فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:23 Issue: 3, Summer 2022

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:23 Issue: 3, Summer 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/08/19
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سارا پهلوانزاده، راحم خوشبخت*، حامی کابوسی، الهام معظمیان صفحات 181-188

    پیشینه:

     شناسایی ویژگی های ژنوتیپی و بیماری زایی جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس در مطالعه اپیدمیولوژیک بیماری های مرتبط با آن بسیار مهم است.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور مقایسه جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس از منابع مختلف بر اساس ویژگی های ژن حدت، توانایی تولید بیوفیلم و تفاوت های فیلوژنتیکی انجام شد.

    روش کار

    70 جدایه استافیلوکوکوس اوریوس (شامل 25 جدایه انسان، 25 جدایه شیر خام و 20 جدایه حیوان خانگی) تحت آزمایش های توانایی تولید بیوفیلم، تشخیص واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) 14 ژن مختلف حدت و انگشت نگاری DNA با استفاده از روش پلی مورفیسم قطعات طولی محدود شونده (RFLP) محصولات PCR ژن coa قرار گرفتند.

    نتایج

    از بین 70 جدایه استافیلوکوکوس اوریوس، 64 جدایه (4/91%) تولید کننده بیوفیلم در محیط کشت آگار کنگو رد (CRA) بودند. ژن های حدت spa و icaD در همه جدایه ها وجود داشت و ژن های seD و etaA در هیچ یک از جدایه ها شناسایی نشد. در مجموع، 22 الگوی مختلف ژن حدت و 9 خوشه مجزا از coa-PCR-RFLP در بین جدایه ها شناسایی شد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج، سویه های استافیلوکوکوس اوریوس با منشاء انسانی ارتباط معنی داری با پروفایل های خاص ژن حدت و ژنوتیپ ها نشان دادند. ژن های seB و seC به ترتیب مهمترین ژن های تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اوریوس در بین جدایه های انسانی و حیوانی بودند. روش coa-RFLP نتایج نسبتا مناسبی را در طبقه بندی و شناسایی منبع جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس نشان داد.

    کلیدواژگان: بیوفیلم، PCR-RFLP، استافیلوکوکوس اورئوس، فاکتورهای حدت
  • تودانگالا ناوینا، لاکسمی نارایان سارنگی، سمیر کومار رانا*، آمیتش پراساد، تانگیرالا سوریا پرابها، ردی دوی ردی جهانسی، نادیکریاندا موتاپا پونانا، گیریش کومار شارما صفحات 189-195

    پیشینه:

     اطلاعات در مورد شیوع عوامل عفونی در گله های گاو شیری مبنایی را برای تدوین یک استراتژی کنترل مناسب به ویژه در شرایط اندمیک، فراهم می کند.

    هدف

    یک مطالعه مقطعی برای تعیین شیوع شش بیماری حایز اهمیت از نظر اقتصادی در پرورش گاو، که سبب اختلالات تولید مثلی از جمله سقط جنین در گله های شیری صنعتی هند می شوند، انجام شد.

    روش کار

    در مجموع 1075 حیوان (گاو و گاومیش) از 9 گله گاو شیری با استفاده از روش الیزا غربالگری شدند.

    نتایج

    اسهال ویروسی گاوی (BVD) شایع ترین بیماری (5/56%) و پس از آن رینوتراکییت عفونی گاو (4/45%) (IBR) بود. شیوع تب کیو (4/5%) و نیوسپوروزیس (1/6%) در گله ها کمتر بود. اگرچه 3/16% از نمونه ها برای بروسلوز مثبت شدند، اما نمی توان سهم واکسیناسیون گوساله ها (B. abortus S19 vaccine) را در شیوع آنتی بادی ها رد کرد. شیوع کلی آناپلاسموز گاوی که سبب سقط انفرادی در گله های شیری می شد، 1/34% در 9 گله و با شیوع کمتر از 20% در 5 گله بود. عفونت با چند عامل سقط زا (شیوع سرمی بیش از دو عامل بیماری زا) در 9/56% حیوانات مشاهده شد. ارتباط بسیار قوی بین BVD و بروسلوز مشاهده شد (نسبت شانس 2/14؛ P<0.001). علاوه بر این، بین شیوع سرمی IBR و آناپلاسموز، نیوسپوروزیس و تب کیو نیز ارتباط مثبتی مشاهده شد (P<0.05).

    نتیجه گیری:

     بیماری های ویروسی در گله های گاو شیری شایع تر از بیماری های باکتریایی و تک یاخته ای بودند. مشاهده شد که گاوهایی که از نظر سرمی برای IBR مثبت بودند، به سایر عفونت های ویروسی و باکتریایی حساس تر بودند.

    کلیدواژگان: سقط، اسهال ویروسی گاوی، بروسلوز، رینوتراکئیت عفونی گاو، نئوسپوروزیس
  • یاسمین ح. الطیب، جمال آبسی، محمد س. مدان، شادی طاهر حسن، دعا حسنی السید* صفحات 196-203

    پیشینه: 

    افزودن آنتی اکسیدان ها به رقیق کننده های مایع منی، به منظور محدود کردن تغییرات اکسیداتیو ناشی از انجماد امری ضروری است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثرات سیستیین و ال-کارنیتین (LC) بر معیارهای اسپرم پس از خروج از انجماد، انجام شد.

    روش کار

    نمونه های منی یک بار در هفته از پنج بز نر بالغ نژاد Zaraibi به مدت 10 هفته متوالی جمع آوری شد. نمونه های منی تازه از نظر ویژگی های اولیه منی مورد ارزیابی قرار گرفتند و نمونه های پذیرفته شده با هم ترکیب و به هفت قسمت تقسیم شدند: کنترل (رقیق کننده زرده تخم مرغ تریس)، سیستیین (5/2، 5 و 5/7 میلی مولار) و LC (5/2، 5 و 10 میلی مولار). مقسم ها، رقیق و تحت روش حفاظت سرمایی (cryopreservation) قرار گرفتند. پس از خروج از انجماد، ویژگی های اسپرم بر اساس تحرک، زنده مانی، یک پارچگی آکروزوم و غشای پلاسمایی (آزمون تورم هیپواسمتیک، HOST)، ظرفیت آنتی اکسیدان تام، سطح مالون دی آلدهید (MDA) و سنجش دنباله دار            (comet assay) DNA مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    افزودن 10 میلی مولار سیستیین و 5/7 میلی مولار LC به طور معنی داری سبب افزایش تحرک، زنده مانی، HOST و یک پارچگی آکروزوم پس از خروج از انجماد اسپرم ها شد. روش سنجش دنباله دار کاهش معنی داری را در آسیب DNA با بهترین نتایج در 5/2 میلی مولار سیستیین و 5/7 میلی مولار LC نشان داد. علاوه بر این 10 میلی مولار سیستیین و 5/7 میلی مولار LC کاهش معنی داری را در مقدار MDA نشان دادند. سیستیین با زنده مانی اسپرم ها، یک پارچگی آکروزوم و سنجش دنباله دار همبستگی مثبت اما با سطوح MDA و طول دم همبستگی منفی داشت. همبستگی مستقیم بین LC و حرکت پیش رونده، زنده مانی HOST و TCA مشاهده شد در صورتی که همبستگی منفی با LC و MDA، دنباله دار، tail DNA، tail moment و olive tail moment وجود داشت.

    نتیجه گیری:

     افزودن سیستیین و LC به اسپرم منجمد بز سبب بهبود ویژگی های اسپرم و کاهش آسیب های DNA شد که می توان این اثرات مثبت را به اثر بخشی آن ها در سرکوب تشکیل MDA نسبت داد.

    کلیدواژگان: بز نر، سیستئین، منی منجمد، ال-کارنیتین
  • رابیا جاوید، دیپتی نارنگ*، پاویتر کائور، مودیت چاندرا، گورسیمران فیلیا، سیخ تیجیندر سینگ صفحات 204-209

    پیشینه:

     سل گاوی (bTB) یک بیماری مهم باکتریایی است که سبب ضرر اقتصادی قابل توجهی در سراسر جهان می شود.

    هدف

    مطالعه ما بر پایه استفاده از روش پلاریزاسیون فلورسنس (FPA) بود که از پروتیین ESAT-6 لیبل شده با فلورسیین برای شناسایی آنتی بادی های مایکوباکتریوم بوویس در سرم گاوی استفاده می کند.

    روش کار

    پروتیین ESAT-6 در FPA مورد استفاده قرار گرفت. راکتورهای سل گاوی توسط تست داخل جلدی مقایسه ای (CID) و تست اینترفرون گاما (IFN-γ) مثبت تشخیص داده شدند. آنتی بادی ها علیه مایکوباکتریوم بوویس با استفاده از یک ردیاب نشان دار شده با فلورسیین ایزوتیوسیانات (FITC) و یک ردیاب نشان دار شده با FITC کشت کامل در گاوهای مثبت شناسایی شدند.

    نتایج

    از 192 حیوان آزمایش شده برای bTB، 37 حیوان با استفاده از هر یک از دو روش CID یا IFN-γ مثبت بودند. با استفاده از مقادیر mP بدست آمده از 5 نمونه کشت مثبت سرم، مقدار قطع بیش از mP 127 بهترین تمایز را بین حیوان های bTB مثبت و منفی ارایه کرد. نتایج ESAT-6 حاصل از FPA در مقایسه با نتایج CID، 9/92% حساسیت و 6/64% ویژگی و در مقایسه با نتایج IFN-γ، 7/95% حساسیت و 49% ویژگی را نشان داد. FPA با استفاده از ESAT-6 لیبل شده با FITC به عنوان یک ردیاب، دارای حساسیت (7/95%) و ویژگی (1/49%) بهتری در مقایسه با آزمون IFN-γ در پاسخ ایمنی همورال در حیوانات است.

    نتیجه گیری: 

    این مطالعه نشان داد که پروتیین ESAT-6 به عنوان یک آنتی ژن می تواند در تشخیص bTB با استفاده از یک آزمون همورال کاربردی و حساس مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ESAT-6، FITC، سنجش پلاریزاسیون فلورسنس، آزمون اینترفرون گاما، مایکوباکتریوم بوویس
  • تولین گوون گوکمن*، گولفر یاکیجی، ییلدیز کالایجی، نوین توروت، ملدا مرال اوکال، محمت هالیگور، السین گونایدین، فاتح کوکسال صفحات 210-218

    پیشینه:

     مایکوباکتریوم بویس یک عضو مشترک بین انسان و دام از مجموعه مایکوباکتریوم توبرکولوزیس با گستره وسیعی از میزبان ها، بخصوص گاو است. مطالعات اپیدمیولوژی مولکولی باید انجام شوند تا روش های انتقال، عوامل خطر مشترک بین انسان و دام و همچنین روابط دودمان شناختی (فیلوژنیک) سویه های مایکوباکتریوم بویس مشخص شوند.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی خصوصیات مایکوباکتریوم بویس های جدا شده از انسان و گاو با استفاده از روش های مولکولی بود.

    روش کار

    شناسایی مولکولی و تعیین ارتباط دودمانی سویه های جدا شده از نمونه های عضو و بافت 76 گاو دارای تست توبرکولین مثبت که از کشتارگاه ها جمع آوری شده بودند و نیز 4 سویه مایکوباکتریوم بویس که از موارد بالینی بیماران مشکوک به سل ریوی اخذ شده بودند با استفاده از روش 24-locus MIRU-VNTR و spoligotyping تعیین شدند. از روش QuantiFERON-TB Gold Plus (QFT-Plus; Qiagen) برای تعیین شیوع عفونت نهفته سل در بین 21 پرسنل کشتارگاه شامل 7 دامپزشک، 12 قصاب، یک نگهبان و یک تکنسین دامپزشکی استفاده شد.

    نتایج

    با استفاده از روش spoligotyping، تایپ های SB0288/SIT685 در گاو و انسان شناسایی شدند. در ارزیابی MIRU-VNTR تطابق 100 درصدی الگوها، بین جدایه های انسانی و گاوی مشاهده نشد ولی برخی از نمونه های انسانی 6/91% شبیه به نمونه های گاوی بودند. علاوه بر این، 21 کارگر کشتارگاه که با روش اینترفرون گاما آزاد شده (IGRA) غربالگری شدند، و 8/23% مثبت تشخیص داده شدند.

    نتیجه گیری:

     شباهت کلونال بین جدایه های گاو و انسان با استفاده از روش های MIRU-VNTR و spoligotyping تعیین شد و مثبت بودن IGRA در این گروه شغلی، بیان کننده احتمال ارتباط سل ریوی انسان ها با مایکوباکتریوم بویس است.

    کلیدواژگان: IGRA، اپیدمیولوژی مولکولی، مایکوباکتریوم بویس
  • تادورو گولاپا پونیث، بالیگا پالاوی، اودیاوارا ویلاسینی، کالیهوسور بورگودا کوشالا، مولیا سانکاپا نیتین، شیوانی کالاپا گیریشا*، تاگاول سورش صفحات 219-228

    پیشینه: 

    تیلاپیای رود نیل یک ماهی بسیار ارزشمند در بخش آبزی پروری است. یک مزرعه پرورشی تلفات شدید ماهی تیلاپیا را گزارش کرد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف شناسایی علت مرگ و میر شدید ماهی تیلاپیا پروش داده شده در قفس، انجام شد.

    روش کار

    ماهی های در حال مرگ و تازه مرده، به منظور بررسی علایم بالینی مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی های مولکولی و بیوشیمیایی به منظور شناسایی عامل ایجاد کننده بیماری انجام شد. همچنین، آزمون واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) به منظور بررسی حضور ژن های حدت استفاده شد. حساسیت جدایه ها به آنتی بیوتیک های مختلف، با روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج تست های بیوشیمیایی و PCR تایید کرد که عفونت همزمان با آیروموناس هیدروفیلا و استرپتوکوکوس اینیه علت شدت بیماری است. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک ژن 16S rRNA نشان داد که ایزوله های آیروموناس هیدروفیلا و استرپتوکوکوس اینیه، با آیروموناس هیدروفیلا و استرپتوکوکوس اینیه ثبت شده در پایگاه داده بانک ژنی به ترتیب 99% و 98% همسانی توالی دارند. شاخص مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه (MAR) آیروموناس هیدروفیلا، 16/0 و برای استرپتوکوکوس اینیه، 71/0 بود. آزمون PCR نشان داد که هر دو عامل بیماری زا دارای فاکتورهای حدت زیادی هستند. یک مطالعه عفونی تجربی نیز تایید کرد که اثر هم افزایی آیروموناس هیدروفیلا و استرپتوکوکوس اینیه منجر به افزایش مرگ و میر در ماهی تیلاپیا می شود. تغییرات هیستوپاتولوژیک در بافت طحال و کبد ماهی هایی که با هر دو عامل آلوده شده بودند، مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     این یافته ها نشان می دهد که شیوع بیماری در مزرعه پرورش ماهی تیلاپیا در نتیجه آلودگی هم زمان با آیروموناس هیدروفیلا و استرپتوکوکوس اینیه رخ داده است.

    کلیدواژگان: آئروموناس هیدروفیلا، پرورش در قفس، استرپتوکوکوس اینیه، تیلاپیا، فاکتورهای حدت
  • علیرضا فروزان، نغمه موری بختیاری*، مسعودرضا صیفی آباد شاپوری، فاطمه ثعلبی، محمد خسروی صفحات 229-236

    پیشینه: 

    کلستریدیوم پرفرینجنس به طور معمول در دستگاه گوارش ساکن می باشد و قادر به بقا در شرایط مختلف محیطی است. این پاتوژن چندین توکسین پروتیینی از جمله توکسین-ε را تولید می نماید که این توکسین توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در گروه B توکسین ها طبقه بندی می شود. در چندین مطالعه مشخص گردیده است که القاء تولید توکسین در کلستریدیوم پرفرینجنس تیپC  و D در اثر تماس نزدیک با سلول های شبه انتروسیت Caco-2 بسیار سریعتر اتفاق می افتد.

    هدف

    در این مطالعه اثر تماس نزدیک کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ D (سویه واکسن) با سلول های شبه انتروسیت Caco-2 بر مدت زمان تولید توکسین هایε- و α- مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    در طی تماس نزدیک کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ D با سلول های Caco-2 به مدت 5 ساعت، میزان بیان ژن توکسین هایε- و α-، در ساعات صفر، 2 و 5 با روش real time-PCR کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه سلول های مواجهه نشده با باکتری ها به عنوان کنترل منفی در نظر گرفته شدند.

    نتایج

    بر اساس نتایج، تماس با سلول های انتروسیت باعث افزایش معنی دار میانگین بیان ژن توکسینε- در کلستریدیوم پرفرینجنس شد (etx) (P<0.05). در 2 ساعت پس از مواجهه، بیشترین میزان بیان این ژن در گروه مورد مطالعه مشاهده گردید. نتایج نشان داد که زمان برداشت کلستریدیوم ها، مواجهه با سلول و تقابل بین آن ها در میانگین بیان ژن توکسینα- بی تاثیر بود (cpa) (P>0.05).

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه حاضر، تماس نزدیک با سلول های Caco-2 در طی 2 ساعت باعث افزایش بیان ژن ε در کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ D (سویه واکسن) شد.

    کلیدواژگان: سلول های Caco-2، کلستریدیوم پرفرینجنس، بیان ژن، توکسین
  • راهول تودو، جیدیپ بنرجی، مدی حبیب، سامیران باندوپادهای، سواراج بیسواس، شیام ساندار کش، آپراتیم مایتی، سوبهاسیس باتابیال، شامیک پولی* صفحات 237-246

    پیشینه: 

    سگ ها حیوانات همراه مورد علاقه در بین انسان ها هستند. تماس نزدیک بین سگ ها و انسان ها خطر گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش می دهد. نظارت بر مقاومت ضد میکروبی و همچنین شناسایی اشریشیا کلی تولید کننده ESBL به عنوان یک باکتری شاخص، ابزار مهمی برای مدیریت درمان دارویی ضد میکروبی است.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف شناسایی اشریشیا کلی تولید کننده ESBL در بین سگ های مبتلا به اسهال در کلکته و اطراف آن انجام شد.

    روش کار

    جداسازی و شناسایی اشریشیا کلی از سگ های مبتلا به اسهال (70=n)، همراه با غربالگری برای تولید ESBL و AmpC. جدایه ها سپس از طریق بررسی پروفایل مقاومت ضد میکروبی، غربالگری ژن های مقاومت         blaCTX-M, blaTEM) (blaSHV, و مطالعه گروه فیلوژنتیک، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    در بین 70 جدایه، 21 (30%) مورد به عنوان تولید کننده ESBL تایید شدند. طبقه بندی اشریشیا کلی های تولید کننده ESBL بر اساس آنتی بیوگرام نشان داد که اکثر آن ها به نورفلوکساسین (7/85%) و به دنبال آن به تتراسیکلین (90/61%)، داکسی سایکلین (14/57%)، پیپراسیلین/تازوباکتام (38/52%)، کوتریموکسازول (62/47%)، جنتامایسین (62/42%)، آمیکاسین (81/23%) و کلرامفنیکل (05/19%) مقاوم بودند. ژن های مقاومت عمدتا شامل blaCTX-M (100%) و به دنبال آن blaTEM (57/28%) و blaSHV (50/9%) بودند. فیلوگروپ A (76%) و سپس فیلوگروپ D (24%) گروه فیلوژنتیک غالب بودند.

    نتیجه گیری:

     مطالعه حاضر، شیوع بالایی از اشریشیا کلی تولید کننده ESBL و بتالاکتاماز AmpC، مقاومت همزمان به گروه مشخصی از آنتی بیوتیک ها و وجود همزمان ژن های مختلف ESBL در سگ ها را گزارش کرد. یافته های ما بر اهمیت روش های تشخیص حساسیت ضد میکروبی برای درمان ضد میکروبی مناسب و همچنین جلوگیری از گسترش مقاومت ضد میکروبی به انسان از سگ ها در کلکته و اطراف آن تاکید می کند.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک ها، سگ، اشریشیا کلی، ESBL، PCR
  • ویکاس جیسوال*، آپمیندر پال سینگ برار، بهوپیندر سینگ ساندهو، لاچمن داس سینگلا، دیپتی نارنگ، گیتا دوی لیشانگدم، پرابهدیپ کائور صفحات 247-254

    پیشینه: 

    کریپتوسپوریدیوم یک انگل فرصت طلب، مشترک بین انسان و دام، آپی کمپلکس و یکی از شایع ترین علل اسهال در گوساله های تازه متولد شده در سراسر جهان است. گوساله ها با دفع تعداد زیادی اووسیست بسیار مقاوم در مدفوع که می توانند برای مدت طولانی در شرایط محیطی سخت زنده بمانند، به عنوان منبع اصلی عفونت عمل می کنند. کمتر از 10 اووسیست می تواند سبب مرگ و میر و بیماری شود که این مسیله نیاز به تشخیص زود هنگام و دقیق را برای پیش آگهی، مدیریت و کنترل مناسب و مطلوب حایز اهمیت می کند.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تکنیک های تشخیصی مختلف (اسید فست، رنگ آمیزی منفی، فلیورسنت، ELISA، PCR، nested PCR و qPCR) برای تشخیص کریپتوسپوریدیوم در نمونه های مدفوع گوساله های مبتلا به اسهال انجام شد.

    روش کار

    دویست نمونه مدفوع اسهالی از گوساله ها جمع آوری شدند و برای تشخیص کریپتوسپوریدیوم تحت این تکنیک ها قرار گرفتند. نتایج این موارد برای مقایسه تشخیصی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    از 200 نمونه مدفوع ارزیابی شده، 24% (200/48) با استفاده از ترکیبی از دو تکنیک به عنوان معیارهای استاندارد طلایی، برای کریپتوسپوریدیوم مثبت تشخیص داده شدند. مقدار کاپای کوهن، نشان دهنده تطابق متوسط تا تقریبا کامل (616/0 تا 986/0) در بین تمامی تکنیک های مورد استفاده در مطالعه حاضر بود. رنگ آمیزی لیشمن کمترین (17/54%) و PCR و qPCR بیشترین حساسسیت (92/97%) را نشان دادند. ویژگی تشخیصی همه این تست ها بین 65/98 تا 100% درصد بود.

    نتیجه گیری: 

    رنگ Auramine که برای اولین بار در هند برای تشخیص و مقایسه تشخیصی کریپتوسپوریدیوم در گوساله ها استفاده شد. این تطابق قوی ای با تکنیک های تشخیصی مولکولی و همچنین تکنیک های تشخیصی کلاسیک نشان داد و می تواند برای غربالگری اولیه برای تشخیص بهتر مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، دقت تشخیصی، ELISA، فلورسنس، PCR
  • نوشین رفیق، ماهرخ نسیم*، عصمت الله کاکار، جفیر حسین شیرازی، محمد عرفان مسعود صفحات 255-264

    پیشینه: 

    واکسن ها به طور گسترده ای برای جلوگیری از عفونت های منتقله از کنه ها، در گاو مورد استفاده قرار گرفته اند. اکثر واکسن ها در مزرعه به دلیل ناسازگاری در پاسخ ایمنی با شکست مواجه شده اند. به نظر می رسد که پروتیین های cement-cone که در فرآیند خون خواری کنه شرکت می کنند، دارای خواص تحریک کننده قوی در ایمنی هستند و از اینرو می توانند کاندید مناسبی برای ساخت واکسن باشند.

    هدف

    ما پروتیین های cement-cone کنه هیالوما آناتولیکوم را به عنوان یک واکسن کاندید علیه آلودگی با هیالوما آناتولیکوم و هیالوما اژیپتیوم در گاو ارزیابی کردیم.

    روش کار

    پروتیین های cement-cone از هیالوما آناتولیکوم استخراج شدند تا واکسن واکنش متقاطع ایمنی زایی و مرحله واکنشی در برابر آلودگی با دو گونه کنه هیالوما آناتولیکوم و هیالوما اژیپتیوم ایجاد شود. پاسخ ایمنی واکسن علیه پروتیین های cement-cone کنه‎های گرسنه، نیمه سیر و سیر مورد آزمایش قرار گرفت.

    نتایج

    یافته‎ های مطالعه حاضر نشان داد که بین دو گونه کنه که مربوط به یک جنس (هیالوما) هستند، واکنش متقاطع وجود دارد. شباهت آنتی ژنی بین دو گونه کنه نشان می دهد که احتمالا یک آنتی ژن مشترک می تواند برای ساخت واکسن علیه دو گونه مختلف کنه مناسب باشد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که پروتیین 23 کیلو دالتونی cement cone کنه هیالوما آناتولیکوم و هیالوما اژیپتیوم مسوول القا، برانگیختن سیستم ایمنی و پاسخ های ایمنی واکنش متقاطع و مرحله ای معمول میزبان با شدت ثابت در طول مراحل زندگی کنه ها هستند.

    نتیجه گیری:

     واکسن مبتنی بر پروتیین های cement-cone کنه ممکن است یک باز دارنده مفید در برابر عفونت‎های منتقل شونده از کنه ها در گاوها در کشورهایی مانند پاکستان باشد.

    کلیدواژگان: گاو، Cement-cone، واکنش متقاطع، کنه، واکسن
  • شهاب الدین سهرابی، محمد موذنی*، احسان رخشنده رو صفحات 265-269

    پیشینه: 

    ایجاد اکینوکوکوز کیستی تجربی در موش های آزمایشگاهی برای مطالعه این بیماری ضروری است. اکینوکوکوز کیستی تجربی ممکن است به صورت اولیه یا ثانویه ایجاد شود که فرم اولیه برای مطالعه بیماری قابل اعتمادتر است.

    هدف

    هدف از مطالعه ارزیابی امکان ایجاد اکینوکوکوز کیستی اولیه در موش های بالب سی از طریق خوراندن تخم های انگل اکینوکوکوس گرانولوسوس بود.

    روش کار

    تخم های انگل از بندهای گراوید کرم های بالغ جمع آوری شده از یک سگ آلوده به دست آمد. 34 سر موش بالب سی ماده به 4 گروه تقسیم و به روش دهانی با تخم های انگل آلوده شدند: 1) موش های دارای ایمنی طبیعی با 1000 تخم انگل در یک نوبت، 2) موش های دارای ایمنی طبیعی با 500 تخم انگل در سه نوبت، 3) موش های با ایمنی سرکوب شده با 1000 تخم انگل در یک نوبت، 4) موش های با ایمنی سرکوب شده با 500 تخم انگل در سه نوبت. 5/6 ماه بعد، همه موش ها کالبدگشایی و اندام های داخلی آن ها از نظر وجود کیست های هیداتید مورد بررسی قرار گرفت. کبد موش های آلوده نیز از نظر وجود رد پای انگل با روش PCR بررسی شدند.

    نتایج

    هیچ کیست هیداتید رشد یافته یا در حال رشدی در حفره شکمی یا اندام های داخلی هیچکدام از موش ها مشاهده نشد. در مطالعه مولکولی نیز تمام نمونه های بررسی شده برای مشاهده رد پای انگل در کبد منفی بودند.

    نتیجه گیری:

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد که موش های بالب سی میزبان مناسبی برای ایجاد اکینوکوکوز اولیه از طریق خوراندن تخم های انگل اکینوکوکوس گرانولوسوس نیستند.

    کلیدواژگان: بالب سی، اکینوکوکوس گرانولوسوس سنسو لاتو، موش آزمایشگاهی، اکینوکوکوز کیستی اولیه
  • کاجول پوجاری، دهرناپا سننجال اخیلا*، ژولیت روشینی موهان راج، کوگالورو شیواکوماراسوامی سانتوش، آپوروا کنجار، پریانکا آشواث صفحات 270-274

    پیشینه: 

    علی رغم پیشرفت در تکنیک های مدیریت مواد غذایی، بیماری های ناشی از غذا همچنان یک نگرانی اساسی هستند. آلودگی به پاتوژن های سالمونلا و اشریشیا کلی خصوصا در بخش طیور، مسبب ایجاد سالمونلوز و سایر بیماری های دستگاه گوارش است که منجر به مرگ و میر میلیونی در سراسر جهان می شود. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها و سایر درمان های شیمیایی سبب افزایش بیشتر پیدایش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها شده است

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثر کوکتل فاژ در کاهش بار باکتری های اشریشیا کلی و سالمونلا بر روی گوشت طیور انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه، از یک کوکتل (مخلوط) وسیع الطیف فاژها برای تجزیه اشریشیا کلی و سالمونلاهای چسبیده به گوشت مرغ استفاده شد.

    نتایج

    بر اساس نتیجه CFU drop assay فاژهایی از قبیل اشریشیا کلی 153T 3ii و سالمونلا 191(3) انتخاب شدند. فاژ با غلظت 01/0 MOI باعث کاهش تعداد اشریشیا کلی و سالمونلا به ترتیب در ساعت های ششم و دوم شد. علاوه بر این، فاژها بر روی سطح گوشت مرغ نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. تعداد باکتری های اشریشیا کلی تا ساعت چهارم 90% کاهش پیدا کرد در صورتی که تعداد باکتری های سالمونلا تا ساعت ششم کاهش 90% را نشان داد. زمانی که تیمار با فاژها به صورت ترکیبی انجام شد، کاهش معنی داری تا ساعت دوازدهم مشاهده شد که نشان دهنده اثر ضد میکروبی بهتر آن است.

    نتیجه گیری:

     غلظت مناسبی از فاژ اختصاصی یا کوکتل (مخلوط) فاژها می تواند به طور معنی داری سبب کاهش تعداد باکتری ها در گوشت مرغ شود. کنترل زیستی به واسطه فاژها می تواند به عنوان یک روش جایگزین برای از بین بردن پاتوژن های روده ای در صنعت طیور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کنترل زیستی، اشریشیا کلی، فاژ، طیور، سالمونلا
  • دیکسیت ک. پاراسانا، بهاوشکومار ب. جاویا*، دهاوال ت. ففار، دیلیپسین ب. باراد، سانجی ن. غداسارا صفحات 275-279

    پیشینه:

     ورم پستان یکی از گران ترین بیماری ها در صنایع لبنی است. این بیماری با کاهش تولید شیر و همچنین هزینه های مربوط به درمان سبب زیان های مالی سنگینی می شود. استرپتوکوکوس آگالاکتیه عامل ورم پستان گاوی مسری و دارای فاکتورهای حدت مختلف است که در بیماری زایی آن نقش دارند.

    هدف

    هدف اصلی این مطالعه ارزیابی فراوانی ژن های حدت استرپتوکوکوس آگالاکتیه بود.

    روش کار

    در مطالعه حاضر، 98 گونه استرپتوکوکوس از 320 نمونه شیر جمع آوری شده از مجتمع بالینی دامپزشکی، جوناگاد جدا شد. از بین این ایزوله ها، 42 جدایه استرپتوکوکوس آگالاکتیه برای بررسی ژن های حدت مورد استفاده قرار گرفتند.

    نتایج

    همه گونه های استرپتوکوکوس در سطح جنس با هدف قرار دادن ژن tuf و در سطح گونه استرپتوکوکوس آگالاکتیه ها با هدف قرار دادن ژن 16S rRNA شناسایی شدند. برای بررسی ژن های حدت، ژن های scpB، cfb، و cylE مورد هدف قرار گرفتند. از 42 جدایه استرپتوکوکوس آگالاکتیه، به ترتیب در 15، 16، و 10 جدایه دارای ژن های scpB، cfb، و cylE بودند.

    نتیجه گیری:

     این مطالعه به ما کمک می کند تا ویژگی های حدت و مکانیسم مسوول ایجاد سویه های جدید در اپیدمیولوژی ورم پستان را در پاسخ به استراتژی های پیشگیری و کنترل بشناسیم.

    کلیدواژگان: ورم پستان گاو، شناسایی مولکولی، استرپتوکوکوس آگالاکتیه، ژن های حدت
  • پیمان نخعی، هاشم ظریف مقدم، سارا شکرپور، جمشید رزم یار* صفحات 280-284

    پیشینه:

     کلبسیلا نومونیا می تواند منجر به تلفات بالا در پرندگان شود. در سال های اخیر، پرورش قناری در ایران گسترش یافته است و بیماری های عفونی، مانع اصلی پیشرفت چنین مشاغلی هستند و این موضوع اهمیت شناسایی عوامل باکتریایی بیماری زا را افزایش می دهد.

    توصیف بیمار:

     گله ای شامل 250 قناری یک ساله با تاریخچه بی حالی، بی اشتهایی، اسهال خفیف و تلفات تقریبی 30 درصد ارجاع داده شد. در معاینه بالینی، پرندگان شدیدا ضعیف، لاغر، دهیدره با پرهای ژولیده بودند و مدفوع تغییر رنگ یافته در اطراف کلواک مشاهده شد. نتایج کالبدگشایی نشان دهنده کبد بزرگ و دارای کانون های سفید و نامنظم کم رنگ متعدد در سطح پارانشیم، خونریزی های پتشی سروزی روی کبد، کلیه ها و ریه ها بود. روده ها شدیدا پرخون و دارای اگزودای فیبرینونکروتیک بودند. یافته های هیستوپاتولوژی کبد نشان دهنده نکروز هپاتوسلولار چندکانونی، کلونی های خونریزی و باکتریایی بازوفیلیک بود. نتایج آزمون های بیوشیمیایی و مولکولی تایید کننده کلبسیلا نومونیا به عنوان عامل ایجاد کننده بیماری بود.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان: 

    بر اساس آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی، جدایه های کلبسیلا نومونیا نسبت به جنتامایسین و سیپروفلوکساسین حساس بودند که این داروها به عنوان پروتوکل درمانی در نظر گرفته شدند.

    نتیجه گیری

    کلبسیلا نومونیا با مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در قناری ها است، بنابراین ارزیابی های وضعیت سلامتی می تواند اطلاعات مناسبی را در جهت تصمیم گیری در رابطه با پروتوکل های بهداشتی، کنترل، پیشگیری و درمان فراهم کند.

    کلیدواژگان: قناری، اسهال، هیستوپاتولوژی، کلبسیلا نومونیا، کالبدگشایی
|
  • S. Pahlavanzadeh, R. Khoshbakht *, H. Kaboosi, E. Moazamian Pages 181-188
    Background

    Identification of genotypic characteristics and pathogenicity of Staphylococcus aureus isolates is very important in the epidemiological study of its related diseases.

    Aims

    The present study was done to compare the S. aureus isolates from different sources on the basis of virulence gene properties, biofilm production ability, and phylogenetic variations.

    Methods

    Seventy S. aureus isolates (including 25 human, 25 raw milk, and 20 pet animal isolates) were subjected to slime production ability testing, polymerase chain reaction (PCR) detection of 14 different virulence genes, and DNA fingerprinting using restriction fragment length polymorphism (RFLP) of coa gene PCR products.

    Results

    Among 70 S. aureus, 64 (91.4%) isolates were slime producers on Congo red agar (CRA) medium. The spa and icaD virulence genes were present in all isolates and the seD and etaA genes were not detected in any of the isolates. In total, 22 different virulence gene patterns and nine distinct clusters of coa-PCR-RFLP were identified among isolates.

    Conclusion

    According to the results, S. aureus strains of human origin showed a significant association with specific virulence gene profiles and genotypes. seB and seC were the most responsible genes for S. aureus enterotoxin among human and animal isolates, respectively. Coa-RFLP showed partially appropriate results in the classification and source detection of S. aureus isolates.

    Keywords: Biofilm, PCR-RFLP, Staphylococcus aureus, Virulence factors
  • T. Naveena, L. N. Sarangi, S. K. Rana *, A. Prasad, T. S. Prabha, D. Jhansi, N. M. Ponnanna, G. K. Sharma Pages 189-195
    Background

    Information on the prevalence of infectious agents in dairy farms forms the basis for formulating a suitable control strategy; especially in endemic situations.

    Aims

    A cross-sectional study was undertaken to determine the prevalence of six economically important bovine diseases, causing reproductive disorders including bovine abortion in organized dairy herds in India.

    Methods

    A total of 1,075 animals (cattle and buffaloes) from 09 dairy farms were screened by ELISA tests.

    Results

    Bovine viral diarrhoea (BVD) was the most prevalent (56.5%) disease followed by infectious bovine rhinotracheitis (IBR) (45.4%). Prevalence of Q-fever (5.4%) and neosporosis (6.1%) were less on the farms. Although 16.3% of the samples turned positive for brucellosis, the contribution of calf-hood vaccination (B. abortus S19 vaccine) to the prevalence of antibodies cannot be ruled out. The overall prevalence of bovine anaplasmosis, known to cause sporadic abortions in dairy herds, was 34.1% in the 9 farms with a prevalence of less than 20% in 5 farms. Infection of multiple abortifacient (seroprevalence to more than two pathogens) was recorded in 56.8% of animals. A very strong association was observed between BVD and brucellosis (Odds ratio 14.2; P<0.001). Further, a positive association was also seen between seroprevalence of IBR and anaplasmosis, and neosporosis and Q fever (P<0.05).

    Conclusion

    Viral diseases were found to be more common in the dairy herds than bacterial and protozoan diseases. Increased susceptibility of IBR seropositive cows to other bacterial and viral infections was observed.

    Keywords: Abortion, Bovine viral diarrhoea, Brucellosis, infectious bovine rhinotracheitis, Neosporosis
  • Y. H. Altyeb, G. Absy, M. S. Medan, Sh. T. Hassan, D. H. Elsayed * Pages 196-203
    Background

    The addition of antioxidants to semen extenders is fundamental to limit oxidative changes resulting from cryopreservation.

    Aims

    This experiment was designed to clarify the effects of cysteine and L-carnitine (LC) on post-thaw sperm criteria.

    Methods

    Semen samples were collected once weekly from five mature Zaraibi bucks for 10 successive weeks. Fresh semen samples were evaluated for basic semen characteristics, and the accepted samples were pooled and divided into seven aliquots: control (Tris egg yolk extender), cysteine (2.5, 5 and 10 mM) and LC (2.5, 5 and 7.5 mM). Aliquots were diluted and subjected to cryopreservation procedures. After thawing, sperm criteria were evaluated regarding motility, viability, plasma membrane (hypo-osmotic swelling test, HOST) and acrosome integrity, total antioxidant capacity (TAC), level of malondialdehyde (MDA), and DNA comet assay.

    Results

    Addition of both 10 mM cysteine and 7.5 mM LC significantly increased post-thaw sperm motility, viability, HOST, and acrosome integrity. Comet assay revealed significant decreases in DNA damage with best results at 2.5 mM cysteine and 7.5 mM LC. Besides, 10 mM cysteine and 7.5 mM LC exhibited significant diminish in MDA levels. Cysteine was positively correlated with sperm viability, acrosome integrity, and comet, but negatively correlated with MDA and tail length. Positive correlations were declared between LC and progressive motility, viability, HOST and TAC, while negative correlations were found with MDA, comet, tail DNA, tail moment, and olive tail moment.

    Conclusion

    Supplementing cysteine and LC to frozen buck semen improved sperm criteria and decreased DNA damage, possibly due to their effectiveness in the suppression of MDA formation.

    Keywords: Buck, Cysteine, Frozen semen, L-carnitine
  • R. Javed, D. Narang *, P. Kaur, M. Chandra, G. Filia, S. T. Singh Pages 204-209
    Background

    Bovine tuberculosis (bTB) is a major bacterial disease that causes significant economic disruption across the globe.

    Aims

    Our study was based on using a fluorescence polarization assay (FPA) that used fluorescein-labeled ESAT-6 protein to detect Mycobacterium bovis antibodies in bovine serum.

    Methods

    The ESAT-6 protein was used in a FPA. Positive TB reactors were determined by the comparative intradermal test (CID) and interferon gamma test (IFN-γ). Antibodies against M. bovis were detected using a fluorescein isothiocyanate (FITC) labeled tracer and a whole culture FITC labeled tracer in the positive cattle.

    Results

    Of the 192 animals tested for bTB, 37 were found to be positive by either the CID or IFN-γ assays. Using the mP values from five culture-positive serum samples, a cutoff value of more than >127 mp provided the best discrimination between positive reactors and negative bTB animals. The ESAT-6 results of FPA in comparison with CID results revealed sensitivity of 92.9% and specificity of 64.6%, and in comparison with results IFN-γ, showed sensitivity of 95.7% and specificity of 49%. FPA using FITC labelled ESAT-6 as a tracer has better sensitivity (95.7%) and specificity (49.1%) than IFN-γ test in humoral immune response in animals.

    Conclusion

    This work revealed that the ESAT-6 protein as an antigen can be used in diagnosing bTB using a practical and sensitive humoral test.

    Keywords: ESAT-6, FITC, Fluorescence polarization assay, Gamma interferon assay, M. bovis
  • T. Güven Gökmen *, G. Yakici, Y. Kalayci, N. Turut, M. Meral Ocal, M. Haligür, E. Günaydin, F. Köksal Pages 210-218
    Background

    Mycobacterium bovis is a zoonotic member of the Mycobacterium tuberculosis complex with a wide range of hosts, mainly cattle. Molecular epidemiological studies should be conducted to determine the transmission route, zoonotic risk factors, and phylogenetic relationships of M. bovis strains.

    Aims

    This study aimed to characterize bovine and human M. bovis isolates by molecular methods.

    Methods

    Molecular characterization and clonal relationship of strains isolated from tissue and organ samples of 76 cattle with positive tuberculin tests were collected from a slaughterhouse, and four M. bovis strains isolated from clinical materials of patients with suspected pulmonary TB isolates were analyzed using 24-locus MIRU-VNTR and spoligotyping methods. QuantiFERON-TB Gold Plus (QFT-Plus; Qiagen) was used to determine the prevalence of latent TB infection among 21 slaughterhouse personnel including 7 veterinarians, 12 butchers, 1 caretaker, and 1 veterinary technician.

    Results

    SB0288/SIT685 type was detected in both cattle and humans by the spoligotyping method. When evaluating MIRU-VNTR, the presence of a 100% compatible pattern between human and bovine isolates was not detected, but some human samples were found to be 91.6% similar to a bovine sample. In addition, 21 slaughterhouse workers were screened with the interferon gamma-released assay (IGRA) and a 23.8% positivity was detected.

    Conclusion

    Clonal similarity was determined between the bovine and human isolates using the MIRU-VNTR and spoligotyping methods and IGRA positivity in the occupational group suggested that M. bovis might be associated with pulmonary tuberculosis in humans.

    Keywords: IGRA, Molecular epidemiology, Mycobacterium bovis
  • T. G. Puneeth, B. Pallavi, U. Vilasini, K. B. Kushala, M. S. Nithin, S. K. Girisha *, T. Suresh Pages 219-228
    Background

    Nile tilapia is a highly valuable fish in the aquaculture sector. A culture farm has reported heavy mortalities of tilapia.

    Aims

    The present study aimed to identify the etiological agent responsible for the heavy mortality in cage cultured tilapia.

    Methods

    The moribund and freshly dead fishes were analyzed for clinical signs. Biochemical and molecular characterizations were performed to identify the etiological agents of the disease. Also, polymerase chain reaction (PCR) assay was used to detect the presence of the virulence genes. The susceptibility of the isolates to various antibiotics was tested by the disk diffusion method.

    Results

    The results of the biochemical tests and PCR assay confirmed that co-infection with Aeromonas hydrophila, and Streptococcus iniae was responsible for the disease severity. Phylogenetic analysis of the 16S rRNA gene showed that A. hydrophila and S. iniae isolates shared 99% and 98% sequence homology with A. hydrophila and S. iniae previously deposited in the Genbank database. The multiple antibiotic resistance (MAR) index of A. hydrophila was 0.16 and that of S. iniae was 0.71. The PCR test revealed that both pathogens harbored numerous virulence factors. The experimental infection study confirmed that the synergistic action of A. hydrophila and S. iniae led to increased mortality in tilapia. Histopathological changes were observed in the liver and spleen tissues of the co-infected fishes.

    Conclusion

    These findings indicate that the disease outbreak in the tilapia culture farm occurred as a result of co-infection by A. hydrophila and S. iniae.

    Keywords: A. hydrophila, Cage culture, S. iniae, Tilapia, Virulence factors
  • A. R. Forouzan, N. Moori Bakhtiari *, M. R. Seify Abad Shapouri, F. Salabi, M. Khosravi Pages 229-236
    Background

    Clostridium perfringens commonly resides in the gastrointestinal tract and can survive in different environmental conditions. This pathogen produces several protein toxins including the potent ε-toxin which is classified as a category B toxin by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC). In several studies, the induction of C. perfringens type C or D to produce toxins much more rapidly by close contact of bacteria with Caco-2 cells has been reported.

    Aims

    The effect of close contact of enterocyte-like Caco-2 cells with C. perfringens type D (vaccine strain) on the production time of ε- and α-toxins was studied.

    Methods

    During C. perfringens type D contact with Caco-2 cells for 5 h, ε- and α-toxins expressions (at 0, 2, and 5 h) were evaluated by a quantitative real-time PCR assay. Non-contacted bacteria with cells were included as the negative control in this research.

    Results

    Bacterial contact with the Caco-2 cells induces a significant effect on the mean expression of the ε-toxin gene (etx) (P<0.05). Two h after contact, the highest level of gene expression was detected in the experimental group. Bacterial harvesting time, cell treatment, and their interactions did not affect significantly the mean expression of the α-toxin gene (cpa) (P>0.05).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, 2 h of bacterial contact with Caco-2 cells could stimulate etx gene expression in the C. perfringens type D vaccine strain.

    Keywords: Caco-2 cells, Clostridium perfringens, Gene expression, Toxin
  • R. Tudu, J. Banerjee, Md Habib, S. Bandyopadhyay, S. Biswas, S. S. Kesh, A. Maity, S. Batabyal, S. Polley * Pages 237-246
    Background

    Dogs are the favorite companion animals among humans. The close interaction between dogs and people increases the risk of antibiotic resistance spreading. Surveillance for antimicrobial resistance and the identification of ESBL-producing Escherichia coli as an indicator bacterium is an important tool for managing antimicrobial drug therapy.

    Aims

    The present study targeted to identify and characterize ESBL-producing E. coli among dogs suffering from diarrhea in and around Kolkata.

    Methods

    Isolation and identification of E. coli from dogs suffering from diarrhea (n=70) along with screening for the production of both ESBL and AmpC. The isolates were further characterized through antimicrobial resistance profiling, resistance genes (blaCTX-M, blaTEM, and blaSHV) screening, and phylogenetic group study.

    Results

    Among the 70 isolates, 21 (30%) were confirmed ESBL producers. An antibiogram typing of ESBL-producing E. coli revealed that the majority of them were resistant to norfloxacin (85.7%) followed by tetracycline (61.90%), doxycycline (57.14%), piperacillin/tazobactam (52.38%), cotrimoxazole (47.62%), gentamicin (42.62%), amikacin (23.81%), and chloramphenicol (19.05%). Major resistance genes included blaCTX-M (100%), blaTEM (28.57%), and blaSHV (9.50%). The predominant phylogenetic groups were phylogroup A (76%) followed by phylogroup D (24%).

    Conclusion

    The current investigation reported a high prevalence of both ESBL and AmpC β-lactamase (AmpC) producing E. coli, co-resistance to a distinct group of antibiotics, and co-existence of different ESBL genes in dogs. Our findings highlight the importance of diagnostic antimicrobial susceptibility testing for proper antimicrobial therapy and to prevent antimicrobial resistance from spreading to humans from dogs in Kolkata and the surrounding area.

    Keywords: Antibiotics, dog, E. coli, ESBL, PCR
  • V. Jaiswal *, A. P. S. Brar, B. S. Sandhu, L. D. Singla, D. Narang, G. D. Leishangthem, P. Kaur Pages 247-254
    Background

    Cryptosporidium, an opportunistic, zoonotic, apicomplexan parasite, is one of the most common causes of diarrhea in neonatal bovine calves around the globe. Bovine calves act as a major source of infection by excreting huge numbers of highly resistant oocysts in faeces, which can survive for a long time in extreme environmental conditions. As low as ten oocysts can cause disease and mortality, leading to the requirement of an early and accurate diagnosis for proper and favorable prognosis, management, and control.

    Aims

    The current study was conducted with the objective to evaluate various diagnostic techniques (acid fast staining, negative staining, fluorescent, ELISA, PCR, nested PCR, and qPCR) for the detection of Cryptosporidium in the faecal samples of diarrheic bovine calves.

    Methods

    Two hundred diarrheic faecal samples from bovine calves were collected and subjected to these techniques for Cryptosporidium diagnosis. Results of these were evaluated for diagnostic comparison.

    Results

    Out of 200 faecal samples evaluated, 24% (48/200) were detected positive for Cryptosporidium using a combination of two techniques as gold standard criteria. Cohen’s kappa value indicated moderate to almost perfect agreement (0.616 to 0.986) among all the techniques used in the present study. Leishman staining showed the lowest sensitivity (54.17%), while nested PCR and qPCR showed the highest sensitivity (97.92%). Diagnostic specificity of all these tests ranged from 98.68 to 100%.

    Conclusion

    Auramine stain was used for the first time in the bovine calves in India for the detection and diagnostic comparison of Cryptosporidium. It showed strong agreement with the molecular as well as classical diagnostic techniques, and can be used for primary screening for better diagnosis.

    Keywords: Cryptosporidium, Diagnostic accuracy, ELISA, Fluorescence, PCR
  • N. Rafiq, M. Naseem *, A. Kakar, J. H. Shirazi, M. I. Masood Pages 255-264
    Background

    Vaccines have been widely exploited to prevent tick-borne infections in cattle. Most vaccines have faced failure in the field because of inconsistency in an immune response. It is presumed that the cement-cone proteins of ticks that participate in the acquisition of blood meal for ticks possess strong immune-stimulating properties and, hence, could be a useful candidate in vaccine development.

    Aims

    We evaluated cement-cone proteins of tick Hyalomma anatolicum as a vaccine candidate against infestations of H. anatolicum and H. aegyptium in cattle.

    Methods

    The cement-cone proteins were extracted from H. anatolicum to develop stage-reactive and immunogenic cross-reactive vaccine against the infestation of two species of ticks H. anatolicum and H. aegyptium. The immune response of the vaccine was tested against cement-cone proteins starved, partially fed, and richly fed ticks.

    Results

    The findings of the present study demonstrated the cross-reactivity among the two species of ticks that belonged to the same genus (Hyalomma). The antigenic similarity between the two ticks species suggests that a common antigen may possibly be suitable for a vaccine against the two different species of ticks. The results have also indicated that the 23 kDa cement-cone protein of H. anatolicum and H. aegyptium may be responsible for the induction, or elicitation of immunogenic, common stage reactive, and cross-reactive host immune responses with consistent intensity throughout the life stages of ticks.

    Conclusion

    The vaccine based upon cement-cone proteins of ticks may be a useful deterrent against tick-borne infections in cattle in countries like Pakistan.

    Keywords: Cattle, Cement-cone, Cross-reactive, Tick, Vaccine
  • Sh. A. Sohraby, M. Moazeni *, E. Rakhshandehroo Pages 265-269
    Background

    Establishment of experimental cystic echinococcosis (CE) in laboratory mice is required for the study of CE. Experimental CE may be established in primary or secondary forms; however, the primary form is more reliable for the study of CE.

    Aims

    The aim of the study was to assess the possibility of establishment of primary CE in Balb/c mice via the oral administration of Echinococcus granulosus s.l. eggs.

    Methods

    E. granulosus s.s. eggs were obtained from the gravid segments of the adult worms collected from an experimentally infected dog. Thirty-four female Balb/c mice were allocated into 4 groups and were orally infected with E. granulosus s.s. eggs as follows: 1) the mice with normal immunity, a single dose of 1000 eggs, 2) the mice with normal immunity, 3 doses of 500 eggs, 3) immunosuppressed mice, a single dose of 1000 eggs, and 4) immunosuppressed mice, 3 doses of 500 eggs. After 6.5 months, all the mice were opened and their internal organs were examined for the presence of CE cysts. The livers of infected mice were also examined for the presence of E. granulosus s.l. compartments by the PCR method.

    Results

    There was no developed or developing CE cyst in the abdominal cavities or on the internal organs of all the mice in four groups. In addition, in the molecular study, all the examined liver samples were negative for the parasite material.

    Conclusion

    The results of the present study revealed that Balb/c mice are not a suitable host for establishment of primary CE following the oral administration of E. granulosus s.s. eggs.

    Keywords: Balb, C, Echinococcus granulosus s.l, Laboratory mice, Primary cystic echinococcosis
  • K. Poojari, D. S. Akhila *, J. R. Mohan Raj, K. S. Santhosh, A. Kenjar, P. Ashwath Pages 270-274
    Background

    Despite advances in food management techniques, foodborne illness remains a major concern. Contamination of Salmonella and Escherichia coli pathogens, especially in the poultry sector, is responsible for salmonellosis and other gastrointestinal illness, leading to millions of deaths worldwide. Overuse of antibiotics and other chemical treatments have further increased the emergence of antibiotic resistant bacteria.

    Aims

    This study aimed to study the efficacy of phages cocktail to reduce the load of E. coli and Samlonella spiked on poultry meat.

    Methods

    In this study, a broad spectrum cocktail of phages was used to lyse E. coli and Salmonella spiked on chicken meat.

    Results

    Based on the result of the CFU drop assay, phages like E. coli 153T 3ii and Salmonella 191(3) were selected. Phage concentration of 0.01 MOI showed a reduction in E. coli and Salmonella count to 6 h and 2 h, respectively. Further, phages were tested on the surface of chicken meat. E. coli showed a 90% reduction up to 4 h, whereas Salmonella showed a 90% reduction up to 6 h. When phages were treated in combination, a significant reduction of up to 12 h was found with Salmonella phage, showing better antimicrobial activity.

    Conclusion

    The suitable concentration of a specific phage or phage cocktail can significantly reduce the bacterial count on chicken meat. Phage mediated biocontrol can be used as an alternative approach to eliminate enteric pathogens in the poultry industry.

    Keywords: Biocontrol, Escherichia coli, Phage, Poultry, Salmonella
  • D. K. Parasana, B. B. Javia *, D. T. Fefar, D. B. Barad, S. N. Ghodasara Pages 275-279
    Background

    Mastitis is one of the most expensive diseases in the dairy industry. It causes heavy monetary losses by decreasing milk production and treatment cost. Streptococcus agalactiae, the cause of contagious bovine mastitis, possesses various virulence factors that contribute to pathogenicity.

    Aims

    The main aim of the study was to evaluate the distribution of virulence genes of S. agalactiae.

    Methods

    In the current work, 98 Streptococcus species were isolated from 320 milk samples, collected from Veterinary Clinical Complex, Junagadh. Out of the isolates, 42 S. agalactiae isolates were used for virulence genes detection.

    Results

    All Streptococcus spp. were confirmed at genus level by targeting tuf gene, and S. agalactiae was identified at species level by targeting 16S rRNA gene. For virulence gene detection, scpB, cfb, and cylE genes were targeted. Of 42 S. agalactiae isolates, 15, 16, and 10 isolates possessed scpB, cfb, and cylE genes, respectively.

    Conclusion

    This study aids us to know virulence characteristics and mechanisms responsible for the development of new strains in mastitis epidemiology in response to prevention and control strategies.

    Keywords: Bovine mastitis, Molecular detection, S. agalactiae, Virulence genes
  • P. Nakhaee, H. Zarif Moghadam, S. Shokrpoor, J. Razmyar * Pages 280-284
    Background

    Klebsiella pneumoniae can cause high mortality in birds. In recent years, small farming of canaries has been developed in Iran and infectious diseases are the main obstacle in the progress of these occupations which increases the importance of identification of pathogenic bacterial agents.

    Case description:

     A flock with 250 one-year-old canaries presented a history of anorexia, lethargy, mild diarrhea, and approximately 30% mortality. Physical examination revealed that the birds were severely debilitated, cachectic, dehydrated with ruffled feathers, and wet discolored stool around the cloaca. Necropsy findings revealed enlarged liver with multiple pale white, irregular foci on the surface of parenchyma, serosal petechial hemorrhages, and enlargement of lungs, liver, and kidneys. The entire intestine was intensely reddened with fibrinonecrotic exudate content. Histopathological findings of the liver elicited multifocal hepatocellular necrosis, hemorrhage, and also basophilic bacterial colonies. The results of biochemical and molecular tests confirmed K. pneumonia as the causative agent.

    Findings/treatment and outcome:

     Based on antimicrobial susceptibility test, K. pneumonia isolates were susceptible to gentamycin and ciprofloxacin which were administrated for the considered treatment protocol.

    Conclusion

    K. pneumoniae is one of the most important causes of mortality in canaries with multiple antibiotic resistance, therefore assessments of health conditions can supply suitable information to help decision-making about the sanitary processes, control, prevention, and treatment.

    Keywords: Canary, Diarrhea, Histopathology, Klebsiella pneumoniae, Necropsy