فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیستم شماره 9 (پیاپی 158، آذر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیر محرمی، مهناز جبرائیلی، ماهنی رهکار فرشی* صفحات 688-696
    پیش زمینه و هدف

    مادران کودکان مبتلا به لوسمی، تحت تاثیر پیامدهای عمدتا منفی حاصل از بیماری قرار می گیرند. ولی این حالات منفی نیز می تواند به عنوان نیروی محرک رشد روانی عمل کند. با توجه به شیوع بیماری لوسمی کودکان، توصیف عواملی که می تواند در بهبود وضعیت مادران نقش داشته باشد، ضروری است. لذا مطالعه حاضر باهدف توصیف رشد پس از ترومای مادران کودکان مبتلا به لوسمی بستری انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1400 در مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز انجام شد. مادرانی که کودک زیر 14 سال مبتلا به لوسمی بستری داشتند وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیکی و پرسشنامه رشد پس از تروما (PTG) جمع آوری شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار SPSS نسخه 25 انجام شد. 05/0 >p ازنظر آماری معنی دار تلقی شد.

    یافته

    تعداد 122 مادر موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد میانگین نمره کل رشد پس از تروما (40/90±14/71) و میانگین نمره رشد در همه مولفه ها بالاتر از حد متوسط بود. بیشترین رشد، در مولفه ارزش زندگی و کمترین میزان رشد در مولفه امکانات جدید بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که مادران کودکان مبتلا به لوسمی به درجات مطلوبی از رشد دست یافته اند. این تغییر مثبت به عنوان پی آمد یک اتفاق منفی می تواند نقطه قوتی برای مادران به عنوان مراقبین اصلی کودک، محسوب شود. تمرکز به رشد فردی و متوجه کردن مادران به ابعاد آن می تواند مدیریت بیماری توسط آن ها را ارتقا دهد. همچنین با توجه به اینکه کمترین رشد مربوط به مولفه امکانات جدید بود، باید با بررسی امکانات در دسترس مادران، اقدام به رفع کمبودهای موجود کرد.

    کلیدواژگان: کودک، لوسمی، مادران، رشد پس از تروما
  • مریم مدرس، شبنم فیضی* صفحات 697-708
    پیش زمینه و هدف

    شناخت خشونت در محل کار به خصوص در مراکز مامایی یکی از مشکلات جدی در سطح جهان است. بنابراین فراهم نمودن اطلاعات زمینه ای لازم برای برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب لازم است. این پژوهش باهدف تعیین میزان خشونت کلامی و فیزیکی در بیمارستان های دولتی ارایه دهنده خدمات مامایی شهر تهران در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش کار

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 370 مامای شاغل در بیمارستان های دولتی از اسفند 1399 تا مرداد سال 1400 در شهر تهران انجام گرفت. پس از نمونه گیری 2 مرحله ای خوشه ای در انتخاب بیمارستان ها در نهایت 10 بیمارستان دولتی دارای بخش زنان و زایمان وارد مطالعه شدند و ماماهای شاغل در بخش های زنان و زایمان به صورت در دسترس و بر اساس معیارهای ورود وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه خشونت در محل کار رحمانی و همکاران که پایایی آن در این مطالعه نیز بررسی و تایید شد، جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نسخه 22 نرم افزار SPSS و آزمون تی مستقل انجام شد.

    یافته ها: 

    در کل 4/41 درصد از ماماها خشونت کلامی و 3/7 درصد خشونت فیزیکی را طی 12 ماه گذشته در محل کار خود گزارش کردند. خشونت اعمال شده، بیشتر از سوی بیماران و بعد همراهان آن ها به ترتیب (4/70 درصد) و (9/52 درصد) بود.

    بحث و نتیجه گیری:

     خشونت کلامی غالب ترین خشونتی است که توسط بیماران و همراهان آن ها در محل کار مامایی انجام می شود. بنابراین، برقراری سیستم رسمی گزارش دهی خشونت و آموزش راهکارهای مقابله با خشونت شغلی از سوی مدیران ضروری است.

    کلیدواژگان: ماما، خشونت شغلی، خشونت کلامی، خشونت فیزیکی، خشونت محل کار
  • سید احمد موسوی خراسانی، کورش زارع*، مسعود فلاحی خشکناب، الهام مراغی صفحات 709-721
    پیش زمینه و هدف

    مواجهه با خشونت در محیط کار به عنوان عامل خطر تهدید کننده سلامتی کارکنان محسوب می شود. پرستاران نیز به دلیل حضور و فعالیت در مراکز درمانی و ارتباط مستقیم با بیماران و همچنین قرار گرفتن در معرض تنش های متعدد در معرض انواع خشونت قرار دارند. لذا این مطالعه باهدف تعیین فراوانی خشونت علیه پرستاران و عوامل موثر بر آن در پرسنل شاغل در بیمارستان های شهرستان آبادان صورت گرفته است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک تحقیق توصیفی-مقطعی بود که جامعه آن را کلیه 489 پرسنل پرستاری که در طی انجام پژوهش در بیمارستان های شهر آبادان مشغول به کار بودند، تشکیل می داد. در این مطالعه نمونه پژوهش همان جامعه بود که به صورت سرشماری موردمطالعه قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها شامل دو پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه "خشونت محل کار در بخش سلامت" بود. پس از تکمیل و جمع آوری پرسشنامه ها، تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS صورت گرفت. در تحلیل از آمار توصیفی و آزمون های تی و کای دو در آمار استنباطی استفاده شد.

    یافته ها: 

    میانگین سن شرکت کنندگان 3/8 ± 8/30 سال و میانگین سابقه کار افراد 33/8 ± 77/12 بودند. اکثر افراد موردپژوهش (77 درصد) زن بودند. 52 درصد از پرستاران خشونت کلامی، 6/15 خشونت نژادی (قومیتی) و 12 درصد خشونت فیزیکی را تجربه کرده بودند. همراهان بیماران بیشترین ایجادکننده خشونت فیزیکی (6/80 درصد) و خشونت کلامی (1/57 درصد) بوده اند. مشخصات جمعیت شناختی شامل سن، جنسیت، سابقه کاری و سطح تحصیلات با خشونت کلامی و فیزیکی ارتباط معنی دار داشتند. در این مطالعه بر طبق نظر پرسنل پرستاری، در اکثریت مواقع نبودن امکانات امنیتی، فقدان وجود قوانین و مقررات بازدارنده و کمبود آگاهی مردم نسبت به وظایف پرستار از عوامل ایجادکننده خشونت در محل کار بود.

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه نشان داد که شایع ترین خشونت های علیه پرسنل پرستاری، نوع کلامی بوده و همراهان بیمار در این موارد اصلی ترین عاملان خشونت بودند. به نظر می رسد که کنترل مناسب تر بیماران و همراهان بیمار، آموزش پرسنل نگهبانی بیمارستان ها و افزایش آگاهی مردم نسبت وظایف پرسنل پرستاری می تواند سبب کاهش خشونت محل کار گردد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، پرستاران، خشونت، خشونت در محل کار
  • محمد عباس زاده، توکل آقایاری هیر، مهناز جبرائیلی، ابراهیم محمدپور* صفحات 722-732
    پیش زمینه و هدف

    پرستاران به عنوان پیش قراولان سلامت جامعه انواع مختلفی از صدمات و تنش ها را تجربه می کنند. به همین دلیل تاب آوری شغلی به عنوان یکی از اساسی ترین ظرفیت ها برای مقابله با موقعیت های اضطراب آور در میان پرستاران شناخته می شود. فلذا به سبب بحران کووید-19 و افزایش درگیری پرستاران با بیماران کرونایی، میزان تاب آوری شغلی آنان تحت تاثیر قرار گرفته و چالش هایی را برای آن ها در حیطه شغلی و خانوادگی به وجود آورده است. بر همین اساس این مطالعه باهدف بررسی روابط ساختاری تاب آوری شغلی پرستاران با تعارض کار-خانواده و هراس از کووید-19 تبریز انجام گرفت.

    مواد و روش کار: 

    روش تحقیق مورداستفاده پیمایشی و نوع مطالعه نیز توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل پرستاران مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده که 351 نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری طبقه ای مبتنی بر سهم انتخاب شده بودند. داده ها پس از کسب رضایت از پرستاران در تابستان و پاییز سال 1401 با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و توسط نرم افزارهای SPSS و Lisrel و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، t-test student و معادلات ساختاری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    طبق نتایج میزان تاب آوری شغلی پرستاران در یک مقیاس 100-0 برابر با 4/56، تعارض کار-خانواده برابر 6/57 و هراس کووید-19 نیز برابر با 7/66 بود. میزان تاب آوری شغلی در میان پرستاران بیمارستان های کرونا پذیر کمتر از سایر بیمارستان ها بود. نتایج روابط ساختاری نیز نشان داد که تعارض کار-خانواده به صورت مستقیم و با ضریب 20/0-، هراس از کووید-19 به صورت غیرمستقیم (از طریق تعارض کار-خانواده) و با ضریب 05/0-، سابقه کار به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با ضریب کل 21/0 و بیمارستان محل خدمت نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با ضریب کل 19/0 تاثیر کل معناداری بر تاب آوری شغلی پرستاران دارند.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج، تعارض کار-خانواده و هراس از کووید-19 نقش پراهمیتی در تاب آوری شغلی پرستاران دارند. بنابراین می توان با روش های حمایتی نظیر جابجایی شیفت کاری، ساعات کار انعطاف پذیر، کاهش نقش های خانه داری از طریق نگهداری از کودکان و ایجاد مهدکودک برای فرزندان آنان، توانمندسازی و افزایش دانش پرستاران در زمینه کووید-19 از طریق برگزاری کارگاه ها و افزایش امکانات حفاظتی در جهت کاهش هراس از کووید-19 بر میزان تاب آوری شغلی پرستاران افزود.

    کلیدواژگان: کووید-19، پرستاران، تاب آوری، تعارض کار-زندگی
  • مدینه جاسمی، نسرین صمدی*، رقیه اسماعیلی ذبیحی، جمال احمدزاده صفحات 733-740
    پیش زمینه و هدف

    قدرت سازمانی و درک آن در حرفه پرستاری عاملی اثرگذار بر پیشرفت سازمانی، عملکرد صحیح وظایف و افزایش رضایتمندی شغلی می باشد. درک درست پرستاران از مقوله فوق می تواند دستیابی پرستاران را به موارد یادشده تسریع کند. لذا این مطالعه باهدف تعیین ارتباط بین قدرت سازمانی درک شده با رضایت شغلی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی علوم پزشکی ارومیه در سال 1399 انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که در آن تعداد 200 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1399 به صورت تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل: تمایل به همکاری در مطالعه، سابقه کار بالینی بیش از 6 ماه، عدم سابقه مدیریتی، و عدم اشتغال هم زمان در دو بیمارستان بود. با استفاده از پرسشنامه های قدرت سازمانی مدل کینگ و رضایت شغلی مینه سوتا اطلاعات جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون همبستگی پیرسون مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار قدرت سازمانی شرکت کننده ها 73/36± 06/101 بود. همچنین میانگین و انحراف معیار رضایت شغلی شرکت کننده ها 99/16± 30/62 بود. بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، بین نمرات قدرت سازمانی و رضایت شغلی شرکت کننده ها در پژوهش ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت r= -0/038, P= 0.590)).

    بحث و نتیجه گیری:

     در مطالعه حاضر مشخص شد که رضایت شغلی و قدرت سازمانی ادراک شده اکثریت پرستاران در سطح متوسط قرار داشت. در خصوص ارتباط بین قدرت سازمانی و رضایت شغلی شرکت کننده ها در پژوهش ارتباط معنی داری یافت نشد که این امر نیاز به بررسی بیشتر دارد. با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود که جهت کاهش میزان نارضایتی پرستاران و افزایش قدرت سازمانی پرستاران، تدابیری از سوی مدیران پرستاری ذی ربط نظیر استقرار سیستم اصولی و یکپارچه توزیع بیماران بین مراکز درمانی، استخدام، نگهداری و بازگرداندن نیروهای متخصص، فرهنگ سازی در جامعه جهت شکل دهی انتظارات معقول از پرستاران انجام گیرد، که این امر ارتقای کیفیت مراقبت ها و افزایش سلامت جامعه را به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، پرستاران، قدرت
  • نیما صادق زاده، یاسر مرادی*، حسین جعفری زاده، وحید علی نژاد صفحات 741-754
    پیش زمینه و هدف

    خشونت محل کار یکی از انواع خطرات شغلی است که به طور فزاینده ای در سراسر جهان در حال رشد می باشد. شیفت های طولانی، استرس های شدید، محیط های منزوی و کنترل نشده، تماس مستقیم با مددجویان مضطرب و ماهیت کاری، تماما پرسنل فوریت های پزشکی را در معرض خطر رویارویی با انواع خشونت های محل کار قرار می دهد. این مطالعه باهدف تعیین شیوع خشونت محیط کار،  نحوه مواجهه و پیامدهای آن در کارکنان فوریت های پزشکی استان آذربایجان غربی انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1401 در استان آذربایجان غربی انجام شد. تعداد 400 نفر از کارکنان عملیاتی فوریت های پزشکی به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. در این پژوهش به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد خشونت محل کار در بخش بهداشت به صورت الکترونیکی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی مثل فراوانی مطلق، میانگین، انحراف معیار و میانگین درصدی استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که 61درصد کارکنان فوریت های پزشکی در یک سال گذشته خشونت محل کار را تجربه کرده اند که 3/54درصد خشونت کلامی،3/19درصد خشونت فیزیکی، 18درصد خشونت قومیتی و 10درصد خشونت جنسی بوده است. کارکنان فوریت های پزشکی در پاسخ به تمامی انواع خشونت های محل کار تجربه شده، غالبا مهاجم را به آرامش دعوت کرده و ازنظر آنان علت عدم گزارش، بی فایده بودن گزارش دهی مشخص شد. همچنین اکثرا از نحوه رسیدگی به حوادث گزارش شده بسیار ناراضی بودند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    کارکنان عملیاتی فوریت های پزشکی در معرض خشونت بالایی قرار دارند. لذا ضروری است زمینه های لازم برای کاهش و پیشگیری از خشونت محل کار و افزایش امنیت در این کارکنان از قبیل آموزش عموم مردم با حرفه فوریت های پزشکی و شرایط کاری پرتنش، تدوین سیستم گزارش دهی حوادث خشونت و رسیدگی به آن و تبیین سیستم های حمایتی از آسیب دیده گان فراهم گردد.

    کلیدواژگان: فوریت های پزشکی، اورژانس پیش بیمارستانی، خشونت محل کار
  • پریا نصیری، معصومه همتی مسلک پاک* صفحات 755-764
    پیش زمینه و هدف

    بستری شدن نوزاد نارس بلافاصله پس از تولد به دلیل نیاز به مراقبت های ویژه اجتناب ناپذیر و بسیار استرس آور است. عدم توجه به استرس های عاطفی و روانی مادران، باعث دل بستگی ناکافی با نوزادشان شده که این امر باعث افزایش آسیب پذیری مادران این نوزادان می شود. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر اجرای مداخله حمایتی - آموزشی بر استرس مادران نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انجام شده است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بوده و 70 مادر نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان مرکز آموزشی-درمانی شهید بهشتی مراغه که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب و به دو گروه 35 نفره مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. پرسشنامه سنجش استرس والدین قبل و بعد از مداخله تکمیل شد. گروه مداخله برنامه حمایتی-آموزشی را در طی 6 جلسه دریافت نمودند. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

     یافته ها: 

    قبل از اجرای مداخله حمایتی-آموزشی میانگین نمره استرس دو گروه تفاوت معنادار آماری نداشت (09/0=p). پس از اجرای مداخله استرس گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کاهش پیدا کرد، که این کاهش ازنظر آماری معنادار بود (0001/0<p). در ارتباط با ابعاد استرس، میانگین نمره بعد ارتباط با نوزاد و نقش مادر، عوامل استرس زای محیط بخش و ظاهر و رفتار نوزاد بین دو گروه مداخله و کنترل بعد از اجرای مداخله حمایتی-آموزشی تفاوت آماری معنی دار بود (0001/0<p).

    نتیجه گیری: 

    برنامه حمایتی-آموزشی، استرس مادران را کاهش داد. فلذا پیشنهاد می شود مسیولین مراکز درمانی و پرستاران بخش های نوزادان برنامه حمایتی-آموزشی را جزء اولویت های کاری خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: آموزش، مادر، نوزاد نارس، استرس، حمایت
  • حسین حبیب زاده، کامران جعفری*، لیلا آلیلو، منصور آراد، حمیدرضا خلخالی صفحات 765-776
    پیش زمینه و هدف

    بیمارستان ها به عنوان مهم ترین موسسات درمانی باید قبل از وقوع حوادث از آمادگی لازم و کافی برخوردار باشند تا بتوانند به هنگام رویارویی با بحران ها، پاسخگویی سریع حادثه را تضمین نمایند. این مطالعه باهدف تعیین میزان آمادگی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در مواجه با حوادث و بلایا انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود که در مراکز آموزشی درمانی ارومیه انجام گرفت. بدین منظور میزان آمادگی هر پنج بیمارستان آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در 10 حیطه توسط چک لیست مشاهده ایی 210 سوالی که در مطالعه ای قبلا ساخته روایی و محتوایی و صوری و پایایی آن سنجیده شده است موردسنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     بر اساس نتایج به دست آمده، پشتیبانی، مدیریت و فرماندهی، اورژانس، امنیت، ارتباطات و نیروی انسانی به ترتیب با درصد امتیازهای 28/74، 63/73، 33/68، 23/68، 25/66 و 85/62 درصد، بیشترین امتیاز را در بین سایر اهداف به خود اختصاص دادند و در وضعیت خوب از آمادگی برای مقابله با حوادث و بلایا قرار گرفتند. درمجموع نیز سطح آمادگی کل بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با درصد امتیاز 24/62 در سطح خوب ارزیابی شد.

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش مشخص گردید که میزان آمادگی بیمارستان ها در سطح خوب است، بااین وجود به دلیل اهمیت نقش بیمارستان ها در بحران و با توجه به سابقه وقوع بلایا در کشور ما به نظر می رسد اهتمام بیشتر مدیران و مسیولان جهت برنامه ریزی آموزشی برای مقابله با بلایا، مقاوم سازی بیمارستان ها و برگزاری مانورهای تمرینی در افزایش آمادگی بیمارستان ها نقش موثری خواهد داشت.

    کلیدواژگان: حوادث غیرمترقبه، بیمارستان، آمادگی
|
  • Naier Moharrami, Mahnaz Jabraeili, Mahni Rahkar Farshi* Pages 688-696
    Background & Aim

    Mothers of children with leukemia are affected by mostly negative outcomes of the disease. But these negative situations can also act as a stimulus for mental growth. Considering the prevalence of childhood leukemia, it is necessary to describe the factors that can improve mothers’ mental states. Therefore, the present study aimed to describe post-traumatic growth in mothers of hospitalized children with leukemia.

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in Tabriz Children's Hospital in 2021. Mothers who had a hospitalized child under 14 years old with leukemia were included in the study. Data were collected using a demographic questionnaire as well as a post-traumatic growth (PTG) questionnaire. Data analysis was done with descriptive and inferential statistics by SPSS software version 25. Statistical significance was considered at p<0.05.

    Results

    One hundred twenty-two mothers were included in the study. The results showed that the mean score of post-traumatic growth (71.90±14.40) and the mean score of all subscales were above moderate. The highest growth was in the appreciation of life, and the lowest growth was in the new possibilities.

    Conclusion

    The results showed that the mothers of children with leukemia achieved good levels of growth. This positive change as a result of a negative event could be considered as a strong point for mothers as the main caregivers of children. Focusing on individual growth and making mothers aware of its dimensions can improve their disease management. Also, considering that the lowest growth was related to the new possibilities, it is necessary to solve the existing deficiencies by examining the mothers' available facilities.

    Keywords: Children, Leukemia, Mothers, Post-Traumatic Growth
  • Maryam Modarres, Shabnam Feyzi* Pages 697-708
    Background & Aims

    Recognizing workplace violence, especially in midwifery centers, is one of the serious issues worldwide. So, providing background information on violence against midwives is necessary for proper planning and policy-making. This study aimed to determine the status of verbal and physical violence against midwives working in public hospitals in Tehran in 2021.

    Methods & Materials: 

    This cross-sectional study was performed on 370 midwives working in public hospitals from February 2021 to July 2021 in Tehran. After 2-stage cluster sampling in selection of the hospitals, ten teaching hospitals with obstetrics and gynecology wards were included in the study and midwives working in the obstetrics and gynecology wards were included based on convenience sampling and according to the inclusion criteria. The data was collected using the workplace violence questionnaire of Rahmani and colleagues which its reliability and validity were also evaluated and confirmed in this study. Data were analyzed in SPSS software version 22 using an independent t-test.

    Results

    Overall, 41.4 percent of midwives reported experiencing verbal violence and 7.3 percent reported physical violence at work in the last 12 months. Physical and verbal violence were mostly committed by patients (70.4 percent) and then by their companions (52.9 percent), respectively.

    Conclusion

    Verbal violence is the most dominant violence perpetrated by patients and their companions in midwifery workplaces. Therefore, establishing a formal violence reporting system and teaching how to deal with occupational violence by hospital officials is essential.

    Keywords: Midwife, Occupational Violence, Physical Violence, Verbal Violence, Workplace Violence
  • Seyed Ahmad Mousavi Khorasani, Kourosh Zarea*, Masoud Fallahi-Khoshkenab, Elham Maraghei Pages 709-721
    Background & Aims

    Exposure to violence in workplace is considered a risk factor that threatens employees' health. Nurses are also exposed to various types of violence due to their presence and activity in medical centers, direct contact with patients, and multiple tensions. Therefore, this study was conducted to investigate the frequency of violence against nurses and the factors affecting it in the personnel working in hospitals of Abadan, Iran.

    Materials & Methods

    This study is a descriptive cross-sectional research in which all 489 nursing staff working in Abadan hospitals during the research. In this study, the research sample was the same community selected through census sampling. The data was collected by two questionnaires: The first was a demographics questionnaire and the second was a questionnaire called “workplace violence in the health sector.” After collection of the data, it was analyzed in SPSS statistical software. In the analysis, descriptive statistics and t-test and chi-square test were used in inferential statistics.

    Results

    The mean age of the participants was 30.8 ± 8.3 years, and the mean work experience was 12.77 ± 8.33. Most of the participants (77%) were women. 52% of nurses had experienced verbal violence, 15.6 racial (ethnic) violence, and 12% physical violence. Companions of the patients were caused the most physical violence (80.6%) and verbal violence (57.1%). Demographic characteristics, including age, gender, work experience, and education level, had a significant relationship with verbal and physical violence. In this study, according to the opinion of the nursing personnel and in most cases, the lack of security facilities, the absence of restrictive laws and regulations, and the lack of awareness of the people about the duties of nurses were among the factors that caused workplace violence.

    Conclusion

    The results showed that the most common types of violence against nursing personnel were verbal, and the patient's companions were the main perpetrators of violence in these cases. It seems that more appropriate control of patients and their companions, training of hospital security personnel, and increasing people's awareness of the duties of nursing personnel can reduce workplace violence.

    Keywords: Hospital, Nurses, Violence, Violence in the Workplace
  • Mohammad Abbaszadeh, Tavakkol Aghayari Hir, Mahnaz Jabraeili, Ebrahim Mohammadpour* Pages 722-732
    Background & Aims

    Nurses, as the pioneers of community health, experience various types of injuries and tensions. So, career resilience is known as one of the most basic capacities to deal with stressful situations among nurses. Therefore, due to the Covid-19 crisis and the increase of nurses' conflict with corona patients, their career resilience has been affected and it has created challenges for them in the field of work and family. Accordingly, this study was conducted with the aim of investigating the structural relationships of career resilience of nurses with work-family conflict and fear of Covid-19 in Tabriz, Iran.

    Materials & Methods

    The research method was survey and type of the study was descriptive-correlation. The statistical population included nurses from medical training centers affiliated to Tabriz University of Medical Sciences which 351 of them were selected using share-based stratified sampling method. The data were collected after taking written consent from the nurses from summer to fall 2011 using a questionnaire and analyzed by SPSS and Lisrel softwares by using Pearson correlation test, student t-test, and structural equations.

    Results

    According to the results, the level of career resilience of nurses on a scale of 0-100 was 56.4, work-family conflict was 57.6, and fear of Covid-19 was 66.7. The level of career resilience among nurses in the hospitals accepting Corona patients was less than the others. The results of structural relationships also showed that work-family conflict directly and with a coefficient of -0.20, fear of Covid-19 indirectly (through work-family conflict) with a coefficient of -0.05, work experience directly and indirectly with a total coefficient of 0.21, and the service hospital directly and indirectly with a total coefficient of 0.19 had a significant overall effect on nurses' career resilience.

    Conclusion

    According to the results, work-family conflict and fear of Covid-19 play important roles in nurses' career resilience. Therefore, it is possible to use support methods such as changing work shifts, flexible working hours, reducing household roles by taking care of children and creating kindergartens for their children, empowering and increasing the knowledge of nurses in the field of Covid-19 by holding workshops, and increasing protective facilities in order to reduce fear of Covid-19 to increase career resilience of the nurses.

    Keywords: COVID-19, Nurses, Resilience, Work-Life Conflict
  • Madineh Jasemi, Nasrin Samadil*, Roghayeh Esmaeili Zabihi, Jamal Ahmadzadeh Pages 733-740
    Background & Aims

    Organizational power and its perception is a factor affecting organizational progress, proper performance of tasks, and increase in job satisfaction in the nursing profession. Correct understanding of nurses from these points can accelerate their access to them. This study aimed to determine the relationship between perception of organizational power with the level of job satisfaction of nurses working in medical centers in Urmia in 2020.

    Materials & Methods

    The present study was a descriptive-analytical study in which 200 nurses working in teaching hospitals affiliated to Urmia University of Medical Sciences were randomly selected in 2020. Inclusion criteria include willingness to collaborate in the study, having clinical work experience more than 6 months, no managerial experience, and not working in two hospitals simultaneously. Data were collected using the King Model Organizational Power Questionnaire and Minnesota Job Satisfaction. The collected data were analyzed in SPSS software version 16 using Pearson correlation test.

    Results

    The results showed that the mean and standard deviation of participants' organizational power score was 101.6 ± 36.73. Also, the mean and standard deviation of job satisfaction score of participants was 62.30 ± 16.99. According to Pearson correlation test, there was no statistically significant relationship between organizational power and job satisfaction of participants in the study (r = -0/038, P = 0.590).

    Conclusions

    In the present study, it was found that job satisfaction and perceived organizational power of most nurses were moderate. Regarding the relationship between organizational power and job satisfaction of the participants, no significant relationship was found in the research, which needs further investigation. Regarding the results of this study, it is suggested that measures such as the establishment of a principled and integrated system of distribution of patients between treatment centers, recruitment, maintenance and return of specialist staff, culture building in the society to form reasonable expectations from nurses should be done by relevant nursing managers in order to reduce the level of dissatisfaction and increase the organizational power of nurses. This may lead to improving the quality of care and increasing the health of society.

    Keywords: Job Satisfaction, Nurses, Power
  • Nima Sadeghzadeh, Yaser Moradi*, Hossein Jafarizadeh, Vahid Alinejad Pages 741-754
    Background & Aims

    Workplace violence is one of the occupational hazards that are increasingly growing worldwide. Long shifts, intense stress, isolated and uncontrolled environments, direct contact with anxious patients, and the nature of work, all put emergency medical staff at risk of workplace violence. This study was conducted to determine the prevalence of workplace violence, the ways of encounter it and its consequences on emergency medical staff of West Azerbaijan province, Iran.

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in West Azerbaijan province, Iran .in 2022. Four hundred medical emergency staff were enrolled in the study through convenience sampling method. The data were collected using a standard electronical questionnaire about workplace violence in the health department. The collected data were analyzed using IBM SPSS Statistics, version 26. Descriptive statistics (absolute frequency, mean, standard deviation, and Average percentage) were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that 61% of emergency medical staff had experienced workplace violence in the past year, which was 54.3% verbal violence, 19.3% physical violence, 18% ethnic violence, and 10% sexual violence. In response to all types of workplace violence experienced, emergency medical staff often invited the attacker to calm down, and the reason for not reporting the incident from their viewpoint was the futility of reporting. Also, most were very dissatisfied with how the reported incidents were handled.

    Conclusion

    Emergency medical staff are exposed to high levels of violence. Therefore, it is necessary to have the essential fields to reduce and prevent violence in the workplace and increase the security of these employees, such as training the general public in the profession of emergency medicine and stressful working conditions, developing a system for reporting and handling violent incidents, and explanation of the support systems for the victims should be provided.

    Keywords: Emergency Medical Staff, Pre-Hospital Emergency, Workplace Violence
  • Paria Nasiri, Masumeh Hemmati Maslakpak* Pages 755-764
    Background & Aims

    Hospitalization of a premature infant immediately after the birth is unavoidable and due to the need for special care is very stressful. Failure to pay attention to the emotional and psychological stress of mothers has caused insufficient attachment to their babies, which increases the vulnerability of the mothers of these babies. The present study was conducted with the aim of determining the effect of the implementation of supportive-educational intervention on the stress of mothers of premature babies hospitalized in the neonatal intensive care unit.

    Materials & Methods

    This is a semi-experimental study, and 70 mothers of premature infants hospitalized in the Neonatal Intensive Care Unit of Maragheh Shahid Beheshti hospital were selected and allocated to two intervention and control groups of 35 infants. The parental stress questionnaire was completed before and after the intervention. The intervention group received the educational support program during 6 sessions. After collecting the data, it was analyzed by SPSS version 16 software using descriptive and analytical statistics.

    Results

    Before the supportive-educational intervention, there was no statistically significant difference between the mean stress score of the two groups (p=0.09). After the intervention, the stress decreased in the intervention group compared to the control group, which was statistically significant. (p<0.0001). Regarding the dimensions of stress, the mean score of the relationship with the baby and the role of the mother, the stressful factors of the ward environment and the appearance, and behavior of the baby between the two intervention and control groups after the implementation of the supportive-educational intervention, there was a statistically significant difference (p<0.0001).

    Conclusion

    The supportive educational program reduced stress on the mothers. Therefore, it is recommended that healthcare providers and nurses in the neonatal ward included supportive-educational intervention in their work priorities.

    Keywords: Education, Mother, Preterm infant, Stress, Support
  • Hossein Habibzadeh, Kamran Jafari*, Leyla Alilu, Mansour Arad, Hamidreza Khalkhali Pages 765-776
    Background & Aims

    Hospitals, as the most important medical institutions, must have sufficient preparation before accidents to guarantee a quick response to the incident when faced with crises. This study aimed to determine the level of preparedness of medical education centers of Urmia University of Medical Sciences in the face of accidents and disasters.

    Materials & Methods

    This study was a descriptive study that was carried out in the medical education centers of Urmia, Iran. For this purpose, the level of preparedness of all 5 medical education hospitals of Urmia University of Medical Sciences in 10 areas was measured by an observational checklist of 210 questions, whose validity, content, form, and reliability were measured in a previous study. The data was analyzed using SPSS v.17 software.

    Results

    Based on the results, support, management and command, emergency, security, communication, and human resources were the highest among the other goals with the score of%74.28, %73.63, %68.33, %66.25, and%62.85 scored, respectively, and so were in good state of readiness to deal with accidents and disasters. The overall level of preparedness of affiliated hospitals of Urmia university of Medical Sciences was considered to be at a good level with a score of%62.24.

    Conclusions

    Based on the results obtained in this research, it was determined that the level of preparedness of the hospitals is at a good level, however, due to the importance of the role of hospitals in the crisis and according to the history of disasters in the country, it seems that the managers and officials should pay more attention to educational planning to deal with disasters, and strengthening hospitals and holding training exercises will play an influential role in increasing the readiness of hospitals.

    Keywords: Disaster, Hospital, Preparedness