فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • گلستانه رضایی، فاطمه سلمانی*، مهرداد آذربرزین صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    یکی از نیازهای اساسی بیماران و خانواده در مدت زمان بستری در بخش های مراقبت ویژه بودن خانواده کنار بیمار است. مشارکت خانواده در مراقبت از بیمار در بخش های عمومی پذیرفته شده است ولی متاسفانه در بخش های مراقبت ویژه به دلیل ساختار و ممنوعیت ملاقات در این بخش ها با چالش های فراوانی روبرو است. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر مشارکت خانواده در مراقبت از بیمار بر سطح هوشیاری پارامترهای دستگاه تهویه مکانیکی در بیماران آسیب مغزی بستری در بخش مراقبت ویژه بود.

    روش ها:

    این مطالعه به صورت نیمه تجربی انجام شد. تعداد 30 بیمار آسیب مغزی مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب اصفهان در سال 1399 به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و توسط تخصیص تصادفی جایگشتی به دو گروه 15 نفره مداخله و کنترل انتساب داده شدند. در گروه مداخله خانواده درجه یک بیماران به مدت 3 روز و دو نوبت در روز در ساعت 10 صبح و 3 عصر بر بالین بیمار حضور یافتند و برنامه مراقبت خانواده محور را انجام دادند. گروه کنترل مراقبت های روتین بخش را دریافت کردند. سطح هوشیاری و پارامترهای دستگاه تهویه مکانیکی 15 دقیقه قبل، حین و بعد از مراقبت ثبت و اندازه گیری شد.

    یافته ها:

    یافته های مطالعه نشان داد که سطح هوشیاری دو گروه قبل از مطالعه تفاوت معنادار آماری ندارد (P>0.05) ولی از روز سوم مداخله میانگین سطح هوشیاری بین دو گروه تفاوت معنادار داشت (P<0.05) هچنین یافته های مطالعه نشان داد که تعداد تنفس و حجم جاری بیمار بر روی دستگاه تهویه مکانیکی در طی سه روز تفاوت معنادار آماری نداشت (P>0.05) ولی حجم دقیقه ای بیماران در طی سه روز در گروه مداخله تفاوت معناداری را نشان داد (P<0.05).

    نتیجه گیری:

    نتایج این مطالعه نشان داد مشارکت خانواده در مراقبت های ساده از بیمار در بیماران آسیب مغزی که سطح هوشیاری پایینی دارند می تواند باعث افزایش سطح هوشیاری آنها شود بنابراین باید شرایطی در این گونه بخش ها فراهم شود که مشارکت خانواده در امر مراقبت از بیمار در امور ساده مراقبتی تحت نظارت پرستاران بخش انجام شود.

    کلیدواژگان: سطح هوشیاری، مشارکت خانواده، بخش مراقبت ویژه، آسیب مغزی، پارامترهای دستگاه تهویه مکانیکی
  • سارا سیستانی کرم پور، فرزانه گل آقایی، نسرین الهی، مولود فرمهینی فراهانی* صفحات 13-21
    زمینه و هدف

    بستری شدن بیماران در بخش مراقبت های ویژه اغلب باعث اضطراب و مشکلات روحی و روانی در اعضای خانواده می شود. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی به پرستاران بر اضطراب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

    روش ها:

    این مطالعه نیمه تجربی در بیمارستان گلستان شهر اهواز در سال 1396 انجام شد. جامعه پژوهش شامل پرستاران و اعضای خانواده بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه داخلی و نورولوژی بود. بخش های مراقبت ویژه داخلی و نورولوژی به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، پرستاران بخش مراقبت ویژه داخلی در گروه مداخله و پرستاران بخش نورولوژی در گروه کنترل قرار گرفتند. 55 نفر از اعضای خانواده بیماران بستری از هر بخش به روش در دسترس در مطالعه شرکت کردند برای پرستاران گروه مداخله کارگاه آموزشی مهارت های ارتباطی در 3 روز متوالی برگزار شد. اضطراب اعضای خانواده دو گروه در زمان پذیرش بیمار و روز ششم بستری با استفاده از پرسشنامه اضطراب آشکار اشپیل برگر سنجیده شد.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله و کنترل وجود ندارد (0/38=P)، ولی بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (0/001>P). نتایج نشان داد بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله در مرحله قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری وجود دارد (0/001>P)، ولی در گروه کنترل بین میانگین نمرات اضطراب قبل و بعد تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشد (0/61=P).

    نتیجه گیری:

    بر اساس یافته ها، آموزش مهارت های ارتباطی به پرستاران سبب کاهش اضطراب اعضای خانواده بیماران شده است و از آنجایی که وضعیت روانی مطلوب خانواده ها در نحوه مراقبت از بیمار تاثیر به سزایی دارد. بنابراین استفاده از این روش به عنوان یک استراتژی اثربخش در حمایت از خانواده بیماران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، اضطراب، خانواده، بخش مراقبت های ویژه، پرستار
  • علی خلفی، صبا روزبهانی*، فرشته امیری، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 22-30
    زمینه و هدف

    استفاده از روش های آموزشی جدید در آموزش به دانشجویان رشته های علوم پزشکی اهمیت بالایی دارد. روش شبیه سازی یکی از این روش هاست که به صورت بازخورد ویدیویی شخصی سازی شده می تواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی بازخورد ویدیویی شخصی سازی شده بر سطح دانش لوله گذاری داخل نای دانشجویان کارشناسی هوشبری بود.

    روش ها:

    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود که بر روی دانشجویان هوشبری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1400 انجام شد. 44 دانشجو به روش در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به روش بلوکی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای مشخصات جمعیت شناختی دانشجویان و محقق ساخته دانش لوله گذاری داخل نای استفاده شد. اعضای گروه کنترل پس از یک جلسه آموزشی و تمرینی 90 دقیقه ای در پراتیک، هر یک اقدام به لوله گذاری داخل نای روی مولاژ کرده و عملکرد آن ها ثبت شد. برای گروه مداخله علاوه بر تمرینات یک جلسه ای 90 دقیقه آموزش لوله گذاری داخل نای با استفاده از مانکن، یک جلسه نیز بازخورد ویدیویی شخصی سازی شده اجرا شد.

    یافته ها:

    بین دو گروه از نظر مشخصات جمعیت شناختی تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. میانگین نمرات دانش لوله گذاری داخل نای دانشجویان قبل از مداخله در گروه آزمون (56/2) 82/7 و در گروه کنترل (89/3) 48/8 بود که بر اساس آزمون تی مستقل تفاوت آماری معنی داری نداشتند (51/0P=). نتایج آزمون تی زوجی تفاوت آماری معنی داری را در نمره دانش لوله گذاری داخل نای گروه مداخله نشان داد به گونه ای که بعد از مداخله دانشجویان گروه آزمون دانش لوله گذاری داخل نای بالاتری داشتند (001/0P<). همچنین میانگین نمرات دانش لوله گذاری داخل نای دانشجویان گروه مداخله از زمان پیش آزمون به پس آزمون ارتقا پیدا کرد (001/0P<) در حالی که در گروه کنترل این گونه نبود (19/0P=).

    نتیجه گیری:

    با توجه به اثربخشی مداخله بازخورد ویدیویی شخصی سازی شده بر دانش لوله گذاری داخل نای دانشجویان کارشناسی هوشبری، پیشنهاد می شود که از این روش در آموزش مهارت لوله گذاری داخل نای در دانشجویان کارشناسی هوشبری استفاده شود.

    کلیدواژگان: بازخورد، لوله گذاری داخل نای، دانش
  • مریم سعادت خواه، سیمین جهانی*، شهرام مولوی نژاد، بهمن چراغیان، محمد حسن بیگدلی، منصوره روئین تن صفحات 31-39
    زمینه و هدف

    استفاده از ابزارهای جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی نسبت به روش های معمول اجرا شده در بخش های مراقبت ویژه می تواند موجب کاهش خروج لوله تراشه ناموفق شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کاربرد ابزار مراقبت راه هوایی بر میزان موفقیت خروج لوله تراشه در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه نورولوژی و نوروسرجری انجام شد.

    روش ها:

    در این مطالعه نیمه تجربی، 98 بیمار مبتلا به خونریزی اپیدورال، ساب دورال و داخل مغزی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه و با روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و طبق جدول بلوک های تصادفی سازی (بلوک های جایگشتی شش تایی)، توسط کامپیوتر و با استفاده از نرم افزار WinPepi 11.4 تصادفی سازی شده و به دو گروه مداخله (49 نفر) و کنترل (49 نفر) تخصیص یافتند. در گروه مداخله، خروج لوله تراشه بیماران با استفاده از ابزار مراقبت راه هوایی و در صورت کسب نمره هفت یا کمتر از این ابزار انجام شد. در گروه کنترل، خروج لوله تراشه بیماران بر اساس نظرات و تجربیات متخصصان بیهوشی انجام شد.

    یافته ها:

    در این مطالعه، تعداد موارد لوله گذاری مجدد در گروه مداخله، کمتر از گروه کنترل بود ولی این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود (2/0=P). همچنین، مدت زمان اتصال به دستگاه تهویه مکانیکی (02/0=P) و لوله تراشه (018/0=P) و مدت بستری در بخش مراقبت ویژه (001/0P<)، در گروه مداخله به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری:

    کاربرد ابزار مراقبت راه هوایی باعث کاهش تعداد خروج لوله تراشه ناموفق شد، هر چند این کاهش نسبت به گروه کنترل از نظر آماری معنادار نبود. همچنین با به کارگیری این ابزار، مدت زمان بستری بیماران در بخش های مراقبت ویژه نوروسرجری و نورولوژی، مدت زمان اینتوباسیون و اتصال بیماران به دستگاه تهویه مکانیکی، کاهش یافت. بنابراین، با توجه به عدم آشنایی کامل پرستاران بخش مراقبت ویژه با ابزارهای خروج لوله تراشه و انجام فرآیند خروج لوله تراشه به صورت سنتی، لازم است جهت افزایش آگاهی پرستاران در این زمینه، برنامه ریزی های لازم توسط مسیولین مربوطه صورت گیرد.

    کلیدواژگان: ابزار نمره مراقبت راه هوایی، اکستوبیشن، بخش مراقبت ویژه، نورولوژی، نوروسرجری
  • فرشید الازمنی، حجت ترکمندی، رقیه حسن دوست، محمدرضا دین محمدی* صفحات 40-48
    زمینه و هدف

    هیپوترمی ناخواسته یک عارضه شایع و مسیله ساز در بیماران ترومایی است. با توجه به پیامدهای منفی هیپوترمی ناخواسته در سیر بهبودی بیماران، این مطالعه با هدف تعیین شیوع هیپوترمی و عوامل خطر مرتبط با آن در بیماران ترومایی بستری در بخش اتاق عمل انجام شد.

    روش ها:

    این مطالعه مشاهده ای آینده نگر، بر روی بیماران ترومایی که در بخش اتاق عمل مرکز آموزشی درمانی آیت اله موسوی زنجان تحت عمل جراحی قرار گرفتند، انجام شد. در این مطالعه 59 بیمار واجد شرایط با روش نمونه گیری در دسترس در آذر ماه 1397 انتخاب شدند. متغیرهای فردی، بالینی، محیطی و مراقبتی مرتبط با هیپوترمی توسط یک پژوهشگر جمع آوری و در فرم ثبت داده پژوهشگر ساخته ثبت شد.

    یافته ها:

    اکثریت بیماران (1/66 درصد) مرد بودند. میانگین و انحراف معیار سن آنها (7/17) 8/46 سال بود. شایع ترین مکانیسم تروما از نوع ترومای بسته (1/66 درصد) و عامل اصلی تروما نیز تصادف با وسایل نقلیه موتوری (8/45 درصد) بوده است. شیوع هیپوترمی ناخواسته در بخش اتاق عمل 8/67 درصد برآورد شد. هیجده متغیر مستقل به عنوان عوامل مرتبط با هیپوترمی ناخواسته وارد مدل رگرسیون لجستیک شدند و در گام نهایی مدل، عوامل کاهش فشار خون (022/0=, p141/1=OR) ، کاهش اشباع اکسیژن خون (009/0=p ,229/2=OR) و پوشش نامناسب در زمان خروج از اتاق عمل (039/0=p ,354/8=(OR به عنوان عوامل خطر تشخیص داده شدند. بالا بودن دمای محیط اتاق عمل) 035/0=p ،126/0=(OR و مدت زمان کم جراحی (016/0=p ,086/0=OR) نیز در نقش عوامل محافظتی عمل کردند.

    نتیجه گیری:

    در مطالعه حاضر بخش قابل توجهی از بیماران حین عمل دچار هیپوترمی شدند و عواملی چون مدت زمان عمل جراحی، فشار خون سیستولیک، درصد اشباع اکسیژن خون، دمای محیط اتاق عمل و وضعیت پوشش بیماران در پیشگیری یا بروز هیپوترمی ناخواسته موثر تشخیص داده شدند. این مطالعه بر لزوم شناسایی زودهنگام و مدیریت موثر عوامل مرتبط با هیپوترمی برای پیشگیری از پیامدهای ناخواسته تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: هیپوترمی ناخواسته، تروما، دمای مرکزی بدن، عوامل خطر، اتاق عمل، جراحی
  • طاهر ملکی، مجیده هروی کریموی*، مهشید فروغان، فرید زایری صفحات 49-57
    زمینه و هدف

    بیماری عروق کرونر، علاوه بر مطرح نمودن مشکلات جسمی، باعث اختلال قابل توجه در وضعیت روانی بیماران می شود که از جمله این اختلالات می توان به اضطراب و افسردگی اشاره کرد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان اضطراب و افسردگی در سالمندان مبتلا به نشانگان کرونری حاد بستری در بیمارستان های منتخب شهر تهران سال 1400 انجام شد.

    روش ها:

    مطالعه ی حاضر از نوع مطالعات مقطعی است که در سال 1400 انجام شد. جامعه آماری مطالعه بیماران سالمند مرد و زن (بالای 60 سال) مبتلا به بیماری سندرم کرونری حاد بستری در بیمارستان های منتخب شهر تهران بودند که به روش تصادفی 229 نفر انتخاب وارد مطالعه شدند. ابزار این مطالعه پرسشنامه (پرسشنامه های آزمون کوتاه شناختی، مشخصات فردی و اجتماعی و پرسشنامه مقیاس بیمارستانی اضطراب و افسردگی) بودند.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد که با افزایش یک واحد نمره اضطراب، در صورت ثابت گرفتن سایر متغیرها، میزان نمره افسردگی بطور متوسط 0/45 واحد افزایش پیدا می کند. همچنین نتایج برای سایر متغیرهای جمعیت شناختی نشان داد که افراد دارای تحصیلات پایین، داشتن سکونت غیرشخصی، عدم برخورداری از حمایت اجتماعی، خانوارهای دارای بیش از چهار فرزند، افراد بیکار و جنسیت مرد نسبت به افراد دارای تحصیلات دانشگاهی، داشتن سکونت شخصی، برخورداری از حمایت اجتماعی، خانوارهای دارای کمتر از چهار فرزند، افراد شاغل و جنسیت زن، از نمره افسردگی بالاتری برخوردار بودند.

    نتیجه گیری:

    با توجه به وجود رابطه معناداری بین برخی از متغییرهای جمعیت شناختی سالمندان با میزان افسردگی و اضطراب و همچنین مستعد بودن بیماران سالمند به بیماری های قلبی و عروقی و تاثیرات نامتعارف افسردگی بر این گروه از بیماران، نتیجه گیری می شود که توجه جدی به این ویژگی های جمعیت شناختی که موثر بر میزان افزایش افسردگی و اضطراب بیماران هستند، از طرف ارایه کنندگان خدمات سلامت و خانواده بیمار صورت گیرد تا از میزان افسردگی و اضطراب بیماران سالمند بکاهد.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، سالمندان، سندرم کرونری حاد
  • مهدی جعفری عوری، منیژه دهی، هاجر صادقی، مجتبی جعفری* صفحات 58-68
    زمینه و هدف

    مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-19 موضوع چالش برانگیزی است. کووید-19 نه تنها زندگی بیماران را مختل می سازد، بلکه ممکن است بر مراقبین آنها نیز تاثیر ناخوشایند داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تبیین تجربه زنده مراقبین از مراقبت از عضو خانواده مبتلا به کووید-19 انجام شد.

    روش ها:

    مطالعه پدیدارشناختی توصیفی حاضر با استفاده از چک لیست معیارهای تلفیقی برای گزارش پژوهش کیفی (COREQ) انجام گرفت. مصاحبه های استقرایی و عمیق با 17 مراقب عضو خانواده از فروردین تا تیرماه 1400 در شهر تهران انجام گرفت.

    یافته ها:

    در مطالعه حاضر 17 مراقب عضو خانواده با محدوده سنی 28 تا 52 سال که تجربه مراقبت مستقیم از عضو خانواده مبتلا به کووید-19 را داشتند، شرکت نمودند. تجربیات مراقبین در چهار مضمون و 11 زیر مضمون طبقه بندی شد. مضامین عبارت بودند از: «مراقبت سنگین و خطرناک»، «پیامدهای منفی»، «درماندگی» و «ایثار و فداکاری».

    نتیجه گیری:

    مطالعه حاضر چالش های مراقبین عضو خانواده بیماران مبتلا به کووید-19 را منعکس کرد. با ادامه همه گیری، وضعیت مراقبین ممکن است سخت و چالش برانگیزتر شود. مهم ترین موضوع در چنین شرایطی حمایت می تواند باشد. حمایت های دولتی به صورت مالی و تجهیزاتی، حمایت های کادر درمان به صورت آموزش و حمایت های آشنایان نزدیک به فرد مراقب می توانند تا حدودی چالش های مطرح شده را تعدیل بخشند.

    کلیدواژگان: کووید-19، مراقب عضو خانواده، تجربه زیسته، مطالعه کیفی
  • سید رضا برزو، فاطمه چراغی، مهناز خطیبان، مهدی مولوی وردنجانی* صفحات 69-75
    زمینه و هدف

    سوختگی یکی از ناتوان کننده ترین انواع تروما است. آمادگی بیمار برای یافتن راه بهینه برای مقابله با بیماری و همچنین حفظ استقلال و شادی زندگی، بخشی ضروری از روند درمانی بیماران سوختگی است. هدف از این مطالعه، استفاده از مدل سازگاری کالیستا روی در مراقبت از بیمار سوختگی بود.

    روش ها:

    این مطالعه، یک مطالعه موردی بود که با شرکت یک بیمار مبتلا به سوختگی بستری در بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان در سال 1401 انجام شد. داده ها با استفاده از مشاهده، مصاحبه و مستندات بیمار جمع آوری و در چهار بعد، بر اساس مراحل فرآیند پرستاری در مدل سازگاری روی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که بیمار در ابعاد فیزیولوژیکی، انطباق ادراک از خود، ایفای نقش، استقلال و وابستگی از رفتارهای سازگار و ناسازگاری برخوردار بود، که پس از انجام مراقبت های پرستاری بر اساس الگوی سازگاری روی، برخی از رفتارهای ناسازگار وی کاهش یافت. همچنین بر اساس اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه بیمارستانی اضطراب و افسردگی (HADS)، بکارگیری مدل سازگاری روی باعث کاهش اضطراب و افسردگی بیمار در سه مرحله شد. به طوری که نمره کلی پرسشنامه اضطراب و افسردگی در نوبت دوم و سوم نسبت به نوبت اول تکمیل پرسشنامه به ترتیب 67 و 68 درصد کاهش یافت.

    نتیجه گیری:

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، اجرای برنامه مراقبت پرستاری مبتنی بر مدل سازگاری روی، می تواند بر سازگاری جسمی، روانی و کاهش رفتارهای ناسازگار در بیماران دچار آسیب سوختگی موثر باشد.

    کلیدواژگان: مدل سازگاری روی، سوختگی، فرآیند پرستاری، سازگاری
|
  • Golestaneh Rezaei, Fatemeh Salmani*, Mehrdad Azarbarzin Pages 1-12
    Background and Aim

    One of the basic needs of patients and families during hospitalization in Intensive Care Units (ICUs) is the presence of a family member beside the patient. Family participation in patient care is accepted in public wards, but unfortunately in ICUs due to the structure and prohibition of visits in these wards, this issue faces many challenges. The aim of this study was to determine the effect of family participation in patient care on the level of consciousness and the parameters of mechanical ventilation in brain injury patients admitted to the ICUs.

    Methods

    This study was a quasi-experimental study. Thirty brain injury patients who had referred to selected hospitals in Isfahan in 2020 were included in the study by available sampling. Patients were assigned to two groups of 15 intervention and control) by random assignment of permutation. In the first-degree family intervention group, family members were present bedside the patients for three days, twice a day at 10:00 AM and 3:00 PM and performed a family-centered care program. The control group received routine ward care. The level of consciousness and the parameters of the mechanical ventilations were recorded and measured 15 min before, during and after care. The results of the study were analyzed using descriptive and inferential statistical methods and using Chi-square, independent t-test and repeated measures analysis of variance in SPSS software version 20.

    Results

    The findings of the present study revealed that the level of consciousness of the two groups before the study was not statistically significant (P>0.05) but from the third day of the intervention, the mean level of consciousness was significantly different between the two groups (P<0.05). In addition, there was no statistically significant difference between the breathing rate and the tidal volume of the patients on the mechanical ventilations during three days (P>0.05). This is while the minute volume of the patients during the three days showed a significant difference in the intervention group (P<0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that family participation in simple patient care in brain injury patients with low levels of consciousness can increase their level of consciousness. This means, certain conditions should be provided in such departments for family participation in simple care matters under the supervision of the ward nurses.

    Keywords: Level of Consciousness, Family Participation, Intensive Care Unit, Brain Injury, Parameters of Mechanical Ventilation
  • Sara Sistanikarampour, Farzaneh Golaghaie, Nasrin Elahi, Moloud Farmahini Farahani* Pages 13-21
    Background and Aim

    Hospitalization of patients in Intensive Care Units (ICU) often causes anxiety and psychological problems in family members. The aim of this study was to determine the effect of communication skills training to nurses on the anxiety in family members of patients admitted to ICUs.

    Methods

    This semi-experimental study was performed in the ICU of Golestan Hospital in Ahvaz in 2017.The population consisted of nurses and family members of patients of admitted to internal and neurology ICU. Internal ICU and neurology departments were randomly divided into two groups. The nurses of the internal ICU department were in the intervention group and the nurses of the neurology department were in the control group. Fifty-five family members of patients from each department were selected through convenience sampling method. A communication skills training workshop was held for the nurses of the intervention group in three consecutive days. Family members’ anxiety was evaluated using Spielberger's State-Trait Anxiety Inventory the day of admission and the sixth day of hospitalization.

    Results

    The results showed that there was no significant difference between the average anxiety scores of the intervention and control groups before the intervention (P=0.38), but there was a statistically significant difference between the average anxiety scores of the intervention and control groups after the intervention (P<0.001). The results showed that there is a significant difference between the average anxiety scores of the intervention group before and after the intervention (P<0.001), but in the control group, there was no statistically significant difference between the average anxiety scores before and after the intervention (P=0.61).

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, communication skills training for nurses reduced the anxiety of patients' family members. Moreover, since the favorable mental state of families has a significant effect on caring for the patient, the use of this method is recommended as an effective strategy in supporting patients' families.

    Keywords: Communication Skills, Anxiety, Family, Intensive Care Unit, Nurse
  • Ali Khalafi, Saba Roozbahani*, Fereshteh Amiri, Mohammad Hosein Haghighizadeh Pages 22-30
    Background and Aim

    The use of new educational methods for medical students is of great importance. Simulation method is one of these methods that can be used as personalized video feedback. The present study set to determine the effectiveness of personalized video feedback on the level of endotracheal intubation knowledge of anesthesiology students.

    Methods

    A quasi-experimental study was conducted with pre-test and post-test design and a control group which was performed on anesthesiology students of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in 2021. Forty-six students were selected by convenience sampling method and were randomly assigned to intervention and control groups by using the block method. A researchers-made questionnaire of demographic characteristics of students and endotracheal intubation was used for data collection. A session of personalized video feedback was performed for the intervention group in addition to a one 90-min session of endotracheal intubation trainings using a mannequin.

    Results

    There was no statistically significant difference between the two groups in terms of demographic characteristics. The mean scores of endotracheal intubation knowledge of students before the intervention were 7.82)2.56(in the experimental group and 8.48)3.89(in the control group, which were not statistically significant (P=0.51). After the intervention in the experimental group, these scores changed to 11.64 )2.17(in the experimental group and 9.62)2.59) in the control group, which was a significant difference (P<0.001). Also, the mean scores of endotracheal intubation knowledge of students in the intervention group improved from the pre-test to post-test (P<0.001), while it was not so in the control group (P=0.19).

    Conclusion

    Considering the effectiveness of personalized video feedback intervention on endotracheal intubation knowledge of anesthesiology students, it is suggested to use this method in teaching endotracheal intubation skills in anesthesia students and consider it as a part of the medical clinical education curriculum.

    Keywords: Feedback, Endotracheal Intubation, Knowledge
  • Maryam Saadat Khah, Simin Jahani*, Shahram Molavi Nejad, Bahman Cheraghian, Mohammad Hasan Bigdeli, Mansooreh Rooeintan Pages 31-39
    Background and Aim

    The use of separation tools from the mechanical ventilation device compared to the usual methods implemented in Intensive Care Units (ICUs) can reduce unsuccessful extubation. Therefore, this study was conducted with the aim of determining the impact of using the airway care score on the success rate of extubation in patients hospitalized in neurosurgical and neurologCal ICUs.

    Methods

    In this semi-experimental study, 98 patients with epidural, subdural and intra cerebral hemorrhage were selected based on the inclusion criteria and by convenience sampling method. According to the table of randomization blocks (permutation blocks) and by using the WinPepi software 11.4, they were randomized and assigned to two interventions (49 people) and control (49 people) groups. In the intervention group, extubation of patients was performed using the airway care score tool and in case of obtaining a score of seven or less. In the control group, patients were extubated based on the opinions and experiences of anesthesiologists.

    Results

    In this study, the number of re-intubation cases in the intervention group was less than the control group, but this difference was not statistically significant (P=0.2). Also, the duration of connection to the mechanical ventilation device (P=0.02) and endotracheal tube (P=0.018) and the duration of hospitalization in the ICU (P<0.001) in the intervention group were significantly less than the control group.

    Conclusion

    The use of airway care score tool reduces the number of unsuccessful extubations but this difference was not statistically significant. Also, by using this tool, the duration of hospitalization of patients in neurosurgical and neurological ICUs, the duration of intubation and also the duration of connecting patients to mechanical ventilation were reduced. Therefore, due to the lack of awareness of nurses in ICUs about extubation tools and performing the extubation process in a traditional way, it is necessary to make necessary plans by relevant authorities to increase the awareness of nurses in this field.

    Keywords: Airway Care Score, Extubation, Intensive Care Unit, Neurology, Neurosurgery
  • Farshid Alazmani, Hojjat Torkmandi, Roghayeh Hasandoost, Mohammadreza Dinmohammadi* Pages 40-48

    Background & Aims:

    Accidental hypothermia is a common complication in trauma patients. Hospitalization of these patients in the Operating Room (OR) can greatly affect the prevalence of inadvertent hypothermia. Due to the negative patient's outcomes, the aim of this study was to investigate its prevalence and related risk factors among trauma patients in the OR.

    Methods

    This prospective observational study was conducted on trauma patients who underwent surgery in the OR department of the Educational and Treatment Center of Mousavi in Zanjan. In this study, 59 eligible patients were selected using convenience sampling method in December 2017. Individual, clinical, environmental and care variables related to hypothermia were collected by a researcher and recorded in a researcher-made data sheet.

    Results

    The majority of patients (66.1%) were men. The mean and standard deviation of their age was 46.8 (17.7) years. The most common mechanism of trauma was blunt trauma (66.1%) and the main cause of trauma was motor vehicle crash (45.8%). The prevalence of accidental hypothermia in the OR was 67.8%. Eighteen independent variables were entered into the logistic regression model as factors related to accidental hypothermia, and in the final step of the model, low systolic blood pressure (OR=1.141, P=0.022), low blood oxygen saturation (OR=2.229, P=0.009), and inadequate clothing and coverage of patients (OR=8.354, P=0.039) were identified as risk factors. High OR ambient temperature (OR=0.126, P=0.035) and short duration of surgery (OR=0.086, P=0.016) also acted as protective factors.

    Conclusion

    In the current study, a significant part of surgical patients was hypothermic during operation and factors such as surgery time, systolic blood pressure, blood oxygen saturation, ambient temperature of the OR, and the condition of the patients' clothing were found to be effective in its development. This study has aimed to emphasize the need for early identification of hypothermia and effective management of related factors in order to prevent unwanted consequences.

    Keywords: Accidental Hypothermia, Trauma, Core Body Temperature (CBT), Risk Factors, Operating Room, Surgery
  • Taher Maleki, Majideh Heravi-Karimooi*, Mahshid Foroughan, Farid Zayeri Pages 49-57
    Background and aim

    Coronary Artery Disease (CAD) despite physical disorders can also lead to significant mental disturbances like anxiety and depression. Therefore, the present study was conducted in order to assess the level of anxiety and depression in the elderly with acute coronary syndromes hospitalized in selected hospitals in Tehran 1400.

    Methods

    The current study is a cross-sectional, quantitative and descriptive-analytical study that was conducted in 2021. The study population included the elderly male and female patients (over 60 years old) who suffered from acute coronary syndrome hospitalized in selected hospitals in Tehran. For this purpose, 229 people were randomly selected to participate in the study. The Abbreviated Mental Test (AMT) and Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) were used as questionnaries in this study.

    Results

    Findings showed that with an increase of one unit of the anxiety score, if other variables were fixed, the depression score increased by an average of 0.45 units. Also, the results for other demographic variables showed that people with low education, having non-personal residence, lack of social support, families with more than four children, unemployed people and male gender had a higher depression score.

    Conclusion

    Considering the existence of a significant relationship between anxiety and depression with the mentioned variables, it is suggested that health service providers and their families pay attention to elderly patients in order to reduce the level of anxiety and depression.

    Keywords: Anxiety, Depression, Acute Coronary Syndrome, Elder
  • Mehdi Jafari-Oori, Manigeh Dehi, Hajar Sadeghi, Mojtaba Jafari* Pages 58-68
    Background and aim

    Caring for patients with Covid-19 is a challenging issue. Not only does Covid-19 disrupt the lives of patients, it may also have an unpleasant effect on their caregivers. The present study was conducted with the aim of explaining the caregivers' lived experience of caring for a family member infected with Covid-19.

    Methods

    The present descriptive phenomenological study was conducted using the Consolidated Criteria for Reporting Qualitative Research (COREQ) checklist. Inductive and in-depth interviews were conducted with 17 caregivers of family members from April to July 2019 in Tehran.

    Results

    In the present study, 17 caregivers of family members with the age range of 28 to 52 years who had the experience of directly caring for a family member infected with Covid-19 participated. Caregivers' experiences were classified into four themes and 11 sub-themes. The themes were: "heavy and dangerous care", "negative consequences", "helplessness" and "sacrifice".

    Conclusion

    The present study showed the challenges of caregivers of family members of patients with covid-19 during the epidemic period. As the Covid-19 pandemic continues, the situation for caregivers may become more difficult and challenging. The most important issue in such a situation can be support, which in the form of government support in the form of financial and equipment, the support of the treatment staff in the form of training and the support of close acquaintances of the caregiver can moderate the challenges raised to some extent.

    Keywords: Covid-19, Family Member Caregiver, Lived Experience, Qualitative Study
  • Seyed Reza Borzou, Fatemeh Cheraghi, Mahnaz Khatiban, Mehdi Molavi Vardanjani* Pages 69-75
    Background and aim

    Burn is one of the most debilitating type of trauma. Preparing the patient to find the optimal way to deal with the disease as well as maintaining independence and happiness in life is an essential part of the treatment process for burn patients. The aim of this study was to apply the Callista Roy's adaptation model in the care of burn patients.

    Methods

    This study was a case study that was conducted with the participation of a burn patient hospitalized in the burn ward of Besat Hospital in Hamedan city in 2022. Data were collected using observation, interview and patient documentation and were analyzed in four dimensions, based on the steps of the nursing process in Roy's adaptation model.

    Results

    The results of the study showed that the patient had compatible and incompatible behaviors in physiological dimensions, adaptation of self-perception, role playing, independence and dependence. However, after nursing care based on Roy's adaptation model, some of these incompatible behaviors decreased. Also, based on the information obtained from the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS), the application of the Roy's adaptation model reduced the patient's anxiety and depression in three stages. So that the overall score of the anxiety and depression questionnaire in the second and third time compared to the first time of completing the questionnaire decreased by 67% and 68%, respectively.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the implementation of the nursing care program based on the Roy adaptation model can be effective on physical and psychological adaptation and reduction of incompatible behaviors in patients with burn injuries.

    Keywords: Roy's Adaptation Model, Burn, Nursing Process, Adaptation