فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 60، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر هاشمی طیر*، مریم جلالی، مریم کامروان صفحات 1-9
    مقدمه

    افزایش سطح میکروپارتیکل ها (MPs) در بسیاری از بیماری های خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) دیده شده است. در MS، به دنبال فعال شدن لنفوسیت ها و تولید سایتوکاین های التهابی، سلول های اندوتلیال از غشای خود MPs را آزاد می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر مهاری اینترفرون بتا  INFβ بر آزادسازی MPs مشتق از سلول های اندوتلیال (EnMPs) بود.

    مواد و روش ها

    20 نفر از بیماران  MS که به تازگی تشخیص داده شده اند وارد مطالعه شدند. نمونه خون، در دو مرحله قبل و سه ماه بعد از درمان با INFβ از بیماران گرفته شد. جهت شمارش و تعیین فنوتیپ MPs، از فلوسیتومتری استفاده شد. برای نشاندار کردن EnMPs  از anti-CD51 و anti-CD31 استفاده گردید.  همچنین در هر دو مرحله، MRI بیماران از نظر تعداد پلاک های مغزی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با نرم افزار آماری SPSS-23 و آزمون کولموگراف اسمیرنوف تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران، 3/8 ± 3/31 سال بود. نتایج این مطالعه، کاهش 40 درصدی سطح CD31+MPs و 32 درصدی سطح CD51+MPs را به دنبال درمان با IFNβ نشان داد که از نظر آماری معنی دار بود (001/0<p). در این مطالعه، ارتباط مثبت و معناداری بین تعداد EnMPs با تعداد پلاک های مغزی  (067/0=p)، سن (058/0=p) و جنس بیماران (061/0=p) وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    INFβ اثر مهاری بر آزادسازی EnMPs از سلول های اندوتلیال دارد و نشان می دهد که EnMPs احتمالا می تواند به عنوان بیومارکر حساس برای پایش پیشرفت بیماری و اثربخشی درمان استفاده شود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، اینترفرون بتا، میکروپارتیکل مشتق از اندوتلیال
  • مریم صفرپور، عباس دوستی، محمدسعید جامی صفحات 10-20
    مقدمه

    کارسینوم سلول کلیوی (RCC) شایع ترین نوع سرطان کلیه در بزرگسالان است. هدف از مطالعه حاضر، دستیابی به ژن هایاختصاصی در RCC، بر اساس مطالعات بیوانفورماتیک و ارزیابی تغییر بیان ژن های شناسایی شده، در سلول های ACHN پس از ترانسفکت ژن توکسین seh باکتری استافیلوکوکوس اوریوس، است.

    روش کار

    ابتدا همبستگی های بیانی ژن های دخیل در RCC در پایگاه داده TCGA مورد بررسی قرار گرفت و شبکه تعاملات ژن ها ساخته شد. جهت تایید تعاملات ژنی شناسایی شده، مطالعات آزمایشگاهی در مدل سلولی ACHN انجام شد، به این صورت که ژن توکسین استافیلوکوکی seh در وکتور pcDNA3.1 (+) کلون گردید و درون سلول های ACHN ترانسفکت شد. پس از تایید عملکرد صحیح وکتور نوترکیب در این سلول ها و القای آپوپتوز، بیان ژن های کاندید به روش real time RT- PCR ارزیابی شد.

    یافته ها

    همبستگی های بیانی ژن های دخیل در آپوپتوز توسط مطالعات in silico شناسایی شد و شبکه تعامل lncRNA-mRNA در RCC با موفقیت ایجاد شد. القای آپوپتوز تحت تاثیر بیان توکسین توسط فلوسیتومتری تایید شد. بیان ژن های SOX9، SBF2/AS1، MAF و c-Maf در سلول های دستورزی شده با وکتور نوترکیب نسبت به سلول های شاهد، به صورت معناداری کاهش یافت. همچنین، افزایش بیان ژن های LINC00671 و LINC02499 در سلول های تراسنفکت شده با وکتور pcDNA3.1(+)-seh نسبت به گروه شاهد، مشاهده شد (p < 0.05) و این تغییر بیان تاییدی بر شناسایی دقیق ژن های درگیر در آپوپتوز سلولی RCC بود.

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده نشان می دهد که شبکه های ژنی شناسایی شده در این مطالعه می توانند چشم انداز جدیدی برای تحقیقات با هدف تعیین مسیر های مولکولی جدید و درمان RCC فراهم کند.

    کلیدواژگان: کارسینوم سلول کلیه، آنالیز بیوانفورماتیک، توکسین SEH، رده سلولی ACHN
  • بهناز ولی بیگی، عباس بهزاد، بهبهانی*، محسن فروزانفر، فرزانه ضرغام پور، مجتبی جعفری نیا صفحات 21-30
    مقدمه

    امروزه، سلول های بنیادی سرطانی به عنوان سلول های آغاز کننده تومور بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. از طرف دیگر، در مطالعات زیادی به هایپرترمی به عنوان یک روش مناسب، جهت کمک به روش های درمانی سرطان توجه نشان داده شده است. در مطالعه ی حاضر، اثرات تیمار سلول های سرطان کولون (HT-29) و سلول های بنیادی سرطانی مشتق از آن (CSCs) را با استفاده از مکانیزم هایپرترمی مورد ارزیابی قرار دادیم.

    روش کار

    ابتدا CSCs از رده ی سلولی HT-29 جداسازی گردید، سپس میزان بیان مارکرهای پروتیینی و ژن های مربوط به حالت بنیادینگی در این سلول ها بررسی گردید. سلول هایHT-29 و CSCs با هایپرترمی تیمار شدند و سمیت این روش تیمار مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، میزان بیان ژن های مربوط به بنیادینگی، تکثیر سلولی، مسیر پیام رسانی Wnt و آپوپتوز مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، آنالیز آماری داده ها انجام شد.

    یافته ها

    CSCs مشتق از HT-29، برای مارکر سطحی CD133 مثبت بودند و ژن های بنیادینگی افزایش بیان معنی داری داشت (P <0.05). میزان بقای HT-29 و CSCs تیمار شده با هایپرترمی کاهش پیدا کرده بود. در هر دو گروه سلولی بیان OCT3/4، NANOG، PCNA، WNT1،CTNNB1 و BCL2 کاهش یافته بود. همچنین، در CSCs بیان ژن های P53، KLF4 و BAX افزایش چشمگیری پیدا کرده بود (P <0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که هایپرترمی تاثیر بسزایی بر سلول های HT-29 ندارد. اما، سبب تغییر چشمگیری در درصد سلول های زنده، منحنی رشد، میزان بیان ژن های درگیر در آپوپتوز و KLF4 در CSCs می گردد. ازاینرو، هایپرترمی می تواند تاثیر مثبتی در جلوگیری از رشد و تکثیر CSCs داشته باشد.

    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، هایپرترمیا و سلول بنیادی سرطان
  • سید رضا موسوی*، اعظم سلیمانی، مجیدرضا فرخی، عطاء الله روحی، فاطمه کریمی صفحات 31-38
    مقدمه

     هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین تغییرات مودیک و Facet Effusion و ارتباط آن با پایداری ستون فقرات لومبار در بیمارانی که به دلیل اختلالات دژنراتیو تحت عمل جراحی قرار گرفتند، بود.

    روش کار

     این مطالعه مشاهده ای آینده نگر بر روی داده جمع آوری شده به صورت گذشته نگر از پرونده 116 نفر از مراجعه کنندگان به بیمارستان شهید چمران شیراز در بین سال های 96 تا 99 انجام پذیرفت.  

    یافته ها

    شیوع ناپایداری 6 ماهه در این مطالعه بسیار کم بود (1 بیمار، 86/0 درصد) و تنها بیماری که دچار ناپایداری ستون فقرات شده بود، جراحی لامینکتومی در سطح 2 انجام داده بود؛ دیسککتومی نشده بود؛ تغییرات مودیک در زمان جراحی نداشت. مقدار Facet Effusion او برابر  50/1 میلی متر بود؛ او  Dynamic angulation برابر  5 میلیمتر داشت و Dynamic Translation  و vacuum sign نداشت.  میانگین Facet Effusion، Dynamic angulation و Dynamic Translation در کل بیماران به ترتیب برابر 58/0± 56/1، 67/2±5 و 51/0±3 میلی متر بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه با توجه به شیوع بسیار پایین ناپایداری در پیگیری 6 ماهه نمی تواند برای نتیجه گیری در مورد فاکتور های موثر در برور ناپایداری کمر مورد استفاده قرار گیرد و نیاز به مطالعات گسترده تری است.  با این حال دلایل شیوع بسیار پایین ناپایداری کمری در این مطالعه می تواند به تکنیک جراحی و فاکتور های بسیار متنوع دیگری نیز ارتباط داشته باشد که می تواند مورد مقایسه با سایر مطالعات با شیوع ناپایداری بیشتر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تغییرات مودیک، التهاب مفصلی، پایداری ستون فقرات
  • کرامت دری، فرزان مدرسی*، محمدرضا شکیبایی، الهام معظمیان صفحات 39-47
    مقدمه

    مقاومت آنتی بیوتیکی و تولید بیوفیلم دو فاکتور مهم در بیماری زایی و مسیول تداوم طولانی مدت عفونت های سودوموناس آیروژینوزا می باشند. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن های دخیل در بیماری زایی و مقاومت این باکتری است.

    روش کار

    جدایه ها بر اساس روش های استاندارد میکروب شناسی و بیوشیمیایی شناسایی و تعیین هویت شدند، سپس تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های سودوموناس آیروژینوزا توسط آزمون آنتی بیوگرام دیسک دیفیوژن انجام شد. ردیابی ژن های algD، rhl، rhlL و aprA توسط PCR انجام شد.

    یافته ها:

    در بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی 40 جدایه سودوموناس آیروژینوزا، آنتی بیوتیک های موثر در درمان این باکتری به ترتیب کلیستین با صفر درصد مقاومت، پلی میگزین- ب 0%، مروپنم 1 جدایه (5/2%)، سیپروفلوکساسین 3 جدایه (5/7%)، ایمی پنم 3 جدایه (5/7%) و آمیکاسین 3 جدایه (5/7%) بودند. در ردیابی ژن های algD، rhl،rhlL و aprA، 100% جدایه ها تا حامل ژن algD، 96% جدایه ها حامل ژن rhlR، 94% جدایه ها حامل ژن rhlL و 91% جدایه ها حامل ژن aprA بودند.

    نتیجه گیری:

    نتایج این مطالعه نشان دهنده حضور بالای ژن های algD،rhl، rhlL وaprA در جدایه های سودوموناس آیروژینوزا می باشد. با توجه شیوع بالای ژن algD در سویه های سودوموناس آیروژینوزا مطالعه حاضر که در تولید کپسول دخیل است کنترل عفونت های این باکتری به دلیل وجود مقاومت چندگانه و توانایی تولید کپسول امری ضروری و مهم است.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، algD، rhl، rhlL، aprA، PCR
  • مسیح الله شاکری، وحید رحمانیان، نونا حسین نژاد، فاطمه ستوده جهرمی، عبدالرضا ستوده جهرمی* صفحات 48-54

    اختلالات سیستم ایمنی به عنوان یکی از مشکلات اساسی در بیماران دیالیزی باعث افزایش استعداد آن ها به عفونت ذات الریه استرپتوکوکوس نمونیا می شود. پژوهش حاضر برای اولین بار در ایران با هدف تعیین شیوع مصونیت اکتسابی طبیعی نسبت استرپتوکوکوس نمونیا در بیماران همودیالیزی شهرستان جهرم انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی- توصیفی در سال 1400 روی 89 بیمار همودیالیزی شهرستان جهرم انجام شد. وجود آنتی بادی ضد استرپتوکوکوس نمونیا در سرم بیماران با روش الایزا بررسی شد. اطلاعات جمعیت شناختی، میانگین سابقه درمان همودیالیز و تعداد دفعات دیالیز در هفته از پرونده بیماران استخراج شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 23 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    شیوع مصونیت نسبت به استرپتوکوکوس نمونیا در بیماران دیالیزی مورد بررسی برابر 22/20 درصد بود. تفاوت معناداری در میزان شیوع مصونیت نسبت به استرپتوکوکوس نمونیا بین شرکت کنندگان از نظر گروه های سنی، جنسیت و تعداد دفعات دیالیز در هفته مشاهده شد (05/0<p)، ولی با مدت زمان سابقه درمان دیالیز ارتباط آماری معناداری نداشت (09/0=p).

    نتیجه گیری:

     میزان شیوع این نوع از مصونیت نشان دهنده سابقه عفونت با استرپتوکوکوس نمونیا در بیماران دیالیزی جهرم است. با توجه به قابلیت پیشگیری این عفونت با واکسیناسیون استرپتوکوکوس نمونیا، نیاز بیماران دیالیزی در ایران به واکسیناسیون تاکید می شود.

    کلیدواژگان: مصونیت طبیعی اکتسابی، استرپتوکوکوس نمونیا، نموکوک، همودیالیز، ایران
  • میرزاعلی مفضل جهرمی، کیمیا رسولی پور، زهرا استخر، حامد میر، اباذر روستازاده* صفحات 55-61
    مقدمه

    انفارکتوس حاد میوکارد یکی از علل شایع مرگ و میر در دنیا است. هدف از مطالعه حاضر پیش بینی ارتباط ژن های اینترلوکین 17 و فاگوزوم با انفارکتوس حاد میوکارد بود.

    روش کار

    داده های ریزآرایه استخراج شده از مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری (NCBI) توسط  نرم افزارهای GEO2R  و R  مورد تحلیل قرار گرفتند. ژن هایی که افزایش و کاهش بیان داشتند استخراج و با استفاده از پایگا های داده DAVID و Enrichr تحلیل عملکرد در مورد آن ها انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 208 ژن با Log2FC<-1 در گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد در قیاس با گروه کنترل کاهش بیان داشتند. در این گروه ژن های PAQR8، CCR2،CCR5 و ZNF137P  به صورت معنادار بیان کمتری نسبت به بقیه ژن ها داشتند. همچنین 528 ژن با Log2FC>1 در قیاس با گروه کنترل به صورت معنادار افزایش بیان نشان دادند که در این گروه ژن های NR4A2، GABARAPL1، THBD، NFIL3 و MAFB نسبت به بقیه ژن ها بیان بالاتری داشتند. تحلیل KEGG بر روی ژن های دارای افزایش بیان نشان داد که مسیر پیام رسانی اینترلوکین 17و فاگوزوم در بروز بیماری انفارکتوس حاد میوکارد نقش دارد. 

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد، پس از بروز انفارکتوس حاد میوکارد، مسیرهای التهابی نظیر مسیر پیام رسانی اینترلوکین 17 احتمالا با بکار گیری پروتیین هایی همانند ماتریکس متالوپروتییناز 9 در ترمیم آسیب های بعد از انفارکتوس حاد میوکارد نقش دارد. همچنین فعال شدن فاگوزوم ها با واسطه مسیرهایی نظیر مولکول های سازگاری نسجی کلاس دو (MHC-II) و CD36 احتمالا در تسریع ترمیم آسیب های بعد از انفارکتوس حاد میوکارد نقش دارد.

    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد میوکارد، اینترلوکین 17، فاگوزوم، ریزآرایه
  • مهدی اکبری، دارا دستان، محمد فلاح، محمد متینی* صفحات 62-69
    مقدمه

     تریکومونیاز شایع ترین عفونت جنسی غیرویروسی در جهان می باشد که موارد مقاوم به درمان آن در حال گسترش است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره ها و اسانس چویل (Ferulago  angulata) بر تریکوموناس واژینالیس بود.

    روش کار

    در این مطالعه عصاره های متانولی، اتیل استاتی، هگزانی و اسانس اندام هوایی چویل تهیه و آزمایش تعیین حداقل غلظت کشنده (MLC) و تعیین درصد ممانعت از رشد (GI%) روی دو ایزوله بالینی تریکوموناس واژینالیس در شرایط هوازی و در مقابل مترونیدازول و کنترل انجام شد. نتایج آزمایشات بعد از 24 و 48 ساعت قرایت گردید.

    یافته ها

    بعد از 24 ساعت میزان MLC عصاره های متانولی، اتیل استاتی، هگزانی و اسانس  به ترتیب برابر 250، 500، 250 و 500 میکروگرم در میلی لیتر تعیین گردید. میزان MLC عصاره های اتیل استاتی و هگزانی بعد 48 ساعت به 250 و 125 میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافت. میزان GI% در یک غلظت کمتر از غلظت کشنده برای عصاره ها و اسانس بعد از 24 ساعت از 39/3% تا 93/2% و بعد از 48 ساعت از 51/6% تا 95/1% تعیین گردید. همچنین میانگین میزان MLC مترونیدازول بعد از 24 و 48 ساعت 3/9 و 6/4 میکروگرم در میلی لیتر بدست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد چویل دارای ظرفیت ضد تریکومونیایی می باشد. بنابراین لازم است تحقیقات بیشتری در جهت استخراج و خالص سازی اجزا سازنده اسانس و عصاره های آن صورت گیرد تا با آزمایشات تکمیلی در شرایط برون تنی و درون تنی روی آن ها، قضاوت دقیق تری در رابطه با توان ضدمیکروبی و ظرفیت استفاده از  این گیاه حاصل گردد.

    کلیدواژگان: چویل، تریکوموناس واژینالیس، عصاره، اسانس
|
  • Akbar Hashemi Tayer*, Maryam Jalali, Maryam Kamravan Pages 1-9
    Introduction

    Increased levels of microparticles (MPs) have been reported in many autoimmune diseases such as multiple sclerosis (MS). In MS, endothelial cells release MPs from their membranes following the activation of lymphocytes and the production of inflammatory cytokines. The aim of this study was to investigate the inhibitory effect of interferon beta (INFβ) on the release of endothelial cell-derived MPs (EnMPs).

    Material and methods

    Twenty newly diagnosed MS patients were included in this study. Blood samples were taken from patients in two stages before and three months after INFβ treatment. Flow cytometry was used to count and determine the phenotype of MPs. Anti-CD51 and anti-CD31 were used to tag EnMPs. In both stages, patients' MRI was also evaluated for the number of brain plaques. Data were analyzed using SPSS-23 statistical software, and kolmogorov-smirnov test.

    Result

    The mean age of patients was 31.3 ± 8.3 years. The results of this study showed a 40% decrease in the level of CD31 + MPs and a 32% decrease in the level of CD51 + MPs following treatment with INFβ, which was statistically significant (p <0.001). In this study, there was no positive and significant relationship between the number of EnMPs and the number of brain plaques (p = 0.067), age (p = 0.058) and sex of patients (p = 0.061).

    Conclusion

    INFβ has an inhibitory effect on the release of EnMPs from endothelial cells and suggest that EnMPs can probably be used as sensitive biomarkers to monitor disease progression and treatment effectiveness.

    Keywords: Multiple sclerosis, Interferon beta, Endothelial cell-derived microparticles
  • Maryam Safarpour, Dehkordi, Abbas Doosti*, Mohammad, Saeid Jami Pages 10-20
    Introduction

    Renal cell carcinoma (RCC) is the most common type of kidney cancer in adults. The aim of the present study was to obtain specific genes in RCC, based on bioinformatics studies and to evaluate the expression change of candidate genes in ACHN cells after transfection of the seh gene of Staphylococcus aureus.

    Methods

    The expression correlations of genes involved in RCC were investigated in the TCGA database, and networks of genes was constructed. In vivo studies were performed in the ACHN cell model, in which the staphylococcal seh gene was cloned into the pcDNA3.1 (+) vector and transfected into ACHN cells. After confirming the correct function of the recombinant vector in these cells and inducing apoptosis, the expression of candidate genes was evaluated.

    Results

    The results showed the successful identification of the expression correlations of genes involved in apoptosis and lncRNA-mRNA interaction network in RCC. Induction of apoptosis under the influence of toxin expression was confirmed by flow cytometry. Expression of SOX9, SBF2/AS1, MAF and c-Maf genes in cells ordered by recombinant vector was significantly reduced compared to control cells. Also, increased expression of LINC00671 and LINC02499 genes was observed in cells transfected with pcDNA3.1 (+)- seh vector compared to the control group (p <0.05) and This change in expression confirmed the accurate identification of genes involved in RCC cell apoptosis.

    Conclusion

    The gene networks identified in this study can provide a new perspective for research aimed at identifying new molecular pathways and treating RCC.

    Keywords: Kidney cell carcinoma, Bioinformatics analysis, SEH toxin, ACHN cell line
  • Behnaz Valibeigi, Abbas Behzad- Behbahani*, Mohsen Forouzanfar, Farzaneh Zarghampoor, Mojtaba Jaafarinia Pages 21-30
    Introduction

    Today, cancer stem cells have attracted a lot of attention as tumour-initiating cells. Hyperthermia was also found to be beneficial in cancer treatment in many studies. In the present study, we assessed the effects of hyperthermia on colorectal cancer cells (HT-29) and their derived cancer stem cells (CSCs).

    Materials and Methods

     CSCs were isolated from the HT-29 cell lines and then, the expression of surface marker and stemness-related genes were evaluated. Next, the toxicity effect of hyperthermia on HT-29 and CSCs was assessed. In addition, the effect of hyperthermia on the expression of stemness, proliferation, Wnt signaling pathway, and apoptosis genes was evaluated. Finally, the data were statistically analyzed.

    Results

     Isolated-CSCs were positive for CD133 surface marker and the expression of stemness genes in the isolated-CSCs was significantly higher than HT-29 cells (P-value< 0.05). Treatment with hyperthermia reduced the survival rate of HT-29 and CSCs. In both groups, the gene expression of OCT3/4, NANOG, PCNA, WNT1, and CTNNB1, was decreased (P>0.05). In addition, the expression of P53, KLF4, and BAX genes was significantly increased in CSCs (P <0.05).

    Conclusion

     The results showed that hyperthermia did not have a significant effect on HT-29 cells. However, it had a significant effect on the cell viability, growth curve, expression of genes involved in apoptosis and KLF4 in treated-CSCs. Therefore, hyperthermia can have a beneficial effect on inhibiting the growth and proliferation of CSCs.

    Keywords: Colorectal cancer, Hyperthermia, and Cancer stem cell.cell
  • Seyed Reza Mousavi*, Azam Soleimani, Majid Reza Farrokhi, Ataolah Rouhi, Fatemeh Karimi Pages 31-38
    Introduction

    Due to the prevalence of degenerative diseases among middle-aged and elderly people who undergo surgery, it is very important to evaluate the clinical consequences of these patients who have undergone surgery. This research aimed to investigate the relationship between modic changes and fast effusion and its relationship with clinical, functional and lumbar spine outcomes in patients undergoing surgery for degenerative disorders.                     

    Materials and methods

    In this study, all patients over 30 years of age who will be admitted to Shahid Chamran Hospital between 1996 and 1999 due to lumbar degenerative causes for spinal surgery were studied. After 6 months, patients underwent clinical examination and imaging and the extent of modic changes and fast effusion as well as clinical consequences and spinal stability was investigated.

    Results

    There was a significant difference in the amount of pain before and after surgery (p <0.001). No significant relationship was observed between thyroid modicum, vacuum sign, laminectomy level and discectomy with spinal instability (P> 0.05). Also, there was no significant difference in terms of Dynamic T between the two groups (P> 0.05) but there was a significant difference between Dynamic A between the two groups.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it can be concluded that lumbar degenerative surgery is not associated with spinal instability. It is suggested that in future studies, patients with spinal instability be retrospectively examined with a larger sample

    Keywords: Modic changes, fast effusion, spinal stability
  • Keramat Dorri, Farzan Modarresi*, Mohammadreza Shakibaie, Elham Moazamian Pages 39-47
    Introduction

    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen that causes various infections, especially in patients hospitalized in intensive care units. Antibiotic resistance and biofilm production are recognized as two significant factors in the pathogenesis of this bacteria.

    Material and Methods

    The isolates were detected and identified based on standard microbiological and biochemical methods.  The PCR technique was used to detect algD, rhlR, rhlL, and aprA genes.

    Results

    The results of evaluating the antibiotic resistance indicated the effective antibiotics in the treatment of this bacterium respectively as follows: Colistin (with 0% resistance), Polymyxin B (with 0% resistance), Meropenem (1 isolate) (with 2.5% resistance), Ciprofloxacin (3 isolates) (with 7.5% resistance), Imipenem (3 isolates) (with 7.5% resistance), and Amikacin (3 isolates) (with 7.5% resistance). Detecting and tracing of algD, rhlR, rhlL, and aprA genes revealed that 100% of the isolates carried the algD gene, 96% of the isolates carried the rhlR gene, 94% of the isolates carried the rhlL gene, and finally, 91% of the isolates carried the aprA gene.

    Conclusion

     The results demonstrated the high presence of algD, rhlR, rhlL, and aprA genes in the Pseudomonas aeruginosa isolates.. Considering the high prevalence of the algD gene in the Pseudomonas aeruginosa strains of the current study, which is involved in the capsule production process, it seems essential and vital to control the infections of this bacterium due to the existence of multiple resistance and its ability to produce capsules.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, algD, rhlR, rhlL, aprA, PCR
  • Masihollah Shakeri, Vahid Rahmanian, Nona Hosseinnezhad, Fatemeh Sotoodeh Jahromi, Abdolreza Sotoodeh Jahromi* Pages 48-54
    Introduction

    Immune system disorders as one of the major problems in dialysis patients increase their susceptibility to pneumococcal pneumonia. The present study was conducted for the first time in Iran with the aim of determining the prevalence of natural acquired immunity to Streptococcus pneumoniae in hemodialysis patients in Jahrom, Iran.

    Material and Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on 89 hemodialysis patients in Jahrom-Iran, 2022. The presence of anti-pneumococcal antibodies in the serum of patients was assessed by ELISA method. Demographic information, mean history of hemodialysis treatment and number of times per week were extracted from patients' records. Data were analyzed using SPSS Statistics-23 statistical software (IBM, USA) using descriptive statistics, chi-square and Fisher's exact test.

    Results

    The prevalence of immunity to Streptococcus pneumoniae in dialysis patients was 20.22%. There was a significant difference in the prevalence of pneumococcal immunity between participants in terms of age groups, sex and number of dialysis sessions per week (p<0.05) but there was no statistically significant relationship with the duration of dialysis treatment (p=0.09).

    Conclusions

    Prevalence of this type of immunity, which indicates a history of pneumococcal infection in dialysis patients in Jahrom. Due to the ability to prevent this infection by pneumococcal vaccination, the need for Iranian dialysis patients for pneumococcal vaccination is recommended.

    Keywords: Natural Acquired Immunity, Pneumococcus, Streptococcus Pneumoniae, Hemodialysis, Iran
  • Mirzaali Mofazzal Jahromi, Kimia Rasoolipoor, Zahra Estakhr, Hamed Mir, Abazar Roustazadeh* Pages 55-61
    Introduction

    Acute myocardial infarction is one of the main causes of mortality in the worldwide. The aim of the present study is to predict the Association of interleukin (IL)-17 and phagosome with acute myocardial infarction.

    Methods and Materials:

    Microarray data were extracted from National Center for Biotechnology Information (NCBI) and then analyzed by GEO2R and R softwares. The functional analysis of up/down regulation of genes were performed using DAVID and Enrichr data bases.

    Results

    In this study, expression of 208 genes were lower in patients group compared to the controls (Log2FC<-1). In patients’ group, PAQR8, CCR2, CCR5, and ZNF137P genes significantly had lower expression. Although 528 gens, especially NR4A2, GABARAPL1, THBD, NFIL3, and MAFB significantly had more expression compared to the controls (Log2FC>+1). KEGG analysis on gens that increase expression showed that signaling pathways of IL-17 and phagosome are two pathways in patients with acute myocardial infarction.

    Conclusion

    According to our finding, after acute myocardial infarction, inflammatory pathway like IL-17 signaling recruiting matrix metalloproteinase 9 as a protein involve in repairing acute myocardial infarction damages. Also, the phagosome activity by major histocompatibility complex class-II (MHC-II) and CD36 signaling pathways, may be played a role in accelerating healing after acute myocardial infarction damages.

    Keywords: Acute Mocardial Infarction, IL-17, Phagosome, Microarray
  • Mehdi Akbari, Dara Dastan, Mohammad Fallah, Mohammad Matini* Pages 62-69
    Introduction

    Trichomoniasis is the most common non-viral sexually transmitted infection in the world, with resistant cases spreading. The aim of this study was to evaluate the effect of Ferulago angulata extracts and essential oil on Trichomonas vaginalis protozoan.

    Materials and Methods

    In this study, methanol, ethyl acetate and hexane extracts and essential oil of F. angulata aerial parts were prepared and tested to determine the minimum lethal concentration (MLC) and the percentage of growth inhibition (GI%). The tests were carried out on two clinical isolates of T. vaginalis under aerobic conditions and against metronidazole and control.  The tests were surveyed after 24 and 48 hours of incubation.

    Results

    After 24 hours, the MLC of methanol, ethyl acetate and hexane extracts and essential oil were 250, 500, 250 and 500 μg/ml, respectively. The MLC of ethyl acetate and hexane extracts were reduced to 250 and 125 μg/ml, after 48 hours. GI% at Sub-MLC for extracts and essential oils were 24.3% to 93.2%, after 24 hours, and from 51.6% to 95.1% after 48 hours. Also, the mean MLCs of metronidazole after 24 and 48 hours were 9.3 and 4.6 μg/ml.

    Conclusion

    The results of this study showed that F. angulata has anti-trichomonial potential. Thus, more investigations it is necessary to purify the constituents of essential oil and extracts. Further in vitro and in vivo experiments will clarify the antimicrobial potential of the plant to make a more correct judgment.

    Keywords: Ferulago angulata, Trichomonas vaginalis, extract, essential oil