فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال یازدهم شماره 6 (پیاپی 56، بهمن و اسفند 1401)

مجله آموزش پرستاری
سال یازدهم شماره 6 (پیاپی 56، بهمن و اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهناز مقدری کوشا، سید رضا برزو، مهناز خطیبان، فاطمه چراغی* صفحات 1-10
    مقدمه

    لوسمی و درمان آن فرآیندی طولانی و نیازمند تبعیت از رفتارهای خود مراقبتی است، مدل پرستاری نقص خودمراقبتی اورم،  چارچوبی را جهت فرآیند پرستاری در این راستا مهیا می کند لذا این مطالعه با هدف تاثیر به کارگیری فرآیند پرستاری مبتنی بر مدل نقص خودمراقبتی اورم بر مددجوی مبتلا به لوسمی میلوییدی حاد انجام شد.
     

    روش کار

    در این گزارش مورد، فرآیند پرستاری از یک مددجوی مبتلا به لوسمی میلوییدی حاد، مراجعه کننده به بیمارستان بهشتی شهر همدان در سال 1401، مبتنی بر مدل نقص خودمراقبتی اورم ارایه گردید. گردآوری داده ها با استفاده از فرم ارزیابی اورم و با روش های معاینه، مصاحبه و مشاهده انجام شد. بر اساس نیازهای خودمراقبتی همگانی، تکاملی و انحراف از سلامتی بیمار، تشخیص های پرستاری تعیین شد، سپس برنامه ریزی و تعیین اهداف انجام گرفت و نوع سیستم پرستاری به کار برده شده تعیین گردید. در نهایت اقدامات پرستاری بر اساس ارتقا خودمراقبتی انجام شد و پیشرفت مراقبت و اهداف مطالعه مجددا ارزشیابی گردید.

    یافته ها

    بر اساس شناخت نیازهای خودمراقبتی بیمار، 9 تشخیص پرستاری تعیین شد و درنهایت اجرای فرایند پرستاری براساس مدل اورم منجر به افزایش کیفیت خدمات پرستاری همراه با افزایش عملکرد خودمراقبتی بیمار درمورد مشکلات ناشی از بیماری اش گردید بطوریکه بهبود توان خودمراقبتی بیمار دررابطه با کنترل درد، کاهش ریسک عفونت، کنترل خونریزی و بهبود خواب، کاهش ترس و وابستگی، افزایش انگیزه و اعتماد به نفس و حس استقلال در بیمار مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نظریه پرستاری نقص خودمراقبتی اورم به شناسایی و درک همه جانبه نیازهای بیمار، کمک فراوانی کرد و با مشارکت دادن بیمار در امر مراقبت از خود، دستیابی به اهداف مراقبتی را تسهیل نمود.

    کلیدواژگان: فرایند پرستاری، لوسمی میلوئیدی حاد، نظریه ی پرستاری نقص خود مراقبتی اورم، گزارش مورد
  • سید رضا برزو*، شیما فرخی، احمد نورالدینی، طیبه حسن طهرانی صفحات 11-23
    مقدمه

    در سراسر جهان،  همه دولت ها، هدف خود را بر حفظ و ترویج سلامت شهروندان قرار داده اند. آموزش مراقبت از مددجو یک نیاز اساسی می باشد که پرستاران همه جوامع در جایگاه خود به عنوان "ستون فقرات" و نیروی اصلی خدمات اصلی بهداشت و درمان در کشورهای مختلف می باشند. این مطالعه با هدف مقایسه تطبیقی برنامه آموزش دوره کارشناسی پرستاری امارات متحده و ایران انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه کاربردی، از نوع توصیفی-تطبیقی بر اساس مدل بردی در سال 1399، برای مقایسه ساختار برنامه آموزشی کارشناسی پرستاری امارات متحده با ایران انجام شده است. جستجوی اینترنتی با کلید واژه های " آموزش پرستاری، کارشناسی پرستاری، کوریکولوم امارات متحده و ایران، مطالعات تطبیقی و روش بردی" تا سال  2020  در پایگاه های فارسی و انگلیسی انجام گرفت.

    یافته ها

     از تفاوت های مهم آموزش دو کشور به عنوان مزیت های کشور امارات، توجه خاص به زبان های بین المللی مثل انگلیسی و معیار قرار دادن مدرک معتبر زبان انگلیسی به عنوان معیار قبولی در رشته پرستاری برای همه دانشجویان بومی و غیر بومی، پذیرش دانشجویان با مصاحبه علاوه بر آزمون ورودی، در نظر گرفتن دوره های معادل که خود انگیزه ای برای ارتقا دانش برای کسانی که امکان حضور در دوره های منظم را ندارند می باشد. همچنین در عناوین درسی، توجه به دروس مرتبط با اخلاق و نوآوری و رهبری، توجه به آشنایی با فرهنگ های متعدد در امارات، تدریس برخی از دروس علوم پایه به صورت تلفیق شده جهت فهم و ماندگاری بیشتر و استفاده از جدیدترین تکنولوژی های دنیا از جمله بیمار مجازی است که موجب تماس بیشتر دانشجویان با محیط بالینی و بیماران از سال های اول میشود. از مشکلات پرستاری امارات می توان به کمبود منابع علمی به زبان عربی، کمبود پرستاران بومی برای اجرای پرستاری مبتنی بر فرهنگ، کمبود پرستاران مرد و محدودیت های فرهنگی این کشور در تشویق دانشجویان دختر به تحصیل در رشته پرستاری اشاره نمود. از مزیت های برنامه درسی ایران، ذکر کامل، واضح و مبسوط همه عناصر درسی می باشد. همچنین حضور زود هنگام دانشجویان در بالین جهت واحدهای کارآموزی معمولا از نیمسال دوم یک مزیت بسیار مهم می باشد.

    نتیجه گیری

     شباهت های زیادی بین آموزش هر دو کشور وجود داردکه بالطبع آن چالش های مشترک نیز ایجاد می گردد: کمبود پرستار با توجه به پیر شدن جمعیت که منجر به افزایش تعداد ورودی به دانشگاه ها گردیده با چه سطح از تضمین کیفیت می باشد؟ حضور دانشجو در سال آخر در مراکز بالینی، به نفع بیمارستان است یا دانشجو؟

    کلیدواژگان: تطبیقی، کارشناسی پرستاری، کوریکولوم پرستاری، الگوی بردی، ایران و امارات متحده
  • سیده آزاده برومندسلیمان، شیوا صالحی، نوشین عباسی ابیانه* صفحات 24-35
    مقدمه

    پرستاران به واسطه مراقبت از مددجویان روزانه با شرایطی روبرو می شوند که می تواند تاثیرات نامطلوبی بر کیفیت زندگی حرفه ای آنان داشته باشد. توجه به بعد معنوی وجودی انسان نقش مهمی در سلامت جسمی، روانی و اجتماعی او بر عهده دارد. مطالعه ی حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش مراقبت معنوی بر کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

    روش کار

     مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون بود که در آن، پرستاران بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نیمه ی اول سال 1400 مورد مطالعه قرار گرفتند. 40 پرستار به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی ساده با استفاده از قرعه کشی، در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمون، مراقبت معنوی توسط محقق و در 8 جلسه ی گروهی یک ساعته در یک ماه به صورت هفته ای دو جلسه در گروه های 5 نفره در سالن کنفرانس بیمارستان به صورت ارایه سخنرانی و بحث گروهی و با محتوای اهمیت معنویت و مراقبت معنوی آموزش داده شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی حرفه ای فیگلی و استام (2002) استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های دقیق فیشر، کای اسکویر، تی مستقل و زوجی تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت آماری معنی داری نداشتند. میانگین نمرات فرسودگی، رضایت و خستگی ناشی از شفقت قبل از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (05/0P>) اما بعد از مداخله این تفاوت ها معنی دار بود و در گروه مداخله فرسودگی (001/0P<) و خستگی (001/0P<) کاهش یافته و میزان رضایت از شفقت (001/0P<) ارتقا پیدا کرد.

    نتیجه گیری

     آموزش مراقبت معنوی می تواند در ارتقای کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران بخش های مراقبت ویژه مفید و موثر باشد لذا توصیه می شود که مدیران پرستاری از این مداخله برای ارتقای کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران بهره ببرند

    کلیدواژگان: مراقبت معنوی، کیفیت زندگی حرفه ای، پرستار، بخش مراقبت های ویژه
  • مسعود برشان، مریم چرامی*، رضا احمدی، احمد غضنفری صفحات 36-47
    مقدمه

    کودکان با اختلال کاستی توجه- بیش فعالی با مشکلاتی در زمینه حافظه کاری و تکانشگری مواجه هستند و وضعیت روانی مادران خود را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش گروهی ذهن آگاهی، آموزش شناختی- رفتاری و آموزش ترکیبی به مادران بر حافظه کاری و تکانشگری کودکان 7 تا 9 سال با اختلال کاستی توجه-بیش فعالی شهر کرمان بود.

    روش کار

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه مادران و کودکان پسر پایه های اول تا سوم دوره اول ابتدایی دارای اختلال نقص توجه-بیش فعالی شهر کرمان بود. حجم نمونه شامل 60 نفر (15 نفر در هر گروه) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در گروه های کنترل و آزمایش قرار گرفتند. ابزارهای اندازه گیری پرسشنامه تکانشگری و پرسشنامه کارکردهای اجرایی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و تحلیل کواریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد تفاوت معناداری بین میانگین نمرات سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و آزمون پیگیری متغیرهای حافظه کاری و تکانشگری کودکان با اختلال کاستی توجه بیش فعالی وجود داشت. میانگین و انحراف معیار متغیر حافظه کاری در مرحله پس آزمون در آموزش ذهن آگاهی 34/19±31/4، در شناختی- رفتاری20/18±85/4، در ترکیبی 51/22±14/5 و در گروه کنترل 88/81±40/8 و در متغیر تکانشگری در آموزش ذهن آگاهی 37/19±08/4،  در شناختی-رفتاری 08/23±56/4، در ترکیبی 02/17±67/3 و در گروه کنترل 83/30±24/4 به دست آمد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آموزش گروهی ذهن آگاهی، آموزش شناختی-رفتاری و آموزش ترکیبی به مادران موجب افزایش حافظه کاری و کاهش تکانشگری در کودکان با اختلال کاستی توجه- بیش فعالی شده است.

    کلیدواژگان: آموزش شناختی-رفتاری، اختلال کاستی توجه- بیش فعالی، تکانشگری، حافظه کاری، ذهن آگاهی، کودکان 7 تا 9 سال
  • لادن ناصح، نرگس ارسلانی، فاطمه مقدم، فاطمه تقلیلی، مریم احمدی، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 48-61
    مقدمه

    ارزیابی و بازنگری مستمر برنامه های آموزشی به منظور ارتقاء کیفیت آن ها و اطمینان از تربیت دانش آموختگان شایسته بسیار مهم است. این اقدام بویژه در برنامه های آموزش پرستاری به دلیل ارتباط مستقیم با سلامت جامعه؛ حیاتی است. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تطبیقی برنامه آموزشی دکتری تخصصی پرستاری ایران با دانشگاه پییتسبورگ آمریکا صورت گرفت.

    روش کار

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تطبیقی است که بر اساس مدل بردی در سال 1401 انجام شد. پس از بدست آوردن برنامه آموزشی دکتری پرستاری ایران و دانشگاه پیتسبورگ آمریکا، اجزای برنامه ها ابتدا به طور جداگانه توصیف و تفسیر شد. سپس با همجواری و طبقه بندی کردن اطلاعات، با یکدیگر مقایسه و نتیجه گیری شد.

    یافته ها

    از مهمترین نقاط قوت برنامه آموزشی پیتسبورگ، تمرکز بر حیطه های روزآمد و متناسب با سطح دوره آموزشی دکتری تخصصی نظیر توسعه فناوری اطلاعات در مدیریت سلامت، همکاری با موسسات مراقبت های بهداشتی در زمینه ترجمان دانش در علوم سلامت، پذیرش دانشجو با محوریت شایسته گزینی و ملاک نبودن نمره آزمون ورودی، اکتفا به چند شایستگی و توانمندی مشخص و تخصصی بر اساس رسالت و اهداف کلی دوره، پیش بینی واحدهای درسی مرتبط با شایستگی های اصلی مورد انتظار از جمله منتورینگ تحقیق، منتورینگ تدریس، مسیولیت ها و فعالیت های دانشمندان بود. همچنین برای اخذ مجوز دفاع، ارسال مقاله مستخرج از پایان نامه برای یک ژورنال کفایت می کند و  پذیرش یا چاپ مقاله اجباری نیست.

    نتیجه گیری

    برخی از مهمترین نقاط قوت برنامه آموزشی پیتسبورگ بعنوان یک دانشگاه پیشرو و سرآمد، در بخش های مختلف از قبیل حیطه های مورد تمرکز، شرایط پذیرش دانشجو، شایستگی های مورد انتظار، واحدهای درسی و دفاع پایان نامه استخراج شد که لازم است این نقاط قوت در بازنگری های آتی برنامه آموزشی دکتری پرستاری ایران مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ببرنامه درسی، دکتری تخصصی پرستاری، مدل بردی، دانشگاه پیتسبورگ، ایران
  • بیتا بمانیان، نسیبه مجدی، زهرا لاری گل، میثم صادقی* صفحات 62-71
    مقدمه

    با توجه به اهمیت تفکر راهبردی، شناسایی و تقویت عوامل موثر بر آن ضروری به نظر می رسد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف نقش هوش معنوی و فرهنگی در پیش بینی تفکر راهبردی دانشجویان انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر توصیفی توصیفی- همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل تمامی دانشجویان مشغول به فعالیت در پارک علم و فناوری و واحدهای فناور وابسته به پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در سال 1398 بودند، 144 نفر دانشجو بر اساس جدول گجرسی و مورگان به شیوه نمونه گیری در دسترس بر اساس ملاک ورود و خروج انتخاب و به پرسش نامه های هوش معنوی کینگ (2008)، هوش فرهنگی آنگ و همکاران (2004) و تفکر راهبردی گلدمن (2006) پاسخ دادند. در تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم افزار SPSS نسخه 22 در سطح معنی داری(05/0>p) استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که بین مولفه های هوش معنوی و فرهنگی با تفکر راهبردی دانشجویان رابطه معنادار وجود داشت (01/0>P). بر اساس نتایج رگرسیون، هوش معنوی، 7/52 درصد و مولفه های هوش فرهنگی 7/46 درصد از واریانس تفکر راهبردی دانشجویان را پیش بینی کردند.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت که از طریق هوش معنوی و فرهنگی می توان تفکر راهبردی دانشجویان را پیش بینی نمود، بنابراین لازم است متصدیان نظام آموزشی به نقش هوش معنوی و فرهنگی دانشجویان در تفکر راهبردی توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، هوش فرهنگی، تفکر راهبردی، دانشجویان
  • حدیثه سادین، سده نوابه حسین خانی، بهمن آقایی، رضا نوروززاده* صفحات 72-83
    مقدمه

    بستری شدن بیمار در بخش مراقبت های ویژه، خانواده ها را در گردبادی از استرس عاطفی قرار می دهد. با توجه به اهمیت رسیدگی پرستاران به نیازها و نگرانی های این خانواده ها، در این مطالعه ارتباط درک نقش پرستاران در قبال خانواده با میزان رضایتمندی و نگرانی خانواده در بخش مراقبتهای ویژه مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    این پژوهش یک پژوهش مقطعی (توصیفی- تحلیلی) بود. جامعه آماری کلیه خانواده های بیماران بزرگسال بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های شهرستان گنبد (1400-1399) بود. 140 نفر به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه درک اعضای خانواده از نقش پرستاران بخش ویژه، پرسشنامه نگرانی و پرسشنامه رضایتمندی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بود. داده ها با استفاده از آمارهای تی مستقل، آنووا، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شد. سطح           معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    از خانواده ها، 75 درصد با میانگین و انحراف معیار 11/1±04/3 بیشترین درک را از نقش پرستاران در قبال خانواده داشتند. میانگین و انحراف معیار رضایتمندی خانواده 87/20±98/73 به دست آمد. درک خانواده از نقش پرستاران در قبال آنها با رضایتمندی همبستگی مثبت ضعیفی را نشان داد (250/0=r  و 002/0=p). همچنین، نگرانی قادر به تبیین درک خانواده از نقش پرستاران نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان می دهد درک خانواده از نقش پرستاران با رضایتمندی و نگرانی خانواده همبستگی ضعیف دارد. پیشنهاد می شود در تحقیقات آتی این که خود پرستاران وظایف خود در قبال خانواده را چگونه درک می نمایند، مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مراقبت ویژه، خانواده، نگرانی، رضایتمندی، درک نقش پرستاران
  • مهسا ذوالفقاری، مرضیه ضیایی راد*، مریم مقیمیان صفحات 84-100
    مقدمه

    امروزه ارتقا کیفیت مراقبت پرستاری با فراهم نمودن یک راهکار بالینی در مراقبت از مددجویان دارای سونداژ ادراری، امری قابل توجه است. در این راستا، مطالعه‏ی حاضر با هدف طراحی و بومی سازی راهنمای بالینی مراقبت‏های پرستاری بعد از سوندگذاری انجام گرفته است.

    روش کار

     مطالعه حاضر با روش الگوی بومی سازی راهنمای بالینی در سال 1400 انجام گردید. بر اساس مروری بر متون، تعداد 7 راهنمای بالینی که با ابزار AGREE ارزیابی شده، به عنوان راهنمای مبنا قرار گرفت. اقدامات پرستاری استخراج شده از این راهنماها بر اساس روش (RAND/UCLA Appropriateness Method (RAM توسط اعضای پانل متخصصان (15 نفر) ارزیابی گردید و در نهایت بعد از انجام اصلاحات لازم، پیش نویس نهایی تدوین شده، با ابزار AGREE توسط اعضای هییت علمی مجدد بررسی شد.

    یافته ‏ها

     یافته های مطالعه شامل 225 توصیه در زمینه مراقبت‏های پرستاری بعد از سوندگذاری در قالب 17 بخش، به شرح زیر می‏باشد: (سوند ادراری، کیسه تخلیه ادرار، خارج کردن سوند، موقع عدم توانایی تحمل سوند توسط مددجو، انسداد سوند، نشت ادرار در اطراف سوند، شستشوی مثانه، نمونه گیری ادرار، کاهش جریان ادرار، عفونت ادراری، اختلال در تمامیت پوستی، خونریزی، درد آلت در نعوظ، اختلال دیس رفلکسی خودمختار، اسپاسم مثانه یا مجرای ادرار همراه با درد عمومی و ناراحتی، سندرم کیسه ادرار بنفش و سوزش ادرار پس از برداشتن سوند).

    نتیجه گیری

    امید است پرستاران بتوانند با به کار گیری توصیه های این راهنما، سطح آگاهی و دانش خود را در زمینه مراقبت از مددجویان با سونداژ ادراری ارتقا داده و تصمیم آگاهانه اتخاد نمایند.

    کلیدواژگان: راهنمای بالینی، مراقبت پرستاری، سونداژ ادراری
  • مرضیه امین سرخی، رمضان حسن زاده*، جوانشیر اسدی، مهدی پوراصغر صفحات 101-116
    مقدمه

    با توجه به شیوع رو به فزونی اختلال ملال پیش از قاعدگی و با عنایت به لزوم استفاده از اثربخش ترین درمان در بهبود علایم این سندرم، این پژوهش با هدف، اثربخشی هیپنوتراپی شناختی رفتاری بر درد و تنظیم هیجان مبتلایان به اختلال ملال پیش از قاعدگی انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه آزمایش و کنترل و پیگیری است که در آن یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل در سه مرحله پیش آزمون و پس آزمون و دوره پیگیری یک ماهه با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان 25 تا 40 ساله بودند که در طی یکسال گذشته حداقل 3 بار طی یک بازه زمانی 12 ماهه به علت دردهای ناشی از قاعدگی به متخصص زنان شهر ساری مراجعه کردند و با تشخیص اختلال ملال پیش از قاعدگی به مرکز مشاوره و روانشناختی این شهر ارجاع داده شدند که از بین این گروه تعداد 24 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در یک گروه آزمایش (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (2001)، پرسشنامه درد مزمن محمدیان (1995) و ابزار غربالگری علایم قبل از قاعدگی سیه بازی و همکاران (2011) بود. مداخله هیپنوتراپی شناختی رفتاری در 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد. داده ها  با نرم افزارآماری SPSS نسخه 25 و با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، آزمونهای تعقیبی و آزمون تی مستقل جهت بررسی برابری میانگینها در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج کواریانس نشان داد هیپنوتراپی شناختی رفتاری بر کاهش درد، تنظیم هیجان و خرده مقیاس های راهبرد سازش یافته و راهبردهای سازش نایافته در زنان مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی به طور معناداری موثر است (001/0P <).

    نتیجه گیری

    هیپنوتراپی شناختی رفتاری باعث بهبود جسمی- حسی، احساسی- هیجانی و شناختی- ارزیابانه، راهبرد سازش یافته و راهبردهای سازش نایافته، سلامت روان، روابط اجتماعی، سلامت محیطی و سلامت کلی زنان مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی شده و کیفیت زندگی را در این دوران بالا می برد.

    کلیدواژگان: هیپنوتراپی شناختی رفتاری، درد، تنظیم شناختی هیجان، اختلال ملال پیش از قاعدگی
|
  • Mahnaz Moghadari Koosha, Seyed Reza Borzou, Mahnaz Khatiban, Fatemeh Cheraghi* Pages 1-10
    Introduction

    Leukemia and its treatment is a long process and requires adherence to self-care behaviors. Orem's self-care deficit nursing model provides a framework for the nursing process in this direction, therefore this study aims to apply The nursing process based on Orem's self-care deficit model was performed on a patient with acute myeloid leukemia.

    Methods

    In this case report, the nursing process of a client suffering from acute myeloid leukemia, referred to Beheshti Hospital in Hamadan city in 1401, based on the Orem's self-care deficit model, was presented. Data collection was done by using Orem evaluation form and by examination, interview, and observation methods. Based on the general self-care needs, development, and deviation from the patient's health, nursing diagnoses were determined, then planning and setting goals were done and the type of nursing system used was determined. Finally, nursing actions were performed based on promoting self-care, and the achievement of the patient's goals and progress was evaluated as a factor of self-care.

    Results

    Based on the recognition of the patient's self-care needs, ten nursing diagnoses were determined, and finally, the implementation of the nursing process based on the Orem model led to an increase in the quality of nursing services along with an increase in the patient's self-care performance regarding the problems caused by his illness, so that improving the patient's self-care ability in relation to pain control, reducing Risk of infection, control of bleeding and improvement of sleep, reduction of fear and dependence, an increase of motivation and self-confidence and sense of independence was observed in the patient.

    Conclusion

    Orem's self-care deficit model greatly helped to identify and comprehensively understand the patient's needs and facilitated the achievement of care goals by involving the patient in self-care.

    Keywords: Nursing process, Aacute myeloid leukemia, Orem's self-care deficit nursing theory, Case report
  • Seyed Reza Borzou*, Shima Farrokhi, Ahmad Nooreddini, Tayebeh Hasan Tehrani Pages 11-23
    Introduction

    All over the world, all governments have set their sights on preserving and promoting the health of their citizens. Client care education is a basic need that nurses of all communities are in their position as the "backbone" and the main force of the main health services in different countries. This study was conducted with the aim of comparative comparison of undergraduate nursing education program in the United Arab Emirates and Iran.

    Methods

    An applied descriptive-comparative study based on the Brady model was conducted in 1399 to compare the structure of the UAE nursing education program with Iran. Internet search with the keywords "Nursing education, nursing bachelor, UAE and Iran curriculum, comparative studies and range method" was conducted in Persian and English databases until 2020.

    Results

    Among the important differences between the two countries' education as advantages of the UAE, special attention to international languages ​​such as English and the inclusion of a valid English language degree as a criterion for acceptance in the field of nursing for all native and non-native students, In addition to the entrance exam, the interview is an equivalent course that is an incentive to improve knowledge for those who do not have the opportunity to attend regular courses. Also in the subjects, paying attention to the courses related to ethics, innovation and leadership, paying attention to the familiarity with different cultures in the UAE, teaching some basic science courses in a combined way for more understanding and durability and using the latest technologies in the world, including It is a virtual patient that causes students to have more contact with the clinical environment and patients from the first years. Among the problems of nursing in the UAE are the lack of scientific resources in Arabic, the lack of native nurses to implement culture-based nursing, the shortage of male nurses and the country's cultural restrictions on encouraging female students to study nursing. One of the advantages of Iran's curriculum is the complete, clear and detailed mention of all curriculum elements. Also, early presence of students in bed for internship units is usually a very important advantage from the second semester.

    Conclusions

    There are many similarities between education in both countries, which of course raises common challenges: What is the level of quality assurance due to the shortage of nurses due to the aging population that has led to an increase in the number of admissions to universities? Is the presence of a student in the final year in clinical centers in the interest of the hospital or the student?

    Keywords: Comparative, Bachelor of Nursing, Nursing Curriculum, Brady Model, Iran, UAE
  • Seyyedeh Azadeh Boroomand Soleiman, Shiva Salehi, Nooshin Abbasi Abianeh* Pages 24-35
    Introduction

    Nurses face conditions that can adversely affect their quality of professional life due to the care of their clients on a daily basis. Paying attention to the spiritual dimension of human existence plays an important role in his physical, mental, and social health. The aim of this study was to determine the effect of spiritual care training on the quality of professional life of nurses in intensive care units.

    Methods

    The present study was an experimental study with a pre-test-post-test design, in which the nurses in intensive care units of hospitals affiliated with Isfahan University of Medical Sciences were studied in the first half of 2021. Forty nurses were selected through the convenience sampling method and randomly divided into experimental and control groups by lottery method. For the experimental group, spiritual care was taught by the researcher in 8 one-hour group sessions in one month, two sessions per week in groups of 5 people in the conference hall of the hospital in the form of lectures and group discussions, with the content of the importance of spirituality and spiritual care. Figley and Stamm's (2002) professional quality of life questionnaire was used for data collection. Data were analyzed by SPSS version 21 statistical software and using Fisher's exact tests, chi-square, independent and paired t.

    Results

    There was no statistically significant difference between the two groups in terms of demographic variables. The mean scores of burnout, satisfaction, and fatigue due to compassion before the intervention in the two groups were not statistically significant (P> 0.05) but after the intervention these differences were significant and in the intervention group of burnout (P <0.001) and fatigue (P<0.001) decreased and the level of compassion satisfaction (P<0.001) had increased.

    Conclusion

    Spiritual care training can be helpful and effective in improving the quality of the professional life of nurses in intensive care units, so it is recommended that nursing managers use this intervention to improve the quality of the professional life of nurses.

    Keywords: Spiritual care, Professional Quality of Life, Nurse, Intensive Care Unit
  • Masoud Barshan, Maryam Chorami*, Reza Ahmadi, Ahmad Ghazanfari Pages 36-47
    Introduction

    Children with Attention Deficit Hyperactivity Disorder have problems with executive and impulsive functions and they effect the mental state of their mothers. The aim of this study was to compare the effectiveness of group mindfulness training, cognitive-behavioral training and combination training for mothers on executive functions and impulsivity in children with attention deficit-hyperactivity disorder in Kerman in 2020.

    Methods

    The research design was quasi-experimental with a pre-test-post-test design and follow-up with the control group. The statistical population of all mothers and boys in the first to third grades of the first elementary school had attention deficit hyperactivity disorder in Kerman. The sample size included 60 people (15 people in the mindfulness training group, 15 people in the cognitive-behavioral education group, 15 people in the combined education group, and 15 people in the control group) who were selected by available sampling method and were randomly divided into control and experimental groups by lottery method. Measurement tools included Impulsivity and Executive Function Questionnaires. Multivariate analysis of variance and repeated measures analysis of covariance were used to analyze the data. 

    Results

    The results showed a significant difference between the mean scores of the three stages of pre-test, post-test and follow-up test of executive function variables (0.33), and impulsivity (0.50) of children with attention deficit-hyperactivity disorder. Mean and standard deviation of working memory variable in a post-test stage in mindfulness training 19.34±4.31, in cognitive-behavioral 18.20±4.85, in combination 22.51±5.14 and in control group 81.88 ± 8.40 and in the impulsivity variable in mindfulness training 19.37±4.80, in cognitive-behavioral 23.08±4.56, in combination 17.02±3.67 and in the control group 30.83±4.24 was obtained (p<0.001).

    Conclusions

    The results of the present study showed that group education of mindfulness, cognitive-behavioral education and combination education for mothers had increased executive functions and reduced impulsivity in children with attention deficit-hyperactivity disorder.

    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Mindfulness, Cognitive-Behavioral Education, Executive Functions, Impulsivity, School Age
  • Ladan Naseh, Narges Arsalani, Fatemeh Moghaddam, Fatemeh Taghlili, Maryam Ahmadi, Masoud Fallahi-Khoshknab* Pages 48-61
    Introduction

    It is very important to evaluate and revise the curricula to improve their quality and ensure the education of competent students in the future. Also, this action in nursing PhD programs is vital because of its direct connection with the health of society. Therefore, the current study was conducted to compare the curriculum of nursing PhD in Iran and the University of Pittsburgh, USA.

    Methods

    This is a descriptive-comparative study that was conducted based on Bereday's model in 2022. After obtaining the educational programs of Iran and the University of Pittsburgh, the components of them were described and interpreted separately, and then by juxtaposing and classifying the information, were compared with each other, and conclusions were drawn.

    Results

    The most important strengths of the educational program of the University of Pittsburgh were focusing on the up-to-date areas that are appropriate for the level of a specialized doctorate degree, such as the development of information technology in health management, cooperation with various healthcare institutions in the field of knowledge translation in health sciences, Student admission based on merit selection and not the entrance exam score as a criterion, Satisfied with a few specific and specialized competences and capabilities based on the mission and overall goals of the course, the anticipation of course units related to expected main competencies, including research mentoring, teaching mentoring, responsibilities and activities of scientists. Also, to obtain the defense permit, it is enough to send an article extracted from the thesis to a journal, and it is not mandatory to accept or publish the article.

    Conclusion

    Some of the most important strengths of the educational program of the University of Pittsburgh as a leading and excellent university were extracted in different sections such as focused areas, student admission requirements, expected competencies, course units, and thesis defense. It is necessary to pay attention to these strengths in the future revisions of Iran's nursing doctoral program.

    Keywords: Curriculum, Nursing PhD, Bereday’s Model, University of Pittsburgh, Iran
  • Bita Bemanian, Nasibeh Majdi, Zahra Lari Gol, Meysam Sadeghi* Pages 62-71
    Introduction

    Due to the importance of strategic thinking, identifying and strengthening the factors affecting it seems necessary. Therefore, the present study was conducted to examine the role of spiritual and cultural intelligence in predicting students' strategic thinking.

    Methods

    The present study was a descriptive correlation. The study population consisted of all students working in the Science and Technology Park and technology units affiliated with the South Khorasan Science and Technology Park in 2019. 144 students were selected based on the Gujrasi and Morgan table by available sampling method and the King Spiritual Intelligence Questionnaire. (2008), cultural intelligence of Ang et al. (2004), and Goldman Strategic Thinking (2006). In data analysis, the Pearson correlation test and multiple regression with SPSS software version 22 were used at a significant level (p <0.05).

    Results

    The results showed a significant relationship between the components of spiritual intelligence and cultural intelligence with students' strategic thinking (P <0.01). Based on the regression results, spiritual intelligence predicted 52.7% and cultural intelligence components predicted 46.7% of the variance of students' strategic thinking (P <0.01).

    Conclusion

    According to the results of this research, it can be said that through spiritual and cultural intelligence, students' strategic thinking can be predicted; therefore, it is necessary for those in charge of the educational system to pay special attention to the role of students' spiritual and cultural intelligence in strategic thinking.

    Keywords: Spiritual intelligence, Cultural intelligence, Strategic thinking, Students
  • Hadiseh Sadin, Seyedeh Navabeh Hosseinkhani, Bahman Aghaie, Reza Norouzadeh* Pages 72-83
    Introduction

    Patient hospitalization in the intensive care unit puts families in a whirlpool of emotional stress. Due to the importance of nurses in addressing the needs and worries of this family, this study investigates the relationship between the family’s perception of the roles of nurses with satisfaction and worries in intensive care units.  

    Methods

    This is a cross-sectional (descriptive-analytical) study. The study samples include all the families of adult patients hospitalized in the intensive care unit of Gonbad city hospitals (2020-2021), of which 140 people, who were included in the study using convenience sampling method. Data collection tools included questionnaires of family members' perception of the role of intensive care unit nurses, worry questionnaire and family satisfaction questionnaire of patients admitted to the intensive care unit. Data were analyzed using independent t-statistics, ANOVA, Pearson's correlation coefficient and linear regression coefficient using SPSS version 22. A significance level of 0.05 was considered.

    Results

    Among the families, 75% with a mean and standard deviation of 3.04 ± 1.11 had the most perception of the role of nurses. The mean and standard deviation of family satisfaction was 73.98±20.87. Family perception of the role of nurses towards them showed a weak positive and significant correlation with satisfaction (P=0.002, r=0.250). Also, worry could not explain the family's perception of the role of nurses.

    Conclusions

    The results of this research show that the family's perception of the role of nurses has a weak correlation with their satisfaction and concern. How the nurses themselves understand their roles towards the family should be investigated in future research.

    Keywords: Intensive care, Family, Worry, Satisfaction, Perception the role of nurses
  • Mahsa Zolfaghari, Marzieh Ziaeirad*, Maryam Moghimian Pages 84-100
    Introduction

    Nowadays, improving the quality of nursing care by providing a clinical solution in the care of clients with urinary catheterization is significant. In this regard, the present study aimed to design an adaptation the guideline of nursing care after catheterization.

    Methods

    The present study was performed using the clinical guideline adaptation model method in 2021-2022. Based on a literature review, 7 clinical guidelines evaluated with the AGREE instrument were used as baseline guidelines. The nursing practices extracted from these guidelines were evaluated according to the RAND / UCLA Appropriateness Method (RAM) by members of the panel of experts (15 persons) and finally, after making the necessary corrections, the final draft was prepared by AGREE instrument by faculty members. Re-examined.

    Results

    Findings of the study include 225 recommendations in the field of nursing care after catheterization in the form of 17 sections, as follows: (urinary catheter, urinary bag, catheter removal, when the client is unable to tolerate the catheter, obstruction of the catheter, leakage of urine around the catheter, bladder washing, urine sampling, decreased urine flow, urinary tract infection, skin integrity disorder, bleeding, erectile dysfunction, autonomic dysreflexia, bladder or urethral spasm with general pain and discomfort, purple bladder syndrome, and dysuria after catheterization).

    Conclusions

    It is hoped that nurses can use the recommendations of this guide to improve their level of awareness and knowledge in the field of care for patients with urinary catheterization and make an informed decision.

    Keywords: Guideline, Nursing Care, Urinary Catheter
  • Marziyeh Amin Sorkhi, Ramazan Hassanzadeh*, Javanshir Asadi, Mehdi Pourasghar Pages 101-116
    Introduction

    Considering the increasing prevalence of premenstrual dysphoria and considering the need to use the most effective treatment in improving the symptoms of this syndrome, this study aims to investigate the effectiveness of cognitive behavioral hypnotherapy on pain and emotion regulation in premenstrual dysphoria sufferers.

    Methods

    The current research method is a semi-experimental type of pre-test and post-test with experimental and control and follow-up groups, in which an experimental group and a control group in three stages of pre-test and post-test and the follow-up period of a Months were compared with each other. The statistical population of the research included all women aged 25 to 40 years who visited a gynecologist in Sari city at least 3 times in a 12-month period during the past year, and with the diagnosis of premenstrual dysphoria, went to the counseling center and 24 people were selected from this group using available sampling method and were randomly divided into an experimental group (12 people) and a control group (12 people). The research tools included the cognitive emotion regulation questionnaire of Garnevsky et al. (2001), the chronic pain questionnaire of Mohammadian (1995) and the premenstrual symptoms screening tool of Siehbazi et al. (2011). Cognitive-behavioral hypnotherapy intervention was implemented in 8 sessions of 90 minutes for the experimental group. The data were analyzed with SPSS version 25 statistical software and using the method of analysis of variance with repeated measurements, post hoc tests and independent t-test to check the equality of means at the significance level of 0.05.

    Results

    The covariance results showed that cognitive-behavioral hypnotherapy is significantly effective on pain reduction, emotion regulation, and subscales of compromised strategies and compromised strategies in women with premenstrual dysphoric disorder (P < 0.001).

    Conclusion

    Cognitive-behavioral hypnotherapy improves physical-sensory, emotional-emotional and cognitive-evaluative, compromised strategies and non-compromised strategies, mental health, social relationships, environmental health and overall health of women with premenstrual dysphoria disorder and quality it elevates life in this era.

    Keywords: Cognitive-Behavioral Hypnotherapy, Pain, Cognitive Emotion Regulation, Premenstrual Boredom Disorder