فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیستم شماره 8 (پیاپی 157، آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نگین عزیزی، حسین جعفری زاده، لیلا آلیلو*، وحید علی نژاد صفحات 610-618

    پیش زمینه و هدف:

     یکی از نیازهای اساسی و مهم بیماران تحت همودیالیز، دسترسی عروقی است. دانشجویان پرستاری به عنوان اعضای تیم سلامت و پرستاران آینده نقش اساسی در مدیریت ایمنی بیماران تحت همودیالیز دارند و بنابراین، آموزش آن ها در جهت حمایت از ایمنی بیمار اهمیت دارد. امروزه آموزش مبتنی بر شواهد باهدف استفاده صریح و عقلانی از بهترین شواهد رایج، آگاهی کافی و لازم در زمینه مدیریت ایمن و موثر از بیماران بر طبق دستورالعمل های مبتنی بر شواهد را برای دانشجویان پرستاری فراهم می آورد. لذا پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر شواهد بر آگاهی دانشجویان پرستاری در مراقبت از دسترسی های عروقی همودیالیز در سال 1400 طراحی و اجرا گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 65 نفر از دانشجویان سال چهارم پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه انتخاب و به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. سپس در گروه مداخله، آموزش مبتنی بر شواهد در 4 جلسه 5/1 تا 2 ساعت برای دانشجویان ارایه شد ولی گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. اطلاعات با پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه آگاهی از دسترسی های عروقی همودیالیز جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل و مقایسه شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد نمرات آگاهی دانشجویان پرستاری قبل از مداخله در بین دو گروه اختلاف معناداری باهم نداشتند (749/0=p). بااین حال، نمرات آگاهی بعد از مداخله در دو گروه اختلاف معناداری باهم داشتند (0001/0=p). از طرف دیگر، نمرات آگاهی دانشجویان پرستاری از دسترسی های عروقی همودیالیز در ابتدا و انتهای مطالعه در گروه کنترل اختلاف معناداری باهم نداشتند (107/0=p). همچنین نمرات قبل و بعد آگاهی دانشجویان در گروه مداخله اختلاف معناداری باهم داشتند (0001/0=p).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که اجرای آموزش مبتنی بر شواهد بر روی آگاهی دانشجویان پرستاری از دسترسی های عروقی موثر بود. لذا پیشنهاد می شود بر اهمیت دانش دستورالعمل های مبتنی بر شواهد به منظور ترویج انتقال دانش نظری به بالین برای دانشجویان پرستاری بیش ازپیش تاکید گردد.

    کلیدواژگان: آگاهی، آموزش، تمرین مبتنی بر شواهد، همودیالیز، دانشجویان پرستاری، دسترسی عروقی
  • مدینه جاسمی، سامره اقتدار، وحید علی نژاد، زهرا ولی نسب* صفحات 619-625
    پیش زمینه و هدف

    بیماری مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایع ترین بیماری مزمن و ناتوان کننده ی سیستم عصبی است. اختلال خواب از مهم ترین عارضه ی این بیماری است که کیفیت زندگی فرد بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. این پژوهش باهدف بررسی تاثیر اجرای برنامه خودمدیریتی مبتنی بر بحث گروهی به روش مجازی، بر کیفیت خواب در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش- پس آزمون است که با مشارکت 60 بیمار مراجعه کننده به انجمن ام اس ارومیه در سال 1400 که با روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون (هر گروه 30 بیمار) تقسیم شده بودند، انجام گرفت. بیماران گروه مداخله محتوای آموزشی برنامه ی خود مدیریتی را از طریق بحث با سایر اعضای گروه در واتس آپ در طی 6 جلسه و به مدت یک ماه دریافت نمودند. بیماران گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. پرسشنامه های کیفیت خواب پیتربورگ و اطلاعات دموگرافیک بیماران قبل و بعد از مداخله توسط بیماران تکمیل شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آماری توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها: 

    دو گروه مطالعه به لحاظ متغیرهای دموگرافیک همگن بودند و تفاوت معنی داری نداشتند (05/0<p). نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که برخلاف گروه کنترل میانگین نمره کیفیت خواب بعد از مداخله به طور معنی داری کاهش یافت (001/0=p). همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمره ی کیفیت خواب بعد از مداخله بین دو گروه کنترل و آزمون اختلاف آماری معنی داری داشت، به طوری که بعد از اجرای برنامه ی خودمدیریتی کیفیت خواب در گروه آزمون به طور معنی داری بهبود پیدا کرد (05/0>p).

    نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه نشان داد که اجرای برنامه خودمدیریتی مبتنی بر بحث گروهی به روش مجازی بر کیفیت خواب بیماران مولتیپل اسکلروزیس تاثیرگذار است، بنابراین می تواند به عنوان یکی از روش های بهبود علایم و ارتقاء کیفیت خواب در این بیماران به کار برده شود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، پیتربورگ، خودمدیریتی، کیفیت خواب
  • سید سعید پورنقاش تهرانی*، یگانه داداش زاده سنگری، حجت الله فراهانی صفحات 626-638
    پیش زمینه و هدف

    ازجمله مسایل مهمی که در سلامتی زنان مدنظر قرار می گیرد احساس تنهایی، علل و همبسته های آن است. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین سهم مولفه های پیش بینی کننده احساس تنهایی زنان شهر ارومیه انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی همبستگی، 220 زن متاهل ساکن ارومیه از طریق نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. علاوه بر پرسشنامه متغیرهای دموگرافیک از پرسشنامه احساس تنهایی UCLA برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 و آزمون های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار، فراوانی و درصد) و تحلیلی (ضرایب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی چندگانه) در سطح معنی داری 05/0 P≤ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد، کمترین سن ازدواج زنان 12 سال و بیشترین سن ازدواج 40 سال و جوان ترین زن متاهل 19 سال و مسن ترین 60 سال سن داشتند و کمترین سن همسر مشارکت کنندگان 24 و بیشترین سن، 67 سال بود. همچنین مدل رگرسیون خطی چندگانه گام به گام نشان داد به ترتیب متغیرهای عدم اشتغال همسر (399/21=ß)، اشتغال زن (862/5 =ß، مذهب (012 /3 =ß)، نوع سکونت (639/2 =ß)، و سن همسر (163 /0= ß) پیش بینی کننده احساس تنهایی بودند (P<0.05). سایر متغیرهای جمعیت شناختی توسط مدل رگرسیون حذف شدند.

    نتیجه گیری: 

    این مطالعه نشان می دهد که متغیرهای جمعیت شناختی نظیر عدم اشتغال همسر، شغل زنان، نوع سکونت، سن همسر و مذهب، بیشترین سهم را در پیش بینی احساس تنهایی زنان متاهل دارند. توصیه می شود که جهت تحکیم خانواده، به مشاوره های پیش از ازدواج و معیارهای درست همسرگزینی اهمیت داده شود. به هرحال، طراحی خدمات مشاوره ای در مراکز جامع سلامت برای این گروه ضروری به نظر می رسد تا مشاورین بتوانند مهارت غلبه بر احساس تنهایی را به زنان متاهل آموزش دهند و کیفیت روابط زناشویی را بهبود ببخشند.

    کلیدواژگان: متغیر جمعیت شناختی، احساس تنهایی، زنان متاهل
  • یلدا موسی زاده، رقیه سلمانی*، سعیده باقربندی صفحات 639-644
    پیش زمینه و هدف

    سندرم استیونس جانسون (SJS= Stevens-Johnson syndrome) یک واکنش حساسیت زا و یک بیماری تهدیدکننده حیات، با واسطه ایمونولوژیک و معمولا ناشی از دارو است. سولفونامیدها، آلوپورینول و داروهای سرماخوردگی برخی از این داروهای حساسیت زا هستند. زنان باردار جزء گروه های در معرض خطر برای ابتلا و پیشرفت این بیماری محسوب می شوند. هدف از این مقاله گزارش یک مورد بارداری و زایمان، پس از گذشت 5 سال از زمان تشخیص SJS است.

    گزارش مورد: 

    این مطالعه گزارش موردی در بیمارستان امام (ره) شهر خلخال انجام شد. ما در این مطالعه به گزارش شرح حال بارداری و زایمان خانمی که به دنبال درمان سرماخوردگی با داروهای آزیترومایسین و ناپروکسن دچار SJS و تنگی واژن ناشی از آن شده بود پرداختیم. این مطالعه نشان داد که امکان بارداری و زایمان موفق در افراد مبتلا به SJS و عوارض درازمدت ناشی از آن وجود دارد.

    نتیجه گیری:

     ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید احتیاط های لازم را در مورد واکنش داروها به خصوص بروز SJS که یک وضعیت بالقوه آسیب رسان و کشنده است، به عمل آورند.

    کلیدواژگان: آزیترومایسین، حساسیت دارویی، ناپروکسن، بارداری، سندرم استیونس جانسون
  • اکرم امان الله زاده، لیلا آلیلو*، حمیدرضا خلخالی صفحات 645-654
    پیش زمینه و هدف

    فعالیت های حرکتی کم در بیماران مبتلا به دیابت باعث افزایش علایم اختلالات خلقی ازجمله اضطراب، افسردگی و استرس می شود. بنابراین برای فرد مبتلا به دیابت قبول و پذیرش این موضوع که باید زندگی خود را بر اساس بیماری تغییر دهد، همیشه مشکل بوده است. لذا در این راستا مطالعه ای باهدف تعیین وضعیت اضطراب وجودی و خودارزشیابی مرکزی در بیماران مبتلا به دیابت و ارتباط آنان با جهت گیری زندگی این افراد در شهر ارومیه در سال 1400 انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 360 نفر از بیماران مبتلا به دیابت در شهر ارومیه، ایران در سال 1400 انجام شد. از پرسشنامه های دموگرافیک، پرسشنامه اضطراب وجودی گود، پرسشنامه جهت گیری زندگی و نیز مقیاس خودارزشیابی مرکزی جاج برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آماری توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شدند. برای مقایسه میانگین متغیرهای دو گروهی از آزمون تی مستقل، بیش از دو گروه از آزمون ANOVA و تعیین ارتباط بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد سطح معنی داری 05/0>P برای آنالیزهای آماری در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، بین نمرات خود ارزشیابی مرکزی و اضطراب وجودی شرکت کننده ها در پژوهش ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (547/0 =P). بااین حال، بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، بین نمرات خود ارزشیابی مرکزی و جهت گیری زندگی شرکت کننده ها در پژوهش ارتباط آماری مستقیم و معنی داری وجود دارد (022/0 =P). همچنین بین نمرات اضطراب وجودی و جهت گیری زندگی شرکت کننده ها در پژوهش ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (065/0= P).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج حاصل شده در این مطالعه که حاکی از ارتباط معنی دار بین نمرات خود ارزشیابی مرکزی و جهت گیری زندگی بیماران دچار دیابت بود، توصیه می گردد که برای افزایش بینش مثبت بیمار و کاهش بدبینی، افزایش توانایی بیماران برای کسب موفقیت و قدرت ساز گاری هیجانی و بهبود نگرش آن ها، آموزش های لازم از سوی پرستاران در طی دوران بستری و حین ترخیص صورت گیرد.

    کلیدواژگان: خودارزشیابی مرکزی، اضطراب وجودی، جهت گیری زندگی، دیابت نوع 2
  • محمد افشار*، صبا محمدی صفحات 655-664

    پیش زمینه و هدف:

     شفقت به بیمار عنصر اصلی ارایه خدمات سلامت با کیفیت به بیماران و عاملی در رضایت شغلی است. لذا هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان شفقت پرستاران نسبت به بیماران و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1400 می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، 400 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1400 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس آن ها پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، شفقت به بیمار لی و همکاران و استرس شغلی را تکمیل نمودند. سپس نتایج در نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 با تستهای آماری آنالیز واریانس یک طرفه، همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین شفقت به بیمار در پرستاران 37/5±99/65 (طیف نمره 85-17) بود که با توجه به امتیاز درصدی 6/77 درصد، در حد بالا بود. همچنین نتایج نشان داد میانگین نمره کل استرس شغلی پرستاران 23/14±73/112 (طیف نمره 175-35) بود و آن ها از نظر استرس شغلی در حد متوسط (4/64%) بودند. نتایج رگرسیون نشان داد تنها سه متغیر سابقه خدمت (173/0= β)، استرس شغلی (121/0= β) و وضعیت تاهل (110/0=β) با شفقت به بیمار ارتباط معناداری داشتند (05/0<p) و شفقت پرستار به بیمار را پیشگویی می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش می توان چنین استنباط کرد که با مدیریت استرس در پرستاران و توجه به عوامل دموگرافیک پرستاران، می توان میزان شفقت پرستار به بیمار را افزایش داد.

    کلیدواژگان: شفقت، پرستار، استرس
  • رضا بشارتی* صفحات 665-676
    پیش زمینه و هدف

    تغییرات فشارخون از اهمیت ویژه ای در تامین سلامتی کودکان برخوردارند. عوامل مختلفی بر فشارخون در آنان تاثیر می گذارد. این مطالعه باهدف تعیین عوامل موثر بر فشارخون در کودکان و نوجوانان انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش توصیفی-مقطعی تعداد 1282 دانش آموز 7 تا 12 ساله شهرستان کاشمر به روش های نمونه گیری خوشه ای و تصادفی از 49 مدرسه موردمطالعه قرار گرفتند و بعد از اندازه گیری فشارخون، وزن، تعداد نبض، قد، BMI و جمع آوری اطلاعات دموگرافیک و پزشکی نمونه های پژوهش، داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و از طریق آزمون تحلیل واریانس مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها:

     تعداد 536 پسر و 746 دختر در این مطالعه شرکت کردند. عامل جنسیت در تمام سنین بین 7 تا 12 سال بر روی فشارخون دیاستولیک و سیستولیک تاثیر داشت (0001/0=p). عوامل قد، تعداد نبض، وزن و BMI بر فشارخون تاثیر داشتند و فقط در سن 7 سالگی (379/0=p) بین قد و فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و در 12 سالگی (239/0=p) بین قد و فشارخون سیستولیک ارتباط معنی داری مشاهده نشد. سابقه خانوادگی پرفشاری خون، تنها در سن 8 سالگی بر روی فشارخون دیاستولیک تاثیر داشت (028/0=p).

    بحث و نتیجه گیری: 

    عوامل جنسیت، وزن، تعداد نبض، قد، BMI، و سابقه خانوادگی هیپرتانسیون بر فشارخون کودکان و نوجوانان موثر بودند با توجه به تفاوت های موجود بین نتایج این تحقیق با مطالعات دیگر، استفاده از آن ها در زمینه پیشگیری منطقه ای پرفشاری خون توصیه می شود.

    کلیدواژگان: فشارخون، کودکان، نوجوانان، قد
  • سیمین حجه الاسلامی، مسعود خداویسی، اصغر سیف، فیروزه پیامنی، مریم مدی نشاط، عفت صادقیان* صفحات 677-687

    پیش زمینه و هدف:

     با توجه به اهمیت روزافزون موضوع اخلاق حرفه ای در پرستاران، شناخت عوامل مرتبط با آن ازجمله مهارت های ارتباطی، ضروری به نظر می رسد؛ لذا این مطالعه باهدف تعیین همبستگی بین مهارت های ارتباطی و اخلاق حرفه ای پرستاران بیمارستان فرشچیان قلب همدان 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی همبستگی،170 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان فرشچیان قلب همدان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات سه پرسشنامه: اطلاعات جمعیت شناختی، مهارت های ارتباطی بارتون جی ای (1990) و اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002) بود که اطلاعات با روش خوداظهاری گردآوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی: آزمون های آماری همبستگی پیرسون، من ویتنی، کروسکال والیس و رگرسیون در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    اکثر شرکت کنندگان این مطالعه، زنان متاهل با سطح تحصیلی کارشناسی و میانگین سنی 55/6±57/35 بودند. میانگین مهارت های ارتباطی 84/7±86/59، کلامی 21/3±37/21، شنود 89/3±94/16، بازخورد 08/3±54/21 و اخلاق حرفه ای 27/8±03/64 بود. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین مهارت های ارتباطی با اخلاق حرفه ای (02/0=P)، مهارت بازخورد و اخلاق حرفه ای (005/0>P)، و خرده مقیاس عدالت و انصاف و مهارت های ارتباطی (02/0=P) ارتباط آماری معنی دار مثبت وجود داشت. با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه متغیر اخلاق حرفه ای با استفاده از مجموع 95/0 مهارت کلامی و 99/1 مهارت بازخورد قابل پیش بینی است (97/0=r adjusted R2 0005/0>P).

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر بین مهارت های ارتباطی و اخلاق حرفه ای ارتباط آماری معنی دار مثبت وجود داشت. با توجه به وجود ارتباط بین مهارت های ارتباطی با اخلاق حرفه ای پیشنهاد می شود به توانمندسازی پرستاران در این حوزه توجه شود.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، اخلاق، پرستار، اخلاق حرفه ای
|
  • Negin Azizi, Hossein Jafarizadeh, Leyla Alilu*, Vahid Ali Nejad Pages 610-618
    Background & Aim

    One of the basic and important needs of hemodialysis patients is vascular access. Nursing students as members of the health team and future nurses, play an essential role in the safety management of hemodialysis patients and therefore, their training is important to support patient safety. Today, evidence-based education with the objective of explicit and rational use of the best common evidence provides sufficient and necessary knowledge in the field of safe and effective management of patients according to evidence-based guidelines for nursing students. Therefore, the present study was designed and implemented with the aim of determining the effect of evidence-based education on the knowledge of nursing students in the care of hemodialysis vascular access in 2021.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 65 fourth-year nursing students of Urmia College of Nursing and Midwifery were selected and divided into two intervention and control groups. Then, in the intervention group, evidence-based training was provided to students in 4 sessions each for 1.5 to 2 hours, but the control group did not receive any training. Information was collected with demographic information and hemodialysis vascular access questionnaires, and analyzed and compared using SPSS version 16 software.

    Results

    The results of this study showed that the knowledge scores of nursing students before the intervention did not differ significantly between the two groups (p=0.749). However, the scores of awareness after the intervention were significantly different in the two groups (p=0.0001). On the other hand, there was no significant difference in the scores of knowledge of nursing students about hemodialysis vascular access at the beginning and end of the study in the control group (p=0.107). Also, the scores before and after the knowledge of the students in the intervention group were significantly different (p=0.0001).

    Conclusion

    According to the findings of the research, it can be concluded that the implementation of evidence-based education was effective on the awareness of vascular access among nursing students. Therefore, it is suggested to emphasize the importance of knowledge of evidence-based guidelines in order to promote the transfer of theoretical knowledge to the bedside for nursing students.

    Keywords: Awareness, Education, Evidence-Based Practice, Hemodialysis, Nursing Students, Vascular Access
  • Madineh Jasemi, Samereh Eghtedar, Vahid Alinegad, Zahra Valinasab* Pages 619-625
    Background & Aim

    Multiple sclerosis is one of the most common chronic and debilitating diseases of the nervous system. Sleep disorder is one of the most important complications of this disease that affects the patient's quality of life. This study was conducted with the aim of investigating the effect of a self-management program based on virtual group discussion on sleep quality in the patients with multiple sclerosis patients.

    Materials & Methods

    The current research is a semi-experimental study with a pre-post-test design, conducted with the participation of 60 patients referred to the Urmia MS association in 2021, who were selected by convenient sampling and divided randomly into control and experimental groups (30 patients in each group). Patients of the intervention group received the educational content of self-management program through discussions with other group members on WhatsApp during 6 sessions and for one month. Patients of the intervention group received the educational content of the self-management program through discussions with other group members on WhatsApp during 6 sessions and for one month. Patients in the control group did not receive any training. Pittsburgh sleep quality questionnaire (PSQI) and demographic questionnaires were completed by the patients before and after the intervention. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics by SPSS version 22 statistical software.

    Results

    The study groups were homogeneous in terms of demographic variables there was no significant difference between them (p>0.05). The results of the paired t-test showed that, unlike the control group, the mean score of sleep quality decreased significantly after the intervention (p = 0.001). Also, the results showed that the average score of sleep quality after the intervention had a statistically significant difference between the groups, so that after the implementation of the self-management program, sleep quality improved significantly in the intervention group (p<0.05).

    Conclusion

    The results of the study showed that the implementation of a self-management program based on group discussion in a virtual way has an effect on the sleep quality of multiple sclerosis patients and so could be used as one of the methods to improve the symptoms and improve the sleep quality in this patients.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Pittsburgh, Self-Management, Sleep Quality
  • Seyyed Saeed Pournaghash Tehrani*, Yeganeh Dadashzadeh Sangary, Hojjatollah Farahani Pages 626-638
    Background & Aim

    One of the critical issues that are considered in women's health is loneliness, its causes, and correlated factors. Thus, the purpose of this study was to determine the predictors of loneliness among women in Urmia.

    Materials & Methods

    In this descriptive-analytical and cross-sectional correlational study, 220 married women living in Urmia were selected through cluster sampling. The UCLA loneliness questionnaire was used in addition to the demographic questionnaire to collect data in this research. Data were analyzed using SPSS version 21 statistical software as well as descriptive statistical tests (mean and standard deviation, frequency, and percentage), and analytical (Pearson correlation coefficients and multiple linear regression) at a significant level of P≤0.05.

    Results

    The results showed that the minimum age of marriage for women was 12 years and the maximum age of marriage was 40 years. Also, the youngest married woman was 19 years old and the oldest one was 60 years old. Furthermore, the minimum age of the spouses of the participants was 24 and the maximum age was 67 years. A step-by-step multiple linear regression model also revealed that variables of Husband's lack of employment (ß=21.399), women’s occupation (ß=5.862), religion (ß=3.012), type of residence (ß=2.639) and spouse's age (ß=0,163) had the largest contribution in the sensitive prediction of loneliness. The regression model excluded other demographic variables.

    Conclusion

    This study shows that demographic variables such as husband's lack of employment, women's occupation, type of residence, spouse's age, and religion have the greatest contribution in predicting married women's feeling of loneliness. It is recommended that in order to strengthen the family, importance should be given to pre-marriage counseling and the right criteria for choosing a spouse. However, it seems necessary to design counseling services in comprehensive health centers for this group so that counselors can teach married women how to overcome loneliness and improve the quality of marital relationships.

    Keywords: Demographic Variable, Loneliness, Married Women
  • Yalda Mousazadeh, Roghayeh Salmani*, Saeedeh Bagherbandi Pages 639-644
    Background & Aims

    Stevens Johnson syndrome (SJS) is a severe hypersensitive reaction and a life-threatening, immunologically mediated and usually drug-induced disease. Sulfonamides, allopurinol, and cold medicines are some of these allergen drugs. pregnant women comprise a subset of individuals at risk for SJS development. The aim of the article was to report a success pregnancy and delivery in a woman after 5 years of SJS diagnosis.

    Case Report:

     This case report study was conducted at Imam Khomeini Hospital in Khalkhal, Iran. In this study, we discussed on the history of pregnancy and delivery in a woman 5 years following SJS diagnosis with vaginal stenosis resulting from Azithromycin and Naproxen treatment for cold. This study showed that there is a possibility of successful pregnancy and delivery in the people with SJS and long-term complications caused by it.

    Conclusion

    Health care providers must be careful concerning drug reactions, especially the occurrence of SJS, which is a potentially harmful and fatal condition.

    Keywords: Azithromycin, Drug Allergy, Naproxen, Pregnancy, Stevens-Johnson Syndrome
  • Akram Amanollahzadeh, Leyla Alilu*, Hamidreza Khalkhali Pages 645-654
    Background & Aim

    Low physical activity increases the symptoms of mood disorders, including anxiety, depression, and stress in the patients with diabetes; so it will always be difficult for a person with diabetes to accept the fact that he has to change his life based on the disease. Therefore, this study was conducted to determine the state of existential anxiety and central self-evaluation in the patients with diabetes and their relationship with their life orientation in the patients with type 2 diabetes referring to Urmia Diabetes Society in 2021.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytica study was conducted on 360 patients with type 2 diabetes in Urmia, Iran, in 2021. Demographic questionnaires, Good's existential anxiety questionnaire, life orientation questionnaire, and Jaj’s central self-evaluation scale were used to collect data. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics by SPSS statistical software version 16. Independent t-test and ANOVA test were used to compare the mean score of variables between two groups or more than two groups. Pearson's correlation coefficient and regression test were used to investigate the correlation among the variables. The significance level was considered P<0.05 in this study.

    Results

    The results showed no statistically significant relationship between the central self-evaluation scores and the existential anxiety of the participants in the research (P=0.547). However, based on the Pearson correlation test, there was a direct and significant statistical relationship between the central self-evaluation scores and the life orientation of the participants in the research (P=0.022). Also, there was no statistically significant relationship between the existential anxiety scores and the life orientation of the participants in the research (P=0.065).

    Conclusion

    Since there is a significant relationship between the central self-evaluation scores and the life orientation of patients with type 2 diabetes, it is recommended that necessary education be provided to these patients by nurses during hospitalization and discharge to increase the positive vision, reduce pessimism, increase the ability to achieve success, enhance emotional adaptability, and improve the attitude of the patients.

    Keywords: Central Self-Evaluation, Existential Anxiety, Life Orientation, Type 2 Diabetes
  • Mohammad Afshar*, Saba Mohamadi Pages 655-664
    Background & Aim

    Patient compassion is critical in providing quality health services and is essential to nurses' job satisfaction. Therefore, this study aimed to determine compassion level of nurses towards patients and its related factors in the hospitals of Kashan University of Medical Sciences in 2021.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, 400 nurses working in educational hospitals of Kashan University of Medical Sciences were selected by convenient sampling method in 2021. Then they completed the questionnaires of demographic information, patient compassion of Lee et. al., and job stress. The results were then analyzed by one-way analysis of variance, Pearson correlation, and stepwise regression using SPSS v16 statistical software.

    Results

    The mean score of patient compassion was 65.99±5.37 (range from 17 to 85) in nurses which was high according to the percentage score of 77.6%. The results also showed that nurses’ the mean of total score of job stress was 112.73 ± 14.23 (range from 35 to 175) and was moderate in terms of job stress (64.4% score). Regression results showed that only three variables of work experience (ß = 0.173), job stress (ß = 0.121), and marital status (ß = 0.110) had significant relationships with compassion for the patient (p <0.05), and may predict the nurse's compassion towards patient.

    Conclusion

    According to the results of this research, it can be inferred that the nurse's compassion towards patient could be increased by managing stress in nurses and paying attention to their demographic factors.

    Keywords: Compassion, Nurse, Stress
  • Reza Besharati* Pages 665-676
    Background & Aim

    Changes in blood pressure are of special importance in ensuring children's health. Various factors affect blood pressure in them. The aim of this study was to determine the factors affecting blood pressure in children and adolescents.

    Material & Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 1282 students aged 7 to 12 years were studied by cluster and random sampling methods from 49 schools in Kashmar city, Iran. After measuring blood pressure, weight, pulse rate, height, and BMI and collecting demographic and medical information of the research samples, the obtained data were evaluated in SPSS software ver. 21 using analysis of variance test.

    Results

    Five hundred thirty-six boys and 746 girls participated in this study. Gender had an effect on diastolic and systolic blood pressure at all ages from 7 to 12 years (p=0.0001). The height, pulse rate, weight and BMI had an effect on blood pressure; although there was no significant relationship between height and systolic and diastolic blood pressure at the age of 7 years (p=0.379) and no significant relationship between height and systolic blood pressure at the age of 12 (p=0.239). Family history of high blood pressure had an effect on diastolic blood pressure only at the age of 8 (p=0.028).

    Conclusion

    Factors such as gender, weight, pulse rate, height, BMI and family history of hypertension were effective on blood pressure of children and adolescents. Considering the differences between the results of this research and other studies, their use in the field of regional prevention of high blood pressure is recommended.

    Keywords: Adolescents, Blood pressure, Children, Height
  • Simin Hojjatoleslami, Masoud Khodaveisi, Asghar Seif, Firuzeh Payamani, Maryam Maddineshat, Efat Sadeghian* Pages 677-687
    Background & Aim

    Considering the increasing importance of professional ethics in nurses, it seems necessary to know its related factors such as communication skills; Therefore, this study aimed to determine the correlation between communication skills and professional ethics of nurses in Farshchian Heart Hospital in Hamadan, Iran in 2021.

    Materials & Methods

    In this correlational descriptive study, 170 nurses working in Farshchian Heart Hospital in Hamedan were selected by convenience sampling. The data collection tool was three questionnaires: demographic information, Barton J.E. communication skills (1990), and Kaduzier's professional ethics (2002). The data were collected by the self-report method. Data were analyzed using Descriptive and analytical statistics (Pearson, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis, and regression statistical tests) in SPSS version 16.

    Results

    Most participants were married women with a bachelor's degree and mean age of 35.57±6.55. The mean scores were as follows: communication skills 59.86±7.84, verbal 21.37±3.21, listening 16.94±3.89, feedback 21.54±3.08, and professional ethics 64.03±8.27. Pearson's correlation test showed a significant positive relationship between communication skills and professional ethics (P=0.02), feedback skills and professional ethics (P<0.005), and justice and fairness subscale and general communication skills (P=0.02). Using the multiple linear regression model, the variable of professional ethics could be predicted by verbal skills (0.95) and feedback skills (1.99) (P<0.0005 R2 adjusted r=0.97)

    Conclusion

    The present study showed a statistically significant positive relationship between communication skills and professional ethics. Considering the relationship between communication skills and professional ethics, it is suggested to pay attention to the empowerment of nurses in this area.

    Keywords: Communication Skills, Ethics, Nurse, Professional Ethics