فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی زندیه*، محمدجواد مهدوی نژاد صفحات 1-21
    اهداف

    انتشار ویروس کووید 19 سلامت شهروندان به خصوص سالمندان را در فضاهای باز جمعی تهدید می کند. خالی تر شدن فضاهای جمعی از حضور گروه های آسیب پذیر به ویژه سالمندان، مساله اصلی پژوهش است. هدف از این مقاله، تحلیل تاثیر پاندمی بر حضور گروه های آسیب پذیر در فضاهای باز شهری، با هدف ارایه درس هایی برای آینده و ایجاد آمادگی هرچه بیشتر برای شرایط پساکرونامعماری و پساکرونا شهرسازی است.

    روش ها

    روش پژوهش «فراتحلیل» اسناد و تحولات دوران پاندمی یا جهانگیری کووید 19 است که با شیوه ای پهنانگر و رویکرد طراحی .مبنا به انجام رسیده است. چارچوب نظری پژوهش تلفیقی از نظریه معماری سرآمد و محیط های سالم شهری است که با رویکردی انتقادی، به تحلیل نقاط قوت و ضعف فضاهای باز جمعی در شهرهای معاصر می پردازد.

    یافته ها

    مطالعات نشان می دهد که پس از انتشار ویروس کرونا و جهانگیری کووید 19، حضور سالمندان و دیگر گروه های آسیب پذیر در فضاهای شهری کمتر از گذشته شده است؛ زیرا اثرپذیری سالمندان از این ویروس و آسیب پذیر بودن آن ها بیشتر است. در نتیجه، فضاهای شهری به سوی قطبی شدن حرکت کرده، حضور گروه های آسیب پذیر در آن ها کمرنگ تر شد.

    نتیجه گیری

    دستاوردهای مطالعه نشان دهنده آن است که فضاهای باز جمعی بیش از پیش بایستی بر اساس رویکرد یکپارچه به نظریه هایی چون «محیط سالم» و «شهر سالم» برنامه ریزی و طراحی شوند تا امکان حضور گروه های آسیب پذیر و سالمندان در آن بیشتر شده؛ کیفیت محیط زیست شهری افزایش یابد.

    کلیدواژگان: کووید 19، پساکرونامعماری، رویکردی طراحی مبنا، نظریه معماری سرآمد، انرژی-دیدکارایی، طراحی یکپارچه، مسیرهای سلامت، فضاهای جمعی
  • کرامت الله زیاری*، حسین حاتمی نژاد، احمد پوراحمد، سعید زنگنه شهرکی، نوشا همقدم صفحات 22-50
    اهداف

    شهرها در ارتقاء ارزش های انسانی نقشی کلیدی دارند. امروزه افزایش جمعیت، شهرنشینی گسترده در کشورهای در حال توسعه، تغییرات جمعیت شناختی، چالش های محیط زیستی، معضلات اقتصادی، معضلات حمل و نقل شهری، پیشرفت های فناوری اطلاعات و ارتباطات و بوروکراسی لزوم حکمروایی شهری هوشمند را ضروری ساخته است، لذا هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی حکمروایی شهری هوشمند با رویکرد آینده پژوهی می باشد.

    ابزار و روش ها:

     روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و اکتشافی است. جامعه آماری متخصصین و خبرگان در زمینه تحقیق می باشند. حجم نمونه با استفاده از قوانین راسکو، حجم نمونه های بیشتر از 30 و کمتر از 500 برای اکثر پژوهش ها مناسب هستند. 45 نفر تعیین شد و شیوه نمونه گیری به صورت گلوله برفی می باشد.

    یافته ها:

     پیشران های حکمروایی شهری هوشمند از منابع لاتین و همچنین با روش دلفی استخراج شدند. 9 پیشران کلیدی برای آینده حکمروایی شهری هوشمند در نظر گرفته شد. در مرحله بعد سناریوهای برای هر پیشران تدوین شد. سپس برای هر سناریوی مطلوب راهبردهای در نظر گرفته شد. در نهایت الگوی حکمروایی شهری هوشمند در شهر رشت ارایه گردید.

     نتیجه گیری: 

     آموزش مستقیم شهروندی، طراحی فرصت های مشارکت عمومی، تدوین سیاست های محلی، مدیریت یکپارچه شهری، ایجاد مدل مالی جهت تخصیص بودجه مناسب، توسعه زیرساخت ارتباط داده و شبکه دسترسی، تشویق سرمایه گذاران با ارایه مجوزهای سودآور، ایجاد پورتال های داده باز جهت آزادسازی داده و اطلاعات، وضع قوانین قوی برای حفظ حریم خصوصی افراد و سازمان ها، ارایه خدمات به صورت آنلاین و حذف بوروکراسی و برنامه ریزی دقیق دولت هوشمند در سطح ملی بیشترین امتیاز را در رسیدن به الگوی حکمروایی شهری هوشمند آینده نگر  بدست آوردند.

    کلیدواژگان: حکمروایی شهری، شهر هوشمند، حکمروایی شهری هوشمند، آینده پژوهی، شهر رشت، فناوری های نوین
  • غزاله شمس، مریم رسول زاده* صفحات 51-69
    اهداف

    در فضای داخلی، دما و رطوبت نسبی اغلب کنترل می شود و حتی بدون استفاده از سیستم های گرمایش و سرمایش، تغییرات دما و رطوبت نسبی فضای داخلی کمتر از فضای باز خارجی است. ساختمان ها در برابر آلاینده هایی که منشا بیرونی دارند، به صورت نسبی محافظت می شوند. مساله اصلی پژوهش تحلیل و بررسی اثرات زیست محیطی حاصل از قرار گرفتن در معرض ذرات و گازهایی که در داخل خانه منتشر یا تولید می شوند؛ و به خصوص تاثیر این آلاینده ها بر سلامت ساکنان می باشد.

    روش ها

    روش تحقیق این پژوهش بر اساس استدلال منطقی استوار شده است. مبانی علمی موضوع با رویکرد شبه تجربی تحلیل شده، نتایج با روش مدل سازی ترکیبی ارایه می شود. از نظر روش شناختی، در این پژوهش، واکنش های شیمیایی انجام شده در فضاهای داخلی مورد بررسی قرار می گیرند. در این راستا، مکانیسم ها و سینیتیک واکنش ها، ویژگی های سطوح مختلف و اثر عواملی چون نور و دما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

    یافته ها

    محیط زیست سالم پیش نیاز زندگی سالم برای ساکنان است؛ این مهم در فضاهای بسته به اندازه فضاهای باز و نیمه باز دارای اهمیت است. یافته های پژوهش بر اهمیت ویژه ریزآلاینده ها و تاثیر آن ها بر سلامت ساکنان تاکید دارد.

    نتیجه گیری

    تبیین اهمیت و نقش مصالح ساختمانی در سلامت هوای داخل، یکی از مهمترین دستاوردهای این پژوهش است. دستاوری که بیش از هرچیز بر اهمیت آموزش محیط زیست در ترویج ساختمان سالم، رایانش زیستی و کاربرد مصالح دوستدار محیط زیست تاکید دارد.

    کلیدواژگان: پساکرونا طراحی محیط، ساختمان سالم، یادگیری عمیق، مصالح دوستدار محیط زیست، آموزش محیط زیست، رایانش زیستی، شیمی ساختمان
  • نرگس رضازاده پیله داربنی، شاهین حیدری*، حسین سلطان زاده صفحات 70-95
    اهداف

    آسایش فضای داخلی نه تنها از معماری ساختمان، بلکه از سازگاری فیزیولوژیک و تنظیمات رفتاری تاثیر می پذیرد. از آنجا که رفتار انسان ها نقش مهمی در تعادل حرارتی شان با محیط دارد موضوع پژوهش، رفتارهای سازگارانه ساکنان در ازای متغیرهای محیطی، معماری، فردی-جمعیتی و نقش عوامل موثر بر رضایت حرارتی ساکنان تعیین گردید. هدف، بررسی سازگاری حرارتی ساکنان ساختمان های مسکونی شهر رشت در زمستان برای صرفه جویی در مصرف انرژی است.

    روش ها

    این پژوهش،کاربردی و جمع آوری داده ها، حال نگر و پرسش اصلی پژوهش، "کدام یک از الگوهای رفتاری ساکنان در ساختمان های ویلایی و آپارتمانی بر آسایش حرارتی و کاهش مصرف انرژی در دوره سرد سال تاثیرگذار هستند؟"می باشد. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه و بررسی های میدانی تهیه و از مدل رگرسیونی دومتغیره و چندمتغیره برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به استاندارد اشری (1±)، درصد فراوانی ساکنان در محدوده آسایش به ترتیب 8/88 و 3/84 برای ساختمان های ویلایی و آپارتمانی بدست آمد. سازگاری ساکنان خانه های ویلایی به میزان 9/4- و 9/1+ و ساکنان واحدهای آپارتمانی 1/2- و 8/0 درجه سانتی گراد از حد پایین و بالای دامنه استاندارد آسایش (21 تا 25) می باشد. ساکنان از رفتارهای سازگارانه متعددی که نشانگر اولویت بهره گیری از راهکارهای غیرفعال در مقابل راهکارهای فعال بود، برای کسب آسایش حرارتی بهره می بردند.

    نتیجه گیری

    نتایج مدل رگرسیون چندگانه نشان داد فاکتورهای محیطی در خانه های ویلایی و فردی-جمعیتی در آپارتمان ها بیشترین تاثیر را در آسایش حرارتی دارند. بهره گیری از نتایج این پژوهش می تواند در طراحی فضاهای مسکونی مناسب و منعطف تر، مفید واقع شده و به کاهش مصرف انرژی منجر گردد

    کلیدواژگان: آسایش حرارتی، مقیاس اشری، رفتار سازگارانه، رگرسیون چندگانه، مسکن ویلایی و آپارتمانی، پایداری
  • پریناز بادامچی زاده، پریا سعادت جو*، مجید احمدلوی داراب، مهیار کاظمیان صفحات 96-115
    اهداف

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش پوشش گیاهی در تعدیل جریان باد آزاردهنده پیاده راه خیابان امام می باشد. خیابان امام یکی از شریان های اصلی شهر تبریز است که سرعت آزاردهنده باد در پیاده رو های آن منجر به سلب آسایش عابرین پیاده بخصوص در فصول سرد سال شده است.

    روش ها

    در این تحقیق از روش توصیفی-تحلیلی و شبیه سازی عددی با استفاده از نرم افزار Dlubal RWIND Simulation2.02 در جهت شبیه سازی جریان باد برای وضع موجود و حالات مختلف پیشنهادی استفاده گردید. در این راستا، تاثیر ارتفاع، فاصله، و چیدمان پوشش گیاهی به همراه نیمکت درختی، به عنوان متغیرهای مستقل پژوهش، بر روی سرعت جریان باد در تراز عابر پیاده به عنوان متغیر وابسته پژوهش مورد بررسی قرار گرفته و و از روش همبستگی اسپیرمن برای بررسی ارتباط میان متغیرها استفاده شده است.

    یافته ها

    بررسی ها نشان داد کاشت درختانی با ارتفاع 4 متر در فواصل 5 متری از یکدیگر که با الگوی تراکم 1 توزیع شده اند قادر است تا با کاهش 52 درصدی سرعت جریان در تراز عابر پیاده، به برقراری آسایش در معابر خیابان امام کمک کند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که استفاده از پوشش گیاهی متناسب با اقلیم، در فواصل و طبق الگوی درست می تواند سرعت باد را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش دهد. نیمکت های درختی پیرامونی، جریان هوا را به سمت خیابان هدایت کرده و باعث تعدیل سرعت باد در سطح عابر پیاده می گردد.

    کلیدواژگان: پایداری، جریان باد، طراحی شهری، پیاده راه، آسایش باد، نیمکت درختی، شهر سالم
  • رضا جوکار، مرتضی ملکی* صفحات 116-141
    اهداف

    بررسی عملکرد و میزان تاثیر پوسته ساختمان بر مولفه های روشنایی طبیعی و دریافت تابش، به عنوان مولفه های موثر بر کیفیت فضای داخلی، درقالب طراحی یک پوسته با الگوریتم ورونوی، هدف اصلی مقاله است.

    ابزار و روش

    با استفاده از الگوریتم ژنتیک و شاخص های روشنایی مفیدنور روز و انرژی دریافتی ازتابش خورشید، حالتهای بهینه از بین گزینه های طراحی پوسته ارایه شده اند. روش کار به صورت بهینه یابی چندهدفه -با استفاده ازالگوریتم ژنتیک رتبه بندی نامغلوب و مدل سازی پارامتریک در پلتفرم راینو و افزونه گرسهاپر با بهره گیری از ابزارهای آنالیز محیطی همچون انرژی پلاس و رادیانس برای محاسبات عددی- بوده است. طراحی پوسته دوم برای تمامی جهه هاحالات ممکن بررسی شدو برای هر جبهه به حالت بهینه نهایی دست یافتیم ودر انتها پوسته های طراحی انتخاب شده درسه حالت 1- بدون پوسته دوم، 2- لوورهای افقی و 3- ایجاد پوسته ورنوی؛ موردآنالیز و مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    در حالت بهینه نهایی پوسته ورنوی به عنوان پوسته دوم میزان افزایش روشنایی مفید نور روز نسبت به حالت بدون پوسته دوم برابر با63.29 درصد افزایش و نسبت به حالت استفاده از لوور های افقی 21.02 درصد افزایش داشته است. همچنین استفاده از این ایده طراحی، میزان دریافت تابش خورشیددر مقایسه با حالت بدون پوسته دوم برابر با 63.86درصد کاهش و نسبت به حالت استفاده از لوورهای افقی به عنوان پوسته دوم 15.38 درصد کاهش یافته است.

    نتیجه گیری

    پوسته طراحی شده حاصل فرایند بهینه سازی و استفاده از هندسه ورونویی عملکرد مناسبی در بهبود شاخص روشنایی مفید نور روز و کاهش دریافت تابش خورشید دارد.

    کلیدواژگان: نور روز، طراحی پارامتریک، فضای اداری، بهینه سازی چند هدفه، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم ورونویی، معماری معاصر، پایداری، فناوری های نوین
  • شیما نصیری، حمیدرضا صارمی*، ملیحه احمدی صفحات 142-163
    اهداف

    شهرسازی انسان گرا در واقع، شکل دهی فضای شهری مبتنی بر خواسته های انسانی است. رویکرد انسانی به طراحی شهری، تلاش خود را برای دستیابی به محیطی بهتر بر مبنای بنیادی ترین رفتارهای درونی انسان-که همانا انگیزه ها و نیازهای اوست-استوار ساخته است. آینده پژوهی در مقام یک دانش، هنر، پذیرش عدم قطعیت آینده و محتمل دانستن امکان وقوع حالت های گوناگونی از آینده به جای یک آینده خاص است و آینده نگاری جز فناوری های نوین در حوزه شهرسازی معاصر هست. در این پژوهش، محققین به دنبال شناسایی مولفه های شهرسازی انسان گرا و ارتقاء شهرسازی مشارکتی مبتنی بر سناریونویسی و آینده نگری هستند.

    روش ها

    روش اصلی مبتنی بر به کارگیری تکنیک های دلفی و سناریو نویسی است. در جامعه اول، نخبگان، کارشناسان و مدیران، سه گروه اصلی ذی مدخل هستند و در جامعه دوم شهروندان ساکن در 5 ناحیه تهران، گروه اصلی ذی مدخل هستند.

    یافته ها

    براساس نتایج بدست آمده، سناریوهای اول در بخش های هوشمندسازی، مشارکت، شفافیت، گزینه های متنوع حمل و نقل، درآمدزایی، محله محوری و عدالت بهترین و سناریوی ششم و تا حدودی سناریوی پنجم، بدترین حالات ممکن را نشان می دهند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج تحقیق نشان داد که توسعه خدمات و کسب و کارهای الکترونیک در پلتفرم های داخلی و خارجی، قرار دادن مردم در راس امور برنامه ها در راستای ایجاد مشارکت، افزایش درآمد از طریق روش های پایدار در راستای درآمدزایی، تحکیم و توسعه جایگاه محلات در امر مشارکت، افزایش سهم دسترسی به تمام مدهای غیرخودرویی، شفاف سازی در کلیه امور ادارات سازمانی و برقراری عدالت در توزیع خدمات در راس اهمیت قرار دارد.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، مشارکت شهروندی، شهرسازی انسان گرا، شهرسازی معاصر، فناوری های نوین، پایداری، شهر اسلامی، شهر تهران، هویت اسلامی
|
  • Mahdi Zandieh*, Mohammadjavad Mahdavinejad Pages 1-21
    Aims

    The spread of the COVID-19 threatens the citizens health, especially the elderly, in community spaces. The purpose of this article is to analyze the impact of the pandemic on the presence of vulnerable groups such as the elderly in community spaces, with the aim of providing lessons in order to be prepared for the post-Corona architecture and healthy environment.

    Methods

    The research method is "meta-analysis" of the documents and scientific reports development regarding the impacts of pandemic on architecture and planning. The research which was carried out with a comprehensive method and a designerly approach. The theoretical framework of the research is a synthesis of the highperformance architecture theory and theory of healthy environment. The methodology analyzes the strengths and weaknesses of urban community spaces in critical paradigm.

    Findings

    Studies show that after the spread of Corona virus and pandemic of COVID-19, the presence of the elderly and other vulnerable groups in urban spaces became less than before. As a result, urban spaces have moved towards polarization, which endangered the value and the quality urban spaces.

    Conclusion

    The outcomes of the study show that collective open spaces should be planned and designed based on an integrated approach to theories such as "healthy environment" and "healthy city" in order to allow the presence of vulnerable groups, especially the elderly in order to increase the quality of the urban environment. The performance-based design should span from visual-thermal comfort to pollution dispersion and healthy corridor design.

    Keywords: COVID-19, post-Corona architecture, designerly approach, highperformance architecture theory, visual-thermal comfort, integrated design, healthy corridor, community spaces
  • Keramatollah Ziari*, Hossein Hataminejad, Ahmad Pourahmad, Saeed Zanganehshahraki, Noosha Hamghadam Pages 22-50
    Aims

    Cities play a key role in promoting human values. Nowadays, population growth, widespread urbanization in developing countries, demographic change, environmental challenges, economic problems, urban transportation problems, advances in information and communication technology, and bureaucracy have necessitated the need for smart urban governance. Therefore, the main purpose of this study is to provide a model of smart urban governance with a future study approach.

    Methods

    The research method is descriptive-analytical and exploratory. The statistical community is experts in the field of research. The sample size was determined using Roscoe rules 45 people and the sampling method is snowball.

    Findings

     the key drivers of smart city governance were extracted from Latin sources as well as the Delphi method, 9 key drivers for the future of smart city governance were considered. In the next step, scenarios were developed for each driver and strategies were considered for each desired scenario. Finally, the model of smart city governance in Rasht was presented.

    Conclusion

    direct citizenship education, design of public participation opportunities, formulation of local policies, integrated urban management, create a financial model to allocate appropriate budgets, development of data communication infrastructure and access network, encourage investors, develop The law as a means of attracting private sector investment in public infrastructure, Creating open data portals, enacting strong laws to protect the privacy, providing online services and eliminating bureaucracy and careful planning of smart government at the national level, the highest score in achieving They achieved the model of futuristic smart city governance.

    Keywords: Urban governance, Smart City, Smart City Governance, Future study, Rasht city, New technologies
  • Ghazaleh Shams, Maryam Rasoolzadeh* Pages 51-69
    Aims

    In the indoor space, the temperature and relative humidity are often controlled and even without the use of heating and cooling systems, the temperature and relative humidity changes in the indoor space are less than the outdoor space. Buildings are relatively protected against pollutants of external origin. The main problem of the research is to analyze and investigate the environmental effects of exposure to particles and gases that are released or produced inside the house; And especially the effect of these pollutants on the health of residents.

    Methods

    The research method of this study is based on logical reasoning. The scientific foundations of the subject are analyzed with a quasi-experimental approach, and the results are presented with the combined modeling method. In terms of methodology, in this research, chemical reactions carried out in indoor spaces are investigated. In this direction, the mechanisms and kinetics of reactions, the characteristics of different surfaces and the effect of factors such as light and temperature
    will be investigated.

    Findings

    A healthy environment is a prerequisite for a healthy life for residents; This is as important in closed spaces as in open and semi-open spaces. Research findings emphasize the special importance of micropollutants and their impact on residents' health.

    Conclusion

    Clarifying the importance and role of building materials in indoor air health is one of the most important achievements of this research. An achievement that above all emphasizes the importance of environmental education in promoting healthy buildings, bio-computing and the use of environmentally friendly materials.

    Keywords: Post-COVID19 environmental planning, Healthy building, deep learning in green chemistry, Eco-friendly material, Environmental education, Biocomputation, Building chemistry
  • Narges Rezazadeh Pileh Dar Boni, Shahin Heidari*, Hossein Soltanzadeh Pages 70-95
    Aims

    Indoor comfort is affected not only by dwellings architecture, but also by physiological adaptation and behavioral settings. Since the human behavior plays an important role in their thermal balance with the environment, the subject of this research is adaptive behaviors of the occupants due to environmental, architectural, and individual-demographic variables and the role of factors affecting the occupant thermal satisfaction.This research aimed at investigating the thermal adaptation of residential dwellings occupants of Rasht in winter to save energy.

    Methods

    The research is an applied type, collection of required data is an in-situ method and the main question is,"Which behavioral patterns of villa and apartment dwellings occupants affect thermal comfort and reducing energy consumption in cold periods of the year?"The required data gathered through questionnaires and field surveys, and data analysis based on bivariate, multivariate regression models.

    Findings

    According to ASHRAE (±1), the occupants in comfort zone were 88.8% and 84.3% for villa and apartment units. The adaptability of villa house occupants is -4.9 and +1.9, and apartment unit occupants -2.1 and 0.8 C from the lower and upper limits of the comfort standard range (21-25). Occupants used many adaptive behaviors, indicating the priority of using passive solutions over active solutions to achieve thermal comfort.

    Conclusion

    The results of the multiple regression model showed that environmental factors in villa houses and individual-demographic in apartments have the greatest effect on thermal comfort.The research results can be useful in designing more suitable and flexible residential spaces, leading to an energy consumption reduction.

    Keywords: Thermal Comfort, ASHRAE scale, Adaptive Behavior, Multiple Regression, Villa, Apartment Dwellings
  • Parinaz Badamchizadeh, Paria Saadatjoo*, Majid Ahmadlouydarab, Mahyar Kazemian Pages 96-115
    Aims

    The purpose of this study is to investigate the role of vegetation in reducing nuisance wind speed on the Imam Street sidewalk. Imam Street is one of the main arteries in Tabriz, and the nuisance wind speed on its sidewalks disturbs the climate comfort for pedestrians, especially during the cold season.

    Methods

    A descriptive-analytical method is used in this study, and numerical simulations are performed using Dlubal RWIND 2.02 to evaluate the wind flow for the current condition and the proposed alternatives. In this context, the effect of vegetation height, spacing and arrangement (with tree bench) as independent variables on wind speed at pedestrian height as dependent variable was investigated. Spearman correlation test is used to evaluate the relationship between variables.

    Findings

    The studies have shown that trees with a height of 4 meters, distributed at a distance of 5 meters according to the pattern 1, can reduce the flow velocity on the pedestrian level by 52%.

    Conclusion

    The results show that the implementation of vegetation in appropriate spacing and pattern can significantly reduce wind speed. Placing tree benches on the sidewalk changes the airflow toward the street and reduces wind speed at the pedestrian level.

    Keywords: Sustainability, wind flow, urban design, sidewalk, wind comfort, tree bench, healthy city
  • Reza Jokar, Morteza Maleki* Pages 116-141
    Aims

    The main purpose of this article is to investigate the performance and impact of the building shell on natural lighting components and radiation reception, as components affecting the quality of the interior space, through designing a shell with Voronoi algorithm.

    Methods

    For this purpose, using the genetic algorithm and taking into account the Useful Daylight Illumination and the Total Radiation, optimal configurations are presented from among the design options of the shell, which is based on the Voronoi algorithm. The working method has been multi-objective optimization using NSGA-II and linear modeling in the Rhino platform and Grasshopper plugin using environmental analysis tools such as Energy Plus and Radiance for numerical calculations. Also, skins are analyzed in three cases: 1-an infilled wall without the second skin, 2-using horizontal louvers, and 3- Voronoi skin as the second skin.

    Findings

    It has been indicated that with Voronoi skin, the amount of average Useful Daylight Illuminance has increased by 63.86% compared to the case without the second skin, and by 21.02% compared to the case using horizontal louvers the second skin. Also, by this design idea, the amount of total solar radiation decreases by 63.86% compared to the case without the second shell and decreases by 15.38% compared to the issue of using horizontal louvers as the second shell.

    Conclusion

    The designed shell resulting from the optimization process and the use of Voronoi geometry has a good performance in improving the Useful Daylight Illuminance and reducing the amount of sunlight.

    Keywords: daylight, parametric design, office space, multi-objective optimization, genetic algorithm, contemporary architecture, sustainability, new technologies
  • Shima Nasiri, Hamidreza Saremi*, Malihe Ahmadi Pages 142-163
    Aims

    Foresight is a knowledge, art, accepting the uncertainty of the future and considering the possibility of the occurrence of various states of the future instead of a specific future. foresight is one of the new technologies in the field of contemporary urban planning. In this study, researchers seek to identify the components of humanistic urban planning and promote participatory urban planning based on scenario writing and futurism

    Methods

    The main research method is based on the use of the Delphi technique and screenwriting. In the first community, elites, experts, and managers are the three main stakeholders. In the second community, citizens who live in 5 districts of Tehran are the main beneficiary group.

    Findings

    Based on the results, the first scenarios in the areas of intelligence, participation, transparency, various transportation options, revenue generation, neighborhood orientation, and justice show the best and the sixth scenario and to some extent, the fifth scenario shows the worst possible scenarios.

    Conclusion

    The results of the research showed that the development of electronic services and businesses in domestic and foreign platforms, putting people at the head of programs in order to create partnerships, increasing income through sustainable methods in order to generate income, consolidating and developing the position of localities in the matter Participation, increasing the share of access to all non-automotive modes, transparency in all matters of organizational offices and establishing justice in the distribution of services are at the top of importance.

    Keywords: Futurism, Participatory, Urbanism, Humanism, Tehran, Contemporary Urbanism, Technology