstacles are the instability of policies, rules and regulations and executive procedures - unpredictability and changes in the prices of raw materials and products-the lack of proper communication between the manufacturer and the customer.
    Keywords: export barriers, economic approach, Sustainable Development
  • Mohamadali Taghizadeh, Dariush Jamshidi *, Alireza Rost Pages 137-152
    The aim of this study was to provide a pattern of consumer hope in the brand (Case study: online retail). The present study was conducted in a quantitative phase, using a descriptive survey method, for a statistical sample. The required data were collected by a researcher-made questionnaire by qualitative phase and the validity of this questionnaire was confirmed due to its usability in similar organizations and the reliability of this questionnaire was measured by Cronbach's alpha coefficient and combined reliability. The statistical population of the quantitative stage of the research includes online retail customers, whose number is unlimited. Simple / cluster random sampling method was used to select the appropriate research sample. In order to estimate the appropriate sample size, Morgan table was used, based on which, since the number of statistical population is unlimited, so the sample size was considered 384 subscribers using Morgan table, which are available by random sampling method. A cluster was selected. Data collection was used to analyze the data in the descriptive statistics section of SPSS software version 21 and in the inferential statistics section through structural equation modeling and PLS software. The results showed; The brand satisfaction component has the highest rank and the brand commitment component has the lowest rank. The components also include brand satisfaction, brand experience, brand trust, perceived value, brand love, and brand commitment in order of priority.
    Keywords: Creating Hope, Consumer to Brand, Online Retail